PDA

View Full Version : Za kojeg ćete desničara glasati?

Dejan3
23.11.2009., 22:39
Dakle, za kojeg ćete desčara glasati na predstojećim predsjedničkim izborima?

mike67
24.11.2009., 03:10
Od kud to etiketiranje deane?

Kandidati koje si spomenuo gore su se izjavisnili desničarima ili je to tvoja izmišljotina?
Inače od svih kanditata, ne samo ovih sa liste tzv. desničara, najboljim smatram prof. Jurčevića, čist,iskren, bez duga prema ikome.

Dejan3
24.11.2009., 03:19
Od kud to etiketiranje deane?

Kandidati koje si spomenuo gore su se izjavisnili desničarima ili je to tvoja izmišljotina?
Inače od svih kanditata, ne samo ovih sa liste tzv. desničara, najboljim smatram prof. Jurčevića, čist,iskren, bez duga prema ikome.

Možda desničar nije najpreciznija kategorija, ali ovi kandidati su definitivno desno u političkom spektru. Osim toga Hebrang se sam smatra desničarom, a ne vjerujem da bi se ova dvojica bunili protiv toga, kao ni njihovo biračko tijelo.

Dejan3
24.11.2009., 11:58
Ako ste glasali za opciju "nisam zadovoljan ponudom desničara", navedite koje odlike nedostaju gore navedenim desničarima.

Tactum
24.11.2009., 12:33
Kliknuh Josipa Jurcevica iako on na ovim izborima nije desnicar. :kava:
To zna i liberal koji mu vodi odnose s javnoscu u stozeru. Bas me zanima kako je kao desnicar uspio pridobiti tog covjeka, a pazi sad ne placa ga.

Frenky Fisher
24.11.2009., 12:37
nikad mi taj pojam desničar nije jasan .. koja je definicija? voli svoju zemlju? misli da Hrvatska nije bila agresor? misli da krivnja nije ista za sve strane u domovinskom ratu? recimo po pitanju stranki u Sabor ja mislim da desnice nema .. jer neka tzv desnica bi sigurno bila protiv ulaska u EU, pogotovo protiv ulaska na ovaj način, a u Saboru su svi za ... 50% naroda protiv, a 100% predstavnika tog naroda za ... inače, od svih kandidata koji su ponosni na svoju naciju i vjeru, izabrat ću Primorca, jer on uz tu kvalitetu ima i neke druge...

Dejan3
24.11.2009., 12:39
To zna i liberal koji mu vodi odnose s javnoscu u stozeru. Bas me zanima kako je kao desnicar uspio pridobiti tog covjeka, a pazi sad ne placa ga.

A što smeta etiketa desničar? Zašto ljudi bježe od toga? Tzv. ljevičari ponosno ističu svoje ljevičarstvo. Sad će ispast da nemamo niti jednog desničara na ovim izborima.

Dejan3
24.11.2009., 12:45
nikad mi taj pojam desničar nije jasan .. koja je definicija? voli svoju zemlju? misli da Hrvatska nije bila agresor? misli da krivnja nije ista za sve strane u domovinskom ratu? recimo po pitanju stranki u Sabor ja mislim da desnice nema .. jer neka tzv desnica bi sigurno bila protiv ulaska u EU, pogotovo protiv ulaska na ovaj način, a u Saboru su svi za ... 50% naroda protiv, a 100% predstavnika tog naroda za ... inače, od svih kandidata koji su ponosni na svoju naciju i vjeru, izabrat ću Primorca, jer on uz tu kvalitetu ima i neke druge...

U našim okolnostima desničar je netko tko ima izražene nacionalne osjećaje, a konzervativnih je stavova što se tiće društvenih pitanja. Ekonomska komponenta nikad ne dolazi u prvi plan, pa je tako moguće da je Pusić ljevičarka iako zagovara neoliberalni kapitalizam.

Tactum
24.11.2009., 12:52
A što smeta etiketa desničar? Zašto ljudi bježe od toga? Tzv. ljevičari ponosno ističu svoje ljevičarstvo. Sad će ispast da nemamo niti jednog desničara na ovim izborima.

Etiketa desnicara ne postoji u Hrvatskoj. To lijepe oni koji zele poistovjetiti neke ljude sa smjesnim tipovima koji dolaze iz desne struje.

U kojoj zemlji lijevicari napadaju sporazum za oduzimanje dijela kopna i mora, dakle bave se drzavotvornom idejom? U nas SDP napada HDZ-ov sporazum sa slovencima.
U kojoj drzavi desni daju dio kopna i mora susjedima bez rijeci? U ans HDZ koji je desno dijeli drzavni teritorij.

Ne smeta desno, ali ti pojmovi kod nas nisu nikako dobro odredeni.
U nas cim nekog etiketiras ko desnicara, taj odmah pjeva ustaske pjesme i autistican je nacionalist koji ce zabraniti disko klubove.

Josip Jurcevic nije desnicar po tom etiketiranju. Njegov svjetonazor je puno siri od uskih okvira koje daje krajnja desnica.

On vise spada u poredenje sa Bandicem i Primorcem koje ti nemas u svojoj anketi.

BTW. Hebrang koji je tebi desni politicar je glasao za sporazum sa Slovenijom. A Ivo Josipovic je protiv. :rolleyes:

Tactum
24.11.2009., 12:54
U našim okolnostima desničar je netko tko ima izražene nacionalne osjećaje, a konzervativnih je stavova što se tiće društvenih pitanja. Ekonomska komponenta nikad ne dolazi u prvi plan, pa je tako moguće da je Pusić ljevičarka iako zagovara neoliberalni kapitalizam.

:lol:

Moguce je da je?
Ajde ti jos malo prouci pojmove lijevica i desnica pa onda napravi novu temu.

Pusicka nije ljevicarka, nego spada u red ultra lijevih politicarki koja zbog svojih radikalnih stavova u nekim drzavama ne bi prosla izborni prag u opcini u kojoj se rodila, a kamoli da ima zastupnika u saboru.

TurbulentFluid
24.11.2009., 12:56

A zar imamo...?
Sve su to lizedupci odnosno vjetrokazi koji svoje stavove modificiraju kako se biračko tijelo naginje.
Tactum je potpuno u pravu. Postoji univerzalna i jasna definicija desničarstva (odnosno ljevičarstva) a rijetki naši političari upadaju u tu definiciju. Srećom u Hrvatskoj to nije ni bitno, ovčice se identificiraju sa svoja tri-četiri slova (ma koja ona bila) i dižu ručice.
Prisjetimo se:

Bebić: "Tko je za?"
3slova: "SVI!!!"
Bebić: "Protiv?"
3slova: "NITKO!"

....a ako je Kosorica desničar, ja sam mustang... (da ne ispadnem baš običan konj ;) )

Dejan3
24.11.2009., 12:59

Moguce je da je?
Ajde ti jos malo prouci pojmove lijevica i desnica pa onda napravi novu temu.

Pusicka nije ljevicarka, nego spada u red ultra lijevih politicarki koja zbog svojih radikalnih stavova u nekim drzavama ne bi prosla izborni prag u opcini u kojoj se rodila, a kamoli da ima zastupnika u saboru.

Ona je anacionalni liberal, a sa ljevicom koja se zalaže za socijalnu jednakost i radništvo nema nikakve veze.

Tactum
24.11.2009., 13:04
Ona je anacionalni liberal, a sa ljevicom koja se zalaže za socijalnu jednakost i radništvo nema nikakve veze.

E hebi ga. Uz lijevo i desno uvodis i gore dolje.

Necu vise o ovim podjelama. Samo sam bio obavezan naglasiti da Josip Jurcevic nije desnicar iz ove kategorije. On je ovu kategoriju nadrastao 95 kad prestaje potrba za angazmanom na obrani zemlje od vanjskog neprijatelja.

Josip spada u kategoriju sa Bandicem i Primorcem, sa ljudima koji imaju snaznu drzavotvornu ideju uskladenu sa brigom za malog covjeka i njegove socijalne potrebe.

To nikako ne moze biti desno.

Dejan3
24.11.2009., 13:14
Da se vodimo ekonomskim kriterijem podjele, svi kandidati bi više manje bili lijevi, osim Vesne Pusić koja ne pokazuje nikakav interes za tzv. malog čovjeka. On je jedini predstavnik ekonomske desnice.

SAVEZNA BH
24.11.2009., 13:33
Možda oni koji Josipa Jurčevića bolje poznaju mogu reći da je on tipični nacionalni demokratski i socijalni liberal, ali percepcija naroda u Hercegovini je da je naš, desni jer nam je dolazio i u ratu i u miru, ne obilazi nas demagoški samo pred izbore. Nije bio kao drugi ministrant pa SKOJEVac, niti je sin milicajca niti se oslanja na američko-židovsko-masonske krugove. A to je, prema 'našim' medijima desničar. Iz njegova Stpžera su odbili spot kojeg bi svaki desničar objeručke prihvatio http://www.imeem.com/hrhb/music/gZGwPRCD/josip-jurcevic-spotmp3/
komunjare: Pusić, Kajin, Josipović
socijalisti: Bandić, Hebrang, Vukšić, Vidošević
socijalno osjetljivi: Jurčević, pomalo i Primorac a po potrebi i Bandić
nacionalisti (retorikom): Tuđman, Mikšić

werg
24.11.2009., 13:41
Pusicka je s VIdosevicem, Primorcem, nema ona nikakve veze s ljevicom. Josipovic je glasnogovornik ZAMP-a. :kava:

mt09
24.11.2009., 13:50

Mene zanima kako je JJ dogurao do 14 000 potpisa kada se zna da je dan-dva prije isteka roka cupkao tabanima po trgu i nije imao ni blizu deset tisuća.

Tactum
24.11.2009., 14:12
Mene zanima kako je JJ dogurao do 14 000 potpisa kada se zna da je dan-dva prije isteka roka cupkao tabanima po trgu i nije imao ni blizu deset tisuća.

To ti mislis. Vec u srijedu smo imali 10 000. na predstavljanju knjige u Splitu je odluceno da aktiviramo malo dalmaciju, ne zbog potpisa, nego cisto zbog kampanje.
:)

Mogli smo imati i vise da smo htjeli, ali nije cilj skupiti potpise nego glasove.

SAVEZNA BH
24.11.2009., 14:22
Štošta vi još ne znate. Ni jedan potpis nisam poslao iz BiH jer nije trebalo. A imam ih i sad skoro tisuću prikupljenih u Mostaru, Širokom, Posušju i Tomislavgradu. I iz Splita je ostalo par stotina neposlanih, jer smo odlučili uletiti u medijski slobodan dan - prije konačnog roka.
A tek ćete vidjeti kampanju:)
Nego mene zanima, tko mu je omogućio susret s Vaclavom Klausom???:lol:

Basta
24.11.2009., 14:24
a di je vidošević, nije valjda na ljevici? :D

SAVEZNA BH
24.11.2009., 14:29
Slažem se samo s ljevičarima u taktici. Isprepadali ste Josipa toliko da nam je zabranio emitiranje radijskog jingle-a http://www.imeem.com/hrhb/music/gZGwPRCD/josip-jurcevic-spotmp3/ jer bi tamo neki mogli ljubavnu pjesmu napisanu od ljevičara Ranka Bobana (bubnjar Bijelog dugmeta) kao provokativnu pa i ustašku. S druge strane Josipović traži treći Entitet za Hrvate u BiH (o tempora, o mores!):top:
Uostalom, zar mislite da bi Bošnjaci s putovnicom, prema ovom bosanskom blogu (http://taliban.blogger.ba) bili listom za Jurčevića da je desničar. Glasovi iz 'desne' Hercegovine idu Bandiću, vjerovali ili ne. I dio M. tuđmanu, logično.

Dejan3
24.11.2009., 17:05
a di je vidošević, nije valjda na ljevici? :D

Ako znamo da je jedan od kriterija za razlikovanje desničara od ljevičara negativan stav prema Mesiću, onda Vidošević ne može biti na desnici.

McAucliffe
24.11.2009., 17:07
Ako znamo da je jedan od kriterija za razlikovanje desničara od ljevičara negativan stav prema Mesiću, onda Vidošević ne može biti na desnici.

A od kada je to kriterij za išta,moliti ću lijepo?

I gdje ti je Banditos aka. Miki boy...taj je veći desničar od Hebranga,to je sigurno...

Koji usput nema negativan stav prema Meskeu...

Dejan3
24.11.2009., 17:11
A od kada je to kriterij za išta,moliti ću lijepo?

I gdje ti je Banditos aka. Miki boy...taj je veći desničar od Hebranga,to je sigurno...

Koji uzput nema negativan stav prema Meskeu...

Pa vrlo je jednostavno. Lijeva ekipa ga otvoreno voli (Pusić, Kain, Josipović), ovi koji pretendiraju na šire biračko tijelo ga se ne dotiću previše, a gore navedeni deničari ga otvoreno ne vole.
Bandić je kandidat srednjeg puta.

McAucliffe
24.11.2009., 17:20
Pa vrlo je jednostavno. Lijeva ekipa ga otvoreno voli (Pusić, Kain, Josipović), ovi koji pretendiraju na šire biračko tijelo ga se ne dotiću previše, a gore navedeni deničari ga otvoreno ne vole.
Bandić je kandidat srednjeg puta.

Lijepo sam ti rekao da ti Hebrang kvari prosjek oko Meskea...

Ali,svatko ima pravo na svoje mišljenje...

Dejan3
24.11.2009., 17:26
Lijepo sam ti rekao da ti Hebrang kvari prosjek oko Meskea...

Ali,svatko ima pravo na svoje mišljenje...

Kako kvari prosjek? Nije li Mesić rekao da Hebranga ne želi vidjet kao nasljednika?

McAucliffe
24.11.2009., 17:44
Kako kvari prosjek? Nije li Mesić rekao da Hebranga ne želi vidjet kao nasljednika?

To je negativan stav Meskea prema Hebranga,a ne Hebranga prema njemu...

Po meni je Bandić "veći" desničar od Hebranga,kojeg desničarem čini jedino pripadnost stranci,koja pak veze sa desnicom ima jedino možda po nazivu...ničem drugom...

Ali kao što rekoh,svatko ima svoje mišljenje...

mt09
24.11.2009., 18:07
Štošta vi još ne znate. Ni jedan potpis nisam poslao iz BiH jer nije trebalo. A imam ih i sad skoro tisuću prikupljenih u Mostaru, Širokom, Posušju i Tomislavgradu. I iz Splita je ostalo par stotina neposlanih, jer smo odlučili uletiti u medijski slobodan dan - prije konačnog roka.
A tek ćete vidjeti kampanju:)
Nego mene zanima, tko mu je omogućio susret s Vaclavom Klausom???:lol:

Nije s Vaclavom Klausom nego s njegovim 25. po redu zamjenikom :)

Tactum
24.11.2009., 18:29
Nije s Vaclavom Klausom nego s njegovim 25. po redu zamjenikom :)

OT. mod on
Tvoj nick mi ko ulje za getribu. :zubo:
OT mod off

Nije nego sa Klausom, a radni sastanak na jednu od tema susreta je odrzan sa dr. Janom Skopečekom, savjetnikom predsjednika Klausa za vanjsku politiku.

Pravi covjek za pravu temu. :)

Tvoj Miro se ne moze ni sa slicnim u vladi butana doc u dodir...:kava: