View Full Version : Ništa više ne osjećam za tebe...
dolchevita
18.11.2009., 18:48
Nakon 13 god braka i 2 god hodanja on ne osjeća više ništa prema meni ali godi mu sex kad treba fizički kontakt.Kako da se postavim, šta da radim, boli me ova situacija, uvijek je bio uzoran muž i otac, najveća zamjerka mi je što je uvijek radio i malo vremena dao nama. Cijeli život ga negdje čekam, u posljednje vrijeme je sve hladniji i udaljeniji dok mi ovo nije priznao...Svijet mi se srušio, pokušavam ga shvatiti, razumjeti, jedva preživim dan ali borim se zbog djece a ni sa njima nije kako treba. Mislim da nema ljubavnicu , po svemu je kao u depresiji.........Pojadala sam se njegovom prijatelju da vidim da li su razgovarali a ovaj me sad oblijeće... ne želim njega, hoću muža ali kako se osjećam jadno...pomozite..
optimistična+
18.11.2009., 18:53
Hm, teško je sad reći nekaj pametno, ali ako misliš da je u depresiji, pričaj s njim da potraži pomoć.
Ja mu ne bi dala- wtf nisi mu više dobra, ali kad mu se digne onda si ok???
Možda da probaš živjet odvojeno neko vrijeme. stvari se razbistre:ne zna:
U svakom slučaju trebala bi bolje misliti o sebi i ne dopustiti da te ne taj način omalovažava i ignorira!!
Reci sama sebi pa onda i njemu da zaslužuješ bolje!!
dolchevita
18.11.2009., 19:07
sve sam probala, razgovarala, dramatizirala, plakala, bila super volje, bila hladna ali ti trenuci sexa su sve što dobijem, tj nema više bliskosti, sinoć mi je prišao bez maženja i htio ... NIKAD prije nije bio takav uvijek mazast, nježan i drag. ne mogu uzvući šta se dogada, kaže- nikad me nije prevario i zna da nisam ni ja njega, ovako ne može živjeti, on hoće u braku i ljubav i strast... a ne da me vara kao većina njegovih prijatelja... jedva sam i to izvukla izmedu redova...
Pa razlog i je u tome što ga nikad nije bilo doma, pa ste se gotovo odvikli jedno od drugoga. Nažalost, ono "daleko od očiju, daleko od srca" je nekad prisutno čak i kad ljudi zajedno žive i po noći zajedno spavaju.
Ja imam slično iskustvo, iako oprečno, odnosno u početku sam puno vremena provodio na poslu a vikendi su bili ispunjeni nabavkama, kućanskim poslovima i posjetima rodbini, pa kad sam počel biti više doma onda je puklo jer smo počeli imati više vremena u interakciji međusobno.
dolchevita
18.11.2009., 19:18
mislim da je iskren, jednostavno se nešto dogodilo da se udaljio, sad nema više osjećaja, ljubazan je prema meni, funkcioniramo kao roditelji( 2 djece) ali nešto je puklo. Mnogo radi pa smo i ove godine bili dsta razvojeni i zahladili smo ja u brizi sa djecom a on na terenu. Možda se tamo nešto i dogodilo zbog čega se grize... on opovrgava.Nikad nije pokazivao ljubomoru, sada i izadem koji put sa prijateljicama na kavu, ali on ništa.Našla sam se i sa njegovim prijateljem u šetnji(ništa nije bilo)bilo mi je lijepo da je netko našao vremena za mene, njega ne želim a on mi se nudi .Kako se to može dogoditi u mjesec, dva da ne osjećaš ništa.........
slažem se, ja to razumijem ali on sada ne želi raditi na tom zbližnjavanju, razgovori... kaže- zašto pokušavaš raščistiti nešto što ja u svojoj glavi ne mogu!!!!!
trebam li ga pustiti da sam to riješava, trebam li ja njemu prići ili da jednostavno ga odbijem i budem hladna.... šta?
higijeničarka
18.11.2009., 20:29
trebam li ga pustiti da sam to riješava, trebam li ja njemu prići ili da jednostavno ga odbijem i budem hladna.... šta?
Ljudi nekad ne znaju što i kako sami sa sobom. A ni sa drugima.
Zašto se ne obratite stručnjaku? Zašto ne krenete na neku terapiju za parove + individualna terapija?
Naravno, pod uvjetom da barem jedan od vas želi spasiti ovaj brak, a onaj drugi je voljan barem zbog ovog drugog pokušati.
Meni nije jasno šta on očekuje od vašeg braka nakon tog njegovog priznanja :confused: I šta ti očekuješ ?
Zar nije jasno da je to kraj vaše priče nakon kad on tebi prizna da te više ne voli i da ne želi da radi na nekom zbližavanju?
Ja vjerujem da je to bolno, jako bolno... ali.. pokušavati na silu održati brak mislim da ne ide..
dolchevita
18.11.2009., 20:53
Ljudi nekad ne znaju što i kako sami sa sobom. A ni sa drugima.
Zašto se ne obratite stručnjaku? Zašto ne krenete na neku terapiju za parove + individualna terapija?
Naravno, pod uvjetom da barem jedan od vas želi spasiti ovaj brak, a onaj drugi je voljan barem zbog ovog drugog pokušati.
ja sam razumna ali on je zatvoren i ne želi ni popričati , inače nije tip koji se povjerava pa ni prijateljima. trenutno nije spreman na kompromise. Inače sam ja stabilna, odgovorna i uspješna žena a mislim da se on tu našao iskompleksiran. javim se sutra,hvala na pomoći
dolchevita
18.11.2009., 20:56
Meni nije jasno šta on očekuje od vašeg braka nakon tog njegovog priznanja :confused: I šta ti očekuješ ?
Zar nije jasno da je to kraj vaše priče nakon kad on tebi prizna da te više ne voli i da ne želi da radi na nekom zbližavanju?
Ja vjerujem da je to bolno, jako bolno... ali.. pokušavati na silu održati brak mislim da ne ide..
pa uz 2 male djece, kredite na mojoj kartici, imovine koju ne možemo podijeliti, godine ulaganja u kući njegovih(kuća je sad mrak) ja sam u financijskoj krizi i naj... ću samo ja...
pa uz 2 male djece, kredite na mojoj kartici, imovine koju ne možemo podijeliti, godine ulaganja u kući njegovih(kuća je sad mrak) ja sam u financijskoj krizi i naj... ću samo ja...
uhh :( katarstofa... ti ćeš svakako naj...
nije ti lako.. ne znam ni sma šta bi... ako je on ikoliko karakteran, zna da bi trebao nekako pomoći u rješavanju te situacije, kao dobar muž preuzeo bi dugove obzirom da si ti uložila i dosta u izgradnju njegove kuće.. makar dovoljno toliko da imaš za novi početak..
Jer iskreno ti i ako ostaneš s njim, život ti može biti KOMA..
Arianne
18.11.2009., 21:11
Ajoj ovo je bas ruzno :(
Je li on uopce zeli ista na tome raditi, raditi na vama da se stanje popravi? Ili planira stvari tako pustiti ili mozda rastati se?
Lord Byron
18.11.2009., 21:48
...ne želim njega, hoću muža ali kako se osjećam jadno...pomozite..
Ti bi, zapravo, htjela da se on ponovno zaljubi u tebe?
Nije nemoguće, ali mislim da je jako, jako teško. Sve ovisi o dvije stvari: želi li on barem malo pokušati obnoviti ono što vas je nekad vezivalo, i koliko je to što vas je vezivalo bilo snažno - koliko su daleka "dobra stara vremena" u kojima ste se voljeli i u kojima ste oboje uživali.
Ukoliko ne postoji vrlo veliki "temeljni kapital" vaše veze, ukoliko su davno prošla vremena u kojima ste jedno drugome bili "udah i uzdah", teško da će ova priča završiti hepiendom.
štemajzl
18.11.2009., 21:58
Nikad nije pokazivao ljubomoru, sada i izadem koji put sa prijateljicama na kavu, ali on ništa.
:lol::lol::lol::lol:
Zašto bi pobogu trebao biti ljubomoran na tvoju kavu s prijateljicama?
Kakvo je to rezoniranje?
A ako je to u vašoj vezi nekad i bio povod za ljubomoru i incidente, lako je moguće da te nakon dugo godina 'slomio i pripitomio' pa si mu baš zbog toga prestala biti zanimljiva i prestao te poštovati. :ne zna: A lako moguće i da griješim...
najbolje je da ga ostavis na miru
cisto sumnjam da ce se ikad vise sve vratiti na staro, kad jednom nekoga prestanes voljeti onda nema vise povratka, i najbolje da se s time sto prije pomiris da ti bude sto lakse jer s ovim gajenjem nade moze se otezati dugo a samo ces patiti i muciti se.
Zao mi je kad ovako nesto procitam
uf, ovo je jos dodatno strasno ali morat ces otici svojim putem jer ovdje vise nema srece:(
Nakon 13 god braka i 2 god hodanja on ne osjeća više ništa prema meni ali godi mu sex kad treba fizički kontakt.
A možda se ne zna izraziti. Koliko god ovo glupo izgleda većina ljudi ne zna izraziti što ustvari osjeća. A sama pišeš da je povrh svega i "mutav".
Nema para koji nešto slično nije doživio nakon 15 godina veze.
Baš iz tih razloga ja svojoj ženi ne dopuštam da ne pričamo o nama, po tom pitanju sam dosadan ko uš!
Lord Byron
20.11.2009., 12:56
A možda se ne zna izraziti. Koliko god ovo glupo izgleda većina ljudi ne zna izraziti što ustvari osjeća. A sama pišeš da je povrh svega i "mutav".
Hm.
"Ništa više ne osjećam za tebe" je sasvim pristojan i vrlo konkretan opis onoga što čovjek osjeća. Tojest, ničega.
marčelina
20.11.2009., 14:04
ima drugu
muskarci NIKAD nisu ti koji prestanu osjecat ljubav iz cista mira
ima drugu i to dobro krije :kava:
ima drugu
Ne bih se složila da muškarci ne prestanu voljeti iz čista mira.
Prestanu.
No s priznanjem 'ne volim te više' često izlaze tek kad nađu drugu.
vipovka
20.11.2009., 14:26
nalazim se da drugoj strani.Točnije, na onoj strani gdje se nalazi tvoj muž, konkretno nemam više osjećaja za svog partnera...i ono što ti mogu reći sa svog stajališta je to, da što god moj suprug učini, kako god se postavi, mene jednostavno ne interesira. Zašto ? Zato što u mojim očima nije više onaj muškarac kojeg sam voljela i zato što je moje srce hladno na njega....i svaki njegov pristup, ovakav ili onakav, meni je svejedno.
Navela si da misliš da je tvoj suprug u depri, ne bih se složila s tom konstatacijom, ako je tvoj jedini argument to što nema više osjećaja za tebe...Ljudi se s godinama (braka) mjenjaju, i jedno i drugo..ako te promjene nisu uskađene mislim da onda dolazi do sraza..ili do nedostatka tj do zamiranja osjećaja s jedne ili obe strane.
Žao mi je situacije u kojoj se nalaziš, i mislim da bi trebala sagledati sve mogućnosti koje uključuju i bračnog savjetnika, mada..prvi korak po meni bi bio znati, ili pokušati dokučiti što tvoj suprug želi od vašeg braka..a to se može saznati samo jednim civiliziranim razgovorom.
Puno sreće ti želim....
pa ni tad, kao u ovom primjeru.
ipak, kako je autorica priblizila temu nekako mi se čini da nema ljubavnicu, ustvari više mi izgleda kao da je prekinuo s dugogodišnjom ljubavnicom pa je u depresiji.
često, tek kad završi preljub i ostaneš povrijeđen ne mozeš skriti te osjećaje, bol....
vipovka
20.11.2009., 14:31
Prestanu.
ne bih se složila s ovim, jer za nedostatak osjećaja s jedne ili druge strane, bilo da se radi o muškarcu ili ženi, ne mora posrijedi biti netko treći.
Ja sam svog supruga jednostavno prestala voljeti, zbog inih problema koje smo imali, mada nam je naoko brak izgledao vrlo skladan...Tek, kad sam znala da ga ne volim, dopustila sam da se neki drugi muškarac pojavi u mom životu, ali ne na emocionalnoj razini nego na onoj drugoj, fizičkoj.
ne bih se složila s ovim, jer za nedostatak osjećaja s jedne ili druge strane, bilo da se radi o muškarcu ili ženi, ne mora posrijedi biti netko treći.
Čini mi se da nisi pažljivo pročitala moj post.
Ja sam svog supruga jednostavno prestala voljeti, zbog inih problema koje smo imali, mada nam je naoko brak izgledao vrlo skladan...Tek, kad sam znala da ga ne volim, dopustila sam da se neki drugi muškarac pojavi u mom životu, ali ne na emocionalnoj razini nego na onoj drugoj, fizičkoj.
:top:
upravo tako.......samo muški ego, a i ženski ne shvaća da nešto ne odgovara godinama, a ne tek od kad postoji treća osoba...
Perzefon@
20.11.2009., 14:49
Hm.
"Ništa više ne osjećam za tebe" je sasvim pristojan i vrlo konkretan opis onoga što čovjek osjeća. Tojest, ničega.
Nisam pročitala da je igdje on to rekao. Znam, znam, ni ti kažeš da je rekao.
on je zatvoren i ne želi ni popričati , inače nije tip koji se povjerava pa ni prijateljima
Ali nekog vraga morao je i reći. Što? Zaključuješ to samo na temelju njegova ponašanja ili ipak nešto govori?
Sve mi se čini da ga je šutnula ljubavnica. Sorry.
Nakon 13 god braka i 2 god hodanja on ne osjeća više ništa prema meni ali godi mu sex kad treba fizički kontakt.Kako da se postavim, šta da radim, boli me ova situacija, uvijek je bio uzoran muž i otac, najveća zamjerka mi je što je uvijek radio i malo vremena dao nama. Cijeli život ga negdje čekam, u posljednje vrijeme je sve hladniji i udaljeniji dok mi ovo nije priznao
Pa zar iz ovoga ne proizlazi da je priznao?
Ja sam to tako shvatila...
Prestanu.
S ovim se slažem apsolutno!!!!! Upravo je tako.
Inače, kad ti netko kaže da više ništa ne osjeća za tebe, sumnjam da se tu išta da promijeniti, jer ništa je baš to - NIŠTA. I stoga najbolje da mu fino daš šut u dup, jer će te još više boljeti i ponižavati njegova hladnoća i j...anje bez osjećaja nego kirurški rez (koji zaboli grdno, ali više nisi u agoniji). Osim toga, moguće je zbilja da ima ljubavnicu ili ga je ista šunula kako to netko mudro reče, a s obzirom na stanje njegove svijesti i emocija, mogao bi je lako naći (ako je već nema). A to bi ti tek bilo užasno bolno, vjeruj mi.
Lord Byron
20.11.2009., 16:33
I stoga najbolje da mu fino daš šut u dup...
Vjerujem da si preskočila onaj dio o djeci, nekretninama i ostalome? Doduše, to nas vodi u stopedeseti topic o dobrom razvodu i lošem braku. :)
dolchevita, ima li šta nova, jeste li razgovarali, kakva je situacija?
dolchevita
20.11.2009., 18:20
dolchevita, ima li šta nova, jeste li razgovarali, kakva je situacija?
sory,evo me. dakle sve te godine me obožavao, dobar u svakom pogledu , on vrijedan, puno radi, ja se brinula za djecu, kuću i posao. brinem o svom izgledu i on sada priznaje da izgledam bolje nego ikad(oprostite citiram njega)dosta sno bili odvojeni ovo ljeto jer je radio na moru , uglavnom početkom 09 mj me još volio ( kada se vratio) kao da se tek zaljubio, i onda još 2 terenska pa druga hladna osoba došla doma!!nakon nekog vremena odlučila sam ja razgovarati , on nije htio, pa sam izvukla -da vidi i on da smo se udaljili, on tako ne želi živjeti, hoće strast i ljubav , najradije bi zamjenio glavu, ima neku blokadu u odnosu na mene.......još če vidjeti šta će s djecom i samnom.....daje mi zeleno svjetlo da budem sretna....Uglavnom brdo sranja!!sad je fin kao i uvijek ali nema one bliskosti. Meni je šok jer je to doslovno promjena preko noći. Mislim da je depra jer puši 2 kutije dn(inače nepušač)loče lonce kave, djecu jedva vidi ali trudi se.
tanja8756
20.11.2009., 18:29
sory,evo me. dakle sve te godine me obožavao, dobar u svakom pogledu , on vrijedan, puno radi, ja se brinula za djecu, kuću i posao. brinem o svom izgledu i on sada priznaje da izgledam bolje nego ikad(oprostite citiram njega)dosta sno bili odvojeni ovo ljeto jer je radio na moru , uglavnom početkom 09 mj me još volio ( kada se vratio) kao da se tek zaljubio, i onda još 2 terenska pa druga hladna osoba došla doma!!nakon nekog vremena odlučila sam ja razgovarati , on nije htio, pa sam izvukla -da vidi i on da smo se udaljili, on tako ne želi živjeti, hoće strast i ljubav , najradije bi zamjenio glavu, ima neku blokadu u odnosu na mene.......još če vidjeti šta će s djecom i samnom.....daje mi zeleno svjetlo da budem sretna....Uglavnom brdo sranja!!sad je fin kao i uvijek ali nema one bliskosti. Meni je šok jer je to doslovno promjena preko noći. Mislim da je depra jer puši 2 kutije dn(inače nepušač)loče lonce kave, djecu jedva vidi ali trudi se.
draga moja dolchevita, jedini odgovor na ovo je da on IPAK ima drugu!
vjeruj mi...ako on tebi daje zeleno svjetlo za srecu, ima blokadu prema tebi..o da..to moze biti samo jedno..nasao je drugu i to je razlog tzv.blokade.
jednostavno. bolno jednostavno.
mislim da ce ti s vremenom priznati, pogotovo ako nastavis inzistirati na ponovnom zblizavanju..
puno srece, draga. :kava:
Hm.
....tj. praznine u kojoj se našao iscrpljen od davanja nekima normalnih i neprimjetnih, nije uvijet davanje u braku, može biti i obitelji. Ispraznila se baterija od svih životnih prilika i neprilika, ljudi, posla, svega i u tim trenucima najčešće oni od kojih očekuješ nježnost i toplinu okreću leđa, uz pratnju tuđih šaputanja, "ne voli te", "živi soj život", "pokaži mu". ...Pokaži mu okrenut će se i imat će te fantastićan seks i fantastićan život dvoje FF sa hrpom razgovora i druženja, ali više nikada nećete imati onu nit u kojoj ste jedan drugom bili centar svijeta. I na jednom ćošku ćeš ti misliti i tugaljivo maštati o prošlosti, a na drugom on.
Stvar je u tome je si li sposobna i željna imati to ili pokušati ponovo vratiti tu vašu nit, Ni sloboda života nije loša stvar, ali malo-malo sa nostalgijom se zagledaš i pitaš gdje su ona naša vremena.
ima drugu
To apsolutno nije istina, praznina je puno gori osjećaj, nego osjećaj prestanka voljena, jer kada prestaneš voljeti imaš alternativu, najčešće nekoga drugoga, a kada si prazan iznutra, bez rezerve, onda prvo trebaš malo punjenja da uopće imaš emocije kako bi ponovo volio ili ne volio.
Prestanu.
on je rekao da ne osjeća ništa prema njoj, nije rekao da je ne voli....
da je ne voli, ne bi mogao biti intiman, jer onog kojeg ne voliš, ne ljubiš , ne dodiruješ, ne možeš. Po svemu sudeći je u depresiji, po svemu sudeći potrebna mu je potpora.
a ljubavnica će doći tek na kraju, ako se uspije izvući iz praznine iz depre, doći će kao višnja na šlagu malo lošijeg kolaća.
I po ćemu mislite da su muškarci gori gadovi, više proračunati, hladniji nego mi žene, emocije imamo svi svi volimo, ali žensko ima možda malo više prava dramiti???
dolchevita
20.11.2009., 18:58
da,bez obzira na to, želio je sex i nije bio hladan, u tim trenucima se otvorio, kada sam ga pitala osjeća li nešto?- "i više od toga.... još te volim....nikad drugu nisam imao ni poželio... točno si onakva kakva mi se svidaš.... točno takvo tijelo imaš kakvo želim.... I slična sranja a onda se opet povuće u sebe čim ja hoću malo razgovarati on hladan....
dolchevita
20.11.2009., 19:02
vjernost je njemu bitna jako, nikad mi nije pokazao ljubomoru, njemu se sve zasniva na povjerenju, nikad mi nije brojao minute i pitao gdje sam, ali ni ja nikad nisam ništa skrivala, rekla bi mu za svakog tipa koji bi mi se nabacivao...Sada je zaključio da mi imamo najčišći brak od njegovih prijatelja(tako je izgovorio) svi imaju avanture a on tako ne želi
:( ajj koji zafrkan tip.. evo molim se da je sve to samo kratka prolazna faza..
dolchevita
20.11.2009., 19:11
To apsolutno nije istina, praznina je puno gori osjećaj, nego osjećaj prestanka voljena, jer kada prestaneš voljeti imaš alternativu, najčešće nekoga drugoga, a kada si prazan iznutra, bez rezerve, onda prvo trebaš malo punjenja da uopće imaš emocije kako bi ponovo volio ili ne volio
mislim da je to opis stuacije, upravo tako to izgleda a on ne razumije šta mu je. nije ni čudo ako radiš godinama poo 12 sati i vikende, s čime napuniti baterije....ja to znam i razumijem, čak bih shvatila i da se zaljubio ali nije..
a dolchevita, kakav si ti tip inače..
šta on kaže šta je to što ga je ohladilou odnosu na tebe?
dolchevita
20.11.2009., 19:14
:( ajj koji zafrkan tip.. evo molim se da je sve to samo kratka prolazna faza..
:rolleyes:nadam se, svi ćemo patiti a možda i on... rekao je da ne zna jel to prolazna faza ili.... hvala što mi pomažete osjećam se grozno...
To apsolutno nije istina, praznina je puno gori osjećaj, nego osjećaj prestanka voljena, jer kada prestaneš voljeti imaš alternativu, najčešće nekoga drugoga, a kada si prazan iznutra, bez rezerve, onda prvo trebaš malo punjenja da uopće imaš emocije kako bi ponovo volio ili ne volio
mislim da je to opis stuacije, upravo tako to izgleda a on ne razumije šta mu je. nije ni čudo ako radiš godinama poo 12 sati i vikende, s čime napuniti baterije....ja to znam i razumijem, čak bih shvatila i da se zaljubio ali nije..
Ti bi trebala sa njim puniti, ali možda ćeš onda sebe isprazniti, ne znam :ne zna:
Baterije se pune zajednički, nećim vašim, ali kada baterija oslabi, potrebno ju je puniti sve češće i češće, e tu je problem jer kada misliš da je kraj ponovo je potrebno punjenje, ti počenš po starom jer misija je završila, a ono baterija svira potrebno je još...tu ako ne nastaviš sa promjenom, tu će se možda desiti ono drugo ljubavnica. Ne zato što te ne voli, što mu nisi lijepa nego zato da se napuni, da zaboravi, da ode u neki svoj svijet....teško, zar ne.
:rolleyes:nadam se, svi ćemo patiti a možda i on... rekao je da ne zna jel to prolazna faza ili.... hvala što mi pomažete osjećam se grozno...
on pati, a možda će te i vi...zato treba pomoć, ponekad je potreban neki kemijski suport (th) i razgovor.
dolchevita
20.11.2009., 19:42
a dolchevita, kakav si ti tip inače..
šta on kaže šta je to što ga je ohladilou odnosu na tebe?
ne kaže ništa, kao ne zna ali ja točno znam- dominantnija sam , organiziranija, odlučnija, snažnija tj sve to moram biti kad on radi a ja sam sama i odgajam 2 djece, život me natjerao ... i naravno da i kvocam kad se na njega ne mogu osloniti jer uvijek radi, on mene ne bi čekao doma sa djecom svaki dan do 22 h cijeli život!!i sads je on povrijeden a ja grozna jer se ubijam za sve, uvijek skuhano, sve mrak čisto i oprano . djeca razvažam i još posao......... i tako evo godinana ali ja ga volim... da nije gurao glavu u pijesak kod svakog problema ...
dolchevita
20.11.2009., 19:57
znam sve svoje mane i vrline, spremna sam se i mjenjati ali on ne želi ni sebi priznati da bi možda i on malo trebao se pomaknuti s mjesta...predlagala sam da radimo na toj vezi ali ništa...možda je stvarno gotovo, samo to moram prihvatiti ali na ovaj način..Trebam nekog muškog da mi razjasni ta muška gledanja, ja to ne razumijem..
ivanea1
20.11.2009., 21:46
Po svemu što si rekla, draga moja, on ti ima drugu, i to nije samo ljubavnica, nego puno više od toga, al ti to nema muda priznati.
Kolikogod to glupo zvučalo, ne želi te povrijediti svojim priznanjem... vodi se valjda onom "što neznaš ni ne boli te". To ga izjeda i zato se tako udaljio od tebe, i zato je počeo pušiti i piti lonce kave...
kakva *ebena depresija :rolleyes:
Kada osjećaji potpuno nestanu, umijeće je ponovno ih vratiti, zato što niti druga strana ako je i motivirana, ne može sebe promijeniti toliko da bi poništila ono što je dovelo do nestanka osjećaja.
Ti bi trebala sa njim puniti, ali možda ćeš onda sebe isprazniti, ne znam :ne zna:
Baterije se pune zajednički, nećim vašim, ali kada baterija oslabi, potrebno ju je puniti sve češće i češće, e tu je problem jer kada misliš da je kraj ponovo je potrebno punjenje, ti počenš po starom jer misija je završila, a ono baterija svira potrebno je još...
Bejbe, počela si pričat meni razumljivim jezikom. :cerek:
Kada osjećaji potpuno nestanu, umijeće je ponovno ih vratiti, zato što niti druga strana ako je i motivirana, ne može sebe promijeniti toliko da bi poništila ono što je dovelo do nestanka osjećaja.
Bejbe, počela si pričat meni razumljivim jezikom. :cerek:
Teško se motivirati, ako onda kada ti je trebala pomoć veliko JA stoji iznad tebe i govoriti ja sam moćan..ja radim, ćuvam djecu, brinem o kući, finanaciram, jebem se stobom, kuham, peglam, čistim, JA BoG otac, majka, JA ...a tebe nema, sve moram JA sama, samcata...a ti mali sjediš dolje i kažeš ja ne mogu prazan sam dosta mi je...a JA kaže kako ja mogu sve, sve, sve, a ti mali kažeš ali ja ne mogu i ne mogu.....
i onda ti mali nađeš naćin kako da napuniš sebe i voliš tog velikoga JA, on je tu tvoj ponos, tvoja dika, ali taj veliki ja ...nekako mu je onaj lulekić na punjaću kaj gurneš u rupicu, malo skrivljen i nemreš ga baš dokraja ugurati, potrebno je malko, malkice pridržavati, sa kvačicom ili sa nečim da dodirne ono kaj se spaja i daje energiju...i tako malo ja polako se hladi, nalazi kvačicu i omogućuje si snagu za daljnji život:kava:
sada ti to stručno napiši :ne zna:, još kada ti poćneš govoriti meni razumljivim jezikom, ponovo će mo napisati novi izum zdravstvena informatika samo već se našli genijalci i pobrali lovu
dolchevita
20.11.2009., 22:24
ne, ja sam stalno govorila da mi treba pomoć, a kad je nisam dobila morala sam sama.šta da radim da ostavim i ja djecu na cjedilu jer ja radim a oni nek čekaju da ih se sjetim jer je posao br 1
dolchevita
20.11.2009., 22:29
Po svemu što si rekla, draga moja, on ti ima drugu, i to nije samo ljubavnica, nego puno više od toga, al ti to nema muda priznati.
Kolikogod to glupo zvučalo, ne želi te povrijediti svojim priznanjem... vodi se valjda onom "što neznaš ni ne boli te". To ga izjeda i zato se tako udaljio od tebe, i zato je počeo pušiti i piti lonce kave...
ako nešto i ma to se dogodilo unazad ta 2 mj,tj na terenu. u mobima nema ništa a nisam ni primjetila neku promjenu tipa- nova obleka, gaćice, one sitne detalje:ne zna:
dolchevita
20.11.2009., 22:32
voljela bih da se meni tako nešto mdogodi pa da ništa ne osjetim.... ovako previše boli... ne mogu si pomoći, stalo mi je, trudim se biti cool i ponosna zbog djece da ne vide promjenu
pa pušenje i lonci kave...hm..hm..stvarno nisu slika depresije, nego dobrog sehija sa nekom drugom :ne zna:
on je radio, bingo i radi za sve vas...i ti radiš i to je uvijek tako, u nekim trenutcima jedni više , jedni manje, neki su sposobni za više, neki za manje, a on se možda u tom trenutku osjetio minornim, jer si ti iznad njega...
voljela bih da se meni tako nešto mdogodi pa da ništa ne osjetim.... ovako previše boli... ne mogu si pomoći, stalo mi je, trudim se biti cool i ponosna zbog djece da ne vide promjenu
što da ti se dogodi praznina........o draga ne poželi si prazninu, gora je od boli i grča i ljutnje i bjesa, od loših osjećaja.....poželi si da ostane to što imaš svoju snagu, samo je probaj podjeliti sa drugim....i da prozori se ne moraju jednom tjedno oprati, i gaće se ne moraju popeglati, a prašina je potpuno jednaka, ako nije obrisana svaki dan,(karikiram, ali razmisli)
dolchevita
20.11.2009., 22:39
pa pušenje i lonci kave...hm..hm..stvarno nisu slika depresije, nego dobrog sehija sa nekom drugom :ne zna:
on je radio, bingo i radi za sve vas...i ti radiš i to je uvijek tako, u nekim trenutcima jedni više , jedni manje, neki su sposobni za više, neki za manje, a on se možda u tom trenutku osjetio minornim, jer si ti iznad njega...
ma cijele dane je doma i radi, a najvažnije tip je uvijek uredan, tuširanje obavezno , depiliranje pazuha i nikad k meni znojan!!nije se htio ni ljubiti prljav a sada se ne kupa po 3 dana!!
dolchevita
20.11.2009., 22:43
pitala sam mu frenda za savjet a ovaj se sada zagrijao, pa se jučer napio kada sam mu objasnila kako stoje stvari... groozno, rade zajedno pa mi je sad bed kao da sam nešto imala
dolchevita
20.11.2009., 22:44
:cerek:[QUOTE=lana10;23643554]što da ti se dogodi praznina........o draga ne poželi si prazninu, gora je od boli i grča i ljutnje i bjesa, od loših osjećaja.....poželi si da ostane to što imaš svoju snagu, samo je probaj podjeliti sa drugim....i da prozori se ne moraju jednom tjedno oprati, i gaće se ne moraju popeglati, a prašina je potpuno jednaka, ako nije obrisana svaki dan,(karikiram, ali razmisli
:cerek:kužim ali bila sam sama, pa se nisam imala kome stisnuti uz tv nego sam se primila posla da ubijem vrijeme i samoću:flop:
ma cijele dane je doma i radi, a najvažnije tip je uvijek uredan, tuširanje obavezno , depiliranje pazuha i nikad k meni znojan!!nije se htio ni ljubiti prljav a sada se ne kupa po 3 dana!!
i vidiš da nije netko sa strane , nego nešto iznutra :ne zna:
pitala sam mu frenda za savjet a ovaj se sada zagrijao, pa se jučer napio kada sam mu objasnila kako stoje stvari... groozno, rade zajedno pa mi je sad bed kao da sam nešto imala
sory tko se napio, tko se zagrijo :ne zna:
:cerek:[QUOTE=lana10;23643554]što da ti se dogodi praznina........o draga ne poželi si prazninu, gora je od boli i grča i ljutnje i bjesa, od loših osjećaja.....poželi si da ostane to što imaš svoju snagu, samo je probaj podjeliti sa drugim....i da prozori se ne moraju jednom tjedno oprati, i gaće se ne moraju popeglati, a prašina je potpuno jednaka, ako nije obrisana svaki dan,(karikiram, ali razmisli
:cerek:kužim ali bila sam sama, pa se nisam imala kome stisnuti uz tv nego sam se primila posla da ubijem vrijeme i samoću:flop:
i ja.....o i ja....pa se i izpraznila :ne zna:
dolchevita
20.11.2009., 22:49
[QUOTE=Crodra;23642755]Kada osjećaji potpuno nestanu, umijeće je ponovno ih vratiti, zato što niti druga strana ako je i motivirana, ne može sebe promijeniti toliko da bi poništila ono što je dovelo do nestanka osjećaja
:mig:to je dobro rečeno, hvala ti Crodra, treba mi muško mišljenje
dolchevita
20.11.2009., 22:54
lana- kako ispraznila, misliš ta čuvena PRAZNINA?ne mogu zamisliti taj osjećaj.. Pa taj frend se napio a bio je u društvu sa mojim mužem, slao mi poruke i sl. ne želim to, mada bi me to možda spasilo ove boli a i neki tvrde da ima ljubavnicu , sigurna sam da nije imao ali za neki flert.. ne znam.. svi smo ljudi još kad si sam daleko..
lana- kako ispraznila, misliš ta čuvena PRAZNINA?ne mogu zamisliti taj osjećaj.. Pa taj frend se napio a bio je u društvu sa mojim mužem, slao mi poruke i sl. ne želim to, mada bi me to možda spasilo ove boli a i neki tvrde da ima ljubavnicu , sigurna sam da nije imao ali za neki flert.. ne znam.. svi smo ljudi još kad si sam daleko..
praznina:kada ne osjećaš ništa, ni emocije u pozitivnom, ni u negativnom smislu, ne voliš, ne mrziš, ne veseliš se nićemu, jednostavno imaš na svojoj duši navučenu kožu...i pokušavaš zavrtiti motor , zakurblat i ne ide i govoriš drugima i ne razumiju te, a ti si prazan od svih pokušaja davanja i nuđenja....strašno....i pitaš se je li ja volim, osjećam, gledaš u svoje bližnje, djecu, oni skaću nasmijati, a ti se ne možeš nasmijat, ti ne osjećaš ushićenje, a ne znaš zašto i da trebaš se oprat, a neda ti se, moraš na posao i moraš biti tip-top, a najrađe bi dovukao se i to odradio u staroj piđami i dovukao dekicu da te nitko ne gleda, a okolo svi govore, ma daj ne glumataj ti to možeš, malo si odspavaj, izmišljaš, a ti ne spavaš, nisi ni budan,prazan...
lana- kako ispraznila, misliš ta čuvena PRAZNINA?ne mogu zamisliti taj osjećaj...
Sve ide u ciklusima kao i u prirodi. Svi se mi punimo pa praznimo, jer uvijek težimo nekakvoj ravnoteži no nemoguće je biti u stanju mirovanja. Kad potpuno nestanu osjećaji prema nekome, osjećaš se prazno i nešto te tjera da se ispuniš.
A kako su ljubav i mržnja komplementarni osjećaji, sretni su oni koji se mogu ispuniti ljubavlju nekog/nečeg drugog, nego prazninu zbog nestanka ljubavi nadomjestiti mržnjom prema onom za kog je ljubav nestala.
"Ispuniš" mi je prikladnije nego "napuniš" :E
sada ti to stručno napiši :ne zna:, još kada ti poćneš govoriti meni razumljivim jezikom, ponovo će mo napisati novi izum zdravstvena informatika samo već se našli genijalci i pobrali lovu
Stalno razmišljam o svijetu odnosno stvarima u prirodi, pa tako i o suprotnostima i shvaćam da one izgrađuju sve. Da bi nastao pozitivan polaritet moralo se nešta rastaviti na njega i negativni. Isto tako je i sa magnetskim polovima. Razmišljam o valovima i istoj valnoj duljini, ali kad promatramo valove, oni titraju gore-dole i to ih pokreće da putuju. Dođu li do prepreke, mijenjaju smjer, ali i stvaraju novi val, a da bi se to uočilo, mora se pažljivo promatrati. Isto je i sa električnim valovima. To isto ih tako tjera naprijed i shvaćam da isto kako se ne mogu spojiti 2 negativna pola, isto tako se ne mogu spojiti niti 2 pozitivna, osim ako se jedan ne promijeni, a to je nemoguće, ni kod čestica, niti kod svega, osim možda kod ljudi, ali da li je svaka promjena dobra? Jest, jer da nema promjena, nebi nikad išli naprijed nego bi sve stajalo, i ne bi niti nastao život kakav poznamo danas nego bi planeta još bila vrući slano-kiseli ocean u kojem se atomi ugljika i vodika nikad ne bi spojili da stvore prvu živu jedinku i tako unatrag 4.000.000 godina. Također, iako ne možemo spojiti, možemo jako približiti 2 pozitivna pola, ali bi oni tada zajedno duplo jače privukli na sebe negativne polove, samo da im dođu u dohvat električnog polja, a doći će kad-tad jer su i pozitivni i negativni zajedno nastali, no i to će opet uzorkovati da poteče struja i da se oslobodi energija i donese promjenu - i ta se rečenica nikada ne može završiti i bit će tako dok je svijeta.
btw. sviđa mi se i onaj tvoj s kurblanjem motora
dolchevita
21.11.2009., 08:59
crodra da pojednostavniš??da definitivno je to praznina, tako se osjeća po svemu, takav je isa djecom. kao da se sve dešava mimo njega. Pustila sam ga, odgovaram samo kad me pita, ne znam drugačije a opet nije ni ovo ok.već 2 noć spava u dječjoj....
..
on je rekao da ne osjeća ništa prema njoj, nije rekao da je ne voli....
da je ne voli, ne bi mogao biti intiman, jer onog kojeg ne voliš, ne ljubiš , ne dodiruješ, ne možeš. Po svemu sudeći je u depresiji, po svemu sudeći potrebna mu je potpora.
a ljubavnica će doći tek na kraju, ako se uspije izvući iz praznine iz depre, doći će kao višnja na šlagu malo lošijeg kolaća.
pa ljubav je osjecaj, sto znaci ako ne osjeca nista prema njoj da ju ni ne voli
i varas se ako mislis da se ne bi mogao sexati s njom bez osjecaja, itekako moze, zar mislis da ljudi vole svaku osobu koju poseve?
i u kakvoj bi on to depri trebao biti, ima zenu koja ga voli, obitelj s njom, posao i to jos i nije bio doma stalno jer je radio okolo na terenima (treba se uzeljeti zene i obitelji jer nije bio s njima stalno a ne ju prestati voljeti)...........meni je isto jedina logika da je upoznao tamo neku na tom poslu na moru i sad osjeca tako kako se osjeca- zbunjen i nema pojma sto bi sa svojom zenom
i ja isto mislim da je tako pogotovo s tim da osjeca nesto prema drugoj jer neka prolazna seva ne bi ga toliko zbunila
ikad(oprostite citiram njega)dosta sno bili odvojeni ovo ljeto jer je radio na moru , uglavnom početkom 09 mj me još volio ( kada se vratio) kao da se tek zaljubio
ovo me podsjeca na mog bivseg koji je prije nego smo prekinuli izgledao kao da se u mene zaljubio i onda je nakon par dana prekinuo
ja sam ga pitala kako to da je bio takav a on mi je priznao da se jos jednom potrudio da vidi ide li to s nama i da li jos nesto osjeca prema meni ali da ne
i da, sexao se normalno sa mnom do zadnjeg dana iako je mjesecima razmisljao da me ostavi
dolchevita
21.11.2009., 10:34
gnjusno.......... trebala sam biti zadnji gnoj od žene... sad me boli što sam bila ok...imam mu preiliku vratiti ali ne želim....možda bih se bolje osjećala...čemu ono"nikad te nisam prevario ni poželio drugu, još uvijek si mi savršena ali ... još te volim ali trenutno ne onako kako ti želiš!!!"
dolchevita
21.11.2009., 10:37
pa ljubav je osjecaj, sto znaci ako ne osjeca nista prema njoj da ju ni ne voli
i varas se ako mislis da se ne bi mogao sexati s njom bez osjecaja, itekako moze, zar mislis da ljudi vole svaku osobu koju poseve?
i u kakvoj bi on to depri trebao biti, ima zenu koja ga voli, obitelj s njom, posao i to jos i nije bio doma stalno jer je radio okolo na terenima (treba se uzeljeti zene i obitelji jer nije bio s njima stalno a ne ju prestati voljeti)...........meni je isto jedina logika da je upoznao tamo neku na tom poslu na moru i sad osjeca tako kako se osjeca- zbunjen i nema pojma sto bi sa svojom zenom
osjeća se promašeno jer puno radi a nije postigao što je očekivao, poslovi se kompliciraju, ljudi ne plaćaju a on opet nema za sve troškove tj u minusu smo na sve strane. To je dosta deprimirajuće ako se ubijaš od posla a ništa
osjeća se promašeno jer puno radi a nije postigao što je očekivao, poslovi se kompliciraju, ljudi ne plaćaju a on opet nema za sve troškove tj u minusu smo na sve strane. To je dosta deprimirajuće ako se ubijaš od posla a ništa
gle ovdije su ti dvije struje, neki koji smatraju da bi trebala pomoći suprugu, dati mu triger (to smo ja i crodra), on možda neke stvari smatra svojim neuspijehom, posao, djeca...ti ih ne smatraš,
druga struja smatra da je apriori prevara i druga žena...fak i druga žena, ako njemu treba pomoć i uostalom, zar ćeš tu pomoć prepustiti drugoj ženi ili ćeš ti probati....nemoj da se poslje pokaješ:kava:
crodra, a tek kad poćnem o start up -ovima
Bandori
21.11.2009., 11:13
[QUOTE=lana10;23647658]...fak i druga žena, ako njemu treba pomoć i uostalom, zar ćeš tu pomoć prepustiti drugoj ženi ili ćeš ti probati....nemoj da se poslje pokaješ:kava:
QUOTE]
da.. lana je u pravu.
voliš ga i želiš ga.
on se lomi..iz samo njemu znanih razloga.
ti si tu. i on je tu s tobom. takav je kakav je.
odvaži sebe. ak su ti argumenti za.. nema mjesta cmoljenju.
svaki čovjek koji treba pomoć prihvatit će je. ne treba mu netko koga je povukao u svoju depresiju. i osjećj da čini i drugu osobu nesretnom.
ali obitelj bi mu trebala biti utjeha i zena koja ga voli i brizna je za njega i djecu
Svi mi imamo problema, rijekto kome cvjetaju ruze, moj muz bi mogao svaki cas ostati bez posla, placa mu je mala i neredovita ali nije me zato prestao voljeti
dolchevita
21.11.2009., 11:38
ali obitelj bi mu trebala biti utjeha i zena koja ga voli i brizna je za njega i djecu
Svi mi imamo problema, rijekto kome cvjetaju ruze, moj muz bi mogao svaki cas ostati bez posla, placa mu je mala i neredovita ali nije me zato prestao voljeti
tako je bilo uvijek, mislim da se sada slomio, nekako mu ja nisam bila podrška, to mi je i rekao:ne zna:naravno da nisam podržavala sto smo uvijek sami....ipak sam čovjek bez obzira na sve, predobar je da ga pustm stvarno rinta za sve, jebiga od poštenog posla malo koristi.:(pa baš i da me prevario shvatila bih, znam koliko meni nedostaju neke stvari i bijeg iz ove sadašnjosti:eek:ali kako sada dalje da se ja njemu pokušam približiti ili da čekam razvoj dogadaja:ne zna:imam osjećaj da mi se ne približava jer se samo stvari kompliciraju ja počnem razgovor a on bježi
znači- tvoje rješenje je razvod bez pokušaja :confused:, onda je nestalo ljubavi i uvažavanja, razukmijevanja obostrano:confused:...i to je tak, jednostavno, rastaješ se jer ti je povrijeđen ego...pa i biljku koja je počela venut pokušaš oživiti...spasiti
tako je bilo uvijek, mislim da se sada slomio, nekako mu ja nisam bila podrška, to mi je i rekao:ne zna:naravno da nisam podržavala sto smo uvijek sami....ipak sam čovjek bez obzira na sve, predobar je da ga pustm stvarno rinta za sve, jebiga od poštenog posla malo koristi.:(pa baš i da me prevario shvatila bih, znam koliko meni nedostaju neke stvari i bijeg iz ove sadašnjosti:eek:ali kako sada dalje da se ja njemu pokušam približiti ili da čekam razvoj dogadaja:ne zna:imam osjećaj da mi se ne približava jer se samo stvari kompliciraju ja počnem razgovor a on bježi
jer je i sam konfuzan, ne zna...
medenany
21.11.2009., 11:42
da,ključna riječ je to trebala bi biti ...:ne zna:
ali nije uvijek tako...
on je vjerovatno frustriran,možda osjeća da nije dovoljno sposoban da brine o obitelji,razočaran sam u sebe,možda misli i da ne zaslužuje tu obitelj ... :ne zna:
To može odvesti u preljub,ali ga autorica prilično sigurno isključuje...
dakle ostaje depresija il bar anksioznost...
A pretostavljam da ga je čopila i neka kriza identiteta koja se taman potrefila s ovom vražjom recesijom....
Jednostavno čovjek nije dobro i kao takav osjeća da ni njoj,pa ni djeci ne može dati ono što zaslužuju...
banana...
znači- tvoje rješenje je razvod bez pokušaja :confused:, onda je nestalo ljubavi i uvažavanja, razukmijevanja obostrano:confused:...i to je tak, jednostavno, rastaješ se jer ti je povrijeđen ego...pa i biljku koja je počela venut pokušaš oživiti...spasiti
Uvažavanja je ključno. Odnosno i poštovanja. Ako jedna strana ne uvažava drugu, onda se badava ovoj i truditi, pa ako i proba, frustracija raste jer ne postiže nikakav efekt. A ak nema ni uzajamnog poštovanja, sve još prelazi u konflikt.
Prošao sam ovu školu, a nekako moram sebi priznati da sam prije toga i sam bio u obrnutoj situaciji, no ne tražim si opravdanja za svoje postupke. Takav sam kakav jesam, i kome odgovaram, tome odgovaram :ne zna:
Uvažavanja je ključno. Odnosno i poštovanja. Ako jedna strana ne uvažava drugu, onda se badava ovoj i truditi, pa ako i proba, frustracija raste jer ne postiže nikakav efekt. A ak nema ni uzajamnog poštovanja, sve još prelazi u konflikt.
Prošao sam ovu školu, a nekako moram sebi priznati da sam prije toga i sam bio u obrnutoj situaciji, no ne tražim si opravdanja za svoje postupke. Takav sam kakav jesam, i kome odgovaram, tome odgovaram :ne zna:
da ali postoji mogučnost koja se zove pružam ruku slabijem....makar možda svjestan da od toga ne bude ništa, da će iskliznuti i pasti u ponor, znaš da si probao, pokušao, ponudio ljubav, dao svu svoju snagu, emocije....
Puno puta se iz bezizlaznih situacija može izvuć, sa ožiljcima, ali može...a za kraj uvijek ima dovoljno vremena...
dolchevita
21.11.2009., 12:11
da,ključna riječ je to trebala bi biti ...:ne zna:
ali nije uvijek tako...
on je vjerovatno frustriran,možda osjeća da nije dovoljno sposoban da brine o obitelji,razočaran sam u sebe,možda misli i da ne zaslužuje tu obitelj ... :ne zna:
To može odvesti u preljub,ali ga autorica prilično sigurno isključuje...
dakle ostaje depresija il bar anksioznost...
A pretostavljam da ga je čopila i neka kriza identiteta koja se taman potrefila s ovom vražjom recesijom....
Jednostavno čovjek nije dobro i kao takav osjeća da ni njoj,pa ni djeci ne može dati ono što zaslužuju...
banana...
mislim da je to to, ali pružiti ruku sada ili još čekati..........na koji način a da se osjeća on dobro a ja ne jadno... pojma nemam bojim se da me ne povrijedi a on zna da to radi pa zato šuti
dolchevita
21.11.2009., 12:22
pusa svima, idem raditi... vozom djecu baki, ima li smisla da iskoristm večer i ponudim da je nekako provedemo zajedno ili da ni ne pokušam, bojim se odgovora koji će me povrijediti...a boli li boli da pšoludiš nakon toliko god da ga tako volim tek sada znam uzimala sam sve zdravo za gotovo
medenany
21.11.2009., 12:31
mislim da je to to, ali pružiti ruku sada ili još čekati..........na koji način a da se osjeća on dobro a ja ne jadno... pojma nemam bojim se da me ne povrijedi a on zna da to radi pa zato šuti
E na pitanja moraš sama naći odgovore :ne zna:
Lana je to lijepo rekla,ponekad se može izvuči iz takvih situacija,ostaju ožiljci koji zasvrbe,ali nekad i neki ožiljci mogu imati čar...
Ako pružiš ruku moraš biti svjesna da nemaš nikakvih garancija,da jednostavno to što radiš radiš zbog vas,zbog sebe,na kraju krajeva jer ćeš si onda moći reći dala sam sve...
S druge strane ,ako ne uspije možda ćeš se pitati dal sam bila budala,dal sam sve to vrijeme bacila u vjetar...:ne zna:
Iskreno,ja ne vjerujem baš do kraja u te njegove riječi "ne značiš mi ništa"
Pod uvjetom da on nema drugu te riječi su proizašle iz trenutne konfuzije,vjerujem da se puno toga kod vas promjenilo u odnosu na neka bivša vremena plus problemi s poslom i on je zapravo izgubljen,sve mu je besmisleno i kako lana kaže prazno...
I tako prazan i nije sposoban prepoznati stvarne osjećaje ,a kamoli ih širiti dalje...
Ja sam imala nešto slično plus još drugu ženu u igri...i dala sam ruku,a ostala bez cijele sebe...
I pitala sam se jesam li luda,glupa,nenormalna...ali na kraju samo znam da sam se borila za nas sve dok sam mislila da se imam za što boriti...
Probala sam,nisam uspjela,pala sam,digla se i idem dalje...:ne zna:
Ako mu želiš pomoći budi spremna da možda on tu pomoć ne prihvati il da je zlorabi,jer na kraju se sve svede na to da imaš izbor koji ti je dao s tim riječima...
Ako te i povrijedi nećeš moći kriviti njega jer on je bio iskren...
A osjećaji se mogu vratiti uz razumijevanje i povjerenje...
Vidim da ga razumiješ bar donekle,a na neki način mu i vjeruješ...
Nadam se da i on to vidi...
pusa svima, idem raditi... vozom djecu baki, ima li smisla da iskoristm večer i ponudim da je nekako provedemo zajedno ili da ni ne pokušam, bojim se odgovora koji će me povrijediti...a boli li boli da pšoludiš nakon toliko god da ga tako volim tek sada znam uzimala sam sve zdravo za gotovo
budite sami..makar gledali neki film šćućureni uz šalicu čaja, nekada šutnja kaže više od rijeći...medena je naparvila nakon praznine korak desno, ja sam zakoračila lijevo, ti ćeš izabrati svoj put, i medena i ja govorimo da nam nije žao...tako trebaš i ti...ne obaziri se na druge, na okolinu, ti i on u ovom trenutku ste jedan jedini svijet...ti si u ovom trenutku i mozak i duša i srce tog svijeta, ali možda neće biti dugo tako...
medenany
21.11.2009., 13:01
Ako ti želiš to zajedničko večer predloži ga...
Samo se nekako sama sa sobom moraš dogovoriti da ne forsiraš razgovore koji sada očito nisu mogući...
Možda to veče treba iskoristiti u nekim aktivnostima koje oboje volite,možda otići na cugu,prošetati,igrati jamb,što ja znam...
Ako već imaš neke planove u glavi,smišljaš razgovore,bojim se da bi se mogla još više razočarati...
pozz svima..ovdje sam prvi puta...i prošla sam ,vjerovatno kao mnoge ovdje.....dolazila sam kući ...a on šuti...nema komunikacije,inače sam po prirodi jako vesela..i obožavam komunicirati i družiti se...a to mi je jako falilo...ili kada nešto kažem on me lagano odbije,non stop igrao na netu neke igrice .....ja strpljivo čekala da završi a onda opet ništa,lagano odj....
a onda jednog dana ga dočekala sa pričom da sam upoznala jednog lika i da mi se jako sviđa i da mi je jako ugodno komunicirati sa njim...i da se bojim da ,pošto je kod nas rutina da ne bi preraslo u nešto ......a u njemu kao da se okrenilo nešto,zagrlio me i od onda druga priča,mislim nije baš da pričamo 23 sata na dan,ali ipak se promjenio,,,,kaže da je shvatio da me može izgubiti,čak su mu i suzne oči bile......
dolchevita
21.11.2009., 22:34
bravo iwaks, ima nešto u tome ali moj je tvrđi orah.a inače poznata mi nešto tvoja priča....javim vam se sutra puse svima
JustForFun
21.11.2009., 22:56
dobar savjet za početak
:lol::lol::lol::lol:
Zašto bi pobogu trebao biti ljubomoran na tvoju kavu s prijateljicama?
Kakvo je to rezoniranje?
A ako je to u vašoj vezi nekad i bio povod za ljubomoru i incidente, lako je moguće da te nakon dugo godina 'slomio i pripitomio' pa si mu baš zbog toga prestala biti zanimljiva i prestao te poštovati. :ne zna: A lako moguće i da griješim...
:top: s tim da je ona dala objašnjenje da to nije tako
ima drugu
i meni je ovo palo na pamet
Prestanu.
i ovo
(a moguće da je imao "ljubavnicu" i da je raskinuo s njom, pa tek sada osjeća puninu praznine u vašem braku, koja je postojala i prije, ali je prije te ljubavnice nije bio svijestan)
s tim ne mora značiti da je riječ o fizičkoj, već o emotivnoj prevari, ako znaš engleski ukucaj u google emotional affairs i imaš na američkim stranicama puno znakova po kojima možeš otkriti dali partner ima emocionalnu aferu i kako dalje
Žao mi je situacije u kojoj se nalaziš, i mislim da bi trebala sagledati sve mogućnosti koje uključuju i bračnog savjetnika, mada..prvi korak po meni bi bio znati, ili pokušati dokučiti što tvoj suprug želi od vašeg braka..a to se može saznati samo jednim civiliziranim razgovorom.
Puno sreće ti želim....
slažem se
ali izgleda da i on ne zna šta želi :ne zna:
da,bez obzira na to, želio je sex i nije bio hladan, u tim trenucima se otvorio, kada sam ga pitala osjeća li nešto?- "i više od toga.... još te volim....nikad drugu nisam imao ni poželio... točno si onakva kakva mi se svidaš.... točno takvo tijelo imaš kakvo želim.... I slična sranja a onda se opet povuće u sebe čim ja hoću malo razgovarati on hladan....
ovo je još čudnije :confused:
baš zbog ovoga mislim da bi bar ti trebala krenuti na individulnu terapiju da nađeš snagi da se nosiš sa ovim rolerkosterom jer će i tebe povući u depru na ovaj način, moguće je to što ti želiš, moguće je da dobiješ njegovu ljubav nazad, ali nekad je cijena preskupa, nemoj da te košta živaca, nego potraži pomoć psihologa da budeš snažna pred ovim izazovom
gle, tvoj način rezoniranja nije pogrešan
no na žalost kad nađeš nekoga (tko ti je trebao ili ti barem daje nešto što ti je falilo) tek shvatiš da oskudjevaš za tim nečim i to nešto ti postane najvažnija stvar na svijetu, a nemaš je u svojoj vezi koja te veže moralno, partnerski, financijski, roditeljski i na sve moguće načine, a možda si svijestan da ni sa tom potencijalnom drugom osobom ne bi bio sretan već jednostavno iskustvo s njom (koje ne mora biti seksualno) ti je ukazalo da ti FALI to nešto i sad si to u stanju verbalizirati i sve tvoje vrišti za tim, a uvjeren si da to nikad nećeš dobiti od partnera... tako da nemoj zaključivati tako odriješito da nema drugu u ovom ili onom obliku
s druge strane ako je tolko radio, nije ni čudno ni da se tako osjeća ni da upao u depru, jer ako nema hobija i drugih sadržaja već samo brak koji je počeo malo popuštati i posao i obaveze, to je sve logično
možeš li malo opisati vaš brak prije ovoga, jesi li TI zaljubljena u njega? - možda mu to baš fali?
JustForFun
21.11.2009., 23:11
to što prolaziš je teško
jednom sam na you tube gledala savjet psihologa kako postupati kada ti osoba kaže da te ne voli (mada tvoj nije rekao tim riječima)
ne sjećam se svih savjeta, ali prvo ide DON'T PANIC
zatim ide da pokušaš shvatiti šta je ono čime je partner nezadovoljan
(a on je tebi rekao - činjenice su da se to može popraviti radom na vezi i uz stručnu pomoć)
i sjećam se BECOME BEST VERSION OF YOURSELF - jer tu je negdje ona osoba u koju se on zaljubio, pokušaj je naći u sbei
znam sve svoje mane i vrline, spremna sam se i mjenjati ali on ne želi ni sebi priznati da bi možda i on malo trebao se pomaknuti s mjesta...predlagala sam da radimo na toj vezi ali ništa...možda je stvarno gotovo, samo to moram prihvatiti ali na ovaj način..Trebam nekog muškog da mi razjasni ta muška gledanja, ja to ne razumijem..
ne treba ti muški pogled, jer njegovo ponašanje je skroz ljudsko. Jednom te volio sad te više ne voli. Niti je birao kad će te zavoliti, niti je kraj ljubavi bio njegov izbor. Ljubav se dešava, traje i prestaje na neki mističan način sama od sebe. Ne možeš manipulirati ljubav, iznuđivati ljubav, spašavati ljubav, osvajati nečiju ljubav, potaknuti ljubav ....
Sve što ti ostaje je da budeš vrlo nježna prema sebi i da se ne osuđuješ i ne odbacuješ, da si ne predbacuješ, ali da isto tako budeš pažljiva i prema njemu jer je i on nesretan.
Osim toga kad bog zatvori jedna vrata, obično to znači da će se otvoriti neka nova. Pričekaj malo ispred zatvorenih vrata srca svog muža, pa ako se zbilja ne otvaraju, počni tražiti neki drugi izlaz. Bit će ti teško u početku, ali onda možda te život iznenadi neočekivanim opcijama koje će se ispred tebe otvoriti.....
Mislim da je depra jer puši 2 kutije dn(inače nepušač)loče lonce kave, djecu jedva vidi ali trudi se.
Odite kod psihologa/pihijatra. Ja sam imao slučaj depresije u familiji i znam kako je zajebana. Negdje sam već napisao ako je depresija u pitanju tada to ne znači da ima ljubavnicu ili da te ne voli.
dolchevita
22.11.2009., 09:20
dobar savjet za početak
:top: s tim da je ona dala objašnjenje da to nije tako
i meni je ovo palo na pamet
i ovo
(a moguće da je imao "ljubavnicu" i da je raskinuo s njom, pa tek sada osjeća puninu praznine u vašem braku, koja je postojala i prije, ali je prije te ljubavnice nije bio svijestan)
s tim ne mora značiti da je riječ o fizičkoj, već o emotivnoj prevari, ako znaš engleski ukucaj u google emotional affairs i imaš na američkim stranicama puno znakova po kojima možeš otkriti dali partner ima emocionalnu aferu i kako dalje
slažem se
ali izgleda da i on ne zna šta želi :ne zna:
ovo je još čudnije :confused:
baš zbog ovoga mislim da bi bar ti trebala krenuti na individulnu terapiju da nađeš snagi da se nosiš sa ovim rolerkosterom jer će i tebe povući u depru na ovaj način, moguće je to što ti želiš, moguće je da dobiješ njegovu ljubav nazad, ali nekad je cijena preskupa, nemoj da te košta živaca, nego potraži pomoć psihologa da budeš snažna pred ovim izazovom
gle, tvoj način rezoniranja nije pogrešan
no na žalost kad nađeš nekoga (tko ti je trebao ili ti barem daje nešto što ti je falilo) tek shvatiš da oskudjevaš za tim nečim i to nešto ti postane najvažnija stvar na svijetu, a nemaš je u svojoj vezi koja te veže moralno, partnerski, financijski, roditeljski i na sve moguće načine, a možda si svijestan da ni sa tom potencijalnom drugom osobom ne bi bio sretan već jednostavno iskustvo s njom (koje ne mora biti seksualno) ti je ukazalo da ti FALI to nešto i sad si to u stanju verbalizirati i sve tvoje vrišti za tim, a uvjeren si da to nikad nećeš dobiti od partnera... tako da nemoj zaključivati tako odriješito da nema drugu u ovom ili onom obliku
s druge strane ako je tolko radio, nije ni čudno ni da se tako osjeća ni da upao u depru, jer ako nema hobija i drugih sadržaja već samo brak koji je počeo malo popuštati i posao i obaveze, to je sve logično
možeš li malo opisati vaš brak prije ovoga, jesi li TI zaljubljena u njega? - možda mu to baš fali?
naš brak nema sadržaja nažalost, on radi , radi,,, uvijek je tako bilo, nisam ni ja bila zadovoljna takvim životom, tražila sam od njega da nešto promjeni ali posao ga tjera a računi se gomilaju, ima obrt i radi za sebe, evo i danas ide na montažu i tako svaki vikend, tj ne sjećam se kada smo ukrali dan za sebe. naravno da sam zaljubljena, nikad nije pokazivao ljubomoru i branio mi izlaske a ja sam osjećala obavezu biti sa djecom, htjela sam reći da ne pita gdje i kada idem a ja više ne objašnjavam . znam što je emotivna prevara, i sama sada to osjećam jer razgovaram sa njegovim prijateljem koji me razumije, ima malo i kemije ali da me muž tako ne odbacuje ja ne bih imala potrebe za tim:(
dolchevita
22.11.2009., 09:24
ne treba ti muški pogled, jer njegovo ponašanje je skroz ljudsko. Jednom te volio sad te više ne voli. Niti je birao kad će te zavoliti, niti je kraj ljubavi bio njegov izbor. Ljubav se dešava, traje i prestaje na neki mističan način sama od sebe. Ne možeš manipulirati ljubav, iznuđivati ljubav, spašavati ljubav, osvajati nečiju ljubav, potaknuti ljubav ....
Sve što ti ostaje je da budeš vrlo nježna prema sebi i da se ne osuđuješ i ne odbacuješ, da si ne predbacuješ, ali da isto tako budeš pažljiva i prema njemu jer je i on nesretan.
Osim toga kad bog zatvori jedna vrata, obično to znači da će se otvoriti neka nova. Pričekaj malo ispred zatvorenih vrata srca svog muža, pa ako se zbilja ne otvaraju, počni tražiti neki drugi izlaz. Bit će ti teško u početku, ali onda možda te život iznenadi neočekivanim opcijama koje će se ispred tebe otvoriti.....
sve to razumijem ali mi se čak nismo ni posvađali ili slično... nije bilo ničega sličnog pa mi je to šok. uglavnom rekla sam mu da ću ga pustiti, neću inzistirati na razgovoru, a on neka se ne trudim oko njega neko vrijeme jer me ne želi povrijediti zna da mi je teško...:flop:
dolchevita
22.11.2009., 09:30
cijeli taj život se rano budi, radi i završava s poslom oko 21 h, nekad je uzimao slobodne nedjelje pa smo znali otići na neki izlet, vikend more, ova godina je puno gora radi i vikende a nismo ni 3 god koristili pošeni god nego par dana, inače me uvijek obožavao pa sam tp prihvatila jer računi ne ćekaju
sisley34
22.11.2009., 09:44
gledano s muške strane....jer vidim da su ovdje više manje sve žene...
točno ne znam što da ti kažem a da te utješim..
da ti ispričam svoju priču, ali nakon nje ću te baciti u još veći bad.....
samo ću ti reći da sam nekada s ponosom dolazio kući, a sada....sada moj pogled je oboren kada prelazim kućni prag...
reću ti ovo....ne odustaj...bori se za njega ..jer i mi muškarci ..ma koliko god ponosni i jaki bili ..i mi volimo osjetiti da je nakome stalo da nas...
ne mora se odmah rastati, takvu stvar se uvijek stigne napraviti
Trebala bi ga sad ostaviti malo na miru da on sam shvati sto zeli. Svako forsiranje ne bi bilo dobro.
Vipovka je napisala nesto sa stajalista slicnog kao sto ima autoricin muz jer je izgubila osjecaje prema svom muzu a to je da sto god njen muz napravio, kako god se postavio njeni se osjecaji nece promijeniti. Isto je bilo s mojim bivsim, ja sam pokusavala na sve moguce nacine da ga vratim jer sam ga voljela i nisma mogla deset godina baciti samo tako ali sa svakim pokusajem da nesto popravim (cak sam prebacila krivnju na sebe tj. da me prestao voljeti jer sam ja sto krivo ucinila) on se samo jos vise udaljavao od mene.
Imala sam slicno iskustvo i zato tako pisem jer mi je zao da nasa autorica pati jer to sto im se dogadja nece se promijeniti preko noci ako se uopce promijeni.
Ovdje je jedna stvar jako jasna, a to je da je on izgubio osjecaje prema njoj, znaci to nije stvar kojom se samo tako razbacuje i govori nekome ako nisi siguran(iako sve je moguce). I sad mozda on odluci ostati s njom radi djece i braka i svega sto su skupa imali do sada ali smatram da ce osjecaje tesko vratiti, pa ako netko misli da moze biti s nekim u takvom braku onda ce biti osudjen na patnju i bol.
Ali svakako neka autorica pokusa. Jedino se nadam da je on to sto je rekao da ju zapravo ne voli rekao iako nije siguran u to, e u tom slucaju ima nade. Eh i da editiram, bitno je i da on pokusa i potrudi se jer ako ce se samo autorica truditi od toga nece biti nista.
Daj Boze da sve bude u redu, meni je jako zao kad cujem da se ljudi rastaju.
dolchevita
22.11.2009., 10:25
samo ću ti reći da sam nekada s ponosom dolazio kući, a sada....sada moj pogled je oboren kada prelazim kućni prag...
reću ti ovo....ne odustaj...bori se za njega ..jer i mi muškarci ..ma koliko god ponosni i jaki bili ..i mi volimo osjetiti da je nakome stalo da nas...
slobodno pitam zašto?i šta je dalje bilo?kako je sada i da li si tada izgubio osjećaje za dragu?
bobby-j
22.11.2009., 10:56
ovakve izgovore redovito čupam kad je mm u pitanju.
pitam se hoće li on nači ikakav izgovor za mene, kad priznam da više ne mogu :kava:
nema izgovora...ne pucaju brakovi zbog loših radnih mjesta, minusa na tekučem ili polovnog auta u garaži. obitelj bi trebala biti utočište pogotovo onda kad ti je najteže. druge su stvari u pitanju. tako ja to gledam....
U životu sam sve posložio, kako odnose s ljudima tako i sa ostalim stvarima u životu, tek onda kad sam prestao tražiti opravdanja za postupke i događaje, i kad sam jednostavno onda odabrao što i tko mi paše ili ne.
Naravno, daleko od toga sam da sam išta u životu posložio, no svjestan san upravo toga o čemu pišem te tako težim, a razlog je u tome što jedino na taj način uspijevamo biti samostalni ali i dozvoljavamo drugima isto tako da budu to što jesu i onda ih takve prihvaćamo ili ne.
U životu sam sve posložio, kako odnose s ljudima tako i sa ostalim stvarima u životu, tek onda kad sam prestao tražiti opravdanja za postupke i događaje, nego kad sam jednostavno onda odabrao što i tko mi paše ili ne.
nemrem te povezati, je li zbog nedostatka kave ili....
Ti si posložio na način da si se maknuo zato što ništa nije valjalo.
Kod njih nešto ne valja.
Svi mi s godinama odabiremo što nam odgovara, a odbacujemo ono što nam ne paše, čini nas nesretnim. Ali brak je nešto u što smo ušli sa puno radosti, sa puno nade i trebalo je imati smisla, teško je reći moj krivi odabir, bar mislim tako, nisam osjetila ili sam možda bila samo okrznuta. Ja još uvijek smatram da dok ne pokušamo sve mogučnosti da se brak ne treba odmah razbijati, micati zbog povrjeđenog ega. Supružnici su ti koji si pomažu, njezin suprug radi po 15 sati dnevno, ima hrpe poslovnih briga, osjeća da je u tome zakazao, da je zakazao u braku, kod djece, obitelji, povlači se....javlja se sindrom kroničnog umora, javalja se depresija, a doma otužna žena, obaveze, sve a ništa ne može riješiti...Ma stvarno trebalo bi ga izbaciti na cestu, jer najlakše je razmišljati kako vara, kako ne voli, kako je ne zainteresiran. Samo kada se ljudi vrate natrag, "dignu", teško da mogu oprostiti, progutati nepruženu ruku dok si padao u ponor života, tada je vrijeme za odlazak, rastanak, prevaru - suport od nekoga tko je možda u tim trenucima davao iskre, makar male da se ne ugasiš u potpunosti.
JustForFun
22.11.2009., 11:39
bitno je i da on pokusa i potrudi se jer ako ce se samo autorica truditi od toga nece biti nista.
samo je problem jer on teško da može sad naći motivaciju za trud
cijeli taj život se rano budi, radi i završava s poslom oko 21 h, nekad je uzimao slobodne nedjelje pa smo znali otići na neki izlet, vikend more, ova godina je puno gora radi i vikende a nismo ni 3 god koristili pošeni god nego par dana, inače me uvijek obožavao pa sam tp prihvatila jer računi ne ćekaju
skroz loše i pogrešno, s obzirom na to sve, ovo je logičan ishod - na žalost, ali lako je meni biti general nakon bitke, zar ne?
uglavnom puno toga objašnjava, jednostavno su oslabile spone između vas, nastupila je praznina koje je sada svijestan
naš brak nema sadržaja nažalost, on radi , radi,,, uvijek je tako bilo, nisam ni ja bila zadovoljna takvim životom, tražila sam od njega da nešto promjeni ali posao ga tjera a računi se gomilaju, ima obrt i radi za sebe, evo i danas ide na montažu i tako svaki vikend, tj ne sjećam se kada smo ukrali dan za sebe. naravno da sam zaljubljena, nikad nije pokazivao ljubomoru i branio mi izlaske a ja sam osjećala obavezu biti sa djecom, htjela sam reći da ne pita gdje i kada idem a ja više ne objašnjavam . znam što je emotivna prevara, i sama sada to osjećam jer razgovaram sa njegovim prijateljem koji me razumije, ima malo i kemije ali da me muž tako ne odbacuje ja ne bih imala potrebe za tim:(
ja vjerujem da mu je dojadilo biti sam u borbi sa svim i financijama, ne osuđujem te, jer ne znam kako bi ti još mogla raditi pored muža koji radi cijeli dan, ali ipak posljedica je ovo svega toga jer je sve bilo na njegovim plećima dugo, a ova kriza dušu dala za depresiju i beznađe
meni njegova konstatacija jednostavno žvuči kao krik u pomoć
moj ti je savjet da se malo odmakneš od tog prijatelja bez obzira kolko ti njegova pažnja godila sada kada si tužna i ranjena, jer sada si svom braku potrebna 200%, a ulažući energiju u odnos sa strane mislim da to nećeš moći ostvariti
samo je problem jer on teško da može sad naći motivaciju za trud
zato treba pricekati i ostaviti ga da malo dodje k sebi
Nitko ga nece moci motivirati ako sam ne shvati koliko mu obitelj treba znaciti. Forsiranje od strane njegove zene mogla bi ga samo jos vise udaljiti od svega.
Iz vlastitog iskustva znam da bi njegova zena sad odmah htjela znati na cemu je, ona bi sad sve ucinila da ga vrati ali mislim da nece uspjeti sama i tako brzo uciniti nista.
Potrebno je strpljenje i onda bi on mogao sam doci k njoj i reci sto bi ucinio ili ce barem htjeti razgovarti o svemu i skupa s njom naci nekakvo rjesenje. Ako ne dodje sam onda ce morati ona sama ali ne odmah.
Ima jedna poslovica: strpljen spasen, da sam ja bila strpljivija tko zna mozda bi jos bila sa bivsim iako mi nije zao jer sad imam muza koji mi znaci puno vise od njega.
meni njegova konstatacija jednostavno žvuči kao krik u pomoć
nemoj me krivo shvatiti ali ne mogu razumjeti kako bi netko radi problema na poslu i neke depresije radi toga isao zeni govoriti da ju ne voli?:ne zna:
Pa postoje neki drugi nacini da se pokaze takvo stanje a ne govoriti zeni da se vise nista ne osjeca prema njoj.
Autorica teme ga pokusava sad opravdati i tocno razumijem zasto to cini jer si ne moze priznati da ju je prestao voljeti. Na koncu ce doci do toga da je ona kriva radi tog stanja.Ali nema joj smisla to raditi i tako razmisljati jer ona nije nista kriva i sumnjam da je posao kriv.
nemoj me krivo shvatiti ali ne mogu razumjeti kako bi netko radi problema na poslu i neke depresije radi toga isao zeni govoriti da ju ne voli?:ne zna:
i ja tako mislim, nažalost..
Najradije bih da okrivim i posao, i kredite i dugove i ... sve samo ne ono što zapravo jeste..
Svi mi imamo nekih problema u životu, neko manjih neko većih,
ALI, kad osoba dođe u stanje da nakon toliko godina braka gleda u lice ženi i kaže joj da više ništa za nju ne osjeća, tada je najmanje vjerovatno da je uzrok tome u nekome/ nečemu drugom..
Dobro neko reče, takve riječi se ne govore tek tako, kao uzrečica, nego tako nešto se kaže kada je čovjek 100% siguran u ono što govori..
Daj Bože, da je to samo njegova trenutna depresija, slabost ili bilo šta drugo..
JustForFun
22.11.2009., 12:25
Pa postoje neki drugi nacini da se pokaze takvo stanje a ne govoriti zeni da se vise nista ne osjeca prema njoj.
Autorica teme ga pokusava sad opravdati i tocno razumijem zasto to cini jer si ne moze priznati da ju je prestao voljeti. Na koncu ce doci do toga da je ona kriva radi tog stanja.Ali nema joj smisla to raditi i tako razmisljati jer ona nije nista kriva i sumnjam da je posao kriv.
kako ja gledam na sve to - krivo je sve skupa
on ima ženu koju skoro nije viđao, zbog posla i obaveza, nisu gradili svoj odnos i spone među njima su postajale labavije, s druge strane posao ga još više stiska i umjesto da se posveti braku koji već puca on se još više priljubio poslu koji ne ide baš najbolje, došao je pred zid kad ne zna kud goni, za posao još nije siguran za rješenje, a za ženu je konstatirao da ništa ne osjeća, ta konstatacija nije mu riješila sve probleme u životu, dapače sve je zakomplicirala, ali možda on ima osjećaj da je počeo nešto rješavati, da je jedan dio terata prebacio na nekog napokon jer više ne može kroz sve sam
JustForFun
22.11.2009., 12:31
ja isto vidim autoričinu krivicu, ona se jednostavno pomirila sa godinama života u zajdnici bez bliskosti, zajednički provedenog vremena i rada na vezi, kaže da je još zaljubljena u njega, ali ako je zaljubljena kako kaže kako je mogla podnositi sve to? kako nije sjela i rekla ajmo nešto promijeniti skupa, da se počnemo viđati, da počnemo biti obitelj?
da naša snaga dolazi iz nutra, da je brak ono gdje smo najjači, jer tako ćemo sve prevladati, on je strast i oslonac nalazio u poslu i tako kompezirao prazninu koja je jednim dijelom i nastala uz posao (ali možda je bjeg u posao bio bijeg od monotonije u braku :ne zna:) i sad kad taj posao u kojem je nalazio oslonac plako puca i uzdrman je, cijeli njihov svijet je uzdrman jer je posao bio uporište na kojem je izgrađivao sve, a ne brak i veza sa ženom - unutarnja snaga koja nam pomaže da budemo jaki i stabilni kada se ama baš sve sruši
... i sama sada to osjećam jer razgovaram sa njegovim prijateljem koji me razumije, ima malo i kemije ali da me muž tako ne odbacuje ja ne bih imala potrebe za tim:(
Kao prvo, to nije prijatelj tvog muza, to je lisica koja vreba izgubljenu kokos (oprosti sto sam te nazvao kokoskom, ovaj primjer mi je prvi pao na pamet :ne zna:).
Bjezi od tog "prijatelja" sto je dalje moguce.
Kao drugo, nitko ovdje ne poznaje niti tebe niti tvog muza, ali kao musko ti mogu reci da je vrlo lako moguce da ti se muz osjeca impotento (ne u ONOM smislu). Njegova uloga je da brine o obitelji, a ako je stanje s poslom i financijama takvo kakvim si ga opisala, mozda se covjek jednostavno lose nosi s tom cinjenicom, mozda je izgubio taj dio svog identiteta.
Netko je spomenuo da bi obitelj trebala biti ta koja ce biti oslonac u toj/takvoj situaciji, i to je istina, ali... svatko od nas je drugaciji, pa cemo svi mi na istu situaciju odreagirati na svoj nacin. Ne mogu sa sigurnoscu reci kako bih ja odreagirao. Svi mi imamo romantican viziju o sebi kad je SBBKBB u pitanju, ali sebe upoznamo tek kad u RL dodjemo do neke prepreke.
Mislim da te muz ne vara, dapace, mislim da mu je prevara tebe zadnja stvar na pameti.
Lako je djeliti savjete drugome, pa niti necu pokusavati (osim onog da bjezis od "prijatelja" :mad:). Jedino cu ti zazeljeti srecu :top:
ne kaže ništa, kao ne zna ali ja točno znam- dominantnija sam , organiziranija, odlučnija, snažnija tj sve to moram biti kad on radi a ja sam sama i odgajam 2 djece, život me natjerao ... i naravno da i kvocam kad se na njega ne mogu osloniti jer uvijek radi, on mene ne bi čekao doma sa djecom svaki dan do 22 h cijeli život!!i sads je on povrijeden a ja grozna jer se ubijam za sve, uvijek skuhano, sve mrak čisto i oprano . djeca razvažam i još posao......... i tako evo godinana ali ja ga volim... da nije gurao glavu u pijesak kod svakog problema ...
Ako on radi i prehranjuje vas sve (ili doprinosi pola barem) onda ne mozes reci da se na njega ne mozes osloniti.:confused:
Ja ne bih reklada te vara. Nego da je u krizi. Poslovnoj. Psihickoj. Mozda kriza srednjih godina? Da preispituje sve, da je iscjedjen od posla i pred burnout-om i da nema vise snage ganjati svaku lipu i da mu je dosta svega i da ne pruza obitelji dosta i to cita u tvojim ocima....pokusajte sa nekim savjetovalistem.
sisley...
iskreno mene zanima tvoja priča i što se to dešava u muškim glavama...?
Baš mi treba muški odgovor.
Ja ću ti najkraće reći svoju priču. Znači..11 god braka, prije 1,5 godina prevario me jer smo se svađama udaljili,prije 7 mjeseci mi priznao i od tada samo krš i lom. Vratio se kući,no vjerujem većim djelom zbog djece i svega što smo stekli u braku...govori mi da nezna što osjeća prema meni, i večinom se tako i ponaša. Živimo skoro kao cimeri,razgovaramo samo o obavezama,eventualno u zadnje vrijeme javlja mi se gdje je i što je,no obzirom da je povjerenje na nuli...teško mi je vjerovati u bilo što što kaže.
Neželi otići od kuće,i kao da se s nečime bori u svojoj glavi, samo me zanima s muškog gledišta,ako muško kaže da nezna da li te više voli,nakon svega,da li je moguće ponovno da zavoli??
JustForFun
22.11.2009., 22:43
Tatom, kažeš da on ne zna šta želi, ali znaš li ti šta ti želiš?
nemrem te povezati, je li zbog nedostatka kave ili....
Ti si posložio na način da si se maknuo zato što ništa nije valjalo.
Kod njih nešto ne valja.
...
Nemreš me povezati, jer nemrem ni sam, a recimo da sam sad u lucidnoj fazi sabranog razmatranja pristupa stvarim au svom životu. :D
A kava mi je pasala, samo ne bi stgli do jutra sve prepričat :kava: :mig:
Ma, posložio sve ili neposložio ništa je isto ono kako je u životu sve relativno.
Uvijek su me u životu smetali pesimisti, a onda sam čuo da je "pesimist je optimist s iskustvom" i to koliko god da je bila dobra fora, jebeno mi se zacrtalo. Onda je meni palo na pamet da je "optimist je napušeni pesimist" :lol:
...
Zato što ga je dočekala na vratima sa nekim sranjem, a on je trebao samo 15 minuta da udahne kad je konačno došao doma :azdaja:
Da sam svaki dan nakon posla imao mira samo prvih 15 minuta kad zatvorim vrata, možda se ne bi ni rastal, neg bi ju uspio podnositi valjda još godinama. :bonk:
Tatom, kažeš da on ne zna šta želi, ali znaš li ti šta ti želiš?
da...one trenutke koje smo imali prije pakla koji nam se desio...
Neznam da li da kažem nažalost ili na sreću, još uvijek volim svog muža...oprostila sam mu prevaru,no neznam mogu li mu oprostiti ponašanje nakon prevare.Prvo je od mene tražio da mu oprostim i da mu dam drugu priliku...no nakon svih uspona i padova ovih mjeseci..kada se po zadnji put vratio kući,drži se ko pokisla kokoš jer nezna da li me voli.. a bez djece nemože kako on kaže. Sada trnutno sve sam pustila da vidim kojim će smijerom sve krenuti
JustForFun
22.11.2009., 23:04
Da sam svaki dan nakon posla imao mira samo prvih 15 minuta kad zatvorim vrata, možda se ne bi ni rastal, neg bi ju uspio podnositi valjda još godinama. :bonk:
ima smisla :mudri:
nema ništa gore kad dođeš doma nakon sjebanog dana, a dočeka te doma još jedno sranje, umjesto malo mira
...
nema ništa gore kad dođeš doma nakon sjebanog dana, a dočeka te doma još jedno sranje, umjesto malo mira
Evo, drago mi je ak sam ti ukazal na sitnicu životne važnosti :mig:
Ja kada dojdem doma, ak se presvučem i popišam u miru, mogu sve napraviti što treba, preživjeti i bez da ima išta za jesti, odslušati sve i još poslije se eventualno posexat, no kad otvaram vrata umoran i sila mi, a čujem "di si do sad, treba ić u nabavke, daj se malo igraj s djetetom jer je meni dosta od jutra".
Dakle, one koje ne žele biti ostavljene, neka se trude zauzdati jezičinu barem tih 15 min svaki dan kad čovjek dojde doma s posla. Jel to teško? :rospija:
Lord Byron
22.11.2009., 23:32
da li je moguće ponovno da zavoli??
Nije. Nažalost, nije.
Ne toliko zbog preljuba, ne samo zbog preljuba - zbog cijeloga opisa situacije.
Nije. Nažalost, nije.
Ne toliko zbog preljuba, ne samo zbog preljuba - zbog cijeloga opisa situacije.
Hvala ti na ovome...koliko god boli ovaj odgovor...toliko mi puno i znači,jer znam kako se onda postaviti u svemu.
JustForFun
22.11.2009., 23:42
Hvala ti na ovome...koliko god boli ovaj odgovor...toliko mi puno i znači,jer znam kako se onda postaviti u svemu.
nemoj jedan odgovor uzmati kao mjerodavan
a koji su razlozi prevare?
nemoj jedan odgovor uzmati kao mjerodavan
neznam,voljela bih i ja znati...nisam med i mlijeko,imam i ja mana.
bili smo razdvojeni dvije godine,jer on je završio tamo di netreba...ja sam se brinula o svemu dok se ne vrati,nadajući se kada se vrati shvatiti će što mu obitelj znači. Moj muž je osoba sa velikim egom i duštven lik...društvo mu je dosta puta bilo na prvom mjestu. Kada se vratio očekivala sam posvetit će se mnei i djeci..dogodilo se suprotno i ja sam razočarana reagirala svakako ljuto i bjesno.On tako inatljiv još više se udaljio od mene i posvetio društvu,mene prihvaćao zdravo za gotovo,kao ja sam uvijek tu.Tako smo se udaljili danom sve više i vše..počeli pričati samo o obavezama u kući..i tako godinu dana. za uskrs mi je priznao preljub,što je mene opako slomilo,jer očekivala sam sve no to nisam.Tako slomljena nisam mogla utjecati na svoje postupke,optuživanja i nabacivaljanja koliko god se u početku(bolje rečeno dva tjedna) trudio da pokaže kao stalo mu je do mene. Na ljeto sam mu počela kopati po stvarima i mobitelima te pronašla da se i dalje čuje i vidi s njom,gdje sam ja divljala u 4 sata u jutro i on zajedno samnom. Došlo je jednom i do fizičkog obračuna. I tako cijelo ljeto ja sam ga u nekoliko puta izbacila van iz stana jer se i dalje viđao s njom.Zadnji put rekla sam mu da ako se vrati može se vratiti jedino ako ćemo postajati nas dvoje,a ne troje. Vratio se u 10. mjesecu,jer kao da više nije sa njom. Govorio je da ne vjeruje da ćemo uspijeti,no kao pokušati ćemo po zadnji put,jer ovo je i njegov život i nemože samo tako baciti 15 godina samnom u vodu,da mu nije samo tako se rastati i da nemože ostaviti djecu,a za mene nezna više da li me voli i što osjeća prema meni.Kao nešto osjeća ali nezna što.Da se previše zla dogodilo i da nezna možemo li imati dovoljno dobar želudac da sve to progutamo..
...
Nije to više bitno. Razloga je bilo i prouzročili su takav tijek događaja... :ne zna:
Ostaje ili progutati i ostati, ili krenuti dalje.
Nije to više bitno. Razloga je bilo i prouzročili su takav tijek događaja... :ne zna:
Ostaje ili progutati i ostati, ili krenuti dalje.
Ja bih progutala i ostala (jer sve je to ljudski i jedna slabost) kada bih znala da je to gotovo...no povjerenje je smoje strane,a i snjegove strane u komi...stoga neznam imam li se za što boriti uopće tu.
...stoga neznam imam li se za što boriti uopće tu.
E, :top: to je ono što moraš naći sama odgovor na pitanje, odnosno to je to o čemu pričam.
Ima jedna poslovica "vremena uvijek ima dovoljno, ali ga nema uopće za potratiti" pa razmisli o tome. Čekaš li nešto s razlogom, ili samo zbog oklijevanja?
aha znaci ekipa je nasla pravi razlog, autorica je kriva:rolleyes:
doduse mislila sam da ce ona sama u ocaju doci do toga ali izgleda da ste joj vi u tome pomogli
svaka cast, sad ima jos jedan problem za dumati prvi je da ju muz vise ne voli a novi da je ona za to kriva
Dakle, one koje ne žele biti ostavljene, neka se trude zauzdati jezičinu barem tih 15 min svaki dan kad čovjek dojde doma s posla. Jel to teško? :rospija:
znaci ti si to sto si ostavio zenu lijepo lezerno krivicu radi toga prebacio na nju
sto te briga, bar te ne grize savjest
moj bivsi je imao jednu bolju taktiku, on je po gradu okolo pricao da sam ja njega nogirala
mala ptica
23.11.2009., 10:24
Nakon 13 god braka i 2 god hodanja on ne osjeća više ništa prema meni ali godi mu sex kad treba fizički kontakt.Kako da se postavim, šta da radim, boli me ova situacija, uvijek je bio uzoran muž i otac, najveća zamjerka mi je što je uvijek radio i malo vremena dao nama. Cijeli život ga negdje čekam, u posljednje vrijeme je sve hladniji i udaljeniji dok mi ovo nije priznao...Svijet mi se srušio, pokušavam ga shvatiti, razumjeti, jedva preživim dan ali borim se zbog djece a ni sa njima nije kako treba. Mislim da nema ljubavnicu , po svemu je kao u depresiji.........Pojadala sam se njegovom prijatelju da vidim da li su razgovarali a ovaj me sad oblijeće... ne želim njega, hoću muža ali kako se osjećam jadno...pomozite..
Ja sam u braku 22g,i imali smo manjih padova a kad je znalo biti "napeto" jednostavno bi se bavili onim što volimo.Svako je imao svoj ispušni ventil I malo bi se udaljili jedan od drugoga i poslije takve faze je opet bilo sve u redu.pusti ga na miru neko vrijeme,ne inzistiraj na ničemu aposlije takve faze probajte razgovarati sa bračnim savjetnikom:rolleyes:Puno sreće:top:
nemoj me krivo shvatiti ali ne mogu razumjeti kako bi netko radi problema na poslu i neke depresije radi toga isao zeni govoriti da ju ne voli?
...
Zato što ga je dočekala na vratima sa nekim sranjem, a on je trebao samo 15 minuta da udahne kad je konačno došao doma :azdaja:
ma daj.. nigdje ni ne piše da je graknula na njega čim je prešao kućni prag..
osim toga, treba imati razumjevanja i za nju.. svi sažaljavate njega, on jadan, on u depri, a kako je njoj sa njim takvim čovjekom koji nije ustanju da funkcioniše kao normalno razumno biće..
Ako ima problem u poslu neka ga rješava, ako treba pomoć u tome neka je traži, ako mu se nešto ne sviđa kod žene neka kaže, ako hoće razvod isto tako, a najgore što može jedan takav um može da smisli jeste da svoju porodicu šokira izjavama nakon kojih ni on sam ne zna šta će dalje a pogotovo ne ona..
Da sam svaki dan nakon posla imao mira samo prvih 15 minuta kad zatvorim vrata, možda se ne bi ni rastal, neg bi ju uspio podnositi valjda još godinama.
bolje je što ste se rastali nego da se podnosite.. vjerovatno da si ti bio po njenoj mjeri ne bi ni ona tebe dočekivala sa sranjima nego uštrificana i sl.. al jbg.. kad se dvoje ne nađu na istoj frekvenciji ne vrijedi tražiti razlog u nekome ili nečemu..
Posao stvara stres, stres je odličan triger za depresiju. U depresiji postoje samo negativni osjećaji. Mora se izliječiti, nema se tu što shvatiti ili ne shvatiti. Tko se nije susretao s njom neka ne daje savjete jer teži oblici depresije lako završavaju suicidom.
dolchevita
24.11.2009., 10:19
Posao stvara stres, stres je odličan triger za depresiju. U depresiji postoje samo negativni osjećaji. Mora se izliječiti, nema se tu što shvatiti ili ne shvatiti. Tko se nije susretao s njom neka ne daje savjete jer teži oblici depresije lako završavaju suicidom.
dosadilo mi je cijeli život zaliti njega, svi ste u pravu i u svemu ima nešto pametno,šta dalje -mislim da će se izvući iz depre i sebično nastaviti živjeti sam sebi dovoljan.......jednostavno više me ne voli.........bez svada i braćne krize, moj trud ne znači ništa..on nema potrebe za promjenom
joj daj molim te, napravili ste dramu oko toga sto je lik prestao voljeti svoju zenu, ni prvi ni zadnji. A inace ti poznas njenog muza pa d amozes dati takav komentar kako bi se covjek mogao ubiti.
da nije zalosno bilo bi smijesno:rolleyes:
i kako kaze denni svi ste puni razumjevanja za njega- on jadan on ovo i ono, dok je prava istina ta da je ona jadna i da ona sad pati vise nego on i ona bi vrlo lako mogla pasti u tesku depresiju jer ju je muz ni krivu ni duznu (bar ne u toj mjeri jer joj nije nista natuknuo prije) mogao ostaviti i cijeli njen zivot i svijet bi se mogao srusiti jer uz sve to zivi pod njegovim krovom. To ste ocito zaboravili svi vi koji sazaljevate njenog muza. Ona je ta koja je u totalno losem polozaju ako taj brak propadne i tko zna kako ce opet stati na svoje noge- definitivno ce morati imati neciju podrsku i pomoc (roditelji, prijatelji i sl).
dosadilo mi je cijeli život zaliti njega, svi ste u pravu i u svemu ima nešto pametno,šta dalje -mislim da će se izvući iz depre i sebično nastaviti živjeti sam sebi dovoljan.......jednostavno više me ne voli.........bez svada i braćne krize, moj trud ne znači ništa..on nema potrebe za promjenom
i nemoj njega zaliti vec gledaj sebe i vidi kako bi to moglo najbolje zavrsiti za tvoju djecu i tebe
to ti je moj iskren savjet
A njemu mozda dodje iz dupeta u lgavu, iskreno se nadam da hoce.
dolchevita
24.11.2009., 22:22
:confused:i nemoj njega zaliti vec gledaj sebe i vidi kako bi to moglo najbolje zavrsiti za tvoju djecu i tebe
to ti je moj iskren savjet
A njemu mozda dodje iz dupeta u lgavu, iskreno se nadam da hoce.
sve više mi je jasno da mu je stalo samo do njega samog, da radio je ali zato što to voli.on će odlučiti kako on želi, i kako on misli da je ok. nije nekad bio takav ali sada je druga osoba i mislim da sam glupača samo ja.::flop:ne mislim da će išta od svega biti dobro a nakraju ako se i vratimo na staro- to nije bio život, ja sama sa djecom, posao, kuća a on tamo gdje njemu odgovara-daleko od kućne gužve.
dolchevita
24.11.2009., 22:29
[QUOTE=JustForFun;23660889]ja isto vidim autoričinu krivicu, ona se jednostavno pomirila sa godinama života u zajdnici bez bliskosti, zajednički provedenog vremena i rada na vezi, kaže da je još zaljubljena u njega, ali ako je zaljubljena kako kaže kako je mogla podnositi sve to? kako nije sjela i rekla ajmo nešto promijeniti skupa, da se počnemo viđati, da počnemo biti obitelj?
:ne zna:naravno da jesam ali potrebe posla su bile važnije a ja bih ispala nerazumna i nnsam ga podržavala.... ha ha
dolchevita
24.11.2009., 22:38
Dakle mislila sam vođenje ljubavi će nas nekako zbližiti, vidim da uživa s time da njega treba maziti, (za razliku od ranije)pa slijedi žestoki sex(opet drugačije) nakraju razočarano-nije to to-!!!zadnji put mi je rekao"bio je to čisti sex, nemoj da to više radimo??!!!¨kako je moguće da se preda, uživa a kasnije žali!!Rekla sam mu da nas jedino to još moze zbližiti, nije odgovorio, pravio se da spava...znam. Eto odustala sam i od toga, nema načina da se potrudi nešto promjeniti.sve to mi je enigma, nikako da shvatim pravu istinu.Grozno je to da sam sad opet na počeku, sada razumijem ljude kojima se to dogodilo koliko su patili..
Mislim da je covjek zaljubljen u drugu zenu.Zao mi je.:(
dolchevita
25.11.2009., 00:41
Mislim da je covjek zaljubljen u drugu zenu.Zao mi je.:(
i ja sve više mislim tako:flop:ali jbg nije zivot cvijeće pa da se samo volimo.. šta sa onima koji su ovdje ostali:(
i ja sve više mislim tako:flop:ali jbg nije zivot cvijeće pa da se samo volimo.. šta sa onima koji su ovdje ostali:(
Budi dostojanstvena,nek ode i zivi svoj zivot.Patit ces neko vrijeme,al ce proci i sav ce bol vremenom prekriti ruzmarin,snijegovi i šaš...
simply_black
26.11.2009., 08:30
Ukoliko želiš stvarno saznati istinu, možda bi mu trebala najaviti ozbiljan razgovor o vašem braku. Da ne bude, umornog me dočekala u 10 naveče pa kvoca, nikako da ušuti. Već mu kažeš - moram razgovarati s tobom o svemu - sutra ćemo. Ili kad već.
I onda popričajte. Šta očekuje, šta želi od vašeg braka, ima li drugu. Ako ništa, znat ćeš na čemu si.
S druge strane, ti moraš raščistiti s tobom šta ti želiš od tog braka. Ostati u njemu pod svaku cijenu, raditi na kvaliteti, ili se boriti za svoju sreću. Što uopće nije tako grozno kao što zvuči - imaš djecu, da bi njima dala ljubav, moraš je sama imati. A čini mi se da si negdje usput izgubila ljubav prema samoj sebi :(
Taj razgovor i sve to stoji, jedino ukoliko stvarno želiš znati što je posrijedi. Ako ideš logikom - ono što ne znam, to me i ne boli, to je već drugi par opanaka.
dolce..
očeš moju priću.. 10 god od toga 5 u braku, dvoje djece, pokajnički priznata nevjera sa njegove strane.. u stilu ti odluči.. mjesec dana dobro pa njegov pad u depresiju (pazi nakon svih sranja ne moj nego njegov pad u depru "ne znam što bi od života i poštujem te kao majku moje djece ali nema više leptirića") razgovori dugi razgovori...za koje sam ja zaključila da ne vode nikuda..jednostavno zaključila da nastavljam živjeti po starom ali da me više nije briga što on želi nego što ja želim.. nekoliko puta tjedno izađemo van sami (što prije nismo prakticirali) i normalno pričamo o tom danu djeci , pokušavam izbijeći rutinu jer vidim da nas je ona zapravo ubila.. vidim da se izvlaći iz sranja i da je naš odnos sve bolji ali vrijeme će pokazati ostatak... nemoj očajavat, nemoj se gristi možda je to sve prolazna faza:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.