View Full Version : Šta s gubitnicima izbora?
Evo, zanima me da li smatrate kako bi se ostvareni rezultat ispod recimo 7 - 10% mogao smatrati totalnim osobnim političkim debaklom kandidata. Da takav rezultat pokazuje kako su ideje kandidata totalno nepriznate i marginalne te da kao politička osoba taj kandidat nema nikakvu težinu.
osobno smatram da bi takvi kandidati trebali priznati poraz svojih ideja i povući se iz aktivne politike
Martian7
30.11.2009., 16:09
Vegi1, uspiješ li uvjeriti Vesnu Pusić da je, nakon što dobije ispod 5% glasova na ovim predsjedničkim izborima, krajnje vrijeme da se povuče iz aktivne politike, odat ću ti javno priznanje ovdje na forumu. :D
Vegi1, uspiješ li uvjeriti Vesnu Pusić da je, nakon što dobije ispod 5% glasova na ovim predsjedničkim izborima, krajnje vrijeme da se povuče iz aktivne politike, odat ću ti javno priznanje ovdje na forumu. :D
Teško da će se itko iz kluba -5% povući, ali bi trebao!!
hehehoho
30.11.2009., 16:31
Bilo bi sasvim normalno da se bar višekratni gubitnici povuću iz politike, kao npr. Vesna Pusić. Ili Rade Čačić. Ali neće.
ray_barone
30.11.2009., 16:36
Kako sad stoje stvari, nadam se da će gubitnicima izborima upriličiti jedno lagano druženje s USKOK-om i poreznicima, i nakon toga turneja po Hrvatskoj (Remetinec, Lepoglava...).
ray_barone
30.11.2009., 16:37
Potpisujem...:top:
Bilo bi sasvim normalno da se bar višekratni gubitnici povuću iz politike, kao npr. Vesna Pusić. Ili Rade Čačić. Ali neće.
Tuđman,Mikšić,Škare-Ožbolt...neće ni oni,neće nitko
Tuđman,Mikšić,Škare-Ožbolt...neće ni oni,neće nitko
Svi bi trebali lagano kupit prnje i reći "hvala, dosta je bilo,vrijeme nas pregazilo"
i to je to
i pusić i tuđman i mikšić i ožbolt su dokazani gubitnici, i vrijeme je da odu u penziju
banderas
30.11.2009., 17:07
Jedini koji će imati ozbiljnih posljedica potencijalnog gubitka izbora je Bandić. Trebao bi se vratiti na mjesto gradonačelnika, kojeg i tako ozbiljno ne obavlja već mjesecima, u skupštini mu nijedan prijedlog neće proći, nad Holdingom više nema kontrolu. No, sad ima pravo raspustiti skupštinu. Opet, onda bi trebao napraviti nekakvu nezavisnu listu s kojom je pitanje kako bi prošao na lokalnim izborima bez stranke iza sebe i nakon gubitka predsjedničkih izbora. Njega samog i 2 zamjenika se može smijeniti samo referendumom, a opet jedan od ta 2 zamjenika mu je otvoreno okrenuo leđa. Sve u svemu, mogli bi imati novu zagrebačku krizu u slučaju Bandićevog gubitka na ovim izborima.
creator8690
30.11.2009., 20:44
Ti kandidati koji osvoje manje od 10% neće se povući iz politike,nego će se ponovno kandidirat za 5 godina u nadi da će osvojit više glasova
markosplit
30.11.2009., 21:04
Vise ce hns dobiti na izborima glasova nego sto je miro postigao/ce postici u cijelom svom zivotu:mig:
Pali_andjeo
30.11.2009., 22:06
Tuđman, Mikšić i ostali fosili se trebaju i sad maknut, ali žele se blemirat :ne zna:
hehehoho
30.11.2009., 22:26
Vise ce hns dobiti na izborima glasova nego sto je miro postigao/ce postici u cijelom svom zivotu:mig:
koji miro i koji hns? Jebu te usporedbe?
TurbulentFluid
03.12.2009., 17:12
Evo, zanima me da li smatrate kako bi se ostvareni rezultat ispod recimo 7 - 10% mogao smatrati totalnim osobnim političkim debaklom kandidata. Da takav rezultat pokazuje kako su ideje kandidata totalno nepriznate i marginalne te da kao politička osoba taj kandidat nema nikakvu težinu.
osobno smatram da bi takvi kandidati trebali priznati poraz svojih ideja i povući se iz aktivne politike
Apsolutno ne.
Imaš loše premise, kao prvo, to što netko dobije 7% glasova ne mora značiti da je on loš nego samo da su drugi bolji kandidati za predsjednika republike. To ne znači da je taj netko općenito loš političar. Uzmimo za prijmer Kajina: on će vjerojatno imati loš rezultat na ovim izborima, ali ima podršku velikog dijela Istre. Dakle, ako dobije malo glasova za predsjednika države, ne znači da je automatski nesposoban da u Saboru zastupa Istru.
Drugo, to što se za nekog neće glasovati, ne znači da je on loš, nego da su ljudi procijenili da je "glas za njega glas za... (nekog drugog)" . Tu su vjerojatno dobar primjer Jurčević i Primorac - iako bi mogli biti dopadljiviji "desnim" glasačima od Hebranga ili Vidoševića ili čak Bandića, oni će vjerojatnije dati svoj glas nekom od te trojice nego ovim kandidatima koji su "manje vjerojatni". Slično prolazi i Pusićka, pošto će "lijevi" vjerojatnije dati glas nekom od "većih" lijevih kandidata (SDP, Bandić ;) ) nego njoj.
itd.
Dakle, ako nemaš podršku za predsjednika ne znači da ćeš automatski biti loš saborski zastupnik ili predsjednik mjesnog odbora... :kava:
Pusicka ce preci preko 5%, bez brige
Iz dosadasnjih izbora se moze razaznati da nakon kraha se odustaje od buducih kandidatura, povlacenje iz politike je druga stvar, do sada je samo Budisa napravio takav cin (zbog debakla na parlamentarnih izborima, ne predsjednickim)
Svi gubitnici se trebaju ostaviti politike,a Milan & Nadan trebaju i odmah u zatvor.:kava:
Svi gubitnici se trebaju ostaviti politike,a Milan & Nadan trebaju i odmah u zatvor.:kava:
Pa svi ce biti gubitnici, osim jednog, zar da se svi ostave politike?
Pa svi ce biti gubitnici, osim jednog, zar da se svi ostave politike?
Da,da,njih 11,a ova dvojica odmah i na robiju.:top:
Slab rezultat ne znači da su njegove ideje kako ti kažeš marginalne, dapače, nekad i pobjednik i neko sa minimalnim rezultatom imaju iste ideje.
Na rezultat utječe masu toga, od količine novca u kapanji, do početnih pozicija, poznatosti kandidata u javnosti, jačini stranaka iz kojih dolaze itd..
Nego znaju da će izguubiti, a neće se povući nakon što su izgubili, ali iako znaju da neće pobjediti očekuju da će njihova stranka narasti, tj oni kao pojedinci. Na to računa većina kanidiata na pvim izborima.
ROBI.ARMANI2255
04.12.2009., 19:08
vratiti če se tamo di su bili.
TurbulentFluid
04.12.2009., 21:52
Nego znaju da će izguubiti, a neće se povući nakon što su izgubili, ali iako znaju da neće pobjediti očekuju da će njihova stranka narasti, tj oni kao pojedinci. Na to računa većina kanidiata na pvim izborima.
To ti dođe kao Big Brader, nije bitno osvojiti milion kad ćeš dobiti dovoljno popularnosti da vodiš bar neku 954-razrednu emisijicu o "glazbi" na šnj-te-ve! ;)
moja kanta
05.12.2009., 02:05
Ivo Josipović će se sigurno povući kao što je i do sada odlazio iz partije/stranke kad joj nije išlo, a vraćao se kad bi joj krenulo. :D
Evo potaknut brojnim napisima, istina za volju manjeg broja ljudi i klonova, ali opet određene količine ljudi pitam se što ako Tuđman/Jurčević izgube??
Kako će se njihovi sljedbenici, pošto smatram da imaju sličnu politiku i slične sljedbenike, dalje politički razvijati i uz koju opciju prikloniti
Osobno ne vidim niti jednu parlamentarnu stranku koja bi podržavala stavove koje ova dvojca i njihovi fanovi podržavaju. Mislim da niti vanparlamentarna stanka s sličnim programom ne postoji.
Dakle nameće se jasno pitanje ako izgube utrku za predsjenika kako će se ta politika dalje kanalizirati odnosno kroz što.....čekatu 5 godina do novih izbora mi se čini bedasto.
Dakle ostaje kanaliziranje kroz postojeću neku stranku, špto je naje vjerojatno ili osnivanje nove stranke?
Iskreno me zanima kako će se postaviti fanovi te politike? Okupiti oko njih dvojce i kreirati stranku iz baze, pri tome mislim da sami pobornici te politike "pritisnu" njih dvoje da osnuju stranku....jer nemam osjeća da njih dvoje imaju želje i volje za parlamentarnu borbu, no možda pod pritiskom fanova ipak nešto naprave?
Mislim uloženo je dosta truda i izgleda mi glupo da to stane nakon parlaentarnih izbora u slučaju poraza, koji ruku na srce je očekivan.
Kako dalje? Iskreno mislim da na našem političkom nebu postoji mjesto za jednu jaču konzervativnu stranku iliti kako bi to mi zvali desnicu....trenutačno ne vidim da takva stranka postoji....a vidm da postoji podrška koja još nije kanalizirana
dakle imate neke ideje
P.S.
volio bi da ovob bude shvaćeno kao ozbiljno pitanje, dakle bez ustaše-partizani-mesić-štajaznamtko prepucavanje i pomogućnosti bez klasičnog podbadanja jer sam ja otvorio temu. Stvarno me to zanima, kao osobu koja je na političku scenu direktno uključena 10-tak godina iako ne podržavam takvu politiku smatram da bi bilo dobro da se kanalizira kroz stranku
pukovnikz
15.12.2009., 22:33
A ništa, gledat ćemo i dalje rasprodaju Hrvatske, pognute glave slušati naredbe brisela, izručiti ako treba kojeg heroja...
A ništa, gledat ćemo i dalje rasprodaju Hrvatske, pognute glave slušati naredbe brisela, izručiti ako treba kojeg heroja...
i to te zadovoljava? gledanje sa strane bez uključivanja u obranu svojih stavova ili pokušaj promjene onog što misliš da ne valja?
pukovnikz
15.12.2009., 22:46
i to te zadovoljava? gledanje sa strane bez uključivanja u obranu svojih stavova ili pokušaj promjene onog što misliš da ne valja?
Naravno da me ne zadovoljava, ali pripadnik sam sluganskog naroda i prihvaćam odluku većine, ali na svim izborim biram one koji zastupaju (ili koji me uvjere u to) Hrvatske interese, a ne interese haga i brisela!
Naravno da me ne zadovoljava, ali pripadnik sam sluganskog naroda i prihvaćam odluku većine, ali na svim izborim biram one koji zastupaju (ili koji me uvjere u to) Hrvatske interese, a ne interese haga i brisela!
Dakle ako dobro shvaćam podržavaš politiku navedene dvojce ali si 27.12 spreman prihvatiti poraz ako ne prođu dalje i čekati pet godina dok se ponovo neki solo kandidat ne odluči kandidirati i prezentirati iste stavove te ponovo bude marginalac...
zar ne bi bilo bolje iniciranje stranke, pa se boriti da postane parlamentarna? ili je to ipak nadilazi tvoje želje bavljenjem politikom?
KatarinaRi
15.12.2009., 23:19
Jurčević će čujem na 8. dijete:D
Istranin
15.12.2009., 23:29
Što u slučaju gubitka izbora - Tuđman/Jurčević?
Ostati će i dalje moralni ljudi ...
Što u slučaju gubitka izbora - Tuđman/Jurčević?
Ostati će i dalje moralni ljudi ...
Pa pročitaj post....ne mislim šta će oni raditi, nego pristaše njihove politike
Istranin
15.12.2009., 23:36
Pa pročitaj post....ne mislim šta će oni raditi, nego pristaše njihove politike
Rekoh; biti moralni ljudi.
Zar je to malo?
Zar je to malo?
nije, ali to je u biti priznanje poraza, zar ne?
Zašto tako lako odustati a vidim da postoji jaka gorljivost?
Pretpostavimo što bi se moglo dogoditi s gubitnicima izbora? pod tim mislim svih 12 kandidata!
Istranin
15.12.2009., 23:54
Recimo ovako:
Na toj niši su uglavnom slobodnomisleći ljudi, s jako naglašenim individualizmom, koji ne pristaju na kalupe postojeće politke.
Parlamentarne stranke su prepune poslušnih stranačkih apartička, koji misle i govore ono što im je rečeno da misle i govore.
Na niši čiji su predstavnici, u ovom slučaju; Tuđman/Jurčević, a ima još puno takvih slobodnomislećih, snažnih, individualaca toga nema.
To im je vrlina a to im je i mana.
Ovisi kako tko gleda na to.
Kad se u ovoj državi bude honorirao moral - na vlasti će doći baš takvi slobodnomisleći, neukalupljeni individualci, bez obzira da li su desno ili lijevo.
Do tada bit će nam tako kako nam je.
Recimo ovako:
Na toj niši su uglavnom slobodnomisleći ljudi, s jako naglašenim individualizmom, koji ne pristaju na kalupe postojeće politke.
Parlamentarne stranke su prepune poslušnih stranačkih apartička, koji misle i govore ono što im je rečeno da misle i govore.
Na niši tipa čiji su predstavnici u ovom slučaju; Tuđman/Jurčević a ima još puno takvih slobodnomislećih, snažnih, individualaca toga nema.
To im je vrlina a to im je i mana.
Ovisi kako tko gleda na to.
Kad se u ovoj državi bude honorirao moral na vlasti će biti takvi slobodnomisleći, neukalupljeni individualci.
Do tada bit će nam tako kako nam je.
Pa to je i srž mog pitanja, zar ne bi bilo logično da se nakon ovih izbora ta ideja uobliči u NOVU stranku??
Istranin
16.12.2009., 00:13
Pa to je i srž mog pitanja, zar ne bi bilo logično da se nakon ovih izbora ta ideja uobliči u NOVU stranku??
Ne.
Treba nam promjena sustava, u kojem ćemo birati SVOG PREDSTAVNIKA (Tuđman predlaže 100 izbornih jedinica), a ne podmodajzle poslušnike koje postavlja čelnik stranke.
Zar ne bi bi bilo krasno da vegi1, Istranin ili bilo koji pojedinac u svojoj izbornoj jednici glasa za čovjeka s imenom i prezimenom a ne za amorfnu masu zvanu stranka.
U takvoj demokraciji bilo bi puno bolje živjeti.
Za takvu promenu sustava ne treba osnivati novu stranku jer se postojeći model ne može tako promijeniti.
Sve poluge su čvrsto prigrabljene i nedaju nikom priviriti.
Ući se može teško, i to samo na neposrednim izborima uz medijsku i inu blokadu naravno.
Promjene mogu donijeti samo ljudi, izvan i u strankama, kad odluče da tako dalje ne možemo više.
Kao primjer ovog o čemu govorim postavljam pitanje:
Zašto u Saboru nema više Tadića, Rožića, Letice..., zašto u idućem mandatu neće biti Lesara itd...kad je svima jasno da se radi o ljudima kojima većina današnjih sabornika nije do koljena.
Odgovor je jasan:
Nema ih zato što misle svojom glavom.
Špranja
16.12.2009., 03:53
...Promjene mogu donijeti samo ljudi, izvan i u strankama, kad odluče da tako dalje ne možemo više...
Vjerujem da i unutar stranaka postoji određen broj ljudi koji su nezadovoljni situacijom, ali su oportunisti i nisu spremni na promjene "iznutra" (a pitanje je i koliko bi uspješni u tome bili... većina se ipak vjerojatno "raskomotila" u ovom i ovakvom stranačkom ustroju/"funkcioniranju").
Ostaju, dakle, ljudi izvan stranaka - sam to kažeš. Zašto si onda - kontradiktorno tome što kažeš - toliko skeptičan?
Ja sam, naprotiv, prilično uvjerena da bi upravo sada bilo idealno vrijeme za pokretanje jedne "drugačije" stranke - recimo nekakve "civilizirane", "umjerene" desne orjentacije... Potencijal nezadovoljnih ljudi je ovog časa velik (nažalost, svih - od "lijevih" do "desnih", ali lijevi bar mogu glumiti kako imaju "svoju bazu" koja ih u potpunosti zadovoljava... desni nemaju ni to.)
Potencijal, dakle, mislim da postoji, ali ono čega se bojim jest kako nema dovoljno kvalitetnih, obrazovanih, čestitih, ali istovremeno i ljudi koji su se spremni u potpunosti posvetiti tome i uhvatiti u koštac s nemalim naporima oko pokretanja takvog projekta. (Možda u svemu tome podcjenjujemo neke nove, još nepoznate mlade ljude?)
To jest i bila bi velika žrtva i velik rad - samo za "opće dobro"...
Koliko god npr. cijenim Jurčevića u tom kontekstu, nekako imam osjećaj da ipak nije spreman odreći se svog profesorskog stila, karijere i načina života, i ova kandidatura ipak je na neki način "prečica" za ulazak u "sferu političkog utjecaja", a bez "krvavog" rada "na terenu"... (Iako ima, naravno, svako pravo i na takav vid angažmana... Ipak, bojim se da će mu izborni rezultati biti loši upravo zbog toga - bez obzira na njegove kvalitete). Ali on bi možda bio pogodna osoba oko koje bi se mogla okupiti grupa podjednako kvalitetnih "figura", a oko njih "mreža" pametnih i poštenih, ali i agilnih mlađih osoba...
Zaključak: bez obzira na postojeći veliki potencijal/"snagu" u populaciji, sve dok se ta "snaga" ne artikulira u neku "novu" i "drugačiju" stranku, tavorit ćemo tu gdje jesmo... Tek nakon toga možemo očekivati da se i ostale stranke počnu "redefinirati" i "popravljati"...
To bi, na kraju, bilo "blagotvorno" za čitav politički život u Hrvatskoj.
Zaključak: bez obzira na postojeći veliki potencijal/"snagu" u populaciji, sve dok se ta "snaga" ne artikulira u neku "novu" i "drugačiju" stranku, tavorit ćemo tu gdje jesmo... Tek nakon toga možemo očekivati da se i ostale stranke počnu "redefinirati" i "popravljati"...
To bi, na kraju, bilo "blagotvorno" za čitav politički život u Hrvatskoj.
Pa to bi mi bilo logično, no ne vidim da se svi slažu s time. ne kužim onda ćemu gorljivo i pregorljivo branenje nekih stavova i politike samo u roku predizborne kampanje pa onda čekanje 5 godina i ponovo traženje nekog kandidata koji bi bio tome najbliže.
Mislim, zar nije normalnije imati stranku, onda za 5 godina nećeš biti padobranac i možda dobiješ i više vremena u medijima a i imat ćeš 5 godina da prezentiraš svoje stavove a ne 20 dana.
Evo niti Tuđman niti Jurčević nisu ništa radili po pitanju politike i svojih stavova prije 2 mjeseca, ili ajmo eći prije nego su se odlučili kandidirati. I zašto se onda čude kad ih se svrtstava s drugim one-time-show kandidatima??
ako želiš biti ozbiljan političar i ozbilno se baviti politikom to moraš kroz stranku.
Ok,, ideja o 100 izbornih jedinica zvuči dobro, isto kao i teleportacija.....no znamo da u nekom srednjem roku ništa od toga. Zbog toga se treba boriti unutar zadanog sustava, ako smatraš da se imaš za što boriti
Ovcoder
16.12.2009., 09:03
Ako njih dvojica izgube, onda ću biti prisiljen u drugom krugu zaokružiti oba dva kandidata.(ili niti jednog)
Mislim da se neće formirati u neku stranku (makar bi trebali) jer jednostavno ne bi imali dovoljnu medijsku podršku te bi samim tim bili diskreditirani.
Ja možda i nisam glasač MT, ali čovjek nije rekao apsolutno ništa loše, krivo ili nazadno u ovoj kampanji, dapače, a u javnosti se stvara slika kao da je maltene belzebub iz "mračnih" 90-ih koji ima srednjovjekovna razmišljanja i koji bi nas odveo u izolaciju dostojnu S. Koreje.
Dok god nekakav mainstream u medijima predstavljaju osobe tipa Jergović, Dežulović, Latin and co. (iako oni nikakav mainstream ne bi trebali biti jer zastupaju stavove manjeg broja ljudi), nekakva normalna konzervativna stranka (koja treba političkoj sceni) biti će nepravedno u samom startu banalizirana i označena kao nepoželjna, proustaška (:rolleyes:) i nazadna. Samim tim i nema realne šanse za značajniji uspjeh.
Weteran
16.12.2009., 09:14
Ok,, ideja o 100 izbornih jedinica zvuči dobro, isto kao i teleportacija.....no znamo da u nekom srednjem roku ništa od toga. Zbog toga se treba boriti unutar zadanog sustava, ako smatraš da se imaš za što boriti
Malo si mi u ovome kontradiktoran. Prvo govoris kako bi ovom dvojcu bilo pametno napraviti vlastitu stranku, a kad ti ljudi odgovore da to i nije tako lako, onda se pitas zasto. A kad netko drugi kaze da promjena izbornog sustava ili nacina izbora je moguca ti kazes da je niguca kai i teleportacija.
Ukratko, malo si malodusan, a malo nisi.
Mislim da ni tudjman ni jurcevic ni bilo tko drugi ili treci nema sanse da bi sa novom strankom dospio daleko.Ali opet mozda se varam. Mislim da su ljudi kod nas nezadovoljni radom i politikom stranaka i kao takvi ne bi dali podrsku osnivanju jos jedne u nizu stranaka. Puno lakse ce dati podrsku covjeku. Primjer je npr., Split. Kerum koji je dobio na izborima za gradonacelnika tek nakon pobjede osniva stranku. Da je osnovao stranku ranije, ne bi dobio na izborima. Kod nas su se polarizirale dvije stranke i izvan njih sve ostalo ne postoji. To je to.
Postoji potreba za lijevom ili desnom strankom, jer niti jedna od tih struja nema svoju stranku i nijedna struja nije zastupljena. Ali dobiti podrsku veceg broja glasaca na izborima, steci povjerenje ljudi, to je znanstvena fantastika i za sadasnje stranke koje su u Saboru, a kamoli za nove stranke.
Frenky Fisher
16.12.2009., 09:15
koje suludo pitanje :rolleyes: pa Jurčević kao skroz novi lik, bez stranke, bez bogatih sponzora, za njega bi bio veliki uspjeh da se približi 5% .. a pitanje što ako izgubi izbore ... izgubiti izbore za Jurčevića znači dobiti manje od 1-2% ... slično je i s Tuđmanom ... čovjek koji ni na jednoj od anketa, predstavljanja itd, ne ulazi u prvih 6 kandidata, znači proglašen je autsajderom može samo dobiti izbore ... ako ne ostane u drugih 6 a više je nego sigurno da neće ...
koje suludo pitanje :rolleyes: pa Jurčević kao skroz novi lik, bez stranke, bez bogatih sponzora, za njega bi bio veliki uspjeh da se približi 5% .. a pitanje što ako izgubi izbore ... izgubiti izbore za Jurčevića znači dobiti manje od 1-2% ... slično je i s Tuđmanom ... čovjek koji ni na jednoj od anketa, predstavljanja itd, ne ulazi u prvih 6 kandidata, znači proglašen je autsajderom može samo dobiti izbore ... ako ne ostane u drugih 6 a više je nego sigurno da neće ...
Jedno je uspjeh a drugo pobjeda.....ja se slažem da bi Jurčeviću 10% bio uspjeh...ali kako dalje....da li se nadograditi na taj uspeh osnivanjem stranke koja bi svih 5 godina, do sljedećih izbora, konstantno se zalagala za njegovu politiku ili reći 10% je uspjeh, a sada doviđenja ili zbogom?
carlosan
16.12.2009., 09:38
Pa bilo bi dobro da osnuju stranku, mada Tuđman već ima neku stranku, koliko se sjećam.
Mislim da HR politička scena ne bi bila na gubitku. Ipak, upitno je ima li to smisla, jer više nikad jedan Jurčević neće dobiti medijski prostor kakvog sada ima.
bonnie1
16.12.2009., 10:14
hm, Josipović dobro kotira ali i da izgubi ništa strašno, i dalje ima jaku porporu SDP-a a i uvijek se može okrenuti sveučilišnoj karijeri, za Bandića govore da je politički propao nakon izbora, potporu stranke nema,a i previše je afera iza njega, no s druge strane ne sumnjam da će se već nekako snaći,uvijek će biti njegovih kumova koji će stat uz njega...Habrang može u mirovinu, njegovo je vrijeme prošlo, sumnjam da će itko za njim žaliti, Primorac će pobjeći u Ameriku..pa nek tamo živi svoj nedosanjani hrvatski san u američkoj verziji jer jedino je tamo eventualno ostvariv...
Ne.
Treba nam promjena sustava, u kojem ćemo birati SVOG PREDSTAVNIKA (Tuđman predlaže 100 izbornih jedinica), a ne podmodajzle poslušnike koje postavlja čelnik stranke.
Zar ne bi bi bilo krasno da vegi1, Istranin ili bilo koji pojedinac u svojoj izbornoj jednici glasa za čovjeka s imenom i prezimenom a ne za amorfnu masu zvanu stranka.
U takvoj demokraciji bilo bi puno bolje živjeti.
Za takvu promenu sustava ne treba osnivati novu stranku jer se postojeći model ne može tako promijeniti.
Sve poluge su čvrsto prigrabljene i nedaju nikom priviriti.
Ući se može teško, i to samo na neposrednim izborima uz medijsku i inu blokadu naravno.
Promjene mogu donijeti samo ljudi, izvan i u strankama, kad odluče da tako dalje ne možemo više.
Kao primjer ovog o čemu govorim postavljam pitanje:
Zašto u Saboru nema više Tadića, Rožića, Letice..., zašto u idućem mandatu neće biti Lesara itd...kad je svima jasno da se radi o ljudima kojima većina današnjih sabornika nije do koljena.
Odgovor je jasan:
Nema ih zato što misle svojom glavom.
To sa svojim predstavnikom je odlicna ideja. Cak nema niti potrebe da ih bude 100, mogli bi mi proci sa manjim brojem zastupnika.
Špranja
16.12.2009., 12:32
...ako želiš biti ozbiljan političar i ozbilno se baviti politikom to moraš kroz stranku.
Ok,, ideja o 100 izbornih jedinica zvuči dobro, isto kao i teleportacija.....no znamo da u nekom srednjem roku ništa od toga. Zbog toga se treba boriti unutar zadanog sustava, ako smatraš da se imaš za što boriti...
Ja mislim da je to jedino moguće - bar zasad , tj. u neko razumno dogledno vrijeme... Stranački sustav nije, naime, hrvatska izmišljotina - osmišljen je u daleko starijim, (državno) razvijenijim i pragmatičnijim društvima od našeg, a i dalje opstaje (unatoč nedostatcima) - vjerojatno ne bez razloga... To ne znači da se ne može poboljšavati i raditi na otklanjanju nedostataka, pogotovo bi se to moglo kod pokretanja sasvim nove stranke - u startu...
Mislim da se neće formirati u neku stranku (makar bi trebali) jer jednostavno ne bi imali dovoljnu medijsku podršku te bi samim tim bili diskreditirani...
...Dok god nekakav mainstream u medijima predstavljaju osobe tipa Jergović, Dežulović, Latin and co. (iako oni nikakav mainstream ne bi trebali biti jer zastupaju stavove manjeg broja ljudi), nekakva normalna konzervativna stranka (koja treba političkoj sceni) biti će nepravedno u samom startu banalizirana i označena kao nepoželjna, proustaška (:rolleyes:) i nazadna. Samim tim i nema realne šanse za značajniji uspjeh.
Sve to jest najvećim dijelom točno, ali to "nisu nam dali..." zapravo služi kao izgovor kojim se izbjegava težak rad "od nule" koji je nužan za zaživljavanje i pokretanje potpuno nove i "drugačije" stranke (počevši od pronalaženja novih, vjerodostojnih i politički nepotrošenih ljudi - voljnih uložiti velik trud u takav zadatak, a bez očekivanja instantne naplate svojih usluga foteljama, sinekurama...)
Ukratko - iluzorno je očekivati da će taj početni "krvav" posao moguće izbjeći, ili da će ikome išta biti poklonjeno "na pladnju"...
Situacija je takva kakva jest. Onaj tko je želi promijeniti (ako je želi promijeniti, a ne samo "von oben" dijagnosticirati stanje) morat će, nažalost, uložiti daleko veći napor nego bi to trebalo u nekim "normalnim" oklnostima, jer će sigurno biti izložen i apriornom negativnom (medijskom) tretmanu, ali drugog puta nema... Tvrda i uporna vjerodostojnost i dosljednost u stavovima i istovremeno pomno traženje/"skupljanje" vrijednih i kvalitetnih ljudi diljem Hrvatske oko sebe (obratiti pozornost na mlade!) - jedino je što bi moglo (tek s vremenom!) promijeniti stanje...
Zvuči teško ostvarljivo i utopistički (skrenulo se na krivi put i duboko ogrezlo i zaglibilo u toj krivini...), ali ja ne vidim drugog načina.:ne zna:
Bolji od tebe
16.12.2009., 15:02
Oni će kazati koga podržavaju u 2.krugu,i na temelju toga će kasnije ubrati određene privilegije
To sa svojim predstavnikom je odlicna ideja. Cak nema niti potrebe da ih bude 100, mogli bi mi proci sa manjim brojem zastupnika.
100 je minimum,statutom sabora je propisano raspon sabornika od 100 do 160.
Michael Collins
17.12.2009., 19:23
HDZ je ugušio svaku desnu oporbu...
Svi HSP-ovi,čak i oni Tomašićkini koaliraju s njima kad ustreba...
A preko 50% Hrvata,čak i više je na nekin način konzervativno ili desno...
Oni glasuju za HDZ,jer neamj uza što drugo...
Isti HDZ puže pred svakim,čak i najmanjim Haaškim i Briselskim činovnikom,prepušta Hrvate Bosne na milost i nemilost Muslimanima, plus što su uber-korumpirani i nesposobni...
hm, Josipović dobro kotira ali i da izgubi ništa strašno, i dalje ima jaku porporu SDP-a a i uvijek se može okrenuti sveučilišnoj karijeri, za Bandića govore da je politički propao nakon izbora, potporu stranke nema,a i previše je afera iza njega, no s druge strane ne sumnjam da će se već nekako snaći,uvijek će biti njegovih kumova koji će stat uz njega...Habrang može u mirovinu, njegovo je vrijeme prošlo, sumnjam da će itko za njim žaliti, Primorac će pobjeći u Ameriku..pa nek tamo živi svoj nedosanjani hrvatski san u američkoj verziji jer jedino je tamo eventualno ostvariv...
Upravo tako! A za onima koji nakon izbora pobjegnu ili jednostavno propadnu u zemlju, neće nitko previše žaliti niti se pitati gdje su i zašto ih nema. Žilavi su oni, snađu se baš uvijek. Posebno Bandić s kumovima :D A ako ne ranije, neke ćemo sigurno vidjeti na idućim izborima. :D
Zomboni
18.12.2009., 11:39
Tuđman bi najviše izgubio ako bi dobio izbore.
Izgubio bi titulu vječnog gubitnika, ono po čemu se izdvaja od svih kandidata na svim izborima na kojima je do sada sudjelovao.
Phlegma
18.12.2009., 11:41
Tudjman se vraca na svoj fakultet predavati do mirovine, Vuksic se vraca u Slavoniju svojoj firmi gdje uspjesno lomi kamen :D, on nece nista izgubit sa ovim izborima, Jurcevic se isto vraca svojim predavanjima na fakultet i vrlo brzo pada u zaborav, kao i mnogi kandidati na proslim izborima, Pusicka malo toga gubi, ima potporu stranke, vraca se u saborske stolice i tamo ce bit do umirovljenja. Miksicu je ovo posljednja politicka sansa u Hrvatskoj, 3ci put bi bilo stvarno previse, on ide radit u beli manastir biorazgradivu foliju i putovat po americi. Vidosevic je biznismen, iako nema potporu stranke, lako ce se on snac u raznoraznim upravnim odborima itd., Bandic nema bas svjetlu buducnost u slucaju poraza, Hebrang takodjer. Skare Ozbolt isto nije bas blistava buducnost.
Žuti tis@k
18.12.2009., 14:20
Najviše gubi Bandić,pržun mu je izgledan:kava:
krizantema
18.12.2009., 15:50
Najviše gubi Bandić,pržun mu je izgledan:kava:
bandić je pokojni, on nema kamo poslije izbora, mislim da je on najveći gubitnik, naravno ako izgubi, a izgubit će...
čekaju stričeki u plavom sa najmanje 200 kaznenih prijava...
Predmet
18.12.2009., 16:17
Šta s gubitnicima izbora?
Dobro pitanje...
Evo ja bandiću u slučaju poraza, preporučam štrik i obližnje drvo.
krizantema
18.12.2009., 16:21
Šta s gubitnicima izbora?
Dobro pitanje...
Evo ja bandiću u slučaju poraza, preporučam štrik i obližnje drvo.
ni drvo ga ne bi htjelo, zbog moguće umješanosti....
TurbulentFluid
19.12.2009., 15:13
Zar je to malo?
To je apsolutno ništa.
Bar bi trebalo biti u jednom normalnom društvu, na žalost u Hrvatskoj to je puuuuno... :(
Mislim da osnivanje nikakve desne/desnije stranke neće proći jer će ih HDZ u korijenu sasijeći i to bi bilo to.
Orlovac
19.12.2009., 17:52
Zar je to malo?
Da, ostati moralan i onda kad drugi na tome padaju je bas onda dokaz morala, karaktera i cvrstine. Jer sve drugo je osobni poraz i propast, ne samo moralni i ljudski, nego i nacionalni i na kraju gospodarski, jer nitko ne dolazi u grabez hrvatske imovine da bi podigao hrvatsku naciju i standard naseg naroda, nego da nas jos lakse i brze ponizi, opljacka, rastjera po svijetu i na kraju zatre kao naciju i drzavu. I naravno, da bi na nas zivotni prostor doveli neke druge, koje ce daleko lakse manipulirati i derati kroz male place, velike poreze i nikakvu socijalnu i zdravstvenu zastitu.
I zbog toga, ostati moralan znaci ne dozvoliti pastetarima poput ovih s desne strane i slicnih (vec mi se povraca od tolike nasrtljivost), da se ne uvuku i mali mozak, vec ostati svoj i prenijeti mladjima sto je hrvatska drzava i nacija, u nadi da ce oni imati vise pameti i snage nego ova generacija.
SAVEZNA BH
19.12.2009., 21:27
To je apsolutno ništa.
Bar bi trebalo biti u jednom normalnom društvu, na žalost u Hrvatskoj to je puuuuno... :(
Mislim da osnivanje nikakve desne/desnije stranke neće proći jer će ih HDZ u korijenu sasijeći i to bi bilo to.
Svaka čast onomu kojije pokrenuo ovu temu. Tako treba razmišljati. Osobno mislim da će se ovaj put Miro izdignuti iznad onih proklrtih 1-2 % koliko je dobijao u društvu s Lošom, Pašalićom itd. Može biti i preko 5 %. Jurčeviću bi ogroman uspjeh bio 3 %. E, sad ćemo se opet pitati zašto Miro, Hitrec i ekipa, S. Barišić, Aralica i drugi nisu prihvatili ideju predkampanju u kojoj bi možda Miro dobio, ali bi imao Josipa uza se, ako ništa, ne bi imao nas tisuću protiv sebe (na neki način). S njim bi se dalo suradjivati, ali neki njegovi suradnici s HKV portala ne mogu vjerojatno ni sami sa sobom postići konsenzus ni o čemu. Ipak, vjerujem da treba odmah od 28. 12. početi raditi na gradjenju novog POKRETA. kAKO? nEVLADINE UDRUGE, U ČEMU VIŠE ISKUSTVA IMA jURČEVIĆ (primjer: HON i UVID ZA NADZOR IZBORA). Mediji? Dat će vam prostora kolio moraju dati. S medijima treba znati, ne samo ih pljuvati. Nije odobreno ime Htvatska Socijalno Demokratska Zajednica, ali nešto tog tipa nam treba. Nacionalno, po imenima i programu, socijalno po djelovanju (narod je na ulicama prije nego itko može zamisliti), demokratsko po ustroju. I Miro i Josip moraju otupiti malo vlastito ego i saslušati ljude s terena. Osim toga tu treba, koliko je god otišao u religioznu treću dimenziju, uključiti i prof. Pavunu, prof. Đikića, mladog prof. Ninu RaSpudića itd. Za početak, dosta.
pukovnikz
20.12.2009., 01:33
Dakle ako dobro shvaćam podržavaš politiku navedene dvojce ali si 27.12 spreman prihvatiti poraz ako ne prođu dalje i čekati pet godina dok se ponovo neki solo kandidat ne odluči kandidirati i prezentirati iste stavove te ponovo bude marginalac...
zar ne bi bilo bolje iniciranje stranke, pa se boriti da postane parlamentarna? ili je to ipak nadilazi tvoje želje bavljenjem politikom?
Stvarnost je takva kakva je. Hdz (ovaj sadašnji) za mene je trojanski konj stranih interesa koji koristi braniteljske udruge za svoje glasove. Kada vidim da se braniteljske udruge javljaju zbog Brene i Bajage, a da šute kad se daje teritorijem kupuje članstvo u EU, kada vidim da hapšenja generala ne tangira braniteljske udruge, zaključujem da je patriotski duh u Hrvatskoj zamro i da je žalosno da neko ko sebe smatra desnim glasačem svoj glas daje politici trgovanja teritorijem i hapšenja branitelja umjesto onim kandidatima koji koliko toliko pružaju neku sigurnost da će glavni grad biti Zagreb a ne brisel ili hag.
Ako bi baš želio da nam glavni grad budu hag i brisel onda bi glasao za Pusićku ili Josipovića, ali ja želim da glavni grad bude Zagreb i zato nedam glas trojanskom konju HDZeu nego nekom od neovisnih kandidata koji to propagiraju.
Dali će Tuđman i Jurčević pokrenut Hip ili neku desnu stranku teško mi sad nagađati, ali dok narod bude pušio spiku kako je harač i davanje mora u njihovom interesu, dotle ne očekujem puno od takve "demokracije"!
Mislim da već postoje konzervativne stranke desnice u koje bi se navedeni dvojac mogao uklopiti... recimo HČSP ili neka slična stranka
Mislim da već postoje konzervativne stranke desnice u koje bi se navedeni dvojac mogao uklopiti... recimo HČSP ili neka slična stranka
Ne znam po čemu si njih dva bitni kad zajedno neće osvojiti ni 5%??:ne zna:
Ne znam po čemu si njih dva bitni kad zajedno neće osvojiti ni 5%??:ne zna:
Tu se mogu složiti s tobom :D
Noćobdija
20.12.2009., 16:12
nestat će s političke scene isto kao što su na nju došli?
politika je struka, profesija, i njome se treba baviti cijelu godinu. oba ova kandidata su otvorila neka pitanja na koja su reagirali neki ljudi - dio političkog tijela u našoj zemlji. ako postoji stalan interes za ta pitanja - sigurno da bi mogli računati na dio političke snage u zemlji, za stalno.
ipak, slutim da će obojica teško stradati na ovim izborima, a nakon toga nestati s političke scene.
nestat će s političke scene isto kao što su na nju došli?
politika je struka, profesija, i njome se treba baviti cijelu godinu. oba ova kandidata su otvorila neka pitanja na koja su reagirali neki ljudi - dio političkog tijela u našoj zemlji. ako postoji stalan interes za ta pitanja - sigurno da bi mogli računati na dio političke snage u zemlji, za stalno.
ipak, slutim da će obojica teško stradati na ovim izborima, a nakon toga nestati s političke scene.
Evo ga Nocobdija spava po danu pa ne prati dogadaje.
A onda dode trolati po forumu kad se probudi, a ni ne zna da su dosadasnje njegove uzdanice, iznikle iz raznoraznih partija, unisttile perspektivnu zemlju, za koju on i ti koji je rasprodaju tvrde da opisivati je lijepom i bogatom znaci prepisivati iz turistickih prospekata.
A svaki, iole vrijedan paznje trgovac, zna da kad kupujes nesto, moras umanjiti vrijednost, jer time ces manje platiit. Ne lezi li tu razlog umanjivanja za svaku budalu poznatih cinjenica, da bi se mogle jeftinije rasprodati...
I taj nocobdija tvrdi da sve sto Jurcevic prica o ljepoti i bogatstvu ove zemlje izlazi iz manuala marketinskih agencija, a na nasem lijepom i bogatom zemljistu su cijene nekretnina ko u dubaiju, stranci pokupovase svaki milimetar, prisiljavaju nas da imamo obrnuti reciprocitet (koliko njemci kupe kuca u nas, mi mozemo u njemackoj, a ne obratno), uzeli su nam sve vazne strateske resurse, jer eto ta zemlja je siromasluk i jad, pa glupi njemci, austrijanci, englezi, francuzi i ostali neuki i u ekonomskim procjenama nevisti narodi kupuju kod nas jer su se eto ko zajebali.
Dalje nocobdija tvrdi da ce ljudi koji donose dasak novog, (barem jedan od njih), koji govore ovom narodu da bi se jedan njemac tukao nogom u guzicu da ima 12000 kvadrata zemlje negdi na Bracu npr., da su Hrvati bogati i materijalno i duhom, i socijalnim kapacitetima i svime ostalim, sto dokazuju kad dodu u bilo koji ureden sustav u Europi, Australiji, SAD-u gdje brzo postaju bogati, vrijedni gradani; nocobdija tvrdi da su to ljudi za povijest.
On tvrdi da su za povijest ljudi koji zele bit partneri EU a ne potkivaci Austrijskih konjanika (sto postaju lagano, a Josip zna, jer je profesor moderne povijesti iz, kako su to prije postali ), da ljudi koji zele vratiti dostojanstvo narodu koji 15 godina nakon vojne i politicke pobjede gubi sve ratove za zelenim stolovima pripadaju povijesti...
- On tvrdi da su bolji ljudi ovi koji su eto sanirali banke sa 12 milijardi, prodali za 7 a trenutna trzisna vrijednost im je 70 milijardi
- On tvrdi da su bolji ovi sto su Podravkinim novcima kupovali Podravku za sebe
- On tvrdi da su bolji ovi sto su tim Austrijskim konjanicima davali da preko Hypo banke zauzmu teritorij i ucine hrvate potkivacima njihovih konja
- On tvrdi da su oni koji su prodali naftnu industriju i ne zele objaviti ugovor o prodaji svom narodu bolji
- On tvrdi da su oni sta su prodali telekomunikacije (a s tim i mogucnost nadgledanja sluzbama - vrlo zanimljivo da je to prvo kupljeno), za ciju prodaju BTW jos nije objavljen ugovor bolji
- On tvrdi da su bolji ti koji su prodali vode, spremaju se i sume i eneretiku
- On tvrdi da su bolji ti koji su sve to prodano ulozili u najveci dug po glavi stanovnik na svijetu
- On tvrdi da su bolji ti sto su svaku hrvatsku obitelj napravili ekonomskkim robljem tih koji su sve to pokupovali
- On tvrdi da su oni koji su doveli zemlju u situaciju gdje premjerka izjavljuje: jedino su mirovine i socijala sigurni, za sve ostalo nema novaca, a to znaci ni za place u HEP-u, AC-u, svim upravama, zupanijama, gradovima, drzavnoj upravi i svemu sto je vezano za drzavu, on tvrdi da su ti bolji?
To tvrdi nocobdija.
A ja tvrdim da je materijalni slom nacije koji ce usljediti kad ne sjedne prva placa onima vezanim za drzavu, a koji su u kreditima do grla, samo okidac u kojem ce se ljudi poceti okretati nekome tko im govori da su vrijedni i bogati gradani.
Dosadasnji odnos Hrvatske drzave i njenog naroda je bio odnos nasilnika i zrtve. A psihologija je proucila taj odnos i u njemu postoji razlog zasto zrtva ostaje zrtva. Taj odnos traje sve do onog trena dok netko toj zrtvi ne pokaze da moze drugacije, ili dok je nasilnik ne polomi.
E pa sad je doslo vrijeme moj nocobdijo kad je nasilnik polomio zrtvu, a i pojavio se terapeut koji mora prvo zrtvi podici samopostovanje, poceti skupljati i slagati kockice njene rasute licnosti i pokrenuti put ozdravljenja.
Proces ce biti dug, jer maltretiranje ce donijeti 30, 40 godina rada, znoja, krvi i suza da se oslobodimo jarma koji su nam stavili na leda.
Ali uz covjeka koji ce biti pokretac tog ozdravljenja, covjeka koji je pokrenuo promjene u razmisljanju i dozivljavanju nas samih taj put vodi u konacno ostvarenje sna, stvarno neovisne i ponosne drzave za koju su zivote dali mnogi tokom stoljeca.
I nocobdijo, niti jedan pjesak bacen u oci nece taj proces moci zaustaviti.
Da Josip ode ovaj tren sa scene, on je svoj zadatak ispunio.
Prije par dana sam rekao ljudima koji su sudjelovali u jednom projektu u kampanji: najveca vrijednost ove kampanje je to sto sam upoznao 50-ak krasnih ljudi sa izvanrednim kvalitetama koji su pravo blago.
Oko sebe je skupio ljude, koji su se medusobno povezali sa slicnim idejama, koji su eto poceli jedan projekt. Nama Josip nije Bog, niti nam je osoba koja je najvrijednija. On je sam trenutno na celu, on nosi najveci teret. I tome je Josip najvise pridonio, jer nije dao da ga se uzdize, nego svaku ideju koja ga proglasava sposonijim od drugih on gusi i vraca vrijednost timu i ljudima oko sebe.
A buducnost ce pokazati sta ce se roditi iz te ideje.
Siguran sam da svaka kriza mobilizira ljude, tjera ih da se skupe i da se zajedno brane (hint - 91), a mi smo eto vec dovoljno bliski vec sad prije konacne krize, a mozemo se jos stisnuti kako bi se drugi mogli ubaciti u redove.
Tko ce biti isturen ispred nas? Uopce nije bitno ime i prezime. Bitno je da je svjestan da su Hrvati materijalno i socijalno bogati, da imaju jednu od najljepsih i najpozeljnijih zemalja na svijetu, da se nalaze na strateski mozda najboljem mjestu na svijetu, da su sposobni, da su dostojanstveni i vrijedni ljudi i da mogu sami krojiti svoju sudbinu.
I nocobdijo, nista ne mozes napraviti ti ni tvoje uzdanice iz bilo koje partije (HDZ=SDP="trenutne strukture na vlasti" - sve su to isti lopovi strateski rasporedeni) da to zaustavis. Moci ces jedino probdijeti jos puno noci zaleci za proslim vremenima, ovaj put ne za komunistickim, nego onima post, do 2010.:kava:
Biljezim se sa stovanjem....
Edit:
Vidi kako sve ovo Josip sabere u jednu recenicu. Zato je naprijed, jer zna reci ono sto treba razumljivo i precizno. (http://www.youtube.com/watch?v=6s2CfwfnFtw)
zeljko_ri
20.12.2009., 17:18
Evo potaknut brojnim napisima, istina za volju manjeg broja ljudi i klonova, ali opet određene količine ljudi pitam se što ako Tuđman/Jurčević izgube??
Ništa, kao i obično glasati za HDZ.
Jurčevića kazneno goniti zbog njegova antiantifašizma i indirektne glorifikacije fašizma
Noćobdija
20.12.2009., 19:16
@ tactum
dok mi nekoliko vas jurčevićevih zelota nije skrenulo pažnju na josipa, priznajem da nisam znao ništa o njemu. u političkom životu ga nije bilo, a javni nastupi su mu bili - koliko sad vidim - ograničeni na hrvatski list i glas koncila. njih ne čitam pa me je njegova politička i ina mudrost mimoišla. što, ruku na srce, nije velika šteta - sada kada znam nešto više o njegovom radu. pogledao sam i njegov www na kojem čak i laže da je josipović pisao optužnice protiv gotovine i ostalih.
čini se da te je upiklo što sam na jednoj drugoj temi njegov stav da:
"ne postoji nijedan objektivan razlog da zemlja bogata kao Hrvatska bude zemlja siromasnih ljudi. S nasim strateskim polozajem, prirodnim ljepotama, ekoloskom ocuvanosti, poljoprivrednim, energetski, rudnim i inim bogatstvima mi bi trebali biti zemlja bogatih ljudi"
reagirao na način da sam rekao da:
-to nije istina,
-što je mogao umjesto hrvatske upotrijebiti bilo koju drugu zemlju - kazahstan, bugarsku, srbiju,
-što nije prepoznao naše stvarne prednosti...uglavnom, copy paste iz turističkih vodiča...
i dalje stojim kod toga. Hrvatska nije bogata zemlja. Koja su to naša rudna bogatstva? Koje su to naše goleme rezerve nafte, boksita, željeza, ugljena, urana? Ičega? Koje je to naše pregolemo bogatstvo koje drugi nemaju? Uvijek smo bili ili sirotinja ili srednja klasa, a što smo imali zaradili smo. Koji je to naš sjajni geostrateški položaj? Koje smo mi to sjecište važnih pravaca koji su drugima neophodni? Koje to ceste, pruge, aerodromi, luke, postoje kod nas a da se ne mogu lako zamijeniti u susjedstvu? Zašto se o tome tako lagano laprda? Čime se to obrazlaže? i stvarno - po čemu se to što je rekao za hrvatsku ne može primijeniti na npr kirgistan? što je on to rekao specifično za našu zemlju i narod. jedno veliko ništa. copy paste iz reklamnih priručnika za bilo koju zemlju.
što se tiče ostatka tvog upisa, posebno onog dijela gdje ti tvrdiš da ja nešto tvrdim - to nije istina. pretežitim dijelom fantaziraš i izmišljaš tvrdnje koje onda pripisuješ meni. to nisu moje tvrdnje, ali su problemi sa izmišljanjem stvarni i tvoji. pobrini se za njih.
za kraj - jedino što josip nije rekao jest ono što nas sigurno može izvući iz krize. a to su dvije stvari:
- moramo prestat prosit milost od države, svi osim najsiromašnijih i najpotrebitijih.
- moramo raditi 5x više nego sad, bolje i više nego ostali oko nas.
naravno, josip (treba biti fer, pa reći niti ostali kandidati) neće to reći, jer to znači zavrnuti državnu pipu, otkaz za mnoge prekoprbrojne u državnoj administraciji, ukidanje brojnih prava i jako puno rada, rada, rada, rada. a to je sve jako nepopularno. puno nepopularnije od poruka koje josip ima:
-krivi su drugi
-pljačkaju nas
-stranci su neprijatelji, postoji zavjera
-kopajmo po povijesti
ništa od toga što josip nudi nije rješenje. zapravo, problem je. no, upravo zbog toga - dakle zato jer ne nudi prava rješenja - možda i ima političku budućnost. živi bili pa vidjeli.
Martian7
20.12.2009., 19:27
Ništa, kao i obično glasati za HDZ.
Ma da, pa ja nikada nisam dala glas HDZu. :nono:
@ tactum
dok mi nekoliko vas jurčevićevih zelota nije skrenulo pažnju na josipa, priznajem da nisam znao ništa o njemu.
Znaci uspjevamo ipak.
Hvala na potvrdi, pojacat cemo aktivnosti. :D
pogledao sam i njegov www na kojem čak i laže da je josipović pisao optužnice protiv gotovine i ostalih.
Za to ko laze imas na ivosipovicevoj temi dokaze. I to da se kao dokazni materijal za prekomjerno granatiranje knina koristi ivosipoviceva knjiga.
Ali to ce vrijeme pokazat. I neka Carlina knjiga.
i dalje stojim kod toga. Hrvatska nije bogata zemlja.
Ma oni njemci i englezi kupuju gluposti. Oni su glupani koji su i kroz povijest znali grijesiti u pogledu nekog bogatstva i vrijednosti.
Prijatelju, da je kojoj normalnoj zemlji samo Dubrovnik, punila bi 30% proracuna s njim.
A i plin prodajemo Talijanima cini mi se za 80lp a kupujemo ga po 1,7 kn.
Ni to nemamo.
I struju kupujemo po sta ti ja znam nekih 5kn a prodajemo po 2,8 itd. itd...
Imamo hidropotencijal ko pola europe.
nNecu o jednim Brijunima, necu o kornatima, necu o 1001 otoku, necu o svemu onome sto me ucini ponosnim na ljepotu kad vidim Imotska jezera, italiju sa Biokove ili bilo koju od bezbrojnih ljepota koje sam prosao...
što se tiče ostatka tvog upisa, posebno onog dijela gdje ti tvrdiš da ja nešto tvrdim - to nije istina. pretežitim dijelom fantaziraš i izmišljaš tvrdnje koje onda pripisuješ meni. to nisu moje tvrdnje, ali su problemi sa izmišljanjem stvarni i tvoji. pobrini se za njih.
za kraj - jedino što josip nije rekao jest ono što nas sigurno može izvući iz krize. a to su dvije stvari:
- moramo prestat prosit milost od države, svi osim najsiromašnijih i najpotrebitijih.
- moramo raditi 5x više nego sad, bolje i više nego ostali oko nas.
naravno, josip (treba biti fer, pa reći niti ostali kandidati) neće to reći, jer to znači zavrnuti državnu pipu, otkaz za mnoge prekoprbrojne u državnoj administraciji, ukidanje brojnih prava i jako puno rada, rada, rada, rada. a to je sve jako nepopularno. puno nepopularnije od poruka koje josip ima:
-krivi su drugi
-pljačkaju nas
-stranci su neprijatelji, postoji zavjera
-kopajmo po povijesti
ništa od toga što josip nudi nije rješenje. zapravo, problem je. no, upravo zbog toga - dakle zato jer ne nudi prava rješenja - možda i ima političku budućnost. živi bili pa vidjeli.
Promasio si. Jospi ne govori da je netko drugi kriv, nego iskljucivo MI.
Jer svatko onaj tko je glasao za Ivu i ko ce sad glasat za ivu je odgovoran za sve ivino jer mu je dao mogucnost da to napravi.
I tko to ne radi ovdje?
Velika vecina postenih ljudi RADI, tesko i naporno ali mora hraniti bagru koju su razni Ive nakrcali po raznim uredima drzavnih ekspozitura.
Rade da nahrane sve one zgubidane i propalitete koji su se ugnjezdili po razno raznim sklonistima od rada (UZGAJIVACE RADNOG STAZA) i koji cuclaju jadni napaceni narod..
Da treba radit..
Ma da, treba jos vise raditi da bi banda mogla glumiti uzvisenu klasu koja svira glasovire i tuzaka vlastitu drzavu medunaronim sudistima.
Treba ovaj narod dostojanstveno platiti za rad, onda bi se vise radilo. A da bi se to moglo, treba izmedu ostalog osloboditi goleme financijske potencijale koji leze zarobljeni u vidu placa raznoraznim zgubidanima po opcinama, drzavnim uredima i statijaznam sta su sve izmislili da dobijaju place.
Jbt, ima nas 4,5 miliona. Stanemo u tri zgrade u predgradu berlina i dobar domar svima nama upravlja. A mi imamo opcina ko njemacka, imamo i zupanija ko rusija kotara i drzavu iznad svih ko glavnog krvopiju.
E pa gospodo strancari, vrijeme je da pocnete raditi, a ne se skrivati iza svojih strankica po uredima di vas mi placamo i nama govoriti: treba raditi, treba raditi...
Kako je veceras Vidosevic rekao na krku: nemojte stedit, treba trositi...
A kaze mu zena u tvornici: a sta cemo trositi kad nemamo?
Eto, priprosta zena srusila program jednog ekonomiste koji veze s realnoscu nema. Ali kao i ta zena i mnogi drugi vide da vam je vrijem fraza proslo.
Treba raditi, ali prije svega treba dostojanstveno raditi i biti dostojanstveno placen za to...
pukovnikz
27.12.2009., 14:40
Ako 100% podjelimo na 12 kandidata svaki dobiva po 8,333%, znači kad bi svi dobili jednak postotak, tako da za drugi krug će biti u igru postoci od 20 do 30% i to bi bio ogroman postotak za kandidata!
Treba uzeti u obzir da neki kandidati imaju slične programe, ali će možda dobiti manje od realnog kako nebi rušili sličnog kandidata za kojeg se očekuje da će proć.
pukovnikz
27.12.2009., 14:50
Jurčevića kazneno goniti zbog njegova antiantifašizma i indirektne glorifikacije fašizma
Jurčević ne glorificira nikakav fašizam. Prije bi se reklo da je profašistička ideja kada se Hrvatskom narodu neda pravo na neovisnu državu, vać mora ovisiti o stranim birokratima.
Gledao sam u seriji "Kuda idu divlje svinje" ratni film snimljen još u komunizmu crno-bijela tehnika, pa je u jednoj epizodi bio prikazan plakat s njemačkim vojnikom, a ispod slike na tom plakatu pisalo je VOJNIK NOVE EUROPE (ili buduće tako nekako), tako da je ujedinjena europa davno bila u planu!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.