View Full Version : Dlanovnici? Da ili ne?
Momci i djevojke, volio bih kada bi mi pomogli u vezi odluke da li se isplati kupiti dlanovnik? Zapalio sam se za HP iPAQ, zanima me da li mi to uopće treba i vi koji ih imate da li ih koristite ili tek tako, nek se nađe.....fora su?
..nešto bezkorisnije nisam dugo vremena vidio..
koštaju ko laptop, a na njima nemaš što raditi..to možeš s boljim mobitelom:D
Na samo ti možeš odgovoriti.
Osobno sam koristio ipaq-a 1915, sada koristim 2210.
Dali sam zadovoljan - JESAM :D
Najviše se koristi za:
To Do lista
Planer ( kalendarski )
e mail
SMS
čitanje knjiga
bitniji word i excel dokumenti su gore ( udobnije je na laptopu istina, ali mi ga se ne da svaki puta vaditi :rolleyes: )
pokoja igra u trenucima dosade
ponekad i gledanje DivX-a --- više kao eksperiment jerbo treba velika memory kartica.
Inače ima softwarea za skoro svaku namjenu koju možeš zamisliti.
Trenutno je best buy ipaq 2210 - dobar za novce koje košta. 1945 se ukida podrška od strane HP-a što se tiće novih OS-a.
Na kraju vrijedi ono kaj sam rekao na početku - ti si jedini koji na pitanje iskoristivosti može odgovoriti.
TIGMAN kaže:
..nešto bezkorisnije nisam dugo vremena vidio..
koštaju ko laptop, a na njima nemaš što raditi..to možeš s boljim mobitelom:D
Korisno je ono. Ali npr. sta ce mi kada ima mobitel od Nokie sto moze sve raditi kao i ti "dlanovnici". Normalno da jedan obicni mobitel ne moze zamijeniti taj dlanovnik jer ga inace ne bi pravili. A za sta se oni upotrebljavaju? Kako rece paske iznad: sms, e-mail, kalendar itd. a to moze sve i jedan najobicniji mobitel Nokia.
Znaci za istu funkciju nosis dvije stvari. Zar nije bolje nositi samo jednu stvar a imas sve. Jedino ako furas modu pa hoces da budes u trendu.
Za mene su ti dlanovnici totalna glupost.
samo me zanimalo koliko je to isplativa kupovina. Gledao sam i neke smart-phonove ali koštaju osjetno više što se možda i isplati jer ipak imaš i mob. Također dolazi kao mogućnost i povezivanje nekog boljeg moba sa blue toothom i pada ali je problem u brzini. Dajte me skroz razuvjerite da se to ne isplati kupiti jer sam poprilično zagrizao za njih. Znaš kako je to kad se za nešto zapališ a znaš da se to i ne isplati toliko.......hirovi......šta ćeš?:confused:
[QUOTE]Paske kaže:
[B]Na samo ti možeš odgovoriti.
očito ti se svidio kad si odlučio nabaviti novi :) da li bi sada mogao bez njega?
Winko kaže:
[QUOTE]Paske kaže:
[B]Na samo ti možeš odgovoriti.
očito ti se svidio kad si odlučio nabaviti novi :) da li bi sada mogao bez njega?
Pa ... vjerujem da bih. Samo jako teško. Čovijek se navikne ta te stvari.
To je isto kao da me netko pita dali mogu bez moba. Mogu, ali bi bilo čupavo :D
Istina je da većinu stvari se može na mobu - tipa sync s outlookom, slanje/primanje maila, pa čak i SMS - samo kaj je to na PPC-u daleko jednostavnije i UDOBNIJE. Nemate pojma koja je tlaka tipkat replay na mail ko počinje sa: Poštovani, u odgovoru na vaš e mail ........ .
Evo jedna slikica ekrana da se dobije dojam kako to izgleda:
http://discussion.brighthand.com/attachment.php?s=&postid=687779
Sad zamislite organizirati si dan na mobu ili na ovakovom ekranu :rolleyes:
Tu je i review (http://www.pdagold.com/articles/detail.asp?a=99) modela 2210 - tek toliko da steknete dojam o čemu prićam.
Oh da - umalo zaboravih. Pocket wallet - software s 128 bit enkripcijom za PIN-ove i razne osjetljive materijale. Korisno za one kojim se ne da pamtiti hrpetinu brojeva :D
Na kraju - ako te treba uvjeravati - ne treba ti PDA. Ako trebaš PDA, znaš točno zašto i za koliko ;)
Vještac
12.05.2004., 17:34
Paske mudro zbori...
I moje je mišljenje da ako razbijaš glavu da li ti treba dlanovnik ili ne, da je odgovor zasigurno - ne!
Ali ako zludjuješ s stotinama bilješki koje stalno preslažeš, adresama i brojevima koje svaku godinu prepisuješ u novi adresar, ako od pustih obaveza više ne znaš kojem ćeš ih redom obaviti - kupi dlanovnik, i onaj najjeftiniji Zire će imati sasvim dobar i upotrebljiv kalendar, organizer, to do listu, notes i e-mail klijent. A to je upravo svrha postojanja takovih sprava.
Sve ostalo, iako korisno, nije toliko važno, vrlo često je samo riječ o high tech šminki. Ali nekoga i to veseli, pa zašto ne, u koliko mu dijete neće radi te kupnje gladovati.
Ali bitno je razumjeti da dlanovnik nije zamjena za notebook, a i da notebook ne može uvijek zamijeniti dlanovnik.
V.
UmpaUmpa
12.05.2004., 19:00
Winko kaže:
Momci i djevojke, volio bih kada bi mi pomogli u vezi odluke da li se isplati kupiti dlanovnik? Zapalio sam se za HP iPAQ, zanima me da li mi to uopće treba i vi koji ih imate da li ih koristite ili tek tako, nek se nađe.....fora su?
Ako pitas, vjerojatno ne. Da trebas, vec bi sam znao odgovor. Ja osobno ne trebam, radim na PDAovima i smartphoneovima vec godinama a jos uvjek ne posjedujem svoj vlastiti. Telefon mi je nokia 3100 (low end). Ponekad dignem neku knjigu i uzmem PDA da citam, osim toga, nije mi niti jedan ikad bio koristan.
Recimo, par korisnih primjena (osim standardnih i vec navedenih):
Recimo, pisao sam apliakciju za PocketPC koja cita podatke sa medicinskog senzora, prikazuje ih (i graficki i tekstualno), analizira ih i uzbunjuje korisnika ako nes nije u redu, povezuje se na mrezu (ako moze) i salje mjerenja na server (doktoru)... Pa recimo, navigacijski monitor za jahte, bezicno se povezuje sa navigacijskim kompjuterom i prikazuje meteroloske podatke, GPS, sliku sa radara, itd. Pa koriste ih i u naprednijim auto servisima za mjerenje temperature motora. Pa recimo, sa bar code readerom, iinventura robe u ducanu/skladistu. Pa sam imao projekt, PDA+celularni modem, location based services za taxi stanice (gdje je koj taxi u real time i slicno) itd, itd. Primjena ima bezbroj.
Danasnji high end PDAovi vrte jace procesore nego moj bivsi desktop, svasta se moze sa njima, ali kao igracke su skupi i nisu zamjena za laptop/desktop.
Mislim da ste me uvjerili. Nisam ga imao prilike isprobati pa sam htio čuti mišljenje onih koji ga koriste. Hvala svima na pomoći :w
AxMi-24
14.05.2004., 01:16
Mislim da ti je bolje nabaviti palm. Puno su jeftiniji, Baterija traje puno duze i brze reagiraju.
A ko kalendar su odlicni (ja imam Palm Zire 21 i ful sam zadovoljan). Ove perverzije sa filmovima i sl je bezveze jer gledat film na par cm velikom ekranu nije bas neki stos.
AxMi-24 kaže:
Mislim da ti je bolje nabaviti palm. Puno su jeftiniji, Baterija traje puno duze i brze reagiraju.
A ko kalendar su odlicni (ja imam Palm Zire 21 i ful sam zadovoljan). Ove perverzije sa filmovima i sl je bezveze jer gledat film na par cm velikom ekranu nije bas neki stos.
IMHO - PPC ili Palm - stvar ukusa.
Kaj može Palm, može i PPC - nema neke realne razlike u mogučnostima.
Jedino kaj mene smeta je mala količina memorija, pa kad se unutra stavi više programa - memory kartica je neophodna.
Syntax Error
14.05.2004., 10:25
A što mislite o ASUS A620BT? Ima sve što bi jedan PDA trebao imati i to za vrlo prihvatljivu cijenu (2500 KN). HP je definitivno previše razvikan i zapravo plaćaš ime a ne ono što nudi, da ne govorim o troškovima popravka. Još ima jedna caka kod popravka HP-a a to je da ga nitko od ovlaštenih distributera u Hrvatskoj ne smije popravljati nego moraju ići u tvornicu što znači da ga nećeš vidjeti barem mjesec dana.....i još ti to sve papreno naplate!!
AxMi-24
15.05.2004., 14:18
Paske kaže:
IMHO - PPC ili Palm - stvar ukusa.
Jedino kaj mene smeta je mala količina memorija, pa kad se unutra stavi više programa - memory kartica je neophodna.
Brzina je dosta veca kod palma, Baterija mu traje oko tjedan dana bez po muke i to sa jako cestim koirstenjem (meni se priblizi na mjesec dana jer ga koristim samo par puta dnevno).
Cijena puno prihvatljivija. I nekuzim kakve ces to sve programe gurat unutra??? Stvar vec ima kalendar i notes i sl sta ti treba. :confused:
Ja sam si doduse dodao timesync da mi vrijeme bude ko na kanti (koja se stima preko servera) ali to je jedan i ekstremno mali program.
johnnyB
16.05.2004., 19:35
AxMi-24 kaže:
Brzina je dosta veca kod palma, Baterija mu traje oko tjedan dana bez po muke i to sa jako cestim koirstenjem (meni se priblizi na mjesec dana jer ga koristim samo par puta dnevno).
pa ako ga koristiš par puta dnevno, onda ti definitivno i ne treba ništa bolje od toga...
ostale navedene stvari ne vrijedi ni komentarisati...
...kako kome ja npr. imam Zire 71 - svaki dan radi najmanje 3,5 sati i punim ga kad kad (kad ga sinhroniziram) u pravilu uz ovakvu upotrebu drži mi bez punjenja 5 dana (naravno zavisi što vrtiš na njemu - ukoliko samo čitaš na njemu potraje i duže)...
U biti dok ne nabaviš neki od PDA-a ne znaš ni što koristiti na njemu uzmimo Palm one aplikacije koje dolaze s njim su samo osnovne (one naprednije bi trebalo platiti, KAHM ali može se proći i mukte ;)); s vremenom kopajući po netu nađeš milion aplikacija i odjednom ga stalno za nešto treba (naravno ukoliko želiš nešto više od osnovnih funkcija koje obavljaš na kompu - odaberi laptop)...
Sve u svemu ja sam zadovoljan...:D
AxMi-24
17.05.2004., 09:42
johnnyB kaže:
pa ako ga koristiš par puta dnevno, onda ti definitivno i ne treba ništa bolje od toga...
ostale navedene stvari ne vrijedi ni komentarisati...
Cuj meni radi ko kalendar i tu funkciju izvrsno radi. Jeftino i brzo. :) Taman ono sta mi je trebalo. Za ostalo imam veliku kantu i laptop tako da.. :)
...AxMi-24 koristiš li samo "vulgaris" aplikacije ili nešto od datebk ili agendus???
Mislim da je odluka ipak pala, uzimam ASUSA!!:D
johnnyB
17.05.2004., 20:14
AxMi-24 kaže:
Cuj meni radi ko kalendar i tu funkciju izvrsno radi. Jeftino i brzo. :) Taman ono sta mi je trebalo. Za ostalo imam veliku kantu i laptop tako da.. :)
shvatio, shvatio ;)
upravo to sam i htio reći. ti nisi prosječan korisnik, koji koristi pda onako kako je on zamišljen. nemoj onda hvaliti/kuditi, odnosno, komentirati da je palmova baterija bolja, ili da je palm puno brži. jer čitajući kalendar i pišući u njega par puta dnevno, daleko si od prave upotrebe, i daleko od mogućnosti da ljudima radi toga savjetuješ kupovinu istog... no hard feelings :cool:
johnnyB
17.05.2004., 20:19
Winko kaže:
Mislim da je odluka ipak pala, uzimam ASUSA!!:D
mislim da nećeš pogriješiti :top:
pošto se vidi da već nisi naumio kako do krajnjih granica iscrpiti tu malu stvarku na dlanu, onda ti ni ne treba neka preskupa i prejaka alatka. on će ti sigurno sasvim dobro poslužiti za sve ono što većina radi na njemu.
sretno!;)
AxMi-24
17.05.2004., 20:42
johnnyB kaže:
shvatio, shvatio ;)
upravo to sam i htio reći. ti nisi prosječan korisnik, koji koristi pda onako kako je on zamišljen. nemoj onda hvaliti/kuditi, odnosno, komentirati da je palmova baterija bolja, ili da je palm puno brži. jer čitajući kalendar i pišući u njega par puta dnevno, daleko si od prave upotrebe, i daleko od mogućnosti da ljudima radi toga savjetuješ kupovinu istog... no hard feelings :cool:
A zasta je PDA??? Pisanje excela??? Kako da ne. Bas da te vidim kako radis obradu par desetaka tisuca podataka na njemu. Mozda pisat nesto iz worda??? Surfat???
Za muziku imam Ipod koji daje bolji zvuk od bilo kojeg PDA, za ozbiljan rad kompjuter i jedino sta fali je kalendar i adresar.
Nemaju svi potrebu za gledanjem 2 cm velikog videa i sl forice.
UmpaUmpa
18.05.2004., 13:49
Paske kaže:
Ima jedna ogromna razlika, baterija. Na palmovima baterija je daleko iznad PPCa. Npr, na tugstein C sam dignuo knjigu, citao sa backlightom na maksimumu 3 sata, dosao doma, bacio pogled, baterija puna 90%. Palm V i Vx su radili po tjedan dana na jednom punjenju. Sa iPaqom mi je bilo da citam knjigu, nakon 2 sata mi se zali da je prazan i da ga stavim punit.
UmpaUmpa
18.05.2004., 13:52
johnnyB kaže:
mislim da nećeš pogriješiti :top:
pošto se vidi da već nisi naumio kako do krajnjih granica iscrpiti tu malu stvarku na dlanu, onda ti ni ne treba neka preskupa i prejaka alatka. on će ti sigurno sasvim dobro poslužiti za sve ono što većina radi na njemu.
sretno!;)
Eh... Ako nadjes rabljeni Palm Vx, to je super PDA za bilo koju ozbiljnu upotrebu (stariji je, pa ce bit jako jeftin, a jako je kvalitetan, prezivi pad sa 2. kata, isprobano). Ili, kao sto je vec navedeno, Zire 21. Ako bas hoces high end, meni je omiljen Tugstein C (tastatura i ugradjeni WiFi, u firmi imamo WiFi, pa mogu ICQat dok sjedim na zahodu). Ali vec Zire 21 je dovoljan za stvarnu upotrebu (adrese, sastanci i slicno).
Ako hoces bit stvarno fensi smensi, treo 600, Palm, 16 mb, kolor ekran (doduse, samo 160x160), kamera (zapravo je kamera losa), ali, qerty tastatura, GPRS, dobar telefon i Palm PDA. Ako bas mora MS, Motorola mpx 200. Nikako spv, spv nis ne valja. mpx je jako mali (manji od brew telefona) skoljka dizajna (preklopni), MS Smartphone 2002, ARM 132mhz, vrlo mali... Samo ima problem WinCE da ako ne ugasis aplikacije, nakon nekog vremena ce ti aplikacije u pozadini zagusit telefon, treba sa vremena na vrijeme malo to pocistit. Isti problem imaju i PPCiji.
johnnyB
18.05.2004., 19:52
AxMi-24 kaže:
A zasta je PDA??? Pisanje excela??? Kako da ne. Bas da te vidim kako radis obradu par desetaka tisuca podataka na njemu. Mozda pisat nesto iz worda??? Surfat???.
da, radim obradu desetaka tisuća podataka, i to u sqlce-u.
znaš, za pda si možeš i programirati ;)
a excel, word i surfanje su upravo (između ostaloga) ono što koristim kad krenem na put. u jedan džep pda, u drugi sklopiva tipkovnica. puno je lakše nego vući laptop, vjeruj mi!
sve druge oblike korištenja ne vrijedi ni navoditi, jer očigledno to ne možeš shvatiti, i nisi takva vrsta korisnika.
jedino sta fali je kalendar i adresar
zar na svom kompjuteru već nemaš kalendar i adresar? zašto onda uopšte koristiš pda?
UmpaUmpa
18.05.2004., 23:05
johnnyB kaže:
Za PDA, ne na PDA. Jos nisam vidio kompajler koji se vrti na PDA.
johnnyB kaže:
a excel, word i surfanje su upravo (između ostaloga) ono što koristim kad krenem na put. u jedan džep pda, u drugi sklopiva tipkovnica. puno je lakše nego vući laptop, vjeruj mi!
sve druge oblike korištenja ne vrijedi ni navoditi, jer očigledno to ne možeš shvatiti, i nisi takva vrsta korisnika.
Ali kako mozes excel na minijaturnom ekranu? Onda moras bar koristit tugstein T sa njegovim landscape modom, ili onu toshibu PPC sa ekranom od 4'.
AxMi-24
19.05.2004., 00:20
johnnyB kaže:
zar na svom kompjuteru već nemaš kalendar i adresar? zašto onda uopšte koristiš pda?
??? Ocigledno neradimo istu vrstu analiza. Meni je 19 inca premalo za preglednost pa ludujem sa tabovima. a tebi je PDA dosta??? Impresivno.
Surfanje ista stvar. Fuck pa 1024*768 je malo i stisnuto. Po cemu to surfas??? Normalnim stranicama ili samo tipa pregled vijesti ili slicno??
Imam kalendar ali mi treba nesto sta stalno mogu imat sa sobom za zapisat gluposti koje mi padnu na pamet i kalendar za planiranje kad sretnes nekog koga trazis na faksu.
Valjda nisam power user :D , a i mislim da dobar broj korisnika isto nije pa im i netreba nis vise.
AxMi-24
19.05.2004., 00:21
UmpaUmpa kaže:
Ali kako mozes excel na minijaturnom ekranu? Onda moras bar koristit tugstein T sa njegovim landscape modom, ili onu toshibu PPC sa ekranom od 4'.
Masivno koristenje scrolla :misli:
johnnyB
19.05.2004., 00:51
UmpaUmpa kaže:
onda još nisi vidio dovoljno ;). programiram i na pda-u, i za pda.
prvenstveno sam htio reći da je moguće napraviti aplikacije (interfejse) koje će ti olakšati i prilagoditi obradu velike količine podataka malom zaslonu.
AxMi-24 kaže:
Meni je 19 inca premalo za preglednost pa ludujem sa tabovima. a tebi je PDA dosta??? Impresivno.
ne kažem da je pda jedino i osnovno računalo na kojem radim. naprotiv! raditi u excel-u na njemu je prava noćna mora, slažem se. no, moguće je, u nekim okolnostima, kad zatreba. pda se može koristiti puno češće od zapisivanja taskova i kalendara (bez kojih ni sam ne bih mogao, da se razumijemo :p), i može u dosta situacija zamijeniti 'normalno' računalo. kad god mi se ne da tegliti laptop, pda mi je dosta. i to da radim na njemu.
sto se surfanja tiče, većina stranica koje koristim imaju prilagođeno 'pda-izdanje'. opet da kažem, to radim samo kad ne sjedim za svojim laptopom :D
UmpaUmpa
19.05.2004., 18:20
johnnyB kaže:
onda još nisi vidio dovoljno ;). programiram i na pda-u, i za pda.
prvenstveno sam htio reći da je moguće napraviti aplikacije (interfejse) koje će ti olakšati i prilagoditi obradu velike količine podataka malom zaslonu.
A sa cime to i na cemu to? Radim na embedded i mobile vec 4 godine pa to jos nisam vidio.
AxMi-24
20.05.2004., 02:16
johnnyB nis od toga mi nebi radilo. Ono sta surfam nema PDA verziju. A obrada podataka i sl sta mi treba nestane na PDA (sami fajlovi su dobar broj Mb :D )
Bozidar
20.05.2004., 02:22
Mala digresija...
Dlanovnici?
Pa mislim ti prijevodi engleskih naziva. mislim stvarno....:bljak:
Digresija broj 2 ....
Nađoh bolji način pregledavanja hrpe word i Excel dokumenata - prebacim ih u PDF pomoću pdf 995.
Iako ima malih problema sa excel tablicama - sve u svemu vrlo korisno.
Lakše je pregledavati u PDF-u nego u nativnim programima :top:
AxMi-24
20.05.2004., 09:51
AAAAAa sad kuzim (e jesam glup) pa vi ustvari samo gledate dokumente??? Neradite obradu podataka ili bilo sta ozbiljno sa podatcima :)
Nije mi nikako bilo jasno kako johnnyB uspije ista napraviti na tako necem malom :bonk:
AxMi-24 kaže:
AAAAAa sad kuzim (e jesam glup) pa vi ustvari samo gledate dokumente??? Neradite obradu podataka ili bilo sta ozbiljno sa podatcima :)
Nije mi nikako bilo jasno kako johnnyB uspije ista napraviti na tako necem malom :bonk:
Često mi treba određena faktura, naruđba, ugovor ... etc.
Ne pada mi na pamet da sad idem prepravljati ugovor na ipaq-u :D . Ipak ako zatreba - pogledam o čemu se radi, tako da mogu imati toćne argumente ako dođe do rasprave :top: . PDF format je za ovo dušu dao.
Ponekad jednostavno scaniram stvari kao što su otpremnice i stavim na ipaq-a. Daleko lakše nego nositi par blokova ili par listova istih, a trebaju mi samo za jedan sastanak ...
Dobar dio dokumenata imam spremnih na ipaqu, a sve na laptopu, pa preko BT-a se lako stave na karticu. Daleko praktičnije nego tegliti 3,5 Kg comp + sve stvari s njim ( postariji lap top, ali office radi dobro :D )
Isto tako ponekad sam primoran prihvatiti mail, a nisam kod compa ( hvala Bogu rijetko ). Tako da se i GPRS koristi. Surfal sam cca 20 min iz eksperimenta. Da nije tako bolesno skupo vjerujem da bih i češće.
Što se tiće zabave - pokoja igra ( pretežno za ženu, jerbo se voli igrati prije spavanja ) i e bookovi ( najbolja zabava kad se ima " lufta " )
Klasika tipa to do lista i PIM za sastanke ( kojih hvala Bogu više nema tako puno ), contacts lista bez koje se više niti ne snalazim.
Iz gluposti ponekad koristim List Pro 4 - za razne osobne baze podataka. Već sam se navikao imati sve na PDA, pa tako i ovo.
Sad ... dali mi je neophodan PDA - NE. Ipak lakše je uz njega. Trenutno je PDA tamo gdje je mob bio prije 3-4 godine. Korista, ali skup za većinu ljudi. Zamisli danas život bez moba :rolleyes:
P.S. Nemojmo niti zaboraviti cOOl efekt koji ostavlja na ljude kad ga se izvadi :rolleyes: . Možda i jest prizemna i niska ideja, ali digne čovijeka na višu razinu i da određenu dozu ozbiljnosti. Obzirom da imam svega 27 godina - teško je razgovarati s ljudima od 45+ godina i uvijeriti ih da si ozbiljan. Every little bit helps :top:
...malo ste svi zauzeli busije... :D
PDA je samo pripomoć dok se ne dovučeš do starijeg brata - kompa...
Ima i jedna popratna pojava sa izvlačenjem istog - svi odmah ubriju da se razumiješ u sve stvari što imaju bilo kakav display (pa i u mikrovalne) pa te onda dave, dave, dave...
U biti meni PDA služi za nenošenje ruksaka tj. ne moram tegliti knjige, razne adresare, planere - sve je unutra (makar malo spartanski)...
Služi svrsi!:D
Posjedujem iPAQ 4550 par mjeseci, dok ga nisam nabavio teglio sam okolo 2.5 kg LCDa, DVD-RWa, masu GBa i jos k tome tastaturu. Sad moj laptop fino sjedi u uredu (ili doma), a okolo hodam sa malo vecom kutijom cigareta bez upaljaca.
Jedini problem koji imam je pronaci hot spot. Za sada na svakom aerodormu sam uspio pronaci barem jednoga koji radi (mislim na providera). Korisna i prakticna stvarcica. Ima sve sto djaku treba Outlook, Word, Excel i jos par dodatnih programcica koje sam naknadno instalirao. Cita memoriju iz digitalne kamere, MP3 (samo kavu ne kuha).
Koristim ga za redovno komuniciranje sa officom, e-mail, reporting, time killer, umjesto bloka papira, podsjetnik, adresar....
Kad se vratim sa puta umetnem ga u kolijevku i sve je na hard discu i mogu nastaviti tamo gdje sam stao. Cak zna i citati, razumije moj rukopis (za razliku od moje zene - jos uvijek pisem klasicna pisma svojim bliznjima).
Slazem se sa onim koji je rekao da do jucer nismo imali mobilne telefone, a danas neznamo hodati bez njega (neki voziti). Da zivim u vecoj drzavi kupio bih i GPS za njega i drzao bih ga u autu.
Preporuka za nabavku
Ja sam imao Visor (tj. još ga imam, ali nakon jednog jačeg pada nažalost ne radi) i bio mi je izuzetno koristan u jednoj stvari: natrpao sam na njega gomile zakona. I onda, kada se na nekom sastanku pojavi neki pravni problem - ja lijepo izvadim Visor i pročitam kako stvari stoje.
Dakle, nađe se svrha stroja - koja uopće ne mora biti ona zašto je on marketinški namijenjen, tipa rokovnika.
rossonero
17.08.2004., 00:18
Ne kuzim se u PDA pa mozda i glupo pitanje.
SMS na PDA??
Kako to, povezes se s mobitelom ili??:confused:
...ovo govorim sa Palm strane - da povežeš se sa mobom (IR ili BT ili kabel) i imaš programa koji ti sve to arhiviraju i ujedno služe za pisanje SMS-a...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.