PDA

View Full Version : Latino zanimljivosti


stranice : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

Jay&AmberFan
28.07.2010., 00:15
Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p

Ben Marshall
28.07.2010., 00:36
Daj kakvu bilo, ili koje imaš, baš me zanima :D :)

bela flor
28.07.2010., 01:32
Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p

A casa das sete mulheres ili Sinha moca :D

blenta
28.07.2010., 07:18
- Belinda je najmlađa glumica u povijesti telenovela koja je tumačila dvostruku ulogu (Mariana Cantú / Sillvana Del Valle u "Cómplices Al Rescate"). Imala je svega 13 godina!
Mislim da je Alejandro Felipe imao manje od 10 godina kad je glumio blizance u La Viuda de Blanco.


- Michel Brown voditelj je novog reality showa na Univisionu a zove se El Desafio (španjolska verzija Survivora)

:flop: Rađe bi mu mogli dati angažman u noveli.

Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p

Força de um Desejo. :D

Jay&AmberFan
28.07.2010., 12:56
FORCA DE UM DESEJO (Snaga želje)

http://www4.slikomat.com/10/0728/4t9-Forca-.jpg

* Emitirana je od 10.5.1999. do 29.1.2000. u terminu 18:00 sati. Imala je 226 epizoda. "Forca" je 6-a najduža Globova novela 90-ih godina.

* Prva povijesna novela od 1991. godine u tom terminu.

* Setovi u seriji su korišteni i u Globovoj miniseriji "Chiquinha Gonzaga".

* Alcides Nogueira je napisao sinopsis za "Snagu želje" prije mnogo godina i 1988. godine je Rede Globo odobrio sinopsis pod naslovom "Amor Perfeito" (Savršena ljubav). Protagonisticu Esther je trebala tumačiti Maria Zilda Bethlem, protagonista Leonardo Villar, a negativca Thales Pan Chachon. Denise del Vecchio (koja je u "Snagi" utjelovila Barbaru) dotad nije radila za Rede Globo, no s obzirom da se novela naposljetku nije snimila, Rede Globo ju je preselio u novelu "Fera Radical", kao i Thalesa Pan Chacona. Zanimljivo je da je Denise kasnije dobila ulogu u "Snagi želje" zajedno s Malu Mader, protagonisticom novele "Fera radical".

* Priča je inspirirana trima romanima Viscondea de Taunaya: "A Retirada de Laguna", "Inocencia" i "A Mocidade de Trajano".

* Autor novele Gilberto Braga je htio napraviti remake novele iz 70-ih "Dancin'Days" za termin 20:00, no Rede Globo ga je odbio i zamolio ga da napravi originalnu priču za drugi termin. Pošto je autor sinopsisa Alcides Nogueira radio na noveli "Torre de Babel", Gilberto Braga je sam osmislio novi koncept. Priča se trebala odvijati u 50-im godinama 20. stoljeća, no Gilberto je radnju smjestio u 19. stoljeće.

* Gilberto Braga je ponovno probudio interes javnosti sa svojom poznatom uzrečicom "Quem Matou?" (Tko je ubio?). Barun Henrique Sobral (Reginaldo Faria), je ubijen u 155-oj epizodi. Barun je umro nakon proslave zaruka Abelarda (Selton Mello) i Juliane (Julia Feldens). Barbara, lik Denise Del Vecchio, je bila ubojica. Misterija je trajala 71-u epizodu (od 155.-226.) što je pomoglo velikoj gledanosti novele. Publika je ostala šokirana otkrićem ubojice s obzirom da nitko nije ni pomislio na Barbaru.

* Glumica Mariana Ximenes se pojavila kao specijalna gošća u posljednjoj epizodi tumačeći Angelu, romantičnu partnericu Trajana (Andre Barros). Andre i Mariana su u to vrijeme bili i ljubavni par izvan malih ekrana.

* Potencijalni naslovi novele su bili "Amor Perfeito" (Savršena ljubav) i "Alto da Serra".

* "Snaga želje" je bila posljednja novela glumca Josea Lewgoya koji je preminuo 10.2.2003. Njegov lik Felicio Cantuaria je napisan na njegov zahtjev od strane Gilberta Brage. Na početku, Jose Lewgoy je trebao napustiti novelu nakon par tjedana, no zadržao se do samog kraja novele.

* Sonia Braga, poznata brazilska glumica, tumačila je lik Barunice Sobral koja se vratila glumi na brazilskim malim ekranima nakon 20 godina odsustva (dotad posljednja novela koju je snimila je bila "Chega mais" iz 1980-e).

* Novela je bila prodana u 15 zemalja, uključujući Boliviju, Kanadu, Španjolsku, Italiju, Hrvatsku, Srbiju, Nikaragvu, Rusiju, Venecuelu i Portugal.

* Lavinia Vlasak (Alice) i Fabio Assuncao (Abelardo) su glumili brata i sestru u noveli "Stočar", a ovdje su tumačili ljubavni par.

* Nathalia Thimberg, koja je utjelovila Idalinu, proglašena je najboljom negativkom godine i Brazilci je i dandanas svrstavaju u sam vrh najboljih negativki brazilske teledramaturgije (zajedno s Odette Reitman iz novele "Vale tudo", Nazare iz novele "Senhora do destino", Barbarom iz novele "Da Cor do Pecado", Florom iz novele "A Favorita" i Laurom iz novele "Celebridade").

Jay&AmberFan
28.07.2010., 13:14
A CASA DAS SETE MULHERES (Kuća sedam žena)

http://www4.slikomat.com/10/0728/9f4-A-Casa.jpg

* Prvo televizijsko pojavljivanje za glumicu Camilu Morgado (Manuela) i glumca Wernera Schünemanna (Bento). Oboje su dobili odlične kritike za svoje pojavljivanje u miniseriji. Camila je primila nagradu "Austregesilo de Athayde", nagradu za 50 profesionalaca koji su se iskazali na umjetničkom, kulturalnom i poduzetničkom planu grada Rio de Janeira.

* Publika je toliko voljela lik Manuele da su na Rede Globo dnevno pristizale na stotine pisama i emailova gledatelja koji su željeli da Manuela na kraju završi sa svojom velikom ljubavi Garibaldijem (Thiago Lacerda).

* Veliko poštovanje publike dobila je i Nivea Maria koja je tumačila nesretnu Mariju, Manuelinu, Rosarijinu i Marijaninu majku.

* Miniserija je imala velike postotke gledanosti, hvaljena je zbog prelijepih pejzaža Serra Gaucha i zbog scena bitaka.

* Neki povjesničari su kritizirali miniseriju tvrdeći da je rat Farrapos u seriji krivo prikazan s obzirom na idealiziranje lika Benta Goncalvesa. Prema njima, povijest je predstavila Benta kao čovjeka spremnog za borbu protiv društvenog nepoštenja, dok su Brazilci koji su se borili za Imperij predstavljeni kao negativci.

* Zbog odlične gledanosti serije, roman Leticije Wierzchowski prema kojem je napravljena serija, prodan je u 30 000 primjeraka u tri tjedna.

* U miniseriju je uvedena i priča iz romana "A Salamanca do Jarau". Juliana Paes je u miniseriji tumačila Teiniguau, tj. sotonu. Govorilo se kako lik Benta Manoela ima pakt s vragom.

* 2003. godine serija je dobila nagradu "Associação Paulista de Críticos de Arte". Iste je godine glumica Nivea Maria dobila nagradu za najbolju glumicu.

* 2004. godine miniserija je izdana na DVD-u.

* Rodrigo Faro koji je u seriji tumačio Joaquima interpretirao je pjesmu "La Media Vuelta" koja se našla na službenom soundtracku serije.

* Na nagradama "Contigo" u kategoriji za najbolji ljubavni par nagrađeni su Thiago Fragoso (Estevao) i Mariana Ximenes (Rosario).

friend
28.07.2010., 13:35
Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p

jer imas neke zanimljivosti za O Clone i Mulheres apaixonadas?

Jay&AmberFan
28.07.2010., 13:41
SINHA MOCA (Mala gospođica)

http://www4.slikomat.com/10/0728/j5r-Sinha-.jpg

* Emitirana je od 13.3.2006. do 14.10.2006. u 185 epizoda.

* Riječ je o preradi jedne od najvećih televizijskih uspjeha Benedita Ruy Barbose "Sinha Moca" iz 1986. Usprkos što je bilo riječ o preradi, brazilska publika je prigrlila novelu koja je ostvarila srednju gledanost od 34 %.

* "Sinha Moca" je bila prva novela Rede Globa koja je koristila High Definition tehniku, software koji je televizijsku sliku učinio bližu filmskoj slici.

* Dvije najveće zvijezde koje su briljirale u glavnim ulogama su bili Debora Falabella (Mala gospođica) i Osmar Prado (Barun od Ararune).

* Odlične kritike dobio je i glumac Bruno Gagliasso za ulogu Ricarda, Rodolfova (Dalton Mello) brata. Njegova platonska ljubav prema barunici Candidi (Patricia Pillar) oduševila je gledateljstvo. Zbog odlične glume, Bruno je dobio nagradu "Contigo" 2007. u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Brunu je prije uloge u ovoj seriji ponuđena glavna uloga u komičnoj noveli "Cobras & Lagartos", no autor novele Benedito Ruy Barbosa je inzistirao da ima Bruna u svojoj noveli. Glavnu ulogu u "Cobras" je naposljetku odigrao Daniel de Oliveira.

* Benedito Ruy Barbosa je na samom početku mislio napustiti projekt s obzirom da nije uspio dobiti sve glumce koje je htio imati u glumačkoj postavi.

* Humberto Martins je po drugi put tumačio lika koji se zove Bruno. Prvi put je glumio Bruna u noveli "Quatro por Quatro" iz 1994.

* Carolina Dieckmann je bila Beneditov prvi izbor za ulogu protagonistice, no Rede Globo je odlučio da se Dieckmannica treba "odmoriti" od takvih uloga, te je naposljetku dobila ulogu glavne negativke Leone u komičnoj noveli "Cobras & Lagartos".

* Drugi izbor za ulogu Male gospođice je bila Maria Flor koja je ipak prihvatila ulogu Tais u dramskoj noveli "Belissima".

* Patricia Pillar je glumila u obje verzije novele. U verziji iz 1986. godine tumačila je lik Ana do Veu koju je u verziji iz 2006. godine tumačila debutantica Isis Valverde. 2006. godine Patricia je tumačila lik barunice Candide koju je u prvoj verziji tumačila Elaine Cristina.

* U obje verzije nastupali su i Gesio Amadeu (Justo), Jose Augusto Branco (Joao Amorim) i Milton Goncalves (koji je u obje verzije tumačio istu ulogu, onu Oca Josea).

* Ulogu Ane pod Velom trebala je tumačiti Juliana Baroni. Produkcija je ipak htjela lansirati novo glumačko ime, te je putem castinga izabrana Isis Valverde. Pošto je Anino lice prvih 30-ak epizoda bilo skriveno, produkcija je smatrala da će publika nakon velikog otkrića htjeti vidjeti neko novo lice. To je bio drugi casting na Globu za Isis. Pristupila je audiciji za ulogu Giovanne u noveli "Belissima" koju je naposljetku dobila Paola Oliveira.

* Debora Falabella je po prvi put radila sa svojim ocem Rogerijom Falabellom. Rogerio je u noveli tumačio lik Nogueire.

* Prvi izbor za ulogu Baruna od Ararune bio je glumac Antonio Fagundes, poznat nam iz novele "Stočar". S obzirom da je glumac odbio ponudu, drugi izbor je bio Osmar Prado. Osmar je zbog ove uloge odbio nastupanje u drugoj fazi miniserije "JK".

* Komičar Chico Anysio se vratio novelama interpretirajući ozbiljan lik senatora Everalda.

* Pjesma Dori Caymmi "Na ribeira deste rio" i pjesma Waltera Queiroza "Camara" nalaze se na soundtracksima obje verzije "Male gospođice".

* Ruth de Souza (Maria) nastupala je u tri verzije "Male gospođice" : u obje novele i filmu iz 1953. godine.

* Danton Mello i Patricia Pillar po drugi put su glumili svekrvu i zeta u noveli. Prvi put se to dogodilo u Beneditovoj noveli "Cabocla" iz 2004.

* "Mala gospođica" je bila prva brazilska novela koja je nominirana za nagradu Emmy International.

* Novela se trenutno repizira u Brazilu. Zanimljivo je to da je 2006. godine "Gospođica" zamijenila novelu "Alma gemea" u terminu 18:00. Ista se stvar dogodila i 2010. U repriznom terminu "Vale la pena ver de novo" (Vrijedi pogledati ponovno) repriza "Gospođice" je zamijenila reprizu "Alme".

* Zasad posljednja novela na Rede Globu za glumicu Lu Grimaldi (Inez). Od 2007. godine Lu je snimila novelu "Amigas e Rivais" za TV kuću SBT, a 2008. i 2009. snimala je novele "Chamas da Vida" i "Poder paralelo" za TV kuću Rede Record.

marina lombardo
28.07.2010., 13:59
Mislim da je Alejandro Felipe imao manje od 10 godina kad je glumio blizance u La Viuda de Blanco.

Ja mislim na Belindu kao glumicu... Alejandro Felipe je glumac...iako je generalno on definitivno najmlađi glumac u povijesti, a odmah iza njega Belinda...

samo ju nikad nisam uspjela naći u verziji u kojoj se ne čuje cmakanje njih dvoje
I ja imam verziju gdje se njih dvoje cmaču i to me živcira!

Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p

:top:

Super, ti onda stavljaj zanimljivosti iz brazilskih sapunica, ja ću iz ostalih. Eto, mene baš zanima Terra Nostra:)

P.S. Koje vas sapunice zanimaju a da ovdje nisu spomenute? Mislim na kolumbijske, venezuelanske, peruanske, meksičke...

odeta
28.07.2010., 15:08
Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p
celebridade

bela flor
28.07.2010., 16:41
Hvala Jay :mig:

FalconB
28.07.2010., 20:50
Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p
Paginas da Vida. :)

iPodtouch
28.07.2010., 21:23
Evo mene zanima koliko koštaju telenovele.Znam da su jedni govorili da su Televisine i Telemundove jednako skupe,a Globove puno skuplje,drugi su to demantirali govoreći da su jednake skupoće itd. ali nitko ne spominje konkretno cijene telenovela što mene zanima.Jay sjećam se da si negdje rekao da si se prije bavio time pa bih te molio (a i bilo kog drugog tko zna) ako znaš da napišeš koliko su koštale neke Televisine i Telemundove (a može i Globove) telenovele koje su se prikazivale u nas i da li se njihova cijena smanjuje prolaskom godina (npr.da li Esmeralda danas košta isto kao i prije 13 godina i može li se ona uopće danas otkupiti više?)
Unaprijed hvala!

Simpsolina
29.07.2010., 09:33
Ja vam mogu naći neke zanimljivosti za brazilske novele, samo mi recite koje bi vas zanimale. :p

Lacoz de familia...O Clone...:)P.S. Koje vas sapunice zanimaju a da ovdje nisu spomenute? Mislim na kolumbijske, venezuelanske, peruanske, meksičke...

Ljubavnici punog mjeseca

Amelie
29.07.2010., 14:46
Lacoz de familia...O Clone...:)http://3.bp.blogspot.com/_WJGBgExY--M/Svsh4iWPg-I/AAAAAAAADjw/7CwmxKotTcs/s400/41.jpg

Prikazivala se od 5.6.2000. do 3.2.2001. Originalna verzija imala je 209 epizoda, internacionalna 150. NA TV ekranima u Brazilu zamenila je seriju Terra Nostra.


Prosečna gledanost serije bila je 44.9. Prva epizoda imala je gledanost 50, poslednja 62. Serija je reprizirana 2005. godine i ponovo je imala veoma dobru gledanost sa ratingom 22.

Najgledanija scena u seriji bila je ona u kojoj Camila (Carolina Dieckmann), obolela od leukemije, brije glavu na ćelavo, što je glumica zaista i uradila. Gledanost te scene dostigla je rating 65.

Pre toga, najgledanija scena je bila ona u kojoj se Camilinom venčanju saznaje da je Capitu (Giovanna Antonelli) prostitutka.

Ova serija označila je veliki proboj Giovanne Antonelli. Iako je u početku bilo zamišljeno da ima manju ulogu, njena Capitu se toliko svidela gledaocima da je vremenom postala jedna od najvažnijih likova i čak se više pojavljivala na ekranu og glavne glumice Vere Fischer. Giovanna Antonelli je dobila nagradu za glumačko otkriće godine, a već sledeće godine dobila je i glavnu ulogu u izuzetno uspešnoj seriji O Clone.


Veliku popularnost su stekli i Carolina Dieckmann i Reynaldo Gianecchini, koju je u početku trpeo ogromne kritike zbog slabog glumačkog umeća i većina ljudi ga je smatrala manekenom, a ne glumcem. Ipak, ljudi su ga posle nekog vremena prihvatili i postao je možda najpopularniji glumac svoje generacije u Brazilu.

Proslavila se i Deborah Secco u ulozi Iris. Iako je Iris bila više negativan lik, ljudi su je zavoleli i vrlo često bili na njenoj strani. Iris se na kraju pomirila sa svojom najvećom neprijateljicom Camilom i doživela happy end.


Poput mnogih drugih brazilskih serija, i ova obrađuje neke aktuelne društvene teme. Ovde su bili aktuelni ljubav između starije žene i mlađeg muškarca (Vera Fischer i Reynaldo Gianecchini), leukemija (Carolina Dieckmann), prostitucija (Giovanna Antonelli), seksualna impotencija...


Serija je snimana u Brazilu, Japanu i Engleskoj. Za razliku od mnogih Globovih serija, u ovoj seriji je dosta scena snimljeno na otvorenom, najviše u kvartu Leblon u Riju. Katolička crkva se protivila ovoj seriji zbog navodno neprikladnog sadržaja, te je zabranila snimanje scena u crkvama u Riju. Zbog toga je venčanje Camile i Edua snimljeno u improvizovanoj crkvi u studiju.

Scenarista Manoel Carlos je inspiraciju za seriju dobio kada je pročitao o jednoj Amerikanki koja je zatrudnela da bi time spasila život kćerke obolele od raka, jer je beba trebalo da bude donator koštane srži svojoj bolesnoj sestri. Ista priča ponavlja se u seriji - Helena (Vera Fischer) ostaje trudna da bi spasila svoju kćerku Camilu. Novorođena beba nazvana je simbolički Victoria.


Globo je sproveo anketu u kojoj su gledaoci bili pitani koja im je najdraža serija od Manoela Carlosa. Laços de Família je pobedila sa 39% glasova ispred Páginas da vida, Por amor i Mulheres Apaixonadas.

marina lombardo
31.07.2010., 18:21
[QUOTE=Simpsolina;28050656 Ljubavnici punog mjeseca[/QUOTE]

Izvoli:)

Amantes De Luna Llena
- scenarij napisao portorikanski pisac Leonardo Padron, a u pisanju mu pomogle još 3 vrsne spisateljice.
- režiju potpisuje Cesar Bolivarez (redatelj Emperatriz), a asistiralo mu je 5 kolega.
- jedna od najskupljih i najuspješnijih venezuelanskih telenovela
- prva epizoda imala gledanost od rekordnih 63,8 %!
- u telenoveli nastupaju brojni poznati glumci među kojima se ističu Astrid Carolina Herrera, Carlos Mata te brojne glumačke legende poput Fabiole Colmenares, Lourdes Varela, Beatriz Valdez i Jorge Caa.
- producenti su na snimanje uspjeli dovesti pjevača Jona Secadu i Mariju Conchito Alonso- venezuelanski seks simbol 90-ih.
- odličan scenarij, skupa produkcija, brojne glumačke zvijezde i bivše misice samo su neke od aduta ove telenovele.
- nijedna serije nije imala na okupu toliko bivših misica (Ruddy Rodriguez, Fabiola Colmenares, Astrid Carolina Herrera, Maria Conchita Alonso, Rosalinda Serfaty, Marjorie de Sousa)
- uloga Abril obilježila je početak danas uspješne karijere Gaby Espino za koju je i osvojila nagradu kao najbolja mlada glumica
- uloga Abril toliko je značila Gaby Espino da si je na kraju snimila sve epizode na VHS kazete za privatnu kolekciju.
- Diego Bertie i Ruddy Rodriguez kasnije su glumili i ljubavni par u telenoveli "La Ex" (2006)
- ulogu Isabel Rigores tumači glumica Gianella Neyra.
- u ulozi Mayre pojavljuje se glumica Marjorie De Sousa.
- naslovnu pjesmu Cada Quien Con Cada Cual otpjevao je Ricardo Montaner

1cs2009
31.07.2010., 18:58
- prva epizoda imala gledanost od rekordnih 63,8 %! :eek: vauu,eh nije ni čudo jer ta serija je jednostavno predivna :cerek:.

Kevin Fisher
31.07.2010., 22:28
Amelie, hvala na ovim zanimljivostima o seriji Lacos de familia. Gledao sam je pet puta i uvek sam uživao do poslednje epizode. Zaista predobra serija.

friend
01.08.2010., 15:28
slazem se jedna od najboljih brazilskih serija

zutileptir
02.08.2010., 09:36
bok ovdje sam prvi put pa me zanima dali ima netko saznanja dali je danna operirala grudi i moze li naci tko slike kkao je prije izgleala hvala :kava:

marina lombardo
02.08.2010., 19:31
- Chynthia Klitbo priznala je kako je Blanca (uloga koju tumači u telenoveli "Atrevete A Sonar") "najgluplja" negativka koju je tumačila u svojoj karijeri što joj predstavlja veliki izazov.

- Uloga Ivane, koju tumači Gabriela Spanić u telenoveli "Soy Tu Duena" iskritizirana je na svakom koraku. Po mnogima, Gabriela Spanić je najslabija točka telenovele i njezina gluma izaziva podsmijeh. Čak su neki i rekli kako se počela ponašati poput svoga lika.

- Telenovela Ricos & Famosos (1997) postigla je toliku popularnost u Argentini pa su te iste godine snimljena još dva nastavka serije, ali s potpuno novim glumcima.

- Najuspješnija telenovela u karijeri venezuelanske glumice Sonye Smith jeste “Cara sucia” (1990)

- Catherine Siachoque i njezin suprug Miguel Varoni glumili su zajedno u tri telenovele: ‘Las Juanas’ (1997) ‘La sombra del arco iris’ (1998) i u ‘Te voy a enseñar a querer’(2004)

- Glavna junakinja telenovele "Nina De Mi Corazon" zove se isto kao i glavna junakinja telenovele "Velo De Novia"- Andrea Paz.

- Za vrijeme snimanja telenovele “Los Buscas de Siempre” (2000) glumica Ana Maria Picchio rekla je Nancy Duplaai i Pablu Echarriji kako bi bili lijep par u stvarnom životu. Iako danas muž i žena, tada su Pablo i Nancy bili u vezama sa Nataliom Oreiro, odnosno Matias Martinom.

- Rafael Amaya pravi je zavodnik! Imao je avanturu sa Gabrielom Spanić za vrijeme snimanja "La Intruse". Jako je ljubomoran, ali u poptunosti vjeran - riječi su njegove bivše djevojke, spiceice Emme Burton s kojom je bio u vezi 1996, a koja je trajala 8 mjeseci. Zaveo je i glumice: Anu Claudiu Talacon ( zajedno 3 mjeseca), Iran Castillo (2 mjeseca), Luz Elena Gonzalez (4 mjeseca) i glumicu Kristin Kreuk. Najduže je bio sa Anom Layevskom i to pune 4 godine, ali su nedavno prekinuli i šuška se kako je za to kriva upravo Kristin Kreuk.

Amelie
02.08.2010., 20:41
Amelie, hvala na ovim zanimljivostima o seriji Lacos de familia. Gledao sam je pet puta i uvek sam uživao do poslednje epizode. Zaista predobra serija.

slazem se jedna od najboljih brazilskih serija

Stvarno je predivna serija. :cerek: Jedna od retkih koju bih ponovo gledala.


- Uloga Ivane, koju tumači Gabriela Spanić u telenoveli "Soy Tu Duena" iskritizirana je na svakom koraku. Po mnogima, Gabriela Spanić je najslabija točka telenovele i njezina gluma izaziva podsmijeh. Čak su neki i rekli kako se počela ponašati poput svoga lika.


Ono je potpuna katastrofa, prava tragikomedija. Spanićka izgleda kao da parodira samu sebe.

megan2711
02.08.2010., 23:01
Ono je potpuna katastrofa, prava tragikomedija. Spanićka izgleda kao da parodira samu sebe.

slažem se u potpunosti

marina lombardo
04.08.2010., 20:28
Corazón salvaje (1993)

- treća i najuspješnija verzija
- priču potpisuje kultna spisateljica Caridad Bravo Adamas
- za režiju ove izvrsne kostimirane telenovele je zaslužan Jose Rendon.
- najveći hit 1993.
- 8 nagrada na dodjeli TVyNovelas 1994.
- osvojila talijansku nagradu Telegatto (1994) za najbolju stranu telenovelu u Italiji te nagrada TP de Oro za najbolju telenovelu.
- prosječna gledanost 35, 7%
- naslovnu pjesmu «Corazón Salvaje» otpjevao Manuel Mijares.
- samo u Španjolskoj imala je entradu «Romanza» Placida Dominga
- Edith Gonzalez bila je u početku jedina potvrđena glumica. Iako je ona došla na kasting za ulogu Aimee, producenti su odlučili da joj bolje stoji uloga Monike.
- Ulogu Aimee je u početku trebala tumačiti Erika Buenfil, ali ona je to odbila uporno želeći ulogu Monike. Kada je vidjela da je to nemoguće napustila je projekat. Ipak, predomislila se no bilo je kasno jer je Ana Colchero već potpisala ugovor.
- U samom početku uloga Juana Del Diabla bila je namjenjena za glumca mulata, ali kada se na sceni pojavio Eduardo Palomo sa svojom dugom crnom kosom, svi su zaključili da je on idealan za tu ulogu i nisu se prevarili!
- Jedan od producenata je u ulozi Juana Del Diabla htio vidjeti Cesara Evoru.
- Alejandro Camacho trebao je glumiti Andresa, ali je iznenada izbačen iz projekta i na njegovo mjesto došao je Ariel Lopez Padilla.
- Maria Zarattini učinila je neke preinake u odnosu na orginalnu priču Caridad Bravo Adams. U orginalnoj verziji radnja je smještena na francuske otoke Kariba, a ovdje se radnja odvija na meksičkoj obali, točnije u Veracruzu. Promjenjena su i prezimena protagonista, pošto su u orginalu oni bili francuskog porijekla ( nije "Mónica de Molnar" nego "Mónica de Altamira")
- Iako tradicionalan, posljednji nastavak ove telenovele i danas slovi kao jedan od najiščekivanijih u povijesti telenovela
- Telenovela svrstala Eduarda Palomu i Edith Gonzalez među najveće latinoamaeričke zvijezde 90-ih.
- Yolanda Ventura koja je u telenoveli tumačila ulogu Azucene ( prijateljicu prostitutku od Juana), dobila je posebne pohvale jer unatoč tome što je Španjolka savršeno je odigrala Meksikanku se njezin španjolski naglasak uopće nije osjetio
- U jesen 1996. Edith Gonzalez posjetila je Madrid i iskoristila svoj dolazak za sastanak i večeru sa fanovima telenovele.
- Glavni glumac Eduardo Palomo preminuo je iznenada 2002. od srčanog udara.
- 2009. Televisa je snimila remake ove telenovele sa Eduardom Yanezom i Aracely Arambulom u glavnim ulogama. Telenovela je u potpunosti podbacila i bila jedna od najvećih promašaja godine.

Nicole_Lilly
04.08.2010., 20:32
Ulogu Aimee je pak trebala tumačiti Erika Buenfil, ali ona je to odbila uporno želeći ulogu Monike. Kada je vidjela da je to nemoguće napustila je projekat. Ipak, predomislila se no bilo je kasno jer je Ana Colchero već potpisala ugovor.

:facepalm: Sreća.

U samom početku uloga Juana Del Diabla bila je namjenjena za glumca mulata, ali kada se na sceni pojavio Eduardo Palomo sa svojom dugom crnom kosom, svi su zaključili da je on idealan za tu ulogu i nisu se prevarili!

:cerek: Najbolji protagonist ikada.

Jedan od producenata je u ulozi Juana Del Diabla htio vidjeti Cesara Evoru.

:facepalm:

Iako tradicionalan, posljednji nastavak ove telenovele i danas slovi kao jedan od najiščekivanijih u povijesti telenovela.

Meni nezaboravan zadnji nastavak, uvijek se sjetim onog njezinog skoka u more i kad plivaju jedno prema drugom, pa još onako izubijani i zagrljeni na plaži. :cerek: :s

Ameella
05.08.2010., 14:32
- Uloga Ivane, koju tumači Gabriela Spanić u telenoveli "Soy Tu Duena" iskritizirana je na svakom koraku. Po mnogima, Gabriela Spanić je najslabija točka telenovele i njezina gluma izaziva podsmijeh. Čak su neki i rekli kako se počela ponašati poput svoga lika.


Upravu su za upućene kritike,grozna je Gaby:lol:,moguće da je ona ista kao i lik koji glumi,baš je poludjela :lol:

blenta
05.08.2010., 15:11
- Edith Gonzalez bila je u početku jedina potvrđena glumica. Iako je ona došla na kasting za ulogu Aimee, producenti su odlučili da joj bolje stoji uloga Monike.

Zapravo je oko priprema za ovaj šrot od zadnjeg remakea Edith rekla da je htjela glumiti obje sestre kao blizanke, ali producent ju je na kraju odbio zbog nedostatka prave tehnologije. Edith je svjetlosnim godinama ispred Arambule koja je dobila priliku za to u prethodno spomenutom šrotu, ali Bogu hvala što su ovdje stvari ispale tako kako jesu.


- Maria Zarattini učinila je neke preinake u odnosu na orginalnu priču Caridad Bravo Adams. U orginalnoj verziji radnja je smještena na francuske otoke Kariba, a ovdje se radnja odvija na meksičkoj obali, točnije u Veracruzu. Promjenjena su i prezimena protagonista, pošto su u orginalu oni bili francuskog porijekla ( nije "Mónica de Molnar" nego "Mónica de Altamira")

Davno sam pročitala knjigu, ali nisu to bile "neke" preinake. Dosta je tu bilo promjena jer sam roman je vrhunski primjer petparačkog, patetičnog i naivnog ljubića.

Sapunicar
06.08.2010., 11:45
La eclava Isaura iz 1976

kala2
06.08.2010., 14:12
Jel se itko sjeća serije Emperatriz, nisam baš sigurna da se tako zove, a to je bilo ime glavne negativke. Dan danas mi je ta serija zaakon. Prikazivala se pred nekih 20-tak godinica...:mig:

marina lombardo
06.08.2010., 18:23
Jel se itko sjeća serije Emperatriz, nisam baš sigurna da se tako zove, a to je bilo ime glavne negativke. Dan danas mi je ta serija zaakon. Prikazivala se pred nekih 20-tak godinica...:mig:

Ja je se sjećam onako kroz maglu. Mogu pogledati na netu ima li kakvih zanimljivosti vezanih za nju i staviti...naravno, ako nešto nađem:)

marina lombardo
07.08.2010., 21:33
Latino zanimljivosti

- Glumica Victoria Ruffo trebala je igrati ulogu Carlote Espinoza de los Monteros u ENDA. U međuvremenu je dobila glavnu ulogu u telenoveli Amor de Madre (koja je kasnije otkazana) pa je prezuzela ulogu Macarene. Zbog toga je lik Macarene kasnije ubijen, što je izazvalo veliko negodovanje gledatelja u Meksiku.

- Glumica i pjevačica Natalia Oreiro jako je popularna u Rusiji i Izraelu zahvaljujući telenovelama koje su se tamo prikazivale što u 90-ima što danas. Štoviše, popularnija je u Europi nego u rodnoj Argentini.

- Uloge koje tumače Lorena Herrera (Silvana) i Lisette Morales (Moira) kao majka i kći u telenoveli "Nina De Mi Corazon" gotovo su reinkarnacija uloga koje su imale Carlota i Monserrat u telenoveli "Lola Erase Una Vez". Štoviše, glazba koja se pojavljuje u scenama Silvane je ista ona koja se mogla čuti u "Loli" u scenama Monserrat. Monserrat i Silvanu u obje serije utjelovila je ista glumica- Lorena Herrera.

- U telenoveli "Marisol" sin Marie Felix, Enrique Alvarez Felix glumio je lika koji umire od infarkta. Samo dan kasnije glumac je doista umro i to upravo od infarkta! Isto tako glumica Ada Carrasco, koja je glumila u "Marimar", umrla je dan kasnije nakon što je i njezin lik u seriji ubijen!

- Ime Arap Bethke ( Antonio u Dona Barbari) na afričkom jeziku swahili znači 'Arapov sin'.

- Glumac Pedro Rendon ( Carmelito u Dona Barbari) može se pohvaliti kako je glumio sa pjevačicom Shakirom i kako joj je upravo on dao prvi poljubac na televizijskom platnu i to u u kolumbijskoj seriji 'El Oasis' (1995). Malo se tko sjeća i da je glumio mlađeg brata Gabrieli Spanić u telenoveli 'La Venganza'

- Jorge Luis Pila ( Cristobal u Donde Esta Elisa) debitirao je u svijetu telenovela 1997. glavnom ulogom u Aztecinoj telenoveli 'Al Norte Del Corazon' u kojoj je upoznao tadašnju suprugu Anette Michel ( Barbara u Cuando Seas Mia) s kojom je proveo 6 godina.

friend
07.08.2010., 23:23
Latino zanimljivosti

- Glumica Victoria Ruffo trebala je igrati ulogu Carlote Espinoza de los Monteros u ENDA. U međuvremenu je dobila glavnu ulogu u telenoveli Amor de Madre (koja je kasnije otkazana) pa je prezuzela ulogu Macarene. Zbog toga je lik Macarene kasnije ubijen, što je izazvalo veliko negodovanje gledatelja u Meksiku.

mislim da to nije tacno jer su oni pratili original seriju a i u toj verziji je ubijen Macarenin lik

Jay&AmberFan
08.08.2010., 00:22
Yup, al istina je da je Victoria odbila ulogu Carlote jer je mislila nakon 70-ak epizoda napustiti snimanje ENDA kako bi snimila "Amor de madre" za Telemundo, koji je naposljetku otkazan. Malčice se zajebala. :D

Inače, na IMDB-u stoji da je ta Ada Carrasco umrla 15 dana nakon što je epizoda sa smrću njenog lika emitirana.

marina lombardo
08.08.2010., 19:33
mislim da to nije tacno jer su oni pratili original seriju a i u toj verziji je ubijen Macarenin lik

Inače, na IMDB-u stoji da je ta Ada Carrasco umrla 15 dana nakon što je epizoda sa smrću njenog lika emitirana.

Ja samo pišem prijevod sa španjoslkih stanica. Tamo je tako pisalo. U svakom slučaju približno sam sve točno rekla, ali znam i da griješim:)

Estrella Azul
09.08.2010., 09:35
Evo, nadam se da ovo još nije bilo, pregledala sam već cijelu temu. :mig: Ako ipak je, slobodno obrišite ili mi recite pa ću ja. :mig:

Mi pecado (2009)

• Uloga Rodolfa Huerte je u početku bila ponuđena glumcu i voditelju Ernestu Laguardiji koji ju je odbio zbog voditeljske uloge u emisiji Hoy. Umesto njega, ulogu je dobio Francisco Gattorno koji se ovom ulogom vratio na Televisu nakon skoro 8 godina odsustva.
• Na audiciju za glavnu mušku ulogu su pristupili Valentino Lanus, Erick Elias, Jose Ron i Eugenio Siller.
• Valentino Lanus trebao je glumiti Juliana Huertu. Sabini Mousier bila je ponuđena uloga njegove majke, ali ju je odbila smatrajući da je sa 42 godine, koliko ima, premlada da glumi majku 33-godišnjem Lanusu. Tako je Joana Benedek koja je samo 3 godine starija od Lanusa prihvatila ulogu Justine. Na kraju je Valentino zbog poslovnih obveza odustao od uloge , ulogu je dobio Eugenio Siller pa se i Sabine odlučila vratiti.
• Za ulogu u telenoveli, Eugenio Siller morao je promijeniti boju kose. Naime, producent Juan Osorio Ortiz isprva nije htio dati ulogu Eugeniju jer se fizički nije uklapao u lik Juliana. Eugenio ga je na kraju uvjerio u suprotno i tamnija boja kose u tome je puno pomogla.
• Još dok su studirali zajedno u Televisinoj školi, Eugenio je rekao Maite kako bi jednog dana volio glumiti s njom, a želja mu se ostvarila kada je dobio ulogu u "Mi pecado". Ipak, Maite i Eugenio glumili su već zajedno i to u telenoveli "Rebelde".
• Zbog uloge Lucrecije, Maite je odbila ulogu u telenoveli "Juro que te amo".
• Maite i Eugenio pojavljuju se od 10. epizode.
• Sabine Moussier je završila snimanje svojih posljednjih scena prije ostatka glumačke ekipe zbog zdravstvenih problema.
• Uloga negativke Lorene prvotno je ponuđena glumici Ingrid Martz koja ju je morala odbiti zbog glavne uloge u telenoveli "Zacatillo, un lugar en tu corazon". Ulogu je dobila Altair Jarabo, odmah po zavšetku telenovele "En nombre del amor".
• Ulogu Lorene u 2 epizode tumačila je glumica Vannya Valencia, ali ne zna se točan razlog zbog kojeg je zamijenjena glumicom Altair Jarabo.
• Prva epizoda imala je gledanost od 17, 4%, a u zadnjim tjednima prikazivanja dosegla je gledanost i do 25%.
• Lucia Mendez gostovala je u prvih 5 epizoda kao Ines. U Inesim scenama mogla se čuti Lucijina pjesma "Un nuevo amanecer".
• Serija je snimana u Chiapasu, točnije, u kolonijalnom gradiću San Cristobal de Las Casas, inače u telenoveli nazvan San Pedro, ali i na nekim prirodnim ljepotama ovog kraja kao što su El Cañón del Sumidero i Las Lagunas Monte Bello, inače turističke atrakcije države.
• Prema mišljenju nekih obožavatelja, glumica Daniela Castro koja je igrala lik Rosario, na sebi je imala toliko nakita da bi se s njim moglo okititi jedno drvo.
• Postoje dvije verzije naslovne pjesme: jedna je duet Maite Perroni s Reikom, druga s Hechom. Obje su istog naziva ("Mi pecado"), ali imaju drugačije riječi.
• Snimljen je i videoclip za pjesmu.
• "Mi pecado" ima slogan: Este es mi pecado, cual es el tuyo?
• Osvojila nagradu TVyNovelas za najbolju priču i adaptaciju (Cuauhtémoc Blanco i Maria Carmen Peña).
• Iako su HQEDNS i "Sortilegio" osvojili najviše nagrada na dodjeli TVyNovelas, mnogi se slažu kako je najbolja telenovela u 2009. godini bila upravo MP.

friend
09.08.2010., 12:33
Mlada glumica Angelique Boyer je dosad samo glumila u jednoj originalnoj seriji Corazones al limite, s obzirom da su sve ostale telenovele u kojima je glumila bile rimejkovi drugih serija.

Prva ruska telenovela se zvala Kneginja Anastasija (Бедная Настя), snimana je 2003. i 2004. u sardnji AMEDIA, Russian World Studios i Sony Pictures. Telenovela, koja igra u 19. stoleću, je i van granica bivše SSSR pobrala pozitivne kritike. U Kini je u 127 epizoda ispričana, dramatična sudbina Anastasije imala zavidnu gledanost. Čak i u Ujednjenim Arapskim Emiratama je prikazan ruski prvenac na kanalu EDTV Dubai. Od tada je snimljeno niz drugih telenovela u Rusiji.

Rumunija je jedna od vodećih država u istočnoj Evropi, šta se tiče produkcije telenovela. Nekoliko serija je lansirano na međunarodnom tržištu. Daria, iubirea mea i Lacrimi de iubire, iz produkcije Media Pro Pictures, su emitovane i na meksičkom kanalu TV Azteca. Veliku popularnost je doživela serija Inimă de ţigan, koja je takođe emitovana izvan Rumunije.

Od novembra 2004. godine, kada je nemačka produkcijska kuća Grundy UFA u saradnji sa kućom teamWorx, lansirala prvu nemačku telenovelu „Bjanka - put do sreće“ (Bianca - Wege zum Glück) na tržištu nemačkog govornog područja, se ovaj serijski format pojavljuje sve česće na nemačkoj, austrijskoj i svajcarskoj televiziji. Pre toga je ovaj serijski format bio samo malo poznat, jer su sapunice dinirale u predvečernjim terminima na televiziji. Uspeh Biance je ohrabrio kanal ZDF, da pod nazivom Wege zum Glück nastave sa ovom telenovelom u kojoj se svake godine menja glavni par. Grundy UFA je proizvela i „Zaljubljeni u Berlinu“ (Verliebt in Berlin), jako uspešnu telenovelu na nemačkom tržištu. U pitanju je adapcija kolubijanskog formata Yo soy Betty, la fea. Priča o ružnoj sekretarici Lisi Plenske je više puta podužavana. Snimljeno je 645 epizoda, umesto prvobitno planiranih 225. „Oluja ljubavi“ (Sturm der Liebe) je takođe doživela veliki uspeh. Mnoge nemačke telenovele su izvezene u nekoliko zemalja u okruženju. U Nemčkoj latinoameričke nisu nikada bile toliko popularne kao na primer u Srbiji. Zbog toga nemačke telenovele više liče na sapunice i nemaju eskapistički stil, kao meksičke telenovele. Ali osnovni elementi su prisutni, kao na primer glavni ljubavni par.

U telenovelama Nada personal i Xica da Silva otvoreno se govori o socijalnim neprilikama, prostituciji i izrazito visokoj stopi kriminala u latinoameričkim državama, što je obrazovalo i upozorilo javnost na ove fenomene.
Naročito TV Azteka u svojim telenovelama koristi teme koje inače nikada ne bi imale šansu da se o njima otvoreno govori na meksičkoj televiziji. Između ostalog, u jednoj telenoveli obrađen je slučaj predsedničkog kandidata Luis Donaldo Colosio Murrieta (ubijen 1994), pod promenjenim imenom. Korumpirani političari su često služili kao negativni primeri. Da bi izbegli tinejdž-kult, i da bi druge starosne grupe takođe bile predmet zbivanja, TV Azteka je znatno češce uvštavala likove srednjih godina u svoje serije. Začete su teme kao propali brakovi i život posle toga, veze sa znatno malđim ili znatno strijim partnerom i druge moralne tabu teme. Žene na visokim pozicijama, koje uspevaju da se u poslovnom svetu izbore protiv zavidnih muškaraca, su se sve češće pojavljivale. TV Azteka takođe muškarcima nudi više likova za poistovećivanje. Studije su dokazale da publika jače platežne moći, sa višim obrazovanja i boljim kvalifikacijama preferira produkcije TV Azteke u odnosu na Televisine. Pored Nada personal, TV Azteka je imala veliki uspeh sa Mirada de mujer i Cuando seas mía.

marina lombardo
09.08.2010., 19:56
Televizijska kanal RCTV je vrlo uspješan kada se treba našaliti i narugati s telenovelama. Tako su se malo poigrali nazivima sapunica, a neki su doista smiješni:

VIVA LA PEPA- PIDA LA PEPA
MIS TRES HERMANAS- MI ESTRES ME MAMA
ANGELICA PECADO- ALERGICA AL PESCADO
TE TENGO EN SALSA- TE TENGO EN CALPA
LA MUJER DE JUDAS- LA MUJER QUE JODE:lol:
JUANA LA VIRGEN- DIABLA Y QUE VIRGEN?
TRAPOS INTIMOS- CACHOS TIPICOS
CAMBIO DE PIEL- CAMBIO PA CIEN
LOS AMORES DE ANITA PEÑA- LOS MAMONES DE MAMITA LEÑA
MI PRIMA CIELA- MI BICHA QUEDA
CARISIMA- BARATISIMA:rofl:
LA INOLVIDABLE- LA INSOPORTABLE:D
ESTRAMBOTICA ANASTASIA- ESTA AFONICA ANESTECIA
MI GORDA BELLA- MI GORDA ESTRA
POR TODO LO ALTO- POR TODO EL ASFALTO
Y LOS DECLARO MARIDO Y MUJER- Y YO ACAPARO PARTIDO Y PODER
SER BONITA NO BASTA - SER MAMATA SE PAGA
LA CUAIMA- LA GALLA
HAY AMORES QUE MATAN- HAY OLORES QUE ESPANTAN:top:
MI GORDA BELLA- AMORFA ES BELLA O MI GORGA EXTRA
PASION DE GAVILANES-VISION DE ESPECTORALES
BETY LA FEA- YO SOY BETTY LA ADECA
COSITA RICA- MORSILLA FRITA

friend
11.08.2010., 21:54
Telenovele Donde esta Elisa, Alguien te Mira, Lalola, Rebelde, Amor Mio, La Viuda de Blanco, Sin Teteas no hay paraiso, Perro Amor.. imaju isti naziv i u originalu i u rimejku.

Ponuda za telenovelu "Mi destino eres tu", Mauriciju Islasu stigla je dok je snimao "Primer Amor...A Mil Por Hora" u kojoj je igrao glavnog negativca. Zanimljivo je to da je u tri nedelje snimanja te dve serije morao svaki dan farbati kosu - u plavo pa u crno.

Par dana pre zavrsetka snimanja telenovele Mar de Amor, Mario Cimarro, protagonista, je otpusten, iako mu je ostalo jos nesto vise od 40 scena za snimiti. Odredjene scene su modificirane sa drugim likovima iz price, a on je ipak, pre povlacenja, snimio kraj u Campecheu. Ovu telenovelu su pratili i sukobi Cimarra i Ninel Conde.

Telenovela "Estrambotica Anastasia" bila je prilika da po drugi put suradjuju Juan Pablo Raba i Norkys Batista, ali ovaj put, oboje, kao glavni glumci, nakon telenovele "Mi gorda bella" iz 2002. godine.

Telenovela O Clone je prodata u vise od 90 zemalja, postigavsi tako ogroman uspeh i smatra se jednom od najboljih svih vremena.

Spanija snima rimejk popularne Pasion de Gavilanes, pod nazivom Gavilanes, sa malo izmenjenom pricom i parovima.

marina lombardo
15.08.2010., 14:17
Zanimljivosti o telenovelama

- Telenovela "El Clon" najskuplja je sapunica u povijesti Telemunda.
- "Simplemente Maria" (1969) prva je telenovela koja se prikazala u svijetu.
- "Rebeca" (2003) je bila prva telenovela čiji su kraj birali gledatelji.
- "Aventuras en el tiempo" prva je znanstveno-fantastična telenovela.
- Telenovela "Como En El Cine"(2001) snimljena je prema američkom filmu "Coyote Ugly"
- U telenoveli "Colorina" (1980) glumica Lucía Méndez glumila je lik prostitutke, tada prvi put prikazan u nekoj telenoveli.
- U telenoveli "Valeria y Maximiliano" prvi put se govori o AIDS-u. Zanimljivo je to da se u telenoveli nikad nije spomenulo pravo ime bolesti, ali svi su zapravo znali o čemu je riječ.
- U telenoveli "Mi Segunda Madre" prvi puta se pojavljuju gay likovi, a tumačili su ih Fernando Ciangherotti i Christian Castro za kojeg se kasnije pričalo da je i u stvarnosti gay.
- U telenoveli "Amigas y Rivales" gledatelji su po prvi put mogli vidjeti TANGE, a nosila ih je glumica Johanna Benedeck. Tange su ubrzo postale jako popularne.
- I prije samog početka snimanja, telenovelu "Rosalinda" otkupilo je 110 zemalja.
- Guillermo Capetillo glumio je sina Veronici Castro u telenoveli "Los ricos tambien lloran" da bi potom u "Rosi Salvaje" glumio njezina ljubavnog partnera.
U telenoveli "Conflictos De Un Medico" (1980) Victoria Ruffo glumila je prvi i do danas jedini put negativku.

marina lombardo
15.08.2010., 14:19
El privilegio de amar (1998)

- bazirana na venezuelanskoj telenoveli "Cristal" (1985)
- ujedinila ljubavnu priču o siromašnoj djevojci koja se zaljubljuje u bogatog muškarca i teme poput alkoholizma, raka i leukemije.
- uvela gledatelje u svijet manekenstva i spektakla.
- postigla je veći uspjeh u Mexicu nego njezina prethodnica "La Usurpadora" ( 45% prema 42 % La Usurpadore)
- naslovnu pjesmu El Privilegio De Amar pjevaju Manuel Mijares & Lucero, u stvarnosti muž i žena
- Cesar Evora toliko je dobro odglumio ulogu svećenika da je dobio posebne pohvale od vatikanske crkve.
- uloga Lizbeth Duval, koju je tumačila mlada glumica Adriana Nieto, bila je namjenjena Michelle Vieth
- Adela Noriega pohađala je sate manekenstva pred početak snimanja telenovele
- u telenoveli su gostovali: Kuno Becker, Saul Lizaso, Rebeca Mancita, Miguel Corcega i sama producentica Carla Estrada (na samom početku telenovele i u zadnjoj epizodi, na vjenčanju)
- Manuel Mijares pojavio se u zadnjoj epizodi gdje je na vjenčanju Victor Manuela & Cristine otpjevao naslovnu pjesmu telenovele
- dosta se govorilo o Adelinom kašnjenju na set. Chythia Klitbo na to je ironično odgovorila kako je zahvaljujući tome ona snimila više scena nego što je u početku bilo planirano. Unatoč tome, Adela nije imala problema s glumačkom ekipom.
- serija je počela odlično ali završila još bolje. Zbog velike gledanosti produžena je za 30 epizoda i ukupno je snimljeno 155 epizoda, čime je EPDA ostala do danas najduža Estradina sapunica.
- prva epizoda imala je gledanost 26, 8%. Finale je gledalo 44%.
- najbolja uloga u karijeri Chynthie Klitbo koja je maestralno odigrala lik Tamare. Najšokantnija scena u telenoveli bila je ona gdje si je Tamara u napadu ludila obrijala kosu na ćelavo.
- 2006. snimljena je brazilska verzija ove telenovele istog naziva kao i orginal- Cristal.
- u potpunosti dominirala na dodjeli nagrada TVyNovelas 1999.
- Marga Lopez, Helena Rojo i Chynthia Klitbo zasjenili su glavne glumce, Rene Stricklera i Adelu Noriegu.
- po mnogima nabolja telenovela 1998.

marina lombardo
18.08.2010., 20:16
La Jaula De Oro (1997)

- remake telenovele "De Pura Sangre" sa Christian Bach i Humberto Zuritom.
- za njezinu priču i adaptaciju bila je zadužena Maria Zarattini
- pomalo kontroverzna telenovela u kojoj već na uvodnoj špici junakinja pliva potpuno gola
- sa samo 60 epizoda telenovela ne dopušta omraženo odugovlačenje raspleta
- njezino trajanje i radnja izlazi iz okvira tipične sapunice
- naslovnu pjesmu Amame otpjevao Alexandre Pires
- u Ekvadoru se kao entrada koristila pjesma "Me muero por volverte a ver" od Uno y Otro.
- u Meksiku je telenovela imala slabi rejting, proglašena je lošom kopijom orginala, i na kraju je skraćena zbog loše gledanosti.
- govorilo se kako Edith prati prokletstvo "Corazon salvajea", jer prije i poslije nje nije imala uspjeha ni s jednom telenovelom ( La sombra del otro, Nunca te olvidare, Salome bile su samo prosječne telenovele)
- Edith je bilo jako zanimljivo tumačiti dvostruku ulogu iako je kratko trajalo.
- prema riječima Edith, bila je to prva uloga u kojoj je pronašla sebe, u kojoj se poistovjetila s likom.
- u Meksiku se puno više pričalo o erotici u telenoveli nego njoj samoj, ali Edith, Saul i Rene se nisu obazirali na kritike. Ipak Edith nije bilo nimalo lako snimiti takve scene pa je tražila da se u trenutku snimanja u prostoriji nalaze samo ona, Saul, redatelj i snimatelj.
- telenovela je ponovno prikazana u jesen 2005. na kanalu Tlnovelas.

¿Dónde Está Elisa? (2010)
(Porque nadie puede desaparecer sin dejar rastros)

- remake čileanske hit telenovele "Donde Esta Elisa" iz 2009.
- odskače iz okvira tipične telenovele: ovdje ima drame, akcije, thrillera ali i ljubavi.
- Pablo Illanes napisao je čileansku verziju koju je potom proslijedio Telemundu.
- Illanes je rekao kako je napisao priču ispiriran stvarnim događajima, kao otmicom Madeleine McCann. S druge strane, nestanak Elise u noćnom klubu podsjeća na nestanak čileanskog mladića Jorge Mutute Johnsa koji nikad nije pronađen.
- serija se snimala u Miamiju na Floridi, Malibu i Los Angelesu.
- svoj debi na Telemundu imala je 8. ožujka 2010., a gledalo ga je 1, 3 milijuna ljudi!
- 10.08.2010. Telemundo je prikazao posljednju 107 epizodu.
- trenutno se vodi kao telenovela sa najvećom gledanosti u povijesti Telemunda za termin od 22:00h.
- Ismael La Rosa u ulozi Nicolasa del Valleja dobio je najbolje kritike i komentare od strane publike.
- u seriji glumi Jason Canela ,brat puno popularnijeg JeanCarlosa Canele, a uloga Santiaga je ujedno i njegov glumački debi na TV-u.
- ulogu Elise odigrala je mlada venezuelanska glumica Vanessa Pose.
- Sonya Smith i Gabriel Porras i u pravom su životu muž i žena, a glumili su zajedno i u telenoveli "Olvidarte Jamas" gdje su započeli svoju vezu.
- Roberto Mateos (u telenoveli tumači Brunu Caceresa) i Sonya Smith bili su glavni protagonisti telenovele "Milagros" (1999)
- telenovela se trenutno prikazuje u više od 25 zemalja
-Španjolska je napravila svoj remake ali samo nakon par prikazanih epizoda i mizerne gledanosti od 5% serija je ukinuta.

ad®ian
20.08.2010., 18:18
Meni je LJDO bila jedna od najboljih telenovela koje sam gledao. Kratka i jednostavna priča, bez puno dramatike i odugovlačenja, odlični glumci i dobra pozadina. Ali očito je pravilo čim se Televisi izmakne koja dobra i gledanja vrijedna telenovela, kod njih u domovini bude opisana i prihvaćena u negativnom kontekstu. Tako je bilo i s Imperio de Cristal, Amar otra vez, Piel de Otono...

mat333
21.08.2010., 10:07
"La jaula de oro" je jako dobro osmišljena telenovela i vidi se da broj epizoda nije dopuštao razvlačenje. :) Poznato je da Mehikanosima išta moderno, kvalitetno napravljeno ne odgovara, tako da njezin neuspjeh nije iznenađenje. Valjda im je muka kad moraju malo napregnuti mozak. :rolleyes:

Za Edith me ne čudi što se našla u liku jer je izvrsna, s obzirom na neke njene kasnije uloge. :top:

Saul Lisazo je imao fenomenalnu ulogu, meni jedan od najboljih glavnih junaka. :s Inteligentan, lukav, brz, uzima stvari u svoje ruke. Nije bio uplakani bogati tatin sinčić kojeg zla negativka razdvaja od dobroćudne glavne junakinje. Valjda je i to smetalo Meksikancima.

Inače, ispravka. Pjesma "Amame" je ubačena samo tijekom emitiranja na Univisionu, pošto oni uvijek rade izmijene u entradama. Službena naslovna tema nije pjesma, već instrumental.

ad®ian
21.08.2010., 11:27
Slažem se za Saula, mada mi je bio dobar i u Acapulcu i Por tu Amor. Što se glavnog para tiče, sviđa mi se to što kažeš, da nije bilo tih klasičnih 'razdvoji me-spoji me' zapleta. Oriana je bila doduše udana, ali Flavia je jedino zanimao njen novac, kao i njegovu sestru.

friend
21.08.2010., 18:20
U jednoj epizodi telenovele Pecados Ajenos, mlada glumica Sofia Stamatidades se skida i nasrece na glumca Mauricia Islasa, a zatice ih lik Lorene Rojas. Mauricio je privatno imao probleme zbog afere sa tada maloletnom Genesis Rodriguez.

Maurcio Ochman u telenoveli El Clon igra lika cija cerka ima probleme sa drogom, dok je Mauricio privatno bio dugogodisnji zavisnik kokaina.

El Fantasma de Elena je retka serija u kojoj dva lika imaju isto ime – Elena.

Barbara Mori i Christian Meier su tri puta igrali par: u telenovelama Me muero por ti, Amor es querer con alevosía i u filmu La mujer de mi hermano.

Glumica Solange Couto proslavila se ulogom Dona Zure u seriji O Clone, a njen bar je postao prava atrakcija za slavne licnosti, poput fudbalera Pelea.

Alejandro Felipe je namljadju glumac koji je igrao dvostruku ulogu. Imao je 8 godina kada je igrao blizance u telenoveli La Viuda de Blanco.

marina lombardo
23.08.2010., 20:40
- Barbara Mori koristila je na snimanju "Rubi" isti kupaći koji je Dulce Maria nosila u telenoveli "Rebelde"
- Majka Sonye Smith venezuelanska je glumica Ileana Jacket s kojom je Sonya glumila u telenoveli "Cristal", jednoj od najpopularnijih telenovela 90-ih i njezinoj prvoj telenoveli uopće.
- Rafael Amaya ima brata blizanca.
- Gabriel Soto pojavljuje se u videospotu pjesme "Quiero que tu amor se vaya" koju izvodi venezuelanska pjevačica Marger.
- Fernando Colunga i Alejandro Ruiz glumili su zajedno u 4 telenovele: Esmeralda, La usurpadora, Manana es para siempre i Soy Tu Duena
- Pravo ime Daniele Romo je Teresa Presmanes Corona.
- Glumica Paola Rey sa 18 godina napustila je studij građevine kako bi se posvetila glumi i unatoč mladosti vrlo je brzo stekla status obećavajuće i talentirane glumice.

marina lombardo
23.08.2010., 20:42
Pecados Ajenos (2007)

- telenovela je poznata i kao "A Chance to Love"
- u početku se trebala zvati "El Otro Lado del Amor"
- prema priči Erica Vonna, autora "Tierre De Pasiones"
- moderna verzija priče o Romeu & Juliji u kojoj ljubav uvijek pobjeđuje unatoč svim zaprekama.
- snimalo se na Floridi na lokacijama poput Daviea, Wellingtona, Pompano Beacha i Palm Beacha.
- snimalo se po 12 sati na dan.
- svoj debi na Telemundu doživjela je 8 listopada 2007., a zadnja epizoda prikazana je 13 lipnja 2008.
- prva uloga negativke u karijeri Sonye Smith.
- naslovnu pjesmu Dibujemos Un Mundo otpjevali su Cristal Marie i Jenacarlos Canela.
- kraj serije izazvao je veliko iznenađenje i polemike jer se ispostavilo da je sve bio samo san glavne junakinje.
- Lupita Ferrer dobila je posebne pohvale za ulogu zle Agate. Kako i sama priznaje, bila je to jedna od njezinih najboljih uloga u karijeri.
- serija osvojila nagradu FAMA 2008 za najbolju negativku: Catherine Siachoque.
- Catherine Siachoque imala je nekoliko lezbijskih scena sa glumicom Sandrom Eichler, ali to joj nije ništa strano jer je i u telenoveli "La Venganza" (2000) imala nekoliko škakljivih scena sa Natashom Klauss.
- Aylin Mujica trebala je nastupiti u telenoveli kao Ines Vallejo, ali je izbačena prije samog početka .
- Susana Dosamantes trebala je glumiti Agatu, Geraldine Bazan Gloriju, a u ostalim ulogama spominjali su se još Alejandro Chaban, Alfredo Torres i Alex Sirvent. Geraldine je radije prihvatila ulogu u telenoveli Victorija, a Alfredo Torres u Madre Luni dok se Alejandro Chaban pripremao za ulogu u ERDA.
- Jedna od zanimljivosti ove serije: Catherine Siachoque (u seriji Ines Vallejo) rođena je 1972. godine, a Maritza Rodriguez ( u seriji sestra Karen Vallejo) rođena je 1975. godine. A Roberto Plantier ("njihov" sin Charlie) rođen je 1979 !!! Prava razlika "između majki i sina" , tj. samih glumaca je 7 godina, odnosno 4.godine !!! Jedino što spašava stvar je to što Roberto izgleda mladoliko.
- glumački debi Jeancarlosa Canela u ulozi Alfreda Torresa.
- Anegdota sa snimanja: Za vrijeme snimanja jedne scene Mauricio Islas stavio je Jeancarlosu u tanjur ljutu crvenu papriku. Scena se ponavljala šest puta i Canela ju je svaki put morao iznova pojesti. Kada su napokon završili sa snimanjem scene, Jeancarlos je otrčao u WC i proveo tamo ostatak vremena ispijajući vodu
- Scena u kojoj je Agata oglumila pad s konja kako bi izbjegla poligraf proglašena je jednom od najbolje snimljenih scena, dostojna filmskog platna. Za tu scenu koristio se dvojnik profesionalac koji sudjeluje u mnogim holiwodskim filmovima. A i konj koji se koristio bio je istreniran za rad na televiziji. Dvojnika je glumio muškarac kojeg su morali obući kao ženu, a Lupita je na drugoj strani vježbala kretnje na konju.
- Pledge i Windex- proizvodi za čišćenje mogli su se vidjeti u nekim scenama serije.
- promo serije i prvu epizodu sponzorirala je Kraft Foods DiGiorno Pizza.
- Toyota je bila sponzor jedne scene na kraju sedme epizode. Mogla se vidjeti u kadru nekih 30-ak sekundi.
- Lorena Rojas i Mauricio Islas glumili su zajedno i u telenoveli "Cancion De Amor" (1996) ali ovo je prvi put da glume ljubavni par. Tamo je Mauricio Islas imao sporednu ulogu.

DrBoz39
23.08.2010., 23:18
Pecados Ajenos meni najdraža seija od Telemunda :D

marina lombardo
27.08.2010., 18:31
Glumica Libertad Lamarque, (najpoznatija kao baka Piedad u Otimačici) iznenada je preminula na setu sapunice "Carita de Angel "(2000) pa ju je zamjenila Silvia Pinal.

Glumicu Gabrielu Vergaru publika je prvi put zapazila na izboru za Miss Venezuele 1996. gdje je predstavljala grad Barinas.

Glumac Omar Germenos ( Donde Esta Elisa) u počecima svoje karijere radio je kao krojač i šivao odjeću.

Zahvaljujući ulozi u telenoveli "Guadalupe", Eduardo Yanez postao je prvi Latinoamerikanac koji je osvojio nagradu Emmy

Prvi muškarac u Shakirinom životu bio je glumac Danilo Santos (Argemiro Guanipa u La Tormenti).

Nakon što je nije bilo 8 godina na meksičkoj televiziji, Lisette Morales prihvatila je jednu od glavnih uloga u telenoveli Pedra Damiana "Nina De Mi Corazon."

U telenoveli "Muchachitas", glumica Tiare Scanda posvađala se sa producentom Emiliom Larrosom. Kažnjena je tako što je njezin lik doživio nesreću i proveo 2 mjeseca u komi.

Priča se kako je TV Azteca platila Ani Colchero ( Aimee u CS) pola milijuna dolara za ulogu u telenoveli "Nada Personal", a kada su je odlučili produžiti Ana je tražila još toliko, kao da snima naknadno još jednu telenovelu! Naravno producenti su joj se zahvalili i Ana je napustila seriju, a nju je zamjenila Christianne Gout.

marina lombardo
27.08.2010., 18:32
Por tú amor (1999)

- remake meksičke telenovele "El Otro" iz 1960.
- druga telenovela Gabriele Spanić snimljena u Mexicu.
- debut Margarite Magane na meksičkoj televiziji i njezina prva uloga negativke.
- snimana na pješčanim plažama i pustinjama sjeverozapadnog Mexica.
- glavne kritike upućene su produkciji koja sa iznimno raskošnih eksterijera ipak ne pruža vizualno potpuni užitak.
- iako je glumačka ekipa bila dosta dobra, ipak joj je nedostajalo još poznatih imena kako bi se dobilo na gledanosti.
- nakon ove telenovele, Gaby & Saul ponovno su se spojili u telenoveli "Tierra De Pasiones" (2006)
- Gabriela Spanić izjavila je za meksičku televiziju kako se osjećala kao protagonistica samo u početku, a da je kasnije njezin lik Cielo pao u drugi plan. Nakon završetka telenovele, Gaby je priznala kako joj se nije sviđao njezin lik i da su neke scene bila potpuno glupe. Isto tako izjavila je kako je Saul Lisazo najbolji partner s kojim je glumila i da ga obožava. Mnogi su to protumačili kao neku vrstu kritike prema Fernandi Colungi, s kojim je radila na "La Usurpadori"
- naslovnu pjesmu Por Tu Amor otpjevao je Charlie Zaa.
- u manjoj ulozi Pabla pojavljuje se tadašnji muž Paty Manterole, Javier Ortiz.
- na snimanju telenovele Margarita Magana (Brisa Montalvo) upoznala je tadašnjeg muža Mauricia Aspea (Rene Higueras Ledesma) za kojeg se ubrzo udala, rodila mu dijete, ali i razvela.

Nata-SilvaFan
27.08.2010., 19:53
Reći ću samo kratko i jasno. Bez obzira što se Gabrieli njezina uloga nije sviđala. Meni je Cielo mislim Cielo i Marco te cijela ta serija ostala u jako, jako lijepom sjećanju i uvijek je spomenem kad nabrajam svoje najdraže telenovele.

Ameella
27.08.2010., 20:23
Reći ću samo kratko i jasno. Bez obzira što se Gabrieli njezina uloga nije sviđala. Meni je Cielo mislim Cielo i Marco te cijela ta serija ostala u jako, jako lijepom sjećanju i uvijek je spomenem kad nabrajam svoje najdraže telenovele.

veliki potpis, potpuno se slažem, i meni jedna od najdražih serija.

Nicole_Lilly
27.08.2010., 20:41
- debut Margarite Magane na meksičkoj televiziji i njezina prva uloga negativke.

Šteta. Meni općenito jedna od najiritantnijih glumica, samo zna kreštati.

- nakon ove telenovele, Gaby & Saul ponovno su se spojili u telenoveli "Tierra De Pasiones" (2006)

Malo sa gledala, samo zbog Saula i Gaby. Ali ono, nije mi bila ne znam kakva, PTA puno, puno bolja. :ne zna:

- Gabriela Spanić izjavila je za meksičku televiziju kako se osjećala kao protagonistica samo u početku, a da je kasnije njezin lik Cielo pao u drugi plan. Nakon završetka telenovele, Gaby je priznala kako joj se nije sviđao njezin lik i da su neke scene bila potpuno glupe. Isto tako izjavila je kako je Saul Lisazo najbolji partner s kojim je glumila i da ga obožava. Mnogi su to protumačili kao neku vrstu kritike prema Fernandi Colungi, s kojim je radila na "La Usurpadori"

Je, lik Cielo je bio blentav, i često iritantan, stalno je prkosila Marcu i uvaljivala se u gluposti. Ali zato Marco Duran...jedan od najdražih protagonista ikad. Kako ju je ono bio nalemao po guzici kad je pobjegla brodom i izgubila se. :lol:

Ovo za Colungu ne vjerujem, gledala sam neki njezin pozdrav za njegoih 20 godina karijere, na CS, i baš je lijepo govorila o njemu, simpica su bili. Opet teorije zavjere.

Por Tu Amor. :cerek:

anaqxy
27.08.2010., 21:12
Pecados Ajenos (2007)

- telenovela je poznata i kao "A Chance to Love"
- u početku se trebala zvati "El Otro Lado del Amor"
- prema priči Erica Vonna, autora "Tierre De Pasiones"
- moderna verzija priče o Romeu & Juliji u kojoj ljubav uvijek pobjeđuje unatoč svim zaprekama.
- snimalo se na Floridi na lokacijama poput Daviea, Wellingtona, Pompano Beacha i Palm Beacha.
- snimalo se po 12 sati na dan.
- svoj debi na Telemundu doživjela je 8 listopada 2007., a zadnja epizoda prikazana je 13 lipnja 2008.
- prva uloga negativke u karijeri Sonye Smith.
- naslovnu pjesmu Dibujemos Un Mundo otpjevali su Cristal Marie i Jenacarlos Canela.
- kraj serije izazvao je veliko iznenađenje i polemike jer se ispostavilo da je sve bio samo san glavne junakinje.
- Lupita Ferrer dobila je posebne pohvale za ulogu zle Agate. Kako i sama priznaje, bila je to jedna od njezinih najboljih uloga u karijeri.
- serija osvojila nagradu FAMA 2008 za najbolju negativku: Catherine Siachoque.
- Catherine Siachoque imala je nekoliko lezbijskih scena sa glumicom Sandrom Eichler, ali to joj nije ništa strano jer je i u telenoveli "La Venganza" (2000) imala nekoliko škakljivih scena sa Natashom Klauss.
- Aylin Mujica trebala je nastupiti u telenoveli kao Ines Vallejo, ali je izbačena prije samog početka .
- Susana Dosamantes trebala je glumiti Agatu, Geraldine Bazan Gloriju, a u ostalim ulogama spominjali su se još Alejandro Chaban, Alfredo Torres i Alex Sirvent. Geraldine je radije prihvatila ulogu u telenoveli Victorija, a Alfredo Torres u Madre Luni dok se Alejandro Chaban pripremao za ulogu u ERDA.
- Jedna od zanimljivosti ove serije: Catherine Siachoque (u seriji Ines Vallejo) rođena je 1972. godine, a Maritza Rodriguez ( u seriji sestra Karen Vallejo) rođena je 1975. godine. A Roberto Plantier ("njihov" sin Charlie) rođen je 1979 !!! Prava razlika "između majki i sina" , tj. samih glumaca je 7 godina, odnosno 4.godine !!! Jedino što spašava stvar je to što Roberto izgleda mladoliko.
- glumački debi Jeancarlosa Canela u ulozi Alfreda Torresa.
- Anegdota sa snimanja: Za vrijeme snimanja jedne scene Mauricio Islas stavio je Jeancarlosu u tanjur ljutu crvenu papriku. Scena se ponavljala šest puta i Canela ju je svaki put morao iznova pojesti. Kada su napokon završili sa snimanjem scene, Jeancarlos je otrčao u WC i proveo tamo ostatak vremena ispijajući vodu
- Scena u kojoj je Agata oglumila pad s konja kako bi izbjegla poligraf proglašena je jednom od najbolje snimljenih scena, dostojna filmskog platna. Za tu scenu koristio se dvojnik profesionalac koji sudjeluje u mnogim holiwodskim filmovima. A i konj koji se koristio bio je istreniran za rad na televiziji. Dvojnika je glumio muškarac kojeg su morali obući kao ženu, a Lupita je na drugoj strani vježbala kretnje na konju.
- Pledge i Windex- proizvodi za čišćenje mogli su se vidjeti u nekim scenama serije.
- promo serije i prvu epizodu sponzorirala je Kraft Foods DiGiorno Pizza.
- Toyota je bila sponzor jedne scene na kraju sedme epizode. Mogla se vidjeti u kadru nekih 30-ak sekundi.
- Lorena Rojas i Mauricio Islas glumili su zajedno i u telenoveli "Cancion De Amor" (1996) ali ovo je prvi put da glume ljubavni par. Tamo je Mauricio Islas imao sporednu ulogu.

serija je odlicna a i jencarlos canela:cerek:

blenta
28.08.2010., 00:52
Por tú amor (1999)

- Gabriela Spanić izjavila je za meksičku televiziju kako se osjećala kao protagonistica samo u početku, a da je kasnije njezin lik Cielo pao u drugi plan. Nakon završetka telenovele, Gaby je priznala kako joj se nije sviđao njezin lik i da su neke scene bila potpuno glupe. Isto tako izjavila je kako je Saul Lisazo najbolji partner s kojim je glumila i da ga obožava. Mnogi su to protumačili kao neku vrstu kritike prema Fernandi Colungi, s kojim je radila na "La Usurpadori"


Presmiješno. Kako je to tek onda trebao protumačiti Miguel de Leon, njen tadašnji muž i također bivši partner iz novela Como tu ninguna? :rolleyes:

ad®ian
10.09.2010., 00:50
http://www.blogger.ba/slike/151473.2341421.jpg

Meksička glumica Beatriz Aguirre (Sin Pecado Concebido, Cuidado con el Angel) dva put je igrala isti lik, Esther Sandoval, u telenovelama Dulce Desafio (1988.) i remaku Locura de Amor (2000.)


http://bp3.blogger.com/_gqRB_g9M2Mg/RzcvmTZFr8I/AAAAAAAACMU/xiYe_Sph_Ck/s200/colorina.jpg

Za vrijeme emitiranja telenovele Colorina (1980.) s Lucijom Mendez, u Meksiku se održao natječaj '¿Quién es el hijo de la Colorina?'. Naime, telenovela govori o ženi koja je, uz vlastito dijete, usvojila blizance i svu trojicu odgojila kao svoju djecu. Do kraja priče čuvala je identitet svog rođenog sina, kako bi ga zaštitila od obitelji njegova oca, koji su ga po rođenju htjeli otkupiti.

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:E9e73_oD2VuKUM:http://cafecomritalina.files.wordpress.com/2009/07/usurpadora-033.jpg

Sličan se natječaj održao i u Hrvatskoj, za vrijeme emitiranje meksičke telenovele La Usurpadora. Gledatelji su nekoliko tjedana pred završetak emitiranja, imali priliku pogađati kako će završiti njihova omiljena telenovela, a nagrada je bila crvena haljina koju je Gabriela Spanic u seriji nosila na suđenju, te upoznavanje sa glumicom za vrijeme njena posjeta Hrvatskoj.

http://www.network54.com/Realm/recordar5_b/laurazapata11.JPG

Meksička glumica Laura Zapata je očito tako dobro odigrala lik zle Malvine, u telenoveli Maria Mercedes (1992.) da su ju gledatelji, uživljeni u radnju, počeli mrziti i u pravom životu. Glumica je u razgovoru za Gloriju otkrila kako su za vrijeme emitiranja spomenute novele, vrijeđali na ulici, gađali voćem i povrćem, a jednom prilikom čak probušili gume na automobilu. Laura se zbog svega toga dvoumila bi li ikad više na malim ekranima utjelovila zlicu.

http://www.visit-montenegro.com/images/everything_montnegro/sasha_montenegro.jpghttp://cdn.noveleros.com/actors/saby-kamalich_med.jpg

Osim Gaby Spanic, još dvije priznate meksičke glumice imaju jugoslavensko podrijetlo. Aleksandra Aćimović Popović, poznatija kao Sasha Montenegro (Las Vias del Amor) rođena je u Italiji, a za roditelje se po prezimenu pretpostavlja da su iz Srbije. Druga glumica je i nama dobro poznata Saby Kamalich (Gitanas, La Duda) čija je majka bila Hrvatica.

Estrella Azul
11.09.2010., 08:53
Aaaa, nisam znala ovo za podrijetla, pogotovo me iznenadila Saby. :eek: Nikad ne bih rekla, baš zanimljivo. :mig:

ad®ian
11.09.2010., 13:42
http://img833.imageshack.us/img833/9954/88211772.jpg

Nakon uspješne prerade kolumbijske 'Betty la Fea', njemačka producentska kuća Endemol snima remake još jedne latinoameričke telenovele.
'Lena - Liebe meines Lebens' prerada je argentinske uspješnice 'Don Juan y su bella Dama', a s emitiranjem kreće 20.09. na ZDF-u.

Uvodna pjesma (http://www.youtube.com/watch?v=x3EegXNZioY)

Jay&AmberFan
11.09.2010., 13:47
Cool. :D

ad®ian
11.09.2010., 13:54
Sviđa mi se uvodna pjesma, a ni glavni par nije loš. Bacit ćemo ok'ce :D Nego, kakva je bila 'Don Juan y su bella Dama'? Stvarno tako popularna?

marina lombardo
13.09.2010., 18:15
Piel de otoño (2004)

- remake Televisine telenovele iz 1986. "Cicatrices del alma"
- jedna od najvećih iznenađenja koje je Televisa pripremila
- seriju producirala manje poznata Mapat de Zatarain.
- neobična telenovela s jasnom porukom da za ljubav nikad nije kasno
- u seriju nije uložena pozamašna svota novca jer su je čelnici Televise doživljavali kao jedan od sporednih projekata pa su tim više bili iznenađeni njezinim uspjehom
- Povratak Laure Flores u svijet telenovela nakon 2000. kada je snimila "Siempre Te Amare"
- Telenovela je završila sa snimanjem 2003, ali čekala je nekoliko mjeseci na svoj debi u Meksiku.
- serija ima 100 epizoda, a naslovnu pjesmu "Esta ausencia" otpjevao je David Bisbal
- Televisa ju nikad nije vrednovala, ali zato je postigla veliki uspijeh u ostatku svijeta. Tako je tijekom prikazivanja u SAD-u bila najgledanija emisija zime.
- jedna je od najuspješnijih i najgledanijih telenovela na Univisionu.
- neke scene snimane su u Španjolskoj.
- 2006. izdan je njezin DVD.
- na dodjeli nagrada TVyNovelas 2005 nominirana u 4 kategorije, ali osvojila je samo onu za najboljeg negativca koju je dobio Sergio Goyri.
- nakon ove telenovele Manuel Landeta, Florencia de Saracho i Raquel Olmedo glumili su zajedno u telenoveli "Mar De Amor"

marina lombardo
13.09.2010., 18:16
El manantial (2001)

- orginalna priča Cuauhtemoc Blanca i Victora Manuela Medine, a za njezinu adaptaciju zadužena je Maria Del Carmen Pena
- kao prvotni naziv spominjao se "Fuente del Amor" (Izvor ljubavi)
- Uvodnu pjesmu Amor Amor Amor otpjevao je Luis Miguel iako je to u orginalu pjesma Julija Iglesiasa.
- glavna protagonistica u početku se trebala zvati Adriana
- gostovanje velikih zvijezda u malim rolama povećalo je ionako već odličnu gledanost
- Alejandro Tomassi u ulozi Justa Ramireza smatra se jednim od najboljih negativaca u povijesti telenovela, tim više što je tumačio negativca bez jedne ruke.
- prva uloga negativke u osebujnoj karijeri Daniele Romo
- većina radnje odvija se u gradiću San Miguel De Allendeu; mali gradić koji se internacionalno promovira u zemljama poput Turske, Indonezije i Kine. Od ostalih lokacija valja spomenuti Tolucu, Hidalgo i Morelos.
- ne postoji gotovo nijedna epizoda gdje Alfonsina ne plače.
- na snimanju su Mauricio Islas i Jorge Poza zafrkavali Adelu Noriegu pjevajući: "Ako Adelita ode s drugim, slijedit ću je zemljom i morem...", poznatu meksičku pjesmu o djevojci revolucionara Pancha Ville...
- za ulogu Malene, Paty Navidad je pristala skinuti šminku, odreći se dekoltea i obući narodnu nošnju.
- Cesar Evora odbio je glumiti glavnog negativca Justa, ali je pristao na malu ulogu Rigoberta.
- u snimanju ove serije Estradi je pomagalo 400 ljudi.
- prva epizoda imala je gledanost od 26, 8%
- Adela Noriega i Mauricio Islas kasnije su glumili i u "Amor Real"
- apsolutni dobitnik nagrada TVyNovelas 2002 ( čak 7!)
- 2002. TV Azteca snimila je telenovelu "La Duda" sa Silviom Navarrom i Omarom Germenosom u glavnim ulogama, ali tu telenovelu kritičari i gledatelji proglasili su samo bljedom kopijem "El Manantiala"

ad®ian
13.09.2010., 18:26
Piel de otoño (2004)

Televisa ju nikad nije vrednovala, ali zato je postigla veliki uspijeh u ostatku svijeta. Tako je tijekom prikazivanja u SAD-u bila najgledanija emisija zime.
Jedna je od najuspješnijih i najgledanijih telenovela na Univisionu.

:kava:

El manantial (2001)

Alejandro Tomassi u ulozi Justa Ramireza smatra se jednim od najboljih negativaca u povijesti telenovela, tim više što je tumačio negativca bez jedne ruke.
Prva uloga negativke u osebujnoj karijeri Daniele Romo
Većina radnje odvija se u gradiću San Miguel De Allendeu; mali gradić koji se internacionalno promovira u zemljama poput Turske, Indonezije i Kine. Od ostalih lokacija valja spomenuti Tolucu, Hidalgo i Morelos.
2002. TV Azteca snimila je telenovelu "La Duda" sa Silviom Navarrom i Omarom Germenosom u glavnim ulogama, ali tu telenovelu kritičari i gledatelji proglasili su samo bljedom kopijem "El Manantiala"

:s za negativce, maestralni su. Što se mjesta tiče, baš sam nedavno guglao, prvo sam mislio da se stvarno zove San Andres :)
Slažem se za La Dudu, ima dosta sličnosti, ali nisu vrijedni čak ni spomena :kava:

Simpsolina
14.09.2010., 14:03
- ne postoji gotovo nijedna epizoda gdje Alfonsina ne plače.


tako je u svakoj seriji gdje ta glumi glavnu :rofl:

Ameella
14.09.2010., 14:11
tako je u svakoj seriji gdje ta glumi glavnu
slažem se,baš je plačljivica :cerek:

Simpsolina
14.09.2010., 14:24
slažem se,baš je plačljivica :cerek:

sjećam se u onoj kostimiranoj gdje je glumila s Colungom...sjedi ona u sobi i cmizdri...ulazi Colunga i pita:'Zašto SAD plačeš?':rofl:

Paloma Negra
14.09.2010., 17:49
El manantial (2001)
- Alejandro Tomassi u ulozi Justa Ramireza smatra se jednim od najboljih negativaca u povijesti telenovela, tim više što je tumačio negativca bez jedne ruke.


Po meni je Justo najbolji negativac svih vremena, a nagledala sam se sapunica.

Maria Mexicana
15.09.2010., 21:36
sjećam se u onoj kostimiranoj gdje je glumila s Colungom...sjedi ona u sobi i cmizdri...ulazi Colunga i pita:'Zašto SAD plačeš?':rofl:

Pa ja ju i zovem "profesionalna baba narikača" baš zbog toga kaj stalno tuli gdje god glumi:rofl: Užas mi je, ne zna glumiti, iritantna je. Ista ko i Marlene Favela, i jedna i druga su babe narikače:rofl:

Sapunicar
15.09.2010., 21:59
Ja Adelu volim...Marlene baš i ne...

Može nešto o telenoveli Hombres de honor?

Paloma Negra
16.09.2010., 11:00
Meni je Adela dobra, gledala sam ju u dvije serije, u spomenutom El manantialu i Amor realu i te dve serije su mi jedne od najboljih.
Marlene Favelu baš ne volim, možda bih promijenila mišljenje da sam gledala Zorro.

Ameella
16.09.2010., 11:07
Ja više volim Marlene,bolja mi je od :cerek: Adele .

marina lombardo
16.09.2010., 15:57
Querida Enemiga (2008)

• Lucero Suarez je za ovu telenovelu okupila veći dio glumačke ekipe iz svoje prethodne uspješnice Anin dvostruki život. Tako su se Lucero na novom projektu ponovno pridružili Ana Layevska, Jorge Aravena, Maria Rubio, Miguel Angel Biaggio, Eduardo Rivera, Mauricio Aspe, Soccoro Bonilla, Hector Ortega i Alexandra Graña.
• Iran Castillo je bila spominjana kao potencijalna protagonistica telenovele, no odbila je ulogu zbog nastupanja u seriji El Pantera.
• Za ulogu Alonsa audiciji je pristupio William Levy, koji je naposljetku odbio ulogu zbog uloge u telenoveli Oprezno s anđelom.
• Za naslov telenovele spominjali su se Malas compañias (Loša društva) i Amistades Peligrosas (Opasna prijateljstva).
• Uloga Sare de la Cruz bila je prva negativna ulogu koju je tumačila glumica Carmen Becerra, a za tu ulogu dobila je same pohvale.
• Na snimanju telenovele glavna u smirivanju strasti i napetosti među glumcima bila je Maria Rubio (Hortencia). Crnim humorom i šalama uvijek je znala stvoriti opuštajuću atmosferu.
• Snimalo se u koloniji Claveria u Mexicu.
• Jorge Aravena u ulozi Ernesta Mendiole otpjevao je Loreni pjesmu Ya Llego Tu Enamorado za koju ga je publika nagradila ogromnim pljeskom.
• Kada se Jorge Aravena priključio telenoveli gledanost joj je porasla. A pojavile su se i polemike oko toga s kime će Lorena na kraju završiti. Iako je Gabriel Soto bio gl. protagonist, publici se više svidio Jorge Aravena. Zbog toga je stranica www.esmas.com provela anketu i upitala gledatelje: S kim želiš da Lorena završi: Ernestom ili Alonsom? 75% glasalo je za Ernesta, a samo njih 25% za Alonsa.
• Glavnu temu "Te ha robado" interpretira slavni pjevač Manuel Mijares, muž još popularnije Lucero.


P.S. Sapuničar, pokušat ću naći nešto o sapunici Hombres de honor i staviti narednih dana...

friend
16.09.2010., 22:29
Uloga Sare de la Cruz bila je prva negativna ulogu koju je tumačila glumica Carmen Becerra, a za tu ulogu dobila je same pohvale.

nije, glumila je vec negativku u Apuesta por un amor 2004, gde je bila odlicna :cerek:

aj ako uspes da pronadjes i neke zanimljivosti o brazilskoj Mulheres apaixonadas

megan2711
16.09.2010., 22:32
• Kada se Jorge Aravena priključio telenoveli gledanost joj je porasla. A pojavile su se i polemike oko toga s kime će Lorena na kraju završiti. Iako je Gabriel Soto bio gl. protagonist, publici se više svidio Jorge Aravena. Zbog toga je stranica www.esmas.com provela anketu i upitala gledatelje: S kim želiš da Lorena završi: Ernestom ili Alonsom? 75% glasalo je za Ernesta, a samo njih 25% za Alonsa.
• Glavnu temu "Te ha robado" interpretira slavni pjevač Manuel Mijares, muž još popularnije Lucero.


P.S. Sapuničar, pokušat ću naći nešto o sapunici Hombres de honor i staviti narednih dana...

Baš mi se svidio kraj, aravena mi je bio simpatičniji, nego soto
entrada mi je odlična

Apolon
16.09.2010., 23:58
Uloga Sare de la Cruz bila je prva negativna ulogu koju je tumačila glumica Carmen Becerra, a za tu ulogu dobila je same pohvale.

nije, glumila je vec negativku u Apuesta por un amor 2004, gde je bila odlicna :cerek:

aj ako uspes da pronadjes i neke zanimljivosti o brazilskoj Mulheres apaixonadas

taman sam išao napisati...u Apuesti mi je bila zakon :s:s:cerek:

što se tiče ovoga s anketom...čuo sam za to, ali ja sam ipak bio za Alonsa :kava:

blenta
18.09.2010., 16:48
Querida Enemiga (2008)

• Za naslov telenovele spominjali su se Malas compañias (Loša društva) i Amistades Peligrosas (Opasna prijateljstva).

Dobri naslovi, sva tri.

Maria Mexicana
18.09.2010., 18:27
Koga je ova što je glumila Saru glumila u Apuesta por un amor? Ja je se uopće ne sjećam, a gledala sam seriju:ne zna:
Inače mi je ta serija bila grozna, NITKO,ali baš nitko nije dobro glumio, pa čak Maria Rubio:flop:Užas, samo su devetali tekst, bez pravog uživljavanja u priču, glumili su gore nego najveći početnici. Ta serija je uvreda za glumački posao, vrijeđa ozbiljnost i odgovornost koje gluma zahtjeva:flop:
A oni koji su dali pohvalu onoj šta je Saru glumila očito nemaju pojma o glumi niti ičem vezanim uz to. Za šta su ju pohvalili?! Za čisto preglumljavljenje i pravljenje onih glupavih grimasa!?
Pregrozno, užasno, glupo, uvredljivo za ovu divnu umjetnost:bljak::rigo:

Jay&AmberFan
18.09.2010., 18:29
Ček, Querida Enemiga ti je uvreda za telenovele, a Mi pecado ti je najbolja telenovela IKAD? Ajoj. :D

Meni je QE zadnja gledljiva telenovela koju je HRT prikazivao.

Carmen Becerra je inače u APUA igrala lik Nadije, Cassandrine kćeri koja se pojavila u telenoveli nakon majčine smrti.

Maria Mexicana
18.09.2010., 19:35
Ček, Querida Enemiga ti je uvreda za telenovele, a Mi pecado ti je najbolja telenovela IKAD? Ajoj. :D

Meni je QE zadnja gledljiva telenovela koju je HRT prikazivao.

Carmen Becerra je inače u APUA igrala lik Nadije, Cassandrine kćeri koja se pojavila u telenoveli nakon majčine smrti.

Da, je:D Bavim se dramskom, od osnovne još, a vodila me je žena koja me naučila dosta, tako da nekog bijesa o tome ipak znam i imam određeno iskustvo:D

Ja poštujem to da se tebi Mi pecado ne sviđa, neću ja sad to pobijati, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali samo ću nešto iskomentirati.

Svi se žale kako nema kvalitetnih serija, da su sve iste, bla, bla... A kad se nađe u moru istih jedna koja nije tipična, dapače upravo suprotno, i gdje je ta netipičnost naglašena, koja je još k tome original, a ne remake, onda pljuju po tome, čast iznimkama:rolleyes: A takva je serija Mi pecado, zato mi je najbolja meksička. Znači onda da ipak nisu spremni vidjeti nešto drukčije, novo, ozbiljnije od stalno istih klišeja.
Velim, bilo je loših glumaca tamo, ali oni koji su držali radnju su bili više nego na visini zadatka, tisuću puta bolje su interpretirali to i napravili seriju izvrsnom, nego svi iz Queride enemige zajedno koji su se samo preglumljavali. Nikad ni u jednoj meksičkoj telenoveli toliko preglumljavanja i greški nisam vidjela kao u Queridi enemigi:kava:

Apolon
18.09.2010., 20:30
mexican girl bavim se i ja dramskom i glumija san u par predstava(bija statist na jednom hrv filmu) pa se opet ne slažem s tobom...nije tu stvar iskustva u glumi nego jednostavno tvoj pogled na tu telenovelu... :D

meni je QE bila, odlična jedino mi se kraj ne sviđa-makar plus jel ima kraj netipičan za seriju, ali da je Sara bila loša-to se nikako ne slažem :D

Jay&AmberFan
18.09.2010., 21:46
I ja sam u dramskoj od osnovne škole, what's your point? :ne zna:

Mi pecado je "originalna" samo po kraju jer se taj kraj dosad nije dogodio u niti jednoj Televisinoj telenoveli. Glavna priča je šuć muć prolij, nikakva originalnost. Dvije zavađene obitelji, klinci se zaljube jedno u drugo i onda ih negativci razdvajaju. Neš'ti originalnosti. Jedina koja je tamo moooožda bila na vrhuncu "zadatka" kako ti kažeš je Daniela Castro, iako joj se lik svodio samo na deranje i šizofrenične ispade. Ajd, Maite je bila bolja nego u onom hororu od Cuidado con el Angel. Al ostali su bili loši. Glavni negativci su preglumljavali sve u 16. Sabine Moussier tumači istu ulogu već 10 godina itd. itd.

Mislim, ne kažem ja da je sad Querida enemiga bila VRHUNAC meksičkih telenovela, ali ne shvaćam kako vidiš "preglumljavanje" u QE, a ne vidiš u Mi pecado? :ne zna: Preglumljavali su i u jednoj i u drugoj. Samo što su meni u QE likovi bili OK napisani, dosta ih je bila komičnih (ne glupavo-blesavo komičnih ala ona babuskara u CCEA), ugl IMO gledljivo. :ne zna:

sortiadictos
18.09.2010., 21:53
Ček, Querida Enemiga ti je uvreda za telenovele, a Mi pecado ti je najbolja telenovela IKAD? Ajoj. :D

Meni je QE zadnja gledljiva telenovela koju je HRT prikazivao.

Carmen Becerra je inače u APUA igrala lik Nadije, Cassandrine kćeri koja se pojavila u telenoveli nakon majčine smrti.

slažem se za QE!


a ako ćemo o preglumljivanju u mex novelama, mislim da je većina mex glumaca "sobreactuados"

ad®ian
19.09.2010., 11:39
Slažem se s posljednjim komentarima. Nisam doduše puno gledao MP, ali u startu me odbila baš ta loša gluma i tipično preglumljavanje, kao npr. u početku, kad Sabine kaže Luciji Mendez da ju muž vara. Već mi je bilo dosta :o I isto tako se ne slažem da je MP nešto extra inovativno, barem ne po sadržaju. Što se QE tiče, živcira me lik što je glumio Sarinog ljubavnika, ali daleko od toga da bi zbog toga serija bila šrot. I ako nju svrstavaš u najgore telenovele, s najgorom glumom i sl. pa šta su onda DA i sad ova nova MDA? A što se Marije Rubio tiče, žena ima glumačkog staža više nego što mnogima od nas roditelji imaju godina, i mislim da to zaslužuje malo respekta.

Simpsolina
19.09.2010., 12:20
Mi pecado je "originalna" samo po kraju jer se taj kraj dosad nije dogodio u niti jednoj Televisinoj telenoveli.

a šta se desilo? :kokice:

friend
19.09.2010., 12:32
pa ispostavi se da je Daniela Castro ostala trudna sa svojim ocem i rodila je Maite

Apolon
19.09.2010., 12:50
a šta se desilo? :kokice:

u prevodu što ti je friend rekao...Rosario je Lucrecijina mama i sestra :D

Maria Mexicana
19.09.2010., 13:00
Slažem se s posljednjim komentarima. Nisam doduše puno gledao MP, ali u startu me odbila baš ta loša gluma i tipično preglumljavanje, kao npr. u početku, kad Sabine kaže Luciji Mendez da ju muž vara. Već mi je bilo dosta :o I isto tako se ne slažem da je MP nešto extra inovativno, barem ne po sadržaju. Što se QE tiče, živcira me lik što je glumio Sarinog ljubavnika, ali daleko od toga da bi zbog toga serija bila šrot. I ako nju svrstavaš u najgore telenovele, s najgorom glumom i sl. pa šta su onda DA i sad ova nova MDA? A što se Marije Rubio tiče, žena ima glumačkog staža više nego što mnogima od nas roditelji imaju godina, i mislim da to zaslužuje malo respekta.

Ne kažem ja da nema, ali i najbolji glumci griješe, a tu je mogla i bolje po meni. Meni tamo nitko nije dobro glumio, sva gluma je bila loša, Sara se preglumljavala. Ali ako je vama dobra, znači da je stvar u tome kako tko doživljava interpretaciju kod glume. A po tome se svatko može razlikovati.

Što se DA tiće, po meni je ta serija imala dosta propusta i loših glumaca, ali bilo je pojedinaca koji su stvarno dobro glumili i bar je to izvlačilo seriju, dok mi tu u QE, ama baš nije bio nitko ko se izdvajao kao dobar pojedinac zbog kojeg bih ipak gledala seriju. MDA ima u cijeloj seriji jednu glumicu koja mi je dobra, ali me nitko ne privlači da bih zbog njega gledala i priča mi je bezveze. dok je u DA to bila Angelica Rivera, samo sam zbog nje to pratila, da mi nje nije bilo, sigurno ne bih gledala. I priča je dobra, za razliku od MDA.

Što se tiće Mi pecado i Lucije Mendez, slažem se da je ta žena glumi očajno i da nije nikak glumila. Ali ona je bila u dva nastavka i malo je prerano da sudiš nakon toga. Tamo je bilo dobre i loše glume, ali preglumljavanja nikako. A što se sadržaja tiće, piše u sinopsisu dvije zavađene obitelji i ljubav od djetinjstva, to i je, ali što više gledaš seriju jasno ti je da u biti to pada u drugi plan, a u prvom planu je odnos Lucrecia-Rosario i ta cijela priča oko toga da ona ne voli kćer zato što je plod silovanja i incesta. Dokaz da je to u prvom planu leži i u tome što se vjenčanje obavilo u predzadnjem nastavku, a zadnji je bio rezerviran za rasplet Rosarijine priče, u zadnjim minutama smo to gledali, a ne klasiku, vjenčanje kao što to uvijek biva. I kraj nije bio onako neočekivan, da bi se po tome vodilo, bio je sjetan.
Ali dobro, svega toga je bilo i prije, silovanja, tužnih krajeva isto. Ali teme incesta nikad nije bilo, to su i sami Meksikanci rekli. Po tome se razlikuje i to je nešto sasvim novo i neočekivano za jednu telenovelu. A pogotovo to da je to stavljeno u prvi plan i tako realno prikazano. Zato je meni to izvrsna serija, jer me malo odmaklo od uobičajenih stvari.

Nego Jay, jel istina da je brazilska glumica Camila Mongado, mislim da se tak zove, ona kaj je glumila Manuelu u Kući sedam žena, bila u Hrvatskoj i tu snimala film o našem Domovinskom ratu? To sam negdje pročitala i baš mi je bio interesantan podatak. Ona mi je baš lijepa glumica, sto puta ljepša od one s kojom je Garibaldi završio na kraju. Oni su mi jedini bili lijepi u toj seriji, Manuela i Garibaldi:D

Jay&AmberFan
19.09.2010., 14:15
Misliš Camila MoRgado? Ne znam stvarno. Vidio sam popis njenih filmova, al nigdje ne nailazim na taj podatak. :ne zna:

Maria Mexicana
19.09.2010., 14:39
Misliš Camila MoRgado? Ne znam stvarno. Vidio sam popis njenih filmova, al nigdje ne nailazim na taj podatak. :ne zna:

Da, na nju sam mislila. Ja sam to pročitala davno još kad su oni prilozi u Teni izlazili kad je bilo o njoj nešto.

ad®ian
19.09.2010., 14:48
Jesi sigurna da se radi o toj glumici? Ja sam isto čitao te priloge, i jedino čega se sjećam, bila je neka glumica koja je u brazilskoj telenoveli 'A lua me disse' igrala Hrvaticu :ne zna:

Jay&AmberFan
19.09.2010., 14:53
Jesi sigurna da se radi o toj glumici? Ja sam isto čitao te priloge, i jedino čega se sjećam, bila je neka glumica koja je u brazilskoj telenoveli 'A lua me disse' igrala Hrvaticu :ne zna:

Yup, Carol Machado je u noveli "A lua me disse" (Mjesec mi je rekao) glumila lik Hrvatice poznatog hrvatskog imena Vitza ( :lol::rofl: )... Mislim da se tipica zvala Vitza Vranska.. nažalost, na youtube ne mogu nać puno klipova s njom osim ovog:

http://www.youtube.com/watch?v=n09NVlxaagk

Ja volin homem batina :lol::rofl:

Smiješi si :rofl:

Apolon
19.09.2010., 15:16
vidiš mexican girl meni je gaviota kao sam lik bila kriminalno loša :kava:

volim tu glumicu, al po meni joj je to najgora uloga u karijeri

Maria Mexicana
19.09.2010., 15:32
vidiš mexican girl meni je gaviota kao sam lik bila kriminalno loša :kava:

volim tu glumicu, al po meni joj je to najgora uloga u karijeri

Meni je bila zakon lik:top: Nekad sam se pošteno znala nasmijati:lol:

Al i meni je išlo na živce nekad zato što je ona prestara za ulogu Gaviote i za nju mi nisu takve uloge više. Ona je za uloge zrelih žena koje imaju jaku priču, za uloge tipa Rosario Pedraza de Cordoba. To bi joj idealno stajalo:s Kako mi je bilo žao što Rosario nema sestru u MP. Koju bi naravno ona glumila:D

Simpsolina
19.09.2010., 20:45
pa ispostavi se da je Daniela Castro ostala trudna sa svojim ocem i rodila je Maitepih...ja reko glavni lik crk'o na kraju ili ih oteli vanzemaljci :kava:

ovo mi je u rangu onoga-tvoj momak je sin ljubavnice moga muža! Ne vrijeđajte mi majku!!!

Apolon
19.09.2010., 21:17
pih...ja reko glavni lik crk'o na kraju ili ih oteli vanzemaljci :kava:

ovo mi je u rangu onoga-tvoj momak je sin ljubavnice moga muža! Ne vrijeđajte mi majku!!!

baš sad :kava: nije u rangu jel je ovo bia baš šok i nešto novo na sapunastim ekranima

Dumber
19.09.2010., 22:02
Meni je bila zakon lik:top: Nekad sam se pošteno znala nasmijati:lol:

Al i meni je išlo na živce nekad zato što je ona prestara za ulogu Gaviote i za nju mi nisu takve uloge više. Ona je za uloge zrelih žena koje imaju jaku priču, za uloge tipa Rosario Pedraza de Cordoba. To bi joj idealno stajalo:s Kako mi je bilo žao što Rosario nema sestru u MP. Koju bi naravno ona glumila:D

Koliko je ta ženska mogla popit tekile. Eksala ju je samo tako. :zubo:

Maria Mexicana
20.09.2010., 13:51
ovo mi je u rangu onoga-tvoj momak je sin ljubavnice moga muža! Ne vrijeđajte mi majku!!!

Pa nije baš u tom rangu, nikako to ne možeš uspoređivati sa tim bezveznim svađama i klišejima:kava: Takvih slučajeva kakav je u Mi pecadu ima u životu možda i više nego što mislimo, takve situacije su i više nego stvarne, nažalost:( U zadnjih par godina bilo je nekoliko takvih slučajeva u novinama spominjano, a tko zna jel ih još nema samo se za njih ne zna:(

Koliko je ta ženska mogla popit tekile. Eksala ju je samo tako. :zubo:

Tekila se i pije na eks. To je ljuta rakija koja se pije zajedno sa soli i limunom, prvo poližeš sol, onda malo limuna i onda popiješ na eks. A oni su na to naviknut jer je to njihov nacionalni proizvod.
Pa normalno da je Gaviotita pila tekilu, pa odrasla je s tim:lol:Njoj eksanje tekile nije bilo niš:rofl:
Al nisu ti oni pili pravu tekilu, to je bio ledeni čaj koji im je bio tequilla. Pa da je pila pravu tekilu svaki dan non-stop bi bila pijana, šta bi joj kćeri rekle, da im je mama alkoholičarka:rofl:

marina lombardo
20.09.2010., 16:02
Malo novih zanimljivosti...:)

Maite Perroni bila je vjenčana kuma glumcu Adrianu Martinona koji u telenoveli "Mar De Amor" tumači Martina.

Michelle Vargas, koja u telenoveli MSED tumači lik Perle, 24.02. 2010. bila je žrtva otmice u središtu Meksika. Dva muškarca uperila su joj pištolj u glavu i oteli je na par sati. Ukrali su joj 6 000 dolara i tražili još, ali Michelle ih je uspjela uvjeriti da je to sve što ima i da nije iz Meksika. Na kraju su je ostavili u nekoj opasnoj zoni bez većih posljedica.

Uloga Lucecite u telenoveli "Luz Maria" prvotno je bila namjenjena za Adelu Noriegu, ali kada ju je ova odbila, uloga je pripala Angie Cepedi.

Gabriela Spanić postala je prava Miss skandala. Ljudi više ne zna u što da vjeruju kad se priča o njoj. Otišli su toliko daleko da su optužili glumicu kako je sama sebe trovala kako bi izazvala sažaljenje javnosti pogotovo nakon oštrih kritika na njezinu glumu. Pa da je majčinstvo bilo sam jedan od mnogih hirova u njezinu životu, da je platila ocu djeteta, da je lažno optužila svoje kolege glumce : Mauricia Islasa za zavođenje i maltretiranje na setu "Zatočenice" te Jose Angela Llamasa (s kojim je glumila u "La Venganzi" i s kojim je prevarila tadašnjeg muža Miguela) za fizičko zlostavljanje, a i za bivšeg muža Miguela De Leona nije imala riječi hvale optužujući ga za verbalno zlostavljenje i škrtost...što je soista istina zna samo Gabriela, ali uvijek se više pisalo o njezinu privatnu životu nego o tzv. glumi.

ad®ian
22.09.2010., 09:06
Gabriela Spanić postala je prava Miss skandala. Ljudi više ne zna u što da vjeruju kad se priča o njoj.

E, pa baš u tome i je štos. Ona je proteklih 10 godina nanizala toliko skandala i afera, da čovjek zaista više ne može reći da je bilo što kod nje pravo. Ja i dalje stojim iza toga da je priča s trovanjem čista izmišljotina.

megan2711
22.09.2010., 09:12
Ja i dalje stojim iza toga da je priča s trovanjem čista izmišljotina.

I ja sve više vjerujem u to

PollyS
22.09.2010., 12:08
Uloga Lucecite u telenoveli "Luz Maria" prvotno je bila namjenjena za Adelu Noriegu, ali kada ju je ova odbila, uloga je pripala Angie Cepedi.


I dobro da je, meni je Angie miljam ispred Adele. Samo ona sad više ne snima novele, nego se bacila na filmove.


... ali uvijek se više pisalo o njezinu privatnu životu nego o tzv. glumi.

:lol::lol:
Baš to. TZV. gluma.

marina lombardo
22.09.2010., 21:53
Tražili ste...

Hombres de honor (2005)

- argentinska telenovela snimljena pod palicom Pol-ka Producions
- žanr: kriminalistika i drama
- govori o emigraciji u Europu i talijanskoj mafiji.
- radnja serije smještena je u daleku 1940. kada je Argentina bila pod vlašću Talijana.
- povratak Gabriela Corrada telenovelama nakon odsustva od 3 godine ( 2002. Maximo corazon)
- Laura Novoa je manje poznata glumica, a ova telenovela označila je njezin povratak nakon 6 godina odsustva.
- Carina Zampini, Gabriel Corrado i Fabiana Garcia Lago glumili su zajedno i u telenoveli Luna Salvaje (2000)
- nije postigla željeni uspijeh unatoč odličnoj scenografiji, kostimografiji, osvjetljenju i ambijentu.
- središnja gledanost telenovele 10%
- podsjeća malo na telenovele "Soy Gitano","Padre Coraje" ali i na američki kultni film "Kum".
- ljubavna priča koju u ovoj telenoveli imaju Leonor Benedetto i Gerardo Romano (Alberta Onorato y Carlo Patternostra) podsjeća na onu Renate i Ignacia (tumače ih Soledad Silveyra i Raul Taibo) u telenoveli "La Ley De Amor" (2006)

i...


Mulheres Apaixonadas (2003)

- još jedna vrhunska Globova telenovela
- bavi se temama poput raka, alkoholizma, nemogućih ljubavi ( rodbinska ljubav, ljubav sa velikom razlikom u godinama, ljubavni trokuti, vezom između profesora i učenika), nasiljem, prostitucijom, homoseksualnošću, celibatom...tj. svime onime čime se ljudi suočavaju i u pravom životu...i sve to prikazuje na jedan realističan način...
- izazvala brojne kontroverze
- Zahvaljujući seriji, Rio je zabilježio 40% više slučajeva nasilja nad ženama.
- Paila Picarelli i Alinne Moreas, koji su u seriji igrali lezbijke, stekle su veliki broj obožavatelja.
- zgrada koja u seriji predstavlja školu Ribeiro Alves posebno je izgrađena za ovu telenovelu, a nalazi se u Jacarepagui.
- u početku je, prema Ministarstvu pravosuđa, telenovela bila namjenjena samo starijima od 12 godina, ali kasnije kada su prikazane scene nasilja i seksa, dobna granica se popela na 14.
- prikazivala se u terminu od 21h, ali u nešto kraćim nastavcima zbog prijenosa nogometnih utakmica u Brazilu.
- TV Globo je promovirao natječaj slika za uvodnu entradu. Slike pokazuju žene sa muževima, djecom, prijateljima i obitelji. Oko 100 000 slika poslano je od strane gledatelja, a producentska ekipa izabrala bi one najbolje i stavila u entradu. Telenovela ima čak 15 različitih entrada.
- snimalo se u Globovom studiju (Projac) veličine od 6 000 m²
- jedna od najtežih scena bila je ona u kojoj stradava Fernanda. U sceni je sudjelovalo 400 profesionalaca, više od 120 auta i 5 kamera ( jedna od njih panoramska)
- prva epizoda imala je gledanost 45, a zadnja 59%.
- prije početka snimanja projekt su napustili Mel Lisboa, Murilo Benicio i Antonio Fagundes, a njih su zamjenili Regiane Alves, Rodrigo Santoro i Jose Meyer.
- Rodrigu Santoru bila je to zadnja uloga u sapunicama, jer se nakon nje posvetio isključivo filmskoj karijeri.
- bila je to posljednja telenovela u životima Oswalda Louzada i Carmen Silve (u seriji: Leopaldo i Flora de Souze Duarte) koji su umrli 2008.
- bila je to peta telenovela koju su zajednički radili Ricardo Waddington i Manoel Carlos. Prije toga su radili na telenovelama "Historia de Amor" (1995), "Por Amor "(1997), "Lacos de Familia" (2000) i mini-seriji "Presenca de Anita" (2001)
- Lik koji tumači Christiane Torloni zove se Helena, a to je već 6. put da se neki lik u telenoveli Manoela Carlosa tako zove. Tako je nazvao i protagonistice svojih telenovela "Baila Conmigo" (1981), "Felicidade" (1991), "Historia De Amor" ( 1995), "Por Amor" (1997), "Lacos De Famila" (2000). Carlos kaže kako to ime za njega najbolje odgovara borbenim likovima.
- mnoge scene su snimane istog dana kada su i prikazivane, kako gledatelji ne bi znali što se unaprijed događa.
- model Paulo Zulu pojavljuje se u 2 epizode
- kao i mnoge druge telenovele i ova je imala svoju parodiju- Mulheres Recauchutadas.
- reprizirana 2008. uz dodatak: Vale a Pena Ver de Novo.
- vinula u zvijezde Daniela Zettela i Diega Goncalvesa, koji su se kasnije pojavili u nagrađivanom filmu Fernanda Meirellesa: Cidade De Deus
- izdan je i CD sa pjesmama iz telenovele i to jedan za nacionalno, a drugi za internacionalno tržište, a prodan je u više od milijun primjeraka.
- naslovna glazba Pela Luz dos Olhos Teus korištena je u još jednoj Globovoj telenoveli: Dona Xepa, snimljena davne 1977.

friend
22.09.2010., 22:47
ljubim te i hvala za Mulheres :)

Apolon
23.09.2010., 00:27
Mullhere...ovo se čini pre zanimljivo :s:s

volia bi to pogledat :top:

friend
23.09.2010., 13:47
to mi je jedna od omiljenih brazilskih serija... tako da ti svakako preporucujem da pogledas

Sapunicar
23.09.2010., 14:17
Hvala ti do neba za Hombres de honor...

A jer može nešto o glumcu Gerardu Romanu,ako nađeš?

Apolon
23.09.2010., 15:59
to mi je jedna od omiljenih brazilskih serija... tako da ti svakako preporucujem da pogledas

e lako je preporučiti, ali to treba doći na neku televiziju da bi gledao jer brazilske sapunice su jedine koje ne mogu bez titlova gledat :( jer ne kužim jezik

Jay&AmberFan
23.09.2010., 16:33
Mali ispravak kod MA:

Lik koji tumači Christiane Torloni zove se Helena, a to je već 6. put da se neki lik u telenoveli Manoela Carlosa tako zove. Tako je nazvao i protagonistice svojih telenovela "Baila Conmigo" (1981), "Felicidade" (1991), "Historia De Amor" ( 1995), "Por Amor" (1997), "Lacos De Famila" (2000).

Fale dvije novele :
Paginas da Vida (2006.-2007.) - Helenu je tumačila Regina Duarte.
Viver a Vida (2009.-2010.) - Helenu je tumačila Tais Araujo.

:mig:

friend
23.09.2010., 17:13
e lako je preporučiti, ali to treba doći na neku televiziju da bi gledao jer brazilske sapunice su jedine koje ne mogu bez titlova gledat :( jer ne kužim jezik

sumnjam da ce je sad otkupiti jer je serija iz 2003. kod nas se prikazivala vise puta hvala bogu posto i ja bez titlova slabo razumem

marina lombardo
26.09.2010., 18:50
A jer može nešto o glumcu Gerardu Romanu,ako nađeš?

Nema baš nekih zanimljivosti u vezi toga glumca, ali evo što sam našla.

Osim što glumi u telenovelama, on je i kazališni i filmski glumac. Ima 62 godine (rođen 1947). Prije 4 godine napustio je rodnu Argentinu i preselio se u Urugvaj. Trenutno sudjeluje u kazališnj predstavi En la cama koja je postigla veliki uspijeh. Prvu ulogu u nekoj telenoveli imao je davne 1983. ( telenovela "Sola"), ali je prvo ipak debitirao na filmskom platnu i to 1979. u filmu "El fausto criollo". Zadnji fim snimio je 2003. Danas uglavnom glumi na kazališnim daskama i u telenovelama. Trenutno ga se može vidjeti u telenoveli "Alguien que me quiera". 2007. je na dodjeli nagrada Martin Fierro bio nominiran za najboljeg glavnog glumca u telenoveli. Osim što se bavi glumom, on je i odvjetnik. Prije je Gerardo imao mnogo problema zbog svojih javnih istupa i kontroverznih izjava, vezanih za politiku u Argentini i općenito o nekim glumcima, ali danas mudro šuti.

marina lombardo
26.09.2010., 18:53
Laberintos de Pasion (1999)

- serija se temelji na romanu El engano: Estafa de amor/Decepcion spisateljice Caridad Bravo Adamas
- producent serije je Ernesto Alonso, u Meksiku poznat kao "Gospodin telenovela", tvorac najboljih meksičkih serija i legenda njih samih.
- postoje 3 verzije ove telenovele: "Estafa de amor" 1 i 2 (1961. i 1968.) te "El Engano" (1986.)
- u telenoveli "El Engano" glavni lik tumačila je Erika Buenfil, a jedina kritika "Labirintosa" bila je da je Leticia Calderon prestara za ulogu, jer Erika je u vrijeme "El Engana" imala 23 godine, a Leticia u vrijeme "Laberintosa" 8 godina više, tj. 31.
- u Meksiku je s prikazivanjem počela 4. kolovoza 1999. i imala je jako dobru gledanost. Zadnja epizoda prikazana je 21. sječnja 2000. Telenovela se prikazivala u noćnom terminu od 20:00 h, a natjecala se sa Aztecinom "Hablame De Amor"
- U Sloveniji, koja inače gleda sve telenovele prije nas, "Laberintos" je počeo s prikazivanjem isti dan kad i na HTV-u.
- apsolutni pobjednik na dodjeli nagrada TVyNovelas 2000: Leticia Calderon i Francisco Gattorno proglašeni su najboljim glavnim glumcima, Manuel Ojeda i Monica Sanchez najboljim negativcima, a Laberintos najboljom telenovelom godine.
- Naslovnu pjesmu serije pjeva Pedro Fernandez, sin Vicentea Fernandeza koji pjeva početnu pjesmu telenovele "La mentira". I ova je pjesma "narodna".
- u Argentini se kao entrada koristila pjesma "Mi Confianza" od Luz Casal
- telenovela ima 80 epizoda i obiluje neočekivanim preokretima.
- 80% scena snimljeno je na atraktivnim lokacijama, među kojima se ističu Xalapa, Veracruz i hacijenda Cocoyoc.
- Leticia Calderon pokušala se ovom serijom riješiti fame Esmeralde, a tom prilikom odrekla se i svoje duge kose.
- Bila je to druga glavna uloga Francisca Gattorna nakon "La duene" (1995). Francisco je u tom razdoblju bio jedan od najtraženijih glumaca.

i jedna brazilska...

Esperanza (2002)

- autor serije poznati je pisac brazilskih sapunica Benedito Ruy Barbosa
- i u ovoj telenoveli gledamo glavnu glumačku ekipu iz "Terre Nostre": Ana Paula Arosio, Raul Cortez, Maria Fernanda Candito i Antonio Fagundes
- neki su glumci morali proći naporne pripreme kako bi što dostojnije ostvarili uloge. Tako su Reynaldo Gianecchini koji u seriji tumači Tonija i Raul Cortez, koji glumi njegova oca nadarenog ali propalog pijanista morali uzimati sate klavira, a drugi su pak morali naučiti plesati za to doba moderne plesove, a kako neki od glumaca pričaju portugalski u mješavini s talijanskim uvježbavali su naglasak sa profesorima.
- snimalo se na dvije lokacije. Talijanski gradić Civiti smješten je nedaleko od Rima u kojem živi samo 15 stanovnika i potpuno su ga preuredili za potrebe snimanja. Druga lokacija bio je Brazil gdje je sagrađena kopija gradskog središta Sao Paula 30-ih godina.
- poznata talijanska pjevačica Laura Pausini otpjevala je naslovnu pjesmu pod nazivom "Speranca"
- sapunica je na neki način nastavak "Terre Nostre"
- postoji i knjiga o telenoveli sa svim unformacijama o njezinoj radnji, povijesnim trenucima i samoj produkciji.
- prva epizoda imala gledanost od 47 %, a zadnja 50 %, što je vjerovali ili ne najgora gledanost koju telenovela može imati u terminu od 21:00h. Možda je i razlog tome što je zadnja epizoda prikazana u subotu kada je gledanost inače loša. Najlošiju gledanost imala je na sredini, i to oko 38 %. Telenovela nije postigla željenu gledanost u Brazilu ali zato jeste izvan nje.
- kao i u telenoveli, pjevač Gilbert Židov je i u pravom životu. On je tumačio lik Camilina oca. Na hebrejskom i portugalskom otpjevao je pjesmu Jerusalen de oro, kao i naslovnu pjesmu telenovele.
- glumac Luis de Lima, koji je tumačio Antonia, oca Jose Manoela, umro je tijekom snimanja. Kako bi se nastavila ljubavna drama Jose Manoela sa Ninom, koju njegova obitelj nije prihvaćala, Luisa je zamjenila glumica Beatriz Segall. Ona je tumačila Antoniju, Jose Manoelovu majku.
- zbog problema sa zdravljem, Ana Paola Arosio napustila je snimanje na neko vrijeme, ali vratila se taman da snimi svoje završne scene.
- Ana Paula i Reynaldo toliko su se zanijeli tijekom jedne scene da su na kraju iz nje obadvoje izašli povrijeđeni. I to u sceni kada Camila u žaru ljubomore razbije statuu koju je Toni napravio, a koju je nazavo Marija, po svojoj pravoj ljubavi. Ana je tako ozlijedila desno koljeno, a Reynaldo prednje zube. Reynaldo je napustio snimanje na 3 dana kako bi mu "popravili štetu" na zubima..
- serija je postigla veliki uspijeh u Uzbekistanu, Izraelu te Rusiji. Epizoda vjenčanja Tonija i Camila u Izraelu je zabilježila najveću gledanost ikad.
- u Italiji je telenovela prikazivana pod nazivom Terra Nostra 2.
- telenovela osvojila mnoštvo nagrada: Premio Calidad Brasil SP i RJ, Premio Contigo, Premio Master, Trofeo Prensa, Premio Internet.

Sapunicar
26.09.2010., 21:57
Hvala puno za ono o Romanu...

blenta
27.09.2010., 14:03
Laberintos de Pasion (1999)

- u telenoveli "El Engano" glavni lik tumačila je Erika Buenfil, a jedina kritika "Labirintosa" bila je da je Leticia Calderon prestara za ulogu, jer Erika je u vrijeme "El Engana" imala 23 godine, a Leticia u vrijeme "Laberintosa" 8 godina više, tj. 31.

So what? :confused: Bunim se često kad nam metuzaleme podvaljuju pod studente, ali žena je bila doktorica. Za to treba vremena postati. A i ona i Gattorno su izgledali kao par, što su zbog prijateljstva iz djetinjstva trebali i biti. Onak', votevr.

ad®ian
27.09.2010., 14:31
@blenta, potpis. A uostalom, znamo Meksikance i njihovo poimanje realnosti u telenovelama.

marina lombardo
03.10.2010., 19:50
Celebridade (2003)

- još jedna vrhunska telenovela Gilberta Brage
- okosnicu radnje čini i danas aktualno pitanje: Na što su sve ljudi spremni kako bi postali slavni?,
- sama radnja serije smještena je u urbanom Rio De Janeiru, ali snimalo se i na drugim lokacijama poput Pariza i na najljepšim brazilskim plažama.
- kritičari i mediji proglasili su je najvećim uspjehom nakon kultne serije "Terra Nostra"
- kroz neke od najgledanijih epizoda prošetali su zvijezde poput Julija Iglesiasa, Alejandra Sanza, Alanis Morrisete, Simply Reda, Roberta Carlosa, Pelea...
- posljednju epizodu u Brazilu gledalo je rekordnih 82 % gledatelja, a povodom završetka održan je veličanstven koncert kantautora Gilberta Gila
- Juliana Paes ( u seriji Jacqueline Joy) nakon snimanja serije skinula se za Playboy.
- uvodna pjesma Love's Theme koristila se i 30 godina ranije kao uvodna pjesma telenovele "Las Divinas… y Maravillosas"(1973)
- 29.01.2004, preminula je Leonor Basseres, suautorica telenovele. Ona je radila sa Gilbertom na svim njegovim telenovelama i mini-serijama još od 80-ih, pa je Gilberto Braga pozvao autora Ricarda Linharesa da mu pomogne u završetku priče.
- posljednja telenovela Lavinie Vlasak za Red Globo. Poslije nje potpisala je ugovor sa Red Recordsom.
- u prva dvije epizode u ulozi Otavia gostuje glumac Thiago Lacerda.
- Fabio Assuncao, Malu Mader, Claudia Abreu i Lavinia Vlasak glumili su zajedno i u telenoveli "Forca De Um Deseo" (1999) također prikazane kod nas.
- ima čak 3 soundtracka: jedan za nacionalno, drugi za internacionalno tržište, a treći nosi naziv Celebridade Samba


Luz María (1998)

- snimljena pod palicom American Producions
- za potrebe snimanja rekonstruirana je jedna cijela ulica u centru Lime, a naknadno su izgrađene još neke ulice pošto se dosta radnje odvijalo vani.
- šuškalo se o ljubavnoj vezi između Angie i Christiana, jednim dijelom zahvaljujući odličnoj kemiji koji su njih dvoje imali.
- improvizacije nisu bile dopuštene, glumci su se morali držati scenarija 100 %
- za humor i opuštanje atmosfere bio je zadužen Martin Farfan koji je u seriji tumačio Fefinog brata.
- jedna od scena koja se najviše ponavljala bila je ona kada napadnu Fefu, Gustavovu kuharicu. Snimala se gotovo 4 sata.
- Christian Meier bio je jedini izbor za ulogu Gustava
- Adela Noriega trebala je tumačiti lik Lucecita, ali samo dva tjedna prije snimanja odustala je od uloge. Jedan od producenata serije vidio je Angie u telenoveli Las Juanas i odmah joj ponudio ulogu, a tjedan dana kasnije Angie se pojavila na snimanju.
- snimalo se 10 mjeseci po 10 i više sati na dan, a glumci su se na setu morali pojaviti već u 5 ujutro.
- naslovnu numeru kao i svu glazbu u telenoveli otpjevao je Gian Marco Zignago, između ostalog nominiran za Grammy.
- Christian Meier je za ulogu Gustava morao pohađati sate jahanja i plesanja.
- u Peruu je snimljen specijal o Luz Mariji sa intervjuima gl.glumaca i svim zanimljivostima vezanim za seriju.
- prodana u više od 60 zemalja
- Luz Maria najuspješnija je telenovela u povijesti peruanske televizije sa gledanošću od 63 %. U Venezueli je dosegla rekordnu gledanost od 83 %:
- Scena tučnjave između Gustava i Sergija neke je od članova ekipe doslovno rasplakala.

ad®ian
03.10.2010., 20:01
Hvala ti za Celebridade. Malo su riječi pohvale za tu telenovelu, tko ju nije gledao, može mu uistinu biti žao :p (A ako netko hoće gledati, s hrvatskim titlovima, nek mi se javi na privat)

Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=ITBqt7A4sno)

odeta
03.10.2010., 21:05
Hvala ti za Celebridade. Malo su riječi pohvale za tu telenovelu, tko ju nije gledao, može mu uistinu biti žao :p (A ako netko hoće gledati, s hrvatskim titlovima, nek mi se javi na privat)

Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=ITBqt7A4sno)
potpisujem

Apolon
04.10.2010., 14:59
hvala za celebridade...definitivno potpisujem adriana...

serija je ono nešto :s:s

friend
04.10.2010., 20:13
mogu neke zanimljivosti iz argentiskih i meskickih Buntovnika? (Rebelde Way & Rebelde)

kj1504
04.10.2010., 20:32
mogu neke zanimljivosti iz argentiskih i meskickih Buntovnika? (Rebelde Way & Rebelde)

Da, ima li koja zanimljivost?Danas je svjetski dan rbd-a pa sam sva :(

sanjcho_mo
04.10.2010., 20:35
mogu neke zanimljivosti iz argentiskih i meskickih Buntovnika? (Rebelde Way & Rebelde)

dada... pogotovo argentinskih, otkad nisam pogledala nijedan njihov video:(

marina lombardo
04.10.2010., 21:56
Da, ima li koja zanimljivost?Danas je svjetski dan rbd-a pa sam sva :(

sigurna sam da ima...čim nađem objavim:D

marina lombardo
05.10.2010., 14:37
Tražili ste...

Rebelde (2004-2006)

- remake argentinske telenovele "Rebelde Way"
- producirana od strane Pedra Damiana
- najveća gledanost 35 %
- najuspješnija meksička telenovela za mlade
- snimljene 3 sezone, ukupno 435 epizoda
- u Meksiku se prikazivala od 04.10. 2004 – 09.06. 2006
- u Hrvatskoj je prikazana samo 1 sezona.
- u trećoj sezoni zbog velike popularnosti produženo je trajanje epizoda
- iz serije proizašla glazbena grupa RBD koju čine glavni junaci telenovele: Anahi, Dulce Maria, Maite Perroni, Christian Chavez, Christopher Uckermann i Alfonso Herrera
- na snimanju serije ljubavnu vezu započeli Grettell Valdez i Patricio Borghetti koja je završila brakom. Nažalost rastali su se ove godine. Dulce Maria i Alfonso Herrera također su imali kratku ljubavnu vezu.
- "Rebeldemania" je s vremenom zahvatila brojne zemlje u kojima su osnovani fan clubovi.
- Christopher i Anahi znali su se otprije, a upoznali su se na snimanju telenovele "El Diario De Daniela" (1999).
- Dulce Maria, Anahi, Alfonso Herrera i Christian Chavez glumili su zajedno i u teen telenoveli "Clase 406" (2002) koja ima sličnosti sa Rebeldeom.
- u seriji su gostovali mnogi poznati poput Lenny Kravitza, Tiziana Ferra, JD Natashe, La Quinta Estacion i Hilary Duff.
- 2007. snimljena je serija "RBD La Familia" sa totalno drugačijom pričom od one u telenoveli.
- svaki član grupe imao je i svoju lutku koje su specijalno izrađene.
- 2006. telenovela je pobrala 12 nominacija na dodjeli nagrada TVyNovelas, ali osvojila je samo dvije. Onu za najbolju mladu glumicu (Dulce Maria) i najbolju naslovnu pjesmu (Rebelde)


Rebelde Way (2002- 2003)

- orginalna verzija
- snimljene 2 sezone, ukupno 315 epizoda ( 139 + 179)
- iz serije proizašla glazbena grupa Erreway.
- snimljen je i film Erreway: 4 Caminos, koji je gledalo 80 000 ljudi.
- 2003. osvojila nagradu Martin Fierro za najbolju telenovelu
- ideju za telenovelu dala Chris Morena, autorica "Chiquititas" i "Floriciente".
- 2006. izdan njezin DVD
- Camila Bordonaba i Benjamín Rojas bili su par i u pravom životu.
- Luisana Lopilato i Felipe Colombo također su bili u vezi koja je trajala 2 godine.
- Felipe Colombo i Anahi glumili su 1991. u telenoveli "Ángeles sin paraíso".
- osim meksičke, postoje još tri verzije ove telenovele: indijska "Remix" (2005), španjolska "Jetix" (2006) portugalska "Rebelde Way" (2008), čileanska "SOS. Corazon Rebelde" (2009).
- Navodno Jennifer Lopez producira američku verziju "Rebelde Day"

friend
05.10.2010., 17:20
hvala ♥

sanjcho_mo
05.10.2010., 19:00
Tražili ste...Rebelde Way (2002- 2003)

- orginalna verzija
- snimljene 2 sezone, ukupno 315 epizoda ( 139 + 179)
- iz serije proizašla glazbena grupa Erreway.
- snimljen je i film Erreway: 4 Caminos, koji je gledalo 80 000 ljudi.
- 2003. osvojila nagradu Martin Fierro za najbolju telenovelu
- ideju za telenovelu dala Chris Morena, autorica "Chiquititas" i "Floriciente".
- 2006. izdan njezin DVD
- Camila Bordonaba i Benjamín Rojas bili su par i u pravom životu.
- Luisana Lopilato i Felipe Colombo također su bili u vezi koja je trajala 2 godine.
- Felipe Colombo i Anahi glumili su 1991. u telenoveli "Ángeles sin paraíso".
- osim meksičke, postoje još tri verzije ove telenovele: indijska "Remix" (2005), španjolska "Jetix" (2006) portugalska "Rebelde Way" (2008), čileanska "SOS. Corazon Rebelde" (2009).
- Navodno Jennifer Lopez producira američku verziju "Rebelde Day"

Iako sam znala većinu... hvala puno:s:top:

megan2711
05.10.2010., 21:31
hvala za obe, lijepo se opet prisjetit

marina lombardo
09.10.2010., 19:52
Jedna brazilska

Paraíso Tropical (2007)

- 5 zajednički projekat Gilberta Brage i Ricarda Linharesa.
- 2008. nominirana za prestižnu nagradu Emmy u kategoriji najbolje telenovele.
- osvojila brojne nagrade među kojima se ističu: Premio Extra de Televisión, Premio Contigo, Premio Quien, Trofeo Prensa, Premio Calidad Brasil...
- bavi se temama izdaje, rivalstva, zavisti, ubojstava, prostitucije, rastave, usvajanjem djece, ambicijom, pohlepom za novcem...
- snimana u Rio de Janeiru, na Copacabani.
- četvrti zajednički projekat Fabia Assuncao i Gilberta Brage.
- druga glavna uloga u karijeri Alessandre Negrini (prva je bila u Mi Bien Querer istog autora)
- prvotni nazivi telenovele bili su Folhetim (to glazba Chica Buarque koja suptilno govori o prostituciji) te Copacabana (mjesto gdje je smještena radnja serije).
- Malu Mader trebala je glumiti u ovoj telenoveli. Da je došlo do suradnje, bio bi to 8 zajednički projekat Malu i Gilberta. Ali kako je sam Gilberto priznao, ovo je bila takva telenovela gdje nije birao svoje najdraže glumce kao u ostalim telenovelama već je htio dati priliku i drugima. A prema njegovim riječima ovdje nije postojala adekvatna uloga za Malu.
- telenovela nije namjenjena mlađima od 14 godina zbog scena seksa i prostitucije.
- nakon provedene ankete, pokazano je kako se gledateljima ne sviđa tolika erotika u telenoveli pa ju je i sam autor ublažio.
- Claudia Abreu trebala je tumačiti blizanke Paulu i Tais, ali ostala je trudna i morala se odreći uloge. Kao njezina zamjena prvotno se spominjala Camila Morgado, ali na kraju je ta uloga ipak pripala Alessandri Negrini.
- ulogu negativca Olava trebao je tumačiti Selton Mello, ali potonji je odbio ulogu pa je ona pripala Wagneru Mouri koji je za nju dobio same pohvale i osvojio brojne nagrade. Antonio Fagundes bio je prva opcija za ulogu Antenora, ali on je već radio na drugom projektu.
- prostitutku Bebel trebala je tumačiti Mariana Ximenes, ali odbila je ulogu. Camila Pitanga bila je njezina zamjena. Iako je Gilberto Braga u početku mislio kako Camila neće moći tako dobro odglumiti negativan lik, iznenadio se. Camila je ulogu Bebel odigrala briljantno, a ubrzo je i sama dobila ponudu da se skine gola (baš kao i njezin lik), ali ona je odlučno odbila.
- Joana Fomm, koja je u seriji tumačila Marion Novais, Olavovu i Ivanovu majku, zbog problema sa zdravljem naknadno je napustila telenovelu, a zamjenila ju je Hube Visto Holtz.
- kao specijalna gošća pojavljuje se Carmem Veronica, a tumači lik Mary Montille, isti koji je igrala i u telenoveli "Belissima". To je prvi put da se isti lik pojavljuje u dvije telenovele različitih autora.
- u zadnjoj epizodi, lik Babel, koji tumači Camila, izgubi dijete. Tada Camila jnije znala da je i sama trudna i da riskira trudnoću glumeći tako riskantnu scenu. Camila je za svoju trudnoću saznala samo 4 dana nakon završetka serije.
- zahvaljujući odličnoj gledanosti u zadnjim mjesecima prikazivanja, razmišljalo se o produženju Paraisa za nekih 50-ak epizoda, ali Gilberto Braga i Ricardo Linhares su smatrali to totalno nepotrebnim pa je na kraju serija ostala na ionako već dugih 179 epizoda.
- prva epizoda imala je gledanost 41 %, a zadnja 56%.
- uvodna glazba telenovele je Sabado en Copacabana, Maria Bethania.
- pjesmu Caetana Velosa No Llena (koja se pojavljuje u scenama Bebel) Braga je koristio i u svojoj mini- seriji "Labirinto"(1998)


i kolumbijska...

El Cuerpo del Deseo (2005)

- remake kolumbijske telenovele "En cuerpo ajeno" snimljene 1992.
- poznata i kao Second Chance
- povratak Andresa Garcie u svijet telenovela nakon 6 godina izbivanja. Zadnja telenovela bila mu je "Mujer Enganados" (1999)
- uskrsnuće i reinkarnacija samo su neke od tema kojima obiluje ova sapunica
- snimalo se u Miamiju na Floridi
- Pablo Azar je za potrebe snimanja naučio jahati i voziti motor
- dosta se pričalo o neslaganju glavnih glumaca: Maria Cimarra i Lorene Rojas, kao i Lorene Rojas sa Vanesom Villelom.
- naslovnu pjesmu El Cuerpo Del Deseo pjeva Lorena Rojas. Pjesma je postala hit i zauzela prvo mjesto na mnogim listama.
- ostale pjesme: Diego Vargas Hoy te vuelvo a enamorar i Contigo regreso a la vida ( u scenama Lorene i Salvadora) i Junto a ti ( u scenama Angele i Antonia)
- jedan od najvećih Telemundovih hitova 2005. Na seriji su radili producenti megauspješne Pasion De Gavilanes.
- zadnja epizoda je druga najgledanija u povijesti Telemunda (iza PDG-a). Prikazana je 28.02.2006, a gledalo ju je 1, 5 milijuna ljudi.
- 2006. NBC je objavio snimanje engleske verzije serije Body of Desire, ali na kraju nije bilo ništa od toga. Ipak, Kubanac Erick Hernandez Mora napisao je drugi dio u knjizi.
- glavna junakinja ove priče koju tumači Lorena Rojas, Isabel Arroyo nije tipičan primjer dobrice. Iako nije potpuna negativka, činila je loše stvari kroz seriju.
- serija je između ostalog osvojila nagradu Premios Orquídea 2005 de la Asociación Orquidea USA ( Mario Cimarro za najboljeg glumca, Lorena Rojas za najbolju glumicu, Pablo Azar za najboljeg mladog glumca), La revista estadounidense FAMA (opet Mario Cimarro za najboljeg glumca)
- Mario Cimarro i Vanesa Villela (u seriji Salvador i Angela) kasnije su započeli ljubavnu vezu.

Nicole_Lilly
09.10.2010., 19:57
dosta se pričalo o neslaganju glavnih glumaca: Maria Cimarra i Lorene Rojas, kao i Lorene Rojas sa Vanesom Villelom.

Mislim da je Lorena Rojas baš nedavno izjavila da nema šanse da ikad više snima s Cimarrom.

Ima li itko kome se taj tip nije zamjerio.

Plavi kaputić
09.10.2010., 20:02
Mislim da je Lorena Rojas baš nedavno izjavila da nema šanse da ikad više snima s Cimarrom.

Ima li itko kome se taj tip nije zamjerio.

baš me čudi, jer on je odličan glumac...:cerek:

friend
09.10.2010., 23:05
meni je on OGAVAN ista kamena faca uvek... uf kako ga ne podnosim

Jay&AmberFan
09.10.2010., 23:27
Paraiso tropical je bila izvrsna. :top: No, shvaćam da smo umjesto nje trebali gledati radije još fenomenalniju "Destilando amor". :top:

:rolleyes:

Apolon
10.10.2010., 02:12
joooj sada pogotovo želim gledati Paraiso :cerek::cerek::cerek:

awwwww... hvala na infosima...

@cimarro:
to je jbt nevjerojatno...on gdje god snima, uvijek pravi probleme :rolleyes::rolleyes:

u prolazu...
10.10.2010., 02:20
baš me čudi, jer on je odličan glumac...:cerek:

tebi ovo stvarno nikada neće dosaditi:D

kj1504
10.10.2010., 09:21
Tražili ste...

Rebelde (2004-2006)

- remake argentinske telenovele "Rebelde Way"
- producirana od strane Pedra Damiana
- najveća gledanost 35 %
- najuspješnija meksička telenovela za mlade
- snimljene 3 sezone, ukupno 435 epizoda
- u Meksiku se prikazivala od 04.10. 2004 – 09.06. 2006
- u Hrvatskoj je prikazana samo 1 sezona.
- u trećoj sezoni zbog velike popularnosti produženo je trajanje epizoda
- iz serije proizašla glazbena grupa RBD koju čine glavni junaci telenovele: Anahi, Dulce Maria, Maite Perroni, Christian Chavez, Christopher Uckermann i Alfonso Herrera
- na snimanju serije ljubavnu vezu započeli Grettell Valdez i Patricio Borghetti koja je završila brakom. Nažalost rastali su se ove godine. Dulce Maria i Alfonso Herrera također su imali kratku ljubavnu vezu.
- "Rebeldemania" je s vremenom zahvatila brojne zemlje u kojima su osnovani fan clubovi.
- Christopher i Anahi znali su se otprije, a upoznali su se na snimanju telenovele "El Diario De Daniela" (1999).
- Dulce Maria, Anahi, Alfonso Herrera i Christian Chavez glumili su zajedno i u teen telenoveli "Clase 406" (2002) koja ima sličnosti sa Rebeldeom.
- u seriji su gostovali mnogi poznati poput Lenny Kravitza, Tiziana Ferra, JD Natashe, La Quinta Estacion i Hilary Duff.
- 2007. snimljena je serija "RBD La Familia" sa totalno drugačijom pričom od one u telenoveli.
- svaki član grupe imao je i svoju lutku koje su specijalno izrađene.
- 2006. telenovela je pobrala 12 nominacija na dodjeli nagrada TVyNovelas, ali osvojila je samo dvije. Onu za najbolju mladu glumicu (Dulce Maria) i najbolju naslovnu pjesmu (Rebelde)


Hvala, iako sam većinu znala malo sam se podsjetila:mig:

sortiadictos
11.10.2010., 19:54
Zahtjevi i prohtjevi zvjiezda telenovela

EXIGENCIAS DE NOVELAS


Los artistas que protagonizan melodramas, tienen sus peticiones especiales para estar en el lugar más íntimo.

Publicado: Viernes, 8 de Octubre del 2010, a las 03:22 hrs.

Por: TabascoHOY.com
México, D.F.Cada vez son más exigentes los protagonistas de las novelas, piden privilegios y son complacidos por los productores para lograr un ambiente agradable, aunque algunos ni con eso. La moda la impuso Jaime Camil, porque en las grabaciones “las tontas no van al cielo” , pidió que merecía una computadora, televisión y servicios en el camerino, como suelen hacerlo las estrellas de Hollywood , quedó complacido y un día que Jacqueline entró se percató y solicitó lo mismo y de ahí Fernando Colunga y sólo a quien lo pide.

Fernando Colunga
Consentido de la televisora de San Ángel por los resultados que ha dado, exigió en su participación de “Soy tu dueña”, un camerino amplio con gimnasio para usarlo en sus tiempos libreas, además de computadora para manejar desde la red sus negocios. El gimnasio tiene los aparatos suficientes para que se ejercite, sin ser molestado o visto. Acceso al foro para evitar ser captado o visto por la gente curiosa o los periodistas.

Lucero
Camerino amplio, con baño, regadera, computadora y teléfono particular., además de ingreso directo al foro para evitar ser captada. En el foro 8 está prohibido que los reporteros se acerquen, en cuanto ven a alguno de inmediato envían seguridad para que no los molesten. La persona que asume el papel de prensa, más bien parece gendarme, no resuelve, cuida a los artistas y lo peor es que si dan una nota polémica el elenco, reclama.
En novelas anteriores Lucero ingresaba por la puerta dos como cualquier empleado, sin embargo de la telenovela anterior a “Soy tu dueña”, no permite que ni el sol le de, no sea que la vaya a dañar.

William Levy
Aprendió rápido gracias a Jacqueline Bracamontes que en la telenovela “Sortilegio” de donde fueron protagonistas observó que ella contaba con computadora, así que ahora que comienza las grabaciones de “El triunfo del amor”, solicitó un camerino especial, con baño y computadora y evitar a la prensa, no quiere que lo agobien porque está en juicio en Estados Unidos, al ser acusado por una disque menor de edad.

Victoria Ruffo
”La madrastra” sorprendió, jamás había solicitado condiciones y está vez, pidió a Chava Mejía un camerino especial, con teléfono para estar pendiente de sus cuatitos, Anhuar y Victoria con baño. Es el camerino más grande.

Guillermo García Cantú
En “El triunfo del amor”, no se quedó atrás el malo de las novelas, le pidió al productor Salvador Mejía un camerino con baño, ya que en el foro 6 donde graban la novela hay un baño para todos los varones y eso no lo puede tolerar, prefiere estar en el camerino 14 y caminar un buen tramo con tal de no compartir los migitorios.

Daniela Romo
No se quiso quedar atrás, exigió un trato diferente como estrella que es, pidió un camerino con baño, ya que suele leer en sus ratos libres o tratar asuntos personales.

odeta
11.10.2010., 22:53
moze prevod

marina lombardo
14.10.2010., 22:09
Malo zanimljivosti

Norma Herrera ( Estrellina učiteljica u "Mar De Amor") majka je glumaca Armanda ( Carmelo u "Mi Pecado") i Raula Araize ( Roberto Ochoa u "Un Gancho Al Corazon")

Za razliku od ostalih glumica, Adela Noriega to nikad nije htjela biti, barem ne u početku. Kada je imala 12 godina u jednom trgovačkom centru zapazio ju je modni agent i tako je započela njezina manekenska karijera koja ju je dovela i u svijet telenovela.

Thaliji je bila ponuđena glavna uloga u telenoveli "Soy Tu Duena" prije nego što ju je Lucero prihvatila.

Čini se da je Angelica Rivera odlučila zauvijek napustiti svijet telenovela. Navodno zbog ljubavi. I Natalia Streignard odlučila je na neko vrijeme napustiti glumu i posvetiti se isključivo obitelji.

28.09.2010. preminula je argentinska glumica Romina Yan. Imala je svega 36 godina. Umrla je od aneurizme. Iza sebe je ostavila muža i troje djece. Svjetsku slavu postigla je ulogom u argentinskoj telenoveli "Chiquititas", a glumila je još u "Amor Mio" (2005), "Bella y Bestia" (2008) i "Casi Angeles" (2009).

Cristian Carabias (Topo u MSED ) ima dijete sa glumicom Ximenom Duque ( Camila u ERDA)


Cuando seas mía (2001)

- remake kolumbijske “Café con aroma de mujer”.
- ovim projektom TV Azteca je ugrozila status i položaj uvijek gledanije Televise.
- uvodnu temu Cuando seas mia otpjevao je Son By Four .
- u posljednjim epizodama kao entrade koristile su se pjesme "Entra en mi vida" i "Kilómetros" od Sin Bandera i “Quisiera” od Juan Luisa Guerre.
- na snimanju serije došlo je do velike svađe između Sergia Basaneza i Marthe Cristiane, koja je tumačila lik Berenice. Martha je izbačena iz telenovele tako što je njezin lik Berenice ubijen. Scenu ubojstva snimili su bez glumice jer je ona već napustila projekat, pa je time ta scena bila slabije kvalitete.
- Bila je to treća zajednička telenovela Silvije i Sergia. Prije toga glumili su u telenovelama "Catalina y Sebastian" i "La calle de las novias", a tri godine kasnije isti par pokušao je ponoviti uspijeh ove telenovela sa "La Herederom", ali nije uspio.
- snimalo se na nekoliko lokacija u Kolumbiji i Meksiku ( između ostaloga u Veracruzu i na imanju Tlalnepantlana)
- romantične scene između Palome i Diega te Berenice i Tejeirosa snimane su u Acapulco, a u snimanju tih scena sudjelovalo je 150 ljudi.
- tijekom snimanja Sergio Basanez osvojio je srce Silvie Navarro, čak se pričalo o njihovim zarukama, ali ljubavna priča brzo je završila, a Silvia i Sergio ostali su prijatelji. Na setu sapunice zaljubili su se i Anette Michel i Rodrigo Abed ( u seriji Barbara i Fabian), a nakon njezina završetka su započeli zajednički život i zaručili se. Anette je zbog Rodriga ostavila tadašnjeg muža, također glumca i danas puno poznatijeg Jorge Luisa Pilu.
- u početku je snimljeno 212 epizoda, a poslije se zbog velikog interesa gledatelja snimilo još 26 nastavaka.
- gledanost između 25 i 30 %.
- polučila izvstan uspijeh u Venezueli, Kostariki, Španjolskoj, Češkoj i u susjednoj Sloveniji.
- 2007. Televisa je snimila i svoj remake: "Destilando Amor" koji je također postigao veliki uspijeh.

ad®ian
15.10.2010., 09:47
Berenice nije ubijena, nego je pala pod kotače kamiona i čini mi se da je to bila ona, ne neka duplerka :ne zna:

http://www.youtube.com/watch?v=9thVeAbGsLk

marina lombardo
15.10.2010., 21:07
Berenice nije ubijena, nego je pala pod kotače kamiona i čini mi se da je to bila ona, ne neka duplerka

U svakom slučaju ja sam pročitala da je tu scenu snimila duplerka, jer je glumica izbačena iz serije...

marina lombardo
20.10.2010., 23:39
Kassandra (1994)

- bazirana na venezuelanskoj telenoveli "Peregrina" ( 1973.)
- prema priči Delie Fiallo
- postoje još dvije verzije ove telenovele: venezuelanska "La muchaca de circo" (1988) i meksička "Peregrina" ( 2005)
- ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao najprodavanija telenovela u svijetu ( prodana u 128 država)
- fascinantan svijet cirkusa, zamjena braće blizanaca pri rođenju i njihova totalna suprotnost tri su glavna elementa koja čine ovu telenovelu posebnom od samog početka
- obilježila 90-e i ostavila dubok trag u svijetu telenovela.
- prva venezuelanska telenovela prikazana u Japanu
- Coraime Torres imala je samo 19 godina!
- Za ulogu Kassandre, Coraime je koristila zelene leće.
- Henry Soto je za vrijeme snimanja telenovele mnogo vremena provodio u cirkusu, gdje su ga naučili da precizno barata noževima. Sve scene u kojima Randu "gađa" Kassandru, snimio je bez dvojnika i kako sam tvrdi, vjeruje da bi i dan-danas umio to da uradi sa podjednakom vještinom i preciznošću
- serija izazvala masovnu histeriju u susjednim istočnim zemljama ali i u azijskim, dok se u Hrvatskoj pojavila u nešto blažem obliku
- iako snimljena 1994, na našim prostorma prikazana je tek 1998.
- kada je Kassandra završila u zatvoru zbog ubojstva Ignacija, gledatelji jednog sela u Srbiji tražili su od venezuelanske vlade da povuku sve optužbe protiv nje. Čak su poslali i pismo tadašnjem srpskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću da poduzme nešto.
- U Srbiji je popularnost telenovele bila tolika da je danas spominju u gimnazijskim udžbenicima sociologije. Pjevač Šaban Bajramović joj je posvetio pjesmu na tada aktualnom albumu, a Dragana Mirković je snimila spot za pjesmu Dušu si mi opio, koji je inspiriran Kassandrom.
- U Indoneziji je vlada za njezina emitiranja priopćila "da je nedopustivo da se zbog telenovele ne ide na posao" kao što su neki činili.
- Ova telenovela uzburkala je strasti i u Bosni! Jedan od bosanskih generala ukrao je VHS sa epizodama Kassandre kako je stanovništvo ne bi moglo gledati. Tom prilikom, Coral Pictures International, agencija zadužena za produkciju telenovela, poklonila je sapunicu bosanskom selu kako bi mogli odgledati telenovelu do kraja.
- Henry Soto postao je najomiljeniji lik telenovele.
- naslovnu pjesmu otpjevao je Jose Antonio Bordell

Sapunicar
21.10.2010., 01:26
Može nešto o Nury Flores?

ad®ian
21.10.2010., 06:38
Kassandra (1994)

- ušla u Guinessovu knjigu rekorda kao najprodavanija telenovela u svijetu ( prodana u 128 država).
- obilježila 90-e i ostavila dubok trag u svijetu telenovela.
- serija izazvala masovnu histeriju u susjednim istočnim zemljama ali i u azijskim, dok se u Hrvatskoj pojavila u nešto blažem obliku
- kada je Kassandra završila u zatvoru zbog ubojstva Ignacija, gledatelji jednog sela u Srbiji tražili su od venezuelanske vlade da povuku sve optužbe protiv nje. Čak su poslali i pismo tadašnjem srpskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću da poduzme nešto.
- U Srbiji je popularnost telenovele bila tolika da je danas spominju u gimnazijskim udžbenicima sociologije. Pjevač Šaban Bajramović joj je posvetio pjesmu na tada aktualnom albumu, a Dragana Mirković je snimila spot za pjesmu Dušu si mi opio, koji je inspiriran Kassandrom.
- U Indoneziji je vlada za njezina emitiranja priopćila "da je nedopustivo da se zbog telenovele ne ide na posao" kao što su neki činili.
- Ova telenovela uzburkala je strasti i u Bosni! Jedan od bosanskih generala ukrao je VHS sa epizodama Kassandre kako je stanovništvo ne bi moglo gledati. Tom prilikom, Coral Pictures International, agencija zadužena za produkciju telenovela, poklonila je sapunicu bosanskom selu kako bi mogli odgledati telenovelu do kraja.

Sve u superlativima, no čini mi se da je kod nas prošla prilično nezamijećeno. Možda zato što je išla na lokalnom programu :ne zna: Ali sad zato slična euforija vlada za 1001 noći, nema šanse da ti prođe dan, a da bar jednom nisi naletio na nešto ili nekog što ima veze sa tom serijom :D

Apolon
25.10.2010., 15:05
Sve u superlativima, no čini mi se da je kod nas prošla prilično nezamijećeno. Možda zato što je išla na lokalnom programu :ne zna: Ali sad zato slična euforija vlada za 1001 noći, nema šanse da ti prođe dan, a da bar jednom nisi naletio na nešto ili nekog što ima veze sa tom serijom :D

točno to :top:i to mi je jako drago jer odavno se nije vidjela ovakva fama za nečim :D

p.s hvala za kassandru :s

marina lombardo
25.10.2010., 21:46
Un Gancho Al Corazon (2008/09)

• remake argentinske telenovele "Sos Mi Vida"
• počela je s emitiranjem u Meksiku 25.08.2008 i završila 26.06.2009 , a imala je ukupno 220 epizoda. Prikazivala se u terminu od 20:00h
• prva epizoda imala gledanost 25, 4%
• Ovo nije prvi put da kolumbijska glumica Danna Garcia glumi u nekoj meksičkoj sapunici. 1999. bila je protagonistica Aztecine telenovele "Hablame De Amor"
• Ovo je drugi put da zajedno glume Raúl Araiza, Ricardo Fastlicht,Verónica Jaspeado i Manuel "Flaco" Ibáñez. Prije toga su to učinili u meksičkoj verziji telenovele "Amor Mio"
• prva telenovela u kojoj se pojavljuju 3 glumca sa istim imenom, a to su: Ricardo Abarca, Ricardo Fastlicht i Ricardo Margaleff. Zanimljivo, ali u samoj telenoveli šofer Mauricia Sermena također se zvao Ricardo. Nešto slično dogodilo se samo u telenoveli "El Premio Mayor".
• Estrella, lik koji je tumačila Margarita Magaña, bio je kritiziran od strane svih likova zbog njezina načina oblačenja. Zanimljivo, ali svaka njezina odjeća imala je zvijezdu (estrella) na sebi. Moglo se to vidjeti na njezinim naušnicama, bluzi, cipelama...
• časopis TVyNovelas u dva je navrata pisao o neslaganju i trzavicama između glumica Laishe Wilkins i Danne Garcie.
• Glumac Roberto Blandon, koji ovdje tumači negativca, usporedno s ovom ulogom radio je na telenoveli "Mi Pecado".
• druga tragikomična telenovela koju je snimila Angelli Nesma. Prva je bila "Al diablo con los guapos"
• čevrta zajednička telenovela Eugenie Cauduro i Otta Sirga, a druga u kojoj glume ljubavni par.
• naslovnu pjesmu Un Gancho Al Corazon otpjevala je grupa Playa Limbo
• na dodjeli nagrada TVyNovelas 2010 nominirana je u 4 kategorije: za najboljeg gl. glumca, koprotagonista, naslovnu temu i kameru, a osvojila je samo onu za najboljeg koprotagonista koju je dobio Raul Araiza za ulogu Roberta Ochoe.


Acapulco Cuerpo & Alma (1995)

• Remake meksičke telenovele "Tu O Nadie" iz 1985.
• Debi Paty Manterole kao glumice, ali i početak njezine pjevačke karijere
• ima i svoju američku verziju - Acapulco Bay.
• Telenovela je izdana na DVD-u tvrtke Alter Films, u skraćenom izdanju na 2 DVD-a.
• U malenoj ulozi Aideine prijateljice pojavila se pjevačica i glumica Aracely Arambula.
• Naslovnu pjesmu serije Cuerpo y Alma interpretirala je Patricia Manterola.
• U gostujućim ulogama pojavljuju se glumci Marcelo Cezan te Juan Soler.
• Krajem 2008. godine pojavila se glasina kako redateljica Carla Estrada planira napraviti novu verziju ove telenovele. U siječnju 2009. ta vijest je potvrđena na stranicama meksičkog esmas.com. Nova verzija telenovele zove se Magična privlačnost.

Na pitanje bi li danas radije izabrala Williama Levya umjesto Saula Lisaza za partnera, Paty Manterola je izjavila: “Obojicu. William je prelijep muškarac, ali ako već uspoređujem, moje iskustvo sa Saulom bilo je predivno, i ako moram birati , ne bi bilo loše probati sa obojicom: jedan pozitivac, drugi negativac. Znači telenovela sa Paty, Saulom i Williamom."

Jay&AmberFan
25.10.2010., 21:55
Un gancho al corazon je takva tragedija od telenovele da bi je trebalo ukrasti i zapaliti da je nitko nema prilike više vidjet. :lol:

megan2711
25.10.2010., 21:59
Acapulco Cuerpo & Alma (1995)

• ima i svoju američku verziju - Acapulco Bay.
nisam znala ovo


• Naslovnu pjesmu serije Cuerpo y Alma interpretirala je Patricia Manterola.
Ni ovo nisam znala, idem :trk: na yt

• Krajem 2008. godine pojavila se glasina kako redateljica Carla Estrada planira napraviti novu verziju ove telenovele. U siječnju 2009. ta vijest je potvrđena na stranicama meksičkog esmas.com. Nova verzija telenovele zove se Magična privlačnost.
:s:s:s:s:s
Na pitanje bi li danas radije izabrala Williama Levya umjesto Saula Lisaza za partnera, Paty Manterola je izjavila: “Obojicu. William je prelijep muškarac, ali ako već uspoređujem, moje iskustvo sa Saulom bilo je predivno, i ako moram birati , ne bi bilo loše probati sa obojicom: jedan pozitivac, drugi negativac. Znači telenovela sa Paty, Saulom i Williamom."
Ovo bi trebalo vidjeti u svakom slučaju,

marina lombardo
25.10.2010., 22:21
Un gancho al corazon je takva tragedija od telenovele da bi je trebalo ukrasti i zapaliti da je nitko nema prilike više vidjet.

Možda, ali unatoč tome je bila dobro gledana. Meni se nije pretjerano svidjela, uostalom kao ni sam orginal sa Nataliom i Facundom...

Apolon
25.10.2010., 23:11
Možda, ali unatoč tome je bila dobro gledana. Meni se nije pretjerano svidjela, uostalom kao ni sam orginal sa Nataliom i Facundom...

meni je original maeeestralnooooo predobar :s:s

debbie, mumiju,quqiea i ekipu niko nije nadmašio i neće :s:s

@ovo za acapulco:
hmm, i očekivao sam ovakav odogovor od manterole :rofl:

marina lombardo
25.10.2010., 23:28
meni je original maeeestralnooooo predobar

debbie, mumiju,quqiea i ekipu niko nije nadmašio i neće

Kemija između Facunda i Natalie i sve njihove zajedničke scene su mi bile super. I jedino zbog njih sam i gledala tu seriju. Ali na trenutke me tako iritirala...

Kad već hvali orginal, stavit ću i o njemu zanimljivosti:)

Sos Mi Vida (2006)

• Telenovela se u Hrvatskoj emitirala od 13. srpnja. 2006. do 22. veljače. 2007. u 180 epizoda. RTL Televizija nije prikazala preostalih 50-ak nastavaka.
• Od specijalnih gostovanja valja izdvojiti ona meksičke pjevačice Juliete Venegas, te pjevača Chayanne i Ricky Martina.
• Telekomedija se u Argentini emitirala u 2006. i 2007. godini, a najveća joj je gledanost bila preko 30 %,
• Ova telekomedija označava i ponovni susret nezaboravnog para Natalia Oreiro-Facundo Arana nakon snimanja telenovele "Divlji anđeo" (Muneca Brava) 1998 i 1999.-e godine.
• Natalia i Facundo su za sudjelovanje u ovoj telenoveli postavili kao uvijet da moraju glumiti jedno s drugim.
• "Začin života" je osvojila i mnogo prestižnih argentinskih nagrada: nagrade Clarin (za najbolju telekomediju, za najbolje otkriće godine - Elias Vinoles, za najboljeg glumca u komediji - Carlos Belloso), te prestižne nagrade "Martin Fierro" i to : za najbolju telekomediju, za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji (Natalia Oreiro), za najbolju glavnu mušku ulogu u komediji (Facundo Arana) i za najbolju sporednu mušku ulogu u komediji (Carlos Belloso).
• U jednoj od epizoda serije, La Turca i Monita su odjevene u redovničke halje pjevale pjesmu "Tu Veneno". Ta pjesma je ujedno jedan od najvećih hitova Natalije Oreiro.
• U jednoj od epizoda serije, Monita i Martin su bili na misiji otkrivanja istine o Martinovom "sinu". Tada su ušli u samostan odjeveni kao fratri, te se Monita obratila Martinu riječima : "Padre Juan!". Facundo Arana je u telenoveli "Ljubav jednog Oca" (Padre Coraje) glumio upravo lažnog svećenika po imenu Juan.
• U jednoj od epizoda, lik Deby kaže kako "njena i Rolandova djeca nikad neće svirati saksofon u podzemnoj željeznici kao Facundo Arana", što je istina, jer je Facundo Arana otkriven upravo u podzemnoj dok je svirao saksofon.
• U jednoj od epizoda serije, Deby, Kimberly i Mercedes su opljačkane, te su rekle kako će nazvati 099 Central. "099 Central" je također još jedna serija Facunda Arane.
• U sredini serije, lik Deby je krenula s pisanjem vlastite telenovele "Montichelo", aludirajući na telenovelu "Montecristo", koja je naposljetku bila odbijena od strane producenata. U to vrijeme, jedan od glavnih konkurenata "Začinu života" na argentinskim ekranima je bila upravo telenovela "Montecristo".
• Deby je svim likovima davala nadimke u seriji, što je postalo jako zarazno kod publike koja je pratila seriju, te su likove većinom zvali upravo onako kako ih zove i Deby : Monu, Martu, Contu, Merchu, Alfru, Kimbu, Rolu i Turcu.
• U jednoj od epizoda serije, Natalia je odigrala i lik ruske princeze, koja je nosila krunu i kraljevski kaput. Tu krunu i kaput je zapravo dobila Natalia Oreiro prilikom posjete Rusiji. Krunu joj je poklonio argentinski veleposlanik u Rusiji, a kaput su joj kupili ruski fanovi.
• Natalia Oreiro otpjevala je uvodnu temu Corazon Valiente iako to u orginalu nije njezina pjesma.
• Snimljena je meksička, čileanska i portugalska verzija ove telenovele.
• Jedan nastavak je snimljen na stadionu Veltins- Arena u Njemačkoj za vrijeme SP u nogometu 2006, na kojem se igrala utakmica između Argentine i Srbije.
• Da bi što realnije odigrala ulogu boksačice, Natalia Oreiro je vježbala sa poznatom boksačicom Marcelom Acunom koje se i sama pojavila u jednoj od epizoda, dok je Facunda Arana radio sa pilotom Albertom Di Giorgiom.

Apolon
25.10.2010., 23:56
hvala na ovome :s:s:cerek:

Nicole_Lilly
28.10.2010., 00:45
Natalia i Facundo su za sudjelovanje u ovoj telenoveli postavili kao uvijet da moraju glumiti jedno s drugim.

:cerek: Slatkice, odlični su, SMV i MB bih mogla milijun puta odgledati.

Super mi je bilo i ovo random ubacivanje nekih detalja iz njihovih privatnih života/prošlih sapunica.

sortiadictos
29.10.2010., 20:56
Evo jedan članak koji govori da je Adela Noriega navodno ovih dana rodila dječaka u USA


http://www.tvnotas.com.mx/2010/10/28/C-719-adela-noriega-ya-es-mama.php

Nicole_Lilly
29.10.2010., 23:20
Ta žena je uvijek tako nekako misteriozna, sjećam se kad se pisalo da već ima sina od 10-13 godina, bile su i neke slike.

sortiadictos
29.10.2010., 23:32
Ta žena je uvijek tako nekako misteriozna, sjećam se kad se pisalo da već ima sina od 10-13 godina, bile su i neke slike.

pa to se i danas priča u nekim kuloarima u Meksiku, da je njezin nećak, zapravo njezin sin kojeg je rodila u vezi sa ex predsjednikom Meksika Salinasom

Nicole_Lilly
29.10.2010., 23:38
pa to se i danas priča u nekim kuloarima u Meksiku, da je njezin nećak, zapravo njezin sin kojeg je rodila u vezi sa ex predsjednikom Meksika Salinasom

:eek: :eek:

Svaka čast kako je sve uspjela sakriti. Sve oko nje je obavijeno velom tajne, svašta se može pričati, ali nikad se neće potvrditi. Tipa one priče za Colunugu. U biti, isto vrijedi i za njega.

sortiadictos
29.10.2010., 23:47
:eek: :eek:

Svaka čast kako je sve uspjela sakriti. Sve oko nje je obavijeno velom tajne, svašta se može pričati, ali nikad se neće potvrditi. Tipa one priče za Colunugu. U biti, isto vrijedi i za njega.

pa ako je trač točan ima logike, Salinas je oženjen, obitelj, politika, izbori i tako to, po tom pitanju konzervativni Meksiko. Što se tiče Colunge, priča se da se u 2.mj. ženi sa svojom fantasma djevojkom Nathaliom:D

Nicole_Lilly
29.10.2010., 23:49
pa ako je trač točan ima logike, Salinas je oženjen, obitelj, politika, izbori i tako to, po tom pitanju konzervativni Meksiko. Što se tiče Colunge, priča se da se u 2.mj. ženi sa svojom fantasma djevojkom Nathaliom:D

Sad ću morati malo guglati Salinasa i tu priču. Davno sam čitala o tome, samo se sjećam slike maloga i Adele.

:rofl: Stalno čujem da Colunga ima djevojku, a nikad nijednu ne uslikaju s njim.

sortiadictos
29.10.2010., 23:54
Sad ću morati malo guglati Salinasa i tu priču. Davno sam čitala o tome, samo se sjećam slike maloga i Adele.

:rofl: Stalno čujem da Colunga ima djevojku, a nikad nijednu ne uslikaju s njim.

postoji par fotki sa tom Nathaliom, ja ih vidjela:D

Nicole_Lilly
29.10.2010., 23:55
postoji par fotki sa tom Nathaliom, ja ih vidjela:D

:eek:

Baš se vidi da su skupa? Ajd', nek' mu je sa srećom, možda napokon i stane na kraj glasninama. :zubo:

sortiadictos
29.10.2010., 23:57
:eek:

Baš se vidi da su skupa? Ajd', nek' mu je sa srećom, možda napokon i stane na kraj glasninama. :zubo:

da, na jednoj sjede na klupi u nekom parku ili nešt slično:D , ne jednoj su ih uhvatli kako izlaze iz neke zgrade. Nathalia je plavokosa, mršava i bljedunjava, i nekako starinski izgleda, bar na prvi pogled

megan2711
30.10.2010., 00:00
cure sorry šta upadam, ima gdje slika za pogledat koja mu je ta?

sortiadictos
30.10.2010., 00:03
cure sorry šta upadam, ima gdje slika za pogledat koja mu je ta?

ima na nekim hispano forumima, sljedeći put kad naletim staviti ću na forum


EDIT


evo ovdje

http://foro.univision.com/t5/Fernando-Colunga/LES-PARECE-LA-MISMA-RUBITA-NOVIA-DE-COLUNGA/m-p/201709027


još

http://fernandocolunga.crearforo.com/novia-es106.html

megan2711
30.10.2010., 00:41
@sortiadictos :kiss: , ok je ali mogao je on i bolju ulovit

ad®ian
30.10.2010., 10:33
Adela Noriega je baš misteriozna, kad je u pitanju njen privatan život. Puno se toga nagađalo, od veze i djeteta s meksičkim predsjednikom, pa do toga da je zapravo lezba :o
U jednom razgovoru je rekla kako će o poslu uvijek otvoreno i bez dlake na jeziku popričati s novinarima, ali da se njen privatni život tiče samo nje same i ljudi koji su u njemu prisutni. I to mi je s njene strane čisto ok stajalište.

Apolon
31.10.2010., 19:14
meni ona nikada i nije bila nešto draga, ne zato što je misteriozna, nego ne znam

ono kad ima neko tko ima nešto u ssebi ,a da je tebi iritantno :rofl:

marina lombardo
08.11.2010., 22:37
Padre Coraje (2004)

• Telenovela je bila veliki hit u Argentini, kojom se na male ekrane vratio glumac Facundo Arana, nakon dvije godina nesnimanja telenovela.
• Telenovela se emitirala u terminu 22:00 na Canalu 13 jer je obilovala prostotama, te pretjeranim scenama seksa i nasilja.
• Glumici Nancy Dupláai bila je ovo druga suradnja sa glumcem Facundom Aranom. Prvi put je to bilo u policijskoj seriji "099 Central" 2002.
• Iako je glas njenog lika, Mude, pomalo dječji, glumica Fabiana Garcia Lago nema takav glas.
• U seriji su predstavljene i poznate ličnosti iz argentinske povijesti, koje su glumili argentinski glumci. Riječ je o bivšem argentinskom predsjedniku Juanu Peronu, njegovoj ženi Evi Peron, te Che Guevari.
• Glavnu temu telenovele , "Y Que?" interpretirao je pjevač Paz Martinez.
• Glumci Melina Petriella i Fabio di Tomaso interpretirali su ljubavni par Lourdes "Nenu" i Lautara Costu. Glumci su u stvarnom životu u sretnoj ljubavnoj vezi već nekoliko godina.
• Marcela Guerty i Marcos Carnevale, autori telenovele, su nakon završetka snimanja ove telenovele, napisali još jednu telenovelu, "Časni ljudi" (Hombres de Honor), koja se je pretežno bazirala na 50-im godinama 20. stoljeća.
• Glavni negativci telenovele oduševili su što argentinsku, što publiku diljem svijeta, i prema mnogim mišljenjima uvelike zasjenili glavne glumce, Facunda Aranu i Nancy Duplaa. Riječ je o glumcima Raulu Rizzu (Manuel), Carini Zampini (Ana), Mercedes Funes (Nora) i Robertu Vallejosu (Pedro Olmos Rey).
• Nakon prikazivanja posljednje epizode, uslijedila je jednosatna emisija posvećena telenoveli, "Padre Coraje: Al Vivo" , u kojoj je voditelj emisije razgovarao s glumcima iz serije.
• "Padre Coraje" dobila je i mnoge prestižne argentinske nagrade, kao "Martin Fierro 2004" za: najbolju telenovelu godine, najbolju originalnu pjesmu, najboljeg glavnog glumca , najbolju glavnu glumicu, najboljeg sporednog glumca, najbolju sporednu glumicu .

Abrazame muy Fuerte (2000)

- jedna od najuspješnijih telenovela Salvadora Mejie.
- početni naziv telenovele bio je "Pecado Mortal", uostalom kao i njezin orginal snimljen davne 1960.
- Navodno je Juan Gabriel, autor i pjevač naslovne pjesme tražio da se telenovela zove kao i njegova pjesma: Abrazame Muy Fuerte
- posljednja telenovela Rene Munoza koji je umro u svibnju 2000. od raka.
- Rene Munoz, napisao je i priču za ovu telenovelu ali kako je umro, ostavio ju je nedovršenu. Liliana Abdud ju je na kraju dovršila.
- uloga Cristine Alvarez u početku je bila namjenjana Veronici Castro, ali ona je odbila sudjelovati u projektu. Na audicijama su se najviše istakle Maria Sorte i Victoria Ruffo i na kraju je Victoria dobila ulogu.
- Ruffo je za ulogu morala smršavjeti pa je dobila osobnog trenera.
- telenovela se u početku emitirala od 20:00h, ali je zbog velike gledanosti prebačena u termin od 21:00h
- nakon uloge Deborah, Nailea Norvind se povukla iz svijeta glume i nije se pojavljivala do 2008. i uloge u CCEA.
- "Gospodin telenovela" Ernesto Alonso pojavio se kao specijalni gost telenovele
- osvojila 9 nagrada na dodjeli TVyNovelas 2001 (za najbolju telenovelu, gl.glumca, negativku, negativca, prvog glumca i glumicu, glumca u glumačkoj ekipi, najboljeg pisca i direktora scene)
- Victoria Ruffo i Cesar Evora kasnije su glumili glavni ljubavni par u telenoveli "La madrastra" koju je također producirao Salvador Mejia.
- Aracely Arambula i Pablo Montero imali su kratku avanturu izvan seta.
- na izlaznoj špici pojavljuje se pjesma Nina y Mujer od Aracely Arambule
- telenovela ima svoj soundtrack

marina lombardo
23.11.2010., 00:18
Lazos De Amor
(1996)
- Na snimanju telenovele Lucero je započela vezu sa svojim sadašnjim suprugom, pjevačem Manuelom Mijaresom, koji je u istoj telenoveli tumačio samog sebe.
- Prva telenovela koja je snimljena uz pomoć tada najmodernije tehnike, što je omogućilo da tri sestre blizanke, koje se često pojavljuju u istom kadru, odglumi ista glumica.
- Ono što je posebno zaintrigiralo publiku je neobičan kraj, u kojem se gledateljevoj mašti prepušta da protumači koja je od sestara na kraju preživjela konačni obračun.
- U sječnju 1997. snimljen je specijal "Lazos de Amor, el Desenlace" kojeg je gledalo 40, 5% ljudi. Lucero je ovdje priznala kako je osoba koja je preživjela obračun ipak MariaGuadalupe.
- U Mexicu je bila jedna od najgledanijih telenovela, i dan danas rado je se sjećaju, a posebno lika Maria Paula, koji je postao uzor svim negativkama u telenovelama.
- Naslovnu pjesmu otpjevala je Lucero, ali kroz telenovelu su se mogle čuti još neke njezine pjesme.
- za trostruku ulogu sestara Lucero je zasluženo osvojila nagradu TVyNovelas
- Angelica Vale prvi put se predstavila meksičkoj publici i to u ulozi Tere, a Monica Sanchez u ulozi tajnice Diane.
- Osim što je glumila trojke, Lucero je u ovoj telenoveli glumila i svoju majku, a partner joj je bio Ernesto Languardia. To je na neki način bilo sjećanje na "Los Parientes Pobres" gdje su njih dvoje tumačili glavni par
- snimljena je i portugalska verzija naslovne pjesme, koju također pjeva Lucero
- kao specijalan gost pojavljuje se i Eugenio Cobo ( glumac i producent), a tumači samog sebe

Maria Isabel (1997)

• prva Televisina telenovela o Indijancima
• remake istoimene telenovele iz 1966.
• prva telenovela u karijeri Yadhirre Carillo i Valentina Lanusa
• naslovnu pjesmu Sí Tú Supieras otpjevao je Alejandro Fernández, a pjesma je postigla ogroman uspjeh u Meksiku.
• od samog početka glavna uloga bila je za Adelu Noriegu. 1989. Adela je raskinula ugovor sa Televisom i željno se isčekivao njezin povratak. Ipak, Adela je tražila veliku svotu novca pa se Carla okrenula drugim glumicama. Susana Gonzalez i Sabine Moussier spominjale su se kao moguće zamjene, ali Estrada je uporno htjela Adelu i na kraju ju je uspjela nagovoriti da se vrati na Televisu.
• za glavnog protagonista Carla je izabrala stranca: tada manje poznatog venezuelanskog glumca Fernanda Carilla kojem je to bio debi na Televisi a uloga Ricarda pretvorila ga je u jednog od najtraženijih i napopularnijih glumaca. Estrada je riskirala i sa Ilsom vjerujući u njezin talenat ( u telenoveli tumačila Gracielu , prijateljicu Maria Isabel). Ilsa je tad bila član grupe Flans, njezina glumačka karijera bila je potpuni promašaj, to joj je bila i ostala jedina uloga. Sabine Moussier je tada radila kao voditeljica na meksičkoj televiziji. tj, glumačka ekipa bila je potpuno nova.
• ulogu negativke odigrala je kontroverzna Lorena Herrera. U jednoj emisiji, glumice poput Marie Rubio i Irme Lozano iskritizirale su odabir glumaca za ovaj projekat.
• Maria Isabel je od samog početka do samog kraja bila najgledanija telenovela u svom terminu.
• Adela Noriega osvojila je nagradu TVyNovelas za najbolju mladu glumicu.
• Posebne pohvale dobili Jose Carlos Ruiz i Monicu Miguel, koji su u telenoveli tumačili roditelje Marie Isabel., kao i Ximenu Sarinaro koja je tumačila Rosu Iselu, njezinu posvojenu kćer.
• Priča o Mariji Isabel prenesena je i na filmsko platno i to dva puta: 1967 i 1968.
• 1985. snimljena je cartoonnovela.
• U završnoj fazi telenoveli se priključila Sabine Moussier kao pijanistica Mireya Serrano. Ovdje se telenovela malo udaljila od orginala. U orginalu su Mireya, Gabriel i Debora bili braća i sestre. Ovdje je Gabriel Deborin ljubavnik, a Debora je Mireyina majka.
• priču je napisala Yolanda Vargas Dulce koja je u međuvremenu preminula, a za njezinu adaptaciju bio je zadužen Rene Munoz. Ipak, Rene Munoz htio je mjenjati neke stvari i pripisati sva autorska prava na sebe, što se nije svidjelo obitelji Yolande Vargas Dulche koja je zaprijetila Reneu da će ga tužiti i da će završiti iza rešetaka. Na kraju je Rene napustio projekat, a Liliana Abud i Carmen Daniels pobrinule su se za ostatak priče.
• Za vrijeme snimanja Fernando Carillo i Adela započeli su ljubavnu vezu. Nisu je skrivali od javnosti, čak su je i potvrdili u nekim emisijama. Međutim kada je Carillo htio nešto ozbiljnije sa njom, Adela ga je ostavila i ponašala se prema njemu kao i svakom drugom kolegi s posla što je Fernanda jako povrijedilo.
• posebne pohvale telenovela je dobila za kostimografiju, za prikaz indijskog sela, životnih navika siromaha i indijskih plemena. Scene ljubavnog mjeseca između Marie Isabel i Ricarda snimane su u Europi, na turističkim atrakcijama.
• Maria Isabel postigla je odličan uspjeh u Brazilu, čak je bila gledanija od domaćih telenovela. Imala je toliko visoku gledanost da ju ni telenovele u noćnom terminu mnogo puta nisu dostigle.
• emitirana u isto vrijeme kad i telenovela "Desencuentro". I što je još zanimljivije, lik Luisa Torresa, kojeg je u "Desencuentru" tumačio Ernesto Languardia pojavljuje se u drugoj polovici ove telenovele. On u Mariji Isabel spašava Gloriju i njezinog dečka. Dogodilo se prvi put da dvije sapunice imaju crossover.

megan2711
23.11.2010., 00:32
Lazos De Amor
(1996)
- Na snimanju telenovele Lucero je započela vezu sa svojim sadašnjim suprugom, pjevačem Manuelom Mijaresom, koji je u istoj telenoveli tumačio samog sebe.
- Prva telenovela koja je snimljena uz pomoć tada najmodernije tehnike, što je omogućilo da tri sestre blizanke, koje se često pojavljuju u istom kadru, odglumi ista glumica.
- Ono što je posebno zaintrigiralo publiku je neobičan kraj, u kojem se gledateljevoj mašti prepušta da protumači koja je od sestara na kraju preživjela konačni obračun.
- U sječnju 1997. snimljen je specijal "Lazos de Amor, el Desenlace" kojeg je gledalo 40, 5% ljudi. Lucero je ovdje priznala kako je osoba koja je preživjela obračun ipak MariaGuadalupe.
- U Mexicu je bila jedna od najgledanijih telenovela, i dan danas rado je se sjećaju, a posebno lika Maria Paula, koji je postao uzor svim negativkama u telenovelama.
- Naslovnu pjesmu otpjevala je Lucero, ali kroz telenovelu su se mogle čuti još neke njezine pjesme.
- za trostruku ulogu sestara Lucero je zasluženo osvojila nagradu TVyNovelas
- Angelica Vale prvi put se predstavila meksičkoj publici i to u ulozi Tere, a Monica Sanchez u ulozi tajnice Diane.
- Osim što je glumila trojke, Lucero je u ovoj telenoveli glumila i svoju majku, a partner joj je bio Ernesto Languardia. To je na neki način bilo sjećanje na "Los Parientes Pobres" gdje su njih dvoje tumačili glavni par
- snimljena je i portugalska verzija naslovne pjesme, koju također pjeva Lucero
- kao specijalan gost pojavljuje se i Eugenio Cobo ( glumac i producent), a tumači samog sebeNajbolja ikad :cerek:, to je bila telenovela :s:s:s:s:s

Samo da je nitko ne dira ovo je zlato

1cs2009
27.11.2010., 13:19
Može zanimljivosti o serijama Mariana de la noche i Entre el amor y el odio,ako već nisu bile :moli:

sortiadictos
27.11.2010., 19:44
Upravo vjenčani - Angelica Rivera i Enrique Pena Nieto

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/199497052.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1290887948&Signature=7E1wdJePCItuf8PwEE%2BlBOPYGr0%3D

http://twitpic.com/3arwws

http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/full/199499729.jpg?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1290888120&Signature=YoECyYJMTWf%2BR62QxzTjMRyy4hU%3D

http://twitpic.com/3aryz5

marina lombardo
28.11.2010., 20:24
Može zanimljivosti o serijama Mariana de la noche i Entre el amor y el odio,ako već nisu bile

Mariana de la Noche (2003)

- treća ekranizacija uspješnog romana Delie Fallo
- remake istoimene venezuelanske telenovele iz 1976.
- Iako je u početku glavni protagonist trebao biti Osvaldo Rios, zbog pravnih problema i kazne za fizičko zlostavljanje, producent Salvador Mejia odustao je od njegova angažmana i zamijenio ga glumcem Jorgeom Salinasom.
- kao mogući kandidat za ulogu Ignacija spominjao se i Guy Ecker (odustalo se od njegova angažmana zbog problema koji su se pojavili sa njegovom radnom vizom), Eduardo Yanez te Eduardo Santamarina.
- u ulozi glavne junakinje spominjale su se: Angelica Rivera, Jaqueline Bracamontes, Sara Maldonado, Barbara Mori, Bibi Gaytan, Susana Gonzalez, Natalia Esperon i Nora Salinas.
- glavne kritike upućene su nedostatku kemije između glavnog para
- prva glavna uloga u karijeri Alejandre Barros. Ipak, scenarij joj nije dopuštao da pokaže svoj talent.
-najveće pohvale dobila je Angelica Rivera koja se prvi put u karijeri dokazala kao izvrsna negativka
- venecuelanska glumica Marjorie de Sousa, koja je u telenoveli interpretirala lik Carol, pomoćnice vlasnika kasina Ivána (Roberto Blandón), tijekom snimanja povrijedila je lijevo stopalo kada joj je palo staklo na njega te je odmah prebačena u ambulantu Televisinog studija u San Angelu.
- Angelica Rivera provela je u bolnici 5 dana zbog želučanih problema
- telenoveli se kasnije priključio i Miguel De Leon u ulozi inženjera Montiela
- naslovnu pjesmu Yo Te Recuerdo otpjevao je Juan Gabriel, a posvetio ju je svojoj pokojnoj sestri.
- osvojila nagradu TVyNovelas za najboljeg negativca ( Cesar Evora) i negativku (Angelica Rivera)
- prosječna gledanost 25%


O telenoveli Entre amor y odio trenutno nemam ništa, ali stavit ću nešto i o njoj narednih dana:)

marina lombardo
09.12.2010., 22:31
El Clon (2010)

- snimljena u produkciji Telemunda
- remake vrhunske brazilske telenovele "O Clone (2001)"
- na ovom projektu je radilo i nekoliko članova iz orginalne verzije, kao što su spisateljica Gloria Perez i direktor Jayme Monjardim.
- snimalo se na različitim lokacijama, između ostaloga u Miamiji, Maroku (ukupno 30 epizoda) i Kolumbiji.
- naslovnu pjesmu El Velo De Amor pjeva Mario Reyes sa glavnom glumicom Sandrom Echevarriom. Od ostalih njegovih pjesama u telenoveli su se mogle čuti: Ana Baddy, Habibi Kilo Kilo, Habibi Leh, Ma Titrikny i Quédate conmigo.
- Sandra Echevarria potpisala je ekskluzivnu ugovor sa Telemundom zahvaljujući odličnoj interpretaciji Jade.
- iako je prvobitno Genesis Rodriguez bila planirana kao Jade, na kraju je zamjenjena sa Sandrom Echeverriom.
- Juan Pablo Raba dobio je odlične kritike za ulogu Saida.
- u početku je snimljeno 150 epizoda, ali zbog odlične gledanosti snimljena su još 33 nastavka pa serija ukupno ima 183 epizoda.
- Mark Santana, jedan od čelnih ljudi Telemunda prozvao je ovu telenovelu najambicioznijom u povijesti Telemunda.
- Mauricio Ochamann i Sandra Echevarria glumili su zajedno i u telenoveli "Marina" (2006), ali samo u prvih 20 epizoda jer je Mauricio zbog problema sa zdravljem bio prisiljen napustiti seriju.
- prodana u više od 20 zemalja


Pura Sangre (2007)

- osvojila brojne nagrade, među kojima se ističu Premios India Catalina 2008 za najbolju telenovelu, redatelja i priču te Premios TVyNovelas za naj telenovelu, gl.glumca, negativca i negativku.
- naslovnu pjesmu Estoy Aqui otpjevao je Jose Pablo Gonzalez.
- prosječna gledanost 32, 8%
- jedan od naziva za telenovelu bio je El Hijo De Maria.
- jedna od najskupljih telenovela 2007.
- glumica koja je tumačila djevojčicu Florenciju zapravo je nećakinja glavne glumice Marcele Mar.
- prvo su se snimala scene od 17 godina kasnije, a naknadno su snimljene scene 17 godina prije gdje glume djeca.
- scena vjenčanja Renata i Florencije kojom započinju prve epizode telenovele snimala se 8 dana i bila je najskuplja scena u povijesti kolumbijske televizije na koju je potrošeno oko 800 milijuna kolumbijskih pesosa
- Kuća Lagos ne postoji. Snimalo se u selu Cundinamarca (blizu Bogote), a ostale scene koje se događaju unutar Lagosa snimljene su u studiju RCN-a.
- Rafael Novoa gostovao je u meksičkoj verziji ove telenovele Manana Es para Siempre (2008/09)

Nata-SilvaFan
09.12.2010., 22:38
Najbolja ikad :cerek:, to je bila telenovela :s:s:s:s:s

Samo da je nitko ne dira ovo je zlato

Moram se složiti s ovim. Ali opet na pamet mi pada i jedna luda ideja. U biti meni na pamet samo takve i padaju..hahaah. Neka snime ponovno Lazoz ali opet s Lucero..ahahha. Ako je onda rasturila..onako mlada...a zamislite šta bi napravila od ove serije sad s godinama iskustva i ljepotom koju i dalje ima...pojela bi seriju za doručak i ne bi imala dosta...:rofl::rofl:

Jay&AmberFan
09.12.2010., 23:09
El Clon (2010)

- snimljena u produkciji Telemunda
- remake vrhunske brazilske telenovele "O Clone (2001)"
- na ovom projektu je radilo i nekoliko članova iz orginalne verzije, kao što su spisateljica Gloria Perez i direktor Jayme Monjardim.
- snimalo se na različitim lokacijama, između ostaloga u Miamiji, Maroku (ukupno 30 epizoda) i Kolumbiji.
- naslovnu pjesmu El Velo De Amor pjeva Mario Reyes sa glavnom glumicom Sandrom Echevarriom. Od ostalih njegovih pjesama u telenoveli su se mogle čuti: Ana Baddy, Habibi Kilo Kilo, Habibi Leh, Ma Titrikny i Quédate conmigo.
- Sandra Echevarria potpisala je ekskluzivnu ugovor sa Telemundom zahvaljujući odličnoj interpretaciji Jade.
- iako je prvobitno Genesis Rodriguez bila planirana kao Jade, na kraju je zamjenjena sa Sandrom Echeverriom.
- Juan Pablo Raba dobio je odlične kritike za ulogu Saida.
- u početku je snimljeno 150 epizoda, ali zbog odlične gledanosti snimljena su još 33 nastavka pa serija ukupno ima 183 epizoda.
- Mark Santana, jedan od čelnih ljudi Telemunda prozvao je ovu telenovelu najambicioznijom u povijesti Telemunda.
- Mauricio Ochamann i Sandra Echevarria glumili su zajedno i u telenoveli "Marina" (2006), ali samo u prvih 20 epizoda jer je Mauricio zbog problema sa zdravljem bio prisiljen napustiti seriju.
- prodana u više od 20 zemalja

Tri ispravke.

Sandrica nema ekskluzivan ugovor s Telemundom, već je potpisala novi ugovor sa Televisom za "La fuerza del destino".

Ochmann je napustio "Marinu" jer je otišao na odvikavanje od droge.

Prodana je zasad u više od 30 zemalja. :D

marina lombardo
11.12.2010., 21:18
Sandrica nema ekskluzivan ugovor s Telemundom, već je potpisala novi ugovor sa Televisom za "La fuerza del destino".

E ovo nisam znala i priznajem svoju pogrešku:)

Ochmann je napustio "Marinu" jer je otišao na odvikavanje od droge.

Da, znam da je imao problema sa drogom. Na to sam i mislila, ali pristojnije zvuči zdravlje:)

Prodana je zasad u više od 30 zemalja.
...ja sam našla podatak u 20 zemalja, ti u 30...u svakom slučaju, bitno da se prodaje:)

marina lombardo
19.12.2010., 14:48
Latino zanimljivosti (starije, novije:) )

- Po prvi puta ikada, za meksičku nagradu “Premio Lo Nuestro”, televizijska je kuća Univision nominirala zvijezdu Telemunda JenCarlosa Canelu za nagradu u glazbenoj kategoriji “Solo ili Grupa”. Ovo će se pamtiti kao povijesni trenutak koji se nije dogodio još od 1998. godine, kada je Televisa dala svoju nominaciju za zvijezdu konkuretske kuće TV Aztece pa je za nagradu TVyNovelas bila nominirala telenovela “Mirada de mujer”, a uz to i glavnu glumicu istoimene sapunice Angelicu Aragon. Mladi je Canela nominaciju zaradio albumom “Buscame” i pjesmom “Amor quedate”.

- Meksički glumci Michelle Vieth i Jorge Salinas, donedavno Televisini glumci, sklopili su ugovor sa konkurentskom televizijskom kućom TV Azteca. Time se ovo dvoje glumaca pridružilo kolegama koji su se isto nedavno odlučili za promjenu, a to su između ostalih Edith Gonzalez i Gabriela Spanić.

- Jedna od najpopularnijih meksičkih pjevačica, Anahi, trenutno je na vrhuncu glazbene karijere. Njezin album "Mi Delirio" hara Latinskom Amerikom, ali i Europom. "Recordland" je u Venezueli objavio listu najprodavanijih albuma, a prvo mjesto drži upravo lijepa buntovnica, koja je iza sebe ostavila Alejandra Fernandeza i Davida Guettu.

- Nekoliko je meksičkih medija izvještavalo da je glumac Roberto Palazuelos (telenovela "Manana es para siempre") smrtno stradao u avionskoj nesreći u kojoj je poginulo sedmero ljudi, kada se mali avion srušio u meksičkoj džungli Quintana Roo, a u kojem je bio i glumac. Na sreću, glumac je izvijestio da je dobro, no vrlo depresivan i ožalošćen zbog pogibije svojih prijatelja.

- Dulce Mariji bila je ponuđena glavna uloga u telenoveli "En nombre de Amor" , ali tadašnje obaveze sa RBD-om joj nisu dopuštale da prihvati ulogu.

- Da bi se što bolje pripremio za svoj rad na telenoveli "Entre el amor y el deseo", glumac Victor Gonzalez učio je portugalski jezik, što je usotalom bio i jedan od uslova televizijske kuće Globo.

- Eduardo Capetillo važi za hirovitog i agresivnog glumca. Nakon sto su se kolege iz serije '' Pecadora '' žalile na njegovo ponašanje, meta njegovih napada postao je ni manje ni vise nego glavni protagonist telenovele ''Soy tu Duena'' - Fernando Colunga! Iako su u telenoveli njih dvojica najbolji prijatelji, kada se kamere ugase priča dobija sasvim drugi smisao. Capetillo smatra da se njegov život, navike i ukus značajno razlikuju od Colunginih, te da njih dvojica ne mogu da pronađu zajednički jezik. Kruže priče da je Eduardo ipak samo ljubomoran na puno uspješnije kolege, budući da nije imao nijednu zapaženu ulogu jos od serije ''Marimar'', gdje mu je partnerica bila Thalia. Za Fernanda je u nekoliko navrata izjavio da previše brine o svom tijelu i da je metroseksualac.

- Iako je mlada meksička zvjezda Camila Sodi u srpnju 2010. na svijet donijela kćerkicu Fionu, to nažalost, nije bio dovoljan razlog da njena obitelj, bar na trenutak smiri strasti i izgladi sukobe. Naime, Camilina tetka i glumica Lura Zapata, godinama je u svađi sa svojim polusestrama Thaliom i Ernestinom (Camilinom majkom). Odmah po rodjenju male Fione, Zapata je izjavila da nema namjeru posjećivat bebu.

- Kolumbijski glumac Aldemar Correa (David u telenoveli ‘Niños ricos, pobres padres’) 2006. doživio je pravu tragediju. Njegov stariji brat Gonzalo ubijen je na ulicama Kolumbije, a uz to se prijetilo njemu i njegovoj obitelji. Naposljetku je pravda izvršena i njegovi ubojice završili su iza rešetaka.

- Miguel Varoni i Gregorio Pernia protagonisti su teške svađe na setu sapunice ‘Ojo por ojo’ i to sve zbog Varonijeve neumjerene šale. Varoni, kao iskusni glumac, govorio je Gregoriju kako treba glumiti i šta treba raditi, da se drži 100 % teksta itd.. Ono što je pak najviše zasmetalo Perniji je to kad kad je Varoni iz čista mira uperio revolver u njega, iako to nije imalo veze sa scenom koju su snimali. Ipak, glumci su riješili nesporazum i sad su si kao dobri, ako je suditi po njihovom dopisivanju preko twittera.

- Šuška se kako bi se glumac Christian De La Fuente trebao pridružiti glumačkoj ekipi sapunice "El Triunfo De Amor" i to kako bi se upleo u priču između glavnog para kojeg tumače William i Maite.

- "O Clone" je bila prva tv serija koja se bavila odnosom između dvije kulture i dvije vjere. To je također prva serija u kojoj je zastupljena tema kloniranja. Kada je serija počela s emitiranjem, izazvala je brojne kontroverze. Između ostalog zato što su baš tada odnosi između muslimana i zapadnog svijeta bili i više nego napeti.

- Slučajno ili ne, ali detektive u telenoveli "MSED" tumače Romero i Uribe, a upravo se tako prezivaju i spisateljice te telenovele: Jimena Romero i Lina Uribe.

Televisa priprema meksičku verziju telenovele "MSED" koja bi nosila naziv orginalne verzije "Por Que Diablos" , a imena likova bi ostala ista. Prema tim informacijama lik Angela trebao bi tumačiti Eric Elias, Jaime Camil bio bi Hierro, a Silvia Navarro Manuela. Glavne uloge su prvotno bile namjenjene Sergiu Sendalu i Jacqueline Bracamontes, ali oboje su odbili ponudu.

Nakon završetka telenovele "Mas Sabe El Diablo", prikazan je i film El Primer Golpe koji govori o porijeklu Angela, njegovom životu na ulicama New Yorka i velikoj tragediji koja ga je dovela do ljubavi njegova života, Manuele Davile.

- Najbolje prijateljice Dulce Marije u krugu poznatih su Zoraida Gomez i Paty Cantu.

- Nije tajna da je Carla Estrada željela da vidi Anahi u ulozi Marija Jose u "Magičnoj privlačnosti", kao i da je bila u užem izboru za ulogu hladne i proračunate "Terese" (koju je dobila kolegica iz "Rebelde" Angelique Boyer (Vico)), ali je ex RBD zvijezda hladno odbila obje ponude, smatrajući da vrijedi više od onoga što su joj ponudili! I producentica Nathalie Lartilleux kontaktirala je Anahi, jer je željela da ona odigra, ni više ni manje, nego Rosalindu, u remakeu serije koja je proslavila Thaliju.

- Telenovela "Madre Luna" (2007) imala je drugačiju priču prije nego što je krenulo snimanje. Glumica Amparo Grisales trebala je da igra ženu koja se vraća u rodno mesto, ne bi li sačuvala ugled obitelji i tu se zaljubljuje u mnogo mlađeg muškarca.

Nicole_Lilly
19.12.2010., 14:56
Televisa priprema meksičku verziju telenovele "MSED" koja bi nosila naziv orginalne verzije "Por Que Diablos" , a imena likova bi ostala ista. Prema tim informacijama lik Angela trebao bi tumačiti Eric Elias, Jaime Camil bio bi Hierro, a Silvia Navarro Manuela. Glavne uloge su prvotno bile namjenjene Sergiu Sendalu i Jacqueline Bracamontes, ali oboje su odbili ponudu.

Koji vrag. Ja se nadam da ovo nije istina. Elias? Camil kao Hierro? Užas.

marina lombardo
19.12.2010., 15:02
Koji vrag. Ja se nadam da ovo nije istina. Elias? Camil kao Hierro? Užas.

Da, i ja sam tako reagirala. Malo je reći užas, to će biti katastrofa..Zamisli komičara Camila kao Hierra??? Ma jook... A Elias kao Angel... Bože pomozi...i ja se nadam da ako već i rade obradu, da neće ostati ovi glumci. Jer ja prva to neću gledati:)

megan2711
19.12.2010., 15:22
Koji vrag. Ja se nadam da ovo nije istina. Elias? Camil kao Hierro? Užas.

debilnost većih razmjera:kava:,

camil hierro :lol: :lol: :lol:

elias ajme :rofl:

blenta
19.12.2010., 15:57
Meni i ne budi sumnjičavost Camil u ulozi Hierra, ali Elias kao Angel i još kao Camilov sin. :rolleyes:

Jay&AmberFan
19.12.2010., 17:13
Ma ja mislim da je to lažna info... Jaime Camil tata Eliasu? U kojem svemiru? :lol: Doduše.... to je Televisa. U "Barrera de amor" je Chantal Andere glumila mamu Armandu Araizi, a od njega je mlađa 2 godine :rofl:

sortiadictos
19.12.2010., 18:00
Ma ja mislim da je to lažna info... Jaime Camil tata Eliasu? U kojem svemiru? :lol: Doduše.... to je Televisa. U "Barrera de amor" je Chantal Andere glumila mamu Armandu Araizi, a od njega je mlađa 2 godine :rofl:

i ja, osim toga Erik Elias je u novoj noveli od Mapat, Ni contigo ni sin ti koja se tek treba početi snimati.

marina lombardo
19.12.2010., 18:40
osim toga Erik Elias je u novoj noveli od Mapat, Ni contigo ni sin ti koja se tek treba početi snimati

...Pa i ova verzija serije se planira snimat sredinom 2011.

Estrella Azul
19.12.2010., 22:13
Ajme, nadam se da ovo s remakeom MSED-a neće biti ostvareno. :facepalm: Elias kao Angel? :horor: Užas, osim toga, Silvia i on kao par... Plus Camil kao Hierro... :kava: Radije ne.

bela flor
19.12.2010., 22:17
Ma daaaaaaaaj kakav remake MSED-a? Da li su oni normalni??? Pa ovo ne bi bolje odglumili ni isti glumci da ponovno isto glume :eek:

Estrella Azul
19.12.2010., 22:25
Točno to, slažem se. Ja bih radije da mi MSED uopće ne diraju, samo će ga upropastiti.

sonriisa
20.12.2010., 10:42
http://www.sapunice.net/vijesti/udaje-se-jacqueline-bracamontes
Ovoga puta je to ono pravo. 31-godišnja meksička glumica Jacqueline Bracamontes od svog je dečka Martina Fuentesa dobila zaručnički prsten i sve počinje zvučati kao da su crkvena zvona u blizini. Glumica je prsten dobila kao iznenađenje koje je za nju priredio njezin voljeni partner tijekom njihovog romanitčnog puta u Whistler u Kandi. Čini se da Martin konačno zarobio glumičino srce i da Jacqueline uživa u svakom trenutku s njime, tako da su svi prilično uvjereni da će zaljubljeni par vrlo brzo stati i pred oltar.

Izvor bliski glumici koja je svoju karijeru izgradila na sapunicama kao što su "Magična privlačnost", "Dovraga s ljepotanima", Ljubav i mržnja", "Slomljeno srce", "Ružna ljepotica", "Rubi” među ostalima, kazao je kako Jacqueline i Martin čini vrlo skladan i lijep par. Veza između njiu započela je prije osam mjeseci no tek su se u srpnju počeli zajedno pokazivati u javnosti i to nakon glasina da postoji romansa između Williama Levyja i Jacqueline kako bi se završile spekulacije oko navodne veze. Vjenčanje para još nije utvrđeno, no prijatelji para kažu kako bi se to definitivno moglo dogoditi u drugoj polovici nadolazeće godine 2011.

sonja:)
20.12.2010., 10:54
Da, i ja sam tako reagirala. Malo je reći užas, to će biti katastrofa..Zamisli komičara Camila kao Hierra??? Ma jook... A Elias kao Angel... Bože pomozi...i ja se nadam da ako već i rade obradu, da neće ostati ovi glumci. Jer ja prva to neću gledati:)

a zamislite tek ako je prva ideja bila Jacky kao Manuela (ajd okej ja volim J) ali Sendel !?!?! on bi valjda bio Hierro? :facepalm: :facepalm:

Petra277
20.12.2010., 18:55
Ma daaaaaaaaj kakav remake MSED-a? Da li su oni normalni??? Pa ovo ne bi bolje odglumili ni isti glumci da ponovno isto glume :eek:

Bas to!! :s Ovo je savrseno,ni ne moze bit bolje :D
Salzem se. Nek ne diraju MSED,samo ce ga upropastit :cerek:
A glumci :rolleyes: Nisu ni do koljena ovima!
Camil kao Martin..Elias Angel i Onda jos Silvia kao Manuela :eek:
Nadam se da nece radit nikakav remake..

rubi123
20.12.2010., 19:44
koji je puni naziv MSED?

Petra277
20.12.2010., 20:17
Mas sabe el diablo :cerek:

sortiadictos
20.12.2010., 22:02
...Pa i ova verzija serije se planira snimat sredinom 2011.

neki Televisini producenti ne znaju tko će im glumiti u novelama koje kreću u snimanje za mjesec dana, a kamoli u 6.mj

blenta
21.12.2010., 17:33
Bas to!! :s Ovo je savrseno,ni ne moze bit bolje :D.
Ovo su isto govorili (a možda još uvijek i govore) obožavatelji Por Que Diablos, novele prema kojoj je napravljen MSED.

ad®ian
21.12.2010., 18:39
Iako je mlada meksička zvjezda Camila Sodi u srpnju 2010. na svijet donijela kćerkicu Fionu, to nažalost, nije bio dovoljan razlog da njena obitelj, bar na trenutak smiri strasti i izgladi sukobe. Naime, Camilina tetka i glumica Lura Zapata, godinama je u svađi sa svojim polusestrama Thaliom i Ernestinom (Camilinom majkom). Odmah po rodjenju male Fione, Zapata je izjavila da nema namjeru posjećivat bebu.

:ne zna:

Ovo je već godinama poznata stvar, ali mi nikako nije jasno što je tomu razlog.

marina lombardo
30.12.2010., 18:20
Malo zanimljivosti...

- Mladi meksički glumac i pjevač Jencarlos Canela i glumica Cynthia Olavarria pokazali su se kao odličan par u novom videu zgodnog Jencarlosa za pjesmu "Mi corazon insistse". Najveću je zainteresiranost za video ustvari privukao Jencarlosov publicist, Osvaldo Pisfil koji je preko Twittera najavio novi video i postavio svim obožavateljima pjevača zagonetku o tome koja bi od meksičkih zvijezda ženskog spola mogla biti “ta” koja će se pojaviti u novom spotu. Pisfil je preko Twitterima fanovima davao naznake o tome tko bi to mogao biti i svi su navelike pogađali. Na kraju, nisu mogli vjerovati koja su imena proizašla iz igre. Marlene Favela, Chiquinquira Delgado, Monica Noguera, Elizabeth Gutierrez, Angelica Celaya i Gaby Espino bile su među kandidatkinjama za koje su obožavatelji dali najviše svojih glasova. Fanovi su do poslijepodneva saznali da je u pitanju glumica Cynthia Olavarria koja trentuno glumi psihijatricu u Telemundovoj telenoveli "Alguien Te Mira”.

- Angie Cepeda (Luz Maria, Pobre Diabla ) sestra je također glumice Lorne Paz (Yo soy Betty, la fea).

- Argentinski glumac Norberto Diaz preminuo je u 18.12.2010 u 57 godini života. Poznat je po ulogama u telenovelama "Muneca Brava", "Yago, Pasion Morena" i "Collar De Esmeraldas"

- 16 godina nakon snimanja telenovele "Cafe con aroma de mujer", sprema se i njezin mjuzikl, a uloge Gaviote i Sebastiana trebali bi odigrati Piedad Jurado i Marco Fidel Castro.

- Fernando Carillo glumio je glavnog protagonista u telenoveli "Primavera", a istu ulogu ponovio je u drugoj verziji te serije, "Rosalindi". U prvom mu je partnerica bila Gigi Zanchetta, a u drugoj Thalia.

- 1997. Venevision je bila prva koja je počela sa snimanjem "Esmeralde", a glavne uloge trebali su tumačiti Rosalinda Serfaty i Victor Camara. No zbog neočekivanih problema snimanje je prekinito. Na kraju je Televisa otkupila prava i snimila Esmeraldu sa Leticiom Calderon i Fernandom Colungom u glavnim ulogama.

- Lupita Ferrer glumila je u čak 3 verzije Rosalinde: "Maria Teresa" (1972), "Rosangelica" (1993) i već spomenutoj "Rosalindi" (1999). U Rosagelici i Rosalindi tumačila je majku glavnog protagonista (negativku), a u Mariji Teresi je tumačila glavnu junakinju.

- Na početku karijere Nataliju Oreiro uspoređivali su sa Thalijom: što zbog glazbenog stila, što zbog njezine ljepote i senzualnosti.

- Salvador Pineda glumio je u Televisinoj sapunici "La Mentira" (1998), ali i u Telemundovom remakeu te telenove: "El Juramento" (2007). U prvoj je tumačio dr. Miguela, a u drugoj oca Salvadora.

- Telenovelu "Nano" (1994) u početku je Enrique Torres pisao za svoju nećakinju Andreu Del Boca (najpoznatija kao Antonella u istoimenoj sapunici). Telenovela se trebala zvati "Camila, hija del silencio" i trebala je obilježiti 25 godina njezine karijere (koja je započela davne 1969 ulogom u "Nuestra Galleguita"), ali na kraju nije bilo tako, došlo je do neočekivanih promjena, telenovela je promjenila ime, Andrea je odustala od uloge, koju je na kraju pak dobila Araceli Gonzalez, a njoj je to bila prva glavna uloga u karijeri.

marina lombardo
30.12.2010., 18:22
Pobre Diabla (2000)

- snimana u Peruu, broji 180 epizoda
- jedna od najgledanijih telenovela u zadnjih 10 godina
- prosječna gledanost 28, 5%
- zadnju epizodu gledalo 42% Peruanaca (4 milijuna gledatelja)
- Angie Cepeda se nakon ove uloge odlučila isključivo posvetiti filmskoj kariijeri.
- osim ove postoje još 3 verzije telenovele. Prva je snimljena davne 1973 u Argentini, a glavnu ulogu tumačio je Arnaldo Andre (koji u ovoj verziji glumi oca glavnog protagonista), a druga također argentinska 1993.
- naslovnu verziju Pobre Diabla pjeva Maritza Rodriguez, a u seriji se još mogla čuti njezina pjesma Llevarte en mi koju je otpjevala sa glumcem Gabrielom Anselmom (u seriji glumi Jose Guillena).
- Salvador Del Solar i Angie Cepeda imali su nekoliko erotičnih scena, a kemija između njih bila je i više nego vidljiva.
- Salvador je osvojio nagradu za najboljeg glumca zahvaljujući ulozi Andresa.
- 2009. meksička TV Azteca snimila je svoju verziju.

Juro que te amo (2008/09)

- remake Estradine telenovele "Los Parientes Pobres" iz 1993.
- producirala ju manje poznata Mapat Lopez De Zatarain
- zadnju epizodu imala gledanost od 21, 3% što je za termin od 19.00h u kojem se prikazivala i više nego odlično.
- u prosjeku je telenovelu gledalo 19% ljudi.
- u Meksiku je emitirana od 28.07.2008 - 06.02.2009
- naslovnu pjesmu Juro Que Te Amo otpjevao je David Bisbal
- osim kod nas, do sada je prikazana u nekih 20 zemalja , između ostalog i u Srbiji, BiH, Makedoniji i Crnoj Gori
- prva glavna uloga u karijeri Jose Rona i Ane Brende Contreras
- za ulogu Jose Marije, Ron je nominiran za nagradu TVyNovelas u kategoriji najboljeg mladog glumca
- Marcelo Cordoba, Florencia De Saracho i Natasha Dupeyron su nakon ove sapunice glumili zajedno i u telenoveli "Mar De Amor"

marina lombardo
14.01.2011., 23:16
Juana la virgen (2002)

- najuspješnija telenovela u 2002.
- debi Norkys Batiste kao glumice
- serija je poprimila dobre kritike zahvaljujući svojoj orginalnosti, odličnim dijalozima i priči o ljubavi koja se razvija s vremenom, a ne odjednom kao u ostalim telenovelama.
- U Španjolskoj je u manje od godinu dana prikazana čak dva puta, a u prosjeku ju je gledalo 8, 5 milijuna ljudi.
- naslovnu pjesmu «Sólo a tu lado quiero vivir» otpjevao je Jyve V.
- prodana u više od 50 zemalja svijeta
- najuspješnija telenovela u karijeri Daniele Alvarado i Ricarda Alama
- iako u Brazilu strane telenovele ne prolaze najbolje, ova je postigla veliki uspjeh i postala jedna od najgledanijih uvoznih telenovela u toj zemlji.
- Julie Lima i Jonathan Montenegro ( Brandy i David u seriji) zaljubili su se na snimanju ove telenovele, veza je potrajala nešto više od godinu dana, a imaju i dijete.
- u epizodi u kojoj Juana maturira, u jednoj sceni direktorica škole kaže: Dobro došli na promociju mature Perla Farias ( u čast autorica ove telenovele)
- Perla Faris veliki je fan brazilskih telenovela i u njima traži inspiraciju za svoje.
- prva epizoda imala share od 64%, i uz "La Mujer de Judas", najuspješnija je venezuelanska telenovela.
- sam kraj telenovele bio je neočekivan: radnja se događa 60 godina kasnije, Juana i Mauricio se nalaze u istoj crkvi gdje su se vjenčali. Juana govori Mauriciju kako su Azucena, Ana Maria, Tia Eva i Salvador umrli.

Las Tontas no van al Cielo (2008)
• Originalna meksička telenovela
• Glavni glumci, Jacqueline Bracamontes i Valentino Lanus su bili zaručeni u stvarnom životu, no zaruke su prekinuli 2006. godine.
• Prvotni naslovi telenovele su bili Candy i Las Estupidas no van al Cielo.
• Na audiciju za glavnu negativku pristupile su glumice Itati Cantoral, Luz Elena Gonzalez i Martha Julia, no ulogu je naposljetku dobila Fabiola Campomanes.
• Iako Rosy Ocampo, producentica telenovele, nije uspjela postignuti veliki uspjeh kao kod svoje prethodne telenovele Ružna ljepotica, Las Tontas ipak bilježi pristojnu gledanost u Meksiku.
• osvojila nagradu TVyNovelas za najboljeg prvog glumca (Manuel "Flaco" Ibáñez) i najboljeg mladog glumca ( Eleazar Gomez)
• prosječna gledanost 20, 1%
• U jednoj od epizoda telenovele pojavljuje se i poznata francuska pjevačica Alizée Jacotey.
• U telenoveli se ne može vidjeti lik Alicijine služavke Eve, pošto se taj lik nikada nije ni pojavio pred kamerama ove telenovele.
• Zbog velike gledanosti u Kini, Kina je odlučila otkupiti prava na kinesku verziju.

Jay&AmberFan
14.01.2011., 23:18
Ahhhh, Juana la virgen. :cerek:

hoty
15.01.2011., 00:13
baš bih voljela gledati Juana la virgen ;)

pipa
15.01.2011., 00:48
A ja bi htjela da pogledam Las Tontas no van Cielo :cerek:
nadam se da ce jednog lijepog dana biti na nasim malim ekranima :cerek:

nicky2009
15.01.2011., 20:27
baš bih voljela gledati Juana la virgen ;)

ja sam je pogledao na slovenskom POPTV-JU i serije je stvarno super...

Gregorio
15.01.2011., 20:51
Koji vrag. Ja se nadam da ovo nije istina. Elias? Camil kao Hierro? Užas.

Još Camila mogu zamislit kao Hierra - bar kaj se tiče : imbecil, kretino, itd.:lol:
ali ostalo :eek:

PollyS
16.01.2011., 17:49
Juana la virgen (2002)

- najuspješnija telenovela u 2002.
- debi Norkys Batiste kao glumice
- serija je poprimila dobre kritike zahvaljujući svojoj orginalnosti, odličnim dijalozima i priči o ljubavi koja se razvija s vremenom, a ne odjednom kao u ostalim telenovelama.
- U Španjolskoj je u manje od godinu dana prikazana čak dva puta, a u prosjeku ju je gledalo 8, 5 milijuna ljudi.
- naslovnu pjesmu «Sólo a tu lado quiero vivir» otpjevao je Jyve V.
- prodana u više od 50 zemalja svijeta
- najuspješnija telenovela u karijeri Daniele Alvarado i Ricarda Alama
- iako u Brazilu strane telenovele ne prolaze najbolje, ova je postigla veliki uspjeh i postala jedna od najgledanijih uvoznih telenovela u toj zemlji.
- Julie Lima i Jonathan Montenegro ( Brandy i David u seriji) zaljubili su se na snimanju ove telenovele, veza je potrajala nešto više od godinu dana, a imaju i dijete.
- u epizodi u kojoj Juana maturira, u jednoj sceni direktorica škole kaže: Dobro došli na promociju mature Perla Farias ( u čast autorica ove telenovele)
- Perla Faris veliki je fan brazilskih telenovela i u njima traži inspiraciju za svoje.
- prva epizoda imala share od 64%, i uz "La Mujer de Judas", najuspješnija je venezuelanska telenovela.
- sam kraj telenovele bio je neočekivan: radnja se događa 60 godina kasnije, Juana i Mauricio se nalaze u istoj crkvi gdje su se vjenčali. Juana govori Mauriciju kako su Azucena, Ana Maria, Tia Eva i Salvador umrli.


Za ovo bold nisam znala. Meni u početku nije sjela, pa jedno vrijeme nisam gledala, al kasnije super, super tako da me ne čudi tolika popularnost.

Paloma Negra
16.01.2011., 21:39
I ja bih isto voljela pogledati Juana la virgen:top:, voljela bih da Doma Tv otkupi neku venezuelansku seriju, jedina venezuelanska serija koju sam pogledala bila je Amantes de luna llena:cerek: i ona mi je bila odlična:top:, čula sam i same pohvale za La mujer de Judas i Mi prima ciela, i njih bih voljela pogledati.

El Gato Félix
16.01.2011., 22:50
I ja bih isto voljela pogledati Juana la virgen:top:, voljela bih da Doma Tv otkupi neku venezuelansku seriju, jedina venezuelanska serija koju sam pogledala bila je Amantes de luna llena:cerek: i ona mi je bila odlična:top:, čula sam i same pohvale za La mujer de Judas i Mi prima ciela, i njih bih voljela pogledati.

Ajme, La Mujer de Judas :s:s:s:s:s

Kako mi je odlična bila ova telenovela. Ja bih je isto opet rado pogledao. Uistinu je bila legendarna :top:

A iz Juana la Virgen se sjećam samo entrade i naslovne pjesme Sólo a Tu Lado Quiero Vivir koju i danas rado poslušam.

nicky2009
17.01.2011., 23:07
Ajme, La Mujer de Judas :s:s:s:s:s

Kako mi je odlična bila ova telenovela. Ja bih je isto opet rado pogledao. Uistinu je bila legendarna :top:

A iz Juana la Virgen se sjećam samo entrade i naslovne pjesme Sólo a Tu Lado Quiero Vivir koju i danas rado poslušam.

potpis na ovo boldano

http://www.youtube.com/watch?v=8YcXXGLuG5A

marina lombardo
12.02.2011., 22:36
Nove zanimljivosti

Kristine Lilley i Jorge Cao su se za vrijeme snimanja telenovele PDG najviše zbližili sa Natashom Klauss koja tumači lik Sarite. U jednom intervju Jorge je izjavio kako je zavolio Natashu kao vlastitu kćer, a i sama Kristine je priznala da je najdublji odnos uspostavila baš s njom.

Ulogu Grazzije u telenoveli "La Venganza", Catherine Siachoque pamti kao najkontoverzniju ulogu u svojoj karijeri. Neke njezine scene iz serije cenzurirane su u mnogim zemljama. Sama Catherine priznaje kako je za nju bio pravi izazov odigrati ulogu djevojke koja ima lezbijske sklonosti.

Iako već više od 50 godina glumi u telenovelama, Saby Kamalich priznaje da joj je uloga Victorije Dominguez u "Cigankama" pružila najviše profesionalnog zadovoljstva u dosadašnjoj karijeri, jer je dobila priliku odigrati najgoru negativku u svojoj karijeri i pri tome živjeti uz plemenite Rome i upoznati njihove običaje.

Melvin Cabrera ( Te voy a enesenar a querer, Aurora, Donde Esta Elisa), kao i mnogi drugi glumci, sudjelovao je u reality showu Protagonistas de Telenovela. Postavši jedan od miljenika vjernih gledatelja te emisije, Melvin je ušao u povijest kao prvi kandidat koji je pred kamerama smjelo vodio ljubav sa Natalijom Villaveces, drugom kandidatkinjom. I umjesto da mu taj neplanirani skandal uništi izglede za pobjedu, Melvin je dogurao do samog finala, ali glavna nagrada mu je izmakla za dlaku. Sa Natalijom Villaveces se na kraju skoro i oženio.

Za ulogu u telenoveli "Balada za jednu ljubav" gdje je glumila Briandu Portugal, Daniela Romo je naučila da svira violinu. Također, 1984.godine pjevala je na festivalu "San Remo" u Italiji (njene prve albume producirali su talijanski producenti), a predstavljala je Meksiko na glazbenim festivalima u Japanu i Čileu.

Lucero je jednom prilikom izjavila da je malo puta u svom životu plakala, ali priznala je da je bila mnogo tužna čuvši vijest o smrti glumice Marge Lopez koja je u telenoveli "Ljubavne veze" glumila njenu baku Mercedes, a koja joj je bila poput druge majke.

Iako glavni protagonisti telenovela uvijek glume dobre dečke, princeve na bijelom konju, ipak postoji par iznimki: David Zepeda u telenoveli "Acorrolada" (gdje njegov lik Maximiliano, odjednom odluči silovati ženu u koju je zaljubljen i majku svoga djeteta na najgori mogući način), Michel Brown u telenoveli "Madre Luna"( koji u jednom trenutku također postane nasilan)

U Hrvatskoj su svoju reprizu doživjele samo 2 telenovele: "Por Tu Amor" koju je prikazivala NOVA i sada PDG na RTL-u...

Parodični nazivi telenovela

Sortilegio - Pornilegio
Pasion - Fracasion
Velo de Novia - Masacre de Novia
La loba - La boba
Nina de Mi corazon - Sirvienta de mi corazon
Mi Pecado - Mi Pescado
Destilando Amor - Destilando Alcohol
Soy Tu Dueña - Soy Tu Vieja
Mar De Amor – Mar de Horror
Al diablo con los guapos- Al diablo con los nacos

i jedna telenovela...

Te voy a ensenar a querer ( 2004)
- orginalna priča
- U telenoveli glume Catherine Siachoque i Miguel Varoni- supružnici u pravom životu. Bila je to njihova treća zajednička telenovela.
- Danna Garcia, Michel Brown, Jorge Cao, Ana Lucia Domniguez i Juan Pablo Shuk zajedno su glumili i u PDG, prethodnom Telemundovom hitu.
- prva uloga Martina Karpana na Telemundu.
- zanimljiva priča, prelijepe lokacije i hacijenda, strast prema koridi i bikovima samo su neke od pluseva ove telenovele
- snimalo se na predivnim krajolicima u unutrašnjosti Kolumbije
- Danna Garcia i Miguel Varoni znali su se otprije. Iako im je ovo bila prva zajednička telenovela, njih dvoje glumili su u komediji "Imaginate"
- naslovnu numeru Te voy a ensenar a querer otpjevala je Jimena Angel, a telenovela ima i svoj soundtrack
- Miguel Varoni izjavio je kako mu je najsmiješniji trenutak bio kada je svojoj supruzi koja ga je u telenoveli kao Debora zavodila morao reći: Molim te obuci se, sramotiš se:)
- Michel Brown izjavio je kako mu je draža uloga Pabla nego ona Franca u PDG jer mu je pomogla da sazrije kao glumac pošto njegov lik u telenoveli prolazi kroz različite faze.
- Za vrijeme snimanja telenovele Jorge Cao slomio je ruku. Naime, Miliciadesov konj, uvježban za borbe s bikovima, bio je vrlo snažan i zaljubljiv. Jednom je silno htio krenuti za kobilom, a u Jorgeovu pokušaju da ga se spriječi i zadrži pred kamerama, bacio ga je na tlo i slomio mu ruku.
- Melvin Cabrera, koji je u telenoveli tumačio lik Salvadora, priznaje da unatoč izvrsnom scenariju, nije bio u potpunosti zadovoljan svojom ulogom, pošto je njegov lik u drugoj polovici serijala izgubio i posljednji trunak dostojanstva trčeći za Helenom (tumači je Sharmel Altamirano).
- Za potrebe serije, većina je glumaca morala naučiti jahati.
- Melvin Cabrera, Michel Brown, Carolina Lizarazo i Sharmel Altamirano postali su i izvan seta jako dobri prijatelji iako je kako i sami priznaju to pomalo čudno u glumačkim krugovima s obzirom na zavist koja postoji između većine glumaca.
- Jorge Cao i Catherine Siachoque zajedno su glumili i u telenoveli "La Venganza", a sam Jorge je priznao da je za njega pravi užitak ponovno raditi s njom i da su se odlično zabavljali u svojim ulogama izopačenih ljubavnika.

Sapunicar
12.02.2011., 22:46
Može li nešto o Sergiu Goyriu?

marina lombardo
12.02.2011., 22:49
Može li nešto o Sergiu Goyriu?

A kud baš on?:rolleyes:

U svakom slučaju ako nađem nešto zanimljivo stavit ću...:mig:

blenta
12.02.2011., 22:49
Kristine Lilley i Jorge Cao su se za vrijeme snimanja telenovele PDG najviše zbližili sa Natashom Klauss koja tumači lik Sarite. U jednom intervju Jorge je izjavio kako je zavolio Natashu kao vlastitu kćer, a i sama Kristine je priznala da je najdublji odnos uspostavila baš s njom.

Jorge Cao je još prije snimanja PDG-a bio krsni kum Natashinoj prvoj kćeri. Možda su se zbližili na snimanju La venganze ili i ranije. :ne zna:

marina lombardo
12.02.2011., 22:56
Jorge Cao je još prije snimanja PDG-a bio krsni kum Natashinoj prvoj kćeri. Možda su se zbližili na snimanju La venganze ili i ranije.

A da? To nisam znala...Ja sam našla neki njegov intervju gdje piše da je na snimanju PDG-a uspostavio dubok odnos s njom, ali da se znaju od La Venganze, ali možda su oni to krivo napisali.

Sapunicar
13.02.2011., 00:02
Hvala puno...Pa on mi je jedan od omiljenih glumaca.

marina lombardo
13.02.2011., 23:21
Može li nešto o Sergiu Goyriu?

Izvoli:D

Meksički glumac i pjevač
Ženio se 2 puta
Ima petero djece, svi dečki: Sergio, Omar i Oliver iz prvog braka, a Sherlock i Shailock iz drugog.
izdao tri albuma: La fiesta de mi pueblo, Hecho para ti i Sergio Goyri.

1976. prvi puta se pojavio na televiziji i to u filmu Mundos Opuestos sa Lucijom Mendez.

1983. vrlo uspješna godina za njega. Osim što je glumio u najuspješnijoj telenoveli Ernesta Alonsa "El Maleficio", također je glumio i u 3 filma: Pedro Navajas, El Traficante i La Venganza de Maria. Za ulogu u El Maleficiji osvojio nagradu TVyNovelas za najveću mušku nadu.

1991. uloga u filmu Perro Rabioso za koju je dobio posebno priznanje od publike

Jedna od najboljih uloga u njegovoj karijeri bila je ona glavnog negativca Ramona Mendoze u telenoveli "Piel de Otono" za koju je dobio priznanje od TVyNovelas. Iako je samo 2 puta osvajao tu nagradu (1984, 2005), nominiran je još 5 puta:

1991 Mejor actor protagónico- Dias sin luna
1997 Mejor actor antagónico - Te sigo amando
2002 Mejor actor antagónico- Sin pecado concebido
2003 Mejor actor protagónico- Niña amada mia
2010 Mejor primer actor- Mi pecado

općenito se smatra jednim od najboljih meksičkih glumaca

Ima brata Rafaela s kojim nije u dobrim odnosima i koji ga krivi za propast svoje karijere. Čak su ih mediji prozvali braćom Cain i Abel.

Sapunicar
14.02.2011., 01:03
Hvala ti puno.:s:s:s:top:

blenta
14.02.2011., 06:16
Ima petero djece, svi dečki:
:eek:


Sherlock i Shailock iz drugog.
:lol:

rubi123
14.02.2011., 12:26
Izvoli:D
Ima petero djece, svi dečki: Sergio, Omar i Oliver iz prvog braka, a Sherlock i Shailock iz drugog.


ajme, koliko djece:s
gracias para informaciones, odličan je Sergio glumac:top:

Estrella Azul
14.02.2011., 13:16
Ima petero djece, svi dečki: Sergio, Omar i Oliver iz prvog braka, a Sherlock i Shailock iz drugog.


Hahahah, da, ovo je i meni upalo u oko. :lol:

Paloma Negra
14.02.2011., 14:48
Ima petero djece, svi dečki: Sergio, Omar i Oliver iz prvog braka, a Sherlock i Shailock iz drugog.

:lol::lol:

Sergio je odličan glumac, meni jedan od najboljih, gledala sam ga u DDP, PDO, NAM i sad u STD, nadam se da će za mjesec dana dobiti nagradu za najboljeg negativca.:top:

Sapunicar
14.02.2011., 20:45
I ja se nadam...

marina lombardo
15.02.2011., 18:52
Ima li još tko kakvih želja?:)

Sapunicar
15.02.2011., 20:10
Pa ako može nešto o malo starijim projektima(do 2000)....

rubi123
15.02.2011., 20:21
Ima li još tko kakvih želja?:)

mene zanimaju neke zanimljivosti vezane za Davida Zepedu:cerek: gracias

marina lombardo
17.02.2011., 20:29
mene zanimaju neke zanimljivosti vezane za Davida Zepedu:cerek: gracias

- meksički model i glumac
- četvrto i najmlađe dijete u obitelji
- pravo ime: David Anastasio Zepeda Quintero
- studirao pravo na sveučilištu u Sonari i glumu na TV Azteci.
- 1999. započeo svoju televizijsku karijeru. Te godine imao je malu ulogu u Aztecinoj telenoveli "Marea Brava".
- 2000. predstavljao Meksiko na natjecanju za najljepšeg modela u Singapuru (zauzeo 2 mjesto)
- imao manje uloge u popularnim američkim serijama Buffy, Boston Public, E.R., The Shield., Monk.
- lik Omara u telenoveli "Los Sanchez" bila je prva njegova “prava“ uloga kojom je pokazao svoj glumački talent
- u filmu Desnudos pojavio se gol (u jednoj grupnoj sex sceni)
dio je igrice Cuatro XXXX gdje se također pojavljuje “ko od majke rođen“.
njegova prva glavna uloga u telenoveli bila je ona Maximiliana Irrazabalu u Acorroladi (2006/07) gdje je upoznao i danas svog dobrog prijatelja Williama Levya s kojim je kasnije glumio i u popularnoj telenoveli "Sortilegio" (2009) u kojoj je utjelovio glavnog negativca Brunu Albeniza, a za tu ulogu dobio je priznanje TVyNovelas kao najbolji negativac. U istoj kategoriji nominiran je i za nagradu People En Espanol.
- u jednom intervju Zepeda je izjavio kako je imao kraću avanturu sa glumicom Silviom Navarro dok su još oboje bili relativno anonimni.
- 2009. pojavio se na listi 12 najseksipilnijih muškaraca prema časopisu Quien.
- 2010. sudjelovao u kazališnoj predstavi Perfume de gardenias uz bok Aracely Arambuli. Nije dugo trebalo da ga počnu povezivat s njom.
- 2010. glumio u predstavi baziranoj na telenoveli Sortilegio i u telenoveli Soy Tu Duena
- 2011. uloga u telenoveli La Fuerza Del Destino

marina lombardo
17.02.2011., 20:32
Pa ako može nešto o malo starijim projektima(do 2000)....

La Duena (1995)

- orginalna verzija ove telenovele je venezuelanska "La doña", snimljena 1972. Postoji i meksička "Domenica Montero" (1978) . 1995 RCTV je snimio slobodnu verziju ove telenovele 'El Desafio', a 2001. snimljena je i brazilska verzija pod nazivom 'Amor e odio'
- naslovnu numeru 'Tengo todo contigo' koju je otpjevao Alberto Angel, napisao je Roberto Gomez Bolanos 'Chespirito' a stihove je posvetio svojoj supruzi Florindi Mezi, ujedno i producentici ove telenovele.
- Aylin Muyica trebala je prvotno glumiti Reginu, ali na kraju joj je pripala uloga Fabiole.
- Producentica je specijalno za ovu telenovelu sa Kube dovela glumca Francisca Gattorna nakon što ga je vidjela u filmu 'Fresa y Chocolate'
- telenovela je postigla ogroman uspijeh u Puerto Ricu i Chileu. Kada je glumačka ekipa posjetila Puerto Rico dočekalo ju je 100 000 ljudi!
- u Meksiku je reprizirana više puta
- osvojila 4 nagrade TVyNovelas 1996 ( za najboljeg negativca- Salvador Sanchez, otkrića (iliti actor/actriz revelacion)- Angelica Rivera i Francisco Gattorno, te najbolju pjesmu)
- Francisco Gattorno osvojio je nagrade ACE i El Heraldo de Meksiko za najboljeg glavnog glumca i za otkriće godine.
- Chynthia Klitbo i Francisco Gattorno te su godine pobrali sve najbolje kritike za svoju glumu.
- Chythia Klitbo i Francisco Gattorno zaljubili su se na snimanju ove telenovele, ubrzo su se i vjenčali, ali brak je potrajao kratko.
- 2010. Televisa je odlučila snimiti novu verziju serije pod nazivom 'Soy Tu Duena' sa Lucero i Fernandom Colungom u glavnim ulogama.

rubi123
17.02.2011., 20:48
- četvrto i najmlađe dijete u obitelji
- studirao pravo na sveučilištu u Sonari
- imao manje uloge u popularnim američkim serijama Buffy, Boston Public, E.R., The Shield., Monk.
- 2010. glumio u predstavi baziranoj na telenoveli Sortilegio i u telenoveli Soy Tu Duena

gracias, ovo su informacije koje nisam znala:)

blenta
17.02.2011., 22:20
- Chythia Klitbo i Francisco Gattorno zaljubili su se na snimanju ove telenovele, ubrzo su se i vjenčali, ali brak je potrajao kratko..

Prvi glas. Zaista pojma nisam imala da su bili u braku.

PollyS
17.02.2011., 22:31
- studirao pravo na sveučilištu u Sonari i glumu na TV Azteci.

A viđer ti njega, on je i fiškal. :eek:

- u filmu Desnudos pojavio se gol (u jednoj grupnoj sex sceni)


Jel to jedan od onih filmova koji se čuvaju ispod tri katanca da ih djeca ispod 18 ne mogu naći? :D

megan2711
17.02.2011., 22:43
Jel to jedan od onih filmova koji se čuvaju ispod tri katanca da ih djeca ispod 18 ne mogu naći? :D

:rofl::rofl::rofl:

Očigledno :kava:, a baš bi malo provirila:D

marina lombardo
17.02.2011., 22:57
Prvi glas. Zaista pojma nisam imala da su bili u braku.

Da da...od 1995-1997. Znaš kako kažu kratko, ali slatko:D

jel to jedan od onih filmova koji se čuvaju ispod tri katanca da ih djeca ispod 18 ne mogu naći?

Pa vjerojatno, ali provjeri ti to ako želiš. Možda ti se posreći:)

Paloma Negra
18.02.2011., 19:28
Jel može nešto o Adeli Noriegi?

marina lombardo
19.02.2011., 21:22
Jel može nešto o Adeli Noriegi?

Izvoli:D, ima puno toga:rolleyes:

- nikad nije razmišljala o tome da bude glumica
- bavi se i pjevanjem iako nikad nije izdala CD.
- odrasla je s majkom i braćom, jer joj je otac umro još kad je bila djevojčica.
- pohađala je prestižni koledž u Mexicu, a već s 15 godina debitirala je ulogama negativke u telenoveli "Pricipessa" (1984) i "Juana Iris" (1985), a zatim postala voditeljica showa za mlade Chacun, Chacun.
- iako visoka 172 cm, nikad nije sudjelovala na izboru ljepote, ali upisala je tečaj manekenstva i nosila nekoliko modnih revija u Meksiku.
- odbila je glavnu ulogu u telenoveli Rosa Salvaje (1987)
- sa Thalijom je glumila u tada najpopularnijem meksičkom serijalu za mlade "Quinceanera" (1987/88), a iste te godine dobila je prvu glavnu ulogu u telenoveli "Yesenia". Imala je svega 17 godina.
- debi na velikom platnu imala je davne 1988., jedinom njezinom filmu do sada, a zvao se "Un sabado mas" gdje je glumila uz Pedra Fernandeza i od tada sanja o povratku na velike ekrane. Povezivali su je sa redateljem Stevenom Spielbergom, ali i to je na kraju bio još jedan običan trač.
- 1994 potpisala je ugovor sa Telemundom za ulogu u telenoveli "Guadalupe" što je izazvalo ljutnju čelnika Televise s kojima je također imala ugovor. I ne samo da su je potjerali nego su joj rekli da se više ne vraća, no 1997. ipak su je primili natrag.
- Kada ju je vidio u telenoveli Gudalupe, tadašnji kralj Maroka, Hassan II, ostao je pod velikim dojmom i odmah je stupio u kontakt s njom kako bi je upoznao. Glumica je više više puta bila u njegovoj palači.
- pojavila se u dva videospota: Corazon de fresa Lucije Mendez i Palabra de honor Luisa Miguela s kojim je navodno imala kratku ananturu
- prema mnogobrojnim novinskim i televizijskim anektama često je proglašavana jednom od najljepših žena Meksika
- jedna od najtajanstvenijih zvijezda pošto se o njezinu privatnom životu malo toga zna, ali sa svakom novom serijom i novim partnerom kretale su priče o njezinoj novoj ljubavnoj vezi. Tako je zavela Fernanda Carilla u telenoveli "Mariji Isabel", Fernanda Allendea u "Mariji Boniti" i Eduarda Yaneza u "Gaudalupe", a povezivali su je i sa Ferenandom Colungom, partnerom u telenoveli "Amor Real"
- rijetko daje intervjue, paparazzi je nikad nisu snimili sa dečkom, a nakon što završi sa snimanjem otputuje iz Meksika u nepoznatom smjeru sa sestrom Reinom i bratom Alejandrom. Navodno ima ranč u blizi SAD-a pa tamo najčešće provodi slobodno vrijeme.
- svašta se o njoj govorilo: od toga da je umiljata i divna do toga da je antipatična i umišljena, čak i to da je tajna ljubavnica bivšeg meksičkog predsjednika Carlosa Salinasa i da s njim ima dijete
- kako bi sačuvala imidž dobre djevojke iz susjedstva svojevremeno je odbila glavnu ulogu u serijalu "Atrevete a olvidarme" (2001) jer bi se u njoj trebala razodjenuti ( što je ona do sada unatoč mnogobrojnim novčanim ponudama čvrsto odbijala)
- sa bivšim dečkom Eduardom Yanezom snimila je 3 telenovele: "El Dulce Desafio" (1989), "Guadalupe" (1994.),) i "Fuego En La Sangre" (2008.)
- po mnogima najbolju kemiju ostvarila je sa Mauriciom Islasom u telenoveli "El manantial" i Fernandom Colungom u "Amor Real"
- za sebe kaže da je vrlo loša kuharica i da samo zna peči jaja i praviti sendviče
- voli se gledati na ekranu jer je sama sebi najveća kritičarka
- 2009. pričalo se o njezinom sudjelovanju u drugoj sezoni serije Capadocia, ali sve je ostalo samo na priči.
- u svojoj dosada i više nego uspješnoj karijeri ima 6 nagrada TVyNovelas, a između ostaloga osvajala je Laurel De Oro, ACE, Califa De Oro, Fama...
- u svojoj karijeri najviše je radila sa Carlom Estradom s kojom je i postigla najveći uspijeh.
.

Paloma Negra
20.02.2011., 18:03
@marina lombardo muchas gracias:s:s:s

Nisam pojma imala da je bila u vezi sa Eduardom Yanezom.:eek:

friend
21.02.2011., 19:01
daj neke zanimljivosti o cileanskoj la familia de al lado

rubi123
22.02.2011., 09:39
zna netko tko pjeva naslovnu pjesmu iz Mundo de fieras i iz Contra viento y marea? uopće ne nalazim na netu:)

megan2711
22.02.2011., 10:18
zna netko tko pjeva naslovnu pjesmu iz Mundo de fieras i iz Contra viento y marea? uopće ne nalazim na netu:)

Mundo de fieras - Marco Antonio Solis

CVYM - Intocable

rubi123
22.02.2011., 14:58
Mundo de fieras - Marco Antonio Solis

CVYM - Intocable

gracias:mig:

marina lombardo
26.02.2011., 18:43
daj neke zanimljivosti o cileanskoj la familia de al lado


Ovo je sve što sam našla...:)

- prva čilenaska tzv. webserie (zato što jedan od likova svojom webkamerom otkriva tajne, tj. prati tragove i stvara teorije)
- orginalnu priču napisao je Jose Ignacio Valenzuele ("Amar a domicilio", "Marparaiso", "Don Amor", "Cuenta Conmigo") i prema njegovim riječima ova TV serija govori o nepovjerenju koje vlada na ulicama Čilea, pošto je to zemlja sa najviše oružja u kućama, sa željeznim rešetkama na prozorima.
- ima svoj spin off, a zove se "La ventana de Borja"
- prva uloga negativca u karijeri Jorge Zabalete.
- Jorge Zabaleta i Maria Elena Swett glumili su zajedno već u 3 telenovele: "Machos", "Hippies", "Papy Ricky" .
- svoj debi imala 6. rujna 2010, a prva epizoda imala je gledanost od 26%.
- prosječna gledanost serije iznosi 17, 3%.
- na većini foruma i anketa proglašena je najboljom čileanskom telenovelom u 2010.

marina lombardo
26.02.2011., 18:46
Nove zanimljivosti

- Uloga Mariana u novoj verziji telenovele "Teresa" prvotno je bila namijenjena glumcu Eugeniu Silleru i on je bio u igri do posljednjeg trenutka, ali je na kraju ostao bez uloge jer između njega i Angelique Boyer nije bilo kemije. Uloga je na kraju pripala Aaronu Diazu, a Eugenio Siller je prešao na Telemundo.

- Valentino Lanus je na početku svoje karijere, dok se bavio manekenstvom, živio sa glumicom Maki, danas suprugom Juana Solera.

- telenovela "Muneca Rota", koja je snimljena 1978, zapravo je priča o životu Marlyn Monroe. Emitirala se nedjeljom u noćnom terminu od 23.00h, jer je meksička vlada smatrala da su teme kojima se bavila "prejake" za meksičku publiku da bi se gledala danju. Telenovela nikad nije završena. Prestala se emitirati samo 2 mjeseca nakon svog početka zbog lošeg rejtinga. Ipak, naslovna pjesma serije koju je izvodila Dulce postala je hit

- napopularnija "sporedna" glazba u meksičkim telenovelama krajem 70-ih i početkom 80-ih bili su zapravo soundtrackovi erotskih filmova Emmanuelle, Histoire d'O i Billitis.

- U telenoveli "Para Volver Amar" glumci ne koriste elektronički šaptač.

- U novoj verziji telenovele "Teresa" uloga Angelique Boyer jako je slična ulozi Rubi koju je 2004. maestralno odigrala Barbara Mori.

- na stranici www.todotnv.com venezuelanska telenovela "La Mujer Perfecta" izabrana je za najbolju telenovelu u 2010. osvojivši rekordnih 1015 bodova i ostavivši iza sebe meksičku "Soy Tu Duena" sa 576 bodova i kolumbijsku "La Pola" sa 76 bodova..

- Glumica Allosson Lozz ( "En nombre de amor", "A diablo con los guapos") udala se sa 18 godina i odlučila zauvijek povući iz svijeta telenovela te se posvetiti isključivo obiteljskom životu. Nakon 6 mjeseci hodanja, civilno se vjenčala za četiri godine starijeg Elia Gutierreza. Mlada glumica pripada jehovinim svjedocima.

- Kada je 2008. na dodjeli nagrada u New Yorku Catherine Siachoque primila priznanje za najbolju glumicu godine zahvaljujući ulozi u "Pecados Ajenos", Jencarlos Canela otpjevao je samo njoj u čast pjesmu Dibujemos Un Mundo.

- 1989. za vrijeme snimanja filma "La Bella del Alhambra", gdje je tumačila lik balerine, Aylin Mujica prvo se rasplakala jer su je tražili da obrije svoje guste obrve. No to nije bilo sve. Kada je dobila išijas i kada se našla u situaciji da se ne može pomaknuti bez boli niti otplesati svoj dio, Aylin si je odlučila ubrizgati intravenoznu injekciju ( kako bi si ublažila bol). Tada je imala 18 godina, a redatelj filma joj je rekao da je, zahvaljujući njezinoj upornosti, čeka duga karijera. Iako je danas Aylin poznata glumica, i uloga joj ne nedostaje, ipak nije dostigla popularnost kao neke njezine glumačke kolegice, a koju je i sama htjela.

Sekana
26.02.2011., 22:00
Moze li nesto o Loreni Rojas i Thiagu Lacerdi?

Jay&AmberFan
27.02.2011., 13:28
Thiago Lacerda
- rođen je 19.1.1978. u Rio de Janeiru.
- bavio se plivanjem od 3 do 18 godine, osvojio je preko 150 medalja s različitih natjecanja.
- prvu veliku ulogu dobio je u Globovoj miniseriji "Uragan Hilda" 1998. godine što mu je naposljetku donijelo i dvogodišnji ekskluzivan ugovor s Rede Globom. Za istu je ulogu osvojio nagradu Contigo u kategoriji "muško otkriće godine".
- 1999. dobio je ulogu protagonista u noveli "Naša zemlja" gdje je interpretirao lik talijanskog imigranta koji dolazi u Brazil u potrazi za boljim životom. Za potrebe uloge učio je talijanski i u Sao Paulu je pohađao radionice kako bi se upoznao s talijanskom kulturom. Naučio je svirati gaitu i plesati tarantellu.
- u braku je s glumicom Vanessom Loes s kojom ima dvoje djece, sina Gaela i kćer Coru.
- prvu negativnu ulogu odigrao je 2005. godine u noveli "Amerika".
- 2006. godine snimio je novelu "Paginas da vida" u kojoj mu je partnerica bila debutantica Grazi Massaferra. Spominjalo se kako se Thiago često žalio Globu zbog loše glume svoje partnerice.

marina lombardo
01.03.2011., 13:22
Moze li nesto o Loreni Rojas i Thiagu Lacerdi?

Lorena Rojas

pravo ime: Seydi Lorena Rojas Gonzalez (Seydi u prijevodu znači princeza)
nadimak: Lore, Loba
zanimanje: glumica, pjevačica, model i skladateljica
ima brata Waltera i sestru Mayru, koja je također glumica
da nije glumica bila bi veterinarka
karijeru je započela prodavajući odjeću
svira gitaru i piano
sa 15 godina pojavila se u video spotu Luis Miguela "Ahora te puedes Marchar", a sa 16 u Mijaresovu "No quiero Perderte"
sudjelovala u programu "Musica Futura"
početak glumačke karijere obilježile su joj uloge u serijama "Papa Soltero" i "Alcanzar una estrella" (1990)
od 1992- 1997 radila je na Televisi, a 1998. prešla je na Aztecu.
prvu glavnu ulogu imala je u Televisinoj telenoveli "Cancion de amor" (1996) sa Eduardom Capetillom
2001. u telenoveli "Como en el cine" pokazala je svoje pjevačke sposobnosti, a iste te godine izdala je i prvi CD "Como yo no hay ninguna"
najdraža glumica joj je Meryl Streep, a omiljene grupe U2 i Depeche Mode
najbolja prijateljica joj je ujedno i menađerica... Mari Urdaneta
obožava nogomet, navija za meksički Unam Pumas
glumila u kazališnoj predstavi Aventurera
2006. izdala je drugi album "Deseo".
hodala sa glumcima Ari Telchom, Hectorrom Suarezom, sa Armandom Araizom ( s kojim je još u vezi) i bila je udana za Patricka Schnaasa.
tri puta zaredom pojavila se na listi 50 najljepših latinoameričkih žena prema časopisu People
bolovala od raka dojke zbog čega je 3 godine bila odsutna sa malih ekrana, a nakon uspješne borbe vratila se 2010. glavnom ulogom u Aztecinoj telenoveli "Entre el amor i el deseo".
jedno vrijeme radila je i na Telemundu za kojeg je 2007. snimila uspješnu telenovelu "Pecados Ajenos", ali kako se razbolila tako su joj ljudi sa Telemunda okrenuli leđa pa je na kraju prekinula ugovor s njima.


+ dodatak za Thiaga Lacerdu ( Jay&Amber Fan je već dala neke informacije u vezi njega:))

- vatreni obožavatelj svih sportova, posebno nogometa.
- kada je napunio 16 godina, na nagovor bliskog prijatelja počeo je raditi u jednoj modnoj agenciji kako bi zaradio novac. Radio je i kao prodavač u jednoj trgovini.
- kada je zaradio dovoljno novaca, prvo je upisao tečaj glume kako bi se riješio riješio svoje stidljivosti, ali malo pomalo ozbiljno se zaljubio u nju.
- upisao je i studij administracije i taman kada je počeo sa predavanjima, dobio je ponudu od TV kuće Globo da sudjeluje u dvije njihove serije.
- posjetio je Hrvatsku

Sekana
01.03.2011., 20:20
Hvala puno Marina i Jay :)

friend
01.03.2011., 22:11
Čileanske sapunice su poslednih par godina postale veoma popularne, baročito nakon TVN-ovog uspeha Donde esta Elisa. Telemundo je takođe napravio svoju verziju sa isitim imenom, a adaptacija je prodata mnogim zemljama koje su se zainteresovale za ovu priču.

Takođe čileanske sapunice su dosta rimjekovane, ali mnogi tvrde da su rimejkovi uglavnom slabiji od originala, naročito Telemundove vezije, iako se prodaju širom sveta.

Poslednji rimejk TVN-ove Alguien te mira se razlikuje u poslednoj epizodi u Telemundovoj verziji gde je jedan lik preživeo napad poremećenog ubice, što nije bio slučaj u originalu.

Tv Azteca je rimejkovala više čileasnih telenovela krenuvši sa rimejkom telenovele Marparaiso, u njihovoj verziji Marea Brava, koji im je i danas jedna od popularnijih novela, samim tim što je dospela i do evropskog tržišta. Takođe su uradili i preradu uspešne telenovele Machos, ali je njihova verzija naišla na ogromne kritike.

Jorge Zabaleta i Maria Elena Swett su dosad glumili zajedno u devet telenovela.

iPodtouch
01.03.2011., 23:50
Može nešto o mar de amor :rofl: i camaleones

marina lombardo
02.03.2011., 12:51
Može nešto o mar de amor :rofl: i camaleones

To je već bilo:D

Upiši u google zanimljivosti o njima i izbacit će ti...:mig:

marina lombardo
06.03.2011., 18:54
Trudnoće glumica usred snimanja telenovela...

- Za vrijeme snimanja telenovele "Dos Mujeres Un Camino" (1993/94) jedna od glavnih protagonistica Bibi Gaytan ostala je trudna sa Eduardom Capetillom, koji joj je bio dečko u pravom životu. Vijest o trudnoći vrlo brzo je procurila u javnost, a tim "skandalom" serija je dobila samo još više na popularnosti. Iako se govorilo o mogućem izbacivanju Bibi iz serije, producent Emilio Larrosa ipak je odustao od toga, a zahvaljujući velikoj gledanosti seriju su produžili. Ipak, kada se Bibi pojavljivala na ekranu, nastojali su ne snimati i ne prikazivati njezin stomak. No kako se serija bližila kraju tako su gledatelji sve više primjećivali njezin poveći trbuh.

- Za vrijeme snimanja telenovele "Siempre Te Amare" (2000) zatrudnjela je i Mayrin Villanueva. Čekala je prvo dijete sa tadašnjim suprugom Jorgeom Pozom. Zahvaljujući vitkoj figuri i činjenici da se snimanje bližilo kraju, trudnoća se nije primjetila. Isto se to ponovilo za vrijeme snimanja telenovele "Nina Amada Mia" (2003) kada je ostala trudna sa drugim djetetom.

- Barbara Mori ostala je trudna dok je snimala telenovelu "Al Norte Del Corazon"(1997), a odmah po završetku serijala, unatoč trudnoći, pozvana je da glumi jednu od glavnih uloga u telenoveli "Mirada de Mujer" (1997). No kako su telenovelu naknadno produljili, tako su producenti morali uvesti neke preinake u njezin lik. Kako bi se opravdala Barbarina trudnoća, tako su napravili da njezin lik u seriji bude silovan i na taj način ostane trudna.

- Meksički model Martha Cristiana debitirala je u svijetu telenovela ulogom Berenice u "Cuando seas mia" (2001) i vrlo brzo nakon početka snimanja ostala trudna. Kako je vrijeme prolazilo, tako je trudnoća postala vidljiva pa su je prilagodili priči. No, Martha je ipak napustila serijal: jedan od razloga je bila svađa sa glavnim glumcem Sergiom Basanezom, a drugi opasnost od gubitka djeteta.


Novosti

- Prva epizoda nove telenovele Kate Del Castillo "La Reine del Sur" bila je najgledanija u povijesti Telemunda (2, 4 milijuna gedatelja, 12, 8%)

- Gabriela Spanić tumačit će glavnu ulogu u novoj verziji telenovele Emperatriz.

- Glumica i pjevačica Bibi Gaytan vraća se na male ekrane glavnom ulogom u Aztecinoj telenoveli "Soy de barrio", a partner će joj biti ni više ni manje nego muž u pravom životu: Eduardo Capetillo. Zanimljivo je to da Bibi otkad je sa Eduardom nije snimila nijednu telenovelu, a da se u njoj nije pojavio i on sam ("Más Que Alcanzar Una Estrella", "Baila conmigo", "Camila", "En nombre del amor" ). Je li u pitanju Eduardova ljubomora na njezine moguće partnere?

- nakon što se poslije 13 godina zajedničkog života Carlos Ponce (38 godina) razveo d supruge Veronice, nije mu dugo trebalo da započne novu vezu, ovaj put sa 25-godišnjom glumicom Ximenom Duque (Camila u ERDA) koja već ima nadimak "razaračice" brakova.

- zadnja epizoda "Terese" koja se emitirala isti dan kad i dodjela Oscara (27.02. 2011) u Meksiku je zabilježila rekordnu gledanost od 33% ( za termin od 18:00h), dok je prijenos Oscara gledalo svega 6% ljudi.


Povratak u prošlost...

Marisol (1996)

- prerada telenovele "Marcha Nupcial" iz 1977.
- serija se snimala od kraja 1995. do kolovoza 1996., a zahvaljujući svom uspijehu dva puta je produživana. Drugi dio telenovele preuzet je iz Thalijine "Marie Del Barrio" (1995) i to onaj dio sa gubitkom djeteta i njegovim ponovnim pronalaskom, ali i unatoč tome serija nije izgubila na gledanosti.
- 2002. snimljena brazilska verzija serije
- trenutno se reprizira na kanalu Tlnovelas
- prodana u više od 65 zemalja svijeta
- najuspješnija telenovela u karijeri producenta Juana Osoria
- najveća gledanost 40 %.
- naslovna pjesma Por Amarte koju izvodi Enrique Iglesias postala je pravi hit, a njega učinila novom zvijezdom. Sam pjevač pojavio se u nekoliko epizoda telenovele glumeći samog sebe.
- logo serije glasi: Marisol, con amor todo florece...
- serija je označila i trijumfalni povratak Erike Buenfil u svijet telenovela nakon 4 godine odsustva...
- bila je to prva glavna uloga u karijeri Eduarda Santamarine
- Eduardo i Erika su za vrijeme snimanja telenovele proživjeli romansu i u pravom životu, a postali su i jedan od publici najdražih parova.
- u zadnjoj epizodi jedan od likova u seriji Oscar, posvetio je Marisol i Jose Andresu pjesmu Polvo De Estrellas. Oscara je tumačio pjevač Chao, a pjesma koju je pjevao zapravo je sa njegovog tadašnjeg albuma Como Nuevo...
- u zadnjoj epizodi u ulozi fotografkinje pojavljuje se meksička novinarka Veronica Gallados
- za vrijeme snimanja telenovele preminula su dva glumca:
1. mlada glumica Paulina Lazareno, koja je u seriji glumila Alejandru, sestru od Eduarda Santamarine, a život je izgubila u prometnoj nesreći. 2. Enrique Alvarez Felix (u seriji Leonardo Garces Del Valle) koji je umro od srčanog udara. Ujedno je i sin meksičke dive Marie Felix.
- još jedna zanimljivost je to da je karijera Claudie Islas ( u seriji Amparo) započela krajem 60-ih upravo uz Enrique Alavarez Felixa, a njegova isto tako završila uz Claudiju.
- zahvaljujući uspjehu serije Erika Buenfil, Eduardo Santamarina i Sergio Basanez promovirali su telenovelu po Latino Americi i Europi. 1998. zahvaljujući ovoj seriji, Erika je dostigla status idola u Čileu.
- Eduardo Santamarina za potrebe snimanja pohađao je sate slikanja
- dio zadnjeg nastavka telenovele posvećen je preminulom glumcu Enrieque A. Felixu.
- na području Hrvatske, Srbije i BiH serija je oborila sve rekorde gledanosti ( kao i njezine sljedbenice Esmeralda i La Usurpadora)
- koliko su gledatelji ozbiljno shvaćali telenovelu, govori činjenica da su u jednom srpskom selu, ljudi slali donacije u jednu od srpskih crkvi kako bi njihova heroina što prije ozdravila, a neki učenici su bježali sa nastave kako bi stigli na njezin nastavak.
- samo 2 mjeseca nakon njezina završetka, dio glumačke ekipe i sami protagonisti sudjelovali su u kazališnoj predstavi Madre Solo hay Una
- uvodna entrada prvotno je trebala biti potpuno drukčija. Naime Erika se, u svom liku Marisol, trebala kretati između stada životinja, tj, janjeta na velikom pašnjaku i izrezivati suncokrete. Producent Juan Osorio već je bio naredio je da se životinje oboje u bijelo, ali snimanje je prekinula velika kiša, pa se entrada odlučila snimiti unutar Televise.

Estrella Azul
06.03.2011., 20:56
Ovaj Eduardo Capetillo nije normalan. :facepalm:

plavusaxxxxxx
06.03.2011., 21:01
marina lombardo, gracias na ovim zanimljivostima, nisam znala puno toga :)

marina lombardo
21.03.2011., 18:43
Malo novih zanimljivosti

- Andrea Lopez (Marissa u telenoveli "El Clon") još nije pronašla svoju bolju polovicu u pravom životu, ali zato ističe da su njezina dva idealna partnera u telenovelama bili Arturo Peniche (s kojim je glumila u "Victoriji") te Harry Geithner ("El Zorro")

- Na pitanje da li osjeća makar mrvicu ljubomore kad gleda svoju suprugu Catherine Siachoque u vrućim scenama sa nekim od najljepših latinoameričkih glumaca poput Martina Karpana, JenCarlosa Canele i Fabiana Riosa, Miguel Varoni je odgovorio u stilu pravog profesionalca i još boljeg muža: Moja Cathy je prije svega sjajna glumica i najidealnija za takve scene, posjeduje ogroman seksepil.

- Brazilska glumica Ana Paula Arosio (najpoznatija po ulogama u serijama "Terra Nostra" i "Esperanca") sa 20 godina doživjela je pravo traumatično iskustvo kada joj se 1996. tadašnji dečko, Luis Carlos Tjurs, ubio pred očima.

- Ana Layevska je u telenoveli "Primer amor... a mil por hora" (2000) osim glumačkih pokazala i svoje pjevačke sposobnosti. Specijalno za tu telenovelu otpjevala je pjesmu Inocencia, a ona i njezin partner u seriji Valentinu Lanus u potpunosti su zasjenili Anahi i Kunu Beckera.

- U telenoveli "Nina, Amada Mia" (2003), glumica Norma Lazareno morala je oplakivati smrt svoga sina. Za nju su to bile najteže scena za snimiti, pošto je glumica 1997. izgubila kćer Paulinu (glumila u telenoveli Marisol), koja je stradala u prometnoj nesreći, a imala je svega 19 godina. A sve te scene samo su je vratile u najtužniji dan njenog života.

- Armando Araiza ("Mi Pecado", "Llena de amor") debitirao je u svijetu telenovela sa svega 13 godina (El Maleficio, 1983.) i odmah osvojio nagradu TVyNovelas za najboljeg dječjeg glumca

- U jednoj sceni telenovele "Sin pecado Concebido" (2001), Sergio Goyri koji je tumačio lik Emiliana, trebao je zadaviti Fernanda Roblesa, koji je tumačio lik Ixca. Nažalost, glumac je malo pretjerao sa svojom snagom pa se Fernando od stiska doista onesvijestio. Osim početnog straha, sve je na kraju dobro završilo.

marina lombardo
21.03.2011., 18:45
La Baby Sister (2000/01)

- prva glavna uloga u karijeri Paole Rey
- Paola je imala svega 21 godinu, a njezin partner Victor (tada već veteran kolumbijskih sapunica) 43. No unatoč velikoj razlici u godinama, Paola i Victor imali su odličnu kemiju, a Dadilja je postigla veliki uspijeh, kako u Kolumbiji, tako i izvan nje.
- više od pola godine, koliko je serija trajala, Paola Rey nosila je epitet "najseksi dadilje"
- scenarij predstavlja prekretnicu u sapunicama jer je glavna glumica zapravo brakolomka
- producentica serije je Juana Uribe, a režirali su je Andres Marroquin i Juan Pablo Posada
- naslovnu pjesmu Dimelo pjeva nagrađivani latino pjevač Marc Anthony, a kroz seriju su se, između ostaloga, mogli čuti i hitovi Jennifer Lopez, Britney Spears i Christine Aguilerre.
- Hrvatska je bila prva zemlja u Europi koja je otkupila prava na njezino prikazivanje, a mogli smo je gledati na VTV-u.
- sa Victorom Mallarinom, koji ovdje tumači glavni muški lik, Paola Rey glumila je i u uspješnoj telenoveli "Por Que Diablos" (1999). I ne samo s njim...tu su i Marcela Gallago, Ana Maria Abello i Cecilia Navia...
- u sporednoj ulozi Sofije Pelvis pojavljuje se Angelly Moncayo, najpoznatija po ulozi seksipilne Marine u MSED.
- na ekranima zamjenila megauspješnu "Betty La Fea", i unatoč vrlo dobroj gledanosti, ipak nije dostigla uspijeh svoje prehodnice.
- telenovela je označila glumački debi Sebastiana Sancheza (u seriji tumači Giovannija, brata glavne protagonistice), a za svoju ulogu osvojio je nagradu India Catalina za najboljeg sporednog glumca, kao i Marcela Gallego za svoju ulogu Marthe Parejo.

La Hija Del Mariachi (2006)

- snimljena u kolumbijskoj produkciji RCN-a.
- orginalnu priču napisala Monica Agudelo
- telenovela na neki način pokazuje divljenje prema meksičkoj kulturi.
- zahvaljujući svojoj orginalnosti, produkciji, odličnoj glumačkoj ekipi, protagonistima, odličnim dijalozima i kompletno cijelom svom uratku, postala je jedna od najuspješnijih kolumbijskih telenovela posljednjih godina.
- postigla ogroman uspijeh i na internetu.
- Svo vrijeme dok se emitirala bila je najgledanija emisija, a u zadnjim nastavcima oborila je sve rekorde gledanosti postavši i službeno najgledaniji program u 2008. Njezin najveći share u gledanosti iznosio je 55, 5%.
- 24.01. 2011 puštena je njezina repriza.
- naslovnu pjesmu «Si nos dejan» pjevaju Adriana Bottina i Jairo Del Valle
- glavne uloge odigrali su Mark Tacher i Carolina Ramirez, a odlična i uvjerljiva kemija koju su pružili na ekranu, učinila ih je jednim od najdražih parova mnogih gledatelja.
- Mark Tacher čekao je 6 mjeseci da ga izaberu za ulogu Emilijana. Putovao je po Meksiku, Miamiju i Venezueli tražeći posao, i kada je već mislio potpisati za Venevision, nazvali su ga sa RCN-a da mu kažu da je upravo on dobio glavnu ulogu.
- Dolazak Marka Tachera u Kolumbiju prvo mu je donio probleme, kako njemu, tako i njegovom liku u seriji. Na snimanju je doživio jednu od tzv. mitoloških ozljeda: slomio je Ahilovu petu, zbog čega se morao podvrgnuti rehabilitaciji pa je nastavak snimanja odgođen na 3 mjeseca.
- Glas Rosario dok pjeva zapravo je glas glumice i pjevačice Adriane Bottine, koja je u to isto vrijeme bila protagonistica telenovele “Nadie es Eterno en el Mundo”, glas Emiliana je od Jaira del Valle, koji je ujedno i član grupe mariachija, a glas Colosa zapravo je glas Alejandra Scarpeta.
- Postoje dvije verzije telenovele. Razlika je u verziji emitiranoj u Kolumbiji i onoj u SAD-u i Čileu. Do 119 nastavka, obje verzije su identične. No u Kolumbiji su, zahvaljujući odličnoj gledanosti, produžili seriju za 20-ak epizoda., dok verzija prikazana u Čileu i SAD-u broji 124 epizode i najviše je kritizirana zbog toga jer je radnja u zadnjim epizodama jednostavno nabacana i neke teme ostaju nedorečene.
- prema stranici www.todotnv.com izabrana je za najbolju kolumbijsku telenovelu 2007. i općenito za drugu najbolju telenovelu 2007., odmah iza meksičke "La Pasion" .
- šuška se kako ove godine TV Azteca planira snimiti svoju verziju "Amor de Ninera" sa Anom Seradillom i Pablom Azarom.