View Full Version : Igra boja...
Vještac
21.04.2004., 21:17
Ovaj link prvo sam postao na "prirodnim znanostima" jer riječ je o matematici...
Ali nakon sat vremena sam skužio da uoće ne pokušavam riješiti zadatak, već se jednostavno dječji radosno uživam igrati rotacijama i bojama :) :) :)
MagicCube 4d (http://www.plunk.org/~hatch/MagicCube4dApplet/)
Lastane, jesam li ja normalan??? :D :D :D
V.
Pažnja, zeleni segment je u nama trodimenzionalcima nevidljivoj 4-toj dimenziji ;)
*_spike
21.04.2004., 21:23
Ima boljih hypercube appleta...ali, jebo mene mali pas ako ja kužim kako to ispada u stvarnosti...mislim, očito je da četvrta dimenzija postoji (naravno da nije, stilska figura), ali kako si ju predočiti?
trebala bi biti kao okomita na sve tri. u svakom slucaju, puno ju je lakse teoretski skuziti, nego predociti :D
al lijepo je vidjeti izmjene kombinacija boja :)
*_spike
23.04.2004., 14:37
dada79 kaže:
trebala bi biti kao okomita na sve tri
Vidi fakat.
Dužina je okomita na širinu, a dubina na...ovo dvoje.
Teoretkska četvrta bi trebala bili na sve tri.
I dalje ne kopčam kako je to moguće :D
To ti se ovako obično objašnjava:
Malo jer je offtopic :zubo:
Zamisliš da si nacrtani lik, primjerice Eugen :D i samo si u dvije dimenzije. Vidiš samo gore dolje, naprijed nazad. I odjednom netko trodimenzionalan nabije neku crtu ravno kroz njegov papir. On će vidjeti samo jednu točku koja je odjednom nastala. Ili bolje, nabije neki cilindar kroz papir. Vidjet će samo presjek cilindra, kružnicu ili elipsu. Neće shvaćati kako to može biti cilindar u hipotetskoj trećoj dimenziji. E sad to preneseš analogno na 3 i 4 dimenzije, i eto ga :p Netko zabije četverodimenzijalnu masu u naš svijet, a mi vidimo samo trodimenzionalni presjek.
ontopic: lijeepee boojeee vuuuu! :zvrko:
Isuse bože na što Vi gubite vrijeme, jebeni ITTEN iz BAUHAUS-a je prije 2 sv. rata još prokužio te sve pizdarije s bojama...jebena topla voda vas šiba
mifner kaže:
Isuse bože na što Vi gubite vrijeme, jebeni ITTEN iz BAUHAUS-a je prije 2 sv. rata još prokužio te sve pizdarije s bojama...jebena topla voda vas šiba mifner, daj si stavi da ti je avatar proziran, izgledat će bolje na duplo više pozadina :W
shipka kaže:
mifner, daj si stavi da ti je avatar proziran, izgledat će bolje na duplo više pozadina :W
A daj mi jedan dobar razlog zašto bi to učinio? Ja baš hoću kocku!!
A onda stavi neku drugu sivu da ti se u duplo više slučajeva vidi kocka :W mislim kad već proučavaš Bauhaus, prirodno da voliš kocke.
Aj, nećemo chatat. Samo ti još mene uvrijedi i možemo spat :D
A zašto bi ja tebe vrijeđao? Mislim ak se baš furaš na to da te netko vrijeđa mogu ja, al bi to radije preko PM-a da ljudi ne vide sve gadosti koje ću napisat :)))
Aj odi lipo spat, pametnije ti je to
mifner kaže:
Isuse bože na što Vi gubite vrijeme, jebeni ITTEN iz BAUHAUS-a je prije 2 sv. rata još prokužio te sve pizdarije s bojama...jebena topla voda vas šiba
E, i jos jedna knjiga do koje se tesko dolazi! ;) pa ja ne znam sta je u ovoj drzavi, da sva literatura koja nesto vrijedi, stoji slozena na Marsu :D za koga? valjda za Marsovce :p
p.s. A nije ni Goetheu mane :top:
Vještac
24.04.2004., 16:40
dada79 kaže:
E, i jos jedna knjiga do koje se tesko dolazi! ;) pa ja ne znam sta je u ovoj drzavi, da sva literatura koja nesto vrijedi, stoji slozena na Marsu :D za koga? valjda za Marsovce :p
p.s. A nije ni Goetheu mane :top:
Dada u potrazi za jednorogom ;)
V.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.