PDA

View Full Version : svijet fascinantnih projekcija

dada79
06.02.2003., 13:01
Slusam nedavno spying glass, i onako iz ciste zabave, zaronih u cudesan svijet..
Slusalice na usima(obvezno), 1 cd i jedna zarulja. To je sve. Zagledam se u lice cd-a...i to me odvuce daleko, daleko, pred cim provedoh vise sati, do iza ponoci. Zelite vidjeti sunce sto izlazi i zalazi za mocvaru?...probijanje svjetlosti kroz travu...nestvarne pejzaze...zemljine silnice...ptice...jake izvore svjetlosti...ili jednostavno vlastitu ruznu facu u negativu...sve na jednom mjestu ----> u obicnom licu cd-a, s snaznim izvorom svjetlosti s plafona.

Koje projekcije na platnima, na ekranu `putera, zidu s negativa...i sl! Imas sve, puuuno stvarnije, bolje, i jednostavnije na obicnom cd-u u ruci.
Za dozivjeti jace glazbu i svaki ton osjetiti, odlicna stvar.
A sto je najbolje, varijacije i mogucnosti su neiscrpne!
vjerojatno su se neki od vas bavili slicnim budalastinama,al evo mog iskustva:

Kad imas udaljeno od ociju na pristojnu daljinu,imas lasere, kad uneses pogled "unutra", pod odredjenim kutovima vidis onaj spektar boja, al nije fora u tom spektru, vec onome sto on sve moze ponuditi!!! Ako "uneses" i veci prostor sobe u odraz cd-a, ne samo da simuliras let kroz prostoriju, vec kroz naopacke prozor vidis mjesec, zvijezde..pa pustas odredjene boje kroz to..promijenis kut, i vidis fasinantan dio spektra od viridiana do deep blue...udjes pogledom u samo taj dio boje, i osjetis kretanje, kao zivo, stvaraju se slojevi u svakoj boji, manipuliras razlicitim oblicima, sukladno tonovima glazbe...koristis slova na licu cd-a, koja su na tamnoj podlozi, a ona transparentna,srebrena, kroz koja propustas odredjenu boju... 700 MB vidis kako pluta iznad jake magente, pa plave,pa...vidis dubinu spektra i slova koja plutaju na povrsini ---- 3D! kao da gledas s povrsine mora u dubinu, a od dole svjetlost prodire...

Od zarulje koristis ona 4 snopa svjetlosti(kao kod vjetrenjaca)i odredjenim kutom i pokretima, simuliras mahanje krila ptice ili leptira...Koristeci razlicite boje cd-a, npr. nalicje tamno plave-zelene boje, mogu se i razlicite atmosfere i podloge postici.

Odlicni efekti se postizu ako na licu cd-a ima otisaka prstiju :D, kosa -- siskice kose se mogu strava iskoristiti! Ako pored imate ili klimu ili povjetarac,bilo sto sto puse,i pokrece vam kosu(siske), u spektru se prikazuje kao strujanje vlati trave ili biljke u pejzazu mocvare ili polja...ili strujanje u vodi...uz zvuk glazbe, titraju, plutaju lagano kroz razlicite dijelove spektra WOOW! nevjerojatan filing...iza vlati trave, pod odredjenim kutovima, koristeci malo jace izvor svjetlosti, moze se postici izlazak ili zalazak sunca...nevjerojatan svijet boja u prirodi! Odraz kose se pokazuje kao efekat silnica, mnostvo rascjepa i moze se tim efektom postici cuda. A o koristenju predmeta i slika s zidova,te drugih ogledala, i pustanje duge boja kroz njih, da i ne govorim.

Jedino sto, ak vas netko posmatra, ne izgleda bas zdravo :D mozda i ne zvuci ovako bas zdravo, al je eto fenomenalna stvar(koju treba iskusiti) koja jako pojacava filing glazbe i omogucava lakse "prisvajanje" svakog pojedinog tona. Drugim rijecima --- * other world *

Stvari koje se odlicno slazu uz to:
-spying glass/massive attack
-sly/massive attack
-marakesh/peace orchestra
-the melody/joey beltram
-pure pleasure/digital exitation

Žlzc
06.02.2003., 13:04
...Grateful Dead, Phish...

carica
06.02.2003., 14:30
# Dead Can Dance
# Mortal Coil
# DD Synthesis

Mikilegendo!care!
06.02.2003., 14:44
Khm, Dada jel to neki sastav za djecu osnovnoskolskog uzrasta?:confused::)

vicko
06.02.2003., 15:21
Znaš što sam primjetio? Obični CD-i ne mogu se po ljepoti mjerit sa CD-RW-ima! Onako smeđkasti imaju puno ljepši spektar. Jedino su malo jednolični kad ih u cjelosti formatiraš :)

dada79
06.02.2003., 15:55
Mikilegendocare kaže:
Khm, Dada jel to neki sastav za djecu osnovnoskolskog uzrasta?:confused::)

Hej Mikec :) možda i jeste. Kad bi "odraslost" postala vrlinom, "djetinjastost" bi postala manom... ;)

Ljepota jest u onome elementarnom, a dječje oči, zahvaljujući nesputanosti "višim stupnjevima" mogu uživati u tome.

Otvorenost za svaki novi doživljaj izvana i unutra --- trebala bi biti bit odraslog čovjeka. ZAR NE? :D

Mikilegendo!care!
06.02.2003., 15:56
Oprosti dada, ovaj moderator je preglup za tako ozbiljne prispodobe :)
Savjetujem PBE :cool:

dada79
06.02.2003., 16:15
vicko--- ovaaaj...a jel se prije odlucis koji ce biti jednolican, ili onako sreda? :D :D

dada79
06.02.2003., 16:18
mikec, onda ti poklanjam mirnu savjest da mozes pobrisati topic :p jel to ok?

Mikilegendo!care!
06.02.2003., 16:20
A ne ne, sigurno ima pametnih ovdje...steta bacit... :)

dada79
06.02.2003., 16:22
drago mi je da si dobro raspolozen ;)

Mikilegendo!care!
06.02.2003., 16:25
dada79 kaže:
drago mi je da si dobro raspolozen ;)

Ja sam uvijek dobro raspolozen... (serem, ali dobro zvuci za jednog moderatora...) :)

Martinn
06.02.2003., 16:26
Slična stvar sa Angel/Massive Attack ... uz dodatak pojačanog basa do nivoa vibracije stakla na prozoru, kad mjesečevo svjetlo titra na zidu sobe ... love you, love you, love you, love you ... kad legneš na pod i osjećaš kretanje poda ispod sebe i jednostavno se pretvaraš u zmiju koja puže po podu, otvarajući, zatvarajući oči ...

banderas
06.02.2003., 16:42
Ne mogu izdrzati:

E K V

:D :D :D :D :D

Mikilegendo!care!
06.02.2003., 16:45
Aj jos jednom spomeni EKV..... :D

vicko
06.02.2003., 16:58
Moram i ja:

EKV or nothing!

:s

Mikilegendo!care!
06.02.2003., 17:00
Moram dobit ban za ovog Banderasa, upropasti mi Glazbu... :D

dada79
06.02.2003., 19:14
Ajd nemojte me podjebavati miša vam sljepimiša :E /a ti Mikec,ako budeš zločest,pustit ću ti Thompsona :D /

Zar nije divno /nebitno kojim sredstvom/ osjetiti povezanost zvuka # boje # oblika...osjetiti strujanje raznobojnih energija i stvarati samo svoj svijet i tek na trenutak biti svjedok kratkotrajnih, nestalnih odnosa koji se više ne mogu ponoviti... Svjesna sam da je to spoj osobnog osjećaja i točno određenog trenutka i kao takvog teško ga je podijeliti s drugima, al... :(

Martinn----sunce moje, tako je :):):)

dada79
06.02.2003., 19:16
Ne mogu izdržati :

EKV + koje pivo = nešto slično fiju fiju :D

Martinn
06.02.2003., 19:54
Sjećam se trenutka kad sam davno, davno čuo prvi puta stvar Moon Dance od Vollenveidera, tad je iz plafona sobe počela curiti voda u mlazovima ... potpuno te preliju mlazovi zvukova, vode i pokreta. Nažalost svaki put sad kad čujem tu temu, rastužim se :(

Mikilegendo!care!
08.02.2003., 15:40
dada79 kaže:
osjetiti povezanost zvuka # boje # oblika...osjetiti strujanje raznobojnih energija i stvarati samo svoj svijet i tek na trenutak biti svjedok kratkotrajnih, nestalnih odnosa koji se više ne mogu ponoviti...

A jel to ono kad Dj.B zapjeva, "Svirajte mi jesen stize..." pa se pocnu maramice vadit? ;) :D

dada79
10.02.2003., 09:27
Mikilegendocare kaže:
A jel to ono kad Dj.B zapjeva, "Svirajte mi jesen stize..." pa se pocnu maramice vadit? ;) :D

haha To ti iz iskustva? :D Ma neee...kakve maramice! Ručnik se nosi uvijek uz sebe! :p I to onaj debeli, čupavi, frotirni, što dobro upija :D :D tako da te nijedan dj ne moze uhvatiti nespremnog

Namche
10.02.2003., 09:39
E da EKV kad ste ih vec spomenuli. S vetrom uz lice - super album

banderas
10.02.2003., 10:07
Namche kaže:
E da EKV kad ste ih vec spomenuli. S vetrom uz lice - super album

Je, ali vecina stvari s tog albuma daleko bolje zvuci na Live'86. Inace, EKV bas ima pjesme ovog tipa. Zamracis prostoriju, odvrnes pjesmu "Voda", "Tonemo" ili "7 dana" (po mogucnosti live verzije) i odeeeeeeee bez ikakve droge ili alkohola ;)

Namche
10.02.2003., 10:09
Odlican live album :top:

dada79
10.02.2003., 10:19
banderas kaže:
Zamracis prostoriju, odvrnes pjesmu "Voda", "Tonemo" ili "7 dana" (po mogucnosti live verzije) i odeeeeeeee bez ikakve droge ili alkohola ;)

E, to je u skladu s temom topica! :)

kjkjkjA
10.02.2003., 20:51
banderas kaže:
Je, ali vecina stvari s tog albuma daleko bolje zvuci na Live'86. Inace, EKV bas ima pjesme ovog tipa. Zamracis prostoriju, odvrnes pjesmu "Voda", "Tonemo" ili "7 dana" (po mogucnosti live verzije) i odeeeeeeee bez ikakve droge ili alkohola ;)

e pazi kad bih izabrala bas te tri pesme! i zid mozda.

Firearm
10.02.2003., 20:56
Ne treba pojest trip? niti lizat bilo kakve žabe??
pa to je zakon!