PDA

View Full Version : Izbori u Americi

stranice : 1 2 [3]

ElectionWinner
03.11.2004., 22:07
Upravo to, izabralo ga je drustvo. Bush je dobio izbore jednostavnije i uvjerljivije nego prije 4 godine, sa preko 3 milliona glasova vise od Kerry-ja, 29 vs 20, a bit ce 31 (New Mexico and Iowa) vs 20 saveznih drzava. To nije niti blizu 50-50 kao sto to neki nasi Kanadjani pokusavaju implantirati :D Njegova politika se pokazala prihvatljiva vecini drzavljana i velikoj vecini saveznih drzava.

Poslova ce bit jos vise u sljedece 4 godine. Vec se osjetilo na Dow Jones-u (ok, to je bio samo spike zbog pobjede), no nastavlja se pozitivan trend. Gotovo svi investori su skloni razmisljanju da je Bush vise 'business friendly' od Kerrija. Bez toga nema novih poslova, novih radnih mjesta i generalno boljeg zivota.

Jos jedna (bit ce nijh u sljedece 4 godine):

http://i.a.cnn.net/cnn/2004/ALLPOLITICS/11/03/prez.key/vert.bush.ap.jpg

Rita
03.11.2004., 22:09
Zalosno je i to da se jaz i razjedinjenje produbljuje sa svakim Bushevim potezom i izjavom. Drago mi je bilo vidjet da su i Kerry i Bish pozvali na mirenje i ujedinjenje. Mozda fakat nesto bude od toga. Ali razlike u bitnim stvarima i su nepomirljive i ako Bush isforsa bilo sta od toga, sto se tice gay brakova, abortusa, drafta ili nesto slicno, ne bu dobro. Zalosno je to fakat, nije to 80 posto ,to je samo 51. Sta je sa drugom polovicom?:confused:

Moloch
03.11.2004., 22:18
Rita kaže:
Zalosno je i to da se jaz i razjedinjenje produbljuje sa svakim Bushevim potezom i izjavom. Drago mi je bilo vidjet da su i Kerry i Bish pozvali na mirenje i ujedinjenje. Mozda fakat nesto bude od toga. Ali razlike u bitnim stvarima i su nepomirljive i ako Bush isforsa bilo sta od toga, sto se tice gay brakova, abortusa, drafta ili nesto slicno, ne bu dobro. Zalosno je to fakat, nije to 80 posto ,to je samo 51. Sta je sa drugom polovicom?:confused:

Amerika nema "popular vote", gdje vecina glasova donosi pobjedu, vec svaka drzava ima odredjeni broj elektoralnih glasova. Broj elektoralnih glasova je odredjen brojem stanovnika u svakoj drzavi. Svi elektoralni glasovi cine "electoral college" od kojega je potrebno imati ukupno 270 glasova za pobjedu.

Dakle, ne radi se o nikakvih "50%" stanovnika koji su ostali "nezadovoljni". Tu razglabate o izborima u SAD-u, a pojma nemate kako funkcionira izborni sustav...:flop:

ADEX
03.11.2004., 22:22
I sta sad?

Nista.

Colin Powell leti a gospodja Rice trazi njegovo mjesto, Rumsfieldu se drma pod nogama, General Secretar of the State leti isto.

Biti ce malo, rokada, i promjenjenih pozicija u vladi.

Pitanje homoseksualnih brakova se nece vise javljati.

Biti ce veca frka oko abortusa.

Rat u Iraku ce se nastaviti, pobiti ce jos par tisuca ljudi.

Cijene nafte odose gore, zivot u Americi ce jos vise poskupiti.

Novih Preemptive Strikes nece biti, jer je ta teorija pala u vodu.

Doci ce do dalje polarazacije izmedju siromasnih i bogatih, da li ce to puknuti za njegovog mandata ili mandata onoga sto ce doci poslije njega.

Interesantno da je za Busha glasalo ruralno stanovnistvo i suburbija dok je za Kerry-ija glasalo urbano stanovnistvo.
Jaz izmedju seljaka i gradske raje se produbljuje.

Moloch
03.11.2004., 22:25
hobbit kaže:

Jaz izmedju seljaka i gradske raje se produbljuje.

Amerika nije Bosna da se rade ovakve relacije...jebate, sve sami strucnjaci...:flop:

ADEX
03.11.2004., 22:27
Moloch kaže:
Amerika nije Bosna da se rade ovakve relacije...jebate, sve sami strucnjaci...:flop: Jok, eto :D

Nego su oni Washington Post-a malo analizirali glasanje.

KokuZ
03.11.2004., 23:10
Cestitke Bush-u, navijao sam za njega!! Evo vam svima :B :B .
Cestitke konzevativcima! Jako mi je drago sto su Amerikanci izabrali onog predsjednika koji se zalaze za tradicionalne familijarne vrijednosti. Dakle, nema rusenja osnovne jedinice drustva, nema homobrakova :B :B.

Zivjela konzervativna Amerika!!!

Jos ce biti veci dernek kad gosp. Zepe Bevanda rokne s trona u januaru i Jadranka Kosor preuzme predsjednicko mjesto.

Onda ce izdajnik Mesic u Haag :headbang: :lol: :lol: :lol:

A ljevicari ce :mama:

ForzaFiume
03.11.2004., 23:12
Moloch kaže:
Amerika nema "popular vote", gdje vecina glasova donosi pobjedu, vec svaka drzava ima odredjeni broj elektoralnih glasova. Broj elektoralnih glasova je odredjen brojem stanovnika u svakoj drzavi. Svi elektoralni glasovi cine "electoral college" od kojega je potrebno imati ukupno 270 glasova za pobjedu.

Dakle, ne radi se o nikakvih "50%" stanovnika koji su ostali "nezadovoljni". Tu razglabate o izborima u SAD-u, a pojma nemate kako funkcionira izborni sustav...:flop:

Uh hvala ti, upravo si otkrio toplu vodu....... Pupular vote ili electoral vote, u svakom slucaju bush je dobio 51% glasova, sto znaci da je 49% glasalo protiv njega. Koji ti dio ne kuzis?????

minja
03.11.2004., 23:16
Kokuz,
koji je tebi quratz?!? Ma ima li sanse da prodje ijedan topic a da se diskusija ne raspameti? Pustite ljude koji su u USA da diskutiraju!
O IZBORIMA U USA.

ADEX
03.11.2004., 23:28
KokuZ kaže:
Dakle, nema rusenja osnovne jedinice drustva, nema homobrakova :B :B.

Rusenje osnovne jedinice drustva tj. braka nastaje i nastalo je vec zbog uslova zivota a ne zbog neke vlade i vrijednosti koje ona zastupa.

Dokle god bude popularno i jako korisno za kompanije da je dobro biti uspijesan u poslu i da treba sve usredsrediti na posao, i da su uslovi takvi da dvoje moraju raditi da bi porodica uspijela i dokle god se favoriziralo da je bolje da neko trosi sve na sebe umjesto na porodicu ; dotle ce se porodica kakvu je poznajemo u klasicnom smislu rapadati.

A gosn. Bush je veliki podrzavalac te Corporate Amerika.
Ostalo je fasada i mazanje ociju konzevativcima.

tequila
03.11.2004., 23:39
margarita kaže:
najgore kad se jado umisli da je dovoljno bogat da mu ne treba potpora drushtva
:flop:
to volim ;)

a sad cemo da jedemo Govna

KokuZ
03.11.2004., 23:40
minja kaže:
Kokuz,
koji je tebi quratz?!? Ma ima li sanse da prodje ijedan topic a da se diskusija ne raspameti? Pustite ljude koji su u USA da diskutiraju!
O IZBORIMA U USA.

Sto je ba s tobom? Jel se raspravlja o izborima? Onda, u cemu je frka? Sinoc sam do 3 pratio prenos. CNN, CBC, NBC, TSN i malo prebacivao na tekmu Barcelona - Milan. :cool:

kokica1 kaže:
Brrrrraaaaaavvvvoooooooo :klap: :klap: zivjela tradicionalna familija OTAC,MATER I DJECA :s :top: :rock:

hobbit, imas donekle pravo, ali priznavanje homobrakova bi zauvijek zatrlo drustvo kako znamo.

Nego, polako bi trebali da predjemo na hr. izbore.

Pa cemo da:traca:, a porazeni ce da budu :tuzni:

ADEX
03.11.2004., 23:49
KokuZ kaže:

hobbit, imas donekle pravo, ali priznavanje homobrakova bi zauvijek zatrlo drustvo kako znamo.

Nego, polako bi trebali da predjemo na hr. izbore.

Pa cemo da:traca:, a porazeni ce da budu :tuzni: Otvori temu ako mislis da je vakat.

KokuZ
03.11.2004., 23:51
hobbit kaže:
Otvori temu ako mislis da je vakat.

Polako, ima jos 2 mjeseca do toga

ADEX
03.11.2004., 23:56
http://monitor.hr/niktitanik/niktitanik.jpg

Hellkin
04.11.2004., 02:18
ForzaFiume kaže:
Uh hvala ti, upravo si otkrio toplu vodu....... Pupular vote ili electoral vote, u svakom slucaju bush je dobio 51% glasova, sto znaci da je 49% glasalo protiv njega. Koji ti dio ne kuzis?????

U Americi vlada demokracija, a 51% glasova znaci pobjeda. Sto je tu cudno? Dobro je da je Bush pobijedio, jer je onaj Kerry obicni mlakonja koji uopce nema stav o nicemu. Zivot ide dalje, Amerika ide dalje. Slijedece sto ce se veliko desiti je napad na Falluju, to ce trajat nekih mjesec-dva, pa ce se onda stvari malo smirit. Ako ne, Sirija i Iran su na redu. Amerika ima snage ratovati sa sedam najvecih drzava odjednom, ako treba. Nadam se da ce se i ona cijela socijalisticka Europska Unija uskoro raspasti, jer je ocito da svijetu i dalje treba pokazati cvrstu saku. Cekajte samo da socijalisti izgube izbore u Francuskoj i Njemackoj, a hoce jer nisu sposobni voditi ekonomsku politiku. Europa ulazi u tesku recesiju, bit ce uskoro velikih promjena u slijedecih nekoliko godina.

Bilo kako bilo,

HILLARY 2008

:D

ADEX
04.11.2004., 02:37
I Staljin je pokazivao cvrstu saku :D

Hillary 2008, sumnjam jer demokrate ce sada da se drze van takvih koji bi mogli da se lako ocrne.

Mozes li zamisliti kakva na zbog Billovih nestasluka.

ElectionWinner
04.11.2004., 04:59
Good electorial media file (Windows WMV file).

Interesting Speech (http://www.nwcn.com/cgi-bin/bi/video/makeadplaylist.pl?title=www.kgw.com/110304_BushSpeech.wmv)

eviltel
04.11.2004., 07:58
da dodam i ja par

pozadina:
u sad 13 godina
zivim u cali
nemam pravo glasa
najvisi income tax bracket

dakle, ja sam osobno po socijalnim stajalistima vrlo liberalan - cak bih dopustio, dapace dotirao usvajanje djece u homo zajednice. medutim, to konkretno pitanje me ne dodiruje bas previse. ono sto je meni bitno, jeste ekonomija (citaj: porezi) te vanjska politika - kako nitko od nas nije birao gdje ce biti rodjen, mjesto naseg rodjena ne bi trebao biti faktor stilu zivota etc. znaci, kad meni tamo neki saudijci hoce rec da sta se moze ili ne moze (u saudijsko arabiji), ili bi pak kakvi arapi "gospodarili" naftom koju nisu niti pronasli, niti joj izmislili upotrebu, onda se ja pitam tko ce im stavit soli na rep i koliko ce se o tome "pregovarati" (npr s UN ili francuskom). nazalost, kako je za rezultat potrebno i "sta" i "kako", ovi izbori su bili vrlo zbunjujuci jer su obojici kandidata mane/vrline bile upravo suprotne. medutim, "sta" ide prije, pa zbog toga podrzavam busha (a i kceri su mu jebozovnije):W

ElectionWinner
04.11.2004., 08:31
... pa zbog toga podrzavam busha (a i kceri su mu jebozovnije)Potpisujem, kaj je je! A tek necakinja, Lauren Bush (fashion model)! Moram ovo copy/paste :D

http://www.askmen.com/imagesmodel/2002_mar/lauren_bush/lauren_bush_150b.jpg

Podrzao bih legalizaciju prostitucije i lakih droga. Bar bi drzava osigurala odakle cuclat porez (prostitutke i dealery placali bi income tax, a mogli bi cak naplacivati i sales tax na usluge, da namire blagajnu savezne drzave). Steta sto nije prosla inicijativa za "kockarnicom u svakom cosku" - spustili bi property tax za uzvrat (Indijanci su lobirali protiv, naravno ;)). Glasao sam "za", al jebi ga... Kazu Indijanci da bi tad 'nikla' casina kraj skola k'o gljive poslije kise, a ovi nasi biraci se uplasili.

Secundo
04.11.2004., 10:31
ElectionWinner kaže:
12 ili 13 saveznih država jučer je prihvatilo zabranu gay brakova. Bush će predložiti ustavni amandman o tome. Kerry-jev stav bio je: "I don't support gay marriages, but I don't have anything against." What the fuck is that? Stav kao i svi ostali njegovi stavovi... To je onaj stav po kojem se državu ne tiče što dvoje odraslih rade sporazumno u spavačoj sobi. Nekoč u sedamdesetim, nakon svih sranja oko diskriminacije crnaca, takav liberalni stav je uzeo maha, da bi sa Reaganom počela kontrarevolucija, u čijoj tradiciji stoji Bush.

On topic: Dva največa dostignuča slijedečeg Bushovog mandata će biti:
1. Obavezna školska molitva
2. Zabrana abortusa.

Za slijedeče izbore ima nade, Amerikanci su u novijoj povjesti pokazali da trzaju na gubitke od 50'000 njihovih vojnika, pa dalje. Ako oni u Iraku nastave ovakvim tempom (a uhvatili su maha), ta brojka će ubrzo biti dostignuta.

Secundo
04.11.2004., 10:37
Rita kaže:
Zalosno je i to da se jaz i razjedinjenje produbljuje sa svakim Bushevim potezom i izjavom. Drago mi je bilo vidjet da su i Kerry i Bish pozvali na mirenje i ujedinjenje. Mozda fakat nesto bude od toga. Ali razlike u bitnim stvarima i su nepomirljive i ako Bush isforsa bilo sta od toga, sto se tice gay brakova, abortusa, drafta ili nesto slicno, ne bu dobro. Zalosno je to fakat, nije to 80 posto ,to je samo 51. Sta je sa drugom polovicom?:confused: Točno, pozicije su nepomirive. Amerika se kreče u smjeru Izraela, gdje se ortodoksni i ostali židovi isto nikako ne mogu dogovoriti. Dok su u Izraelu ortodoksni glasnja manjina, u Americi počinje dominacija Bible Belt-a nad urbanom sredinom.

Uz Busha će se svi moliti. Jedni radi uvjerenja, drugi zato što im ništa drugo neće ostati.

Secundo
04.11.2004., 10:39
Moloch kaže:

Dakle, ne radi se o nikakvih "50%" stanovnika koji su ostali "nezadovoljni". Tu razglabate o izborima u SAD-u, a pojma nemate kako funkcionira izborni sustav...:flop: Znam, slična boljka je ovdje u CH, i zato recimo glas nekog rednecka iz Montane vrijedi više puta glasa nekog New Yorkera. Krajnje vrijeme da se to popravi, t.j. da da se broj elektoralnih glasaća odredi po aktualnom broju stanovnika jedne države, ili da se taj nesuvremeni sistem skroz ukine, po paroli: Jedan čovjek, jedan glas.

Secundo
04.11.2004., 10:52
eviltel kaže:
... kako nitko od nas nije birao gdje ce biti rodjen, mjesto naseg rodjena ne bi trebao biti faktor stilu zivota etc. znaci, kad meni tamo neki saudijci hoce rec da sta se moze ili ne moze (u saudijsko arabiji), ili bi pak kakvi arapi "gospodarili" naftom koju nisu niti pronasli, niti joj izmislili upotrebu, onda se ja pitam tko ce im stavit soli na rep i koliko ce se o tome "pregovarati" ... Tako je! Živio govornik! Sutra ću se javiti dobrovoljno u Švicarskoj mornarici, pa ćemo u pohod na Australiju da konačno razumno počnemo gospodariti svijetskim resursama urana, jerbo nisu Australci izumili nuklearke, a mi ovdje u CH imamo 0.2 reaktora po kvadratnom kilometru. Nakon toga ćemo osvojiti Afriku radi Coltana, obzirom da crnci nikada neće imati dovoljno love za mobitele, pa šta će im Coltan. A vi ćete uredno predati kontrolu nad iračkim izvorima nafte Njemcima, jer je izvjesni Daimler izumio automobil.

pusek
04.11.2004., 13:34
..nije istina da nemaju love za mobitele, jedino im fale vize:s

Cro-cutie
04.11.2004., 15:22
eviltel kaže:
pa zbog toga podrzavam busha (a i kceri su mu jebozovnije):W

A ovo je razlog izabriti predsjednika koji će upravljati zemljom sljedeči 4 godina....:rolleyes:

Secundo
04.11.2004., 15:25
Cro-cutie kaže:
A ovo je razlog izabriti predsjednika koji će upravljati zemljom sljedeči 4 godina....:rolleyes: A, nije. Treba biti uz to i veliki vjernik i prizemne pameti tako da se redneck populacija može lakše prepoznati u njemu.

Cro-cutie
04.11.2004., 15:26
ElectionWinner kaže:
Potpisujem, kaj je je! A tek necakinja, Lauren Bush (fashion model)! Moram ovo copy/paste :D

Podrzao bih legalizaciju prostitucije i lakih droga. Bar bi drzava osigurala odakle cuclat porez (prostitutke i dealery placali bi income tax, a mogli bi cak naplacivati i sales tax na usluge, da namire blagajnu savezne drzave). Steta sto nije prosla inicijativa za "kockarnicom u svakom cosku" - spustili bi property tax za uzvrat (Indijanci su lobirali protiv, naravno ;)). Glasao sam "za", al jebi ga... Kazu Indijanci da bi tad 'nikla' casina kraj skola k'o gljive poslije kise, a ovi nasi biraci se uplasili.

Žalosno je kaj ovak razmišljaš....

Žalosno je kaj Ameri moraji klimati glavom kad putuju u svijet, jer cijela kugla zemaljska ih nemože zamislit....:rolleyes:

Žalosno je kaj Američki penzioneri putuje s brodovima, autobusima, vlakovima i avionima u Canadi da bi dobili jedan jebeni FLU shot (protiv gripe) jer u Americi nemogu dobiti....

Žalosno je kaj ljudi (Ameri) dolaze u Canadi da bi dobili ljekove, ili zdravstvenu pomoć.....

Žalosno je kaj Ameri su sad razdvojeni narod, koji će se i uskoro počet ratovi sami sa sobom - i tomu sve je Bush kriv....

Istina je da je 'narod' izabrao Busha (samo mali mali postotak) ali trebali su nekaj drugo napravit - neku koaliciju, nekaj.....jer samo će narod patit od glupi poteza predsjednika, a predsjednik je izabran da bi pomogao narodu.....

Vidjet ćete kaj će biti za nekoliko godina.....

Opet ponavljam - hvala bogu kaj ne živim tam...:s :s

Hellkin
04.11.2004., 15:33
Cro-cutie kaže:

Vidjet ćete kaj će biti za nekoliko godina.....

Pa zna se, sve vodi ujedinjenju sjeverno-americkog kontinenta.... ;)

Opet ponavljam - hvala bogu kaj ne živim tam...:s :s

Budes sigurno jos za svog zivota... :D

Hellkin
04.11.2004., 15:34
ElectionWinner kaže:
Potpisujem, kaj je je! A tek necakinja, Lauren Bush (fashion model)! Moram ovo copy/paste :D

OK Xeix, a sad se lijepo smiri i prestani kurit vatru... :rolleyes:

eviltel
04.11.2004., 16:44
Secundo kaže:
Tako je! Živio govornik! Sutra ću se javiti dobrovoljno u Švicarskoj mornarici, pa ćemo u pohod na Australiju da konačno razumno počnemo gospodariti svijetskim resursama urana, jerbo nisu Australci izumili nuklearke, a mi ovdje u CH imamo 0.2 reaktora po kvadratnom kilometru. Nakon toga ćemo osvojiti Afriku radi Coltana, obzirom da crnci nikada neće imati dovoljno love za mobitele, pa šta će im Coltan. A vi ćete uredno predati kontrolu nad iračkim izvorima nafte Njemcima, jer je izvjesni Daimler izumio automobil.

cek malo - prema petoljetnom planu MMFa, za management urana su zaduzeni indijci, a vi svicarci ste opet izvukli da cuvate zidovske pare.:B

FFE
04.11.2004., 17:11
Kaj je ovaj ElectionWinner Xeix?:confused: Inace, necakinja je fakat komad, sto jest jest.

Hellkin
04.11.2004., 17:36
Kcer Barbara je jos bolja od necakinje... ;)

Ame®icano
04.11.2004., 18:42
U postu koji sam napisao par dana prije izbora, spomenuo sam da je Amerikancima vaznije da im predsjednik bude covjek od rijeci, a ne covjek koji govori ono sto se zeli cuti. Bushova predsjednicka kampanja je ostvarila svoj cilj, dok je Kerryeva zakazala. U svojoj kampanji Kerry je vise kritizirao Busha nego sto je nudio svoj, odnosno partijski program.

Na Politici takodje ima topik o americkim izborima, po mom misljenju mnogo kvalitetnije sadrzine, ali ipak pisem ovdje jer pripadam dijaspori, a raspravljati o politici sa uglavnom nekompetentnim ljudima me toliko ne zanima. I da, mnogo je zanimljivije slusati Anitu Baker dok pjeva himnu pred pocetak prve tekme Pistonsa u punoj dvorani Palace od A.H., nego bezbrojne politicke komentare.

Kako na Politici, tako i ovdje, desava se da su najglasniji oni koji nemaju nesto mnogo za reci i koji svoje "argumente" smatraju jedinim ispravnim i prihvatljivim. Na primjer, komentirati kako nije fer da pobjednik od 51% na izborima predstavlja i onih skoro pola (48%) sto nije glasalo za njega, moze samo neozbiljna osoba, koja takav komentar najvjerovatnije ne bi uputila da je kojim slucajem ishod bio drugaciji.

Nije proslo niti 12 sati nakon sto su se zatvorila biralista u Ohio-u, kada su pocele nove teorije zavjere o namjestanjima izbora. Ako neka od drzava slijedi zakon po kojem mora prebrojati sve glasove prije nego objavi moguce rezultate, onda su takvi komentari suvisni, da ne kazem zlonamjerni. U redu, mnogi od vas vrebaju svaku priliku da ocrnite sve sto se desava u US, pa takvi komentari nisu za neocekivati. Upravo zbog takvih, drzave su bile posebno oprezne pri prebrojavanju glasova i objavljivanju rezultata. Cak se ni mediji nisu usudili objaviti pobjednika dok god nisu dobili zvanicne rezultate, upravo zato da se ne bi ponovila situacija sa predhodnih izbora, koje su upravo oni (medija) doveli do Ustavnog suda.

by Braco
Ovo je nemoguce osto i Bush i nas Howard u Australiji,pitam se ko to glasa za tu dvojicu?

Na podforumu Politika, a takodje i ovdje, svi oni koji ne podrzavaju Busha, njegove glasace nazivaju "rednecks", dok su Kerrijevi po njihovom misljenju sve fina, ugladjena, obrazovana gospoda iz gradskih podrucja. Istina, gradske sredine su uglavnom glasale za Kerrya, ali grijesite ako americke gradske sredine uporedjujete sa nasim, evropskim.

Prije svega, veliki gradovi i bogate drzave imaju bolji socijalni program i welfare. Nezaposlenost (by choice) je veca u gradovima nego u ruralnim sredinama. Osim u home states, gdje gradjani uglavnom glasaju za svog kandidata, ugrubo 60% populacije u gradskim sredinama je glasalo za Kerrya, 40% za Busha. Moze li me neko od vas ubijediti da su u Clevelandu, LA-u, Detroitu, Atlanti, Queensu, Bronxu prosjecno inteligentniji i pametniji nego recimo u Houstonu, Richmondu, Orlandu, St. Louisu, Kansas City-u ili Indianapolisu. Tesko da moze. Predpostavljam da vam je demografska karta velikih gradova poznata. Kako su glasale pojedine grupacije - link (http://www.usatoday.com/news/graphics/election2004_week/exitpolls/flash.htm).

FFE je napisala "Kakav narod, takva vlast." Slazem se sa tim, samo bih dodao da tom narodu njihova vlast dobra onoliko koliko tebi nije i da ih u situaciji kada nisu imali bolji izbor, a Kerry ocigledno nije bio bolji izbor, misljenje onih koji ih kritiziraju zbog njihovog izbora uopste ne zanima. Uostalom, izjava "Kakav narod, takva vlast" vjerovatno vrijedi i za hrvatske gradjane. Ili mozda ne?

by margarita
Kerry je bar ekonomista - shta je Djordje po zanimanju? - qurac od ovce

lijekovi jesu nedostizhni onima koji su u 40 miliona ljudi bez zdravstvenog osiguranja

Rekoh vec, najglasniji su oni koji podrzavaju nekoga, a da ni sami ne znaju zasto ga podrzavaju, poput Margarite koja svoje tvrdnje ne zasniva na cinjenicama, nego na rekla-kazala. Kada vec toliko znas o zdravstvenom osiguranju u Americi, zamolio bih te da mi kazes koliko je djece u US ostalo bez lijecnicke pomoci i ko placa sve te racune za djecu koja se usude razboliti i potraziti lijecnicku pomoc. I pored toga, kako to da je Bushova administracija uspijela odrzati sadasnji nivo popularnosti ako je toliko ljudi bez osiguranja i ako je sve tako crno kao sto vi izvana tvrdite da jeste. Mozes li ti Margarita pokazati kakav podatak, da bi potvrdila svoje pisanje? I ako je tako kao sto kazes, zamolio bih te da svima nama objasnis je li problem zdravstvenog osiguranja stvren za vrijeme Busha ili je mozda naslijedjen od Clintonove administracije. FYI, Kerry je advokat.

by FFE
Rednecki (oni su ti s malo mozga i uglavnom rasisti), bolesno bogati ljudi (oni nisu rednecki), i naravno neobrazovani (a to su opet rednecki). Ispada 2 vrste ljudi: rednecki (i njima slicni) i bogatasi.
Koja im je alternativa?

by FANCY
Pobjeda Busha. Sta sad?
kRATKO I JASNO...

Protivno tebi, mislim da ce cijena nafte jos neko vrijeme drzati ovaj nivo, a kada US strategijske rezerve budu popunjene, lagano skliznuti do $40.
Iranu nece biti dopusteno obogacivanje uranijuma i to pitanje ce do kraja godine biti postavljeno pred VS UN-a. Ako se do sada zakoni prema neamerikancima nisu promijenuli, nema potrebe da se to cini ni sada.

by hobbit
Rusenje osnovne jedinice drustva tj. braka nastaje i nastalo je vec zbog uslova zivota a ne zbog neke vlade i vrijednosti koje ona zastupa.
Slazem se. Bilo je krajnje vrijeme da pitanje obiteljskih vrijednosti, odnosno homoseksualnih brakova prestane biti igra kompromisa izmedju politicara i da se o tome izjasni sam narod, referendumom.

by Cro-cutie
Žalosno je kaj Američki penzioneri putuje s brodovima, autobusima, vlakovima i avionima u Canadi da bi dobili jedan jebeni FLU shot (protiv gripe) jer u Americi nemogu dobiti....

Mogla si navesti i zasto je u US nestasica vakcina protiv gripe. BTW, pored gore navedenih prevoznih sredstava, ima i onih koji u Kanadu idu pjeske.

by Cro-cutie
Žalosno je kaj ljudi (Ameri) dolaze u Canadi da bi dobili ljekove, ili zdravstvenu pomoć.....
U pravu si, dosta Amera ide u Kanadu da bi se lijecili, ali ne zato sto u Americi tu pomoc ne mogu dobiti, kako tvoj post insinuira, nego zato sto je tamo lijecenje jeftinije, a takodje i zato sto Kanada proizvodi dosta lijekova koji u Americi nisu dobili FDA odobrenje ili su zasticeni patentima. Kome se isplati ici u Kanadu, neka izvoli.

by Cro-cutie
Žalosno je kaj Ameri su sad razdvojeni narod, koji će se i uskoro počet ratovi sami sa sobom - i tomu sve je Bush kriv....
Kada je Reagan dobio na izborima sa 525 elektorata, Amerikanci nisu bili razdvojeni, ekonomija je bila mnogo losija nego danas, u pola Evrope vladali komunisti. Meni je ta slika bila mnogo zalosnija od ove. Ne tvrdim da ce Bush uciniti nesto drugacije nego sto je cinio do sada, osim sto pocetkom godine planira reviziju 'social security', ali mislim da je ekonomski trend ne ovisi toliko o predsjedniku. Primjer, ekonomija je krenula na lose jos '98, a sada je u laganom porastu. Interesantno je da je jedna trecina drzava imala najmanju nezaposlenost ikada za vrijeme Bushovog mandata, a prije 9/11. Link na podatke o nezaposlenosti (http://www.bls.gov/web/lauhsthl.htm).

Toliko za sada. No hard feelings, anyone.

LaPerla
04.11.2004., 20:05
Odustala sam od rasprave nekoliko stranica ranije, samo da kazem da te je lijepo vidjeti nazad. :top:

Rita
04.11.2004., 20:53
KAd smo vec spomenuli zdravstveno , evo ja dobila jucer racun iz bolnice(carski, 3 dana u bonici) 13 000$ :eek:, od toga placam iz svog dzepa 250$:top: Odusevilo me to zdravstveno:D

FFE
04.11.2004., 21:23
Amerikanino, koje su to 1/3 drzava koje sada imaju najmanju stopu nezaposlenosti. Ono, gledam i gledam "tvoju" statistiku, sorry, ja vidim obrnuto.:confused:

A sto se tice "Kakav narod, takva vlast", naravno da to vrijedi za Hrvate, dobro jutro, hallo!!!!

FFE
04.11.2004., 21:24
Rita kaže:
KAd smo vec spomenuli zdravstveno , evo ja dobila jucer racun iz bolnice(carski, 3 dana u bonici) 13 000$ :eek:, od toga placam iz svog dzepa 250$:top: Odusevilo me to zdravstveno:D

ja nisam nis' platila. :klap: volim to zdravstveno koje masno placam, a koristim jednom u deset godina.:rolleyes:

ADEX
04.11.2004., 23:42
Ame®icano kaže:

Slazem se. Bilo je krajnje vrijeme da pitanje obiteljskih vrijednosti, odnosno homoseksualnih brakova prestane biti igra kompromisa izmedju politicara i da se o tome izjasni sam narod, referendumom.

Clinton je savjetovao Kerry-iju da krene snazno sa stavom protiv Gay-brakova. Ovaj ga nije poslusao i to je platio sada.
Nikako da se shvati da je ukupan procenat homoseksualaca na cjelokupan broj stanovnista jako malen a tek onih koji bi u brak.
Nebitni su, jedino onim liberalima koji su i protiv ubijanja kitova, suma, cuvanja ovoga ili onoga.

Kao i onaj predsjednicki kandidat koji je kao bio protiv smrtne kazne pa kada su ga pitali sta misli da mu neko ubije zenu, on je nesto poceo da vrda i tako pokazao kako u stvari i nije za vodju.

U medjuvremenu dok ce mlatiti prazna slama oko abortusa, gaybrakova i slicnih nebitnih stvari, u Iraku ce za ovog mandata da pogine jos par stotina tisuca ljudi. Ali to nije ni bitno vise, rat u Iraku je postao svakodnevnica na televiziji kao i Vijetnam.

Vilko
05.11.2004., 12:05
http://www.globalexchange.org/images/vote_medium.jpg

Global Exchange will bring a multi-national, independent, non-partisan, and non-governmental team of skilled election monitors to the United States to examine and report on the U.S. electoral process within the framework of international election standards. The impartial assessments and practical recommendations for reform are designed to help overcome the doubt many U.S. voters feel about processes at the core of our democracy.

Global Exchange does not believe that our international friends can solve our problems. But we trust that their inquiries can help create a more transparent political process, and that, in turn, will bolster public faith in our system.

We want to ensure that American democracy is the best it possibly can be, that it lives up to the principles established in our nation's founding documents. As the world's first modern democracy, the United States has been a model to many, if not always a perfect exemplar. For that reason there is more at stake than the legitimacy of a single democracy. If American democracy falters, the ideal of democracy suffers. And that, by any measure, would be a grievous blow to the global hope in government of, by, and for the people.

http://www.theodora.com/flags/as-t.gif :) ;) :cool:

http://www.photius.com/flags/thumbnails/hr-t.gif

Vilko
05.11.2004., 14:07
Occupation Takes Resources Away From Priorities At Home.

The war against Iraq has already cost $80 billion. This does not include the price of occupation, which is costing taxpayers $1billion per week. Instead of spending billions of dollars on occupying another country, we should invest in our nation's overcrowded schools and failing health care system. Already, nearly every state in the country is facing record budget deficits, and layoffs are occurring in droves. Our social needs should not become part of the war's "collateral damage."

:)

Vilko
05.11.2004., 15:01
Bush's courting of Saddam! (http://www.globalexchange.org/countries/unitedstates/democracy/2635.html)

Mozete li vjerovati takovom presidentu!

Vilko
05.11.2004., 16:32
Osama bin Laden's Bush family business connection (http://www.fromthewilderness.com/free/ww3/09_18_01_bushbin.html)

:) ;) :cool:

Vilko
05.11.2004., 16:35
Inquiries up from anti-Bush Americans seeking to leave U.S. (http://sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2004/11/04/MNG3A9LLUC1.DTL) :D :D

CroatiaTomo
05.11.2004., 17:10
Svi vi Bush-loveri, spremite se za penziju kad napunite 80 godina, i svi koji imate kuce a i "equity" ode to sve...veliki deficit + Bush = jos veci deficit (White House jucer javno zatrazili da se poveca plafon za zaduzivanje)...drzava (da smanji deficit) posudjuje novce od banaka =rast kamatnih stopa = pad cijena nekretnina (i real estate businessa) i deprecijacija vrijednosti...drzava ne zeli inflaciju (jer narod to ne voli) pa ce sama povecavati kamatne stope da suzbije potrosnju...manja potrosnja zbog kamata = manja potraznja = manja proizvodnja = pad zaposlenosti = stagflacija.
Trziste koje se krece prebrzo u bilo kojem smjeru uzrokuje neravnomjerna stanja.

Neki strucnjaci vec predvidjaju stagflaciju...bit ce nam Badnjak!

Hellkin
05.11.2004., 17:33
CroatiaTomo kaže:
Svi vi Bush-loveri, spremite se za penziju kad napunite 80 godina, i svi koji imate kuce a i "equity" ode to sve...veliki deficit + Bush = jos veci deficit (White House jucer javno zatrazili da se poveca plafon za zaduzivanje)...drzava (da smanji deficit) posudjuje novce od banaka =rast kamatnih stopa = pad cijena nekretnina (i real estate businessa) i deprecijacija vrijednosti...drzava ne zeli inflaciju (jer narod to ne voli) pa ce sama povecavati kamatne stope da suzbije potrosnju...manja potrosnja zbog kamata = manja potraznja = manja proizvodnja = pad zaposlenosti = stagflacija.
Trziste koje se krece prebrzo u bilo kojem smjeru uzrokuje neravnomjerna stanja.

Neki strucnjaci vec predvidjaju stagflaciju...bit ce nam Badnjak!

Kad je tako, hajde se onda lijepo vrati nazad u Osijek jer je tamo puno bolje. Najinteresantnije mi je da se najvise bune protiv vlade ovi koji nemaju pravo glasa. Pa ako tu ne valja, ionako znadete da je Hrvatska "raj na zemlji". Franjo je davno rekao "Vraaaatite se u domovinu..." :rolleyes:

Cro-cutie
05.11.2004., 17:36
VILKO kaže:
Bush's courting of Saddam! (http://www.globalexchange.org/countries/unitedstates/democracy/2635.html)

Mozete li vjerovati takovom presidentu!

Ej Vilko, napokon se možemo složit!!:top: :top: :s

Starfish&Coffee
05.11.2004., 18:09
Rita kaže:

Zato sto imas srecu kao i ja da imas dobro zdravstveno. Na zalost, nisu svi tako sretni.

newcomer
05.11.2004., 20:55
Ovi izbori su pokazali
- da je prosjecnom ameru vaznije da ne vidi u susjedstvu dvije lezbijke kako se drze za ruke negoli sto negdje tamo na TV nevini ljudi ginu od strane njihove vlade
- da su civilni rat u USA dobili juznjaci i da je provincijski konzervativni mentalitet put u osvajanje vlasti
- da je proces ekstremne individualizacije zavrsen i da je novac i sopstveni interes jedini motivacijski element u zivotu prosjecnog amera
- da je licemjerstvo (javno govoris jedno a tajno mislis i radis totalno suprotno) kvaliteta koja se trazi
- da bilo kakva manjina (zene, imigranti, rasne i etnicke manjine, slabo placeni i nezaposleni, liberali, pacifisti, ljudi zabrinuti za okolis, djeca, starci) nema nikakve sanse u demokraciji americkog tipa
- da je biti liberalan indikacija losega karaktera.

itd.

Ukratko, ovi izbori su pokazali da svijet i dobar dio USA koji su glasovali za Kerry tek trebaju da skuze definicije moralnih vrijednosti koje vrijede u USA. Problem je temeljne socioloske prirode i poimanja temelja civilizacije. Jer, pokazalo se da oni koji su se smijali Bushevim ispadima uopce nisu kuzili da se radi o proracunatom i smisljenom djelovanju.

Zadnji primjer je slijedeci citat Busha dan nakon pobjede u kojem je odgovarao na pitanje kako misli raditi na ujedinjenu amerike:

I'll reach out to everyone who shares our goals.

Bezveze. Zvuci glupo jer onaj koji dijeli njegove ideale i ciljeve je vec glasovao za njega stoga nema potrebe 'to reach out'. Ali zato jasno daje do znanja da oni koji promjene svoje ideale i postanu kao on nema problema. Sto na kraju znaci da nece biti nikakvog 'reach out' prema onima koji ne dijele iste ciljeve. Porucuje - da bi ja nekome 'reach out' taj se prvo mora promjeniti i postat kao ja. U mome sustavu vrijednosti ovo je nadmeni apsolutizam medjutim u USA za to kazu da 'radi ono sto misli' ergo - cvrst karakter.

Sad cu i ja da se obratim ljudima koji dijele ideale Busha - nema opasnije osobe od one koja je uvjerena da ga Bog vodi svojom blazenom rukom i iskreno se nadam da necemo docekat trenutak kad se pokaze da je sve to bilo Vrazje djelo.

KokuZ
05.11.2004., 21:23
Secundo kaže:
TDva največa dostignuča slijedečeg Bushovog mandata će biti:
1. Obavezna školska molitva
2. Zabrana abortusa.

Ako ovo Bush uradi, ima da mu stavim sliku u novcanik. Odmah pored Slobine :cool:

Inace, ovo su bili izbori za onog koji je manje zlo. Mislim da je Bush ipak manje zlo.
A njihova vanjska politika bi ostala ista, bez obzira ko je pobijedio.

Navy Sky
05.11.2004., 22:48
LaPerla kaže:
Nisam znala da i sa Yale izlaze polupismeni :D

Dok tatica ima para, s bilo kojeg faksa mozes izaci polupismeni!

Bush s druge strane koliko god izgledao komican kauboj ako nista stoji iza svih odluka koje je napravio neke loshije neke bolje ali...to je njegov stil i s njim znash tocno na cemu si pa makar se i pokazalo pogreshno.

He, he! Po toj logici je Hitler bio jedan od najboljih vodja svih vremena.

Plus, koje su to njegove odluke 'bolje'? Koliko god razmisljal o njegovim postupcima, nist mi ne pada na pamet?

O kakvoj minimalnoj socijalnoj sigurnosti govorish?
Lijekovi? To sto su u Canadi jeftiniji ne znaci da su ovdje nedostizni niti cijena lijekova pokazuje slabiju socijalnu strukturu zemlje mada je zdravstvo opcenito u Americi u qurcu ali to je uvijek bio slucaj nevezano za Busha.

Pa bilo je uvijek slucaj ali je Kerry bil obecal da bude tome stal na kraj, ali tebi se ocito vise svidja da ostane 'u qurcu'.

Navy Sky
05.11.2004., 23:05
newcomer kaže:
I taj cirkus gotov.

Nakon malo razmisljanja... prognoza o slijedec 4 godine u USA:

-- nece biti prislinog vojacenja jer ce cak i Iran odustat od nuklearnog programa

Ha, ha! Samo se nadaj! Uostalom, otkud US-u pravo da nekome brani posjedovanje nuklearnog programa. Ako mene sjecanje sluzi, Ameri su jedina drzava koja je upotrijebila nuklearno oruzje u nekom sukobu. I to ne protiv druge vojske, nego na gradove prepune civila!

-- nece biti vise terorizma jer 'decko' radi svoj posao

Ha, ha! Da je 'decko' radio svoj posao 9/11 se ne bi dogodio. A o tome kak ga se ovi boje procitaj na linku (http://www.jihadunspun.com/intheatre_internal.php?article=100389&list=/home.php)

Uopce me ne bi iznenadilo da sad pocne novi val napada, upravo iz razloga navedenih u doticnom clanku

-- bin Ladenov camcorder ce se pokvarit pa ga nece bit vise na TV

Inace, bin Laden na TV je samo pomogao Bushu, jer drzi narod u strahu. Procitaj si Orwell-ovu 1984 (ako vec nisi), pa da vidis objasnjenje kak taj mehanizam funkcionira.

-- ekonomija ce ojacat jer ce nata pojeftinit

Da, to sigurno. Zato se u Iraku ginulo za vrijeme izbora. Plus, ne znam tko ce otplatiti pola trilijuna drzavnog deficita? I tko ce financirati nove ratove ako do njih dodje?

Jer... sad je sve okay.

Ignorance is bliss!

Navy Sky
05.11.2004., 23:20
ElectionWinner kaže:
Hja, šteta što ima forumaša koji nikako ne prihvačaju da ima priličan broj ljudi kojima je s Bushem bolje.

To je cinjenica. Samo ima ljudi u Americi kojima je bolje, a koji ne shvacaju zasto im je bolje! I ne shvacaju da na racun Bushovih postupaka sve vise ljudi u svijetu prezire Ameriku (myself included). Ameri su u svojim ratovima (od drugog svjetskog naovamo) poubijali milijune civila. A kad su na 9/11 dobili i oni po nosu, onda su se poceli cudom cuditi. A Bush misli da povecanjem nasilja prema drugima bude smanjil nasilje prema Amerima. Ne kuzim tu njegovu logiku!

U zadnje 4 godine je išlo sve na bolje, prihodi rasli, a porezi se smanjivali. Ljudima su se otvarala radna mjesta (jest da su bila manje placena, takvi su zakoni trzista). Kakav Social Security, medicare, flu shots... blabla. Od toga nemam nikakve koristi, samo bi mi država uzimala iz džepa.

Pa tocno da nemas, jer si trenutno zdrav i zaposlen. Samo te pitam sto bi ti se desilo da ti firma prodje kroz 'downsizing' (obozavam Americke eufemizme :rolleyes: ) i da obolis?

12 ili 13 saveznih država jučer je prihvatilo zabranu gay brakova. Bush će predložiti ustavni amandman o tome. Kerry-jev stav bio je: "I don't support gay marriages, but I don't have anything against." What the fuck is that? Stav kao i svi ostali njegovi stavovi...

Pa da, to je stav 'Live and let live'.
Bush se pravi nekim krscaninom, a zapravo je jedan od najvecih zidova. Ne mislim po pripadnosti religiji, nego po tome sto ne priznaje novi zavjet (prastanje i tolerancija), nego se drzi staroga (progoni homoseksualaca, i svih koji se ne slazu s americkim imperijalizmom)

Navy Sky
05.11.2004., 23:24
Moloch kaže:

Mislim da netko drugi ovdje nema pojma. :B Ljudi govore o rezultatima za popular vote koji su bili 51% Bush, 48% Kerry.

Bez obzira kaj se pobjednik ne odredjuje na taj nacin, glasovi se broje, i postoji statistika koliko ljudi je glasalo za koga.

Navy Sky
05.11.2004., 23:36
Hellkin kaže:
U Americi vlada demokracija, a 51% glasova znaci pobjeda. Sto je tu cudno? Dobro je da je Bush pobijedio, jer je onaj Kerry obicni mlakonja koji uopce nema stav o nicemu. Zivot ide dalje, Amerika ide dalje. Slijedece sto ce se veliko desiti je napad na Falluju, to ce trajat nekih mjesec-dva, pa ce se onda stvari malo smirit. Ako ne, Sirija i Iran su na redu. Amerika ima snage ratovati sa sedam najvecih drzava odjednom, ako treba.

Ha, ha! Daj pogledaj koliki je budzet za ovaj rat. I pogledaj koliko vam je drzava zaduzena. Da je US tak sposobna kak ti mislis, Falluja bi vec odavno bila pregazena.
Znas, pogledaj malo povijesne knjige, pa budes videl da su kroz povijest mnogi veliki imperiji i carstva (od rimskog, britanskog,..) propadala, cesto upravo zbog uobrazenosti. A pametniji od mene su rekli da se povijest ponavlja.

Nadam se da ce se i ona cijela socijalisticka Europska Unija uskoro raspasti, jer je ocito da svijetu i dalje treba pokazati cvrstu saku. Cekajte samo da socijalisti izgube izbore u Francuskoj i Njemackoj, a hoce jer nisu sposobni voditi ekonomsku politiku. Europa ulazi u tesku recesiju, bit ce uskoro velikih promjena u slijedecih nekoliko godina.

He, he! Mislim da si malo pomijesal tko ulazi u recesiju.
I ne mijesaj pojmove socijalna i socijalisticka!

Navy Sky
05.11.2004., 23:44
eviltel kaže:
znaci, kad meni tamo neki saudijci hoce rec da sta se moze ili ne moze (u saudijsko arabiji), ili bi pak kakvi arapi "gospodarili" naftom koju nisu niti pronasli, niti joj izmislili upotrebu, onda se ja pitam tko ce im stavit soli na rep i koliko ce se o tome "pregovarati" (npr s UN ili francuskom).

Hm! Po toj logici, zato sto su Hrvati izmislili kravatu, imaju pravo odlucivati kaj se bude radilo s kravatama proizvedenima bilo gdje u svijetu?
Ili zato kaj je britanac izmislil parni stroj, danas bi svaka zemlja koja hoce imati parni kotao u elektrani trebala pitati Britaniju za dozvolu?

Mislim da se vecina ljudi (osim pametnih Amera, naravno) slaze da prirodni resursi pripadaju onoj zemlji na cijem se teritoriju nalaze. Osim, naravno, ako ta zemlja odluci dati to pravo nekome drugome, u zamjenu za nesto drugo.

Ame®icano
06.11.2004., 05:12
FFE, spomenuo sam stopu nezaposlenosti u toku njegovog mandata, ne sadasanju. Mislim da se radi o jedanaest ili trinaest drzava koje su dosegle "low" u zadnje cetri godine.

La Perla, hvala na dobrodoslici. Lijepo je vidjeti da jos ima stare klape. Inace, u diskusiju sam se ukljucio prije svega da bih pojasnio pojedine termine i replicirao na nekoliko ociglednih gluposti.

Za one kojima nije jasan americki izborni sistem, na Politici mogu pronaci par postova koji ja prilicno dobro tumace (Election Winner, shef Sale). Inace, vecina koja kritizira taj sistem vjeruju da je napravljen da ne bi pobijedio njihov favorit. Da je kojim slucajem dobio Kerry, ne vjerujem da bi imali zamjerke. Najvise prasine se diglo na izborima 2000, kada je Gore imao vise 'popular votes', ali ne i 'electoral votes'. To nije jedini takav slucaj, isto se desilo na izborima koje je dobio Quincy Adams.

Tacno je da Bush nije ucinio nista u vezi socijalnog i zdravstvenog osiguranja. Da bude zalosnije, ne vjerujem da bi Kerry takodje ucinio nista po tome pitanju. Clinton je, uz svoj sarm izbore dobio najvise zahvaljujuci obecanju da ce rijesiti ta pitanja, ali za osam godina ih nije dotakao. Ross Perot je prije 10 godina predvidio da ce se desiti raspad sistema upravo zbog takve Clintonove politike, ali toga se danas malo ko sjeca.

Za one kojima nije jasno, zdravstveno osiguranje za zaposlene obezbjedjuju firme u kojima rade i razlikuje se po pokrivenosti usluga, ovisno koliko novca je firma voljna da plati. Ne znam tacno kako je u Njemackoj (FFE, pomoc) ali mislim da je usko vezano za drzavu. Svi oni koji tvrde da je30 ili 40 miliona Amerikanaca bez ikakvog osiguranja, iskrivljuju istinu.

Hobbit, Kerry nije izgubio izbore zbog podrzavanja homoseksualnih brakova. Napisao sam ranije svoje misljenje, tako da ga nema potrebe ponavljati. Navy Sky je napisao da Bush progoni homoseksualce sto nije tacno. Povodom newcomerovog komentara samo informacija da je procentualno vise ljudi glasalo za homoseksualne brakove u sredinama gdje ih nema mnogo nego recimo u Manhattanu, gdje ih ima na svakom cosku.

Secundo, spominjes obaveznu molitvu u skolama i zabranu abortusa. To su gluposti, jer on nema pravo da takvo sto odluci. Ako nisi znao, upravo za Bushovog mandata donesena je presuda da na (federalnim) sudovima nisi duzan (osim ako zelis) poloziti ruku na Bibliju i zakleti se bogom da ces govoriti istinu. Zabrana abortusa je na nivou drzava, upravo kao i smrtna kazna. Da bi se dodao amandman na Ustav potreban je referendum i dvotrecinska vecina Kongresa.

Navy Sky je spomenuo zaduzenost. Cisto zbog boljeg razumijevanja kako funkcionira drzavni budzet, dacu par pojasnjenja. Americki drzavni proracun je 'directional', a to znaci da se svake godine povecava izmedju 7.5 i 8 procenata. Novac iz proracuna se dodjedjuje u programe Vlade, na primjer 'social security', 'tax cuts', 'health care' itd. Kada je ekonomija dobra, kao sto je bila u prvih 6 godina Clintonovag mandata, napravljen je suficit jer odredjeni programi vlade nisu ostvareni. Spomenuo sam vec da je zdravstveno i socijalno pitanje zanemareno jos tada. Problem nastaje kada ekonomija krene na dole, sto automatski znaci manji 'revenue', dok proracun jos uvijek ostaje isti (naravno svake godine uvecan za sljedecih 8 procenata). To objasnjava zasto je u zadnje dvije godine Clintonovog mandata suficit prepolovljen, a trend pada budjeta je nastavljen jer je ekonomija nastavila pad. Ne znam koliko sam spretno objasnio, ali ekonomistima nece biti problem da shvate o cemu govorim. Budzet za ratove u Afganistanu i Iraku je dio proracuna i jos uvijek nije neki veliki novac u usporedbi sa public spending unutar US.

CroatiaTomo
06.11.2004., 07:04
Ame®icano kaže:
Navy Sky je spomenuo zaduzenost. Cisto zbog boljeg razumijevanja kako funkcionira drzavni budzet, dacu par pojasnjenja. Americki drzavni proracun je 'directional', a to znaci da se svake godine povecava izmedju 7.5 i 8 procenata. Novac iz proracuna se dodjedjuje u programe Vlade, na primjer 'social security', 'tax cuts', 'health care' itd. Kada je ekonomija dobra, kao sto je bila u prvih 6 godina Clintonovag mandata, napravljen je suficit jer odredjeni programi vlade nisu ostvareni. Spomenuo sam vec da je zdravstveno i socijalno pitanje zanemareno jos tada. Problem nastaje kada ekonomija krene na dole, sto automatski znaci manji 'revenue', dok proracun jos uvijek ostaje isti (naravno svake godine uvecan za sljedecih 8 procenata). To objasnjava zasto je u zadnje dvije godine Clintonovog mandata suficit prepolovljen, a trend pada budjeta je nastavljen jer je ekonomija nastavila pad. Ne znam koliko sam spretno objasnio, ali ekonomistima nece biti problem da shvate o cemu govorim. Budzet za ratove u Afganistanu i Iraku je dio proracuna i jos uvijek nije neki veliki novac u usporedbi sa public spending unutar US.

Sve sto sam htjeo reci...Navy Sky me prestigao...
ratovi u Afganistanu i Iraku su veliki teret za proracun iako relativno su dosta mali postotak, no direktno pridonose "neplaniranom" deficitu koji opet utjece na ostale pokazatelje...

S obzirom da je Bush pobijedio, a covjek voli outsourcing kojeg smatra "drugim oblikom vanjske trgovine", moglo bi se desiti da Bushovi sponzori neopranih guzica sa ovoga foruma ce mozda malo razmisliti o njihovom glasu.

Cudno je kako dok god netko ima dobar posao, zdravstveno itd boli ga pisonja za sve ostale, no kad se dobije "pink slip" ili se oboli pa se ne moze raditi onda panika...i jos se onda cudimo "kako mi se to dogodilo"...i kad ja imam, brinem se sto bi se desilo da kojim slucajem nemam.

Annatar
06.11.2004., 10:55
Tvrtko1995 kaže:
Hajmo da vas cujemo.

Da li su Hrvati u Americi krivo nagovarani da glasuju za skerija, ili su Srbi dobro nagovarali svoje da se bore za Busha?

Sta to znaci za ostatak nevaznih svjetskih izbora? srbi su inace tradicionalno fasisti, dakle to sasvim dobro ide uz Busha. Cist' logicno.

A pobjeda Busha, kaj sad?

Nis. Sad ste najebali. Svi skupa.

Annatar
06.11.2004., 11:06
Hellkin kaže:
U Americi vlada demokracija, a 51% glasova znaci pobjeda. Sto je tu cudno? Dobro je da je Bush pobijedio, jer je onaj Kerry obicni mlakonja koji uopce nema stav o nicemu. Zivot ide dalje, Amerika ide dalje. Slijedece sto ce se veliko desiti je napad na Falluju, to ce trajat nekih mjesec-dva, pa ce se onda stvari malo smirit. Ako ne, Sirija i Iran su na redu. Amerika ima snage ratovati sa sedam najvecih drzava odjednom, ako treba. Nadam se da ce se i ona cijela socijalisticka Europska Unija uskoro raspasti, jer je ocito da svijetu i dalje treba pokazati cvrstu saku. Cekajte samo da socijalisti izgube izbore u Francuskoj i Njemackoj, a hoce jer nisu sposobni voditi ekonomsku politiku. Europa ulazi u tesku recesiju, bit ce uskoro velikih promjena u slijedecih nekoliko godina.
U Americi vlada demokracija? Ti nisi normalan!

Koja te demokracija spopala? Demokracija je u napr. Svicarskoj, gdje stanovnici DIREKTNO odlucuju o svojoj vlastitoj sudbini izborima. U Americi to ne postoji.

Kaj se tice ovih besmislica o Europi, to je inace indikativno za ljude koji zive u S.A.D., prakticki totalna izolacija od ostatka svijeta. Europa je u recesiji vec dobre cetiri godine (od dolaska milog nam majmuna u Washington D.C. na vlast), a socijalizam != komunizam. Francuzi i Njemci su jedini imali dovoljno kicme da majmunu vele "NE!" dok svi drugi kenjaju britve.
EU ne samo da se ne bu raspala, nego bu se jos i povecala. Eventualno, za kojih 50-100-200 godina buju se Amerika i Europa ujedinile, a jos kojih 100-200 godina nakon toga i cijeli svijet. Postajemo globalno selo, to je jasno i vrapcima na grani. Samo Hellkinu nije.

Ti uopce nemas pojma kaj se dogadja izvan granica onog naseg velikog otoka na kojem si u izolaciji. Srecom postoji Internet, pa se mozes ubuduce malo bolje informirati.

FFE
06.11.2004., 11:07
Procitah na jednome blogu jednoga dececa koji zivi i radi u USA da je neki dan top-vijest bila kak' je tam neki serif uhapsil neke gole kupace u jezeru. :D

Kakvo kupanje u jezeru? I to jos goli!!!!:eek: :horor: Fuj, bljak, fuj, fuj. Nes ti slobode u USA.:flop: :rolleyes:

Seminom
06.11.2004., 12:44
Annatar kaže:

Ti uopce nemas pojma kaj se dogadja izvan granica onog naseg velikog otoka na kojem si u izolaciji. Srecom postoji Internet, pa se mozes ubuduce malo bolje informirati.

logicno, kada samo 18% stanovnishtva SAD-a imaju putovnicu !
(izvor:FAZ-a, artikl o pogledima biraca u vezi svijetske politike prije izbora)

ForzaFiume
06.11.2004., 20:03
Seminom kaže:

Uzmi im kao olakotnu okolnost to da im za Canadu i Mexico ne treba putovnica. To je za vecinu najdalje inozemstvo koje su posjetili...

dr.kronja is back
07.11.2004., 01:56
58 miliona registriranih idiota ima u ovoj zemlji ja jos ne mogu vjerovati ja bi onima koji su glasali za ovog religioznog kretena poslao djecu malo u irak na odmor pa i sam kerry je rekao a cuo ga je neki novinar u sjedistu demokrata u bostonu da ne moze vjerovati da gubi od ovog idiota zao mi je onih mladih sto ginu

Tvrtko1995
07.11.2004., 04:50
ForzaFiume kaže:
Uzmi im kao olakotnu okolnost to da im za Canadu i Mexico ne treba putovnica. To je za vecinu najdalje inozemstvo koje su posjetili...

Pa, da bih otisao u Mexico, odavde mi treba nekih 4 dana voznje autom a do Canade da i ne spominjem...

Usporedbe radi: sa sjevera Njemacke do Zagreba se stigne za nekih 18 sati voznje... pa ti sad kontaj.

Nemojte kenjati kad nemate pojma o proporcijama.

ForzaFiume
07.11.2004., 05:03
Tvrtko1995 kaže:
Pa, da bih otisao u Mexico, odavde mi treba nekih 4 dana voznje autom a do Canade da i ne spominjem...

Usporedbe radi: sa sjevera Njemacke do Zagreba se stigne za nekih 18 sati voznje... pa ti sad kontaj.

Ne zive svi u pripizdini kao ti...meni do Canade treba oko 6 sati voznje...ali to uopce nije poanta.

ElectionWinner
07.11.2004., 06:25
Upravo to jest poanta! Let s jednog kraja USA do drugog traje preko 5 sati (bez sljetanja) ili 6 (od mene do Miami-ja). Inace, let od mene to Tvrtka uzima cijeli dan (nema direktnog leta za Atlantu).

Do Vancouver-a B.C. treba 2.5 sata voznje, zato se u tom gradu nadje Amera, pogotovo klinaca na cesti, nakon 10 navecer, vise nego Kanadjana (mislim, kuzi se, napiju ko svinje, napuse i urlaju :D Najvise je studenata iz Wazzu (Western Washington University iz Bellingham-a). Idu tam, jer im je blizu.
Isto tako su i strip joints u Tijuani prepuni Amera, koji navrnu iz San Dijega.

Ali dimenzije ... Let iz Zagreba do Londona je trajao koliko, oko 2 sata? Toliko traje let od mene do San Francisca (sto je najbliza metropola).

Koliko je Europljana (onako, od oka) vidjelo dalje od Europe? Koliko bi Europljana vadilo putovnicu da im do granice treba minimalno 4 dana vozne autom, a ne 2 sata?

CroatiaTomo
07.11.2004., 08:07
Tvrtko1995 kaže:

Kad vec vuces ljude za jezik o proporcijama...od Atlante do Meksika 2000km, sto se da prevaliti za 22-23 sata (prilicno blizu tvome primjeru o Zagrebu i Njemackoj), ako tebi za to treba 4 dana onda da ti sebi nadjes neko vozilo modernije od Kremenko-mobila.
No sto se tice poante...Amerikanci uopce ne putuju, rijetko i uzimaju godisnji, drugaciji im je mentalitet, puno se sele a opet nisu vidjeli dalje od 3 susjedna "zip coda". Rijetko su koji znaju nabrojati 20 od njihovih 50 saveznih drzava.

Seminom
07.11.2004., 10:26
Tvrtko1995 kaže:

daj, shta se imash odpravdavati ! - nismo mi vishe u djecijem vrticu ! - - tko uopce spominjao voznje autom ? (kao da se putovnice obavezno koriste na cestovnim granicnim prelazima !)
U kojem stoljecu zivish ? - one limene sjajne konzerve na nebu su zrakoplovi ili avioni, ajde ponovi polako : a-v-i-o-n-i- !!!!
Ne mogu shvatiti da je to nepoznato, - u zemlji nemoguceg !

Kaj seresh o proporcijama ? - Ako mi letimo sa z-r-a-k-o-p-l-o-v-o-m 5000/10000km daleko - koliko km je to u SAD-u ?

Vilko
07.11.2004., 11:18
Seminom kaže:
daj, shta se imash odpravdavati ! - nismo mi vishe u djecijem vrticu ! - - tko uopce spominjao voznje autom ? (kao da se putovnice obavezno koriste na cestovnim granicnim prelazima !)
U kojem stoljecu zivish ? - one limene sjajne konzerve na nebu su zrakoplovi ili avioni, ajde ponovi polako : a-v-i-o-n-i- !!!!
Ne mogu shvatiti da je to nepoznato, - u zemlji nemoguceg !

Kaj seresh o proporcijama ? - Ako mi letimo sa z-r-a-k-o-p-l-o-v-o-m 5000/10000km daleko - koliko km je to u SAD-u ?

AMMMMMerika je tako sve veliko??!!!

Mi u australiji smo veoma maleni.

Unitet States:
Velicina: 9,931.418 sq km
coastline/obala:19.924 km

Australia:
velicina :7,686.850 sq km
coastline/obala:25.760 km

Na jugu od Sydneya do Pertha:4.000 km
Na zapadu Perth do Darwina :4.350 km
Na istoku Sydney do Cairns : 2.900km
Central australia; od Adelaida do Darwinn:3,220 km

I svi smo sretni...ponekad automobilom ...vecinom avionom ili kombinacijom.

Jedino vi imate zajebanog Busha a mi velikog Johna Howarda i zajedno smo u ilegalnom ratu sa Irakom...isto kao sta smo bili u Vietname.....

Nikada da naucimo...barem ne politicari! :D :D

FFE
07.11.2004., 11:54
ElectionWinner kaže:

Koliko je Europljana (onako, od oka) vidjelo dalje od Europe? Koliko bi Europljana vadilo putovnicu da im do granice treba minimalno 4 dana vozne autom, a ne 2 sata?

Bas me zanima koliko je Amerikanaca vidjelo Europu? A koliko Europljana je bilo izvan granica Europe? USA, Australija...? Jakoooooooooooo puno. Moje kolege na poslu svaki puta kada imaju godisnji ne ostaju u Europi, vec putuju, trenutno najcesce u Kanadu, Aziju i Austraiju. I to vecina njih. Izuzetak su oni koji, kao ja npr. imaju malo dijete pa trenutno ne mogu (zapravo mogu, ali je nespretno i stresno). Oni zato idu nekamo blize, npr. u Spanjolsku, Francusku etc. (za HR na zalost, nitko nije zainteresiran).

Vilko
07.11.2004., 14:50
http://www.theadvertiser.news.com.au/common/imagedata/0,1658,392593,00.jpg

Steta sta se nije dogodilo!:D :D

ElectionWinner
07.11.2004., 23:35
Moje kolege na poslu svaki puta kada imaju godisnji ne ostaju u Europi, vec putuju, trenutno najcesce u Kanadu, Aziju i Austraiju.Moje suradnici s posla svaki puta kada imaju godisnji ne ostaju u Americi, vec putuju, trenutno najcesce u Kanadu (na skijanje), Aziju i Europu. I kaj sad? To su sve Ameri. Njemaci se vole rostiljati u Opatiji i okolici, putovati u Spanjolsku te Italiju. Koliko je to "jaaaaaaako puno" njih putovalo izvan Europe (a da nije Thailand sex tourism :D).

Naime, onaj podatak koji kaze da 18% Amera ima putovnice znaci oko 50 miliona drzavljana putuje izvan Sjeverno americkog kontinenta (ne u CAD ili Mexico, za to nam ne treba putovnica).

eviltel
08.11.2004., 00:20
Navy Sky kaže:
Hm! Po toj logici, zato sto su Hrvati izmislili kravatu, imaju pravo odlucivati kaj se bude radilo s kravatama proizvedenima bilo gdje u svijetu?
Ili zato kaj je britanac izmislil parni stroj, danas bi svaka zemlja koja hoce imati parni kotao u elektrani trebala pitati Britaniju za dozvolu?

Mislim da se vecina ljudi (osim pametnih Amera, naravno) slaze da prirodni resursi pripadaju onoj zemlji na cijem se teritoriju nalaze. Osim, naravno, ako ta zemlja odluci dati to pravo nekome drugome, u zamjenu za nesto drugo.

1)
kad si vec tako bistar - hajde navedi jednu jedinu jebenu stvar koju ti danas koristis a da su je izmislili arapi/muslimani u zadnjih 200 godina.

poanta mog posta je bila da su oni beskorisni svima ostalima, i da ih se zbog toga tepe.

2)
sto se samih resursa tice - resursi su beskorisni dok im se ne nade svrha - sad se vrati na br.1 pa ponovi dok ti ne ude u glavu.

:B

ADEX
08.11.2004., 00:26
dr.kronja is back kaže:
58 miliona registriranih idiota ima u ovoj zemlji ja jos ne mogu vjerovati ja bi onima koji su glasali za ovog religioznog kretena poslao djecu malo u irak na odmor pa i sam kerry je rekao a cuo ga je neki novinar u sjedistu demokrata u bostonu da ne moze vjerovati da gubi od ovog idiota zao mi je onih mladih sto ginu Nije to nista, sada ce i Newbron Christians da naplate to sto su glasali za njega.

Pricu o homoseksualnim brakovima zaboravi, vec predlazu amandmani (to mi i nije neki veliki problem).

A kako je krenulo zene ce abortirati po podrumima i sa nekim nadri ljekarima.

A Irak? Ma koga briga. Ionako se sprema napad na Feludzu, kao da ce to rijesiti sve probleme. :rolleyes:

Ali eto, americki glasaci su rekli svoje.

ADEX
08.11.2004., 01:54
Ame®icano kaže:
Hobbit, Kerry nije izgubio izbore zbog podrzavanja homoseksualnih brakova. Napisao sam ranije svoje misljenje, tako da ga nema potrebe ponavljati. Navy Sky je napisao da Bush progoni homoseksualce sto nije tacno. Povodom newcomerovog komentara samo informacija da je procentualno vise ljudi glasalo za homoseksualne brakove u sredinama gdje ih nema mnogo nego recimo u Manhattanu, gdje ih ima na svakom cosku.

Malo je nezgodno voditi ovu simultanku sa nekoliko forumasa odjednom, zar ne ;)

Nisam ni rekao da je Kerry izgubio izbore samo zbog neosudjivanja homobrakova. Samo sam prenio podatak da je Clinton savjetovao Kerry-ija da se snazno izjasni protiv istih.
Nije ni bitno vise stvari su se zakotrljale.

Nego, ono sto mene zanima hoce li onaj lazov Rumsfield da leti sa pozicije Vicepresident?

Hellkin
08.11.2004., 04:46
hobbit kaže:

Nego, ono sto mene zanima hoce li onaj lazov Rumsfield da leti sa pozicije Vicepresident?

VP cega? O cemu ti?

ADEX
08.11.2004., 04:51
Hellkin kaže:
VP cega? O cemu ti? Oops do mene je, moja greska. Secretary of Defense, na to sam mislio.

Citam da je citav Pentagon ljut na njega.

happygoose
08.11.2004., 09:14
FFE kaže:
Procitah na jednome blogu jednoga dececa koji zivi i radi u USA da je neki dan top-vijest bila kak' je tam neki serif uhapsil neke gole kupace u jezeru. :D

Kakvo kupanje u jezeru? I to jos goli!!!!:eek: :horor: Fuj, bljak, fuj, fuj. Nes ti slobode u USA.:flop: :rolleyes:

Samo mali podsjetnik, i u hr postoje zakoni o javnom cudoredjcu(KAO I U SVAKOJ DRZAVI UJEDINJENE NAM EUROPE, A SIGURNA SAM I U SVICI)...
Dapace, kad sljedeci put netko putuje u hr, malo se pripazite ako pisate uz cestu(sto zbog kamera, sto zbog policije) mogli platiti velku globu....fuj, bljak fuj,fuj .Nes ti slobode u hrvatskoj.....:rolleyes: :D

A za kupanje golaca, postoje nudisticke plaze.....

Mene je uvjek fascinirala jedna stvar, kako to da kod nas na moru, u nekom udaljenom kutku plaze , mozes se kupati prakticki gol,ili pak na nudistickoj, ali nitko se ne sece gol do trgovine ili u birc na pivu...nes ti morala( oce bit taj zakon o cudoredjcu) ...:D

happygoose
08.11.2004., 09:17
Seminom kaže:

Postoci mogu biti gadna stvar....:D

happygoose
08.11.2004., 09:23
ForzaFiume kaže:

Da , bit ce da Francuzi fantaziraju, kad kazu da im je falilo 80 % amerikanaca u prosloj turistickoj sezoni, koji su btw, najveci posjetioci pete republike i najveci punjaci francuskog turistickog proracuna(pojedinacno), sve mi se nesto ovi moji u i oko Nice zale na losu sezonu, vele nema amera nema love.....koja im je btw. propala, jos kad se uzme koliko je samih francuza otislo vanka odnosno, other then france, na odmor, ukljucujuci i hrvatsku, a prognoze se jos bolje za sljedecu hr turisticku sezonu.

happygoose
08.11.2004., 09:26
ForzaFiume kaže:
Ne zive svi u pripizdini kao ti...meni do Canade treba oko 6 sati voznje...ali to uopce nije poanta.

A sta je onda poanta.....18% ljudi sa putovnicom u SAD-u je koliko ljudi iz cjelokupne mase stanovnistva....

Opet velim postoci mogu biti gadna stvar.:D

Secundo
08.11.2004., 09:32
CroatiaTomo kaže:
drzava (da smanji deficit) posudjuje novce od banaka =rast kamatnih stopa = pad cijena nekretnina (i real estate businessa) i deprecijacija vrijednosti...drzava ne zeli inflaciju (jer narod to ne voli) pa ce sama povecavati kamatne stope da suzbije potrosnju... Eh, da, ovo sa kamatama me najviše brine. Kako su finacijska tržišta dobro povezana, skočit će kamate i kod nas u Europi. A nas nitko ne pita ... :mad:

happygoose
08.11.2004., 10:07
FFE kaže:
Bas me zanima koliko je Amerikanaca vidjelo Europu? A koliko Europljana je bilo izvan granica Europe? USA, Australija...? Jakoooooooooooo puno. Moje kolege na poslu svaki puta kada imaju godisnji ne ostaju u Europi, vec putuju, trenutno najcesce u Kanadu, Aziju i Austraiju. I to vecina njih. Izuzetak su oni koji, kao ja npr. imaju malo dijete pa trenutno ne mogu (zapravo mogu, ali je nespretno i stresno). Oni zato idu nekamo blize, npr. u Spanjolsku, Francusku etc. (za HR na zalost, nitko nije zainteresiran).

Forget the headlines. The money ties binding the world’s two ...
Cini se jako vjerojatnim DA PUNO VISE AMERIKANACA VIDI EUROPU NEGO EUROPLJANI AMERIKU...
Jako interesantan clanak, koga zanimaju podaci o amerikancima koji putuju u europu, i obrnuto.....druga stranica clanka....2003, 8,xx europljana putuje u SAD-e, a godinu ranije sa smanjenjem od 12%,10,xx amerikanaca putuje u eu...ameri jos uvjek vise putuju...

Plainly, Old European tourists feel welcome in the United States. In 2002, the number
of Americans traveling to Europe fell 12 percent to 10.677 million. ...
www.international-economy.com/TIE_SU04_Gross.pdf -

happygoose
08.11.2004., 10:25
Rasprave o tome koliko amerikanaca ili europljana putuje ili posjeduje putivnice, je prilicno stara i rasirena....

Kome se da citati, ima jako zanimljivih komentara i zakljucaka...

www.gyford.com/phil/writing/ 2003/01/31/how_many_america.php - 92k - 6 Nov 2004

www.usatoday.com/news/world/ 2003-03-03-anti-american-usat_x.htm - 56k - 6 Nov 2004 -

FFE
08.11.2004., 21:46
happygoose kaže:
Samo mali podsjetnik, i u hr postoje zakoni o javnom cudoredjcu(KAO I U SVAKOJ DRZAVI UJEDINJENE NAM EUROPE, A SIGURNA SAM I U SVICI)...
Dapace, kad sljedeci put netko putuje u hr, malo se pripazite ako pisate uz cestu(sto zbog kamera, sto zbog policije) mogli platiti velku globu....fuj, bljak fuj,fuj .Nes ti slobode u hrvatskoj.....:rolleyes: :D

A za kupanje golaca, postoje nudisticke plaze.....

Mene je uvjek fascinirala jedna stvar, kako to da kod nas na moru, u nekom udaljenom kutku plaze , mozes se kupati prakticki gol,ili pak na nudistickoj, ali nitko se ne sece gol do trgovine ili u birc na pivu...nes ti morala( oce bit taj zakon o cudoredjcu) ...:D

:rolleyes:

Nasla se "moralistica" i "humanistica" pametovati, a svojega sina bi drugi dan zivota dala obrezati. Nes ti humanosti.:rolleyes:

FFE
08.11.2004., 21:48
happygoose kaže:
Forget the headlines. The money ties binding the world’s two ...
Cini se jako vjerojatnim DA PUNO VISE AMERIKANACA VIDI EUROPU NEGO EUROPLJANI AMERIKU...
Jako interesantan clanak, koga zanimaju podaci o amerikancima koji putuju u europu, i obrnuto.....druga stranica clanka....2003, 8,xx europljana putuje u SAD-e, a godinu ranije sa smanjenjem od 12%,10,xx amerikanaca putuje u eu...ameri jos uvjek vise putuju...

Bullshit. A te clanke si ti iscitavaj do sutra, kada ionak nemas pametnijega posla.

Navy Sky
09.11.2004., 04:15
eviltel kaže:
1)
kad si vec tako bistar - hajde navedi jednu jedinu jebenu stvar koju ti danas koristis a da su je izmislili arapi/muslimani u zadnjih 200 godina.

Jednu stvar? Jako lako: brojevni sustav! Ne koristimo rimski, nego arapski. To su me naucili jos u osnovnoj skoli. I ne samo da ga koristim, nego ga koristim svaki dan jako cesto. :D
Zaboravljas da je Mezopotamija kolijevka civilizacije?

S druge strane, ako znas koristiti google, lako mozes pronaci i druge izume. Npr. ovdje (http://www.netmuslims.com/info/inventions.html) mozes naci i da su zasluzni i za sljedece izume: Pendulum (klatno), watch, Pinhole Camera,.....

Sad mi budes naravno prigovoril kaj link vodi na netmuslims.com, ali evo ti link na Times (http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-959137_2,00.html) koji sadrzi slicne navode

O pardon, rekel si u zadnjih 200 godina? Pogledaj onda ovaj link: AAIUSA (http://www.aaiusa.org/famous_arab_americans.htm)
i ovaj:
IFIA (http://www.invention-ifia.ch/arab/)

S druge strane, pogledaj bilo koje zapadno sveuciliste, pa pogledaj koliko uvazenih znanstvenika i profesora su muslimani/arapi. Osobno poznam neke od njih, i iz osobnoga iskustva mogu reci da su svi vrijedni ljudi, i prema njima osjecam jedino duboko stovanje.

poanta mog posta je bila da su oni beskorisni svima ostalima, i da ih se zbog toga tepe.

Hm, da. To je poznata fasisticka retorika. Ljude koji nisu korisni drustvu treba poubijati (ukljucujuci invalide, stare, nemocne, ...) :horor:
Samo bi se svatko od nas trebal zapitati da li sam ja sam onda vrijedan prezivljavanja, ili sam poprilicno 'zamjenjiv'? :eek:

2)
sto se samih resursa tice - resursi su beskorisni dok im se ne nade svrha - sad se vrati na br.1 pa ponovi dok ti ne ude u glavu.

:B

Cak i da je to istina, kak ti je vec netko napisal, sva nafta bi onda trebala pripasti Nijemcima (ili po nekim izvorima Francuzima) koji su izmislili motore s unutrasnjim izgaranjem i automobile.

Sad se vrati na odgovor na br.1 pa ponovi dok ti ne ude u glavu!:W

happygoose
09.11.2004., 08:41
FFE kaže:
:rolleyes:

Nasla se "moralistica" i "humanistica" pametovati, a svojega sina bi drugi dan zivota dala obrezati. Nes ti humanosti.:rolleyes:

Ja bih voljela postici taj ideal, ali mi ocito ne ide, kao sto i sama naglasavas....mislim...iz tvoje perspektive....promatraca...visokopozicioniranog i nadasve bezgrijesnog....

Jebote, nacin na koji si to rekla jos cu ispasti nemoralna i losa osoba...:D

happygoose
09.11.2004., 08:43
FFE kaže:
Bullshit. A te clanke si ti iscitavaj do sutra, kada ionak nemas pametnijega posla.

Bas nemam, vrijeme je lose, ne ide mi se van...pada kisa....evo sjela sam za komp.....sudje je oprano, ves speglan.....ili kako Secundo rece jednom, za pet minuta "valjanja" i uzivanja, postala sam majka i domacica, pa nemam pametnijeg posla...

happygoose
09.11.2004., 08:47
A ti si mozda mislila na ovo:

Imam curicu, tak da za decke ne znam....ali se nadovezujem na ovu temu iz razloga da smo muz i ja prosli ovu raspravu dok nismo jos znali za spol djeteta.....i moram reci da je postojalo veliko negodovanje kako okoline i moje obitelji.........jer su svi oni na to gledali prvenstveno kao vjersko pitanje.....cak su se i sprdali sa mojom odlukom, tipa "sta je caca zidov" ili " pa nije ti djete zidov valjda" i slicne bljuvotine....
Ono sto ovaj tred sugerira kao i onaj koji Simona navela(stariji tred na istu temu), da su misljenja podjeljena, i po mom misljenju na stetu roditelja, posebno majki koje brinu za decke....
Pri tome mislim na misljenja pedijatara koji primarno dolaze u doticaj sa roditeljima, prvi i osnovni sluzbeni i izvor informacija.....
Cak ni kronoloski nije tocno odredjeno, kad poceti "navlaciti" njezno i polako.....i to je zbunjujuce, povrh cinjenice da se daju konfliktne informacije na samu temu, odnosno DA ili NE, "navlaciti"......

Iskreno.........pod pretpostavkom da sam rodila sina u RH......trazila bih da ga obrezu....znam da bi bilo negodovanja okoline i pojedinih lijecnika......
Pod pretpostavkom da sam "rodila sina u SAD-u"....to uopce ne bi bila tema za zamaranje......
Svjesna sam da kod nas vecina ljudi to gleda kao nekakvo vjersko pitanje ili kao nepotrebni medicinski zahvat, dok je to u americi pitanje medicine i zdravlja , a ne vjere, osim u slucajevima gdje roditelji to izricito ne zele i samo njima znanih razloga.....

Isto tako je u ljudskoj prirodi da komplicira, umjesto da prihvati jednostavna rjesenja....

Copy/pejstano sa RID-a.........

happygoose
09.11.2004., 08:49
Pa onda i ovo,evo :

Prvo se moram ispraviti, to jest i vjersko pitanje.....( lapsus)

Prvi podaci o obrezivanju u SAD-u pojavljuju se od 1860 godine do danas, kad je 60 % djecaka obrezano...toliko o pomodarstvu....
Obrezivanje se ne preporucuje kao rutinski postupak......niti se preporucuje da dijete koje se doji, da se podvrgava medicinski ne indiciranom kirurskom postupku.(podaci i navodi su vezani za SAD-e, te su izjave AAP-a)
Ja sam bazirala svoju odluku , da sprecava urinarne infekcije i vec ranije nabrojane probleme....ali ja to ne bih mogla danas sa sigurnoscu tvrditi zbog podjeljenih misljenja.Uostalom misljenja su podjeljena kad se govori i o samom "natezanju"...nitko ne zna reci pravu i sigurnu informaciju..roditelji vecinom sami donose te odluke....

Naravno, ovo je i eticko pitanje.....i povlaci pitanje ritualnog "obrezivanja"(sakacenja) djevojcica....neki kazu da je to ista kategorija.

A sto vise citam i pokusavam se informirati, to su informacije konfliktnije.......i danas mogu reci da vise nisam sigurna.Najvise me zapravo odvlaci od toga, bol....djete itekako osjeti bol, i bez obzira na moje ranije stajaliste, nisam sigurna da zelim da mi djete prolazi i trpi bol, samo zato jer eto ja nesto zelim....u onom kontekstu kad sam bila trudna i kad smo o tome raspravljali, to je bila cvrsta odluka.....danas ona to vise nije....

Uostalom, ne zastupam ideju mandatornog obrezivanja.....

Takodjer copy/pejstano sa RID-a.....

eviltel
09.11.2004., 09:19
Navy Sky kaže:
Jednu stvar? Jako lako: brojevni sustav! Ne koristimo rimski, nego arapski. To su me naucili jos u osnovnoj skoli. I ne samo da ga koristim, nego ga koristim svaki dan jako cesto. :D
Zaboravljas da je Mezopotamija kolijevka civilizacije?

S druge strane, ako znas koristiti google, lako mozes pronaci i druge izume. Npr. ovdje (http://www.netmuslims.com/info/inventions.html) mozes naci i da su zasluzni i za sljedece izume: Pendulum (klatno), watch, Pinhole Camera,.....

Sad mi budes naravno prigovoril kaj link vodi na netmuslims.com, ali evo ti link na Times (http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-959137_2,00.html) koji sadrzi slicne navode

O pardon, rekel si u zadnjih 200 godina? Pogledaj onda ovaj link: AAIUSA (http://www.aaiusa.org/famous_arab_americans.htm)
i ovaj:
IFIA (http://www.invention-ifia.ch/arab/)

S druge strane, pogledaj bilo koje zapadno sveuciliste, pa pogledaj koliko uvazenih znanstvenika i profesora su muslimani/arapi. Osobno poznam neke od njih, i iz osobnoga iskustva mogu reci da su svi vrijedni ljudi, i prema njima osjecam jedino duboko stovanje.

Hm, da. To je poznata fasisticka retorika. Ljude koji nisu korisni drustvu treba poubijati (ukljucujuci invalide, stare, nemocne, ...) :horor:
Samo bi se svatko od nas trebal zapitati da li sam ja sam onda vrijedan prezivljavanja, ili sam poprilicno 'zamjenjiv'? :eek:

Cak i da je to istina, kak ti je vec netko napisal, sva nafta bi onda trebala pripasti Nijemcima (ili po nekim izvorima Francuzima) koji su izmislili motore s unutrasnjim izgaranjem i automobile.

Sad se vrati na odgovor na br.1 pa ponovi dok ti ne ude u glavu!:W

sorry stari - americki arapi su amerikanci.:B jedino sto tvoji linkovi dokazuju, jeste to da je arapsko-muslimanska nesvrsishodnost pitanje drustva (religije) a ne genetike - tj. mogu i oni kad hoce.

za zavrsetak - gdje ja pricam o ubijanju - samo mi nemoj reci da se zidaneu "veselis" koliko i rezervnim igracima trece hr lige:B

eviltel
09.11.2004., 09:25
happygoose kaže:
Pa onda i ovo,evo :

Prvo se moram ispraviti, to jest i vjersko pitanje.....( lapsus)

Prvi podaci o obrezivanju u SAD-u pojavljuju se od 1860 godine do danas, kad je 60 % djecaka obrezano...toliko o pomodarstvu....
Obrezivanje se ne preporucuje kao rutinski postupak......niti se preporucuje da dijete koje se doji, da se podvrgava medicinski ne indiciranom kirurskom postupku.(podaci i navodi su vezani za SAD-e, te su izjave AAP-a)
Ja sam bazirala svoju odluku , da sprecava urinarne infekcije i vec ranije nabrojane probleme....ali ja to ne bih mogla danas sa sigurnoscu tvrditi zbog podjeljenih misljenja.Uostalom misljenja su podjeljena kad se govori i o samom "natezanju"...nitko ne zna reci pravu i sigurnu informaciju..roditelji vecinom sami donose te odluke....

Naravno, ovo je i eticko pitanje.....i povlaci pitanje ritualnog "obrezivanja"(sakacenja) djevojcica....neki kazu da je to ista kategorija.

A sto vise citam i pokusavam se informirati, to su informacije konfliktnije.......i danas mogu reci da vise nisam sigurna.Najvise me zapravo odvlaci od toga, bol....djete itekako osjeti bol, i bez obzira na moje ranije stajaliste, nisam sigurna da zelim da mi djete prolazi i trpi bol, samo zato jer eto ja nesto zelim....u onom kontekstu kad sam bila trudna i kad smo o tome raspravljali, to je bila cvrsta odluka.....danas ona to vise nije....

Uostalom, ne zastupam ideju mandatornog obrezivanja.....

Takodjer copy/pejstano sa RID-a.....

evo, da ti ja dam par infimacija iz prve ruke, odnosno desne:D (ako kad budete imali sina)

naime, neobrezano drkanje ne zahtjeva hand lotion (dakle, moze se dobro ustedjet). medutim, kako je glavic "zasticen", teze dolazi do desentizacije, pa se krace moze jebat, ali je i muskarcu bolje - pa sad vi odlucite.:D

happygoose
09.11.2004., 10:12
:zubo:

Hvala na savjetu....:) ;)

A sto se tice duzeg ili kraceg...hmm ******, neki vele da im je bolje kad je obrezan jer mogu duze, pa ti sad znaj...:D

Vilko
09.11.2004., 13:31
:eek:

Da li je i Mr. Bush imao circumcision?....meni on izgleda kao da je constipated!:D :D

happygoose
09.11.2004., 13:34

Navy Sky
09.11.2004., 21:59
eviltel kaže:
sorry stari - americki arapi su amerikanci.:B

Hm, samo su onda i americki Hrvati zapravo Amerikanci, a nase novine i cijela javnost skace na noge kad netko hrvatskoga podrijetla postigne nesto.

Pogledaj samo s kojim znanstvenicima se ponosimo i gdje su radili. Npr. Faust Vrancic - Prag, Venecija
Marin Getaldic - Italija, Engleska, Belgija
Nikola Tesla - Amerika
Rudjer Boskovic - London, St. Petersburg, Pariz,..

Mogel bi tak nabrajati u nedogled.

jedino sto tvoji linkovi dokazuju, jeste to da je arapsko-muslimanska nesvrsishodnost pitanje drustva (religije) a ne genetike - tj. mogu i oni kad hoce.

To znaci da nisi pogledal moj drugi link (na IFIA (http://www.invention-ifia.ch/arab/1000inventions.htm) ) gdje ti jasno stoji da ljudi iz arapskih zemalja drze na destke patenata.
Drugo, njihova kultura je bila ista i pred vise od 200 godina, kad su postigli i otkrili jako puno stvari koje sam nabrojil u svom prijasnjem postu.
Kao trece, moramo se pitati kaj je onda s nasom kulturom kad su i nasi ljudi koji su nekaj postigli to postigli najvise 'vani'?

Na kraju krajeva, ovo nije tema ovog topica. Pitanje se bilo potegnulo oko toga tko ima pravo gospodariti sa resursima odredjene zemlje. Nekoliko ljudi ti je vec odgovorilo da cak i po tvojem kriteriju za naftu to pravo ne bi dobila Amerika. A naravno, svatko zdravog razuma ti bude rekel da kriterij nije po tome tko je kaj izumil, jer onda ni ti ni ja ne bi imali pravo posjedovati i upravljati apsolutno nicim, osim ako si ti kojim slucajem izumitelj, u kojem slucaju bi imal pravo posjedovati samo taj izum.

za zavrsetak - gdje ja pricam o ubijanju - samo mi nemoj reci da se zidaneu "veselis" koliko i rezervnim igracima trece hr lige:B

Gdje ti pricas o ubijanju? Citiram te:

eviltel kaže:
znaci, kad meni tamo neki saudijci hoce rec da sta se moze ili ne moze (u saudijsko arabiji), ili bi pak kakvi arapi "gospodarili" naftom koju nisu niti pronasli, niti joj izmislili upotrebu, onda se ja pitam tko ce im stavit soli na rep i koliko ce se o tome "pregovarati" (npr s UN ili francuskom).

E pa sad, ako ovo 'stavit soli na rep' nije bilo u prenesenom znacenju, moram te obavijestiti da arapi nemaju rep, koliko god da je tebe netko strasil da su oni nekakve zvijeri :D

eviltel
09.11.2004., 23:37
tocno tako - americki hrvati su amerikanci.

hm, arapski izumitelji drze desetke patenata - prilicno zadivljujuce za 600 miliona ljudi. IBM sa 300k zaposlenih godisnje registrira tisuce patenata.:B

nego, vratimo se malo na tvoju "pravednost" - sta si ti sve danas koristio da bi poboljsao svoju kvalitetu zivota, a da je izmisljeno u arapskim zemljama? pocni recimo od sve tehnologije potrebne za tvoj mobitel, auto pa cak i browser koji koristis za ovo prepucavanje.

sto se soljenja tice - daj reci mi sta mislis da bi ti se bilo desilo da si kojim slucajem odlucio "sprijeciti" izgradnju autoceste zagreb-rijeka samo zato sto te majka "rodila" u blizini?

i prestani se praviti tupav (za to vec imamo OrangeC) - ja ne impliciram da nafta treba ici iskljucivo njemackoj jer je tamo izmisljen motor - recimo da je ford smislio nacin da se jeftino proizvede, sto je za tvoje potrebe jednako bitno kao i sam izum (kad budes shvatio da je "kako", bitno koliko i "sto"):W

Navy Sky
10.11.2004., 01:22
eviltel kaže:
tocno tako - americki hrvati su amerikanci.

hm, arapski izumitelji drze desetke patenata - prilicno zadivljujuce za 600 miliona ljudi. IBM sa 300k zaposlenih godisnje registrira tisuce patenata.:B

nego, vratimo se malo na tvoju "pravednost" - sta si ti sve danas koristio da bi poboljsao svoju kvalitetu zivota, a da je izmisljeno u arapskim zemljama? pocni recimo od sve tehnologije potrebne za tvoj mobitel, auto pa cak i browser koji koristis za ovo prepucavanje.

sto se soljenja tice - daj reci mi sta mislis da bi ti se bilo desilo da si kojim slucajem odlucio "sprijeciti" izgradnju autoceste zagreb-rijeka samo zato sto te majka "rodila" u blizini?

i prestani se praviti tupav (za to vec imamo OrangeC) - ja ne impliciram da nafta treba ici iskljucivo njemackoj jer je tamo izmisljen motor - recimo da je ford smislio nacin da se jeftino proizvede, sto je za tvoje potrebe jednako bitno kao i sam izum (kad budes shvatio da je "kako", bitno koliko i "sto"):W

Vec sam bio rekao da tema rasprave nije tko je sto smislio jer to nije relevantno za ovaj topic. Ako cemo raspravljati o izumima, idemo na forum 'Prirodne znanosti' ili neki slican, pa tamo mozem raspravljati o doprinosim pojedinaca, kultura, zemalja, i koga vec ne.
Ovdje je poanta da je jedna od temeljnih pretpostavki moderne civilizacije privatno vlasnistvo, koje osim za pojedince vrijedi i za udruge, kompanije, pa i drzave. Naravno da tko jaci - taj tlaci, ali ja se imam pravo ne slagati s potlacivanjem, i imam pravo pljacku nazvati pljackom, i reci lopovu da je lopov!
S obzirom da ova rasprava vise nema smisla ja ju nemam namjeru nastavljati. :W

NEBESA
10.11.2004., 02:40
Bush je pobijedio jer se je sluzio prijevarom!
Pedesetih, sezdesetih i sedamdesetih godina su narod strasili komunizmom a sada su izumili nekakav terorizam. A nama je vrlo dobro poznato tko je najveci terorista i tko je kriv za sve strahote i ratove u svijetu u novija vremena. :(

Hellkin
10.11.2004., 02:56
NEBESA kaže:
Bush je pobijedio jer se je sluzio prijevarom!
Pedesetih, sezdesetih i sedamdesetih godina su narod strasili komunizmom a sada su izumili nekakav terorizam. A nama je vrlo dobro poznato tko je najveci terorista i tko je kriv za sve strahote i ratove u svijetu u novija vremena. :(

"Nekakav....terorizam...?"

Jesi ti normalan?!?!? Jel ti pratis svijet oko sebe u zadnjih 50 godina?!?!

NEBESA
10.11.2004., 03:01
Hellkin kaže:
"Nekakav....terorizam...?"

Jesi ti normalan?!?!? Jel ti pratis svijet oko sebe u zadnjih 50 godina?!?!

Sigurno da pratim. Zasto pitate? Mislite kad bih zivio u SAD-u da bih bio zaveden kao Vi?

Tvrtko1995
10.11.2004., 05:21
Taman se topic poceo razvijati u pravom smjeru...a onda dodju neki lunatici...

Dakle, CIRCUMCISION question!

Sto se mene tice, ja ne vidim nikakve prednosti....

Ja odradim svoja 2 sata, pa kome se svidja, svidja... a kome se ne svidja nek trazi one obrezane...:cool: :cool: :cool:

Secundo
10.11.2004., 09:12
eviltel kaže:
... ja ne impliciram da nafta treba ici iskljucivo njemackoj jer je tamo izmisljen motor - recimo da je ford smislio nacin da se jeftino proizvede, sto je za tvoje potrebe jednako bitno kao i sam izum (kad budes shvatio da je "kako", bitno koliko i "sto"):W Jesi li ti več čuo za koncept suverenosti države? Ili su to neki stari/novi prinicipi raspodjele resursa, npr. "nafta onima koji ju trebaju", "tvornice radnicima" itd.

Tvoja argumentacija je salto mortale što se tiče logike, i to bez sigurnosne mreže.:rolleyes:

CroatiaTomo
10.11.2004., 09:18
Tvrtko1995 kaže:
Taman se topic poceo razvijati u pravom smjeru...a onda dodju neki lunatici...

Dakle, CIRCUMCISION question!

Sto se mene tice, ja ne vidim nikakve prednosti....

Ja odradim svoja 2 sata, pa kome se svidja, svidja... a kome se ne svidja nek trazi one obrezane...:cool: :cool: :cool:

aaaahahahahahahaaa.ja odradim svoja 2 sata, to smo si pricali kad smo imali 16 godina...2 sata malo sutra!

CroatiaTomo
10.11.2004., 09:21
Dobro ajd moguce je...ako ti u tvoja dva sata pogledas si nogometnu utakmicu, operes sudje i malo odrijemas...

eviltel
10.11.2004., 09:32
Secundo kaže:
Jesi li ti več čuo za koncept suverenosti države? Ili su to neki stari/novi prinicipi raspodjele resursa, npr. "nafta onima koji ju trebaju", "tvornice radnicima" itd.

Tvoja argumentacija je salto mortale što se tiče logike, i to bez sigurnosne mreže.:rolleyes:

citiras me van konteksa - procitaj cijelo prepucavnje.

btw, primjeri koje si naveo uopce nisu slicni - tvornice je netko morao napraviti - pod "netko", misli se na zive ljude - koji su za to bili i placeni, pa su na osnovu toga meni ili tebi, ustupili pravo raspolaganja plodovima njihovog truda (ljudskog vremena).

nafta, medutim nije moja zasluga, niti tvoja, niti ti je ostala od cace. dapace, dok joj netko nije izmislio svrhu (tj. ulozio svoj trud - vidi prethodni paragraf), nije imala bas nikakvu vrijednost.

svrha te nafte, te njena vrijednost je zasluga moje i tvoje civilizacije. znaci, sadam se za razliku od recimo norvezana, zajebo kad je odlucio pare zaradene na nafti, trositi na pravljenje pizdarija onima koji su mu je platili (ili njihovim poslovnim partnerima). znaci, sve ima svoje granice, pa i suverenost.

ps. kako to da nitko ne pokusava norvezanima "ukrasti" naftu?

Secundo
10.11.2004., 09:51
eviltel kaže:
nafta, medutim nije moja zasluga, niti tvoja, niti ti je ostala od cace. dapace, dok joj netko nije izmislio svrhu (tj. ulozio svoj trud - vidi prethodni paragraf), nije imala bas nikakvu vrijednost. Dok nemaš radnika u tvornici, ni tvornica nema nikakvu svrhu. Živio komunizam :B
svrha te nafte, te njena vrijednost je zasluga moje i tvoje civilizacije. znaci, sadam se za razliku od recimo norvezana, zajebo kad je odlucio pare zaradene na nafti, trositi na pravljenje pizdarija onima koji su mu je platili (ili njihovim poslovnim partnerima). znaci, sve ima svoje granice, pa i suverenost. Točno, nakon napada na Kuwait je Irački suverenitet osjetljivo smanjen.
eviltel kaže:
ps. kako to da nitko ne pokusava norvezanima "ukrasti" naftu? Norvežani su u NATO-u. Treba još razloga? ;)

Uostalom, prema tvojem konceptu, zašto ja zapravo plačam Arapima njihovu naftu, koja bez zapadnjačkih izuma nema nikakve vrijednosti? Čak dozvoljavamo da nam oni određuju cijenu ... Ah, zaboravih, Švicarska nema vojnu silu kao USA :bonk:

Navy Sky
10.11.2004., 23:04
Ame®icano kaže:
...
Navy Sky je napisao da Bush progoni homoseksualce sto nije tacno.
...

Kao prvo, nisam mislio doslovno.
Kao drugo, neki republikanci su obecali istjerati gay ucitelje iz skola (npr. Jim DeMint; novoizabrani senator - vidi linkove New York Press (http://www.nypress.com/17/45/news&columns/signorile.cfm) , The State (http://www.thestate.com/mld/thestate/news/politics/10116947.htm) , The State 2 (http://www.thestate.com/mld/state/news/opinion/9896133.htm) , American Daily (http://www.americandaily.com/article/5377) )
Po meni je to progon ako covjeku dajes otkaz na temelju vlastitih fobija, a zbog njegovog odabira u privatnom zivotu (a da taj odabir nije kaznjiv zakonom, barem ne za sad).

Vilko
11.11.2004., 16:12
To:eviltel,

Amerika je samo malo vise od 500 godina stara...a svi naseljenici su vecinom evropijani i azijen i mnoge nacionalnosti.

Prije Rimljana i Grka postajale su civilizacije koje su i propale i to hiljade godina prije.Dok su evropijani bili zivjeli jos po sumama i
rimljani ih mlatili , civilizacije su postajale 2000 godine ranije koje su izmislile mnogo toga.
Bez daljnjega ubjedivanja dajem ti link pa si procitaj :
The cradle of civilizacije! (http://arabic-media.com/iraq_history.htm)

Komputerizacija?
Vodi u Indiju i za 5-10 godina ce biti oni vodeci u komputerizacije ,vec sada su oko 30 % u americi nadgledni i napredniji nego amerikanci.

procitaj si link:

Sabeer Bhatia - computer wizard! (http://www.asiaweek.com/asiaweek/technology/990625/bhatia.html)

A u nekim stvarima amerikanci kao i Sovjet union je dobro prosao 1945 sa njemackim zarobljenim naucnicima.

Kada se gleda izumi /patenti ,gleda se sve ,a ne samo jedna nacija.
I ja bi mogao nabrojati veoma vazne izume /patente od australije ,sta je potrebno? ,glavno da ga sve zemlje djele i koriste.

:w :W

eviltel
12.11.2004., 05:29
Secundo kaže:
Dok nemaš radnika u tvornici, ni tvornica nema nikakvu svrhu. Živio komunizam :B
Točno, nakon napada na Kuwait je Irački suverenitet osjetljivo smanjen.
Norvežani su u NATO-u. Treba još razloga? ;)

Uostalom, prema tvojem konceptu, zašto ja zapravo plačam Arapima njihovu naftu, koja bez zapadnjačkih izuma nema nikakve vrijednosti? Čak dozvoljavamo da nam oni određuju cijenu ... Ah, zaboravih, Švicarska nema vojnu silu kao USA :bonk:

uh, dobro sam prosao - da si spomenuo gravitaciju, bio bi me totalno nadjebo:W

eviltel
12.11.2004., 05:34
VILKO kaže:
To:eviltel,

Amerika je samo malo vise od 500 godina stara...a svi naseljenici su vecinom evropijani i azijen i mnoge nacionalnosti.

Prije Rimljana i Grka postajale su civilizacije koje su i propale i to hiljade godina prije.Dok su evropijani bili zivjeli jos po sumama i
rimljani ih mlatili , civilizacije su postajale 2000 godine ranije koje su izmislile mnogo toga.
Bez daljnjega ubjedivanja dajem ti link pa si procitaj :
The cradle of civilizacije! (http://arabic-media.com/iraq_history.htm)

Komputerizacija?
Vodi u Indiju i za 5-10 godina ce biti oni vodeci u komputerizacije ,vec sada su oko 30 % u americi nadgledni i napredniji nego amerikanci.

procitaj si link:

Sabeer Bhatia - computer wizard! (http://www.asiaweek.com/asiaweek/technology/990625/bhatia.html)

A u nekim stvarima amerikanci kao i Sovjet union je dobro prosao 1945 sa njemackim zarobljenim naucnicima.

Kada se gleda izumi /patenti ,gleda se sve ,a ne samo jedna nacija.
I ja bi mogao nabrojati veoma vazne izume /patente od australije ,sta je potrebno? ,glavno da ga sve zemlje djele i koriste.

:w :W

vilko?? wtf? sta ce od danasnjih arapa ostati iducim generacijama? rimsko pravo? hladna fuzija? internet?

a sto se komjuterizacije tice, hvala na informacijama - samo steta da mi to nitko nije reko prije 10g pa da ne postanem strucnjak svjetskog kalibra (supply chain information systems)

NEBESA
19.11.2004., 02:59
Danas je clanica Kanadskog parlamenta, Carolyn Parish, (koja je u proslom mandatu reprezentirala moj okrug), otpustena iz svoje stranke zato sto se nije slagala s Bushom. U proslosti ga je cesto kritizirala a jucer je s cizmom zgnjecila lutkicu koja je bila u obliku Busha.
Taj Bush je ucinio previse nepravde danasnjem covjecanstvu!
Kad god Ujedineni narodi donesu neku vaznu odluku toga se sve nacije trebaju drzati, i SAD bi se toga pridrzavala da je, recimo, Bill Clinton njezin commander-in-chief.
Nazalost, Bush osuduje drugi narod i zove ih teroristima a sebe ne vidi.
To je kao ono, "reci mi dok ti ne recem". Kurvetina uvijek postenu djevojku zove kurvom.
Kad covjek vidi nepravdu ponekad se pita; di je Hitler? :(

Zivjela Carolyn Parish!!! :top: :s

Secundo
19.11.2004., 09:32
NEBESA kaže:
... a jucer je s cizmom zgnjecila lutkicu koja je bila u obliku Busha. Politički voodoo, ha? :D