PDA

View Full Version : VB6.0 Pomoć - zna li ko

VBaSS
08.02.2003., 14:08
Eh taj VBasic, ....... zapeo sam kod baza podataka, naime.

Pokrenuo sam projekt firstapp.vbs te ga malo izmjenio da bi mogao pokrenuti (izmjenio sam mu samo u svojevima njegov DatabaseName), međutim javio mi je unrecognizeddatabase format. Eh da zaboravio sam napisati (što je najvažnije) da sam upgrejdao sa MS Accessa 97 na MS Access 2000.

Pokušavao sam sve živo, instalirao sam Jet 4.0, MDAC 2.7, instalirao sam Service Pack 5 za Visual Studio 6.0. i ne znam što još čačkao po net-u po raznim pitanjima no niti jedno mi nije dalo odgovor na ovo pitanje.

Što bi još trebalo učiniti?

P.S. Sve što sam downloadao downoadao sam sa sitea
(firstapp.vbs je skinut sa msdn-ovog sitea)
http://www.microsoft.com/data/

Help pliZzzzzzzzz

MaxB
08.02.2003., 15:17
Cudni problem jer VB nema veze s pristupom bazi podataka. Bazama se pristupa preko ADO komponenti - mozda je ona baza od prije imala lozinku - ili ju ima ta nova? Kad mijenjas connection string pomocu onog dijaloga "Data Link Properties" ili kako se vec zove, u kartici Connection pod 1. odaberes bazu podataka, pod 2. ostavis kao user name "Admin", kvacica na Blank Password i nema je na Allow saving password - kad kliknes na Test Connection onda ti pise ta poruka o greski? Je si li to uopce probao? Zeljenu .mdb datoteku mozes bez problema otvoriti pomocu trenutno instaliranog Accessa?

VBaSS
10.02.2003., 10:18
Evo upravo to i radim, kao driver sam odabrao Jet 4.0 pretpostavljavši da će mi to raditi, ne nažalost i dalje mi daje istu poruku Unrecognised database format?!? Ili možda neki drugi driver bi mogao raditi???

P.S. Sorry što nisam prije odgovorio jer ti pišem s posla pa nisam ti stigao rnaije odgovriti.

Kepler
11.02.2003., 10:17
Nije dovoljno instalirati te komponente nego ih treba i ukljuciti kroz Project->Components... (CTRL+T) i Project->References...

VBaSS
11.02.2003., 11:55
E to bi mi moglo pomoći, javit ću se. Možda proradi a ako ja još nešto iščeprkam javit ću se.

seti
25.02.2003., 02:14
moze pitanjce? rujem po netu ali besplatnih vb6 knjiga ili tutoriala, malo ili nimalo. samo free chapters i $$$. zelim pdf-ove novijih knjiga! najbolje kaj sam nasao je http://www.blindprogramming.com/ftp/basic/

ima li neko za sprzit mozda msdn diskove sa dokumentacijom ili neke pdf-ove, a i vstudio 6 bih rado

XeiX
03.03.2003., 06:17
seti kaže:
moze pitanjce? rujem po netu ali besplatnih vb6 knjiga ili tutoriala, malo ili nimalo. samo free chapters i $$$. zelim pdf-ove novijih knjiga! najbolje kaj sam nasao je http://www.blindprogramming.com/ftp/basic/

ima li neko za sprzit mozda msdn diskove sa dokumentacijom ili neke pdf-ove, a i vstudio 6 bih rado

instaliraj si edonkey. www.edonkey.com

odi na www.sharereactor.com i nadji ebooks.

ili u magarcu u search napisi visual basic, vb, ili kaj te vec zanima.

gud lak

Shane
03.03.2003., 15:29
probaj uciniti sljedece:

Odi u Access-u na Covert Database -> To Prior Acces Database Version

Ja sam tako rjesio taj problem( bolje rjesenje ne znam)