View Full Version : Fedora Core 2
Jel netko instalirao, komentari molim. Ja je vidjeh na kratko.
Shadowman
23.05.2004., 03:26
Instalirao je i ja. Nije loše. Sve mi radi. Doduše bilo je malo problemčića. Bilo je problema s instalacijom drivera za Radeon 9600 grafičku, ali sam to sredio i sad radi odlično, 3D je najbrži što sam vidio na Linuxu. SuSE opet ima problema s 3D i u 9.1. Ako imate problema s driverom za ATI kartice na Fedori 2, recite. Bilo je i problema s keyboard layouts, ali i to se lako sredi. Ako vam treba, napravio sam i rpm za Superkarambu, a to je odlična stvar.
Shadowman
24.05.2004., 02:24
Hej, kako vam se dopada onaj screensaver AntSpotlight (pod OpenGL Screen Savers)? Meni je baš fora.
Shadowman
24.05.2004., 02:32
Za one koji imaju ATI karticu, driver od ATI ne radi, ali se može srediti. Skinete ovaj paket koji sadrži sve što treba (uključujući rpm paket od ATI). Napisao sam i skriptu, koja radi sve što je potrebno automatski.
ftp://algoritam.net/pub/fglrx-fedora-patched.tar.gz
P.S. Ne garnatujem da će kompjuter biti upaljen non-stop. Crnuo mi je server, pa sam privremeno uključio ftp na desktopu dok ne kupim kakav stroj da radi kao server.
sick_boy
24.05.2004., 09:39
Shadowman kaže:
Instalirao je i ja. Nije loše. Sve mi radi. Doduše bilo je malo problemčića. Bilo je problema s instalacijom drivera za Radeon 9600 grafičku, ali sam to sredio i sad radi odlično, 3D je najbrži što sam vidio na Linuxu. SuSE opet ima problema s 3D i u 9.1.
Nisam primjetio nikakve probleme sa 3D-om pod SuSE-om 9.1 (doduše, imam nVidia Ti4800 karticu). 3D je brz, ali još uvijek dosta sporiji nego na Win.
AntSpothlight je stvarno cool.
Shadowman
24.05.2004., 09:53
ATI neće. To je, mislim, posljedica toga što i SuSE hoće da se o svemu pobrine za korisnika sam, pa nekako ne detektira da to kartica može. Šta ja znam... SuSE je inače cool do daske, osim te sitnice. Sučelje je stvarno dovedeno do perfekcije. Izgleda prelijepo. Na Fedori neće ni kompajlirati bez prepravljanja koda, ali zato je brzoooo.
Shadowman
24.05.2004., 10:23
A jesi vidio onaj screensaver BouncingCow (na Fedori pod Miscaleneous, ne znam ima li na SuSE). Stvarno smiješno.
sick_boy
24.05.2004., 10:48
Shadowman kaže:
ATI neće. To je, mislim, posljedica toga što i SuSE hoće da se o svemu pobrine za korisnika sam, pa nekako ne detektira da to kartica može. Šta ja znam... SuSE je inače cool do daske, osim te sitnice. Sučelje je stvarno dovedeno do perfekcije. Izgleda prelijepo. Na Fedori neće ni kompajlirati bez prepravljanja koda, ali zato je brzoooo.
Pa, ne znam baš da li je SuSE kriv što neće, jer instalacijska procedura koja uključuje i par manualnih promjena u XF86Config-4 file-u napravljena je od strane proizvođača kartice (ATI, nVidia). Osobno ne volim automatic update-e drivera, nego ih uvijek download-am, pogledam u readme (ili ekvivalent), te instaliram ručno i, ako je driver napisan kako treba, uvijek radi, neovisno o distribuciji.
Shadowman
24.05.2004., 11:27
Hajde bilo tko molim vas kliknite na ovaj link i recite da li se otvorio. Samo hoću da vidim da li je moj provider počeo blokirati portove.
ftp://algoritam.net/
Finding Host algoritam.net ...
Connecting to 67.167.240.64:21
Connected to 67.167.240.64:21 in 0.187500 seconds, Waiting for Server Response
220 FTP Server ready.
Host type (1): Automatic detect
USER anonymous
331 Anonymous login ok, send your complete email address as your password.
PASS (hidden)
230-
*** Welcome to this anonymous ftp server! ***
You are user 4 out of a maximum of 10 authorized anonymous logins.
The current time here is Mon May 24 04:49:37 2004.
If you experience any problems here, contact : skrgic@hotmail.com
230 Anonymous login ok, restrictions apply.
SYST
215 UNIX Type: L8
Host type (2): UNIX (standard)
Sending "FEAT" command to determine what features this server supports.
FEAT
211-Features:
MDTM
REST STREAM
SIZE
211 End
Finished interpreting "FEAT" response.
Sending the FEAT command is optional. You can disable it in the site options of the profile.
PWD
257 "/" is current directory.
CWD /
250 CWD command successful.
PWD
257 "/" is current directory.
TYPE A
200 Type set to A
PASV
227 Entering Passive Mode (192,168,1,102,137,168).
connecting data channel to 192.168.1.102:137,168(35240)
Substituting connection address 67.167.240.64 for private address 192.168.1.102 from PASV
PORT 161,53,248,39,6,156
200 PORT command successful
LIST
150 Opening ASCII mode data connection for file list
transferred 309 bytes in 0.016 seconds, 154.500 Kbps ( 19.313 Kbps), transfer succeeded.
226 Transfer complete.
Upravnik
24.05.2004., 11:50
Otvorio se,ali nema nikakvog sadržaja samo link u za "Up to higher level directory".
Shadowman
24.05.2004., 11:54
Rain, je li tebi izlistao sadržaj?
Upravnik
24.05.2004., 12:09
Meni kad se spojim sa total commanderom daje direktorije pub i uploads i datoteku welcome.msg.U direktoriju pub se nalazi poddirektorij superkaramba-themes i još datoteka sa tim imenom.
Da PUB, UPLOADS i WELCOME.MSG
Frknuo sam ti jedan doc u upload, ali njega ne vidim
WS FTP by the way, netscape se vrti u prazno kao blesav
Equilibrium
24.05.2004., 12:19
Rain kaže:
If you experience any problems here, contact : skrgic@hotmail.com
Jel to jedan od naših najvećih linuxaša koristi mejl na MS-ovom serveru? :D:D:D
:nono:
Equilibrium kaže:
:klap: :klap: :lol: :lol:
Shadowman
24.05.2004., 13:13
Equilibrium kaže:
Da. :D Čekam da počne Google mail pa ću ih napustiti. POP3 mi je bezveze. Imam samo webmail accounts (Hotmail, Yahoo i na faksu jedan). :D
Shadowman
24.05.2004., 13:19
Rain kaže:
Da PUB, UPLOADS i WELCOME.MSG
Frknuo sam ti jedan doc u upload, ali njega ne vidim
WS FTP by the way, netscape se vrti u prazno kao blesav
Ne vidiš ga jer je tako podešen. Meni Opera isto otvori kako treba. Neki browseri izgleda neće. FTP clienti bi trebali svi moći.
Equilibrium
24.05.2004., 13:38
Shadowman kaže:
POP3 mi je bezveze.
:eek: :horor:
a IMAP?
Shadowman
24.05.2004., 13:45
Mislim bilo što što zahtijeva da čitaš email na točno određenom kompjuteru i da imaš email client. Lakše je samo otvoriti browser bilo gdje i pročitati mail. Imam i na faksu dva webmail accounta, ali njih koristim samo za komunikaciju s rajom s faksa i za službenu komunikaciju unutar faksa. Yahoo i Hotmail koristim kad se registrujem za bilo što na internetu. Kad počne Google mail, odmah ću si otvoriti account i koristiti ga samo s ljudima koje poznajem, a Yahoo i Hotmail neka kupe spam. :D Ali sigurno neću ništa osim webmail-a.
Zeppelin
24.05.2004., 23:41
Shadowman kaže:
Kad počne Google mail, odmah ću si otvoriti account i koristiti ga samo s ljudima koje poznajem, a Yahoo i Hotmail neka kupe spam. :D Ali sigurno neću ništa osim webmail-a.
Ne bi ti se ja petljao sa google mailom. Navodno se to nista ne brise pa makar ti izbrisao. Nakon dvije tri godine dobis pravu bazu privatnih poruka. Reci mi da sam ludjak al ja se necu petljat sa tim :))))))))
Shadowman
25.05.2004., 00:17
Ma ne. Oni hoće reći da imaš toliko prostora da praktično ne moraš ni brisati. Ako ti izbrišeš, to je izbrisano. Biće puno funkcionalniji. Moći ću ti npr. poslati file od 100 MB kao attachment, ako imaš GMail. To će biti pravi email. Dostupan bilo gdje, searchable, organizable, s 1 GB inboxom. Šta bi još?
jest, al odakle im tolki bandwith? :-)
eh taj googl, sve me vise zabrinjava, po onoj poslovici there's no such thing as a free lunch oni nesto opasno smijeraju... :-)
Shadowman
25.05.2004., 09:51
Ono isto što i u search-u. Kad radiš search u Google-u, imaš sa strane relevantne linkove. Tako će biti i u GMail-u. Ja ti na primjer pošaljem email u kojem ti pišem o Linuxu, a dok čitaš sa strane ti budu linkovi vezani za Linux.
Zeppelin
26.05.2004., 00:21
meni je dosta osam megabajta na mom mejlu zapravo cak mi je i previse. :)))))
Shadowman kaže:
Kod mene radi ATI Radeon 9000 onako kako ga je Suse (9.0) konfigurirao. Jedino sto ne radi kako valja je KDE screensaver, a tome je kriv bugovit KDE wrapper. Umjesto njega treba koristiti Xscreensaver i to je to.
PrittPen
31.05.2004., 04:46
btw. na www.spymac.com već imate 1GB inbox. ali nekako ovom linku nije mjesto na linux podforumu :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.