View Full Version : Penicilinske inekcije...
Zanima me jel imao netko iskustva s tim i kakve su nuspujave.. Ja ih trenutno dobijam zbog nekakve slonovske upale grla, i ful me strah...
Please help...
blondie_30
07.02.2003., 11:36
Davno. U svakom slucaju bolje injekcije nego oralno (penicilin je meni koma za probavu). Koliko se sjecam dosta pece injekcija i moras ostati jos neko vrijeme u ambulanti nakon injekcije jer se alergija na penicilin moze pojaviti bilo kada. Meni su svaki dan (ukupno 3 tjedna :() davali u drugu stranu guze; al svejedno sam imala podljeve na obje strane i boljelo me je (nisam mogla spavati na boku).
Opet, da moram na jaki penicilin radije bih injekcije nego tablete.
Meni su u svakom slucaju bolje tablete. Ja iglu ne mogu vidjeti.
Glede pikica u guzu, osim sto penicilin zna biti problematican za neke osobe (alergija) jedina opasnost je da sestra pogodi nervus ischiadicus. Ali ako je strucna nece.
A moglo bi se dogodit i da nekoliko dana neces moci sjediti ako dobijes podljeve :D
Patagonija
08.02.2003., 15:55
neću nikad zaboravit' svoje iskustvo s tim...:D
imala sam nekih 5, 6 godina i neku gadnu upali uha, čini mi se.., pičili su mi ih svaki dan, jedno desetak dana... držala sam se za štok, tri doktora za moje noge:D , stara za glavu..., veselo, veselo, peče ko sam vrag, proklete bile..., svi su me u Runjaninovoj čuli, pizde u bijelim kutama...:D ;)
Ja sam se isto hvatala za stok...urlala, radila scene..Ma nema vise tih bolova da se dam busiti.
Sjecam se, jednom su bile posrijedi i.v. injekcije...koju sam ja scenu napravila, stari je propao u zemlju od srama.
A jednom mi je zenska davala i.v. injekciju, pa je fulala...pa opet fulala...pa opet..onda je pocela zaokretati onu iglu koja je bila zabodena u ruku..Ne zelim vam takvo iskustvo, znoj i suze su samo procurili u potocima.
Ovih u dupe se slabo sjecam, ali koliko se sjecam nisam mogla sjediti danima.
Gutam samo tablete...igli se klonim pod svaku cijenu.
Gotovo je!
Doktor bio obazriv, pa me vratio na tablete, doduše slonovske su, al sve je bolje od inekcija!
Umirala sam od smijeha kad me sestra u ordinaciji pitala dal više volim oralno od inekcije :D
Thanks na savjetima!
dobridecko
26.04.2008., 18:58
zanima me jeli ko imao iskustva sa injekcijama penicilina ja bi ih trebao počet dobivat a navodno jako bole hvala:confused:
dobridecko
26.04.2008., 19:33
ima li koja med sestra sad ovdje
darkNess(ie)
26.04.2008., 19:37
ma ne da bole, nego peku i to opako.
med. sestra mi je objasnila da pece zbog tekucine s kojom se razrjedjuje penicilin.
razina boli ce ovisiti dal brzo ili sporo daje injekciju. ako ti sve odjednom saspe, i to brzo, umirat ces. ja nisam mogla cijelu nogu pomaknuti, vukla sam ju za sobom. a prije toga me sestra istukla po guzici, ni dan danas ne znam razlog :confused: istukla me po tom mjestu pa me onda ubola. :lol:
a masnice po guzici da ni ne spominjem :D:D:D
bitno je da na to stavljas hladne obloge, bit ce lakse.
sve se to izdrzi :cerek:
valneahana
26.04.2008., 20:01
ja sam med.sestra i reći ću ti ovako,penicilin zna malo peći no to brzo prođe,što se tiče boli,bolit će te ako ti guzni mišić u grču tj. napet dok iščekuješ injekciju,trebaš mišić opustiti i probat ga držati opuštenim kad osjetiš ubod,to je malo teže jer mišić reagira kontrakcijom na podražaj igle,ali probaj to što opuštenije podnijeti jer onda manje boli,nakon injekcije smo mi učili da se to mjesto umasira,znači kad ti stavi vaticu malo nju stsneš i masiraš si s njom pritiščući i vrteći ju u krug(tako smo mi učili,a neki dan kad sam išla sa malom na cjepljenje su mi rekli kad sam počela masirati da ne,sada neznam jer stvar u tome što je ona dobila cjepivo a ne penicilin ili se nešto u medicini promijenilo šta se toga tiče,zaista neznam,napisala sam ti kako sam učila to za masiranje ali ti pitaj tamo)
dobridecko
28.04.2008., 15:25
užasno bole te injekcije penicilina se može kako ublažit bol barem prilikom davanja?
cinober
28.04.2008., 21:54
ja sam bila već odrasla osoba. nije bio bed. peklo je dosta, ali ja se jednostavno ne bojim igala.ali se zato bojim alergijske reakcije.
valneahana
28.04.2008., 22:02
ja sam bila već odrasla osoba. nije bio bed. peklo je dosta, ali ja se jednostavno ne bojim igala.ali se zato bojim alergijske reakcije.
:five: ja sam isto sva u strahu kad pijem ili nešto dobivam ali to vjerojatno jer sam med. sestra pa znam koje mogu biti posljedice.kaj češ,profesionalna deformacija:ne zna:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.