PDA

View Full Version : Kupnja stana - od isplate do useljenja

Bankei
03.05.2004., 11:00
Kad ste i ako ste kupovali stan, koliki vam je razmak bio od trenutka kad ste izbrojali novce do trenutka kad ste preuzeli stan?

To me zanima jer su u stanu koji sam kupio podstanari do kraja lipnja. Imam priliku isplatit stan kreditom krajem svibnja, pa me zanima je li to možda prevelik ustupak s moje strane. Ostatak casha, cca 10 milja EUR bih dao na preuzimanju.

Da li je tih 10 milja EUR dovoljna jak poticaj prodavatelju da rješava eventualne probleme s podstanarima? (zasad nije s njima imao nikakvih problema)

Arion
03.05.2004., 11:45
Ja sam kupovao novogradnju pa nisam imao problema, ali da sam na tvom mjestu, ne bi isplaćivao stan barem dok ne bude prazan jer kad ga isplatiš podstanari su tvoja briga, a ako ne žele izaći bez suda ili sile ih ne možeš izbaciti.

DJ_SOS
03.05.2004., 17:00
Meni je bio mjesec dana. Prodavatelji su kasnili sa iseljenjem, jer su oni preseljavali u novu kucu. A njima su kasnili majstori.

Ali kako ni oni nisu pravili probleme zbog naseg kasnjenja isplate (realizacija kredita je "malo" potrajala), tako nismo ni mi njima pravili problem.

Sve je dobro zavrsilo i sada smo u svom stanu. (U stvari jos nismo, jer majstori jos rade, ali bit cemo uskoro...

):D