PDA

View Full Version : Latino zanimljivosti


stranice : 1 2 3 4 5 6 7 [8]

sweet ivi
12.01.2013., 23:49
Ma meksikanci izbjegavaju takve teme tipa rak, leukemija, gay.
Dobro, ne više toliko u zadnje vrijeme ali svejedno je Chachito de cielo šokirao publiku.

Ajde, Maura u TEEP-u je imaal rak maternice, ali aj sam negjde čitao da kao oni izbjegavaju te realne bolesti i to.

Ono kaj ja znam:
1. PVAA - glavna likuša Antonia (Rebecca Jones) ima rak dojke, a mala nećakinja od Valerie (Nailea Norvind) ima leukemiju. Barbari (Alejandra Barros) dijagnosticiraju HIV.

2. Esperanza del corazón - kakti glavna negativka Lucrecia Dupris (Lucia Mendez) ima bolesno srce i na kraju završi na transplantaciji. Također, lik Tanie Vasquez umire od raka dojke.

3. Sortilegio - Lisset (sestra od Maure, jelte) je imala leukemiju.

4. Alma de Hierro - glavna likica Elena (Blanca Guerra) oboli od raka dojke + otac njezinog muža (Rafael Inclan) je gay.

5. Piel de otono - jedna od Lucijinih (Laura Flores) najboljih prijateljica, Triana (Raquel Olmedo), umire od raka.

6. Asi son ellas - Irene (Lourdes Munguia) je preminula od raka dojke.

Matilde
12.01.2013., 23:54
U La Herederi ( Tv Azteca ) je Octavio ( najmlađi brat od Marie Claudie ) umro od tumora na mozgu. Za živo čudo nije se čudotvorno izlječio. Nažalost, bio je super lik

Daa,toga se i ja sjećam i bilo mi ga je ful žao. Ali najgore što je bio jako mlad a i zgodan :(

Ali vecinom zločesti imaju neke bolesti tipa raka i tumora i onda umru.
Lucresia je imala tumor u C.R i umrla

Maura je imala rak maternice ali ga je ipak uspjela izliječiti tokom serije.

cielo1
13.01.2013., 11:03
U mientras haya vida, glavni ženski lik kojeg je tumačila Paola NUnez je ostao paraliziran i jednu trećinu serije je tako bila, odlično su prikazali tu njenu borbu samu sa sobom, depresiju, probleme s mužem, raspad braka, borbu da prohoda, odlično sve skupa

x files agent
13.01.2013., 11:21
U mientras haya vida, glavni ženski lik kojeg je tumačila Paola NUnez je ostao paraliziran i jednu trećinu serije je tako bila, odlično su prikazali tu njenu borbu samu sa sobom, depresiju, probleme s mužem, raspad braka, borbu da prohoda, odlično sve skupa

o da ali to nije tipična Meksička serija,oni su baš napravili neš malo drugačije i realnije,voljela bi vidjet tu seriju kod nas:D

pa mislim bilo je tumora stalno:ne zna: pa još se svi sprdamo ono kad nekog glava u meksičkoj sapunici počne bolit znaš da je tumor:rofl:

a gay tematike ima ali nikad nije prikazan neki prisni odnos,tipa u PDG-u Leandro bio gay ali više u stilu da je feminiziran i škica frajere okolo ali nisu mu nikad našli nekog frajera,ehh da i bio je u Tierri De Pasiones isto jedan gay lik koji je bio zaljubljen u svog best frenda, ali sam zaboravila kako je on završio u seriji jer je nisam baš do kraja gledala:ne zna:

Alejandro^^
13.01.2013., 11:35
@ivi ti si si svarno dal truda, nisam znao da ima toliko telenovela u kojima netko oboli od tih bolesti, većinom te uvijek kokne negativka bio dobar ili loš :rofl:
@cielo ovo zvuči zanimljivo.
Da Maure mi je bilo ful žao :cry:, ali dobro izvukla se :s, ali one pčele :horor:

Pošto smo se raspisali, jedno u nizu mojih pitanja su upravo boleštine (ne u doslovnom smislu te riječi) u telenovelama- tipa:

U EFDE su svi muški članovi obitelji Giron obolijevali od virusa, tako da su se svi pretvarali u konje za vrijeme noći punog mjeseca :horor::lol:
(Ja tu seriju stvarno obožavam, ali to mi je bilo :brukica:)

U ERDA mi je bilo prebolesno što je onaj doktor od Mariane napravio Analiu, i to identičnu :eek:. To je bilo prezanimljivo, a jel to stvarno moguče u RL?


Jel ima još takvih primjera da se nasmijem? :lol::lol:

mlac13
13.01.2013., 11:35
Sebastian Boscan (Leandro iz PDG-a) ponovio je sličnu ulogu u Victorinosima gdje mu je životni partner bio Mijail Mulkay (Mohamed - El Clon), znači gayevi. :p Kasnije se preobrazio u transvestita (iz Francisca u Franchescu :lol:) za potrebe dobivanja skrbništva nad sinom, između njega i partnera i (kasnije) njegove žene. :rofl:

@Iksica da, Leandro je gay, ali to nije baš prenaglašeno, u stilu da se ljubaka sa frajerima, nego pokreti i slično i stalno je u ženskom društvu, Jimena. :traca: I još onaj pinky autić. :lol:

Alejandro^^
13.01.2013., 11:40
o
a gay tematike ima ali nikad nije prikazan neki prisni odnos,tipa u PDG-u Leandro bio gay ali više u stilu da je feminiziran i škica frajere okolo ali nisu mu nikad našli nekog frajera
Ma znam to, to uvijek ubace u serije što mi je totalno debilno, naprave tetkice, ali totalno u svakoj Televisinoj seriji imaš njih (ima i u Telemundovima) tipa:
TEEP (onaj konobar), pa TDA (onaj Pippino ako se ne varam?), mislim da ima dosta još...

Nego, mene je baš iz znatiželje :kokice: zanimalo ono dal su napravili da te gay veze kao i hetero u serijama. Znam da je bilo u UMEM da se Tito zaljubio u onog ljubavnika od Sare Montero, i ovaj je cijelo vrijeme vozio tog Titu kao da ga voli i to, a zapravo je bila prljava igra njega i Sare :rofl:...

mlac13
13.01.2013., 11:42
Ima i u Relaciones Peligrosas, oni školarci su gay par,... serija i jest takvog sadržaja pa je to razumljivo. U Perro Amor je jedan ženski lik bolovao od AIDS-a, pa Mario u Marisolki, u MDET je bilo abortusa...

sweet ivi
13.01.2013., 12:17
@ivi ti si si svarno dal truda, nisam znao da ima toliko telenovela u kojima netko oboli od tih bolesti, većinom te uvijek kokne negativka bio dobar ili loš
: rofl :

Mi smo imali prilike gledati samo Piel de otono, Asi son ellas i Sorti, dok ostale serije u kojima se obrađuje i takva "ozbiljnija" tematika, nismo, niti ćemo vjerojatno imati priliku, nažalost :tuzni: :durica

Iako ih onda kada su se emitirale baš i nisam gledala, ovi slučajevi raka iz Piel de otono i Asi son ellas su mi ostali u sjećanju, jer to onda baš i nije bila svakodnevna pojava u sapunjarama. :raspa:

PS. Sad sam se sjetila i da u jednoj Zacatillo un lugar en tu corazon, koja je komična telenovela, također postoji lik koji oboli od raka dojke, a to Zorayda (Patricia Navidad) :mig:


Pošto smo se raspisali, jedno u nizu mojih pitanja su upravo boleštine (ne u doslovnom smislu te riječi) u telenovelama - tipa:

U EFDE su svi muški članovi obitelji Giron obolijevali od virusa, tako da su se svi pretvarali u konje za vrijeme noći punog mjeseca : horor : : lol :
(Ja tu seriju stvarno obožavam, ali to mi je bilo : brukica :)

Jel ima još takvih primjera da se nasmijem? : lol : : lol :

Zar si zaboravio na teško oboljenje Aurore i njezino zamrzavanje da bi je odmrznuli kada pronađu lijek za njezinu bolest? :rofl:


U ERDA mi je bilo prebolesno što je onaj doktor od Mariane napravio Analiu, i to identičnu : eek :.
To je bilo prezanimljivo, a jel to stvarno moguče u RL?

Za sada - njet. :kava:


Nego, mene je baš iz znatiželje : kokice : zanimalo ono dal su napravili da te gay veze kao i hetero u serijama.

U PVAA je to više bilo da jedan od njih prizna svoju homoseksualnu orijentaciju i da se više ne pretvara, no međutim, kako je zapravo kukavica i ne želi se suočiti sa onime što ga čeka ako se deklarira kao gay, na kraju sve zatomi i oženi se s ovom ženskom koja je u njega zacopana.

U ADH je puno otvorenije sve prikazano, za ovog lika se otpočetka zna da je gay (inače je vlasnik frizerskog salona), kreće se u tim krugovima (prijatelji homoseksualci), a prikazan i odnos s njegovom obitelji - sin odbija komunicirati s njim već 20 godina jer je ostavio njegovu majku zbog muškarca, dok ga unuci obožavaju.
Na kraju se u zadnjoj epizodi cijela obitelj okupi na ceremoniji njegova vjenčanja sa svojim partnerom.

Alejandro^^
13.01.2013., 12:29
Mi smo imali prilike gledati samo Piel de otono, Asi son ellas i Sorti, dok ostale serije u kojima se obrađuje i takva "ozbiljnija" tematika, nismo, niti ćemo vjerojatno imati priliku, nažalost :tu zni: :du rica

Iako ih onda kada su se emitirale baš i nisam gledala, ovi slučajevi raka iz Piel de otono i Asi son ellas su mi ostali u sjećanju, jer to onda baš i nije bila svakodnevna pojava u sapunjarama. :raspa:

PS. Sad sam se sjetila i da u jednoj Zacatillo un lugar en tu corazon, koja je komična telenovela, također postoji lik koji oboli od raka dojke, a to Zorayda (Patricia Navidad) :m ig:
U Zacatillu oboli Paty? :eek::eek:
De neee :cry::cry:, definitivno ga moramo pogledati ubrzo :durica
Nego, imali smo prilike gledati i TEEP :mig:, i znam da u Nadie me dira como quererte također glavni glumac oboli od raka ja mislim, ali stvar je u tome da se ne zna jel preživi, pošto on napiše u pismu da će doći na plažu ako preživi, i glavna likica ga vidi na plaži (zadnaj scenma), ali onda su brojni kritičari a i fanovi rekli da je to možda samo halucinacija pošto u tom romanu lik umre :mig:


Zar si zaboravio na teško oboljenje Aurore i njezino zamrzavanje da bi je odmrznuli kada pronađu lijek za njezinu bolest? :r ofl:
A meni je to bilo zanimljivo, slično kao i ERDA, da:durica

Za sada - njet. :kav a:
Kao što i rekoh.

friend
13.01.2013., 12:31
Što se tiče slobodnijih scena, mislim da su samo Argentinci išli u tom pravcu, kako je rekla cielo. U "Machosima" je jedan od braća bio gay, ali nisam siguran da li su ga ikada prikazali sa nekim partnerom.

Ima ovde isečak iz neke brazilske serije gde je valjda bio prvi kiss između dve žene:
http://www.youtube.com/watch?v=Ffv0JeA1WxM

Kao što sam gore pomenuo, u brazilskoj "Zaljubljene žene" su bile dve lezbejke tinejdžerke, ali nikada nisu imale slobodnije scene, osim zagrljaja. U poslednjoj epizodi su imali predstavu "Romeo i Julija", pa se momak koji je trebao da igra Romea, valjda razboleo, pa je jedna od njih dve igrala Romea. Tad su se i poljubile.

http://www.youtube.com/watch?v=36IubEFbW1g

Njih dve su bile odlične. :cerek: Odlično je razrađena priča i jedne od majki devojaka koja nije mogla da prihvati da joj je ćerka lezbo. Bilo je tu genijalnih scena. Imale su i jednu devojku iz odeljenja koja ih je non stop prozivala, pa su se i sa njom svađale. Serija se više su bavila problemom u porodici, nego njihovom vezom. Ali je odlično odrađeno.

Evo par scena:
http://www.youtube.com/watch?v=a3lLwAtEZ0I
http://www.youtube.com/watch?v=aOmLAIgCDBE :s
http://www.youtube.com/watch?v=-4qOFW2xmgQ

U brazilskoj "Americi" je isto jedan lik bio gay.

ezel00
13.01.2013., 12:34
A kraj telenovele Mi prima Ciela? :( :(

Najtužniji od svih..:(

Alejandro^^
13.01.2013., 12:46
Televisa nikad neće raditi takve telenovele sigurno :rolleyes:, mene bi baš šokiralo da naprave npr telenovelu u kojoj su dvije glavne lezbe, to nebi bilo gledano tamo sigurno:rolleyes:
Ovo za Romea i Juliju mi je :s :s preoriginalno

sweet ivi
13.01.2013., 12:52
U Zacatillu oboli Paty? :eek: :eek:

Da, nažalost. :tuzni:
Skroz sam bila zaboravila na to jučer dok sam pisala post :bonk:, i onda sam se dns sjetila da sam vidjela scenu iz kasnijeg dijela serije u kojoj je Zorayda sa maramom na glavi, za vrijeme primanja kemoterapija.


De neee : cry : : cry :,

Ma budi bez brige :bicedobro: izlječi se ona :)


definitivno ga moramo pogledati ubrzo : durica

Moraš, moraš :mudri: :rospija:


Nego, imali smo prilike gledati i TEEP : mig :

Znam, al ja sam mislila samo na one serije koje sam navela u svome postu. xD

PS. Sad sam se sjetila da i u La mujer de vendaval koja se trenutno emitira, lik koji glumi Zoraida Gomez boluje od leukemije. :mig:

Alejandro^^
13.01.2013., 12:57
Moraš, moraš :mudri: :rospija:
:five:
Ček di si ti stala?

sweet ivi
13.01.2013., 13:00
:five:
Ček di si ti stala?

Na 38. epki :zubeki:

Alejandro^^
13.01.2013., 13:06
Na 38. epki :zubeki:
:503::503::tuctuc::horor:
Sta mi nisi rekla da si pocela gledat nadoknadio bi ja preko praznika? :mudri::ceka:

maya mishalska
13.01.2013., 13:08
U El rostro de Analia Marlene je bila lezbijka :mig: Bila zaljubljena u Camilu.
U Corazon valiente Gloria je isto bila lezbijka pa su ona i Fernanda imale par scena :p
U El rostro de la venganza Alejandra je lezbijka.

Nego jel se sjećate nekih baš morbidnih scena tipa kada Julian ubija Maurisia u ATM :eek:

http://www.tvchismesdigital.com/fotos/img_9013_100111_1.jpg

Ima tih scena i u Televisi ali ih je u Telemundu puno više :D

mlac13
13.01.2013., 13:20
Isto u El rostro de la venganza nepoznati ubojica Marianu provrta bušilicom u srce. :horor:

Također u ERDLV je Natalia predložila trojac među svojim mužem i njihovom bivšom kolegicom iz škole, koji se nije, a izgleda ni neće održati. :rofl:

Alejandro^^
13.01.2013., 13:35
Meni je morbidan način na koji Gemela muči Latonu, tipa kad joj je pritiskala ruku s onim čeličnim kipićem, pa kad ju je gurnula u jezero, pa u živo blato, pa joj je izbola prste do krvi sa škaricama, pa ju je onak vručom juhom zalila, pa joj je nagurala cijelu bočicu tableta u usta i dala joj injekcije i na kraju rekla "Sad sam mirna s tobom jedno tri dana, pa ju je gurnula niz stepenice i probola nožem- a treba napomenuti da joj je Latona majka :eek::horor::eek::s

mlac13
13.01.2013., 13:38
Meni je morbidan način na koji Gemela muči Latonu, tipa kad joj je pritiskala ruku s onim čeličnim kipićem, pa kad ju je gurnula u jezero, pa u živo blato, pa joj je izbola prste do krvi sa škaricama, pa ju je onak vručom juhom zalila, pa joj je nagurala cijelu bočicu tableta u usta i dala joj injekcije i na kraju rekla "Sad sam mirna s tobom jedno tri dana, pa ju je gurnula niz stepenice i probola nožem- a treba napomenuti da joj je Latona majka :eek::horor::eek::s

... ili plastična vrećica na glavi dok se Latona polako gušila, a ona :raspa: -la nokte. :rofl: Injekcije u nogu da ju uspava, i tako... No mislim da smo debelo zabrazdili u off. :trk:

sweet ivi
13.01.2013., 13:39
: 503 : : 503 : : tuctuc : : horor :
Sta mi nisi rekla da si pocela gledat nadoknadio bi ja preko praznika? : mudri : : ceka :

Ma ja sam ti to počela gledati svaki vikend ima već valjda dva mjeseca, jer vikendom nemam nikaj za gledanje :misli:
Ali nisam gledala već ima jedno tri ili četiri tjedna, i do daljnjega sam na pauzi jer imam dosta zaostataka sa drugim serijama :visi:
Javi mi se kad budeš imao vremena i kad ponovo počneš pratiti :mig: lako ja pogledam još jednom te epizode :D pogotovo jer mi je serija baš super i uživala sam gledajući svaku epizodu koju sam dosad pogledala :s a pogotovo prvih 15 epki koje su čisti :rofl: :vidiga: :lol:

PS. Isprike na malom offf-u :angel:

Alejandro^^
13.01.2013., 13:40
... ili plastična vrećica na glavi dok se Latona polako gušila, a ona :raspa: -la nokte. :rofl: Injekcije u nogu da ju uspava, i tako... No mislim da smo debelo zabrazdili u off. :trk:
Ajme da :eek::rigo:
Ma nismo, ipak su ovo za nimljivosti, ali evo još ajde:

U Hahnovim telenovelama u kojoj tajanstveni ubojica ubije pola glumačke ekipe, uvijek ima tih morbidnih scena :mig:
U TEEP-u kad su Mauru izbole pčele.
Angel Rebelde kad je Cristal ostala unakažena:rigo::rigo::rigo::rigo:

Matilde
13.01.2013., 17:30
E, da i u telenoveli "Mundo de fieras" je Sebastian Rulli(Juan Cristobal) imao leukemiju i onda mu je mama Laura Flores donirala koštanu srž. Nažalost,Laura je poslije i umrla u seriji.

U Telenoveli "Ubojice" prikazivali su se na Atlas tv,bio je jedan slučaj s lezbijkama.

Sapunicar
14.01.2013., 23:18
I u Hombres de honor glavna oboli od tumora, kao i u našoj telenoveli Jelena.

WitchHunter
17.01.2013., 10:34
@Marimar mozes li mi molim te reći na kojoj su strani zanimljivosti od Kameleona? Baš sam sada trazio,ali nisam našao.
Zahvaljujem unaprijed. :kiss:

marimar
18.01.2013., 16:42
@Marimar mozes li mi molim te reći na kojoj su strani zanimljivosti od Kameleona? Baš sam sada trazio,ali nisam našao.
Zahvaljujem unaprijed. :kiss:

Bome sam se i sama napatila dok sam ih pronašla, ali nema ih ovdje nego na samom topiku serije :D

Izvoli :mig:

Camaleonas (2009)
- orginalna priča producirana od strane Rosy Ocampo
- prva epizoda imala je gledanost od 24,2%, a zadnja 18,7%.
- iako je telenovela počela obećavajuće, ubrzo joj je gledanost pala do 15%, no i unatoč tome, oni najmlađi su je vjerno pratili. Tako je “Camaleonas“ zauzela prvo mjesto na internetu, a njezina web stranica imala je najviše posjeta.
- prva Televisina telenovela u kojoj glavni protagonisti tumače lopove
- prva telenovela u karijeri Pee Weea, bivšeg pjevača Kumbie Kings i Kumbie All Starz, a u telenoveli tumači lik Ulissesa
- povratak Belinde u svijet telenovela nakon 7 godina (posljednja telenovela: "Complices Al Rescate" (2002) ).
- za vrijeme snimanja, šuškalo se o razmiricama između Belinde i Poncha kao i ostatka ekipe.
- unutar serije formirala se grupa Camaleonas, koju čine i sami glumci. Tako su se osim Belinde, u seriji mogle čuti pjesme Pee Weeja i njegov duet sa Sherlyn.
- pravo ime Pee Weeija je Irving Salinas Martínez
- Glumci Jose Elias Moreno i Ana Bertha Espin u telenoveli "Rubi" igrali su Genara i Elisu, bračni par koji se na kraju rastane. Isti glumci ovdje tumače likove Lupite i Armanda, a ovaj put njihova ljubavna priča imala je sretan kraj.
- U jednoj sceni telenovele glumci Alfonso Herrera i Belinda na TV-u gledaju scenu poljupca Juliana (Eugenio Siller) i Lucrecie (Maite Perroni) iz telenovele "Mi Pecado" (2009)
- Alfonsi Herreri bila je ponuđena uloga Juliana u telenoveli “Mi Pecado“ , ali ju je odbio zbog uloge u telenoveli "Camaleonas"
- Producentica Rosy Ocampo i Belinda surađivale su 2002. na telenoveli "Complices al Rescate", za čijeg su se snimanja jako posvađale što je narušilo njihov tada dobar odnos. Belinda je iznenada napustila telenovelu što je jako naljutilo producenticu. Glumica je u međuvremenu sazrela, a producentica joj je ulogom u “Camaleonas“ dala drugu prilku.
- serija ima svoj CD koji uključuje 10 pjesama, a 14.05.2010 izašao je i njezin DVD
- naslovnu pjesmu Sal de mi pielizvodi Belinda
- na dodjeli nagrada TVyNovelas 2010 Pee Wee je bio nominiran u kategoriji Mejor revelación masculina (nadolazeća zvijezda)
- ostale nominacije: Kids Choice Awards Mexico u kategoriji omiljenog glumca (Pee Wee i Poncho), omiljene glumice (Belinda), i omiljenog negativca, Premios People en Espanol za najboljeg mladog glumca/glumicu i najbolji par u seriji (Belinda i Poncho)

GričkaVještica
18.01.2013., 16:45
@marimar jesu li bile zanimljivosti za Carlinu trojku?

marimar
18.01.2013., 16:56
Mogu li zanimljivosti o Dos Hogares :D

Dos hogares (2010)
- orginalna priča Emilia Larrose
- u ulogama glavnih protagonistica spominjale su se Aracely Arámbula i Sandra Echeverría, ali producent Emilio Larrosa na kraju se ipak odlučio za Anahi kojoj je to bio povratak u svijet telenovela nakon Rebeldea.
- u ulogama glavnih protagonista spominjali su se još Jorge Salinas, Jaime Camil i Guy Ecker. Guy Ecker ostao je bez uloge jer je zahtijevao mnogo novaca, sigurnosni uređaj za njega i njegovu obitelj te blindirani automobil, dok su Jorge i Jaime Camil odbili ulogu zbog drugih poslovnih obveza
- prva epizoda imala je gledanost od 24%, a zadnja od 25%. Prosječna gledanost serije bila je 19.5%, što je lošije i od njezine prethodnice "Triunfo de amor"
- snimljen je i alternativni kraj prikazan samo na internetu.
- telenovela označila povratak Miguel Palmera (Amigas y rivales, 2001.) i Olivie Collins (Sonar no cuesta nada, 2005.) u svijet telenovela.
- Arturo Peniche prvotno se spominjao u ulozi Ricarda, ali je na kraju ta uloga ipak pripala Sergiu Goyriju.
- Olivia Collins (Patricia) i Abraham Ramos (Claudio) započeli su ljubavnu vezu na snimanju telenovele koja je iznenadila mnoge, budući da je Olivia (54) starija od Abrahama (37) čak 17 godina. Veza je potrajala do kolovoza 2012.
- prva uloga negativca u karijeri Carlosa Bonavidesa (Eleazar Perez)
- većina glumaca surađivala je 2009. u Larrosovoj “Hasta que el dinero nos separe“ (Joana Benedek, Víctor Noriega, Malillany Marín, Diana Golden, Carlos Bonavides, Jorge Ortiz de Pinedo, Pedro Weber "Chatanuga", Pablo Magallanes, Ricardo Barona)
- Sergio Goyri i Carlos Ponce surađivali su 2001. u telenoveli “Sin pecado concebido“
- Malillany Marín (Jennifer Garza) i Anahi (Angelica) glumile su zajedno u “Rebeldeu“ gdje je Malillany tumačila lik Luz Viviane.
- Lorena Velasquez (Carmela Correa) i Anahi (Angelica) surađivale su 1997. u telenoveli “Mi pequena traviesa“
- od samog početka, serija je izazvala brojne polemike što zbog govora o bigamiji, što zbog prikazivanja scene silovanja...
- na dodjeli nagrada TVyNovelas 2011, pokupila je 8 nominacija, ali je kući otišla praznih ruku. Ipak, osvojila je nagradu Califa de oro u kategoriji najbolje telenovele, a proglašena je i telenovelom godine od strane La Plaza de las Estrellas.
- u lipnju 2012. u prodaju je izašao njezin DVD
- Specijalno za telenovelu Anahi je snimila pjesmu Dividida te pjesmu Rendirme en tu amor, koju pjeva zajedno sa svojim partnerom u telenoveli, Carlosom Ponceom.
- prodana u više od 30 zemalja svijeta

marimar
18.01.2013., 17:36
@marimar jesu li bile zanimljivosti za Carlinu trojku?

Jesu :) Izvoli :D

Amor Real
http://www.forum.hr/showthread.php?t=504442&page=84
Alborada
http://195.29.89.4/showthread.php?t=504442&page=23
Pasion
http://www.forum.hr/showthread.php?t=338650&page=16

GričkaVještica
18.01.2013., 17:46
Jesu :) Izvoli :D

Amor Real
http://www.forum.hr/showthread.php?t=504442&page=84
Alborada
http://195.29.89.4/showthread.php?t=504442&page=23
Pasion
http://www.forum.hr/showthread.php?t=338650&page=16

hvala ti :mig:

x files agent
24.01.2013., 19:16
Eduardo Palomo bio je prvi glumac kojem je Carla Estrada ponudila ulogu Manuela Fuentesa Guerre u telenoveli "Amor Real". No Eduardo je odbio jer se htio posvetiti filmskoj karijeri.

.

uff svaka čast Colungi ali kad gledam da je Palomo ovo trebo glumit malo mi krivo:(

marimar
31.01.2013., 20:14
Moze li neke zanimljivosti iz kolumbijskih krimi serija El Capo i La Saga, el negocio de familia:)

El Capo (2009/10)
- priča se bazire na istoimenoj knjizi Gustava Bolivara
- prosječna gledanost serije bila je 13.6%
- najskuplja kolumbijska serija u čiju je produkciju uloženo 18 milijuna kolumbijskih pesosa, odnosno 8 milijuna američkih dolara
- priča je postala prava opsesija pisca Gustava Bolivara. Napisana u prvom licu; kao da je sam pisac "El Capo".
- zadnju epizodu (10.02.2010.) gledalo 2 milijuna ljudi, pobjedivši tako u gledanosti Telemundovu A Corazon Abierto koju je gledalo svega 235 000 ljudi!
- U Venecueli se prvotno prikazivala na nacionalnom kanalu Televen, ali prema naredbi vlasti, prestala se emitirati i maknuta je sa programa zbog previše scena nasilja i narko tematike. Ipak, nešto kasnije vraćena je na male ekrane, ali gledatelji su je mogli gledati samo preko kabelske televizije Venevision + i to pod nazivom “Circulo De Traicion“ (Krug izdaje)
- osvojila brojne nagrade: kolumbijsku inačicu nagrada TVyNovelas 2010 u kategoriji: najbolje serije, najboljeg gl.glumca (Marlon Moreno), negativke (Maria Adelaida Puerta), negativca (Elkin Diaz), sporednog glumca (Oscar Borda), najboljeg redatelja (Ricardo Gabrielli i Lilo Vilaplana) i spisatelja (Gustavo Bolivar) te 6 nagrada India Catalina, između ostalog i onu za najbolju seriju te glavnu glumicu (Katherine Velez)
- zahvaljujući odličnoj gledanosti naknadno je snimljeno još 15 epizoda.
- Ime i prezime Leon Jaramillo korišteno je u telenovelama “En los tacones de Eva“ i njeznoj meksičkoj obradi “Por ella soy Eva“ (lik Eva Marie)
- serija je označila povratak glumca Diega Trujilla na kolumbijsku televiziju.
- serija ima i svoju argentinsku verzija, ali ona nije imala toliko uspjeha kao ova.
- zbog velikog uspjeha, snimljena je i druga sezona serije pod nazivom “El Capo: Inmortal“


La saga, negocio de familia (2004)
- nekonvencionalna telenovela: nije ljubavna priča, već više priča koje se odvijaju preko raznih generacija iste obitelji. Isto tako, nema humora, a sama priča je u znaku smrti, patnje i kriminala.
- neke epizode završavaju citatima Williama Shakesperea, koje odražavaju neke od proživljenih trenutaka pojedinih likova unutar same priče.
- prva epizoda serije započinje onim što će se kasnije pokazati tragičnim djelom ove priče: bijegom Oscara Manrique i njegovih sestara; Ines i Estele. Oscara u prvoj epizodi tumači isti glumac; Diego Cadavid dok njegove sestre igraju druge glumice; Manuela Gonzalez (Estela) i Claudia Liliana González (Inés).
- kako bi se što bolje dočarao ambijent arhitekture 30-ih i 40-ih godina 20 st.,većina scena snimana je u Tunji, Boyaca.
- Diego Cadavid postao je prvi glumac koji je odigrao tri različite uloge u istoj produkciji (Pedro Manrique, Manuel Manrique i Óscar Manrique), a u tome su ga redom pratili Frank Ramírez (Pedro Manrique, a kasnije Manuel Manrique), Juan Carlos Vargas (Armando Manrique i Iván Zapata), Fernando Arévalo (Facundo i Casimiro Ruiz), Fernando Solórzano( Chicanero Arzuaga i Aquilino Camargo) te Germán Quintero (Humberto i Tiberio Angarita)
- Kada "El CAPI" predloži ubojstvo Pedra Jorge Gaitana, on zapravo iznosi razne teorije o stvarnom ubojstvu političkog vođe, koje su se tih godina spominjale.
- osvojila brojne nagrade: Nagrade Canal Caracol 2005. za najbolju telenovelu, glumca (Robinson Diaz) i glumicu (Flora Martinez) te nagrade India Catalina za najboljeg redatelja i gl. Glumca (Diego Cadavid)
- prva epizoda imala je gledanost od 19.4% uz 61.8 sharea. Prosječna gledanost serije bila je 14%.
- Rat u kojem se spašava Helena očita je adaptacija Trojanskog rata (ispričana, između ostalog, u Ilijadi). Neka od imena likova su Aquilino (Ahilej), Helena (Helena), Pipe (Paris), Hector (Hector), Pirro (Pirej). Kao i u Ilijadi, i ovdje Hector umire, a Ahilej se vraća u rat zbog smrti svoga ljubavnika, dok Paris ubija Ahileja
- Arhitektonski izgled kuće Manrique je lažan i nemoguć, jer u to doba nije postojala takva kuća.

Neke situacije u seriju aludiraju na scene iz gangesterskih filmova:

1. Kasino, film Martina Scorsesea... Ivan je odgovoran za poslovanje s mafijom, kao i u filmu Sam Rothstein. Ivan, kao i Rothstein, u braku je sa kriminalkom (Candy/ Ginger McKenna) koja pak voli drugog muškarca (Camilo Cruz/ Lester Diamond). Kao što je to slučaj sa Rothstein i Ginger u filmu, tako je i ovdje Ivan Candy dao pristup svim njegovim računima, novcu i nakitu.

2. Pakleni šund..Ivan pronalazi Alexa koji se nalazi na rubu smrti zbog predoziranja tabletama koje je našao u Ivanovu sakou, i spašava mu život odvozeći ga u bolnicu, baš kao što u filmu Mia Wallace pati od predoziranja drogom koju je pronašla u Vincenteovom sakou, a spašava ju prijatelj od Vincentea.

3. Kum... korumpirani odvjetnik (Faryala, Miranda) koji radi za Manriqua i njegove partnere, kopija je Toma Hagena, odvjetnika obitelji Corleone. Ivanovo premlaćivanje Lucija, nakon što je ovaj pretukao njegovu sestru Herlindu (Lucijeva supruga) identično je sceni filma u kojoj Sonny Corleone pretuče Carla Rizzija zato što je potonji pretukao njegovu sestru Connie (Carlova supruga). Lucio je kasnije pogubljen po nalogu Ivana, kao i Carlo po nalogu Michaela Corleonea u filmu, i to na isti način. Isto tako, Ivan u seriji ucjenjuje glazbenog poduzetnika (Julio Ortiz) kako bi pomogao u karijeri jednoj osobi bliskoj obitelji (Carlos Baquero), kao što je i slučaj u filmu sa pjevačem Johnny Fontaneom i glazbenim poduzetnikom Jackom Woltzom.

Nevenica
31.01.2013., 20:55
Hvala puno na zanimljivostima, Marimar:)

marimar
04.02.2013., 20:31
Un refugio para el amor (2012)

- remake venecuelanske telenovele “La Zulianita“ (1977) i četvrta verzija priče.
- producent telenovele je manje poznati Ignacio Sada Madero (La intrusa (2001), Mujer bonita (2001), Bajo las riendas del amor (2007))
- Gabriel Soto i producent Ignacio surađivali su na telenoveli “Bajo las riendas del amor“, u kojoj je Soto tumačio glavnu ulogu. Telenovela nije postigla veći uspijeh.
- naslovnu pjesmu Amor sincero izvodi osvajač Latino Grammya i sin pjevača Emannuela, Alexander Acha.
- prvotni naziv serije bio je Refugio Para El Corazon
- u ulozi glavnih protagonistica spominjale su se još Maite Perroni, Danna Garcia i Scarlet Ortiz
- u ulozi glavnog protagonista spominjao se David Zepeda.
- za ulogu glavne negativke Gale redom su se borile Jessica Coch, Laura Carmine, Zoraida Gómez i Esther Lanuza. Uloga je na kraju pripala Jessici.
- u ulozi Patricia Torreslanda pojavljuje se sin glumca Artura Penichea, Brandon Peniche. Zanimljivo je to da je Arturo glumio glavnog protagonista u jednoj od remake ove priče...“Morelia“ (1995)
- Nora Salinas pojavljuje se u manjoj ulozi Aurore, pokojne Lucianine majke
- U venecuelanskom orginalu iz 1977. Renee de Pallas tumačila je lik majke puno stariji od lika kojeg ovdje tumači Laura Flores. Laura (1963) je od Gabriela Sota (1975) starija svega 12 godina. Isto tako, u orginalu iz 1977. brat glavnog protagonista je pilot koji strada u zrakoplovnoj nesreći te završava u invalidskim kolicima, dok su ovdje braća alpinisti.
- za ulogu Hannah Torreslande, sestre glavnog protagonista Rodriga (Gabriel Soto) redom su se borile Mariana Van Rankin, Michelle Renaud, Ilean Malaguer i Cristina Obregón. Ulogu je na kraju dobila Ilean, dok se Cristina Obregon pojavljuje u manjoj ulozi mlade Roselene.
- u telenoveli glume majka i kćer u pravom životu: Úrsula Montserrat (Ofelia) i Yula Pozo (Estela)
- Humberto Elizondo tumačio je lik Don Aquilesa, koji je oduševio gledatelje telenovele, a i samog glumca, jer su mu dali slobodu da improvizira.
- Zuria Vega za ulogu Luciane osvojila je nagradu People en espanol u kategoriji najboljeg glumačkog otkrića godine.
- Eugenio Cobo, koji ovdje tumači lik suca Manriqueza de Ande, glumio je i u njezinu remakeu iz 1995. “Morelia“
- telenovela je doživjela pad gledanosti sa nestankom Lucianinog sina jer se činilo da je taj dio priče uveden samo kako bi se iskoristio uspijeh koji je serija u tom trenutku imala.
- Zuria Vega je kritizirana zbog svoje glume. Mnogi smatraju da joj nedostaje simpatičnost koja krasi glumice tipa Veronice Castro i Thalija te da je previše “gruba“ glumica.
- iako se serija pokazivala u popodnevnom terminu od 16h, postala je najgledanija telenovela u tom terminu potukavši tako u glednosti svoje prethodnice “Esperanza del corazon“ “Rafaela“ i mnoge druge. Zahvaljujući odličnoj gledanosti, zadnja epizoda serije emitirala se nedjeljom (23.09. 2012).
- gledanost prvih pet epizoda: 14.8 /15.0 / 16.3 /16.6 /15.4
- gledanost zadnjih pet epizoda: 18.4 /20.9 /21.6 /21.7/ 20.4


Telemundo
Telemundo je američka televizijska mreža na španjolskom jeziku, namjenjena latinoameričkoj populaciji u SAD-u. Osnovana je 1954. godine u Portoriku, a 1987. godine se proširila i na teritorij SAD-a. Po veličini je druga televizijska mreža na španjolskom jeziku.
Telemundo Communications Group je dio NBC Universala na čijem se sjedištu nalazi Don Braun.
Telemundo je u svijetu najpoznatiji po proizvodnji i distribuciji telenovela. Međutim, u više navrata Telemundo je proizvodio telenovele, kao i svoje druge proizvode uz pomoć svojih partnera RTI Colombie, Argos Comunicationsa, Cenpra i Promofilma.
Najverniji Telemundov suradnik je RTI Colombia (Kolumbija) koja je prodana i zvanično pridružena Telemundu uz novi naziv RTI Producciones.
Telemundo ima partnerske suradnje i sa poznatim američkim i europskim tv mrežama kao što su: TVN (Čile), Caracol (Kolumbija), Rede Globo (Brazil), Televisa (Meksiko), TVE i Endemol (Španjolska) i druge.
Telemundo godišnje u prosjeku proizvede 4 - 6 telenovela.


Telemundo Internacional
Telemundo Internacional je dio Telemundo Networka i bavi se prodajom i distribucijom originalnih tv sadržaja na međunarodnom tržištu.
Telemundo Internacional je po uspješnosti međunarodne distribucije trenutno druga po redu kompanija koja se bavi distribucijom televizijskog programa na španjolskom jeziku.
Tijekom 2008. njihovi proizvodi, koji uključuju telenovele, serije, specijalizirane emisije zabavnog karaktera, emitirani su u više od 100 zemalja svijeta i sinkronizovani na više od 35 jezika.
Pored svojih proizvoda, Telemundo Internacional obavlja i međunarodnu distribuciju proizvoda TVN-a (Čile), Band-a (Brazil), kao i TVE-a (Španjolska) na teritoriju Srednje i Južne Amerike.
Telemundo Internacional je također dio NBC Universala.


Jedna novost...
Ganadores de "Premios Miami Life Awards"

El domingo tuvo lugar en la ciudad de Miami la séptima entrega de Premios Miami Life Awards. Estos galardones reconocen a personalidades latinas que han destacado por sus trabajos durante el 2012 en diferentes ámbitos del espectáculo. En materia de telenovelas, hubo muchos premiados, aunque fue "Corazón Valiente" la que más arrasó.

Gaby Espino brilló con luz propia ya que, no recibió solamente el premio como "Animadora del Año", sino que se convirtió en la más votada de la historia de Miami Life Awards.


Mejor Protagonista Femenina de Telenovela

Ximena Duque (Corazón valiente)
Sandra Echeverría (Relaciones Peligrosas)
Adriana Fonseca (Corazón valiente)
Elizabeth Gutiérrez (El rostro de la venganza)
Litzy (Una maid en Manhattan)

Mejor Protagonista Masculino de Telenovela

David Chocarro (El rostro de la venganza)
Gabriel Coronel (Relaciones Peligrosas)
José Luis Resendez (Corazón Valiente)
Eugenio Siller (Una Maid en Manhattan)
Fabián Ríos (Corazón Valiente)

Mejor Actriz de Reparto de Telenovela

Brenda Asnicar (Corazón Valiente)
Maritza Bustamante (Relaciones Peligrosas)
Wanda D’Isidoro (Una Maid en Manhattan)
Kimberly Dos Ramos (El Rostro de la Venganza)
Ana Layevska (Relaciones Peligrosas)

Mejor Actor de Reparto de Telenovela

Pablo Azar (El Talismán)
José Guillermo Cortines (El rostro de la venganza)
Carlos Ferro (Relaciones Peligrosas)
Orlando Fundicheli (Relaciones Peligrosas)
Juan Pablo Llano (Una Maid en Manhattan)

Mejor Actriz Villana de Telenovela

Marlene Favela (El rostro de la venganza)
Aylín Mujica (Corazón Valiente)
Daniela Navarro (Relaciones Peligrosas)
Lola Ponce (El Talismán)
Vanessa Villela (Una Maid en Manhattan)

Mejor Actor Villano de Telenovela

Aarón Díaz (El Talismán)
Gonzalo García Vivanco (Relaciones Peligrosas)
Jonathan Islas (El Rostro De La Venganza)
Manuel Landeta (Corazón Valiente)
Gabriel Valenzuela (Corazón Valiente)

Mejor Primera Actriz

Lupita Ferrer (Rosa Diamante)
Jeannette Lehr (Relaciones Peligrosas)
Felicia Mercado (El Rostro de la Venganza)
Alba Roversi (Corazón Valiente)
Anna Sobero (Una Maid en Manhattan)

Mejor Primer Actor

Saul Lisazo (El Rostro de la Venganza)
Roberto Mateos (El Rostro de la Venganza)
Sergio Reynoso (El Talismán)
Eduardo Serrano (El Rostro de la Venganza)
Henry Zakka (Una Maid en Manhattan)

Mejor Actriz Revelación

Emily Alvarado (Corazón Valiente)
Nicole Arci (Corazón Valiente)
Brigitte Bozzo (Corazón Valiente)
Yrahid Leylanni (Relaciones Peligrosas)
Sofía Sanabria (Corazón Valiente)

Mejor Actor Revelación

Danilo Carrera (Relaciones Peligrosas)
Jonathan Freudman (Relaciones Peligrosas)
Jorge Eduardo García (Una Maid en Manhattan)
Oscar Priego (Relaciones Peligrosas)
Isaac Reyes (Relaciones Peligrosas)

sweet ivi
04.02.2013., 20:43
Zuria Vega je kritizirana zbog svoje glume.
Mnogi smatraju da joj nedostaje simpatičnost koja krasi glumice tipa Veronice Castro i Thalija te da je previše “gruba“ glumica.

S ovime se apsolutno slažem. :five: :top: :kava:

Alejandro^^
04.02.2013., 21:22
Meni je Zuria čist okej :top::top:
Osim toga kako gruba, pa bar je ko Estrella bila ona tipična neuka simpatična seljanka :lol:

dennomon
08.02.2013., 16:22
U EFDE su svi muški članovi obitelji Giron obolijevali od virusa, tako da su se svi pretvarali u konje za vrijeme noći punog mjeseca
(Ja tu seriju stvarno obožavam, ali to mi je bilo...)

El Fantasma de Elena je Sci-Fi telenovela, što znači da je u takvim pričama sve moguće... :mig:


Jel bilo nešto o Anette Michel...? :D

mlac13
08.02.2013., 16:37
El Fantasma de Elena je Sci-Fi telenovela, što znači da je u takvim pričama sve moguće... :mig:

Misliš fantasy, jer nije isto sci-fi i fantazija, to su za mene dva različita pojma, ne znam kako ih vi poimate, ali za mene jesu. Sama riječ govori science = znanost, fiction = fikcija, nije stvarno, u fanztaziju bi spadale vile, vilenjaci, duhovi i ina onozemaljska bića. :D ERDA i EC su primjeri sci-fi telenovela. :mig: A dobro, EFDE nije čitava fantasy, samo do 34. nastavka, iako ima i kasnije elemenata fantazije, Nena kao medij, a i prisutstvo Danijelina duha.

Lola 27
08.02.2013., 16:44
Dali može zanimljivosti o seriji Corazon de fuego ,peruanskoj telenoveli?

mlac13
08.02.2013., 16:46
Dali može zanimljivosti o seriji Corazon de fuego ,peruanskoj telenoveli?

Evo ti ih ovdje: :mig:

http://www.forum.hr/showpost.php?p=41966470&postcount=1564

Alejandro^^
08.02.2013., 17:01
@mlac imaš moj potpis.
Ma da su onda većina telenovela fantasy jer sve imaju tog duha koji se više ili manje nekom ukaže (ovo sve nije doslovno sve) :mig:

dennomon
08.02.2013., 18:00
Misliš fantasy, jer nije isto sci-fi i fantazija, to su za mene dva različita pojma, ne znam kako ih vi poimate, ali za mene jesu. Sama riječ govori science = znanost, fiction = fikcija, nije stvarno, u fanztaziju bi spadale vile, vilenjaci, duhovi i ina onozemaljska bića. :D ERDA i EC su primjeri sci-fi telenovela. :mig: A dobro, EFDE nije čitava fantasy, samo do 34. nastavka, iako ima i kasnije elemenata fantazije, Nena kao medij, a i prisutstvo Danijelina duha.

Dobro, bio sam blizu... :zubo:
Inače, ne volim nešto posebno Sci-Fi i Fantasy žanrove... :ne zna:

marimar
08.02.2013., 19:34
Jel bilo nešto o Anette Michel...? :D

Izvoli :mig:

Anette Michel
• Pravo ime joj je Anette Michelle Carrillo.
• Ima brata Sergija i sestru Vivian.
• Manekenstvom se počela baviti sa 14 godina. Sa 18 godina se preselila u Mexico gdje je radila za poznatu manekensku agenciju "Contempo".
• Njezin prvi posao na televiziji bila je uloga voditeljice modne emisije Hollywood D.F.
• Njezina prva uloga u telenoveli bila je ni više ni manje nego uloga glavne protagonistice u telenoveli “Al norte del corazon“ (1997) gdje je glumila uz bivšeg muža , također poznatog glumca Jorgea Luisa Pilu. Jorge i Anette zaljubili su upravo na setu ove sapunice. 2002. su se i vjenčali, ali brak je potrajao svega četiri mjeseca. Nakon toga, Anette je bila u dugogodišnjoj vezi sa glumcem Rodrigom Abedom, s kojim je glumila u telenoveli “Cuando seas mia “. Par se u konačnici rastao početkom 2006. Danas je u četverogodišnjem braku sa Gregoriom Jimenezom s kojim ima sina Nicolasa.
• Sa Alanom Tacherom vodila je televizijsku emisiju “Tempranito“ (1998-2000)
• Da nije glumica, bila bi odvjetnica
• Obožava plesati
• Kad je bila mlađa zvali su je “Pastelito“ (kolačić, tortica)
• Do danas je glumila u 9 telenovela
• Dva puta je u karijeri igrala ulogu negativke : “Cuando seas mia“ (2001) i “Pasion Morena“ (2009/10)
• 2011. dobila je nacionalnu nagradu Sol de Oro za svoju karijeru modela, glumice i voditeljice.

marimar
08.02.2013., 19:37
Ana Layevska

Ana je rođena 10.siječnja 1982. u Kijevu, u obitelji ruskih imigranata Sergeia Laevskog i Inne Rastsvetaeve. Njezino pravo ime je Anna Lajevskaja Rascvetajeva. U dobi od 9 godina preselila se s obitelji u Meksiko te im je jedino dijete. U Meksiku, Ana je studirala glumu u Televisinoj glumačkoj školi CEA. Zahvaljujući svojem talentu dobiva male uloge u telenovelama Preciosa i Amor Gitano. 1997. Ana je glumila violinisticu u telenoveli “Alguna vez tendremos alas“. 2000. godine dobiva poziv Pedra Damiana za nastupanje u tinejdžerskoj telenoveli Primer Amor: a 1000 x hora gdje nastupa uz Kuna Beckera, Mauricija Islasa, Valentina Lanusa i Anahi. Iste godine osvaja nagradu TVyNovelas za najbolje žensko otkriće. 2001. dobiva svoju prvu filmsku ulogu u filmu "U vrijeme leptira" gdje je nastupala uz Salmu Hayek. 2005. godine dobila je pozivnicu za nastup u reality showu Bailando por un Sueno (Plesom do snova). Iako je bila nepopularna kod žirija, gledatelji su je zadržali u emisiji do pred samo finale te je naposljetku osvojila treće mjesto. Na snimanju sapunice "Las dos caras de Ana" upoznala je svog tadašnjeg dečka, također glumca Rafaela Amayu s kojim je prekinula 2010. Prije Rafaela, Ana je imala samo jednog dečka. Ana svira violinu, gitaru i klavir . Visoka je 1,68 m. Govori tečno ruski, engleski i španjolski. Ne voli alkohol. Prije nego je postala glumica, htjela je biti violinistica.

Zuria Vega
Pravo ime joj je Zuria Valeria Vega Sisto. Zuria je kći glumca Gonzala Vege I. i Španjolke Leonore Sisto te sestra glumice Marimar Vege i Gonzala Vege II. Zurija je srednje dijete u obitelji; sestra Marimar starija je od nje pet godina, a Zuria je isto toliko godina starija od brata. Zuria također ima polusestru Gabrielu iz prvog braka njezinog oca. Karijeru je započela kao dijete u TV igri Mrs. President u kojoj je glumio i njen otac. Sa sedamnaest godina dobila je prvu ozbiljniju ulogu u telenoveli Sexo y otros secretos. U siječnju 2008. Roberto Gómez Fernández daje joj ulogu Renate Higarede u telenoveli Alma de Hierro za koju je osvojila nagrade TVyNovelas i Bravo i na čijem je setu upoznala tadašnjeg dečka Jorgea Pozu, koji joj je u telenoveli glumio partnera, a koji je u pravom životu stariji od nje 10 godina. Zuria i Jorge izradili su si tetovaže na ruci kao simbol međusobne ljubavi koje su pak uklonili kada su se rastali. Zuria ima još dvije tetovaže: na zapešću te na donjem djelu leđa, a tu je osmislila njezina majka. U slobodno vrijeme voli čitati, ići u kino, gledati nogomet. Veliki je nogometni navijač. Sebe opisuje kao vrlo izbirljivu osobu kad je u pitanju odabir prijatelja i općenito vrlo osjetljivu osobu. Do sada je glumila u tri sapunice (Alma de hierro, Mar de amor, Un refugio para el amor) i u svakoj je tumačila ulogu protagonistica. Šuška se da je u vezi sa bratom glumice Eize Gonzalez, Jorge Diazom, iako službene potvrde nema.

Nagrade:
Za ulogu u URPES osvojila je nagradu People en espanol. Za ulogu u filmu "Sin ella" osvojila je nagradu Diosas de la plata, a za ulogu u kazališnoj predstavi "Sin cura" dobila je posebno priznanje APT-a.

Ximena Duque
Pravo ime joj je Ximena Duque Giraldo. Rođena je u Kolumbiji, u kući u kojoj je njezin najbolji prijatelj uvijek bila majka, koja je cijelo vrijeme podupirala njezin san da postane glumica. Kada su joj se roditelji rastali, Ximena se preselila s majkom iz Kolumbije u Miami. Ondje se školovala te sudjelovala u meksičkoj emisiji Protagonistas de novela, u kojoj je upoznala glumca Christiana Carabíasa s kojim je dobila sina nakon što se emisija više nije emitirala. Nazvali su dijete Christian Jr, koji danas ima 8 godina. Nedugo zatim, rastali su se, ali su ostali udobrim odnosima. Zapravo, Christian je glumio Tonyja koji je bio zaljubljen u Ximenin lik Anu Lucíu u telenoveli “Valeria“. Ximena se smatra jednom od najperspektivnijih mladih glumica, a njezine lijepe plave oči su ono što većina ističe. Od 2010. u vezi je s glumcem i pjevačem Carlosom Ponceom. U svijetu telenovela debitirala je 2002. gdje imala malenu ulogu studentice u telenoveli “Gata Salvaje“. 2005. uslijedila je uloga Jenny u telenoveli “Sonar no cuesta nada“, ali najveću slavu stekla je ulogom Camile u ERDA i Samanthe u “Corazon Valiente“. Sa partnerom iz serije CV, Fabianom Riosom osvojila je 2012. nagrade Tu mundo u kategorijima La Pareja Perfecta (Savršeni par) i Que Beso Mas Rico (Najbolji poljubac). Najčešći opis Ximene po formima jest: antipatica (antipatična).

dennomon
08.02.2013., 19:38
Izvoli :mig:

Anette Michel
• Pravo ime joj je Anette Michelle Carrillo.
• Ima brata Sergija i sestru Vivian.
• Manekenstvom se počela baviti sa 14 godina. Sa 18 godina se preselila u Mexico gdje je radila za poznatu manekensku agenciju "Contempo".
• Njezin prvi posao na televiziji bila je uloga voditeljice modne emisije Hollywood D.F.
• Njezina prva uloga u telenoveli bila je ni više ni manje nego uloga glavne protagonistice u telenoveli “Al norte del corazon“ (1997) gdje je glumila uz bivšeg muža , također poznatog glumca Jorgea Luisa Pilu. Jorge i Anette zaljubili su upravo na setu ove sapunice. 2002. su se i vjenčali, ali brak je potrajao svega četiri mjeseca. Nakon toga, Anette je bila u dugogodišnjoj vezi sa glumcem Rodrigom Abedom, s kojim je glumila u telenoveli “Cuando seas mia “. Par se u konačnici rastao početkom 2006. Danas je u četverogodišnjem braku sa Gregoriom Jimenezom s kojim ima sina Nicolasa.
• Sa Alanom Tacherom vodila je televizijsku emisiju “Tempranito“ (1998-2000)
• Da nije glumica, bila bi odvjetnica
• Obožava plesati
• Kad je bila mlađa zvali su je “Pastelito“ (kolačić, tortica)
• Do danas je glumila u 9 telenovela
• Dva puta je u karijeri igrala ulogu negativke : “Cuando seas mia“ (2001) i “Pasion Morena“ (2009/10)
• 2011. dobila je nacionalnu nagradu Sol de Oro za svoju karijeru modela, glumice i voditeljice.

Hvala puno... :jumping:

Nata-SilvaFan
08.02.2013., 20:03
Nisam znala da je Anette bila s Pilom ali zato nikad neću prežaliti što se rastala s Rodrigom. Oni su meni totalno :cerek:

dennomon
08.02.2013., 20:09
Nisam znala da je Anette bila s Pilom ali zato nikad neću prežaliti što se rastala s Rodrigom. Oni su meni totalno :cerek:

Pila je meni grozan... :503: Uopšte nisu bili dobar par... :durica

mlac13
08.02.2013., 20:13
Mislim da Ana nije lani prekinula s Rafaelom, mislim da su se razišli tamo 2010. :misli:

marimar
08.02.2013., 20:15
Mislim da Ana nije lani prekinula s Rafaelom, mislim da su se razišli tamo 2010. :misli:

Ispravila sam :D A meni je još kao da su jučer prekinuli :mig:

Pila je meni grozan... :503: Uopšte nisu bili dobar par... :durica

Nemoj tako o Pili :mig: Pila je meni :cerek: :klopa: :Sex:
Ne zna kakav su bili par, ali ako ću suditi samo po slikama, meni su baš cakani :)

Aurora :)
08.02.2013., 21:15
Ispravila sam :D A meni je još kao da su jučer prekinuli :mig:Nemoj tako o Pili :mig: Pila je meni :cerek: :klopa: :Sex:
Ne zna kakav su bili par, ali ako ću suditi samo po slikama, meni su baš cakani :)

Jooj i meni je :cerek: :cerek: :cerek:

dennomon
09.02.2013., 16:23
Jel može nešto o La Mujer de Judas 2002...? :D

marimar
09.02.2013., 16:31
Jel može nešto o La Mujer de Judas 2002...? :D

Bile su zanimljivosti, uđi ovdje i idi prema kraju stranice :D
http://195.29.89.51/showthread.php?t=504442&page=18

dennomon
09.02.2013., 16:37
Bile su zanimljivosti, uđi ovdje i idi prema kraju stranice :D
http://195.29.89.51/showthread.php?t=504442&page=18

Hvala. :jumping:

Aurora :)
10.02.2013., 23:31
Može zanimljivosti o ovim glumcima:Sara Maldonado,Jorge Luis Pila,Aracely Arambula,Sebastian Rulli? :D

Alejandro^^
11.02.2013., 08:25
I mene zanimaju o Sari i ekipi :cerek:

Matilde
11.02.2013., 15:56
Da li su bile zanimljivosti o "Mujer de Madera"?

dennomon
11.02.2013., 15:57
Da li su bile zanimljivosti o "Mujer de Madera"?

Mislim da nisu... :ceka:

Matilde
11.02.2013., 15:59
Mislim da nisu... :ceka:

Ipak jesu,našla sam ;) stranica 71.

marimar
11.02.2013., 17:33
Tražili ste...:D

Aracely Arambula
- pravo ime joj je Aracely Arambula Jaques
- njezin put do slave započeo je sa 13 godina na jednom natjecanju ljepote
- iako je imala epizodne uloge u telenovelama “Prisionera de amor“ (1994), “Acapulco, cuerpo y alma“ (1995) i „Canción de amor“ (1996), pravi početak njezine glumačke karijere smatra se uloga u telenoveli “Canaveral de pasiones“ (1996)
- pobjednica je natjecanja ljepote 1993. koje je svojevremeno organizirao meksički časopis "El Heraldo"
- 2000. njezin album "Solo tuya"; nominiran je na dodjeli nagrada Billboard u kategoriji najboljeg albuma, dueta i pjesme.
- od 2005– 2009. bila je u vezi sa Luis Miguelom s kojim ima dva sina: Miguela (2007) i Daniela (2008). Od 2012. u vezi je s poznatim glumcem Sebastianom Rullijem. Povezivali su je i s glumcem Arturo Carmonom.
- Aracely je bila u dvogodišnjoj vezi sa glumcem i pjevačem Pablom Monterom, a zaljubili su se 2000. na setu sapunice “Abrazame Muy Fuerte“.
- časopis Playboy više joj je puta nudio ogromne pare da pozire gola, ali Aracely je svaki put odbila.
- nadimak joj je La Chule
- boji se buba i škorpiona
- ne podnosi krv
- piše pjesme i svira gitaru

Sara Maldonado
- pravo ime joj je Sara Maldonado Fuentes
- ima dva brata (Mario i Jesús) i sestru Fabiolu.
- visoka 166 cm.
- prvi put se poljubila sa 13 godina.
- da nije glumica bila bi balerina ili pijanistica što je na kraju krajeva i studirala
- pohađala je dvije godine sate glume u Televisinoj školi CEA
- pohađala je sate engleskog jezika 2004. u Vancouveru, Canadi.
- pobjednica je natjecanja ljepote koje je svojevremeno organizirao meksički časopis "El Heraldo"
- njezin životni moto jest uživaj u svakoj sekundi svog života
- najseksi muškarac: Tom Cruise
- imala je kraću ljubavnu vezu sa glumcima Mike Biaggio i Jorge Consejom.
- na malim ekranima debitirala 2001. u telenoveli "El juego de la vida" u kojoj joj je partner bio Valentino Lanus. Najbolji poljubac u nekoj telenoveli dao joj je upravo Valentino Lanus.
- nadimci su joj Sarita i Sari.
- najdraže životinje su joj konji.
- 13. prosinca 2007. udala se za Billyja Rovzara, a rastali su se 2011 nakon četiri godine braka
- pojavila se u videospotovima Luisa Fonsia (¿Quién te dijo eso?) i Glorie Trevi (Pruebamelo)

Jorge Luis Pila
- rođen u Čehoslovačkoj, ali već nakon 45 dana sa roditeljima se preselio na Kubi gdje je i proveo svoje djetinjstvo.
- počeci njegove karijere vezani su za manekenstvo s kojim se neko vrijeme bavio na Kubi. Sa 19 godina preselio se u Mexico gdje se nastavio baviti manekenstvom. Kasnije se priključio grupi plesača koja je pratila pjevačicu Yuri na njezinim koncertima; posao koji je trajao dvije godine. Danas i sam glumac priznaje da od te ljubavi nije ostalo ništa.
- budući da ga je oduvijek privlačio i svijet glume, upisao je Televisinu školu CEA.
- u svijetu telenovela debitirao je 1997. godine u telenoveli “Al norte del corazon“ u kojoj mu je partnerica bila Anette Michel, koja će mu kasnije postati suprugom u pravom životu. Jorge Luis i Anette su se vjenčali 2001 nakon četiri godine veze, ali i rastali nakon samo 4 mjeseca bračnog života. To je Jorgeu bio drugi brak, budući da je prije nje također bio oženjen. Prva žena zvala se Yasmine. Jorge Luis ima kćer Sabrinu, rođenu u ožujku 2007., plod ljubavne veze koja je završila 2008.
- bio je 6 mjeseci u ljubavnoj vezi sa glumicom Aurom Cristinom Geithner, koja je započela na setu sapunice “Secreto de amor“ (2001) gdje su glumili brata i sestru.
- smatra se dominantnim i odlučnim muškarcem. Za sebe kaže da nije ljubomoran i mačista, ali da voli imati kontrolu nad određenim stvarima.
- veliki je ljubitelj bejzbola
- nakon uloge u “Donde esta Elisa“, Jorge Luis i njegova partnrica Sonya Smith postali su jedan od najomiljenijih i najtraženijih parova u svijetu telenovela.
- 2011. časopis People en espanol uvrstio ga je na svoju listu "Los 50 más bellos".

Sebastian Rulli

- Puno ime mu je Sebastian Oscar Rulli.
- Karijeru je započeo kao model radeći u Milanu, Parizu, Zurichu i Miamiju.
- Odlično govori španjolski, a služi se i engleskim i talijanskim jezikom.
- Dobitnik je nagrade za najbolju sporednu ulogu na festivalu "Las Palmas de Oro" 2001. godine. (za ulogu Marca Vincija u telenoveli “Sin pecado concebido“)
- nakon srednje škole upisao je studj ekonomije koji je potrajao dvije godine kada se odlučio za karijeru na kazališnim daskama.
- od 2007-2011.bio je u braku sa Ceciliom Galliano s kojom ima sina Santiaga. Od 2012. Sebastian je u vezi sa glumicom Aracely Arambulom.
- dobitnik nagrade ACE za najboljeg glumca u telenovelama “Un gancho al corazon“ (2010) i “Teresa“ (2012)
- u mladosti je bio stravstven sportaš tako da i danas slobodno vrijeme često provodi igrajući tenis, squash, nogomet, golf ili se vozi biciklom. Naravno, tu je i neizbježno surfanje internetom.
- na glasu je kao nepopravljivi ženskar i nema glumice s kojom ga nisu povezivali: sa Barbarom Mori i Taniom Vasquez za vrijeme “Rubi“, sa Marlenom Favelom dok su snimali “Contra viento y marea“ (2005)
- časopis People en espanol svojevremeno ga je uvrstio ga na popis “Los 50 mas bellos“

+

Maritza Rodríguez
Maritza Rodríguez Gómez kolumbijska je glumica, pjevačica i model. Maritza je odrasla u obitelji s tri brata i tečno govori engleski i španjolski jezik. Na televiziji se pojavljuje početkom 90-ih godina kao model. Otkrivena je slučajno dok je jedan dan šetala ulicom. Tada ju je ugledao jedan producent i pozvao da sudjeluje u videospotu grupe Bananas za pjesmu Muneca. Istodobno počinje razvijati svoj vlastiti posao, modnu liniju kozmetičkih proizvoda. Vlasnica je i modne agencije Castin Models u Bogoti. Svoju prvu televizijsku ulogu ostvarila je 1995. u telenoveli “Mascarada“. Prvu glavnu ulogu ostvarila je 2001. u telenoveli “Amantes del desierto“, a partner joj je bio Francisco Gattorno. Maritza se 2005. udala za Joshuu Mintza, koji je jedan od predsjednika strateškog razvoja lanca TV Telemundo. Trenutno živi i radi u Miamiju na Floridi.

Osvojila je brojne nagrade:
2000 Premio actriz internacional de la revista Telenovela de Bulgaria por "La revancha".
2002 Premio India Catalina a la Mejor actriz protagónica por "Amantes del desierto".
2003 Premio TVyNovelas a la Mejor actriz protagónica por "Milagros de amor".
2011 Premio Miami Life Awards como Villana del Año por "Perro amor".
2012 Premio Tu Mundo como Mejor Actriz Protagonista por "La casa de al lado".

Lola 27
11.02.2013., 18:26
E Rull ti nije oženjen sa Arceli,bilo je nekih traćeva o tome ali kasnije je on rekao da nisu se oženili u Las Vegasu.:mig:

Aurora :)
11.02.2013., 18:30
Hvala ti puno :cerek:

dennomon
16.02.2013., 14:59
Jel može nešto o Leonor Arango?

Hvala. :D

la dona
16.02.2013., 15:03
Ako može zanimljivosti o Valentinu Lanusu :D

Alejandro^^
16.02.2013., 16:21
Hvala ti za Saru puno! :s :s

marimar
18.02.2013., 15:57
Ako može zanimljivosti o Valentinu Lanusu :D

- puno ime mu je Luis Alberto López Ayala
- ima tri sestre; Margarita je zubarica, Monika fotografkinja, a Sandra se bavi trgovinom. On je jedini sin i drugo dijete u obitelji.
- otac Luis Alberto Lopez bio je računovođa, a majka Margarita ekonomistica.
- Valentino je veliki ljubitelj glazbe, a izrazito dobro svira saksofon.
- na nagovor roditelja upisao je studij informatike. Čak je i završio sedmi semestar, no tada je odustao.
- iako su otac i majka željeli da krene njihovim stopama, on je odabrao modne piste, glazbu i glumu, što se pokazalo kao dobar izbor.
- Sa 17 godina odlučuje da živi sam. Počinje da se bavi modeliranjem kako bi platio školovanje. Jedno vrijeme radio je kao animator u diskoteci i živio sa glumicom Maki, danas suprugom Juana Solera.
- Producent Andre Baren bio je prvi koji je vjerovao u njega i njegov talenat, pripremao ga je za glazbenu karijeru, ali je taj projekat propao. Kasnije je upisao Televisinu školu glume i dobio šansu da se proslavi.
- profesionalnu karijeru započeo je pod imenom Valentino Mazza.
- glumački debi u telenovelama imao je 1997. kada ga je producentica Carla Estrada pozvala da igra u seriji “María Isabel“
- 2001. Pedro Damian ga poziva da igra u telenoveli za mlade “Primer Amor... a mil por hora“, koja mu je donijela nagradu TVyNovelas za muško otkriće godine te najbolji poljubac sa Anom Layevskom, s kojom je glumio u seriji. Ana i on te iste godine osvojili su i nagradu Eres.
- da nije glumac bio bi astronaut, psiholog ili operni pjevač.
- jedan od nadimaka mu je “Piojo“ (uš) :D
- najtužniji trenutak u životu bio mu je prekid sa Jacky Bracamontes, a najsretniji kada je majci kupio auto.
- ne voli gužvu, otmjene zabave, ne izlazi u diskoteke...
- bio je u višegodišnjoj ljubavnoj vezi sa glumicom Jacqueline Bracamontes

Bili su u vezi cetiri i pol godine (2000-2005), planirali su vjenčanje i veliku obitelj. Nakon raskida, oboje su uporno poricali da su se rastali zbog treće osobe. Nekoliko godina kasnije, dok su snimali telenovelu "Las Tontas No Van al Cielo", Valentino je progovorio o pravim razlozima njihovog rastanka: "Jacqueline je željela da napravi korak naprijed i da naša veza postane ozbiljnija, a ja nisam bio spreman na to i zbog toga smo stavili točku na našu ljubav“

- U rujnu 2008. odlazi u Los Angeles na usavršavanje glume. Tamo upoznaje američku glumicu Amber Heard, sa kojom je bio u vezi nekih deset mjeseci.
- Među Valentinovim djevojkama spominju se manje poznate Renata i Veronica Castillo. Povezivali su ga i sa glumicama Vanessom Guzmanom (Amar otra vez, Alborada) te Camilom Sodi (Inocente de ti). Imao je i kraću vezu sa glumicom Ariadne Diaz, partnericom iz telenovele “Llena de amor“ (2010)
- Valentino se okušao i u produkciji. Producent je filma “Véritas, el príncipe de la verdad“ te dokumentarnog filma 'Artesanos'.Ovaj poprilično šokantan dokumentarac govori o majanskoj kulturi i njihovim predikcijama o svršetku svijeta. Film progovara i o legendama te drevne civilizacije.
- bavi se i humanitarnim radom. Godinama pomaže siromašnoj djeci da se uklope u društvo. Aktivan je u međunarodnoj organizaciji Greenpeace koja pokušava da zaštiti kitove i šume. Član je fonda Interneton koji promovira mir i hranom pomaže siromašne ljude.
- On je profesionalni fotograf i strastveni putnik, a svoje fotografske radove koji su nastali unazad 15 godina (preko 3000 fotografija) izložio je u Madridu krajem 2011.
- dobar je prijatelj sa Anahi
- njegova karizma i način glume smjestio ga je među omiljene glumce.
- do sada je glumio u 14 telenovela
- omiljena glumica mu je Mila Jovovich :D (možda se to u međuvremenu promjenilo), a omiljeni glumac Al Pacino.
- za ulogu Diega u telenoveli “Amar sin limites“, dobio je priznanje časopisa Fama u kategoriji najboljeg međunarodnog glumca.
- trebao je glumiti Juliana Huertu u telenoveli “Mi pecado“ (2009), uloga koju je na kraju dobio Eugenio Siller.
- voli crveno vino.
- njegovo utočište je Španjolska, gdje je uostalom jedno vrijeme pohađao satove glume i fotografije.


Jel može nešto o Leonor Arango?
Hvala. :D

Ne znam tko je ta glumica. Natukni mi gdje je glumila da ju lakše pronađem :), s obzirom da nema puno podataka o njoj, a osim toga izbacuje mi više njih pod tim imenom :p

dennomon
18.02.2013., 16:17
Ne znam tko je ta glumica. Natukni mi gdje je glumila da ju lakše pronađem :), s obzirom da nema puno podataka o njoj, a osim toga izbacuje mi više njih pod tim imenom :p

Glumila je Elviru u Amores de Mercado ... :zubo:

la dona
18.02.2013., 16:31
@marimar, puno ti hvala na ovim zanimljivostima za Valentina :kiss: Baš ima dosta :top: :s neke sam znala, a neke sam tek saznala, kao npr. da je on trebao glumiti Juliana u Mi pecado, a šteta što nije :D
Oo za ulogu Diega dobio priznanje za najboljeg međunarodnog glumca :cerek: I da, 2007. je bio nominiran na Premios Tv y Novelas za najbolju mušku ulogu (Diego - ASL), skupa s Karyme Lozano koja je nominirana za najbolju žensku ulogu, pjesma Disparame, dispara je također nominirana, kao i Sabina Moussier i Rene Strickel za najbolje antagoniste.

marimar
18.02.2013., 19:29
Jel može nešto o Leonor Arango?

Stvarno je teško naći nešto o njoj, pogotovo neke zanimljivosti, ali evo što sam iskopala :)


Kada je Leonor Arango završila srednju školu u svom rodnom gradu Manizales, prvotno je htjela biti umjetnica, ali kako nije bila sigurna koje područje izabarati, odlučila je upisati Školu likovnih umjetnosti. No, nakon prve godine studija shvatila je da želi biti glumica, a ne slikarica. Otputovala je u Bogotu kako bi postigla taj cilj. Prvo je dijete u obitelji, ali ne i jedino. 1982. upisala je kazališnu školu. Sudjelovala je u nekoliko produkcija, od kojih je najvažnija ona “La casa de narda Alba“ s kojom je bila na nacionalnoj turneji. Paralelno se pridružila kazališnoj predstavi “El Buho“ (Sova). Za to vrijeme Leonor je živjela sama i svaki slobodni trenutak koristila je za posjet obitelji. Nakon što je diplomirala, krenila je u potragu za novim horizontima, produkcijama...U toj fazi stekla je prijateljske odnose sa glumcima poput Jairo Camarga, Gerarda Calera, Diega Alvareza i pokojne Vicky Hemández, koja će kasnije postati njezina kuma za ulazak na male krane, jer jednom kad je kazališna sezona završila, Vicky nije oklijevala da ju upozna sa producentom Carlos Duplatom s kojim je surađivala u više navrata. 1984. Leonor se okušala na televiziji kao voditeljica programa Dialogando i Revivimos nuestra historia. Sreća je jednostavno bila na njezinoj strani i od tada se nije udaljavala sa malih ekrana. 1985. debitirala je u telenoveli “Notas de sociedad“, ali uloga koja ju je učinila poznatom bila je ona u seriji “El siete mujeres“ (1986). Udana je za nekad redatelja, a danas sveučilišnog profesora, Fernanda Veleza. Velika joj je želja jednoga dana vratiti se u kazalište.

Glumila je u telenovelama “La viuda del blanco“ (1996), “Francisco el matematico“ (1999), “Amantes del desierto“, “Lorena“ (2005) i "Amores de mercado", a njezini zadnji projekti su serije "Aqui no hay quien viva" i "A corazon abierto". U svojoj karijeri jednako dobro je odigrala i pozitivne i negativne uloge.

The end :mig:

dennomon
18.02.2013., 19:35
@marimar - Hvala puno! :jumping:
Samo, jel umrla ili je još živa?

marimar
18.02.2013., 19:57
@marimar - Hvala puno! :jumping:
Samo, jel umrla ili je još živa?

Pa čini se da je još živa :D Da je umrla, vjerojatno bi nešto našla u vezi njezine smrti :mig:

dennomon
18.02.2013., 20:05
Pa čini se da je još živa :D Da je umrla, vjerojatno bi nešto našla u vezi njezine smrti :mig:

Odlično, hvala ! :D

Alejandro^^
18.02.2013., 20:08
Moze zanimljivosti o:
La mujer de Judas 2012
Una maid en Manhattan
Angelica pecado
Mujer de madera?
Hvala :D

marimar
18.02.2013., 20:15
Moze zanimljivosti o:
La mujer de Judas 2012
Una maid en Manhattan
Angelica pecado
Mujer de madera?
Hvala :D

A jesi skroman :) Čeka me puno posla :D Iako imam zanimljivosti o svima njima na španjolskom, ipak ih treba prevesti na hrvatski.

O "Mujer de maderi" su ti bile zanimljivosti, uđi ovdje :mig:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=504442&page=71

WitchHunter
19.02.2013., 14:38
@Marimar mogu li molim te zanimljivosti od Aztecinih A corazon abierto i Amor cautivo,te od Venevisiona Quien eres tu? :D

marimar
19.02.2013., 14:43
@Marimar mogu li molim te zanimljivosti od Aztecinih A corazon abierto i Amor cautivo,te od Venevisiona Quien eres tu? :D

Možeeee, ali morat će te se malo strpiti, i ti i @Alejandro :mig:, dosta je to telenovela za mene :D

WitchHunter
19.02.2013., 15:01
Možeeee, ali morat će te se malo strpiti, i ti i @Alejandro :mig: pa ipak je dosta telenovela za mene :D

Oke,samo polako. :kiss:

dennomon
19.02.2013., 23:09
@marimar - Samo polako... :bicedobro: :mig:

LOST01
20.02.2013., 18:50
Jel može zanimljivosti o Amor en custodia (Argentina) ?

Sapunicar
22.02.2013., 01:28
Može li o Larinom izboru?

Matilde
22.02.2013., 17:48
Može li o Larinom izboru?

Da,ali o prvoj sezoni.

marimar
22.02.2013., 18:48
Moze zanimljivosti o:
Una maid en Manhattan


Una Maid en Manhattan (2011/12)
- snimljena prema filmu "Maid in Manhattan“ (2002) u kojem su glavne uloge tumačili Jennifer Lopez i Ralph Fiennes.
- prvu epizodu gledalo je 1,579, 000 gledatelja (6.8% ), a zadnju 2,100, 000 (9.6 %) što je čini jednom od najgledanijih Telemundovih telenovela ikada.
- Na dodjeli nagrada Tu mundo 2012, osvojila je njih dvije: za najbolju koprotagonisticu (Wanda D´Isidoro) i najboljeg mladog glumca (Jorge Eduardo)
- na prvim slikama, kada je projekt tek najavljen, kao glavni protagonisti pojavili su se glumci Sandra Echevarria i Rafael Amaya.
- Debi Shalima Ortiza u nekoj telenoveli španjolskog govornog područja, a glumi Franka Varelu.
- Sergio Mayer trebao je glumiti glavnog negativca, ali morao je odustati od uloge jer je u to vrijeme bio svjedok nekog suđenja u Mexicu.
- pjevač Lupillo Rivera pojavljuje se u maloj ulozi, a glumi samog sebe. Specijalno za seriju odpjevao je i dva svoja velika hita;El enamorado i Quién fuera él
- Liz Gallardo u telenoveli tumači lik Leticije, ulogu koju je skoro odbila jer ne voli obrade telenovela.
- naslovnu pjesmu "Amor sin final" izvode glavni protagonisti ove telenovele Litzy i Eugenio Siller

P.S. Bit će nešto i o ostale dvije, ali ima dana :D


@Marimar mogu li molim te zanimljivosti od Aztecinih A corazon abierto i Amor cautivo,te od Venevisiona Quien eres tu? /

Amor cautivo (2012)
- orginalna priča, bazire se na istinitim događajima, a snimljena je prema knjizi Lejana como el viento, venecuelanske spisateljice Laure Visconti
- nakon deset godina rada na malim ekranima, za Marimar Vegu ovo je bila prva uloga glavne protagonistice.
- producent telenovele je Fernando Sarinana, poznat po radu na produkcijama “Amar te duele", (2002) i "Huérfanas" (2011).
- prva telenovela koju je Arap Bethke snimio za Aztecu.
- u telenoveli glume brat i sestra u pravom životu: Fernando Ciangherotti ( Jorge Bustamante) i
Vanessa Ciangherotti (Ángela)
- ulogu negativke Victorije Arizmendi de Bustamante utjelovila je Patricia Bernal, majka meksičke filmske ikone Gael García Bernala.
- ulogu Susane Ruiz utjelovila je sestra glumice Lorene Rojas; Mayra.
- serija se trenutno prikazuje u dvije zemlje: Panami i SAD-u
- kao specijalni gost telenovele pojavljuje se glumac Juan Manuel Bernal (Nicolas Santacruz)
- Andres Palacios se naknadano pridružio seriji u ulozi Javiera del Vallea. Marimar i Andres glumili su zajedno u seriji “Noche eterna“ (2008) te 2009. u telenoveli “Eternamente tuya“
- prva epizoda imala je gledanost od 6.8%, a zadnja od 7.6%.
- naslovnu pjesmu «Amor Cautivo» izvode Julio Preciado i Myriam Montemayor

¿Quien eres tú? (2012/13)
- snimljena u koprodukciji R.T.I-ija i Televise
- priča se bazire na telenoveli “La usurpadora“ (1998)
- prvotni naziv serije bio je La Otra Cara.
- prodana u više od 15 zemalja svijeta
- prva glavna uloga u karijeri Juliana Gila.
- nakon niza uloga negativaca, Julian Gil za promjenu tumači lik pozitivca.
- iako im je ovo prva zajednička suradnja, Laura i Julian se poznaju odprije.
- zbog glavne uloge u ovoj telenoveli, Laura Carmine napustila je telenovelu “Amor Bravio“, gdje je tumačila negativku Ximenu.
- Laura po prvi put u karijeri tumači dvostruku ulogu; sestre blizanke Nataliju i Veronicu.
- prva uloga negativke u karijeri Marisol Del Olmo (Lucia Sabina)
- naslovnu pjesmu «¿Quien eres tu?» izvode Natalia Quintana i Hector Tobo.
- postigla veliki uspijeh u Dominikanskoj Republici, Urugvaju i Boliviji. Dominikanska Republika je ujedno i prva zemlja koja je prikazala ovu telenovelu.
- nakon samo 7 prikazanih epizoda, telenovela je maknuta sa TV kanala UniMas (SAD) zbog slabe gledanosti.

P.S. "A corazon abierto" ostaje za neki drugi put :mig:


Jel može zanimljivosti o Amor en custodia (Argentina) ?

Amor en custodia (2005)
- autorica serije je uspješna scenaristica Marcela Citterio (Patito feo, Amor en custodia, Se dice amor, Salvador de mujeres)
- priču su napisali Martin Hahn i Paz Aguirre po kojoj glavni protagonisti serije nose ime, odnosno prezime (Paz Achaval Urien/Juan Manuel Aguirre)
- uspjela nadmašiti gledanost uvozne “Pasion de Gavilanes“, koja je u čitavom svijetu postigla ogroman uspijeh.
- Osvaldo Laport i Soledad Silveyra, već su se i prije ove telenovele dokazali kao par na malim ekranima i to 2000. u telenoveli “Campeones“.
- Sebastian Estevez, koji ovdje glumi Pacheca, gostovao je u meksičkoj verziji ove telenovele gdje je glumio Barbarinog (Paola Nunez) dečka i zaštitara.
- ulogu Barbare prvotno je trebala glumiti Julieta Prandi, ali budući da je glumica pred snimanje dobila napad panike, zamjenjena je Melinom Petriellaom.
- naslovnu pjesmu Custodio de este amor izvodi Pablo Tamagnini
- prva epizoda imala je gledanost od 16%, a zadnja 29.9%. U prosjeku je seriju gledalo 23% gledatelja!
- najuspješnija argenitnska telenovela 2005., a zadnja epizoda gledala se uživo iz kazališta Gran Rex, kao što je to bio slučaj i 2003. sa telenovelom “Resistire“
- 2007. osvojila nagradu Martin Fierro u kategoriji najbolje telenovele i glavnog glumca (Osvaldo Laport)
- postoje 3 remake ove telenovele: 2006. “Amor en custodia“ (Mexico, Azteca), 2009. “Amor en custodia“ (Colombia) a trenutno se prikazuje Televisin remake “Amores Verdaderos“.

Može li o Larinom izboru?
Pa ona baš i ne spada u latino zanimljivosti, ali pokušat ću nešto iščeprkati :)

plavusaxxxxxx
21.04.2013., 23:29
Svoje sudbonosno DA, su ove subote rekla čak dvije Televisine glumice!!!
Ludwika Paleta: http://masquetelenovelas.blogspot.com/2013/04/ludwika-paleta-contrae-nupcias-con.html

Florencia de Saracho: http://masquetelenovelas.blogspot.com/2013/04/florencia-de-saracho-vive-boda-de.html

Nata-SilvaFan
21.04.2013., 23:34
Najbolje mi kod Palete piše kao na privatnoj ceremoniji a onda dolje nabrojena hrpa poznatih. Po meni ak je privatna ceremonija onda samo najuži krug obitelji :lol:

A Flor je preluda....stigla je jučer još imati i twcam dok se šminkala. Legendarna je

plavusaxxxxxx
21.04.2013., 23:36
A Flor je preluda....stigla je jučer još imati i twcam dok se šminkala. Legendarna je

daaaaaaaaaa:lol: bacila sam malo pogled jučer na Twittcam i baš sam se zabavila!!!:lol: još u Acapulcu, pa nije mogla odabrati bolje mjesto za svadbu!!! :s:cerek::cerek: blago njezinim uzvanicima!!! :D

Nata-SilvaFan
21.04.2013., 23:40
Samo što je djeveruše morala skupljat po cijelom gradu :lol:. Silvia na jednom kraju, Diazica na drugom a ceremonija pomaknuta za ako sam dobro skužila pol sata ili sat ranije :lol:

pipa
21.04.2013., 23:49
Da za Flor sam znala da se udala jucer i za twitcam ali za Ludviku nisam
procitala sam danas a vjencanje je bilo strogo cuvano i nitko nije smio snimati vjencanje tako nekako....

Sve glumice imaju decke politicare ocito su hit u MX :lol:

ajde Flor si je nasla poslovnog covjeka ona je izuzetak :D

Nata-SilvaFan
21.04.2013., 23:54
Dok nisam vidjela fotku opet sam je po imenu pobrkala sa sestrom. Nikako da naučim po imenu koja je koja. Jer jednu volim drugu ne. I sad sam utvrdila. Domenicu volim a ovu ne :lol:.

Ja ne mogu zamisliti Flor udanu :rofl:.

pipa
22.04.2013., 00:06
Sad vidjeh slike s Florinog vjencanja prelijepa mladenka :cerek:

i imala je bolje goste od Ludvike koliko sam primjetila...

Ja isto mjesam sestre Paleke

Ludvika je glumila u MEPS-u a Domenika u TDA jel tako?

Nata-SilvaFan
22.04.2013., 00:07
Ne...Domenica je bila u MEPSU i Otimačici a ne znam koja je u TDA

Da Flor je imala dosta dobrih gostiju :lol:

pipa
22.04.2013., 00:14
Znaci Domenica je glumila u svim tim serijama a ja mislila da je Ludvika
glumila u TDA sve sam pomjesala :lol: :lol:

Zbunjuju te sestre Paleke :rofl:

Ima li koja slika s Silvijom na Florinom vjencanju?

Nata-SilvaFan
22.04.2013., 00:16
http://instagram.com/p/YYcylOzMH2/#

Ne sviđa mi se.

A na ćetopicu sam ti ostavila pozdrav. Odoh

Paloma Negra
22.04.2013., 11:13
Curke, Dominika je glumila i u TDA, znam mada seriju nisam gledala:D A Ludwiku znam iz Nina amada mia i Duelo de pasiones. I ja sam njih brkala do prije par godina, ali sam se naučila koja je koja:D

x files agent
22.04.2013., 11:17
ja njih ne mješam Dominika je ona crna(Otimačica,i glumila u onom MEPS-u onu malu koju Lucero poslal u ludaru jel tak?) a Ludvica je ona iz Nina amada Mia(tu sam je jedino gledala i nikad više vidla na ekranima,sjećam se da mi je tam bila super jer je imala neki bahati lik:rofl:)

Paloma Negra
22.04.2013., 11:20
Sve si točno napisala, bravo @Iksice:klap::D

x files agent
22.04.2013., 11:25
brate mili al sam pametna:klap::headbang:

Nata-SilvaFan
22.04.2013., 12:44
Pa na curu :lol:.

I ja sam Ludvicu gledala sam u Nina amada mia i nisam je podnosila. A i ja nju stalno miješam s Anom Layevskom

Alejandro^^
28.04.2013., 11:57
Evo imam jednu zanimljivost.
Naime scena u kojoj Leonela umire u Rosa Salvaje identična je onoj u kojoj Elias umire u Maria Mercedes.
Dakle istu scenu su skopirali u 2 telenovele :)
http://www.youtube.com/watch?v=-PIrqsh0Iqo

friend
29.04.2013., 00:42
„O Clone” (2001), „Rebelde Way” (2002) i „Pablo Escobar: El Patrón del Mal”
ušle na listu serija koje su obeležile istoriju televizije u poslednjih 50 godina

http://www.dodaj.rs/f/b/u9/3XJjPfTx/50miptv.jpg

Organizatori MIPTV-a, jednog od najvećih svetskih audio-vizualnih sajmova, koji se održava svake godine u Cannesu, su povodom 50-odišnjice sajma sastavili listu najboljih televizijskih programa poslednjih 50 godina. U "Top 50 serija" su produkcije koje su se trajno urezale u istoriju televizije. Među njima su "Klon" (2001), "Rebelde Way" (2002) i "Pablo Escobar: El Patron del mal" (2012), koji je zatvorio popis.

Ostali naslovi koji su bili na listi u seriji "Desperate Housewives" (2004), reality-show "Idol" (2002), Big Brother (1999), britanska verzija kviza "Milioner" (1998), film "Dragon Ball Z "(1996), humoristička serija "Prijatelji" (1994) i "The Thorn Birds" (1983), "Dallas" (1978), "Star Trek" (1966), dok je najstariji u popisu, japanski anime crtani "Astro Boy" (1963).

JimmyB
29.04.2013., 13:49
Drago mi je zbog Klona. :cerek:

friend
29.04.2013., 18:48
I meni je. Koliko god da je imala dosadnih momenata, serija je :s :s

"Rebelde way" mi je isto veoma drag. A "Escobara" nisam ni privirio.

plavusaxxxxxx
06.06.2013., 23:20
"Visita a las Instalaciones de Televisa San Ángel" http://www.youtube.com/watch?v=ZLg9AHG19U0&feature=player_embedded

Matilde
07.06.2013., 16:08
"Visita a las Instalaciones de Televisa San Ángel" http://www.youtube.com/watch?v=ZLg9AHG19U0&feature=player_embedded

Aaa..Angelica Rivera,sigurno je bila ponosna kada im je sve pokazivala..
Cesar Evora..ljubi ruke :s...
Sofia Castro :D nadam se da ćeš biti uspješna kao svoja majka :mig:

Nata-SilvaFan
07.06.2013., 19:25
Ta Castro...jel to od Veronice Castro?

Meni je naravno najbolji i najdraži dio s ekipom iz La Tempestad i kad kažu Willu da liči na Brad Pitta :lol:

friend
07.06.2013., 19:29
Ne, od Castra reditelja, brata Veronice. :D

Nata-SilvaFan
07.06.2013., 19:30
Aaaa thanks. Nisam eto ni znala da su oni brat i sestra

plavusaxxxxxx
07.06.2013., 19:31
Aaa..Angelica Rivera,sigurno je bila ponosna kada im je sve pokazivala..

daaa sigurno!!! još su joj sigurno sce uspomene navrle...:cerek: samo eto, ljudi su zlobni i čitala sam same loše komentare, kao da je prvu damu Kinu trebala povesti u neki muzej i sl. a ne na Televisu!!!!!:facepalm:

Sofia Castro :D nadam se da ćeš biti uspješna kao svoja majka :mig:
Sofia mi je naljepša od njezine djece!!!!

Ta Castro...jel to od Veronice Castro?

Sofia Castro je kći od Angelice i José Alberta Castra (Veronicinog brata)

Meni je naravno najbolji i najdraži dio s ekipom iz La Tempestad i kad kažu Willu da liči na Brad Pitta
hahahaha

dennomon
07.06.2013., 20:08
Ja sam mislio da je Sofia Castro kćerka od Daniele Castro. :lol: :lol:

sweet ivi
07.06.2013., 21:11
Sofia Castro : D nadam se da ćeš biti uspješna kao svoja majka : mig :

Ne znam, za sada mi mala nikako ne sjeda :kava:

Sofia mi je naljepša od njezine djece!!!!

Sofi mi je ista Angie, baš su pljunute u faci :eek:
Ali mi ona nije baš nešto lijepa :ne zna:

Meni je ona srednja kćer, kaj je skroz plava, naj :)

Ja sam mislio da je Sofia Castro kćerka od Daniele Castro. : lol : : lol :

:rofl:

pipa
07.06.2013., 21:56
Ta Castro...jel to od Veronice Castro?

Meni je naravno najbolji i najdraži dio s ekipom iz La Tempestad i kad kažu Willu da liči na Brad Pitta :lol:

slazem se i meni je to najdrazi dio :)

Kineskinja je ocarana s Willom :D :cerek:

@plavuso ah ti komentari uvijek su gadni
pa sta ako ju je vodila tamo pa nije ju Angelica na silu odvela
nego je Kineskinja zeljela ici tamo koliko sam skuzila :p

ja bi rado bila na njenom mjestu bas joj zavidim :durica

Nina Victoria
15.06.2013., 13:27
Hej ljudi !
Nova sam ovdje,čitam temu,ali nisam bila prijavljena ....
Može nešto o Dame chocolate,ne mogu naći ?:cerek:

marimar
23.06.2013., 21:13
Jeste li znali...
1. da je Barbara Mori trebala glumiti sa Jackijem Chanom u trećem nastavku američke komedije Gas do daske?

2.da je Veronica Castro odbila glavnu ulogu u telenoveli “La Madrastra“ uz obrazloženje kako današnje telenovele nisu niti do koljena onima iz zlatnog doba meksičkih melodrama?

3. da je Gabriela Spanić jedna od rijetkih glumica koja pročita sva pisma svojih obožavatelja , a potom ih sprema i uvezuje jer ih smatra svojim najvećim blagom.

4. da je glumica Arlette Pacheco (Lilia u “Rubi“) u 90-ima bila u braku sa pokojnim komičarem Raulom Valeom, kasnije suprugom Angelice Marie i otac Angelice Vale, s kojim je imala i dvoje djece?

5. da je Claudia Islas (Amparo u telenoveli “Marisol“) nekada nosila titulu meksičke "Brigitte Bardot", a danas zivi veoma skromno? Jedno vrijeme se bavila prodajom nakita, ali je morala prodati svoju zlatarnicu jer je zapala u velike dugove.

6. da će se nova telenovela Emilia Larrose “Libre para amarte“ moći istovremeno pratiti i na radiju putem Xeq Radio stanice na 940 AM. Ovo je prvi put u povijesti meksičke televizije da se telenovela emitira istovremeno na TV-u i putem radija tzv. "Radiotelenovela".

7. da je Pablu Montero ponuđeno sudjelovanje u američkoj verziji plesa sa zvijezdama “Dancing With The Stars“, ali je on to odbio zbog nepoznavanja engleskog jezika i predložio Williama Levya kao zamjenu, što se na kraju pokazalo dobrom odlukom. William je osvojio 3. mjesto.

O najpopularnijoj meksičkoj kabaretskoj predstavi Aventurera
http://www.stavi-sliku.info/image/QwH
http://www.stavi-sliku.info/images/2013/06/23/Fotograf7.jpg
http://www.stavi-sliku.info/image/QYY
http://www.stavi-sliku.info/images/2013/06/23/Fotografija7558.jpg
http://www.stavi-sliku.info/images/2013/06/23/Fotografija7561.jpg
http://www.stavi-sliku.info/images/2013/06/23/Fotografija7557.jpg
http://www.stavi-sliku.info/images/2013/06/23/aventureras590x395.jpg

+

La Mujer del Vendaval (2012/13)
- remake venecuelanske telenovele “Un Esposo Para Estela“ (2009)
- djelom se bazire na izvornom djelu venecuelanskog pisca Ángel del Cerra pod nazivom “Vendaval“ (Bura) koji je napisao Camilo Hernández.
- kao mogući naziv serije spominjao se “Vendaval De Amor“
- uloge Luiciana i Nise prvotno su bile ponuđene glumcima Fernandu Allendeu i Danni Paoli, ali oboje su odbili uloge.
- prva negativna uloga u karijeri Zoraide Gomez
- druga negativna uloga u karijeri Florencie de Saracho nakon “JQTA“ (2008) i njezina četvrta suradnja sa producenticom Mapat (2005. Piel de otono, 2007. Yo amo a Juan Querendon, 2008. Juro Que Te Amo) te treća zajednička suradnja sa Jose Ronom nakon što su zajedno glumili u “JQTA“(2008) i “CME“ (2010)
- Osvaldo de Leon prvotno je izabran za ulogu Camila, ali on je u zadnji tren odustao od uloge i ona je pripala Kolumbijcu Javieru Jattinu, kojem je ovo ujedno i debi na meksičkoj televiziji.
- treća zajednička suradnja Jose Rona i Ane Berthe Espin nakon “Codigo Postal“ (2006/07) i “La que no podia amar“ (2010)
- glavni protagonisti serije, Ariadne Diaz i Jose Ron svoju ljubavnu priču sa malih ekrana prenijeli su i u stvarni život. Ariadne i Jose glumili su zajedno i u telenoveli “Muchachitas como tu“ (2007)
- Glumica Maria Marcela, koja je u telenoveli utjelovila lik Silvane, Alessandrove majke, u stvarnosti je sestra producentice Mapat i pojavljuje se u svim njezinim telenovelama.
- LMDV je ujedno i ljubilarna 10 telenovela koju je producirala Mapat.
- naslovnu pjesmu Como estar sin ti izvodi Carlos Baute, dok se na izlaznoj špici pojavljuje pjesma Se me desgarra el alma, a izvodi ju Jorge Gallegos, koji u seriji glumi lik Lencha Quiñóneza, a znamo ga i kao Euletaria iz “Amor Bravio“.
- u ulozi glavnog protagonista spominjao se Sebastian Rulli, a u ulozi glavne protagonistice Maite Perroni.
- ulogu odvjetnika Antonia Figuerosa utjelovio je stric glumice Mariane Van Rankin (LuzMa u AB) , Jorge Van Rankin.
- jedna od redateljica serije Patricije Reyes Spinodle (Maria Lola iz “Uklete Mariane“) negdje na polovici serije napustila je snimanja, a na njezino mjesto došao je još jedan nama poznati glumac, i to ni manje ni više nego - Jose Elias Moreno, kojega smo donedavno gledali kao Leoncija u “Amor bravio“
- kao potencijalni izvođač naslovne pjesme spominjao se i Reik.
- telenovela je naknadno produžena.
- prva epizoda imala je gledanost od 22.1%.
- do sada prodana u 30 zemalja svijeta

Nata-SilvaFan
23.06.2013., 21:45
Znala sam ovo za Barbaru i za Spanićku.
Bilo je čak i slika gdje Gaby pokazuje sva ta pisma i te "knjige" u koje ih sprema

Ana Jacqueline
25.07.2013., 22:58
http://s7.postimg.org/jr9z1jiy3/25235026v_QQOz_C8m.jpg
(17/05/2010 - 14/01/2011)

Mogu neke zanimljivosti o brazilskoj noveli Passione (Globo; 2010)? :)

"Passione": Curiosidades (http://www.ofuxico.com.br/noticias-sobre-famosos/passione-curiosidades/2010/05/12-77066.html)

Članovi ekipe núcleo italiano snimali su od početka marta do početka aprila u Rimu i Toskani.

Totó (Tony Ramos) i Adamo (Germano Pereira) su posjetili Vatikan i Rim. Tokom njihove šetnje Rimom, prikazane su sljedeće znamenitosti: Anđeoska tvrđava, Koloseum, Rimski forum, Kapitol, Usta istine, Fontana di Trevi, Trg Navona, Panteon, Španski trg.

Članovi ekipe núcleo italiano najviše su snimali na lokacijama Toskane: Firenca, Siena, Montepulciano, Monticchiello, San Quirico, Pienza, San Galgano, Katedrala San Giovani Batista, Montechiaro, Monteriggioni, hotel "Locanda dell'Amorosa", željeznička stanica u Buonconvento(-u).

Više od 40 osoba (kostimografi, scenografi, producenti, glumci) uputili su na put u Italiju. Samo su Tony Ramos (Totó) i Germano Pereira (Adamo) snimali u Rimu.
Fernanda Montenegro (Bete), Mariana Ximenes (Clara), Reynaldo Gianecchini (Fred), Aracy Balabanian (Gemma), Daniel de Oliveira (Agnello), Leandra Leal (Agostina), Miguel Roncato (Alfredo), Marcelo Médici (Mimi) i Bruno Gagliasso (Berilo) snimali su samo u Toskani.

Producenti novele sarađivali su sa producentima iz Italije. Tokom tih mjesec dana snimanja, svakog dana bilo je skoro 100 osoba na setu. Snimalo se na 50 različitih lokacija, i bilo je prisutno više 200 italijanskih statista (svi su bili iz Siene).

Produkcija je u septembru počela sa odabirom lokacija. U novembru je jednu sedmicu trajalo snimanje berbe maslina. Tokom putovanja kroz Italiju, ekipa je snimila razne pejzaže. Uključujući i kad je kiša padala, snijeg padao, nebo se plavilo, i sunce sijalo iznad zelenih polja Toskane.

Silvio de Abreu (autor novele) predložio je gledanje filmova kao dio priprema karakterizacija likova.
Mariana Ximenes je gledala filmove Betty Davis i Brigitte Bardot, dok se pripremala za ulogu negativke Clare.
Reynaldo Gianecchini je gledao filmove "The Grifters", "American Gigolo" i filmove Alfred(-a) Hitchcock(-a), dok se pripremao za ulogu negativca Fred(-a).

(Nastavak prijevoda neki drugi put.)

Merlly
26.07.2013., 12:39
neznam ako je već bilo... zanimljivosti o Pasion? :misli: :D

Alejandro^^
26.07.2013., 13:10
Moze zanimljivosti o Mariani Seoane? :kokice: i o staroj televisinoj El maleficio ako ima negdje :)

Ana Jacqueline
04.08.2013., 14:13
http://s7.postimg.org/jr9z1jiy3/25235026v_QQOz_C8m.jpg
(17/05/2010 - 14/01/2011)

Mogu neke zanimljivosti o brazilskoj noveli Passione (Globo; 2010)? :)

"Passione": Curiosidades (http://www.ofuxico.com.br/noticias-sobre-famosos/passione-curiosidades/2010/05/12-77066.html)

Članovi ekipe núcleo italiano snimali su od početka marta do početka aprila u Rimu i Toskani.

Totó (Tony Ramos) i Adamo (Germano Pereira) su posjetili Vatikan i Rim. Tokom njihove šetnje Rimom, prikazane su sljedeće znamenitosti: Anđeoska tvrđava, Koloseum, Rimski forum, Kapitol, Usta istine, Fontana di Trevi, Trg Navona, Panteon, Španski trg.

Članovi ekipe núcleo italiano najviše su snimali na lokacijama Toskane: Firenca, Siena, Montepulciano, Monticchiello, San Quirico, Pienza, San Galgano, Katedrala San Giovani Batista, Montechiaro, Monteriggioni, hotel "Locanda dell'Amorosa", željeznička stanica u Buonconvento(-u).

Više od 40 osoba (kostimografi, scenografi, producenti, glumci) uputili su na put u Italiju. Samo su Tony Ramos (Totó) i Germano Pereira (Adamo) snimali u Rimu.
Fernanda Montenegro (Bete), Mariana Ximenes (Clara), Reynaldo Gianecchini (Fred), Aracy Balabanian (Gemma), Daniel de Oliveira (Agnello), Leandra Leal (Agostina), Miguel Roncato (Alfredo), Marcelo Médici (Mimi) i Bruno Gagliasso (Berilo) snimali su samo u Toskani.

Producenti novele sarađivali su sa producentima iz Italije. Tokom tih mjesec dana snimanja, svakog dana bilo je skoro 100 osoba na setu. Snimalo se na 50 različitih lokacija, i bilo je prisutno više 200 italijanskih statista (svi su bili iz Siene).

Produkcija je u septembru počela sa odabirom lokacija. U novembru je jednu sedmicu trajalo snimanje berbe maslina. Tokom putovanja kroz Italiju, ekipa je snimila razne pejzaže. Uključujući i kad je kiša padala, snijeg padao, nebo se plavilo, i sunce sijalo iznad zelenih polja Toskane.

Silvio de Abreu (autor novele) predložio je gledanje filmova kao dio priprema karakterizacija likova.
Mariana Ximenes je gledala filmove Betty Davis i Brigitte Bardot, dok se pripremala za ulogu negativke Clare.
Reynaldo Gianecchini je gledao filmove "The Grifters", "American Gigolo" i filmove Alfred(-a) Hitchcock(-a), dok se pripremao za ulogu negativca Fred(-a).

(Nastavak prijevoda neki drugi put.)

Naziv novele je izabran zbog strasti koju proživljavaju likovi Totó (Tony Ramos) & Clara (Mariana Ximenes). Osim toga, i zbog inspiracije iz Italije.

Inspiracija za novelu je vezana za italijansku kinematografiju, komedije i melodrame iz 40/50/60-ih godina prošlog stoljeća. Za autora novele (Silvio de Abreu), navedeni filmovi bili su ljudski, komični, realni i zaista neodoljivi.

Silvio de Abreu
Članovi njegove familije sa majčine strane su italijanskog porijekla. Poput npr., Mestieri i Ferreto, što su i imena likova u njegovoj noveli "A Próxima Vítima" (1995).

Tokom stvaranja likova núcleo italiano, za njih je Silvio napisao dijaloge na italijanskom jeziku. Zatim su glumci, u saradnji sa lektoricom/profesoricom Cecílijom Casini, vježbali dijaloge na italijanskom jeziku. Kasnije su u dijalozima neke preinake napravljene. Izbačeni su izrazi koji su isti, ali koji su imali različito značenje; kao npr.: prego (italijanski) = molim te, prego (portugalski) = ekser; radi izbjegavanja nesporazuma. Glumci su slušali italijansku muziku. I sve to radi što bolje interpretacije svojih likova (Italijana).

Diana (Carolina Dieckmann) je bila protagonistica novele. I već na početku novele upoznala je dva različita tipa (Mauro i Gerson), koji su se borili za njenu ljubav. Silvio de Abreu kaže "da Diana nije bila tipična protagonistica. Bila je dobra osoba, dobra kći, ali nije bila glupa (naivna). Miješala se u tuđe živote i sukobljavala se sa drugima".

Dva su sporta u noveli, biciklizam i automobilizam ('Stock Car' utrke), čiji je sponzor bila firma iz novele - 'Metalúrgica Gouveia'.
Cauã Reymond (Danilo), Kayky Britto (Sinval) i Gabriel Wainer (Chulepa) su morali ići na treninge iz biciklizma.

Gerson (Marcello Antony) je bio vozač automobilističkih utrka.
Radi što realnijeg prikaza auto utrka; Marcello je, tokom automobilističkog takmičenja 'Stock Car' (početkom 2010.), snimio scene kako upravlja trkaćim automobilom.
Poput slavnih vozača auto utrka, imao je svoje auto i svoju Fan Zonu (u kojoj su bili njegovi fanovi, slučajni prolaznici i novinari).
Scene utrke su snimljene na Autódromo Internacional José Carlos Pace (Interlagos, São Paulo).
Osim što je išao na časove iz vožnje - Stock Car, također je nabavio i licencu potrebnu da bi mogao učestvovati u auto utrkama.

Cauã Reymond, Gabriel Wainer, Marcello Antony (tj. njihovi likovi, kojima je sponzor bila firma - 'Metalúrgica Gouveia') sudjelovali su na biciklističkom takmičenju 'Copa Brasil de Ciclismo'.
Tokom snimanja scena navedenog takmičenja; osim 64 takmičara, učestvovalo je još 120 osoba, od toga 53 statista. Sedam kamera bilo je postavljeno na biciklističkoj stazi, jedna na pratećem motoru, jedna na helikopteru i dvije na sporednim stazama (pored ograda).

Novela se bavila i društvenim problemima. Autor novele namjeravao se pozabaviti društvenom kritikom; prije svega, nedostatkom etike, morala, kao i svim promjenama koje se dešavaju u savremenom društvu.
Dok je pisao novelu "Belíssima" (2005/06), primijetio je da su TV publici više zanimljivi negativci, nego pozitivci (protagonisti), novele.
Prema njegovim riječima, "to je promijenilo njegov pogled na zemlju u kojoj živi; i da akcenat novele nije bio na povratak morala, već promatranje/prikazivanje društva u kakvom živimo".

Mariana Ximenes je, prvi put u svojoj karijeri, glumila negativku.

Carolina Dieckmann, čiji je lik Dijana završila studij novinarstva i koja piše o ekstremnim sportovima, pratila je rad ekipe emisije 'Globo Esporte'.

U pisanju novele sudjelovao je i 37-godišnji Daniel Ortiz, autor koji je već dosta telenovela napisao za Televisu, i koji je prvi put radio za neku brazilsku producijsku kuću (Rede Globo).

Lokacije snimanja novele u São Paulo(-u): Morumbi, Jardins, Tatuapé, FAAP, Av.Paulista, USP e CEAGESP.
Pod režijom Luiz Henrique Rios(-a), snimano je od januara do marta u São Paulo(-u).

Mayana Moura, koja je glumila dizajnerku Melinu, posjećivala je 'São Paulo Fashion Week' i sarađivala sa dizajnerkom Glórijom Coelho.
Gledala je klasik "Gone With The Wind", radi što bolje interpretacije svog lika Meline, koja osjeća veliku strast prema Mauro(-u) (Rodrigo Lombardi).

Núcleo italiano: Tony Ramos (Totó), Aracy Balabanian (Gemma), Leandra Leal (Agostina), Daniel de Oliveira (Agnello), Germano Pereira (Adamo), Miguel Roncato (Alfredo), Marcelo Medici (Mimi) i Emiliano Queiroz (Nonno Benedetto) su, kod lektorice/profesorice Cecílije Casini, išli na časove italijanskog jezika.
Glumačka ekipa, koji su tumačili likove familije Mattoli, neko vrijeme proveli su na imanju (farmi) glumca Marcos(-a) Palmeira(-e) (Seu Cazuza @ "Saramandaia"). Na tom imanju učili su o poljoprivredi (muženje krava, uzgoj povrća).
Germano Pereira i Miguel Roncato su gledali filmove italijanske kinematografije, radi što bolje interpretacije svojih likova. Prije svega, filmove režisera Federico(-a) Fellini(-ja).

Maria Mexicana
04.08.2013., 17:42
"Visita a las Instalaciones de Televisa San Ángel" http://www.youtube.com/watch?v=ZLg9AHG19U0&feature=player_embedded

Kako su odvratni ti Meksikanci, pa stalno pljuju po Angélici i predsjedniku, ne kužim koga vraga su onda njega birali, ako je tako grozan :rolleyes: Ti su mi najbolji, šta samo kukaju, a kad treba izaći na izbore doma sjede :rolleyes:

I ja sam isto shvatila da je gošća htjela posjetiti Televisu... Da, Angélica bi ju sigurno prisilila i vukla na silu, kak da ne... A i po njoj isto, kao nema pojma o politici, nije kompetentna... Kaj je trebala na Politologiju možda? :rolleyes: Pa može se baviti čovjek i nečim drugim, a ne samo matičnim zanimanjem!

Mala Sofía neki dan imala predstavu u kazalištu, Angélica je stavila slike na face, bila je baš lijepa... Sofi je napravila predstavu sa Helenom Rojo, Erickom Elíasom i onim starim kaj je glumio Melesia, ne znam kak se zove.

I meni je ona Sofía najljepša, a i Fernanda i Regina su slatkice :) Baš me zanima kak glumi mala, nisam ju još gledala :)

Cijelo vrijeme sam bila uvjerena da je Lilianu u MEPSU glumila Ludovika Paleta, a sad mi velite da nije ona nego Dominika :rofl:

Nata-SilvaFan
04.08.2013., 20:03
Mare Melesio ti je Juan Ignacio Tarso

I da Domenica je glumila Lili. I bolje da je...jer ona mi je ok i dobra, Ludwika mi se ne sviđa

Alejandro^^
04.08.2013., 21:17
Mare Melesio ti je Juan Ignacio Tarso

Ispravak, Ignacio Lopez Tarso :mig:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSj-_KUZaXEBzGH_4s5-9IIesq0YkFJtbp9jHH2JVVU0kmkT32CuA

To je ta predstava :p

Nata-SilvaFan
04.08.2013., 21:20
A hebiga znala sam da je Ignacio i Tarso pa mi mahinalno došlo da je onaj njihov tipični Juan "nešto" pa reko Juan Ignacio :lol:

friend
05.08.2013., 15:33
Ana J. odličan post u vezi Passionea, hvala! :top:

Maria Mexicana
05.08.2013., 20:26
Ispravak, Ignacio Lopez Tarso :mig:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSj-_KUZaXEBzGH_4s5-9IIesq0YkFJtbp9jHH2JVVU0kmkT32CuA

To je ta predstava :p

Sofía mi uopće ne liči na sebe na posteru.

Alejandro^^
06.08.2013., 12:50
Sofía mi uopće ne liči na sebe na posteru.
Koja Sofia:confused:?
Na posteru su Helena Rojo, Elias, Ignacio Lopez i Sara Maldonado.

dennomon
06.08.2013., 19:12
Baš je Sara lijepa na posteru. :cerek:

friend
07.08.2013., 14:21
Mala zanimljivost. :D

Glumac Felipe Colombo (Manuel @ Rebelde Way) je sin Juan Carlosa Colomboa. (Armando @ Teresa)

friend
13.08.2013., 20:54
Još jedna zanimljivost :D

U "Los parientes pobres", Rogelio Guerra je igrao Lucerinog oca, a godinama kasnije su bili supružnici u MEPS-u.

https://www.youtube.com/watch?v=avO0qRNE3ao

Na 4.03 je scena kada Margarita šamara Albu.

Ista scena kada Violeta šamara Marielu u JQTA

https://www.youtube.com/watch?v=lQYvfXAggdE

upa222
13.08.2013., 22:22
U "Las aguas mansas", originalu od "Pasion de Gavilanes", Oscara je glumio Juan Sebastián Aragón koji je također glumio i u PDG (Armando).

x files agent
13.08.2013., 22:27
U "Las aguas mansas", originalu od "Pasion de Gavilanes", Oscara je glumio Juan Sebastián Aragón koji je također glumio i u PDG (Armando).

aje gle fakat :rofl: http://www.latin.cz/uvod/odkazy/screenshot/mansas/18.jpg

nisam znala da PDG je remejk:eek:

mlac13
13.08.2013., 22:36
Da, ovo sam već ranije pročitao da je Juan Sebastian Aragon u "Las aguas mansas" glumio Oscara, a bilo bi još ironičnije da je glumio Franca, kako ga u PDG-u nije podnosio.... :zubo:

@Iksica, da, PDG je remake LAM. :D

friend
13.08.2013., 23:01
U toj prvoj verziji je čak neki od braća Reyes umro, čini mi se baš Franco. I radnja se dešava 50-ih godina prošlog veka.

x files agent
13.08.2013., 23:12
da da sad se zapravo sjetih da u orginalu Franco je bio lik kojeg gledatelji nisu voljeli pa se ubili njegov lik kolko znam.To se neš sječam da sam pročitala,ko bi reko a Franco iz PDG nemože da ti nebude drag:cerek:

Jay&AmberFan
17.08.2013., 00:10
Evo par zanimljivosti vezane uz već snimljene telenovele.

Pogledajte koji su glumci bili izabrani za glavne uloge, pa su naposljetku zamijenjeni. :D

"Amar sin limites" - Jacqueline Bracamontes & Sebastian Rulli
"Dame chocolate" - Genesis Rodriguez & Martin Karpan
"Dona Barbara" - Gabriela Spanic & Christian Meier
"Cobras & lagartos" - Giovanna Antonelli & Fabio Assuncao / Mariana Ximenes & Bruno Gagliasso
"Cuidado con el angel" - Susana Gonzalez & Jose Luis Resendez / Rene Strickler
"Destilando amor" - Kate del Castillo & Fernando Colunga
"Eterna magia" - Murilo Rosa & Fernanda Vasconcellos
"Heridas de amor" - Sara Maldonado & Julio Camejo / Aracely Arambula & Guy Ecker
"LaLola" - Nancy Duplaa & Luciano Castro
"La verdad oculta" - Mayrin Villanueva & Carlos Ponce
"La viuda de blanco" - Lorena Rojas & Juan Alfonso Baptista / Lorena Rojas & Christian Meier
"Lola...erase una vez" - Iran Castillo & Patricio Borghetti / Sherlyn & Marco Mendez
"Marina" - Danna Garcia & Martin Karpan - Ivonne Montero & Mauricio Ochmann
"Mundo de fieras" - Sara Maldonado & Valentino Lanus (mlađi par)
"Pasion" - Adela Noriega & Fernando Colunga & Luis Roberto Guzman
"Paraiso tropical" - Claudia Abreu & Fabio Assuncao
"Pecados ajenos" - Lorena Rojas & Melvin Cabrera
"Rafaela" - Grettel Valdez & Rene Strickler / Grettel Valdez & Valentino Lanus
"Sete pecados" - Mariana Ximenes & Reynaldo Gianecchini
"Sinha moca" - Vanessa Giacomo & Danton Mello
"Sin verguenza" - Gaby Espino & Mario Cimarro
"Tierra de pasiones" - Gabriela Spanic & Francisco Gattorno
"Yo amo a Juan Querendon" - Eduardo Santamarina & Florencia de Saracho
"Zorro, la espada y la rosa" - Paola Rey & Christian Meier

Prvi nazivi telenovela:
"Amar sin limites" - Contigo si, Resistire
"Amores de mercado" - Mercado de milagros
"Cobras & lagartos" - Coracao de ouro
"Collar de esmeraldas" - Collar de perlas
"Corazon partido" - Encrucijada
"Cuidado con el angel" - Maria de Jesus
"Desejo proibido" - Milagres do amor
"Destilando amor" - Ardiente pasión
"Duelo de pasiones" - Flor del campo, Cruel destino
"Eterna magia" - Doce magia
"Heridas de amor" - Herida de amor
"La fea mas bella" - La suerte de la fea, Dulce amor
"La verdad oculta" - Nuestro secreto, El secreto, Tres pasiones
"Llena de amor" - Querida gorda
"Lola...erase una vez" - Floribella
"Mientras haya vida" - Luchando por la vida
"Montecristo" - El conde de Montecristo
"Muchachitas como tu" - Como tu
"Mundo de fieras" - Las hienas
"Olvidarte jamas" - Cosecha de amor
"Paginas da vida" - Amor x casamento
"Pasion" - Las piratas
"Pecados ajenos" - Llegar a ti
"Sete pecados" - Os sete pecados capitais
"Sin verguenza" - Cutro rosas
"Tierra de pasiones" - Indomable, Corazon indomable, Soy de nadie, Gotas de pasion
"Un gancho al corazon" - Amor del bueno
"Yo amo a Juan Querendon" - Juan Camaney, Juan Dominguez
"Zorro, la espada y la rosa" - El Zorro a la criolla

Telemundo:
Nije velika novost da Telemundo ponekad najavi novi projekt, no na kraju odustane od njegove realizacije. Godine 2006. najavili su 6 telenovela od kojih su realizirane dvije - "Tierra de pasiones" i "Corazon partido". Zbog nepoznatih razloga odustalo se od snimanja telenovela "La segunda oportunidad" s Itati Cantoral i Mauricijem Islasom, "Polvorita" s Erickom Eliasom i Stephanie Cayo, te "Una muchacha en Nueva York" u kojoj je glavnu ulogu trebala igrati Minerva Ruvalcaba, protagonistica reality showa "Pepeljuga". Nezadovoljni pilotima tih telenovela, Telemundovci su dali zeleno svjetlo "La viuda de blanco" i "Marini".

Televisa:
Prije svoje smrti, producent Ernesto Alonso pripremao je povijesnu telenovelu "Sor Juana Ines de la Cruz" u kojoj je glavnu ulogu trebala odigrati njegova miljenica Yadhira Carillo.

Televisa je pak odustala od prerade dječje telenovele "Rayito de luz" u kojoj su glavne uloge trebali zaigrati Kika Edgar i Jorge Poza. Odgođena je i prerada kolumbijske "La hija del mariachi" s Pablom Monterom i Marianom Seoane.

Prije nego što je Salvador Mejia Alejandre prije dvije-tri godine snimio pilot za svoju verziju "Cuna de lobos" s Williamom Levyem, sličnu je ideju 2007. godine imao i Jose Alberto Castro. Jose je pozvao Adelu Noriegu i Juana Solera da utjelove glavne likove, a Valentino Lanus i Barbara Mori glavne negativce. Za ulogu zločeste Cataline Creel spominjale su se Veronica Castro i Jacqueline Andere. Televisa i on nisu se mogli složiti oko projekta, te je naposljetku krenuo s pripremanjem sada već realizirane "Palabra de mujer".

Carla Estrada je za 2007. godinu planirala remake telenovele "Yesenia" s Marlene Favela i Juanom Solerom u glavnim ulogama. Naposljetku je izabrala originalnu priču "Pasion".

Prije nego što je Leticia Calderon pristala na ulogu zločeste tete Carlote u "En nombre del amor", Moreno je ulogu ponudio Rocio Banquells koja ju je odbila.

TV Azteca:
TV Azteca je odustala od snimanja telenovele "Amor secreto" u kojoj su glavne uloge trebali odigrati Silvia Navarro i David Zepeda. Silvia je premještena u "Montecristo", a David je ušao u novi projekt "Amores cruzados".

Azteca je planirala i preradu argentinske "Muneca brava". Daniel Elbittar i Stephanie Cayo trebali su utjeloviti meksičke Milagros i Iva u telenoveli poznatoj pod radnim naslovom "Gavilan y paloma". Snimanje ove telenovele se otkazalo zbog nesuglasica oko scenarija i odlaska producenta. Azteca je potom prepustila prava Televisi i godinu dana kasnije snimljena je "Al diablo con los guapos".

Odustali su i od prerade "Padre coraje" u kojoj su glavne uloge trebali imati Silvia Navarro i Leonardo Garcia, a Fran Meric je trebala odigrati Anu Guerrico. Projekt je pao u drugi plan nakon što je Silvia dobila glavnu ulogu u "Montecristo". Leonardo je zamijenjen argentinskim glumcem Christianom Sanchom, a Silvia s glumicom Lisset. Iako su snimanja krenula, projekt je naposljetku otkazan. Christian je potom prešao na projekt "Angel, las alas del amor" koji je zbog niske gledanosti skraćen na svega 60-ak epizoda.

( http://img141.imageshack.us/img141/8926/0088159btq5.jpg ) - slika sa snimanja pilota.

friend
17.08.2013., 01:26
Zanimljivo! :D

Odustali su i od prerade "Padre coraje" u kojoj su glavne uloge trebali imati Silvia Navarro i Leonardo Garcia, a Fran Meric je trebala odigrati Anu Guerrico. Projekt je pao u drugi plan nakon što je Silvia dobila glavnu ulogu u "Montecristo". Leonardo je zamijenjen argentinskim glumcem Christianom Sanchom, a Silvia s glumicom Lisset. Iako su snimanja krenula, projekt je naposljetku otkazan. Christian je potom prešao na projekt "Angel, las alas del amor" koji je zbog niske gledanosti skraćen na svega 60-ak epizoda.

( http://img141.imageshack.us/img141/8926/0088159btq5.jpg ) - slika sa snimanja pilota.

Padre Coraje versión México (http://www.youtube.com/watch?v=C0UtVsYMAWk)

http://www.dodaj.rs/f/1c/Ni/2LXlaEBm/dfgfjgesfsf.jpg

Adriana Louvier je bila Clara, a Cecilia Ponce Ana.

Jay&AmberFan
17.08.2013., 01:36
Znači Adriana Louvier bi bila Clara, Elbittar je Horacio, a Ana je tko? Poznata mi je glumica, liči na Claudiju Alvarez.

BTW iako se nije realizirala, ovo bolje izgleda od 90% Aztecinih telenovela u proteklih par godina. :rofl: Samo šta je glavni grozan, Arana je :s

EDIT: A da, Cecy Ponce..

mlac13
17.08.2013., 10:52
@Jay, super zanimljivosti. ;) :top:

friend
17.08.2013., 12:06
U "Angel, las alas del amor", Sancho i Adriana su bili glavni. :D

Nata-SilvaFan
17.08.2013., 13:42
I meni se sviđaju zanimljivosti. Pogotovo ove za glavne parove koji su zamjenjeni. Za neke sam se baš iznenadila npr. Destilando amor Colunga i Kate. Ono pitam se kako bi se njih dvoje snašli zajedno.

A zamisli Maričuj bez Maitte i Levya :lol:

Danna Garcia i Karpan u Marini...zanimljiv par.
I Meier i Paola u Zorrou iako mislim da je bolje da je Marlen dobila na kraju ulogu jer su mi bili odlični

Put99
17.08.2013., 15:48
ma stara je vijest da je Nicandro 2 puta zaredom pokušao uvjeriti Colungu da glumi u njegovim telenovelama, prvo Cvym koju je on glatko odbiju kazavši da mu se uloga Sebastiana čini dosadna, a drugi put u Destilando Amor koju je isto odbio da bi ušao u elenco predivne telenovele zvane Pasion
btw. zanimljiv podatak je da se Pasion prvo nazivao Las piratas, i to je savršen naslov

TheLaki12
17.08.2013., 16:34
Padre Coraje versión México (http://www.youtube.com/watch?v=C0UtVsYMAWk) Ovo pod okriljem Aztece? :eek:
Ne mogu da verujem. :zubo::s

Hvala @Jay na zanimljivostima. :)

friend
17.08.2013., 16:42
Izgleda fino. Adriana baš liči na oriđiđi Claru. Čak i ova Ponce izgleda pogođeno. A ovaj Coraje je u Botineras igrao gay fudbalera. Mislim da je ta serija išla u Bosni.

Inače prvobitni naziv Pecados ajenos je bio El otro lado del amor, sa Aylin Mujicom i Susanom Dvaljubavnika, koje su kasnije zamenjene sa Siachoque i Lupitom Ferrer.

dennomon
17.08.2013., 16:44
Susanom Dvaljubavnika

E sad si me nasmijao. :lol: :lol: :lol:

x files agent
17.08.2013., 21:11
ovo je i meni upalo Colunga i Kate:eek:

Nata-SilvaFan
17.08.2013., 21:17
Mislim da bi ga Kate pojela za doručak i ne bi imala dosta :lol:. Tj. u prijevodu da bi Čunga pobjegao sa seta odmah u prvom tjednu snimanja :lol:.

Paloma Negra
17.08.2013., 21:17
Colunga još jedino s njom nije glumio,:rofl: ajde niti s Manterolom i Riverom od ovih poznatijih glumica koje mu pašu po godinama:D

Pa ako nije pobjegao dok je glumio s Luce ne bi niti tada:rofl:

x files agent
17.08.2013., 21:26
ja isto razmišljam da bi ga pojela za doručak,ručak i večeru:rofl: ustvari ne znam on je onako totalno za neke nježne i romatičnije žene, Kate mi baš djeluje da bi ga smlavila :rofl:

Nata-SilvaFan
17.08.2013., 21:43
Definitivno. Ono kad bi došla i opalila ga po ramenu...gdje si Čunga Lunga? A on bi momentalno sjeo dolje :lol:

Nina Victoria
19.08.2013., 18:56
Što nitko nema o Dame chocolate zanimljivosti? :ne zna:

Lola 27
20.08.2013., 13:18
Može zanimljivosti o Luisu Jose Santanderu?:moli:

Jay&AmberFan
07.09.2013., 15:05
Evo popisa telenovela u kojem protagonisti i co-protagonisti nemaju sretan kraj, već tragičan. :D

Alma gêmea - Serena (Priscila Fantin) & Rafael (Eduardo Moscovis)
Amor en silencio - Marisela (Erika Buenfil) i Fernando (Arturo Peniche)
Angélica - Angélica (Erika Buenfil)
Aurora - Aurora (Sara Maldonado)
Canción de amor - Ana (Lorena Rojas)
Dias sin luna - Lucia (Angelica Aragon)
Doña Bárbara - Bárbara (Edith Gonzales)
¿Dónde está Elisa? - Elisa (Montserrat Prats)
¿Dónde está Elisa? - Elisa (Vanessa Pose)
Dos mujeres, un camino - Tania (Bibi Gaytan) - alter. kraj
El alma no tiene color - Lisandro (Arturo Peniche)
El cuerpo del deseo - Isabel (Lorena Rojas)
El diario de Daniela - Leonor (Leticia Calderon)
El noveno mandamiento - Isabel (Daniela Castro)
En nombre del amor - Macarena (Victoria Ruffo)
Eternamente Manuela - Manuela (Aura Cristina Geithner)
Gente bien - Rebeca (Helena Rojo)
La esposa virgen - José Guadalupe (Jorge Salinas)
La intrusa - Virginia (Gabriela Spanic)
La malparida - Renata (Juana Viale) & Martina (Carina Zampini)
La mujer de Judas - Altagracia (Astrid Carolina Herrera)
La Pola - Apolonia (Carolina Ramírez) & Alejo (Emmanuel Esparza)
Lazos de amor - Maria Paula (Lucero)
Los Victorino - Victorino (Mauricio Ochmann) & Victorino (Arap Bethke)
Maria Bonita - Maria (Adela Noriega)
Mi prima ciela - Graciela (Monica Spear)
Passione - Diana (Carolina Dieckmann)
Pueblo chico, infierno grande - Genaro (Juan Soler)
Ramona - Alejandro (Eduardo Palomo)
Rosario Tijeras - Rosario (Maria Fernanda Yepez)
Siempre te amare - Mauricio (Fernando Carrillo)
Sin senos no hay paraiso - Catalina (Carmen Villalobos)
Teresa - Teresa (Angelique Boyer) - alter. kraj
Tres mujeres - Barbara (Erika Buenfil)
Un nuevo amor - Estrella (Cecilia Ponce)
Valentina - Valentina (Veronica Castro) & Fernando (Juan Ferrara)
Vanessa - Vanessa (Lucia Mendez)
Velo de novia - José Manuel (Eduardo Santamarina)

Poznati glumci i glumice u glazbenim videospotovima:
Africa Zavala - La Derrota (Joan Sebastian)
Alex Sirvent - Me enamoro de ti (Fey)
Allisson Lozz - Carita Bonita (Erre Xi & Pee Wee)
Ana de la Reguera - Desde que Llegaste (Reyli Barba)
Ana Claudia Talancon - Desde que Llegaste (Reyli Barba)
Ana Lucía Domínguez - Lo que tu necesitas (Jorge Celedón)
Ana Serradilla - Coleccionista de canciones (Camila)
Ana Serradilla - Durmiendo Con La Luna (Elefante)
Ana Serradilla - Esto es de verdad (Camila)
Andrea Torre - Corre (Jesse y Joy)
Ariadne Diaz - Incondicional (Prince Royce)
Ari Borovoy - La noche (Gloria Trevi)
Barbara Mori - La Descarada (Reyli Barba)
Blanca Soto - Must Be Doin' Somethin' Right (Billy Currington)
Blanca Soto - Nadie Como Tu (Shalim)
Carolina Tejera - No Me Quiero Enamorar (Alex Wayne)
Carolina Tejera - Que Mas Da (Melvin Cabrera)
Cesar Evora - Qué sabes tú (Daniela Romo)
Christina Urgel - Me Gusta (El Potro Alvarez & Oscarcito)
Cristian de la Fuente - El triste (Yuri)
Cynthia Olavarria - Maldita Suerte (Víctor Manuelle & Sin Bandera)
Cynthia Olavarria - Mi corazon insiste (Jean Carlos Canela)
Daniela Castro - La noche (Gloria Trevi)
Diego González Boneta - About you now (Miranda Cosgrove)
Diego Luna - The One That Got Away (Katy Perry)
Eddy Vilard - Angel (Belinda)
Edith Gonzalez - Marta (Ricardo Arjona)
Eduardo Yanez - Mujeriego (Ninel Conde)
Eva Longoria - Desde Cuando (Alejandro Sanz)
Fernanda Castillo - Abrazame muy fuerte (Mauricio Martinez)
Fernanda Romero - No te Quiero ver con El (Frankie J)
Fernando Colunga - Loca (Ana Barbara)
Francisco Gattorno - Mátame (Daniela Romo)
Gaby Espino - Imaginame Sin Ti (Luis Fonsi)
Geraldine Bazán - Yo te prometo (Alicastro)
Gonzalo Garcia Vivanco - Corre (Jesse y Joy)
Iliana Fox - La Que me Gusta (Los amigos invisibles)
Ingrid Martz - Me enamoro de ti (Fey)
Iran Castillo - Tu Voz (Erik Rubin)
Jackie García - Lo dudo (Cristian Castro)
Jessica Coch - La Derrota (Joan Sebastian)
Jon Ecker - Llorar (Jesse Y Joy & Mario Domm)
Juan Alfonso Baptista - Lo que tu necesitas (Jorge Celedón)
Juan Pablo Raba - En lo oscuro (J Balvin)
Juan Pablo Raba - Lo que tu necesitas (Jorge Celedón)
Juan Pablo Raba - Sin Ti, Sin Mi (Ricardo Arjona)
Julián Gil - La noche (Gloria Trevi)
Karina Mora - Mi Corazon Esta Muerto (Rakim Y Ken-Y)
Karyme Lozano - Antes de que te vayas (Marco Antonio Solis)
Kate Del Castillo - Me Gusta (El Potro Alvarez & Oscarcito)
Lisardo - Llorar (Jesse Y Joy & Mario Domm)
Ludwika Paleta - Aqui estoy yo (Luis Fonsi, David Bisbal, Noel Shajris, Alex Syntek)
Luis Roberto Guzman - Desde que Llegaste (Reyli Barba)
Luisana Lopilato - Haven't Met You Yet (Michael Buble)
Mariana Van Rankin - Se Me Desgarra El Alma (Jorge Gallegos)
Maritza Rodriguez - Muñeca (Bananas)
Mauricio Henao - Vives en mi (Sharlene Taule)
Michel Brown - Out Of Control (The Chemical Brothers)
Nora Salinas - Sigue sin mi (Marco Antonio Solis)
Rafael Amaya - Las vias del amor (Aracely Arambula)
Rodrigo Abed - Sigue sin mi (Marco Antonio Solis)
Salvador Zerboni - Adicta Al Amor (Maya Karunna)
Sara Maldonado - Quien te dijo eso (Luis Fonsi)
Sebastian Rulli - Arrepentida (Yuri)
Silvana Arias - Buscame (JenCarlos Canela)
Sofia Sisniega - Llorar (Jesse Y Joy & Mario Domm)
Tiberio Cruz - Lo que tu necesitas (Jorge Celedón)
Tony Dalton - La Que me Gusta (Los amigos invisibles)
William Levy - I'm Into You (Jennifer Lopez)
Yadhira Carrillo - Que Seas Feliz (Luis Miguel)

friend
07.09.2013., 15:20
Super je ovo. I originalna Emperatriz nije imala sretan kraj, poludela je na kraju, dok je Spanic u Aztecinoj verziji imala happy end. Kad smo već kod Spanic, u La otra cara de alma nije imala sretan kraj.

Jay&AmberFan
07.09.2013., 15:21
Pod ovo "tragičan kraj" mislio sam da su svi ti protagonisti umrli, zato nisam stavio Emperu. :D

Da, treba nadodat i Španićku u "La otra cara del Alma".

WitchHunter
07.09.2013., 15:53
Mene zanima da li su u Alma gemea sletjeli namjerno ili slučajno? :misli:

Super popis Jay. :top:

Jay&AmberFan
07.09.2013., 16:07
Mene zanima da li su u Alma gemea sletjeli namjerno ili slučajno? :misli:

Super popis Jay. :top:

Kako misliš sletjeli, kako misliš namjerno ili slučajno? Objasni. :lol:

friend
07.09.2013., 16:14
Da li je bilo ono povuci-potegni slučajno sleteli u ambis, ili je bilo ne može nam niko ništa-jači smo od sudbine-ambis :lol::lol:

Jay&AmberFan
07.09.2013., 16:21
Njega je upucala glavna negativka Cristina (gađala je protagonisticu), a Serena je dobila srčani udar nakon šta je ovaj umro.

friend
07.09.2013., 16:30
Ja nisam gledao scenu, ali sam iz komentara Witcha razmeo da su kolima sleteli u provaliju. :D

WitchHunter
07.09.2013., 21:32
Zar oni nisu sletjeli kolima u neku provaliju ili je to neka druga brazilska? :confused:

Jay&AmberFan
07.09.2013., 23:18
Ne pada mi napamet niti jedna takva brazilska. Ovako su umrli Rafael i Serena:

http://www.youtube.com/watch?v=zZAIlTvWszQ

friend
07.09.2013., 23:25
Sleteli su u Mulheres apaixonadas

http://www.youtube.com/watch?v=hmDyEtj6uXg

Jay&AmberFan
07.09.2013., 23:42
Sleteli su u Mulheres apaixonadas

http://www.youtube.com/watch?v=hmDyEtj6uXg

Istina, al oni nisu bili protagonisti. :D

WitchHunter
08.09.2013., 12:21
Zanimljivosti o dvostrukim ulogama u telenovelama:

• Helena Rojo je dva puta igrala sestre bliznakinje: u telenovelama Abrazame muy fuerte (Juliana i Damiana) i u Inocente de ti (Raquel i Rebeca). U obe telenovele je igrala sestre koje su međusobno veoma različite, dok je mržnja najviše izražena u telenoveli Inocente de ti, u kojoj je čak Rebeca ubila Raquel. Iskusna glumica je izjavila da joj je uloga sestara jedna od najtežih uloga koje je imala (Inocente de ti). Zanimljivo je da se u telenoveli Ambrazame muy fuerte Juliana se prerušavala u Damianu, dok do zamene nije došlo u Inocente de ti.

• Norkys Batista se oprobala u trostrukoj ulozi u telenoveli Estrambotica Anastasia. Igrajući tri potpuno različita lika, glumica je osvojila pohvale publike i telenovela je solidno prošla, iako nije ponovila uspeh prethodnice La mujer de Judas. Norkys je jedina glumica posle Lucero koja se oprobala u trostrukoj ulozi. Ovde je takođe dolazilo do zamente identiteta, pa se Alexandra jedan deo serije predstavljala kao Anastasia.

• Vanessa Villela je imala dvostruku ulogu, doduše samo u prvim epizodama telenovele Amores de mercado, igrajući sestre Monicu i Raquel.

• Mario Cimarro je igrao blizance u telenoveli La Traicion, igrajući dva brata koja se zaljubljuju u istu ženu i koji spremni su na sve zbog nje.

• Murilo Benicio i Mauricio Ochmann su igrali braću blizance u telenovelama O clone i kasnijem rimejku El Clon, takođe dva potpuno različita lika.

• Gabriela Spanic je čak tri puta igrala sestre bliznakinje: u telenovelanma Como tu ninguna, La usurpadora i La intrusa. Do kraja sve tri telenovele, jedna od sestra bi bila mrtva.

• Mali Alejandro Felipe se oprobao u dvostrukoj ulozi igrajući braću Felipea i Duvana u telenoveli La Viuda de Blanco, dok su u istoimenom originalu Felipea i Duvana igrala prava braća blizanci. Kompijuterskom animacijom je bilo scena u kojima se oba brata nalaze u istom kadru, ali je više bilo scena sa dublerom, tj. drugim detetom koje je uvek okrenuto leđima bratu koji tada vodi dijalog.

• U telenoveli La familia de al lado, glumac Cristián Arriagada se oprobao u dvostrukoj ulozi igrajući Huga i invalida Leonarda. Iste uloge je odigrao David Chocarro u Telemundovom rimejku.

• Yadhira Carillo je igrala dvostruku ulogu u telenoveli La otra, likove naivne Carlote i ambicionzne Cordelije. Prekretnica priče je zamena Carlote i Cordelije, pa Carlota počinje da živi Cordelijin život, dok se ona provodi, ali se postepeno Alvaro (Juan Soler) zaljubljuje u Carlotu, misleći da se njegova supruga Cordelia promenila.

• Aracely Arambula je igrala sestre bliznakinje Reginu i Aimee u telenoveli Corazon Salvaje. Telenovela je loše prošla kod publike i kritike.

• Brazilski glumac Reynaldo Gianecchini je tumačio dvostruku ulogu u telenoveli Da cor do pecado, igrajući dva brata koji žive različitim životima i koji ne znaju da imaju brata blizanca. Obojca se zaljubljuju u lepu Pretu.

• Brazilska glumica Alessandra Negrini je igrala bliznakinje u telenoveli Paraiso Tropical igrajući sestre Paulu i Tais. Prekretnica priče je kada Tais kidnapuje Paulu i krade njen identitet.

• Maritza Rodriguez je igrala bliznakinje u telenoveli Acorralada. Ovde je takođe došlo do krađe identiteta pa je Deborah glumila da je Marfil. Sličan slučaj je bio u La casa de al lado.

• Cesar Evora je igrao braću Gabriela i Damiana u telenoveli Mundo de fieras.

• Osvaldo Rios je igrao braću blizance u legendarnoj Kassandri.

• Karla Monroig je igrala bliznakinje u telenoveli Dame chocolate.

friend
08.09.2013., 12:41
To je već bilo. :D

ezel00
08.09.2013., 17:55
Evo popisa telenovela u kojem protagonisti i co-protagonisti nemaju sretan kraj, već tragičan. :D


Dodajem još i:

Pasion prohibida - Bianca (Monica Spear)

dennomon
08.09.2013., 18:07
- La Mujer de Judas - Altagracia (Astrid Carolina Herrera)
- Rosario Tijeras - Rosario (Maria Fernanda Yepez)


Ove dvije su mi najdraže. :mama:

Ana Jacqueline
08.09.2013., 23:44
Parovi koji su se ponovili u novelama (serijama, filmovima).


Jorge Zabaleta & María Elena Swett (http://s24.postimg.org/m8fc1d6ad/8221844_M3k_MGqy.jpg)
(Čile)

"Más que Amigos" (serija) (2002); "Machos" (2003); "Hippie" (2004); "Brujas" (2005); "Descarado" (2006); "Papi Ricky" (2007); "Hijos del Monte" (2008); "Los Ángeles de Estela" (2009); "La familia de al lado" (2010); "Aquí Mando Yo" (2011).


José Mayer & Lília Cabral (http://s18.postimg.org/3zmre3oh5/4195135_OQFPHLxm.jpg)
(Brazil)

"História de Amor" (1995); "Viver a Vida" (2009); "Fina Estampa" (2011); "Saramandaia" (2013); "Divã" (film) (2009).


Tony Ramos & Glória Pires (http://s9.postimg.org/6dfoe9y73/723382613fks_D0_Z.jpg)
(Brazil)

"Belíssima" (2005); "Paraíso Tropical" (2007); "Se Eu Fosse Você" 1/2 (filmovi) (2006, 2008).


César Évora & Victoria Ruffo (http://s12.postimg.org/spd0o662l/Victoria_Ruffo_Cesar_Evora_La_Madrastra_1.jpg)
(Meksiko)

"Abrázame muy fuerte" (2000); "La Madrastra" (2005); "Triunfo del Amor" (2011).


Facundo Arana & Natalia Oreiro (http://s12.postimg.org/5adxl5wsd/8224934p_Xqp2_X19.jpg)
(Argentina)

"Muñeca Brava" (1998); "Sos Mi Vida" (2006).


Reynaldo Gianecchini & Mariana Ximenes (http://s24.postimg.org/c8gknxckl/7233244_Zd_G9682_U.jpg)
(Brazil)

"Passione" (2010); "Guerra dos Sexos" (2012).


Mateus Solano & Bárbara Paz (http://s7.postimg.org/4zi4crr17/420054_BEwj9t_PY.jpg)
(Brazil)

"Viver a Vida" (2009); "Amor à Vida" (2013).


Cauã Reymond & Bianca Bin (http://s7.postimg.org/m2gy04ap7/801628s_C8_KNy6_P.jpg)
(Brazil)

"Passione" (2010); "Cordel Encantado" (2011).


Gonzalo Valenzuela & María Elena Swett (http://s11.postimg.org/yf1anln8z/80321_Lo_Tc_Uo_Jk.jpg)
(Čile)

"Machos" (2003); "Socias" (2013).

Ana Jacqueline
31.10.2013., 00:34
Parovi koji su se ponovili u novelama (serijama, filmovima).

(Brazil)

Reynaldo Gianecchini & Giovanna Antonelli (http://s9.postimg.org/xobvqs1pb/3233358e_R4_XHFTs.jpg)

Novele: "Da Cor do Pecado" (2004); "Sete Pecados" (2007); "Em Famíia" (2014).
Filmovi: "Avassaladoras" (2002); "S.O.S. Mulheres ao Mar" (2014).


José Mayer & Christiane Torloni (http://s24.postimg.org/xvmbtoub9/311317_Hmg9_EVMO.jpg)

Novele: "Selva de Pedra" (1986); "Mulheres Apaixonadas" (2003); "Fina Estampa" (2011).
Film: "Perfume de Gardênia" (1992).


Humberto Carrão & Isabelle Drummond (http://s14.postimg.org/al9jq9vup/311330cw_Q1cr_Oi.jpg)

Novele: "Cheias de Charme" (2012); "Sangue Bom" (2013).

Nata-SilvaFan
31.10.2013., 01:01
Dodajem Silvia Navarro i Sergio Basanez ( Catalina y Sebastian, Cuando seas mia, La Herederra ) i Calle de las novias ( nije bio glavni )

William Levy i Maitte Perroni ( Cuidado con el angel, Triumfo de amor )

Lucero i Jaime Camil ( Mi destino eres tu ( on antagonico ) i Por ella soy Eva

Sapunicar
31.10.2013., 03:58
Dodajem i ja:

Cesar Evora i Helena Rojo (Mundo de fieras, El privilegio de amar, Gente bien)

Helena Rojo i Ricardo Blume (Amor real, Ciudado con el angel)

beren cansu fan
31.10.2013., 06:16
dodajem
Mario Cimaro i Marlen Favela-la gata,lhdm
Sonia Smith i Jorge luis pilla-DEE,Aurora
Carmen Villalobos i Fabian rios-SSNHP.MCI
Llianet borrego i Maurcio henao-MCI,EFDE
Lucero i Fernando Colunga-MEPS,STD,Alborada
Paola rey i Gato-LMEE,PDG
Danna garcija i Mario Cimaro/La traicion,PDG
Coraima torres i Diego ramos-Amor latino,lorena
Taniusha capote i Pedro Moreno-Dame chocolate,Sacrificio de una mujer
Mislim da najvise zajednickih projekataimaju Ana Lucia D.I Michell Brown-PDG,ML,TEAQ,EFDGH
Amaya salamanka i Yon gonzalez-SMS,GH

Paloma Negra
31.10.2013., 13:16
Nato kak si samo zaboravila spomenuti Čungu i Lucero.:rofl:

Nata-SilvaFan
31.10.2013., 23:45
Nisam zaboravila nego sam isla onim da stavljam koji su glumili par ili da je jedno bilo antagonico u ljubavnom trokutu a Cunga i ona u Mepsu nisu u toj kategoriji.

I k vragu, sad skuzim da sam zaboravila STD kao seriju. Ja racunala samo Meps i alboradu . Sorry

Jer ako nabrajamo glumce koji su glumili skupa u nekim serijama onda bi ta lista bila beskonacna. Jer evo recimo Moreno i Estrada maju neke svoje glumce koji se provlace kroz dosta serija

Ili recimo na tv Azteci gdje se isto u svakoj noveli moze naci barem 5 glumaca koji su vec negdje glumili zajedno

x files agent
01.11.2013., 02:13
ajme šta ste sve nabrojali a zaboravili ste naj par sapunjara a to su Fernando Colunga i Alejandro Ruiz:lol: uvijek je on patron a ovaj drugi njegov potrčko i tako godinama:lol: uvijek sam sumnjala na njih dvoje:raspa:

Nata-SilvaFan
01.11.2013., 08:31
Iksice :lol: :s
Stvarno kako smo zaboravile na njih dvojicu, neoprostivo hahah

A jesmo stavili Gaby i Saula na prosloj stranici se ne sjecam?

x files agent
01.11.2013., 13:07
Mislim da najvise zajednickih projekataimaju Ana Lucia D.I Michell Brown-PDG,ML,TEAQ,EFDGH

da stvarno njih dvoje skoro u svakoj seriji zajedno:eek:


Iksice :lol: :s
Stvarno kako smo zaboravile na njih dvojicu, neoprostivo hahah

A jesmo stavili Gaby i Saula na prosloj stranici se ne sjecam?

noupp ali da i oni zajedno Por Tu amor i Tierra De passiones

Kate del Castillo i Guy Ecker-La Mentira i Widas Cruzadas
Facundo Arana i Natalia Oreiro-Muneca Brava i Sos mi vida
Diego Bertie i Ruddy Rodriguez-Amentes de luna illena i La Ex

Nata-SilvaFan
01.11.2013., 13:10
Nisam znala da su Diego i Ruddy glumili dvaput. To bi možda bilo zanimljivo vidjeti :lol:

Danna Garcia i Mario Cimarro ( PDG i LA Traicion )

x files agent
01.11.2013., 13:17
ja sam za to još prije čula ali pojma nema kakva je serija ni kaj se radi u njoj:ne zna:

Paloma Negra
01.11.2013., 13:34
Iksice ovo za Ruiza i Colungu:s:rofl:

A bome dosta ste se parova sjetile:top:

Nata-SilvaFan
01.11.2013., 13:37
Kad ih je dosta bilo :lol:

Onda možemo staviti i Spanic Colunga ( LU i STD jer je Ivana trčala za njim )

I Lety Calderon i Evora u Labirintos de pasion i Amor Bravio

Paloma Negra
01.11.2013., 13:47
Lety i Evora su još zajedno glumili u En nombre del amor, on se neš kasnije pojavljuje, al također je njgov lik bio zaljubljen u njezin, ali ona ga nije fermala jer je cijelo vrijeme trčala za jednim svećenikom likom Penichea:rolleyes: koji je imao samo oči za lik Ruffice.:eek::brukica::lol:

x files agent
01.11.2013., 13:48
kaj nisu i Cesar Evora i Victoria Ruffo glumili u svakoj drugoj sapunjari zajedno:rofl:

a Lety i Evora su glumili u još jednoj zajedno ona neka šta je bila kod nas ali pojma nemam kak se zove:ne zna:

Nata-SilvaFan
01.11.2013., 13:48
Koji ljubavni četverokut :rofl:

Luis Gatica i Yolanda Ventura ( CME i Amor Bravio par u obadvije )

Paloma Negra
01.11.2013., 13:55
Evo Iks napisala sam iznad tebe o kojoj se seriji radi.:mig::D

A ček u kojoj seriji su sve Ruffo i Evora glumili zajedno, u Maćehi su bili par, znam da oboje glume u TDA, i u En nombre del amor, ali tu seriju ni ne računam jer uopće nisu imali zajedničkih scena, brijem da se on pojavljuje poslije 100-e epke, a nju je već do tada koknula Carlota (Lety Calderon):s:lol:

x files agent
01.11.2013., 13:58
a ne znam točno:ne zna:kad sam znala prebacivat program vidim nju, vidim njega reko glume stalno zajedno:rofl: ali nisam toliko zapamtila kad je daljenski automatski prebacivo na drugi program:rofl:

plavusaxxxxxx
01.11.2013., 14:20
Evo Iks napisala sam iznad tebe o kojoj se seriji radi.:mig::D

A ček u kojoj seriji su sve Ruffo i Evora glumili zajedno, u Maćehi su bili par, znam da oboje glume u TDA, i u En nombre del amor, ali tu seriju ni ne računam jer uopće nisu imali zajedničkih scena, brijem da se on pojavljuje poslije 100-e epke, a nju je već do tada koknula Carlota (Lety Calderon):s:lol:

hm..zna netko da li su i u "Abrázame Muy Fuerte" bili par?? :misli:

friend
01.11.2013., 14:21
Da, ali on je bio glavni villano.

Paloma Negra
01.11.2013., 14:31
Aha, nisam gledala Abrazame muy fuerte, tak da nisam baš upućena da su i njih dvoje glumili u toj seriji, mada kad sad veliš, sjetih se da sam pročitala da je ona glumila, ali za njega baš i ne. Znam samo da su gl. par bili Čunga i Tarantula:rofl:

Lissy Lu
01.11.2013., 19:13
haha u ovi sapunici je Monterov lik "umro od ljubavi"...:rofl:

friend
02.11.2013., 01:29
Da, glupost veka. A tek isterivanje đavola iz one Raquele. :rofl:

x files agent
02.11.2013., 01:30
haha u ovi sapunici je Monterov lik "umro od ljubavi"...:rofl:

a ja umirem od smijeha:lol::lol:

friend
02.11.2013., 01:34
I to je bukvalno bilo "Bože, želim da umrem jer me ne voli Tarantula." :rofl:

Paloma Negra
02.11.2013., 01:35
Ajme umirem:lol:

x files agent
02.11.2013., 01:35
I to je bukvalno bilo "Bože, želim da umrem jer me ne voli Tarantula." :rofl:

i bog mu uslišio molitve:rofl: molim nekog za klip ako nađe, čist da se nasmijem malo:D:mig:

Lissy Lu
02.11.2013., 04:49
i bog mu uslišio molitve:rofl: molim nekog za klip ako nađe, čist da se nasmijem malo:D:mig:


zna se da je ovo je bio trash ud Mejie...:hekla:

http://www.youtube.com/watch?v=dmgjxLNpkrg

Put99
02.11.2013., 08:37
zna se da je ovo je bio trash ud Mejie...:hekla:

http://www.youtube.com/watch?v=dmgjxLNpkrg

Pa je bio je, ali ne baš toliki
Evora je bio dobar u svojoj ulozi, priča previše vuče na MDLN kakvo čudo još jedna od Mejie

dennomon
02.11.2013., 08:46
haha u ovi sapunici je Monterov lik "umro od ljubavi"...

http://www.youtube.com/watch?v=dmgjxLNpkrg

I to je bukvalno bilo "Bože, želim da umrem jer me ne voli Tarantula."

http://thechive.files.wordpress.com/2012/04/tumblr_m29zmheec81qbgyx2o1_500.gif


TeleRisa me svakim danom, sve više i više iznenađuje. :lol: :lol: :lol:

Jay&AmberFan
02.11.2013., 11:16
Yup, dobio srčani udar na dar od Virgencite i strovalio se na pod na slapu. :lol:

beren cansu fan
03.11.2013., 09:41
Sonia smith i Mariana torres glumile su cetiri puta mamu i kcer
1Pecados ajenos
2Olvidarte jamas
3Acorralada
4Vuelveme a querrer

Ne gledam la tempestad ali jel moze link na tu scenu sa plakanjem zbog imena.

Ana Jacqueline
26.11.2013., 00:03
http://s18.postimg.org/7efdevb2x/260159_Ed_QWf_Oo_O.jpg

"Vídeo Show" | Saiba 10 curiosidades... (http://especiaiss3.tvg.globo.com/programas/video-show/10-curiosidades/)

Zanimljivosti u vezi deset posljednjih brazilskih (Rede Globo) novela emitiranih u prime-time terminu.

"Salve Jorge" (2012/13)

Nakon što je pročitala publikacije (vodiče) Kátie Mindlin Leite Barbosa & Dalal Achcar, u kojima opisuju ljepote Istanbula i drugih gradova u Turskoj; Glória Pires se odlučila za Tursku kao scenografiju svoje novele. Glória je procijenila da bi drevna kultura, mješavina Istoka i Zapada i fantastični pejzaži mogli stvoriti prelijepu scenografiju.

Avenida Brasil" (2012)

Ugledne britanske novine "The Guardian" su pisale o tome kako je brazilska predsjednica Dilma Rousseff otkazala predizbornu kampanju na dan emitiranja posljednje epizode "AB".

"Fina Estampa" (2011/12)

Marcello Serrado se, uz pomoć producenta Sérgio-ja Penna-e, pripremao za ulogu majordoma Crô-a. Također je pratio kinematografiju. Pogledao je dokumentarac "Santiafgo" João Moreira Salles i film "Milk" (Sean Penn). Posjećivao je noćne gay klubove, radi upoznavanja svijeta svog lika.

"Insensato Coração" (2011)

Naziv novele je izveden iz jednog od stihova pjesme "Só louco" (http://www.youtube.com/watch?v=iwB_kkch4i0) by Dorival Caymmi. Njegova kćerka Nana Caymmi se pojavila u jednoj od epizoda, gdje je u klubu "Barão da Gamboa" otpjevala navedenu pjesmu.

"Passione" (2010/11)

Potomak Italijana, Silvio de Abreu je dijaloge familije Mattoli pisao na jeziku svojih predaka. Lektorica Cecilia Casini je najkomplikovanije izraze prevodila na portugalskom ekvivalentu.
Marcello Antony je pohađao časove iz upravljanja trkaćim autom 'Stock Car' , za što je pribavio i potrebnu licencu.

"Viver a Vida" (2009/10)

Autor Manoel Carlos je, u sinopsisu posljednje epizode, prepustio protagonistici Alinne Moraes odluku kako će se Lucijanini blizanci zvati.
Alinne se odlučila za imena Flávia & Manoel. Flávia: u čast novinarke Flávije Cintra, koja je bila inspiracija za lik Lucijane. Flávia je majka blizanaca.

Flávia & Alinne: I (http://s23.postimg.org/697m9cn57/Flavia_Cintra.jpg) | II (http://s9.postimg.org/fiugxbjcv/img_405493_alinne_moraes_e_flavia_cintra.jpg).

Caminho das Índias (2009) je prva brazilska telenovela koja je osvojila Emmy International Award.

"A Favorita" (2008/09)

Patrícia Pillar je u sklopu priprema za ulogu negativke Flore:
- posjetila ženski zatvor u Bangu (četvrt u Riju) i upoznala život zatvorenica iza rešetaka,
- uz pomoć dramaturginje Palome Riani i psihoanalitičarke Kátje Achcar pripremala karakterizaciju njenog TV lika.

"Duas Caras" (2007/2008) je bila prva novela uopšte snimana i emitirana u HD-u. Posljednja epizoda je, umjesto petka (kao što je uobičajeno), bila emitirana u subotu.

"Paraíso Tropical" (2007)

Uloga bliznakinja Paule & Taís je bila napisana specijalno za Cláudiju Abreu, koja je prihvatila ulogu. Gilberto Braga je već bio napisao pet epizoda novele; kada je Cláudia Abreu javila da, zbog trudnoće, mora odustati od uloge. Uloge je onda odigrala Alessandra Negrini.


(Svaka čast ekipi web stranice emisije "Vídeo Show", odlične su zanimljivosti. :top:

"Viver a Vida". :s)

friend
26.11.2013., 00:43
Super je ovo! :s

mlac13
26.11.2013., 10:16
Odlično je ovo @Ana Jacqueline :top:, hvala što si to našla i postala. ;)

Ana Jacqueline
26.02.2014., 22:51
Tarcísio Meira & Glória Menezes (koji su već 50 godina u braku) su glumili bračni par César-a & Martu u noveli "Torre de Babel" (Sílvio de Abreu) (1998/99).
Njihov brak je u krizi, pa se rastaju.
César zatim sreće svoju staru ljubav Lúciju (Natália do Valle), sa kojom započinje vezu.
Nekad kasnije pak César & Lúcia raskidaju vezu, pa se César & Marta pomire.

U noveli "Páginas da Vida" (Manoel Carlos) (2006/07), Tarcísio & Glória su opet glumili bračni par, Tide-a & Lalinhu. Tide & Lalinha su bili roditelji od Carmem (Natália do Valle).

:zubo:


Zanimljivosti u vezi deset posljednjih brazilskih (Rede Globo) novela emitiranih u prime-time terminu.

"Salve Jorge" (2012/13)

Nakon što je pročitala publikacije (vodiče) Kátie Mindlin Leite Barbosa & Dalal Achcar, u kojima opisuju ljepote Istanbula i drugih gradova u Turskoj; Glória Pires se odlučila za Tursku kao scenografiju svoje novele. Glória je procijenila da bi drevna kultura, mješavina Istoka i Zapada i fantastični pejzaži mogli stvoriti prelijepu scenografiju.

.....

Glória Perez. (:brukica:)

beren cansu fan
10.03.2014., 12:43
Jel postoje nekí zanimljivosti za Corazon Indomable?

Ana Jacqueline
16.03.2014., 15:38
O casamento de Tony Ramos e Lidiane aconteceu durante a novela “Nino, o italianinho”, em 1969. Colegas de elenco dele na trama, Aracy Balabanian e Paulo Figueiredo foram padrinhos na cerimônia.

Aracy Balabanian (Gemma @ "Passione") & Paulo Figueiredo ( Afrânio Ferreira-Lobo @ "Mulheres Apaixonadas") su bili kumovi na vjenčanju Tony-ja Ramosa (Totó @ "Passione") & Lidiane Barbosa 1969.g. Tony & Lidiane (http://s29.postimg.org/yg8now57b/Tony_Ramos_e_Lidiane_Barbosa_642x336.png)

Tony & Aracy su glumili brata i sestru u "Passioneu" (2010).


Parovi koji su se ponovili u novelama (serijama, filmovima).


.....

Tony Ramos & Natália do Valle (http://s30.postimg.org/88ezfqgrl/161624375_SXk_Lu_ZT.jpg)
(Brazil)

"Baila Comigo" (1981); "Olho no Olho" (1993); "A Próxima Vítima" (1995).

Ana Jacqueline
30.03.2014., 11:07
Parovi koji su se ponovili u novelama (serijama, filmovima).

Herson Capri (http://s30.postimg.org/e3rdbtoa9/37g24mkdnkqjy18wn4gfml71k.jpg) & Natália do Valle (http://s8.postimg.org/n06xru8ud/97184_em_negocio_da_china_adriano_herson_620x0_1.j pg)
(Brazil)

"Negócio da China" (2008); "Em Família" (2014).

*****

“Morde e Assopra”, de Walcyr Carrasco, estreou em março de 2011, duas semanas depois de um terremoto devastar uma região do Japão. Na trama da novela, um terremoto acontecia no Japão quando alguns personagens visitavam o país. A sinopse original do folhetim já previa o tal terremoto, antes mesmo de ele acontecer na vida real. Apesar da terrível coincidência, a direção manteve o terremoto na história.

(Fonte (http://nilsonxavier.blogosfera.uol.com.br/2014/03/30/com-pouca-frente-de-capitulos-em-familia-usa-noticias-quentes-na-trama/))

Autor não mudará cena de terremoto no Japão em 'Morde & assopra' (http://www.progresso.com.br/caderno-b/autor-nao-mudara-cena-de-terremoto-no-japao-em-morde-assopra)

"Morde e Assopra" (http://www.globotvinternational.com/prodDet.asp?prodId=193&catId=) (Walcyr Carrasco)

U novembru i decembru 2010. su Mateus Solano, Adriana Esteves, Bárbara Paz, Paulo Vilhena, Michel Bercovitch & Luana Tanaka novelu snimali u Japanu.

U sinopsisu novele je bilo predviđeno da se zemljotres dogodi dok su njihovi likovi bili tamo. Bilo je predviđeno da se zemljotres dogodi već u prvim scenama prve epizode novele, što bi bilo 'okidač' za dalji tok radnje.

Premijera novele je bila u martu 2011., dvije sedmice nakon razornog zemljotresa što je pogodio Japan.

Uprkos ovoj nevjerovatnoj slučajnosti, autor Walcyr je odlučio da scena zemljotresa ipak ostane u noveli.


Interessante. :eek:

LMDV-fan
06.05.2014., 20:26
Ajde, oživite malo temu :D Odlična je bila :D

Matilde
27.05.2014., 09:51
ajdee možemo dobiti neke nove zanimljivosti o amazonkama i c.i ;)

beren cansu fan
27.05.2014., 13:21
Jel može Corazon Indomable i Amor Bravio?

ManuellaNavarro
28.05.2014., 02:02
Ja bih možda mogla za CI jer sve to imam "u glavi", samo bih morala sjesti, papir i olovku u ruke i dati si oduška... :zubo: :raspa:

Ana Jacqueline
25.06.2014., 23:41
Američki časopis "Entertainment Weekly" je na svojoj web stranici objavio listu (http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20825315,00.html#30171343):
Brazil 2014: EW's World Cup Culture Primer | As the globe focuses on the premier soccer event, get to know the host nation's champions of movies, TV, music, books, more.

Na listi su:
- Fernando Meirelles, režiser filmova "City of God" ("Cidade de Deus") & "The Constant Gardener"
- glumac Rodrigo Santoro
- reality show "Dancing With the Stars" ("Dança dos Famosos") (na slici su glumica Bruna Marquezine i koreograf Átila Amaral)
- pjevačica Claudia Leitte
- pisac Paulo Coelho
- koktel 'Caipirinha' i pivo 'Brahma Chopp'
- Walter Salles, režiser filmova "Central Station" ("Central do Brasil"), "Behind the Sun" ("Abril Despedaçado"), "The Motorcycle Diaries" ("Diarios de motocicleta"), "On the Road"
- japanke 'Havaianas'
- pjevač Michel Teló
- novela "Amor à Vida"
- svećenik i muzičar Marcelo Rossi
- glumica Giovanna Antonelli
- ulični grafiti
- José Padilha, režiser filmova "Elite Squad 1/2" ("Tropa de Elite 1/2"), rimejka "RoboCop", Netflix-ove serije "Narcos"
- popularna brazilska jela i deserti
- humoristična emisija "Zorra Total"
- pjevačica Paula Fernandes
- spisateljica Joyce Cavalcante
- serija "Malhação" (na slici su glumci Rodrigo Simas & Juliana Paiva)
- Roberto Santucci, režiser filmova "Head Over Heels" ("De Pernas pro Ar") & "Till Luck Do Us Part" ("Até que a Sorte nos Separe").

Ana Jacqueline
29.06.2014., 22:10
Reconheça as novelas que foram gravadas no exterior no mapa do mundo
Itália? Indonésia? Marrocos? As produções da Globo viajaram pelo planeta. (http://redeglobo.globo.com/Tv_globo/Noticias/0,,MUL1298162-16162,00-RECONHECA+AS+NOVELAS+QUE+FORAM+GRAVADAS+NO+EXTERIO R+NO+MAPA+DO+MUNDO.html)
(21/09/2009)

Pogledajte u kojim sve dijelovima svijeta su bile snimane Globove novele.

"Baila Comigo" (1981): Portugal
"Brilhante" (1981/82): UK
"Zazá" (1997/98): Francuska
"Por Amor" (1997/98): Italija
"Terra Nostra" (1999/00): Italija
"Laços de Família" (2000/01): Japan
"O Clone" (2001/02): Maroko
"Kubanacan" (2003/04): Kuba
"Começar de Novo" (2004/05): Rusija
"América" (2005): SAD
"A Lua Me Disse" (2005): Austrija
"Bang Bang" (2005/06): Čile
"Belíssima" (2005/06): Grčka
"Páginas da Vida" (2006/07): Holandija
"Sete Pecados" (2007/08): Argentina
"Três Irmãs" (2008/09): Indonezija
"Caminho das Índias" (2009): Indija
"Viver a Vida" (2009/10): Francuska, Jordan, Izrael
"Caras e Bocas" (2009/10): JAR
"Passione" (2010/11): Italija
"A Vida da Gente" (2011/12): Argentina
"Avenida Brasil" (2012): Argentina
"Salve Jorge" (2012/13): Turska
"Flor do Caribe" (2013): Gvatemala
"Sangue Bom" (2013): Čile
"Amor à Vida" (2013): Peru
"Em Família" (2014): Austrija
"Império" (2014/15): Švicarska

Ekipa emisije "Vídeo Show" u posjeti (https://www.youtube.com/watch?v=HEcYgzm1Lng) tokom snimanja novele "Belíssima" (2005/06) na Santoriniju.

PamSwynford
29.06.2014., 22:13
Zar i nije "O Rebu" u Argentini snimana? :misli:

mlac13
29.06.2014., 22:20
Ja bih još dodao "Morde & Assopra" koja se djelom snimala u Japanu (Tokio) te trenutnu "Geração Brasil", sa lokacijama snimanja u SAD-u (Kalifornija, San Francisco). :)

Da @PamSwynford, "O Rebu" je također snimana i u Argentini.

Još se sjetih: "Jóia rara" - Nepal.

LMDV-fan
30.06.2014., 20:55
Može zanimljivosti o Mar de Amor, Tormenta en el paraiso i Mi Pecado? (ako još uvijek ko piše) :P