PDA

View Full Version : Kada publika ometa glumce

the absent-minded
28.09.2009., 22:20
Potaknut člankom http://www.jutarnji.hr/spektakli/showbiz/clanak/art-2009,9,28,,177895.jl, sjetio sam se predstave (ne i njezina imena, davno je to bilo) kad je Goran Grgić probio četvrti zid i jako ozbiljno zaprijetio nekim curama u prvim redovima da, ako se ne smire, mogu slobodno otići s predstave.
Da li ste vi doživjeli nešto slično, ili ste čak vi bili ti koji su smetali?

mmmila
30.09.2009., 02:25
ima neki lik koji mi je onako tracerski sa strane predstavljen kao onaj zbog kojeg je jedini put svih ovih godina prekinuta izedba stilskih vjezbi. hahah meni smijesno pri pomisli da ce i taj pubertet proci, a da ce vjerojatno do kraja zivota imati bar tri krizaljke s najdugovjecnijom hrv predstavom, jedno pitanje na milijunasu i barem 34 priloga u vijestima iz kulture.

Lafiel
01.10.2009., 00:10
Nisam ništa sličnoga doživjela (hvala Bogu), ali znam za Patti LuPone (http://www.youtube.com/watch?v=vGoSc8HS2WE) koja se usred predstave počela derati na čovjeka koji ju je slikao. :D

BGladNYC
03.10.2009., 17:30
Nisam ništa sličnoga doživjela (hvala Bogu), ali znam za Patti LuPone (http://www.youtube.com/watch?v=vGoSc8HS2WE) koja se usred predstave počela derati na čovjeka koji ju je slikao. :D

sad se dogodilo na Bwayu da je Hugh Jackman popizdio na gledatelja kojemu je zovnio mob... Nije to bas profesionalno. Ne smije se break a character. Jako ga svi pljuju tu u NYC radi toga (bas struka). Tak mu i treba. Mislim, super mi je on i sve to, ali jebo te koncentracija ako te smeta zvonjava telefona.

SORRY tek sad sam procitao clanak linkan gore... BTW krivo je navedeno u Jutranjem da se obratio kao da igra svoju ulogu. NIJE nego je break a character sto se vidi iz prilozenog videa. Kaj je ta vijest dosla do HR?!?!? O boze!

Deedy
03.10.2009., 19:03
Ono što se sjećam :misli: Mustafa Nadarević je prekinuo Hamlet u selu Mrduša Donja u Kerempuhu, jer su se neki srednjoškolci neumitno preseravali. Stao je i rekao da moli da se prekine razgovor u tom dijelu publike, kako je to njihov posao i oni ga tu moraju raditi, a oni iz publike ne moraju tu biti- mogu slobodno izaći.
Bilo je jezivo. I da, publika zna biti grozna, svašta sam vidio- od odmatanja Bronhi bombona, šuškanja vrećicom bombona, do tipkanja smssa sat vremena (i to uz ono klikanje zvuka tipki, đizz, pa preko preglasnog razgovora ugl. teensa ili hihotanja uz taj razgovor, zbonjava moba...
Ipak mi ne bi nikad na pamet palo prekinuti predstavu, pa makar i zazvonio mobitel i sl., jer se jako, jaaako lako može izgubiti nit u predstavi, napetost koja se onda vraća nelako, pogotovo ako se brejk dogodi u nekom nezgodnom trenutku (a kad bi se dogodio nego u nezgodnom, lol)

Lafiel
03.10.2009., 20:00
sad se dogodilo na Bwayu da je Hugh Jackman popizdio na gledatelja kojemu je zovnio mob... Nije to bas profesionalno. Ne smije se break a character. Jako ga svi pljuju tu u NYC radi toga (bas struka). Tak mu i treba. Mislim, super mi je on i sve to, ali jebo te koncentracija ako te smeta zvonjava telefona.
S druge strane, ako je čovjeku stvarno tako dugo zvonio telefon (ne znam, teoretiziram sad), nije ni publici baš svejedno. Platiš $60+ dolara za kartu i onda gledaš tamo nekoga na pozornici koji pokušava raditi svoj posao, a za zvučnu kulisu imaš mobilni telefon. Ako je zvonio samo par sekundi, bilo bi blesavo da je ovaj išta rekao, ali ako je stvarno bio konstantna smetnja, ja sam prva koja bi se Hughu (ili kome god) kasnije zahvalila što je ušutkao idiota. Nije stvar samo u njegovoj koncentraciji, radi se i o ostatku publike. :/

SORRY tek sad sam procitao clanak linkan gore... BTW krivo je navedeno u Jutranjem da se obratio kao da igra svoju ulogu. NIJE nego je break a character sto se vidi iz prilozenog videa. Kaj je ta vijest dosla do HR?!?!? O boze!
Iz priloženog videa mi ne možemo znati if he broke out of character jer većina nas ne zna o čemu se radi i kakvog lika on točno igra. :mig:

I bez brige, za incident s Patti LuPone nije nitko čuo. Stvar je samo u tome da su Hugh Jackman i Daniel Craig holivudske zvjezde pa naši mediji brže bolje samo da nešto pišu. :kava:

BGladNYC
04.10.2009., 18:42
S druge strane, ako je čovjeku stvarno tako dugo zvonio telefon (ne znam, teoretiziram sad), nije ni publici baš svejedno. Platiš $60+ dolara za kartu i onda gledaš tamo nekoga na pozornici koji pokušava raditi svoj posao, a za zvučnu kulisu imaš mobilni telefon. Ako je zvonio samo par sekundi, bilo bi blesavo da je ovaj išta rekao, ali ako je stvarno bio konstantna smetnja, ja sam prva koja bi se Hughu (ili kome god) kasnije zahvalila što je ušutkao idiota. Nije stvar samo u njegovoj koncentraciji, radi se i o ostatku publike. :/

Za takve stvari postoje ljudi kojima je posao maknut covjeka iz kazalista (ushers). A karta je blize $120 nego $60. I bas zato svi ostali zasluzuju vidjet PRAVU izvedbu a ne izdr***nje neke zvijezde je ga ometa telefon. Hehehehe

A on kao velikii glumac mora imat dovoljnu moc koncentracije da to ne cuje. Ako je imam ja (a dogadjale su mi se i more annoying things), bogami mora imat on :)

Lafiel
04.10.2009., 20:59
Za takve stvari postoje ljudi kojima je posao maknut covjeka iz kazalista (ushers). A karta je blize $120 nego $60. I bas zato svi ostali zasluzuju vidjet PRAVU izvedbu a ne izdr***nje neke zvijezde je ga ometa telefon. Hehehehe
Pitanje za milijun kuna: kako se kaže "usher" na hrvatskom? :zubo:

Problem u ovom slučaju jest taj da ni usheri vjerojatno nisu mogli ustvrditi odakle dolazi zvuk telefona. Po meni jedina osoba koja je nešto mogla učiniti po tom pitanju jest sam vlasnik mobitela ili osoba kraj njega kojoj je bilo jasno kome zvoni telefon. Jer ako usher stoji negdje i čuje otprilike odakle dolazi zvuk, ne može se ni on sad počet derat (pa makar i šaptom) u nekom neodređenom smjeru "Ej, ugasi to!":ne zna:

3bon
05.10.2009., 02:33
...a možda je sve to namješteno...?
http://teatar.hr/23939/producent-uvijek-zvoni-dvaput/

...iako sumnjam da je njima dvojici potrebna "takva" reklama

Chloe k
05.10.2009., 09:10
Nije namješteno i da, mobitel je zvonio non stop! Ali baš non stop.
A vidiš, ja sam na stranim portalima pročitala da je to dobro izveo jer nije izašao iz svog lika :misli:
Kakvi su komentar u NYC?

sis
06.10.2009., 09:48
I ja se sjećam Mustafe Nadarevića kako je usred predstave rekao nekom na balkonu da zašuti. U HNK-u je bila predstava, ne sjećam se kako se zvala, negdje 80-tih

Stipe23
13.10.2009., 01:16
Srećom nisam naišao na tako nešto.
Smatram to izrazito nekulturnim.

Teško je reći kako bih reagirao.
Pragmatično je ono što radi najmanju štetu, pa ako se netko javio, prestao sa šuškanjem, ili bilo što slično tome, i smetanje je prekinuto, onda je to proliveno mlijeko i treba pustiti.

-Stipe

Latinovicz
13.10.2009., 09:33
Desilo se vise puta, posljednji put čak na takmičenju.
Neke cure iz prvih redova su laserom šetale po licu dok je glumac na sceni govorio. To su momenti tipa biti ili ne biti, da li prestati na tren i zamoliti nekoga takvog (i radi nekogtakvog prekinuti tok) da prestane ili produziti. Nisam nikad prekinula, a bilo je momenata kad sams e bukvalno trudila da ne poludim na sceni. Odvratno i po mom mišljenju krajnje nepotrebno.

BGladNYC
13.10.2009., 12:56
Desilo se vise puta, posljednji put čak na takmičenju.
Neke cure iz prvih redova su laserom šetale po licu dok je glumac na sceni govorio. To su momenti tipa biti ili ne biti, da li prestati na tren i zamoliti nekoga takvog (i radi nekogtakvog prekinuti tok) da prestane ili produziti. Nisam nikad prekinula, a bilo je momenata kad sams e bukvalno trudila da ne poludim na sceni. Odvratno i po mom mišljenju krajnje nepotrebno.

I opet kazem, u kazalistima za to postoje ushers (mislim da su to kod nas biljeteri) kojima je posao PAZITI da se takve stvari ne dogadjaju.

Ja ne bih nikada prekinuo scenu tako da se obratim publici... To mi je nisko. Ja bih otisao sa scene (u ulozi) i razgovarao sa stage managerom (inspicjent) backstage i reko da poduzme nesto. Vratio bih se na scenu i nastavio.

Kada nekom u publici zvoni tel dok sam ja na sceni, obicno gledatelji reagiraju i "zacepe" tog nekoga jer ih zanima sto je na sceni i oni su distracted (a platili su kartu jako skupo).

mmmila
14.10.2009., 01:48
nadarevic: ostali 2:0 :zubo:

sad ide sram, no- jednom mi se ukljucio alarm, novi mobitel, nisam znala da nova cuda pale alarm i kad se ugase. i onda jos popratni show sta, kako, di se gasi... i onda komentari para od ispred koji cijelo vrijeme melje i jede proklete bombone.

i jesam li ja luda ili sam vidjela pred exitom onog sta prodaje kostice, kikiriki kao pred tekmu?

Lafiel
14.10.2009., 11:45
i jesam li ja luda ili sam vidjela pred exitom onog sta prodaje kostice, kikiriki kao pred tekmu?
Ako je tako, čovjeka treba pristojno udaljiti, a svakoga tko od njega kupi stvari s namjerom da ih jede u kazalištu treba nepristojno udaljiti. :rolleyes:

BGladNYC
14.10.2009., 12:59
Ako je tako, čovjeka treba pristojno udaljiti, a svakoga tko od njega kupi stvari s namjerom da ih jede u kazalištu treba nepristojno udaljiti. :rolleyes:

Da dokazem da je kazaliste sve vise zabava i zaje*** je primjer The Rock of Ages and B'way gdje TOKOM predstave imas konobare (obucene ko uloge u predstavi) koji uzimaju narudjebe za alkoholna pica i donose ti to do tvog sjedala. Super marketinski trik za takav "ueber-trash" musical. "Ueber-trash" zato jer znaju da su trash i to potenciraju - predstava je ludilo!

Lafiel
14.10.2009., 16:46
Sorry, ali Rock of Ages je poseban, misliš da bi tebi bilo zgodno da za vrijeme Briljantina slušaš šuškanje vrećica i gledaš publiku kako ždere kokice? (no dobro, vi tamo na sceni od šuštanja mikrofona vjerojatno ne biste doživjeli šuškanje vrećica, but you get my point :p )

BGladNYC
15.10.2009., 13:12
Sorry, ali Rock of Ages je poseban, misliš da bi tebi bilo zgodno da za vrijeme Briljantina slušaš šuškanje vrećica i gledaš publiku kako ždere kokice? (no dobro, vi tamo na sceni od šuštanja mikrofona vjerojatno ne biste doživjeli šuškanje vrećica, but you get my point :p )

Tu si totalno u krivu. Mi smo u briljantinu IZRICITO ZABRANILI biljeterima (i profesorima koji dodju sa skolama) da smiruju ljude. Zelimo da se ljudi zabave i opuste. I kad dodje srednja skola i djeca dobacuju, dozvoljavamo im jer zelimo da se u kazalistu osjecaju opusteno. kad ignoriras - krenu s tobom i sto put je bolji efekt.

uz to Briljantin je tako koncipiran (americki) da ti nema sanse bit dosadno jer je vecina ljudi danas ADD. Scene su fakat tak kratke da te nista ne moze izbacit iz takta niti klinci imaju na kaj reagirati. a njihovo dobacivanje samo jos upotpuni dozivljaj i izazove veci smjeh. Mislim da je Briljantin koncipiran vrlo slicno The Rock of Ages-u

3bon
15.10.2009., 15:12
Tu si totalno u krivu. Mi smo u briljantinu IZRICITO ZABRANILI biljeterima (i profesorima koji dodju sa skolama) da smiruju ljude. Zelimo da se ljudi zabave i opuste. I kad dodje srednja skola i djeca dobacuju, dozvoljavamo im jer zelimo da se u kazalistu osjecaju opusteno. kad ignoriras - krenu s tobom i sto put je bolji efekt.

uz to Briljantin je tako koncipiran (americki) da ti nema sanse bit dosadno jer je vecina ljudi danas ADD. Scene su fakat tak kratke da te nista ne moze izbacit iz takta niti klinci imaju na kaj reagirati. a njihovo dobacivanje samo jos upotpuni dozivljaj i izazove veci smjeh. Mislim da je Briljantin koncipiran vrlo slicno The Rock of Ages-u

Ok, tebe to ne smeta, ali mene u publici da. Želim vidjet/čut/doživjet predstavu... jedino "ometanje" koje u kazalištu želim je ono s pozornice :)

BGladNYC
15.10.2009., 15:33
Ok, tebe to ne smeta, ali mene u publici da. Želim vidjet/čut/doživjet predstavu... jedino "ometanje" koje u kazalištu želim je ono s pozornice :)

slazem se s tobom ako gledas shakespeare-a ili neku dramu (pa cak i komedije koje su tako koncipirane). Ali ako si na predstavi kao The Rock of Ages (ili Briljantin), vjeruj mi, nitko i nista ne moze omest tvoju paznju. Ako nisi gledala Briljantin, evo ga sad od 22 do 24.10. pa da vidis o cemu pricam :rofl:. Hehehehe

Kak sam ubacio marketing :rofl:. HAHAHA

3bon
22.12.2009., 01:17
slazem se s tobom ako gledas shakespeare-a ili neku dramu (pa cak i komedije koje su tako koncipirane). Ali ako si na predstavi kao The Rock of Ages (ili Briljantin), vjeruj mi, nitko i nista ne moze omest tvoju paznju. Ako nisi gledala Briljantin, evo ga sad od 22 do 24.10. pa da vidis o cemu pricam

Evo, danas konačno pogledala Briljantin i vratila se ponovo u mlade dane. :)
Predstava je odlična, svi ste super (nisam ni znala da imamo tako dobre glumce-pjevače-plesače, all in one, stvarno sam ostala ugodno iznenađena), samo sam očekivala više reakcije od publike, kao što si sam napisao. Međutim, usprkos 80% srednjoškolaca (ili čak osovnoškolaca?) sve je dobro funkcioniralo. Barem meni u publici. Kako se tebi sa stagea činilo? Jel inače drukčije?

BGladNYC
22.12.2009., 10:45
Evo, danas konačno pogledala Briljantin i vratila se ponovo u mlade dane. :)
Predstava je odlična, svi ste super (nisam ni znala da imamo tako dobre glumce-pjevače-plesače, all in one, stvarno sam ostala ugodno iznenađena), samo sam očekivala više reakcije od publike, kao što si sam napisao. Međutim, usprkos 80% srednjoškolaca (ili čak osovnoškolaca?) sve je dobro funkcioniralo. Barem meni u publici. Kako se tebi sa stagea činilo? Jel inače drukčije?

Jucer je bilo lose... Mi smo kirvi. Svi smo kunjali, pola nas je igralo pod temperaturom a nismo ni probu imali. Bas mi je zao za jucer.

sis
22.12.2009., 12:53
Totalno offtopic, ali sad sam se sjetila kad je o Briljantinu riječ. Prije nekih pola godine kupovala sam karte na Komedijinoj blagajni u oktogonu, ispred mene je bio gospodin, po mojoj procjeni bliži 80 nego 70 godina i priča s tetom na blagajni kako si baš mora opet kartu za Briljantin kupit i da je s gledanjem Briljantina debelo u dvoznamenkastim brojevima, i da ga to tako lijepo uvijek vrati u mladost.

3bon
22.12.2009., 15:11
Jucer je bilo lose... Mi smo kirvi. Svi smo kunjali, pola nas je igralo pod temperaturom a nismo ni probu imali. Bas mi je zao za jucer.

Bez brige, nije se kužilo. Više je publika kunjala nego vi. U svakom slučaju, ja sam uživala.

tuk'bah
22.12.2009., 15:13
Božidar Alić, sredinom devedesetih, predstava "Vjera, ufanje, ljubav". U publici mahom srednjoškolci, i to iz neke strukovne škole, savršeno ih ne zanima predstava i cijelo vrijeme pričaju ni ne trudeći se biti tiho.
Alić ih je nekoliko puta upozoravao, ali je to sve bilo benigno prema završnom obračunu:
Na krevetu Alić i Anja Šovagović. Emotivna scena. U publici žamor, šuškanje... Odjednom se Alić diže s kreveta, usput opali cjevanicom po stolcu (ili čemu već) i uz bolnu grimasu započinje govor. Zapamtio sam da je započeo s: "Mlada gospodo...". Ostalo nisam zapamtio, ali znam da je nakon toga bila tišina. Barem pet minuta.
A Anja Šovagović je za to vrijeme na krevetu rikavala od smijeha. :D

Prodigal Mum
23.01.2010., 00:45
Gavellini ushers sjede u publici, smjenjuju se tijekom predstave i reagiraju na svaki šušanj. Vidjela svojim očima, i to na predstavi na kojoj nije bilo srednjoškolaca. :mig:

Libertango
23.01.2010., 11:11
Potaknut člankom http://www.jutarnji.hr/spektakli/showbiz/clanak/art-2009,9,28,,177895.jl, sjetio sam se predstave (ne i njezina imena, davno je to bilo) kad je Goran Grgić probio četvrti zid i jako ozbiljno zaprijetio nekim curama u prvim redovima da, ako se ne smire, mogu slobodno otići s predstave.
Da li ste vi doživjeli nešto slično, ili ste čak vi bili ti koji su smetali?

U srednjoj školi. Toliko smo bili divljali da se glumac okrenuo prema nama, rekao da ovo još nije napravio ali da još nije vidio takvu nekulturu i bezobrazluk i da tko ne želi gledati neka izađe jer on u takvim uvjetima neće igrati.

Predstava je bila u Vidri, "Bez trećega", glumica je bila jako zgodna, a glumac jako ljut, ali umirili smo se, tj. (umirili su se) nakon upozorenja, bili smo ko bubice do kraja predstave :)

Ne mogu reći da su ljudi bučni a u zadnje vrijeme sam dosta u kazalištu, već dugo netko nije jako bučio, ali šuškanja i došaptavanja uvijek ima kada su prisutne veće grupe srednjoškolaca ali to mi je normalno da se oni ni za vrijeme predstava ne mogu utišati, smeta mi ali se ne čudim :flop:

isabell-tralala
24.01.2010., 15:04
evo da se osvrenm na ovu temu...
baš bila u petak na baladama petrice u gavelli i onak u sred predstave ljudima zvone mobiteli...
onak znam da danas niko nemre bez moderne tehnologije, al ono pa zna se da kad ideš u kazalište moraš ugasit mob, il ga bar stišat...
a ne onak uz predivan soundtrack predstave slušam i zvonjavu mobitela... totalno nekulturno i bezveze...
pa eto za sve ljudove, ak vam se ne gasi mob - stišajte ga barem!
hvala!