PDA

View Full Version : Priča u nastavcima - ali da ostane na nivou

lebowski
05.02.2003., 16:03
Sjedila je sama. Čekao sam neko vrijeme, a onda sam joj prišao i rekao:
-Ti, kao i ja, znaš da je ljepota prokletstvo.
-Pretpostavljam da si zato obučen u dronjke - odgovorila je.

Mikilegendo!care!
05.02.2003., 16:10
lebowski kaže:

-Ne, to je zato sto sam potrosio zadnjih 100 maraka na ovu kosulju...prije 5 godina.

Gledala me kao da sam pao s Marsa.

-Ajde plati lozu, kad sam vec tu - odvalio sam sheretski

lebowski
05.02.2003., 16:14
Uh, Miki, ne valja... On ima para, ali ne brije na odjeću, nije to plitka priča, on stvarno vjeruje da je ljepota prokletstvo, lijepi ljudi su usamljeni, jer svi gledaju na njihovu vanjštinu, ugodna vanjština je opravdanje... Takva brijačina treba bit... Žena je pomalo razočarana, usamljena naravno, i ona bi razgovarala s nekim, ali mora vidjeti tko je on, kužiš, malo ju je strah s jedne strane, malo je cinična, a opet, ispod toga se krije živi vulkan...

Mikilegendo!care!
05.02.2003., 16:23
a moras ga na patetiku okrenut lebe...pa nije ovo US....

Bosanac_82
05.02.2003., 16:24
lebowski kaže:

-Ne... Ne zelim izgledati nametljivo.
-A zasto se onda ponasas tako?

Zbunila me... Par trenutaka sam bio bez rijeci...
Mozemo li sve ponoviti? - upitao sam.

lebowski
05.02.2003., 17:12
-Ne... Ne zelim izgledati nametljivo.
-A zasto se onda ponasas tako?

Zbunila me... Par trenutaka sam bio bez rijeci...
Mozemo li sve ponoviti? - upitao sam.
Čovječe, želimo da nam čitaoci vjeruju, ali želimo imati i junaka u priči, kakav je to frajer koji pristupa ženi i ostane bez riječi? Žene su zvijeri, nanjuše strah. Kaman, ne zna se da li se je žena šalila ili nije, ako ćemo patetiku, neka bude filmska patetika, to se traži , to prodaje....
Ako ne znamo šta ćemo joj reći, onda naručujemo cugu ili pitamo da se pridružimo ribi, ali to je jeftino rješenje....
DAJTE MI REPLIKU!

Samantha
05.02.2003., 17:20
Leb ajd napisi cijelu pricu kako si zamislio da se odvija,od pocetka da kraja,a mi cemo razvit dijalog ;)

Bosanac_82
05.02.2003., 17:22
pa nisam znao da se trazi "junak bez mane" tipa Supermana ili Batmana, Spidermana ili kojeg drugog mana...

Samantha
05.02.2003., 17:23
on ti to po sebi radi roman:D

Bosanac_82
05.02.2003., 17:31
onda bez mene

Zgembo Adislich
05.02.2003., 18:12

Operativno izvidjanje izvrseno. Bila je od onih pametnih koka kojima je dusa suknut frajeru. Okrenuo sam na Tolkina:
-Ne, lozim se na Orke.

carica
05.02.2003., 19:03
lebowski kaže:

Imala je tamne oči, a u njima pogled domaće životinje. Njima se služila dok bi čitala sve od Svetog pisma do Bukowskog.
Pomislio sam si kako se žena s ovakvim očima, u nekako perverzno lijepoj crnini,...teško, teško napušta. Vjerovatno iz sažaljenja.

-Znam. Prokletstvo je.- rekla je spustivši pogled. Gotovo da si ga mogao čuti kako je pao. Pred moje noge.
Umjesto da sam ga podigao, pitao sam je:
-Biraš ili si birana?

FOCUS
05.02.2003., 20:09
-Birana sam.

lebowski
05.02.2003., 20:19
carica kaže:
Imala je tamne oči, a u njima pogled domaće životinje. Njima se služila dok bi čitala sve od Svetog pisma do Bukowskog.
Pomislio sam si kako se žena s ovakvim očima, u nekako perverzno lijepoj crnini,...teško, teško napušta. Vjerovatno iz sažaljenja.

-Znam. Prokletstvo je.- rekla je spustivši pogled. Gotovo da si ga mogao čuti kako je pao. Pred moje noge.
Umjesto da sam ga podigao, pitao sam je:
-Biraš ili si birana?
Evo, dolazimo do necega. :top:
Mada bi izbacio neke dijelove, ako smijem biti slobodan. Ali nemam sad vremena. Nemam pricu u glavi, zato sam i postavio topic. Ovo je dovoljno filmski....
-Birana sam.
Zašto ona to odgovara, gdje vodi, pa nemoj samo dvije rijeci napisati...

Timor
05.02.2003., 20:36
Birana..Tako sam i mislio.
Doista,ljepota jest prokletstvo,a po takvome ona je kraljica prokletih..A njezine su mi oči prodirale u samu srž duše i uništavale ju...dio po dio...

Ma otrcano,znam,znam...:bljak:

panon youth
05.02.2003., 23:13
tada se sjetih posljednih riječi moje majke, nedavno preminule opd leukemije: čuvaj se, sine, onih koje su biiiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.
ostadoh paf, na trenutak, mislima prelazeći preko liste dosjetki koje sam pripremio za barenje. tada ispalih:
- pa, ak imaš vremena, mogli bi sjest u birc na piće./pružim joj ruku - Ja sam lebowski.
-čuj stari, imam 13 godina, odbrusi ona, ustane se i ode.

Septembar
05.02.2003., 23:30
sta je ovo lebbe, x lica traze pisca???
mi da bacamo isjecke a ti da krpis i sastavlöjas kao reziser...

nice try :)
jest ideja tvoja, ali ne i robovi :p

eowyn
06.02.2003., 00:25
Trljajući među prstima ofucani primjerak svog najdražeg romana čija su se slova već toliko izlizala od prekomjernog guranja i izvlačenja iz stražnjeg džepa sivosmeđih odrpanih samterica, tiho je izustio:
- To također ide uz prokletstvo ljepote. Da smo birani. Kao perle u izlogu koje svojom ljepotom mame kupca koji će ponuditi najviše diveći se samo skladnom lomu svjetlosti na njihovoj okrugloj sedefastoj površini, ne razmišljajući ni trenutak o tome da je njihova sudbina određena tamnom plišanom kutijom u sefu dnevne sobe, osim one jedne svečane večeri kada će imati priliku osvanuti na naboranom debelom vratu njihovih supruga.

Lagano je nakosila glavu na jednu stranu i u trenutak joj je sjevnula iskra u očima:
- Osim što ispod tih dronjaka skrivaš prokletstvo, još si i filozof? Pametan i lijep...Gubitnička kombinacija.

Zagledala se u daljinu dok joj je licem prolazio nagovještaj smješka prekinut naglo nekom neugodnom misli te je istog trenutka uputila pogled prema luci kojoj se primicao trajekt.
Snažan vjetar kovitlao je njegovu tamnu, poludugu kosu, a gustu bradu slijepila je morska sol čija je koncentracija u zraku bila neobično visoka ovih dana.

-I što sada? Krenuo si na ovaj otok s nadom da ćeš razbiti prokletstvo sedefastih perli koje čine nisku tvojega života?

Pogledao ju je iznenađeno i izustio skoro pa veselo:

-Ha, ha..zar nije dovoljno što sam proklet, pametan već sada još personificiram kliše?-
-Što je najgore, u pravu si djelom...ali samo dijelom.

elezdee25
06.02.2003., 18:39
Pogledao ju je onako "ajde, mala, ne bulazni!" i odmakao se od sanka, teturajuci, sa casicom loze koju je narucio od te cure koja je bila njegova sestra ali on ce to saznati tek u 3547. nastavku, naime, barmen mu je bio otac. Na putu do dzuboksa zateturao je i lupio koljenom o sjedalicu i svom se snagom proderao: "A U PENE BONACICA!!! Nisan toliko pijan!"
"Jesi." zaculo se sa sanka za kojim nije bilo vise nje, sad je tu stajala njegova baka grleci se sa bratom od udovice pokojnog prijatelja njegovog brata. Ostao je zbunjen i... NA PODU!!! Zaspao.
Probudio se kad je stigla cistacica koja je bila sestra njegovog poznanika iz vojske koji je bio brat njegovog prijatelja s kojim ga je zena varala. Ostalo je povijest...

Altroke meksicke sapunice, a? :bljak:

darin
06.02.2003., 23:03
Znam, Rekla Je, svjesna sam činjenice da svijet u kojem živimo nije ništa drugo doli neka metamorfoza dadaizma. Besmisao i nepovezanost prate nas na svakom koraku, ne možemo im pobjeći...pa pogledaj samo na što nam današnji romani liče?

On je samo duboko uzdahnuo i povukao dim...cigareta mu je neovisno sjedila uglavljena između drugog i trećeg prsta desne šake. Potpuno Ju je razumio.

:D

Aenea
07.02.2003., 01:36
Proletila joj je misao,da li da ustane i pobjegne.Umjesto toga,ponovila
je njegove prve rijeci:
-Ljepota je prokletstvo....Mnogi gledaju kroz nju...
-Otvoris li mind za mene,vidjeti ces bez da gledas...tiho je dodao i nesvjesnom kretnjom ugasio cigaretu.

-Watashi!i!i!i-
10.02.2003., 15:04
"BUDALO, TO JE MOJA FOTELJA!", rekla je uznemireno... On je samo stisnuo chik do kraja i ovlash ga bacio na pod...

"evo", osmjehnuo se, "sad je manje proklet"...

panon youth
10.02.2003., 23:18
watashi avatar ti je ludara, čak bolji od starog:D

-Watashi!i!i!i-
12.02.2003., 22:22
Imam cudan osjecaj da sam sjebo prichu :o

Stratocaster
30.06.2006., 21:48

- Znaš... posljednja osoba koja je nešto pretpostavljala o meni danas jede janjetinu kroz slamku.
Zašutila je a onda napokon rekla:
- Imaš pravo. Zašto da se svađamo kada te ja mogu voljeti?

Elysium
30.06.2006., 22:30
uh, netko je veli fan kad ovako podigne temu :top:
vidjet ćemo što će walter reći
(na MLK-u)