View Full Version : Nokia N97 mini
http://img.gsmarena.com/vv/bigpic/nokia-n97-mini.jpg
Nakon (meni) prvo preružne N97, no sada predivne, izlazi i N97 mini, koja mi je čak još zanimljivija, no ružne boje. Nadam se da će izbaciti i bijelu i crnu mini, iako sumnjam, jer namjerno su je stavili druge boje, tako da onaj tko ipak odvoji 100 Eura više za N97, da se vidi i zna kako je to N97.
Što vi mislite o ovom mobitelu i koji Vam je "zanimljiviji" i lijepši:
N97 ili N97 mini?
http://img.gsmarena.com/vv/bigpic/nokia-n97.jpg http://img.gsmarena.com/vv/bigpic/nokia-n97-mini.jpg
(slika lijevo N97 - slika desno N97 mini)
Naravno komentari o tom (oba) modelu/a možete upisati na ovoj temi...
HUNTER (CRO)
17.09.2009., 11:36
mislim da je sigurno praktičnija nego "obična" n97
po meni je 3.2" ekran sasvim dovoljan,8gb interne+utor za karticu također dobra stvar,smeđa mi nije loša al mislim da sam vidio i crnu :ne zna:
u svakom slučaju kupio bi ju prije nego običnu n97,što zbog cijene,što zbog praktičnosti :D
Iskreno, vidio sam samo ovu boju, no da budem još iskreniji, nisam ni tražio baš puno po netu o N97 mini. Osobno mi se ova više sviđa zbod dimenzija, iako mi je N97 bolja zbog memorije.
Meni je potrebno puuuno GBa, pa tako da mi moj 3GS od 32GB sasvim zadovoljava moje potrebe.
Nekada bi odvojio i zadnju kunu da imam nešto kao N97, a tako je i bilo, imao sam 8850, pa SE P900, SE P990, N95 sam kupio istog trenutka kada je bila u italiji, praktički sam je čekao pred trgovinom, dok sada, niti imam love za takve hireve, a i da imam, sumnjam da bi davao tolike novce.
iPhone sam kupio jer su mu tarife i ponuda za kupnju sasvim razumne, pa si to mogu prisuštiti, no ponavljam, i da košta više, najvjerojatnije bi ga uzeo jer to je jednostavno telefon koji zadovoljava moje potrebe, a i trenutno je nezamijenjiv.
Mislim da se jedino N97 može jako dobro nositi sa iPhone-om, ali opet, to su 2 različita svijeta. Pogotovo meni paše iPhone jer imam Mac-a, pa mi je to kao neki produžetak laptopa. Toliko savršeno funkcioniraju zajedno, da nisam ni razmišljao na nešto drugo osim iPhonea.
Ali čestitam svako vlasniku i budećem vlasniku N97-ce ili N97-ce mini, jer to je ODLIČAN telefon!
Digitall
17.09.2009., 13:44
ako bi birao izmedu n97 i n97mini odabrao bi n900 :D
koji bi po cijeni trebao biti tu negdje kao i n97
Digitall
17.09.2009., 15:53
evo zanimljivo za pogledat
http://www.mobileindustryreview.com/2009/09/hands-on-with-the-nokia-n97-mini-and-x6.html
Ako se ne varam, na ovoj slici minija je u pozadini crni model a ne smeđi :)
kolko bi mini n97 trebala koštati ? :)
oko 50-100 eura manje od 97 (koliko sam pročitao u jednom članku)
fjodor01
22.09.2009., 12:33
recite mi po cemu je N97 tako dobar mob???ja san inace fan nokie al ovaj telefon nema niti jednu revolucionarnu novost,ovo je dobar mobitel ali nije odlican.Procitajte nekoliko recenzija pa onda odlucite o kupnji,previsoka cijena,kvaliteta izrade je losa(pogotovo ako uzmemo u obzir cijenu,samsung i8510 i i8910 su bogovi za ovu nokiu),kamera mu je prosjecna da ne kazen nesto gore,meni se ni izgled ne svida a tipkovnica nije prakticna!!!dobar mobitel ali ni po dizajnu ni po funkcijama nije nista ispred konkurencije,a mozda je i iza!n 98 ce biti zanimljiv mob,cini mi se!
biankoneri
02.03.2010., 11:43
Ljudi izlazi mi pereplata i idem kupit novi mob. a pošto imam skoro 20000 bodova odlučio sam se za neki bolji mobitel.Razmišljam između iphona i nokie n 97 mini i nakon sata i sata čitanja odlučio sam se za nokiu.Pa bi ja vas molio ponosne vlasnike te nokie da mi malo napišu svoja iskustva i mišljenja.
Ljudi izlazi mi pereplata i idem kupit novi mob. a pošto imam skoro 20000 bodova odlučio sam se za neki bolji mobitel.Razmišljam između iphona i nokie n 97 mini i nakon sata i sata čitanja odlučio sam se za nokiu.Pa bi ja vas molio ponosne vlasnike te nokie da mi malo napišu svoja iskustva i mišljenja.
Pozdrav
da li si kupio nokiu n 97 i da li si zadovoljan???
Hvala na info
OpticaLL
03.08.2010., 19:15
Nadam se da ce ovaj model jos dugo biti aktualan, mozda jedino neki symbian update da za njega naprave..
tigar12
06.08.2010., 10:57
Za sve one koji imaju dilemu glede N97 i N97 mini,nemojte razmišljati...mini je puno bolji mobitel od starijeg brata...svi nedostaci ili barem oni veći s N97 su uklonjeni, a da ne spominjem veličinu i težinu koja je kod nje doista prevelika! Čak i za one kojima je iphone favorite moram reći da su u pravu i da je u nekim segmentima apple-ov proizvod i bolji ali nokia je ipak nokia, a N97 je fakat vrhunski telefon koji se kod nas može naći u ponudi nekih operatera po vrlo povoljnim uvjetima.Dakle svi koji imate namjeru u ovoj krizi potrošiti određenu svotu kuna na jedan vrhunski gadget imate moju preporuku.
KINEZ007
06.08.2010., 14:38
N97 mini je odlican mobitel; kamera nije losa, memorije ima pun K****, ima WLAN,dosta je kvalitetan sto se tice izrade...sve u svemu ja nebi puno razmisljao pri kupnji :s
marion56
29.08.2010., 11:06
evo ja sam kupio svoj prvi pametni telefon, N97 mini i za sada sam zadovoljan..osim jednom stvarii....kako da prebacim pjesme sa računala na mobitel?
instalirao sam s CD-a onaj ovi al s njim ništa nemogu...?
molim vas pomozite ...:confused:
copy/paste direktno na mob? (memorijsku karticu)
marion56
29.08.2010., 16:28
copy/paste direktno na mob? (memorijsku karticu)
neće, jednostavno mi kad otvorim ovi neće to da radi...ovi plyer radi, svira, ali prebaciti pjesme neće :(
nemoj otvarati ovi nego my comp, tamo bi trebala biti nova ikona od moba
marija_0
03.09.2010., 18:41
a šjooooj...ja se ovdje STVARNO jedva snalazim -.-' :S
al dobro to sad nije važno...
nego imam jedno pitanje
imam nokiu n97 i ne znam kako prebaciti stvari s telefona na masovnu memoriju...može se koristiti ali ja ne znam kako staviti stvari na nju...MOLIM VAS da mi netko kaže ako zna, jer ja sam tražila pa nisam ništ uspjela napraviti u vezi toga...
hvala Vam svima unaprijed ;)
al inače je mobitel :top:
mega_kobila
05.09.2010., 22:28
trebam pomoc oko navigacije....imam ovu kaj sam dobila s mobom i nemam ceste....mob nije iz hr pa mozda zato
marion56
12.09.2010., 14:39
nemoj otvarati ovi nego my comp, tamo bi trebala biti nova ikona od moba
jednostavno neće da mi prepozna komp da mi je spojen mobitel...(
spojio sam mob preko WLANA doma,,,i sve super radilo dok nisam osa od doma kada mi se pocelo javljat neko upozorenje na početnom zalonu
u crvenom znaku upitnik i kaze veza nedostupna,,,nikako se toga rijesiti:ne zna:
ako iko zna pomagajte,,izluduje me to,,,:confused:
assassin
10.10.2010., 10:39
Pa, izgubio si vezu pa zato valjda javlja.
Upali 3G ili dođi blizu nekog WLAN- a pa neće javljati.
Ili ugasi WiFi kada ti ne treba.
A, jel zna neko što je sa flash aplikacijama na symbianu? Oće to proradit više??
Mislim šteta je imat tako dobar mob,a da ne vidiš pola internet sadržaja...
zadovoljna sam telefonom , sve u svemu ALI
ima dana kada kaže samo "pogreška u sigurnosnom modulu" i tada ne mogu poslati poruku normalnim putem, niti fotkati - kaže da je memorija puna
onda ga isključim, pa upalim , pa radi
zašto ne prikazuje ime pozivatelja kada su uključene obje memorije ( i telefona i SIMa)?
Okej, pitanje za ove koje imaju n97 mini.
Prvo, da li je dobar touch screen? Postoji li olovčica? (ne znam zasto ali oduvijek sam se palila na te olovcice:cerek: )
Kako je pisati poruke? Posto puno tipkam, to mi je bitno.
Nadalje, moze li se staviti password na samu tipkovnicu? Naci ne pin na karticu, vec pin na samu tipkovnicu. :)
Ako smislim jos kakva pitanja, javit cu se. :P Hvala unaprijed.
assassin
27.10.2010., 19:04
Olovčica postoji- ali je ne dobiješ.
Možeš koristiti bilo koji tanji predmet umjesto nje- ako te to pali :p
Možeš staviti password na tipkovnicu (tj. da se mobitel ne može otključati bez šifre). Ne u samim postavkama mobitela- ali postoje aplikacije za to.
A jel' mogu ja negdje zataknuti tu olovcicu za mobitel ako je gratis uzmem? Mislim znam da pitam gluposti, ali kad me vec pali ta perverzija... :D
U zgodno ovo za aplikacije, jos samo... Poruke za pisati preko qwertija? Jer probala sam takve tipkovnice koje su bile lose.
I hvala za odgovore. :)
assassin
27.10.2010., 22:13
U mobitel ne možeš... :p
Za poruke ne znam... Kratko sam ga koristio i bilo je solidno...
Sad, što je meni solidno... :D
Najbolje je da sama negdje probaš (ne sjećam se da sam baš viđao N97 izloženu po dćanima...).
Možeš staviti password na tipkovnicu (tj. da se mobitel ne može otključati bez šifre). Ne u samim postavkama mobitela- ali postoje aplikacije za to.
Može na samom telefonu. Settings - Phone - Phone management - Security settings - Phone and SIM card - Phone autoclock period.
U hvala lijepa na svim informacijama. :D
Mislim da ih ima u vipu pa cu otici i probati igrati se. :)
Mrs. Nerland
04.11.2010., 16:55
Gdje kupiti dotični mobitel; a da se može koristiti na VIP?
Nisam sigurna je l' ima u VIPu... ako ima, kako se kreću cijene? Hvala unaprijed :D
OpticaLL
04.11.2010., 17:39
Gdje kupiti dotični mobitel; a da se može koristiti na VIP?
Nisam sigurna je l' ima u VIPu... ako ima, kako se kreću cijene? Hvala unaprijed :D
A probat na Vipovoj stranici? http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/-/phone/1572
Mrs. Nerland
05.11.2010., 17:07
A probat na Vipovoj stranici? http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/mobilni-telefoni/-/phone/1572
O super, hvala :confused:
Kad sam ja gledala nisam našla; a detaljno sam pretraživala. Meh. :] Thnx
Bok ljudi! Jel me može neko uputit na stranice sa software-om za n97mini, ono da sve radi (da nejdem u detalje :rolleyes:)
Hvala
instaliras PC suite na svoj komp
spojis n97 mini na comp pomocu usb kabla
u pc suite odabares softwareupdate i to je to.........
prije toga si napravi backup podataka
Hvala na ovom reply-u al mislio sam na utilities i applications....
Prvenstveno neki dobar movie player i music player, a onda i ostale sitne zgodne aplikacije....
Prvenstveno neki dobar movie player i music player, a onda i ostale sitne zgodne aplikacije....
dotsis.com tamo imas sve zivo i nezivo za symbian telefone:top:
ovi store?
Bok svima,
evo da malo podignem ovu temu
imam n97 mini i pokušavam sa t-zones skinuti java igricu za koju mi piše da je starija verzija i da mogu skinuti samo novu verziju?
kako to riješiti, hvala
ttoni12345
26.08.2011., 23:41
ljudi moze edno pitanje imam nokiu n97mini i svaku aplikaciju koju skinem nemogu instalirati pise mi instalation failed kako da to popravim
sun_shine
25.12.2011., 17:18
hitnu pomoc trebam!
dobih nokiu n97 mini i ukljucila sam je i sve super i onda sam shvatila da ne mogu nisi poslat poruku niti nazvat nekog. kaj trebam?
hvala!
kikic992
10.01.2013., 18:35
Ovako hitno mi je potrebna pomoć..kupio sam Nokiu N97 mini u Njemačkoj,ali nemogu nikako da unesem hr meni...dali neko moze da mi pomogne oko product koda za hr meni... i kada skeniram mob u onom NSS nece da mi ocita podatke o mobu...molim vas hitno mi jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:503::504:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.