PDA

View Full Version : Studiranje u BiH

stranice : 1 2 3 4 [5] 6 7

The Unstoppable
15.08.2011., 17:04
Ljudi, molim vas da mi neko odgovori na ova moja pitanja. Zanima me studiranje prava u mostaru ili sarajevu. Na stranici pravnog fakulteta u zapadnom mostaru piše da fakultet traje 5 godina, dok na fakultetu Džemala Bijedića piše 4 isto kao u Sarajevu, pa me zanima zaš je to tako. Također me zanima je li moguće dobit stipendiju kao hrvatski državljanin u Sarajevu ili Mostaru. Zanima me i kakvo je društvo, jesu li prihvaćeni Hrvati jer ja tamo nikog ne poznam. Pišite vaša iskustva, sve što znate...koliko trošite, gdje izlazite, što jedete, kakvi su domovi.....Tnx na svakom odgovoru:)
:mig::mig::mig::mig:

Pravo je u Mostaru dosta zeznuto zbog profesora, ali i asistenata koji si previše uzimaju za pravo. Što se društva i prihvaćenosti tiče, ne bi ti trebao biti problem uklopiti se, a što se potrošnje i hrane tiče, sasvim se solidno može živjeti ako si imalo racionalan pri potrošnji i ako te zapadne normalan cimer. :) Koje si godište?

sunshine-girl
16.08.2011., 11:08
Ljudi, molim vas da mi neko odgovori na ova moja pitanja. Zanima me studiranje prava u mostaru ili sarajevu. Na stranici pravnog fakulteta u zapadnom mostaru piše da fakultet traje 5 godina, dok na fakultetu Džemala Bijedića piše 4 isto kao u Sarajevu, pa me zanima zaš je to tako. Također me zanima je li moguće dobit stipendiju kao hrvatski državljanin u Sarajevu ili Mostaru. Zanima me i kakvo je društvo, jesu li prihvaćeni Hrvati jer ja tamo nikog ne poznam. Pišite vaša iskustva, sve što znate...koliko trošite, gdje izlazite, što jedete, kakvi su domovi.....Tnx na svakom odgovoru:)
:mig::mig::mig::mig:

Ako ćeš već ići, idi u zapadni dio.:p Mostara, naravno.
Stipendiju mislim da možeš dobiti, a što se prihvaćenosti tiče, to je vrlo prijateljski nastrojena sredina. Samo odnosi na relaciji istok-zapad nisu najbolji.

Nem0
16.08.2011., 12:30
Bola okanite se prava,o tome se more nać informacija.A o strojarstvu nigdi ništa,ajmo o tome neko nešto.

akafi
18.08.2011., 08:28
Molim ako netko može nešto reći o studiju sestrinstva u mostaru ili bihaću - da li bi prihvatili prebacivanje iz zgb? znate li nekoga da je nostrificirao diplomu u hrv i koliko je trajalo?

garibić
18.08.2011., 19:36
Nisam ti baš za malterisanja. :rofl: Ali ozbiljno,imam frenda koji je taman magistrirao(gradjevinu) i nije baš sretan.Zanimaju me iskustva s strojarstva,a čuo sam da će sada mijenjat program i plan na strojarstvu(onaome na www.fsr.ba ima milion godina) a tko zna kakav je sad.Stoga bih molio za još savjeta. Pozdrav Zbog posla?

Slobodno ti napiši i o građevini. :D

Čujem da je prepreteška. Istina?
U usporedbi s gradjevinom u Splitu, gradivo je manje-vise isto, ali su nasi profesori ''normalniji'', nitko te nece oboriti ako znas, a iz prica kolega iz Splita, to u njih nije slucaj. Ne znam kakvi su profesori na drugim fakultetima, ali na gradjevini su odlicni, a i studenti su kolegijalni, mi svi pomazemo jedni drugima.:top:
Za gradjevinu ti je matematika temelj, ima proracuna, ima crtanja, ali ima i teorije.
Nije toliko tesko u smislu da je tesko skontati jer vecinu stvari mozes skontati, ali da bas trebas uciti, trebas!

Nem0
19.08.2011., 12:40
Zbog posla?

DA! Ako znaš nešto ili nekoga sa strojarstva molio bih te da ga pošalješ na ovu temu da mi odgovori na pitanja.Građevina me ne zanima.:mig:

acetic
19.08.2011., 19:52
Pozdrav svima!
Zanima me sve o pravnom fakultetu u Sarajevu. Kakva je prolaznost, da li ga je teško upisat, tj. gleda li se državna matura, da li je tako lako potkupit profesore kao što sam već pročitao na drugim forumima i koliko je priznat u RH??Hvala svima na odgovorima:)

Imam par pitanja za svih, ako nije problem:mig:
Živim u Hrvatksoj, pa me zanima da li je moguće dobiti stipendiju ako idem na studij u BiH kao redovan student nekog fakulteta ukoliko imam odlične ocijene.Hvala na odgovoru i pišite o fakultetima u BiH, o vašim iskustvima, pišite mi sve...:top:

Zanima me koja je razlika između studija u istočnom i zapadadnom Mostaru. Čuo sam da u istočnom ima više muslimana, i da su Hrvati manje prihvaćeni. Ali dobra je strana što je istočni dio mostara jeftiniji i da su fakulteti lakši. Mene konkretno interesira pravo.....Da li i u istočnom i u zapadnom mostaru traje četiri godine ili u zapadnom traje pet kao i kod nas, jer sam negdje vidio da u istočnom piše četiri godine, kao i u ostalim dijelovima BiH.....pišite vaša iskustva...ako netko planira ići neka se javi, jer i ja idem na put u nepoznato....:p

Evo mene s jednom zanimljivom temom.....Zanima me da li ima netko ko studira u Sarajevu,a da je iz Hrvatske.Konkretno, zanima me kako ste prihvaćeni, jeste li dobili neku stipendiju, i dal je to moguće, živite li u domu, koliko trošite novaca, da li ste poznavali ikoga gore kad ste otišli, koliko su fakulteti iz sarajeva poznati, te je li bolje otići u mostar ili sarajevo za nas iz Hrv. I ako može da mi kažete jeste li išli sami ili sa nekim kolegama, jer ja bi išo sam..pa mi pište sve što znate........Velika hvala:top::top:

Post editiran zbog spajanja 4 novootvorene teme u jednu.

Bat

U Sarajevu svaki fakultet ima kvotu i ne primaju ispod te kvote, fakultet ti je dosta priznat, puno bolji od mostarskog, pocevsi od profesora koji su redovni, do uslova. A i diploma je priznatija od bilo kojeg fakulteta u BiH.

Imam dosta prijatelja, Hrvata ako je vec bitno, nemaju nikakvih problema, ne studiraju pravo nego su na veterini i fakultetu politickih nauka.

Buduci da ja studiram u Mo, znam dosta studenata iz Hrvatske koji dobivaju nekakve opcinske stipendije svojih opcina, nije bitno sto su iz Hrvatske a studiaju u BiH. Tesko ces dobiti ikakvu stipendiju u BiH, tim vise sto ih vrlo malo daju uopce.

Doc vec vrlo tesko dobiri jer dom placaju kantoni iz kojih dolaze studenti... a buduci da su iz Hrvatske, tesko da mozes dobiti dom (govorim za Sarajevo), u Mostaru ces ipak moci ako ispunjavas uvjete.

Mozda si upoznat s odnosima u Mostaru, u istocnom ces mozda imati problema kao Hrvat ali ako se lako prilagodjavas onda nemas problema, za Sarajevo ti je skroz suprotno, svi moji nemaju nikakvih problema.

U BiH ces uciti BH pravo tako ne znam kako mislis naci posao u Hrvatskoj, ostaje ti jedino da radis i zivis u BiH sto nije utjesna nagrada poslije diplome :D

Nem0
20.08.2011., 15:19
Ako nekoga zanimaju informacije,pokrenut je na Bug Online Forumu tema o FSR u Mostaru,ovdje čini se nećete dobit neke odgovore.

garibić
20.08.2011., 17:36
DA! Ako znaš nešto ili nekoga sa strojarstva molio bih te da ga pošalješ na ovu temu da mi odgovori na pitanja.Građevina me ne zanima.:mig:
Jel ti taj prijatelj zavrsio gradjevinu na sveucilistu u mostaru i je li opci ili konstruktivni smjer?
Pitam da znam sta da ne upisujem... :zubo:
Ne znam nikoga sa strojarstva, nazalost...
Samo znam par profesora...

marko@mark
20.08.2011., 18:06
U Sarajevu svaki fakultet ima kvotu i ne primaju ispod te kvote, fakultet ti je dosta priznat, puno bolji od mostarskog, pocevsi od profesora koji su redovni, do uslova. A i diploma je priznatija od bilo kojeg fakulteta u BiH.

Imam dosta prijatelja, Hrvata ako je vec bitno, nemaju nikakvih problema, ne studiraju pravo nego su na veterini i fakultetu politickih nauka.

Buduci da ja studiram u Mo, znam dosta studenata iz Hrvatske koji dobivaju nekakve opcinske stipendije svojih opcina, nije bitno sto su iz Hrvatske a studiaju u BiH. Tesko ces dobiti ikakvu stipendiju u BiH, tim vise sto ih vrlo malo daju uopce.

Doc vec vrlo tesko dobiri jer dom placaju kantoni iz kojih dolaze studenti... a buduci da su iz Hrvatske, tesko da mozes dobiti dom (govorim za Sarajevo), u Mostaru ces ipak moci ako ispunjavas uvjete.

Mozda si upoznat s odnosima u Mostaru, u istocnom ces mozda imati problema kao Hrvat ali ako se lako prilagodjavas onda nemas problema, za Sarajevo ti je skroz suprotno, svi moji nemaju nikakvih problema.

U BiH ces uciti BH pravo tako ne znam kako mislis naci posao u Hrvatskoj, ostaje ti jedino da radis i zivis u BiH sto nije utjesna nagrada poslije diplome :D

Velika ti hvala na odgovoru, sada mi je mnogo toga jasnije!!!:mig:

Nem0
20.08.2011., 18:57
Jel ti taj prijatelj zavrsio gradjevinu na sveucilistu u mostaru i je li opci ili konstruktivni smjer?
Pitam da znam sta da ne upisujem... :zubo:
Ne znam nikoga sa strojarstva, nazalost...
Samo znam par profesora...

Je u Mostaru,smijer konstruktivni.

BUBI69
20.08.2011., 19:07

Ako si normalan covjek, izbjegavas lose drustvo i slicno, neces imat ama bas nikakvih problema.

Ja sam 2 god u Mostaru i nikad nisam imao nikakavih problema, dapace, imam vise prijatelja Islamske vjeroispovijesti nego Hrvata!

garibić
20.08.2011., 21:48
Je u Mostaru,smijer konstruktivni.
A ja bas volim konstrukcije... :(

Nem0
21.08.2011., 18:03
A ja bas volim konstrukcije... :(

Jbga,ako ti se sviđa probaj.Ali čuja sam da je težak fax.Ako oćeš još mišljenja,napravi profil na www.bug.hr/forum/ ,pokreni temu ako nema i naćeš još neke odgovore.Ovdje,meni se čini nikoga nije briga a nikoga nema.

oooliva6
22.08.2011., 14:28
Zanimaju me informacije vezane za studiranje Sestrinstva u Mostaru. Kako se upisati ( prijemni ) , kako su organizirana predavanja ? Koliko trebate biti na predavanjima i da li se razlikuje od fakulteta u Zg ? (lakše/teže)

plavetnilo100
22.08.2011., 15:02
Sorry, zar u Mostaru nije fakultet za sestrinstvo, a ne visoka škola?

Tinkerbell 8
22.08.2011., 15:36

Samo da netko ne "nasjedne" na dezinformaciju.:lol:
Mostarsku diplomu ćeš nostrificirati ako želiš raditi u RH. Ta se diploma priznaje, a "bih pravo" u odnosu na "hrvatsko pravo" razlikuje se samo u nijansama. Nikakva prepreka ne postoji za rad u RH.:p
Kao i obratno.

Jeremus
22.08.2011., 20:08
http://fzs.sve-mo.ba/

Nije visoka škola, nego fakultet zdrastvenih studija, koji pod sobom podrazumjeva studije Sestrinstva, Fizioterapije, Radiološke tehnologije, te Sanitarnog inženjerstva!
Sve što znam o tome jest da ima prijemni naravno, sestrinstvo i radiologija su primali po 5 ljudi uz potporu ministarstva, 30 uz plaćanje, a fizioterapija i san. inž. mogu upisati samo studenti koji će sami plaćati svoj studij!

acetic
22.08.2011., 22:41
Samo da netko ne "nasjedne" na dezinformaciju.:lol:
Mostarsku diplomu ćeš nostrificirati ako želiš raditi u RH. Ta se diploma priznaje, a "bih pravo" u odnosu na "hrvatsko pravo" razlikuje se samo u nijansama. Nikakva prepreka ne postoji za rad u RH.:p
Kao i obratno.

Uredu, ja se ispričavam, ovo sam napisao čisto jer znam da ljudima iz Hrvatske, BiH diplome s Pravnih fakulteta ne priznaju u EU, USA, Au jer se ne uči isto "pravo".

Ali ako ti kažeš da su hrvatsko i bh pravo toliko slični onda ok, nisam najbolje upučen, mislio sam da je isti slučaj.

Bubu, ne bih da ulazim u detalje, to je više za podforum politika, ali sigurno nisi toliko otvoren u priči kao sa svojim sunarodnjacima, tim više što govorimo o Mostaru

BUBI69
24.08.2011., 03:03
Uredu, ja se ispričavam, ovo sam napisao čisto jer znam da ljudima iz Hrvatske, BiH diplome s Pravnih fakulteta ne priznaju u EU, USA, Au jer se ne uči isto "pravo".

Ali ako ti kažeš da su hrvatsko i bh pravo toliko slični onda ok, nisam najbolje upučen, mislio sam da je isti slučaj.

Bubu, ne bih da ulazim u detalje, to je više za podforum politika, ali sigurno nisi toliko otvoren u priči kao sa svojim sunarodnjacima, tim više što govorimo o Mostaru

Ako se ne prica o ratu, tko je koga i zbog cega ubijao, sve ce bit dobro. Nije samo politika u pitanju, nego i religija.
Ja sve muslimane koje znam, nikog ne zanima politika, a religija je osobna stvar. I meni se ne svidja dosta toga kod njih kao ni u krscanstvu i obrnuto. Znamo i o tome pricat, nije bauk tema, nego dapace, moze se naucit puno stvari jedno od drugih.

Nem0
28.08.2011., 10:37
Nikakve koristi od ovoga. :(

-sef-
29.08.2011., 00:06
jel ima tko skripte za pripremit se za novinarstvo prijemni u Mostaru?
ako bi mogao da mi pošalje na mail ************@yahoo.com ili kaže što je bilo u prijemnome koliko je težak i što pripremati :)
hvala unaprijed :)

opaska moderatora:
slati na privatne poruke

shinny
29.08.2011., 17:29
zar je tako tesko nac stan u mostaru!? :/

adidasfan
29.08.2011., 17:56
Imaju li oni jesenski upisni rok? Gledam malo njiohve sajtove, ali ne piše ništa.

shinny
31.08.2011., 00:19
Imaju li oni jesenski upisni rok? Gledam malo njiohve sajtove, ali ne piše ništa.

Ako je ostalo mjesta imaju. Koji Faks?

rale2505
31.08.2011., 20:36
ne znam jeste li već pisali o studiranju na privatnom fakultetu m. brkića u međugorju....
zanima me imate li kakvih iskustava jer planiram upisati posdiplomski studij razredne nastave s defektologijom?kakva su iskustva s profesorima i priznavanjem diplome u rh?

Nem0
01.09.2011., 12:38
ne znam jeste li već pisali o studiranju na privatnom fakultetu m. brkića u međugorju....
zanima me imate li kakvih iskustava jer planiram upisati posdiplomski studij razredne nastave s defektologijom?kakva su iskustva s profesorima i priznavanjem diplome u rh?

Oderu te ko ovcu i aje ća.

rale2505
01.09.2011., 22:18
Oderu te ko ovcu i aje ća.

osobno iskustvo ili?

Nem0
02.09.2011., 13:54
osobno iskustvo ili?

Ma ne,nisam lud :rofl: .To ti je bilo po svim novinama tj. bilo je pisalo o navodnom sveučilištu u Posušju gdje su studentima uzimali ogromne količine novca i nakon 3 godine dobili diplome koje ne vrijede i nisu priznate.Sličnu stvar sam čuo i za to Međugorje,tako da ti je bolje da pogledaš neko ozbiljnije sveučilište kao u Mostaru ili negdje dalje.

HAJDUK BOY
03.09.2011., 14:54
Pozdrav svima je li mi može netko napisat nešto o menzi,gdje se trebam prijavit i gdje je menza u Mostaru?

-sef-
04.09.2011., 02:44
jel ima još tko da ide sad na prijemni za filozofski u Mostaru na drugi rok?

martina_SB
04.09.2011., 11:16
Pozdrav svima:),

evo zainteresirana sam za studij pedagogije u Orašju, pa me zanima koji se sve predmeti gledaju za prijemni (na netu piše da se gledaju relevantni predmeti 3 i 4 razreda ali kako da ja znam koji su)? Ispit se sastoji od testa opće kulture, ili?
Ja sam inače završila predškolski odgoj u Zagrebu i zanima me dali mi se npr. priznaju neki ispiti sa predškolskog ako upisem pedagogiju?
Ispričavam se što sam vas bombardirala sa svim ovim pitanjima...tnx
Martina

Sada sam vidjela da nema pedagogije u Orašju :(( Uopće nikada nije niti bilo? Gdje se moze studirati - Mostar, Sarajevo?

Robbie MO
04.09.2011., 19:09
Pozdrav svima:),

evo zainteresirana sam za studij pedagogije u Orašju, pa me zanima koji se sve predmeti gledaju za prijemni (na netu piše da se gledaju relevantni predmeti 3 i 4 razreda ali kako da ja znam koji su)? Ispit se sastoji od testa opće kulture, ili?
Ja sam inače završila predškolski odgoj u Zagrebu i zanima me dali mi se npr. priznaju neki ispiti sa predškolskog ako upisem pedagogiju?
Ispričavam se što sam vas bombardirala sa svim ovim pitanjima...tnx
Martina

Sada sam vidjela da nema pedagogije u Orašju :(( Uopće nikada nije niti bilo? Gdje se moze studirati - Mostar, Sarajevo?

Ima u Mostaru, na PMF-u:
http://www.fpmoz.ba/new/index.php?option=com_content&view=article&id=11031&Itemid=318

JUČERAŠNJA VIJEST: Raspored održavanja rujanskog prijemnog ispita na mostarskom PMF-u ZA SVE SMJEROVE, s popisom točnih vremena održavanja, zgrada i učionica.
(tu imaš i za pedagogiju)
http://www.fpmoz.ba/new/

martina_SB
04.09.2011., 19:49
Ima u Mostaru, na PMF-u:
http://www.fpmoz.ba/new/index.php?option=com_content&view=article&id=11031&Itemid=318

JUČERAŠNJA VIJEST: Raspored održavanja rujanskog prijemnog ispita na mostarskom PMF-u ZA SVE SMJEROVE, s popisom točnih vremena održavanja, zgrada i učionica.
(tu imaš i za pedagogiju)
http://www.fpmoz.ba/new/

Uf, to mi je malo daleko, Slavonski Brod-Mostar :D
A doduše ako predavanja nisu obvezna, možda bi se i moglo.
Ipak, hvala na odgovoru

BUBI69
04.09.2011., 21:39
Uf, to mi je malo daleko, Slavonski Brod-Mostar :D
A doduše ako predavanja nisu obvezna, možda bi se i moglo.
Ipak, hvala na odgovoru

Cuj daleko :D

Ima nas dosta iz Broda ondje, ove god ih je upisalo cetvero radiologiju a da ih poznajem, tko zna koliko jos koje ne poznajem :)

martina_SB
04.09.2011., 22:00
Cuj daleko :D

Ima nas dosta iz Broda ondje, ove god ih je upisalo cetvero radiologiju a da ih poznajem, tko zna koliko jos koje ne poznajem :)

Bilo kuda Brođani svuda :D:D
Ma problem je što ja radim (odgojiteljica), pa nisam sigurna da bih mogla izostajati s posla prečesto ako su predavanja obvezna. Zato sam pucala na Orašje, to mi je tu u blizini pa se zaletim poslije posla...
Gledam sad socijalni rad u Orašju, samo nigdje ne piše za doškolovanje...kako to funkcionira? Jel postoji mogućnost da ja kao odgojitelj upišem doškolovanje s tim da polažem razliku predmeta ili moram sve od početka? Šta se gleda, predmet-koji, prijemni, cijena izvanrednog studija?
A jesam dosadna sa pitanjima:lol:

Nem0
04.09.2011., 23:28
Pozdrav svima je li mi može netko napisat nešto o menzi,gdje se trebam prijavit i gdje je menza u Mostaru?

A da pokušaš u Studentskom domu?!?! :D

Robbie MO
05.09.2011., 10:41
NAPOKON JE OBJAVLJEN NATJEČAJ ZA FARMACEUTSKI FAKULTET!

Upisi traju do 9. rujna u 12 sati!

http://www.hercegbosna.org/vijesti/mostar/natjecaji-za-upis-u-1-godinu-studija-na-farmaceutskom-fakultetu-4138.html

Izbor pristupnika vrši se na temelju:
· Vrednovanja uspjeha u srednjoj školi (opci uspjeh i prosjek ocjena iz kolegija: kemija, biologija i matematika),
· Provjera znanja testom iz kolegija: kemija, biologija i matematika.

GLAVATAR
05.09.2011., 15:49
jel zna neko nešto o školovanju pilota u BIH? nisam uspio nista naci na netu,a navodno ima neki smjer...mislim da se zove avionautika (nisam siguran)

shinny
06.09.2011., 17:50
Ajmo vi iz HR koji zivite gore, kako se krecu cijene struje/vode gore u Mostaru?? Koliki vam racun dodje otprilike mjesecni da znam se organizirat.. Bubiii help? :)

HAJDUK BOY
06.09.2011., 19:01
Ajmo vi iz HR koji zivite gore, kako se krecu cijene struje/vode gore u Mostaru?? Koliki vam racun dodje otprilike mjesecni da znam se organizirat.. Bubiii help? :)

Ovo i mene zanima budući da mi je lani naivnoj sestri stanodavac lupo cijene,a nije joj pokazivao račun,ona mu budala davala koliko zatraži.:504:

-sef-
06.09.2011., 19:07
vi što ste upisali ove godine, 2 stvari me zanimaju :)

traže mi sljedeće stvari za dostavit na prijavljivanju prijemnog

1. Uvjerenje o prebivalištu ili boravištu
- to sam čitao da je dovoljna osobna iskaznica, je li to istina?

2.Svjedodžbe svih razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju i svjedodžbu mature
(- Svjedodžbe moraju biti originalne ili ovjerene kopije s potvrdom drugog fakulteta gdje se nalaze originali.)

ja imam ovjerene kopije svjedođbi iz srednje škole, ove s fakulteta nebi mogao izvući na vrijeme pa me zanima je li to dovoljno?

-te kopije su mi ostale jer sam napravio jedne viška u slučaju da zatreba (ovjerene su) je li to dovoljno?

shinny
06.09.2011., 19:49
vi što ste upisali ove godine, 2 stvari me zanimaju :)

traže mi sljedeće stvari za dostavit na prijavljivanju prijemnog

1. Uvjerenje o prebivalištu ili boravištu
- to sam čitao da je dovoljna osobna iskaznica, je li to istina?

2.Svjedodžbe svih razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju i svjedodžbu mature
(- Svjedodžbe moraju biti originalne ili ovjerene kopije s potvrdom drugog fakulteta gdje se nalaze originali.)

ja imam ovjerene kopije svjedođbi iz srednje škole, ove s fakulteta nebi mogao izvući na vrijeme pa me zanima je li to dovoljno?

-te kopije su mi ostale jer sam napravio jedne viška u slučaju da zatreba (ovjerene su) je li to dovoljno?

Potvrdu o prebivalištu moraš izvadit u policiji, osobna nije dovoljna. Svjedodzbe mogu biti ovjerene kopije ako se prijavljujes na viseFakulteta,ali kad se odlucis na koji ces se upisati moras im donijeti orginal. Tako da ako se prijavljujes samo na jedan faks bolje ti je odmah predati orginale, da ne ovjeravaš bezveze. Ja sam za svaki slučaj napravila par kopija,pošto su orginali na Faksu, jer ako mi zatreba lako ih je ovjerit u školi :)

-sef-
06.09.2011., 19:59
ja imam ovjerene kopije, mislio sam za prvu ruku to im donesti (jel trebaju dvoje, kao jedne za faks a druge u ministarstvo da mi nostrificiraju?) i koliko usput košta ta nostrifikacija?

shinny
06.09.2011., 22:27
ja imam ovjerene kopije, mislio sam za prvu ruku to im donesti (jel trebaju dvoje, kao jedne za faks a druge u ministarstvo da mi nostrificiraju?) i koliko usput košta ta nostrifikacija?

da,da... u ministarstvo obavezno ide ovjerena kopija i to njima ostaje.,a na faks mozes dati kopiju ali prilikom upisa moras donijeti orginal.

Mislim da da je nostrifikacija oko 35KM + sto sam ja ovjeru platila nekih 17KM .

Robbie MO
08.09.2011., 05:00
Odlična vijest za život studenata koji stalno žive u Mostaru: :D

Mostar iza Nove godine dobija Cinestar ( te Mc Donalds i još neke brandove)!
http://hercegbosna.org/forum/mostar/cinestar-mostar-t5133.html

100% sigurna informacija. (potvrdio vlasnik ogromnog novog poslovnog centra: http://img836.imageshack.us/img836/6445/p9024571.jpg ,,, http://www.youtube.com/watch?v=E4kNHGMoeqk&feature=player_embedded )

Ana_du
08.09.2011., 10:30
ima li itko informacije o doskolovanju iz Bibliotekarstva u Mostaru ove godine? kad je natječaj, upisi, bilo što? :ne zna:
na web stranici nista ne objavljuju, slala sam mejl, nitko nista ne odgovara pa ako netko ima neke informacije bila bih zahvalna :)

martina_SB
08.09.2011., 23:11
Gdje se radi nostrifikacija svjedodžbi i diplome (Hrvatske) za upis na fakultet u BiH? Znam da trebam ici u Ministarstvo, ali ne znam koje i gdje. Hvala :) Cijena?

LazySod
09.09.2011., 01:48
ministarstvo prosvjete, ulica stjepana radića

i ne zaboravi ih kopirati i ovjeriti :mig:

nije skupo, triba ti taksena marka od 5km

shinny
09.09.2011., 14:01
Gdje se radi nostrifikacija svjedodžbi i diplome (Hrvatske) za upis na fakultet u BiH? Znam da trebam ici u Ministarstvo, ali ne znam koje i gdje. Hvala :) Cijena?

Da bi lakse nasla, u sklopu Hotela Ero ti je. Ulica Dr.Ante Starčevića. :) Cijena oko 35KM koliko se sjećam, + ovjera kopiranih dodje nekih 17 KM. Ako ovjeravaš gore u jvnog bilježnika, ima jedan u blizini hotela.

Robbie MO
10.09.2011., 09:40
ima li itko informacije o doskolovanju iz Bibliotekarstva u Mostaru ove godine? kad je natječaj, upisi, bilo što? :ne zna:
na web stranici nista ne objavljuju, slala sam mejl, nitko nista ne odgovara pa ako netko ima neke informacije bila bih zahvalna :)

Zovi ih na tel.

Ana_du
10.09.2011., 14:54
Zovi ih na tel.

ma jesam, ni oni u referadi ne znaju nista :(

Jalouw
10.09.2011., 14:59
Jel u BiH ide fakulteti po bologni ?

Robbie MO
10.09.2011., 21:33

Da.

BUBI69
11.09.2011., 21:10

Da, na papiru :D

-sef-
12.09.2011., 19:32
zanima me sad za novinarstvo ako bi mi netko mogao pojasniti koja je situacija nakon što pročita cijelu vijest

http://www.ffmo.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=8044:rezultati-razredbenog-postupka-rujan-2011&catid=101:ffmo-obavijesti&Itemid=390

prijavio sam ga redovno uz plaćanje, a nema nikakve rang liste - vanredno studiranje mi nije opcija sad me zanima je li moje mjesto sigurno ili kako, ako tko ima iskustva od starijih što su upisali :)

abcd1991
13.09.2011., 22:22
bok, zanima me da li trebam imat polozenu drzavnu maturu za upis na fakultet u mostaru? ili samo pisem razredbeni ispit?
(za iducu skolsku godinu)

zavrsila sam prije 3 godine srednju skolu i nije me uhvatila drzavna

shinny
14.09.2011., 02:03
bok, zanima me da li trebam imat polozenu drzavnu maturu za upis na fakultet u mostaru? ili samo pisem razredbeni ispit?
(za iducu skolsku godinu)

zavrsila sam prije 3 godine srednju skolu i nije me uhvatila drzavna

Nema mature , samo razredbeni ispit :)) zasad.

abcd1991
14.09.2011., 11:12
Nema mature , samo razredbeni ispit :)) zasad.

uh super, hvala na odgovoru, nadam se da se do iduce godine nece nista promijeniti...

LoLita**
14.09.2011., 16:17
hey..ima li tu itko da je završio fax u BiH, a slao diplomu na nostrifikaciju u Zg?
naime, ja sam na int našla nešto od prije par godina, piše da košta 400 kn. jel' to i sad toliko košta i gdje mogu naći podrobnije informacije? unaprijed hvala :)

p.S. može li se uvjerenje o diplomi nostrificirat? ili baš mora bit diploma? heeeeeeeeeelp

shinny
14.09.2011., 17:56
hey..ima li tu itko da je završio fax u BiH, a slao diplomu na nostrifikaciju u Zg?
naime, ja sam na int našla nešto od prije par godina, piše da košta 400 kn. jel' to i sad toliko košta i gdje mogu naći podrobnije informacije? unaprijed hvala :)

p.S. može li se uvjerenje o diplomi nostrificirat? ili baš mora bit diploma? heeeeeeeeeelp

ja sam čula, ali ko zna jel ti to točno .... da se čeka ta nostrifikacija dosta dugo i da je oko 1000 kn ... al ponavljam, samo sam čula, nisu pouzdane inf.

LoLita**
14.09.2011., 18:18
ja sam čula, ali ko zna jel ti to točno .... da se čeka ta nostrifikacija dosta dugo i da je oko 1000 kn ... al ponavljam, samo sam čula, nisu pouzdane inf.

ma, mislim da je prije to duže trajalo... ali ne mogu nikako saznat kako je sada... tnx anyway :)

shinny
14.09.2011., 19:14
ma, mislim da je prije to duže trajalo... ali ne mogu nikako saznat kako je sada... tnx anyway :)

Nazovi Ministarstvo naše(mislim da bi oni trebali najbolje znati) ili Fakultet na kojem misliš nostrificirat.
:)

nikavuh
15.09.2011., 12:53
Upisala sam stručni trogodišnji studij ekonomije u mostaru. Upisala sam vanredno, zanima me koliko ispitnih rokova bude tijekom godine i da li imaju neki predmeti na koje se mora ićI? Tipa one radionice na trećoj god? P.s zna li tko jesu li teški predmeti mikro i makroekonomija?

shinny
15.09.2011., 13:06
Menee zanima, sta ako odustanemo prije početka faksa, oni ne vraćaju lovu od uplate prvog semestra?

shadow__
15.09.2011., 16:49
Pozdrav svima, imam pitanje vezano za prebacivanje na PMF tu u Mostaru ( smjer Biologija i Kemija) s PMF-a Split. Da li je poznat možda nekome slučaj prebacivanja, tj. da je se netko prebacio,jer kad sam zvao referadu rekli su mi da podnesem molbu,al kad sam pitao da li uvaže tu molbu rekli su mi da nezna ništa o tome,al kao da nisam prvi sličaj koji to radi.Sad me zanima da li netko nekog slučajno pozna da je to napravio, jer nebi htio pokupit papire odavde pa tu izvjesiti? Ako netko zna neka odgovori što prije.... zahvaljujem unaprijed :)

marko@mark
15.09.2011., 17:18
Zdravo svima!
Mene zanima treba li se polagati državna matura ukoliko se želi studirati u Mostaru???? Također me zanima položaj Hrvata tamo, tj. konkretno me zanima neka stipendija, besplatni smještaj u dom, pohađanje faxa bez plaćanja i tak to....Tnx na svakom odgovoru :)

shinny
15.09.2011., 17:45
Zdravo svima!
Mene zanima treba li se polagati državna matura ukoliko se želi studirati u Mostaru???? Također me zanima položaj Hrvata tamo, tj. konkretno me zanima neka stipendija, besplatni smještaj u dom, pohađanje faxa bez plaćanja i tak to....Tnx na svakom odgovoru :)

DM ne treba, stipendija nema, dom mozes dobiti koliko znam. Faks bez placanja mogu pohadjati samo njihovi studenti (drzavljani BiH). :)

Nem0
16.09.2011., 13:20
Zdravo svima!

Nema niko besplatan smještaj koliko ja znam.

crnka :)
16.09.2011., 15:14
Jel mi može netko nešto reći o socijalnom radu u Mostaru? Ja sam trenutno na socijalnom radu u Hrvatskoj i htjela bih se tamo prebaciti..
Kakav je faks? Profesori? Mostar općenito?? Hvala! :)

Robbie MO
17.09.2011., 08:04
Jel mi može netko nešto reći o socijalnom radu u Mostaru? Ja sam trenutno na socijalnom radu u Hrvatskoj i htjela bih se tamo prebaciti..

Ja ti mogu odgovorit na zadnje pitanje.

INFO
O gradu Mostaru
Mostar= peti grad po veličini u BiH, pod zaštitom je UNESCO-a, Stari Most, brojne austrijske vile, studentski grad s preko 8 000 studenata (od toga 1000 iz Hrvatske), najveći grad u BiH kojeg nastanjuju Hrvati, grad s najvećim standardom (od 3 najveće internacionalne banke u BiH dvije imaju sjedište u Mostaru (Unicredit i Hypo), od 3 telecom operatera jedan je mostarski), klima=mediteranska.
http://fc03.deviantart.net/fs70/i/2010/263/e/e/mostar_at_night_by_loffy-d2z57br.jpg
http://i36.tinypic.com/2ewjpk4.jpg
http://www.freewebs.com/jugosloven/MOSTAR%20-%20Stari%20Most.jpg
http://img546.imageshack.us/img546/5549/bolslika226924.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/6591/screenhunter02mar271906.gif
http://img192.imageshack.us/img192/1056/kosaca.jpg
http://img801.imageshack.us/img801/8011/biskupija.jpg
http://www.komentar.ba/wp-content/uploads/2011/03/Rektorat.jpg
http://i38.tinypic.com/2hcddhk.jpg
http://www.hercegbosna.org/baza_slika_upload/20100114/small/herceg_bosna201001141911490.jpg
http://i862.photobucket.com/albums/ab183/matosoldo/IMG_0303.jpg
http://forum.net.hr/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Components.ImageFileViewer/CommunityServer.Discussions.Components.Files.14/2728.P1000756.jpg_2D00_550x0.jpg

Malo kampusa:
građevinski f. http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/b_090210031.jpg http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/090210031.2_mn.jpg
filozofski f. http://www.hercegbosna.org/baza_slika_upload/20100114/small/herceg_bosna201001141901260.jpg
rektorat http://www.komentar.ba/wp-content/uploads/2011/03/Rektorat.jpg

Studentski dom u Mostaru

http://www.scmo.ba/images/stories/soba.jpg

http://www.scmo.ba/images/stories/kupatilo.jpg

http://www.scmo.ba/images/stories/menza.jpg

http://www.scmo.ba/images/stories/fitnes%20klub.jpg

Studentski centar raspolaže sa 188 soba, dvokrevetnih i trokrevetnih smještajnih kapaciteta, odnosno 400 ležaja za studente.

Rekonstrukcijom 2008.godine, smještajni kapaciteti u potpunosti su obnovljeni te je postignut visok standard života u Studentskom centru. Studentske sobe tako sada imaju:

- vlastiti wc

- internetski priključak

- kablovski TV priključak

Osim toga studentima su na raspolaganju i :

- dvije čitaonice

- sveučilišna knjižnica

- dva multimedijalna centra

- studentski buffet

- fitnes klub

- vešeraj

Ishrana
Studenti dnevno imaju dva obroka, gdje na ponudi u obroku imaju najmanje tri raznovrsna menija prilagođena svim ukusima.

http://www.scmo.ba/images/stories/menza.jpg

Update: otvaranjem najvećeg poslovno-trgovačkog multipleksa na prostoru Hercegbosne i Dalmacije (http://img851.imageshack.us/img851/366/p9084585.jpg ) u Mostar na proljeće dolazi Cinestar, Mc Donalds (za oba već potpisani ugovori), te svi brandovi koje se mogu naći u Avenue Mall ili Importanne u Zagrebu, znači mnogo novih urbanih sadržaja za sve građane pa tako i studente, među kojima se broj onih iz Hrvatske udvostručio u zadnje 2 godine (trenutno je u Mostaru blizu 1000 studenata iz Hrvatske, a na nekim odsjecima (likovnoj akademiji i mislim medicini) ih je preko pola).

Ljudi su otvoreni i srdačni, nešto kao kontinentalni Split. :D
Još jedna sličnost sa Splitom je ljepota gradskih djevojaka. :D
Skoro 60% stanovništva su Hrvati, posebice u zapadnom dijelu grada gdje je Sveučilište (90%).

Mihael Peric
17.09.2011., 17:10
Jel ti sad prekasno da odgovaram?

Strojarstvo je po meni puno ozbiljniji fakultet od racunarstva.

Ovo je najgluplji komentar ikad stavljen na forum, ako misliš da je teže na strojarstvu prevario si se a što se tiče matematike to si fulao 100% dat ću ti ako treba zadatke sa računarstva pa ću ti dati zadatke sa strojarstva pa ti usporedi šta je teže ...

na FSR- Računarstvo od 120 studenata matematiku ih ne riješi ni 30 za cijelu godinu i to kad zbrojiš i Matematiku 1 i Matematiku 2

17.09.2011., 20:51
Robbie hvala ti puuuno :)

phyllis
17.09.2011., 21:11
Topli pozdrav svima!
Upisujem predškolski odgoj u Mostaru i JAKO su mi bitne sve informacije vezane za taj studij. Uočila sam da je shinny jako upućena i voljna davati IZUZETNO korisne informacije, pa je ovaj post (bez ljutnje ostalima) najviše upućen njoj. Šinjorina shinny, MOLIM VAS, MOLIM VAS, MOLIM VAS, ako je ikako moguće, da mi se javite na privatne poruke.
HVALA!:D

shinny
19.09.2011., 00:34
Topli pozdrav svima!
Upisujem predškolski odgoj u Mostaru i JAKO su mi bitne sve informacije vezane za taj studij. Uočila sam da je shinny jako upućena i voljna davati IZUZETNO korisne informacije, pa je ovaj post (bez ljutnje ostalima) najviše upućen njoj. Šinjorina shinny, MOLIM VAS, MOLIM VAS, MOLIM VAS, ako je ikako moguće, da mi se javite na privatne poruke.
HVALA!:D

hehe, evo budem ti se javila sada :D pa sta te zanima pitaj :D

shinny
19.09.2011., 16:40
phyllis poslala sam ti privatnu poruku, nece mi nesto na mail. nadam se da si dobila :)

pozz

phyllis
20.09.2011., 15:57
HVALA TI na javljanju shinny!
Poslala sam ti još jednu poruku na p.p....pa pročitaj. A što sam tajanstvena!

Svima vama ostalima koji ste zinteresirani za IZVANREDNI studij predškolskog odgoja u Mostaru, a mislite da je kasno- varate se! Studij možete upisati i bez da ste izašli na razredbeni ispit. Ni ocjene nisu bitne. Važna je samo volja.
Upisi su do 30.09. Ali nemojte čekati zadnji dan- što prije to bolje! I nostrifikaciju svjedodžbi, ako je napravite u zgradi Vlade, a ne Ministarstva prosvjete, ne plaćate. Ukoliko se netko odluči na taj korak- neka se javi. Bilo bi mi drago upoznat nove kolegice i kolege...Topli pozdrav!:D

shinny
20.09.2011., 16:13
Grr, da sam znala za ovu nostrifikaciju. Dobro su me opljačkali gore -.-

I da, ako ima netko tko ide na PEDAGOGIJU, nije bitno koja je godina PLEASEEE neka se javi! Jako su mi bitne bilo kakve informacije iz prve ruke.

@ phyllis nema na čemu :)

sunnyy
21.09.2011., 19:09
HVALA TI na javljanju shinny!
Poslala sam ti još jednu poruku na p.p....pa pročitaj. A što sam tajanstvena!

Svima vama ostalima koji ste zinteresirani za IZVANREDNI studij predškolskog odgoja u Mostaru, a mislite da je kasno- varate se! Studij možete upisati i bez da ste izašli na razredbeni ispit. Ni ocjene nisu bitne. Važna je samo volja.
Upisi su do 30.09. Ali nemojte čekati zadnji dan- što prije to bolje! I nostrifikaciju svjedodžbi, ako je napravite u zgradi Vlade, a ne Ministarstva prosvjete, ne plaćate. Ukoliko se netko odluči na taj korak- neka se javi. Bilo bi mi drago upoznat nove kolegice i kolege...Topli pozdrav!:D
Kolegicee veliki vam pozdrav zelim!!!! :cerek:

phyllis
21.09.2011., 21:23
Zahvaljujem na pozdravu, sunnyy! Prosljeđujem iste- istom mjerom!
Predškolski u Mostaru, ha? Koja si godina? Imaš li kakvu korisnu informaciju?:mig:

shinny
21.09.2011., 22:54
Pedagogija. Anyone? :)

sunnyy
22.09.2011., 12:46
Zahvaljujem na pozdravu, sunnyy! Prosljeđujem iste- istom mjerom!
Predškolski u Mostaru, ha? Koja si godina? Imaš li kakvu korisnu informaciju?:mig:

jesam 1 god.ti?...sta te npr zanima? svasta sam tamo nacula ;)

LazySod
22.09.2011., 16:49
koji su predmeti na prijemnom iz psihologije i socijalnog rada?

nije pretjerano teško, bez prevelikog učenja se može dati godina...profesori su ok, za sada ni jedan nije stvarao veće probleme, osim marije muse :503:

BUBI69
22.09.2011., 18:34
nije pretjerano teško, bez prevelikog učenja se može dati godina...profesori su ok, za sada ni jedan nije stvarao veće probleme, osim marije muse :503:

Ne znam jel ta tvoja Musa i ova moja Musa na PMF-u, jesu li sestre ili sto xD

Ali to sam cuo da je ona katastrofa kao i ova moja sto predaje vecinom geografske predmete, uzas fuj...

phyllis
22.09.2011., 19:59
jesam 1 god.ti?...sta te npr zanima? svasta sam tamo nacula ;)

Ja sam isto 1. godina; upisala sam vanredni studij, a ti? Zanima me da li su vanredni studenti obvezni dolazit na predavanja i polagati kolokvije prije izlaska na ispit? Da li koji profesor stvara probleme? Kako do potrebne literature?...Imam još milijun pitanja, možda je najbolje da napišeš što si to svašta tamo načula?! Bila bih ti zahvalna. Svaka informacija mi zlata vrijedi...
(Ako ne želš pisati ovako javno, pošalji mi na p.p.) E, da-imam još jedno pitanje-odakle si? Ja sam iz ST.

sunnyy
23.09.2011., 11:40
Ja sam isto 1. godina; upisala sam vanredni studij, a ti? Zanima me da li su vanredni studenti obvezni dolazit na predavanja i polagati kolokvije prije izlaska na ispit? Da li koji profesor stvara probleme? Kako do potrebne literature?...Imam još milijun pitanja, možda je najbolje da napišeš što si to svašta tamo načula?! Bila bih ti zahvalna. Svaka informacija mi zlata vrijedi...
(Ako ne želš pisati ovako javno, pošalji mi na p.p.) E, da-imam još jedno pitanje-odakle si? Ja sam iz ST.
isto sam vanredni student :) imam poznanicu koja je 3 god i kaze mi da sta se tice profesora da su vecinom ok a uvik se nade ona iznimka...samo treba volja i upornost.jest da ce nam bit malo teze...na predavanja nismo obavezni dolazit sta su mi rekla i na faxu,treba samo doc na ispit al ne bi bilo lose koji put doc na predavanja dok se ne uhodamo.za kolokvije ti ne bi tocno znala rec,da ne bi bila kriva inf. :D a do literature je najbolje preko kolegica koji su redovni studenti,da malo pomognu...jer nema druge. iz st sam takoder :)

phyllis
23.09.2011., 19:11
isto sam vanredni student :) imam poznanicu koja je 3 god i kaze mi da sta se tice profesora da su vecinom ok a uvik se nade ona iznimka...samo treba volja i upornost.jest da ce nam bit malo teze...na predavanja nismo obavezni dolazit sta su mi rekla i na faxu,treba samo doc na ispit al ne bi bilo lose koji put doc na predavanja dok se ne uhodamo.za kolokvije ti ne bi tocno znala rec,da ne bi bila kriva inf. :D a do literature je najbolje preko kolegica koji su redovni studenti,da malo pomognu...jer nema druge. iz st sam takoder :)

Puno hvala na odgovorima, sunnyy! Ako budem imala još pitanja, smijem li ti se obratit?

Poruka i za shinny: nadam se da nisi zaboravila na mene...:mig: Puno sreće u traženju kolegica i kolega sa mostarske pedagogije.:D

Pedagogija. Anyone? :)

Imaš na netu facebook grupu studenata sa faksa koji si upisala. Samo u gooogle upišeš STUDENTI PEDAGOGIJE MOSTAR i... eto ih. Vjerujem da možeš preko njih doći do informacija koje trebaš. Sretno!

trax-data
23.09.2011., 20:07
pitanje i savjet, ako može. završavam treću godinu elektrotehnike po bolonji u hrvatskoj. zanima me postoji li način da upišem diplomski u mostaru (ili orašju) tipa za matematiku i fiziku? hvala

sunnyy
23.09.2011., 21:31
Puno hvala na odgovorima, sunnyy! Ako budem imala još pitanja, smijem li ti se obratit?

Poruka i za shinny: nadam se da nisi zaboravila na mene...:mig: Puno sreće u traženju kolegica i kolega sa mostarske pedagogije.:D
naravno da mozes!!!!!! a ja nisam citala postove prije :D jesi ti isto predskolski ili??

phyllis
23.09.2011., 21:44
naravno da mozes!!!!!! a ja nisam citala postove prije :D jesi ti isto predskolski ili??

Naravno! Ne bih toliko gnjavila i zapitkivala da nisam...Nego, koliko nas je vanrednih na istom studiju? Mislim-osim sebe znaš li još koga tko je iz ST upisao vanredno predškolski?:ne zna:

23.09.2011., 21:49

hvala... danas san išla na upise i rekli su mi da je samo ona problem.. i kao da je sociologija dosta teška..

i da, jel mi netko može dati koristan savjet u vezi traženja stana? :rolleyes:

shinny
23.09.2011., 22:36
hvala... danas san išla na upise i rekli su mi da je samo ona problem.. i kao da je sociologija dosta teška..

i da, jel mi netko može dati koristan savjet u vezi traženja stana? :rolleyes:

Malo cu te razocarati,ali zakasnila si sa trazenjem stana. Ja i prijateljica trazimo vec mjesec dana i jedva smo nasle nesto (malo je ali dovoljno, ona ce stajati cijelu godinu,ja necu) . Imas onih stanova po 100m2 gdje primaju po 4 osobe (150km po osobi) .:ne zna:

Imaš na netu facebook grupu studenata sa faksa koji si upisala. Samo u gooogle upišeš STUDENTI PEDAGOGIJE MOSTAR i... eto ih. Vjerujem da možeš preko njih doći do informacija koje trebaš. Sretno!

Puno hvala, bacam se na trazenje odmah! :)

Nisam, sada ce poruka na mail, ono sto znam za sad :)

24.09.2011., 11:55
Malo cu te razocarati,ali zakasnila si sa trazenjem stana. Ja i prijateljica trazimo vec mjesec dana i jedva smo nasle nesto (malo je ali dovoljno, ona ce stajati cijelu godinu,ja necu) . Imas onih stanova po 100m2 gdje primaju po 4 osobe (150km po osobi) .:ne zna:

:504: i mislila san da je tako..

sunnyy
24.09.2011., 13:57
Naravno! Ne bih toliko gnjavila i zapitkivala da nisam...Nego, koliko nas je vanrednih na istom studiju? Mislim-osim sebe znaš li još koga tko je iz ST upisao vanredno predškolski?:ne zna:
ooo ima dosta vanrednih koliko sam vidila,a iz st nazalost ne znam jos nikoga :(
a ko zna mozda smo se vidile negdi po faxu ili di...jesi isla "napravit" index?

shinny
24.09.2011., 14:10
:504: i mislila san da je tako..

Nadam se da ces naci nesto, ako te tjesi prethodnih godina je bilo onih koji su nasli par dana prije pocetka Faksa. Prati njihove oglase, i budi u kontaktu s nekim od gore. :)

Elune
24.09.2011., 14:16
Upisala sam stručni trogodišnji studij ekonomije u mostaru. Upisala sam vanredno, zanima me koliko ispitnih rokova bude tijekom godine i da li imaju neki predmeti na koje se mora ićI? Tipa one radionice na trećoj god? P.s zna li tko jesu li teški predmeti mikro i makroekonomija?

Evo ja sam ti na poslovnoj ekonomiji u mostaru.. imas kolokvije kroz godinu, redovne ispitne rokove u 2., 6. i 9. mjesecu (dakle po dva roka iz svakog kolegija), i dekanske rokove u 10. mjesecu. Mikroekonomija - Zeljko Maric, nije problem, imas malo zadačića, malo teorije.. Asistentica je nekakva sva cudna, ali ja je nisam vidjala puno :D uglavnom, nije mi bio neki problem. Cak ni dolasci na predavanja nisu pod moranje. Makroekonomija - Mila Gadžić, dosadnaaaa.. Ugl, ako dobijes čistu ocjenu na pismenom, ne pita te usmeno, a ako ti je na prijelazu... gotova si :) ne znam, meni nije bio problem to dvoje.
Ja sam ipak na 4+1 studiju, možda ima netko tko zna više o trogodišnjem :)

phyllis
25.09.2011., 12:12
ooo ima dosta vanrednih koliko sam vidila,a iz st nazalost ne znam jos nikoga :(
a ko zna mozda smo se vidile negdi po faxu ili di...jesi isla "napravit" index?

Pa, ima nas dvije. Za početek- dovoljno...vjerujem da ćemo ih još upoznat
Vidjele smo se (a da nismo ni znale) jedino ako si 19. ovog mjeseca bila u Mostaru...
Indeks još nisam bila izradit jer čekam neke dokumente sa faksa iz ZG. (Završila sam gore neki drugi studij, pa se nadam da će mi na osnovu toga priznat neke ispite na predškolskom; tipa: strani jezik, informatika.) Uostalom, mislim (možda krivo mislim) da u Mostar nema smisla ići prije početka predavanja. Ako želiš, mogu ti se javit kad odlučim ići- pa možemo otić zajedno; ili da ti obavim na faksu neke stvari koje nisi stigla sama(ukoliko odlučiš otić prije mene)...Eko, topli pozdrav...
P.S. Jesi li, slučajno, nabavila skripte i literaturu za 1. semestar?

nikavuh
25.09.2011., 13:32
Elune, hvala :). Kakva je situacija s nekim tko ne može uopče dolazit na predavanja?Naime ne živim u Mostaru i dolazila bi samo na ispitne rokove. Da li je problem nabavit skripte i spremiti gradivo? Ima li neki predmet da je baš potrebno biti na predavanjima da ga savladaš?

Elune
25.09.2011., 14:51
Elune, hvala :). Kakva je situacija s nekim tko ne može uopče dolazit na predavanja?Naime ne živim u Mostaru i dolazila bi samo na ispitne rokove. Da li je problem nabavit skripte i spremiti gradivo? Ima li neki predmet da je baš potrebno biti na predavanjima da ga savladaš?

Nema na čemu :)
Za vanredne studente dolasci na predavanja nisu obvezni, mislim da uopće ne trebaš imati potpis u indexu da bi izišla na ispit. Znam dosta ljudi koji su vanredni studenti i odlično im ide.
Za skripte se ne moraš brinuti, ima dosta skriptarnica, oni već znaju čak i bolje od tebe što bi ti moglo trebati hehe ;)
Za matematiku ne bi škodilo da dođeš na vježbe (predavanja su bezveze). Računovodstvo - profesor je stvarno legenda i tu i tamo kaže što bi mogao pitati na usmenom, a što se vježbi tiče, isto bi bilo super da možeš doći, jer vjezbas zadatke jel.
Statistika - također na vježbe, zbog zadataka.

Ako nisi u mogućnosti, uvijek možeš zamoliti nekoga da ti posudi materijale s vježbi da kopiraš :top:

sunnyy
25.09.2011., 17:38
Pa, ima nas dvije. Za početek- dovoljno...vjerujem da ćemo ih još upoznat
Vidjele smo se (a da nismo ni znale) jedino ako si 19. ovog mjeseca bila u Mostaru...
Indeks još nisam bila izradit jer čekam neke dokumente sa faksa iz ZG. (Završila sam gore neki drugi studij, pa se nadam da će mi na osnovu toga priznat neke ispite na predškolskom; tipa: strani jezik, informatika.) Uostalom, mislim (možda krivo mislim) da u Mostar nema smisla ići prije početka predavanja. Ako želiš, mogu ti se javit kad odlučim ići- pa možemo otić zajedno; ili da ti obavim na faksu neke stvari koje nisi stigla sama(ukoliko odlučiš otić prije mene)...Eko, topli pozdrav...
P.S. Jesi li, slučajno, nabavila skripte i literaturu za 1. semestar?

a nisam 19 bila vec sam bila netom prije prijemnih ispita. ma priznat ce ti,nemaj brige za nista :mig: da,i ja mislim da nemamo sta radit prije predavanje bezveze se vucarat gori...mozemo se cut u privatne poruke pa se dog sve...a sta se skripta tice ponudila mi ih je jedna poznanica koja je sve to sacuvala pa bi mi sve to trebala prosljedit ubrzo...

nikavuh
25.09.2011., 18:02
Nema na čemu :)
Za vanredne studente dolasci na predavanja nisu obvezni, mislim da uopće ne trebaš imati potpis u indexu da bi izišla na ispit. Znam dosta ljudi koji su vanredni studenti i odlično im ide.
Za skripte se ne moraš brinuti, ima dosta skriptarnica, oni već znaju čak i bolje od tebe što bi ti moglo trebati hehe ;)
Za matematiku ne bi škodilo da dođeš na vježbe (predavanja su bezveze). Računovodstvo - profesor je stvarno legenda i tu i tamo kaže što bi mogao pitati na usmenom, a što se vježbi tiče, isto bi bilo super da možeš doći, jer vjezbas zadatke jel.
Statistika - također na vježbe, zbog zadataka.

Ako nisi u mogućnosti, uvijek možeš zamoliti nekoga da ti posudi materijale s vježbi da kopiraš :top:

Super, hvala ti stvarno si me utješila:). Što se tiće matematike statistike i računovodstva to imam položeno jer sam se prebacila sa drugog fakulteta.. :mig:

Elune
26.09.2011., 10:04
Super, hvala ti stvarno si me utješila:). Što se tiće matematike statistike i računovodstva to imam položeno jer sam se prebacila sa drugog fakulteta.. :mig:
Eeee, pa super onda :) sretno sa svime :top: :)

phyllis
26.09.2011., 19:15
a nisam 19 bila vec sam bila netom prije prijemnih ispita. ma priznat ce ti,nemaj brige za nista :mig: da,i ja mislim da nemamo sta radit prije predavanje bezveze se vucarat gori...mozemo se cut u privatne poruke pa se dog sve...a sta se skripta tice ponudila mi ih je jedna poznanica koja je sve to sacuvala pa bi mi sve to trebala prosljedit ubrzo...

Dobit ćeš skripte?! Ozbiljno?! Bilježim se sa štovanjem (čitaj: Kad ih dobiješ, mogu li ih, MOLIM TE, posudit -da ih kopiram?)
Ajd' javim ti se ovih dana na p.p pa ćemo se oko svega dogovorit. :mig:
Topli pozdrav!

ivanabl
26.09.2011., 19:20
hej,cure ja sam gotova prvu god vanredno predškolski odgoj,i nemate s ečega bojat!!!!!nego ima li iko d azna za kakv slobodna stan???falaaa e hitnoo jeee

phyllis
26.09.2011., 20:28
hej,cure ja sam gotova prvu god vanredno predškolski odgoj,i nemate s ečega bojat!!!!!nego ima li iko d azna za kakv slobodna stan???falaaa e hitnoo jeee

Bok, ivanabl! Pretpostavljam da si na predškolskom u Mostaru. Hvala na podršci, puno znači!
O stanovima i njihovom iznajmljivanju nemam pojma (nešto o tome ti je pisala shinny u predhodnim postovima). Ono što znam je da se u blizini PMF-a nalazi hostel (ili samo iznajmljuju sobe) pod imenom 'Denino', pa možda, bar za prvu ruku, pomogne. Ako trebaš, znam i adresu.

ivanabl
27.09.2011., 16:57
Bok, ivanabl! Pretpostavljam da si na predškolskom u Mostaru. Hvala na podršci, puno znači!
O stanovima i njihovom iznajmljivanju nemam pojma (nešto o tome ti je pisala shinny u predhodnim postovima). Ono što znam je da se u blizini PMF-a nalazi hostel (ili samo iznajmljuju sobe) pod imenom 'Denino', pa možda, bar za prvu ruku, pomogne. Ako trebaš, znam i adresu.
ma znam ti ja dosta o mostaru i smjestajima,imala sma vec stan al otkazala jer mi se isplatia smao u 2,4 i 6 misec,a sad upisujem redovno pa mi triba,al sam tek saznal prije koji dan da ću upisat da s emogu od epribacit pa zato!!!a sta se tice faksa,istina nama je vanrednima teže,al ako upoznas oke cure onda je sve lako zato nemaj brige!!ako te bilo ššta o bilo čemu kome bude zanimalo pitaj!!!a ako iko ima plsss za stan se javiteeeee falaaa

phyllis
27.09.2011., 19:52
Hvala ti, ivanabl! Sigurno ću imati pitanja za tebe; neprocijenjivi su odgovori iz prve ruke i lijepo je kad se imaš kome obratit- HVALA.
E, imam jedno pitanje, za sada- da li vanredni studenti imaju obvezu izlazit na kolokvije?
Sretno ti u traženju stana!

shinny
28.09.2011., 00:56

Mene zanima ako znas kolika je mozda cijena noćenja ako mi bude trebalo? i moze adresa, naravno ;)

Hvala ti, ivanabl! Sigurno ću imati pitanja za tebe; neprocijenjivi su odgovori iz prve ruke i lijepo je kad se imaš kome obratit- HVALA.
E, imam jedno pitanje, za sada- da li vanredni studenti imaju obvezu izlazit na kolokvije?

a za ovo dole me zanima, ne dali imaju obvezu, nego dali mogu, jer bi radije izasla na kolokvij da se rijesim ispita ??

hvalaa :)

shinny
28.09.2011., 18:43
Sada trazim po internetu hostel Denino, i ispada da je blizu Starog mosta??? :S

phyllis
28.09.2011., 19:05
Sada trazim po internetu hostel Denino, i ispada da je blizu Starog mosta??? :S

To je hostel 'Deny', a ovaj (Denino) se nalazi 50 m od autobusnog kolodvora (to je, otprilike, 10ak minuta od faksa)... Vidjela sam ga kad sam zadnji put bila u Mostaru (i sa autobusnog kolodvora išla prema faksu)... Mislim da su svi preostali blizu staroga mosta...Možda griješim, provjerit ću...:confused:

shinny
28.09.2011., 23:54
To je hostel 'Deny', a ovaj (Denino) se nalazi 50 m od autobusnog kolodvora (to je, otprilike, 10ak minuta od faksa)... Vidjela sam ga kad sam zadnji put bila u Mostaru (i sa autobusnog kolodvora išla prema faksu)... Mislim da su svi preostali blizu staroga mosta...Možda griješim, provjerit ću...:confused:

Uf ako je to ovaj sta sam nasla, cijena od 28 € za noćenje. Ajd ako mozes posalji mi adresu na PP :)

Al, AK je preko mosta zar ne?

zecica18
29.09.2011., 00:26
eh, znaci sveuciliste u MO je hrvatsko sveuciliste, jel tako?
da.

e pa, kako ja kao drzavljakna HR neman pravo studiranja uz pomoc ministarstva ili pak dobivanja stipendije, na 'HRV sveucilistu'?

LazySod
29.09.2011., 11:49
hrvatsku stipendiju možeš dobit, braniteljsku, socijalnu, gradsku itd...BiH stipendiju naravno da ne možeš dobit jer nisi državljanka BiH

ne znam što je tu čudno :ne zna:

cat_deluxe
29.09.2011., 12:10
Molim nekoga sa Policijske akademije u SA da mi se javi na privat, hvala! :mig:

acetic
29.09.2011., 15:55
Ne znam jel ta tvoja Musa i ova moja Musa na PMF-u, jesu li sestre ili sto xD

Ali to sam cuo da je ona katastrofa kao i ova moja sto predaje vecinom geografske predmete, uzas fuj...

Kod prof. Snježane Muse (geografija) samo zapisuj sve što predaje i to uči većiom, a ako sudjeluješ u nastavi i ako si aktivan jer često nešto zapitkuje imaš siguran prolaz, inače joj je prolaznost 10-15 % svaki rok :).

Dat će ona i neke skripte kojih se nije dotakela na predavanjima ali to je sasvim nevažno s obzirom na ono što ona predaje...

Mislim da vama na ekologije predaje nešto vezano uz kartografiju ako se ne varam, uglavnom samo prati predavanja i ne ustručavaj se dodat štogod :D (samo ti i prođu na prva 2-3 roka :D:D:D )

sunnyy
29.09.2011., 18:50
phyllis
obrati pozornost u privatne poruke.... :)

Discordia
29.09.2011., 19:57

dva su autobusna kolodvora u mostaru, jedan na zapadnoj strani, 5-10 min od faksa, pogotovo ako ideš prečicom kraj piramide, i drugi preko mosta, na istočnoj strani.

shinny
29.09.2011., 22:44
dva su autobusna kolodvora u mostaru, jedan na zapadnoj strani, 5-10 min od faksa, pogotovo ako ideš prečicom kraj piramide, i drugi preko mosta, na istočnoj strani.

Hmm, pa na koji voze autobusi iz RH što dolaze?

Discordia
30.09.2011., 00:00
na oba :D

ovisi odakle krećeš i kojim busom ideš. ako bus nastavlja za sarajevo vrlo vjerojatno ide na istočni. :mig:
iz splita znan da onaj ujutro u 6 ide na zapadni, i onaj u 3, mislin.
za ostale ne znan ni kad kreću ni di idu - samo san se s ta dva vozila.

phyllis
30.09.2011., 10:04
Uf ako je to ovaj sta sam nasla, cijena od 28 € za noćenje. Ajd ako mozes posalji mi adresu na PP :)

Bok, shinny! Zar ti nisi već našla stan s prijateljicom koja je na redovitom studiju u Mostaru? Bit će da sam nešto krivo povezala.
U svakom slučaju- imaš poštu na p.p. Al' ne na ovu forumsku adresu, onu drugu. Napisala sam ti podrobnije o hostelima u Mostaru...Topli pozdrav...

phyllis
30.09.2011., 10:32
phyllis
obrati pozornost u privatne poruke.... :)

Pročitah i odgovorih. Samo, upozorenje- nešto me kompjuter zafrkava:503:, pa ne znam da li si dobila tri iste poruke ili ni jednu! Sorry! :D

shinny
30.09.2011., 12:12
na oba :D

ovisi odakle krećeš i kojim busom ideš. ako bus nastavlja za sarajevo vrlo vjerojatno ide na istočni. :mig:
iz splita znan da onaj ujutro u 6 ide na zapadni, i onaj u 3, mislin.
za ostale ne znan ni kad kreću ni di idu - samo san se s ta dva vozila.

Hvala, najbolje se na kolodvoru raspitati :)

Bok, shinny! Zar ti nisi već našla stan s prijateljicom koja je na redovitom studiju u Mostaru? Bit će da sam nešto krivo povezala.
U svakom slučaju- imaš poštu na p.p. Al' ne na ovu forumsku adresu, onu drugu. Napisala sam ti podrobnije o hostelima u Mostaru...Topli pozdrav...

Jesam, dobro si povezala :) Ali kako znas, ja necu biti stalno gore, pa ne znam hoce li ona moci sama stajati, pa u slucaju da otkaze stan :)
Vidjela sam mail, puno ti hvala!
PS. obje smo vanredno :mig:

Btw. tko zna, koje programe na TV-u imamo mi koji nemamo kablovsku??

sunnyy
30.09.2011., 15:04
Btw. tko zna, koje programe na TV-u imamo mi koji nemamo kablovsku??
ali uopce imaju kabelsku? :D

shinny
30.09.2011., 17:41
ali uopce imaju kabelsku? :D

a imaju, al mi vamo u kući nemamo.. pa me zanima u tom slucaju koje programe mogu gledat? :D

BUBI69
30.09.2011., 19:53
Mozes one koje mozes uhvatit antenom :D

To je svega par programa, mozda OBN, FTV, ne ocekuje nista previse...

I da Sunny imamo ovdje kablovsku, i internet koji je puno jeftiniji od bilo kojeg Hrvatskoj operatera... em brzi em imas flat po jeftinijoj cijeni :)

shinny
01.10.2011., 00:36
Mozes one koje mozes uhvatit antenom :D

To je svega par programa, mozda OBN, FTV, ne ocekuje nista previse...

I da Sunny imamo ovdje kablovsku, i internet koji je puno jeftiniji od bilo kojeg Hrvatskoj operatera... em brzi em imas flat po jeftinijoj cijeni :)

FTV? Tooo !! :D bar nesto :D

A koja je cijena kablovske, moze neki link? :)

acetic
01.10.2011., 12:08
FTV? Tooo !! :D bar nesto :D

A koja je cijena kablovske, moze neki link? :)

KLIK (http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml)

shinny
01.10.2011., 16:52
KLIK (http://www.telemach.ba/Telemach/1/Naslovna.shtml)

Hvala :D Samo mi objasni,ako mozes, ima li neki Internet paket da se ne veze na ugovor nikakav? :)

shadow__
01.10.2011., 16:58
eeejjj...jel ima tko da traži cimera...nije mi važno jel to muško ili žensko...ako netko ima neka se javi na pp plizzzzz što prije...hvala punooo :-)))))

acetic
02.10.2011., 08:17
Hvala :D Samo mi objasni,ako mozes, ima li neki Internet paket da se ne veze na ugovor nikakav? :)

Imaš, to je taj internet, bez ugovora su paketi standardni, a s ugovorom na 1 godinu ti se download/upload poduplava... ali i standardni paketi su dobri ;)

phyllis
02.10.2011., 10:33
ivanabl, gdje si? Jesi li uspjela u potrazi za stanom?
Imaš poštu na p.p. pa kad stigneš baci oko...Topli pozdrav...

ivanabl
02.10.2011., 21:49
nemaju,al bi ti ja preporučila d aizlaziš iako ih nema puno,imala sam kolokvij iz hrvatskog-tako sam ga rjesila priko kolok,imala sam psih i u 1. i 2.sem i imala sam filoz,al ima nekikih profesora koji daju predrok kao npr predšk.pedag.i mogli su samo redovni izać!!
uglavnom šta bude izlazii!!al u 11 misec otiđi na predavanja poslušaj me i skompaj se s nekim s a svoje godine i sve će ti bit lakšee

Mene zanima ako znas kolika je mozda cijena noćenja ako mi bude trebalo? i moze adresa, naravno ;)

a za ovo dole me zanima, ne dali imaju obvezu, nego dali mogu, jer bi radije izasla na kolokvij da se rijesim ispita ??

hvalaa :)

nas je nedavno izašlo 3 noći po 130 kn,al ti ja nemam taj broj!!al ne zamaraj se pizdarijama,jer tih pansiona blizu istočnog kolodvora imaš kolko hoćeš!!!tako d anikad nećeš ostat bez smještaja!! a za kolokvije sam odg ovoj drugoj curi!!!post prije!!a sta s etiče skripta,nemojte ih odma kopirat jer nije svake godine isto!!!!minjaju se prof i nekad i minjaju literaturu tako da...virujte mi imate vrimena!!znam kako vam je sad,jer sma ja bila sto puta gora,al ima vrimena!!!šta god vam triba pitajte...

Nem0
03.10.2011., 17:21
Ima li sad nanovo da je netko upisao fsr u mostaru?

shinny
05.10.2011., 00:16
nemaju,al bi ti ja preporučila d aizlaziš iako ih nema puno,imala sam kolokvij iz hrvatskog-tako sam ga rjesila priko kolok,imala sam psih i u 1. i 2.sem i imala sam filoz,al ima nekikih profesora koji daju predrok kao npr predšk.pedag.i mogli su samo redovni izać!!
uglavnom šta bude izlazii!!al u 11 misec otiđi na predavanja poslušaj me i skompaj se s nekim s a svoje godine i sve će ti bit lakšee

nas je nedavno izašlo 3 noći po 130 kn,al ti ja nemam taj broj!!al ne zamaraj se pizdarijama,jer tih pansiona blizu istočnog kolodvora imaš kolko hoćeš!!!tako d anikad nećeš ostat bez smještaja!! a za kolokvije sam odg ovoj drugoj curi!!!post prije!!a sta s etiče skripta,nemojte ih odma kopirat jer nije svake godine isto!!!!minjaju se prof i nekad i minjaju literaturu tako da...virujte mi imate vrimena!!znam kako vam je sad,jer sma ja bila sto puta gora,al ima vrimena!!!šta god vam triba pitajte...

aaa na zapadnoj strani smjestaj?

Mihael Peric
05.10.2011., 18:58
Ima li sad nanovo da je netko upisao fsr u mostaru?

Upiso ali ne nanovo već 2009-te godine :P

arianne*
06.10.2011., 12:48
Molila bih za pomoć!
Htjela bih na doškolovanje u Mostar za što je potrebno nostrificirati diplomu. Kad sam zvala referadu Filozofskog fakulteta u Mostaru uputili su me da diplomu nostrificiram na pmf-u u Mostaru, za što oni traže 200KM. Na ovom topiku sam naišla da se to može učiniti i u Ministarstvu pa me zanima je li tamo išta jeftinije.

shinny
07.10.2011., 00:08
Molila bih za pomoć!
Htjela bih na doškolovanje u Mostar za što je potrebno nostrificirati diplomu. Kad sam zvala referadu Filozofskog fakulteta u Mostaru uputili su me da diplomu nostrificiram na pmf-u u Mostaru, za što oni traže 200KM. Na ovom topiku sam naišla da se to može učiniti i u Ministarstvu pa me zanima je li tamo išta jeftinije.

Mene je nostrifikacija svjedodzbi (sva 4 razreda + svj.o zvršnom radu) došla 35KM + 17KM ovjera kod javnog bilježnika (jer moraju biti kopije).
Najbolje da nazoveš njih, ili još bolje odeš tamo (ako ne znaš gdje su jer ih je ove godine puno trazilo kako su se preselili, u sklopu su Hotela Ero) :)

arianne*
07.10.2011., 12:22
Mene je nostrifikacija svjedodzbi (sva 4 razreda + svj.o zvršnom radu) došla 35KM + 17KM ovjera kod javnog bilježnika (jer moraju biti kopije).
Najbolje da nazoveš njih, ili još bolje odeš tamo (ako ne znaš gdje su jer ih je ove godine puno trazilo kako su se preselili, u sklopu su Hotela Ero) :)

Hvala ti puno na odgovoru! Ako samo možeš još reći jesi li dobila ikakvu potvrdu dok si čekala da ti te papire nostrifikaciju. Naime, rečeno mi je da oni na pmf-u to naprave za 4 tjedna, ali da će mi izdati potvrdu da je u tijeku to rješavanje koju ću moći priložiti umjesto tog nostrificiranog dokumenta.

shinny
07.10.2011., 19:14
Hvala ti puno na odgovoru! Ako samo možeš još reći jesi li dobila ikakvu potvrdu dok si čekala da ti te papire nostrifikaciju. Naime, rečeno mi je da oni na pmf-u to naprave za 4 tjedna, ali da će mi izdati potvrdu da je u tijeku to rješavanje koju ću moći priložiti umjesto tog nostrificiranog dokumenta.

Ako dodjes ujutro ranije (preporucam prvo da kopiras to sve, ovjeris u j.b. i tek onda ides u Ministarstvo) , bit ce ti gotovo isti dan! :)
Inace te kopije ti trebaju jer ostaju kod njih, a oni ti daju papir o istovrijednosti svjedodzbi.
Ja sam dosla u njih oko 10 i do 2 h mi je bilo gotovo :)

Danijel.M5
07.10.2011., 20:05
bok ljudi mene zanima studiranje u sarajevu tocnije arhitektura!sad me zanima jeli ima neko iskustva i tako,rado bi poprica s njim da se upoznam poblize s tim,kako i di na prijemni kod njih kolika je cijena godine prag a ispunit koliki je itd itd?inace ucenik sam 4 srednje graditeljsko geodetske skole smjer arhitektonski tehnicar!ako neko moze pomoc :) i jos nesto neznan zasto ljudi govore da je ta bosanska diploma klimava ajmo rec?zar nebi trebalo bit diploma ko diploma?

VaneMi
07.10.2011., 21:46
ima li možda netko tko studira izvanredni studij bibliotekarstva u Orašju? zanima me kakav je studij, da li su profesori ok...da li je teško...

arianne*
08.10.2011., 12:45
Ako dodjes ujutro ranije (preporucam prvo da kopiras to sve, ovjeris u j.b. i tek onda ides u Ministarstvo) , bit ce ti gotovo isti dan! :)
Inace te kopije ti trebaju jer ostaju kod njih, a oni ti daju papir o istovrijednosti svjedodzbi.
Ja sam dosla u njih oko 10 i do 2 h mi je bilo gotovo :)

Ako se sjećaš koji su ti dokumenti uz svjedodzbe jos trebali, molim te napisi. I jesi li trebala ovjeriti vise kopija jedne svjedodzbe ili samo jednu za svaki razred?

shinny
08.10.2011., 15:49
Ako se sjećaš koji su ti dokumenti uz svjedodzbe jos trebali, molim te napisi. I jesi li trebala ovjeriti vise kopija jedne svjedodzbe ili samo jednu za svaki razred?

Rodni list, i potvrda o prebivalištu. Samo jedna za svaki razred se ovjerava u jb i to nosis u ministarstvo sta ostaje kod njih, oni ti daju potvrdu o istovrijednosti i s tim ides na Faks. A orginale svjedodzbi predajes na faksu, uz tu potvrdu, rodni list i potvrdu o prebivalistu ( + jos one uplatnice) ;)

arianne*
08.10.2011., 16:50
Rodni list, i potvrda o prebivalištu. Samo jedna za svaki razred se ovjerava u jb i to nosis u ministarstvo sta ostaje kod njih, oni ti daju potvrdu o istovrijednosti i s tim ides na Faks. A orginale svjedodzbi predajes na faksu, uz tu potvrdu, rodni list i potvrdu o prebivalistu ( + jos one uplatnice) ;)

Sve sam zabilježila, hvala od sveg srca na pomoći! :cerek::)

ima li možda netko tko studira izvanredni studij bibliotekarstva u Orašju? zanima me kakav je studij, da li su profesori ok...da li je teško...
Mislim da je ovo prva godina da se uopće u BiH raspisuje natječaj za izvanredni studij biblitekarstva. I mene zanima taj studij.
Prilikom pokušaja upisa na izvanredni studij bibliotekarstva u Zagrebu načula sam nešto o tome od jedne kolegice koja mi je rekla da bi kao Mostar ove godine isto raspisivao natječaj, a da bi profesori uglavnom bili oni predaju bibliotekarstvo u Zagrebu.

phyllis
08.10.2011., 17:52
Molila bih za pomoć!

Ispričavam se što upadam u konverzaciju s tobom i shinny,ali htjela sam podijelit i svoje iskustvo, ako ti bude od pomoći. Naime, ja sam nostrifikaciju svjedodžbi obavila u zgradi Vlade i nisam ništa platila. Zgrada ti se nalazi u istoj ulici kao i Merkator. Ali napominjem da je to bila nostrifikacija svjedodžbi, a ne diplome (ne znam da li tamo i to rade). PROVJERI, ali mislim da ti za doškolovanje treba nostrificirana diploma, a ne svjedodžbe! U svakom slučaju, za upis na faks trebaš ponjeti i 2 slike formata 4x6. Ukoliko si udana, uz rodni list i ostale dokumente koje ti je shinny navela, trebaš i vjenčani list. Svu dokumentaciju koju moraš ovjeriti kod javnog bilježnika- možeš i u RH- da ne gubiš vrijeme. I ne zaboravi, kad odeš predati papire za nostrifikaciju, u pošti kupi taksene marke u vrijednosti 5 KM...

arianne*
08.10.2011., 21:03
Ispričavam se što upadam u konverzaciju s tobom i shinny,ali htjela sam podijelit i svoje iskustvo, ako ti bude od pomoći. Naime, ja sam nostrifikaciju svjedodžbi obavila u zgradi Vlade i nisam ništa platila. Zgrada ti se nalazi u istoj ulici kao i Merkator. Ali napominjem da je to bila nostrifikacija svjedodžbi, a ne diplome (ne znam da li tamo i to rade). PROVJERI, ali mislim da ti za doškolovanje treba nostrificirana diploma, a ne svjedodžbe! U svakom slučaju, za upis na faks trebaš ponjeti i 2 slike formata 4x6. Ukoliko si udana, uz rodni list i ostale dokumente koje ti je shinny navela, trebaš i vjenčani list. Svu dokumentaciju koju moraš ovjeriti kod javnog bilježnika- možeš i u RH- da ne gubiš vrijeme. I ne zaboravi, kad odeš predati papire za nostrifikaciju, u pošti kupi taksene marke u vrijednosti 5 KM...

Hvala ti phyllis, svaka informacija mi je uistinu dobrodošla! :)
Naravno da ću dati diplomu na nostrificiranje, spominjala sam svjedodžbe jer sam vidjela da su shinny za njezin faks trebale, ali u mom slučaju je riječ o doškolovanju pa prilažem diplomu :)

Danijel.M5
08.10.2011., 22:13
jeli meni iko ovdje moze pomoc?lampan u prazno vec par dana!

VaneMi
08.10.2011., 23:58
Ja sam pokušala i u Zg-u i u Zadru...ali eto, novi zakoni i bla bla. Uglavnom, i ja sam načula nešto u Zagrebu da bi trebali otvoriti u Orašju i eto zašto ne?! Jedino mi je sve to smiješno...profesori isti, cijena ista...jedino nisam shvatila koliko traje (godinu ili dvije). Isto tako, u Zg-u su spominjali Rijeku...Uglavnom ja u ponedjeljak zovem prof. Mateljana (jer im ne namjeravam pustiti onih 350kn za 3 riječi!!) pa ću ga direktno pitati za Rijeku... a ako i tebe zanima, javim ti.

arianne*
09.10.2011., 00:19
Ja sam pokušala i u Zg-u i u Zadru...ali eto, novi zakoni i bla bla. Uglavnom, i ja sam načula nešto u Zagrebu da bi trebali otvoriti u Orašju i eto zašto ne?! Jedino mi je sve to smiješno...profesori isti, cijena ista...jedino nisam shvatila koliko traje (godinu ili dvije). Isto tako, u Zg-u su spominjali Rijeku...Uglavnom ja u ponedjeljak zovem prof. Mateljana (jer im ne namjeravam pustiti onih 350kn za 3 riječi!!) pa ću ga direktno pitati za Rijeku... a ako i tebe zanima, javim ti.

Onda smo se možda i vidjele gore u Zg-u :) Napiši ovdje ili mi pošalji pm ako išta doznaš o Rijeci, rado bih se uvalila na bilo koji izvanredni studij bibliotekarstva.
Ovo u Mostaru traje dvije godine, pitala sam u njihovoj referadi.

ps. I ja sam ljuta zbog ZG-a, što zbog ofrlje napisanog natječaja i nespominjanja da će primati samo 20 ljudi, što zbog krađe love. Nije da su mi oni ovjeravali dokumente, plaćali za prijepis i kartu do Zg-a :rolleyes:

VaneMi
09.10.2011., 12:53
Nije mi jasno ako Zadar vraća novac zašto i oni ne bi...pa nas je bilo 130x350=45.500kn!!!! zarade!!! Kada sam zvala tajnicu Petek, rekla mi je da sam "obrađena" i da si to riješim sama! Kultura na nivou. Uglavnom javim ti se sutra navečer kada sve izvidim...

arianne*
09.10.2011., 19:20
Nije mi jasno ako Zadar vraća novac zašto i oni ne bi...pa nas je bilo 130x350=45.500kn!!!! zarade!!! Kada sam zvala tajnicu Petek, rekla mi je da sam "obrađena" i da si to riješim sama! Kultura na nivou. Uglavnom javim ti se sutra navečer kada sve izvidim...

To jest, preveslali su nas samo tako. U Zadru međutim piše da onih 400kn ide na upisninu, dok su ovi u Zagrebu domišljato stavili da je to za troškove prijave.
Još više me smeta loše napisan natječaj, prema kojem ti nije jasno odakle je izabrano baš onih 26 ljudi, a zašto ne neki drugi. To što su oni nama rekli usmeno koji ljudi imaju prednost je trebalo navesti i u natječaju, kao i kvotu za koju sam prvi put čula kad sam sjela u onu njihovu dvoranu.

shinny
09.10.2011., 21:35
Hvala ti phyllis, svaka informacija mi je uistinu dobrodošla! :)
Naravno da ću dati diplomu na nostrificiranje, spominjala sam svjedodžbe jer sam vidjela da su shinny za njezin faks trebale, ali u mom slučaju je riječ o doškolovanju pa prilažem diplomu :)

Eto, drago mi je da san bila od pomoci. Da sam znala da se u zgradi Vlade ne plaća mogla sam ici tamo,a nas su svi navodili na Ministarstvo :504:
Samo ja nisam kupovala nikakve taksene marke, sve je javni biljeznik (tj. biljeznica xD) napravio. :)

ginger
12.10.2011., 19:02
Ima li tu ikoga sa studija novinarstva u Mostaru :moli:

The Unstoppable
12.10.2011., 21:02
jeli meni iko ovdje moze pomoc?lampan u prazno vec par dana!

Pomoć u vezi čega? :)

Zabranjeni
13.10.2011., 00:26
Ima li tu ikoga sa studija novinarstva u Mostaru :moli:

Prije par dana upisao 5. godinu studija.

Pitaj:)

Robbie MO
13.10.2011., 16:07
Dogodine ćete lakše do smještaja.

Novi studentski dom: Novih čak 800 mjesta za studente dogodine!

Gradi se veliki privatni studenski dom, projekt vrijedan preko 100 milijuna kuna.

300 studentskih apartmana s 4 zvjezdice, cijena mjesta 200-220 KM.
Svaki će imati klimu, grijanje, kuhinju, kupatilo i internet. Površina preko 27 kvadrata (duplo veći nego u državnim studentskim domovima u ZG, ST ili Mostaru).

MOSTAR - Dinko Slezak Dika, vlasnik Interinvesta i jedan od najbogatijih ljudi u Mostaru, na području Autobusnog kolodvora u Vukovarskoj ulici započeo je izgradnju projekta vrijednog 28 milijuna maraka.
Na tom području će 'niknuti' veliki studentski centar sa svim pratećim sadržajima i suvremenim Autobusnim kolodvorom. Slezak nas je dočekao na mjestu koje će uskoro postati jedno od najvećih gradilišta ne samo u Mostaru, nego i šire, te nas detaljno upoznao s cijelim projektom, koji vodi njegov sin Nino Slezak, direktor tvrtke Interinvest.

Svi prateći sadržaji

- Riječ je o projektu Studentski dom s Autobusnim kolodvorom na 10 perona. Studentski dom će imati 300 apartmana s otprilike 800 ležaja uz sve prateće sadržaje. Tu će biti velika kuhinja, menza, praonica rublja, internet bar, internet klub...onda jedna ogromna diskoteka koja će se protezati na 900 četvornih metara. Na jednom mjestu će biti smješteni svi sadržaji potrebni za studente: trgovine, knjižara, fotokopirnica, zatim kafići, restoran, picerija, gril, jedan veliki hipermarket s druge strane, priča Slezak i pokazuje na projektu kako će sve izgledati i gdje bi se točno što trebalo nalaziti.
- Mislim da će ovo biti jedan od najboljih projekata u Mostaru. Jednostavno, grad je pun tih trgovačkih centara, poslovnih prostora, što više raditi..., a studenata prema mom saznanju u Mostaru imamo između 17 i 20 tisuća, objašnjava jedan od najimućnijih Mostaraca, te nastavlja:
- Na ideju smo došli budući da masa studenata u Mostar dolazi sa strane. Oni žive uglavnom 100 - 150 kilometara odavde i dolaze autobusima. Stoga će ovdje imati još jednu prednost, jer će se odmah moći smjestiti, neće morati zvati taksije, vući kofere po gradu i tako dalje, pojašnjava Slezak.
Kad je riječ o apartmanima, oni će biti s četiri zvjezdice, a pored potrebnih uvjeta, bit će i relativno financijski povoljni.
- Svaki će imati klimu, grijanje, svoju kuhinju i kupatilo sa svim normama. Najmanji dvokrevetni studentski apartman će biti od 27 četvornih metara. S ekspres sadržajima koje smo već spomenuli cijena će se kretati između 200 i 220 maraka po krevetu, navodi.

Zatvorena financijska konstrukcija

Zadnji radovi, pripreme i projekti započeli su prije nekih otprilike mjesec dana, a kad je riječ o financiranju projekta, oko toga za Slezaka neće biti problema.
- Zatvorili smo cijelu financijsku konstrukciju. Projekt je ukupne veličine 22 tisuće četvornih metara i koštat će ukupno oko 28 milijuna maraka. Sve sami investiramo, naravno uz pomoć banaka. Investitor je Interinvest, a izvođači razni kooperanti. “Građevinar” je zadužen za građevinski dio, a najmanje će biti stotinu kooperanata.

Izgradit će se i 40 apartmana za profesore sa strane
- Planirali smo izgradnju 40 apartmana na 40 do 45 četvornih metara, ustvari jednosobni “stančići” za sveučilišne profesore, koji dolaze sa strane, žive u Mostaru i imaju problema sa smještajem. Na to smo došli pričajući s rektorom Vladom Majstorovićem, koji nam je dao tu ideju. Rekao nam je kako više od dvadeset njegovih kolega profesora ima problema sa smještajem, pa će i za njih biti osiguran smještaj, rekao je Slezak.

Tekst i foto: Dalibor Drlje

sunnyy
13.10.2011., 21:39
cure moje...redovne... kako vam ide?? kakvi su vam prvi utisci? :mig:

BUBI69
13.10.2011., 22:59
Dogodine ćete lakše do smještaja.

Novi studentski dom: Novih čak 800 mjesta za studente dogodine!

Gradi se veliki privatni studenski dom, projekt vrijedan preko 100 milijuna kuna.

300 studentskih apartmana s 4 zvjezdice, cijena mjesta 200-220 KM.
Svaki će imati klimu, grijanje, kuhinju, kupatilo i internet. Površina preko 27 kvadrata (duplo veći nego u državnim studentskim domovima u ZG, ST ili Mostaru).

Procitah to danas...

No, kad se pogleda, 3 osobe, to je 600 maraka, a za taj novac se moze vrlo lako pronaci neki dvosoban, pa cak i trosoban stan, svaki ima kuhinju, kupatilo, grijanje... i bude 50-60 kvadrata, a ne samo 27... ako se dodaju tu rezije, nek bude i 750 maraka za 3 osobe, ali imas 2 puta veci stan, svoj mir, nema partija i slicno, a kamoli buke od autobusa...

Da su sobe bolje od danasnjih soba u domovima jesu, ali je malo preskupo.

Robbie MO
16.10.2011., 19:07
Kolike troškove imate studiranja?

Hrana?

Stan?

Ostale potrepštine?

Da li ima netko da radi neke sitne studentske poslove dok studira, ili vas 100% starci financiraju?

BUBI69
17.10.2011., 02:40
Kolike troškove imate studiranja?

Hrana?

Stan?

Ostale potrepštine?

Da li ima netko da radi neke sitne studentske poslove dok studira, ili vas 100% starci financiraju?

Mene mjesecno sve izadje 500BAM, toliko dobijem i toliko mi je dovoljno.

150 placam stan, tako da mi za sve ostalo ostaje 350...

Mislim, nikad nije dovoljno, ali prosle godine sam dobijao 450 i stan, tv i internet sam placao sve ukupno 230, i sa 220 sam zivio taman. Sad nas je troje i dijelimo sva placanja i sad je puno puno lakse. Rezije ostale ukljucene u cijenu od 150 maraka...

Jedino vise novca treba kad krece ponovno faks, treba kupit biljeznice, knjige (tj kopirat :) ), stvari koje ce mi bit potrebne.

Za sad me starci financiraju, a dokle ce tko zna :)

Danijel.M5
18.10.2011., 15:25
Pomoć u vezi čega? :)

zanima me to studiranje u sarajevu za arhitekturu i sad bi htio viditi proslogodisnje ispite s prijemnog jeli neko zna kako nabavit?odakle skinuti?

vilavelebita
22.10.2011., 10:34
Sve sam zabilježila, hvala od sveg srca na pomoći! :cerek::)

Mislim da je ovo prva godina da se uopće u BiH raspisuje natječaj za izvanredni studij biblitekarstva. I mene zanima taj studij.
Prilikom pokušaja upisa na izvanredni studij bibliotekarstva u Zagrebu načula sam nešto o tome od jedne kolegice koja mi je rekla da bi kao Mostar ove godine isto raspisivao natječaj, a da bi profesori uglavnom bili oni predaju bibliotekarstvo u Zagrebu.

Šta ti se dogodilo prilikom upisa u Zg-u? I ja sam zvala njihovu referadu radi informacija, ali su bili baš, baš, neugodni, pa sam se odmah s njima pozdravila i rekla sebi kako ne dolazi u obzir tamo išta upisivat.
U Zadru su ovih dana bili upisi na jednogodišnji studij knjižničarstva, ali samo za one koji rade u knjižnici. Cijena je 15 tisuća kuna za godinu. Malo previše za takvu bahatost.
I znate li koji se naziv dobije kad se taj studij završi? I tko ga može upisat? samo oni s VSS, ili i VŠS?

shema the massacre
22.10.2011., 13:07
Pozdrav,
mene zanima ima li tko ovdje informacije o studiranju farmacije u Tuzli. Konkretno me zanima kakav je studij i postoji li mogućnost izvanrednog studiranja i po kojoj cijeni?

arianne*
22.10.2011., 14:20
Šta ti se dogodilo prilikom upisa u Zg-u? I ja sam zvala njihovu referadu radi informacija, ali su bili baš, baš, neugodni, pa sam se odmah s njima pozdravila i rekla sebi kako ne dolazi u obzir tamo išta upisivat.
U Zadru su ovih dana bili upisi na jednogodišnji studij knjižničarstva, ali samo za one koji rade u knjižnici. Cijena je 15 tisuća kuna za godinu. Malo previše za takvu bahatost.

Nije samo meni, već svima. Natječaj je bio jako loše napisan, očito s ciljem da primame što više ljudi kako bi onda pokupili lovu za troškove prijave (što je u biti 1 papir s listom naših imena - jer nisu nam oni plaćali i ovjeravali dokumente potrebne za natječaj). Nigdje u njemu ne stoji tko ima prednost pri upisu, niti po kakvom sistemu biraju kandidate za upis. Došlo nas je 130 da bi tek tada saznali da ih primaju samo 20. Na kraju su ih primili 26, po kojem prinicipu, ne znam. Lova je uzeta od svih (350kn po osobi pa računaj da su dobro zaradili).
U Zadar nisam mogla, jer samo volontiram u knjižnici, nisam zaposlena u njoj, ali Zadar je bar izričito naglasio za koga je samo taj studij i još vraća upisninu onima koji nisu upali na studij. Jest da je 15000 previše, ali riječ je o jednogodišnjem studiju dok je u Zagrebu riječ o dvogodišnjem.

I znate li koji se naziv dobije kad se taj studij završi? I tko ga može upisat? samo oni s VSS, ili i VŠS?
Za sve fakultete pa tako i ovaj u Mostaru se traži da je osoba zaposlena u knjižnici (jer traže potvrdu o zaposlenju na mjestu knjižničara). Ovaj u Mostaru traži da je osoba završila dvogodišnji ili četverogodišnji studij na nekom srodnom fakultetu, ako je završila po starom programu, znači da može i VŠS, ali mislim da naši uglavnom traže samo VSS.
U nas se dobiva naslov magistar knjižničarstva, kako je u BiH, ne znam :ne zna:

Danijel.M5
23.10.2011., 19:19
jeli neko zna di mogu nabaviti prijemne od proslih godina za arhitekturu u sarajevu?iz crtanja i matematike?

Dugonoga
24.10.2011., 13:56
Moze li mi netko dati link da vidim program postidplomskog studija Jezici i kulture u kontaktu Filozofskog fakulteta u Mostar? Ili ako netko ima kakve informacije neka ih napise.

arianne*
25.10.2011., 16:52
Zna li itko ima li negdje u blizini Filozofskog fakulteta u Mostaru, UniCredit banka? Ili je ona u ulici Kardinala Stepinca jedina? :ne zna:

Marge7
25.10.2011., 17:04
Imas Unicredit u Mostarci (visoka bijela zgrada na aveniji ) :)

Discordia
25.10.2011., 17:17
ne znan di je ta ulica jer ne znan imena ulica ni u svom gradu :rofl: ali imaš banku u zgradi mostarka (najviša zgrada u mostaru). ideš glavnom ulicom (onom od katedrale pa nadalje) - kad dođeš do križanja za mercator, idi još naprijed do kraja tog bloka, maksimalno 5 min od mercatora se nalazi mostarka, isto toliko i od autobusnog kolodvora.
valjda si shvatila šta oću reć :rofl: :o

mostarka 1 (http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=76716919&postcount=939)
mostarka 2 (http://hercegovina.info/img/repository/2011/05/web_image/foto-pogled-na-mostar-iz-pticije-perspektive__f48.jpg)

Zenica.ba
25.10.2011., 19:22
Može li mi netko pomoći u vezi pravnog faxa u Mostaru. Zanima me pravni fakultet Orašje, kolika je prolaznost, da li je lakše nego u Splitu, ima li korupcije ili su to samo priče. Također mi malo recite kako se snalazite s novcem, naravno vi koji ga baš i nemate, kako preživljavate...Imam jako puno pitanja,ali evo ih još par :od 100 mogućih:) ....Zanimam me koja je razlika studiranja prava na Džemalu bijediću, jer na službenoj stranici piše da fakultet traje 4 godine, dok na pravnom fakultetu Orašje piše 5 godina, te jesu li na Džemalu prihvaćeni Hrvati i je li se moguće prebaciti u zapadni dio nakon završene recimo 3 godine. Također, vi koji studirate pravo, koliki je prosjek učenja koji ostavite za knjigom te je li moguće imati slobodnog vremena ili se samo štreba...................To je što se tiče prava.......No mog prijatelja zanima građevina isto u Mostaru....pa je li Vam problem da dobacite koju i o građevini, ne budi vam teško.......Kolika je tamo prolaznost, je li teško, ima li matematike do preko glave i tak to......:D

arianne*
25.10.2011., 19:45
Marge7, Discordia, hvala vam puno! :cerek::)
To je puno bliže nego ova UniCredit koju sam ja našla na googlu.

Zabranjeni
26.10.2011., 01:34
Moze li mi netko dati link da vidim program postidplomskog studija Jezici i kulture u kontaktu Filozofskog fakulteta u Mostar? Ili ako netko ima kakve informacije neka ih napise.
Ne vidim da ga imaju na web stranici.
Kontaktiraj ih da ti pošalju mailom program studija.
Tel/referada: 00387-36355-404 (zovi prije 10h ili poslije 12h jer su tada najmanje zauzeti)

ima li korupcije ili su to samo priče.
Ima, uvijek će je i biti na svim fakultetima. Ali neznam što to tebi može značiti ako od 100 ljudi u grupi njih 3 kupi ispit. Gledaj na sebe i sretno ti!:mig:

Također mi malo recite kako se snalazite s novcem
Ah, jako teško, najveći dio ljudi konobari po kafićima ali i uz relativno manji budžet da se pristojno živjet, samo treba ući u određene šeme kao i svagdje drugdje.

Dugonoga
26.10.2011., 13:19
Ne vidim da ga imaju na web stranici.
Kontaktiraj ih da ti pošalju mailom program studija.
Tel/referada: 00387-36355-404 (zovi prije 10h ili poslije 12h jer su tada najmanje zauzeti)

Nisam ni ja vidjela, ali mislila sam da je mozda na nekom drugom linku ili slicno. Hvala puno! :)

arianne*
26.10.2011., 16:22
Ako može netko od ovih koji su se već upisali na faks reći koliko vas je došao indeks i upisni materijal? Hvala! :)

BUBI69
26.10.2011., 16:42
Ako može netko od ovih koji su se već upisali na faks reći koliko vas je došao indeks i upisni materijal? Hvala! :)

Mislim da ti ovisi o faksu.

Na PMF-u je cini mi se 30 maraka (120 kuna)

Discordia
26.10.2011., 17:29
indeks je 30 km, upisni materijal negdi 3 km, tako je na fpmoz, vjerojatno je i kod tebe slična tarifa :D

arianne*
26.10.2011., 19:03
BUBI69, Discordia, hvala na informacijama. Meni zanima za Filozofski, ali vjerujem da se onda i tamo kreću slično cijene kao i za PMF pa je dobro da znam bar ovako okvirno. Hvala još jednom na pomoći :)

nany 0202
26.10.2011., 20:13
Ima li netko kakvu informaciju iz "prve ruke " o doškolovanju odgajatelja u Orašju, kakva su iskustva :confused:

Danijel.M5
26.10.2011., 22:11
jeli ima neko ovdje koji studira arhitekturu u sarajevu?

arianne*
26.10.2011., 22:41
jeli ima neko ovdje koji studira arhitekturu u sarajevu?

A da pitaš na ovom forumu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=50379? :ne zna:
Ili da probaš poslati privatnu poruku ovima koji tamo kažu da su je upisali?
A vidim i da arhitektura u Sarajevu ima svoju facebook stranicu...

phyllis
26.10.2011., 22:49
Večer svima!
Ja bih molila za informaciju (po mogućnosti iz prve ruke)- koji hostel u Mostaru
preporučujete? Jednokrevetna soba,poželjno s kupaonom, i da nije na muslimanskoj strani. Do 15 eura po noćenju. Tražim li previše?

Numizmatičar
27.10.2011., 16:35
A zasto da nije na muslimanskoj strani?

zrinka88
27.10.2011., 19:54

obrisi inbox da ti posaljem poruku!!

Danijel.M5
27.10.2011., 21:11
A da pitaš na ovom forumu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=50379? :ne zna:
Ili da probaš poslati privatnu poruku ovima koji tamo kažu da su je upisali?
A vidim i da arhitektura u Sarajevu ima svoju facebook stranicu...

mene zanima jeli netko ima odavde s ovog foruma

BUBI69
28.10.2011., 04:14
Večer svima!
Ja bih molila za informaciju (po mogućnosti iz prve ruke)- koji hostel u Mostaru
preporučujete? Jednokrevetna soba,poželjno s kupaonom, i da nije na muslimanskoj strani. Do 15 eura po noćenju. Tražim li previše?

Da, trazis previse.

Svi hosteli su skuplji, pogotovo na "nasoj" strani.

Ako budes dolazila ovdje, preporucujem da na cevape odes na "onu" stranu, puno su ukusniji :cerek: ili ipak nebi? xD

Zato sto je daleko od sveucilista.
Zato sto je zaostala.
Zato sto joj roditelji nedaju da se priblizi "njihovoj" stranu.
Zato sto se boji da je nebi tamo pojeli posto ne jedu svinjetinu.
Zato sto je islamofob.

A mozda se boji visine pa ne smije prec jedan od mostova :rofl:

Pa evo, jedno od ovih odgovora mora bit, 100% sam siguran!

Bas me zanima odgovor autorice pitanja :)

Discordia
28.10.2011., 11:19

Bas me zanima odgovor autorice pitanja :)

ala, šta ste ošli glumit psihologe odi :D, pustite curu na miru, svatko ima svoje razloge, a ovo šta vi pitate/nagađate je već zaviranje u intimu - meni to ne bi palo na pamet pitat...

BUBI69
30.10.2011., 00:33
ala, šta ste ošli glumit psihologe odi :D, pustite curu na miru, svatko ima svoje razloge, a ovo šta vi pitate/nagađate je već zaviranje u intimu - meni to ne bi palo na pamet pitat...

A pa mene bas zanima, ovo sto sam ja napisao su najcesci odgovori, zanima me ima li jos kojeg posebnog razloga :)

E da, ima jos jedan: "Zato sto je njegov babo ubio mog djeda" xD

Meni je to presmijesno, al hajd...

phyllis
30.10.2011., 22:00
Večer!
Isprike svima onima koji su se našli prozvanima (iz krivih razloga), uvrijeđenima i povrijeđenima mojim pitanjem!
Odgovor Numizmatičaru: iz praktičnih razloga- blizina fakulteta. Naime,nisam nikad (donedavno) bila u Mostaru i nisam imala predodžbu koliko je ta istočna strana udaljena od fakulteta, tako da...
Odgovor BUBI69: toooliko nekulture, predrasuda i bijesa u tako mladom čovjeku- STRAŠNO! :confused::503:

Još uvijek čekam neki konstruktivni odgovor. Hvala!

panties
31.10.2011., 01:05
BUBI69, Discordia, hvala na informacijama. Meni zanima za Filozofski, ali vjerujem da se onda i tamo kreću slično cijene kao i za PMF pa je dobro da znam bar ovako okvirno. Hvala još jednom na pomoći :)

ako pitas za FF u sarajevu, ta sam.
upisni materijal kosta 30KM a ako upisujes prvu godinu moras onda taj novac uplatiti na uplatnicu u banci.

ako vas sta zanima sa FF slobodno pitajte :)

hercegovka18
31.10.2011., 11:15
ima li itko da je na ekonomiji u mostaru? ima itko skriptu iz makroekonomije?

shinny
31.10.2011., 18:34
Večer!
Isprike svima onima koji su se našli prozvanima (iz krivih razloga), uvrijeđenima i povrijeđenima mojim pitanjem!
Odgovor Numizmatičaru: iz praktičnih razloga- blizina fakulteta. Naime,nisam nikad (donedavno) bila u Mostaru i nisam imala predodžbu koliko je ta istočna strana udaljena od fakulteta, tako da...
Odgovor BUBI69: toooliko nekulture, predrasuda i bijesa u tako mladom čovjeku- STRAŠNO! :confused::503:

Potpisujem svaku tvoju rijec. :) samo kad bi ja nasla neki hostel u blizini autobusnog na istocnoj strani uzela bi sobu kad bi mi trebalo, jer brzim hodom do Faksa si za 20tak min :)

HAJDUK BOY
31.10.2011., 18:58
Večer!

Ja ne znam za niti jedan hostel na zapadnoj strani,a u hotelu ti je oko 25 eura noćenje s doručkom(preskupo za nas studente),što se tiče bubija čovjek je samo ironično prokomentirao najčešće odgovore,a by the way neki dijelovi istočne strane nisu toliko daleko od faxa,a tamo baš ima masu tih hostela.

pauspapir
31.10.2011., 20:03
mene zanima jeli netko ima odavde s ovog foruma

evo ja sam na arhitekturi, ove godine upisala :)

Marge7
01.11.2011., 15:42
nema hostela na zapadnoj obali... svi hosteli su oko turističkog središta grada, a to je stari dio grada.
Ali za nuzdu ti to uopce nije daleko. Mostar je mal grad i svugdje mozes stici za 20 min do pola sata pješice ;)

aaatina
02.11.2011., 19:13
Da li postoji mogućnost izvanrednog studija socijalnog rada u Orašju?

arianne*
02.11.2011., 20:08
Da li postoji mogućnost izvanrednog studija socijalnog rada u Orašju?

Raspisali su natječaj ove godine, mislim da su ovaj tjedan u tijeku upisi na sve izvanredne studije u Orašju pa tako i za socijalni rad.
Evo link na kojem je bio objavljen natječaj: http://www.ffmo.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=8323:natjeaj-za-upis-na-izvanredne-studije-dokolovanja-bibliotekarstvo-socijalni-rad-novinarstvo-i-odnosi-s-javnou-u-akademskoj-20112012-godini-na-podruju-upanije-posavske-opina-oraje&catid=230:obavijesti&Itemid=334

aaatina
02.11.2011., 21:17
Raspisali su natječaj ove godine, mislim da su ovaj tjedan u tijeku upisi na sve izvanredne studije u Orašju pa tako i za socijalni rad.
Evo link na kojem je bio objavljen natječaj: http://www.ffmo.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=8323:natjeaj-za-upis-na-izvanredne-studije-dokolovanja-bibliotekarstvo-socijalni-rad-novinarstvo-i-odnosi-s-javnou-u-akademskoj-20112012-godini-na-podruju-upanije-posavske-opina-oraje&catid=230:obavijesti&Itemid=334

Mene zanima preddiplomski studij socijalnog rada,koliko sam ja shvatila na njihovoj stranici jedino što se može studirati izvanredno u Orašju je pravo,ne mogu se snaći na toj njihovoj stranici :503:

arianne*
02.11.2011., 22:42
Mene zanima preddiplomski studij socijalnog rada,koliko sam ja shvatila na njihovoj stranici jedino što se može studirati izvanredno u Orašju je pravo,ne mogu se snaći na toj njihovoj stranici :503:
Znam da ima izvanredno bibliotekarstvo u Orašju, ali kao studij doškolovanja.
Ili ih nazovi, imaš broj na dnu one stranice ili im pošalji mejl, adresa je pored telefona pa pitaj. Ja sam slala mejl onima u Mostaru, dobila sam odgovor već nakon nekih 10 minuta, dosta su susretljivi bili.
Sretno!

vilavelebita
04.11.2011., 14:15
Arriane, hvala ti na brzom odgovoru. Filozofski u Mostaru je super, ljudi su susretljivi i uvijek se trude pomoći.
Upisi na bibliotekarstvo su izvršeni prošli tjedan, ali se nastavni plan još ne zna. Uskoro će više informacija biti na njihovim internet stranicama. Ove godine je otvoren i smjer Informacijske znanosti.
Veliki poz.

vlatko101
08.11.2011., 13:27
Imam zavrsena 4 razreda gimnazije,ali nemam polozenu sada drzavnu maturu ,niti klasicnu jer takva ne postoji vise za gimnazije u hr,,,upisao bi polotologiju na Filozofskom fakultetu,,,moram li drzavnu polagat ili samo prijamni nekakav???

ines1988
08.11.2011., 13:35
bok! imam par pitanja upisala bih izvanredno predškolski odgoj u mostaru,zvala sam jutros referadu i rekli su mi da još uvjek stignem! zanima me koliko je teško pošto imam malu bebu,koliko se često mora ići u mostar,općenito svaka informacija mi je dobrodošla!

ines1988
09.11.2011., 18:52
zanimaju me iskustva,dali je teško koliko se često mora ići u mostar.... sve što znate

shinny
09.11.2011., 23:27
Imam zavrsena 4 razreda gimnazije,ali nemam polozenu sada drzavnu maturu ,niti klasicnu jer takva ne postoji vise za gimnazije u hr,,,upisao bi polotologiju na Filozofskom fakultetu,,,moram li drzavnu polagat ili samo prijamni nekakav???

za strukovne treba svj.o zavrsnom radu,a posto toga u gimn nema, samo svjedodzbe o 4 razreda :) i naravno prijemni

mislim da ti sve pise na stranicama Faksa.
A di mislis upisat?

Discordia
09.11.2011., 23:41
bok! imam par pitanja upisala bih izvanredno predškolski odgoj u mostaru,zvala sam jutros referadu i rekli su mi da još uvjek stignem! zanima me koliko je teško pošto imam malu bebu,koliko se često mora ići u mostar,općenito svaka informacija mi je dobrodošla!

ja san na razrednoj nastavi, doduše tek san tu došla na trećoj godini ali svejedno mislin da nema neke velike razlike.
ja recimo oden upisat godinu i onda se jedan dan zaletin po skripte, literaturu i to je, više manje, to sve do ispita u drugi misec.
ne moran dolazit ni na predavanja ni na vježbe, važno je samo da, kad pristupaš ispitu, imaš sve položeno/riješeno šta se od tebe traži - tipa likovne radove, poneki seminarski rad i sl. možda ćeš se morat zaletit koji dan da predaš te radove i sl, ali mislin da možeš i kasnije, barem se ja nisan pridržavala svih rokova nego san radove nekad predala i dan, dva prije ispita, na konzultacijama.
ali to, naravno, ovisi od profesora do profesora.
a nakon drugog miseca san već malo češće dolazila - upisat ljetni semestar, predat praktikum (to isto možeš kasnije kad budu ispiti, samo koji dan ranije, u vrijeme konzultacija profesora) i sl.

ono šta trebaš je doći do svojih koleg(ic)a, po mogućnosti redovnih studenata i prikupiti šta više podataka o profesorima, o tome koliko i šta traže za ispit, koji su uvjeti pristupanju ispita, literaturu i sl.
najbolje ti je potražiti takve grupe na fejsu i zatražiti pristup pa onda pitat sve šta te zanima, uvik će se nać netko tko razumi i tko je spreman pomoći. :)

znan da ti sad sve izgleda užasno (ja san se prebacila krajem 11og miseca i najteže mi je bilo doć do literature i kolegica) ali nije strašno, samo treba vremena i u sve ćeš se brzo ushemit, vidit ćeš. :)

vlatko101
10.11.2011., 10:24
za strukovne treba svj.o zavrsnom radu,a posto toga u gimn nema, samo svjedodzbe o 4 razreda :) i naravno prijemni

mislim da ti sve pise na stranicama Faksa.
A di mislis upisat?

Mostar,,jedva cekam da odem =)) ,,nisam nijsta nasao na stranicama faxa,,morat cu naci neke skripte ili otic dolje vidjet,jel ima netko iskustva s Mostarom,kako mu je???

Venera23
11.11.2011., 12:26
sto se sve moze studirati na filozofskom faksu u Orasju?

shinny
11.11.2011., 13:15
Mostar,,jedva cekam da odem =)) ,,nisam nijsta nasao na stranicama faxa,,morat cu naci neke skripte ili otic dolje vidjet,jel ima netko iskustva s Mostarom,kako mu je???

Ma Mostar je zaaakon :))))

shinny
11.11.2011., 13:18

Ja studiram pedagogiju vanredno. Sada sam prva 2 mjeseca gore,al vjeruj da ne dodjem na nijedno predavanje nebi nista propustila. Vazno je samo, kako ti je Discordia rekla, da udjes u kontakt s nekim redovnim da bi znala sto profesori traze i moras naravno literaturu prikupiti. Na nasem smijeru sada krajem 11og mjeseca su konzultacije s asistenticom iz jednog kolegija bas za vanredne studente. Tu ce nas uputiti sto trebamo uciti iz tog kolegija, kakav ce biti ispit itd.
Nista ne brini, sve se moze kad se hoce :)

vlatko101
11.11.2011., 18:05
Imam uvjete za dobivanje BiH drzavljanstva,,koliko mi pomaze to drzavljanstvo,ako ga izvadim????

panties
11.11.2011., 18:12
Imam uvjete za dobivanje BiH drzavljanstva,,koliko mi pomaze to drzavljanstvo,ako ga izvadim????

za sta?
da upadnes na studij il nesto drugo?

ono sto znam 100% je da strani drzavljani moraju platit neku masala cifru za skolarinu, dok redovni ne moraju. tako je bar po fakultetima u sarajevu.

vlatko101
11.11.2011., 19:24
radi upisa na fax.

Venera23
11.11.2011., 20:08
jel se moze povijest studirati izvanredno?

shinny
11.11.2011., 22:59
za sta?
da upadnes na studij il nesto drugo?

ono sto znam 100% je da strani drzavljani moraju platit neku masala cifru za skolarinu, dok redovni ne moraju. tako je bar po fakultetima u sarajevu.

Koliko znam on je u Mostaru, a tamo mu i nece vrijediti bas. Samo prvih 10 (oni najbolji na prijamnom) mogu upasti bez plaćanja. Svi ostali placaju istu cijenu

Bad Dream
12.11.2011., 03:44

Za faks koliko znam ništa, ali ti daje pravo na zdravstveno u BiH,
što je jako korisno s obzirom na zadnje promjene zakona u našoj zemlji.

Venera23
12.11.2011., 16:13
jel nitko ne zna ili nema nikoga tko studira povijest?

shinny
13.11.2011., 16:49
jel nitko ne zna ili nema nikoga tko studira povijest?

Povijest je na Filozofskom, ko se ne varam. A ne vidim zasto nebi mogla studirati izvanredno. Svaki studij mozes upisati redovno ili izvanredno pa tako i ovaj.

Venera23
13.11.2011., 17:56
Povijest je na Filozofskom, ko se ne varam. A ne vidim zasto nebi mogla studirati izvanredno. Svaki studij mozes upisati redovno ili izvanredno pa tako i ovaj.

u Hr ne mozes...zato me zanimalo kakvo je stanje u BiH...

shinny
13.11.2011., 18:41
u Hr ne mozes...zato me zanimalo kakvo je stanje u BiH...

Koji to u Hr ne mozes? Samo sto godinu platis masno ....

Venera23
13.11.2011., 18:46
Koji to u Hr ne mozes? Samo sto godinu platis masno ....

ne mozes izvanredno...barem su mi tako rekli za Zg...u Osijeku znam sigurno da ne mozes jer na ffos nema izvanrednog studiranja...

phyllis
13.11.2011., 20:13

Večer! Prvo da zahvalim svima na komentarima i odgovorima što se tiče mog pitanja vezano za smještaj u Mostaru- HVALA!

ines1988, ja sam ove godine vanredno upisala predškolski u Mostaru. Ako te još uvijek zanimaju informacije vezane za taj studij- javi mi se na p.p. Ako živiš u ST, svakako se javi-imam i literaturu za 1. semestar- pa se možemo naći da je kopiraš...topli pozdrav...

vlatko101
14.11.2011., 18:14
Znaci za upis mi treba: svjedodzbe 4 razreda,rodni list i domovnica te uplata ukoliko budem s placanjem. Zanima me mogu li se nekako nabavit skripte za politologiju Mostar za prijamni ispit???

sanja SPLIT
14.11.2011., 21:06
ljudi ima li tko seminarski iz psihologije prva godina tema "razdoblje konkretnih operacija " J.Piaget.

shinny
19.11.2011., 16:46
ne mozes izvanredno...barem su mi tako rekli za Zg...u Osijeku znam sigurno da ne mozes jer na ffos nema izvanrednog studiranja...

Bome u St mozes, nisam sigurna gdje jos al znam da na vecini mozes, posto sam ove godine polagala DM i prijavljivala ispite. Svaki (skoro) faks ima i izvanredno.

shinny
19.11.2011., 16:47
Znaci za upis mi treba: svjedodzbe 4 razreda,rodni list i domovnica te uplata ukoliko budem s placanjem. Zanima me mogu li se nekako nabavit skripte za politologiju Mostar za prijamni ispit???

Potvrda o prebivalistu, svj o zavrsnom radu i potvrda o nostrifikaciji svjedodzbi. Domovnica ne treba

TheBlondinaX
20.11.2011., 19:14
....Zanimam me koja je razlika studiranja prava na Džemalu bijediću, jer na službenoj stranici piše da fakultet traje 4 godine, dok na pravnom fakultetu Orašje piše 5 godina, te jesu li na Džemalu prihvaćeni Hrvati i je li se moguće prebaciti u zapadni dio nakon završene recimo 3 godine. Također, vi koji studirate pravo, koliki je prosjek učenja koji ostavite za knjigom te je li moguće imati slobodnog vremena ili se samo štreba...................To je što se tiče prava.......

Koliko sam ja upućena, na Univerzitetu je puno lakše nego na Sveučilištu, ovamo se radi uglavnom po hrvatskim knjigama i programu, zahtjevnije je, ali isto tako - ništa strašno ako učiš. Nemoj da te netko plaši teško teško, dosta ljudi upisuje fakultete koji ih ne zanimaju, pa zato toliko kukaju. Što se tiče učenja, pred kolokvije oko 4, 5 h dnevno za prvu godinu, poslije već treba više jer je opsežnija literatura. Imat ćeš slobodnog vremena sasvim dovoljno šta god upišeš. Sretno.

No mog prijatelja zanima građevina isto u Mostaru....pa je li Vam problem da dobacite koju i o građevini, ne budi vam teško.......Kolika je tamo prolaznost, je li teško, ima li matematike do preko glave i tak to......:D

Ponavljam opet, i tamo kukaju, a frendica mi uzme neke projekte, uči otpornost materijala dvije noći i položi.
Ja osobno bih bježala studirat negdje dalje da mogu, ne znam odakle si ti, ali ovo što ćeš srest ovdje je nosanje skriptica od 50 ili 100 stranica, polaganje i kukanje kako im je život težak.
Welcome to Mostar. :kava:

BUBI69
21.11.2011., 19:56
Otvorena je i stomatoloska ordinacija :)

Poslao sam i mail da vidim sto se sve tamo moze obavljat te dali se naplacuje i koja je cijena, pa napisem kad mi jave :)

_ribitza_
22.11.2011., 14:04
bok ljudi, ima li kog da studira u Orašju na Filozofskom? Završila sam stručni studij kod nas ali bi upisala još nešto...u Bosni.
Zanima me engleski, politologija i novinarstvo pa ako je netko tamo, ajde nek napiše kakav je prijemni jer na njihovoj stranici nisam uspjela ništa naći.

Robbie MO
29.11.2011., 15:13

Poslao sam i mail da vidim sto se sve tamo moze obavljat te dali se naplacuje i koja je cijena, pa napisem kad mi jave :)

Studentska stomatološka je stvarno odlična novina.

CroatianWarrior
30.11.2011., 15:48
Mene zanima da li su fakulteti iz bih priznati u europi.

panties
30.11.2011., 19:39
Mene zanima da li su fakulteti iz bih priznati u europi.

da, bolonjska diploma, BA MA i PhD sve je priznato u evropi.

Robbie MO
03.12.2011., 18:15
Koliko sam ja upućena, na Univerzitetu je puno lakše nego na Sveučilištu, ovamo se radi uglavnom po hrvatskim knjigama i programu, zahtjevnije je, ali isto tako - ništa strašno ako učiš. Nemoj da te netko plaši teško teško, dosta ljudi upisuje fakultete koji ih ne zanimaju, pa zato toliko kukaju. Što se tiče učenja, pred kolokvije oko 4, 5 h dnevno za prvu godinu, poslije već treba više jer je opsežnija literatura. Imat ćeš slobodnog vremena sasvim dovoljno šta god upišeš. Sretno.

To je to.

mobica00
05.12.2011., 21:00
bok,

zanima me općenito socijalni rad u mostaru. Prijemni-iskustva i općenito o faxu pa ako netko nešto zna bila bi zahvala :))

BUBI69
07.12.2011., 16:34

Na mail nitko nije odgovorio pa sam otisao sam ondje.

Za studente koji imaju osiguranje, nije vazno BiH ili Hrvatsko je sve besplatno. Treba ponijeti indeks i knjizicu (iskaznicu), treba i jmbg no mislim da on pise u svim indeksima.

Radi se sve osim protetike, znaci stavljanje cirkona, implatanata, krunica, keramike i slicno.

Popravljanje, vadjenje, lijecenje, sve je besplatno.

Ja idem iduci tjedan, neki aparat im se pokvario pa cekaju majstora da popravi.

Inace ni doktorica nije losa :P (ako sam sreo nju a ne med sestru xD)

Pa javim kako je :)

Samo sam ja
08.12.2011., 16:51
Samo želim reći onima koji su se raspitivali za psihologiju na filozofskom fakultetu u Mostaru da ih ne plaše priče o prof.Manenici i sl. Faks nije lagan i prof je zbilja zeznut, ali svatko ko to želi ozbiljno studirati primit će se knjige i uspjeti :) . Svima želim sreću šta god da odabrali :)

arianne*
10.12.2011., 13:56
Može kakav savjet za polaganje ispita kod prof. Slavice Juke?
Na izvanrednom sam studiju i imam osjećaj da ovaj jedan put kad smo je imali ona smatra i jedinim putem, a ništa konkretno nije rekla :ne zna:
Zadala nam je i seminar, ali nikakvu dodatnu uputu za njega nije rekla osim da treba biti nekih 12-16 stranica pa ako ima itko kakav dobar savjet i za izradu seminara, bila bih zahvalna :)

Kamykaza
11.12.2011., 20:24
Bok svima!

Ja sam već pisala, ali su me "popljuvali", pa ću probati ovdje.. Uglavnom, završila sam u HR stručni studij ekonomije na Veleučilištu i radim u struci ali nisam zadovoljna i jako mi je žao što nisam studirala nešto vezano za prosvjetu. S obzirom da si ne mogu priuštiti redovan studij (podstanarstvo, udaljenost kuće od faksa, posao....), htjela bih upisati nešto vezano za prosvjetu ali izvanredno (povijest, zemljopis, kemiju, biologiju, bilo što....)! Da li je to moguće u BiH? Unaprijed zahvaljujem svima..:cerek:

shinny
12.12.2011., 15:38
Može kakav savjet za polaganje ispita kod prof. Slavice Juke?
Na izvanrednom sam studiju i imam osjećaj da ovaj jedan put kad smo je imali ona smatra i jedinim putem, a ništa konkretno nije rekla :ne zna:
Zadala nam je i seminar, ali nikakvu dodatnu uputu za njega nije rekla osim da treba biti nekih 12-16 stranica pa ako ima itko kakav dobar savjet i za izradu seminara, bila bih zahvalna :)

Nista cudno, mi je jos nikako nismo imali, a sredina je 12 mjeseca... Ja sam takodjer izvanredna, i zanima me kako ona misli da mi prođemo ispit kad ne znamo niti koja nam literatura treba! Inace, niti nemamo obavijesti da je nece biti, a ona nam je jedina podnedjeljkom! Uzasno iritantno.
Ako te tjesi, ovi stariji su mi rekli da joj ispit ne bude pretezak, pa sad, vjerujem im na rijec :)

Bok svima!

Ja sam već pisala, ali su me "popljuvali", pa ću probati ovdje.. Uglavnom, završila sam u HR stručni studij ekonomije na Veleučilištu i radim u struci ali nisam zadovoljna i jako mi je žao što nisam studirala nešto vezano za prosvjetu. S obzirom da si ne mogu priuštiti redovan studij (podstanarstvo, udaljenost kuće od faksa, posao....), htjela bih upisati nešto vezano za prosvjetu ali izvanredno (povijest, zemljopis, kemiju, biologiju, bilo što....)! Da li je to moguće u BiH? Unaprijed zahvaljujem svima..:cerek:

Ne znam zasto su te tako popljuvali, dali zato sto si pitala za Bih ili? Vecina se obrusava na studiranje u Mostaru, ali nema nikakve razlike. Neki misle da ce ovdje svatko proci, ali nece vjeruj, jer se za svaku ocjenu treba dobro pomuciti svagdje pa i ovdje.
I da ti odgovorim, naravno da mozes upisati sto god zelis, ovi studiji koje si nabrojala su ti na FPMOZ, gdje sam i ja :)
Izvanredni, kao i redovni koji su iz RH, plaćaju 600km po semestru, odnosno 1200km za godinu. Ako sam dobro svatila, ti si zavrsila 3 godine, i imas zvanje prvostupnika? Ako se ne varam, onda ti ovdje gore upisujes diplomski studij u trajanju 2 godine, a nakon toga stjeces naziv magistra.
Ako sam pogrijesila, ispravi me :)

Kamykaza
12.12.2011., 17:37
Nista cudno, mi je jos nikako nismo imali, a sredina je 12 mjeseca... Ja sam takodjer izvanredna, i zanima me kako ona misli da mi prođemo ispit kad ne znamo niti koja nam literatura treba! Inace, niti nemamo obavijesti da je nece biti, a ona nam je jedina podnedjeljkom! Uzasno iritantno.
Ako te tjesi, ovi stariji su mi rekli da joj ispit ne bude pretezak, pa sad, vjerujem im na rijec :)

Ne znam zasto su te tako popljuvali, dali zato sto si pitala za Bih ili? Vecina se obrusava na studiranje u Mostaru, ali nema nikakve razlike. Neki misle da ce ovdje svatko proci, ali nece vjeruj, jer se za svaku ocjenu treba dobro pomuciti svagdje pa i ovdje.
I da ti odgovorim, naravno da mozes upisati sto god zelis, ovi studiji koje si nabrojala su ti na FPMOZ, gdje sam i ja :)
Izvanredni, kao i redovni koji su iz RH, plaćaju 600km po semestru, odnosno 1200km za godinu. Ako sam dobro svatila, ti si zavrsila 3 godine, i imas zvanje prvostupnika? Ako se ne varam, onda ti ovdje gore upisujes diplomski studij u trajanju 2 godine, a nakon toga stjeces naziv magistra.
Ako sam pogrijesila, ispravi me :)

neee, popljuvali su me jer sam napisala da mislim da je super biti prosvjetni radnik i da to žellim, a oni meni da potpikavam i ponižavam itd. tako da sam probala na ovom forumu..
da, ja sam prvostupnik, ali stručni, na veleučilištu sam završila, tako da mislim da bi trebala vjerojatno i još neku razliku za sveučilišnog prvostupnika ako se ne varam?
otkud si ti? što ti studiraš?

arianne*
12.12.2011., 18:35

Nama je rekla za neku svoju knjigu (Slavica Juka: Etika-teorije i postavke) i još je spomenula nekakvu skripu koja se može nabaviti u skriptarnici (Uvod u etiku socijalnog rada). Za seminare nije rekla ništa, sami biramo temu koju želimo, a iskreno nemam pojma ništa o tom predmetu pa ni ne znam koju temu da odaberem, a o literaturi za seminar da i ne govorim. Nije htjela dati nikakav kontakt već je samo govorila da se obratimo tajnici pa će ona vidjeti je li ona na faksu. Nije da mogu dolazit svaki dan i tražit Juku po faksu, a sumnjam da i ona želi da je se traži i da ćaska sa nama.
Nadam se da ispit neće biti pretežak kako si rekla, iako već slutim da bih mogla imati s njom problema :(

shinny
12.12.2011., 18:53
neee, popljuvali su me jer sam napisala da mislim da je super biti prosvjetni radnik i da to žellim, a oni meni da potpikavam i ponižavam itd. tako da sam probala na ovom forumu..
da, ja sam prvostupnik, ali stručni, na veleučilištu sam završila, tako da mislim da bi trebala vjerojatno i još neku razliku za sveučilišnog prvostupnika ako se ne varam?
otkud si ti? što ti studiraš?

Ne znam ti, mozda cak i nebi. Najbolje ti je da ako mozes odes do njih gore u referadu i pitas, ili nazovi!
Iz Ploča sam, sada sam prva godina pedagogije :)

Nama je rekla za neku svoju knjigu (Slavica Juka: Etika-teorije i postavke) i još je spomenula nekakvu skripu koja se može nabaviti u skriptarnici (Uvod u etiku socijalnog rada). Za seminare nije rekla ništa, sami biramo temu koju želimo, a iskreno nemam pojma ništa o tom predmetu pa ni ne znam koju temu da odaberem, a o literaturi za seminar da i ne govorim. Nije htjela dati nikakav kontakt već je samo govorila da se obratimo tajnici pa će ona vidjeti je li ona na faksu. Nije da mogu dolazit svaki dan i tražit Juku po faksu, a sumnjam da i ona želi da je se traži i da ćaska sa nama.
Nadam se da ispit neće biti pretežak kako si rekla, iako već slutim da bih mogla imati s njom problema :(

Evo ne znam dali je nama bila danas, uzas je. Koja si ti godina/koji faks?
Vidim da se vecina zali na nju,ne u vezi ispita, nego bas radi ne odrzavanja predavanja! Pogotovo nama na FPMOZ.

arianne*
12.12.2011., 21:05
Evo ne znam dali je nama bila danas, uzas je. Koja si ti godina/koji faks?
Vidim da se vecina zali na nju,ne u vezi ispita, nego bas radi ne odrzavanja predavanja! Pogotovo nama na FPMOZ.

Na izvanrednom sam studiju bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu, upisala sam se ove godine. Nama je došla jedan put, izgleda da smo još dobro i prošli onda kad je vama tako :ne zna:

shinny
12.12.2011., 21:13
Na izvanrednom sam studiju bibliotekarstva na Filozofskom fakultetu, upisala sam se ove godine. Nama je došla jedan put, izgleda da smo još dobro i prošli onda kad je vama tako :ne zna:

Cudi me sto je vama nema a tamo je redovni profesor :rolleyes:

Đonsky
14.12.2011., 20:36
Mislim da je jedini problem smještaj u Mostaru, vjerujem da je skuplji nego u Hrvatskoj.

shinny
14.12.2011., 23:53
Mislim da je jedini problem smještaj u Mostaru, vjerujem da je skuplji nego u Hrvatskoj.

Točno tako! Izdaju svaku šupu, al doslovno, i tu šupu plaćaš najmanje 300KM. Ito imaš kuhinju , sobu i wc. Ako oćeš u stanu ilii dvosoban pripremit tribaš po najmanje 400 - 500 KM.

Bad Dream
15.12.2011., 03:54

Niti malo, izađe ravno duplo jeftinije nego u hr, primjeri cijena koje ja znam su:
1sobna kuća60m2-300km, 1soban stan novogradnja50m2-300km, 3soban stan+100m2-500km,2soban stan-600km
sve u svemu izađe od 150-200km po osobi i niti jedno nije šupa već je i bolje od dosta stanova koje sam viđa po splitu

Discordia
15.12.2011., 20:15
ima li netko da je redovan student 4. godine razredne nastave? treba mi samo jedna, dvi skripte i par informacija :D

shinny
15.12.2011., 20:57
Niti malo, izađe ravno duplo jeftinije nego u hr, primjeri cijena koje ja znam su:
1sobna kuća60m2-300km, 1soban stan novogradnja50m2-300km, 3soban stan+100m2-500km,2soban stan-600km
sve u svemu izađe od 150-200km po osobi i niti jedno nije šupa već je i bolje od dosta stanova koje sam viđa po splitu

onda ocito nisi vidio dosta toga. Dvosoban stan 480KM, extra uredjen, 3 osobe po 160 - sasvim ok. Al sve kuće koje se izdaju po 300KM, ne vrijede niti 100!! imala sam jednu takvu, a bome i vidila dosta toga.
Npr Centar2, dosta daleko od Faksa, izadju se podrumi - da,da podrumi po 300KM, i naravno da ce netko tko nema di drugo pristat na nesto takvo i takve uvjete.
Da je jeftinije nego u RH, jeste, i ima puno boljih stanova, al onome tko naleti i ima sreće.
I da, pocet stan treba traziti u 5 mj, jer je u 7 sve iznajmljeno, i bas ostanu takve šupe o kojima ti pričam! :)

BUBI69
16.12.2011., 01:02
Stanove treba sto prije krenut trazit. Kupovat oglasnike, trazit po internetu, trazit po preporuci.

Moze se pronaci jako jeftino, no isto tako se moze pronaci i skupo. Sto si blize fakultetu to je skuplje, to znam po mojim kolegama nekim.
Od faksa su 2 min, a garsonijeru sa malim hodnikom, wc-om i kupatilom gdje se ja ne mogu okrenut, dnevnim boravkom koji im je ujedno i spavaca soba, te mala kuhinjica sa elementima (dvije osobe se ne mogu nikako mimoic) placaju 500 maraka.

Dok su mi dvije kolegice iznajmile cetverosoban stan za 600 maraka + rezije, izadje ih oko 750 maraka mjesecno (samo njih dvije, htjele su veliki stan i da su one samo). Sto po meni nije skupo ni malo ako bi bilo 4tvero ljudi unutra.

Ja sam u privatnoj kuci, 2 sobe, dnevni boravak sa kuhinjom, kupaona i placam 180 maraka, ukljucene sve rezije, voda, struja, internet, televizija. Znaci 540 maraka nas trojica ukupno, od toga 75 ode na internet i televiziju, nekih 30-40 na vodu, i tako nesto na struju. Kad se ukupno sve pogleda, stanarina po osobi koju zaradi nasa "gazdarica" je malo vise od 100 maraka po osobi.

Kad se stan uzima, pazite da si sami placate racune SVE, tako ste najsigurniji sto placate.
Prije koji dan jedna prijateljica kaze kako je dobila struje 140 maraka za prosli mjesec, a samo ih troje u stanu, klimu pomocu koje griju stan, i ostalo ode na svjetlo, punjenje laptopa, mobitela, tv... sve da im je bilo ukljuceno po 24 sata nebi mogli toliko struje potrosit. I sto je bilo, 3 stana u zgradi, jedan ispod drugog su od te jedne gazdarice, i sva tri stana imaju samo 1 sat za struju, i sva tri stana placaju isti racun, svatko po 140 maraka sto je bilo u ovom slucaju. Kad se malo izracuna, samo od struje je zaradila za pola mjeseca zivota ovdje, a gdje je stanarina jos.

shinny
16.12.2011., 14:32
Stanove treba sto prije krenut trazit. Kupovat oglasnike, trazit po internetu, trazit po preporuci.

Moze se pronaci jako jeftino, no isto tako se moze pronaci i skupo. Sto si blize fakultetu to je skuplje, to znam po mojim kolegama nekim.
Od faksa su 2 min, a garsonijeru sa malim hodnikom, wc-om i kupatilom gdje se ja ne mogu okrenut, dnevnim boravkom koji im je ujedno i spavaca soba, te mala kuhinjica sa elementima (dvije osobe se ne mogu nikako mimoic) placaju 500 maraka.

Dok su mi dvije kolegice iznajmile cetverosoban stan za 600 maraka + rezije, izadje ih oko 750 maraka mjesecno (samo njih dvije, htjele su veliki stan i da su one samo). Sto po meni nije skupo ni malo ako bi bilo 4tvero ljudi unutra.

Ja sam u privatnoj kuci, 2 sobe, dnevni boravak sa kuhinjom, kupaona i placam 180 maraka, ukljucene sve rezije, voda, struja, internet, televizija. Znaci 540 maraka nas trojica ukupno, od toga 75 ode na internet i televiziju, nekih 30-40 na vodu, i tako nesto na struju. Kad se ukupno sve pogleda, stanarina po osobi koju zaradi nasa "gazdarica" je malo vise od 100 maraka po osobi.

Kad se stan uzima, pazite da si sami placate racune SVE, tako ste najsigurniji sto placate.
Prije koji dan jedna prijateljica kaze kako je dobila struje 140 maraka za prosli mjesec, a samo ih troje u stanu, klimu pomocu koje griju stan, i ostalo ode na svjetlo, punjenje laptopa, mobitela, tv... sve da im je bilo ukljuceno po 24 sata nebi mogli toliko struje potrosit. I sto je bilo, 3 stana u zgradi, jedan ispod drugog su od te jedne gazdarice, i sva tri stana imaju samo 1 sat za struju, i sva tri stana placaju isti racun, svatko po 140 maraka sto je bilo u ovom slucaju. Kad se malo izracuna, samo od struje je zaradila za pola mjeseca zivota ovdje, a gdje je stanarina jos.

Potpis na sve :top:

marija55
19.12.2011., 22:17
Jel tko zna kojim danima se održavaju predavanja izvanrednih studenata na ekonomskom fakultetu u Mostaru?:)