PDA

View Full Version : Filmske sekvence koje pamtite

beheaded
11.04.2003., 18:09
Jeste li gledali neki film i došli do scene u kojoj ste jednostavno morali malo premotati da bi još X puta vidjeli istu?
Ja sam to radio s "4 sobe" kad Bellboy Ted (odlični Tim Roth) ugleda mrtvu qrvu te istodobno povraća i dere se : "What a fuck is that?" :D

kF
11.04.2003., 22:06
pred kraj mementa kad pantoliano objasnjava sve pearceu... i onaj monolog na samom kraju... odgledao bar 20 puta. :)

vianna
11.04.2003., 22:52
Definitivno Dirty Dancing .... kada plešu u sobi na pjesmu baby o sweet baby.... mrak! :top:

slafko
14.04.2003., 08:52
Pearl Harbour... jedina dobra scena je onih 15 minuta kaj Japanci rokaju ko ludi. prevrtio 5 puta jer je predobro.

hmmmm, Shrek... scena dok onaj zmaj razbija jedini nerazbijeni prozor u katedrali. koju je facu složio i onak ležerno raspucal šaku kroz onaj šareni prozorčić... strašno.

Aux1
14.04.2003., 08:54
Kad Predator skine masku a Ahnold kaže "Yu a wan agly mada faka!" :D :D

slafko
14.04.2003., 08:57
Originally posted by Aux1
:s :s arnie je trebal dobit oscara samo zbog ove rečenice, ako zbog ničega drugog. :s :s

Drums In The Deep
14.04.2003., 13:55
"the usual suspects",kad čitaju "hand-me-the-keys, you-fucking-cock-sucker."

Gianluca Vialli
14.04.2003., 20:48
...jes...u filmu Mr. Bean kada se vozi u onom vlakiću nakon što ga je malo "preradio".....

Peter Sellers u Loliti kada dođe kao psiholog (?) iz škole....priča njemačkim naglaskom....cijela ta scena kada priča sa Lolitinim "ocem".....ma, gušt je starog Petera i gledati i slušati u toj sceni.....

Guzo
14.04.2003., 20:55
kad palmienteri u the usual suspect skuzi da je keyser soze otisao i kak se kevin spacey šeće van.

Quynntin
09.05.2004., 03:00
Neke filmske kadrove/sekvence uvijek zapamtim u sjajnim filmovima, pogotovo kad se iz njih vidi puno više (than meets the eye).. redateljev talent, scenaristov, kinematografov, glumački i slično ili su smiješne ili tužne itd.
Ima ih puno više nego ću navesti... a navest ću samo ono što mi trenutno pada na pamet.

Čovjek kojeg nije bilo - Kad Ed Crane čuje da mu se žena objesila ide kući sa cigaretom u ustima (usporeno, isprekidano), a na ulici svi ljudi idu u suprotnom smjeru od njegovog, sav taj crno bijeli kontrast, a u pozadini se čuje Beethovenova Mjesečeva st. 1.: "Everybody avoided looking at me, like I've caught some disease. I didn't see anyone, nobody saw me, and when i got home.. the place felt empty. I was a ghost. I was the barber."

Amadeus - kad se Wolfi upoznaje s carem Josipom II, blesavo smije (a svi se preneražaju), te na kraju poigrava Salierijevim maršom.

Amarcord - Ujak Teo: "Voglio una donna!!!!!"

Evil Dead - Kad Bruce odsječe vlastitu ruku koja ga je htjela ubit, pa se sve stvari počnu smijat po kući, pa se i on počne mahnito smijat.. o god.. :lol:

Fargo - sakrivanje plijena i još štošta

Full metal jacket - kad vojni kamerman nosi kameru s lijeva na desno, vojnici sjede a u pozadini uništavanje. Jedino što je to upropašteno onim duhovitim one-linerima na kraju kadra. E da, i kad Gomer pyle preskače gredu. Realistično.

Let iznad kukavičjeg gnijezda - prva pobuna oko cigareta. A i prvo upoznavanje gledatelja sa pacijentima.

Monty Python's Search for holy grail -
Zec!! (But that's no ordinary rabbit.. look at the bones!)
(What's your favorite color? Blue! No, no.. yell.. aaaaargh!)
(Pie Iesu domine, dona eis requiem... bonk!)
(Prevođenje s aramejskog)

Life of Brian -
Lekcija iz latinskog na forumu
Crucifixion? (sažaljivi pogled) -Yes. -Good. Out of the door, to the left, one cross each...
itd...

Ne da mi se više, dajte vi:)

Zeppelin
09.05.2004., 11:37
Ja uvijek pamtim tuzne scene il neke gdje se najezim. Meni je jedna od klasicnih scena kad je morgan freeman izasao iz zatvora i cijela skola pocela pjevat himnu. Sjecate se filma Osloni se na mene. E to je to. Ima ih al se ne mogu sjetit :)

walter
09.05.2004., 13:39
Rocky: Adrian....Adrian

robybaggio
09.05.2004., 16:53
Indiana Jones, Raiders Of The Lost Ark...scena na tržnici s pištoljem. Može li bolje od toga? :top:

noćni
09.05.2004., 16:54
sad mi napamet pada onaj dio iz "Diplomca" kad mu svi nešto govore a on zaroni u bazen i u pozadini "Sound of silence" svira, genijalno:top:

BootBoy
09.05.2004., 17:35
' i am your father, luke ' :rolleyes:

' postoje dvije vrste ljudi na ovom svijetu - oni koji drze pusku i oni koji kopaju '

' i'll be back '

svi bi trebali znati iz kojih su to filmova...

onda:
american history x
kad norton natjera crnca da zagrize rizol i nagazi mu potiljak

romper stomper
kad danny ubije hando-a, a hrpa japanskih turista ih slika

:w

robybaggio
09.05.2004., 23:02
I'll be back je u nekoliko filmova. Svim Terminatorima, Komandosu i Trkaču.

milk
10.05.2004., 09:35
robybaggio kaže:
I'll be back je u nekoliko filmova. Svim Terminatorima, Komandosu i Trkaču.

i u svim hororima:D

jaffar
10.05.2004., 11:48
Amarcord - prolazak broda

michael_jackass
10.05.2004., 13:01
kad smo vec kod amarcorda, onda mi je najdraza ipak scena s plesanje ispred zatvorenog hotela, magla i sve to.

boogie nights, kad william h. macy vidi zenu da se fuka s drugim, pa si prospe mozak pred svima.

apokalipsa danas... hm, bilo koja scena u biti :D

jaffar
10.05.2004., 15:20
da, da apokalipsa danas, posebno početak, helikopteri i doorsi

p.s. u srijedu u novom listu će bit dvd

Herostrat
10.05.2004., 15:46
"The Wall" - kad Geldof brije obrve a krv kaplje u umivaonik...

Wall
10.05.2004., 15:48
ja idem i bez određenog člana....... najčešće idem bez ičega:D

Herostrat
10.05.2004., 15:54
Wall kaže:
ja idem i bez određenog člana....... najčešće idem bez ičega:D

Aj' ti ono sisu u usta i bjež s mog posta :-)

Wall
10.05.2004., 15:59
evo, bježim, znam ja šta je straj
iako mi baš sad u uredu legi pjeva ona tvoja ' i ni me straj' (pali se na staru Terezicu):D

Tuco-il brutto
11.05.2004., 10:23
Leptir(Steve McQuenn) je u samici već duže vrijeme, zatvorski prijatelj, krivotvoritelj državnih obveznica Dega( Dustin Hofman) mu potajno šalje kokose u samicu da dobije vitemine i radi snage. Leptir je u samici jer je napao zatvorskog čuvara koji je krenuo da prebije Degu. No upravitelj samica saznaje za kokos operaciju i prisiljava Leptira da cinka tko mu šalje kokose. Dega prvi put ne odaje ime-porcije hrane, ionako bijedne smanjuju se na pola. Nakon godinu dana, ponovno. Tada opet Leptir ne odaje-Upravitelj mu govori da će umrijeti od gladi, a Leptir mu odgovara da je rođen mršav! Zamračuju mu samicu. E sad dolazi SEKVENCA: Nakon opet godinu dana, nakon što rukom izvadi svoj zub, Leptir traži da razgovara sa upraviteljem. Proviri glavu kroz rupu u vratima, i uz nesvarno dobru glumu, govori upravitelju(uz puno mucanja) da je znao, ali da mu više nije u glavi, da je nestalo. Jebote koja je to gluma-kako to dobro izgleda. Koliko je on riskirao, koliko još godina u tamnoj samici! Ali uspio je-uvjerio je upravitelja samica u Francuskoj Gvajani da mu je mozak ishlapio i da umire.
:s :s :s

darin
11.05.2004., 11:19
Quynntin kaže:

hahaha, da skroz! :top: :)

ima jedna koja se vec postala dio nase jezicne tekovine, i mnogo ljudi nema pojma da je to scena iz nekog filma.

''To nije dete, to je kreten!''

Musatom
11.05.2004., 17:25
BootBoy kaže:
american history x

E ovo je stvarno jebena scena.

- kad (opet) Norton, tuče sam sebe u Fight clubu :s
- "mnogo je ukusan ovaj Pantelija" - Maratonci
- "Zvat ću decu" je legenda :D
- kad Pop zaključava lika, koji je đuskao sa Katom, na balkonu - Munje..............

kozz
11.05.2004., 19:27
umlaćivanje Honore Parker komadom cigle u čarapi ( Nebeska stvorenja Petera Jacksona )
kad se Martin Landau probudi savjest i otrči do Angelice Houston, a ona je već mrtva zahvaljujući ubojstvu koje je on naručio ( Zločini i prekršaji Woody Allena )

xiola bleu
11.05.2004., 19:59
kad si curica kupi sladoled, pocne vec ici, onda se okrene i veli prodavacu nesto u stilu 'but i wanted vanilla twist'.. i onda je frajer (ne prodavac) upuca..
john carpenter - napad na policijsku stanicu

ne znam zasto, ali ovu scenu uvijek pamtim..

Jesus Quintana
11.05.2004., 20:08
xiola bleu kaže:
kad si curica kupi sladoled, pocne vec ici, onda se okrene i veli prodavacu nesto u stilu 'but i wanted vanilla twist'.. i onda je frajer (ne prodavac) upuca..

svaka čast xi ... :s ... ima pol tone scena koje pamtim no za ovu moram reći da je prejebena ..

spomenut ću samo u ovom trenutku scenu razgovora između Walkena i Hoopera u True Romance .. na žalost nakon Hooperovog predavanja iz povijesti Walkenu ne preostaje ništa do :buum:

Tuco-il brutto
11.05.2004., 20:38
Čitam ponovno cijeli topic - možda sam malo previše zabrijo na Leptira.:misli:

haq
11.05.2004., 23:41
- Die motherfuckers!!! --- bam bam bam bam bam ... škljoc...

Ili kad John Travolta slučajno upuca crnca u autu...

hjpch
11.05.2004., 23:51
Iz indiane jonesa bilokoja! :P

Iz LOTR-a kad jednom hobitu padne kanta u bunar dok su u onim rudnicima i samo cujes one bubnjeve!

Iz 2F&2F kad stisne NOS, si vidio ono skroz! :)

Iz Back to future ona scena s crnim djipom dok cekaju na semaforu i dolaze brijaci koji hoce utrku!

kpt. Willard
12.05.2004., 00:00
Sve sekvence iz "Ko to tamo peva" i "Maratonci trče počasni krug."

LoveJoy
12.05.2004., 00:11
the good the bad and the ugly: groblje
laki premaz: kad se Karlis cudi kaj kist ne radi
dr. strangelove: iiiiiiiiiiha

i naravno "we'll always have Paris"

Silajn
12.05.2004., 00:18
Dvije završne sekvcence Odiseje (svemir i soba)...
Bladerunner: trčanje kroz stakla, 'All this moments will be lost...like tears in the rain'; Rachelin izraz lica kad joj ispriča što je; prvi poljubac...
Cabaret: scena sa 'Tommorow belongs to me'...
Fight Club: uvodna špica, 'san' s pingvinom ('Slide!)...
Tigar i zmaj: borba u krošnjama...
Opasne veze: It's beyond my control...
Breaking the Waves: prva bračna noć; način na koji ona izgovara 'God'...
Dr. Strangelove: kraj u avionu including nadahnuti govor, trzanje ruke na vijećanju o budućnosti čovječanstva...
Eyes wide shut: orgija...
Alien: kad s Newt u jednoj, a oružjem u drugoj ruci lagano protegne vrat, uzdahne i spali jaja...

Kesten
12.05.2004., 00:38
The Abyss (Bezdan):

Ed Harris navlači posebno odijelo za ronjenje po velikim dubinama. Šljem mu se puni tekućinom zasićenom kisikom - diše vodu. Potom jednostavno skače u bezdan i držeći sklop reflektora pada na sve veću dubinu.

Uslijed sve većeg pritiska vode počne gubiti svijest. Potom dotakne dno oceana. Deaktivira nuklearnu bombu.

Supruga (Mary Elizabeth Mastrantonio) ga pita za povratak. On joj otipka "KNEW IT WAS A ONE WAY TRIP. LOVE YOU WIFE."

michael_jackass
12.05.2004., 13:46
evo jos:

Obitelj cudaka - kad su Gene Hackman, Ben Stiller i njegovi sinovi na groblju. Upravo su zavrsili sa posjetom grobu Hakcmanovoj mami i on se sprema otici, kao obavili smo i to, a Stiller ga pogleda i veli da jos nisu gotovi (i njegova zena je pokopana blizu), a Hackman odgovara "That's right we have another body burried here." :rofl:

Trainspotting - kad amer udje u pub i ode na zahod, decki se sam dignu i odu zanjim bez rijeci. slijedece kaj vidimo je zasorani amer na podu zahoda.

Blue in the Face - kad Jarmusch pokazuje kak u filmovima puse nacisticki oficiri, pa stavi pljugu izmedju srednjeg prsta i prstenjaka pa veli "Ja, we know who you are." (citati sa njemackim naglaskom)

Mlaen
12.05.2004., 20:10
Prvi slow motion efekt na Matrixu sa Trinity:top:

k.soze
12.05.2004., 21:42
apocalipse now - napad dok svira Wagnerov Agnus dei
Usual suspects - Verbalovo objašnjenje detektivu
Dom za vješanje - scena na rijeci i povratak iz italije
ima ih još puno ovo su neke koje su mi pale na pamet

RobiKa
12.05.2004., 22:33
Silajn kaže:
Bladerunner: trčanje kroz stakla, 'All this moments will be lost...like tears in the rain'; Rachelin izraz lica kad joj ispriča što je; prvi poljubac...
Fight Club: uvodna špica, 'san' s pingvinom ('Slide!)...
Tigar i zmaj: borba u krošnjama...
Opasne veze: It's beyond my control...
Breaking the Waves: prva bračna noć; način na koji ona izgovara 'God'...
Dr. Strangelove: kraj u avionu including nadahnuti govor, trzanje ruke na vijećanju o budućnosti čovječanstva...
Eyes wide shut: orgija...
Alien: kad s Newt u jednoj, a oružjem u drugoj ruci lagano protegne vrat, uzdahne i spali jaja...

Xiola di si me našla. :D

Silajn potpisujem žutim Scotta sve navedeno, Cabaret isto ali bi se našlo i u All that Jazz, Tigar i zmaj, Dr. Str. isto uz dodatak pukovnikove ispovijesti kako neće dati svoje 'vital fluids' 2 females, a kad smo u revijalnom tonu još bih dodao i

pjevanje Happy birthday dear Jesus - Full metal jacket

Wonderfull world - kad onaj crnac ošamari klinca, (kak se zvao lik kojeg je Costner tumačio) e on onda izokrene očima i svi skuže da će past glava - e taj moment

Napad na brdo u Tankoj crvenoj liniji - brrrrrr

Mrtva mrkva
12.05.2004., 23:57
Prvo... 5 za temu :top:

Quynntin kaže:

Monty Python's Search for holy grail -
(What's your favorite color? Blue! No, no.. yell.. aaaaargh!)

Life of Brian -
Lekcija iz latinskog na forumu
Crucifixion? (sažaljivi pogled) -Yes. -Good. Out of the door, to the left, one cross each...
itd...

Ovo si maznuo od mene, priznaj... :p Stalno to citiram i svi me zbunjeno gledaju...

Silajn kaže:

Ova zadnja je definitivno jedna od scena koja me smrzne svaki put kad gledam film...

Super su mi i:
Trainspotting - scena kad Renton nadrogiran propada u tepih u kojoj svira Perfect day od Lou Reeda (znam, znam, stereotipno, ali sto mogu)
Fight Club - kraj (opet sterotipno :D ) i opet vezano uz glazbu...
Tanka crvena linija - trenutak tisine prije nego sto upucaju Witta
Mrznja - svi momenti u kojima nas redatelj upoznaje s likovima (prsten na Vincovoj ruci, grafit koji Said nazvrlja na zidu i poster na kojem se vidi Hubertova slika); trenutak kad se pokaze plakat "le monde est a vous",; zatim kraj kad skuzimo poantu vica koji se provlaci kroz cijeli film (pogadjate, luda sam za ovim filmom)

haq
13.05.2004., 01:45
Mrtva_mrkva kaže:

Trainspotting - scena kad Renton nadrogiran propada u tepih u kojoj svira Perfect day od Lou Reeda (znam, znam, stereotipno, ali sto mogu)

:s :s :s

Kakav crni stereotip??? Takvoj genijalnoj pjesmi odgovara tako genijalan spot (iako nije spot, al mu dođe tako).

michael_jackass
13.05.2004., 09:40
[i]
Mrznja - svi momenti u kojima nas redatelj upoznaje s likovima (prsten na Vincovoj ruci, grafit koji Said nazvrlja na zidu i poster na kojem se vidi Hubertova slika); trenutak kad se pokaze plakat "le monde est a vous",; zatim kraj kad skuzimo poantu vica koji se provlaci kroz cijeli film (pogadjate, luda sam za ovim filmom) [/B]

Jos bi kod mrznje napomenuo onaj dio kad se pomicnim stengama spustaju u podzemnu i kad Hubert prica o Le Penu pa se ono nepoznatom covjeku unese u lice i zadere se "Rasist!".

Blackbird
13.05.2004., 10:08
True romance - Brad Pitt nakuren, daje upute tipu kako ds dođe do njegovih frendova(da ih ubije), nakon toga ga pita da li želi gledati TV s njim :D

Fargo - policajka i muž, apsolutno sve scene :D

Veliki lebowski - tepih! :D

Clockwork orange - singing in the rain

Strah i prijezir u Las Vegasu - vožnja liftom, policijski skup - kako prepoznati narkomana, bacanje kazetara u kadu :D

dr_jekyll
13.05.2004., 14:47
Don Juan de Marco:

Na travi sjede Talisa Soto i Johnny Depp, ona sva onako nevino jebozovna, iskre frcaju.

On je poljubi jednom.
"Nikad neću pristati" (jer kao bila je udana).
Poljubi je drugi put.
"Nikad neću pristati".
Poljubi je treći put.
.. "i ipak je nekako pristala" (Brando)..

Batman 2:

Batman i Pingvin se rokaju ispred supermarketa kad spaze Catwoman u gimnastičkom elementu. Ona doskakuće do njih, sva zadihana, padaju pogledi, ona će "mijauuuu".. I sve eksplodira..

Svaka scena gdje prije fajta lik skrcka vratom lijevo desno..

Svaka scena gdje se glasa Chewbacca (ko zaljubljeni morž kad mu trgaju lijevo plućno krilo)..

xara
20.05.2004., 15:30
Američki Psiho.......
Scena sa uspoređivanjem vizitki.....
kad Patricku Batemanu zadrhti ruka i ispusti vizitku

yahoocom
22.05.2004., 19:48
T II
T1000 polako korača prema tipu koji ispred njega zaustavi svoj motor. Lik pita "u'r right man?" T1000 lagani pogled lijevo, pogled desno, pogled pravo i kaže "say, that's a nice bike" CUT.

"I tata bi sine".

alfred stokes
22.05.2004., 20:03
Kraj Usual Suspects - Spacey prohoda normalno
Početak od Trainspottinga - propadanje u WC
Kum - Brando sjedi za onim stolom u polutami
Apokalipsa - napad na žute uz Wagnera, surfanje uz padanje mina
Pulp Fiction - kad raznesu onog crnca u autu slučajno i početak uz Misirlou
Kraj Maratonaca - izgaranje vrpce
Grupni voajerizam u Tko to tamo peva :D

Ma ima toga masu šta ostane u sjećanju

strpljivi_diskutant
07.12.2004., 20:38
strah i prezir u las vegasu
- snifanje etera ispred cirkus casina i onda ulazak unutra :D
- raoul duke sjedi u hotelskom baru i vidi oko da mu se priblizava ogromna lokva krvi po podu:"nabavi cipele za golf. inache nechemo izach zhivi odavde..."

spun
- scena na kraju kad svi spavaju, a the cook se raznese u onoj kamp kuchici
- bilo koja halucinacija u filmu
- pochetak filma kad spyder mike trazhi meth i slusha savjete od svih u kuchi

snatch
- scena kada zapale kampicu od brad pittove mame i svira angel od massive attacka
- bilo koja scena u kojoj se pojavljuje rade sherbedzhija
- bilo koja scena u kojoj turkish govori cinichno onom svom kompichu (what's a gun doing in your trousers tommy? for protection... protection from what? ze germans?) :top:

lock, stock & 2 smoking barrels
- scena kad onaj glavni boss zatuche nekog tipa s ogromnim crnim dildom
- scene kartanja pokera

planet majmuna (stari fkors)
- you finnaly did it... you maniacs!

soylent green
- kraj filma kad sazna od cheg se radi green

apokalipsa danas
-zadnja scena ubojstva/zhrtvovanja krave i ubojstva marlona branda

full metal jacket
- bilo koja scena dok trce i drill commander recitira one pjesmice :)

the salton sea
- nakon nekoliko dana brijanja po methu u mrachnoj sobici val kilmer i njegov kompich izlaze van na sunce

rekvijem za snove
- napad frizhidera

kids
- scena motanja blunta

blow
- scena kad murja upada na onaj skupocjeni party u depovoj kuchi
- scena kad depp uspije past s drogom zadnji put (kad ga sjebu partneri)

bla... ne mogu se sjetit nicheg, e... a kad poshaljem znam da chu se sjetit odma pe' filmova

--
np: crowbar - my agony

Karmela
07.12.2004., 20:55
BootBoy kaže:
'
onda:
american history x

gadna scena - nema sto. I ja sam ju upamtila dobro.

I.L
07.12.2004., 22:06
jaffar kaže:
da, da apokalipsa danas, posebno početak, helikopteri i doorsi

p.s. u srijedu u novom listu će bit dvd

Izuzetna scena!:top:

Lo-Mai
07.12.2004., 23:41
13 duhova - kad onog lika staklena vrata presiku napola :horor:

to neću zaboravit NIKAD :bonk: NIKAD :bonk: NIKAD :bonk:

Ludi Dijamant
07.12.2004., 23:57
kad conan nađe kromov mač u onoj pećini,iziđe iz nje-vani di ga vukovi čekaju...u sljedećoj sceni je odjeven u vučja krzna!:s :s :s i iz "biti najbolji" kada shawn penn sjedi na onom zlatnom mjesecu,počinje koncert ,a on nemože svirat koliko ga je strah! onda mjesec padne!:D

BootBoy
08.12.2004., 10:28
FMJ:
'this is my rifle, this is my gun - this is for killing, this is for fun!

George Best
09.12.2004., 12:55
meni je najebenija ona iz Šunda, kad se Bruce vrati onoj svojoj maloj droljici, nakon što je potamanijo one klošare, i kad ga ona pita:

Who bike is it?
It's not a bike, it's a chooper.
Who's chooper?
Zed's.
Who's Zed?
Zed's dead baby, Zed's dead.....wruuuuum.......:s :s :s

Public Enemy No1
10.12.2004., 11:37
reservoir dogs - kad michael madsen pusti mjuzu i sprema se mučiti murjaka zavezanog za stolicu

božji grad - kad ze natjera klinca da puca u još manjeg klinca

gridlock'd - kad tupac traži od tim rotha da ga ispika nožem da ih prime u bolnicu pa onda raspravljaju gdje će ga pikat tak da mu slučajno ne probije jetru

kill bill 2 - sve scene sa onim učiteljem kinezom

izgubljeni u prijevodu - kraj filma kad murray nekaj šapće njoj na uho a mi ne znamo kaj

kum - "ditch the gun, take the cannoli"

iskupljenje u shawshanku - kad tim robbins pliva kroz govna da pobjegne van zatvora

trgovci - kad treba poševi mrtvaca u wc-u

veliki lebowski - Jesus Quintana - You ready to be fucked man? I see you rolled your way into the semis. Dios mio, man. Liam and me, we're gonna fuck you up.
The Dude - Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
Quintana looks a Walter
JQ - Let me tell you something, pendejo. You pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I'll take it away from you, stick it up your ass and pull the fucking trigger 'til it goes "click."
The Dude - Jesus !
JQ - You said it man. Nobody fucks with the Jesus.

malena - kad ju žene cipelare na kraju

schindlerova lista - kad ralph finnes gađa logoraše snajperom za dobro jutro

Malta
10.12.2004., 13:14
The cube (Kocka) - prva scena kad tipa mreža iskomada na fete!

Projekt: Vještice iz Blaira, prvi dio - zadnja scena, snimana u kući i ono kad se momak okrene, a ona pada s kamerom.....

Mostovi Okruga Madison - on ju gleda u retrovizor i mazi lančić, on gleda u njega i štišće kvaku...... uf, sekunde ko vječnost...

salemef1
12.12.2004., 16:14
Ne znam zasto ali odvalim se na scenu iz Dogme kad Loki i Bartleby izadju iz busa nakon sto Loki pokrka sve unutra - Bartleby ga pogleda, a Loki se ludjacki nasmije i ... "Whose house? RUN's HOUSE." :D :D :D

Sudden Sid
12.12.2004., 16:50
veliki lebowski - Jesus Quintana - You ready to be fucked man? I see you rolled your way into the semis. Dios mio, man. Liam and me, we're gonna fuck you up.
The Dude - Yeah, well, that's just, like, your opinion, man.
Quintana looks a Walter
JQ - Let me tell you something, pendejo. You pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I'll take it away from you, stick it up your ass and pull the fucking trigger 'til it goes "click."
The Dude - Jesus !
JQ - You said it man. Nobody fucks with the Jesus.

:top: :top:

"Blue... no, yellow! Arggghhh!!" iz Monty Python and the Holy Grail

Cijeli "Ko to tamo peva"

"Lovac na jelene" - ruski rulet dok su zarobljeni u Vijetnamu, a vijetnamac se dere MAU!

ginger
15.12.2004., 14:43
American history X - Edward Norton se okreće prema policajcima ruku podignutih iznad glave, u boksericama i martama sa totalno pobjedonosnim, luđačkim sjajem u očima...brrr...

Mostovi okruga Madison - scena u automobilu, kad Meryl Streep već rukom posegne za kvakom i predomisli se :(

Kill Bill vol. 1 - cijeli! 2 sata kasnije sam samo o filmu pričala...

Sleepers - "Let me help you with that. You're looking at John Reilly and Tommy Marcano" I Baconova faca :eek: :horor:

Mort
15.12.2004., 21:11
Mad Max 2
- Početak filma Kad Max kupi benzin s asfalta u lik vadi strelu iz ruke i sprema je u redenik na butini,
- Kad liku bumerang odsjeće prste,
- Cijeli film!

honey bunny
15.12.2004., 23:55
salton sea... kad tip s umjetnim nosom nudi onaj pečeni mozak :bljak:

pulp fiction... scena (već spomenuta) gdje michael madsen muči onog tipa, a na radiu svira: "stuck in the middle with you".. uvijek kad čujem tu stvar sjetim se scene

strah i prezir... "what the fuck are we doing in the middle of the desert?" :D

daH
16.12.2004., 15:29
princeza i ratnik od tykwera kad skaču sa ludare... :love:
ahahah

glupodijete
18.12.2004., 00:28
prve koje mi padaju na pamet :
u pulp fiction-u : umi thurman zabiju iglu od 20 cm u srce a onda ona poslije ispriča neki glup vic o paradajzima :

kill bill vol1. (opet) uma , kad dobije tikove dok se šulja s leđa onoj sofie.

u x-men 1 : kad se onaj zeleni mutant s ogromnim jezikom zaleti na onog cyclopsa pa ga nabije da ovaj odleti 10 m. pa onda hraćne onoj jean grey ono zeleno u facu , pa odskoči do halle berry aka Storm i nju zašora i na kraju ju baci u otvor od dizala... glup film ali luda scena....

ginger
18.12.2004., 00:36
Public Enemy No1 kaže:

malena - kad ju žene cipelare na kraju

Nakon sinoć odgledanog filma stvarno moram reći da je scena upečatljiva :horor:
Meni osobno i mučna (dio sa šišanjem ) :(

Cordelia
18.12.2004., 02:02
Meni je odlična scena iz Brajanovog života kad pjevaju na križevima.

Bolje ne može- cjeli film ne mogu se odlučiti za samo jednu scenu

Kuma i Istrebljivača su ovdje već spominjali pa neću ponavljati.

xylit
19.12.2004., 04:13
King pin (kralj svih glavonja) - kad woody harelson riga u daljini a u prvom planu ona najruznija zena svih vremena koju je morao izjebat (zbog love) zadovoljna pusi cigaru - nema jace scene

Full metal jacket- prvi dio filma (obuka) nenadjebivo nenadmasno commander je legenda sav njegov tekst u filmu

Luckasti profesor - kad eddie uzme u shemu onog stand up komicara (jebenih 10-tak fora na racun njegove mame)

Easy rider- pocetak njih dva na motoru a prasi himna born to be wild - klasik

Sid and Nancy- budi se razvaljeni Vicious i govori " ne brini draga sve ce bit bolje kad dodemo u ameriku" ona:"ali dragi mi smo vec 3 mjeseca u americi!!!" trut se dize u onim ruznim gacama otvara balkonska vrata a ono ispod 5 avenija prepuna autiju ljudi i buke a njemu nista jasno

Gladijator - russel skida kacigu, okrece se i govori " i am maximus leader of nort legion" - trnci

rossonero
19.12.2004., 04:27
http://www.bleyenberg.de/kultfilme/easyrider.jpg
To sam zapamtio jako dobro.

Baklja
19.12.2004., 21:23
Shawshank Redemption – Scena kad piju pivo na krovu.
Trainspotting – Završni monolog ("Clearing gutters, getting by, looking ahead, the day you die")
Back to the future I – Johnny B. Goode
Clerks – Death Star "theory" :D
Torrente – Uvodna scena kad se vozi kroz grad
American History X – Scena na rizolu ("Say goodnight")

ginger
20.12.2004., 00:08
xylit kaže:

Gladijator - russel skida kacigu, okrece se i govori " i am maximus leader of nort legion" - trnci

Odlična scena, možda najbolja u filmu, ne mogu vjerovati da je nisam navela :top:

xylit
27.12.2004., 04:32
ginger kaže:
Odlična scena, možda najbolja u filmu, ne mogu vjerovati da je nisam navela

pa vidis sto bi ti bez mene :)

Anipe
27.12.2004., 10:13
The Others
Kad djeca nađu nadgrobni spomenik sa svojim imenima

Big Fish
Kraj, kada se sva stvorenja iz priča pojave kraj jezera

The Ring
Bez komentara....

Ne mogu se više sjetiti...

grogo bolger
27.12.2004., 13:29
Scena iz ko' to tamo peva:kad tip kaže "e crko dabogda", a ide zajedno sa scenom "tata tata ja bi to radio, a tata odgovara i tata bi sine" :lol:

B.O.w.
30.12.2004., 16:53
iz resident evil:apocalypse dok milla "ulazi" u crkvu na motoru i hunter se primi za njega,a ona ga onda raznese shotgunom i ono dok se jill valentine vide noge...ufffff,što je doobra...

Baklja
03.01.2005., 13:01
Anipe kaže:
The Others
Kad djeca nađu nadgrobni spomenik sa svojim imenima

:bonk:

frxy
03.01.2005., 14:07
Fear & Loathing In Las Vegas: "You drive. You drive. I think there's something wrong with me."

:D

Sunny Girl
04.01.2005., 14:57
Bilo jednom u Americi - kad se duuuugo čuje mješanje čaja.

walter
04.01.2005., 15:02
Onako brzinski...

Jach Nicholson: You want to know the truth? You can't handle the truth, i cijeli taj govor.

I onda jope Nicholson, u As Good As It Gets: You make me wanna be better man, tako nešto. :cry:

Pa onda recimo Nicholson u China Town, dok ga Polanski pita nakon što mu je rasjekao nos da li ga boli, a ovaj veli: Samo dok dišem.

Pa recimo, Jack Nicholson u filmu... :D :D :D

dakky
05.01.2005., 03:02
the scena (http://www.mediasalles.it/i34.jpg)

piper
05.01.2005., 04:48
Sergio Leone: "The Good, the Bad, and the Ulgy", troboj na kraju filma. Ono gledanje jedan drugog, treceg. Oci, muzika... groblje... Zakon!

Ingrein
06.01.2005., 15:27
Excalibur: scena kad kralj arthur i ekipa krenu u boj protiv sila zla...trešnje u cvatu, carmina burana, vitezovi u sjajnim oklopima...

lotr-dvije kule: neposredno prije bitke kod helm's deepa; kad
20 000 orka krene urlat i lupat kopljima o tlo

Posljednji kineski car: scena kad klinac prvi put izađe pred svoje podanike

Gladijator: scena kad se komod i sister vraćaju u rim gdje ih dočekuje senat..jedina živa boja-ljubičaste perjanice na konjima

Hiha
06.01.2005., 16:32
sad 'vako iz glave, prvo što mi je palo na pamet:

the Ring, kada je Rejčel (Naomi) na brodu , konj preleće ogradu i pada u vodu, krv, a onda u deliću sekunde se pojavi RING i onda počinje sledeća scena, kad ovaj njen frajer ide u ludaru i traži podatke o Ani Morgan, ili kako već. Ali super mi je ta fora, da trepneš ne bi skontao krug.

Davitelj protiv davitelja, kada Pera Mitić (Taško Načić) kaže: dobro mamice, samo nemoj da vičeš, od toga me boli glava, a Rahela Ferari kaže: pa naravno da te boli kada si letos po petnaest sati ležao na suncE.
Isti film, mada kad pogledam- ceo mi je savršen, al ajd da izdvojim još koju scenu- kad se javlja u 'Rokoladu' i Sonja Savić mu kaže: stišajte malo radio, imamo smetnje. A Taško će: nisu to nikakve smetnje to ja jedem krempite, pored toga što volim karanfile ja mnogo volim i da jedem krem-pi-teee...

Uf, aj još jednu, pa da ne davim dalje, možda malo posle:

Amelija Pulen, tužna+zaljubljena pravi kolač i shvati da nema više kvasca pa mašta kako šalje NJEGA u prodavnicu, a On trči po kiši, zli prodavac je sad šegrt, a onaj tunjavi-dobri je šef koji pita: Amelija opet pravi onaj njen čuveni kolač?
Onda se ON vraća, vidi Ameliju u kuhinji, s leđa i samo lako pređe prstima preko perlica-zavese na vratima.
sigh!
malo sam se raspisala, a imam toga još.....iii-haaaa!

Toco1980
06.01.2005., 17:31
Das Boot - zabava na početku filma i kad pjevaju pjesmu Tiperrary

Forrest Gump- Kad Forrest zagrli Jenny u jezercu u Washingtonu

Hrabro Srce - kad dižu kiltove prije bitke i kraj filma (zadnji juriš)

.... :misli:

piper
06.01.2005., 20:29
Schindlerova lista: mrak, noc... Zgrada, odjekuju i svijetle pucnji. Njemac svira klaivr citavo vrijeme i muzika je u prvom planu, dok ostali ... HAAAARD!

pompom
07.01.2005., 15:20
"e, jel prosla trojka?"-Munje
"ja nemam prihoda, ali nemam ni rashoda"- Kad porastem bit cu kengur.

cekam treci dio.
:B

vještica
07.01.2005., 15:31
zbog nedavnog bliskog susreta-trk konja na brodu u Krugu

newcomer
10.01.2005., 14:51
"Cape Fear" - scena susreta Danielle (Juliette Lewis) i njenog navodnog nastavnika glume a zapravo Max Cadya (de Niro)... cisti thriller...

newcomer
10.01.2005., 15:27
"American Beuty" - scena kad Lester (Kevin Spacey) i obitelj veceraju i na kraju scene Lester razbije tanjur o zid...

Carolyn Burnham: Your father and I were just discussing his day at work. Why don't you tell our daughter about it, honey?
Lester Burnham: Janie, today I quit my job. And then I told my boss to go fuck himself, and then I blackmailed him for almost sixty thousand dollars. Pass the asparagus.
Carolyn Burnham: Your father seems to think this type of behavior is something to be proud of.
Lester Burnham: And your mother seems to prefer I go through life like a fucking prisoner while she keeps my dick in a mason jar under the sink.
Carolyn Burnham: How dare you speak to me that way in front of her. And I marvel that you can be so contemptuous of me, on the same day that you LOSE your job.
Lester Burnham: Lose it? I didn't lose it. It's not like, "Whoops! Where'd my job go?" I QUIT. Someone pass me the asparagus.

:D :cool:

tuk'bah
10.01.2005., 16:35
Unforgiven - završni Eastwoodov govor

tatiana
14.01.2005., 17:00
Snjegovi Kilimandžara

Gregory Peck sjedi nešto sjeban u pariškom baru dok Louis Armstrong svira nešto nenadjebivo romantično, i okrene se a pored njega - iznenada- Ava Gardner s cigaretom.... točno se osjeća drama i ljubav u zraku među njima. uvijek se naježim. :cool:

Vanjushka
14.01.2005., 19:24
Platoon (Vod) scena kad Daniel Defoe ranjen istrci iz djungle i na onoj poljani Vijetnamci ga sa ledja izresetaju a on pruza ruke prema helikopteru koji odlazi.

Ratnici podzemlja, dolazak bandi.

Posljednji Mohikanac, pri kraju filma, potjera po brdu, djevojka skace sa stijene bjezeci od indijanaca, muzika je fenomenalna.

UFO, scena u kojoj Rambo ustima hvata metak, sazvace ga i ispali rafal iz usta na stotinjak Rusa, sve ih pobije :D i scena kad u helikopteru namjesta retrovizor :D

Cartman "mogu nam uzeti nase zivote, ali ne mogu uzeti mojih dvadeset devet dolara i petnaest centi" :D :D

ginger
14.01.2005., 19:25
newcomer kaže:
"American Beuty" - scena kad Lester (Kevin Spacey) i obitelj veceraju i na kraju scene Lester razbije tanjur o zid...

Carolyn Burnham: Your father and I were just discussing his day at work. Why don't you tell our daughter about it, honey?
Lester Burnham: Janie, today I quit my job. And then I told my boss to go fuck himself, and then I blackmailed him for almost sixty thousand dollars. Pass the asparagus.
Carolyn Burnham: Your father seems to think this type of behavior is something to be proud of.
Lester Burnham: And your mother seems to prefer I go through life like a fucking prisoner while she keeps my dick in a mason jar under the sink.
Carolyn Burnham: How dare you speak to me that way in front of her. And I marvel that you can be so contemptuous of me, on the same day that you LOSE your job.
Lester Burnham: Lose it? I didn't lose it. It's not like, "Whoops! Where'd my job go?" I QUIT. Someone pass me the asparagus.

:D :cool:

Kako je to fantastičan film, posebice kraj :top: :( Ma, Kevin Spacey je nenadjebiv...

equinox
14.01.2005., 20:32
U gori raste zelen bor

...kada secu po sumi

Tuco-il brutto
15.01.2005., 20:09
piper kaže:
Sergio Leone: "The Good, the Bad, and the Ulgy", troboj na kraju filma. Ono gledanje jedan drugog, treceg. Oci, muzika... groblje... Zakon!

Kud me nađe:s

Kill Bill
Ona zakopana živa u grobu. Izvukla se:eek

LeeBurn
18.01.2005., 20:54
Reservoir Dogs - Mr. Pink Spika (You are Mister Pink. Why am I mister Pink? Because you're a faggot, allright? :)) )
Pulp Fiction - Ezekiel scena, Royale with cheese/hash bars razgovor
Crossroads (onaj iz osamdesetih) - Guitar duel na kraju
Memento - kraj filma
Fight Club - kada tyler prijeti svojoj normalnoj verziji
Red Dragon - Kada Lecter promatra onog debila kako svira

Sve Happy Tree Friends scene...

Toco1980
23.01.2005., 15:36
Vanjushka kaže:
Platoon (Vod) scena kad Daniel Defoe ranjen istrci iz djungle i na onoj poljani .... Misliš valjda Willem Dafoe. Daniel Defoe je onaj lik koji je prije parsto godina napisao knjigu "Robinzon Crusoe"....

Nisam gledao cijeli film, ali se sjećam te scene....

Dobar mi je još prizor iz filma "Uljezov let" (isto glumi taj lik) kad tipovi idu bombardirati mislim Hanoi... Vijetnamci rešetaju po njima a likovi izbace bombe i pjevaju.

dr mladjo
23.01.2005., 17:06
u kini jednu pse...kraj.scena s anđelom i vragom...nema nikakvog smisla...ali sam se zato nasmijao...

spider jerusalem
26.01.2005., 12:52
Tko to tamo peva kad Danilo bata Stojković dokazuje čvrstoću mosta

lappino
26.01.2005., 13:17
Vanjushka kaže:

...
Posljednji Mohikanac, pri kraju filma, potjera po brdu, djevojka skace sa stijene bjezeci od indijanaca, muzika je fenomenalna.
...

Đe me nađe, čovječe!
Potpisujem do zadnjeg zareza...(fakat mi se rijetko dogodi da netko na forumu toliko dobro prenese moje emocije o nekom trenutku iz filma)...
I, što je zanimljivo, u soundtracku nigdje nema baš TE sekvence...

Noćobdija
26.01.2005., 16:19
Kad vodi onu plavu sisatu žensku preko parkirališta u svoj auto. Putem joj objašnjava kako treba izgledati mlada teletina i kako je danas teško naći dobru teletinu roze boje. Ulaze u auto i on joj glavu pogurne prema svom krilu da se mala primi posla a on i dalje palamudi o teletini...:top:

Luda ptica
26.01.2005., 20:15
Dosta ljudi se sjetilo Apokalipse danas, ali niste se sjetili meni najscene! A bolja je od cijelog trainspottinga.

Prosli su vec daaaleko u neprijateljski teritorij. Prosli su upravo neki veci okrsaj i sada plove nekim mirnim podrucjem. Nista pod milim bogom se ne cuje osim zvuka probijanja vode.

Svi su vec iscrpljeni i znaju da ih svaki cas moze netko napasti i ubiti iz grmlja sa obale. Ali nije nikog briga, preumorni su.

Jedino je faca (crnac) maznuo trip. I okinuo onu ljubicastu dimnu u koju je toliko zaljubljen. I gleda, gleda u nju, a onda mu sine - "Purple haze!"

I Hendrix... Predobro!

lepa.pametna@neudata
16.05.2005., 23:35
Gotovo sve iz OVOG (http://images.hollywood.com/images/quicktime/amoresperros.mov) filma.

... amor es traición. amor es angustia. amor es pecado. amor es egoismo. amor es esperanza. amor es dolor. amor es muerte. qué es el amor? amores perros.

Nisu to "sekvence koje se pamte", to su sekvence koje UDARAJU. U pleksus, direktno!

employee of the week
17.05.2005., 13:02
LA Confidential - kad Ed Exley uništi onu dvojicu crnaca na unakrsnom ispitivanju i tako pokaže da nije obični šmokljo kakav je izgledao dotad. Odma sam znao da će mi se film svidjeti.

Fargo – provala u kuću i otmica

Eternal Sunshine – skrivanje Clementine u djetinjstvu, gdje je nitko ne može naći. Scena brisanja kišnih kapi sa sjedala bicikla izazvala mi je flashback u moje djetinjstvo.

Band of Brothers – vojnik vuče ranjenika prema rovu, iz njega se dvojica deru i požuruju ga, oko njih pljušte granate, a onda jedna dozvoni i ubije ovu dvojicu u rovu.

GoodFellas – sve scene sa Joe Pescijem. Ona „funny how?“, obje sa Spiderom... Ali i ova:

Tommy DeVito: Just don't go busting my balls, Billy, okay?
Billy Batts: Hey, Tommy, if I was gonna break your balls, I'd tell you to go home and get your shine box.
[to his friends]
Billy Batts: Now this kid, this kid was great. They, they used to call him Spitshine Tommy.
Tommy DeVito: No more shines Billy
Billy Batts: What?
Tommy DeVito: I said, no more shines Billy Maybe you didn't hear about it, you've been away a long time, I didn't go up, didn't tell ya.
Billy Batts: Ah...
Tommy DeVito: I don't shine your shoes anymore
Billy Batts: Relax, would ya. What's got into you? I haven's seen you in a long fucking time, and I'm breaking your balls a little bit, I'm only kidding with ya...
Tommy DeVito: Well, sometimes you don't sound like your kidding, you know there's a lot a people here...
Billy Batts: I'm only kidding with ya
Tommy DeVito: It's ok.
Billy Batts: I don't mean to offend you.
Tommy DeVito: I'm sorry
Billy Batts: I'm sorry too
Tommy DeVito: It's okay.
Billy Batts: Salud
Tommy DeVito: Everybody, Drinks on the house.
Billy Batts: [Takes a drink] Now go home and get your fucking shine box
Tommy DeVito: Mother Fucker!

foka
18.05.2005., 02:35
the night of the living dead - nasoj junakinji prilazi stara zombijica (?) s lutkom u rukama, ona place i place, zena se priblizava, ona jos uvijek place, zena je jako blizu i dize ruku prema njoj, ona jos jednom zajeca i puca joj u glavu :rofl: I love that.
joj! skoro sam zaboravila - drop dead gorgeous - denise richards plese s lutkom isusa na krizu. ahhhh... :D

|■|
18.05.2005., 03:35
Bufalo 66- kad Gallo dovede kuci "otetu" curu (Ricci) i slijedi razgovor za stolom sa roditeljima...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahah .to morate pogledat ako niste.

|■|
18.05.2005., 03:53
Jules et Jim - kad opisuje Chatrin, a kadrovi se brzo mjenjaju sa profila na front i daleko-blizu dok ona dize veo.

Ecce Bombo - razgovor glavnog lika sa frendicom u restoranu na moru gdje je redatelj totalno ironicno ubacio product placement marlbora.

Fahrenheit 451 - gotovo sve!!!al evo,neke:
-kad sudjeluje u sapunici,a gluma se odvija iz vlastite kuce ispred televizora.
- kad stara gospoja (kojoj se vishe ne sjecam ime) izgori sa svojim knjigama
- i naravano kraj

..................josh cu se sjetit : )))

al,ipak,prvi vrhu ostaje Chaplinov
The Great Dictator - hitler (chaplin) kad drzi govor i pritom nista ne kaze vech izgovara rijeci koje slice njemackom,tipa: ausmcvancun ja firundvatrug...al mimika mu je do jajo.
-kad se hitler i mussolini takmice tko ce bit na visoj stolici
-famozna igra sa globusom-balonom koji potom pukne.

i sad ga idem opet pogledat jer ima josh toga sta sam zaboravila :)

Kurdy Malloy
18.05.2005., 09:13
xiola bleu kaže:

Kako neznaš zašto, pa scena je prejebena.Prije toga iz auta cilja ljude po ulici, a onda se odluči za djevojčicu-brrrrrr

Kurdy Malloy
18.05.2005., 09:16
Tuco-il brutto kaže:
Čitam ponovno cijeli topic - možda sam malo previše zabrijo na Leptira.:misli:
Nisi, strašan film, i zakon sekvenca:top:

Kurdy Malloy
18.05.2005., 09:50
Amarcord-scena za ručkon,kad stari popizdi jer se sin sa balkona popiša gospodinu Biondiju na šešir

Selo moje malo-scena Otikove sriće kad kamijondžija dođe po njega u grad

Divlja horda-završni obračun

Retnici podzemlja-Baseball Furies chase(tako se inače zove ona nenadjebiva glazbena tema koja prati jurnjavu kroz park)

Dan velikih valova-tulum kod onog plavog(ne znan kako se lik zove u filmu, al glumi ga William Katt)

Bilo jednom u Americi-scena kad ona plavuša po kur.. pripoznaje koji je od njih četvoro silova

Toco1980
18.05.2005., 23:02
Kurdy Malloy kaže:
Dan velikih valova-tulum kod onog plavog(ne znan kako se lik zove u filmu, al glumi ga William Katt) :D

A iz tog istog filma mi je dobra još i ona kad likovi idu na pregled (za vojsku) pa jedan glumi pedera, drugi neonacistu, treći invalida, i onaj jedan mentalnog bolesnika.

|■|
19.05.2005., 01:21
.the usual suspects.

-line u policijskoj postaji : "hand me the keys, you fucking cock sucker."
-gotovo sve scene gdje benicio del toro otvara usta
-kad Verbal (Spacey) na kraju ispravi hod i ruku, te zapali zigaru

foka
19.05.2005., 13:46
|■| kaže:
.the usual suspects.
-kad Verbal (Spacey) na kraju ispravi hod i ruku, te zapali zigaru
jeeea :top: bas mi je bilo :eek: kad sam prvi put gledala. kul.

lepa.pametna@neudata
28.05.2005., 12:37
... je ova iz filma Open Water...

http://i.timeinc.net/ew/dynamic/imgs/040728/141542__openwater_l.jpg

... u kojoj Blanchard Ryan kaže Danielu Travisu:

"Dragi, da li je to ajkula ili si samo srećan što me vidiš?"

Marakeš
28.05.2005., 12:47
Neznam kako se točno zove film...neki biljarski...Christopher Walken prepričava scenu iz nekog dokumentarca o lavovima. Genijalac

lepa.pametna@neudata
28.05.2005., 12:51
Marakeš kaže:

Neznam kako se točno zove film...

Poolhall Junkies.

P.S. "Ne znam" se piše odvojeno.

P.P.S. Molim, i drugi put! :cerek:

Marakeš
28.05.2005., 13:10
Hvala ! :cerek:
Ne će se ponoviti! :D

lepa.pametna@neudata
28.05.2005., 13:15
Anytime.

(Anyplace. Any position... :cerek: )

Marakeš
28.05.2005., 13:32
Myplace tonight? :cerek:

Neznam baš...pljuješ po Oldboyu. Samo bi se svađali. :D

lepa.pametna@neudata
28.05.2005., 13:51
Moje "pljuvanje" po Oldboy-u je, kao što (više puta!) naglasih, stvar subjektivnog doživljaja.

Što, naravno, ne znači da u (bližoj, nadam se) budućnosti neće biti filmova kojima ćemo oboje biti fascinirani...

Uostalom, kada bismo se svi slagali oko određene tematike, ČEMU bi onda služile diskusije?

Pozdravljam te, pišemo (odnosno, čitamo) se... :w

:::bouz:::
28.05.2005., 14:00
big lebowski

kada zakucava stolicu i onu daščicu u pod da se ne mogu vrata otvorit i onda ulazi tip a vrata se otvaraju na drugu stranu:s

Basta
28.05.2005., 14:14
Nikad. Doduše katkad prakticiram fast-forward... :zubo:

Marakeš
28.05.2005., 14:26
Moje "pljuvanje" po Oldboy-u je, kao što (više puta!) naglasih, stvar subjektivnog doživljaja.

Što, naravno, ne znači da u (bližoj, nadam se) budućnosti neće biti filmova kojima ćemo oboje biti fascinirani...

Uostalom, kada bismo se svi slagali oko određene tematike, ČEMU bi onda služile diskusije?

Pozdravljam te, pišemo (odnosno, čitamo) se...Sve potpisujem. Ali ono iznad je bila šala. Imaš PM.;)

Mr Smoogj
28.05.2005., 14:59
ANGEL HEART
- You gonna burn for this, Angel.
- I know. In Hell.

TRUE ROMANCE
Christopher Walken i Denis Hooper.

FOR A FEW DOLLARS MORE
Melodija na urici se bliži kraju.

SE7EN
Dalekovodi.

2001
Daisy.

BRAZIL
Kancelarija prvi put.

- I think he's gone away from us, Mr Helpman.

Zeljko81
28.05.2005., 16:50
Taksi dravjer i Robert de niro sa monolozima :s

kum II na kraju kada se svi idu pozdraviti sa brandom a al paćino ostane sam :s :W

Skviki
28.05.2005., 17:11
Monolog Marlona Branda u Apocalypse Now

Dustflower
28.05.2005., 17:43
prvih 5-6 minuta Before the Rain, ona makedonska idila :cerek:, pa u Cinema Paradiso scena kad Alfredo okrece projektor, pa se film kao čarolija projektira po zidovima kuca oko trga :s big blue, prvih 5 minuta filma, malo grcke idile :) the shipping news, scena s onom kucom. donnie darko, scena u skoli kad onaj neki lik ala dr. phil drzi predavanje, pa mu donnie postavi pitanje i ocrni ga :lol:...

paučko
28.05.2005., 18:16
ima par jebačkih scena koje mi trenutno padaju na pamet, jedna od tih je svakako nenadjebivi duo benđa i gutare u filmu deliverance. meni, odraslim muškarcu, se ponekad plaće kad se samo sjetim.

i da, nenadjebive scene u filmu commando sa arniem, ima ih koliko hoćete. jebena mi je ona kad pusti tipa da "ode" niz padinu, ili scena u kojoj upada u neprijateljski štab i počinje jebanje majke. :s

arnija za precjednika! :s

Mr Smoogj
28.05.2005., 18:24
paučko kaže:
ima par jebačkih scena koje mi trenutno padaju na pamet, jedna od tih je svakako nenadjebivi duo benđa i gutare u filmu deliverance. meni, odraslim muškarcu, se ponekad plaće kad se samo sjetim.
Meni, odraslom muškarcu, se plače kad se sjetim jedne druge scene iz tog filma. :Sex: :D

paučko
28.05.2005., 18:35
Mr Smoogj kaže:
Meni, odraslom muškarcu, se plače kad se sjetim jedne druge scene iz tog filma.

ne znam, nikad nisam TU scenu na rewind probao... :kava:

al mi nikad nije bilo baš posve jasno kako se jon voight uspio pogodit onom strijelom na onoj stijeni... :misli:

Mr Smoogj
28.05.2005., 18:55
paučko kaže:
ne znam, nikad nisam TU scenu na rewind probao... :kava:

I ti sebe zoveš odraslim muškarcem? :jumping:

Mrtva mrkva
28.05.2005., 19:32
Sestra i ja smo premotavale nekoliko puta crtice (za filmove se ne mogu sjetit):

1) scena iz Beauty & the Beast kad Svijecnjak pokusava natjerat Zvijer da nabaci "dazzling smile" i kad se Zvijer konacno iskesi i pokaze gomilu rastrkanih ocnjaka :rofl:

2) scena iz Monsters inc. kad onog zlocestog monstruma frknu iza nekakvih vrata i vidis samo sjene u kamp prikolici:
- Hey ma, there's a gator in the house!
- Another gator ??? Give me that shovel!!!
I onda ga umlati lopatom. :rofl:

La Dur
28.05.2005., 23:19
Pošto najviše volim komedije, najčešće i vraćam i po nekoliko puta gledam one scene koje su me dobro nasmijale.

Mr Smoogj
28.05.2005., 23:20
GLENGARRY GLEN ROSS
Pacinov "You stupid fucking cunt" monolog.

Hellblazer
29.05.2005., 16:45
Najbolja sekvenca mi je u Indiana jones i sudbonosni hram. Kada se Indiana sukobljava s onim divom, a za strane je dječak s vudu lutkicom. Omiljena scena.
Druga je omiljena scena iz Kill billa, kada Uma Thurman odreže katanom ruku Sofiji. Krv šprica na sve strane, ljudi bježe, čuje se izvrsna glazba, kamera snimaju u Umine prekrasne oči...
Treća je Predator, 15 minuta akcije, kada ekipa napada neprijateljsko gnijezdo, eksplozija, krv, akcija, meci, zvuk.
Četvrta i meni najbolja, evil dead 2, čista ludnica, kada si Ash odreže vlastitu ruku motornom pilom jer ju je opsjednuo demon, kamera se spušta dolje, krv šprica njegovo lice, dok on urla kao lud.
Peta, sjena, scena u kojem Alec Baldwin razara sva ogledala u prostoriji i napokon dokrajčuje Đingiz kana (ma što ja znam kako se točno piše)
šesta i posljednja, Zmajeva šaka (ili šaka bijesa), Bruce lee sruši onoga rusa, zgrabi ga za kosu i slomi mu vrat. Nezaboravno...

Rajka
29.05.2005., 18:36
So I Married An Axe Murderer se definitivno izlizao na nekim mjestima. Kad dodju na veceru kod roditelja i Myers vrijedja sina i velicinu glave istog ('That was a bit offside, he'll cry himself to sleep on his huge pillow'), sve scene gdje La Paglia ne moze suzdrzati smijeh na Myersove fore, scena gdje La Paglia i sef repliciraju atmosferu policijske stanice iz filmova, 'Ev-il like the fruits of the de-vil' etc etc.

Undertow
29.05.2005., 20:08
Meet Joe Black... kad na Brad Pitta naleti autobus... prvo su svi zanijemili od cuda a onda - provala smijeha! Morali smo tu scenu premotavati par puta! :lol:

Doctor Sammy
06.01.2006., 20:50
Ajmo malo obnoviti ovu temu! Za mene su najjače ove dvije sekvence:
Prvo ona koju je već netko spomenuo: kad Denis Hopper u "True Romance" priča lagano s cigaretom u ustima (jer zna da će ga ionako ubiti) Christopheru Walkenu kako su Sicilijanci potomci crnaca. :s
I druga: Kad Diane Lane u "Streets Of Fire" pjeva "Nowhere Fast" :klopa:

Il Bestione
06.01.2006., 21:31
DeNirov monolog u Taxi Driveru ispred ogledala.

matijash2000
06.01.2006., 22:32
LOTR: THE TWO TOWERS

-nakon bitke za Helm's Deep-

Gimli: How many? (at Legolas)
Legolas: 42.
Gimli: Ha! 43! (kaze sjedeci na orku iz cije glave viri njegova sjekira)
Legolas izvadi strijelu iz tobolca, napne luk i ispali ju u tog mrtvog orka i kaze: 43!
Gimli: It counts as mine! He was dead at the time you shot him.
Legolas: But he was twitching!
Gimli: He was twitching from my axe in his nervous system! (i ponosno primi sjekiricu koja viri iz glave, prodrma ju a ork se strese) :rofl: :rofl: :rofl:

e rikavao sam od smijeha i gledao tu scenu milijun pita :top:

Elektra
06.01.2006., 22:36
Closer - kada na kraju Dan (Jude Law) prolazeći kraj nekakvih spomen-ploča skuži kako se Alice (Natalie Portman) uopće tako ne zove već je to ime pokupila baš sa tih spomen-ploča. Nikad joj nije niti znao pravo ime. Inače, cijeli taj film mi je :top: i obožavam ga, al' ta scena mi je zakon :cerek:

Kill Bill Vol.2 - kad Uma prstima iskopa Daryl oko i onda ga zgazi. Scena je legenda! :s

Elektra
06.01.2006., 23:39

:lol:

Predobro :s

robybaggio
06.01.2006., 23:48
Indiana Jones 2 - cijela scena sa onim visećim mostom - ludilo.

Commando - cijeli film. :s

clone
07.01.2006., 18:29
"Shoot the Piano Player" od Truffaut-a, kad lik negdje na pocetku filma ima solo tocku - pjeva i plese, ono, bez glazbe, just one man show. Za riknut kak je dobro isfurano ...:top:

Elektra
07.01.2006., 23:40
Closer - kada na kraju Dan (Jude Law) prolazeći kraj nekakvih spomen-ploča skuži kako se Alice (Natalie Portman) uopće tako ne zove već je to ime pokupila baš sa tih spomen-ploča. Nikad joj nije niti znao pravo ime. Inače, cijeli taj film mi je :top: i obožavam ga, al' ta scena mi je zakon :cerek:

Kill Bill Vol.2 - kad Uma prstima iskopa Daryl oko i onda ga zgazi. Scena je legenda! :s

Da nadodam:

Karol - kad nacisti počinju slati Židove vlakom u logore i onda jedan oficir jednu djevojku natjera da svira violinu. I tako ona hoda i s druge strane iza žice stoje drugi ljudi i njezina prijateljica hoda paralelno s njome dok ova svira i vlak polako stiže. Kako je vlak stizao tako je ona sve jače svirala i kad su ljudi počeli ulaziti onda ju je oficir upucao i zgazio violinu. Plakala sam k'o kišna godina i više jednostavno nisam mogla gledati film. :( Mislim da tu scenu nikad ne budem izbila iz glave. :(

The Postman
08.07.2006., 11:22
"Titanic" - kada tip pada sa pramca i zakaci za propeler od motora... bolesno!

*gasp*gasp* "Luke..." *gasp* "I`m your father..." *slice* - KWL!

DUDE, where`s my car??? - zadnja scena sa tetovazama...

Ali G in the Parlament - pocetna scena dok se vozi kroz Staines ... mrak!

The Ring - scena sa televizijom i muhom, te scena na onoj nekoj litici (ako ja nisam fulo film)

thats about it...

xavierkat
08.07.2006., 11:57
...Naked - kratki ali slatki dijalog Johnniea i Archiea ("What does your mom think about it?" "She don't fuckin' know!" :cerek:..."Do you think the world's gonna end in 1999?") :s
...Fight club - toliko puta spominjano, ali nije naodmet ponoviti - tucnjava sa samim sobom u shefovom uredu ("Please, please, don't hit me again..." :cerek: )
...All or nothing - ma cijeli kraj je predobar...njihov dijalog (kad kcer kaze, "yes, you do treat him that way mom"...:tuzni: ), pa susret one male "zavodnice" s deckom koji je urezao njeno ime...PREdivno...
...Winterschlaefer - scena Marcovog pada...a kad sam vec kod Tykwera, zavrsna scena u Heaven-u...:cerek:
...Funny Games..."rewind" scena...koje poigravanje s gledateljem...majstorski :top:
...Lock, stock......"Also, I was thinking...knifes are good - big, fuckoff, shiny ones..." car :s

... ne mogu odoljeti da ga opet ne spomenem...

...Julien Donkey-Boy...
...scena za pamcenje mali milijun (razgovor s Hitlerom, svadja s ocem - "If I were as stupid as that, I would slap my own face!", scena u crkvi...), ali neka bude Herzogov ples na Sugar Baby :cerek: :cerek: :cerek:

grof
08.07.2006., 12:22
...pa ona sekvenca u Westworldu kad "najveći" Yul Brynner ubija Jamesa Brolina a Richard Benjamin cjelo vrijeme misli da se ovaj pretvara i onda konačno shvati o čemu je riječ...

:s :s :s :s

zadnjih 20min film je valjda jedan od najnapetijih filmova u povijesti svemira...:eek:
najveća uloga Yul Brynnera ikad!;)

VooDoo
09.07.2006., 06:52
jedna od najsavrsenijih scena u povijesti filma, one take!!!
nekada su kamere lebdile nebom ..

http://www.slibe.com/fullimage/8ffc4f27-image065_gif.gif (http://www.slibe.com)http://s2.slibe.com/fullimage/6f4f1dc5-image066_gif.gif (http://www.slibe.com)http://s2.slibe.com/fullimage/43272dd1-image067_gif.gif (http://www.slibe.com)
http://s2.slibe.com/fullimage/9f94b45b-image068_gif.gif (http://www.slibe.com)http://s2.slibe.com/fullimage/f2eca012-image069_gif.gif (http://www.slibe.com)http://www.slibe.com/fullimage/12a28fd9-image070_gif.gif (http://www.slibe.com)
http://s2.slibe.com/fullimage/802463bc-image071_gif.gif (http://www.slibe.com)http://s2.slibe.com/fullimage/802463bc-image071_gif.gif (http://www.slibe.com)http://www.slibe.com/fullimage/36b0a58e-image073_gif.gif (http://www.slibe.com)

SOY CUBA - M. Kalatozov

pjesnikinja
09.07.2006., 07:18
underground: sve sekvencije kada manojlovic kazhe da nikada ne lazhe... hihi ...

sin city: sve je za zapamtit. pogotovo ona prostitutka sa sabljama. brrrr

magnolija: i sad mi se josh gadi kad se sjetim one scene kada zhabe stanu padat iz neba. al shta'sh, ne mogu to zaboravit.

good bye lenin: leteci kip lenjina

.... itd,...

Constantine
09.07.2006., 15:01
http://i6.tinypic.com/1zewffn.jpg
:cerek: :cerek: :cerek: :cerek:

Constantine
09.07.2006., 15:21
Evil dead 2 (http://www.imdb.com/title/tt0092991/) - hrpa scena, ali navesti ću onu najbolju: rezanje vlastite ruke motornom pilom
2.Kill Bill (http://www.imdb.com/title/tt0266697/)- Uma Thurman odreže francuskinji i mirno hoda prema negativcima, statisti bježe prema izlazu, čuje se pozadinska glazba, kamera snima njezine opake i prekrasne oči.
3.Mad Max (http://www.imdb.com/title/tt0079501/)- scena na početku kada policajci love Noćnog jahača, policajac puca puškom, promašuje, a meci pogode znak koji se zavrti i najjača scena: motoristi pregaze ženu, a Max trči do nje...
4.Mad Max 2 (http://www.imdb.com/title/tt0082694/) - pas rata pobjesni jer su mu ubili partnera i poziva na pokolj, ali ga zgrabi njegov vođa... Cool maska, mišići, izbijanje žile na glavi, davljenje...
5.Indiana jones i otimači izgubljenog kovčega (http://www.imdb.com/title/tt0082971/) - najveći favorit među scenama je kada se Indiana bori protiv obrijanog negativca pokraj aviona... I koji skonča na propeleru (zanimljivo je da negativac u istom filmu pogiba dva put, prvi put u onom baru one cure)
6.Indiana Jones i sudbonosni hram (http://www.imdb.com/title/tt0087469/) - favorit scena, meni najjača: mali kinez vuče opsjednutog Indianu za ruku i moli ga da se probudi, a on mu prilijepi šljagu. Ali mali ne odustaje i probudi ga vatrom...
7.Indiana Jones i posljednji križarski rat (http://www.imdb.com/title/tt0097576/) - scena kada nacista popije vodu iz svetog grala, pa počne naglo stariti... Što mi se to događa?
8.Star wars serijal - hrpa scena, ali najveći favorit: Master baca munje na Lueka, a otac nemoćno gleda kako mu posljednji ostatak iz prošlosti umire. Iako se ne vide njegove oči, osjeća se pozadinska glazba i njegova unutrašnjost, pa se pobuni i baci Mastera u ponor...
9.Predator (http://www.imdb.com/title/tt0093773/) - "bezbolni" dobiva iglu ili što god u vrat, okreće se, u daljini se začuje pucanj lasera koji mu probije prsa. I onda uslijedi pucnjava u džungli, pravi masakr da je zbilja šteta što nema nikoga za pogoditi.
10. Robocop (http://www.imdb.com/title/tt0093870/) - Robocop provaljuje u tvornicu droge i počne pokolj. Stvarno užitak, nemoćni negativci protiv opakog stroja.
11.Kung fu hustle (http://www.imdb.com/title/tt0373074/) - hrpa prejebenih scena, ali ipak izabirem onu za krepati od smijeha - Monster se bori protiv dvoje vlasnika, a dobije udarac od Stephena i razbije mu glavu, i pita ga: zašto si me udario? A Stephen, polumrtav zgrabi mali štapić i udari ga u glavu. :lol: :lol:
12.Lost boys (http://www.imdb.com/title/tt0093437/) - scena u kupaonici kada vampir s fudbalerkom padne u kadu
13.Braindead (http://www.imdb.com/title/tt0103873/) - scena kada Timothy izvlači prožderanog psa iz majčinih usta.
14.Bad taste (http://www.imdb.com/title/tt0092610/) - već na početku, zombi slijedi glavnog lika sa bradom, glavni lik puca pištolje, pogađa sjekiru, zombi je sve bliže, puca mu u glavu, krv i utroba se prosipa, krvica ga pogodi u lice, otkinuto lice koje padne kraj noge i zamaže mu hlače... Mnogo bolje od scene bljuvanja u zdjelicu, a pravom čovjeku se to dopadne jesti. :lol:
15.Alien 2 (http://www.imdb.com/title/tt0090605/) - vojnici su okruženi alienima, a da to ne znaju, žensku je probio onaj crv kojega spale, a alieni se miču, alarm se pokreće, Alien zgrabi najbližega koji vrišti od straha i puca bacačem plamena koji pogađa svoga kolegu, a imao je municiju...
16.Ubojica koji plače (http://www.imdb.com/title/tt0112750/) - glavni junak popije alkohol i počne rigati vatru na glavnog negativca
17.Zmajeva šaka (http://www.imdb.com/title/tt0068767/) - najprejebenija scena ikad, Bruce Lee se bori protiv ruskog hrvača i na kraju ga zgrabi za kosu, opaki uzvik i smrska mu vrat golom rukom.
18. U zmajevom gnijezdu (http://www.imdb.com/title/tt0070034/) - borba protiv Boloa
19. Shootfighter (http://www.imdb.com/title/tt0105395/) - završna scena kada Bolo doslovce slomi ruku glavnom negativcu, skače na njega dok je na podu i nogama mu smrska kralježnicu.
20.Matrix (http://www.imdb.com/title/tt0133093/) - scena s minigunom i helikopterom, glazba, zvuk, riječ No!

dr mladjo
09.07.2006., 15:27
15.Alien 2 (http://www.imdb.com/title/tt0090605/) - vojnici su okruženi alienima, a da to ne znaju, žensku je probio onaj crv kojega spale, a alieni se miču, alarm se pokreće, Alien zgrabi najbližega koji vrišti od straha i puca bacačem plamena koji pogađa svoga kolegu, a imao je municiju...a pojava ripley u onom robotu na kraju? Get away from her, you bitch!

vitez1
11.07.2006., 22:14
Teksaški masakr motornom pilom
kada se u klaonici tip sa oguljenim licem digne i rakne(pljune) u stranu a oko njega sve djelovi tijela
Matrix
sam početak filma kada Trinity istuče one policajce

Constantine
12.07.2006., 16:34
Texas chainsaw masacre (original) - Ženska traži svoga dečka kojemu je Leatherface upravo ubio čekićem, a ona traži. Nakon što se pobljuvala u sobi punu kostura, trči prema izlazu. Ubojica ju dohvati, a ona tako jezovito vrišti da je nelagodno gledati tu scenu. I nabija ju leđima na kuku, a Leatherface uzima motornu pilu i pred njom izreže dečku lice na šnite. :horor:

A$H
12.07.2006., 16:56
Evil dead 2 (http://www.imdb.com/title/tt0092991/) - hrpa scena, ali navesti ću onu najbolju: rezanje vlastite ruke motornom pilom
2.Kill Bill (http://www.imdb.com/title/tt0266697/)- Uma Thurman odreže francuskinji i mirno hoda prema negativcima, statisti bježe prema izlazu, čuje se pozadinska glazba, kamera snima njezine opake i prekrasne oči.
3.Mad Max (http://www.imdb.com/title/tt0079501/)- scena na početku kada policajci love Noćnog jahača, policajac puca puškom, promašuje, a meci pogode znak koji se zavrti i najjača scena: motoristi pregaze ženu, a Max trči do nje...
4.Mad Max 2 (http://www.imdb.com/title/tt0082694/) - pas rata pobjesni jer su mu ubili partnera i poziva na pokolj, ali ga zgrabi njegov vođa... Cool maska, mišići, izbijanje žile na glavi, davljenje...
5.Indiana jones i otimači izgubljenog kovčega (http://www.imdb.com/title/tt0082971/) - najveći favorit među scenama je kada se Indiana bori protiv obrijanog negativca pokraj aviona... I koji skonča na propeleru (zanimljivo je da negativac u istom filmu pogiba dva put, prvi put u onom baru one cure)
6.Indiana Jones i sudbonosni hram (http://www.imdb.com/title/tt0087469/) - favorit scena, meni najjača: mali kinez vuče opsjednutog Indianu za ruku i moli ga da se probudi, a on mu prilijepi šljagu. Ali mali ne odustaje i probudi ga vatrom...
7.Indiana Jones i posljednji križarski rat (http://www.imdb.com/title/tt0097576/) - scena kada nacista popije vodu iz svetog grala, pa počne naglo stariti... Što mi se to događa?
8.Star wars serijal - hrpa scena, ali najveći favorit: Master baca munje na Lueka, a otac nemoćno gleda kako mu posljednji ostatak iz prošlosti umire. Iako se ne vide njegove oči, osjeća se pozadinska glazba i njegova unutrašnjost, pa se pobuni i baci Mastera u ponor...
9.Predator (http://www.imdb.com/title/tt0093773/) - "bezbolni" dobiva iglu ili što god u vrat, okreće se, u daljini se začuje pucanj lasera koji mu probije prsa. I onda uslijedi pucnjava u džungli, pravi masakr da je zbilja šteta što nema nikoga za pogoditi.
10. Robocop (http://www.imdb.com/title/tt0093870/) - Robocop provaljuje u tvornicu droge i počne pokolj. Stvarno užitak, nemoćni negativci protiv opakog stroja.
11.Kung fu hustle (http://www.imdb.com/title/tt0373074/) - hrpa prejebenih scena, ali ipak izabirem onu za krepati od smijeha - Monster se bori protiv dvoje vlasnika, a dobije udarac od Stephena i razbije mu glavu, i pita ga: zašto si me udario? A Stephen, polumrtav zgrabi mali štapić i udari ga u glavu. :lol: :lol:
12.Lost boys (http://www.imdb.com/title/tt0093437/) - scena u kupaonici kada vampir s fudbalerkom padne u kadu
13.Braindead (http://www.imdb.com/title/tt0103873/) - scena kada Timothy izvlači prožderanog psa iz majčinih usta.
14.Bad taste (http://www.imdb.com/title/tt0092610/) - već na početku, zombi slijedi glavnog lika sa bradom, glavni lik puca pištolje, pogađa sjekiru, zombi je sve bliže, puca mu u glavu, krv i utroba se prosipa, krvica ga pogodi u lice, otkinuto lice koje padne kraj noge i zamaže mu hlače... Mnogo bolje od scene bljuvanja u zdjelicu, a pravom čovjeku se to dopadne jesti. :lol:
15.Alien 2 (http://www.imdb.com/title/tt0090605/) - vojnici su okruženi alienima, a da to ne znaju, žensku je probio onaj crv kojega spale, a alieni se miču, alarm se pokreće, Alien zgrabi najbližega koji vrišti od straha i puca bacačem plamena koji pogađa svoga kolegu, a imao je municiju...
16.Ubojica koji plače (http://www.imdb.com/title/tt0112750/) - glavni junak popije alkohol i počne rigati vatru na glavnog negativca
17.Zmajeva šaka (http://www.imdb.com/title/tt0068767/) - najprejebenija scena ikad, Bruce Lee se bori protiv ruskog hrvača i na kraju ga zgrabi za kosu, opaki uzvik i smrska mu vrat golom rukom.
18. U zmajevom gnijezdu (http://www.imdb.com/title/tt0070034/) - borba protiv Boloa
19. Shootfighter (http://www.imdb.com/title/tt0105395/) - završna scena kada Bolo doslovce slomi ruku glavnom negativcu, skače na njega dok je na podu i nogama mu smrska kralježnicu.
20.Matrix (http://www.imdb.com/title/tt0133093/) - scena s minigunom i helikopterom, glazba, zvuk, riječ No! IZBJEGAVANJE METAKA

da ne pišem sve opet to je to..:D :D

Constantine
12.07.2006., 17:20
http://i2.tinypic.com/1zps2zn.jpg http://i6.tinypic.com/1zps37p.jpg
Meni jedna od najdražih iz Evil dead 2.
Thanks, A$H, na slikama.

A$H
12.07.2006., 17:34
http://img62.imageshack.us/img62/7526/bscap0002hd.jpg (http://imageshack.us)
http://img178.imageshack.us/img178/1192/bscap0039hz.jpg (http://imageshack.us)
http://img178.imageshack.us/img178/5867/bscap0016qo.jpg (http://imageshack.us)

evo još nekih super djelova..

dr mladjo
12.07.2006., 18:05
1.rambo sa lukom VS ruski helikopter
2.ulazak nea i trinity u zgradu na kraju
3.egzorcist i scena okretanjea glave..

Tinko
13.07.2006., 23:52
Ona sekvenca s Jerryjem i Geneom Kellyjem u Anchors Aweigh (George Sidney; 1945).

Gene Kelly aka Joseph Brady priča malom Deanu Stockwellu aka Donaldu Martinu i klincima u školi kako je zaradio svoj 'orden časti'.

A zaradio ga je tako da je 'vratio pjesmu i ples' u jedno animirano kraljevstvo naučivši kralja da pleše … i sad klinci zamišljaju to daleko kraljevstvo i – POP! – evo raspoloženog Kellyja na animiranom setu, šeće puteljkom i pjevuši. Uskoro naiđe na malu šumsku družbu animiranih ptičica, zečića i lanadi - i svi ga naglo ušutkaju - Pssstttt! A Kelly opet počne pjevušiti. Pssstttt!!! - Molim? Nema pjesme? – pita Kelly. No, no. No singing, no dancing. – životinjice odmahuju glavama – Naš kralj je zabranio. Pa kakav je to grozni kralj koji brani ples i pjesmu?! - Kelly je zgranut - Sad ću mu ja pokazati!!! – i udari brzim korakom do dvorca. A u dvorcu, na velikom kraljevskom tronu sjedi mišić Jerry i uzdidiše, dok ga njegov batler mačak Tom bezuspješno pokušava oraspoložiti pladnjem sireva. Sad se Kelly zbuni i pita Jerryja u čemu je problem? Ja sam grozan kralj. Kralj uvijek mora znati sve što i njegovi podanici, a ja ne znam plesati, pa sam morao zabraniti ples i pjesmu u cijelom kraljevstvu. – tužno će Jerry.

Ne smiješ to raditi. Evo ja ću te naučiti plesati – veli Kelly i krene poduka …

http://img160.imageshack.us/img160/2456/aa1ok5uf.gif

… a kraju lekcije Jerry veselo uzvikne: Look at me, I'm dancing!

http://img332.imageshack.us/img332/6218/aa2ok2ip.gif

… i tako je Kelly zaradio svoju medalju …

http://img146.imageshack.us/img146/782/aa3ok3uu.gif

Ako je itko mogao crtanog junaka podučiti plesu, onda je to Gene Kelly. :cerek: :cerek: :cerek:

(Jerryjeva uloga prvotno je bila namijenjena Mickeyju Mouseu, ali je Walt Disney odbio MGM-ove producente, pa je Jerry dobio priliku da se pojavi ne samo stasom već po prvi put i glasom. Vjerojatno bi ista plesna točka Genea Kellyja s Mickeyem Mouseom s vremenom ostala zapamćena kao više 'antologijska', ali mojoj malenkosti se snimljena verzija toliko dopala da ne bi Jerryja mijenjala ni za kojeg drugog glodavca. :D)

Constantine
14.07.2006., 15:44
Ae, baš sam danas razmišljao o tom filmu na poslu. :s :s :s Jedan od najdražih filmova iz djetinstva. :D

Quiksilver
14.07.2006., 19:08
Friday - ovaj cijeli film mi je jedna velika filmska sekvenca koju pamtim, gotovo cijeli film znam napamet :cerek: :cerek: . I, evo, baš sam skužio da će danas biti na RTLu pa bi mogao i ponovit gradivo. Yay!

Goonies - kad Chunka uhvate Fratelliji i tjeraju ga da im "kaže sve" i usput mu guraju ruku u mikser, a Chunk kroz suze počne trkeljat najsmiješnije dječje pizdarije koje je ikad napravio u životu. :rofl: :rofl: :rofl:

Evil Aliens - Motivational farming music kazeta u kombajnu. Play. Krene: "I drove my tractor through your haystack last night..." pa nadalje od toga.

Matrix - kad idu spasit Morpheusa; Trinity: "Dodge this"

The Exorcist - mala siđe niz stepenice u dnevnu sobu gdje joj roditelji održavaju neki domjenak i popiša se na pod.

Sekvenca video kazete iz The Ring.

I ne znam više, toliko toga ima tako da sam napisao samo one koje su mi prve pale na pamet.

deedeedee
15.07.2006., 01:31
Ma, Kevin Spacey je nenadjebiv...

je, sve dok nisan saznala da glumi u novom betmenu:flop:

sad but true
15.07.2006., 13:21
misliš Supermanu? :confused:

Constantine
15.07.2006., 13:26
je, sve dok nisan saznala da glumi u novom betmenu:flop:

:lol::lol: :lol: :lol: http://www.imdb.com/title/tt0348150/ - superman returns.

sad but true
15.07.2006., 13:57
nemoj tako Constantine, možda žena zna nešto što mi ne znamo :mama:

Constantine
15.07.2006., 14:11
nemoj tako Constantine, možda žena zna nešto što mi ne znamo :mama:

Evo, ja sam prošli mjesec čuo da će se snimati novi Batman, a Jokera će glumiti Michael Keaton. :bonk: :bonk: Ali nije potvrđeno, već samo glasine.

sad but true
15.07.2006., 14:15
I ja sam čuo da je Danny DeVito u ozbilnim pregovorima da preuzme ulogu Jamesa Bonda od Daniela Craiga nakon što su ovog fanovi popljuvali. Držim fige da prođe :moli:

Constantine
15.07.2006., 14:17
I ja sam čuo da je Danny DeVito u ozbilnim pregovorima da preuzme ulogu Jamesa Bonda od Daniela Craiga nakon što su ovog fanovi popljuvali. Držim fige da prođe :moli:

E to će biti Agent 000 2.

deedeedee
15.07.2006., 15:18
misliš Supermanu? :confused:

oooops. da. u supermenu. zaje*ala san se. :zubo:

lepa.pametna@neudata
30.07.2006., 03:05
Jeste li gledali neki film i došli do scene u kojoj ste jednostavno morali malo premotati da bi još X puta vidjeli istu?

Eto, baš me kozz, pre neki dan, podseti na fenomenalni L.A. Confidential (http://www.imdb.com/title/tt0119488/) i, isto tako, fenomenalnu scenu (http://crowemovies.tripod.com/lacon/lacon33.jpg) između Kim Basinger i Guy Pearce-a:

Ed Exley (http://crowemovies.tripod.com/lacon/lacon05.jpg): Let's concentrate on my smarts. Pierce Patchett made you, didn't he? He taught you how to dress and talk and think and I am very impressed with the results. But I need some answers and if I don't get them, I'm going to take you and Patchett down.

Lynn Bracken (http://crowemovies.tripod.com/lacon/lacon06.jpg): He can take care of himself and I'm not afraid of you. And you forgot one thing, Lieutenant. Pierce also taught me how to fuck... Can I get you a drink? http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_1.gif

Bob_Dylan_61
30.07.2006., 09:11
Constantine je nave Evil Dead 2 s rezanjem ruke, ali meni ipak puno bolje ono što slijedi, kad se tuče s odsječenom rukom. BTW jel Bruce Campbell snimio što vrijedno gledanja u posljednje vrijeme?

dr mladjo
30.07.2006., 11:31
Constantine je nave Evil Dead 2 s rezanjem ruke, ali meni ipak puno bolje ono što slijedi, kad se tuče s odsječenom rukom. BTW jel Bruce Campbell snimio što vrijedno gledanja u posljednje vrijeme?spidermani i bubba ho tep..

*Domy*
30.07.2006., 11:40
........"VRSTA"...........seks među nezemljanima..........

*Domy*
30.07.2006., 11:42
..i u "DRAKULI" ,Copolla kad se Keanu REeves brije....drakula....GARY Oldman uzme britvu i sa slatkim izrazom na licu poliže krv...........

A$H
30.07.2006., 11:58
spidermani i bubba ho tep..

haha:rolleyes:

pogledaj Alien Apocalypse i Man With The Screaming Brain..

Constantine
30.07.2006., 14:24
Eto, baš me kozz, pre neki dan, podseti na fenomenalni L.A. Confidential (http://www.imdb.com/title/tt0119488/) i, isto tako, fenomenalnu scenu (http://crowemovies.tripod.com/lacon/lacon33.jpg) između Kim Basinger i Guy Pearce-a:

Ma to je scena za ženske. Prava muška scena je ona u zatvoru kada dovedu one kriminalce koje počnu mlatiti, i jedan opsuje majku Kevinu Spaceyu i počne brutalna tučnjava koja završi u novinama. :frajer:

Constantine
30.07.2006., 14:30
Prelegendarna scena iz Spartaka (http://www.imdb.com/title/tt0054331/) - rimljani uhvate sve pobunjene robove i traže Spartaka u zamjenu za živote, Spartak se sprema javiti kada jedan rob iskoči i predstavi se kao Spartak. Pa jedan po jedan i tako svi zajedno... Teško se može ostati hladan nad takvom scenom humanošću i ljudske hrabrosti
City of lost children (http://www.imdb.com/title/tt0112682/) - ona scena kada sijamske sestre podmetnu kukca na rona Perlmana i natjera da ošamari djevojčicu, i počne ju gušiti, a njezina suza padne sa strane i napravi razne nevjerojatne događaje u kratko vrijeme
Delikatesa (http://www.imdb.com/title/tt0101700/) - osim one prejebene scena tipa koji se sakrije u kanti za smeće s papirnatom vrećicom na glavi i prorezima na oči, sanduk se naglo otvori, a mesar ga napadne s satarom u ruci, odlična je i ona kada je jedan susjed radoznalo silazio stepenicama dok je mesar lovio tipa i slučajno mu otkine nogu, a meso završi u mesnici.

untitled
30.07.2006., 14:35
ah samo jedna i jedina :

razgovor walkena i hoppera uz chestrefield o nastanku sicilijanaca :s

A$H
30.07.2006., 14:56
Prelegendarna scena iz Spartaka (http://www.imdb.com/title/tt0054331/) - rimljani uhvate sve pobunjene robove i traže Spartaka u zamjenu za živote, Spartak se sprema javiti kada jedan rob iskoči i predstavi se kao Spartak. Pa jedan po jedan i tako svi zajedno... Teško se može ostati hladan nad takvom scenom humanošću i ljudske hrabrosti
City of lost children (http://www.imdb.com/title/tt0112682/) - ona scena kada sijamske sestre podmetnu kukca na rona Perlmana i natjera da ošamari djevojčicu, i počne ju gušiti, a njezina suza padne sa strane i napravi razne nevjerojatne događaje u kratko vrijeme
Delikatesa (http://www.imdb.com/title/tt0101700/) - osim one prejebene scena tipa koji se sakrije u kanti za smeće s papirnatom vrećicom na glavi i prorezima na oči, sanduk se naglo otvori, a mesar ga napadne s satarom u ruci, odlična je i ona kada je jedan susjed radoznalo silazio stepenicama dok je mesar lovio tipa i slučajno mu otkine nogu, a meso završi u mesnici.

a čemu Ron zaslužuje malo slovo u imenu:zubo:

Constantine
30.07.2006., 15:28
a čemu Ron zaslužuje malo slovo u imenu:zubo:

Bole me prsti... :zubo: 12 sati rada ovaj tjedan, a i tako će biti idući tjedan.

A$H
30.07.2006., 16:01
nisi jedini :D

_borovnica
30.07.2006., 16:08
Evo, ja sam prošli mjesec čuo da će se snimati novi Batman, a Jokera će glumiti Michael Keaton. :bonk: :bonk: Ali nije potvrđeno, već samo glasine.

hahaa, kradu ideju iz Terminatora!!!! stvarno nikad neću shvatit kako im je to prošlo: Schwarzenegger u prvom djelu glavni pozitivac, u drugom glavni negativac i nakon svega snime i 3. dio.... zašto ne sačuvaju toliko dostojanstva da se zaustave na 1 filmu...

A$H
30.07.2006., 16:11
hahaa, kradu ideju iz Terminatora!!!! stvarno nikad neću shvatit kako im je to prošlo: Schwarzenegger u prvom djelu glavni pozitivac, u drugom glavni negativac i nakon svega snime i 3. dio.... zašto ne sačuvaju toliko dostojanstva da se zaustave na 1 filmu...

nekaj si promješala nastavke...:rofl: :rofl: :rofl:

Constantine
30.07.2006., 16:12

:lol: :lol: :lol: :vidiga: :vidiga: Kakav gaf - Arnie u prvom dijelu pozitivac, a u drugom negativac. :B

_borovnica
30.07.2006., 16:15

Brada Pitta (I know, I know, baš sam žensko....) udara auto u onom filmu di glumi smrt, u filmu glumi i Anthony Hopkins , evo ne mogu se sjetit imena (!!?!) :eek:

Constantine
30.07.2006., 16:18
Brada Pitta (I know, I know, baš sam žensko....) udara auto u onom filmu di glumi smrt, u filmu glumi i Anthony Hopkins , evo ne mogu se sjetit imena (!!?!) :eek:

Upoznajte Joea Blacka (http://www.imdb.com/title/tt0119643/) - smeće od remakea :rigo:
P.s.
Nisi žensko, a imaš ženski nick?

A$H
30.07.2006., 16:19
Meet Joe Black :D

e gade bio sam brži samo si editirao svoj post :D

Constantine
30.07.2006., 16:20
Meet Joe Black :D

:vidiga: :B - bio sam brži.

A$H
30.07.2006., 16:21
nisi edit koristiš,gade

prvo si napisao da neznaš da ti je na vrhu jezika...

Constantine
30.07.2006., 16:24
nisi edit koristiš,gade

prvo si napisao da neznaš da ti je na vrhu jezika...

Nema dokaza da sam to napisao. :closed:

dr mladjo
30.07.2006., 16:24
Upoznajte Joea Blacka (http://www.imdb.com/title/tt0119643/) - smeće od remakea :rigo:
P.s.
Nisi žensko, a imaš ženski nick?od kojeg filma je remake?

_borovnica
30.07.2006., 16:25
:lol: :lol: :lol: :vidiga: :vidiga: Kakav gaf - Arnie u prvom dijelu pozitivac, a u drugom negativac. :B

eto super, znači sad imaju totalno drugačiju radnju, sad je Michael Keaton prvo the good guy, tek poslije the bad guy, totalni preokret. radnje terminatora se stvarno jedva sjećam, sori, al neću uzet update na njega, ne bih ga mogla dvaput odgledat :rolleyes:

A$H
30.07.2006., 16:30
od kojeg filma je remake?

Remake od Death Takes a Holiday iz 1934...:D

tockicha
30.07.2006., 19:26
kad se u priatima s kariba pojavi johnny deep :cerek: :cerek: :cerek:

_borovnica
30.07.2006., 19:49
kad se u priatima s kariba pojavi johnny deep :cerek: :cerek: :cerek:

:cerek: :cerek: .,...kad se bilo gdje pojavi johnny deep...:cerek:

Ok, stick to the subject: kad lik nađe konjsku glavu u krevetu u Kumu

Morgana
30.07.2006., 19:57
"The Wall" - kad Geldof brije obrve a krv kaplje u umivaonik...

:s :s :s definitivno jedna od takvih.....

Constantine
30.07.2006., 20:03
Fifth element - scena kada Millie (Leila) razvaljuje izvanzemaljce uz kreštavu muziku one plave lagune (pjevačice). Ili kada Bruce upadne u dvoranu i počne pucati po psekolikim izvanzemaljcima ili ono najbolje: izvanzemaljci imaju taoce i žele pregovarače, a Bruce se ponudi. Iskoči van i upuca vođu ravno u glavu. Civil se pita gdje je naučio tako pregovarati, a predsjednik oštro pogleda generala: pitam se. :D

dr mladjo
30.07.2006., 20:07
Fifth element - scena kada Millie (Leila) razvaljuje izvanzemaljce uz kreštavu muziku one plave lagune (pjevačice). Ili kada Bruce upadne u dvoranu i počne pucati po psekolikim izvanzemaljcima ili ono najbolje: izvanzemaljci imaju taoce i žele pregovarače, a Bruce se ponudi. Iskoči van i upuca vođu ravno u glavu. Civil se pita gdje je naučio tako pregovarati, a predsjednik oštro pogleda generala: pitam se. :Dne znam..ja više volim scenu kad se navode razlozi zašto njega žele za tu misiju..
''Korben Dallas: Yeah. Just one. Why me? I retired six months ago. You remember?
General Munro: Three reasons. One - as a member of the elite special forces unit of the Federated Army, you are expert in the use of all major weapons & space craft needed for this mission. Two - of all the members of your unit, you were the most highly decorated.
Korben Dallas: ...and the third one?
General Munro: Of all the members of your unit, you're the only one left alive.

Constantine
30.07.2006., 20:47
ne znam..ja više volim scenu kad se navode razlozi zašto njega žele za tu misiju..
''Korben Dallas: Yeah. Just one. Why me? I retired six months ago. You remember?
General Munro: Three reasons. One - as a member of the elite special forces unit of the Federated Army, you are expert in the use of all major weapons & space craft needed for this mission. Two - of all the members of your unit, you were the most highly decorated.
Korben Dallas: ...and the third one?
General Munro: Of all the members of your unit, you're the only one left alive.

He,he, a ono kada razgovara s generalom o tome koliko ima vozačkih bodova u taksiju, a svaki put zna da laže.

_borovnica
01.08.2006., 12:21
Michael J. Fox upravo pomiri maajku i ćaću (30 godina prije svog rođenja), odsvira par tugaljki na gitari na nekoj maturalnoj zabavi il čemu već, i pođe otić da ne zakasni vratit se u budućnost. Al ovi ga zovu da odsvira još jednu pjesmu, za kraj. I odsvira, aj eto, "neš staro", Berrievu johnny b. good. Legendarno!! :top: Još kad onaj lik iz benda ode na telefon dok pjesma ide i kaže: "Berry? Chuck Berry? You know how you've been looking for a new sound? Well, listen to this......."
:)
Peace out

ASd
02.08.2006., 16:30

E sad si me zeznuo. Odgovor je ne. Al, ak je pitanje " Filmske sekvence koje pamtite ", well...

Ne pamtim filmske " sekvence ", pamtim filmove... al!

AL!

...jes...u filmu Mr. Bean kada se vozi u onom vlakiću nakon što ga je malo "preradio".....

:rofl: To je bilo TOTALNO :rofl:

U Moulin Rouge-u, kada Ewan McGregor odjuri sa pozornice, a Nicole Kidman počne pjevati...

U Curly Sue... kraj.

U MouseHunt, kada mišić ide spavati, pa započne nail gun terror...

U Charile's Angels: Full Throttle, kada Cameron Diaz upadne među sve one barbare :rofl: ( u nekom snježno-bijelom kaputiću :rofl: ), pa iznenađujuće-umiljato ugleda mehaničkog bika :rofl:, pa kasnije dok je na biku veli im: " I'm Good At The Bull, no?" :rofl:

I ovo moram napisat:

Legally Blonde: " I object! " :rofl: :lol:

Tak.

Armin_M
17.09.2008., 12:16
''Saving Private Ryan''. Prvih 30-tak minuta koje prikazuju iskrcavanje u Normandiji (Dan D).

Zallman
17.09.2008., 12:23
Nije baš duga niti posebna/spektakularna sekvenca, ali se svaki put valjam po podu kad vidim scenu u filmu Big Lebowski u kojoj Dude baci cigaretu u prozor pa mu se odbije i počne skakati, pa se kamera udalji na auto koji krivuda i zabi se u kantu za smeće.

Netko bi rekao da je to djetinjasto, ali jednostavno mi je to :rofl:.

---

Fight Club, kad Ed shvati da je Brad.

Miss Hyde
17.09.2008., 12:32
u filmu generacija x kada norton onom crncu razbije zube na bankini :horor:
i mene je čak zaboljelo kad sam vidjela tu scenu :o:(

u gladijatoru, scena kada crowe ide kroz žitno polje

napišem kad se još nečeg sjetim :misli:

caesar-caesar
17.09.2008., 14:55
''Saving Private Ryan''. Prvih 30-tak minuta koje prikazuju iskrcavanje u Normandiji (Dan D).
potpisujem :s

ivtau
17.09.2008., 14:58
puno spoilera. označit ću naslove crvenom

L. A. Confidential - kad Vincennes na samrti ''proda'' Dudleyu Rollo Tomasija
Body Bags - u segmentu Hair kad proćelavi lik osjeća nostalgiju zbog nedostatka kose. scena u slow-motionu
They Live - Nada: I have come here to chew bubblegum and kick ass... and I'm all out of bubblegum.; scena tučnjave Nada i Franka
Rosencrantz & Guildenstern are Dead - hrpa dijaloga u filmu. izdvajam teniski meč - igra pitanja
Guildenstern: Whose serve?
Rosencrantz: Err...
Guildenstern: Hesitation! Love... one.
Rosencrantz: Whose go?
Guildenstern: Why?
Rosencrantz: Why not?
Guildenstern: What for?
Rosencrantz: Foul! No synonyms! One... all.
Guildenstern: What in God's name is going on?
Rosencrantz: Foul! No rhetoric! Two... one.
Guildenstern: What does it all add up to?
Rosencrantz: Can't you guess?
Guildenstern: Were you addressing me?
Rosencrantz: Is there anyone else?
Guildenstern: Who?
Rosencrantz: How would I know?
Guildenstern: Why do you ask?
Rosencrantz: Are you serious?
Guildenstern: Was that rhetoric?
Rosencrantz: No.
Guildenstern: Statement! Two all. Game point.
Gridlock'd - Strech probada Spoona nožem u prsa
Carne trémula/Live Flash - kad Víctor u zatvoru gleda na TV-u Davidov košarkaški meč na paraolimijskim igrama
The Conversation - kad Harry otrkiva zavjeru
Dogville - kad se Grace osvećuje ženi s puno djece; cijeli kraj filma uglavnom
Dolls - kad privrženi fan iskasapi sam sebi oči skalpelom da ne može vidjeti nakon nesreće unakaženo lice svoje idol-pjevačice
Ano natsu, ichiban shizukana umi/That summer, the most silent ocean - kraj filma
The Cincinnati Kid - http://www.youtube.com/watch?v=5698x5qVWeg&feature=related
Star Wars: A New Hope - suton dvaju sunca na Tatooineu
Mullholand Dr. - kraj filma
Lilja 4-ever - ona scena na mostu naravno
Edward Scissorhands
Kim: Hold me.
Edward: I can't.
Kaze no tani no Naushika/Nausicaä of the Valley of the Wind - Nausikaja se uzdiže na povjetarcu kroz zlano polju pipaka Ohmua
Shattered Glass
Stephen Glass: I didn't do anything wrong, Chuck.
Chuck Lane: I really wish you'd stop saying that.
Tesis - u liftu, kraj filma
Trois couleurs: Rouge - Valentinein profil na crvenoj pozadini, kraj filma
Shi gan/Time - http://www.youtube.com/watch?v=54TjkrU89IE 7:08 - do kraja
Requiem for a Dream - kad Marion napušta zgradu nakon što se poševi s psihologom

macondo
17.09.2008., 19:43
Big Lebowski - kad Dude i Walter rasipaju pepel pokojnog frenda :rofl:
Carstvo sunca - kad Japanci ispraćaju kamikaze a Jamie pjeva
Ko to tamo peva - ...i tata bi sine...
Little Miss Sunshine - kad klinac skuži tj. kažu mu da je daltonist( ili tako nešto)

Cloud
17.09.2008., 20:38
http://www.youtube.com/watch?v=z94-BIusDtA&feature=related

ta scena mi je carska :s

Gorgona
19.09.2008., 10:45
Jackie Brown:

Robert De Niro-Louis i Bridget Fonda - Melanie

Louis: Hey, keep your fucking mouth shut, all right? I mean it not one fucking word!
Melanie: Okay, Louis...
[Louis pulls a gun and shoots Melanie twice]

dr mladjo
19.09.2008., 11:09
young@heart-izvedba fix you...

susannah
19.09.2008., 13:31
reservoir dogs: uho i michael madsen :s :s
underground: stimcev monolog :s
the usual suspects: 'i belive in god, but the only man i'm afraid of is kyser soze' :s
munje: cvijanovic i 'ja sam u skoli bio vrlo dobar cetiri ali sam...' :s

WHUFC
19.09.2008., 14:46
Usual Suspects:kraj filma,kad pandur pogledom kruzi po uredu i polako shvaca sto sew upravo dogodilo
Pulp Fiction:Mr.Wolf:"Well,let's not start suckin eachothers dicks quite yet"
Butch: You okay?
Marsellus: Naw man. I'm pretty fuckin' far from okay.
Butch: What now?
Marsellus: What now? Let me tell you what now. I'ma call a coupla hard, pipe-hittin' niggers, who'll go to work on the homes here with a pair of pliers and a blow torch. You hear me talkin', hillbilly boy? I ain't through with you by a damn sight. I'ma get medieval on your ass.
i još brdo scena iz filma,ne znam od kud bi počeo
Gangs of New York:kad Bill the Butcher čelom uneredi lice Leonarda Di Capria
Snatch: Bullet Tooth Tony: So, you are obviously the big dick. The men on the side of ya are your balls. There are two types of balls. There are big brave balls, and there are little mincey faggot balls.
Vinny: These are your last words, so make them a prayer.
Bullet Tooth Tony: Now, dicks have drive and clarity of vision, but they are not clever. They smell pussy and they want a piece of the action. And you thought you smelled some good old pussy, and have brought your two small mincey faggot balls along for a good old time. But you've got your parties mangled up. There's no pussy here, just a dose that'll make you wish you were born a woman. Like a prick, you are having second thoughts. You are shrinking, and your two little balls are shrinking with you. And the fact that you've got "Replica" written down the side of your gun...
[Zoom in on the side of Sol's gun, which indeed has "REPLICA" etched on the side; zoom out, as they sneak peeks at the sides of their guns]
Bullet Tooth Tony: And the fact that I've got "Desert Eagle point five O"...
[Withdraws his gun and puts it on the table]
Bullet Tooth Tony: Written down the side of mine...
[They look, zoom in on the side of his gun, which indeed has "DESERT EAGLE .50" etched on the side]
Bullet Tooth Tony: Should precipitate your balls into shrinking, along with your presence. Now... Fuck off!

to mi prvo pada na pamet

ivtau
19.09.2008., 18:52
reservoir dogs: uho i michael madsen :s :s

meni je to prenategnuto :rigo:

Rapttor
20.09.2008., 22:37
Apocalypse Now - 'I love the smell of napalm in the morning'
A Clockwork Orange - ubojstvo velikim gumenim penisom
To Kill a Mockingbird - sjedočenje optuženog
Sunset Blvd. - Norma Desmond se spušta niz skaline okružena novinarima i policijom, ali je uvjerena da zapravo snima film
Citizen Kane - spaljivanje Kaneovih stvari nakon njegove smrti, uključujući njegove sanjke na kojima vidimo pupoljak
Requiem for a Dream - izmjenjivanje scena između glavnih likova na kraju (staroj prže mozak, ovaj bez ruke, ovaj u zatvoru, a ova se sexa za novac)
The Big Lebowski - prosipanje pepela :D
The Godfather - Marlon Brando u svom uredu ispunjava zahtjeve
12 Angry Men - kad se 12. porotnik složi s ostalima
Ed Wood - 'Pull the strings!'
La vita e bella - veselo koračanje pred sinom dok ga švabo vodi na strijeljanje
The Shawshank Redemption - čitav bijeg iz zatvora
Big Fish - očeva smrt

gnki2000
20.09.2008., 22:43
Kad Clint Eastwood isključi Hilary Swank cjevčice u bolnici

Teeja
21.09.2008., 03:01
u filmu castaway sa tom hanksom kad klizaljkom vadi zub... mislim da je svakom ta scena urezana u glavi ako je pogledao film...

susannah
21.09.2008., 14:22
ah da, zaboravih: takodjer reservoir dogs: kad tarantino objasnjava o cemu se zbilja radi u madonninoj 'like a virgin'

:rofl: :rofl:

meni je to prenategnuto :rigo:
mozda, ali je maestralno odglumio... bar meni :mig:

TheColossus
21.09.2008., 17:10
Clockwork Orange - cijela scena u piščevoj kući: "I'm singin' in the raaaainnnn!!!" :D
Blade Runner - završetak filma
Rambo - "In town you are the law, out here it's me. Don't push it, don't push it or I'll give you a war you won't believe. Let it go, let it go......." :D
Once Upon A Time In America - kad se ko klinci sukobe s mafijašem Bugsyjem
Scarface - skoro svaka u filmu :D
Dumb & Dumber - kad Harry sere u wc-u pa mu ženska kaže da je pokvaren kotlić :D
Seven - scena na kraju kad detektivi nadju glavu od Millsove žene
The Mist - završetak filma
Interview With The Vampire - Louisova osveta poslije Claudijine smrti
The Crow - "I have something to give you. I don't want it anymore. Thirty hours of pain all at once, all for you."
The Omen - kad liku staklo s kamiona odfrkne glavu
Leon - kraj kad Stanfieldu da u ruku osigurač od bombe
The Untouchables - kad Capone zatuče onog lika za stolom palijom :D

ivtau
26.09.2008., 18:51
oprostit ćete mi što nije film ali Prosjaci i Sinovi. kad Matan i Jokaš pale novac. meni najbolja scena u svim hrvatskim filmovima i serijama ikad.

Miss Hyde
26.09.2008., 22:00
tramvaj zvan čežnja - stellaaaaaa :rofl:

isijavanje - here`s johnny :s:s

klub boraca - kada tyler objašnjava pravila (first rule of figth club is-do not talk about fight club, second rule of fight club is- you do not talk about fight club...)

Gorila
26.09.2008., 22:11
Batman: Kad Vicky Vale istrese vodu Jokeru u facu a on kao počne cmoljit, a ona dođe do njega, a on se okrene i kaže: Bu! i onda uleti Batman kroz stakleni strop i počne demonstrirat svoje gadgete :D

don Vito
26.09.2008., 23:36
1. Braveheart - kad na kraju viče freeedooom!,
2. Shining - "Here's johnny!",
3. Od sumraka do zore - ples Salme Hayek,
4. Last boy scout- kada Willis ubije šakom u glavu onog budalaša, a prije ga je upozorio 2 puta,
5. Snatch - sve...
6. Big blue - kraj,
7. Kum - krštenje - ubojstva - muzika...
8. Die hard 3 - kad se jeremy irons ide sexsat s onom ženskom, ačuje se iz helikotera: "hey dickhead?",
9. 007 Dr.No - Ursula...
10. Cool hand Luke - kad jede ona pusta jaja,
11. Sin city - kad Mickey Rourke vuče tipa iz auta s glavom u asfaltu i kaže "svi progovore",
12. 300 - "borit ćemo se u hladu" ili kad kaže tipu koji je izgubio oko "pa nećeš valjda zbog te male rane odustat?",
13. True lies - kad arapina ispali s raketom iz aviona,
14. Maratonac - bušenje živog zuba, brrrrrr
15. Kraljevsko nebesko - bitka za Jeruzalem,
16. amarcord - kad debela skoro uguši malog s sisama
17. Starwars - "You don't know the power of the dark side"

I još puno toga već nabrojenog...

>Ladybug<
26.09.2008., 23:44
http://www.youtube.com/watch?v=z94-BIusDtA&feature=related

ta scena mi je carska :s

:s:s......ma cijeli film je carski

i ona scena iz kad jaganjci utikunu kad on napravi ono s ustima i jezikom.......:s

yaya
26.09.2008., 23:52
kad Gladijator umire a pred ocima mu kako prolazi kroz žito i dolazi svojoj ženii djetetu..al sam plakala ko godina(nemojte se smijat)..Umjetna inteligencija..ona scena kad deckica vrate na jedan dan majci...(plakala ko godina)..itd ma ima toga

susannah
27.09.2008., 12:04
novi batman, kad jocker kaze: how about a magic trick? i napravi ono sa olovkom :top:

Miss Hyde
27.09.2008., 15:06
mostovi okruga madison - scena u autu, kada meryl drži ruku na vratima auta i poželi izaći ali na kraju ne izađe već samo gleda clintov auto kako odlazi... :(:(
životinjska farma - zadnja scena kada ona kobila (ne mogu joj se sjetiti imena) gleda kroz prozor u kuću

i isto jedna legendarna scena - frankly, my dear, i dont give a damn :s:s

Ana Jacqueline
27.09.2008., 20:29
Sve sekvence iz svojih najdražih filmova:

- "Victor/Victoria" (1982) (http://en.wikipedia.org/wiki/Victor/Victoria)

Toddy (Robert Preston - R.I.P) - "The Shady Dame From Seville":

http://www.youtube.com/watch?v=KD5_FziORbg

:rofl:

- "Mamma Mia! The Movie" (www.mammamiamovie.com)

"Chiquitita":

http://www.youtube.com/watch?v=ZlkmAGv5WSU

:s

"MAMMA MIA! THE MOVIE (Meryl Streep, ABBA)" YouTube Playlist (http://www.youtube.com/user/avonlea4ever)

- "Dave" (http://en.wikipedia.org/wiki/Dave_(film)) (1993)

jazz0
29.09.2008., 10:04
Shawshank redemption - bijeg iz zatvora:s
Frailty - kad se dozna da je fenton zapravo adam i da je sve zapravo bila istina
There will be blood - milkshake scena
Zoolander(ok glupav film al se uvijek odrapam na one scene center for ants i merman:rofl:)
Usual suspects - zadnja scena od onog u uredu kad detektiv gleda sve po zidu papire, pa mu šalica ispadne, pa skuži kaj mu je ovaj sve natrkeljo, pa kad vani spacey počne normalno hodat:s

maxxie
29.09.2008., 11:08
Kad u Šestom čulu Bruce Willis shvati da je mrtav, ali ovo je dobro samo kod prvog gledanja dok to ne očekuješ.

I Prohujalo s vihorom:

Rhett Butler: Take a good look my dear. It's an historic moment you can tell your grandchildren about - how you watched the Old South fall one night.

maxxie
29.09.2008., 11:48
ne znam kako sam ovo mogla zaboraviti iz Forrest Gumpa:

Forrest Gump: [running] I had run for 3 years, 2 months, 14 days, and 16 hours.
[he stops and turns around]
Young Man Running: Quiet, quiet! He's gonna say something!
Forrest Gump: [pause] I'm pretty tired... I think I'll go home now.

:s:s

ma cijeli film je nezaboravan

ijnek
29.09.2008., 12:37
novi batman, kad jocker kaze: how about a magic trick? i napravi ono sa olovkom :top:

disappearing pencil trick, najjaca scena u filmu

fight club

Robert 'Bob' Paulson: Go ahead, Cornelius, you can cry. i onda mu zaplace na sisama :lol:

Fear and Loathing in Las Vegas

ako krenen nabrajat morat cu proci citav film jer je prepun prejebenih scena

evil dead II

kad Asha ruka napada na kraju je probode i s grcem na licu kaze: whos laughing now?

Trainspotting

scena u wc-u i ona kad beba puze kroz njih razvaljene na podu

Monty Python and the Holy Grail

teorija rasoznavanja vjestica :lol:

Equilibrium

na kraju kad ga stve na poligraf, igla se smiri preston: no, not without incident, i krece makljaza.

Miss Hyde
19.10.2008., 16:09
doručak kod tiffanyja - scena kada audrey ostavlja mačku na kiši :(:(

gnki2000
19.10.2008., 16:14
Sjećam se kad Winona Ryder u Girl interupted kaže: and some of us stayed the same, a kamera prikazuje Angelinu kak bulji u strop i leži u bolnici.

velikan
19.07.2010., 18:10
Obračun u močvari iz hrvatskog klasika Događaj Vatroslava Mimice. Najbolja mi je izmjena fraza Dvornika i Šovagovića prije nego što ubiju Vujisića:
"O Matijeviću jesi li pri piću?! Kud će boca nego da se joca?Oće, oće, voza se niz vodu. Voza, ne voza, tebi opet u kuću. Kad crkne, ne ujeda!":s:s:s:s:s

dplazin2
21.07.2010., 13:09
Indy Jones i otimači...... - scena s pištoljem na tržnici :rofl:

Iskupljenje u Shawshanku - onaj pogled upravitelja kad skuži da se čuje kamenčić :s

Snatch. - ma sve, prebolestan je film, ali ona scena kad bacaju stvari iz auta pa nalete jedni na druge, a nitko ne kuži :lol:

The Thing - SPOILER: scena sa, ne znam kako da nazovem, Norrisovom Spiderhead

Casino - SPOILERpremlaćivanje Joe Pescija i brata na kraju filma

Društvo mrtvih pjesnika - scena na kraju, i Carpe diem....

L.A. Povjerljivo - Rollo Tomasi

Neki to vole vruće - zaručen sam....:lol::lol: (tu sam scenu morao premotati):lol:

Američki psiho - vizitke, svi su Vice President :lol: i scena "moonwalka"

Sedmi pečat - mrtvački ples :eek::horor:

Blade Runner - je li potrebno naglašavati scenu

Silent Movie - jedina riječ u filmu: NON!!

Psiho - tuš

Lažljivac - "I CAN'T LIE!!!"

Šesto čulo - twist na kraju filma

Platoon - ruke u zraku

ima još, ovo je dosta zasad

fico007
21.07.2010., 14:10
Ne znam da li je već netko spomenuo, ali nemam volje čitati sve od prvog posta-a.
Radi se o filmu "Lepa sela lepo gore"
Scena: Vojska pali selo, a u pozadini svira "Igra rock 'n' roll cela Jugoslavija".

Erin Yellow
21.07.2010., 14:22
Ima ih dosta, npr. ovo:

I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream (http://www.youtube.com/watch?v=7rK3s_BP9kE)

:D :lol: