PDA

View Full Version : HITNO - pitanje o centralnom grijanju

alleszusammen
23.09.2009., 16:55
ne samo što je hitno, nego je možda i glupo pitanje, al žensko sam pa imajte milosti:D

dakle, uvodimo centralno grijanje. stara zgrada u centru zg. e sad, naravno da nismo mogli dobiti atest dimnjaka pa nam je limar morao ugraditi onu inox (ili šta već je) cijev u dimnjak.
međutim, on je rekao da mora postaviti još jednu plastičnu cijev koja će ići kroz prozor kupaonice, zbog dovoda zraka - to bi trebao napraviti sutra.

to će izgledati totalno kretenski pa me zanima dal postoji još neko rješenje a ovome se samo ne da raditi:ne zna:

jer koliko sam shvatila kod drugih, njima se dovod zraka odvija kroz dimnjak, a ne kroz dodatnu cijev:confused:

hvala unaprijed:)

mfcc
23.09.2009., 17:49
ne samo što je hitno, nego je možda i glupo pitanje, al žensko sam pa imajte milosti:D

dakle, uvodimo centralno grijanje. stara zgrada u centru zg. e sad, naravno da nismo mogli dobiti atest dimnjaka pa nam je limar morao ugraditi onu inox (ili šta već je) cijev u dimnjak.
međutim, on je rekao da mora postaviti još jednu plastičnu cijev koja će ići kroz prozor kupaonice, zbog dovoda zraka - to bi trebao napraviti sutra.

to će izgledati totalno kretenski pa me zanima dal postoji još neko rješenje a ovome se samo ne da raditi:ne zna:

jer koliko sam shvatila kod drugih, njima se dovod zraka odvija kroz dimnjak, a ne kroz dodatnu cijev:confused:

hvala unaprijed:)

Za točan odgovor trebate mi napisati točan naziv i model bojlera jer jedino se tako može znati kakve je vrste vaš bojler i koji su mu priključci potreni.

viz
23.09.2009., 22:42
Kad aparatu treba dovod zraka, a ne uzima ga iz prostorije - to je ventilacijski - fasadni - turbo aparat (kako ga tko više voli nazvati).

Osim grananja kroz dvije cijevi, jednostavniji je način i funkcionalniji sa koncentričnim dimovodnim cijevima (cijev u cijevi).

Većina proizvođača radi elemente takvog dimovoda, no sanacija dimnjaka je dosta skup sport, a kasnije je i održavanje dimovoda skupo. No kad je već inox cijev u dimnjaku - gotovo da je sve riješeno.

Fasadni aparat može raditi samo da se napravi prodor koncentične cijevi kroz fasadu ili krov - bez da se koristi dimnjak.

Ako nije ostalo mjesta oko inox cijevi za dovod zraka - mislim da vam je sad jedino riješenje - kad se potrošilo za sanaciju dimnjaka puno - ono što ste naveli da će Vam napraviti.