PDA

View Full Version : Zašto "Riječ života" napada KC?


Petro
19.10.2009., 13:28
Ulf Ekman, utemeljitelj i voditelj tzv. nedenominacijske slobodne crkve "Livets Ord" (Riječ života), nastale na izdancima pentekostalizma i fundamentalizma, koja svoje inačice ima u brojnim drugim zemljama, osim u matičnoj Švedskoj, uputio je osobno pismo zahvale fra Jozi Zovki.
"Moja supruga i ja posjetili smo Međugorje i Široki brijeg s našim prijateljima iz Italije 18. i 19. ožujka ove godine (2005.) Moja supruga i ja smo protestanti, i ja sam pastor u Uppsali u Švedskoj.
Na Širokom brijegu smo se susreli s Vama i pozvali ste nas na predavanje koje ste imali za skupinu hodočasnika iz Kanade u Vašoj crkvi.
Naš posjet Međugorju i služba u Vašoj crkvi su imali veliki utjecaj na naše živote. Bili smo duboko dirnuti osjećajem Gospodinove prisutnosti. Kao što možete pretpostaviti, iskustvo koje smo doživjeli u Međugorju nešto je posve drugačije od svega što smo iskusili u životu. Istina o Majci našega Gospodina nam postaje sve jasnija i osjećamo kako je velika postala ljubav prema Njoj u našim srcima. Za naš razum i naša srca to je prava revolucija.
Ja sam pastor i vođa mladog i sve većeg protestantskog pokreta, koji ima snažno misionarsko djelovanje u Rusiji, Centralnoj Aziji, Indiji i na Dalekom Istoku. Mnogi pastori me uvažavaju što prihvaćam s velikom ozbiljnošću, jer sam svjestan velike odgovornosti koju mi je Gospodin povjerio.
Ovdje u Švedskoj većina pastora ne poznaje Blaženu Djevicu. Gotovo da je i ne spominjemo. Mnogi postaju nervozni na Njezin spomen, jer je naš narod antikatolički već 500 godina. Vjerujem da se ovo mora promijeniti. Ali potrebne su nam Vaše molitve. Molim Vas, molite se za Švedsku - da se naš narod otvori i ponovno prepozna Gospu.
Želio bih ponovno doći u Međugorje iduće godine. Puno bi mi značilo ako bih se mogao opet razgovarati s Vama i učiti od Vas, te Vam prenijeti što Gospodin čini u našem narodu.
Neka Vas Bog blagoslovi.
U Kristu s Vama za spasenje svijeta
Ulf Ekman"

Objavljeno u časopisu "Kumstva" - Pozvani ljubiti, Međugorje

Ulfova organizacija ima i svoju hrvatsku inačicu, osnovana je hrvatska "Livets Ord", - "Riječ života", čiji je predvodnik obraćenik sa islama Husid Šićko Alić, danas kršćanin Damir Šićko Alić. Po shvaćanju 'apostola' Damira, katolici nisu kršćani već idolopoklonici, davno otpali od prave vjere kakvu nam Riječ života želi servirati. Isti je je raširio po čitavoj RH mrežu malih lokalnih "Riječi života" sa snažnim antikatoličkim programom. Te lokalne zajednice, naročito manje, sami pripadnici Riječ života zovu "misijske postaje". Cilj misija su najčešće nominalni ili zakržljali katolici. Postotak bivših katolika unutar same Riječi života je vrlo visok, i to najčešće zbog ovih epiteta uz riječ katolik u prethodnoj rečenici. Kada se u hrvatskom "Riječ života" pročulo da je Ulf Ekman učinio takav korak, ne samo da je to 'apostol' ispočetka bez provjere popratio otvorenim nijekanjem, preko izjave da se informacija ne može provjeriti jer 'pastor Ulf nije u Švedskoj' (što je točno jer je u to vrijeme bio u Fiuggiu), kasnije pak suočen sa previše potvrda prešao preko tog nijekanja i pokušao maksimalno minorizirati ovaj potez svog pretpostavljenog.
Bez obzira što njegov "nadređeni" govori o snošljivorti među kršćanima Šićko propovijeda po hrvatskoj o "Demonu Marije".
Specifičnost je da nemaju neku jaču vertikalnu organizaciju, svaki pastor ima autonomiju da propovijeda što želi, kako želi i sto mu tada padne na um, tumačenje Bibliju je doslovno, a kako nema sustavnije teologije i neke više instance, nije rijetko da dva pastora mogu govoriti sasvim suprotne stvari. To nejedinstvo je uzrok tome da imate umjerene i agresivne pripadnike zajednice. Riječ života na hrvatski način jest agresivan.
Zanima me vaše mišljenje: zašto ova zajednica, i to upravo zajednica u Hrvatskoj, nastupa tako agresivno prema Katoličkoj crkvi.

Nepoznati
19.10.2009., 13:47
"Riječ života", čiji je predvodnik obraćenik sa islama Husid Šićko Alić, danas kršćanin Damir Šićko Alić. Po shvaćanju 'apostola' Damira, katolici nisu kršćani već idolopoklonici, davno otpali od prave vjere kakvu nam Riječ života želi servirati.

Reci odmah "Alleluja tip s OTV-a" da te svi razumiju o kome pričaš. :lol:
(svaka druga riječ mu je Allelujah!)

Nemruth Dagi
19.10.2009., 13:54
Reci odmah "Alleluja tip s OTV-a" da te svi razumiju o kome pričaš. :lol:
(svaka druga riječ mu je Allelujah!)

A prije mu je bila inšalah....:s
možda će za deset godina mantrati Om mani padme hum:top:

denman
19.10.2009., 14:02
Zanima me vaše mišljenje: zašto ova zajednica, i to upravo zajednica u Hrvatskoj, nastupa tako agresivno prema Katoličkoj crkvi.

pa već si sam sebi i dao odgovor..

Cilj misija su najčešće nominalni ili zakržljali katolici. Postotak bivših katolika unutar same Riječi života je vrlo visok, i to najčešće zbog ovih epiteta uz riječ katolik u prethodnoj rečenici.

da se nalaze u zemlji gdje je najveći broj pripadnika neke druge vjere isto bi "napadali" najviše tu vjeru...pa od kuda da regrutiraju nove članove...

Petro
19.10.2009., 14:13
pa već si sam sebi i dao odgovor..da se nalaze u zemlji gdje je najveći broj pripadnika neke druge vjere isto bi "napadali" najviše tu vjeru...pa od kuda da regrutiraju nove članove...

Ne, nisam dao odgovor. Ova zajednica van Hrvatske nema toliko agresivan pristup. Iz uvodnog posta se vidi da njihov utemeljitelj, zapravo, promiče dijalog za razliku od ovih ovdje.

denman
19.10.2009., 14:21
Ne, nisam dao odgovor. Ova zajednica van Hrvatske nema toliko agresivan pristup. Iz uvodnog posta se vidi da njihov utemeljitelj, zapravo, promiče dijalog za razliku od ovih ovdje.

pa i za to si u biti dao odgovor :

Specifičnost je da nemaju neku jaču vertikalnu organizaciju, svaki pastor ima autonomiju da propovijeda što želi, kako želi i sto mu tada padne na um, tumačenje Bibliju je doslovno, a kako nema sustavnije teologije i neke više instance, nije rijetko da dva pastora mogu govoriti sasvim suprotne stvari. To nejedinstvo je uzrok tome da imate umjerene i agresivne pripadnike zajednice. Riječ života na hrvatski način jest agresivan...

:ne zna:

zašto je točno ovaj ogranak u Hrvatskoj tako agresivan (osim iz gore iznesenih razloga) ne znam jer i ne pratim njihov neki rad...

todaytonight
19.10.2009., 14:46
zasto napada :confused:
pa zato sto vjeruje da sluzi vjerskoj zajednici pod nazivom "Anitikatolicizam" ... zato se i konvertirao

nego, gdje je HR zakon :confused:
kako itko moze oficijelno propovijedati "o Demonu Marije" u sredini gdje je Ona Svetinja!
nek privatno i u svoje ime misli sto mu je volja - ali kako moze ici okolo i propovijedati mrznju!

za takovo sto bi ga ovdje pozvali na obavijesni razgovor!
u ime mira, tolerancije i snosljivosti!!!

btw nisam znala da ta vjerska zajednica nema o cemu drugome propovijedati, do o Demonu Marije :(

TotesKind
19.10.2009., 14:50
Sekta ko sekta :kava:

+ da me onaj haleluja lik s otv-a toliko nasmijava da to nije normalno, umirem :rofl:

todaytonight
19.10.2009., 15:04
vempajr, dobro dok je smijesno :rolleyes:

TotesKind
19.10.2009., 15:10
vempajr, dobro dok je smijesno :rolleyes:

Gle, znam da nije lijepo smijati se bolesnom covjeku ali to je jace od mene..
Uostalom pogledaj (http://www.youtube.com/watch?v=ecYj8wpUCS0) sama.

todaytonight
19.10.2009., 15:43
alejuja! (:eek: :D :cerek: :p)

nego, sigurno propovijeda obrezanje (kad otkriva amer'ku uzvikujuci kako je Isus model) :rolleyes:
sto posto! nemre drugac biti! aleluja! :p

sve to dolazi iz amer'ke (aleluja :p)

HrvatskiAteist
19.10.2009., 16:45
nego, gdje je HR zakon :confused:
kako itko moze oficijelno propovijedati "o Demonu Marije" u sredini gdje je Ona Svetinja!
nek privatno i u svoje ime misli sto mu je volja - ali kako moze ici okolo i propovijedati mrznju!


To ti je sloboda govora koja je posebno blagonaklona na sve što se prozove "vjerskim osjećajem". Alić mrzi katolike i tako govori, Bozanić mrzi ateiste i tako govori.

Shady
19.10.2009., 17:38
nego, gdje je HR zakon :confused:
uu, pa tko se to poziva na zakon? :D

kako itko moze oficijelno propovijedati "o Demonu Marije" u sredini gdje je Ona Svetinja!
Tko je spomenuo demona? I šta bi trebalo? da zakon štiti dogmu i hapsi one koji se ne slažu sa mišljenjem većine? :rolleyes:

nek privatno i u svoje ime misli sto mu je volja - ali kako moze ici okolo i propovijedati mrznju! Za takovo sto bi ga ovdje pozvali na obavijesni razgovor! u ime mira, tolerancije i snosljivosti!
Onaj tko nije čitao tvoje postove ovih dana, a čitajući ovo što si sada napisala, pomislio bi da se i ti zalažeš za iste vrijednosti (mir, toleranciju, snošljivost) A koliko ti istinksi doprinosiš tim vrijednostima sa svojim pisanjem na ovom forumu i sa potpisom u kojemu su slike pokrivenih majmunica (http://www.flickr.com/photos/30917355@N07/sets/72157621320740886/)?

Ti muslimane smatraš:

- isključivima i ograničenima
- zakinutima za mnoge stvari
- drogiranima do iskljucenosti zdravoga razuma.
- brainwashed
- i nadasve opasnima
- i oni ce kao dobri zombiji u potpunom predanju i bez razmisljanja poslusati-
Za islam kažeš (naravno neistinito i tendenciozno):
tagwaa odnosno kuranska varijanta Mojsijevog zakona - lijepo kaze da se bude gostoljubiv i sladak sa svima i da im se po/kaze 'tko je bog' - pa da im se glava sijece tek onda ako ne priznaju 'toga boga'
I ja te na to pitam otkud ti to, ničim ne dokumentiraš, ali zato nastavljaš (također neistinito i tendenciozno) da je muslimanski credo: 'kad voljem, voljem ...' (a kad ne voljem koljem)", što si kasnije i dodatno potvrdila riječima "da, ali samo ti to smiješ napisati". Ispadoše svi muslimani koljači, a glupo je da ti se objašnjava da ima vjernika koji ni muhi neće napakostiti a kamo li čovjeku. Meni je žao što tako postupaš, ali se barem nemoj pozivati na zakonitost i toleranciju.. jer, kada ti pričaš o toleranciji i miru, znajući šta sve pišeš na forumu.. to mi bude kao da Jack Trobosjek priča o porađanju žena. Trebaš to mijenjati todaytonight, pusti Vavija i stranice na kojima te napajaju negativnom energijom. Pozdrav.

todaytonight
19.10.2009., 19:10
Shady, da l si ti to pripadnik te 'rijeci zivota" pa si uzimas za pravo na ovoj temi meni replicirati s drugih threadova, i to karikirajuci moje rijeci! kao sve na ovu temu EEK

u vezi 'demona marije" ... netko je gore rekao da ovaj pastor ide okolo i propovijeda protiv katolicke crkve (to i jeste ovdje tema) i protiv "demona marije" (tipicno! mogu si misliti!)

a u vezi glavopokrivanja - mogao si linkati i cijeli album (uostalom, dolje je u mom potpisu link) - ukljucujuci i krscanska pokrivala (katolicka, pravoslavna, pa i mene same kao prvopricesnice), a ne samo glavopokrivala primata da te muce

a to sto si lijepo uspamao ovu temu mojim misljenjem o muslimanima (koje je btw bilo moj odgovor na tvoje direktno pitanje o mom misljenju da kako ja dozivljavam muslimane) - ne povlacim: to je moje osobno iskreno misljenje koje se ne odnosi ninakoga specificno, niti je dano u negativnoj konotaciji, vec u najboljoj namjeri :top:

no, jedno je iznositi svoje direktno osobno misljenje, u svrhu konstruktivnog dijaloga - a drugo je (kao ovaj pastor iz ove teme) - ici okolo i profesionalno u ime cijele institucije jedne religije ici i pluvati drugu religiju, s tim da to pljuvanje cak nije niti dio ikakvog dijaloga :flop:

u dijalogu je dozvoljeno pucati rijecima tj argumentima
ali ici okolo i zijati mrznju bez ikakvog dijaloga - protuzakonito je u vecini parlamentarnih sistema

poz

Endimion17
19.10.2009., 20:15
nije aleluja, nego haleluja. niste upućeni. :facepalm:

PIPBoy 2000
19.10.2009., 21:48
nije aleluja, nego haleluja. niste upućeni. :facepalm:

hrv. alelùja (alilùja pravosl.) ← lat. alleluia ← grč. allēlouia ← hebr. halëlūyāh: slavite Jahvu

vavi
20.10.2009., 01:44
nije aleluja, nego haleluja. niste upućeni. :facepalm:
Jel to znanstveno potvrdjeno.?

ursamajor
20.10.2009., 02:30
zasto napada :confused:
pa zato sto vjeruje da sluzi vjerskoj zajednici pod nazivom "Anitikatolicizam" ... zato se i konvertirao

nego, gdje je HR zakon :confused:
kako itko moze oficijelno propovijedati "o Demonu Marije" u sredini gdje je Ona Svetinja!
nek privatno i u svoje ime misli sto mu je volja - ali kako moze ici okolo i propovijedati mrznju!

za takovo sto bi ga ovdje pozvali na obavijesni razgovor!
u ime mira, tolerancije i snosljivosti!!!

btw nisam znala da ta vjerska zajednica nema o cemu drugome propovijedati, do o Demonu Marije :(

pa o čemu će pravi pastori nego o istini i demonima, aleluja.
glavni katolički pastor također izgleda misli da u međugorju nema ni m od marije a to automatski znači, aleluja, da ima bar de od demona :)

mislim da gosn pastor propovijeda o demonima koji u prikazanjima glume mariju il zavode neistinom a ne da je marija demon, aleluja.

recimo svi !!! alleluja !!!

http://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE
http://defensorfidei.blog.hr/2008/05/1624854532/rijec-ivota-letak-katolicka-biblija-ima-odgovor.html

Shady
20.10.2009., 02:54
Shady,
da l si ti to pripadnik te 'rijeci zivota" pa si uzimas za pravo na ovoj temi meni replicirati s drugih threadova, i to karikirajuci moje rijeci! kao sve na ovu temu EEK
todaytonight,
Ja nisam član riječi života, sačuvaj Bože. Ali je smiješno (znajući šta sve pišeš na forumu) da se ti javljaš sa apelima o miru, toleranciji, suživotu... i čak pozivaš da zakon RH zaštiti "većinsko mišljenje", tj KC. Strašno. Pozdrav

Makavelii
20.10.2009., 03:08
Mislim da je Damir Šićko Alić kao bivsi musliman savrsen da pokusa preobratiti nase forumske musllimane na krscanstvo....:rofl::lol:

Shady
20.10.2009., 05:46
Mislim da je Damir Šićko Alić kao bivsi musliman savrsen
da pokusa preobratiti nase forumske musllimane na krscanstvo.... :rofl::lol:
Zar ovaj (http://www.youtube.com/watch?v=ecYj8wpUCS0) smor? :( Iz aviona se vidi da je puknut. :)

todaytonight
20.10.2009., 05:47
/snip/... i čak pozivaš da zakon RH zaštiti "većinsko mišljenje", tj KC. Strašno. Pozdrav

bos sacuvaj "da zastiti vecinsko stanovnistvo"
iako to u ovom slucaj i ispada tako jer je napadana Kraljica Neba

civilni zakon treba stiti sve, pocev od najtananije grupice gradjana (npr ona 2 i trifrtalja srba sto je preostalo u republici ... od kojekakvih glazbenih pohodnika), a onda i vecinske grupe

zakon zato i postoji da stiti
ako zakon postuje sebe - bit ce drugima na uslugu tj opravdat ce svoju svrsishodnost ... ako postoji

paznja! treba zastititi sve te grupe -
- a ne (nicije) "misljenje"
treba gradjane stiti od 'misljenja' koja su uznemirujuca

samo misljenje se ne stiti, vec se on potvrdjuje (djelima) ... ili se pak mijenja
ovaj pastor je svoje misljenje vec jednom promijenio ... ili nije?
u svakom slucaju - on atakira, i to mu se ne smije dozvoliti

sto je OTV:confused:
nemojte reci da dobija javni prostor koji koristi za svoja izivljavanja ma i na kome:eek: :(

Shady
20.10.2009., 05:56
Ok, tu se slažem sa tobom, no ako se već gore pozivaš na toleranciju, mir, snošljivost... onda se potrudi da na forumu i sama doprinešeš tim vrijednostima. Kada drugim temama optužuješ uvijek samo jednu stranu za netoleranciju, nesnošljivost.., (tj. muslimane) onda si u diskontinuitetu sa ovim gore. Iskreno, ja bih volio da se ta promjena desi, jer ti jesi draga osoba. I samo je to bila poanta mog javljanja, da djelujem pozitivno. :) Eto, pozdrav

todaytonight
20.10.2009., 06:08
pa o čemu će pravi pastori nego o istini i demonima, aleluja.


znaci, jedna od doktrina njegove vjere je "smrt vatikanu" :eek:
bilo koja destruktivnost je neprihvatljiva

samo znam da se ovdje ne dozvoljava niti napad na registrirane, osudjene idiote i kriminalce
svatko ima pravo na svoj mir
taj pastor damir sicko, niti itko, ne moze ici okolo i propovijedati mrznju pod izgovorom svoje vjere

eto, ja ovdje izgleda imam na njega velike kritike, i to je dio ove ovdje diskusije --- ali mi nitko ne bi dozvolio da izadjem van i da krenem okolo javno trubiti svoje misljenje o njemu i njegovoj vjeri

ne bi mi se to dozvolilo iz vise razloga:
1) jer siri negativnost okolo
2) jer to govori o cuvarima zastite reda i mira a koji ga ignoriraju
3) jer me moze cuti neki njegov istomisljenik kojega cu svojim istupom nepotrebno uznemiriti
4) moze me cuti i sam damir i moze poceti kovati tko zna sto

... kome trebaju sranja!ak ce propovijedati ljubav - moze
ak ce siriti dobro - moze
ak ce se uhvatiti ukostac sa protivnicima na nekoj javnoj tribini (da obje strane imaju svoj say) - moze

VeronikaN
20.10.2009., 07:30
Gle, znam da nije lijepo smijati se bolesnom covjeku ali to je jace od mene..
Uostalom pogledaj (http://www.youtube.com/watch?v=ecYj8wpUCS0) sama.

:)

A moram priznati,mada sam pogledala samo jednom,mene također!
Ma nije to bolest,to je proračunatost...krajnji cilj svih njih je obogatiti se (materijalno,naravno).

PS.Treba isključiti ton i malo promatrati mimiku...:mig:
Govor tijela ne laže!

Zašto napaju katoličku crkvu?
Naravno,onu od koje žele preoteti sljedbenike!

VeronikaN
20.10.2009., 07:37
sto je OTV:confused:
nemojte reci da dobija javni prostor koji koristi za svoja izivljavanja ma i na kome:eek: :(

Otvorena Tv,odnosno lokalna postaja(Zg)koja skuplja baš takve bisere...pa tko voli nek izvoli.....gledati!:lol:

Ozbiljne TV postaje(Hr 1, Hr 2,RTl, NovaTV)nisu ga ugostile,koliko je meni poznato!

todaytonight
20.10.2009., 10:33
Ok, tu se slažem sa tobom, no ako se već gore pozivaš na toleranciju, mir, snošljivost... onda se potrudi da na forumu i sama doprinešeš tim vrijednostima. Kada drugim temama optužuješ uvijek samo jednu stranu za netoleranciju, nesnošljivost.., (tj. muslimane) onda si u diskontinuitetu sa ovim gore. Iskreno, ja bih volio da se ta promjena desi, jer ti jesi draga osoba. I samo je to bila poanta mog javljanja, da djelujem pozitivno. :) Eto, pozdrav

mister no gud
pa naravno da "napadam jednu stranu" ... dijalektike radi
i, ne samo islam ... :cerek:
backyard moje vlastite HR KC (http://www.forum.hr/showpost.php?p=23139133&postcount=4) mi je specijalnost :cerek:
ali, ovaj forum je otvoren medij, i 'izazvana' strana ima sansu na svoj potez
uostalom, tu smo da se o(s)pominjemo, zar ne :)

no, ne bih nikada mogla stati solo za podij, i zijati cak niti protiv samoga lucifera ... :ne zna: ... nije cool


Veronika
thx za otv
znaci: plati - pa klati

HrvatskiAteist
20.10.2009., 12:30
pa o čemu će pravi pastori nego o istini i demonima, aleluja.
glavni katolički pastor također izgleda misli da u međugorju nema ni m od marije a to automatski znači, aleluja, da ima bar de od demona :)

mislim da gosn pastor propovijeda o demonima koji u prikazanjima glume mariju il zavode neistinom a ne da je marija demon, aleluja.

recimo svi !!! alleluja !!!


Molim, nemoj vrijeđati g.Šićka, on je apostol (http://http://www.rijeczivota.hr/novost/article/o-apostolu-damiru-sicu-alicu/?tx_ttnews[backPid]=2&cHash=8bbd5e84dc), a ne pastor! :s:rolleyes:

Beljki
20.10.2009., 12:35
@tudejtunajt: ta linija izmedju vrijedjanja i slobode izrazavanja je jako tesko odredljiva, jako sklizak teren. To sto je vecina katolika ne igra nikakvu ulogu, kao sekularna drzava zakone bi trebali imati takve da ne prave razlike po vjerskom pitanju. E sada ako bi se prozivalo za ovo Sicka trebalo bi prozvati Muslimane sto smatraju da su krscani iskrivili ucenje, pravoslavce sto smatraju da su katolici nesto u krivu... a da ne govorim o katolicima koji smatraju da su Reiki, okultizam, yoga isl demonske naravi i to vrlo otvoreno propovjedaju i njih treba u zatvor. Buduci da velika vecina religija (izuzev recimo Jainizma) ima barem u nekoj mjeri iskljucivi stvar kroz koji dokazuje zasto je daleko bolja od svih ostalih stroga kontrola takvih stvari bi znacila i prilicno mjesanje drzave u vjerska pitanja, a to nije bas popularno :D

Nemruth Dagi
20.10.2009., 13:07
hrv. alelùja (alilùja pravosl.) ← lat. alleluia ← grč. allēlouia ← hebr. halëlūyāh: slavite Jahvu

Haleluja ide ko halva, aleluja ko alva...još ako imaš hamajliju ne mogu te strefiti nikakvi hajvani...:mig:

Endimion17
20.10.2009., 14:02
Jel to znanstveno potvrdjeno.?
Pričam o tom ćaknutom tipu, ne o baš toj riječi.
On je baš poznat po tome što govori "haleluja". Fundamentalist, poremećeni fanatik koji ni domaći jezik ne zna, nego je ogrezao u engleskom.


:)

A moram priznati,mada sam pogledala samo jednom,mene također!
Ma nije to bolest,to je proračunatost...krajnji cilj svih njih je obogatiti se (materijalno,naravno).

PS.Treba isključiti ton i malo promatrati mimiku...:mig:
Govor tijela ne laže!

Zašto napaju katoličku crkvu?
Naravno,onu od koje žele preoteti sljedbenike!

Jako dobro zapažanje. Upravo tako.

Epignosis
20.10.2009., 15:04
Ulf Ekman, utemeljitelj i voditelj tzv. nedenominacijske slobodne crkve "Livets Ord" (Riječ života), nastale na izdancima pentekostalizma i fundamentalizma, koja svoje inačice ima u brojnim drugim zemljama, osim u matičnoj Švedskoj, uputio je osobno pismo zahvale fra Jozi Zovki.

Ulfova organizacija ima i svoju hrvatsku inačicu, osnovana je hrvatska "Livets Ord", - "Riječ života", čiji je predvodnik obraćenik sa islama Husid Šićko Alić, danas kršćanin Damir Šićko Alić. Po shvaćanju 'apostola' Damira, katolici nisu kršćani već idolopoklonici, davno otpali od prave vjere kakvu nam Riječ života želi servirati. Isti je je raširio po čitavoj RH mrežu malih lokalnih "Riječi života" sa snažnim antikatoličkim programom. Te lokalne zajednice, naročito manje, sami pripadnici Riječ života zovu "misijske postaje". Cilj misija su najčešće nominalni ili zakržljali katolici. Postotak bivših katolika unutar same Riječi života je vrlo visok, i to najčešće zbog ovih epiteta uz riječ katolik u prethodnoj rečenici. Kada se u hrvatskom "Riječ života" pročulo da je Ulf Ekman učinio takav korak, ne samo da je to 'apostol' ispočetka bez provjere popratio otvorenim nijekanjem, preko izjave da se informacija ne može provjeriti jer 'pastor Ulf nije u Švedskoj' (što je točno jer je u to vrijeme bio u Fiuggiu), kasnije pak suočen sa previše potvrda prešao preko tog nijekanja i pokušao maksimalno minorizirati ovaj potez svog pretpostavljenog.
Bez obzira što njegov "nadređeni" govori o snošljivorti među kršćanima Šićko propovijeda po hrvatskoj o "Demonu Marije".
Specifičnost je da nemaju neku jaču vertikalnu organizaciju, svaki pastor ima autonomiju da propovijeda što želi, kako želi i sto mu tada padne na um, tumačenje Bibliju je doslovno, a kako nema sustavnije teologije i neke više instance, nije rijetko da dva pastora mogu govoriti sasvim suprotne stvari. To nejedinstvo je uzrok tome da imate umjerene i agresivne pripadnike zajednice. Riječ života na hrvatski način jest agresivan.
Zanima me vaše mišljenje: zašto ova zajednica, i to upravo zajednica u Hrvatskoj, nastupa tako agresivno prema Katoličkoj crkvi.

Nisam član RŽ, ali moram se osvrnuti na par stvari:

1. Tko kaže da se napada RKC? Kritiziraju se pogrešne stvari (iz nečije perspektive). Ja sam osobno najkritičniji prema svojoj denominaciji, ali to ne znači da ju napadam. Naravno da kritika može biti dobra i loša.

2. Da, svaka protestantska zajednica je bila poznata po tome da evangelizira sve pa i Katolike. Na žalost, ekumenizam sada sve više prodire i među protestante i okreće evangelizaciju u dijalog. Međutim, dužnost kršćana je da evangeliziraju, pa čak i katolike.

3. Ne bih svodio Isusa na razinu Alića, ali i sam Isus je bio shvaćen prijeteći od strane židovskih vođa. Počevši od propovjedanja Kraljevstva Božjeg (što je vrlo politički prijeteći poruka bila onda), do najave uskrsnuća, do nuđenja oproštenja grijeha van legalnih židovskih institucija...itd. Narav evanđelja jest da je ono konfrontirajuće i uznemirujuće. Iz te kože se ne može!

Epignosis
20.10.2009., 15:07
Otvorena Tv,odnosno lokalna postaja(Zg)koja skuplja baš takve bisere...pa tko voli nek izvoli.....gledati!:lol:

Ozbiljne TV postaje(Hr 1, Hr 2,RTl, NovaTV)nisu ga ugostile,koliko je meni poznato!

bio je na hrt 1 u emisiji duhovni izazov prije 2-3 mjeseca.

Petro
20.10.2009., 19:02
Nisam član RŽ, ali moram se osvrnuti na par stvari:

1. Tko kaže da se napada RKC? Kritiziraju se pogrešne stvari (iz nečije perspektive). Ja sam osobno najkritičniji prema svojoj denominaciji, ali to ne znači da ju napadam. Naravno da kritika može biti dobra i loša.

2. Da, svaka protestantska zajednica je bila poznata po tome da evangelizira sve pa i Katolike. Na žalost, ekumenizam sada sve više prodire i među protestante i okreće evangelizaciju u dijalog. Međutim, dužnost kršćana je da evangeliziraju, pa čak i katolike.

3. Ne bih svodio Isusa na razinu Alića, ali i sam Isus je bio shvaćen prijeteći od strane židovskih vođa. Počevši od propovjedanja Kraljevstva Božjeg (što je vrlo politički prijeteći poruka bila onda), do najave uskrsnuća, do nuđenja oproštenja grijeha van legalnih židovskih institucija...itd. Narav evanđelja jest da je ono konfrontirajuće i uznemirujuće. Iz te kože se ne može!

Post sam postavio kao odgovor temi na ovom pdf-u (http://www.forum.hr/showthread.php?t=486660) u kojoj imaš odgovor na pitanje pod točkom 1.
Što se evangelizacije tiče ona se može provoditi bez vrijeđanja bilo koga.
Međutim, dužnost kršćana je da evangeliziraju, pa čak i katolike.
:confused: Što? Katolici nisu kršćani?
Nemoj mi imputirati nešto što nisam rekao - boldano pod točkom 3. Nemoj, molim te u istoj rečenici ih niti spominjati.

robert_smith
20.10.2009., 22:10
to su crkve proizasle iz protestantizma a način djelovanja je američki i po mom iskustvu identičan je sa prezentacijom mlm marketinga (golden,amway) i slične financijske sekte.u jednom slučaju riječ je o novcu a u drugom o bogu a način nastupanja isti.to su odavno razradili američki psiholozi to je pravi brain wash.osim trvenja sa katoličkom crkvom,trve se i medjusobno (bas poput mlm marketinskih sekti) tako da i unutar tih crkvenih zajednica postoje trvenja a i sudski sporovi.meni ta urlanja u mikrofon,lupanja nogoma o pod pod utjecajem "duha svetoga" izazivaju odbojnost a primjetio sam da i "rejting" članova tih crkvi raste dovodjenjem novih članova,uglavnom napipaju ljudsku slabost i probleme i ponude rjesenje dolaskom u njihovu zajednicu.uglavnom im nasjedaju "zakrzljali" katolici kako je već netko spomenuo.
primjetio sam da podosta zahtjevaju od boga tj mole se bogu za rjesenje materijalnih problema pa i onih beznačajnih npr zimske gume za auto i sl.uglavnom su dosta euforični i iznervirani katoličanstvom jer su manjina sprem katolika a to protestantski ego ne trpi.da reagiramo kao oni mogli bi njihovu netrpeljivost spram Gospe,kipova,svetaca i sl smatrati djelovanjem zloduha.to bi bila reakcija slična njihovoj.ko je alergičan na agresivan nastup i pelud nek neide njima jer obzirom da nemaju kipove imaju cvjetne aranzmane a tko pozeli poći lagano casual odjelo i izglancane cipele su pozeljne.kravata dolazi s napredovanjem.

JUŽNI
21.10.2009., 06:02
Nisam bio dva dana pri internetu i evo danas ću reći nekoliko riječi na ovu temu.
Od svih postova, Epignosis je jedini koji nije pristrano odgovorio i zadivljen sam sa textom koji je napisao.

Što se tiče uvodnog posta, onaj Pastor nije napisao onaj text inače bi Pastor Alić propovijedao ono što je Pastor Ulf napisao. Ajmo promisliti malo i zapitati se, dali bi mi bili tako glupi da bi tako nešto izjavili poslije godina propovjedanja suprotne stvari. Zar bi nastavili sa istim propovjedanjem kao prije svojim kršćanima, ne govoreći da je Gospa ona koja treba ući u protestantski režim i propovjedanje i imali obraza doći pred svoje vjernike, znajući da oni znaju što je izjavio za Gospu? Pa ne budimo naivni.

Razlog posjeta Međugorju tog Pastora je bio da svjedoči zabludu koja se tamo događa, a ovi su je iskoristili kao protu udar jer su mislili da će on propovjedati protiv njih kada ode i gdje ode.
Onaj tko nije ljubitelj istine, istinu neće ni prepoznati i sve ovo mu je "pričam ti priču", ali ako barem malo promisli o logici tog događaja, vidjet će da nema logike da je Pastor Ulf tako nešto napisao. A RKC koristi svoju vjerodostojnost koju naš narod pije bez razmišljanja.

Razlog zašto RŽ propovijeda protivno RKC učenju, je taj jer su ti ljudi doživjeli živog Isusa po Duhu Sv. i taj duh im je dao Istinu, a kada ti On da Istinu, za sve ono što čitaš i gledaš, daje ti uvid dali je to istina ili nije.
Pored toga, još jedan razlog je taj što su ti ljudi počeli čitati Bibliju i u njoj naišli na stvari koje pišu, a u RKC se ne rade, pa se zapitali "tko je ovdje lud" i pošto su odlučili da slijede Isusa i ono što On kaže po Pismu, nema druge nego da napuste zajedništvo koje ne slijedi Isusa i Pismo jer će oni samo pred Njim odgovarati, a ne njihovi svećenici.

Znajući da Pismo kaže, odnosno Isus: "Gdje god se dvoje ili troje okupi u moje ime, tu sam ja među njima." ljudi ne rade ništa van Njegove zapovijedi okupljajući se i slaveći Njega i čineći što Pismo kaže.

Da se razumijemo, Duh Sv. nema prepreka, gledajući na zidove ove ili one crkve i On boravi tamo gdje Ga ljudi srcem traže, tako da naziv zajednice gdje se okupljaju vjernici, Njemu ništa ne znači i jednog dana kada dođemo pred našeg Suca Gospodina Isusa, neće nas pitati kojoj denominaciji smo pripadali, nego će vidjeti dali je On u našem srcu i dali u našem srcu grijeh prebiva, a za drugo što smo napravili dobra će nam svima dati plaću koja nas čeka na nebesima. :)

Jedna bitna stvar koju treba naglasiti je ta da je Božji sluga, svaki onaj tko je svoj život predao Isusu i koji propovjeda cijelovito Evanđelje i čini ono što je Isus rekao bez obzira kojoj denominaciji pripadao ili nedenominaciji.

U cijeloj povijesti kršćanstva, Bog Otac nije dopustio da se protiv tih ljudi govori i bilo kakvo zlo čini, stoga pazimo što govorimo jer pred Njim govorimo. On oprašta neznanje, a sada kada ovo znamo, nemamo više opravdanja da nismo znali.

Petro
21.10.2009., 10:05
Nisam bio dva dana pri internetu i evo danas ću reći nekoliko riječi na ovu temu.
Od svih postova, Epignosis je jedini koji nije pristrano odgovorio i zadivljen sam sa textom koji je napisao.

Što se tiče uvodnog posta, onaj Pastor nije napisao onaj text inače bi Pastor Alić propovijedao ono što je Pastor Ulf napisao. Ajmo promisliti malo i zapitati se, dali bi mi bili tako glupi da bi tako nešto izjavili poslije godina propovjedanja suprotne stvari. Zar bi nastavili sa istim propovjedanjem kao prije svojim kršćanima, ne govoreći da je Gospa ona koja treba ući u protestantski režim i propovjedanje i imali obraza doći pred svoje vjernike, znajući da oni znaju što je izjavio za Gospu? Pa ne budimo naivni.

Razlog posjeta Međugorju tog Pastora je bio da svjedoči zabludu koja se tamo događa, a ovi su je iskoristili kao protu udar jer su mislili da će on propovjedati protiv njih kada ode i gdje ode.
Onaj tko nije ljubitelj istine, istinu neće ni prepoznati i sve ovo mu je "pričam ti priču", ali ako barem malo promisli o logici tog događaja, vidjet će da nema logike da je Pastor Ulf tako nešto napisao. A RKC koristi svoju vjerodostojnost koju naš narod pije bez razmišljanja.

Razlog zašto RŽ propovijeda protivno RKC učenju, je taj jer su ti ljudi doživjeli živog Isusa po Duhu Sv. i taj duh im je dao Istinu, a kada ti On da Istinu, za sve ono što čitaš i gledaš, daje ti uvid dali je to istina ili nije.
Pored toga, još jedan razlog je taj što su ti ljudi počeli čitati Bibliju i u njoj naišli na stvari koje pišu, a u RKC se ne rade, pa se zapitali "tko je ovdje lud" i pošto su odlučili da slijede Isusa i ono što On kaže po Pismu, nema druge nego da napuste zajedništvo koje ne slijedi Isusa i Pismo jer će oni samo pred Njim odgovarati, a ne njihovi svećenici.

Znajući da Pismo kaže, odnosno Isus: "Gdje god se dvoje ili troje okupi u moje ime, tu sam ja među njima." ljudi ne rade ništa van Njegove zapovijedi okupljajući se i slaveći Njega i čineći što Pismo kaže.

Da se razumijemo, Duh Sv. nema prepreka, gledajući na zidove ove ili one crkve i On boravi tamo gdje Ga ljudi srcem traže, tako da naziv zajednice gdje se okupljaju vjernici, Njemu ništa ne znači i jednog dana kada dođemo pred našeg Suca Gospodina Isusa, neće nas pitati kojoj denominaciji smo pripadali, nego će vidjeti dali je On u našem srcu i dali u našem srcu grijeh prebiva, a za drugo što smo napravili dobra će nam svima dati plaću koja nas čeka na nebesima. :)

Jedna bitna stvar koju treba naglasiti je ta da je Božji sluga, svaki onaj tko je svoj život predao Isusu i koji propovjeda cijelovito Evanđelje i čini ono što je Isus rekao bez obzira kojoj denominaciji pripadao ili nedenominaciji.

U cijeloj povijesti kršćanstva, Bog Otac nije dopustio da se protiv tih ljudi govori i bilo kakvo zlo čini, stoga pazimo što govorimo jer pred Njim govorimo. On oprašta neznanje, a sada kada ovo znamo, nemamo više opravdanja da nismo znali.

Naglasak na boldano.
Vjerojatno "onaj" pastor (bdw. osnivač RŽ) nije rekao ni slijedeće:

Lipanj 2006. prisustvovao je u Fiuggiju, Italija, svom prvom susretu katoličkih karizmatskih voditelja iz cijeloga svijeta.
Ulf Ekman koji je živio i u Izreaelu, ispričao je i jednu priču koja mu se dogodila upravo u okolici Jeruzalema. Tamo je bio jako zaposlen sa svojim misionarskim poslom kao i posvuda po svijetu, ali i tamo je nosio stvari koje nosimo po životu - neznanje, ponos i štošta drugo što spriječava napredak. Rekao je da je njegova supruga već dugo bila ekumenski nastrojena, no da je ekumenizam za njega bila mrtva stvar. Da je doživio u životu puno čudesa, ali da je svejedno cijelo vrijeme osjećao još neki nedostatak, nešto je falilo. Šećući jednom vrtem punim maslina, u rodnom selu Ivana Krstitelja, ugledao je prastaru maslinu. Još iz Isusova doba. Gledao ju je, i zatim doživio da mu se u srcu obraća Gospodin: "Pogledaj ovo drvo, mrtvo je zar ne?" Odgovorio je: "Da, je, mrtvo je". Kaže dalje Ulf, "Tada me je Gospodin ukorio, i rekao, 'Ne! Pogledaj ga! Nije mrtvo! I ti nemaš prava išta zvati mrtvim, jer ne znaš, gledaš izvana, ali Ja znam!' A odnosilo se to na moja iskustva s povijesnim crkvama (Katoličkom, Pravoslavnom), i na predrasude, aroganciju i neznanje u mom životu, i On me zaista protresao i rekao, 'ti ne razumiješ što činim za jedinstvo u mom Tijelu i ne smiješ to gledati iz svoje male situacije, svoje službe, svojih crkava.... Bilo je to zapanjujuće i prekrasno ukoravanje. Oči su mi se otvorile. Gospodin me ispunio shvaćanjem potrebe jedinstva. Moja žena je već prije bila ekumenski nastrojena, ali za mene, za onu pozadinu iz koje ja dolazim, povezati se s katolicima i pravoslavcima, to je bilo, kao.., kao.., ma kao još PRIJE otkrića Amerike! Gdje sam god išao, sretao sam katolike, a nešto bi me kao povuklo, i ja bih shvatio da je Gospodin, da mi se smješi i prstom pokazuje na njih. Tako je Gospodin zaista promjenio moj život, uveo me u potpuno novu dimenziju, i zaista želim reći da je zapanjujuće putovanje, otkriće ljubavi i prisutnosti Duha Svetoga, i prisutnosti Isusove koja je u Katoličkoj Crkvi. To je bila revolucija za moj život, i slavim Boga svaki dan!'"
Video zapis je moguće dobiti kod ekumenskih zajednica u Zagrebu.
Kolika je razlika u retorici između RŽ u Hrvatskoj i njenog utemeljitelja možeš vidjeti i u članak iz posljednjeg izdanja Charisma Magazine. (http://outfromrome.com/?p=45)
Šićko Alić može negirati ono što kaže RKC - ali morati će negirati i neke druge protestantske denominacije (http://peter.theholms.net/2009/04/20/ulf-ekman-being-a-catholic/)

robert_smith
21.10.2009., 10:22
rijež života velikim dijelom bavi se dijelima apostolskim i to fragmentirano (vidim juzni da si se nakon bana privremeno civilizirao).neznam odakle tvrdnja da svedski pastor nije ono napisao,to bi u svakom slučaju trebalo provjeriti a ne olako napisati.kao sto bi trebali i uzeti u obzir da su mnogi fragmenti za koje se drzi rž ustvari polufalsikati namjerni i nenamjerni jer je u novi zavjet tokom vremena intervenirano krivim prijevodima,izbacivanjima dodavanjima i sl .a i za psihijatriju bi bilo posla sto potvrdjuje sam pastor šićko u donjem linku prozivajući Demona Marije

http://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE&feature=related

JUŽNI
21.10.2009., 11:32
Video zapis je moguće dobiti kod ekumenskih zajednica u Zagrebu.
Kolika je razlika u retorici između RŽ u Hrvatskoj i njenog utemeljitelja možeš vidjeti i u članak iz posljednjeg izdanja Charisma Magazine. (http://outfromrome.com/?p=45)
Šićko Alić može negirati ono što kaže RKC - ali morati će negirati i neke druge protestantske denominacije (http://peter.theholms.net/2009/04/20/ulf-ekman-being-a-catholic/)

Pazi Petro, Pastor Šićko se ne povodi za čovjekom nego za Isusom i možeš ga ubit, ali on Ga se odreći neće niti Njegove Riječi i ako Pastor Ulf radi nešto što nije po Bibliji, nema šanse da će ga nasljedovati i to je ono što je velika stvar kod njega i zbog čega ga slušaju ljudi.

Već je bilo slučajeva da su se neki Pastori vratili RKC, ali to nema veze sa stvarnošću. U onome članku za koji si stavio link, pročitaj ispod Pastor Ulfove slike da su molitva mariji, molitva mrtvima i za mrtve, čistilište i kako piše ostale false doktrine bile dio njegovih predavanja, što se zaključuje da Pastor Ulf uči RKC vjernike što on propovjeda i kako to temelji na Bibliji, što je za mene uspjeh nad uspjesima jer ujediniti crkve sa različitim vjerovanjima, može biti samo i jedino na temelju Pisma koje i jest dano da se po njemu vodimo.

JUŽNI
21.10.2009., 11:41
rijež života velikim dijelom bavi se dijelima apostolskim i to fragmentirano (vidim juzni da si se nakon bana privremeno civilizirao).neznam odakle tvrdnja da svedski pastor nije ono napisao,to bi u svakom slučaju trebalo provjeriti a ne olako napisati.kao sto bi trebali i uzeti u obzir da su mnogi fragmenti za koje se drzi rž ustvari polufalsikati namjerni i nenamjerni jer je u novi zavjet tokom vremena intervenirano krivim prijevodima,izbacivanjima dodavanjima i sl .a i za psihijatriju bi bilo posla sto potvrdjuje sam pastor šićko u donjem linku prozivajući Demona Marije

http://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE&feature=related

Za napraviti ono što je Pastor Šićko napravio na Cvjetnom trgu, mora biti pomognuto sa Božjom rukom jer onako izaći smjelo i propovjedati zabludu o Mariji, ne može sam čovjek bez Njega.

A što se tiče mene, nisam bio banovan radi pisanja na forumu, nego radi postavljanja jedne teme, a ako vidiš promjenu, ona dolazi po Gospodinu Isusu, a ne po banu jer što se tiče banovanja, spreman sam biti banovan svakih 3 dana da bi Istina bila sprovedena.

HrvatskiAteist
21.10.2009., 12:17
i koji propovjeda cijelovito Evanđelje....

A zašto ne propovjeda i Levitski Zakon?

mpo
21.10.2009., 12:21
i riječ života i KC su takve gluposti, samo troše novac poreznih obveznika.

Fino sve poslat na burzu rada pa nek kopaju kanale ili što već.

Beljki
21.10.2009., 12:22
Pazi Petro, Pastor Šićko se ne povodi za čovjekom nego za Isusom i možeš ga ubit, ali on Ga se odreći neće niti Njegove Riječi

povjerovat cu kad vidim, takvi likovi obicno samo dobro drugima prodaju proizvod :D

JUŽNI
21.10.2009., 12:24
A zašto ne propovjeda i Levitski Zakon?

Zato što smo u NZ, a onaj tko je spašen po Isusu, nije spašen po djelima nego po milosti.

JUŽNI
21.10.2009., 12:26
povjerovat cu kad vidim, takvi likovi obicno samo dobro drugima prodaju proizvod :D

Tomin sistem, ha, ali nema veze. Promisli malo samo, kolika je odgovornost pred Bogom ići nešto Njegovo prodati, pa onda posumnjaj. Isus je rekao, poznat ćete ih po plodovima, a ako su plodovi njegova mnoga svjedočanstva ljudi koji ma se promjenio život iz korijena....

http://www.rijeczivota.hr/

Beljki
21.10.2009., 12:26
Za napraviti ono što je Pastor Šićko napravio na Cvjetnom trgu, mora biti pomognuto sa Božjom rukom jer onako izaći smjelo i propovjedati zabludu o Mariji, ne može sam čovjek bez Njega.


vise je smjelosti kad se Tom Gotovac gol parodira po trgu pa je to vjerojetno prije dokas egzibicionistickih teznji nego Bozije intervencije :D A da ne govorimo o nasem najdrazem hrvackom bosonogom kiroprakticaru, sta taj sve javno ne naprica mora da je u najmanju ruku utjelovlenje kakvog arhandjela :D :D Sto vise javno seres to si blizi Bogu, nes ti :rofl:

Beljki
21.10.2009., 12:30
Tomin sistem, ha, ali nema veze. Promisli malo samo, kolika je odgovornost pred Bogom ići nešto Njegovo prodati, pa onda posumnjaj. Isus je rekao, poznat ćete ih po plodovima, a ako su plodovi njegova mnoga svjedočanstva ljudi koji ma se promjenio život iz korijena....

http://www.rijeczivota.hr/

naci ako se netko usudi nesto prodavati to je dokaz da je Boziji? Jel to vrijedi iza Jim Jonesa, Scientologe, The Fammily i slicne takodjer (prvi i zadnji se smatrase krscanima)? :D

Plod je skupina ogranicenih indoktriniranih fundamentalista, nije bas da mi se to voce svidja :D Stoga ako se po plodovima prepoznaje ... nista dobro :D

Beljki
21.10.2009., 12:44
P.S. cisto da se krivo ne shvati govorim iskljucivo o pristupu stvarima, ponasanju, odnosu sa drugima isl, ne ulazim u istinitost samog nauka.

Petro
21.10.2009., 14:09
Pazi Petro, Pastor Šićko se ne povodi za čovjekom nego za Isusom i možeš ga ubit, ali on Ga se odreći neće niti Njegove Riječi i ako Pastor Ulf radi nešto što nije po Bibliji, nema šanse da će ga nasljedovati i to je ono što je velika stvar kod njega i zbog čega ga slušaju ljudi.

Već je bilo slučajeva da su se neki Pastori vratili RKC, ali to nema veze sa stvarnošću. U onome članku za koji si stavio link, pročitaj ispod Pastor Ulfove slike da su molitva mariji, molitva mrtvima i za mrtve, čistilište i kako piše ostale false doktrine bile dio njegovih predavanja, što se zaključuje da Pastor Ulf uči RKC vjernike što on propovjeda i kako to temelji na Bibliji, što je za mene uspjeh nad uspjesima jer ujediniti crkve sa različitim vjerovanjima, može biti samo i jedino na temelju Pisma koje i jest dano da se po njemu vodimo.

Ako ne poštivate autoritete u vlastitoj zajednici to je vaš izbor. Činjenica jest da pripadaš zajednici koja ima uporište na Reformaciji. Činjenica jest da je autor te Reformacije Martin Luther. Činjenica jest da ni on nije bio svijestan u što će se to pretvoriti.
''Nikada nisam odobravao raskol niti ću ga ikad odobriti. Rimska crkva je više Božja negoli druge crkve, u to nema sumnje. Sv. Petar i sv. Pavao, četrdeset i šest papa i nekoliko stotina tisuća mučenika, položili su svoje živote za ovu zajednicu nadvladavši i pakao i svijet, i zato Bog gleda na Rimsku crkvu s posebnom naklonošću. Iako prolazimo kroz teško razdoblje, to nikako nije razlog za odvajanje od Crkve. Naprotiv, upravo kada je situacija u Crkvi sve teža, mi se moramo držati što bliže, jer odvajanjem od Crkve nećemo je učiniti boljom, nego upravo ostajanjem u Crkvi. Ne smijemo se odvojiti od Boga zbog ikojeg đavolskog djela, niti prestati prijateljevati sa djecom Božjom koja su još uvijek u sumraku Rima zbog mnoge bezbožnosti. Nema grijeha, nema tog zla kojemu bi trebali podleći da razriješi spone milosrđa ili slomi veze tjelesnog jedinstva. Ljubav može sve, i ništa nije teško onima koji su ujedinjeni.“

(Martin Luther, Pismo papi Lavu X., 1519. god.) Dakle, bitno poslije 31. listopada 1517.g. kada je navodno prikucao teze (bdw. Luther nikada nije za to znao !?!:cerek: )
Činjenica je da je postojala sumnja i kod utemeljitelja Reformacije. Činjenica je da se pojavila sumnja i u utemeljitelja "Rijič života". ali kod tebe nema sumnje, ti, kao i Šićko Alić, propovijedate "pravu istinu" o aroganciji KC i o njezinoj bahatosti i o nepriznavanju grijeha iste. Da nije tako navodim slijedeće:
Papa Hadrijan VI. 1522. god. u ruke Carskom vijeću u Nurnbergu šalje ovakvo priznaje grijeha: “Mi dobro znamo da su se i pri ovoj Svetoj stolici pred nešto ljeta zbivale mnoge odvratnosti: zloporabe u duhovnim stvarima, prekršenja zapovijedi, dapače da se sve izokretalo na loše. Stoga nas ne treba nimalo čuditi da se bolest ukorijenila od glave do udova, od papa do prelata. Svi mi, i prelati i duhovnici, sišli smo s puta pravice.”
Crkvu čine ljudi i nesporazumi su dio čovjekove grešne i sebične naravi.
Ljudi teško mijenjaju druge ljude i promjena treba početi na osobnoj razini, uz Božje djelovanje.

HrvatskiAteist
21.10.2009., 16:10
Zato što smo u NZ, a onaj tko je spašen po Isusu, nije spašen po djelima nego po milosti.

Nije li Isus rekao da nije došao promijeniti Zakon i da se mora istoga držati?

TotesKind
21.10.2009., 18:11
Zato što smo u NZ, a onaj tko je spašen po Isusu, nije spašen po djelima nego po milosti.

:rolleyes: Djela nemaju nikakve veze s spasenjem?

robert_smith
21.10.2009., 22:30
Za napraviti ono što je Pastor Šićko napravio na Cvjetnom trgu, mora biti pomognuto sa Božjom rukom jer onako izaći smjelo i propovjedati zabludu o Mariji, ne može sam čovjek bez Njega.

A što se tiče mene, nisam bio banovan radi pisanja na forumu, nego radi postavljanja jedne teme, a ako vidiš promjenu, ona dolazi po Gospodinu Isusu, a ne po banu jer što se tiče banovanja, spreman sam biti banovan svakih 3 dana da bi Istina bila sprovedena.

a ti si provoditelj istine po forumu i podnijet čes mučenistvo baniranja radi istine.?i ti i taj poremećeni šićko bi trebali posjetiti neku instituciju i prihvatiti se mučenistva nekog fizičkog rada.ne vidi se nikakva promjena osim onih koji vjerojatno ti i šićko vidite u maničnoj fazi.

najprije si proglsio za laz iskustvo pastora ulma a kada ti je dokazano suprotno jednostavno ga se odričes.daj budi dosljedniji i informiraniji.i prihvati se fizičkog posla.za vase sekte je uobičajeno da su članovi budni noću(bar većina koje poznajem) a to nema veze sa duhovnim zivotom.naročito oni kijo gorljivo mole u duhu i istinu a nemogu bez nikotina.

JUŽNI
22.10.2009., 13:41
Ako ne poštivate autoritete u vlastitoj zajednici to je vaš izbor. Činjenica jest da pripadaš zajednici koja ima uporište na Reformaciji. Činjenica jest da je autor te Reformacije Martin Luther. Činjenica jest da ni on nije bio svijestan u što će se to pretvoriti.
Dakle, bitno poslije 31. listopada 1517.g. kada je navodno prikucao teze (bdw. Luther nikada nije za to znao !?!:cerek: )
Činjenica je da je postojala sumnja i kod utemeljitelja Reformacije. Činjenica je da se pojavila sumnja i u utemeljitelja "Rijič života". ali kod tebe nema sumnje, ti, kao i Šićko Alić, propovijedate "pravu istinu" o aroganciji KC i o njezinoj bahatosti i o nepriznavanju grijeha iste. Da nije tako navodim slijedeće:

Crkvu čine ljudi i nesporazumi su dio čovjekove grešne i sebične naravi.
Ljudi teško mijenjaju druge ljude i promjena treba početi na osobnoj razini, uz Božje djelovanje.

Puno si ti ovdje toga stavio, a da ti pravo rečem ja ne kužim. Što hočeš reći, ja sam direktan i ne razumijem igre skrivice.

Mi poštujemo autoritete, ali ih ne moramo slijediti ako su oni prestali slijediti Krista. Svima nam je On svjetlo i tko se slaže uz Njega, s nama je, a tko se ne slaže, bio on Ulf ili Šićko, imamo pravo mu to i reći te ga ne slijediti odnosno poslušati. Nama je toliko puta Pastor Šićko rekao dok bi propovjedao, "Molim vas ispravite me, ako griješim i ne govorim u skladu sa Pismom" i isto tako je jednom sam rekao, "čekajte, ovo se ne slaže sa Pismom".

Što se tiče Martina, ne znam puno jer nisam ljubitelj povijesti, radije sam u sadašnjosti i budućnosti. Znam samo jedno i to mi je bilo odvratno kada sam doznao, da se u vrijeme Martinovog odlaska iz RKC, prodavale tzv otpusnice koje su se naplaćivale i tada jako siromašnom narodu, a onaj tko je kupio od svećenika tu otpusnicu, bilo mu je rečeno da su mu svi grijesi otpušteni i da mu je vječan život zagarantiran.

Martin je tada dobio otkrivenje od Gospodina kada je čitao stih da će Njegov pravednik živjeti od vjere i te mu otpusnice nisu nikako išle zajedno sa tim i odlučio je slijediti Njega i Pismo i s obzirom da se u RKC, tada pa ni danas, nije slijedilo Pismo, on je napustio RKC.

A što se tiče priznanja grijeha u RKC; zaludu je svo to priznanje kada se ne stoji na temelju koji će ponovo izgraditi kuću, a to je Krist. Vidi jednu stvar, kod nas ljudi sami odlaze ako su ustrajali u grijehu, a kod vas se to sve tolerira. Meni nebi mogao propovjedati Pastor koji bi zabludničio u homoseksualnost.. Ne zato što mu nebi oprostio, pa tko sam ja da mu sudim, nego zato što mu više duh nije čist i otvoren Božjim objavama i postoji mogućnost primanja od zloga.

I nemam pojma o kojoj sumnji pričaš. Ako misliš na sumnju da smo na pravom putu, prijo moj onda treba da znaš jednu stvar; onaj tko sumnja u svoj put, nije sreo onoga koji jest Put, a to je Isus, a ja sam Ga sreo i danas sam s Njim pa tako i Pastor Šićko.

Što se tiče Pastora Ulfa, prava istina ti je ta da se on trudi da uvede učenje koje se temelji na Bibliji u RKC i Pravoslavni svijet, a ono je to da se ne moli Mariji, svecima, mrtvima i za mrtve te se tako pokušaju ujediniti u jedinstvenu Crkvu Kristovu.
Ako misliš da je Pastor Ulf promjenio svoju nauku koju mu je dao Gospodin Isus u nasljedstvo i sada prihvatio učenje čovjekovo koje kaže da se treba moliti Mariji i svecima, mrtvima i za mrtve, onda ti moram reći da si naivan, bez ljutnje pliz, nisi ti kriv za ništa.

I još nešto, jako bitno; pogledaj svoje postove, upireš prstom stalno u čovjeka, što govori da imaš odnos sa čovjekom i u njega ti je uprt pogled, za razliku od nas kojima je pogled uprt u Gospodina i samo Njega slijedimo i slavu i hvalu dajemo.

JUŽNI
22.10.2009., 13:54
Nije li Isus rekao da nije došao promijeniti Zakon i da se mora istoga držati?

Rekao je da ga nije došao ukinuti, nego ispuniti.

Na taj način, kako ga je On ispunio i na Križu rekao "Svršeno je!", mi po Njegovu Duhu primamo Njegovu pravednost i u Njegovo ime bivamo oslobođeni svih prinošenja žrtava i slično.
Efe. 2:8,9 Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar! 9 Ne po djelima, da se ne bi tko hvastao.

Pravednost je ispravno stajanje pred Bogom. Kada u Isusovo ime molimo, mi po Njegovj krvi koja je na nama (ako nam je Isus Gospodar) imamo čisti odnos roditeljski i nikave zamjerke nema Otac prema nama i nikada i nikada ne možemo toliko zlo učiniti da bi nas se Otac odrekao jer je Gospodin Isus platio svu cjenu i sav gnjev se na Njega izlio, sve zato da bi mi imali zagarantiran vječan odnos s Ocem.

JUŽNI
22.10.2009., 13:59
a ti si provoditelj istine po forumu i podnijet čes mučenistvo baniranja radi istine.?i ti i taj poremećeni šićko bi trebali posjetiti neku instituciju i prihvatiti se mučenistva nekog fizičkog rada.ne vidi se nikakva promjena osim onih koji vjerojatno ti i šićko vidite u maničnoj fazi.

najprije si proglsio za laz iskustvo pastora ulma a kada ti je dokazano suprotno jednostavno ga se odričes.daj budi dosljedniji i informiraniji.i prihvati se fizičkog posla.za vase sekte je uobičajeno da su članovi budni noću(bar većina koje poznajem) a to nema veze sa duhovnim zivotom.naročito oni kijo gorljivo mole u duhu i istinu a nemogu bez nikotina.

Nisam se nikoga odrekao, a što se tiče članaka, nisu napisani u duhu koji je Pastor Ulf propovjedao jer znam da se takav čovjek ne odriče Isusa ni za kakvu cijenu. Ogradio sam se na taj način što sam rekao da i ako je zastranio, nije taj kojega se slijedi nego Isus i Njegova Riječ u Pismu. A što se tiče tih "noćnih ptica", u svakom žitu ima kukolja, ali znam samo jedno, a to je da takvi ovdje dugo ne opstaju jer je većina sveta, a u svetosti grešnost ne može opstati, kako ni tama u svjetlu.

Epignosis
22.10.2009., 21:14
Post sam postavio kao odgovor temi na ovom pdf-u (http://www.forum.hr/showthread.php?t=486660) u kojoj imaš odgovor na pitanje pod točkom 1.
Što se evangelizacije tiče ona se može provoditi bez vrijeđanja bilo koga.
:confused: Što? Katolici nisu kršćani?
Nemoj mi imputirati nešto što nisam rekao - boldano pod točkom 3. Nemoj, molim te u istoj rečenici ih niti spominjati.

- tema na ovom pdf-u i točka 1 - ne kužim? Napad na rkc se sastoji u tvrdnji da li je papa idolopoklonik? To je napad?

- ja sam protiv da se vrijeđa u evangelizaciji ali je samo evanđelje uvredljivo - samo želim istaknuti tu razliku

- baš me briga kako se tko zove ("papirnati kršćani" kao što kaže don Vinko Grubišić) i tko u koju crkvu ide, ali nitko nije kršćanin ako nije učenik Svatko tko nije učenik je "predmet" evangelizacije, a onaj tko je učenik je "predmet" daljnje pouke.

-

Petro
22.10.2009., 22:25
Puno si ti ovdje toga stavio, a da ti pravo rečem ja ne kužim. Što hočeš reći, ja sam direktan i ne razumijem igre skrivice.

Mi poštujemo autoritete, ali ih ne moramo slijediti ako su oni prestali slijediti Krista. Svima nam je On svjetlo i tko se slaže uz Njega, s nama je, a tko se ne slaže, bio on Ulf ili Šićko, imamo pravo mu to i reći te ga ne slijediti odnosno poslušati. Nama je toliko puta Pastor Šićko rekao dok bi propovjedao, "Molim vas ispravite me, ako griješim i ne govorim u skladu sa Pismom" i isto tako je jednom sam rekao, "čekajte, ovo se ne slaže sa Pismom".

Što se tiče Martina, ne znam puno jer nisam ljubitelj povijesti, radije sam u sadašnjosti i budućnosti. Znam samo jedno i to mi je bilo odvratno kada sam doznao, da se u vrijeme Martinovog odlaska iz RKC, prodavale tzv otpusnice koje su se naplaćivale i tada jako siromašnom narodu, a onaj tko je kupio od svećenika tu otpusnicu, bilo mu je rečeno da su mu svi grijesi otpušteni i da mu je vječan život zagarantiran.

Martin je tada dobio otkrivenje od Gospodina kada je čitao stih da će Njegov pravednik živjeti od vjere i te mu otpusnice nisu nikako išle zajedno sa tim i odlučio je slijediti Njega i Pismo i s obzirom da se u RKC, tada pa ni danas, nije slijedilo Pismo, on je napustio RKC.

A što se tiče priznanja grijeha u RKC; zaludu je svo to priznanje kada se ne stoji na temelju koji će ponovo izgraditi kuću, a to je Krist. Vidi jednu stvar, kod nas ljudi sami odlaze ako su ustrajali u grijehu, a kod vas se to sve tolerira. Meni nebi mogao propovjedati Pastor koji bi zabludničio u homoseksualnost.. Ne zato što mu nebi oprostio, pa tko sam ja da mu sudim, nego zato što mu više duh nije čist i otvoren Božjim objavama i postoji mogućnost primanja od zloga.

I nemam pojma o kojoj sumnji pričaš. Ako misliš na sumnju da smo na pravom putu, prijo moj onda treba da znaš jednu stvar; onaj tko sumnja u svoj put, nije sreo onoga koji jest Put, a to je Isus, a ja sam Ga sreo i danas sam s Njim pa tako i Pastor Šićko.

Što se tiče Pastora Ulfa, prava istina ti je ta da se on trudi da uvede učenje koje se temelji na Bibliji u RKC i Pravoslavni svijet, a ono je to da se ne moli Mariji, svecima, mrtvima i za mrtve te se tako pokušaju ujediniti u jedinstvenu Crkvu Kristovu.
Ako misliš da je Pastor Ulf promjenio svoju nauku koju mu je dao Gospodin Isus u nasljedstvo i sada prihvatio učenje čovjekovo koje kaže da se treba moliti Mariji i svecima, mrtvima i za mrtve, onda ti moram reći da si naivan, bez ljutnje pliz, nisi ti kriv za ništa.

I još nešto, jako bitno; pogledaj svoje postove, upireš prstom stalno u čovjeka, što govori da imaš odnos sa čovjekom i u njega ti je uprt pogled, za razliku od nas kojima je pogled uprt u Gospodina i samo Njega slijedimo i slavu i hvalu dajemo.
Iz mog posta nisi vidio o kojoj sumnji pričam. Tebi je nejasno i to što je tako vidljivo - ali Bibliju u cijelosti rauzmiješ i svoje razumijevanje razastireš preko katolika. Iz posta se vidi da govorim o sumlji ljudi, koji su u tvojoj zajednici autoriteti, u njihov odnos prema Rimokatoličkoj crkvi. Nigdje nisam rekao da sumnjaju u svoje učenje - to je tvoj zaključak, ali tebi u "duhu" tvog razumijevanja napisanog ne smeta mene nazvati naivnim.
RKC je pokazala veličinu priznajući svoje pogreške. Nisam nigdje našao ispriku reformiranih crkava i zajednica za grijehe koje su sami činili. (pr. inkvizicija se ne veže samo za Rimokatoličku crkvu.) Ne upirem prstom u čovjeka već se istom obraćam - sudjelujući na ovm pdf-u, s nekima se slažem s nekima ne, ali uvijek nastojim svoju komunikaciju svesti na razinu bez vrijeđanja - nažalost to mi uvijek ne uspijeva :D, ali bar nastojim.
A što se Martina tiče, jedno od njegovih otkrivenja od "Gospodina" simptomatičan je povijesni detalj: Kada je 1525. planuo Seljački ustanak u krajevima gdje su kneževi i plemići bili mahom katolici Luther je pokušao posredovati svojim autoritetom. Međutim kada je ustanak zahvatio i protestantska područja izrazito oštro je istupio protiv ustanika i čak pozivao da pobunjenike treba daviti, klati, tajno i javno, tko gdje može, kao što se bijesni psi moraju ubijati.

Tvoje pisanje je, izgleda, u opisu tvog radnog mjesta a nikako "pogled uprt u Gospodina".

robert_smith
22.10.2009., 22:46
Nisam se nikoga odrekao, a što se tiče članaka, nisu napisani u duhu koji je Pastor Ulf propovjedao jer znam da se takav čovjek ne odriče Isusa ni za kakvu cijenu. Ogradio sam se na taj način što sam rekao da i ako je zastranio, nije taj kojega se slijedi nego Isus i Njegova Riječ u Pismu. A što se tiče tih "noćnih ptica", u svakom žitu ima kukolja, ali znam samo jedno, a to je da takvi ovdje dugo ne opstaju jer je većina sveta, a u svetosti grešnost ne može opstati, kako ni tama u svjetlu.

nije ni bilo govora o odricanju od isusa nego o njegovom iskustvu u medjugorju nasto ti nemas sto pametno reći kad ti je dokazano crno na bijelo.dakle poastor ulf iz zajednice riječ života govori nesto potpuno suprotno o djevici mariji nego pastor šićko a obojica su iz iste zajednice.očito je da sekte nemaju konzistentnog djelovanja a povezane su samo šminke radi.neznam kako vam već nije dosadilo to bogohulno pljuvanje po djevici mariji i da jedan pastor priča jedno a drugi drugo,medjusobno se čak i optuzujući.ima čak i sudskih sporova medju pastorima koji ugodno zive od desetine naivnih sljedbenika koji im sluze čak i za radnu snagu kad pastor ima nekog privatnog posla (krečenje.čuvanje djece) i sl.osobno poznavajući neke članove te i sličnih zajednica mogu reći da su cijelog zivota zeljeli biti posebni pa su se stoga i obratili na "posebniju" vjeru,naporni su u konunikaciji,dosadjuju ljudima sa propovjedima usiljeno skrećući temu na svoju vjeru.sluza se polulazima i ljubaznim rrječnikom samo da primame nove članove a kasnije na tim sastancima je drugačiji ton.dovoljno je pogledati snimak tog umobolnog šićka kako urla o demonu marije kojeg ima pod svojim nogama i sve je jasno.reci samo jesi li ti kod šićka ili onog drugog s kojim je vodjen sudski spor.žalosno.i još nesto me zanima,naime ovdje svi pišu u svoje ime jedino ti spominjes "mi".jesi li zaista po zadatku ovdje ili se konzultiras s nekim pastorom o postovima?

Epignosis
23.10.2009., 06:23
A što se Martina tiče, jedno od njegovih otkrivenja od "Gospodina" simptomatičan je povijesni detalj: Kada je 1525. planuo Seljački ustanak u krajevima gdje su kneževi i plemići bili mahom katolici Luther je pokušao posredovati svojim autoritetom. Međutim kada je ustanak zahvatio i protestantska područja izrazito oštro je istupio protiv ustanika i čak pozivao da pobunjenike treba daviti, klati, tajno i javno, tko gdje može, kao što se bijesni psi moraju ubijati.


Kad se već dotičeš povijesti, ovaj podatak o Lutheru - to si samo prepisao s neta. I što želiš s time reći o Lutheru? Što zaključuješ o njemu?

Kod ovakvih stvari trebaš razumijeti ne samo što je netko rekao nego i zašto je nešto netko rekao. To nužno ne opravdava tu povijesnu osobu u nekom činu, ali nam pomaže da ju bolje razumijemo.

I, zašto je to Luther rekao?

Agna 33
23.10.2009., 12:14
- tema na ovom pdf-u i točka 1 - ne kužim? Napad na rkc se sastoji u tvrdnji da li je papa idolopoklonik? To je napad?

- ja sam protiv da se vrijeđa u evangelizaciji ali je samo evanđelje uvredljivo - samo želim istaknuti tu razliku

- baš me briga kako se tko zove ("papirnati kršćani" kao što kaže don Vinko Grubišić) i tko u koju crkvu ide, ali nitko nije kršćanin ako nije učenik Svatko tko nije učenik je "predmet" evangelizacije, a onaj tko je učenik je "predmet" daljnje pouke.

-

Bravo, posebno za ovo boldano.

HrvatskiAteist
23.10.2009., 12:20
Rekao je da ga nije došao ukinuti, nego ispuniti.

Na taj način, kako ga je On ispunio i na Križu rekao "Svršeno je!", mi po Njegovu Duhu primamo Njegovu pravednost i u Njegovo ime bivamo oslobođeni svih prinošenja žrtava i slično.


A što znače ovi retci?

Mt 5:18,19:
18Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.

Petro
23.10.2009., 13:44
Kad se već dotičeš povijesti, ovaj podatak o Lutheru - to si samo prepisao s neta. I što želiš s time reći o Lutheru? Što zaključuješ o njemu?

Kod ovakvih stvari trebaš razumijeti ne samo što je netko rekao nego i zašto je nešto netko rekao. To nužno ne opravdava tu povijesnu osobu u nekom činu, ali nam pomaže da ju bolje razumijemo.

I, zašto je to Luther rekao?

Da našao sam na internetu: ovdje ... (http://www.geocities.com/paulntobin/luther.html)
In his pamphlet addressed to the princes and nobles entitled Against the Murderous Peasants he said:
Let all who are able, cut them down, slaughter and stab them, openly or in secret, and remember that there is nothing more poisonous, noxious and utterly devilish than a rebel.

O Lutheru nemam što više reći nego što je sam za sebe kazao (http://www.britannica.com/EBchecked/topic/351950/Martin-Luther/59849/Controversies-after-the-Diet-of-Worms):
I desire that there be given me a good little hour when I can move onward to God. I have had enough. I am tired. I have become nothing. Do pray earnestly for me so that the Lord may take my soul in peace.

I daj se dogovorite kako i što treba čitati. Po vama Bibliju treba čitati doslovno a Luthera analitički!:cerek:

Petro
23.10.2009., 13:56
- tema na ovom pdf-u i točka 1 - ne kužim? Napad na rkc se sastoji u tvrdnji da li je papa idolopoklonik? To je napad?
.....

Ne znam što podrazumijevaš pod napadom, ali što reći na ovo:
....E da su poglavari RKC dali ovom narodu još prije rata što je D.Y. Cho dao, vjera našeg naroda bi učinila sve da ne proživimo što smo proživjeli i što danas proživljavamo...
kada pokretač navedene teme okrivljuje Rimokatoličku crkvu za sve patnje proživljene u ratu. Ako to nije napad onda ga nazovi kako hoćeš.

Epignosis
23.10.2009., 14:01
Da našao sam na internetu: ovdje ... (http://www.geocities.com/paulntobin/luther.html)
In his pamphlet addressed to the princes and nobles entitled Against the Murderous Peasants he said:


O Lutheru nemam što više reći nego što je sam za sebe kazao (http://www.britannica.com/EBchecked/topic/351950/Martin-Luther/59849/Controversies-after-the-Diet-of-Worms):


I daj se dogovorite kako i što treba čitati. Po vama Bibliju treba čitati doslovno a Luthera analitički!:cerek:

Prijateljski savjet - kad se već baviš povijesnim osobama, probaj razumjeti zašto je u ovom slučaju Luther to rekao. U ovom slučaju razmotri i rekonstruiraj povijesne okolnosti tog vremena i samo Lutherovo shvaćanje seljačke pobune. Ovako, ispada kao da je Luther bio divljak. I jest, ako uzimaš njegove riječi iz konteksta.

Dakle, ne samo što je rekao nego i zašto je rekao. Meni je to puno pomoglo u povijesti crkve.
I daj se dogovorite kako i što treba čitati. Po vama Bibliju treba čitati doslovno a Luthera analitički!:cerek:


Ova tema je već bila i ne želim se ponavljati. Hoćeš reći da RKC neke dijelove Biblije ne tumači doslovno? Npr. riječi euharistije (ovo je moje tijelo...krv) RKC shvaća doslovno za razliku od većine protestanata.

Epignosis
23.10.2009., 14:02
Ne znam što podrazumijevaš pod napadom, ali što reći na ovo:

kada pokretač navedene teme okrivljuje Rimokatoličku crkvu za sve patnje proživljene u ratu. Ako to nije napad onda ga nazovi kako hoćeš.

ako je to mislio, onda je to napad na RKC- slažem se

JUŽNI
23.10.2009., 21:01
nije ni bilo govora o odricanju od isusa nego o njegovom iskustvu u medjugorju nasto ti nemas sto pametno reći kad ti je dokazano crno na bijelo.dakle poastor ulf iz zajednice riječ života govori nesto potpuno suprotno o djevici mariji nego pastor šićko a obojica su iz iste zajednice.očito je da sekte nemaju konzistentnog djelovanja a povezane su samo šminke radi.neznam kako vam već nije dosadilo to bogohulno pljuvanje po djevici mariji i da jedan pastor priča jedno a drugi drugo,medjusobno se čak i optuzujući.ima čak i sudskih sporova medju pastorima koji ugodno zive od desetine naivnih sljedbenika koji im sluze čak i za radnu snagu kad pastor ima nekog privatnog posla (krečenje.čuvanje djece) i sl.osobno poznavajući neke članove te i sličnih zajednica mogu reći da su cijelog zivota zeljeli biti posebni pa su se stoga i obratili na "posebniju" vjeru,naporni su u konunikaciji,dosadjuju ljudima sa propovjedima usiljeno skrećući temu na svoju vjeru.sluza se polulazima i ljubaznim rrječnikom samo da primame nove članove a kasnije na tim sastancima je drugačiji ton.dovoljno je pogledati snimak tog umobolnog šićka kako urla o demonu marije kojeg ima pod svojim nogama i sve je jasno.reci samo jesi li ti kod šićka ili onog drugog s kojim je vodjen sudski spor.žalosno.i još nesto me zanima,naime ovdje svi pišu u svoje ime jedino ti spominjes "mi".jesi li zaista po zadatku ovdje ili se konzultiras s nekim pastorom o postovima?

Ma pazi jednu stvar. Ajde promisli dali je itko tzoliko naivan, da bi pred Bogom mogao misliti da mu se njegove namjere neće jednog dana naplatiti i da bi se s Bogom išao igrati. To može samo netko tko nikad nije Boga upznao, a svjedočanstva ljudi koje možeš pročitati na stranici Riječ života, govore suprotno.

Priča iz Međugorja se ne slaže sa današnjim propovjedanjem Pastora Ulfa koji i danas priopovjeda Bibliju gdje piše da se ne moli Mariji, ni mrtvima ni za mrtve te se stoga, logičnim zaključkom bez puno informacija zaključuje da priča ne drži vodu jer ne možeš kao vođa pričati u Međugorju jedno, a onda doći doma i pričati drugo, pa tko bi te slušao, promisli malo.

Što se tiče "mi", govorim u ime KC "Riječ života", da i presretan sam za to, a sekta nismo jer sekte ne slijede Boga nego čovjeka i nemaju svjedočanstva iscjeljenih i oslobođenih od ropstva grijeha, nego samoubojstva i to kolektivna, što ovdje koliko znaš, nije slučaj.

Ako si ljubitelj istine, doznat ćeš je.

JUŽNI
23.10.2009., 21:11
A što znače ovi retci?

Mt 5:18,19:
18Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.

To znači da baš to što piše i kada imaš u srcu Isusa, u tvom duhu je zapisan Zakon i ti ga ne kršiš. Trebaš znati jedino da se Zakon ne odnosi isto prema Židovu i poganome, a mi smo ti pogani. Znači, kada imaš Krista u srcu, ne vršiš Zakon tako da živiš kako piše u njemu što se žrtvovanaj tiče jer je Isus bio posljednja žrtva i po Njemu i u Njegovo ime ti si oslobođen vršenja Zakona da bi bio opravdan pred Ocem.
Ovo je otkrivenje i ne može se umom shvatiti već to mora tvoj duh primiti od Boga i to se dogodi kada bivaš nanovo rođen duhom od Boga, pozivom Isusa u tvoje srce. Mogu ja tu pisati do sutra, ali to nećeš dokučiti drugačije.

Zato Isus kaže, "moraš se nanovo roditi...".

JUŽNI
23.10.2009., 21:18
Ne znam što podrazumijevaš pod napadom, ali što reći na ovo:

kada pokretač navedene teme okrivljuje Rimokatoličku crkvu za sve patnje proživljene u ratu. Ako to nije napad onda ga nazovi kako hoćeš.

Možeš to napadom nazvati, ali znaj da ću reći to u lice bilo kome tko ne misli tako jer je to istina, pa čak i svećenicima. Ništa ne radim što nije Gospodin radio. Kada sam prvi put pročitao stihove gdje Gospodin napao farizeje u onih sedam "jao vama" odmah sam prepoznao RKC svećenike danas i nije mi jasno kako ti to ne prepoznaješ!?

Stoga, ako se to zove napadom, onda je to napad, ali po meni opravdan jer se kao i u ono doba, tako i danas zavlači narod dalje od Boga i Istine.

Epignosis
23.10.2009., 21:40
A što znače ovi retci?

Mt 5:18,19:
18Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom.

Krist ispunja zakon i redefinira ga. Svrha i smisao zakona se mijenja dolaskom kraljevstva Božjeg sa Kristom, tako da ništa iz zakona nije ukinuto ili odbačeno. ovo je malo duža tema za raspravu, ali dao sam ti sažetak.

Epignosis
23.10.2009., 21:45
Možeš to napadom nazvati, ali znaj da ću reći to u lice bilo kome tko ne misli tako jer je to istina, pa čak i svećenicima. Ništa ne radim što nije Gospodin radio. Kada sam prvi put pročitao stihove gdje Gospodin napao farizeje u onih sedam "jao vama" odmah sam prepoznao RKC svećenike danas i nije mi jasno kako ti to ne prepoznaješ!?

Stoga, ako se to zove napadom, onda je to napad, ali po meni opravdan jer se kao i u ono doba, tako i danas zavlači narod dalje od Boga i Istine.

Ima tri zamjerke na tvoj post:

1. na koju foru je RKC kriva za sve patnje u ratu (ako je to ono što misliš)? Nema opravdanja za takvu izjavu jer to jednostavno nije točno.

2. Zašto samo prepoznaješ katoličke svećenike u tome? Pa zar nema i među protestantiam nekih koji odgovaraju Isusovom opisu? Budimo realni! Ali u velikoj mejri se slažem sa tiem da RKC svojim naukom odvaja ljude od Krista i zatvara im vrata spasenja. To se može dokazati na onsovu biblije vrlo lako.

3. nisu svi RKC svećenici takvi - generaliziraš, a to je pogrešno. To je isto kao da si rekao da su svi srbi četnici kad nisu.

Gošća
23.10.2009., 22:01
Slučajno našla ovaj video "Riječi života" iz Varaždina. Vidi se kako se produžuju prsti ljudima, kako uzeti ustaju..http://www.youtube.com/watch?v=-e4yoFaUxtM&feature=fvw

robert_smith
23.10.2009., 22:38
Ma pazi jednu stvar. Ajde promisli dali je itko tzoliko naivan, da bi pred Bogom mogao misliti da mu se njegove namjere neće jednog dana naplatiti i da bi se s Bogom išao igrati. To može samo netko tko nikad nije Boga upznao, a svjedočanstva ljudi koje možeš pročitati na stranici Riječ života, govore suprotno.

Priča iz Međugorja se ne slaže sa današnjim propovjedanjem Pastora Ulfa koji i danas priopovjeda Bibliju gdje piše da se ne moli Mariji, ni mrtvima ni za mrtve te se stoga, logičnim zaključkom bez puno informacija zaključuje da priča ne drži vodu jer ne možeš kao vođa pričati u Međugorju jedno, a onda doći doma i pričati drugo, pa tko bi te slušao, promisli malo.

Što se tiče "mi", govorim u ime KC "Riječ života", da i presretan sam za to, a sekta nismo jer sekte ne slijede Boga nego čovjeka i nemaju svjedočanstva iscjeljenih i oslobođenih od ropstva grijeha, nego samoubojstva i to kolektivna, što ovdje koliko znaš, nije slučaj.

Ako si ljubitelj istine, doznat ćeš je.

znači definicija sekte su kolektivna samoubojstva njihovih članova?:lol: i koje to sekte poznajes koje slijede čovjeka.naravno svako drugo ime tebi nije bozje,istinit bog se ljudima objavio tek ptred 2000 god a ljudi postoje sto puta duze.čudan neki "pravi" bog

JUŽNI
23.10.2009., 22:40
Ima tri zamjerke na tvoj post:

1. na koju foru je RKC kriva za sve patnje u ratu (ako je to ono što misliš)? Nema opravdanja za takvu izjavu jer to jednostavno nije točno.

2. Zašto samo prepoznaješ katoličke svećenike u tome? Pa zar nema i među protestantiam nekih koji odgovaraju Isusovom opisu? Budimo realni! Ali u velikoj mejri se slažem sa tiem da RKC svojim naukom odvaja ljude od Krista i zatvara im vrata spasenja. To se može dokazati na onsovu biblije vrlo lako.

3. nisu svi RKC svećenici takvi - generaliziraš, a to je pogrešno. To je isto kao da si rekao da su svi srbi četnici kad nisu.

Slažem se da uvijek i svugdje postoji ona "čast iznimkama" jer Duhu Sv. nisu prepreka imena crkava niti išta na ovom i onom svjetu i dolazi u srca onih koji ljube istinu i Boga Oca traže srcem.

Što se tiče tvrdnje za krivicu RKC-a, kopirat ću odgovor koji sam dao na temi "Papina istina o idolopoklonstvu".

Ono što smo prošli je poslijedica grijeha i to kolektivnog jer da nije bilo grijeha, Bog bi nas zaštitio i niti jedan četnik nebi prešao granicu jer Bog štiti one koji su u Savezu s Njim, a ovako nije mogao ništa jer smo putem grijeha idolopoklonstva dali ovlast sotoni da nas opustoši i sve ostalo što je bilo.

Odi na Google i otipkaj ime David Yongee Cho i naći ćeš Pastora u Kini ( znaš da je tamo i dans komunizam u tijeku i da se protive kršćanstvu i čak se gine radi vjere ) koji je okupio oko sebe oko 1 milijun vjernika. Zašto su oni uz njega? Zato što im je on dao svjedočanstvo o živom i uskrslom Isusu koji stoji iza svog naroda i ako treba daju i život doslovno za Njega.

E da su poglavari RKC dali ovom narodu još prije rata što je D.Y. Cho dao, vjera našeg naroda bi učinila sve da ne proživimo što smo proživjeli i što danas proživljavamo.

Eto zato je potrebna Istina ovom narodu, a da će doći preko poglavara RKC - Pape, ne vjerujem u to, nego kako i u povijesti kršćanstva, preko proroka, običnih ljudi koji su predani cijelim bićem Bogu Ocu svom.

Nadam se da je dovoljno da spoznaš odakle mi to. Isto tako postoji stihova u Izaiji gdje piše da će Jahve pustiti vojsku sa sjevera i opustošiti gradove itd, da sada ne tražim, što je slika sudbine svih gradova koji su u idolopoklnopnstvu.

akont-ciko
23.10.2009., 22:44
Slučajno našla ovaj video "Riječi života" iz Varaždina. Vidi se kako se produžuju prsti ljudima, kako uzeti ustaju..http://www.youtube.com/watch?v=-e4yoFaUxtM&feature=fvw

nisi to slučajno našla...
pitaj Alića sjeća li se tko je Franjo Jurak, i kako se od njega opraštao 1995. očekujući smak svijeta i putujući u Upssalu da se pripremi za smak svijeta
i još jedna sitnica
treba pitat Alića zašto je lažirao svoju biografiju
od kud je potekao, s kim se posvadio i od koga je otišao...
ima ovdje ljudi koji imaju slonovsko pamćenje...

robert_smith
23.10.2009., 22:47
Slučajno našla ovaj video "Riječi života" iz Varaždina. Vidi se kako se produžuju prsti ljudima, kako uzeti ustaju..http://www.youtube.com/watch?v=-e4yoFaUxtM&feature=fvw

nigdje se ne produzuju prsti a bilo bi zanimljivo vidjeti trajnost izlječenja.uglavnom se radi o ljudima u kolicima koji nisu potpuno uzeti nego pod euforijom dozive kratkotrajno poboljsanje.biuo sam na nečem sličnom i nitko stvarno uzet nije prohodao nego su ljudi "poluuzeti" da tako kazem odbacivali stake i sl.i ja sam se srusio kad mi je stavio ruku na čelu ali to nisam prepoznao kao nesto bozje niti me nadahnulo.ustvari lezeći sjetio sam se jednog vica i počeo se smijuljiti a ljudi pored mene rekli da je to bozje čišćenje.uostalom izlječenja u rž su jedna obična robna razmjena sa bogom koja bi trebala sluzit kao dokaz .obično programiranje mozga.

Epignosis
23.10.2009., 22:49
Slažem se da uvijek i svugdje postoji ona "čast iznimkama" jer Duhu Sv. nisu prepreka imena crkava niti išta na ovom i onom svjetu i dolazi u srca onih koji ljube istinu i Boga Oca traže srcem.

Što se tiče tvrdnje za krivicu RKC-a, kopirat ću odgovor koji sam dao na temi "Papina istina o idolopoklonstvu".

Ono što smo prošli je poslijedica grijeha i to kolektivnog jer da nije bilo grijeha, Bog bi nas zaštitio i niti jedan četnik nebi prešao granicu jer Bog štiti one koji su u Savezu s Njim, a ovako nije mogao ništa jer smo putem grijeha idolopoklonstva dali ovlast sotoni da nas opustoši i sve ostalo što je bilo.

Odi na Google i otipkaj ime David Yongee Cho i naći ćeš Pastora u Kini ( znaš da je tamo i dans komunizam u tijeku i da se protive kršćanstvu i čak se gine radi vjere ) koji je okupio oko sebe oko 1 milijun vjernika. Zašto su oni uz njega? Zato što im je on dao svjedočanstvo o živom i uskrslom Isusu koji stoji iza svog naroda i ako treba daju i život doslovno za Njega.

E da su poglavari RKC dali ovom narodu još prije rata što je D.Y. Cho dao, vjera našeg naroda bi učinila sve da ne proživimo što smo proživjeli i što danas proživljavamo.

Eto zato je potrebna Istina ovom narodu, a da će doći preko poglavara RKC - Pape, ne vjerujem u to, nego kako i u povijesti kršćanstva, preko proroka, običnih ljudi koji su predani cijelim bićem Bogu Ocu svom.

Nadam se da je dovoljno da spoznaš odakle mi to. Isto tako postoji stihova u Izaiji gdje piše da će Jahve pustiti vojsku sa sjevera i opustošiti gradove itd, da sada ne tražim, što je slika sudbine svih gradova koji su u idolopoklnopnstvu.

shvaćam odakle dolazi taj tvoj stav, poštujem ga, ali se ne slažem s njime.

robert_smith
23.10.2009., 23:01
shvaćam odakle dolazi taj tvoj stav, poštujem ga, ali se ne slažem s njime.

takav stav mozes postovati samo ako si psihijatar pa poštujes pacijenta.

Petro
23.10.2009., 23:26
Možeš to napadom nazvati, ali znaj da ću reći to u lice bilo kome tko ne misli tako jer je to istina, pa čak i svećenicima. Ništa ne radim što nije Gospodin radio. Kada sam prvi put pročitao stihove gdje Gospodin napao farizeje u onih sedam "jao vama" odmah sam prepoznao RKC svećenike danas i nije mi jasno kako ti to ne prepoznaješ!?

Stoga, ako se to zove napadom, onda je to napad, ali po meni opravdan jer se kao i u ono doba, tako i danas zavlači narod dalje od Boga i Istine.

Tvoje "istine" mene ne zanimaju a vjerujem i malo koga drugoga. Rimokatolička crkva je pojam koji obuhvaća sve pripadnike rimske crkve. Govoriš o zemlji u kojoj većina pripada toj crkvi. Ti optužuješ i vrijeđaš većinu ljudi ove zemlje (Hrvatske). U svojim postovima kažeš da si bio član RKC, da si se prosvijetlio i izašao. Podsjećaš me na osobu koja je izašla iz braka i poslije toga blati drugu stranu svim sredstvima. To čini iz vastite frustracije neuspjehom održavanja zajednice. Sakrio si se iza monitora i širiš mržnju. Pozivaš se na Gospodina, ne samo da se pozivaš već se i izjednačuješ. Ako si u stanju za sebe reći da:Ništa ne radim što nije Gospodin radio. sve si rekao o sebi i tvom štovanju Gospodina. Time pokazujuš i svoj odnos prema Gospodinu.

Ti ne pripadaš nikakvoj crkvi. Tvrdiš da si samo ti i tvoja zajednica u pravu a to je sektaštvo. Nisi na tragu Gospodinovu jer:
Lk 9, 49-55
Prihvati Ivan i reče: "Učitelju, vidjesmo jednoga koji u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili, jer ne ide za nama." Reče mu Isus: "Ne branite! Ta tko nije protiv vas, za vas je!" 51Kad su se navršili dani da bude uznesen, krenu Isus sa svom odlučnošću prema Jeruzalemu. I posla glasnike pred sobom. Oni odoše i uđoše u neko samarijansko selo da mu priprave mjesto. No ondje ga ne primiše jer je bio na putu u Jeruzalem. Kada to vidješe učenici Jakov i Ivan, rekoše: "Gospodine, hoćeš li da kažemo neka oganj siđe s neba i uništi ih?" No on se okrenu i prekori ih.

JUŽNI
23.10.2009., 23:35
Tvoje "istine" mene ne zanimaju a vjerujem i malo koga drugoga. Rimokatolička crkva je pojam koji obuhvaća sve pripadnike rimske crkve. Govoriš o zemlji u kojoj većina pripada toj crkvi. Ti optužuješ i vrijeđaš većinu ljudi ove zemlje (Hrvatske). U svojim postovima kažeš da si bio član RKC, da si se prosvijetlio i izašao. Podsjećaš me na osobu koja je izašla iz braka i poslije toga blati drugu stranu svim sredstvima. To čini iz vastite frustracije neuspjehom održavanja zajednice. Sakrio si se iza monitora i širiš mržnju. Pozivaš se na Gospodina, ne samo da se pozivaš već se i izjednačuješ. Ako si u stanju za sebe reći da: sve si rekao o sebi i tvom štovanju Gospodina. Time pokazujuš i svoj odnos prema Gospodinu.

Ti ne pripadaš nikakvoj crkvi. Tvrdiš da si samo ti i tvoja zajednica u pravu a to je sektaštvo. Nisi na tragu Gospodinovu jer:

Nisam Sudac niti osuđujem, a da sam pozvan da kažem Istinu, jesam i ako ti se Istina ne sviđa, zapitaj se dali voliš biti uljuljkan u pobožnosti ili Istinom ispunjen.

Ja pripadam Crkvi Kristovoj koju On gradi na zemlji. To je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega, samo znam gdje će te to mišljenje odvesti, ne obratiš li se.

robert_smith
23.10.2009., 23:44
Nisam Sudac niti osuđujem, a da sam pozvan da kažem Istinu, jesam i ako ti se Istina ne sviđa, zapitaj se dali voliš biti uljuljkan u pobožnosti ili Istinom ispunjen.

Ja pripadam Crkvi Kristovoj koju On gradi na zemlji. To je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega, samo znam gdje će te to mišljenje odvesti, ne obratiš li se.

dakle to njegovo mišljenje će njega a i nas ostale odvesti u vječni pakao a samo će obraćenici iz riječi života i sličnih zajednica bastiniti raj.budi konkretan pa to tako reci a ne uvijeno.ia reci da je bludnica iz otkrivenja ustvari katolička crkva i sve ostale fundamerntalističke pojedinosti koje govorite na svojim sastancima.reci i da se u medjugorju ukazao sam demon marije kojeg vi imate pod svojim nogama.ajde nemoj uvijeno.mi ćemo ionako u pakao a ti u raj pa nam reci konkretno a posebno bi htio saznati to sa medjugorjem,lurdom i sl,dakle tamo se prema vasem tumačenju ukazuje neki demon ili sotona osobno u liku djevice marije a suzenje kipova i slična čudesa sa idolopoklenstvenim kipovima su direktne sotonske podvale.dakle u lurdu se ukazuje demon tj sotona,da ili ne,?i osvrni se na sva pitanja i budi konkretan.

JUŽNI
23.10.2009., 23:52
dakle to njegovo mišljenje će njega a i nas ostale odvesti u vječni pakao a samo će obraćenici iz riječi života i sličnih zajednica bastiniti raj.budi konkretan pa to tako reci a ne uvijeno.ia reci da je bludnica iz otkrivenja ustvari katolička crkva i sve ostale fundamerntalističke pojedinosti koje govorite na svojim sastancima.reci i da se u medjugorju ukazao sam demon marije kojeg vi imate pod svojim nogama.ajde nemoj uvijeno.mi ćemo ionako u pakao a ti u raj pa nam reci konkretno.

Rekao sam da nisam Sudac, ali znam što je Sudac rekao u Otkrivenju, a ako se tu prepoznaješ, na vrijeme je još za blagoslove. A što se tiče grešnika, svugdje ih ima.

Neće u raj onaj tko pripada nekoj organizaciji, denominaciji ili čemu sličnom, nego onaj tko je oprao svoje haljine u jagančevoj krvi i obratio se od svojih grijeha. Tako je rekao Sudac.

robert_smith
24.10.2009., 00:01
Rekao sam da nisam Sudac, ali znam što je Sudac rekao u Otkrivenju, a ako se tu prepoznaješ, na vrijeme je još za blagoslove. A što se tiče grešnika, svugdje ih ima.

Neće u raj onaj tko pripada nekoj organizaciji, denominaciji ili čemu sličnom, nego onaj tko je oprao svoje haljine u jagančevoj krvi i obratio se od svojih grijeha. Tako je rekao Sudac.

pita sam te za medjugorje i lurd.opet dajes općenite odgovore,dakle dali se u medjugorju ukazuje neki demon ili sam sotona u obliku djevice marije?reci konkretno.i upravo si uvijeno rekao da je bludnica iz otkrivenja ustvari rkc.zar ti nemas hrabrosti konkretno ovdje reći ono što govorite na svojim sastancima i edjusobno?

JUŽNI
24.10.2009., 01:02
pita sam te za medjugorje i lurd.opet dajes općenite odgovore,dakle dali se u medjugorju ukazuje neki demon ili sam sotona u obliku djevice marije?reci konkretno.i upravo si uvijeno rekao da je bludnica iz otkrivenja ustvari rkc.zar ti nemas hrabrosti konkretno ovdje reći ono što govorite na svojim sastancima i edjusobno?

Tako je, to je Istina, nema se tu što kriti. Što jest jest. :)

Shady
24.10.2009., 02:18
Slučajno našla ovaj video "Riječi života" iz Varaždina. Vidi se kako se produžuju prsti ljudima, kako uzeti ustaju..http://www.youtube.com/watch?v=-e4yoFaUxtM&feature=fvw

koja drama? :( I sve začinjeno stereo soundom. :rolleyes:

Nemoguće je da bilo tko onako pada kad se hoće onesvijestiti. Svatko tko makar malo poznaje organizam čovjeka to će jasno vidjeti u načinu kako iscijeljeni padaju unazad. Po svemu sudeći, ovdje se radi o udruženoj prevari.

JUŽNI
24.10.2009., 03:31
koja drama? :( I sve začinjeno stereo soundom. :rolleyes:

Nemoguće je da bilo tko onako pada kad se hoće onesvijestiti. Svatko tko makar malo poznaje organizam čovjeka to će jasno vidjeti u načinu kako iscijeljeni padaju unazad. Po svemu sudeći, ovdje se radi o udruženoj prevari.

Imaš to iskustvo da bi sudio? :rolleyes:

Shady
24.10.2009., 03:52
Imaš to iskustvo da bi sudio? :rolleyes:
A ti imaš da bi svjedočio? :rolleyes: Inače ne sudim već konstatiram.
Razmisli kuda ide ovaj svijet i što mžeš učiniti da bude bolje. Ovo nije način. Pozdrav

JUŽNI
24.10.2009., 04:44
A ti imaš da bi svjedočio? :rolleyes: Inače ne sudim već konstatiram.
Razmisli kuda ide ovaj svijet i što mžeš učiniti da bude bolje. Ovo nije način. Pozdrav

E pa Baš meni se je produžila noga i na panou je bila slika koja je prikazivala noge koje je snimao jedan naš brat jednom drugome prije mene. Kad sam prvo produženje vidio na svoje oči kako noga raste, nisam svojim očima vjerovao, ali tada kad sam vidio da je stvarno tako od radosti sam i ja pošao jer sam znao da imam isti problem. Inače je kraća noga problem koji uzrokuje bolove u leđima i to se ne primjećuje jer je u pitanju nekada samo jedan cm, a naravno znamo da to ide do visine cijele pete i od tada, sve je ok.

Shady, ovo su istinske stvari. S Bogom se nije za igrati i tko se igra sa faikovima, razbijaju mu se od glavu, a ovdje to nije slučaj, sve je istina. Da ti se kunem, nije po Bibliji, stoga neću, ali toliko da znaš da govorim istinu.

Ovaj svjet ide ka svom svršetku i Isus će doći i uspostaviti svoje Kraljevstvo.
Pozdrav.

Petro
24.10.2009., 11:50
Sve su religije, po svojoj naravi terapeutske. Čudesna ozdravljenja odvijeka su poznata u svim religijama, tu na umu treba imati teologiju čuda svake pojedine religije. Za jednog židova, kršćanina, ili muslimana, nikada neće biti prihvatljiv Bruno Gröning, Djjiwal Kool, ili bilo koji treći posrednik "duhovnog" iscjeljenja (magija, šamanizam…)
Čudesna ozdravljenja u kršćanstvu, kao svoj temelj mogu imati jedino Isusa Krista u Crkvi. Bez Isusa Krista i bez spasenja koje on donosi, čudesna iscjeljenja nemaju nikakvog smisla. Kada se čudesna ozdravljenja događaju izdvojeno od spomenutog, ili bi Krist došao u drugi plan, a čudesna iscjeljenja u prvi, onda ona ne bi bila čuda u teološkom smislu riječi.

Službena, znanstvena medicina odbacuje sve što ne može podvrći vlastitim racionalnim mjerama koje si je sama zadala, sintagma "čudesna iscjeljenja" nema nikakvu znanstvenu vrijednost te se zadržala jedino u religioznom ambijentu, iako i tamo doživljava potiskivanja i ignoriranja.
Razvojem psihijatrije koja je počela uvažavati psihosocijalne činitelje u somatskoj medicini i holistički pristup bolesniku kao psiho-bio-socijalnoj cjelini sa svim atributima dinamičnosti.
Razgolićena stvarnost "osamljene mase" današnjem čovjeku postala je nesnošljivim bremenom u obliku egzistencijalne i esencijalne frustracije.

Čudesna izliječenja mogu biti izrazi metafizičke, duhovne, ezoterijske, okultne ili magijske prirode. Zato smatram da je neozbiljno "mahati" čudesima bez kritičkog i znanstvenog pristupa.

robert_smith
24.10.2009., 12:10
Tako je, to je Istina, nema se tu što kriti. Što jest jest. :)

sto jest u medjugorju?demon neki ili sam sotona?neznas ti niti imas hrabrosti reći direktno,tipično protestantski uvijeno.ajde gukni golube.inače osim produzenja nogu na nekim vasim sastancima se prema jednom svjedočenju materijaliziraju 10 metarski golubovi tj duh sveti.takjo je pisalo u jednoj kn jizi koju sam dobio na uvid od člana rž

Epignosis
24.10.2009., 14:01
dakle to njegovo mišljenje će njega a i nas ostale odvesti u vječni pakao a samo će obraćenici iz riječi života i sličnih zajednica bastiniti raj.budi konkretan pa to tako reci a ne uvijeno.ia reci da je bludnica iz otkrivenja ustvari katolička crkva i sve ostale fundamerntalističke pojedinosti koje govorite na svojim sastancima.reci i da se u medjugorju ukazao sam demon marije kojeg vi imate pod svojim nogama.ajde nemoj uvijeno.mi ćemo ionako u pakao a ti u raj pa nam reci konkretno a posebno bi htio saznati to sa medjugorjem,lurdom i sl,dakle tamo se prema vasem tumačenju ukazuje neki demon ili sotona osobno u liku djevice marije a suzenje kipova i slična čudesa sa idolopoklenstvenim kipovima su direktne sotonske podvale.dakle u lurdu se ukazuje demon tj sotona,da ili ne,?i osvrni se na sva pitanja i budi konkretan.

Nisam član rž ali da se osvrnem:
- bludnica iz otkrivenja nije RKC, a papa nije sotona.
- Međugorje jest djelo sotone kao i sva ostala zavođenja i sve ostale religije koja nemaju veze s istinom koja je u Kristu. Islam spada u istu kategoriju
- sve ovo vrijedi i za Lurd i za Fatimu.

Nije baš ekumenski, ali to ti je otprilike stav većine protestanata koji nisu dio ekumenskog pokreta.

Imaš još nekih pitanja?

Epignosis
24.10.2009., 14:02
sto jest u medjugorju?demon neki ili sam sotona?neznas ti niti imas hrabrosti reći direktno,tipično protestantski uvijeno.ajde gukni golube.inače osim produzenja nogu na nekim vasim sastancima se prema jednom svjedočenju materijaliziraju 10 metarski golubovi tj duh sveti.takjo je pisalo u jednoj kn jizi koju sam dobio na uvid od člana rž

o kojoj knjizi se radi?

robert_smith
24.10.2009., 16:25
o kojoj knjizi se radi?

zaboravio sam naslov,uglavnom radilo se o knjizi koju sam dobio na uvid jednog člana te crkve još davnih godina,uglavnom ljudima su čak izrastali udovi i sl i u dvorani se pojavila ogromna ptica :lol:.ako nadjem negdje knjigu napisat ću naslov

robert_smith
24.10.2009., 16:27
Nisam član rž ali da se osvrnem:
- bludnica iz otkrivenja nije RKC, a papa nije sotona.
- Međugorje jest djelo sotone kao i sva ostala zavođenja i sve ostale religije koja nemaju veze s istinom koja je u Kristu. Islam spada u istu kategoriju
- sve ovo vrijedi i za Lurd i za Fatimu.

Nije baš ekumenski, ali to ti je otprilike stav većine protestanata koji nisu dio ekumenskog pokreta.

Imaš još nekih pitanja?

znam ja odgovore njihove na pitanja samo zelim da jasno kazu a ne uvijeno.itekako su mi dobro poznati njihovi stavovi i gledišta

Gošća
24.10.2009., 18:26
nisi to slučajno našla...
pitaj Alića sjeća li se tko je Franjo Jurak, i kako se od njega opraštao 1995. očekujući smak svijeta i putujući u Upssalu da se pripremi za smak svijeta
i još jedna sitnica
treba pitat Alića zašto je lažirao svoju biografiju
od kud je potekao, s kim se posvadio i od koga je otišao...
ima ovdje ljudi koji imaju slonovsko pamćenje...

Gledaj, stvarno sam slučajno našla jer sam prije toga kliknula na jedan drugi link na youtube s ove teme, evo ovaj http://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE&feature=related pa se otvorilo pod ostala videa "Dan čudesa Varaždin", možeš provjeriti ako ne vjeruješ i sam.
Ne mogu mu reći kad nisam u toj crkvi, ne poznam čovjeka, znam samo da je prije bio musliman i to znam jer imam frendove u njegovoj crkvi. Eto, to je sve. Ako znaš nešto o njemu, slobodno napiši, mene zanima jer ne želim da mi frendovi idu bilo kome.

Gošća
24.10.2009., 18:43
dakle to njegovo mišljenje će njega a i nas ostale odvesti u vječni pakao a samo će obraćenici iz riječi života i sličnih zajednica bastiniti raj.budi konkretan pa to tako reci a ne uvijeno.ia reci da je bludnica iz otkrivenja ustvari katolička crkva i sve ostale fundamerntalističke pojedinosti koje govorite na svojim sastancima.reci i da se u medjugorju ukazao sam demon marije kojeg vi imate pod svojim nogama.ajde nemoj uvijeno.mi ćemo ionako u pakao a ti u raj pa nam reci konkretno a posebno bi htio saznati to sa medjugorjem,lurdom i sl,dakle tamo se prema vasem tumačenju ukazuje neki demon ili sotona osobno u liku djevice marije a suzenje kipova i slična čudesa sa idolopoklenstvenim kipovima su direktne sotonske podvale.dakle u lurdu se ukazuje demon tj sotona,da ili ne,?i osvrni se na sva pitanja i budi konkretan.

Točno tako. U Međugorju, Lurdu, Fatimi se ukazao demon koji se predstavlja kao Marija. O tome smo pisali više na temi Međugorje
A bludnica iz Otkrivenja je grad Rim.

JUŽNI
24.10.2009., 20:26
Sve su religije, po svojoj naravi terapeutske. Čudesna ozdravljenja odvijeka su poznata u svim religijama, tu na umu treba imati teologiju čuda svake pojedine religije. Za jednog židova, kršćanina, ili muslimana, nikada neće biti prihvatljiv Bruno Gröning, Djjiwal Kool, ili bilo koji treći posrednik "duhovnog" iscjeljenja (magija, šamanizam…)
Čudesna ozdravljenja u kršćanstvu, kao svoj temelj mogu imati jedino Isusa Krista u Crkvi. Bez Isusa Krista i bez spasenja koje on donosi, čudesna iscjeljenja nemaju nikakvog smisla. Kada se čudesna ozdravljenja događaju izdvojeno od spomenutog, ili bi Krist došao u drugi plan, a čudesna iscjeljenja u prvi, onda ona ne bi bila čuda u teološkom smislu riječi.

Službena, znanstvena medicina odbacuje sve što ne može podvrći vlastitim racionalnim mjerama koje si je sama zadala, sintagma "čudesna iscjeljenja" nema nikakvu znanstvenu vrijednost te se zadržala jedino u religioznom ambijentu, iako i tamo doživljava potiskivanja i ignoriranja.
Razvojem psihijatrije koja je počela uvažavati psihosocijalne činitelje u somatskoj medicini i holistički pristup bolesniku kao psiho-bio-socijalnoj cjelini sa svim atributima dinamičnosti.
Razgolićena stvarnost "osamljene mase" današnjem čovjeku postala je nesnošljivim bremenom u obliku egzistencijalne i esencijalne frustracije.

Čudesna izliječenja mogu biti izrazi metafizičke, duhovne, ezoterijske, okultne ili magijske prirode. Zato smatram da je neozbiljno "mahati" čudesima bez kritičkog i znanstvenog pristupa.

Pogledaj ono boldano što si napiasao, a onda pogledaj onaj video kada Pastor kaže "budi iscjeljena u Isusovo ime" pa onda reci dali još misliš da je to đavo napravio i da ima ovlast nad Isusovim imeno, ili neki šamanski duh.

Petro, zapamti što ti kažem, Bog stoji iza svoje Riječi i ako je rekao "Tamo gdje se dvoje ili troje okupe u moje ime, ja ću biti s njima." Onda je to tako i Duh Sv. nema prepreke nad zidovima građevina, nego nevjeri, ona je Njegova prepreka, ništa drugo.

JUŽNI
24.10.2009., 20:32
sto jest u medjugorju?demon neki ili sam sotona?neznas ti niti imas hrabrosti reći direktno,tipično protestantski uvijeno.ajde gukni golube.inače osim produzenja nogu na nekim vasim sastancima se prema jednom svjedočenju materijaliziraju 10 metarski golubovi tj duh sveti.takjo je pisalo u jednoj kn jizi koju sam dobio na uvid od člana rž

To bi bilo na našoj stranici i ne znam za to, a Bog je suveren i ima svoje načine i svoje pute.

U međugorju se manifestira demon koji se pretvara u anđela svjetla, odnsono koristi ime Marijino koja nema ovlasti na zemlji i zavodi narod. To se zna i nije ovo prvi put od mene rečeno, uostalom gledao si video našag pastora Šićka na Cvjetnom trgu gdje on propovjeda o demonu koji koristi Marijino ime, ali ne govori protiv nje, dapače, ona je nama uzor vjere jer vjerovati u to vrijeme da će roditi bez posredovanja čovjeka je pravi uzor i danas.

JUŽNI
24.10.2009., 20:37
o kojoj knjizi se radi?

S obzirom da si ljubitelj Istine, bio bi sretan kada bi pročitao knjigu "Katolicizam" koju sam postavio na ovoj stranici i tamo pročitaš spoznaje bivših RKC svećenika koji su osjetili odgovornost pred Bogom kada su upoznali Spasitelja i otišli otamo.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=460988&page=2

JUŽNI
24.10.2009., 20:41
Gledaj, stvarno sam slučajno našla jer sam prije toga kliknula na jedan drugi link na youtube s ove teme, evo ovaj http://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE&feature=related pa se otvorilo pod ostala videa "Dan čudesa Varaždin", možeš provjeriti ako ne vjeruješ i sam.
Ne mogu mu reći kad nisam u toj crkvi, ne poznam čovjeka, znam samo da je prije bio musliman i to znam jer imam frendove u njegovoj crkvi. Eto, to je sve. Ako znaš nešto o njemu, slobodno napiši, mene zanima jer ne želim da mi frendovi idu bilo kome.

Gošća, nemaš frke. Bio sam tamo, vidio, uvjerio se i ništa od ikakva zla se tamo ne događa. Kad već imaš frendove koji tamo idu, pođi i ti da se uvjeriš, nitko od tebe ništa ne traži niti te pita, ako ti to ne želiš naravno.

U životu ništa nije slučajno i nisi taj video našla slučajno, On te je doveo do njega jer želi da Ga upoznaš i svu Istinu koju ti želi dati da živiš u Njegovj slobodi i punini svih blagoslova te ostvariš predivni plan koji ima za tebe. :)

robert_smith
24.10.2009., 20:43
To bi bilo na našoj stranici i ne znam za to, a Bog je suveren i ima svoje načine i svoje pute.

U međugorju se manifestira demon koji se pretvara u anđela svjetla, odnsono koristi ime Marijino koja nema ovlasti na zemlji i zavodi narod. To se zna i nije ovo prvi put od mene rečeno, uostalom gledao si video našag pastora Šićka na Cvjetnom trgu gdje on propovjeda o demonu koji koristi Marijino ime, ali ne govori protiv nje, dapače, ona je nama uzor vjere jer vjerovati u to vrijeme da će roditi bez posredovanja čovjeka je pravi uzor i danas.

kada bi sve u sto sam imao uvid u vezi vase crkve bilo na vasoj stranici onda bi ju posjećivali psihijatri.ovo s pticom sam zapamtio i knjigu u kojoj to piše sam osobno dobio od članice vase američke crkve ,multilevel marketing crkve.prije bih rekao da ste vi zavedeni demonima a vasa crkva demonska obzirom na ponasanje ,hipnotiziranost vasih članova ,desetmetrske ptice koje se stvaraju.izrastanju udova koji nedostaju (kao u sf filmu) i sl.

JUŽNI
24.10.2009., 20:46
znam ja odgovore njihove na pitanja samo zelim da jasno kazu a ne uvijeno.itekako su mi dobro poznati njihovi stavovi i gledišta

Prijatelju, ne zna gdje si povukao tu gorčinu i ako je to netko učinio, oprosti mu radi sebe da možeš imati odnos s Gospodinom jer On kaže da prije nego mu se pomolimo oprostimo jedni drugima da bi i On nama mogao oprostiti.

Nemoj nasjedati na priče, one mogu doći od đavla da te spriječe da ostvariš plan Božjii koji ima za tebe.

Stoga, pođi sam tamo i uvjeri se, a onda dođi i piši iz prve ruke i reci, "ljudi, ja bio, vidio i ovako vam je...."

Gošća
24.10.2009., 20:59
Gošća, nemaš frke. Bio sam tamo, vidio, uvjerio se i ništa od ikakva zla se tamo ne događa. Kad već imaš frendove koji tamo idu, pođi i ti da se uvjeriš, nitko od tebe ništa ne traži niti te pita, ako ti to ne želiš naravno.

U životu ništa nije slučajno i nisi taj video našla slučajno, On te je doveo do njega jer želi da Ga upoznaš i svu Istinu koju ti želi dati da živiš u Njegovj slobodi i punini svih blagoslova te ostvariš predivni plan koji ima za tebe. :)

Bila sam jedan dan kod vas prije 10 g, odveo me jedan od tih frendova, ali nisam ostala.
Tri godine poslije, na ulici mi jedna cura iz Crkve cjelovitog Evanđelja rekla da je Isus otkupio sve moje grijehe i da ne moram činiti ništa. Ja sam tada bila pod katoličkim naukom.
Godinu dana o tom razmišljala, da bi mi iduće godine u jednom danu to ponovilo 2 ljudi, od kojih jedan onaj frend što me prije 4 g od tad odveo k vama.
I od tog dana sam se pouzdala u Isusa. :)

DefCut
24.10.2009., 21:09
Slučajno našla ovaj video "Riječi života" iz Varaždina. Vidi se kako se produžuju prsti ljudima, kako uzeti ustaju..http://www.youtube.com/watch?v=-e4yoFaUxtM&feature=fvw

To što rade je zločin protiv čovječnosti. Gamad.

TotesKind
24.10.2009., 21:17
Ovaj video (http://www.youtube.com/watch?v=8BOgmuO5wtE&feature=related), to je nekaj prestrasno, taj odvratni, iritantni, ludacki glas. To urlikanje.. :horor:

:rigo: :rigo: :rigo:

JUŽNI
24.10.2009., 21:24
Bila sam jedan dan kod vas prije 10 g, odveo me jedan od tih frendova, ali nisam ostala.
Tri godine poslije, na ulici mi jedna cura iz Crkve cjelovitog Evanđelja rekla da je Isus otkupio sve moje grijehe i da ne moram činiti ništa. Ja sam tada bila pod katoličkim naukom.
Godinu dana o tom razmišljala, da bi mi iduće godine u jednom danu to ponovilo 2 ljudi, od kojih jedan onaj frend što me prije 4 g od tad odveo k vama.
I od tog dana sam se pouzdala u Isusa. :)

Slava Gospodinu, predivan je On. jako je bitno zajedništvo sa kršćanima koji su predali svoj život Isusu jer ti On govori po njima ono što ne možeš primiti sama i tako svima nama. 1.Ivanova 1: 7 Ako u svjetlosti hodimo,
kao što je on u svjetlosti,
imamo zajedništvo jedni s drugima
i krv Isusa, Sina njegova,
čisti nas od svakoga grijeha.

Stoga, druži se s njima i uvjerit ćeš se u sve što ti je potrebno s vremenom. Znaj da Gospodin dolazi u radosti i kada si sa braćom i sestrama u Kristu zajedno, radost te oplahuje i to ti je znak da je isti Duh među vama.

Gošća
24.10.2009., 21:39
Slava Gospodinu, predivan je On. jako je bitno zajedništvo sa kršćanima koji su predali svoj život Isusu jer ti On govori po njima ono što ne možeš primiti sama i tako svima nama. 1.Ivanova 1: 7 Ako u svjetlosti hodimo,
kao što je on u svjetlosti,
imamo zajedništvo jedni s drugima
i krv Isusa, Sina njegova,
čisti nas od svakoga grijeha.

Stoga, druži se s njima i uvjerit ćeš se u sve što ti je potrebno s vremenom. Znaj da Gospodin dolazi u radosti i kada si sa braćom i sestrama u Kristu zajedno, radost te oplahuje i to ti je znak da je isti Duh među vama.

Istina :cerek: a još sam dobila za cimericu curu koju nisam po pravilima mogla dobiti nikako :mig: i ona mi je to objasnila :mig:
a uz onu curu iz Crkve cjelovitog Evanđelja mi svjedočio asistent s mog faksa :cerek:

robert_smith
24.10.2009., 21:58
Prijatelju, ne zna gdje si povukao tu gorčinu i ako je to netko učinio, oprosti mu radi sebe da možeš imati odnos s Gospodinom jer On kaže da prije nego mu se pomolimo oprostimo jedni drugima da bi i On nama mogao oprostiti.

Nemoj nasjedati na priče, one mogu doći od đavla da te spriječe da ostvariš plan Božjii koji ima za tebe.

Stoga, pođi sam tamo i uvjeri se, a onda dođi i piši iz prve ruke i reci, "ljudi, ja bio, vidio i ovako vam je...."
da čitas postove razumio bih da sam bio i vidio samo lazni mir,euforiju,ludjačka izderavanja na pozornici i od tih tzv izlječenja vdio ono sto sam opisao.čudesnih izlječenja bilo nije iako se nastojalo tako prikazati.i opisao sam već svoje iskustvo tzv liječenja.bio sam nekoliko puta na većim i manjim sastancima vasim,ima već tome desetljeće i više.luđačko deranje,ukratko.odbojno.žao mi je ljudi koje vrbujete sto vam je jedan od zadataka i malo po malo ispirete im mozak.i da ukratko ponovim joiš jednom,ne nasjedam na priče nego iznosim svoja iskustva i iskustva iz knjiga koje su mi dali vasi članovi

JUŽNI
24.10.2009., 22:15
da čitas postove razumio bih da sam bio i vidio samo lazni mir,euforiju,ludjačka izderavanja na pozornici i od tih tzv izlječenja vdio ono sto sam opisao.čudesnih izlječenja bilo nije iako se nastojalo tako prikazati.i opisao sam već svoje iskustvo tzv liječenja.bio sam nekoliko puta na većim i manjim sastancima vasim,ima već tome desetljeće i više.luđačko deranje,ukratko.odbojno.žao mi je ljudi koje vrbujete sto vam je jedan od zadataka i malo po malo ispirete im mozak.i da ukratko ponovim joiš jednom,ne nasjedam na priče nego iznosim svoja iskustva i iskustva iz knjiga koje su mi dali vasi članovi

Ajde na našu stranicu i sa desne strane ima brdo svjedočanstava koja se ne slažu s tobom. Pismo kaže da ćemo istinske učitelje po rodu i plodu poznati, a rod i plod su ta svjedočanstva promjenutih života.
Nije bitno gdje si bio, nego gdje si ostao i dali si nastavio tražiti Gospodina i ako je to iskreno, On će te dovesti među tvoju braću i sestre, a ima crkvava cjelovitog Evanđelja još osim Riječ života, pa ljepo odi tamo pa nađi svoj počinak, umjesto da se zadržavaš u toj gorčini koji si primio.

JUŽNI
24.10.2009., 22:24
Istina :cerek: a još sam dobila za cimericu curu koju nisam po pravilima mogla dobiti nikako :mig: i ona mi je to objasnila :mig:
a uz onu curu iz Crkve cjelovitog Evanđelja mi svjedočio asistent s mog faksa :cerek:

Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:lux: To je On i samo On to može i zato Ga ne puštaj i drž za ruku gdje god ideš jer si blagoslovljena i već te je učinio blagoslovom i gdje god odeš i vratiš se blagoslovljena si i sve što poduzmeš, blagoslovljeno je i u svemu ćeš uspjeti jer je Pobjedik u tebi.

Zapamti jedno, Otac ti najprije želi dati Riječ da počiva u tvom duhu i kada je imaš u sebi, u datim teškim situacijama je ispovjedaj, govori je u duhovni svjet jer Ona je ta koja stvara i održava sve u našem životu.

Sjeti se Rim. 10:10 ...srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Tako ćeš postati odrastao kršćanin kojemu đavo neće ni promisliti prići jer onima koji znaju tko su u Kristu Isusu, ne prilazi olako jer je tu pec pec:trk:

Gošća
24.10.2009., 22:41
Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:lux: To je On i samo On to može i zato Ga ne puštaj i drž za ruku gdje god ideš jer si blagoslovljena i već te je učinio blagoslovom i gdje god odeš i vratiš se blagoslovljena si i sve što poduzmeš, blagoslovljeno je i u svemu ćeš uspjeti jer je Pobjedik u tebi.

Zapamti jedno, Otac ti najprije želi dati Riječ da počiva u tvom duhu i kada je imaš u sebi, u datim teškim situacijama je ispovjedaj, govori je u duhovni svjet jer Ona je ta koja stvara i održava sve u našem životu.

Sjeti se Rim. 10:10 ...srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati spasava.

Tako ćeš postati odrastao kršćanin kojemu đavo neće ni promisliti prići jer onima koji znaju tko su u Kristu Isusu, ne prilazi olako jer je tu pec pec:trk:

Krasan post :cerek:, hvala :kiss: to je kao kad je Bog rekao Abrahamu da će ga blagosloviti i da će sam biti blagoslovom..a znao je da će Abrahamovo potomstvo biti oni koji vjeruju-kršćani :cerek:
@robertu smithu sam i ja htjela reći da ode u drugu crkvu, da ga jedno razočaranje ne pokoleba u potrazi :)

JUŽNI
24.10.2009., 23:04
Krasan post :cerek:, hvala :kiss: to je kao kad je Bog rekao Abrahamu da će ga blagosloviti i da će sam biti blagoslovom..a znao je da će Abrahamovo potomstvo biti oni koji vjeruju-kršćani :cerek:
@robertu smithu sam i ja htjela reći da ode u drugu crkvu, da ga jedno razočaranje ne pokoleba u potrazi :)

Gal. 3:13 Krist nas otkupi od prokletstva Zakona, postavši za nas prokletstvom - jer pisano je: Proklet je tko god visi na drvetu - 14 da u Kristu Isusu na pogane dođe blagoslov Abrahamov

Hihiiiii, blago nam se. Kad je Isus govorio blago onima...tada je rekao, blagoslovljeni su oni...

Jooooooj, kako je divno biti blagoslovljen, pucamo od radosti i zato Evanđelje jest Sila jer ne može stati u nama da je ne podjelimo s drugim, htjeli bi da svi budu sretni kao mi i tu leži poruka i zato je nazvano Radosnom viješću. Ahhh, ovih nekoliko postova koje smo izmjenili me je ispunilo radošću i potvrđuje stih iz Psalma 133:2,3 Gle, kako je dobro i kako je milo
kao braća zajedno živjeti... Ondje Jahve daje svoj blagoslov
i život dovijeka. :)

robert_smith
24.10.2009., 23:13
Ajde na našu stranicu i sa desne strane ima brdo svjedočanstava koja se ne slažu s tobom. Pismo kaže da ćemo istinske učitelje po rodu i plodu poznati, a rod i plod su ta svjedočanstva promjenutih života.
Nije bitno gdje si bio, nego gdje si ostao i dali si nastavio tražiti Gospodina i ako je to iskreno, On će te dovesti među tvoju braću i sestre, a ima crkvava cjelovitog Evanđelja još osim Riječ života, pa ljepo odi tamo pa nađi svoj počinak, umjesto da se zadržavaš u toj gorčini koji si primio.

saljes me k vama a ovdje je i jubito dokaz dovoljan.već sam se naslusao plulaznih svjedočanstava.dovidjenja juzni,vidi se da au te zaskočili u mladjoj dobi.znam da ima crkava cjelovitog evandelja još.sve isto.ne primih gorčinu nego gadjenje jer zavodite ljude.prvo tiho a onda urlajući ko onaj šićko.i u tim drugim crkvama je marija demon.nemam sto tamo ići.već će oni meni sami doći i opet ću ih otpiliti

JUŽNI
24.10.2009., 23:24
saljes me k vama a ovdje je i jubito dokaz dovoljan.već sam se naslusao plulaznih svjedočanstava.dovidjenja juzni,vidi se da au te zaskočili u mladjoj dobi.znam da ima crkava cjelovitog evandelja još.sve isto.ne primih gorčinu nego gadjenje jer zavodite ljude.prvo tiho a onda urlajući ko onaj šićko.i u tim drugim crkvama je marija demon.nemam sto tamo ići.već će oni meni sami doći i opet ću ih otpiliti

Varaš se, tek sam se spasio u 40 godini.
Pusti ti i mene i svih njih sada. Obrati se Isusu i zamoli Ga da dođe u tvoje srce i vodi kroz život, a za ostalo ne brini, On će sve srediti. Ja tebe volim Njegovom Ljubavi i žao mi je da je sve tako ispalo, ali kažem ti opet, naći ćeš ti zajedništvo s onima koji ti se sviđaju, samo polako. :)

DefCut
25.10.2009., 08:36
Gošća, nemaš frke. Bio sam tamo, vidio, uvjerio se i ništa od ikakva zla se tamo ne događa. Kad već imaš frendove koji tamo idu, pođi i ti da se uvjeriš, nitko od tebe ništa ne traži niti te pita, ako ti to ne želiš naravno.

U životu ništa nije slučajno i nisi taj video našla slučajno, On te je doveo do njega jer želi da Ga upoznaš i svu Istinu koju ti želi dati da živiš u Njegovj slobodi i punini svih blagoslova te ostvariš predivni plan koji ima za tebe. :)

E ovo je prava reklama za Vanish! :top:
Ispire sve, pa čak i mozak!

morbidangel
25.10.2009., 09:14
Za napraviti ono što je Pastor Šićko napravio na Cvjetnom trgu, mora biti pomognuto sa Božjom rukom jer onako izaći smjelo i propovjedati zabludu o Mariji, ne može sam čovjek bez Njega.Riječi nisu dovoljno dobre za opis trenutačnih osjećaja pa evo prikladne slike:)

http://inlinethumb10.webshots.com/46281/2141818140104237032S425x425Q85.jpg

JUŽNI
25.10.2009., 22:49
saljes me k vama a ovdje je i jubito dokaz dovoljan.već sam se naslusao plulaznih svjedočanstava.dovidjenja juzni,vidi se da au te zaskočili u mladjoj dobi.znam da ima crkava cjelovitog evandelja još.sve isto.ne primih gorčinu nego gadjenje jer zavodite ljude.prvo tiho a onda urlajući ko onaj šićko.i u tim drugim crkvama je marija demon.nemam sto tamo ići.već će oni meni sami doći i opet ću ih otpiliti

Nitko ne propovjeda da je Marija demon, heeeej, tek sad sam vidio. Dapače, nama je Marija, uzor vjere i znamo da sa svim svetima slavi Isusa na nebu, ali nema ovlasti na zemlji kao i nitko drugi, osim Isusa jer je Njemu sve predano.

Propovjeda se da đavo koristi njeno ime koje ljudi izgovaraju u molitvama i klanjanjima pred "njenim" kipovima.

Rekao sam ti, pozovi Isusa u svoje srce i samo Njega objavljuj da je tvoj Gospodin i nitko drugi, a onda ćeš vidjeti kako je On vjeran i sve će ti objasniti.

JUŽNI
25.10.2009., 23:50
Nije u redu nikoga na takav način prozivati kao što nije ni u redu od crkve prozivati druge skupine preko medija ili oltara.
Treba biti ipak poštovanja međusobno unatoč razlikama.

U redu je Istinu govoriti, a poštivanje ovisi o onome što tko radi. Ne možemo poštivati ono što nam Bog nije dao da poštujemo.

Isus kaže: "38 Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama." 39 A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. 40 Tko nije protiv nas, za nas je." Marko 9

Ako vidimo da taj čovjek u svom životu, a dokazao je da jest tako, istjeruje zloduhe i ima svjedočanstva iza sebe, onda je Gospodin uz Njega i tako mu se ovo djelo stavlja u pravednost.

Petro
25.10.2009., 23:51
Nitko ne propovjeda da je Marija demon, heeeej, tek sad sam vidio. Dapače, nama je Marija, uzor vjere i znamo da sa svim svetima slavi Isusa na nebu, ali nema ovlasti na zemlji kao i nitko drugi, osim Isusa jer je Njemu sve predano.

Propovjeda se da đavo koristi njeno ime koje ljudi izgovaraju u molitvama i klanjanjima pred "njenim" kipovima.

Rekao sam ti, pozovi Isusa u svoje srce i samo Njega objavljuj da je tvoj Gospodin i nitko drugi, a onda ćeš vidjeti kako je On vjeran i sve će ti objasniti.

U Evanđeljima Marija je prvenstveno Isusova majka. Anđeo ju naziva "Milosti puna" (Lk 1,28). Ona je Božja izabranica, nju će "blaženom zvati svi naraštaji" (Lk 1,48). Marija sudjeluje u Isusovoj otkupiteljskoj muci što najavljuje starac Šimun: "... a tebi će samoj mač probosti dušu - da bi se otkrile misli mnogih srdaca" (Lk 2,35). Na njezin poticaj Isus čini prvo čudo u Kani Galilejskoj (Iv 2,1-12), ona stoji pod njegovim križem (Iv 19,25-27), a on je povjerava svom najmlađem učeniku da mu bude majka. U Ivanu katolici vide sebe. Osjećamo da nam ju je Isus povjerio da nam bude majka i zaštitinica a ne božica. Marijina majčinska uloga u apostolskoj zajednici vidljiva je i u Djelima Apostolskim (npr. Dj 1,14). Marija je prisutna u apostolskom zboru u vrijeme silaska Duha Svetog. Mi katolici je i danas doživljavamo kao "milosti punu". U skladu s vjerom u vječni život, vjerujemo da se ona tamo nalazi, a u skladu s Isusovom poslušnošću svojoj majci u zemaljskom životu, imamo pravo vjerovati da njezine molitve sluša i u vječnosti. I zato joj se molimo.

Što vi mislite o Mariji zorno je prikazano ovdje (http://www.rijeczivota.hr/novost/article/i-tako-hrvati-proslavise-nigdarjevo/?tx_ttnews[backPid]=1&cHash=4f9285ab90). Iskrivljujete katoličku vjeru i širite laži. Autor (linkanog teksta) eksplicitno tvrdi da katolici smatraju Mariju božicom. Svakome katoliku jasno da se radi o zlonamjernom podmetanju, i začuđujuće je da se ovakvim podvalama itko može služiti u evangelizaciji – koja to zapravo i ne može biti. Znamo tko je otac svake laži.

JUŽNI
26.10.2009., 00:07
U Evanđeljima Marija je prvenstveno Isusova majka. Anđeo ju naziva "Milosti puna" (Lk 1,28). Ona je Božja izabranica, nju će "blaženom zvati svi naraštaji" (Lk 1,48). Marija sudjeluje u Isusovoj otkupiteljskoj muci što najavljuje starac Šimun: "... a tebi će samoj mač probosti dušu - da bi se otkrile misli mnogih srdaca" (Lk 2,35). Na njezin poticaj Isus čini prvo čudo u Kani Galilejskoj (Iv 2,1-12), ona stoji pod njegovim križem (Iv 19,25-27), a on je povjerava svom najmlađem učeniku da mu bude majka. U Ivanu katolici vide sebe. Osjećamo da nam ju je Isus povjerio da nam bude majka i zaštitinica a ne božica. Marijina majčinska uloga u apostolskoj zajednici vidljiva je i u Djelima Apostolskim (npr. Dj 1,14). Marija je prisutna u apostolskom zboru u vrijeme silaska Duha Svetog. Mi katolici je i danas doživljavamo kao "milosti punu". U skladu s vjerom u vječni život, vjerujemo da se ona tamo nalazi, a u skladu s Isusovom poslušnošću svojoj majci u zemaljskom životu, imamo pravo vjerovati da njezine molitve sluša i u vječnosti. I zato joj se molimo.

Što vi mislite o Mariji zorno je prikazano ovdje (http://www.rijeczivota.hr/novost/article/i-tako-hrvati-proslavise-nigdarjevo/?tx_ttnews[backPid]=1&cHash=4f9285ab90). Iskrivljujete katoličku vjeru i širite laži. Autor (linkanog teksta) eksplicitno tvrdi da katolici smatraju Mariju božicom. Svakome katoliku jasno da se radi o zlonamjernom podmetanju, i začuđujuće je da se ovakvim podvalama itko može služiti u evangelizaciji – koja to zapravo i ne može biti. Znamo tko je otac svake laži.

Treba shvatiti, mada je to teško kad nisi nanovo rođen (bez uvrijede jer je to tako, pročitaj postove koji su pisani Danijelu i ovdje i na temi o idolopoklonstvu), da Bog nema ni duhovnu ženu ni majku, pa tako ni mi.

Zna se tko je u Svetom Trojstvu, a ne Četverojstvu, kako po tebi ispada jer ako se moliš još nekome ko je izvan Trojstva, onda je taj neko Bog za tebe.

Nije li Isus rekao baš tamo u Galileji kada je prvo čudo učinio, "Što ja ima s tobom ženo?" a ona rekla učenicima, "Sve što vam zapovijedi, učinite." i tako dala svima nama uputu, koga da slušamo pa tako se i danas molimo, a ne suprotno, što vi radite i zagovarate!?

Isus je Gospodin, a kada kažeš, "Gospe moja" ti govoriš da je ona tvoj Gospodin, kužiš. Gospa je skraćenica od "Gospodarica".

I smatram da vi iskrivljujete katoličku vjeru jer ne slijedite Pismo, a ne mi.

JUŽNI
26.10.2009., 00:18
Svatko ima pravo klanjati se i stablu ako hoće.
Nitko nema pravo prozivati ljude koji to čine.Koliko god to nekome izgledalo
glupo.

Onda su svi proroci bili budale?

Petro
26.10.2009., 00:38
Treba shvatiti, mada je to teško kad nisi nanovo rođen (bez uvrijede jer je to tako, pročitaj postove koji su pisani Danijelu i ovdje i na temi o idolopoklonstvu), da Bog nema ni duhovnu ženu ni majku, pa tako ni mi.

Zna se tko je u Svetom Trojstvu, a ne Četverojstvu, kako po tebi ispada jer ako se moliš još nekome ko je izvan Trojstva, onda je taj neko Bog za tebe.

Nije li Isus rekao baš tamo u Galileji kada je prvo čudo učinio, "Što ja ima s tobom ženo?" a ona rekla učenicima, "Sve što vam zapovijedi, učinite." i tako dala svima nama uputu, koga da slušamo pa tako se i danas molimo, a ne suprotno, što vi radite i zagovarate!?

Isus je Gospodin, a kada kažeš, "Gospe moja" ti govoriš da je ona tvoj Gospodin, kužiš. Gospa je skraćenica od "Gospodarica".

I smatram da vi iskrivljujete katoličku vjeru jer ne slijedite Pismo, a ne mi.

Iskrivljuješ moje riječi i sad pišeš o "Četverojstvu" - gdje sam ja Mariju "pridružio" Svetom Trojstvu? Nisi mi odgovorio zašto lažete. Kažete da je Marija za nas božica - a kao nekadašnji član RKC dobro znaš da je to laž.
Sebi za pravo uzimaš da samo ti i tvoja zajednica imate »pravu istinu« o Katoličkoj Crkvi i njezinu nauku. Na žalost istina je da mrzite tu Crkvu, o njenom učenju znaš jako malo. Ono malo što znaš, to si potpuno pogrešno protumačio.
Kažeš da si se iznova rodio. Izvuci se, brate, odatle da se opet ne potopiš i konačno ne utopiš.

JUŽNI
26.10.2009., 00:42
Iskrivljuješ moje riječi i sad pišeš o "Četverojstvu" - gdje sam ja Mariju "pridružio" Svetom Trojstvu? Nisi mi odgovorio zašto lažete. Kažete da je Marija za nas božica - a kao nekadašnji član RKC dobro znaš da je to laž.
Sebi za pravo uzimaš da samo ti i tvoja zajednica imate »pravu istinu« o Katoličkoj Crkvi i njezinu nauku. Na žalost istina je da mrzite tu Crkvu, o njenom učenju znaš jako malo. Ono malo što znaš, to si potpuno pogrešno protumačio.
Kažeš da si se iznova rodio. Izvuci se, brate, odatle da se opet ne potopiš i konačno ne utopiš.

Ne čitaš što pišem. Opet ponavljam. Ako se moliš nekome izvan Trojstva, izlažeš se Četverojstvu što Bog ne voli i smatra idolopoklonstvom.

Ne mrzimo mi nikoga jer kad mrziš nekoga, ne govoriš mu ništa, nego ga puštaš da propada kada vidiš da je na putu propasti, slažeš se!? A kad ga voliš, govoriš mu što vidiš i ako je to što vidiš utemeljeno na onome što je Bog rekao, zar nebi trebalo poslušati?

danijel12
26.10.2009., 13:28
Treba shvatiti, mada je to teško kad nisi nanovo rođen (bez uvrijede jer je to tako, pročitaj postove koji su pisani Danijelu i ovdje i na temi o idolopoklonstvu), da Bog nema ni duhovnu ženu ni majku, pa tako ni mi.

Na koga misli Elizabeta pod pojmom "Gospodin", kada kaže Mariji:

Najblagoslovljenija si ti među ženama! I blagoslovljen plod utrobe tvoje! Odakle onda meni to da majka Gospodina moga dolazi k meni? (iz Lk 1,42-43)

Pitanje je li Marija Bogorodica ili nije, odnosno može li se tako nazivati ili ne može, za KC (i pravoslavne crkve, kao i za one koji prihvaćaju zaključke Efeškog sabora iz 431.) je odavna riješeno. To je pitanje zapravo usko vezano uz Kristovo božanstvo (dakle uz kristologiju).

Za KC Marija jest Bogorodica, ali ne u smislu da bi narav Riječi (Sina), tj. njegovo boštvo, uzelo početak bivstvovanja od Marije, nego jer je ona po Duhu Svetom začela (i rodila) tijelo oživljeno razumskom dušom, s kojim se Riječ sjedinila po hipostazi. Zato se za Riječ kaže da je rođena po tijelu. Ona je uzela tijelo od samoga začeća i s njim (i razumskom dušom) se združila u hipostatskoj uniji ("Riječ je tijelom postala"), tako da Krist, iako samo jedna osoba (druga Osoba Trojstva, božanska osoba), ima dvije naravi (božansku i ljudsku). On je Bog i čovjek, i to dvoje se ne može razdvojiti. Jer je to nerazdvojivo (Kristovo čovještvo nema drugog subjekta nego božansku osobu Sina Božjega, koja ga je u trenutku njegova začeća, uzela i učinila svojim), Marija nije rodila samo čovjeka, već Boga i čovjeka, jednog (i cijelog) Krista.

Marija je čovjek, njezina je narav ljudska, a ne božanska.


I smatram da vi iskrivljujete katoličku vjeru jer ne slijedite Pismo, a ne mi.
Ako slijedite Pismo, onda zasigurno, poput Elizabete, možete reći za Mariju "majka Gospodina moga". :)

Wild_East_
26.10.2009., 13:49
Danijele uoči što je Južni napisao "Bog nema ni duhovnu ženu ni majku, pa tako ni mi."

Nema duhovnu ženu ni majku! Duhovni roditelj nam je samo i jedino Bog - i "otac i majka"!

Ovozemaljski roditelji po tijelu su nam naši biološki zemaljski očevi i majke, tako je i Marija Isusu biološka majka po tijelu a ne njemu pa ni nama duhovna "Majka"!

Jer ni Isus nema duhovne majke ili oca osim Boga, kao ni mi... imamo jednog duhovnog Oca, a zemaljsku majku i oca!

Duhovni roditelj je samo Bog!

Pozdrav

DefCut
26.10.2009., 16:25
Sljedbenici RKC barem ne rade ovo: http://www.youtube.com/watch?v=rLmcIWtsd2c&feature=related

Gošća
26.10.2009., 17:14
Sljedbenici RKC barem ne rade ovo: http://www.youtube.com/watch?v=rLmcIWtsd2c&feature=related

Ti to ozbiljno? Pa ovo nije glas Šićka Alića, to je neki klinjo koji ga ismijava, glas je ful mlađi. I spominje poglavlje 134 iz Biblije.

Gošća
26.10.2009., 17:47
A ti si žena južnoga??
Da ne bi ispalo da priča bezveze.

Ni 5 ni 6 pa mu moram biti žena, čim smo vjernici. Nemam ja veze ni s njim ni s Alićem, ali ne volim kad ljudima smještaju. Tako bih reagirala da se radi o bilo kome.

DefCut
26.10.2009., 19:28
Možda jest možda ne.
Taj Sicko je egzibicionist .
Slažem se ne bi trebalo ni takvome smještati jer već je sebi sam smjestio.

Ako nije on, onda je neki njegov sljedbenik. Vidi se da zastupaju slične svijetonazore i stil propovijedanja.

Gošća
26.10.2009., 19:33
Ako nije on, onda je neki njegov sljedbenik. Vidi se da zastupaju slične svijetonazore i stil propovijedanja.

Pa šta? Nema samo Riječ života takve stavove. U Americi ti takve stavove ima hrpa ljudi jer je protestantizam dominantna vjera. A ni u Hr nisu jedina ckva sa stavovima biblijskog kršćanstva. Ja osobno nemam veze s Alićevom crkvom, ali imam frendove tamo. Kažem, nemam blage o čovjeku, ni kakva je osoba niti ništa, ne ulazim u to, ali ovo na linku koji si pejstao nije on i zato reagiram, jer ne volim podvale. Eto.

DefCut
26.10.2009., 22:10
Pa šta? Nema samo Riječ života takve stavove. U Americi ti takve stavove ima hrpa ljudi jer je protestantizam dominantna vjera. A ni u Hr nisu jedina ckva sa stavovima biblijskog kršćanstva. Ja osobno nemam veze s Alićevom crkvom, ali imam frendove tamo. Kažem, nemam blage o čovjeku, ni kakva je osoba niti ništa, ne ulazim u to, ali ovo na linku koji si pejstao nije on i zato reagiram, jer ne volim podvale. Eto.

Kako ti to znaš? Jesi li možda napravila detaljnu audio analizu? :ne zna:

Endimion17
26.10.2009., 23:44
Za napraviti ono što je Pastor Šićko napravio na Cvjetnom trgu, mora biti pomognuto sa Božjom rukom jer onako izaći smjelo i propovjedati zabludu o Mariji, ne može sam čovjek bez Njega.
Nije to smjelost, nego ludost. U tome nema hrabrosti, jer hrabrost zahtijeva svjesno djelo. Taj čovjek je mahnit, potpuno opijen. Pretpostavljam da bi mu se našlo bar jednu dijagnozu. Psihijatrijsku.

A što se tiče mene, nisam bio banovan radi pisanja na forumu, nego radi postavljanja jedne teme, a ako vidiš promjenu, ona dolazi po Gospodinu Isusu, a ne po banu jer što se tiče banovanja, spreman sam biti banovan svakih 3 dana da bi Istina bila sprovedena.
Tvoja je žrtva prevelika. :s:s:s

Vess
26.10.2009., 23:56
Pastor Šićko je izuzetno spretan, lukav, praktičan i sabran tip.

DefCut
27.10.2009., 00:07
Pastor Šićko je izuzetno spretan, lukav, praktičan i sabran tip.

Opis njegovog profila sa iskrice? :kava:

Vess
27.10.2009., 02:45
Slobodno bi se na iskrici tako mogao opisati bez da imalo laže.

Vess
27.10.2009., 02:46
Kako ti to znaš? Jesi li možda napravila detaljnu audio analizu? :ne zna:

Ne znam jel se ti to šališ?! :eek:

Gošća
27.10.2009., 13:06
Kako ti to znaš? Jesi li možda napravila detaljnu audio analizu? :ne zna:

Detaljnu analizu za glas koji zvuči kao teenager ili mlađi punoljetnik? I koji spominje poglavlje 143 iz Biblije? Pa taj tko je zvao nije čak niti uvjerljiv..

DefCut
27.10.2009., 18:01
Detaljnu analizu za glas koji zvuči kao teenager ili mlađi punoljetnik? I koji spominje poglavlje 143 iz Biblije? Pa taj tko je zvao nije čak niti uvjerljiv..

Barem on i Šićko imaju podjednako znanje o interpretaciji Biblije. :lol:

Sluga Bozji pravi
27.10.2009., 18:13
Pastor Šićko je izuzetno spretan, lukav, praktičan i sabran tip.

ono što je meni neobično u cijeloj ovoj priči je kako to da je čovjek došao kao izbjeglica u Hrvatsku, a danas nema čega nema, kuća, dva auta, zemljište za vikendicu i sl...?
Nisam siuran da je to u skladu s Biblijom.
osim toga, ljudi u toj crkvi su malo previše ograničenih pogleda iako im u Bibliji lijepo piše "tko ima oči neka vidi, tko ima uši neka čuje"...međutim oni iako imaju oči i uši ne vide i ne čuju ništa osim onoga što im tamo kažu.

DefCut
27.10.2009., 18:16
ono što je meni neobično u cijeloj ovoj priči je kako to da je čovjek došao kao izbjeglica u Hrvatsku, a danas nema čega nema, kuća, dva auta, zemljište za vikendicu i sl...?
Nisam siuran da je to u skladu s Biblijom.

Tako bi i ti da si izbacio demona Mariju.

Sluga Bozji pravi
27.10.2009., 18:29
Tako bi i ti da si izbacio demona Mariju.

znači li ovo što si mi rekao to da su se svi vjernici te crkve jako obogatili otkako su se "preobratili?"

DefCut
27.10.2009., 19:08
znači li ovo što si mi rekao to da su se svi vjernici te crkve jako obogatili otkako su se "preobratili?"

Samo oni koji su vođeni božijom voljom progovarali o demonu Marije na Cvijetnom.

Vess
27.10.2009., 22:44
ono što je meni neobično u cijeloj ovoj priči je kako to da je čovjek došao kao izbjeglica u Hrvatsku, a danas nema čega nema, kuća, dva auta, zemljište za vikendicu i sl...?


E da. U tom grmu leži zec. Izvanredno spretan i inteligentan tip. I kad mu to veliš u facu da je našao 500-tinjak budala na račun kojih živi, samo se smješka.

Inače, ovo što se tiče Marije. Koliko sam shvatila, njima je centralna i neprikosnovena osoba Isusa Krista. To je karizmatska crkva. Sve što ne dolazi od Isusa Krista je od đavola. Tu Marija nemre figurirati kao u RKC.

JUŽNI
28.10.2009., 05:41
Danijele uoči što je Južni napisao "Bog nema ni duhovnu ženu ni majku, pa tako ni mi."

Nema duhovnu ženu ni majku! Duhovni roditelj nam je samo i jedino Bog - i "otac i majka"!

Ovozemaljski roditelji po tijelu su nam naši biološki zemaljski očevi i majke, tako je i Marija Isusu biološka majka po tijelu a ne njemu pa ni nama duhovna "Majka"!

Jer ni Isus nema duhovne majke ili oca osim Boga, kao ni mi... imamo jednog duhovnog Oca, a zemaljsku majku i oca!

Duhovni roditelj je samo Bog!

Pozdrav

Slava Gospodinu Isusu i hvala, što te po Duhu Sv. nadahnuo da odgovoriš jer je taj post odgovoren baš onako kako bi i ja (isti Duh) :)

Pozdrav i obilje blagoslova neka te prati gdje god odeš i vratiš se.

JUŽNI
28.10.2009., 06:04
Kako ti to znaš? Jesi li možda napravila detaljnu audio analizu? :ne zna:

Ja znam da to nije on jer moj Pastor i ono što je Gošća rekla o poglavlju koje ne postoji u Bibliji, sve govori. A taj klinac je plod RKC-a.

JUŽNI
28.10.2009., 06:17
ono što je meni neobično u cijeloj ovoj priči je kako to da je čovjek došao kao izbjeglica u Hrvatsku, a danas nema čega nema, kuća, dva auta, zemljište za vikendicu i sl...?
Nisam siuran da je to u skladu s Biblijom.
osim toga, ljudi u toj crkvi su malo previše ograničenih pogleda iako im u Bibliji lijepo piše "tko ima oči neka vidi, tko ima uši neka čuje"...međutim oni iako imaju oči i uši ne vide i ne čuju ništa osim onoga što im tamo kažu.

Ja znam cijelu priču Pastora Šićka i njegove žene Maje i ne želim pričati ono što nije potrebno, a odgovor na ovo pitanje ću dati.
Imanje koje imaju Alićevi je prvo rezultat predanja njihova Bogu Ocu i blagoslov Njegov, a drugo,dobili su nasljedstvo u Bosni i to preko Maje, tako da se zna, da kuća i ostalo nije od Crkve.

Uostalom, ponavljam po tko zna koji put, a onda i piatam, dali bi netko od vas mogao lagati i krasti narod i u istzo vrijeme očekivati da će mu Bog to oprostiti i otići jednog dana k njemu, sretan i blagoslovljen. Hej, pa to su ozbiljne stvari i s njima se ne igra nitko tko je Boga upoznao i vjeruje u Njega.

JUŽNI
28.10.2009., 06:20
Samo oni koji su vođeni božijom voljom progovarali o demonu Marije na Cvijetnom.

Kako siješ tako ćeš i žnjeti, zapamti to i sjeti se ovoga kada zapneš negdje, a onda se pokaj što si govorio protiv Božjih sluga jer Bog Otac to ne dozvoljava nikome, ali oprašta sve kada se pokajemo.

JUŽNI
28.10.2009., 09:18
znači li ovo što si mi rekao to da su se svi vjernici te crkve jako obogatili otkako su se "preobratili?"

3. Ivanova 1:2 Beloved, I wish above all things that thou mayest prosper and be in health, even as thy soul prospereth.
wish: or, pray


2 Ljubljeni!
Želim ti u svemu dobro i da budeš zdrav, kao što je dobro tvojoj duši.

Stavio sam i engleski prevod da vidiš bolje što Bog kaže u vezi prosperiteta.

U svemu dobro znači dobro stojeć u svemu, jeli tako, pa onda znači i u financijskom pogledu. Zar Bog želi da oskudjevamo i da smo siromašni, pa kakv bi to Bog bio.

Ivan 10:10 ... Ja dođoh da život imaju, u izobilju da ga imaju.

Petro
28.10.2009., 10:34
Danijele uoči što je Južni napisao "Bog nema ni duhovnu ženu ni majku, pa tako ni mi."

Nema duhovnu ženu ni majku! Duhovni roditelj nam je samo i jedino Bog - i "otac i majka"!

Ovozemaljski roditelji po tijelu su nam naši biološki zemaljski očevi i majke, tako je i Marija Isusu biološka majka po tijelu a ne njemu pa ni nama duhovna "Majka"!

Jer ni Isus nema duhovne majke ili oca osim Boga, kao ni mi... imamo jednog duhovnog Oca, a zemaljsku majku i oca!

Duhovni roditelj je samo Bog!

Pozdrav

Ironija i omalovažavanje svega što je vezano za Katoličku crkvu može se nazvati ohološću. Naturivanje "istine" da je pravo kršćanstvo u reformiranim crkvama i zajednicama i da njihovim odvajanjem od Katoličke crkve počinje era "pravog" krščanstva. Po vama, kršćanstvo je zastranilo već na samim počecima i gle čuda spasiše ga reformirane crkve i sekte.
Selektivno uzimanje zaključaka prvih koncila dajete sebi za pravo odrediti koji su zaključci na koncilima bili istiniti a koji lažni.
Priznajete Kristovo božanstvo, a ne štujete Mariju kao Bogorodicu? Pa obje istine su ovjavljene na istom saboru u Efezu. Ali svejedno sebi dajete za pravo odabrati jer su to vaše "istine".

Ivan 19, 26-27: Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi.
Vaše tumačenje prethodnog citata je u stilu vaših "istina".

DefCut
28.10.2009., 10:42
Kako siješ tako ćeš i žnjeti, zapamti to i sjeti se ovoga kada zapneš negdje, a onda se pokaj što si govorio protiv Božjih sluga jer Bog Otac to ne dozvoljava nikome, ali oprašta sve kada se pokajemo.

Zbilja mi nisi jasan. Pljuješ po cijeloj instituciji i pljuješ po njenim sljedbenicima, dok nedo' Bog da se pljune po onom šarlatanu kojem je svaka druga haleluja. :ne zna:

Zapravo, to je ionako uobičajeno sektaško ponašanje. :top:

danijel12
28.10.2009., 10:49
Što se tiče duhovnog roditeljstva, trebalo bi prije vidjeti što se točno pod time podrazumijeva.

Naravno, Marija nije roditelj Sinu u onom smislu u kojem mu je Otac roditelj. Naime, Otac rađa Sina od vječnosti, to je jedan odnos unutar Trojstva. Marija je majka Kristu po čovještvu (biološki roditelj). Kako je Kristovo čovještvo na nerazdvojiv način spojeno sa Njegovim božanstvom (sa osobom Sina), a kako se kaže da je Riječ tijelom postala, ili da je uzela tijelo, koncilski oci su u tom smislu na saboru u Efezu izjavili da je Marija Bogorodica. Opet ponavljam, to ne znači da je Kristovo božanstvo uzelo početak bivstvovanja od Marije.

Inače, Kristovo božanstvo je svečano objavljeno kao dogma na koncilu u Niceji 325. godine.

JUŽNI
28.10.2009., 10:55
Zbilja mi nisi jasan. Pljuješ po cijeloj instituciji i pljuješ po njenim sljedbenicima, dok nedo' Bog da se pljune po onom šarlatanu kojem je svaka druga haleluja. :ne zna:

Zapravo, to je ionako uobičajeno sektaško ponašanje. :top:

Ne mogu ti biti jasan dok se nanovo ne rodiš. Pozovi Isusa u svoje srce i pokaj se za svoje grijehe. Objavi nebesima da je Isus tvoj Gospodar i ponašaj se poslije toga tako da činiš sve onako kako bi Isusu htio uz proučavanje Evanđelja da bi znao kako i što raditi.

I još nešto, moram te ispraviti jer je laž da pljujem po sljedbenicima RKC-a i već sam rekao da uvijek i svugdje postoji čast iznimkama koji imaju srce za Gospodinom.

JUŽNI
28.10.2009., 12:22
Bris, bris, jeli modi, a ja pojma nemam zašto, nema veze :mig:.

Evo stiha koji nam svioma dajem da razmišljamo o njemu prije nego odgovorimo na ijedan post.

Marko 9:38 Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama." 39 A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. 40 Tko nije protiv nas, za nas je."

A sada se osvrnimo oko sebe na djela koja su u Isusovo ime učinjena, bilo od strane službenika, bilo vjernika i onda ćemo znati gdje smo i za koga smo, a za koga nismo i protiv koga se borimo.

DefCut
28.10.2009., 12:29
Bris, bris, jeli modi, a ja pojma nemam zašto, nema veze :mig:.

Evo stiha koji nam svioma dajem da razmišljamo o njemu prije nego odgovorimo na ijedan post.

Marko 9:38 Reče mu Ivan: "Učitelju, vidjesmo jednoga kako u tvoje ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama." 39 A Isus reče: "Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje ime pa me ubrzo zatim pogrditi. 40 Tko nije protiv nas, za nas je."

A sada se osvrnimo oko sebe na djela koja su u Isusovo ime učinjena, bilo od strane službenika, bilo vjernika i onda ćemo znati gdje smo i za koga smo, a za koga nismo i protiv koga se borimo.

Black Sabbath
"Some people say my love cannot be true
please believe me, my love, and I'll show you
I will give you those things you thought unreal
the sun the moon the star all bear my seal

Follow me now and you will not regret
Leaving the life you led before we met
You are the first to have this love of mine
Forever with me 'till the end of time
Now I have you with me, under my power
Our love grows stronger now with every hour
Look into my eyes, you will see who I am
My name is Lucifer, please take my hand"

Wild_East_
28.10.2009., 19:16
Ironija i omalovažavanje svega što je vezano za Katoličku crkvu može se nazvati ohološću. Naturivanje "istine" da je pravo kršćanstvo u reformiranim crkvama i zajednicama i da njihovim odvajanjem od Katoličke crkve počinje era "pravog" krščanstva. Po vama, kršćanstvo je zastranilo već na samim počecima i gle čuda spasiše ga reformirane crkve i sekte.
Selektivno uzimanje zaključaka prvih koncila dajete sebi za pravo odrediti koji su zaključci na koncilima bili istiniti a koji lažni.
Priznajete Kristovo božanstvo, a ne štujete Mariju kao Bogorodicu? Pa obje istine su ovjavljene na istom saboru u Efezu. Ali svejedno sebi dajete za pravo odabrati jer su to vaše "istine".

Ja sam katolik krštenjem, kada idem u crkvu idem u Katoličku crkvu, službeno se vodim kao katolik ali se smatram i nazivam kršćaninom i nemam veze sa niti jednom drugom institucijom ili crkvenom udrugom. Ne dijelim i ne razlikujem kršćane po pripadajućoj im instituciji nego ih razlikujem po jačini i snazi u duhu i istini!

Ja tvrdim da nijedna institucija crkve od mnogobrojnih nema potpuno kristalno ispravnu teološku nauku, jer da ima privukla bi sve ostale tako razjedinjenje i blještala bi kao pravo svijetlo i bila prava sol! Tvrdim da Duh nije ograničen zidom crkava i institucijom i tako Ga ima u svim denominacijama ovisno o poniznosti, iskrenosti i vjernosti njihovih pripadnika!

Kako ću reći što ne valja u Katoličkoj crkvi tako ću reći i za bilo koju drugu!

Što se tiče Marije, ona mi je od ljudi uz Ivana Krstitelja najdraži i najbolji uzor i primjer vjere koju mogu imati i poštujem je kao uzoritu vjernicu i ženu koju treba pokušavati što je više moguće oponašati i slijediti kao primjer koja je Bogu prepustila i dala u ruke sve što je imala, život svoj... ali ne dajem joj nazive ili titule koje joj ne pripadaju i koje nepostoje!

Ja istine ne čitam i ne tražim ih na papiru pisane po nekakvim saborima, nego ih tražim u svom životu i kroz osobnu spoznaju, jer je Bog živ i isti onakav kakav je bio i onda, tako da je živa i ta Istina a ne da se nalazi samo na mrtvim slovima na papiru i nigdje dalje je nema!

Dakle koga ti prozivaš da omalovažava i vrijeđa KC i sa čime to? Koja moja riječ ikoga i kako omalovažava?

Oni koji se vrijeđaju na ovu Istinu koju pišem su slijepi i mlaki kršćani, koji slušaju i slijede uredbe ljudske a zanemaruju živu Riječ živog Boga... slijepci su im vođe kao i oni sami i Boga ne poznaju!Ivan 19, 26-27: Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi.
Vaše tumačenje prethodnog citata je u stilu vaših "istina".

Kakvo je tumačenje tog stiha? Da je Marija Isusova duhovna majka pa evo sada neka bude svima nama preko Ivana? Ili da smo mi svi zajedno jedna obitelj u Kristu, kako je Isus i tvrdio i da se tako međusobno gledamo:

Matej 12

46Dok on još govoraše mnoštvu, eto majke i braće njegove. Stajahu vani tražeći da s njime govore. 47Reče mu netko: "Evo majke tvoje i braće tvoje, vani stoje i traže da s tobom govore." 48Tomu koji mu to javi on odgovori: "Tko je majka moja, tko li braća moja?" 49I pruži ruku prema učenicima: "Evo, reče, majke moje i braće moje! 50Doista, tko god vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka."

Kako tumačiš i objašnjavaš onda ovaj stih sa onim prethodnim pod križem??

Tko je Isusova duhovna obitelj? Ona zemaljska i biološka po tijelu ili ona po Duhu, koja čini volju Oca mu nebeskog?


Ako i dalje misliš da sam u krivu i da ne pišem dobro, iznesi konkretne argumente u čemu nisam u pravu i tako mi pobij navode, a ne šupljim optužbama za nepostojeće "ironije" ili omalovažavanja!


Što se tiče duhovnog roditeljstva, trebalo bi prije vidjeti što se točno pod time podrazumijeva.

A što bi se drugo moglo podrazumijevati? Kako se drugačije uopće može podrazumijevati duhovno roditeljstvo osim onako kako sam gore pisao?Naravno, Marija nije roditelj Sinu u onom smislu u kojem mu je Otac roditelj. Naime, Otac rađa Sina od vječnosti, to je jedan odnos unutar Trojstva. Marija je majka Kristu po čovještvu (biološki roditelj). Kako je Kristovo čovještvo na nerazdvojiv način spojeno sa Njegovim božanstvom (sa osobom Sina), a kako se kaže da je Riječ tijelom postala, ili da je uzela tijelo, koncilski oci su u tom smislu na saboru u Efezu izjavili da je Marija Bogorodica. Opet ponavljam, to ne znači da je Kristovo božanstvo uzelo početak bivstvovanja od Marije.

Inače, Kristovo božanstvo je svečano objavljeno kao dogma na koncilu u Niceji 325. godine.

E pa krivo su danijele koncilski oci izjavili jer tako očigledno dolazi do nesporazuma i ne shvaćanja, jer Krist je bio prije Marije, tako da Ga ona ne može rađati kako si dobro napisao u smislu da iz nje proistjeće božanska narav pa tako nije duhovna majka, nego iz nje proistjeće Kristovo ovozemaljsko materijalno tijelo jer je u njoj i iz nje razvijano... tako da nije "Boga rodila" nego je ovozemaljsko tijelo u kojem JE Riječ po Duhu, dovela na svijet!

Oni su možda to shvaćali i u sebi razlikovali ali na papiru ljudima koji nemaju spoznaje to unosi zbrku i rodi krivo nepostojeće vjerovanje.

Miješaju se duhovne stvari sa ovozemaljskim i tako daju nazivi koji ne pristaju i ne doliče jer su u prvom redu u kontradikciji i onda u narodu imamo apsurdna vjerovanja i ne shvaćanja koja nemaju veze s ičime i samo pokazuju koliko smo udaljeni od Boga i kako Ga ne poznajemo i ne shvaćamo dovoljno!

Petro
28.10.2009., 21:24
Ja sam katolik krštenjem, kada idem u crkvu idem u Katoličku crkvu, službeno se vodim kao katolik ali se smatram i nazivam kršćaninom i nemam veze sa niti jednom drugom institucijom ili crkvenom udrugom. Ne dijelim i ne razlikujem kršćane po pripadajućoj im instituciji nego ih razlikujem po jačini i snazi u duhu i istini!

Ja tvrdim da nijedna institucija crkve od mnogobrojnih nema potpuno kristalno ispravnu teološku nauku, jer da ima privukla bi sve ostale tako razjedinjenje i blještala bi kao pravo svijetlo i bila prava sol! Tvrdim da Duh nije ograničen zidom crkava i institucijom i tako Ga ima u svim denominacijama ovisno o poniznosti, iskrenosti i vjernosti njihovih pripadnika!

Kako ću reći što ne valja u Katoličkoj crkvi tako ću reći i za bilo koju drugu!

Što se tiče Marije, ona mi je od ljudi uz Ivana Krstitelja najdraži i najbolji uzor i primjer vjere koju mogu imati i poštujem je kao uzoritu vjernicu i ženu koju treba pokušavati što je više moguće oponašati i slijediti kao primjer koja je Bogu prepustila i dala u ruke sve što je imala, život svoj... ali ne dajem joj nazive ili titule koje joj ne pripadaju i koje nepostoje!

Ja istine ne čitam i ne tražim ih na papiru pisane po nekakvim saborima, nego ih tražim u svom životu i kroz osobnu spoznaju, jer je Bog živ i isti onakav kakav je bio i onda, tako da je živa i ta Istina a ne da se nalazi samo na mrtvim slovima na papiru i nigdje dalje je nema!

Dakle koga ti prozivaš da omalovažava i vrijeđa KC i sa čime to? Koja moja riječ ikoga i kako omalovažava? ....
A što bi se drugo moglo podrazumijevati? Kako se drugačije uopće može podrazumijevati duhovno roditeljstvo osim onako kako sam gore pisao?
E pa krivo su danijele koncilski oci izjavili jer tako očigledno dolazi do nesporazuma i ne shvaćanja, jer Krist je bio prije Marije, tako da Ga ona ne može rađati kako si dobro napisao u smislu da iz nje proistjeće božanska narav pa tako nije duhovna majka, nego iz nje proistjeće Kristovo ovozemaljsko materijalno tijelo jer je u njoj i iz nje razvijano... tako da nije "Boga rodila" nego je ovozemaljsko tijelo u kojem JE Riječ po Duhu, dovela na svijet!

Oni su možda to shvaćali i u sebi razlikovali ali na papiru ljudima koji nemaju spoznaje to unosi zbrku i rodi krivo nepostojeće vjerovanje.

Miješaju se duhovne stvari sa ovozemaljskim i tako daju nazivi koji ne pristaju i ne doliče jer su u prvom redu u kontradikciji i onda u narodu imamo apsurdna vjerovanja i ne shvaćanja koja nemaju veze s ičime i samo pokazuju koliko smo udaljeni od Boga i kako Ga ne poznajemo i ne shvaćamo dovoljno!

Moja namjera nije bila uzrujati bilo koga pa ni tebe. Tebe sam Quotao, slučajno, ili, možda, što se @Južni složio s tvojim pisanjem. Pisao sam u skladu s temom zato sam i odgovorio u množini - onoma koji napadaju RKC, u nastavku tvog posta vidim da nisam ni pogriješio - ali te svejedno ne napadam. Ali dobro.
Dakle, Isus je riječima "Ženo, evo ti sina!" povjerava svo čovječanstvo Mariji. Što je Isus time mislio ti tvrdiš da ti je jasno. Riječi upućene Ivanu, njegovom učeniku - a kako smo svi koji Ga slijedimo njegovi učenici time Marija postaje i naša majka. Nisam nigdje spomenuo "duhovna" ni biološku majku. Ne radi se o tome da je Marija rodila Boga kao Boga, jer to ne bi bilo evanđelje nego mitologija po kojoj bi se moglo vjerovati da postoji neki četvrti bog, nego je rodila Krista Isusa koji je pravi Bog i pravi čovjek.
Da se nastavim i na tvoj citat Mateja i tvoje pitanje kako tumačim. "Evo majke tvoje i braće tvoje, vani stoje i traže da s tobom govore."
Povezao bih Ivana i Mateja pa postavio pitanje - zašto Isus daje Ivanu Majku, iako je Ivan imao svoju majku, a nije ju povjerio "svojoj" braći i sestrama. Iz tvog posta nagovješćuješ da si osobnom spoznajom došao da saznanja a ne, kako kažeš, s papira i putem nekakcih sabora.

JUŽNI
29.10.2009., 06:24
Zanimljivo je kako se bolje sluša onoga tko je pripadnik RKC nego onoga tko je bivši član.

bumbar
29.10.2009., 12:41
Ivan 19, 26-27: Kad Isus vidje majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: "Ženo! Evo ti sina!" Zatim reče učeniku: "Evo ti majke!" I od toga časa uze je učenik k sebi.
Vaše tumačenje prethodnog citata je u stilu vaših "istina".

Učenici zovu Mariju NJegovom majkom(podcrtano) jer razumiju samo zemaljsko a ne Božje, dok sam Isus Mariju oslovljava i zove ženom a ne majkom ( boldano gore i novi citat), koga će te dakle slušati? :

Trećeg dana bijaše svadba u Kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. 2Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi učenici. 3Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: "Vina nemaju." 4Kaže joj Isus: "Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas!" 5Nato će njegova mati poslužiteljima: "Što god vam rekne, učinite!"

bumbar
29.10.2009., 13:07
Pričam o tom ćaknutom tipu, ne o baš toj riječi.
On je baš poznat po tome što govori "haleluja". Fundamentalist, poremećeni fanatik koji ni domaći jezik ne zna, nego je ogrezao u engleskom.


Njega osobno ne poznam, ali ovo što ti pišeš je vrijedno demantija, po kojoj kvalifikaciji ti nekoga smatraš takvim? po retorici i nastupu?


Vezano za temu i zajednicu/crkvu Riječ Života :

Poznam jednog čovjeka koji nije imao gdje stanovat, i ljudi iz crkve (zajednice) Riječ Života su ga udomili, isto tako se sjećam da je imao teže slušne probleme i da je nosio aparat da bi nešto mogao ćut te da je teško komunicirao i da mu medicina nije mogla poboljšat to stanje, nakon par godina sam ga sreo i solidno je čuo (nije više nosio aparate) i prićao je shvatljivo i razumljivo, ogroman preporod i kad sam ga pitao što se dogodilo rekao mi je da su ljudi molili za njega te da ga je Bog izlijećio.


Inaće ne pripadam niti jednoj organizaciji, niti se smatram katolikom (iako su mi roditelji katolici i odgajan sam u takvom okruženju) nego isključivo kršćaninom, ali me smetaju jako ove podjele i prepirke oko učenja i toga tko je u pravu a ne gledaju se primjeri/djela i Krista kao učitelja koji prihvaća svakoga tko vjeruje u NJega po osobi kakava ona je a ne kome pripada (kojoj "crkvi"), jer kršćani pripadaju Bogu a ne nikakvim ljudskim tumačenjima, a za to je primjer sam Isus (kada pita učenike da mu kažu za koga Ga smatraju, pa različito odgovore, pa Toma tek nakon uskrsnuća shvaća, pa osobine i shvačanja učenika kroz rasprave, pa prispodoba o sijaću, pa posljednja večera itd.).

danijel12
29.10.2009., 19:26
A što bi se drugo moglo podrazumijevati? Kako se drugačije uopće može podrazumijevati duhovno roditeljstvo osim onako kako sam gore pisao?

Npr. moglo bi se razumjeti osoba koja nam nastoji pomoći u duhovnim stvarima, koja se moli i zauzima za nas, koja se brine (u okvirima svojih mogućnosti) za naš duhovni život, kao što se biološka majka npr. brine za tjelesni (pogotovo dok smo još maloljetni).


E pa krivo su danijele koncilski oci izjavili jer tako očigledno dolazi do nesporazuma i ne shvaćanja, jer Krist je bio prije Marije, tako da Ga ona ne može rađati kako si dobro napisao u smislu da iz nje proistjeće božanska narav pa tako nije duhovna majka, nego iz nje proistjeće Kristovo ovozemaljsko materijalno tijelo jer je u njoj i iz nje razvijano... tako da nije "Boga rodila" nego je ovozemaljsko tijelo u kojem JE Riječ po Duhu, dovela na svijet!

Ja pak mislim da su točno izjavili. Oni nisu rekli da je Isus svoje božanstvo primio od Marije, već svoje čovještvo. A kako je to čovještvo na nerazdvojiv način spojeno s Njegovim božanstvom (koje naravno prethodi Mariji), biće koje je bilo u Marijinoj utrobi jest i Bog i čovjek, i Marija je rodila cijelog Krista, dakle Boga i čovjeka. Ona je Bogorodica, ali ne i Bogostvoriteljica.

To je zapravo pitanje kristologije, odnosno na koji način shvaćamo Krista, u kojem su odnosu Njegovo čovještvo i božanstvo, kako se to dvoje ujedinjuje u Njemu.


Oni su možda to shvaćali i u sebi razlikovali ali na papiru ljudima koji nemaju spoznaje to unosi zbrku i rodi krivo nepostojeće vjerovanje.

Oni koji ne razumiju, neka pitaju upućene. :)


Miješaju se duhovne stvari sa ovozemaljskim i tako daju nazivi koji ne pristaju i ne doliče jer su u prvom redu u kontradikciji i onda u narodu imamo apsurdna vjerovanja i ne shvaćanja koja nemaju veze s ičime i samo pokazuju koliko smo udaljeni od Boga i kako Ga ne poznajemo i ne shvaćamo dovoljno!
Meni ovo vjerovanje nije u kontradikciji, dapače, ja se čudim kako su u ono vrijeme uspjeli to izreći na ovaj, po meni, skladan i izuzetan način (valjda je ipak Duh Sveti djelovao :)).

Wild_East_
29.10.2009., 21:05
Moja namjera nije bila uzrujati bilo koga pa ni tebe...

Ne brini se za uznemiravanje Petro, to samo znači da nam je stalo i da osjećamo nešto, i to je dobro, kao što je dobar i žar kojim svjedočiš i pišeš o vjeri ali upotrijebi ga mudro tako da preispituješ sve sam, u sebi, i da tako dolaziš do istina i zaključaka koje ti sam od sebe razumiješ a ne gledajući ono kako su drugi ljudi nešto pisali, rekli i da ti ljudske riječi budu autoritet koji se ne smije dovoditi u pitanje!

Bumbar je dobro odgovorio i sve razjasnio umjesto mene pa nema potrebe da ponavljam isto... znači sam Isus Mariju naziva "Ženo" i to je još jedan argument na što se i kako misli!

Pozdrav


Npr. moglo bi se razumjeti osoba koja nam nastoji pomoći u duhovnim stvarima, koja se moli i zauzima za nas, koja se brine (u okvirima svojih mogućnosti) za naš duhovni život, kao što se biološka majka npr. brine za tjelesni (pogotovo dok smo još maloljetni).

Znači onda nam se svaka osoba koja nam pomaže u duhovnim stvarima može nazivati duhovna majka ako je žena ili duhovni otac ako je muškarac ili?

Danijele sasvim je jasno tko je jedini duhovni Otac i tko je jedini Učitelj i vođa! To su Isusove riječi, drugi koji nose takve nazive ne postoje! Svi ostali koji nam pomažu u duhovnim stvarima nam mogu biti braća i sestre u Kristu koji su napredniji ili zreliji od nas u duhovnosti, ali ne majke itd...

Bit je u tome da je to samo kao neko priznanje koje su Mariji iz ljubavi i poštovanja dali ljudi vjernici a ne da je ona uistinu titulom "duhovna Majka", to se iz Isusovih riječi jasno vidi i to je sve!To je zapravo pitanje kristologije, odnosno na koji način shvaćamo Krista, u kojem su odnosu Njegovo čovještvo i božanstvo, kako se to dvoje ujedinjuje u Njemu.

Nije to pitanje ni kristologije ni odnosa Isusovog božanstva i čovještva, nego je to pitanje obične igre riječi u kojima treba biti oprezan, jasan i jednostavan!


Oni koji ne razumiju, neka pitaju upućene. :)


Meni ovo vjerovanje nije u kontradikciji, dapače, ja se čudim kako su u ono vrijeme uspjeli to izreći na ovaj, po meni, skladan i izuzetan način (valjda je ipak Duh Sveti djelovao :)).

Isus je govorio i širio nauk jednostavnim rječnikom i bio jasan običnom priprostom narodu, tako trebaju i njegovi učenici jer Evanđelje je objavljeno jednostavnima i malenima, a ne filozofirati igrom riječi koja unosi mnogima nepotrebnu zbrku!

Ti sada možeš nastaviti govoriti i pisati kako nije u kontradikciji i braniti te stvari, kako je tebi jasno itd.. i meni je jasno, ali ostaje činjenica da se stvari poput ovih kompliciraju nepotrebno i vidiš da dolazi do besmislenih razlika i prepirki koje su u prošlosti između ostalog dovele do razdvajanja i tužnih prezira među kršćanima!

danijel12
29.10.2009., 21:39
Znači onda nam se svaka osoba koja nam pomaže u duhovnim stvarima može nazivati duhovna majka ako je žena ili duhovni otac ako je muškarac ili?

Danijele sasvim je jasno tko je jedini duhovni Otac i tko je jedini Učitelj i vođa! To su Isusove riječi, drugi koji nose takve nazive ne postoje! Svi ostali koji nam pomažu u duhovnim stvarima nam mogu biti braća i sestre u Kristu koji su napredniji ili zreliji od nas u duhovnosti, ali ne majke itd...

Sve zavisi što pod tim pojmom podrazumijevaš. :)

Kada Isus kaže da je onaj tko vrši volju nebeskog Oca, Njegov (Isusov) brat, sestra i majka (Mt 12,46-50), na što On misli pod tim? S "sestrom" i "bratom" nećemo imati poteškoća (mi smo Isusova braća, barem po čovještvu), ali što znači da je onaj tko vrši Božju volju Kristova majka? Očito ne može biti biološka majka (osim Marije), a ti izričito tvrdiš da ne može biti ni duhovna majka (u bilo kojem smislu). Kakva je to Kristova majka onaj tko vrši Očevu volju?


Bit je u tome da je to samo kao neko priznanje koje su Mariji iz ljubavi i poštovanja dali ljudi vjernici a ne da je ona uistinu titulom "duhovna Majka", to se iz Isusovih riječi jasno vidi i to je sve!

Ja vidim drukčije. Isusove riječi Ivanu "Evo ti majke" meni znače puno više od pukog Isusovog povjeravanja Marije Ivanu na skrb. Tebi to ne mora tako biti.


Nije to pitanje ni kristologije ni odnosa Isusovog božanstva i čovještva, nego je to pitanje obične igre riječi u kojima treba biti oprezan, jasan i jednostavan!

Nisu se koncilski oci sastali kako bi malo popričali i jer nemaju drugog posla, zakomplicirali običnim ljudima život uvodeći u vjeru obične igre riječima. Bog je transcendentan i naše riječi o Njemu su uvijek manjkave, ali neke riječi su bolje od drugih. Pogotovo kada se javljaju razne hereze, treba oprezno objasniti vlastitu vjeru.

U Niceji se ugrubo rasprava vodila oko jednog slova. Toliko su bili oprezni i pazili na svaku riječ koju su uključili u vjeroispovjest.


Isus je govorio i širio nauk jednostavnim rječnikom i bio jasan običnom priprostom narodu, tako trebaju i njegovi učenici jer Evanđelje je objavljeno jednostavnima i malenima, a ne filozofirati igrom riječi koja unosi mnogima nepotrebnu zbrku!

Nije Isus baš uvijek bio jasan priprostom narodu. Sjetimo se koliko često je govorio u prispodobama. Ne samo da ga običan narod nije razumio, već ga ni vlastiti učenici nisu razumjeli, pa im je nasamo tumačio prispodobe (Mk 4,10-13; 33-34).


Ti sada možeš nastaviti govoriti i pisati kako nije u kontradikciji i braniti te stvari, kako je tebi jasno itd.. i meni je jasno, ali ostaje činjenica da se stvari poput ovih kompliciraju nepotrebno i vidiš da dolazi do besmislenih razlika i prepirki koje su u prošlosti između ostalog dovele do razdvajanja i tužnih prezira među kršćanima!
Možda je to za tebe nepotrebno i besmisleno, ali ja mislim da je potrebno odijeliti žito od kukolja (u pogledu vjerovanja). To su krucijalno pitanja. Za soteriologiju je od kardinalne važnosti kristologija. Tek kada upoznamo tko Krist jest, možemo reći što On čini, kako to čini i zašto to može činiti.

Ima puno razlika među kršćanima, ali samo je jedna Istina. Ne mogu sva vjerovanja (o jednom te istom pitanju) biti istinita. Ako nam je stalo do istine, trebamo se truditi istinu upoznati.

nicole2007
29.10.2009., 23:10
Zašto "Riječ života" napada RKC?
Ma protestantima je to jedina tema. Pitaj ih nešto o njima samima pa će zašutit. Važno da oni jaaako dobro znaju što u katoličkoj crkvi ne štima.

JUŽNI
30.10.2009., 21:19
Zašto "Riječ života" napada RKC?
Ma protestantima je to jedina tema. Pitaj ih nešto o njima samima pa će zašutit. Važno da oni jaaako dobro znaju što u katoličkoj crkvi ne štima.

Ajde pitaj, ovaj ne šuti :mig:

Wild_East_
30.10.2009., 21:42
Mislim da je već dovoljno rečeno ovdje i daljnje ulaženje u dublje i šire rasprave neće ništa dobrog roditi i stoga mi nije do toga, pa ću još samo na ovo tumačenje kratko odgovoriti.

Sve zavisi što pod tim pojmom podrazumijevaš. :)

Kada Isus kaže da je onaj tko vrši volju nebeskog Oca, Njegov (Isusov) brat, sestra i majka (Mt 12,46-50), na što On misli pod tim? S "sestrom" i "bratom" nećemo imati poteškoća (mi smo Isusova braća, barem po čovještvu), ali što znači da je onaj tko vrši Božju volju Kristova majka? Očito ne može biti biološka majka (osim Marije), a ti izričito tvrdiš da ne može biti ni duhovna majka (u bilo kojem smislu). Kakva je to Kristova majka onaj tko vrši Očevu volju?
...

Isus naučava da je Bog Duh, da je Bog naš Otac a mi mu djeca, sinovi i kćeri... dakle da je to duhovna Obitelj! Što su sestre, braća, majke? Obitelj... dakle kada Isusu ovdje dođu i kažu mu došla su braća tvoja i majka tvoja, oni mu kažu obitelj tvoja ti je došla... a Isus nabrajajući članove koji čine obitelj govoreći "tko je moj brat, sestra, majka moja" dakle tko je obitelj moja... (u smislu članovi koji čine obitelj u kompletu a ne po određenoj osobi) On odgovara i jasno ukazuje kroz svoj primjer nama dajući do znanja da je ona prava obitelj ne po krvi, ne po zemaljski ne biološki nego su nam prava obitelj oni koji čine volju Oca našega, dakle duhovna Obitelj!

Dakle Kristova majka u ovom citatu je kao i Kristov brat ili sestra, član duhovne Božje Obitelji.

Jedno je zemaljska obitelj a drugo je Isusova duhovna/Božja Obitelj!Za kraj ću kopirati ove bumbarove riječi sa prošle stranice koje nam govore ono zapravo jedino i suštinski najbitnije, razmislimo o tome i činimo po tome i sve će biti lakše, lijepše, bolje i mi svi zajedno više Božji sa koje god strane dolazili!

Pozdrav


Inaće ne pripadam niti jednoj organizaciji, niti se smatram katolikom (iako su mi roditelji katolici i odgajan sam u takvom okruženju) nego isključivo kršćaninom, ali me smetaju jako ove podjele i prepirke oko učenja i toga tko je u pravu a ne gledaju se primjeri/djela i Krista kao učitelja koji prihvaća svakoga tko vjeruje u NJega po osobi kakava ona je a ne kome pripada (kojoj "crkvi"), jer kršćani pripadaju Bogu a ne nikakvim ljudskim tumačenjima, a za to je primjer sam Isus (kada pita učenike da mu kažu za koga Ga smatraju, pa različito odgovore, pa Toma tek nakon uskrsnuća shvaća, pa osobine i shvačanja učenika kroz rasprave, pa prispodoba o sijaću, pa posljednja večera itd.).

nicole2007
30.10.2009., 21:56
Ajde pitaj, ovaj ne šuti :mig:

E pa neće ti biti drago. Pitat ću te o financijama.:D
Naime, nedavno sam postavila na topicu Adventizam pitanje o tome koliko pomažu, kakve sve akcije poduzimaju, čemu se posvećuju...Znala sam da primaju desetinu i zanimalo me što su im prioriteti, odnosno kamo najveći dio tog novca ide. Da bi me na kraju odgovor šokirao: sav novac od desetine ide pastoru i njegovoj obitelji.:eek: Je l' to točno? Mislim, to je ogroman novac.
A u dobrotvorne svrhe idu samo dodatni prilozi. To mi je rekla jedna forumašica koja je katolkinja jer su tih dana, dok je trajala ta rasprava, adventisti pobjegli s foruma, nije ih bilo ni za lijek. I to isti oni koji su prije toga ovdje danima dokazivali "zašto subota?":s
Pa me zanima eto,baš ta strana. U što najviše novaca ulažete, kakve plaće vam imaju propovjednici, pastori, misionari itd.
Znam da bi to pitanje bilo nepristojno da to pitam konkretno za pojedinačnu osobu. Ali pitam onako, općenito i otprilike. Kakvim standardom žive?
I u kojoj si ti protestantskoj crkvi?
Eto, obećao si pa sad to obećanje izvrši.:mig:

JUŽNI
30.10.2009., 22:08
E pa neće ti biti drago. Pitat ću te o financijama.:D
Naime, nedavno sam postavila na topicu Adventizam pitanje o tome koliko pomažu, kakve sve akcije poduzimaju, čemu se posvećuju...Znala sam da primaju desetinu i zanimalo me što su im prioriteti, odnosno kamo najveći dio tog novca ide. Da bi me na kraju odgovor šokirao: sav novac od desetine ide pastoru i njegovoj obitelji.:eek: Je l' to točno? Mislim, to je ogroman novac.
A u dobrotvorne svrhe idu samo dodatni prilozi. To mi je rekla jedna forumašica koja je katolkinja jer su tih dana, dok je trajala ta rasprava, adventisti pobjegli s foruma, nije ih bilo ni za lijek. I to isti oni koji su prije toga ovdje danima dokazivali "zašto subota?":s
Pa me zanima eto,baš ta strana. U što najviše novaca ulažete, kakve plaće vam imaju propovjednici, pastori, misionari itd.
Znam da bi to pitanje bilo nepristojno da to pitam konkretno za pojedinačnu osobu. Ali pitam onako, općenito i otprilike. Kakvim standardom žive?
I u kojoj si ti protestantskoj crkvi?
Eto, obećao si pa sad to obećanje izvrši.:mig:

Drage volje ću ti reći sve što znam. Riječ Života je u pitanju, ne znam za adventiste i tamo ne idem.

kod nas svi novci pokrivaju troškove najma prostora, ono što se troši u njima i plaće Pastora, samo da znaš da su plaće naj zadnje. Nemoj misliti da je lako pokriti sve troškove i dati plaće svima koji su u punovremenoj službi, pogotovo u crkvama gdje je mali broj članova.
Znam isto tako da recimo u maloj crkvi gdje sam i sam član Pastori rade dodatno da bi imali za normalan život.

Bez obzira koliko je ljudi unutar crkve, svi novci idu za unapređenje širenja Evanđelja i kod nas ne idu Pastorima i obiteljima već postoji osoba koja je zadužena za financije. Ne znam što višđe napisati, osim da su svi oni koji imaju doticaj sa novcem, odgovorni pred svojim Ocem za upravljanje s njim.

nicole2007
30.10.2009., 22:13
Hvala na odgovoru.
A što to spada pod širenje evanđelja? Tiskate časopise, knjige..? I je li kod vas običaj davati desetinu svojih primanja?

JUŽNI
30.10.2009., 22:51
Hvala na odgovoru.
A što to spada pod širenje evanđelja? Tiskate časopise, knjige..? I je li kod vas običaj davati desetinu svojih primanja?

Da, imamo jako puno knjiga i volio bi da posjeti knjižnicu u nekom od centara. Znam neke Rimokatolike koji su dolazili kod nas samo da bi kupili knjige i mi smo ih ugostili bez pitanja ikakvoga i oni su uzeli knjige i čitali. Nema ništa loše u tome. Bog je rekao, "Moj narod gine jer nema znanja".
Ima dosta knjiga koje su prevedene i onih koje su od naših Pastora napisane.
Tiskamo i mjesečne magazine koje djelimo po ulicama besplatno i ima knjiga koje su besplatne, trenutno na našoj stranici imaju tri knjige koje se mogu skinuti u pdf formatu.

Što se tiče desetine, nitko nije obavezan davati jer Biblija kaže da Bog voli vesela darivaoca, tako da onaj tko ima na srcu da pomogne širenje Riječi, taj daje, a Bog se pokazao vjernim svojoj Riječi kada je rekao u
Malahiji 3: 10 Donesite čitavu desetinu u riznicu
da u mojoj kući bude hrane.
Tada me iskušajte -
govori Jahve nad Vojskama -
neću li vam otvoriti
ustave nebeske
i neću li izliti na vas
punom mjerom blagoslov,
11 neću li zbog vas zaprijetit skakavcu
da vam više ne kvari usjeva
i da vam ne bude nerodna loza u polju -
govori Jahve nad Vojskama.
12 Svi će vas narodi tad držati sretnima,
jer ćete biti zemlja blaženstva -
govori Jahve nad Vojskama.

Tako onaj tko radostan daje s vjerom, Otac mu daje još više nego je imao, tako da mu otvara mogućnosti zarade i blagoslivlja njegovo financijsko polje da vide svi da je taj narod s Njim.

Naš Bog je onaj koji je došao da imamo život u izobilju, a ne u siromaštvu.

Ivan 10:10 Isus kaže: Ja dođoh da život imaju,
u izobilju da ga imaju.

robert_smith
31.10.2009., 13:59
Da, imamo jako puno knjiga i volio bi da posjeti knjižnicu u nekom od centara. Znam neke Rimokatolike koji su dolazili kod nas samo da bi kupili knjige i mi smo ih ugostili bez pitanja ikakvoga i oni su uzeli knjige i čitali. Nema ništa loše u tome. Bog je rekao, "Moj narod gine jer nema znanja".
Ima dosta knjiga koje su prevedene i onih koje su od naših Pastora napisane.
Tiskamo i mjesečne magazine koje djelimo po ulicama besplatno i ima knjiga koje su besplatne, trenutno na našoj stranici imaju tri knjige koje se mogu skinuti u pdf formatu.

Što se tiče desetine, nitko nije obavezan davati jer Biblija kaže da Bog voli vesela darivaoca, tako da onaj tko ima na srcu da pomogne širenje Riječi, taj daje, a Bog se pokazao vjernim svojoj Riječi kada je rekao u
Malahiji 3: 10 Donesite čitavu desetinu u riznicu
da u mojoj kući bude hrane.
Tada me iskušajte -
govori Jahve nad Vojskama -
neću li vam otvoriti
ustave nebeske
i neću li izliti na vas
punom mjerom blagoslov,
11 neću li zbog vas zaprijetit skakavcu
da vam više ne kvari usjeva
i da vam ne bude nerodna loza u polju -
govori Jahve nad Vojskama.
12 Svi će vas narodi tad držati sretnima,
jer ćete biti zemlja blaženstva -
govori Jahve nad Vojskama.

Tako onaj tko radostan daje s vjerom, Otac mu daje još više nego je imao, tako da mu otvara mogućnosti zarade i blagoslivlja njegovo financijsko polje da vide svi da je taj narod s Njim.

Naš Bog je onaj koji je došao da imamo život u izobilju, a ne u siromaštvu.

Ivan 10:10 Isus kaže: Ja dođoh da život imaju,
u izobilju da ga imaju.

mogu li te pitati čime se baviš kad imas vremena visiti po forumu i biti svakom loncu poklopac?nisi li sam rekao da noćne ptice same otpadnu.za vas sekttase je karakteristično da vodite vjerske rasprave nakon 10 navečer.postao si ovisnik o forumu osim sto si sektaš.

JUŽNI
31.10.2009., 21:05
mogu li te pitati čime se baviš kad imas vremena visiti po forumu i biti svakom loncu poklopac?nisi li sam rekao da noćne ptice same otpadnu.za vas sekttase je karakteristično da vodite vjerske rasprave nakon 10 navečer.postao si ovisnik o forumu osim sto si sektaš.

Ne znam odakle ti ta mržnja, jesam li ti što nažao učinio jer nisam sektaš, ako znamo da sekte nemaju ploda Duha Sv. a to kod nas nije tako što govore mnoga svjedočanstva na našoj web stranici.

Radim noćne smjene, uglavnom, a tu sam jer se osjećam pozvanim da govorim Istinu jer sam djete Božje koje ima Njegovu ljubav u srcu za nespašene.

Budi blagoslovljen.

robert_smith
01.11.2009., 09:44
Ne znam odakle ti ta mržnja, jesam li ti što nažao učinio jer nisam sektaš, ako znamo da sekte nemaju ploda Duha Sv. a to kod nas nije tako što govore mnoga svjedočanstva na našoj web stranici.

Radim noćne smjene, uglavnom, a tu sam jer se osjećam pozvanim da govorim Istinu jer sam djete Božje koje ima Njegovu ljubav u srcu za nespašene.

Budi blagoslovljen.
kritika nije mrznja.znam da bi volio biti omrazen da budes mučenik i prezren jer bi ti tako ego još bio blizi bogu.nisi pozvan nego si ovisnik.ako si pozvan reci tko te i kako pozvao i zaduzio da budes svakom loncu poklopac na ovoj temi.
u mon sustavu vrednovanja i općenitoj definiciji sektastva si sektas.koja to sekta uopćče tvrdi da nije od boga i na silu to dokazuje?zaključujem da si zastitar pa ok imas vremena za forum a ako nisi ajlkavo obavljas svoj posao.trebas raditi a ne visjeti tu.posvetiti se poslu.blago tebi kad si pozvan da za radnog vremena popujes i još primas plaću oca nebeskoga i gazde zemaljskoga,tvog sefa.

JUŽNI
01.11.2009., 22:34
kritika nije mrznja.znam da bi volio biti omrazen da budes mučenik i prezren jer bi ti tako ego još bio blizi bogu.nisi pozvan nego si ovisnik.ako si pozvan reci tko te i kako pozvao i zaduzio da budes svakom loncu poklopac na ovoj temi.
u mon sustavu vrednovanja i općenitoj definiciji sektastva si sektas.koja to sekta uopćče tvrdi da nije od boga i na silu to dokazuje?zaključujem da si zastitar pa ok imas vremena za forum a ako nisi ajlkavo obavljas svoj posao.trebas raditi a ne visjeti tu.posvetiti se poslu.blago tebi kad si pozvan da za radnog vremena popujes i još primas plaću oca nebeskoga i gazde zemaljskoga,tvog sefa.

Tvoje mišljenje i maš pravo na njega. Sekte su po Americi primjerice završile kolektivnim samoubojstvima i to je odraz sekti, a protestantske crkve po Americi nisu sekte i tako ih oni ne nazivaju i jako je puno protestanata tamo.

Što se tiče mog posla, ne brini se za njega, obavljam ga besprijekorno i imam vremena za sve, kako ti kažeš, Bogu hvala.

JUŽNI
01.11.2009., 22:35
kritika nije mrznja.znam da bi volio biti omrazen da budes mučenik i prezren jer bi ti tako ego još bio blizi bogu.nisi pozvan nego si ovisnik.ako si pozvan reci tko te i kako pozvao i zaduzio da budes svakom loncu poklopac na ovoj temi.
u mon sustavu vrednovanja i općenitoj definiciji sektastva si sektas.koja to sekta uopćče tvrdi da nije od boga i na silu to dokazuje?zaključujem da si zastitar pa ok imas vremena za forum a ako nisi ajlkavo obavljas svoj posao.trebas raditi a ne visjeti tu.posvetiti se poslu.blago tebi kad si pozvan da za radnog vremena popujes i još primas plaću oca nebeskoga i gazde zemaljskoga,tvog sefa.

Tvoje mišljenje i imaš pravo na njega. Sekte su po Americi primjerice završile kolektivnim samoubojstvima i to je odraz sekti, a protestantske crkve po Americi nisu sekte i tako ih oni ne nazivaju i jako je puno protestanata tamo.

Što se tiče mog posla, ne brini se za njega, obavljam ga besprijekorno i imam vremena za sve, kako ti kažeš, Bogu hvala.

JUŽNI
01.11.2009., 22:48
kritika nije mrznja.znam da bi volio biti omrazen da budes mučenik i prezren jer bi ti tako ego još bio blizi bogu.nisi pozvan nego si ovisnik.ako si pozvan reci tko te i kako pozvao i zaduzio da budes svakom loncu poklopac na ovoj temi.
u mon sustavu vrednovanja i općenitoj definiciji sektastva si sektas.koja to sekta uopćče tvrdi da nije od boga i na silu to dokazuje?zaključujem da si zastitar pa ok imas vremena za forum a ako nisi ajlkavo obavljas svoj posao.trebas raditi a ne visjeti tu.posvetiti se poslu.blago tebi kad si pozvan da za radnog vremena popujes i još primas plaću oca nebeskoga i gazde zemaljskoga,tvog sefa.

Tvoje mišljenje i imaš pravo na njega. Sekte su po Americi primjerice završile kolektivnim samoubojstvima i to je odraz sekti, a protestantske crkve po Americi nisu sekte i tako ih oni ne nazivaju i jako je puno protestanata tamo.

Što se tiče mog posla, ne brini se za njega, obavljam ga besprijekorno i imam vremena za sve, kako ti kažeš, Bogu hvala.

Pozdrav.

robert_smith
02.11.2009., 22:55
Tvoje mišljenje i imaš pravo na njega. Sekte su po Americi primjerice završile kolektivnim samoubojstvima i to je odraz sekti, a protestantske crkve po Americi nisu sekte i tako ih oni ne nazivaju i jako je puno protestanata tamo.

Što se tiče mog posla, ne brini se za njega, obavljam ga besprijekorno i imam vremena za sve, kako ti kažeš, Bogu hvala.

Pozdrav.

protestantska vjera je jedno a protestantske vjere drugo.nego koje su to sekte zavrsile kolektivnim samoubojstvima osim one jedne ili dvije.po tebi je jedan od dva kriterija sekte samoubojstvo kolektivno članova.onda po tebi hare krishna zejednica i sai babina organizqacija nisu sekte kad se ne ubijaju kolektivno?jer po tebi jedan od dva kriterija su kolektivna samoubojstva.bez uvrede,ali mislim da si općenito jako slabo obrazovan i da s tvojim zivotom nesto debelo ne stima.noćne smjene i usamljenost,vjerojatno i rastavljenostrje učinila to od tebe.potrazi pomoć na pravom mjestu.

JUŽNI
03.11.2009., 22:03
protestantska vjera je jedno a protestantske vjere drugo.nego koje su to sekte zavrsile kolektivnim samoubojstvima osim one jedne ili dvije.po tebi je jedan od dva kriterija sekte samoubojstvo kolektivno članova.onda po tebi hare krishna zejednica i sai babina organizqacija nisu sekte kad se ne ubijaju kolektivno?jer po tebi jedan od dva kriterija su kolektivna samoubojstva.bez uvrede,ali mislim da si općenito jako slabo obrazovan i da s tvojim zivotom nesto debelo ne stima.noćne smjene i usamljenost,vjerojatno i rastavljenostrje učinila to od tebe.potrazi pomoć na pravom mjestu.

Hvala ti na savjetu. Odavno sam pomoć našao u mom Gospodinu Isusu. Pozdrav.

JUŽNI
04.11.2009., 03:26
Evo propovijedi protiv RKC učenja i to od bivšeg Rimokatoličkog svećenika koji se pokajao i pozvao Isusa u svoje srce te nanovo rodio.

Stoga, ono što KC "Riječ života" propovijeda u vezi učenja RKC, nije došlo od čovjeka nego po otkrivenju koje daje sam Gospodin Isus, inače bi ovaj svećenik ostao gdje je bio, pa pogledajte.

http://www.youtube.com/watch?v=uFjoBFs8dHE&feature=player_embedded

Petro
06.11.2009., 22:35
Fundamentalisti Luthera doživljavaju kao blagog čovjeka nadahnutog Bogom da donese objavu o Svetom Pismu, superheroja koji se usprotivio dogmatizmu i zastranjenosti Katoličke Crkve pod cijenu vlastitog života.

Tijekom povijesti, unutar izvan formalne crkve, javljali su se reformatori koji su čeznuli za istinskim kršćanstvom i vraćali se njegovim temeljima. U Božjem srcu bila je reformacija i ponovna uspostava izvornog čistog kršćanstva. Početkom 16. stoljeća u Njemačkoj se pojavio Martin Luther, svećenik i profesor teologije. Bio je čovjek koji je istinski želio slijediti Boga i tražio Ga svim srcem. Znao je da ga njegovi grijesi odvajaju od Boga i tražio način na koji bi mogao primiti mir s Bogom.
....
Jednog dana, dok je čitao Bibliju, Luther je dobio otkrivenje da pravednost dolazi od vjere. Biblijska istina da smo opravdani vjerom, a ne svojim djelima, postala mu je jasnom. Luther je, prihvativši vjeru u Isusovu žrtvu i uskrsnuće, prvi put u svom životu doživio istinski mir s Bogom. To je promijenilo čitav njegov život, te je o tome Luther počeo javno naučavati, konfrontirajući prodaju oprosnica i krivi nauk crkve. (Rupčić,Alić: "Temeljna Biblijska Učenja", Kršćanski Centar Riječ Života)

"Riječ života" sa Šićkom Alićem ima pozitivo mišljenje o tom čovjeku. Njegovu mržnju i danas prosipaju po Katoličkoj crkvi i njenom nauku. Na ovm pdf-u kao "ponovno rođeni u Kristu" slijede riječi Luthera a ne Krista. Dakle za njih je Luther svjetlonoša u mračnom dobu koji pokazuje put. A kakav je to put - prosudite sami.

Luther: Kad bih imao sve franjevce u jednoj kući, ja bi ju zapalio … U oganj s njima! (Grisar, VI, 247; Razgovori za stolom [priredio Mathesius], 180; 1540.)

Dužnost nam je pritisnuti Papu silom.(Grisar, VI, 245; EN, Iv, 298)

Duhovne sile … također i svjetovne, moraju se podvrći Evanđelju, bilo ljubavlju bilo silom, kao što je jasno dokazano u biblijskoj povijesti (Janssen, III, 267; pismo Fredericku, izbornom knezu Saschsena, 1522)
Kako Luther slijedi Krista?
ISUS kaže: Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.Mt 5,16
Luther: "Dobrih djela moramo se više čuvati nego od grijeha! (....)Svatko tko tvrdi da u Evanđeljima piše da su djela potrebna za spasenje je prema meni, jasno i glasno, lažljivac!" (Trischreden, Wittenberg Edition, Vol. No. VI., p. VI, pg. 160 )

ISUS kaže: "A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi." Mt 19,17
Luther: "Deset Božjih Zapovijedi moramo izbaciti iz vida i srca!" (De Wette 4, 188)
Luther: "Mojsije je krvnik, okrutni okovatelj, mučitelj koji ranjava naše meso kliještima, i koji od nas radi mučenike....Tko god, u ime Krista, plaši i remeti mir savjesti, nije izaslanik Isusa, već demona.... Radi toga, zaboravimo Mojsija zauvijek!" (D. Martini Lutheri Exegetica Opera Latina, published by Elsperger (Erlangen, Heyder, 1829-84), Vol. 18 pg. 146)

ISUS kaže: Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. (1 Iv 3,7)
Luther: "Ne pitaj ništa svoje savjesti, a ako govori, ne slušajte ju, ako inzistira, to zataškajte, ako je potrebno, počinite neki veliki grijeh, kako bi ga otjerati. Savjest je glas Sotone, i da je potrebno uvijek učiniti upravo suprotno od onoga što sotona želi. " (J. Dollinger, La reforme et les produits resultants qu'elle, Vol III, pg. ( E. Perrot, Pariz, Gaume, 1848-49), Vol. III, pg. 248 )
Luther:"Ali kakvu štetu čini čovjek koji masno laže u plemenite svrhe, za korist Kršćanskih Crkvi?" (Lenz: Briefwechsel, Vol. 1. Pg. 373.)
Luther: "Lagati iz nužde, prikladnosti ili isprike- ovo nije protiv Boga. Spreman je Bog te laži iskoristiti za Sebe! (Lenz: Briefwechsel, Vol. 1. Pg. 375)

ISUS kaže: Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! (Mt 5,6)
Luther: "Kmetovi nisu ništa bolji od slame! Niti slušaju, niti imaju smisla- i zato ih se treba ukrotiti udarcima biča i oružja, jer niti ne zaslužuju bolje!", "Ubiti kmeta nije ubojstvo, već pomaganje u gašenju pobune! Nemojmo imati nikakvih dvostrukih mjerila! Raznesite ih! Režite im grla! Nabijajte ih na oružje! Svaki kamen pregledajte, da se neki ne bi sakrio pod njega! Ubiti kmeta jednako je kao ubiti pobješnjela psa! (....) Ako vele da sam težak i nemilosrdan- velim, prokleta neka je milost! Tko je u stanju da proburazi, obijesi i ubije kmetove, neka čini tako!" (Erlangen Vol. 24, pg. 294)

JUŽNI
07.11.2009., 09:19
Fundamentalisti Luthera doživljavaju kao blagog čovjeka nadahnutog Bogom da donese objavu o Svetom Pismu, superheroja koji se usprotivio dogmatizmu i zastranjenosti Katoličke Crkve pod cijenu vlastitog života.


"Riječ života" sa Šićkom Alićem ima pozitivo mišljenje o tom čovjeku. Njegovu mržnju i danas prosipaju po Katoličkoj crkvi i njenom nauku. Na ovm pdf-u kao "ponovno rođeni u Kristu" slijede riječi Luthera a ne Krista. Dakle za njih je Luther svjetlonoša u mračnom dobu koji pokazuje put. A kakav je to put - prosudite sami.

Luther:
Kako Luther slijedi Krista?
ISUS kaže: Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.Mt 5,16
Luther: "Dobrih djela moramo se više čuvati nego od grijeha! (....)Svatko tko tvrdi da u Evanđeljima piše da su djela potrebna za spasenje je prema meni, jasno i glasno, lažljivac!" (Trischreden, Wittenberg Edition, Vol. No. VI., p. VI, pg. 160 )

ISUS kaže: "A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi." Mt 19,17
Luther: "Deset Božjih Zapovijedi moramo izbaciti iz vida i srca!" (De Wette 4, 188)
Luther: "Mojsije je krvnik, okrutni okovatelj, mučitelj koji ranjava naše meso kliještima, i koji od nas radi mučenike....Tko god, u ime Krista, plaši i remeti mir savjesti, nije izaslanik Isusa, već demona.... Radi toga, zaboravimo Mojsija zauvijek!" (D. Martini Lutheri Exegetica Opera Latina, published by Elsperger (Erlangen, Heyder, 1829-84), Vol. 18 pg. 146)

ISUS kaže: Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. (1 Iv 3,7)
Luther: "Ne pitaj ništa svoje savjesti, a ako govori, ne slušajte ju, ako inzistira, to zataškajte, ako je potrebno, počinite neki veliki grijeh, kako bi ga otjerati. Savjest je glas Sotone, i da je potrebno uvijek učiniti upravo suprotno od onoga što sotona želi. " (J. Dollinger, La reforme et les produits resultants qu'elle, Vol III, pg. ( E. Perrot, Pariz, Gaume, 1848-49), Vol. III, pg. 248 )
Luther:"Ali kakvu štetu čini čovjek koji masno laže u plemenite svrhe, za korist Kršćanskih Crkvi?" (Lenz: Briefwechsel, Vol. 1. Pg. 373.)
Luther: "Lagati iz nužde, prikladnosti ili isprike- ovo nije protiv Boga. Spreman je Bog te laži iskoristiti za Sebe! (Lenz: Briefwechsel, Vol. 1. Pg. 375)

ISUS kaže: Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! (Mt 5,6)
Luther: "Kmetovi nisu ništa bolji od slame! Niti slušaju, niti imaju smisla- i zato ih se treba ukrotiti udarcima biča i oružja, jer niti ne zaslužuju bolje!", "Ubiti kmeta nije ubojstvo, već pomaganje u gašenju pobune! Nemojmo imati nikakvih dvostrukih mjerila! Raznesite ih! Režite im grla! Nabijajte ih na oružje! Svaki kamen pregledajte, da se neki ne bi sakrio pod njega! Ubiti kmeta jednako je kao ubiti pobješnjela psa! (....) Ako vele da sam težak i nemilosrdan- velim, prokleta neka je milost! Tko je u stanju da proburazi, obijesi i ubije kmetove, neka čini tako!" (Erlangen Vol. 24, pg. 294)

Nevjerojatno, čitaš našu literaturu da bi je pljuvao, umjesto da izvučeš ono što je dobro u njoj, pa pogledaj čovječe gdje ti je fokus pošao, u negativno umjsto pozitivno. pazi da ti život ne prođe tako.

Pazi jednu stvar. Mi ne slijedimo čovjeka nego Isusa.
To što si izvadio iz nekog RKC magazina, a tako su RKC magazini ne pouzdani i puni iskrivljenih tvrdnji, manipulacija i laži, da u to više niko ne vjeruje.

Sve da je to sve Istina što piše, mene ne zanima što je Luter rekao, nego ono što kaže Biblija i ono što je rekao bilo tko, ako se ne slaže sa Biblijom, mi ne prihvaćamo to otkrivenje, shvaćaš!?

E sad, kad to znaš, dali ti misliš da smo mi toliko glupi da bi mislili da se te stvari koje je Luter rekao, neće doznati :rolleyes: Joj za puknut od smjeha, da bi Božji službenik govorio protiv Mojsija. :eek:

Pa vidiš li da je to šuplja priča i jako naivna?

Propali
07.11.2009., 09:42
Nevjerojatno, čitaš našu literaturu da bi je pljuvao, umjesto da izvučeš ono što je dobro u njoj, pa pogledaj čovječe gdje ti je fokus pošao, u negativno umjsto pozitivno. pazi da ti život ne prođe tako.
Gle tko mu/nam govori

Pazi jednu stvar. Mi ne slijedimo čovjeka nego Isusa.
Kao i mi

To što si izvadio iz nekog RKC magazina,
Hm, ja mislio da je to iz Lutherovih djela a ono iz RKC magazina. Vidiš, može čovjekk od tebe nešto i naučiti:top:


a tako su RKC magazini ne pouzdani i puni iskrivljenih tvrdnji, manipulacija i laži, da u to više niko ne vjeruje.
Zato su sva protestantska glasila (naravno ne generaliziram na sve protestante) temeljito obrađena, u svakom se ulazi u srž problema i toliko jako Duh progovara iz njih da svako ima vrijednost jednog znanstvenog časopisa :rolleyes:

Sve da je to sve Istina što piše, mene ne zanima što je Luter rekao, nego ono što kaže Biblija i ono što je rekao bilo tko, ako se ne slaže sa Biblijom, mi ne prihvaćamo to otkrivenje, shvaćaš!?.

Pošteno. Samo svaka rečenica se može drugačije prootumačiti.

E sad, kad to znaš, dali ti misliš da smo mi toliko glupi da bi mislili da se te stvari koje je Luter rekao, neće doznati :rolleyes: Joj za puknut od smjeha, da bi Božji službenik govorio protiv Mojsija. :eek:
Ili protiv Jude apostola, ne daj Bože?

JUŽNI
07.11.2009., 10:06
Gle tko mu/nam govori


Kao i mi


Hm, ja mislio da je to iz Lutherovih djela a ono iz RKC magazina. Vidiš, može čovjekk od tebe nešto i naučiti:top:Zato su sva protestantska glasila (naravno ne generaliziram na sve protestante) temeljito obrađena, u svakom se ulazi u srž problema i toliko jako Duh progovara iz njih da svako ima vrijednost jednog znanstvenog časopisa :rolleyes:


Pošteno. Samo svaka rečenica se može drugačije prootumačiti.


Ili protiv Jude apostola, ne daj Bože?

Svaki je komentar suvišan.

Propali
07.11.2009., 10:23
Svaki je komentar suvišan.
Ali ti kao dobri biblijski kršćanin pređi preko moje površnosti pa mi odgovori, možda uđemo i u zanimljivu raspravu.. Za početak s čim se ne slažeš iz mog posta

JUŽNI
07.11.2009., 11:03
Ali ti kao dobri biblijski kršćanin pređi preko moje površnosti pa mi odgovori, možda uđemo i u zanimljivu raspravu.. Za početak s čim se ne slažeš iz mog posta

Kad budeš iz ljubavi došao, onda ćemo razgovarati.

"Nećeš me Jeruzaleme vidjeti dok ne rečeš, dobro došao onaj koji dolazi u ime Gospodnje.

Epignosis
07.11.2009., 11:08
Fundamentalisti Luthera doživljavaju kao blagog čovjeka nadahnutog Bogom da donese objavu o Svetom Pismu, superheroja koji se usprotivio dogmatizmu i zastranjenosti Katoličke Crkve pod cijenu vlastitog života.


"Riječ života" sa Šićkom Alićem ima pozitivo mišljenje o tom čovjeku. Njegovu mržnju i danas prosipaju po Katoličkoj crkvi i njenom nauku. Na ovm pdf-u kao "ponovno rođeni u Kristu" slijede riječi Luthera a ne Krista. Dakle za njih je Luther svjetlonoša u mračnom dobu koji pokazuje put. A kakav je to put - prosudite sami.

Luther:
Kako Luther slijedi Krista?
ISUS kaže: Tako neka svijetli vaša svjetlost pred ljudima da vide vaša dobra djela i slave Oca vašega koji je na nebesima.Mt 5,16
Luther: "Dobrih djela moramo se više čuvati nego od grijeha! (....)Svatko tko tvrdi da u Evanđeljima piše da su djela potrebna za spasenje je prema meni, jasno i glasno, lažljivac!" (Trischreden, Wittenberg Edition, Vol. No. VI., p. VI, pg. 160 )

ISUS kaže: "A on mu reče: "Što me pitaš o dobrome? Jedan je samo dobar! Ali ako hoćeš u život ući, čuvaj zapovijedi." Mt 19,17
Luther: "Deset Božjih Zapovijedi moramo izbaciti iz vida i srca!" (De Wette 4, 188)
Luther: "Mojsije je krvnik, okrutni okovatelj, mučitelj koji ranjava naše meso kliještima, i koji od nas radi mučenike....Tko god, u ime Krista, plaši i remeti mir savjesti, nije izaslanik Isusa, već demona.... Radi toga, zaboravimo Mojsija zauvijek!" (D. Martini Lutheri Exegetica Opera Latina, published by Elsperger (Erlangen, Heyder, 1829-84), Vol. 18 pg. 146)

ISUS kaže: Tko čini grijeh, od đavla je jer đavao griješi od početka. Zato se pojavi Sin Božji: da razori djela đavolska. (1 Iv 3,7)
Luther: "Ne pitaj ništa svoje savjesti, a ako govori, ne slušajte ju, ako inzistira, to zataškajte, ako je potrebno, počinite neki veliki grijeh, kako bi ga otjerati. Savjest je glas Sotone, i da je potrebno uvijek učiniti upravo suprotno od onoga što sotona želi. " (J. Dollinger, La reforme et les produits resultants qu'elle, Vol III, pg. ( E. Perrot, Pariz, Gaume, 1848-49), Vol. III, pg. 248 )
Luther:"Ali kakvu štetu čini čovjek koji masno laže u plemenite svrhe, za korist Kršćanskih Crkvi?" (Lenz: Briefwechsel, Vol. 1. Pg. 373.)
Luther: "Lagati iz nužde, prikladnosti ili isprike- ovo nije protiv Boga. Spreman je Bog te laži iskoristiti za Sebe! (Lenz: Briefwechsel, Vol. 1. Pg. 375)

ISUS kaže: Blago gladnima i žednima pravednosti: oni će se nasititi! (Mt 5,6)
Luther: "Kmetovi nisu ništa bolji od slame! Niti slušaju, niti imaju smisla- i zato ih se treba ukrotiti udarcima biča i oružja, jer niti ne zaslužuju bolje!", "Ubiti kmeta nije ubojstvo, već pomaganje u gašenju pobune! Nemojmo imati nikakvih dvostrukih mjerila! Raznesite ih! Režite im grla! Nabijajte ih na oružje! Svaki kamen pregledajte, da se neki ne bi sakrio pod njega! Ubiti kmeta jednako je kao ubiti pobješnjela psa! (....) Ako vele da sam težak i nemilosrdan- velim, prokleta neka je milost! Tko je u stanju da proburazi, obijesi i ubije kmetove, neka čini tako!" (Erlangen Vol. 24, pg. 294)

Ti si očito jedan od spin savjetnika bivšeg premijera jer ti jako dobro to ide.

Prvo, fundamentalisti ne slijede Luthera i njegov nauk osim Luteranske crkve.

Većina fundamentalista (tko god da su oni?) se nadovezuje na njegovu ideju opravdanja vjerom i nadodaje daljna "otkrivenja"/naglaske.

Što god da je Luther rekao (a to vrijedi i za druge) treba izjave uzimati u kontekstu jer ovako ispada kao da je Luther bio lud, poremećen ili ne znam ni ja što. Ne negiram da je to rekao (valjda jest), ali recimo ovo što je rekao za kmetove (za to sam siguran da je to rekao), čuj, mora da je imao uzor u Augustinu (silom protiv nepokornih)! Kako ti se to sviđa?

Jel razumiješ zašto je to rekao protiv kmetova? Ne umanjujem njegov pogrešan pristup (mačem i ognjem vs. kmetova), ali ako već govoriš o Lutjeru onda probaj shvatiti kontekst u kojem je to rečeno i koja je bila alternativa nezaustavljkanju kmetova. Ali za to treba malo povijesnog istraživanja, kolega!

Za mene jedna od najvećih lekcija zahvaljujući mom profesoru crkvene povijesti je bila kada smo proučavali povijest, on je inzistirao da shvatimo vremena i običaje u kojem se određena radnja dešavala, a kao rezultat toga, ja sam se uvijek pitao što bih ja napravio da sam na mjestu ovog ili onoga. Meni je to promijenilo pristup povijesti, big time.

JUŽNI
07.11.2009., 11:35
Ti si očito jedan od spin savjetnika bivšeg premijera jer ti jako dobro to ide.

Prvo, fundamentalisti ne slijede Luthera i njegov nauk osim Luteranske crkve.

Većina fundamentalista (tko god da su oni?) se nadovezuje na njegovu ideju opravdanja vjerom i nadodaje daljna "otkrivenja"/naglaske.

Što god da je Luther rekao (a to vrijedi i za druge) treba izjave uzimati u kontekstu jer ovako ispada kao da je Luther bio lud, poremećen ili ne znam ni ja što. Ne negiram da je to rekao (valjda jest), ali recimo ovo što je rekao za kmetove (za to sam siguran da je to rekao), čuj, mora da je imao uzor u Augustinu (silom protiv nepokornih)! Kako ti se to sviđa?

Jel razumiješ zašto je to rekao protiv kmetova? Ne umanjujem njegov pogrešan pristup (mačem i ognjem vs. kmetova), ali ako već govoriš o Lutjeru onda probaj shvatiti kontekst u kojem je to rečeno i koja je bila alternativa nezaustavljkanju kmetova. Ali za to treba malo povijesnog istraživanja, kolega!

Za mene jedna od najvećih lekcija zahvaljujući mom profesoru crkvene povijesti je bila kada smo proučavali povijest, on je inzistirao da shvatimo vremena i običaje u kojem se određena radnja dešavala, a kao rezultat toga, ja sam se uvijek pitao što bih ja napravio da sam na mjestu ovog ili onoga. Meni je to promijenilo pristup povijesti, big time.

Slava Gospoduinu Isusu i hvala na tebi i razumjevanju koje ti je dao. :s

Propali
07.11.2009., 12:03
Za mene jedna od najvećih lekcija zahvaljujući mom profesoru crkvene povijesti je bila kada smo proučavali povijest, on je inzistirao da shvatimo vremena i običaje u kojem se određena radnja dešavala, a kao rezultat toga, ja sam se uvijek pitao što bih ja napravio da sam na mjestu ovog ili onoga. Meni je to promijenilo pristup povijesti, big time.
Primjenjuješ li to i na inkviziciju, križarske ratove i sl?

Epignosis
07.11.2009., 12:44
Primjenjuješ li to i na inkviziciju, križarske ratove i sl?

Da nastojim to primjenjivati (više manje). Rcimo tako mogu shvatiti zašto je Augustin primjenio silu vs. Donatista. Ne zato jer je bio krvnik ili lud, već zbog njegovog shvaćanja uloge Crkve u spasenju. To nužno ne opravdava njegov postupak, ali mi pomaže da ga shvatim.

On je to napreavio za njihovo dobro - naime htio je da budu dio crkve i tako da budu spašeni. E sad, što je to radio mačem...to je druga priča.

Petro
07.11.2009., 19:10
Nevjerojatno, čitaš našu literaturu da bi je pljuvao, umjesto da izvučeš ono što je dobro u njoj, pa pogledaj čovječe gdje ti je fokus pošao, u negativno umjsto pozitivno. pazi da ti život ne prođe tako.
E baš ti možeš ovo kazati. Pa čovječe pogledaj svoje upise o Katoličkoj crkvi, koje si ti pozitivnosti iznio o mojoj crkvi. Okrivio si je i za ratna stradanja u Domovinskom ratu.

Pazi jednu stvar. Mi ne slijedimo čovjeka nego Isusa.
Iz Luterovih riječi, u mom prethodnom postu, o dobrim djelima, volji, zakonima ... ti si se izjasnio svojim pisanjem pa vidi i ti i svi koji ovo čitaju koga slijediš.
To što si izvadio iz nekog RKC magazina, a tako su RKC magazini ne pouzdani i puni iskrivljenih tvrdnji, manipulacija i laži, da u to više niko ne vjeruje.
To što sam izvadio nije iz RKC magazina već iz povijesnih knjiga koje su se bavile predmetnom osobom, nije ti problem doći do navedene literature prije nego je proglasiš iskrivljenoj, manipulatorskoj i, kako ti u svom stilu kažeš - lažljivom.

Sve da je to sve Istina što piše, mene ne zanima što je Luter rekao, nego ono što kaže Biblija i ono što je rekao bilo tko, ako se ne slaže sa Biblijom, mi ne prihvaćamo to otkrivenje, shvaćaš!?
U prethodnoj rečenici je iskrivljena istina, manipulacija, laž a sada je već ako ... Pa ti se pozivaš na Bibliju koju je napisao Luther, a što je mislio o kritici, Luther: "Ako vam papisti postave pitanje zašto sam u Bibliju dodao riječi "vjerom samom" ( Poslanica Rimljanima 3:28) odmah im odgovorite da sam Dr. Martin Luther, i da sam tako želio. Papisti i magarci su jedna te ista stvar. Tko se ne pokori mome prijevodu, đavo mu zahvaljuje! Luther želi da tako stvari stoje, a Luther je veći stručnjak od cijelog papinskog kraljevstva!" (Weimar, Vo. 9. pg. 215. We can also note on this point that the opinion of Luther’s contemporaries on the subject is unmistakable. They all agree that Luther “was addicted to over-drinking.” - Th. Brieger: “Aleander and Luther”, pg. 170, 307)
E sad, kad to znaš, dali ti misliš da smo mi toliko glupi da bi mislili da se te stvari koje je Luter rekao, neće doznati :rolleyes: Joj za puknut od smjeha, da bi Božji službenik govorio protiv Mojsija. :eek:
Njegov govor o mojsiju nisam ja izmislio. Pojavljuje se kod većine povjesničara i to protestantskih.
Pa vidiš li da je to šuplja priča i jako naivna?
Da priča je šuplja i to od Luthera do danas.

Petro
07.11.2009., 20:54
Ti si očito jedan od spin savjetnika bivšeg premijera jer ti jako dobro to ide.
Ups! A ja mislio da sam na pdf-u religija.
Prvo, fundamentalisti ne slijede Luthera i njegov nauk osim Luteranske crkve.

Većina fundamentalista (tko god da su oni?) se nadovezuje na njegovu ideju opravdanja vjerom i nadodaje daljna "otkrivenja"/naglaske.
Iz mog posta je vidljivo da sam mislio na protestantski fundamentalizam u religioznoj sferi. A oni koji vjeruju da se Biblija mora uzeti doslovno kao fundament(temelj) vjere su fundamentalisti. Ne znam što je terminološki upitno?
Što god da je Luther rekao (a to vrijedi i za druge) treba izjave uzimati u kontekstu jer ovako ispada kao da je Luther bio lud, poremećen ili ne znam ni ja što. Ne negiram da je to rekao (valjda jest), ali recimo ovo što je rekao za kmetove (za to sam siguran da je to rekao),
O tome sam već pisao na ovoj temi. Fundamentalisti pomno biraju što je istina koju treba nekritički prihvaćati a što se treba analizirati u odnosu ne sve čimbenika nastanka neke tvrdnje.
čuj, mora da je imao uzor u Augustinu (silom protiv nepokornih)! Kako ti se to sviđa?
Augustinova koncepcija crkve bila je da crkva mora prožeti državu svojim načelima. Crkva je jedino stvarno savršeno društvo i ona je nedvosmisleno nadređena državi. Jer, ako država mora svoja načela uzeti od crkve, ona ne može buti iznad nje niti na istoj razini s njom. Zastupajući to gledište, sv. Augustin stoji na čelu srednjovekovnog uzdizanja crkve u odnosu na državu. Iz tog uvjerenja on ostaje doslijedan kada pozivao državu u borbu protiv donatista. Dakle iz potpuno različitih pobuda od Luthera, koji je bio augstinac prije napuštanja Katoličke crkve. Christopher Dawson (koji je kompententniji i od mene i tebe govoriti o Augustinu) kaže: "iako je Augustin lišio državu njene božanske aure, on je, istovremeno, inzistirao na vrijednosti slobodne ljudske osobe i njene moralne odgovornosti (čak i protiv države), tako da je time »učinio mogućim ideal društvenog reda koji bi počivao na slobodnoj osobi i na zajedničkim naporima ka moralnim ciljevima."
Ne možemo izjednačavati Augustina i Luthera iz puno razloga. U Ispovijestima Augustin priznaje: "A eto, ti si bio u meni, a ja izvan sebe. Ondje sam te tražio nasrćući na ta lijepa bića koja si stvorio, ja rugoba." Augustin je dopustio je ga i kritiziraju, a plod je toga njegovo djelo Retractationes u kojem je korigirao neka svoja mišljenja. U tome je također pokazao veličinu duha jer je kraj sve svoje nadarenosti bio svjestan da ipak nije nepogrješiv. Luther ustrajava u svojim pogreškama i ne dozvoljava kritiku.
Jel razumiješ zašto je to rekao protiv kmetova? Ne umanjujem njegov pogrešan pristup (mačem i ognjem vs. kmetova), ali ako već govoriš o Lutjeru onda probaj shvatiti kontekst u kojem je to rečeno i koja je bila alternativa nezaustavljkanju kmetova. Ali za to treba malo povijesnog istraživanja, kolega!
Razumijem ja zašto je tako nastupio: iz straha da ne izgubi podršku nvih gospodara (plemstva-veleposjednika i druge bagre. Ma koliko mi bile simpatične revolucionarske ideje koje je Luther imao, njegovo ulizivanje bogatašima ni se zgadilo.
Za mene jedna od najvećih lekcija zahvaljujući mom profesoru crkvene povijesti je bila kada smo proučavali povijest, on je inzistirao da shvatimo vremena i običaje u kojem se određena radnja dešavala, a kao rezultat toga, ja sam se uvijek pitao što bih ja napravio da sam na mjestu ovog ili onoga. Meni je to promijenilo pristup povijesti, big time.
Da, i Biblija se sastoji od knjiga iz različitih povijesnih vremena i tako joj se pristupa.

Endimion17
08.11.2009., 00:32
Južni, je li ti to opravdavaš Lutherovo pozivanje na teške zločine protiv čovječnosti?

Epignosis
08.11.2009., 06:28
Ups! A ja mislio da sam na pdf-u religija.

Iz mog posta je vidljivo da sam mislio na protestantski fundamentalizam u religioznoj sferi. A oni koji vjeruju da se Biblija mora uzeti doslovno kao fundament(temelj) vjere su fundamentalisti. Ne znam što je terminološki upitno?ok - shvatio


Augustinova koncepcija crkve bila je da crkva mora prožeti državu svojim načelima. Crkva je jedino stvarno savršeno društvo i ona je nedvosmisleno nadređena državi. Jer, ako država mora svoja načela uzeti od crkve, ona ne može buti iznad nje niti na istoj razini s njom. Zastupajući to gledište, sv. Augustin stoji na čelu srednjovekovnog uzdizanja crkve u odnosu na državu. Iz tog uvjerenja on ostaje doslijedan kada pozivao državu u borbu protiv donatista. Dakle iz potpuno različitih pobuda od Luthera, koji je bio augstinac prije napuštanja Katoličke crkve. Christopher Dawson (koji je kompententniji i od mene i tebe govoriti o Augustinu) kaže: "iako je Augustin lišio državu njene božanske aure, on je, istovremeno, inzistirao na vrijednosti slobodne ljudske osobe i njene moralne odgovornosti (čak i protiv države), tako da je time »učinio mogućim ideal društvenog reda koji bi počivao na slobodnoj osobi i na zajedničkim naporima ka moralnim ciljevima."
Ne možemo izjednačavati Augustina i Luthera iz puno razloga. U Ispovijestima Augustin priznaje: "A eto, ti si bio u meni, a ja izvan sebe. Ondje sam te tražio nasrćući na ta lijepa bića koja si stvorio, ja rugoba." Augustin je dopustio je ga i kritiziraju, a plod je toga njegovo djelo Retractationes u kojem je korigirao neka svoja mišljenja. U tome je također pokazao veličinu duha jer je kraj sve svoje nadarenosti bio svjestan da ipak nije nepogrješiv. Luther ustrajava u svojim pogreškama i ne dozvoljava kritiku.


Moja poanta je das je Augustin isto tako bio voljan primjeniti silu vs. neistomišljenika. Motivi su trenutno sporedni.


Razumijem ja zašto je tako nastupio: iz straha da ne izgubi podršku nvih gospodara (plemstva-veleposjednika i druge bagre. Ma koliko mi bile simpatične revolucionarske ideje koje je Luther imao, njegovo ulizivanje bogatašima ni se zgadilo.


Koliko ja shvaćam, Augustin je djelovao vs donatista silom jer je bio zabrinut za njihovo spasenje - naime, htio ih je vratiti unutar Crkve izvan koje nema spasenja. Jesam li u krivu?

Luther je znao da bi pobuna seljaka potkopala državnu vlast, donijela anarhiju i bezvlašće - zato je djelovao vs seljaka. Anarhija bi ujedno spriječila širenje reformacije. Zato nije bio lud i divljak (kakvim si ga ti prikazao spinovaši izvlačenjem izjava van konteksta) nego je isto tako kao i Augustin imao motive i razloge koji su ga vodili.

Tako kad povezuješ Luthera i Šička ja bi mogao povuči istu paralelu između Augustina, inkvizicije, križarskih ratova i današnje RKC, ali bi to bilo u neku ruku pogrešno (a u neku ruku ne bi jer se sve to desilo unutar jedne te iste crkve). Luther i Šičko su, međutim, dijametralno suprotni u ovom slučaju jer osim doktrine opravdanja po vjeri, nemaju ništa zajedničko.

JUŽNI
08.11.2009., 08:22
E baš ti možeš ovo kazati. Pa čovječe pogledaj svoje upise o Katoličkoj crkvi, koje si ti pozitivnosti iznio o mojoj crkvi. Okrivio si je i za ratna stradanja u Domovinskom ratu.


Iz Luterovih riječi, u mom prethodnom postu, o dobrim djelima, volji, zakonima ... ti si se izjasnio svojim pisanjem pa vidi i ti i svi koji ovo čitaju koga slijediš.

To što sam izvadio nije iz RKC magazina već iz povijesnih knjiga koje su se bavile predmetnom osobom, nije ti problem doći do navedene literature prije nego je proglasiš iskrivljenoj, manipulatorskoj i, kako ti u svom stilu kažeš - lažljivom.


U prethodnoj rečenici je iskrivljena istina, manipulacija, laž a sada je već ako ... Pa ti se pozivaš na Bibliju koju je napisao Luther, a što je mislio o kritici, Luther: "Ako vam papisti postave pitanje zašto sam u Bibliju dodao riječi "vjerom samom" ( Poslanica Rimljanima 3:28) odmah im odgovorite da sam Dr. Martin Luther, i da sam tako želio. Papisti i magarci su jedna te ista stvar. Tko se ne pokori mome prijevodu, đavo mu zahvaljuje! Luther želi da tako stvari stoje, a Luther je veći stručnjak od cijelog papinskog kraljevstva!" (Weimar, Vo. 9. pg. 215. We can also note on this point that the opinion of Luther’s contemporaries on the subject is unmistakable. They all agree that Luther “was addicted to over-drinking.” - Th. Brieger: “Aleander and Luther”, pg. 170, 307)

Njegov govor o mojsiju nisam ja izmislio. Pojavljuje se kod većine povjesničara i to protestantskih.

Da priča je šuplja i to od Luthera do danas.


Jako sam tanak sa povijesti crkve jer me nije nikada puno zanimala.

Opet ću ti reći da mi slijedimo Isusa i ono što je rekao u svojoj Riječi, a naj bitnija Riječ, ako se to uopće može reći, je "Ako me ljubite, vršit ćete ono što sam vam zapovijedio". Ja sam se zapitao dali vršim sve što je zapovijedio jer Ga ljubim i uvidio da ne vršim sve i našao sam nešto tu loše vs tebe i RKC sljedbenika i ovim putem ti se ispričavam, ako sam ti nešto loše učinio i tako i osatlima bez obzira na vjeru.
A sad, što ti kažeš, dali vršiš sve što je Gospodin zapovjedio?

Što se tiče ostaloga, evo ti moj odgovor napisan od Epignosisa s kojim se tu slažem pa da skratim pisanje.

"Tako kad povezuješ Luthera i Šička ja bi mogao povuči istu paralelu između Augustina, inkvizicije, križarskih ratova i današnje RKC, ali bi to bilo u neku ruku pogrešno (a u neku ruku ne bi jer se sve to desilo unutar jedne te iste crkve). Luther i Šičko su, međutim, dijametralno suprotni u ovom slučaju jer osim doktrine opravdanja po vjeri, nemaju ništa zajedničko."