View Full Version : Shta je to (fakin) srecha?
duchess
02.05.2004., 09:06
U trenutnom napadu razmishljanja, pade mi na pamet jedna stvar.. 'uvjek sam trchala za srechom, ali mi je ona, nekako, sama od sebe, uvjek izmicala'. E, onda sam se pitala, 'da li je srecha meni izmicala, ili sam ja jednostavno bjezhala od nje'?
Kada vi razmishljate, do kojeg zakljuchka dodjete?
Ja na primjer, tek sad shvatam neke stvari. Ja sam na neki nachin bjezhala od 'stvarne sreche' okrechuchi se nekim ljudima, i zhivotnim situacija za koje sam mislila da me sigurno mogu usrechiti, ali, na zhalost, to nikada nisu u potpunosti. U drugoj ruci, ta nazovimo je 'srecha' je uvjek bila tu, na dohvat ruke, ali ja sam uvjek 'bjezhala' od nje, tj nikada je u potpunosti nisam prepoznala, niti me je u tim trenutcima bash i zanimala.
Jednom negdje prochitah da srechu prepoznamo samo onda kada je izgubimo. Da li je to fakat tachno?
Najvishe boli kada se chovjek razochara u sebe. Ja sam razocharana. U sebe. I sve krive stvari koje sam ja izabrala. I ne znam kud dalje.
Kako je to kod vas? Jeste li ikada sjeli i razmislili shta se u stvari deshava sa vama. Jeste li vi krivi chitavom sranju, ili pak neko drugi. Da li vama srecha izmiche ili vi bjezhite od nje? Svjesno, ili nesvjesno.
Ma.. nek ide sve u k.. krasni..
unfacked girl
02.05.2004., 10:08
Nigdje sreća ne bježi. I ne moraš biti razočarana u sebe, kako kažeš.
Pri rođenju, nitko nije dobio certifikat da mu se garantira sretan život. Za sreću se treba naraditi, najčešće na samome sebi.
Sreća nije za sve ljude ista. Nekome treba više ljubavi, novaca, zdravlja, moći itd. da bi bio sretan. Generalno gledajući, sreća nije neko trajno stanje. Da bi prepoznali što je sreća, trebamo upoznati i manje sretna stanja.
Dan se sastoji od 24 sata i svaka sekunda se može prepoznati kao sretna ili manje sretna.
Razmisli, što te čini sretnom: kakav odnos s kojim osobama, koja mjesta, koje aktivnosti, koja razmišljanja. Uglavnom su ljudi sretni kad prevladava osjećaj ugode, odnosno nesretni kad prevladava osjećaj neugode.
Zapitaj se, što TI možeš učiniti da se osjećaš ugodnije što češće i što intenzivnije, a da time ne povrijediš sebe niti druge osobe.
Stanja kada smo manje sretna spadaju u kategoriju lošijih iskustava, ali na njima učimo - kako sljedeći puta biti bolji, dati ili uzeti više. Često smo orijentirani na registraciju toga što možemo uzeti od drugih. Manje smo orijentirano na to što možemo dati, pružiti drugima. Ovaj aspekt davanja koji zanemarujemo je isto dio SREĆE.
Sreća može biti različita u načinu na koji dolazimo do nje, ali OSJEĆAJ sreće ili nesreće ili ono -malo jedno malo drugo -nazovimo ga granično stanje sretnosti - se svodi na slično kod svih osoba: osmjeh ili suze, smislenost i nada ili besmisao i beznađe.
Želiš biti sretna, usmjeri se na putovanje ka tvojoj sreći. Često puta vidimo samo cilj, a zanemarimo da se i na putu do cilja možemo dobro zabaviti. Onako, uz taj put , nemoj zanemariti sitne radosti koje možda mogu i redefinirati cilj.
Ako na taj način razmišljam, onda mi je nekako lakše. Dakle, pronađi svoj način "definiranja" sretnosti i puta do tog stanja.
Plus, nauči se braniti od manje sretnih stanja. Određeni broj udaraca trebaš naučiti primati, što ne znači da moraš zato potonuti. Ja se svako jutro spremim na to da ću morati podnijeti određenu količinu sranja (oprosti na izrazu). Ali, isto tako, puštam odškrinuta vrata za moguće poljupce, osmjehe i lijepe riječi.
A ponekad i zalutamo. Važno je da se znamo vratiti.
Bacaj kamenčiće
:w
Svatko ima svoje poimanje srece... npr.. ja mislim da je sreca stvar trenutka, ono o cemu ti pricas je zapravo zadovoljstvo sobom i svojim zivotom i svojom okolinom i ... kontas?
:cool:
Žuribus Šumasti
02.05.2004., 12:23
Sreća je kad se u rano jutro sam sebi smiješ u odrazu zrcala.
Sreća je zora na pučini.
Jučer sam jeo feferone.
unfacked girl kaže:
Pri rođenju, nitko nije dobio certifikat da mu se garantira sretan život. Za sreću se treba naraditi, najčešće na samome sebi.
Sreća nije za sve ljude ista. Nekome treba više ljubavi, novaca, zdravlja, moći itd. da bi bio sretan. Generalno gledajući, sreća nije neko trajno stanje. Da bi prepoznali što je sreća, trebamo upoznati i manje sretna stanja.
Dan se sastoji od 24 sata i svaka sekunda se može prepoznati kao sretna ili manje sretna.
Razmisli, što te čini sretnom: kakav odnos s kojim osobama, koja mjesta, koje aktivnosti, koja razmišljanja. Uglavnom su ljudi sretni kad prevladava osjećaj ugode, odnosno nesretni kad prevladava osjećaj neugode.
Zapitaj se, što TI možeš učiniti da se osjećaš ugodnije što češće i što intenzivnije, a da time ne povrijediš sebe niti druge osobe.
Stanja kada smo manje sretna spadaju u kategoriju lošijih iskustava, ali na njima učimo - kako sljedeći puta biti bolji, dati ili uzeti više. Često smo orijentirani na registraciju toga što možemo uzeti od drugih. Manje smo orijentirano na to što možemo dati, pružiti drugima. Ovaj aspekt davanja koji zanemarujemo je isto dio SREĆE.
Sreća može biti različita u načinu na koji dolazimo do nje, ali OSJEĆAJ sreće ili nesreće ili ono -malo jedno malo drugo -nazovimo ga granično stanje sretnosti - se svodi na slično kod svih osoba: osmjeh ili suze, smislenost i nada ili besmisao i beznađe.
Želiš biti sretna, usmjeri se na putovanje ka tvojoj sreći. Često puta vidimo samo cilj, a zanemarimo da se i na putu do cilja možemo dobro zabaviti. Onako, uz taj put , nemoj zanemariti sitne radosti koje možda mogu i redefinirati cilj.
Ako na taj način razmišljam, onda mi je nekako lakše. Dakle, pronađi svoj način "definiranja" sretnosti i puta do tog stanja.
Plus, nauči se braniti od manje sretnih stanja. Određeni broj udaraca trebaš naučiti primati, što ne znači da moraš zato potonuti. Ja se svako jutro spremim na to da ću morati podnijeti određenu količinu sranja (oprosti na izrazu). Ali, isto tako, puštam odškrinuta vrata za moguće poljupce, osmjehe i lijepe riječi.
Bacaj kamenčiće
:s svaka cast,prejeben post :top:
valentina
02.05.2004., 13:55
duchess kaže:
U trenutnom napadu razmishljanja, pade mi na pamet jedna stvar.. 'uvjek sam trchala za srechom, ali mi je ona, nekako, sama od sebe, uvjek izmicala'. E, onda sam se pitala, 'da li je srecha meni izmicala, ili sam ja jednostavno bjezhala od nje'?
Kada vi razmishljate, do kojeg zakljuchka dodjete?
Ja na primjer, tek sad shvatam neke stvari. Ja sam na neki nachin bjezhala od 'stvarne sreche' okrechuchi se nekim ljudima, i zhivotnim situacija za koje sam mislila da me sigurno mogu usrechiti, ali, na zhalost, to nikada nisu u potpunosti. U drugoj ruci, ta nazovimo je 'srecha' je uvjek bila tu, na dohvat ruke, ali ja sam uvjek 'bjezhala' od nje, tj nikada je u potpunosti nisam prepoznala, niti me je u tim trenutcima bash i zanimala.
Jednom negdje prochitah da srechu prepoznamo samo onda kada je izgubimo. Da li je to fakat tachno?
Najvishe boli kada se chovjek razochara u sebe. Ja sam razocharana. U sebe. I sve krive stvari koje sam ja izabrala. I ne znam kud dalje.
Kako je to kod vas? Jeste li ikada sjeli i razmislili shta se u stvari deshava sa vama. Jeste li vi krivi chitavom sranju, ili pak neko drugi. Da li vama srecha izmiche ili vi bjezhite od nje? Svjesno, ili nesvjesno.
Ma.. nek ide sve u k.. krasni..
procitala sam da sreca nije stanje nego stav! ako malo razmislis o tome, naci ces i odgovore na neka svoja pitanja. sama se usreci, sama si napravi nesto pozitivno u zivotu, sreca ko sreca malo znaci, netko mora jos biti treci u tome... ti, netko i sreca i to je onda pravila trokut...
ako si se razocarala u sebe, ispravi to, prisjeti se pozitivnosti koje nalazis kod sebe, vrlina i uspjeha koje si postigla, postavi si neki cilj i kad ga postignes, nagradi se: usreci! napravi nekome dragome nesto pozitivno i lijepo, to je sreca, osjetit ces je ako sve napravis kako treba. napravi nekome stranom nesto lijepo- to je jos veca sreca. nasmij se nekom na ulici, kad ti uzvrati osmijeh i to je sreca..... samo se moras malo potruditi i vidjet ces da je sreca u tebi i oko tebe
valentina
02.05.2004., 16:34
sreca je mozda plava,
sreca je mozda zelena,
ali je uvijek velika
i kada je malena!
e, to ti je pjesmica iz osnovne skole koja me cesto utjesi jer je iskrena....
treba znati prepoznati srecu!
Vera Pavladoljska
02.05.2004., 16:40
Sreća je koncentrat TRENUTKA.
Sve ostalo je veće ili manje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo prilikama i životom.
I mudrost da to tako shvatiš.
I svi se trudimo to naučiti, ali kada bi to savladali do kraja - bili bi vanzemaljci, zato pretpostavljam, da su stoljeća učenja još pred nama.
rispekta
02.05.2004., 17:07
unfacked girl kaže:
Bacaj kamenčiće
sehr gut!!! :klap: :s :top:
da budem iskrena nisam procitala cijeli post ali zbog samog naslova moram postat Sreca se jednostavno ne opisuje... to je ono kad ti je sve lijepo, kad je sunce zutije nego inace, kad je nebo plavije, zrak njezniji i nista ti u tom trenutku nije vazno, za sve imas vremena i znas da ce se sve sredit... sreca je sreca...
PS: zao mi je sta nisam procitala sve i mozda nisam kompetentna onda odgovarat ali evo sad sam sretna pa reko ajde... :D
PSS: evo sad sam procitala sve, kvragu... nije mi dao vrag mira :p vidim radi se o bjezanju srece... daklem ovako ne trazi potpuno srecu, ne trazi trenutak koji ce bit savrsen na svim podrucjima, u svim pogledima, trazi one male trenutke u kojima ti je osmijeh najbolji prijatelj :kiss:
valentina kaže:
procitala sam da sreca nije stanje nego stav!
Sreca stvarno nije pojava nego stav. Ni kad bacate kocku pa budu sve sestice za redom. To nije sreca, jer postoje mazohisti koje usrecuje nesreca, dakle da je nekom lose, ili da je njima lose. Stav.
Radim stvari koje mnogima izgledaju blesavo, svi radimo, ali najcesce se odupiremo okolini i nastavljamo ih raditi.... jer nas usrecuju. Takvih stvari se treba drzati, jer one nas cine osobitima. I u tim cudnim stvarima, naci cemo istomisljenike koji nam najcesce postaju vrlo dobri prijatelji.
duchess: 'da li je srecha meni izmicala, ili sam ja jednostavno bjezhala od nje'?
I ako bjezis od srece cini to vrlo polako, da te moze stici.... nikad ne znas. ;) Ne treba gledati u proslost. Zaustavi se sad i zapitaj kuda zelis. Vidi sto te zaista usrecuje, po mogucnosti - da su male sanse da to ponovno izgubis (tu mozemo svrstati ono "naci srodnu dusu, naci posao u sferi onoga sto volis....) - i prepusti se.
Mnoge stvari kasno shvatimo. I ono sto stalno slusamo, no velika je istina - najbolje vidimo kad nestane. Imao sam pregadno zivotno iskustvo.... ali volja za zivotom, unutarnja snaga i sreca prevladali su sve. :moli: Sada zivim punim plucima, svaki dan kao da je zadnji. Zato sam se i raspiso tu u ponoc. :D
Bercana
03.05.2004., 23:02
Sreća je kad stigneš na wc u zadnji čas:)
Ragestaff
04.05.2004., 00:01
sreca...
sreca je, po mom misljenju, puka slucajnost, ili karma, ili je sve to upisano u zvijezdama, ili si bila dobra u proslom zivotu!
Tko to zna?
Mislim da, kao sve ljepe stvari, dolaze u paketima i to posve neocekivano, kad se najmanje nadas.
Jer, kada bolje pogledas, sve ljepe stvari su uvijek iza ugla, i cak i ako bolje pogledas, neces je vidjeti dok se ne stvori pred tobom :top:
Što je sreća? Znat ces kad te šibne ne brini...
monolit
04.05.2004., 20:13
sreca je kada si glup, tup i sve ti je lijepo...meni jos samo fali ova zadnja komponenta
citam i placem ... od srece
Brown Acid
13.09.2004., 15:11
hm..u ovom slučaju, sreća bi ti bila shvatiti da je pisanje sa "ch" pušiona.:rolleyes:
Iskariot
16.09.2004., 00:32
Sreću stvaraš sama. Ne vjeruj u boga, ne vjeruj u horoskop, ne vjeruj u karmu. Ti si ta koja si stvara svoj vlastiti život. Sad se samo postavlja pitanje koliko zapravo dopuštaš drugima da utječu na taj život. Malo se osvrni oko sebe i pogledaj ljude koji te okružuju iz dana u dan ili određenu rutinu koju si stvorila.
Moraš se stalno trudit mijenjat stvari i način na koji živiš jer jedino tako možeš naići na neč bolje od trenutnog s(t)(r)anja u kojem se nalaziš. Ljudi govore, živi kao da ti je svaki dan zadnji... carpe diem ili kroz moju interpretaciju "CRAP diem", al to nije moguće... bar ne većini koja svaki dan radi ko konj da prehrani sebe i obitelj.
Unfacked girl (slika: Eric Sardinas, svaka čast :)):
"Često smo orijentirani na registraciju toga što možemo uzeti od drugih. Manje smo orijentirano na to što možemo dati, pružiti drugima. Ovaj aspekt davanja koji zanemarujemo je isto dio SREĆE."
I ovo je jedan od načina na kojeg jako malo ljudi obraća pažnju, a to ti je da i kroz tuđu sreću dođeš do svoje... toliko od mene.
sreća ne postoji već samo trenuci sreće....koje treba zaslužiti, znati cijeniti i znati njegovati uspomenu na njih
Sarajevska_Princeza
16.09.2004., 04:48
Sreca je zdravlje i lijepe relacije sa onima koje volis.
NEKsezna
16.09.2004., 08:02
lako je ljeti biti ptica nebeska kada ti je ugodno toplo i letiš u visine, a hrane u izobilju na svakom koraku.
Zimi treba biti sretan kada se sakrivaš od bure prizemljen na putu i posere te slon, pa se ne smrzneš.
Sreca je kad dobijes na lotu. Ali ne bi bila sreca da nisi uplatio. Znaci srecu treba svakako stvorit.
Jasu john Wayne i Wyatt Erp i upadnu u zasjedu. Pljackasi im uzmu pistolje i puske i upravo kada su im govorili da sjasu s konja John Wayne izvadi pistolj ispod sjedla i pobije razbojnike. Wyatt veli ufff, koja sreca da si imao pistolj ispod sjedla. Na to mu Wayne veli nije to sreca prijatelju. NE vjerujem ti ja u srecu, srecu trebas stvorit.
postoje trenutci u kojima se osjecamo ispunjeno, zadovoljno i potpuno.
ako taj momenat prepoznamo, treba ga zapamtiti... to je sreca
ona obicno ne traje dugo... osim u nasem sjecanju.
sreca je kad se uspijes, iz cistog mira, osmjehnuti... zadovoljan samim sobom.
zato te trenutke treba pazljivo pohraniti u vlastitu memoriju... onako, za crne dane.
But now I
Look at the night
And it don't seem so lonely
We fill it up with only two
And when I hurt
Hurtin' runs off my shoulders
How can I hurt when I'm with you
To je sreća...
Tweetybird
16.09.2004., 23:50
Ragestaff kaže:
Mislim da, kao sve ljepe stvari, dolaze u paketima i to posve neocekivano, kad se najmanje nadas.
a sta je sa onim ljudima koji se eto uvik nadaju i ne docekaju dan kad ce se najmanje nadati?!?!
cudno,svi spominju to kad se najmanje nadas! sta da se onda svi lipo prepustimo crnim mislima i depresiji i ne nadamo se nicemu i odma sutra ce nam biti bolje,ajde ajde necu bit bas tako bezobrazna-prekosutra bit bolje!
a srecu inace stvaramo sami...PIH! mozda,ali uz veliku pomoc drugih,i cak niza slucajnosti...svaka cast onome tko moze sam po sebi bit sretan.taj je sam sebi dovoljan i skidan mu kapu...
uglavnom svak ima svoju definiciju srece i dozivljava je na svoj nacin...ponekad mi treba niz dogadjaja da bi se osjecala sretnom,ponekad se probudim sretna iz cista mira,ponekad sam sretna kad nasmijem druge...
ne znam....
GothicA
16.09.2004., 23:55
Kaj je fucking srecha...hm kupit si koji origigi cd, majicu, najest se dobro :D
Naš kaj je meni sreća?
Kad se ne bavim ovakvim pizdarijama da razmišljam kaj je sreća :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.