PDA

View Full Version : Ćevabdžinice

stranice : [1] 2 3

Morski vražičko
09.02.2003., 23:39
Ajmo ljudi koja vam je najbolja....tj. di su vam najbolji čevapi u gradu???

Ja glasam za Čingač na borongaju.....mala porcija....za 15 kuna se najedes..velika.....uuf ....jos bolje.....a samo 25 kuna....

Ovak velike čevape se vidjaju samo u bosni:) :D

el_mariachi
10.02.2003., 09:49
Morski vražičko kaže:

Ovak velike čevape se vidjaju samo u bosni:) :D
Mozda bi ih samo vidio u Bosni a vidio bi i zvjezdice zato sto bi te premlatili jer ne znas izgovoriti ćevapi. :D

Rubelj (http://www.rubelj-grill.hr/onama.htm )

magic
10.02.2003., 11:56
Stvarno ste me pocheli zamarati s tim mesnim valjushcima...:rolleyes:

Nastavite li tako, pochet cu otvarati topike o podnaslofu Gastronomije ;) :p

Morski vražičko
10.02.2003., 15:14
el_mariachi kaže:
Mozda bi ih samo vidio u Bosni a vidio bi i zvjezdice zato sto bi te premlatili jer ne znas izgovoriti ćevapi. :D

Rubelj (http://www.rubelj-grill.hr/onama.htm )

znam ali mi je draže čevap.....:D

el_mariachi
10.02.2003., 16:41
Morski vražičko kaže:
znam ali mi je draže čevap.....:D

Ako ti izgovaras koka kola umjesto coca cola cuvaj se kad ides na carinu ma koliko ti draga bila :D

Princeza
10.02.2003., 18:13
Meni je Rubelj isto :top: .

I 'Macak'. To je na Krugama. :top: :)

Ma, cevapi su :s .

:D

Eladio
10.02.2003., 19:31
zeljo , mrkva :D

ima jedna dobbrrra u zg .. pitam ime pa vam javim

slafko
11.02.2003., 12:05
definitivno ČINGAČ. parsto metri od posla. :D
bio jučer s frendom, danas vodim frendicu.

polly
11.02.2003., 13:01
A di je taj čingač? Prosim malo preciznije od "na Borongaju".

slafko
11.02.2003., 14:23
na borongajskoj... ideš prema vukomercu, prođeš borongajku i mali mostić odmah kod nje, voziš dalje... čingač ti je da ljevoj strani, prekoputa je konzum. čingač nije ničim obilježen, zadnja rupa. nema ni ožbukanu fasadu nego je ona crvena cigla. ali dođeš do konzuma, sparkaš se tamo i čingač ti je preko puta.

Princeza
11.02.2003., 18:27
Je l' jos uvijek postoji ona cevapdzinica na Cvjetnom?!? :confused:

Nemojte mi se smijat, nisam tamo bila sto godina, a imali su super cevape. ;) :) :top: :s

Martinn
11.02.2003., 19:26
Čujić grill ispod Basciere 2 :) :D :D najbolji!!! trebate probat ...

mr X
11.02.2003., 20:19
najbolji cevapi su kod "joze trovaca" na osjeckoj autotrznici, ak bas zelite znati.
xtra luka & xtra bibera...xl cevapi...:cool:

tile
12.02.2003., 09:20
Rubelj i Stari kotac u Preckom.

Nisu losi niti u NK Sava, punjeni sa kajmakom.:D

indian
12.02.2003., 10:54
Na Ravnicama..di je ona Zagrebačka banka i DM..pa preko puta ceste..
Ne mogu se sjeti imena al ćevapi su za pet! :)
I imaju ajvar što nema baš na puno mjesta..

Ovi u Starom kotaču su isto jako fini, al bezveze mi je šta dobiješ obični kruh s njima..
Ja ako ih jedem..onda obavezno lepinja, ajvar i luk!
Da užitak bude potpun :)

12.02.2003., 11:44
Ja odem u pivnicu na cevape - Medvedgrad, Savska.
Meni je tamo fino :)

el_mariachi
12.02.2003., 12:04
Indian: Ja ne znam tu na ravnicama. Da nema neki frizerski u blizini ? E upravi mi pade na pamet. Da nije ona sto iz nje gledas u kiosk u prvoj zgradi kad ides od Dinamovog? ( Uh jesam i objasnio :D)
Zvjezdice: Ma koga ti farbas...Ti tamo ides zbog piva a ne zbog cevapa :D

indian
12.02.2003., 12:13
Nije, nije..Zagrebačka banka i DM su na onom velikom platou (pustopoljini)..tamo je i knjižnica i Diona, kod DM se spuštit dole niz stepenice, onda ide Augustinčićeva ulica "okomito" na taj plato i kad pređeš cestu tu je odmah ćevabdžirnica, ima malu baštu ispred...pekara je pored..

Ko proba ne zaboravi ;)

tile
12.02.2003., 13:01
indian kaže:
Ovi u Starom kotaču su isto jako fini, al bezveze mi je šta dobiješ obični kruh s njima..

Slazem se, u Starom kotacu fali lepinja. *ebes cevape bez luka i lepinje.

13.02.2003., 08:30
Zvjezdice: Ma koga ti farbas...Ti tamo ides zbog piva a ne zbog cevapa

izmedju ostalog :D
ali samo dva deci i vec sam dilajla :D

Septembar
13.02.2003., 23:53
Morski vražičko kaže:
Ajmo ljudi koja vam je najbolja....tj. di su vam najbolji čevapi u gradu???
kod Замоле, u Starom Zanatskom :D

macros
15.02.2003., 18:16
Meni su u Cvjetnom dobri, osim što mi smeta što su po 4 čevapa zaljepljena. Nije to to...

Eladio
16.02.2003., 17:06
indian kaže:

Ko proba ne zaboravi ;)

cevapi i pol :top:

Winona2
16.02.2003., 20:43
ne volim cevape...:p

a sad pobjegoh prije negoli me netko od vas stigne :D

Princeza
17.02.2003., 02:25
indian kaže:

Ja mrzim ajvar, ali zato kaaaajmaak! :top: Lepinja i luk se podrazumijevaju. :top: :)

Rita
08.03.2003., 17:09
Ljudi trebam pomoc,prijatelj amer me molio recept za cevape.Oni bi sutra rostiljali a ja nemam u ni jednoj kuharici pravi recept.Upomoc,ja ih znam napraviti ali kak da mu objasnim da treba liznut meso da proba okus i koliko cega da stavi.Ak netko ima tocne mjere,please;)

el_mariachi
08.03.2003., 17:13
Rita kaže:
Ljudi trebam pomoc,prijatelj amer me molio recept za cevape.Oni bi sutra rostiljali a ja nemam u ni jednoj kuharici pravi recept.Upomoc,ja ih znam napraviti ali kak da mu objasnim da treba liznut meso da proba okus i koliko cega da stavi.Ak netko ima tocne mjere,please;)
Ne volim Amere al evo (http://www.teme.org/showthread.php?s=&threadid=2830)

just Sandy
08.03.2003., 17:29
Princeza kaže:
Je l' jos uvijek postoji ona cevapdzinica na Cvjetnom?!? :confused:

Nemojte mi se smijat, nisam tamo bila sto godina, a imali su super cevape. ;) :) :top: :s O da, i još uvijek su super. Često tamo ručam sa soylentom i još nekim prijateljima. :)

"Kombinacija" je zakon, ubiješ se od mesa - 2 šiša i 2 pločice u lepinji. :top:

Vanjushka
08.03.2003., 19:32
osim što mi smeta što su po 4 čevapa zaljepljena. Nije to to...

Daj covjece, to su legendarni Banjalucki cevapi.

Eladio rece Zeljo i Mrkva :top: Zeljo Zeljo, najbolji cevapi na svijetu.

Zaboravio si Ferhatovica i Hodzica, ma dovoljno je uci na Bascarsiju, koliko mirise bolestan bi ih jeo.

Rita
08.03.2003., 22:00
hvala mariachi;)

el_mariachi
08.03.2003., 22:54
macros kaže:
osim što mi smeta što su po 4 čevapa zaljepljena. Nije to to...
When in Rome, do as Romans do:eek:

Vanja : mrtva bi ih usta jela :eek:

Rita: Ima da ispricas kakvi su ispali.:eek:

sike
20.11.2003., 13:37
:top: gdje ste jeli najbolje cevape u zg?
Danas sam probao po preporuci u rostiljnici BIG MAMA na Kvatricu.Mrak.Pravi banjalucki cevapi u somunu,savrsenstvo.preporucam svima.

Rajna
20.11.2003., 14:59
Dobri cevapi u Zagrebu. :confused:

Contradicition in term. :D

mudrica
20.11.2003., 15:24
Rajna kaže:

a zašto?
misliš da u zg nema bosanaca koji otvaraju čevabdžinice?
ima i pitara sa burekom, sirnicom, zeljanicom, maslenicom, krompirušom itd., samo što mu pite baš i nisu neke (tip sam vuče tijesto, ali pite mu nisu dobre)
trast mi, aj nou vot ajm sejing, lunjala sam svojevremeno dosta po sarajevu i zenici, tuzli, doboju itd.

T@nja
20.11.2003., 15:29
Rajna kaže:

Ajde, ajde, necemo se vrijedjat ;)
Jest da sam jela najbolje u Sarajevu (kod onog bivseg nogometasa, jel jos uvijek postoji?), ali ima ih jakooo dobrih u ZG.
Npr. cevapi u Cvjetnom!

vjeverica
20.11.2003., 19:09
nisam jela cevape u zagrebu , ali moram se javiti , jer sam velika obozavateljica cevapa.

zivjeli cevapi:top:

Winona
20.11.2003., 20:09
Rajna kaže:

naravno :) Jednako kao sto najbolja pizza nije u Italiji. Dapace tamo sam jela najgore pizze u mom zivotu.

A sto se cevapa tice - Rubelj gril. Ali to je bilo davno. Nisam aktuelna.

margarita
20.11.2003., 20:11
T@nja kaže:
Ajde, ajde, necemo se vrijedjat ;)
Jest da sam jela najbolje u Sarajevu (kod onog bivseg nogometasa, jel jos uvijek postoji?), ali ima ih jakooo dobrih u ZG.
Npr. cevapi u Cvjetnom!

Kod Zelje? :top:

MilkyWay
20.11.2003., 20:15
Joooj, Sarajevski čevapi su legendarni. :top: Pa s lukom i ona lepinja. I onda naletiš na muslimanski lokal, pa nema pive!?!? :lol:

Rita
20.11.2003., 20:40
:eek: nema cevapa bez pive,pa to je kao jedno.Piva-cevap,cevap-piva:D :top: Cvijetno,jedva cekam da dodjem u Zagabriu.

heureka
20.11.2003., 22:44
margarita kaže:
Kod Zelje? :top:

hm, zeljo je :top:, al ja mislim da je Tanja mislila na ferhatovica;)

T@nja
21.11.2003., 08:25
heureka kaže:
al ja mislim da je Tanja mislila na ferhatovica;)

E, bas taj :top:
Jest da je bilo prije skoro 20 godina, ali to se ne moze zaboraviti ;)

magic
21.11.2003., 08:30
Ja ne volim cevape :( mislim, pojedem ih i tako, ali drazhi mi je shish il pljeskavica.

A najdrazha hrpa kapule i piva :D

maristella69
21.11.2003., 12:30
Najbolje ćevape ispekao u nedjelju moj muž, pa pomfrit, pa ljubičasti luk, pa ajvar...One 'vani' ne volim, em su premasni, em mi se gadi vidjeti tko ih peče.
Sad ih opet nećemo jest 2 mjeseca.

margarita
21.11.2003., 14:28
Rita kaže:
:eek: nema cevapa bez pive,pa to je kao jedno.Piva-cevap,cevap-piva:D :top: Cvijetno,jedva cekam da dodjem u Zagabriu.

ma jebes i pivu kad mi cevape serviraju sa kruhom umjesto somuna - nije to to :D

tako su nama tj. mom muzu ovo ljeto u Zagrebu - iako sam mu ja govorila da se strpi da dodje u Sarajevo pa ce vidjet sta su pravi cevapi :D

ajd - bar je onda vidio razliku kad smo u Sarajevu maznuli po deset s lukom :klopa:

joj da Ferhatovic - vidi se da sam dugo van Sarajeva bila

opet_ja
21.11.2003., 16:39
Branimirac - ona strana bas na Branimirovoj.
Zove se Mrvica. (Medju rajom se zove "kod Tofke" isto kao i kad je ista stvar bila na originalnoj lokaciji, 'oce reci u BL). Preporucam toplo "kombinaciju s kajmakom".
Da, enterijer nije bas za pohvaliti se, ali klopa sigurno jeste. Ko voli...
Cvjetno se jos uvijek drzi.
Rubelj se "prokurvao" - meso mijesa lijevom nogom i to se opazi i u cevapima i u sis-u.

dr_skank
24.11.2003., 11:15
nisam išao u istraživanje spomenutih ćevabdžinica ali mi je rubelj sasvim okej..mogao bi kušat ove na cvjetnom i kvatriću ako su tako dobri :klopa: :Pivo:

Rajna
24.11.2003., 12:09
Winona, kad si zadnji put jela cevape u Sarajevu? :rolleyes:

Lola
24.11.2003., 13:44
heureka kaže:
hm, zeljo je :top:, al ja mislim da je Tanja mislila na ferhatovica;)

asim ferhatovic???hase!!!neeeedeeljaaaa....
cevapi nisu losi u big mami..a meni su dobri kod trovaca u ilici.inace, moze cevapi bez piva al ne moze bez kajmaka!
i da, cvjetno!

verica
24.11.2003., 14:04
U Historijskoj čitanci od Miljenka Jergovića piše da kod Ferhatovića u čevape stavljaju prašak za pecivo :rolleyes: i da su najbolji čevapi u Sarajevu neki skroz drugi

Corto
24.11.2003., 14:14
Bilo je to davno kad su cevapi na cvjetnom bili zakon. Onda su se prokurvali pa su se i tamo pocele dobivati plocice a ne cevapi.
Zadnjih par godina nisam tamo zalazio, ali ne vjerujem da netko tko jednom pocne felsati, da ce se popraviti!!
Inace ne podnosim plocice, moze meso biti dobro, ali zna se kakav mora biti cevap. Nazalost, to se sve rijedje nadje.

Posto nisam vise bas puno u Zgbu, nisam trenutno u toku, ali nekoliko mjesta mi je ostalo u sjecanju, mozda jos uvijek rade:

Moj favorit je nekoc bio kiosk na Tresnjevackom placu, i to onaj prvi. Tamo je znala biti redina od 20 ljudi, a istovremeno na kiosku do njega, isto sa cevapima, nije bilo nikoga. Odavno ne bijah tamo.

Takodjer birtija kada se iz Ljubljanske skrene u Precko (prvi semafor), pa na desnu stranu.

Neznam sto je sa bivsim Aleksincem, tamo se nekada jela pleskavica sa kajmakom.

Trenutno mi je omiljeno mjesto u Gajnicama na placu. Zapravo je to pizzeria, ali Cevapi su dobri i za preporuciti, a uz luk se dobije i ajvar!!

Rajna
24.11.2003., 15:02
verica kaže:
U Historijskoj čitanci od Miljenka Jergovića piše da kod Ferhatovića u čevape stavljaju prašak za pecivo :rolleyes: i da su najbolji čevapi u Sarajevu neki skroz drugi

Otkad su studenti filozofije pozvani da kazu koji su cevapi najbolji....cccccccc..........

Pozdrav Miljenku, koji je studirao na istom faxu ko i ja. :)

T@nja
24.11.2003., 15:43
Corto kaže:
Bilo je to davno kad su cevapi na cvjetnom bili zakon. Onda su se prokurvali pa su se i tamo pocele dobivati plocice a ne cevapi.
Zadnjih par godina nisam tamo zalazio, ali ne vjerujem da netko tko jednom pocne felsati, da ce se popraviti!!
Inace ne podnosim plocice, moze meso biti dobro, ali zna se kakav mora biti cevap. Nazalost, to se sve rijedje nadje.

Kaj ti smetaju plocice? Vazan je okus....
Uostalom uzmes onda sis- cevap, on je stvarno dobaaaaaar!

ZorcJ
24.11.2003., 16:04
Ima li gdje dobrih cevapa u Rijeci?

Lola
24.11.2003., 16:37
evo sad najiskrenije,ja bas nisam neki posebni ljubitelj cevapa, tipa da cu prije izabrat njih nego nesto drugo s rostilja.i najbolje mi radi tata a buduci da ih u sarajevu nisam jela znam samo da su u bilo kojem kiosku na cesti u beogradu bolji nego na vecini mjesta u zg. a u restoranima kad vec jedem rostilj radije jedem nesto drugo.;)

heureka
24.11.2003., 19:24
verica kaže:

ma da.. neko voli milku, neko voli nestle, neko voli onu staru eurokrem cokoladu...etc...etc.. bilo bi smijesno da su svim ljudima najbolji cevapi na istom mjestu:)
ja inace cevape ne jedem cesto.. jedino kad sam u gradu i nemam vremena za bilo sta drugo, a kad ih jedem jedem ih ili u mrkvi il kod zelje:) ferhatovic mi nikad nije usput...al ga dosta ljudi okiva u zvijezde:)

magic
24.11.2003., 20:56
ZorcJ kaže:
Ima li gdje dobrih cevapa u Rijeci?

Marun, Vukovarska ul.

'Lovorka Kukanic', Pehlin

Fadila, donji Zamet

Shajbic, Belveder

Bubili
27.11.2003., 12:37
opet_ja kaže:
Branimirac - ona strana bas na Branimirovoj.
Zove se Mrvica. (Medju rajom se zove "kod Tofke" isto kao i kad je ista stvar bila na originalnoj lokaciji, 'oce reci u BL). Preporucam toplo "kombinaciju s kajmakom".
Da, enterijer nije bas za pohvaliti se, ali klopa sigurno jeste. Ko voli...
Cvjetno se jos uvijek drzi.
Rubelj se "prokurvao" - meso mijesa lijevom nogom i to se opazi i u cevapima i u sis-u.
:top: potpisujem sve gore navedeno :s

Ima jos i Cingac na Borongaju tu su sisevi ogromni, a i cevapima nije mane, nisam probala ali mi je kcer a ona je vruhunski degustator cevapa !

Bubili
27.11.2003., 12:45
magic kaže:
Ne mogu vjerovati toj kolektivnoj fasciniranosti mesnim valjushcima.....

Draga magic, neki su na tome odrasli ... Smisao njihovog bica je u cevapima . Meni su neophodni u zivotu kao vitamin CH. Nemrem zivit bez cevapa, kosa mi otpada nokti zubi i dr ( necemo u detalje) ali jedna dobra porcija cevapa brise sve ruzno sto se desilo u tom danu.

Bolje cevap nego apaurin! :amen:

Jednom sam godinu dana za gablec jela samo cevape, pa su me i radne kolege pitale "kako samo mozes??":rigo:
Uglavnom, trauma iz djetinjstva - sta mogu ! :eek:

Hana_
28.11.2003., 00:15
Danas me decko vodio na cevape ..

..on je pojeo i moje , tesko mu palo :D a ja sam jela lepinju koju obozavaaaam i luk naravno..
..kasnije smo se ljubili..osjecaj ne mogu opisati :D

dr. Zoidberg
28.11.2003., 00:27
cevapi su zakon a najboli koje sam jeo su bili u donjem vakufu kad sam isao svirati tamo. jebote 20 komada a svaki cca 7 cm i to sve sa pivom 5 km.

ZorcJ
28.11.2003., 09:52
magic kaže:
Marun, Vukovarska ul.

'Lovorka Kukanic', Pehlin

Fadila, donji Zamet

Shajbic, Belveder

Puno hvala! Za Lovorku sam i ja cuo :klopa:

magic
28.11.2003., 09:56
ZorcJ kaže:
Puno hvala! Za Lovorku sam i ja cuo :klopa:

Ali tamo probaj i one veshalice/muckalice i slichno ;) meni je to puno bolje od bilokakvih cevapa.

sike
28.11.2003., 16:22
big mama je :s :top:

NIPPON
02.12.2003., 23:51
Bubili kaže:
[B

Ima jos i Cingac na Borongaju tu su sisevi ogromni, a i cevapima nije mane, nisam probala ali mi je kcer a ona je vruhunski degustator cevapa ! [/B]

Čuo sam za tog na borongaju daj pliz reci di je to točno:)

NIPPON
02.12.2003., 23:53
Ovo me več duže vrijeme zanima kaj je to kajmak:confused:

Septembar
03.12.2003., 00:15
kajmak???
jel se ti to zezas
zar ima neko ko ne zna sta je kajmak?

al ajd dobro, mozda i ima
dakle to ti je masnoca sa kuhanog mlijeka koja se slaze, soli i odstoji 3 sedmice, u neodoljivu smjesu :D

onozavam kajmak
ali ne na cevapima!

a cevapi, e madzik daleko je to od "obicnih mesnih valjusaka" ;)

dakle BIG MAMA here i come :p (next time in zgb)

T@nja
03.12.2003., 08:27
Septembar kaže:
kajmak???
onozavam kajmak
ali ne na cevapima!

dakle BIG MAMA here i come :p (next time in zgb)

Pliz donesi i meni malo kajmaka, ali onog pravog......tu u Zagrebu nema sanse da nadjes dobar kajmak, bar ne od kad se Juga raspala.

NIPPON
03.12.2003., 09:36
Septembar kaže:
kajmak???
jel se ti to zezas
zar ima neko ko ne zna sta je kajmak?

A kaj češ niko nije savršen ali eto proširila si mi horizonte:D

magic
03.12.2003., 09:38
Septembar kaže:

Ma samo se vi mesnovaljushkajte, a ja cu harachit po svemu drugome :B

mudrica
03.12.2003., 09:42
ćevape serviraju i u višezvjezdanim hotelima u zg pod nazivom "mesni prutići"
tko li samo smisli taj naziv?
inače, rubelj je otvorio u dubravi čevabdžinicu s izgledom restorana. navodno za poslovne ručkove zbog velikog interesa stranaca pa da ih se baš ne vodi na svakakva mjesta...imaju i grijaće ploče, konobari upicanjeni

magic
03.12.2003., 09:46
Nemam pojma o chemu prichate...nashi strani poslovni partneri prevrcu ochima kad chuju 'cevapcici, raznjici, pljeskavice...'

No zato nece odbit kalju, klopu pod pekom, ribe, maneshtre s prshutom, domace kobasice s kupusom te ostale hrvatske delicije. Kakvi mesni ugrushci :cool:

Bubili
05.12.2003., 16:27
magic kaže:
Nemam pojma o chemu prichate...nashi strani poslovni partneri prevrcu ochima kad chuju 'cevapcici, raznjici, pljeskavice...'

No zato nece odbit kalju, klopu pod pekom, ribe, maneshtre s prshutom, domace kobasice s kupusom te ostale hrvatske delicije. Kakvi mesni ugrushci :cool:

I nasi strani partneri kad dodju se cudom cude, kao jeli bi Mc. Donalds ( mek ****) , to im je sigurno, pa kad probaju cevape otkace skroz i onda nece vise nista drugo. Jedni su trazili da im u Svicarsku posaljemo cevape i ajvar.

Bubili
05.12.2003., 16:29
NIPPON kaže:
Čuo sam za tog na borongaju daj pliz reci di je to točno:)

Ulica Vukomerec bb

NIPPON
05.12.2003., 19:23
Bubili kaže:
Ulica Vukomerec bb

jel to tamo kod one pekare Agrapa ili tak nekak prek puta je Konzum:confused:

rokolina
10.10.2006., 01:22
Molim savjete gdje se mogu naci zbilja dobri cevapi i burek u Zg? Nije uvjet da cevabdzinica/burekdzinica budu na istom mjestu. Hvala

Rick Lee
10.10.2006., 09:09
najbolji meni znani burek je na placu volovčica, al ne u pekari nego baš u objektu na kojem piše svježi burek:)

najbolji šiš ćevapi su u čingaču, na vukomercu

najbolja punjena pljeskavica je u jednom pajzlu Marinero u rudešu

blizu okretišta črnomerec imaš rupu Mitnica, tamo preporučujem Ružu hrvatsku(šuplja zdepasta komadina mesine punjena sa odličnim kajmakom), a i Vješalica je navodno zakon

ćevape jedem na kvatriću jer za 10 i pol kuna dobiješ malu porciju sa više nego pristojnim ćevapima. ja ionako više volim guštat u lepinji i luku. ako hoćeš predimenzionirane ćevape opet te upućujem na Čingač.

eto:kiss:

polly
10.10.2006., 09:22
čingač dela ćevape s vegetom
daklem, križamo ih s popisa "naj"
a da su ogromni, jesu
a da su grdi za vidjet, jesu

labus osim mitnice drži lokal i na ravnicama, ali daleko je to od dana kad je bio na kegliću

na rudešu su dobri, u stvari jako dobri i u Rose, a i kotač na petrovaradinskoj se popravio
no taj već spada pod prečko

hasselbaink
10.10.2006., 09:28
za ćevape čuić kod stud. doma radic na savi, u zgradi gdje je baskiera 2

German
10.10.2006., 10:53
Čevapi:
- Čuić
- Srbin i Mitnica
- Pivnica Mlinarica
- Grana u Prečkom
- Šport na Utrinama

Burek:
- Romaja
- ona pekara na terasi Dolca

Sad sam gladan.. :zubo:

Dora K
10.10.2006., 13:33
Bio je ogroman topic o ćevapima od legiona pa kopaj malo po arhivi.
Burek nemam pojma, masno, žuč... ne jedem :o

atlantis
10.10.2006., 13:43
Bio je ogroman topic o ćevapima od legiona pa kopaj malo po arhivi.
Burek nemam pojma, masno, žuč... ne jedem :o

o ćAvapima :D

Tinchi
10.10.2006., 14:13
Mene od Rubeljovih ne boli trbuh. :) A to mi je inače kriterij za određivanje koji ćevci valjaju.
Od ostalih uglavnom pomalo boli :zubo: Il je zlo. A jedem male :tuzni:

Dora K
10.10.2006., 14:20
o ćAvapima :D

Polly pravopisno intervenirala :D

rokolina
11.10.2006., 01:41
Bio je ogroman topic o c´evapima od legiona pa kopaj malo po arhivi.
Burek nemam pojma, masno, zˇucˇ... ne jedem :o

OK, hvala, prostudirala sam malo legiona. Sve mi se cini nekak predaleko od centra (Ravnice - Srbin, Precko - Marinero, Rudes, Cvjetno itd) da bi se tam poslalo nekog ko dolazi u Zg na par dana, osim one Mitnice na Crnomercu u koju se izgleda zbilja isplati otici.
I nikak da skuzim gdje se tocno nalazi "Rose"?

A vi ostali koji nemate problema s masti i zuci, molim i dalje preporuke za burek:klopa:

PrittPen
11.10.2006., 10:20
OK, hvala, prostudirala sam malo legiona. Sve mi se cini nekak predaleko od centra (Ravnice - Srbin, Precko - Marinero, Rudes, Cvjetno itd) da bi se tam poslalo nekog ko dolazi u Zg na par dana, osim one Mitnice na Crnomercu u koju se izgleda zbilja isplati otici.

A vi ostali koji nemate problema s masti i zuci, molim i dalje preporuke za burek:klopa:

odlicnu zeljanicu pojela jucer u sofri - bosanski restoran blizu folnegovicevog. :)

Sdrafac
11.10.2006., 10:29
pa prvi ti je odgovor bio slastičarna/burekđinica na tržnici Volovčica..a roštilj nije za zanemarit ni u prvom neboderu na Heinzelovoj vis a vis nove Bille :top:

Saharun
11.10.2006., 10:45
pa prvi ti je odgovor bio slastičarna/burekđinica na tržnici Volovčica..a roštilj nije za zanemarit ni u prvom neboderu na Heinzelovoj vis a vis nove Bille :top:
Je stari je, i ja već o njemu postao.

Ali o čobancu, jebate najbolji u ZG.

a e, zove se Paprika. :D

atlantis
11.10.2006., 12:46

na rudeskoj...

idesh ljubljanskom u smjeru zapada i skrenesh desno u rudesku (nama vrabani i mc donalds su ti na tom krizanjeu)... nakon 150 metara s lijeve strane je bistro rosa :o

Tigy
11.10.2006., 12:48
Rubelj grill ... :top:

ivandart
06.11.2006., 14:45
Konačno savršeni ćevapi. Novi restac Saće (od sarajevski ćevapi) u punom smislu restac ne nekakva rupa na kakve smo navikli...a cevapi-ukusni socni, somun velicine tanjura za pizzu socan a ne masan, mjuza BiH osamdesetih Dugmici, jabuka i sl... ma pravi ugodjaj. Restac je na av. dubrovnik u naselju trokut

cerberus
06.11.2006., 16:23
čingač definitivno.
naždereš se ko svinja za malo para. :top:
a i prefino je :s

polly
06.11.2006., 16:29
a i prefino je :s

prefino :eek:
ćevapi s vegetom :nono:

Zemljanin
06.11.2006., 16:35
U Zagrebu: kod Cuica na Kneziji.

U Bjelovaru: Rubelj

U Sarajevu: kod Zelje

U Tuzli: Sezam na Banji

U Beogradu: nekad davno... kod Oraca

Reklo bi se da volim cevape...

x-type
06.11.2006., 16:40
U Bjelovaru: Rubelj

nije te dugo bilo u bj jer rubelj više ne postoji, sad je vinko:)

Zemljanin
06.11.2006., 16:41
nije te dugo bilo u bj jer rubelj više ne postoji, sad je vinko:)

:)

Istina, od Terezijane ovog ljeta... a je l' i daje furaju "Rubelj makrobiotiku":zubo:

x-type
06.11.2006., 16:43

Istina, od Terezijane ovog ljeta... a je l' i daje furaju "Rubelj makrobiotiku":zubo:
nemam pojma, nisam bio tamo dobre 2 godine. a šta je rubelj makrobiotika?

Zemljanin
06.11.2006., 16:48
Nista, x-type... to je zeka-peka... mislim tko bi toliko mesa zvao makrobiotikom? Znaci, bio sam poslije tebe tamo... ja sam mislio da se i dalje zovu Rubelj, ali su samo zadrzali tu recepturu (Iako je g. Rubelj, danas vise poznat po jet-skiju, u nekim novinama izjavio da su danasnje cevabdzinice koje rade tzv. Rubeljove cevape - izmodificirale njegov originalni recept. Kojeg je svojevremeno prodao - kako je rekao za 200 tis. pokojnih maraka).

cerberus
06.11.2006., 16:53
prefino :eek:
ćevapi s vegetom :nono:

:rolleyes:

polly
06.11.2006., 16:54
a kja rolaš?
rade ih s vegetom
meni se ona općenito ne dopada, a u ćevape mi nikak nejde
stvar ukusa

a da su porcije goleme, jesu
samo kaj nisu prefini nikako

x-type
06.11.2006., 17:28
Nista, x-type... to je zeka-peka...
a to.. ma dobro onda, ja sam se uplašio da možda znaš za nekakve pikanterije u tom restoranu pa da g aobilazim. znam samo da imaju preloše lignje.

KAELA
13.01.2007., 16:00
meni je burek najbolji u onoj pekarni vjesnik na savskoj.

Anson
15.01.2007., 17:45
Čevapi:
- Čuić
- Srbin i Mitnica

Burek:
- Romaja

:top:

meddo
16.01.2007., 08:35
Ćevapi kod bosanca u Cvjetnom, ponase šiš ćevapi.
Burek, kao što je netko već naveo, na placu u Ivanićgradskoj :s

bucek
16.01.2007., 09:36
E da,na Cvjetnom kod Bosanca-odlični čevapi!!!!!
Navodno i u sofri da su odlični...nisam još bila!

sis
16.01.2007., 12:50
Burek- u bureku u Zapruđu.

atlantis
16.01.2007., 13:31
Navodno i u sofri da su odlični...nisam još bila!

jesu, jesu :o :D :D

Zla patka
16.01.2007., 15:45
čingač dela ćevape s vegetom
ma da stavljaju i sismisje mlijeko - predobri su

obi
16.01.2007., 16:13
U sofri su najbolji

maryann5
17.01.2007., 20:56
Rubelj grill ... :top:
slažem se :p

kumek
17.01.2007., 21:26
Kod trovača u Ilici, pogotovo kad dojdeš nakon koncerta i Jabuke u tri vjutro. Nema boljih.

polly
17.01.2007., 21:36
U sofri su najbolji

:top:
pa rudeš
pa labus, jen i dva

nije baš taj nivo cijene, ali nije niti preskupo
kamanjo nova ves, roštilj plata za dvoje = 150 kuna, najede se četvero i to dobrih jelaca
izvrsno

cropduster
09.05.2007., 17:45
Molim vas da mi probate objasniti kako najblize od stadiona Maksimir do Čingaća autom
hvala :kiss:

x-type
09.05.2007., 18:08
pretpostavimo da si kod stadiona na Maksimirskoj. kreneš prema centru. na prvom semaforu lijevo (ok, prvi je onaj za tramvajsko okretište, odmah iza njega je pravo raskršće sa semaforima). to je ulica Svetice. ideš tom ulicom ravno i to dosta dugo. na drugom raskršću koje ima tramvajsku prugu ideš lijevo (to ti je Vukovarska). e sad ideš tom ulicom pravo. kad prođeš desni zavoj (jedan jedini) onda nakon njega ideš u drugu lijevo. to je Čavićeva. ideš do kraja pa desno. to je Vukomerec. negdje 300-400 m s lijeve strane na broju 25 je Čingać.

snjoxi
10.05.2007., 10:27
ne znam kaj ljudi vide u tim cevapima. meni su bili jedni od losijih u zivotu koje sam probala.

Zla patka
10.05.2007., 11:28
ne znam kaj ljudi vide u tim cevapima. meni su bili jedni od losijih u zivotu koje sam probala.

mozda imas pomaknuti ukus u cevapima...mozda si taj dan pila vrucu kavu, opekla jezik i papile su ti bile umrtvljene

polly
10.05.2007., 12:06
a možda joj ne paše vegeta u njima kojoj fakat nije mjesto u ćevapima

štemajzl
10.05.2007., 12:14
Šiš mi je OK, ali čevosima kvaliteta i veličina strašno varira, a i jedno i drugo izaziva strahovito prđenje ostatak dana.

Tam više nejdem.

kemik
10.05.2007., 12:15
prije puuuuuuuuuuuuuuuuno godina, ćevapi u čingaču su bili gotovo savrseni.

sad: ispod prosjeka.

gama
10.05.2007., 12:16

pa tako-tako.. Nisu loši, ali ni mene nisu oduševili. malo su možda suhi u onim gromadama od čevapa. više volim da su manji i zapečeni pa im i ta korica daje okus. preveliki su za moj ukus. ko da jedem mesnu štrucu, a ne čevape..

Zla patka
10.05.2007., 13:53

di ste izvukli tu vegetu o kojoj stalno pricate?ja jos nisam naisla na neki s vegetom...

snjoxi
10.05.2007., 15:34

vegetu u njih stavljaju?! :zubo: :cerek:
onda mi je sve jasno.
to nisu cevapi.

atlantis
10.05.2007., 16:46
di ste izvukli tu vegetu o kojoj stalno pricate?ja jos nisam naisla na neki s vegetom...

prosle godine bile nas tri... cak smo pisale o tome i na topicu o chevapima...

usred chevapa, mrkvica iz vegete :rofl:

realovka
24.07.2007., 18:00
Inače volim ćevape...probala sam ih na više mjesta...najgori su mi u Rubelju...a najbolji tam negdje u Bosni i u Papagaju na aveniji Dubrava.

chani
25.07.2007., 17:30
Ni ja ne volim rubelj,
odlicni su mi zadnji put bili u Grani na Preckom,
Dux se pokvario malo,znao je imati dobre cevape,
Stari kotac nis posebno, U Marineru nisam bila dugo, ali znali su imati dobre i lose, kak pogodis vrijeme i smjesu koju narucuju,
pecenjara Precko ima dobre cevape, ali sitni su

No1 kod skole u Preckom bezveze cevapi,
ali znaju imati dobar grah
il sam potrefila mozda dobar dan,
onda Mystic pizzeria iliti bivsa Gigi u Preckom, cevapi uzas,

u SC centru Precko se je otvorila nekakva pecenjara na katu, kao i novi grill Kod dede vidi se sa horvacanske, zanima me kakvi su tam...

murtela
26.07.2007., 01:36

Misliš vjerojatno na MZ poznatiji pod imenom kod Srbina ili kod Labosa. Super roštilj :top:

Still wonder
26.07.2007., 02:15
Misliš vjerojatno na MZ poznatiji pod imenom kod Srbina ili kod Labosa. Super roštilj :top:

kod srbina je super,
ćevape ne jedem nigdje pa ni tamo al kakve salate čovjek napravi maštovite i bogate - jednu njegovu porciju moš cijeli dan jest - savršeno nešto.:cerek:

lambuel
26.07.2007., 08:33
Da kod Srbina je super, al ćevapi su zadnje kaj bi jel kod njega... Ruža Hrvatska :klopa: - kao neka debela pljeskavica u obliku prstena, donuta, a toj rupi u sredini kugla kajmaka. I prilično papreno, u mesu ima dosta ljute crvene paprike :s :s Za predjelo mazalice - komadi somuna premazani istom tom smjesom faširanog mesa i crvene paprike i zapečeni, pa opet s kajmakom.

Za ćevape - uvijek biram Šport u Utrinama :s Ćevapi variraju od dobrih do izvrsnih, ali somun im je najbolji kaj sam ikad probal (uključujući i razne ćevabdžinice po Bosni). I jeftino pivo :top:

Lya
26.07.2007., 09:34
labi je zakon!:s ruza, ustipci, mazalice, gurmanska pljeska... :klopa: :klopa: :klopa:

zrixy
31.07.2007., 15:40
"Šarić" na tržnici Špansko! :top:
Odlični su!!!:s

Corto
02.08.2007., 16:02
Pravi znalci (sa iskustvom koje se mjeri desetljećima!) odlaze subotom ujutro u Samobor na plac na porciju čevapa.
Navučeš se od prve porcije.

Martinn
02.08.2007., 22:37
Tko je izvadio ovaj topic??? hahah sjećam se da su mi 2003. godine čevapi kod Čujića bili super, kad se otvorio. Nažalost danas :(

Trenutno u Zagrebu uvjerljivo su najbolji u Sofri, samo trebate tražiti tanku bijelu lepinju (nemaju ih ujutro dok se ne zagrije krušna peć i navečer kasnije kad ih potroše, a pekar otišao). Čevapi su po okusu jako blizu nekim najboljim mjestima u Sarajevu.

Od ostalih mjesta, konstantna kvaliteta je samo kod Srbina na Ravnicama, dok su na Črnomercu ponekad preslani, tak da tam ne jedem više.

Na svim drugim mjestima čevapi su jako promjenjive kvalitete, od dobrih do katastrofalnih. Npr. ponekad znaju biti dobri u Starom kotaču (ali nema lepinje) ili Marineru. Npr. Stari kotač je primjer čevapa bez ikakvih začina osim soli i papra ... i ne kužim zašto nekad to zeznu??

Sva ostala razvikana mjesta, npr. Saće, Utrine, Grana, Čingač, Rubelj, Čujić, itd. bolje izbjegnite, to nema veze sa dobrim čevapima.

danči
02.08.2007., 22:57
Pravi znalci (sa iskustvom koje se mjeri desetljećima!) odlaze subotom ujutro u Samobor na plac na porciju čevapa.

daj molim te reci di ti na placu u Samoboru kupuješ ćevape? prvi put čujem za njih:confused:

another cheetah
06.08.2007., 15:44
u Rijeci - Amel na drenovi
:klopa:

Stari Zeke
12.08.2007., 14:43
Za ćevape - uvijek biram Šport u Utrinama :s Ćevapi variraju od dobrih do izvrsnih, ali somun im je najbolji kaj sam ikad probal (uključujući i razne ćevabdžinice po Bosni). I jeftino pivo :top:

O da - Šport na placu u Utrinama. M.R.A.K.!
Inace, Rubelj=bolšit na kvadrat, Čingač=ok ak se hoces ubit ko svinja, no zivcira me kad "napare" lepinju umjesto da ju umoce u mast od cevapa i prepeku. Kotač=hm, kakvi su to cevapi bez lepinje? Ince, enma do Bascarsije (Željo!)

Still wonder
13.08.2007., 06:17
ne podnosim ćevape, al samo bi htjela reć da mi se recimo od nekih ćevabđinica te arome ne gade, podnošljive su - takvi su npr Rubelj,onda Kebab,Mekdonalds iako nema ćevape ima ta slična mesa - hoću reć mogu gledat ljude najnormalnije da to jedu,
ali jedna ćevabdđinica na Trešnjevci - sad mi mozak šteka nemrem se sjetit točno kako se zove - išla sam ujaku jednom po ćevape tamo - to je doslovno smrdilo za ubit se - ja ne znam jel ona ploča za pečenje uopće bila oprana:flop: - meso neko sivo a ona lepinja i još sam gledala kako to pripremaju,kad se sjetim napisat ću da ne ide nitko tamo.
skoro sam htjela ponitit narudžbu ali mi bilo neugodno, a ikak se ne razumijem u ćevape nisam mislila da će čak i moj ujak kad sam donijela s gađenjem to odbit pojest.

mislim da treba dobro oči otvorit kad se ide po tim čevapčinicama -
svakakva mesa ko zna sta se melje, moj frend je dio kosti u ćevapu jednom našo :horor:
ne znam zasto sam uopce dosla tu sad mi se povraca:flop:

Stari Zeke
13.08.2007., 08:55
ne podnosim ćevape, al samo bi htjela reć da mi se recimo od nekih ćevabđinica te arome ne gade, podnošljive su - takvi su npr Rubelj,onda Kebab,Mekdonalds iako nema ćevape ima ta slična mesa - hoću reć mogu gledat ljude najnormalnije da to jedu,
ali jedna ćevabdđinica na Trešnjevci - sad mi mozak šteka nemrem se sjetit točno kako se zove - išla sam ujaku jednom po ćevape tamo - to je doslovno smrdilo za ubit se - ja ne znam jel ona ploča za pečenje uopće bila oprana:flop: - meso neko sivo a ona lepinja i još sam gledala kako to pripremaju,kad se sjetim napisat ću da ne ide nitko tamo.
skoro sam htjela ponitit narudžbu ali mi bilo neugodno, a ikak se ne razumijem u ćevape nisam mislila da će čak i moj ujak kad sam donijela s gađenjem to odbit pojest.

svakakva mesa ko zna sta se melje, moj frend je dio kosti u ćevapu jednom našo :horor:

I ja mislim da ovo nije mjesto za tebe :)

Jatza
13.08.2007., 09:46
Inače ne jedem ćevape, u Rubelju su bi bljak, ali zato u Mačku na Savici su zakon :top:

Martinn
14.08.2007., 00:17
O da - Šport na placu u Utrinama. M.R.A.K.!
Inace, Rubelj=bolšit na kvadrat, Čingač=ok ak se hoces ubit ko svinja, no zivcira me kad "napare" lepinju umjesto da ju umoce u mast od cevapa i prepeku. Kotač=hm, kakvi su to cevapi bez lepinje? Ince, enma do Bascarsije (Željo!)

NE, Šport na placu u Utrinama je SRANJE za čevape, išao sam par puta sa ekipom iz HT-a kad sam tam radio i čevapi su ili sirovi, ili prepečeni ili čudnog okusa ... izbjegnite to mjesto!

lambuel
14.08.2007., 11:47
NE, Šport na placu u Utrinama je SRANJE za čevape, išao sam par puta sa ekipom iz HT-a kad sam tam radio i čevapi su ili sirovi, ili prepečeni ili čudnog okusa ... izbjegnite to mjesto!

NE, Šport na placu u Utrinama NIJE sranje za ćevape, išao sam puno puta s ekipom i ćevapi NIKAD nisu bili sirovi, ni prepečeni ni čudnog okusa... Nema potrebe da izbjegavate to mjesto!

Stari Zeke
14.08.2007., 15:51
NE, Šport na placu u Utrinama NIJE sranje za ćevape, išao sam puno puta s ekipom i ćevapi NIKAD nisu bili sirovi, ni prepečeni ni čudnog okusa... Nema potrebe da izbjegavate to mjesto!

Slažem se. Meni je recimo trenutno Šport u Utrinama broj 1kaj se tice ćevapa. Rubelj mi je oduvjek bezveze, a Čingač mi se zamjeril....

Nego, ima još jedna cevapdzinica blizu Tesle - zove se Filip. Doduše, nisam nikad tam jel ćevape nego "umašćeni somun s dodatkom senfa i luka" ;) Jebeno! A škvadra non stop dolazi po cevape, tak da vjerujem da su fini.

lambuel
14.08.2007., 15:55
Inače ne jedem ćevape, u Rubelju su bi bljak, ali zato u Mačku na Savici su zakon :top:

Nomen est omen? ;)

icegirl78
30.08.2007., 12:01
ima li netko za preporuciti neku pecenjaru u istocnom dijelu zagreba koja radi nedjeljom navecer? dolaze mi gosti pa bi narucila rostilj, a mz (kod srbina) na ravnicama nedjeljom radi do 4 popodne :mad:

Joules
30.08.2007., 12:11
Meni su najbolji u kiosku Filip (cini mi se da se tako zove) na tresnjevci kod jukiceve, tamo kod starog samoborskog kolodvora, prvi kiosk preko puta "Mrzle Pive"

icegirl78
30.08.2007., 12:31
hvala na odgovoru, ali tresnjevka mi je malo predaleko. treba mi pecenjara oko dubrave i maksimira.

i netko tko mi nece napraviti klasicne porcije cevapa u lepinji, vec da ja donesem svoju posudu pa da mi svo meso stave unutra.

TincH
30.08.2007., 12:54
Rubeljovi su zakon :s
Nisu uopće teški. Jedini koje mogu pojest cijele a da nemam probavne smetnje :D A i ukusni su.
Imaju i jednu manu - ne dostavljaju za manje od 50kn :(
Tak da uvijek moram naručit s nekim :rolleyes:

štemajzl
30.08.2007., 14:34
Rubeljovi su zakon :s

Jesu... ako imaš amuptirane okusne pupoljke, nemaš kriterija ili si vegan pa briješ na soju.

Nisu uopće teški. Jedini koje mogu pojest cijele a da nemam probavne smetnje :D A i ukusni su.

Rubeljovi su svašta, ali nisu ukusni.

icegirl78
30.08.2007., 15:11
ni meni rubeljovi nisu dobri, iz tog razloga ih nisam jela vec dugo vrijeme.

pchelicaMaja
30.08.2007., 15:23
Rijeka
Grill Lovorka na Rujevici.. Tamo sam super jela par puta

a ćevapa nema do onih na Baščaršiji..

morino
30.08.2007., 16:40

prva stvar jedan cevap stoji 4,3 ili 4,6 kn ne sjecam se,uglavnom pa si izračunajte 10 cevapa 43 kn i dobiš kruh uz to i cuga im je skupa a gledajući nisu restoran nego neka krčma.
lepinja minus ko kuća.

morino
30.08.2007., 16:43
Tko je izvadio ovaj topic??? hahah sjećam se da su mi 2003. godine čevapi kod Čujića bili super, kad se otvorio. Nažalost danas :(

Trenutno u Zagrebu uvjerljivo su najbolji u Sofri, samo trebate tražiti tanku bijelu lepinju (nemaju ih ujutro dok se ne zagrije krušna peć i navečer kasnije kad ih potroše, a pekar otišao). Čevapi su po okusu jako blizu nekim najboljim mjestima u Sarajevu.

Od ostalih mjesta, konstantna kvaliteta je samo kod Srbina na Ravnicama, dok su na Črnomercu ponekad preslani, tak da tam ne jedem više.

Na svim drugim mjestima čevapi su jako promjenjive kvalitete, od dobrih do katastrofalnih. Npr. ponekad znaju biti dobri u Starom kotaču (ali nema lepinje) ili Marineru. Npr. Stari kotač je primjer čevapa bez ikakvih začina osim soli i papra ... i ne kužim zašto nekad to zeznu??

Sva ostala razvikana mjesta, npr. Saće, Utrine, Grana, Čingač, Rubelj, Čujić, itd. bolje izbjegnite, to nema veze sa dobrim čevapima.
grana mi je prije bila ok samo sada svako malo hrskavice unutratako da nece vise,stari kotać super meso ali bez lepinje i ostavis brdo para.

morino
30.08.2007., 16:46

hrskavice vjerojatno

Lya
30.08.2007., 16:48
samo jedna rijec: mitnica!!!:s :s :s (vecini poznato kao "srbin")
od cevapa do ustipaka, ruze ili gurmanske pljeske.... :s :s :s

la-di-da
30.08.2007., 17:08
srbin, mitnica, labus, m&z, kako god hocete ali nema boljih cevapa do njihovih. neosporno. tko jednom proba-prizna! da ne spominjem gorenavedene pljeskavice, ustipke, vjesalice i nezaobilazne mazalice :respect: :s :s :s

ostalo sve je sorry excuse za cevape...toplo preporucam

BluesCat
30.08.2007., 17:45
srbin, mitnica, labus, m&z, kako god hocete ali nema boljih cevapa do njihovih. neosporno. tko jednom proba-prizna! da ne spominjem gorenavedene pljeskavice, ustipke, vjesalice i nezaobilazne mazalice :respect: :s :s :s

ostalo sve je sorry excuse za cevape...toplo preporucamJučer probao, dooooooooobri! A dobri su i na Kvatriću, Rubi.

štemajzl
30.08.2007., 20:24
Jesu, vrlo dobri. a pogotovo za tu lovu.

Napomena: Ruby grilll, a ne Rubelj!

TincH
31.08.2007., 10:12
Jesu... ako imaš amuptirane okusne pupoljke, nemaš kriterija ili si vegan pa briješ na soju.
Ni v od vegana :D
Probala sam iz nekoliko pečenjara u okolici i nijedni mi nisu ko Rubeljovi.
Valjda moj želudac zna, stvarno mi nikad poslije njih nije muka, što mi se s drugima znalo događati.
Naravno, ako otkrijem neke još bolje prebacujem se :)

TincH
31.08.2007., 10:13
Napomena: Ruby grilll, a ne Rubelj!Znam gdje je to, možda odem probat.

štemajzl
31.08.2007., 10:51
Naravno, ako otkrijem neke još bolje prebacujem se :)

Uf, dobro je... nisi izgubljen slučaj.

shakira
31.08.2007., 23:59
Hebao vas Rubelj! Ćevapi mu niš ne valjaju, nego je samo dostupan i kad se "udomaćiš", ne znaš za drugo nego za njega! A Čingač je mit koji šire dečki iz vojarne. Sranje, porcije su velike jer nabacaju soje, a naplate ti kao junetinu! Pušiona!

shakira
01.09.2007., 00:01
Meni su najbolji u kiosku Filip (cini mi se da se tako zove) na tresnjevci kod jukiceve, tamo kod starog samoborskog kolodvora, prvi kiosk preko puta "Mrzle Pive"

To su ćevapi i pol :s , a ne ovaj koji vozi Ferrarija :zubo: jer nam uvaljuje smeće i neće dostaviti ispod 50 kn!

Croatihno
06.10.2007., 16:21
Malo sam prošvrljao i pronašao ovu temu, pa me zanima jel netko probao ćevape u "Pečenjari GONG" na Gračanskoj cesti, blizu okretišta na Mihaljevcu ? Jedan lik je rekao da su dobri pa se spremam zapalit tamo....

turbododo
09.10.2007., 03:00
Hebao vas Rubelj! Ćevapi mu niš ne valjaju, nego je samo dostupan i kad se "udomaćiš", ne znaš za drugo nego za njega! A Čingač je mit koji šire dečki iz vojarne. Sranje, porcije su velike jer nabacaju soje, a naplate ti kao junetinu! Pušiona!

Slažem se samo što Rubelj ima solidnu kvalitetu mesa i podnošljive lepinje, a "slava" Čingača je pronesena od ljudi koji i ne znaju što je roštilj, a oduševljeni su šiš-ćevapima od pola metra, ćevapima veličine gedora i niskom cijenom (iako ni ta više nije tako niska).
Čingačevo faširano meso je puno prasetine i soje i veze nema s izvornim bosanskim specijalitetima.

Između ostalih preporučujem "Šarić-Grill" na placu u Španskom, banajlučki ćevapi (pločice), šiš i ostalo, meso dobro, cijene srednje, lepinje među boljima, lokalna dostava

Noemi
09.10.2007., 20:35
u Rijeci - Amel na drenovi
:klopa:

di je to?

meni su u lovorci bili ok, ali od kad sam cula price o trovanju:trk:

German
09.10.2007., 20:44
Malo sam prošvrljao i pronašao ovu temu, pa me zanima jel netko probao ćevape u "Pečenjari GONG" na Gračanskoj cesti, blizu okretišta na Mihaljevcu ? Jedan lik je rekao da su dobri pa se spremam zapalit tamo....

Soda Bikarbona... :mig: Bolje odi u Pilanu..

Croatihno
10.10.2007., 15:26
Soda Bikarbona... :mig: Bolje odi u Pilanu..

Ozbiljno ? Kaj su tak loši?

German
10.10.2007., 16:24
Ozbiljno ? Kaj su tak loši?

Pa nisam rekao da im je loš okus... :D Ozbiljno, odi rađe u Mlinaricu ili u Pilanu Bliznec. Iz Gonga naručujem samo dostavu (i to samo kad mi se ne da čekati)..

murtela
12.10.2007., 12:41
Sport- Trznica Utrine i "na znam ime" na uglu Ilice i Trga Francuske . S tim da je kod ovog drugog presudno to sto radi u sitne nocne sate. Trebalo bi te cevape probati jednom i po danu (bez utjecaja alkohola na osjetila okusa) :Pivo:
ps. rubelj- slazem se s onima gore koji su rekli da je njegova glavna kvaliteta to sto ga ima svugdje a ima jos i dostavu. I onda su se ljudi vremenom navikli na taj okus.

darci
17.10.2007., 02:10
U Zagrebu definitivno najbolji kod srbina (i ravnice i crnomerec).

Ali, upravo sam danas popodne bila kod Hodzica na Bascarsiji. Nek vam rastu zazubice :-)

lambuel
17.10.2007., 09:23
Sport- Trznica Utrine

:s :s

"na znam ime" na uglu Ilice i Trga Francuske . S tim da je kod ovog drugog presudno to sto radi u sitne nocne sate. Trebalo bi te cevape probati jednom i po danu (bez utjecaja alkohola na osjetila okusa) :Pivo:

Ne znam ni ja kak se službeno zove, ali u narodu je poznat kao "Trovač" :rofl: I da, nisu loši, al u Športa su ipak bolji :top:

NoBrain-NoPain
17.10.2007., 21:10
Ni ja ne volim rubelj,
odlicni su mi zadnji put bili u Grani na Preckom,
Dux se pokvario malo,znao je imati dobre cevape,
Stari kotac nis posebno, U Marineru nisam bila dugo, ali znali su imati dobre i lose, kak pogodis vrijeme i smjesu koju narucuju,
pecenjara Precko ima dobre cevape, ali sitni su

No1 kod skole u Preckom bezveze cevapi,
ali znaju imati dobar grah
il sam potrefila mozda dobar dan,
onda Mystic pizzeria iliti bivsa Gigi u Preckom, cevapi uzas,

u SC centru Precko se je otvorila nekakva pecenjara na katu, kao i novi grill Kod dede vidi se sa horvacanske, zanima me kakvi su tam...

Cek, niste jos vidjeli "Kod Dede" hranu?!? :top:

E tamo je odliiicno, to moras probat. cevapi su im prva liga! A i ostala hrana rastura! :s :s :s

benizg
11.01.2008., 21:48
Ak neko zna tko još osim Rubelja u Zagrebu dostavljuje ćevape? čujem da Čingač ima najbolje čevape no on vjerojatno ne dostavljuje...

:::lana:::
05.03.2008., 12:54
meni rubelj bezveze... ima pr super u zg, al ne znam kak se zovu :ne zna: niti di su jer mi ih dragi donese doma... budem pitala pa javim...
u st definitivno najbolje koje sam ikad jela... bace cevapi... mmmmmmmmm :klopa:

akont-ciko
05.03.2008., 18:58
moja lista najboljih čevapa:
Stari kotač
Marko - odmah iza Podsusedskog mosta u Rakitju ( betonska cesta)
Gornji Vukojevac, na cesti V. Gorica - Sisak , ne znam kak se birtija zove,al je s desne strane kad se ide za Sisak ima veliko parkiralište i mrak čevape

Dlapek
06.03.2008., 10:00
U Zagrebu definitivno najbolji kod srbina (i ravnice i crnomerec).

Ali, upravo sam danas popodne bila kod Hodzica na Bascarsiji. Nek vam rastu zazubice :-)
Za Hodžića ti zbilja zavidim,a ja sam u sarajevu Mrkvin mušterija.
Kaj se tiče Mitnice - sve najgore !!!!

_Mystical_
06.03.2008., 23:14
zašto protiv mitnice? njihova pljeskavica s kajmakom mi i sad izaziva sline...:)

abaznj
09.03.2008., 12:40
Najbolji su u Sofri:top: u Borovju (blizu nove dzamije) , kao i sva bosanska hrana .

homosapiens
10.03.2008., 10:30
Ocete adrese cevabdzinica na bascarsiji koje obskrbljuje Rubelj (naravno pravi za njih sarajevski kalsicni cevap, a ne cetvrtasti banjalucki) ili mogu vam svaki dan linkati sliku s granicnog prijelaza njegovih kamiona koji voze cevape u Bosnu.
Prije cca god. dana cak je pisalo u jednim bosanskim novinama o Rubelj cevapima u Sarajevu

Zato skidam kapu njegovim cevapima kad mogu proci na bascarsiji.

Tiny dancer
24.03.2008., 14:21
Gladne oči u Cvijetnom naselju...mmmm :)

somekindofmonster2
08.04.2008., 19:42
Zasto onda na Rubeljovoj stranici pise da je dostava besplatna,i trebam najbolju cevabđinicu u Sarajevu uskoro idem pa ono neki prijedlozi su dobrodosli....

mazivas
09.04.2008., 12:24
pecenjara java tam na krizanju zagrebacke i koja li je ono...ma odmah na semafour kad prodjes podvoznjak poslije plive ...

abhb
16.04.2008., 01:13
Ja sam probao ćevape bar na 40-50 mjesta po Zagrebu... Šta ću kad mi je to najdraža hrana i zavirio sam u skoro svaki grill i restoran od Gajnica do Sesveta i mogu izdvojit ove neke koji su me se posebno dojmili.

MARINERO u Prečkom
MITNICA Črnomerac
MZ LABUS Ravnice, Mitnica i MZ su od istog vlasnika Srbina i meso je kao isto iako su meni na Črnomercu bolji.
GLADNE OČI na Cvijetnom
MIRAMARE u Miramarskoj
Piterija TOMISLAV na križanju Selske i Ozaljske
ČINGAČ na Borongajskoj, ali stavljaju soju i sodu bikarbonu, pa poslje bude malo problema sa želudcom,al dok ih jedeš ekstra su ukusni.

Od ovih se ne mogu odlučit baš za najbolje, al mislim da nećete pogriješit nigdje ako odete, samo vi sa slabijim želudcom ne idite u Čingač, jer će poslje bit problema zbog sode bikarbone. Zato im i jesu onako veliki... Nabubre skroz. Nekad ih nemojte odmah pojest nego sačekajte 20 minuta, da vidite kako će se smanjit.
Eto toliko od mene. Nadam se da sam pomogao.

Martinn
16.04.2008., 01:40
Ja sam probao ćevape bar na 40-50 mjesta po Zagrebu... Šta ću kad mi je to najdraža hrana i zavirio sam u skoro svaki grill i restoran od Gajnica do Sesveta i mogu izdvojit ove neke koji su me se posebno dojmili.

MARINERO u Prečkom
MITNICA Črnomerac
MZ LABUS Ravnice, Mitnica i MZ su od istog vlasnika Srbina i meso je kao isto iako su meni na Črnomercu bolji.
GLADNE OČI na Cvijetnom
MIRAMARE u Miramarskoj
Piterija TOMISLAV na križanju Selske i Ozaljske
ČINGAČ na Borongajskoj, ali stavljaju soju i sodu bikarbonu, pa poslje bude malo problema sa želudcom,al dok ih jedeš ekstra su ukusni.

Od ovih se ne mogu odlučit baš za najbolje, al mislim da nećete pogriješit nigdje ako odete, samo vi sa slabijim želudcom ne idite u Čingač, jer će poslje bit problema zbog sode bikarbone. Zato im i jesu onako veliki... Nabubre skroz. Nekad ih nemojte odmah pojest nego sačekajte 20 minuta, da vidite kako će se smanjit.
Eto toliko od mene. Nadam se da sam pomogao.

Izbaci iz liste Piteriju Tomislav i Čingača .... ne kužim prema tvom opisu Čingača zašto bi uopće išao tamo???

Martinn
16.04.2008., 01:41
Ocete adrese cevabdzinica na bascarsiji koje obskrbljuje Rubelj (naravno pravi za njih sarajevski kalsicni cevap, a ne cetvrtasti banjalucki) ili mogu vam svaki dan linkati sliku s granicnog prijelaza njegovih kamiona koji voze cevape u Bosnu.
Prije cca god. dana cak je pisalo u jednim bosanskim novinama o Rubelj cevapima u Sarajevu

Zato skidam kapu njegovim cevapima kad mogu proci na bascarsiji.

Pričaš gluposti, Rubelj nema pojma napraviti smjesu za čevape .. u Zagrebu su koma, a da bi radio nešto što prolazi u Sarajevu ... daj nemoj nas nasmijavat.

Martinn
16.04.2008., 01:43
Najbolji su u Sofri:top: u Borovju (blizu nove dzamije) , kao i sva bosanska hrana .

U Sofri čevapi više ne valjaju, ne znam što se dogodilo, ali zadnja 3-4 puta su bili koma, tako da sam odustao od njih :(
Inače su bili najbolji stvarno ... tužno :(

abhb
16.04.2008., 01:52
Tomislav ima super ćevape. Juneće, roštilj na drveni ugalj i još ne znam nikog da je imao zamjerku na njih. Što tebi ne valja? Sve je prihvatljivo. Za trideset kuna dobiješ deset ukusnih, mekanih ćevapa od junetine bez loja, i još pomfrit od domaćeg krumpira, ne iz vrećice, ajvara i luka. a Čingač-ne možeš poreć da je ćevap ukusan, sočan, dok ga jedeš super. Meni osobno ne smeta ništa kad pojedem tamo, a znam od ljudi koji su išli sa mnom, a slabijeg su želudca da su imali problema, pa da upozorim ako netko ima nekih problema da ne ide.

Martinn
16.04.2008., 11:14
Tomislav ima super ćevape. Juneće, roštilj na drveni ugalj i još ne znam nikog da je imao zamjerku na njih. Što tebi ne valja? Sve je prihvatljivo. Za trideset kuna dobiješ deset ukusnih, mekanih ćevapa od junetine bez loja, i još pomfrit od domaćeg krumpira, ne iz vrećice, ajvara i luka. a Čingač-ne možeš poreć da je ćevap ukusan, sočan, dok ga jedeš super. Meni osobno ne smeta ništa kad pojedem tamo, a znam od ljudi koji su išli sa mnom, a slabijeg su želudca da su imali problema, pa da upozorim ako netko ima nekih problema da ne ide.

Opet pričaš protiv sebe :D

Zašto bi netko išao u Čingač ako znaš da neki ljudi imaju problema sa želucem i ako znaš da unutra krca sodu bikarbonu??? Pa ima mjesta gdje se to ne radi i gdje ljudi nemaju problema sa želucem ... zašto onda ići npr. u Čingač?

Piterija Tomislav je katastrofa što se tiče hrane općenito, usluge, čistoće ...

German
16.04.2008., 11:16
Piterija Tomislav je katastrofa što se tiče hrane općenito, usluge, čistoće ...

Usluga je katastrofalna, za čistoću ne znam (nisam bio na WC-u) ali su čevapi odlični.. :kava:

Skittle
16.04.2008., 11:31
došla sam do uznemirujućeg zaključka da na području Maksimira nema pristojnih ćevapa :tuzni:

German
16.04.2008., 13:04
došla sam do uznemirujućeg zaključka da na području Maksimira nema pristojnih ćevapa :tuzni:

A Labus (tj. Srbin)? :mig:

Skittle
16.04.2008., 14:39

na Ravnicama :misli:..ali gdje točno?

German
16.04.2008., 16:14
Ideš Maksimirskom, na prvom semaforu poslije stadiona skreneš u Hondlovu, pa na slijedećem križanju lijevo. Restoran ti se nalazi s desne strane, nekih 50 metara. :)

Varla
16.04.2008., 22:28
Ideš Maksimirskom, na prvom semaforu poslije stadiona skreneš u Hondlovu, pa na slijedećem križanju lijevo. Restoran ti se nalazi s desne strane, nekih 50 metara. :)

moze jednom za ljude koji bi isli tramvajem/busom/pjeske? pliz.

German
17.04.2008., 09:58
moze jednom za ljude koji bi isli tramvajem/busom/pjeske? pliz.

Kaj, trebam možda još i pojesti umjesto tebe.. :rolleyes:

Imaš dovoljno informacija! :kava:

Primitive
15.07.2008., 16:36
Jel radi Mitnica? Znam da im se kuhinja bila zapalila prije godinu ili tako nesto.

štemajzl
15.07.2008., 20:43
Zapalila se više puta ali radi.

deedeedee
04.08.2008., 18:19

odakle ti ta informacija?

OpticaLL
21.08.2008., 14:27
sto se CINGACA tice, pa da stavlja cisto meso u tim kolicinama odavno bi propao.. sis cevap mu izgleda ko flasha od coca-cole i tocno se kuzi da su nabubrili od necega tj. da nije cisto meso.. ma bezveze, kad mi neko kaze da su mu tam fini cevapi jer se moze ubit za malo para padne mi mrak na oci.. kupis kruh i pol jegera i isto se ubijes za malo para.. a kod LABUSA je rostilj odlican, i cevapi su dobri al bi pljeska u kajmaku i mazalice ipak bili moj favoriti.. TROVAC je oke, samo preskup za tako male porcije.. u CVJETNOM su daleko bolji sis od cevapa, valjda subjektivno jer stvarno ne volim cevape u plocicama.. u STAROM KOTACU su po meni najbolji izbor raznjici, cista vratina, i fakat su odlicni... GRANA ima fakat oke rostilj i oke cijene..
CUJIC isto dobar, al sam tamo jeo svega dva puta i to davno pa nemogu bas sad komentirat... u SOFRI smo klopali platu za dvoje i definitivno su me odusevile sudzukice, tanke pikantne kobasice.. GLADNE OCI su korektne, fina je hrana samo ne znam, imam dojam da mi je sve to isto bolje kod labusa.. i na kraju, KAMANJO u novoj vesi, ne znam bas, nemam zelju ponovno tamo otici.. :ne zna:

p.s. mislim da komentari kak kod rubelja cevapi valjaju stvarno zvuce besmisleno!!!

morino
22.08.2008., 23:48
grana ovo ostalo mi je li la.

PilotInstruktor
24.08.2008., 00:25

:s:s:s:s :top::top:

marko2801
20.09.2008., 12:47
ono u čingaču nije ćevap nego mljeveno meso u obliku ćevapa. Receptura nije originalna jer nije junece meso. Inace zna se gdje se ide na originalni ćevap.

nita0000
23.09.2008., 22:56
Najnajbolji čevapi koje sam u životu pojela i gdje svaki tjedan barem jednom odem na ručak - pečenjara Medveščak na Branimircu...mmmmmmmm
:top::top::top::top::D

m_milica
27.09.2008., 13:28
Kantun Paulina u Splitu.

ilumina
08.12.2008., 16:33
Medvešćak na Branimircu je stvarno super. Jeo sam tamo par puta.

Inače, fakat sam bio u velikoj većini čevabdžinica i restorana koji nude roštilj na području Zagreba i na temelju toga sam suzio izbor:

kad idem na ćevape prvi izbor je Sport na tržnici Utrine (južna strana) - jeo sam tamo bar 50 puta i nikad ćevapi niti lepinja ili luk nisu bili loši. Dapače, vrhunski ; drugi izbor Grana ili Marinero u Prečkom ;

restorani s roštom - MZ ili Mitnica je broj 1, a super su i Gladne oči, Dida (Prečko) i Pri zvoncu (Vrbik)

Allexis
08.12.2008., 22:31
Inace zna se gdje se ide na originalni ćevap.

ja ne znam :ne zna: share information with me :D

ovdje u zg sam bila u MZ Labusu :top:, ali se ne mogu mjeriti s ćevapima koje sam jednom jela u travniku :klopa:

Dlapek
09.12.2008., 11:17
ja ne znam :ne zna: share information with me :D

ovdje u zg sam bila u MZ Labusu :top:, ali se ne mogu mjeriti s ćevapima koje sam jednom jela u travniku :klopa:

Također,najbolji ćevapi pojedeni u Travniku.
Ovo kaj se nudi i peče po Zagrebu je neka blijeda reminescencija na ćevape.
zato ih i ne jedem.Nigdje.

zg-nebo
09.12.2008., 13:26
zrinski u remetama,vinec,roštilj mu je mljac

Allexis
09.12.2008., 14:16
vidjela iz auta kada sam prolazila vukovarskom....nalazi se u zgradi koja je između MUP-a i HEP-a....odmah do toga su i daily fresh i union...pretpostavljam da je novo otvoreno jer do sada to nisam zapazila, a nemoguće da mi je promaknulo s obzirom da je natpis velik....jel netko zna nešto više?

Gipsyqueen
09.12.2008., 14:17
Kad sam nedavno prolazila još nije bilo otvoreno. Baš ću pogledati popodne.

Allexis
09.12.2008., 14:20
prošla jučer navečer, oko 1, bilo zatvoreno....al natpis svijetlio pa nisam mogla ne primijetiti....baš me zanima kakva će biti hrana...

Dlapek
09.12.2008., 15:33
prošla jučer navečer, oko 1, bilo zatvoreno....al natpis svijetlio pa nisam mogla ne primijetiti....baš me zanima kakva će biti hrana...

..sarajevska.

Allexis
09.12.2008., 16:55
:D nikad bila u sarajevu pa ne znam :D

al se nadam da budu dobri ćevapi s roštilja kao što su travnički :cerek:

Dozer
09.12.2008., 21:26
Kantun Paulina u Splitu.

bljak :)

Nick Fallin
02.03.2009., 09:13
Kao iz naslova molim preporučite mjesto.

Cijena neka bude dostupna, do nekih 50kn po osobi.

milorad
03.03.2009., 19:36
Pa najbolji su kod Muje. To je moja preporuka, mada mnogo vise volim Sarajevske i to u Zelji. ;)

cicibambula
08.03.2009., 01:48
ćevapi - definitivno Marinero Prečko i Kuglana Gajnice

trovač se ne računa jer tamo nitko ne ide trijezan i prije 2 ujutro :rolleyes:

morino
09.03.2009., 13:19

marinero bezveze-probaj umjesto u njega otići u granu da vidiš što su čevapi.

Legion
09.03.2009., 14:58

Ma nemoj ;) :D

Trovač je broj 1. :top:

od prije navedenih... Sport u Utrinama mi ima gnjecavu lepinju, a to MRZIM, Čingač ima pre ogromne porcije i to je jedino kaj od njega valja, Rubelj... tko njega stavi u ovu temu :zvrko:... sofra-najodvratniji ćevapi koje sam ikad probao...
Pivnica mlinarica... ajd OK su ali meni neki čisti prosjek.

Aries Firewind
10.03.2009., 08:07
Rubelj pravi odlične salmonela-ćevape ! :top: redovito su sirovi.

A složio bih se sa jednim forumašem, ak te poslije boli trbuh...nije dobro.

Inače, luk je vrlo teška namirnica tak da sam i ja trenutno u dilemi il izbjegavat luk il ćevape...a bez ćevapa nemogu... :D

No da, burek, nisam ekspert, no evo na dolcu na terasi je sasvim ok, pekara draškovićeva ima solidan burek no poprilično je masan...:p

Što se ćevapa tiče, ovdje u gradu ih jedem ili na dolcu kod onog s desne strane stepenica, milim da je albanac ili tak nešto.
Ili stara vlaška, mala pečenjara par metara prije picerije lavica kada ideš s trga.

A najbolji su definitivno u pečenjari Zen u Velikoj Gorici kod mekdonija. Čista nirvana. Ovi u Zg se mogu sakrit prema njegovoj recepturi. No opet, neznaš dok ne probaš...Dakle, novčanik u ruke i kreni redom... :D :klopa:

nussha
10.03.2009., 19:58
Cevapi definitvno Mitnica :cerek: , a burek kazhu moji frendovi negdje na kvatrichu , bash se spremam probat ovih dana pa javim dojmove :D

trativremka
21.03.2009., 18:47
"tri fenjera" u dubravi - odmah na dankovečkoj par metara nazad prema gradu pa iza ugla, preko puta kebabarnice

ćevapi mali 11, veliki 15 kn!
služeni s čačkalicom, snalazište prstima i s jednom salvetom! :cerek:

ambijent ugodan za razgovaranje ili čituckanje dok se čekaju porcije, interijer nije bogtigaznakakav - primjeren za kvartovsku pečenjarnicu iako ponešto dualno-zbunjujuć (tko je bio, znat će), prihvatljva strana umjereno glasna muzika, ostale cijene također više nego okej (ražnjići/pljeskavica/pileći file 17 kn, gazirana pića 10 kn...), wc im je za plus bodove, radno vrijeme do 22 sata - meni osobno dosad bez konkurencije.

Martinn
22.03.2009., 23:02
marinero bezveze-probaj umjesto u njega otići u granu da vidiš što su čevapi.

U Grani je skoro sve odlično, osim čevapa :(
Čepapi su preumjetni, izbjegavate tamo čevape.
Ali zato imaju vjerojatno najbolje ražnjiće u Zagrebu i ponekad vrhunski lungić, osim ako ga ne prepeku.

Dlapek
23.03.2009., 09:23
Cevapi definitvno Mitnica :cerek: , a burek kazhu moji frendovi negdje na kvatrichu , bash se spremam probat ovih dana pa javim dojmove :D

Mitnica?
Samo prolazna ocjena i to ne uvijek.

dante79
23.03.2009., 20:12
Meni je Grana stvarno odlična. Uzmeš mješano meso za 40 kn i doslovno ne možeš disat poslije. Čevapi bi mogli bit i bolji, ali daleko od toga da su loši. I sve ostalo meso je uvijek friško i ukusno spremljeno. Imaju i odlično vino za gemišt po više nego povoljnoj cijeni, a za one koji bi radije pivicu tu su i sve tri vrste Velebitskog piva.

OpticaLL
28.03.2009., 11:07
NAjbolje raznjice u ZG definitvno ima "Stari kotac", genijalni su, cista vratina..:klopa:

Hamilton
29.03.2009., 13:28
Pretpostavljam da je ovakva tema već bila, ali kao veliki ljubitelj zanima me gdje u Hrvatskoj možemo pojesti rasne primjerke? Btw, što je toliko teško pa da se i kod nas ne može napraviti na razini bosanskih, zar je recept takva tajna ili?

outlaw9
29.03.2009., 15:19
Čingać u ZG!!!

turbododo
29.03.2009., 15:26
Pretpostavljam da je ovakva tema već bila, ali kao veliki ljubitelj zanima me gdje u Hrvatskoj možemo pojesti rasne primjerke? Btw, što je toliko teško pa da se i kod nas ne može napraviti na razini bosanskih, zar je recept takva tajna ili?

Nije tajna, u stvari je recept jednostavan do bola: juneći flam koji se fašira, doda se sol i biber, odstoji preko noći, oblikuju se ćevapi i peku na drvenom ugljenu.

ono što je problem većine ćevapa u zagrebu je svinjetina koja se dodaje jer je jeftinija od junetine (od 20% do 100% smjese) što samo po sebi nije loše, ali to više nisu pravi ćevapi, ili još gore soja i soda bikarbona da napuhne smjesu pa sve izgleda veće, ali se zato probavlja 24 sata :D (ovo zadnje je tajna "uspjeha" ćevapa u Čingaču koje mnogi "znalci" često hvale, onda vegeta koja se stavlja bez potrebe i sl.

turbododo
29.03.2009., 17:12
Pa, onda gotove smjese ili gotovi ćevapi iz metroa, bile i sličnih samoposluga itd, itd

vjestica35
29.03.2009., 17:30
Meni su osobno najbolji u Mitnici, čevapi su super, ali lepinja je mala.

outlaw9
29.03.2009., 18:44
@turbododo

pa daj onda neku konkretnu lokaciju...
nisam "znalac" al jedino tamo mi na nesto lice...

turbododo
29.03.2009., 18:59
@turbododo

pa daj onda neku konkretnu lokaciju...
nisam "znalac" al jedino tamo mi na nesto lice...

Stari kotač u Prečkom npr. dobri i "pravi" ćevapi, samo nema lepinje
"trovač" u Ilici (kod trga francuske republike, radi cijelu noć) samo su porcije dosta male i skupe
pečenjernica cvjetno - Cvjetna cesta, blizu studentskog doma na Cvjetnom naselju
Roštilj Java na ćošku Zagrebačke i Tomislavove

OpticaLL
30.03.2009., 21:46
Čingać u ZG!!!

Pa bas i ne!

girling
30.03.2009., 23:31
ako mi se da kad sam u ZG, odem na Ravnise do ZS..iliti kod Srbina....:top:

turbododo
31.03.2009., 00:12

Da i njegovi su dobri

af40717
04.04.2009., 15:49

Gdje je to točno?

kaduljica
04.04.2009., 16:30
trovač :kava:
radi dugo i super je. a meni je draže pojesti manju a finiju porciju, nego veliku i bezveznu :)

Martinn
04.04.2009., 16:36
Marinero u Prečkom danas, jer je Grana bila prepuna, a u Starom kotaču se čekalo u redu.

Marinero je totalni užas, ovak, naručili čevape, ražnjiće i punjeni lungić.
Čevapi katastrofa, napunjeni soda bikarbonom, loše ispečeni i unutra ima bar 20-30% soje ili nečega sličnog. Okus totalno bezveze, kao da jedeš travu.
Ražnjići su neko čudno meso, teško je definirati koje, natopljeno u nekom smrdljivom umaku za roštilj (koji nema veze s pacom), loše ispečeni i opet totalno bezukusni.
Lungić je teško pokvariti, ali ovaj je bio suh, a punjenje sa katastrofalnim sirom i šunkom, valjda ono najjeftinije za pizzu.

Kaj je najgore, poslije vidimo konobara koji naplaćuje, dakle dira novce prstima, kako prebacuje meso za čevape iz jednog pladnja u drugi prstima, kako bi pomogao ekipi koja peče roštilj.

Ne kužim kako netko može uopće spomenuti Marinero kao dobar roštilj.
Što je najtužnije, isto je bio pun i jako se dugo čekalo na hranu, što je samo pokazatelj toliko niskog kriterija gostiju ... pa da odem u Konzum i kupim one gotove čevape i doma ih ispečem na tavi, bili bi boljeg okusa od ovih u Marineru. PRETUŽNO.

trativremka
05.04.2009., 03:54
di dođe ta grana?

dante79
05.04.2009., 10:53
di dođe ta grana?

U Prečkom. Iz smjera sjevera ideš iz Petrovaradinske lijevo na Horvaćansku, prvo skretanje desno, voziš se jedno 100-tinjak metara i vidjet češ s lijeve strane, na samom početku jedne male ulice. Preko puta imaju natkritu terasu.

trativremka
05.04.2009., 12:37
ne valja, daleko :(
al fala.

dante79
05.04.2009., 16:47
ne valja, daleko :(
al fala.

Ma ako si u Zg nigdje nije daleko. Tramvaj ti stane na Horvaćanskoj 100m od Grane.

javier_bardem
07.04.2009., 23:36
pečenjarnica cvjetno...
jedni od ako ne i najbolji u Zg...

m`I
08.04.2009., 23:17
:kava:Gladne oči - Sesvete (bivši Price cuters) ima i negdje u gradu još jedan
Makar je pljesska na nekoliko načina puno bolja:top:

tough_cookie
09.04.2009., 07:38

hamilton, ova se tema ni po čemu ne razlikuje od vec postojece - informacije koje trazis takodjer su vec navedene, plus imas i dodatnih. tako da ti ipak spajam temu.

nino zizi
12.08.2009., 21:40
ma ljudi najbolji rostilj u zg je banjalucki cevapi na trznici kvatric.:s 3-4 jela ali sve vrhunsko,rostilj na drveni ugljen a cijene studentske(veliki cevapi 22kunica).

spiderfrommars
26.10.2009., 13:18
kakvi su vam ćevapi na samoborcu,da li neko kuži sastav mesa,

inače, u Sofri su mi dobri ali lepinja ,ne može biti blesavija,ne mogu ju ni opisati
pozdrav,
s.

štemajzl
26.10.2009., 14:00
U 'Mirnom kutiću' (bivša 'Grička vještica') u Tkalči imaju čevape impresivne veličinom i sasvim pristojnog okusa.
Uz porciju krumpirića ili grafčeta jedna porcija čevosa sasvim je dovoljna za dvoje.

Pali_andjeo
27.10.2009., 17:43
U 'Mirnom kutiću' (bivša 'Grička vještica') u Tkalči imaju čevape impresivne veličinom i sasvim pristojnog okusa.
Uz porciju krumpirića ili grafčeta jedna porcija čevosa sasvim je dovoljna za dvoje.

Cijena?

štemajzl
28.10.2009., 15:03
45 kn, ako se ne varam