PDA

View Full Version : Jutarnji DOKAZAO manipulacije internet anketama!

mt09
14.10.2009., 21:52
ZAGREB - Pristup portalu www.jutarnji.hr bio je danas otežan zbog vanjskog manipuliranja anketom. U tehničkom timu koji se brine za stabilnost portala kažu da je razlog tome bio namještanje rezultata na anketno pitanje: “Vjerujete li da je Vidošević, za razliku od ostalih ispitanih pred TV kamerama, imao pitanja unaprijed?“

- Oko podneva iz redakcije nam je dojavljeno da je pristup portalu otežan, odnosno da se javljaju pogreške u radu.

Otkrili smo da je portal jako opterećen: u jednoj se sekundi po deset puta odgovaralo na anketno pitanje. Dotad je na njega bilo odgovoreno više od 400 tisuća puta. Je li napad izveden s jednog ili više računala, bez detaljnije analize ne možemo doznati - rekao nam je tehničar iz tvrtke S&T.

U redakciji kažu da je prosjek odgovora na anketu oko tri tisuće glasova na dan, osim ako se namjerno ne manipulira rezultatima.

- Četiristo tisuća glasova dosad je nezapamćen rezultat. Tom brzinom mogli su glasati samo kompjutori. Zaštita, tj. onemogućavanje višestrukog glasanja - postoji, ali uz malo bolje poznavanje računala i interneta nije je teško zaobići - rekao je urednik portala Vladimir Janković.

Glasovi su tijekom dana bili više-manje ravnomjerno distribuirani, ali Hebrangova struja, koja smatra da je Vidošević imao pripremljene odgovore, u blagom je vodstvu.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,10,14,,179578.jl

__________________________________________________ ________

Ovo dokazuje i manipuliranje anketom na net.hr i na predsjednicki-izbori.com
Timovi dvojice su osumnjičeni - Hebrang ili Vidošević. A možda istu tehniku koriste obojica. U bilo kojem slučaju, nije pošteno i za ovakve manipulacije trebala bi slijediti oštra kazna - novčana ili suspenzija kandidature.

Inox 18/10
14.10.2009., 22:40
Nešto novo ? Koliko se tek klonova nalazi po javnim anketama nismo ni svjesni.:kava:

revolution
15.10.2009., 10:03
Jutarnji otkrio toplu vodu. Posebno je topla kad je u pitanju kandidat iza kojeg su stali ili koji im je to platio:kava:

HzDnZa
15.10.2009., 10:06
Od izdajnika poput Vidoševića bolje se nije moglo ni očekivati

Sluga Bozji pravi
15.10.2009., 10:11
Ne znam kakva je to nedoumica, pa Vidošević je doslovno sve odgovore čitao s papira. na znam zašto je to napravio, bilo je očigledno da je dobio pitanja unaprijed i maogao je odgovore naučiti i pravit se pametan, ovak je ispao ko netko tko ne može ni 10 odgovora zapamtiti?
Ovako mi je napametnija od svih izgledala Vesna Pusić.

Anton
15.10.2009., 10:49
A gdje se može vidjeti ta anketa?

mt09
15.10.2009., 12:37
http://www.24sata.hr/news/dali-su-mi-samo-5-pitanja-za-kviz-a-nadanu-svih-10/140246/

Tko će na HRT-u odgovarati zbog ovoga???
Pitanja su im dali unaprijed! Sramotno, jadno! Čiste maniuplacije i neprofesionalizam. Isprika, ostavke?

okram02
15.10.2009., 12:42
Od izdajnika poput Vidoševića bolje se nije moglo ni očekivati
Koga je Vidošević izdao? Bebića i (Š)Eksa?

ja samo za Smranadera znam da je izdao Gotovinu:kava:

Ishmael
15.10.2009., 15:08
Pa svi znaju da se manipulira tim anketama još od kad je onaj HNSovac to reko u NU2.

Još je Josipović ispao najpametniji i najviše će izvuč iz ovog cirkusa.

deri valdez
20.10.2009., 10:20
pa cem to sluzi osim za uzimanje love naivnima koji misle da im nekaj znaci da su prvi na anketi pa plate da budu.meni je najveci gust kad su izbori gledat onog glupog bagu kad stizu rezultati.pa kako pa zasto pa nije tak pisalo u anketama.pogledajte samo ovu anketu na forumu.ima neku vjerodostojnost jer se vidi koj nick je za koga glasao.tudjman vodi.ne velim ja da ce dobit izbore ali covjek ima podrsku a u medijima ga minoriziraju toliko o neutralnosti

ThaMarine
03.11.2009., 21:29
To je ništa u usporedbi sa klonovima koji sa više računa napuhuju Tuđmanu glasove (koji ima 2% glasova podrške u ne-internetskim anketama).

Kladi
03.11.2009., 23:55
http://www.24sata.hr/news/dali-su-mi-samo-5-pitanja-za-kviz-a-nadanu-svih-10/140246/

Tko će na HRT-u odgovarati zbog ovoga???
Pitanja su im dali unaprijed! Sramotno, jadno! Čiste maniuplacije i neprofesionalizam. Isprika, ostavke?

:rofl::rofl:andrija, pa stariji si, ionako bi trebao više znati od nadana!

Orlovac
06.11.2009., 12:00
To je ništa u usporedbi sa klonovima koji sa više računa napuhuju Tuđmanu glasove (koji ima 2% glasova podrške u ne-internetskim anketama).

Ajde oladite malo, svi mi znamo (i vidimo) kakve napade halucinacija i pranoje neki dobivaju i na samu pomisao da bi na izborima mogli izgubiti trecejanuarci pa onda nema nista od obecanja. Kazu da u tim slucajevim apaurin pomaze, a ako nema recepta, pola litre najobicnije brlje ce imati prilican efekt. Ako je besparica, slozit cemo nekakav fond za prikupiti koji crkavicu, zao nam je da se neki tako tesko pate.

No da se vratimo na temu manipulacija. Bas sam maloprije otvorio http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori/ , i oh, cuda li nevidjenog, na njihovoj anketi sve puca od "objektivnosti"; na njoj nema Tudjmana koji je prvi najavio kandidaturu. Da je to nekakva lokalna orjunaska krpica, ne bi me iznenadilo, ali da to napravi vodeca dnevna novina u Hrvatskoj?

Nemam rijeci, ma i "drug Marko-Leka" bi ih pohvalio...

Start
08.11.2009., 12:29
Kao što se manipulira anketama koje se provode telefonski ili putem anketara na ulicama tako se manipulira i anketama na internetu - ništa novo.

Što se kandidata tiče takve ankete im manje više ništa ne znače dok njihova prisutnost na internetu (http://www.tomislavstankovic.com/blog/predsjednicki-izbori-2009-osvrt-na-online-reputaciju-kandidata-i-njihovu-online-aktivnost/) itekako može biti korisna.

Michael Collins
08.11.2009., 19:37
Jutarnji već mjeseci provodi mrziteljsku kampanju na Bandića...

A na anketu,gdje je Josipović prvi,a Pusićka ispred Vidoševića,ja se mogu samo nasmijati...