PDA

View Full Version : Dacia Duster

stranice : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

HerrOtto
13.08.2010., 10:54
Zasto ne kreces iz druge? :P Zapravo je Duster ko Mercedes 190 2.3 Cosworth, kreces iz donje brzine, i onda imas sljedece 4 (u ovom slucaju 3,4,5,6) lijepo poredane da se mozes bolje utrkivat. (ko je gledao Top Gear zadnju sezonu znat ce o cem pricam :p)

BTW, cim mi dodje duster, prikljucujem se klubu ljubitelja ako ce ga bit u medjuvremenu. Ili ga mozemo osnovati. Ali tek u 11 mjesecu dolazi moj.

Ja ću tek nakon ženidbe 5/2011 moći kupit novi auto. Za sad sva lova odlazi u stan koji uređujem.

Ali najvjerovatnije bi uzeo DUSTERA, a onda se i ja priključujem fan clubu :):kava:

jjauk
13.08.2010., 22:22
Da, tako je, čekao sam oko 2,5 mjeseca. Sve ovisi o prodavaču. Imam samo riječi pohvale za prodavaće u auto kući Vidaković iz PŽ. Prodao sam svoj auto i nisam imao vozilo i to sam rekao prodavaču i zamolio ga ako se može nešto požuriti isporuka. Obavještavao me je o svim događajima i promjenama vezanim za mog Dustera, kada je auto proizveden, kada će doći na carinu, kada je došao na carinu, svaka čast. Zvao sam ga i sam i ispitivao za razbe stvari, sve mi je odradio u najkraćem roku, ako nije bio on u salonu rekao sam drugom prodavaču što me zanima i isto u super kratkom roku sam dobio traženu informaciju.

Slikati ću Dustera iz svih uglova, odozdo, odozgo, sa strane, iznutra, motor sve. :D

sve cestitke, ne znam na kojem podrucju boravis , ali zelio bi da ovu zimu svratis kod mene u g.kotar -skrad na jedno pivce pa da pokazemo goranima sta je prava makina za zimu te da nije sve u zukiju(sx4).

evo jedan filmic sto sve radi Duster

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=hr&ie=UTF-8&sl=fr&tl=hr&u=http://www.youtube.com/user/4x4OFFROADmagazin&prev=_t&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhjUldf1GDyIdpXj9qVhiqWFOUeMRg#p/a/u/0/wuxAlH0MIBQ

cayenneos
14.08.2010., 00:03
može li se gdje u Slavoniji isprobati?

TheBlack Knight
14.08.2010., 14:33
Evo kako sam obećao, slike slijede. BTW, auto je jednostavno odličan.

Alfa KT
14.08.2010., 15:07

btw stavi malo vece slike,auto je prva liga,sviđa mi se i boja :D

Dodge-167
14.08.2010., 17:16
Bas izgleda MOČNO ova prednja maska....:eek:

Johnny B.
14.08.2010., 19:33
khm... zakaj ja ne vidim nikakve slike? :kukuc:

Kvadricus
14.08.2010., 19:39
sad prodavačev trik: možda cijene odu gore ako prodaja krene na veliko...:mad:

To nije ni trik, to neka on priča djeci u susjedstvu što drljaju pipmpekom po pijesku..
Cijene mogu ići gore ali samo obratnom progresijom...

STINGer
14.08.2010., 19:42

Bile su... zašto ih je maknuo nemam pojma :ne zna:

Glavni frajer kaže:
14.08.2010., 20:11

koje su ti dimenzije točkovi?
koliko košta pogon 4x4 ako postoji neka posebna opcija njegovog dodatno opcijskog odabira?
znaš možda

TheBlack Knight
16.08.2010., 07:07

Ne znam što je bilo i zašto slika više nema. Staviti ću ih ponovo.

TheBlack Knight
16.08.2010., 07:20
Evo napravio sam sa Dusterom 300km i utisci su: AUTO JE FENOMENALAN. Obzirom da je još novi, imam ga tri dana, nisam ga baš muški provezao, Ovo što sam ga provezao ide odlično. Prije sam imao Accenta 1.3, dojam mi je da Duster ide bolje od njega. Neravnine na cesti i rupe guta jako dobro, skoro se ništa ne osjeti. Mjesta u unutrašnjosti ima kao da su mu dimenzije za broj veće. Visok sam 183cm i kada si namjestim vozačevo sjedalo iza još ima dosta mjesta tako da sjedim kao da sam u fotelji.

Kretanje iz prve nije nikakav problem, kreće sa kao i sa svakim drugim automobilom. Prije mi se činilo drugačije, ali sam vjerojatno bio pod dojmom svih testova i natpisa. Dobro, prva je skraćena ali ne baš toliko da predstavlja problem kod kretanja.

Potrošnja prosjek mi pokazuje 8,9 l/km, s tim da sam se vozio prva dva dana po gradu i to dosta. Kada budem ponovo tankao onda ću vidjeti kolika mu je zapravo prosječna potrošnja, mislim da će biti oko 8 l/km.

Auto izgleda kako sam i rekao kao da je na steroidima, a tako i ide.

Sjedala su malo tvrđa, ali i udobna. Komande radia na upravljaču su lako dostupne i pametno su raspoređene.

Drugi dojmovi dolaze kako ga budem više voztio. S terenskom vožnjom ću malo pričekati, jer iskreno, žao mi ga je sada dok je star svega tri dana voziti po terenu. Neće mi biti još dugo žao.:D:D

TheBlack Knight
16.08.2010., 07:24
koje su ti dimenzije točkovi?
koliko košta pogon 4x4 ako postoji neka posebna opcija njegovog dodatno opcijskog odabira?
znaš možda

Dimenzije točkova su 215/65/16. Najjeftiniji model je 79.999kn, samo sa prednjim pogonom i osnovnom opremom. Najjeftiniji model sa 4X4 i osnovnom opremom je 95.000kn. Imaš samo dvije opcije, prednji ili 4X4 kod kupnje, poslje ne možeš dodatno odabrati taj pogon.

Moj savjet, kupi ovaj model kao i ja i neće ti biti žao.

TheBlack Knight
16.08.2010., 11:47
Evo slike još jednom. Uživajte :D:D

Johnny B.
16.08.2010., 13:01
Hvala na slikama, ali ako može mali prijedlog:
Pošto forum ograničava veličinu slike na 10kB, uplodaj ih na neki servis za hostanje slika (npr. http://imageshack.us) pa ovdje postavi linkove. Na taj način ćeš moći postaviti veće slike. :)

btw. kolko sam vidio, kod Dustera su gumbi za prednja stakla smješteni na središnjoj konzoli, a gdje su smešteni gumbi za podizače zadnjih stakala?

TheBlack Knight
16.08.2010., 13:09
Hvala na slikama, ali ako može mali prijedlog:
Pošto forum ograničava veličinu slike na 10kB, uplodaj ih na neki servis za hostanje slika (npr. http://imageshack.us) pa ovdje postavi linkove. Na taj način ćeš moći postaviti veće slike. :)

btw. kolko sam vidio, kod Dustera su gumbi za prednja stakla smješteni na središnjoj konzoli, a gdje su smešteni gumbi za podizače zadnjih stakala?

Thanks na prijedlogu. Kada nađem vremena staviti ću linkove i to na više slika, ne samo na ovih pet.:D

Zadnja stakla se ne mogu otvarati. :D Šala mala! Prekidači za zadnja stakla su smješteni u sredini dole, iza mjenjača prema zadnjim sjedalima.

HerrOtto
16.08.2010., 13:43
Thanks na prijedlogu. Kada nađem vremena staviti ću linkove i to na više slika, ne samo na ovih pet.:D

Zadnja stakla se ne mogu otvarati. :D Šala mala! Prekidači za zadnja stakla su smješteni u sredini dole, iza mjenjača prema zadnjim sjedalima.

Vidio sam di idu, to bu bilo zanimljivo kada djeca budu na stražnjem sicu... blatne snježne kišne noge na prekidačima za staklo... hmmmm...

KILLERDOG
16.08.2010., 16:09
pa to mu se i u puntu može dogoditi :mig:

dodi
16.08.2010., 17:09
čestitam na dusteru,prava makina vidio ga uživo i super je! Makar skoro 130000kn nije mala lova. Nego da vas pitam kako vam se čini nova kia sorento?
mislim da bi ona mogla pobrkati planove dacie i uzeti dio kolača,pogotovo kad dođe 1.7 dizel. bit će skuplja,ali je i veća i ljepša,jedino 4x4 kod dacia je mislim bolji jer je ipak preuzet od nissana:top:

dodi
16.08.2010., 17:10
a o garanciji da ne govorim! kia je tu puuuno bolja!

Herci80
16.08.2010., 17:19
čestitam na dusteru,prava makina vidio ga uživo i super je! Makar skoro 130000kn nije mala lova. Nego da vas pitam kako vam se čini nova kia sorento?
mislim da bi ona mogla pobrkati planove dacie i uzeti dio kolača,pogotovo kad dođe 1.7 dizel. bit će skuplja,ali je i veća i ljepša,jedino 4x4 kod dacia je mislim bolji jer je ipak preuzet od nissana:top:

Sorento je viša klasa od Dacije. Tako da ih nema potrebe uspoređivati.

STINGer
16.08.2010., 22:00

Sorento nema apsolutno nikakve veze sa Dusterom... dva različita svemira

Herci80
16.08.2010., 22:07
Čak su i novi Sportage i Duster dva različita svemira.

ivicak_hr
17.08.2010., 13:33
http://www.youtube.com/watch?v=W-OJ1iSOmqM&feature=player_embedded

http://www.autobild.de/artikel/dacia-duster-elchtest_1228482.html

Švabe su se usrale...

Bome dobro su se zusrale... Ovo mene interesira od pocetka price s dusterom nemas ESP-a osim u najskupljijeg modela... a onda za te pare i skodilak yeti je tu.

dodi
17.08.2010., 21:39
ispričavam se,mislio sam na sportage,a ne na sorento!
moja greška!

HerrOtto
19.08.2010., 08:48
Evo napravio sam sa Dusterom 300km i utisci su: AUTO JE FENOMENALAN. Obzirom da je još novi, imam ga tri dana, nisam ga baš muški provezao, Ovo što sam ga provezao ide odlično. Prije sam imao Accenta 1.3, dojam mi je da Duster ide bolje od njega. Neravnine na cesti i rupe guta jako dobro, skoro se ništa ne osjeti. Mjesta u unutrašnjosti ima kao da su mu dimenzije za broj veće. Visok sam 183cm i kada si namjestim vozačevo sjedalo iza još ima dosta mjesta tako da sjedim kao da sam u fotelji.

Kretanje iz prve nije nikakav problem, kreće sa kao i sa svakim drugim automobilom. Prije mi se činilo drugačije, ali sam vjerojatno bio pod dojmom svih testova i natpisa. Dobro, prva je skraćena ali ne baš toliko da predstavlja problem kod kretanja.

Potrošnja prosjek mi pokazuje 8,9 l/km, s tim da sam se vozio prva dva dana po gradu i to dosta. Kada budem ponovo tankao onda ću vidjeti kolika mu je zapravo prosječna potrošnja, mislim da će biti oko 8 l/km.

Auto izgleda kako sam i rekao kao da je na steroidima, a tako i ide.

Sjedala su malo tvrđa, ali i udobna. Komande radia na upravljaču su lako dostupne i pametno su raspoređene.

Drugi dojmovi dolaze kako ga budem više voztio. S terenskom vožnjom ću malo pričekati, jer iskreno, žao mi ga je sada dok je star svega tri dana voziti po terenu. Neće mi biti još dugo žao.:D:D

Zanima me jesi li ga vozio po autoputu? koja mu je max brzina? kako se ponaša? razina buke na većim brzinama? koliko cca tada troši?
Čitao sam negdje da im cockpiti znaju cvrčati makar su i novi... kak je kod tebe?

TheBlack Knight
19.08.2010., 08:54
Zanima me jesi li ga vozio po autoputu? koja mu je max brzina? kako se ponaša? razina buke na većim brzinama? koliko cca tada troši?
Čitao sam negdje da im cockpiti znaju cvrčati makar su i novi... kak je kod tebe?

Da krenem po redu. Nisam ga vozio po autoputu. Po papirima mu je max.brzina 165 km/h, to ću provjeriti prvom prilikom. Obzirom da je auto potpuno novi, imam ga 6 dana, vozio sam ga do sada najbrže 110km/h i ide jako dobro. Cesta nije bila najbolja, dobro leži na cesti. ne znam možda sam subjektivan, ali mislim da ima bolje ubrzanje od mog Accenta kojega sam prodao. Potrošnja napisao sam u kojem postu prije. Najtočniji podatak ću imati kada ga budem ponovno tankao, onda ću staviti i taj podatak ovdje. Mislim da mi troši u gradu oko 10 litara.

Kod mene ništa ne cvrči, nikakvi ne željeni zvukovi ne dolaze do mene.

HerrOtto
19.08.2010., 22:12
Da krenem po redu. Nisam ga vozio po autoputu. Po papirima mu je max.brzina 165 km/h, to ću provjeriti prvom prilikom. Obzirom da je auto potpuno novi, imam ga 6 dana, vozio sam ga do sada najbrže 110km/h i ide jako dobro. Cesta nije bila najbolja, dobro leži na cesti. ne znam možda sam subjektivan, ali mislim da ima bolje ubrzanje od mog Accenta kojega sam prodao. Potrošnja napisao sam u kojem postu prije. Najtočniji podatak ću imati kada ga budem ponovno tankao, onda ću staviti i taj podatak ovdje. Mislim da mi troši u gradu oko 10 litara.

Kod mene ništa ne cvrči, nikakvi ne željeni zvukovi ne dolaze do mene.

hehhe ajde drago mi je da je auto fantastičan :) sada mogu doći svojoj dragoj i pokazati joj tvoje postove :)

TheBlack Knight
20.08.2010., 07:17
hehhe ajde drago mi je da je auto fantastičan :) sada mogu doći svojoj dragoj i pokazati joj tvoje postove :)

Kupi joj i veliku čokoladu, i tek kada joj daš čokoladu pokaži postove.:D

Sretno:D

F10EXX
20.08.2010., 08:03

Mozda nakon sto pojede cokoladu? :P

HerrOtto
20.08.2010., 08:59
Mozda nakon sto pojede cokoladu? :P

Shit... ne voli čokoladu... hmmm RUMENKO sladoled should do the trick :lol:

HerrOtto
20.08.2010., 09:02

p.s. Ti si iz Požege?

TheBlack Knight
20.08.2010., 09:22
p.s. Ti si iz Požege?

Da, iz Požege sam. Zašto?

TheBlack Knight
20.08.2010., 12:40
Evo kako sam i rekao, prešao s Dusterom 440km i prosjek potrošnje iznosi 9 litara.

ssnjoff
20.08.2010., 15:24
vidjela ga čera uživo.
fantastična guza.
pa sam morala preticati da mu vidim oči....malo me manje oduševio, ali dupetara, i to u ovoj glavnoj, kakastoj, boji je impresivna!

da mi treba 4*4....

HerrOtto
20.08.2010., 19:04
Da, iz Požege sam. Zašto?

zbog VALLIS AUREA. Znači kad prolazim kroz Požegu (vodim ženu u posjet exkolegicama sa faksa) i vidim smeđi Duster da znam da si to ti :)

HerrOtto
20.08.2010., 19:04
Evo kako sam i rekao, prešao s Dusterom 440km i prosjek potrošnje iznosi 9 litara.

9 litara :) cool

p.s. jesi razmišljao o plinu?

F10EXX
20.08.2010., 20:04

Pa to je sasvim razumno. Toliko mi trosi Saxo 1.1 kad ga vozim po gradu. Sestri C2 trosi 12 litara (1,4 75 ks)

lemi88
20.08.2010., 22:56
9 litara je ok. potrošnja za nov auto kojem je max. brzina 165 km/h i ima niti 1 200 kg ?

Dajte, molim vas...

TheBlack Knight
21.08.2010., 13:24
zbog VALLIS AUREA. Znači kad prolazim kroz Požegu (vodim ženu u posjet exkolegicama sa faksa) i vidim smeđi Duster da znam da si to ti :)

Moj Duster je jedini u Požegi. Ima jedan u Novoj Gradišci i jedan u Slavonskom Brodu i to je to na ovom terenu. Tako da kada vidiš smeđi Duster to sam ja.:D

TheBlack Knight
21.08.2010., 13:26

Plin bi me izašao barem 1000 eura. Ne mislim praviti veliku kilometražu tako da za sada ne mislim plin ugrađivati, a i uvijek ga mogu ugraditi naknadno.

Što se tiče potrošnje, baš me zanima koji auto sa 1.6 benzin motorom troši po gradu ispod 8 ili 9 litara, ni jedan, ako će svi biti iskreni. Meni je prosjek od 9,3 litre u 440km, makar sam većinu oko 350km provezao na otvorenoj cesti pri brzni 60km/h - 110km/h. Na otvorenoj cesti pri brzini od 80km/h i Duster će trošiti ispod 8 litara. Vjerujem da će mi u gradu trošiti oko 12 litara jer je i moj prijašnji Accent 1.3 po zimi trošio 11 litara jer sam ga uvijek vozio hladnog i u prvoj, drugoj ili trećoj brzini. Na otvorenoj cesti mi je trošio 6,3 litre i to sam sam izmjerio tako da je taj podataka 100% točan.

Uostalom meni Dusterova potrošnja odgovara. Razlika pri kupovini je 17.000 kn, plus skuplji servisi, plus nevelika razlika u cijeni diesel - benzin. Nakraju krajeva, ako mi bude trebalo ugradim si plin za cca 1000 eura i vozim se jeftinije nego da sam uzeo diesel.

Još jednom, auto je odličan.

HerrOtto
21.08.2010., 16:33
[QUOTE=Još jednom, auto je odličan.[/QUOTE]

Amen na tome! :s

F10EXX
21.08.2010., 18:27
Danas sam vidio jos jednog s laureate opremom, 4x2, 1.6 16V, boja metalik nekakva siva, ono sto zovu sampanjac inace. Ne svidjaju mi se te svjetle, ni bijela ni ta ni srebrna, po mom misljenju mu bolje stoje ove druge tamnije, crna, smedja i nemetalik plava (tu sam ja uzeo, skrtica :P)
Taman dok sam gledao je naisao vlasnik, pa smo popricali, kaze da je zadovoljan, oko 9.5 litara na tih 2000 km sto je napravio, gotovo iskljucivo po Zagrebu, no ne u guzvi sa stani kreni voznjom. Ima i drugu daciu, logan isto 1.6, ta mu trosi nekih 8 i nesto litara, dakle ova litra vise se cini ok.
Prvi put da sam uzivo vidio te 'lijepe' celicne naplatke koji dolaze s laureate opremom, uzivo su ok, mislim da ce na tamnoj karoseriji biti jos bolji.
Malo sam sjeo unutra, isto tako prvi put vidio smedju unutrasnjost, nije isto losa stvar, mislio sam da ce izgledat kicasto kao imitacija drva, no nije ko u mom starom mondeu gdje to izgleda katastrofa.

Btw, Knight, jel i ovi 4x4 dolaze s michelin gumama?

stegaNo1
21.08.2010., 22:31
sve vise vidim tih prasinara po cesti i moram priznat da su mi odllicni...da je cjenovno pozicioniran vise npr. da ima znacku neke uglednije tvrtke (Renault) i bolju kvalitetu, posebice unutrasnjosti, malo jace motore i jos mocniji vanjski nastup (sire gume, felge, ispuh) i neku fer cijenu cca 150-170 k kn za osnovnije izvedbe mislim da bi pomeo Kaskajca i slicne, te konkurirao i komaktima po prodjanim rezultatima...ok, iznutra je spartanac, negdje se moralo ustedit, ali sve u svemu stvarno pojava na cesti uzimajuci u obzir lovu koja se treba izbrojat

TheBlack Knight
23.08.2010., 08:42
Danas sam vidio jos jednog s laureate opremom, 4x2, 1.6 16V, boja metalik nekakva siva, ono sto zovu sampanjac inace. Ne svidjaju mi se te svjetle, ni bijela ni ta ni srebrna, po mom misljenju mu bolje stoje ove druge tamnije, crna, smedja i nemetalik plava (tu sam ja uzeo, skrtica :P)
Taman dok sam gledao je naisao vlasnik, pa smo popricali, kaze da je zadovoljan, oko 9.5 litara na tih 2000 km sto je napravio, gotovo iskljucivo po Zagrebu, no ne u guzvi sa stani kreni voznjom. Ima i drugu daciu, logan isto 1.6, ta mu trosi nekih 8 i nesto litara, dakle ova litra vise se cini ok.
Prvi put da sam uzivo vidio te 'lijepe' celicne naplatke koji dolaze s laureate opremom, uzivo su ok, mislim da ce na tamnoj karoseriji biti jos bolji.
Malo sam sjeo unutra, isto tako prvi put vidio smedju unutrasnjost, nije isto losa stvar, mislio sam da ce izgledat kicasto kao imitacija drva, no nije ko u mom starom mondeu gdje to izgleda katastrofa.

Btw, Knight, jel i ovi 4x4 dolaze s michelin gumama?

Ne, kod mene su gume Continental cross.

STINGer
23.08.2010., 19:38
Ovaj put bez kartona... slijedeći put ću napraviti masakr da vas pola neće vidjeti foruma na mjesec dana. Imate sreću samo zašto što sam na godišnjem pa mi se ne da zajebavati sat vremena s vašim pizdarijama. I to konstantno isti likovi (pamtim, pa slijedeći put duplo naplatim :kava:)

Pa milion puta sam rekao da ne budete idioti i u specijaliziranim temamam ne iznosite svoje bljuvotine ako vam se neki auto ne sviđa, imate predrasude balkanikus ili vam je jednostavno dosadno pa morate pljucati samo zato što se netko interesira za novi auto.

Također, ove koji ulaze u besmislene rasprave sa takvima molim da se ubuduće suzdrže od toga jer će jednako završiti. Umjesto toga prijavite post i netko od modova će pobrisati sranja.

Jebote, ova tema je u rangu sa vagenima, uvijek netko mora pametovati i tuđim qrcem mlatiti gloginje...

lemi88
23.08.2010., 21:43
Bljuvotina je usporedit Dustera sa nekim drugim autom ili staviti podatke o potrošnji goriva "istog" motora u Dusteru, Meganu i Qasqaiu ?

Brate mili, ti meni nisi nikako jasan...
Ubijaš raspravu...

STINGer
23.08.2010., 22:14
Ovo nije topik za rasprave već topik o Dusteru. Uspoređivati Duster sa nečim drugim nema smisla jer je cijena previše različita, netko tko gleda Duster teško da će gledati na "konkurente" skuplje 20-30 ili više tisuća kuna. I obrnuto.

Iznositi potrošnje goriva iz tvorničkih deklaracija neću ni komentirati, a mogu se samo nasmijati na "isti" motor u tri različita auta. Koliko god tebi bio isti, nije isti, ni mjenjač nije isti, ni aerodinamika... Jedino što mogu prihvatiti jest da ti voziš svaki od navedenih u istim uvjetima i na isti način pa onda sam izneseš brojke. No, to se neće dogoditi, jel tako... Ali ponavljam, nije topik Duster vs XZY već samo Duster.

Naravno, nisu sve sve bljuvotine odnosile samo na tebe, imamo tu i našeg dragog forumaša sa činom kojemu je Dacia bezveze jer joj polovnoj drastično pada cijena. Jebiga, tako je to kad vlasnici Dacie ne znaju procjeniti auto onako kao što on zna svoj...

No, sve to nije tema ovoga topika, prema tome, da se ne ponavljam, nađite si neku drugu zabavu, a ovo ostavite na miru jer mi se ne da ulaziti u glupe rasprave i objašnjavanje trollerima što se ne radi na ovome forumu

TheBlack Knight
23.08.2010., 23:51
Evo nešto starih i novih fotki moje pile, ali u većem izdanju.

Uživajte.:D

http://img844.imageshack.us/img844/5994/dsc02723z.jpg
http://img713.imageshack.us/img713/8752/dsc02724y.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/2017/dsc02725g.jpg
http://img375.imageshack.us/img375/9979/dsc02726hv.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/7806/dsc02726n.jpg
http://img828.imageshack.us/img828/3895/dsc02727.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/4328/dsc02728v.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/4971/dsc02729x.jpg
http://img844.imageshack.us/img844/8788/dsc02730v.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/825/dsc02731v.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/8312/dsc02732j.jpg
http://img837.imageshack.us/img837/3354/dsc02733q.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/2779/dsc02735r.jpg

mpix
24.08.2010., 02:13
...

Jesi u međuvremenu uspio nabaviti i 1:43 Dustera?

Kataloški broj smeđeg bi trebao biti 77 11 428 733.

TheBlack Knight
24.08.2010., 07:12

Još nisam, ali hoću.

alfred stokes
24.08.2010., 11:58
Identične gumene tepihe sam ja uzeo u metrou za Sandera :D
Lijepa kolica :top:

BTW...netko mi očupao ovaj znak od dacie sa straznjih vrata.....eksluziva....štaš
:D

STINGer
25.08.2010., 12:29
Vidim da pojedinci nastavljaju po starome, kao da upozorenje s prošle stranice nije bilo dovoljno jasno. Stoga sam provjerio što sam napisao, ali vidim da je sve lijepo napisano te ne mogu shvatiti što vam nije jasno. Rekao sam da ovo nije topik za rasprave tipa Duster vs ostali, već isključivo topik o Dusteru.
Ako imate potrebu za bljuvanjem i liječenjem svojih frustracija otvorite temu tog tipa, ali sumnjam da će dugo potrajati jer ni jedna vs tema nije potrajala, tako da ne znam što bi ovo bio izuzetak.
Ovdje sam rekao davati banove onima koji dođu trollati, ali isto tako i davati kartone onima koji ulaze u rasprave sa njima. Tako sad imamo dva bana i jedan karton. Ako hoćete dalje, nema problema, samo nastavite.

Prije nego me počnete optuživati da suzbijam forumašku demokraciju i da forumi služe raspravama, podsjećam da još jednom pogledate o čemu raspravljate, te da si nađete neku pametniju zanimaciju u tužnom životu. Jer posvetiti svoje slobodno vrijeme na bljuvanje po komadu lima jest tužno. Ako već morate, onda vi otvorite blogove pa podijelite to sa pukom.
Također, prije nego me optužite da sam Dacijin plaćenik, znajte da su me optužili da sam plaćenik za manje-više svaku marku koja se prodaje u nas. Prema tome, to dovoljno govori o mom plaćeništvu i načinu moderiranja.

STINGer
25.08.2010., 12:42
E da, moram se osvrnuti na jedan detalj kojeg je iznio forumaš lemi88

On kaže, citiram:

"YETI ACTIVE 2.0 TDI CR 4x4 110 KS, Kn 152.107,91 minus

bez učešća* i bez jamaca*,
# bez troškova javnog bilježnika,
# prve registracije,
# tehničkog pregleda i
# osnovnog osiguranja u prvoj godini financiranja

= cca. 145 000 kn

Duster Laureate 1.5 dCi 4x4 109 KS, Kn 134.700 (+još neke gluposti koje mi je navela u salonu)

=cca. 140 000"

E pa, dragi lemi88, vidim da ti nije jasno da se cijena te škode neće umanjiti za te troškove koje si naveo već to znači samo da ih nećeš platiti prilikom kupnje auta na kredit (to što će ti kuća odn. banka bez problema uračunati kroz kamatu na sam kredit, nije ni bitno :D). Cijena te škode, prije nego se počne provlačiti kroz kredit ostaje onih 152xxx kn, eventualno ako uspiješ iskamčiti neki popust.
Isto tako, dizati cijenu Dustera zbog "nekih gluposti koje ti je navela u salonu" je smiješno, jer tako možeš dignuti cijenu bilo kojem automobilu. Nadam se da si uspio shvatiti osnove izračuna pa se drugi put poštedi ovakvih napisa kad nakon isteka bana možda otvoriš temu "duster vs ostali" :mig:

TheBlack Knight
25.08.2010., 14:45

Evo pitao u Baotiću i rekli mi da zovem za mjesec dana da će onda dobiti robu za zimu pa bi trebali dobiti i to.

Možda ga naručim i preko neta.

HerrOtto
26.08.2010., 17:42

još da ima like gumb da kliknem:)

KILLERDOG
26.08.2010., 21:35
jedno pitanje, kolika je nosivost krovnih nosača, jel imaš taj podatak?

TheBlack Knight
27.08.2010., 09:42
jedno pitanje, kolika je nosivost krovnih nosača, jel imaš taj podatak?

Nemam taj podatak ali predpostavljam do 100kg. Pogledati ću u uputstvo o uporabi:D. Kada škicnem stavim i taj podatak.

E da, najnovija potrošnja, tj. prosjek je 8,6 litara. Vjerujem da mi na otvorenoj cesti pri 80km/h - 90km/h troši 8 litara.

Jučer ga vozio 140km/h po cesti, lokalna cesta koja je loše krpana nekoliko puta, samo guta rupe.

Ljudi, kupujte Dustera.:D

neno1966
27.08.2010., 10:04
Dali je netko isprobao tu famoznu prvu reduciranu brzinu na terenu? Koliko ima koristi od toga?

TheBlack Knight
27.08.2010., 12:16
Probati ću ja tu prvu reduciranu brzinu, ali mi ja sada još žao voziti auto po terenu jer je još nov, 2 tjedna.

Evo još noviji podatak za potrošnju 99% otvorena cesta i pola puta sa klimom, 8,1 litra (prosjek).

jjauk
27.08.2010., 15:04
sto se događa ako kreces sa drugom brzinom, mislim nemas previse mjenjanja i stiskanja kvacila, da li je to uopce moguce i kak se ponasa

TheBlack Knight
27.08.2010., 15:10
sto se događa ako kreces sa drugom brzinom, mislim nemas previse mjenjanja i stiskanja kvacila, da li je to uopce moguce i kak se ponasa

S drugom možeš krenuti bez problema, potpuno normalno. Krećem iz prve jer nije problem. Sve su mu brzine čini mi se kraće proračunate nego kod drugih automobila. Prvi puta vozim automobil sa 6 brzina možda je i kod drugih tako. Uglavnom krečeš iz prve ili druge jednako i tj. bez problema sa normalnim gasom. Prima gas odlično u bilo kojoj brzini.

Tonii
27.08.2010., 15:24
jucer sam vidio uzivo dustera na autocesti.......imao je crne branike i izgledalo mi je ogavno :/
isto tako izgleda mi iznenadjujuce ogroman :)

KILLERDOG
27.08.2010., 15:45
pa terenac i treba biti veći :mig:

Tonii
27.08.2010., 16:10
da, ali ovo je cisto usporedba slike i uzivo, velika razlika

F10EXX
27.08.2010., 19:12

Ako su ovi podaci (http://www2.renault.si/download/Cjenik_Dacia_Duster.pdf) tocni, onda to i nije na razini terenaca koji imaju odnos od skoro dva pa do tri i nesto, ali svaki mali dio veseli.

Za dizel brzina u 1. stupnju na 1000 okretaja:

5.79 (4x4):7,98 (4x2) kmh

Za benzinac nije tolika razlika, ali je brzina u 1. ista

5.79 (4x4):6,82 (4x2) kmh

STINGer
02.09.2010., 21:00
Bio sam danas do salona, auto izvana ostavlja dobar dojam, izgleda dosta krupan. Iako se volan ne podešava po dubini, sasvim pristojno se mogu smjestiti, a i straga se uvučem bez problema. Ok, morao bih sjediti raširenih nogu, ali tako i inače sjedim. U svakom slučaju, mjesta ima sasvim dovoljno, uključujući i veliki prtljažnik.

btw... prag je dosta visok, viši no što sam očekivao

http://img823.imageshack.us/img823/3013/imag0112d.jpg

http://img714.imageshack.us/img714/6950/imag0113k.jpg

Johnny B.
02.09.2010., 21:13
Jeli netko vidio uživo kako dusteru stoji "plava mineral" boja?

STINGer
02.09.2010., 21:15
Koja je to? Daj neki link?

Johnny B.
02.09.2010., 21:20
duster (http://www.dacia.hr/modeli-dacia/duster/boje-i-presvlake/)
Odaberi kvadratić u sredini u rubrici "Metalik boja"

Tražio sam fotografije dustera sa ovakvom bojom, ali sam našao samo slike sa smeđom, crnom ili srebrnom bojom

z_k
02.09.2010., 21:25
Što je točno ovo sjajno -> nije valjda neka imitacija drveta? Koja je to razina opreme, stvarno se nadam da to ide u opciji (super paše sa ručnim dizanjem prozora). Isto, pretpostavljam da je na ovoj slici zadnje klupe, prednje sjedalo ostalo onako kak si ga ti ostavio (vjerojatno do kraja).

STINGer
02.09.2010., 21:35
Da, sjedalo je skroz do kraja namješteno za moje gabarite (193 i 115). Zato sam i stavio slike da se vidi kako tada izgleda. Uglavnom, mjesta ima dovoljno, više nego u nekim kompaktima (npr. u Megane nema šanse da malo dijete sjedne iza mene :D nije neka usporedba, ali čisto da se zna)

O to su nekakvi umeci, ali ne znam točno s čime dolaze. Vjerojatno za najviši paket opreme, onaj Laureate...

STINGer
02.09.2010., 21:38

Tražio sam fotografije dustera sa ovakvom bojom, ali sam našao samo slike sa smeđom, crnom ili srebrnom bojom

Nisam vidio takvoga... mada čudno izgleda na onoj slici. Jesi gledao strane sajtove i forume, možda tamo ima. Pogledaj neki rumunjski forum, možda tamo bude...

SEILON
02.09.2010., 21:52
http://img412.imageshack.us/img412/5245/73045511.png
http://img820.imageshack.us/img820/604/59540043.png
http://img339.imageshack.us/img339/9458/36440577.png
http://img176.imageshack.us/img176/6664/23011852.png
http://img27.imageshack.us/img27/9706/54697473.png

STINGer
02.09.2010., 21:56
Nema tu pomoći dok se ne vidi uživo...

doomi
02.09.2010., 21:56
Evo plavi duster
http://images.avto.net/3890919/1.jpg

http://images.avto.net/3890919/2.jpg

http://images.avto.net/3890919/3.jpg

http://images.avto.net/3890919/4.jpg

http://images.avto.net/3890919/10.jpg

mpix
02.09.2010., 23:56

To je ista boja kao na Sanderu ("RNF"), tamnija od dvije sivo-plave metalik; njega ćeš vjerojatno lakše uživo vidjeti.

mpix
02.09.2010., 23:59
Što je točno ovo sjajno -> nije valjda neka imitacija drveta? Koja je to razina opreme, stvarno se nadam da to ide u opciji (super paše sa ručnim dizanjem prozora). Isto, pretpostavljam da je na ovoj slici zadnje klupe, prednje sjedalo ostalo onako kak si ga ti ostavio (vjerojatno do kraja).

Mislim da je to "smeđe-kromirano" (kao da kromirano prelakiraš smeđim bezbojnim lakom).

TheBlack Knight
03.09.2010., 07:00
Mislim da je to "smeđe-kromirano" (kao da kromirano prelakiraš smeđim bezbojnim lakom).

Pogledajte linkove slika koje sam ostavio.

F10EXX
03.09.2010., 07:46

??

TheBlack Knight
03.09.2010., 08:52

Ovo je zanimljivo, smeđi bezbojni lak. Baš me zanima kakva je to smeđa bezbojna boja?:lol::lol:

Središnji stup, okvir ventilacije, ukrasi na vratima i dio od mjenjača do prekidača za podizanje zadnjih stakala, lakirano je u boji karoserije, smeđa metalik, Tako je kod mene. Može biti i kombinacija unutrašnjost smeđe lakirano, izvana druga boja.

F10EXX
03.09.2010., 08:56
Ovo je zanimljivo, smeđi bezbojni lak. Baš me zanima kakva je to smeđa bezbojna boja?:lol::lol:

Središnji stup, okvir ventilacije, ukrasi na vratima i dio od mjenjača do prekidača za podizanje zadnjih stakala, lakirano je u boji karoserije, smeđa metalik, Tako je kod mene. Može biti i kombinacija unutrašnjost smeđe lakirano, izvana druga boja.

Eh da je bar u boji karoserije.... Uvijek je u smedjoj.

mpix
03.09.2010., 14:12

Htio sam napisati smeđi prozirni lak.
Bilo je već blizu ponoći pa...
:brukica:

SEILON
03.09.2010., 14:24
Armature mogu bi i u "metalnoj boji" ,tj. "unutrašnjost tamnosiva" ( http://dacia.hr/modeli-dacia/duster/boje-i-presvlake/ ).

F10EXX
03.09.2010., 15:07
Armature mogu bi i u "metalnoj boji" ,tj. "unutrašnjost tamnosiva" ( http://dacia.hr/modeli-dacia/duster/boje-i-presvlake/ ).

Mogu biti, ali nazalost ne mozes birat. Ako uzimas laureate uvijek je smedje, ako uzimas ambiance onda je srebrno/sivo

Bjesomar
08.09.2010., 09:26
Probati ću ja tu prvu reduciranu brzinu, ali mi ja sada još žao voziti auto po terenu jer je još nov, 2 tjedna.

Evo još noviji podatak za potrošnju 99% otvorena cesta i pola puta sa klimom, 8,1 litra (prosjek).

jesi ti istestirao taj 4x4 i reduciranu brzinu na kakvom makadamu? ili jos uvjek razradjujes masinu? :)

TheBlack Knight
08.09.2010., 09:54
jesi ti istestirao taj 4x4 i reduciranu brzinu na kakvom makadamu? ili jos uvjek razradjujes masinu? :)

Kada je prije padala kiša i kada sam išao sa Accentom jedva sam prošao. Par puta su me izvlačili. Sada kada sam išao Dusterom, stavio sam u automatski mod i samo po gasu. Prošao sam kao da sam na suhom asfaltu.

Vezano za prvu reduciranu brzinu. Mislim ili sam barem stekao takav dojam da ta prva brzina nije toliko reducirana. Sada kada krećem, krećem iz prve brzine i to potpuno normalno. To je neka blaga redukcija.

Čekam da kiša pada nekoliko dana uzastopno, pa da ga onda isprobam.

F10EXX
08.09.2010., 11:23
Vezano za prvu reduciranu brzinu. Mislim ili sam barem stekao takav dojam da ta prva brzina nije toliko reducirana. Sada kada krećem, krećem iz prve brzine i to potpuno normalno. To je neka blaga redukcija.

Napiso sam vam vec gore, 4x2 Duster benzinac ide 6.82 kmh za svakih 1000 okretaja, a 4x4 5.79. Razlika nije toliko velika pa stoga i nema potrebe za kretanjem iz 2.

S druge strane dizel 4x2 ide 7.98 kmh za svakih 1000 okretaja, a 4x4 isto 5.79, tu je razlika poprilicna. Kad jos uracunas da dizel drugacije razvija snagu od benzinca, tj na nizim okretajima, tih 5.79 za 1000 okretaja je prilicno dobra stvar.

TheBlack Knight
09.09.2010., 07:01
Evo otkrio sam još nešto novo na svom Prašinaru, automatsko zaključavanje. Kada se auto otključa daljinskim i ako se ne sjedne odmah unutra i nema nikoga u autu, poslje 2-3 minute sam se zaključa.:s:top:

Melior
09.09.2010., 10:35
Evo otkrio sam još nešto novo na svom Prašinaru, automatsko zaključavanje. Kada se auto otključa daljinskim i ako se ne sjedne odmah unutra i nema nikoga u autu, poslje 2-3 minute sam se zaključa.:s:top:

aha... to imaju i Renaulti i Nissani pa stoga i Dacia.. Neloša stvar :)

Vjerojatno imaš i ono sa svjetlima. Kad staneš, ugasiš auto, povučeš ručicu za duga svjetla (al samo jednom da blicne) i onda ti se upale kratka svjetla i gore jedno 30sec i kasnije se sama ugase. Dobra stvar ako imaš mračno dvorište il sl. pa ti treba malo osvjetljenja :)

TheBlack Knight
09.09.2010., 10:39
aha... to imaju i Renaulti i Nissani pa stoga i Dacia.. Neloša stvar :)

Vjerojatno imaš i ono sa svjetlima. Kad staneš, ugasiš auto, povučeš ručicu za duga svjetla (al samo jednom da blicne) i onda ti se upale kratka svjetla i gore jedno 30sec i kasnije se sama ugase. Dobra stvar ako imaš mračno dvorište il sl. pa ti treba malo osvjetljenja :)

Iskreno nemam pojam. Probati ću i to.:D

TheBlack Knight
10.09.2010., 09:53
Probao jučer i nemam tu opciju. :( Mislim, ne mogu imati baš sve od opreme, jel tako?:D

Bjesomar
10.09.2010., 09:55
Napiso sam vam vec gore, 4x2 Duster benzinac ide 6.82 kmh za svakih 1000 okretaja, a 4x4 5.79. Razlika nije toliko velika pa stoga i nema potrebe za kretanjem iz 2.

S druge strane dizel 4x2 ide 7.98 kmh za svakih 1000 okretaja, a 4x4 isto 5.79, tu je razlika poprilicna. Kad jos uracunas da dizel drugacije razvija snagu od benzinca, tj na nizim okretajima, tih 5.79 za 1000 okretaja je prilicno dobra stvar.

ovo je u principu super, posto kad sam u 4x2 modu znaci da vozim po finom asfaltu pa mi pase malo brzi start, a u 4x4 mi pase jaca redukcija jer to znaci da se vucem kroz blato/snijeg/sto vec

@blackknight daj isprobaj tu reduciranu prvu u lock modu (pravi 4x4) ako nije problem, zanima me kako onda ide

Bjesomar
10.09.2010., 10:04
evo samo dva primjera dustera auto mod vs lock mod :)

1. film - auto mod u blatu: http://www.youtube.com/watch?v=ZEmCOJADLzc
2. film - lock mod na djelu: http://www.youtube.com/watch?v=OviAkdcDxaI

TheBlack Knight
10.09.2010., 10:18
ovo je u principu super, posto kad sam u 4x2 modu znaci da vozim po finom asfaltu pa mi pase malo brzi start, a u 4x4 mi pase jaca redukcija jer to znaci da se vucem kroz blato/snijeg/sto vec

@blackknight daj isprobaj tu reduciranu prvu u lock modu (pravi 4x4) ako nije problem, zanima me kako onda ide

Bi ja to isprobao, ali nemam gdje u blizini. Kada isprobam staviti ću utiske ovdje, budi bez brige.:D

Melior
10.09.2010., 10:38
Probao jučer i nemam tu opciju. :( Mislim, ne mogu imati baš sve od opreme, jel tako?:D

pa baš :D Neka, dobar je to auto :top: Viđam već par dana jednog smeđeg po Vinkovcima, stvarno je lijep

TheBlack Knight
10.09.2010., 12:12
pa baš :D Neka, dobar je to auto :top: Viđam već par dana jednog smeđeg po Vinkovcima, stvarno je lijep

To sam možda ja. Jednom tjedno sam u VK.:D

jjauk
10.09.2010., 13:52

planiras li sto prolazit kroz g.kotar ? , najavi se imas gratis cugu

TheBlack Knight
10.09.2010., 14:39
planiras li sto prolazit kroz g.kotar ? , najavi se imas gratis cugu

Ne planiram skoro kroz gk, ali ako budem išao dolazim na cugu i na hard test Dustera.:D

Melior
10.09.2010., 19:33

Ako si bio parkiran kod Hotela Slavonija, ili ispred Biroa (ilitiga HZZ-a) onda si ti :D

TheBlack Knight
11.09.2010., 15:02
Ako si bio parkiran kod Hotela Slavonija, ili ispred Biroa (ilitiga HZZ-a) onda si ti :D

Obično auto ostavim ispred kavane.

Melior
11.09.2010., 15:35
Obično auto ostavim ispred kavane.

SB registracija?

TheBlack Knight
11.09.2010., 15:41
SB registracija?

Ne nego PŽ. Taj u SB je identičan mom Dusteru. Ima još jedan u NG, ali osnovni model sa prednjim pogonom. Samo ta tri Dustera :Dsu za sada u ta tri grada.

Melior
11.09.2010., 16:13
Ne nego PŽ. Taj u SB je identičan mom Dusteru. Ima još jedan u NG, ali osnovni model sa prednjim pogonom. Samo ta tri Dustera :Dsu za sada u ta tri grada.

Aha, ja sam eto vidio tog iz SB, stvarno je lijep, odlično mu stoji ta boja i jako dobro izgleda uživo, puno bolje nego na slikama!
Da mi ga je samo vidjeti kako se snalazi po blatu i barama :D
Sinoć sam se sa svojim Qashqaijem išao vozati u okolici VK gdje su inače vikendice, bilo je dosta blata, rupa punih vodom i sl. i prošao je uz malo proklizavanje (ima samo prednji pogon). Zato mogu mislit kako bi to odradio Duster, ko po tračnicama :)

F10EXX
11.09.2010., 18:21
Aha, ja sam eto vidio tog iz SB, stvarno je lijep, odlično mu stoji ta boja i jako dobro izgleda uživo, puno bolje nego na slikama!

Po meni dobro mu stoje tamne boje, zbog malo cudno rijesenog treceg bocnog prozora. Vidio sam dosad bijeli, neki sampanac boja, crni, smedji i tamnoplavi uzivo, i definitivno su tamne boje sretnije za cjelokupnu liniju.

renez
11.09.2010., 22:48
Moze li se sa Dusterom dobiti tempomat? Koji model od 1.5 dci preporucate kao najbolje za kupiti? Nekako sam naklonjeniji diselu.

Zao mi je da nije malo duze na trzistu da vidimo ima li kakvih nedostataka.. mene zanima kako se ponasa ako se koristi veciom po normalnoj cesti.

Trebalo bi mi preko zime za proci kroz dio sumskog puta cesto pod snijegom u gorskom kotaru ali vecinu bi se vozio po normalnoj cesti. Blago receno trazim obiteljski auto za barem dvoje djece koji moze ici i na izlet gdje drugim autima nije preporucljivo.

viking dr.
12.09.2010., 00:51
uzmi jači model,uvijek je dobro imati nekoliko konja u zalihi

Mikahr
12.09.2010., 02:34
Izvana odličan,unutra osrednje do loše...valjda ne smije biti konkurencija qashqai-u...nedostaje jači motor npr 1.9 dci

mpix
12.09.2010., 04:06
Moze li se sa Dusterom dobiti tempomat? Koji model od 1.5 dci preporucate kao najbolje za kupiti? Nekako sam naklonjeniji diselu.

Zao mi je da nije malo duze na trzistu da vidimo ima li kakvih nedostataka.. mene zanima kako se ponasa ako se koristi veciom po normalnoj cesti.

Trebalo bi mi preko zime za proci kroz dio sumskog puta cesto pod snijegom u gorskom kotaru ali vecinu bi se vozio po normalnoj cesti. Blago receno trazim obiteljski auto za barem dvoje djece koji moze ici i na izlet gdje drugim autima nije preporucljivo.

Tempomat se ne nudi. Ako hoćeš dizla 4x4 (a tako ispada s obzirom na snijeg i Gorski kotar) onda ti se nudi samo 1.5 dCi sa 109 ks. Možeš birati samo paket opreme (Ambiance ili Laureate) i dodatnu opremu (od koje bih bitnim naglasio paket ESP+ASR koji pomaže kod kliske podloge).

http://www2.renault.si/download/Cjenik_Dacia_Duster.pdf

Bjesomar
12.09.2010., 09:09
Tempomat se ne nudi. Ako hoćeš dizla 4x4 (a tako ispada s obzirom na snijeg i Gorski kotar) onda ti se nudi samo 1.5 dCi sa 109 ks. Možeš birati samo paket opreme (Ambiance ili Laureate) i dodatnu opremu (od koje bih bitnim naglasio paket ESP+ASR koji pomaže kod kliske podloge).

http://www2.renault.si/download/Cjenik_Dacia_Duster.pdf

problem je sta ESP nude za nodaplatu samo uz najjaci paket opreme (laureate) koji je 135kkn, znaci na to dodaj 1850kn za esp sto odmah ukljucuje da MORAS uzeti kozni volan (wtf - valjda da ti ne proklizava volan u rukama po ljeti) sto je jos 450 knm fino se penje cijena dustera na kraju

a necemo ni brojati dodatne djidje sta bi mozda normalan coek htio (paket look odnosno alu-felge sa dodatnimn ukrasima, radio sa komandama na volanu, metalna mreza za odvajanje prtljaznoh od putnog prostora itd.)

Ono sto ostaje jesti cinjenica da cak i za tolike nofce stvarno dobijes dobar dizel terenac sa 4x4 pogonom, prostran za obitelj i opet je pun kua jeftiniji od drugih (minimalno 160-170 hiljada kuna, ne racunamo metroseksualce tipa rav4 ili skoda yeti, a i za 160-170kkn ti ostaje jedino qasqai ili kak se vec pise - pravi terenci su 200kkn+)

TheBlack Knight
12.09.2010., 12:46
Evo moj mali tuning Dustera. Stavio sam ovu naljepnicu da ljudi u drugim autima kada ih obilazim bilo sa lijeve ili sa desne strane vide da moj Duster ima 4WD.:lol:

Naljepnica se dobro uklopila u auto.:D

http://yfrog.com/m9fotografija871j

Brazil
12.09.2010., 13:18
Evo moj mali tuning Dustera. Stavio sam ovu naljepnicu da ljudi u drugim autima kada ih obilazim bilo sa lijeve ili sa desne strane vide da moj Duster ima 4WD.:lol:

Pitao bi te čemu to, ali vidim da se veseliš pa uživaj.

jjauk
12.09.2010., 20:02
problem je sta ESP nude za nodaplatu samo uz najjaci paket opreme (laureate) koji je 135kkn, znaci na to dodaj 1850kn za esp sto odmah ukljucuje da MORAS uzeti kozni volan (wtf - valjda da ti ne proklizava volan u rukama po ljeti) sto je jos 450 knm fino se penje cijena dustera na kraju

a necemo ni brojati dodatne djidje sta bi mozda normalan coek htio (paket look odnosno alu-felge sa dodatnimn ukrasima, radio sa komandama na volanu, metalna mreza za odvajanje prtljaznoh od putnog prostora itd.)

Ono sto ostaje jesti cinjenica da cak i za tolike nofce stvarno dobijes dobar dizel terenac sa 4x4 pogonom, prostran za obitelj i opet je pun kua jeftiniji od drugih (minimalno 160-170 hiljada kuna, ne racunamo metroseksualce tipa rav4 ili skoda yeti, a i za 160-170kkn ti ostaje jedino qasqai ili kak se vec pise - pravi terenci su 200kkn+)

kod esp-a kozni volan se koristi kako bi se u njega ugradili senzori koji kontroliraju polozaj volana a ne kako kazes" valjda da ti ne proklizava volan u rukama po ljeti ", takodjer netko je kritizirao veliki poklopac za gorivo, ni to nije bez "veze", naime predvidjeno je da do cepa za benzin se smjesti prikljcak za plin,

jjauk
12.09.2010., 20:39
http://www.daciamodellen.nl/wordpress/wp-content/gallery/renault-duster/886eb203dbc76d0cbbfefb9ebd08eb0d_medium.jpg
http://www.daciamodellen.nl/wordpress/wp-content/gallery/renault-duster/53ed2fae18218708e56c57935b886486_medium.jpg

PREZENTACIJA DUSTERA U MOSKVI , znacka od RENAULT-a !!

home edition
12.09.2010., 20:45
ionako sam vidio par novih Dacia na kojima piše Dacia by Renault, ali svatko koga iole zanima (čitaj: ipak zna neki ku...) svijet automobilizma ne može (u ovom trenutku) reć da je Dacia "polu-autokompanija" ili da Dacia radi ne-dobre automobile... uzdanice poput Sandera i Dustera su odlične smjernice za budućnost, iako je Duster možda iznenadio cijenom to ne znači da tih novaca ne vrijedi :top:

mirda69
12.09.2010., 21:28
Vidio danas na autoputu jednu bijelu daciu duster... Auto je izgledao mrak !! Da nisam vidio koja je marka,pomislio bi da je neki japanac ili korejac..:s

renez
12.09.2010., 22:12
Sto tek kad mu ovakav bude nasljednik?

http://www.yosax.com/renault-dacia-duster-crossover-concept

Mahun
13.09.2010., 01:56

ok naljepnica doboro stoji...al pogledao sam danas jednog dustera i začudio se kako ima nejaki prednji amortizer....stvarno mi je izgledao nekako jadan,je se to samo meni učinilo ili je stvarno poddimenzioniran....??????

na jetiju je isto to nekako malo bolje izgledalo,a da ne kažem da su prednji amortizeri i opruge od lade nive kalsa za oba dva...

TheBlack Knight
13.09.2010., 07:06
Isprobao sam Dustera na poljskom putu kojim su prolazili traktori. Kiša je padala nekoliko dana pa možete zamisliti kakav je to bio poljski put. Auto se ponašao savršeno, kako da vozim po pruzi. Napomena, vozio sam u trećoj u auto modu i sa ne tako malim gasom.

Poslje ove avanture na automatskoj auto praonici, potrošio sam 5 žetona i iza sebe ostavio pol kubika zemlje.:D But I like it.:Dž

Što se tiče amortizera Nive i Dustera, reči ću samo Niva je hard terenac, Duster je SUV.

F10EXX
13.09.2010., 07:53
Isprobao sam Dustera na poljskom putu kojim su prolazili traktori. Kiša je padala nekoliko dana pa možete zamisliti kakav je to bio poljski put. Auto se ponašao savršeno, kako da vozim po pruzi. Napomena, vozio sam u trećoj u auto modu i sa ne tako malim gasom.

Poslje ove avanture na automatskoj auto praonici, potrošio sam 5 žetona i iza sebe ostavio pol kubika zemlje.:D But I like it.:Dž

Što se tiče amortizera Nive i Dustera, reči ću samo Niva je hard terenac, Duster je SUV.

Niva je nekakvi soft terenac, nema ni sasiju, al ipak vise nego Duster. Istina je da ovjes izgleda nekako savitljivo, cak i straznji prema recimo Yetijevom izgleda lomljivo, al vjerujem da ne bi bas napravili nesto preslabo, posebice kad se zna kakav je ovjes na drugim daciama. A mozda se i samo tjesim.

Inace, jel imas mozda sredisnji naslon za ruke? Zanimalo bi me preventivno kupit jedan auto radio sto ima straznji aux izlaz i kad mi postavljaju park senzore da ih zamolim da mi nekako unutra sprovedu prikljucak, pa me zanima koliko je to veliko.

Jer nisam htio uzimat njegov 'original radio' za te pare ima puno boljih.

Jos samo 2 mjeseca cca do mojeg socijalnog dustera :p

TheBlack Knight
13.09.2010., 08:08
Niva je nekakvi soft terenac, nema ni sasiju, al ipak vise nego Duster. Istina je da ovjes izgleda nekako savitljivo, cak i straznji prema recimo Yetijevom izgleda lomljivo, al vjerujem da ne bi bas napravili nesto preslabo, posebice kad se zna kakav je ovjes na drugim daciama. A mozda se i samo tjesim.

Inace, jel imas mozda sredisnji naslon za ruke? Zanimalo bi me preventivno kupit jedan auto radio sto ima straznji aux izlaz i kad mi postavljaju park senzore da ih zamolim da mi nekako unutra sprovedu prikljucak, pa me zanima koliko je to veliko.

Jer nisam htio uzimat njegov 'original radio' za te pare ima puno boljih.

Jos samo 2 mjeseca cca do mojeg socijalnog dustera :p

Ne, nemam središnji zaslon za ruke. Za prvu ruku uzeo sam samo ono što mi zaista treba, kada za prtljažnik, prednje i zadnje zastavice i kuku. Mislim uzeti i naslon za ruke, ali za to ima vremena. Nemoj ugrađivati parking senzore. ja ću si ugraditi kameru (riblje oko), kupiti mali LCD i to spojiti i to je puno bolja opcija od parking senzora. Možda čak uzmem i wireless kameru tako da nema provlačenja žica i zezanja.

Ja sam uzeo "original radio" i zadovoljan sam sa njim. Da ima boljih za te novce ima, ali htio sam da imam sve u autu odmah po preuzimanju.

F10EXX
13.09.2010., 08:39
Ne, nemam središnji zaslon za ruke. Za prvu ruku uzeo sam samo ono što mi zaista treba, kada za prtljažnik, prednje i zadnje zastavice i kuku. Mislim uzeti i naslon za ruke, ali za to ima vremena. Nemoj ugrađivati parking senzore. ja ću si ugraditi kameru (riblje oko), kupiti mali LCD i to spojiti i to je puno bolja opcija od parking senzora. Možda čak uzmem i wireless kameru tako da nema provlačenja žica i zezanja.

Ja sam uzeo "original radio" i zadovoljan sam sa njim. Da ima boljih za te novce ima, ali htio sam da imam sve u autu odmah po preuzimanju.

Sve jasno. Aj javi za kameru kolko kosta i to ak ces nac nesto.
Kakva je kada za prtljaznik? Dubina, jel ide do svih rubova? Ak ti se da moze i slika :)

Ja sam inace preskocio look paket i metalik boju, pa nece biti lijep ko tvoj, ali mislim da ce i crna plastika na tamnoplavom odlicno izgledati.

TheBlack Knight
13.09.2010., 08:51
Kakva je kada za prtljaznik? Dubina, jel ide do svih rubova? Ak ti se da moze i slika :)

Ja sam inace preskocio look paket i metalik boju, pa nece biti lijep ko tvoj, ali mislim da ce i crna plastika na tamnoplavom odlicno izgledati.

Vidio sam slike Dustera kao tvoj i izgleda odlično.

Malo sam se zaletio u dopušteni minus, tako da će ta kamera malo pričekati. Kada budem uzimao stavim cijenu ovdje.

Kada je prvenstveno namjenjena za Dustera 4x2 jer on ima niži pod prtljažnika. Ja sam stavio kod sebe i dobro je sjela. Da, kada ide do svih rubova, prati oblik prtljažnika. jako je praktična. Kada odem do pčela stavim sve u kadu i blatnjave čizme, i kada dođem kući samo ono grubo istresem a ono što ostane prebrišem mokrom krpom.
http://www2.renault.si/download/DODATNA_OPREMA_DUSTER_CRO.pdf

renez
13.09.2010., 09:33

Kolko se sad ceka i koliko te je ispao?
Ja planiram naruciti 1.5 dci 4*4 nadam se da ce biti ok auto.
Zna netko koja je cijena naslona za ruku to bi svakako htio.

F10EXX
13.09.2010., 09:50

Ja sam narucio 15.7 i cekam do 11 mjeseca. Mislim da su rekli da se za ovu godinu (tj pola godine) moze dobiti 150 primjeraka, a iduce 300 tako d mislim da ce se cekati sve vise i vise. Iako pocetkom sljedece godine trebala bi biti gotova i sljedeca linija za proizvodnju pa ce to valjda smanjiti cekanja.

Naslon mislim 800 kn da dodje.

F10EXX
13.09.2010., 11:28
Vidio sam slike Dustera kao tvoj i izgleda odlično.

Malo sam se zaletio u dopušteni minus, tako da će ta kamera malo pričekati. Kada budem uzimao stavim cijenu ovdje.

Kada je prvenstveno namjenjena za Dustera 4x2 jer on ima niži pod prtljažnika. Ja sam stavio kod sebe i dobro je sjela. Da, kada ide do svih rubova, prati oblik prtljažnika. jako je praktična. Kada odem do pčela stavim sve u kadu i blatnjave čizme, i kada dođem kući samo ono grubo istresem a ono što ostane prebrišem mokrom krpom.

Sve si nesto razmisljam da preskocim te senzore, sad sam malo gledao i nasao par stvari

Ili ovako klasicno:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10283

Ili da idem na nesto ovako sto si spomenuo:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29611

Sto se tice kade, znaci da na zadnjoj strani kad otvoris gepek sad imas rub od te kade jel nema onog zuba kao kod 4x2 iza kojeg bi se sakrio?

TheBlack Knight
13.09.2010., 11:41
Sve si nesto razmisljam da preskocim te senzore, sad sam malo gledao i nasao par stvari

Ili ovako klasicno:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10283

Ili da idem na nesto ovako sto si spomenuo:

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29611

Sto se tice kade, znaci da na zadnjoj strani kad otvoris gepek sad imas rub od te kade jel nema onog zuba kao kod 4x2 iza kojeg bi se sakrio?

Ja bih izabrao ovu drugu opciju.
Da, baš tako imam rub od te kade, ali ne smeta ni najmanje. Mislio sam staviti kameru ispod zadnjeg štop svjetla tako da ništa ne bušim.

TheBlack Knight
13.09.2010., 14:05

Cijena naslona za ruku je 853,46kn. Previše.

renez
13.09.2010., 21:43
Cijena naslona za ruku je 853,46kn. Previše.

Slazem se nakupi se te dodatne opreme koja je danas vise manje za europsko trziste serijska.

Jeste uzimali produzeno jamstvo?

Ako bi uzeo 1.5 dci sto sve treba dodati na njega?
Klima, centralno zakljucavanje, el podizaci stakla, uzduzni krovni nosac, svjetla za maglu, putno racunalo, metalik boja, kuka za vucu, sredisnji naslon, obloga ruba prtljaznog prostora i to je to ili preporucate nesto drugo?

mozda 1.5. dci 4*4 pa jos nesto opreme?

moze li se sto dogovoriti u vezi cijene ukupne da bude povolnija od sluz. cijenika?
kakav popust i sl.

TheBlack Knight
14.09.2010., 07:06
Slazem se nakupi se te dodatne opreme koja je danas vise manje za europsko trziste serijska.

Jeste uzimali produzeno jamstvo?

Ako bi uzeo 1.5 dci sto sve treba dodati na njega?
Klima, centralno zakljucavanje, el podizaci stakla, uzduzni krovni nosac, svjetla za maglu, putno racunalo, metalik boja, kuka za vucu, sredisnji naslon, obloga ruba prtljaznog prostora i to je to ili preporucate nesto drugo?

mozda 1.5. dci 4*4 pa jos nesto opreme?

moze li se sto dogovoriti u vezi cijene ukupne da bude povolnija od sluz. cijenika?
kakav popust i sl.

Produženo jamstvo nisam uzimao jer to mogu uzeti do godine dana starosti vozila.

Uzmeš paket Laureate i dobiješ sve. Ja sam još uzeo paket look, prednje i zadnje zavjesice iza točkova, kuku,zaštitu ruba prtljažnika, kadu za prtljažnik, metalik boju i radio sa cd-om. Sve ovisi o tom koliki ti je budget.

Ako već uzimaš Dustera uzmi 4x4. Kažem, sve ovisi o budgetu.

Ja sam uzeo sve ovo nabrojano i nisam požalio. Jedino sam uzeo 1.6 16v jer je razlika 17.000kn, a ne pravim veliku km. Uvijek mogu naknadno ugraditi plin i voziti se povoljnije nego sa dieselom.

Dogovor ovisi o prodavaču. Ja sam dobio samo gumene tepihe u autu.:mad:

F10EXX
14.09.2010., 12:35
Ajde vidi koliko je tesko skinuti straznji branik, tj gdje je sve pricvrscen. Vidio sam 4 serafa koja su dostupna kad se otvori gepek, ali mislim da mora biti jos nekih.

Zanima me zbog tih parkirnih senzora i montaze u kucnoj radinosti.

Hvala.

TheBlack Knight
14.09.2010., 13:18
Ajde vidi koliko je tesko skinuti straznji branik, tj gdje je sve pricvrscen. Vidio sam 4 serafa koja su dostupna kad se otvori gepek, ali mislim da mora biti jos nekih.

Zanima me zbog tih parkirnih senzora i montaze u kucnoj radinosti.

Hvala.

Meni su zadnji branik skidali u servisu kada su montirali kuku. Tamo gdje ti zadnji branik dolazi do zadnjih svjetala tj. ispod njih, imaš kopče, i sa lijeve i sa desne strane. Skini sve šarafe što vidiš i kopče koje sam ti rekao. Probaj lagano onda skinuti branik. Najbolje rješenje, kada budeš preuzimao auto pitaj u servisu kako se skida branik.

Bjesomar
14.09.2010., 17:24
kod esp-a kozni volan se koristi kako bi se u njega ugradili senzori koji kontroliraju polozaj volana a ne kako kazes" valjda da ti ne proklizava volan u rukama po ljeti "

pa sta senzori ne rade ako volan nije obucen u kozu?? :ne zna:

jebajga nisam znao

Slatky
14.09.2010., 17:37
Nije baš logično, senzor bi trebao biti na letvi volana.

F10EXX
14.09.2010., 20:00
pa sta senzori ne rade ako volan nije obucen u kozu?? :ne zna:

jebajga nisam znao

pa ne. nego je volan koji ima senzore dolazi obucen u kozu. nije nuzno ali jebiga takva je politika.

Johnny B.
15.09.2010., 10:20
Kakav se rezervni kotač dobije kupnjom dustera sa Laureate opremom? Pitam zato jer na www.dacia.hr piše da je rezervni kotač normalne veličine dio paketa look. Da li se bez toga paketa dobije manji kotač ili možda set za krpanje guma?

TheBlack Knight
15.09.2010., 11:10
Ja sam dobio kotač normalnih dimenzija, ali sam uzeo i paket look. Pitaj u auto kući.

TheBlack Knight
20.09.2010., 08:56
Evo došao je i taj dan, Duster je kršten (ne,ne na taj način koji mislite), isprobao sam Dustera u off road-u. Vozio sam ga po šumskom putu poslje nekoliko dana kiše. Tim putem inače idu traktori. Kada sam došao na to mjesto prebacio sam u AUTO mod i po gasu. Vozio sam u trećoj, onda je uspon postao strmiji pa sam prebacio u drugu i po gasu i Duster je nastavio svoju putešestviju. Onda je počeo gubiti snagu (imam benzinca) jer je uspon bio zaista strm, zaustavio sam se prebacio u prvu i LOCK mod te se pomolio gospi od brze pomoći i po gasu i prošao sam tj. popeo se na vrh. Stavio bih slike ali nisam bio ponjeo ni fotić ni mobitel:mad:. Kada budem ponovo išao ponjeti ću i fotić i oba mobitela:D.

Zaključak je, auto ide tamo gdje mogu samo traktori:D:D. Ugodno me iznenadio sa tim gdje sam prošao. BTW, kolega sa traktorom je prošao tim putem prije mene i čekao me na vrhu, tj. ako zapnem da me može izvuči.

P.S. na samoposlužnoj auto-praonici sam potrošio 5 žetona da ga operem, to govori sve. :D

Mahun
20.09.2010., 10:12
Evo došao je i taj dan, Duster je kršten (ne,ne na taj način koji mislite), isprobao sam Dustera u off road-u. Vozio sam ga po šumskom putu poslje nekoliko dana kiše. Tim putem inače idu traktori. Kada sam došao na to mjesto prebacio sam u AUTO mod i po gasu. Vozio sam u trećoj, onda je uspon postao strmiji pa sam prebacio u drugu i po gasu i Duster je nastavio svoju putešestviju. Onda je počeo gubiti snagu (imam benzinca) jer je uspon bio zaista strm, zaustavio sam se prebacio u prvu i LOCK mod te se pomolio gospi od brze pomoći i po gasu i prošao sam tj. popeo se na vrh. Stavio bih slike ali nisam bio ponjeo ni fotić ni mobitel:mad:. Kada budem ponovo išao ponjeti ću i fotić i oba mobitela:D.

Zaključak je, auto ide tamo gdje mogu samo traktori:D:D. Ugodno me iznenadio sa tim gdje sam prošao. BTW, kolega sa traktorom je prošao tim putem prije mene i čekao me na vrhu, tj. ako zapnem da me može izvuči.

P.S. na samoposlužnoj auto-praonici sam potrošio 5 žetona da ga operem, to govori sve. :D

ma super,a slike bi naravno dobrodošle

sve si to prošao s serijskim gumama,cestovnim?......šta bi tek bilo da se stave toyo at ili neke još bolje terenske

i lock mod,do koliko na sat se može iči u tom modu,je li to samo za rahle terene ili i za cestu?

TheBlack Knight
20.09.2010., 11:01
ma super,a slike bi naravno dobrodošle

sve si to prošao s serijskim gumama,cestovnim?......šta bi tek bilo da se stave toyo at ili neke još bolje terenske

i lock mod,do koliko na sat se može iči u tom modu,je li to samo za rahle terene ili i za cestu?

Da, imam serijske gume na autu, ali mi je i kolega sa traktorom uljevao dodatnu hrabrost.:D

U LOCK modu možeš ići do 60km/h, ako pređeš 60km/h on se sam isključuje. LOCK mod je prvenstveno za teške terene, sklisko i rahlo. Vjerujem da možeš s njim voziti i po cesti ali zašto? Za cestu imaš AUTO mod i sasvim je dovoljan za cestu i za ne tako zahtjevne terene.

Johnny B.
20.09.2010., 11:19
...U LOCK modu možeš ići do 60km/h...
A ne do 80km/h?? Tako barem piše u brošuri koju sam dobio u autokući :ne zna:

TheBlack Knight
20.09.2010., 11:23
A ne do 80km/h?? Tako barem piše u brošuri koju sam dobio u autokući :ne zna:

U knjižici vozila piše 60km/h. Nisam provjeravao to. Najbrže sam ga u LOCK modu vozio 40km/h.

F10EXX
20.09.2010., 11:39
Da, imam serijske gume na autu, ali mi je i kolega sa traktorom uljevao dodatnu hrabrost.:D

Serijske jesu, al ipak nisu bas ciste cestovne :p

Bjesomar
20.09.2010., 11:55

U LOCK modu možeš ići do 60km/h, ako pređeš 60km/h on se sam isključuje. LOCK mod je prvenstveno za teške terene, sklisko i rahlo. Vjerujem da možeš s njim voziti i po cesti ali zašto? Za cestu imaš AUTO mod i sasvim je dovoljan za cestu i za ne tako zahtjevne terene.

sto se tice testnog off-roada mogu samo reci - odlicno znaci nije samo sminkerski SUV :)

zanima me dvije stvari sa tim prekidacem, kad predjes maksimalnu brzinu za lock mode (istina - pise 60km/h) kako se on to "sam iskljucuje"? kaj prekidac se presalta na AUTO mod ili se zgasi neka lampica? i druga stvar, da li se za cackanje po prekidacu (odnosno nacinima pogona) smije cackati za vrijeme voznje ili moras zaustaviti auto pa onda prebacivati zeljene nacine rada?

F10EXX
20.09.2010., 12:01
sto se tice testnog off-roada mogu samo reci - odlicno znaci nije samo sminkerski SUV :)

zanima me dvije stvari sa tim prekidacem, kad predjes maksimalnu brzinu za lock mode (istina - pise 60km/h) kako se on to "sam iskljucuje"? kaj prekidac se presalta na AUTO mod ili se zgasi neka lampica? i druga stvar, da li se za cackanje po prekidacu (odnosno nacinima pogona) smije cackati za vrijeme voznje ili moras zaustaviti auto pa onda prebacivati zeljene nacine rada?

Imas zapravo dva fiksna polozaja, i jedan nefiksan. Zapravo identicno kao i automobilska brava za paljenje. Polozaji su 2WD i AUTO, a nefiksni je LOCK. Kad okrenes u LOCK, on se ukljuci, al se kotacic vrati u polozaj AUTO. Poslije auto sam iskljuci LOCK prema programu.
Kao i automobilska brava, imas polozaj za vađenje kljuca, polozaj koji je u voznji, i polozaj kojim palis auto, a u kojem kljuc ne ostaje.

Bjesomar
20.09.2010., 12:08
Imas zapravo dva fiksna polozaja, i jedan nefiksan. Zapravo identicno kao i automobilska brava za paljenje. Polozaji su 2WD i AUTO, a nefiksni je LOCK. Kad okrenes u LOCK, on se ukljuci, al se kotacic vrati u polozaj AUTO. Poslije auto sam iskljuci LOCK prema programu.
Kao i automobilska brava, imas polozaj za vađenje kljuca, polozaj koji je u voznji, i polozaj kojim palis auto, a u kojem kljuc ne ostaje.

aha, sad na slici prekidaca vidim da pokraj LOCK pise on off

pretpostavljam da piknes prekidac prema LOCK i on se sam vrati nazad na AUTO

gori li kakva lampica koja inicira da li je LOCK mode upaljen?

F10EXX
20.09.2010., 12:11
aha, sad na slici prekidaca vidim da pokraj LOCK pise on off

pretpostavljam da piknes prekidac prema LOCK i on se sam vrati nazad na AUTO

gori li kakva lampica koja inicira da li je LOCK mode upaljen?

Indicira :p

Da, pise ti 4WD i ispod LOCK.

http://www.youtube.com/watch?v=lwi-49nhICM&feature=PlayList&p=B2FF429C2124AF19&index=0&playnext=1

od 0:24 nadalje :p

TheBlack Knight
20.09.2010., 12:20

U knjižici piše da kada se u LOCK modu pređe brzina od 60km/h, prebaci se u AUTO mod.

Kada iz AUTO moda (ne svijetli nikakva lampica kada si u AUTO modu, svijetli kada si u 2WD i LOCK mod) u prebacuješ u LOCK prekidaač okreneš u LOCK mod i zasvijetli ti lampica LOCKMOD, kada pređeš 60km/h ta lampica se ugasi i ništa ne svijetli (to ti je AUTO mod).

Kada hoćeš prebaciti u LOCK mod moraš zaustaviti vozilo. Kada iz 2WD prebacuješ u AUTO mod ne moraš zaustaviti vozilo. Ja sam na autoputu kod oko 150km/h prebacivao iz 2WD u AUto mod bez problema. Stvar je u tome da kada si u AUTO modu, u normalnim uvjetima pogonski kotači su samo prednji, tek kada prednji prokližu uključuje se AUTO mod tj. i zadnji točkovi. Kada prednji prestanu proklizavati zadnji se isključuju. U tome je cijela stvar.

Bjesomar
20.09.2010., 12:21
Indicira :p

Da, pise ti 4WD i ispod LOCK.

http://www.youtube.com/watch?v=lwi-49nhICM&feature=PlayList&p=B2FF429C2124AF19&index=0&playnext=1

od 0:24 nadalje :p

e da stvarno, jel se moze palit i gasit za vrijeme voznje ili moras stajati na mjestu da bi prebacio nacin rada?

TheBlack Knight
20.09.2010., 12:22
Nisam vidio da je prije objašnjeno to pa sam se ja raspisao.:D

Bjesomar
20.09.2010., 12:23
U knjižici piše da kada se u LOCK modu pređe brzina od 60km/h, prebaci se u AUTO mod.

Kada iz AUTO moda (ne svijetli nikakva lampica kada si u AUTO modu, svijetli kada si u 2WD i LOCK mod) u prebacuješ u LOCK prekidaač okreneš u LOCK mod i zasvijetli ti lampica LOCKMOD, kada pređeš 60km/h ta lampica se ugasi i ništa ne svijetli (to ti je AUTO mod).

Kada hoćeš prebaciti u LOCK mod moraš zaustaviti vozilo. Kada iz 2WD prebacuješ u AUTO mod ne moraš zaustaviti vozilo. Ja sam na autoputu kod oko 150km/h prebacivao iz 2WD u AUto mod bez problema. Stvar je u tome da kada si u AUTO modu, u normalnim uvjetima pogonski kotači su samo prednji, tek kada prednji prokližu uključuje se AUTO mod tj. i zadnji točkovi. Kada prednji prestanu proklizavati zadnji se isključuju. U tome je cijela stvar.

super, puno hvala obadvojici na odgovorima

Tonii
20.09.2010., 12:27

e sad je i meni jasnije.....

sta se tice boldanog, kia ima ovaj novi dynamax sustav koji reagira prije nego kola proklizu...

TheBlack Knight
20.09.2010., 12:44
Da moj Duster ima dynamax sustav, slao bih vam slike sa Velebita ili Everesta.:lol:

F10EXX
20.09.2010., 13:20
e sad je i meni jasnije.....

sta se tice boldanog, kia ima ovaj novi dynamax sustav koji reagira prije nego kola proklizu...

Ma jel? Sto imaju prognosticara?

Bjesomar
20.09.2010., 13:31

ima dvije male kristalne kugle u prednjim felgama :top:

TheBlack Knight
20.09.2010., 13:31

:lol::lol::s:lol::lol:

Bjesomar
20.09.2010., 15:00
KIA dynamax - http://kia-buzz.com/?p=5700

samo se "hvale" da njihov auto mod brze "lovi"

F10EXX
20.09.2010., 15:18
KIA dynamax - http://kia-buzz.com/?p=5700

samo se "hvale" da njihov auto mod brze "lovi"

Pa to je sve uredu. No dok ce ulovit i jedno 10k eura vise iz mog djepa, nek se oni lijepo prosecu s tim svojim brzolovecim sustavom.

Bjesomar
20.09.2010., 21:01
Pa to je sve uredu. No dok ce ulovit i jedno 10k eura vise iz mog djepa, nek se oni lijepo prosecu s tim svojim brzolovecim sustavom.

da samo 10 :D

Tonii
20.09.2010., 21:35

suska se nesto da ce vakula doci kod njih

http://www.kia.hr/video/novi_sportage/

Too_good
20.09.2010., 22:49

:rofl:

home edition
20.09.2010., 23:12
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdEO1AgMjo0zO1qZgWFNDaOfsKwdC8B 8m4YpDF7zj3pcKEGHc&t=1&h=164&w=226&usg=__q6_RESL-JDz5s89phV13KR-oNCg= ili dynamax ili ovaj Smart i onda na Velebit, i to s morske strane

TheBlack Knight
21.09.2010., 06:58
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQdEO1AgMjo0zO1qZgWFNDaOfsKwdC8B 8m4YpDF7zj3pcKEGHc&t=1&h=164&w=226&usg=__q6_RESL-JDz5s89phV13KR-oNCg= ili dynamax ili ovaj Smart i onda na Velebit, i to s morske strane

Vidiš, vidiš, dobra ideja. Ugraditi ću gusjenice na Dustera i onda ću biti nezaustavljiv.:lol::lol::lol:

F10EXX
21.09.2010., 07:24
Vidiš, vidiš, dobra ideja. Ugraditi ću gusjenice na Dustera i onda ću biti nezaustavljiv.:lol::lol::lol:

http://www.mattracks.com/html/photos_.htm

Eto tu ponude.

Bjesomar
22.09.2010., 12:56

par pitanja jos

kakvi su brisaci? citao u jednom reviewu da su dosta losi i da mrljaju stakla

kakva je buka na vecim brzinama, npr 130-140 (motor i vjetar)?

takodjer je pisalo da ovjes stvara cudnu buku pri prelasku preko lezecih policajaca, kako se tebi cini?

TheBlack Knight
22.09.2010., 13:28
par pitanja jos

kakvi su brisaci? citao u jednom reviewu da su dosta losi i da mrljaju stakla

kakva je buka na vecim brzinama, npr 130-140 (motor i vjetar)?

takodjer je pisalo da ovjes stvara cudnu buku pri prelasku preko lezecih policajaca, kako se tebi cini?

1. Ne mrljaju, dobri su. Jedino da su malo brži. Imao prije Accenta i njegovi brisači su se brže kretali.
2. Čuje se i jedno i drugo, ali možeš normalno razgovarati i slušati radio bez pojačavanja.
3. Osjeti se da se pređe preko ležečih policajaca bez neke buke, a čuje se kada pređeš preko pravog policajca, on jauče.:lol:

Da ne tražim prije, da li ti namjeravaš kupiti Dustera kada toliko ispituješ?:D

Bjesomar
22.09.2010., 16:00
1. Ne mrljaju, dobri su. Jedino da su malo brži. Imao prije Accenta i njegovi brisači su se brže kretali.
2. Čuje se i jedno i drugo, ali možeš normalno razgovarati i slušati radio bez pojačavanja.
3. Osjeti se da se pređe preko ležečih policajaca bez neke buke, a čuje se kada pređeš preko pravog policajca, on jauče.:lol:

Da ne tražim prije, da li ti namjeravaš kupiti Dustera kada toliko ispituješ?:D

kupujem novi auto, neckam se izmedju nekoliko modela

zasada mi je duster best-buy po onome sto sam vidio i po parametrima koje mora odnosno nemora zadovoljiti (libo me za komfor i dodatnu opremu, mora biti dizel i 4x4, ne dam preko 25k eura, ali mora biti jako dobar razlog da dam cak i toliko, mora imat dobar gepek i jos par stvari)

pa sada ispitujem svaku sitnicu :D

STINGer
22.09.2010., 19:04

zasada mi je duster best-buy po onome sto sam vidio i po parametrima koje mora odnosno nemora zadovoljiti (libo me za komfor i dodatnu opremu, mora biti dizel i 4x4, ne dam preko 25k eura, ali mora biti jako dobar razlog da dam cak i toliko, mora imat dobar gepek i jos par stvari)

Ovo je topik o Dusteru pa ukoliko želiš pričati i o ostalim modelima javi mi na PM da ovo prebacim u zasebnu temu pa pričajte i o konkurenciji.

Bjesomar
22.09.2010., 23:07
Ovo je topik o Dusteru pa ukoliko želiš pričati i o ostalim modelima javi mi na PM da ovo prebacim u zasebnu temu pa pričajte i o konkurenciji.

gdje ja pricam o drugim modelima?

F10EXX
23.09.2010., 07:41
Sad nesto citam u vezi ove 5godina garancije, kaj je moguce da to vrijedi samo uz Renault financiranje? Dakle nije samo 2000 kn nego bi im morao placati i godisnju kamatu?

TheBlack Knight
23.09.2010., 08:56

Kupi Dustera, kupi Dustera, kupi Dustera.:D:D

Ukratko, auto je odličan.

TheBlack Knight
23.09.2010., 08:59
Sad nesto citam u vezi ove 5godina garancije, kaj je moguce da to vrijedi samo uz Renault financiranje? Dakle nije samo 2000 kn nego bi im morao placati i godisnju kamatu?

Pretpostavljam da se to Renault financiranje odnosi na to ako uzmeš auto na kredit. Kada sam uzimao auto rekli su mi samo da postoji ta opcija tj. produženo jamstvo i ako ga želim da se moram odlučiti u roku godine dana. Najbolje pitaj u Renaultu.

F10EXX
23.09.2010., 09:19
Pretpostavljam da se to Renault financiranje odnosi na to ako uzmeš auto na kredit. Kada sam uzimao auto rekli su mi samo da postoji ta opcija tj. produženo jamstvo i ako ga želim da se moram odlučiti u roku godine dana. Najbolje pitaj u Renaultu.

Ma pitat cu ih kad cu ic pitati za kod te plave boje, farbam prikolicu u istu tak da bude komplet.

Al nema sanse da cu uzimati auto na te njihove sheme da bi dobio 2 godine jamstva. Mozda moze samo neki simbolican iznos na financiranje, a ostalo normalno?

Pitat cu uglavnom.

TheBlack Knight
23.09.2010., 09:57
Ma pitat cu ih kad cu ic pitati za kod te plave boje, farbam prikolicu u istu tak da bude komplet.

Al nema sanse da cu uzimati auto na te njihove sheme da bi dobio 2 godine jamstva. Mozda moze samo neki simbolican iznos na financiranje, a ostalo normalno?

Pitat cu uglavnom.

I ja sam razmišljao da uzmem prikolicu, ali mi je previše dati barem 4000kn za novu, a polovne koje sam gledao su precijenjene i u jako, jako lošem stanju. Da li je tvoja nova ili imaš stariju? Koliko si je platio?

STINGer
23.09.2010., 10:05
gdje ja pricam o drugim modelima?

Nisam rekao da pričaš, već da (pošto veliš da se nećkaš između nekoliko modela) ukoliko želiš pričati o drugim modelima, otvoriš novi topik. Sve iz preventive poučen dosadašnjim iskustvima kako forumski specijalci svatko toliko nalete ovdje da pljuckaju po dusteru :)

F10EXX
23.09.2010., 11:34
I ja sam razmišljao da uzmem prikolicu, ali mi je previše dati barem 4000kn za novu, a polovne koje sam gledao su precijenjene i u jako, jako lošem stanju. Da li je tvoja nova ili imaš stariju? Koliko si je platio?

Uf, moja ti je jaako stara. Tehnika ATP 250. Nosivost je samo 250 kg. Nema klasicnu osovinu i to, nego ima vilice koji prihvacaju kotace, dimenzija onih na tackama. Ovjes je napravljen s gumenim trnovima u kvadraticnoj cijevi. Sigurno je tamo s pocetka 80ih.

Ova je jos registrirana na Jugo tablice, i u dosta je losem stanju, ali nije da je negdje hrdja progrizla lim ili tako nesto, nego je zapustena. No sva svjetla i dalje rade :p

Sad cu uzet zicanu roto cetku i to postrugat kolko ide, pofarbat hammeriteom temeljnom i tom nekom plavom kakvu vec nadjem i to je to. Mozda nove gume staviti. Vise ne mislim ulagati, to mi je vise uspomena na djeda nego sto mi je stvarna potreba.

EDIT: 1983 je proizvedena

TheBlack Knight
23.09.2010., 11:58
Uf, moja ti je jaako stara. Tehnika ATP 250. Nosivost je samo 250 kg. Nema klasicnu osovinu i to, nego ima vilice koji prihvacaju kotace, dimenzija onih na tackama. Ovjes je napravljen s gumenim trnovima u kvadraticnoj cijevi. Sigurno je tamo s pocetka 80ih.

Ova je jos registrirana na Jugo tablice, i u dosta je losem stanju, ali nije da je negdje hrdja progrizla lim ili tako nesto, nego je zapustena. No sva svjetla i dalje rade :p

Sad cu uzet zicanu roto cetku i to postrugat kolko ide, pofarbat hammeriteom temeljnom i tom nekom plavom kakvu vec nadjem i to je to. Mozda nove gume staviti. Vise ne mislim ulagati, to mi je vise uspomena na djeda nego sto mi je stvarna potreba.

EDIT: 1983 je proizvedena

Ok onda. Stavio sam kadu u prtljažnik tako da mogu dosta toga prevesti u Dusteru, ali ponekad mi baš zatreba i prikolica.

F10EXX
23.09.2010., 12:05
Ok onda. Stavio sam kadu u prtljažnik tako da mogu dosta toga prevesti u Dusteru, ali ponekad mi baš zatreba i prikolica.

Ma za to ponekad je bolje posudit od nekoga. Meni je problem sto zivim u gradu, nemam ju zapravo ni gdje drzati, al opet, ni susjedi bas nemaju prikolice. A raznorazne selidbe i velike kupovine je lakse napravit s tim.
Plus to sto kazem, ostalo mi je par stvari od djeda, prikolica, motokultivator, neki alat i slicno, to cu pokusati odrzavati dokle god ide.

TheBlack Knight
23.09.2010., 12:21
Ma za to ponekad je bolje posudit od nekoga. Meni je problem sto zivim u gradu, nemam ju zapravo ni gdje drzati, al opet, ni susjedi bas nemaju prikolice. A raznorazne selidbe i velike kupovine je lakse napravit s tim.
Plus to sto kazem, ostalo mi je par stvari od djeda, prikolica, motokultivator, neki alat i slicno, to cu pokusati odrzavati dokle god ide.

Ma i ja sam u gradu, ok puno manjem od ZG. Za sada se tako i švercam, posudim prikolicu, ali sam mislio ako nađem neku povoljnu da je uzmem. Za sada status quo. U biti, najviše trebam nešto prevesti kada idem na pčelinjak i u većini slučajeva mi stane skoro sve, zahvaljujući Dusteru i 4x4 više ne moram to tegliti rukački. Možda i ja nađem prikolicu iz stare Juge, malo je sredim i to je to.:D

Još mjesec i pol dana pa dolazi pila?:D Da li rade živci?:D Meni jesu kada sam svog čekao.

F10EXX
23.09.2010., 12:32
Ma i ja sam u gradu, ok puno manjem od ZG. Za sada se tako i švercam, posudim prikolicu, ali sam mislio ako nađem neku povoljnu da je uzmem. Za sada status quo. U biti, najviše trebam nešto prevesti kada idem na pčelinjak i u većini slučajeva mi stane skoro sve, zahvaljujući Dusteru i 4x4 više ne moram to tegliti rukački. Možda i ja nađem prikolicu iz stare Juge, malo je sredim i to je to.:D

Još mjesec i pol dana pa dolazi pila?:D Da li rade živci?:D Meni jesu kada sam svog čekao.

Da, tako nesto, rekli su 11 mjesec. Ali, moze bit i preko 2 mjeseca :p Nisu neki zivci, samo nek dodje prije 1. snijega :p Sad cu malo uredjivat tu prikolicu, pa cemo vidjet.
A za pcele ne znam sto bi mi trebala prikolica bas, nisam ju nikad za to koristio. Iako sam doduse 2-3 puta vozio pune kosnice u autu i to je bilo smijesno kad su nasle rupu :p Srecom je bio trovolumenski :p

Btw, narucio sam ovo: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10283
Valjda ce bit dobro. Ako mi se nece svidjat budem ga stavio na neki drugi auto ili prodao cak :p

TheBlack Knight
23.09.2010., 12:44
Da, tako nesto, rekli su 11 mjesec. Ali, moze bit i preko 2 mjeseca :p Nisu neki zivci, samo nek dodje prije 1. snijega :p Sad cu malo uredjivat tu prikolicu, pa cemo vidjet.
A za pcele ne znam sto bi mi trebala prikolica bas, nisam ju nikad za to koristio. Iako sam doduse 2-3 puta vozio pune kosnice u autu i to je bilo smijesno kad su nasle rupu :p Srecom je bio trovolumenski :p

Btw, narucio sam ovo: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10283
Valjda ce bit dobro. Ako mi se nece svidjat budem ga stavio na neki drugi auto ili prodao cak :p

Kada sam hvatao rojeve onda sam znao voziti kompletne 2 košnice sa 2 nastavka u autu, to je bio prošli auto, i od drmusanja sam ga izgrebao malo iznutra. Dogodilo mi se ove godine 5-6 puta u mjesec dana da sam vozio više toga i dobro bi mi došla prikolica. Za sada kako sam rekao švercam se, a i dolazi hladnije vrijeme pa mi toliko prikolica ine treba.

I ja sam jednom vozio košnicu sa pčelama u autu, ali sam imao pčelarsku majicu i rukavice. Morao sam proći kroz grad takav, koja je to smijurija bila. Ljudi su se okretali sa iznenađenim facama tipa, što je sa ovim u autu.:lol:

To je dobro da je auto bio trovolumenski. Trebaju pčele preči 2 volumena do tebe u prvom volumenu.:lol:

Mislio sam i ja uzeti takve slične senzore ali ne bih ništa bušio po autu, tako da sada čekam dok se malo ne oporavim pa ću uzeti wi fi kameru i LCD wi fi i to pospajati, ili uzmem običnu kameru i obični LCD pa samo provučem žice.

mpix
23.09.2010., 12:54

Pitat cu uglavnom.

Kod plave boje je, pretpostavljam, onaj iz konfiguratora na dacia.hr.

"Renault financiranje" je najobičniji "auto-kredit" preko Zagrebačke banke...

F10EXX
23.09.2010., 13:00
"Renault financiranje" je najobičniji "auto-kredit" preko Zagrebačke banke...

Sto god da je, ima kamate.

Bjesomar
23.09.2010., 21:01
Nisam rekao da pričaš, već da (pošto veliš da se nećkaš između nekoliko modela) ukoliko želiš pričati o drugim modelima, otvoriš novi topik. Sve iz preventive poučen dosadašnjim iskustvima kako forumski specijalci svatko toliko nalete ovdje da pljuckaju po dusteru :)

a ne ne :) ovdje raspravljam/ispitujem iskljucivo o dusteru, samo sam spomenuo da se pri kupnji neckam izmedju nekoliko modela i to je to

F10EXX
24.09.2010., 07:46
Kupi Dustera, kupi Dustera, kupi Dustera.:D:D

Ukratko, auto je odličan.

Hehe, regrutiras ti za klub? :P

TheBlack Knight
24.09.2010., 07:58
Hehe, regrutiras ti za klub? :P

Ma neeeeeeee!:D:D

jjauk
24.09.2010., 20:21
http://www.youtube.com/watch?v=jlbEWTKuT_w&list=QL

ovo se mora vidjet, za mene je to stvarno na granici nestvarnog, bravo za DUSTER

Bjesomar
25.09.2010., 13:08
http://www.youtube.com/watch?v=jlbEWTKuT_w&list=QL

ovo se mora vidjet, za mene je to stvarno na granici nestvarnog, bravo za DUSTER

odlican...:s

TheBlack Knight
25.09.2010., 16:07
Eto, lijepo sam rekao da je to pila od auta.:D:D

F10EXX
25.09.2010., 17:25
Eto, lijepo sam rekao da je to pila od auta.:D:D

Je, samo probaj to bez TCa :eek:

Mislim, nije da cu ga tjerat u ovakve situacije, al mi stvarno nije jasno sto nisu ugradili i ESP na benzinca.

Monika jana
25.09.2010., 20:23
Vozio dastera po brodskom vinogorju.Autic je prava ludnica.

TheBlack Knight
26.09.2010., 12:38
Je, samo probaj to bez TCa :eek:

Mislim, nije da cu ga tjerat u ovakve situacije, al mi stvarno nije jasno sto nisu ugradili i ESP na benzinca.

Ma, moj bi to prošao samo sa prednjim pogonom.:D:D

F10EXX
26.09.2010., 13:01
Ma, moj bi to prošao samo sa prednjim pogonom.:D:D

Ja jedino znam da ce sljedece gume kad se ove potrose biti jos malo vise terenske od ovih m+s sto dolaze gore. Inace, skuzio sam da 4x2 dolazi sa michelinom latitude tour, a 4x4 sa crosscontactom lx. Sad sam vec par komada vidio po gradu i uvijek je tako bilo.

Inace, moram primjetiti da je vecina tih bila ovakve socijalne verzije kao sto ce biti moj (mislim na dodatke poput look paketa, straznjih podizaca itd.). Ali i dosta malo ih je Laureate oprema, vecina ih je bila Ambiance s klimom samo dodanom.

megane f1
26.09.2010., 16:13
Dacia das auto!

megane f1
26.09.2010., 23:43
http://zaslike.com/files/cdxcajrwl9399i75kn.jpg

TheBlack Knight
27.09.2010., 07:53
Ja jedino znam da ce sljedece gume kad se ove potrose biti jos malo vise terenske od ovih m+s sto dolaze gore. Inace, skuzio sam da 4x2 dolazi sa michelinom latitude tour, a 4x4 sa crosscontactom lx. Sad sam vec par komada vidio po gradu i uvijek je tako bilo.

Inace, moram primjetiti da je vecina tih bila ovakve socijalne verzije kao sto ce biti moj (mislim na dodatke poput look paketa, straznjih podizaca itd.). Ali i dosta malo ih je Laureate oprema, vecina ih je bila Ambiance s klimom samo dodanom.

Daj mi reci, ti Dusteri koje si vidio, približno, koliko je njih benzinac, a koliko dizelaš?

megane f1
27.09.2010., 16:21
Kako misliš koliko je njih benzinac a koliko dizelaš?

F10EXX
27.09.2010., 16:29
Daj mi reci, ti Dusteri koje si vidio, približno, koliko je njih benzinac, a koliko dizelaš?

Paa, mislim da sam ih 5 vidio. Ok, ako kazemo da sam 'vidio' i tvoj, onda 6.
Od toga 4 benzinca, 2 dizela. 2 laureate, 4 ambiance + klima. Jedan Look paket (tvoj), i jos jedan od ovih ambiance s alu felgama.

megane f1
27.09.2010., 16:47
Nije to moj ja sam to skinio s francuskog foruma.Ali definitivno razmišljam o kupnji daciji duster diesel 4x4 laurate s paket look opremom cijena 140000 tkn.Bio sam neki dan u sl.brod i vozio ga,osobno imam samo hvale za dustera jer imam dosta iskustva s vozilima 4x4 toyota land cruiser ,puch,novi mercedes g ,frontera,wv syncro.Duster po nicemu ne zaostaje za njima.Treba mi takvo univerzalno vozilo za pecanje,lov,obilazak njiva i put na more jer je relativno udoban.Sve što sam gledao je preko 200000 tkn, a polovni suv ili terenac me ne zanima.

TheBlack Knight
28.09.2010., 06:59
Paa, mislim da sam ih 5 vidio. Ok, ako kazemo da sam 'vidio' i tvoj, onda 6.
Od toga 4 benzinca, 2 dizela. 2 laureate, 4 ambiance + klima. Jedan Look paket (tvoj), i jos jedan od ovih ambiance s alu felgama.

Zanima me koliki je udjel benzinaca u prodaji Dustera, zato sam to pitao.

TheBlack Knight
28.09.2010., 07:01
Nije to moj ja sam to skinio s francuskog foruma.Ali definitivno razmišljam o kupnji daciji duster diesel 4x4 laurate s paket look opremom cijena 140000 tkn.Bio sam neki dan u sl.brod i vozio ga,osobno imam samo hvale za dustera jer imam dosta iskustva s vozilima 4x4 toyota land cruiser ,puch,novi mercedes g ,frontera,wv syncro.Duster po nicemu ne zaostaje za njima.Treba mi takvo univerzalno vozilo za pecanje,lov,obilazak njiva i put na more jer je relativno udoban.Sve što sam gledao je preko 200000 tkn, a polovni suv ili terenac me ne zanima.

Ako misliš uzeti Dustera uzmi ga što prije jer je du rok isporuke. Pričao sa dečkima auto kući i rekli su mi da ako se auto sada naruči, ne može doći prije 6 mjeseca nagodinu.

All Whell Drive
28.09.2010., 07:18
Zanima me koliki je udjel benzinaca u prodaji Dustera, zato sam to pitao.

Pozdrav,
nov sam na forumu, a prijavio sam se jer ozbiljno razmišljam o kupnji Dustera i to benzinca najvjerojatnije 2WD.
Isto tako ozbiljno kombiniram i o 4WD al' prave potrebe nemam, a financije su prilično nategnute.
Najviše razmišljam o potrošnji (krizna vremena+lude cijene goriva) pa moliim ponosnog vlasnika da mi vlastitim iskustvom pomogne.
Znači zanima me prosječna, maksimalna i minimalna zabilježena potrošnja.
Klega ima Clio II sa tim motorom i komp izbacuje 8,1, a auto je prilično lakši sa manjim gumama i boljom aerodinamikom.
Vidiš moju dilemu, a zbilja imam potrebu za povišenim autom.

F10EXX
28.09.2010., 07:40
Ako misliš uzeti Dustera uzmi ga što prije jer je du rok isporuke. Pričao sa dečkima auto kući i rekli su mi da ako se auto sada naruči, ne može doći prije 6 mjeseca nagodinu.

Hmm, meni su rekli kad sam isao pitati za boju da se ceka 6 mjeseci, ne do 6.2011... Mozda sam krivo shvatio :p

F10EXX
28.09.2010., 07:44
Pozdrav,
nov sam na forumu, a prijavio sam se jer ozbiljno razmišljam o kupnji Dustera i to benzinca najvjerojatnije 2WD.
Isto tako ozbiljno kombiniram i o 4WD al' prave potrebe nemam, a financije su prilično nategnute.
Najviše razmišljam o potrošnji (krizna vremena+lude cijene goriva) pa moliim ponosnog vlasnika da mi vlastitim iskustvom pomogne.
Klega ima Clio II sa tim motorom i komp izbacuje 8,1, a auto je prilično lakši sa manjim gumama i boljom aerodinamikom.

Mislim da ispod 10 litara nema sanse da trosi u uvjetima gdje taj clio trosi 8.1.
Druga je stvar sto potrosnja ovisi vise od 50% o vozacu, a samo manjim dijelom o autu.

A sto se tice 2WDa, zasto onda ne uzmes stepway. Isto je visok, ali i jeftiniji.
Dobro, manji je dosta, ako ti je to faktor onda nista.

TheBlack Knight
28.09.2010., 07:46
Pozdrav,

Prvo, odličan izbor auta, ako uzmeš 4x4 biti će još odličniji izbor.:D

Što se tiče potrošnje, kada sam mjerio potrošnju bila je ovakva:

1. otvoreno - prešao oko 300km, od toga sa klimom cca 80%, putni kompjuter je pokazao prosjek 8,1. Bez klime bi bilo oko 7,5, e da, vozio sam 80 - 90km/h. Jednom sam se odvezao do NG (oko 30km od PŽ) i nazad u PŽ, vozio sam normalno, znači oko 80 - 90km/h i putni kompjuter mi je pokazao prosjek 7,3. Prije puta sam brojčanik vratio na nulu. Stvar je u tome što na putnom kompjuteru nemam opcije trenutne potrošnje, nego prosječne potrošnje koju mjeri od trenutka tankanja.

2. grad - mislim da mi troši oko 12 - 13. Ne mogu ti reči točno jer to nije čisto gradska vožnja. Jednom tjedno napravim 20km na otvorenoj cesti. Potrošnja je tu negdje.

3. prosjek - vikendom napravim oko 280km na otvorenoj cesti i to sa brzinom 80 - 90km/h. Ostale dane se vozim po gradu i to male rute. Mislim da je prosjek oko 10 - 11. Nemoj me držati za riječ. Točna je jedino potrošnja na otvorenom, jer sam ti mogao točno izmjeriti.

Po testovima koje sam čitao prije kupnje, jedina negativna stvar je kod Dustera potrošnja. Ali, to je benzinac, ne aerodinamičan je, gradska vožnja. Da troši, troši, ali ne toliko da ti to bude problem.

Ako te još nešto zanima pitaj.

Kupi Dustera, jer ima još ljudi koji će ga uzeti i ovdje na forumu pa da se okupimo i razmjenimo iskustva. :D

All Whell Drive
28.09.2010., 10:04
Mislim da ispod 10 litara nema sanse da trosi u uvjetima gdje taj clio trosi 8.1.
Druga je stvar sto potrosnja ovisi vise od 50% o vozacu, a samo manjim dijelom o autu.

A sto se tice 2WDa, zasto onda ne uzmes stepway. Isto je visok, ali i jeftiniji.
Dobro, manji je dosta, ako ti je to faktor onda nista.

Stepway - prtljažnik premali, cijena super,dizajn mrak.

All Whell Drive
28.09.2010., 10:08
Prvo, odličan izbor auta, ako uzmeš 4x4 biti će još odličniji izbor.:D

Što se tiče potrošnje, kada sam mjerio potrošnju bila je ovakva:

1. otvoreno - prešao oko 300km, od toga sa klimom cca 80%, putni kompjuter je pokazao prosjek 8,1. Bez klime bi bilo oko 7,5, e da, vozio sam 80 - 90km/h. Jednom sam se odvezao do NG (oko 30km od PŽ) i nazad u PŽ, vozio sam normalno, znači oko 80 - 90km/h i putni kompjuter mi je pokazao prosjek 7,3. Prije puta sam brojčanik vratio na nulu. Stvar je u tome što na putnom kompjuteru nemam opcije trenutne potrošnje, nego prosječne potrošnje koju mjeri od trenutka tankanja.

2. grad - mislim da mi troši oko 12 - 13. Ne mogu ti reči točno jer to nije čisto gradska vožnja. Jednom tjedno napravim 20km na otvorenoj cesti. Potrošnja je tu negdje.

3. prosjek - vikendom napravim oko 280km na otvorenoj cesti i to sa brzinom 80 - 90km/h. Ostale dane se vozim po gradu i to male rute. Mislim da je prosjek oko 10 - 11. Nemoj me držati za riječ. Točna je jedino potrošnja na otvorenom, jer sam ti mogao točno izmjeriti.

Po testovima koje sam čitao prije kupnje, jedina negativna stvar je kod Dustera potrošnja. Ali, to je benzinac, ne aerodinamičan je, gradska vožnja. Da troši, troši, ali ne toliko da ti to bude problem.

Ako te još nešto zanima pitaj.

Kupi Dustera, jer ima još ljudi koji će ga uzeti i ovdje na forumu pa da se okupimo i razmjenimo iskustva. :D

Daj molim te reci, znači tank ima 50 litara i sa pola rezervara u tvojim uvjetima napraviš koliko kilometara?
I da sad pogledaš komp pisalo bi - koliko?

TheBlack Knight
28.09.2010., 10:24
Daj molim te reci, znači tank ima 50 litara i sa pola rezervara u tvojim uvjetima napraviš koliko kilometara?

Da tank ima 50 litara, u mojim uvjetima sa pola tanka oko 200km. Kada pogledam napišem ti.

TheBlack Knight
28.09.2010., 21:24

Pogledao na putnom kompjuteru i prosjek gradske vožnje 11,7.

dodi
29.09.2010., 23:20
mislim da nije u redu "neke ljude zvati specijalcima"...
hvala

F10EXX
30.09.2010., 10:18
mislim da nije u redu "neke ljude zvati specijalcima"...
hvala

U pravu si. Radi se o osobama sa specijalnim potrebama.

HerrOtto
01.10.2010., 11:25
Pogledao na putnom kompjuteru i prosjek gradske vožnje 11,7.

11,7? u jebate....hmmm
Mislim da bi auto samo na prednji pogon manje trošio.... barem za litru...

jjauk
01.10.2010., 13:50
mislim da je za 1-1,5 litru previse, mozda kad se razradi dodje na to !!

TheBlack Knight
01.10.2010., 14:34
U 90% slučajeva pravim male štreke. Uspijem izšaltati tek u 4 brzinu, kada se vozim samo po gradu. Stani - kreni ritam guta gorivo.

Vidjeti ću još za neko vrijeme, možda i plin ugradim i onda me boli briga.

palj
01.10.2010., 14:42
Nije problem njegovih 12 litara po gradu sa SUV-om sa 4x4 pogonom, problem su razni "300 ks, a troši ko upaljač" mudraci. Evo, ja imam 1.6 motor, 10 ks jači od njegovog, ali je klasična limuzina sa prednjim pogonom pa isto troši 12 l po gradu.

Bjesomar
01.10.2010., 18:24
11,7? u jebate....hmmm
Mislim da bi auto samo na prednji pogon manje trošio.... barem za litru...

pa i vozi ga na prednjem pogonu vecinu vremena...odnosno na auto modu sto znaci da se pogon na straznje kotace prebacuje samo ukoliko prednji proklizu. znaci u gradu veliku vecinu vremena je prednji pogon

a za auto ovakvih dimenzija i aerodinamike i sa benzinskim motorom od 110ks sa vecinom voznje po gradu...ova potrosnja mi se cini sasvim normalna

Mairon
01.10.2010., 18:36
Normalna je to potrosnja 11-12 njegovim koristenjem stani kreni 1-2-3 brzina stani kreni. To je pravi grad i u takvom rezimu ni jedan benzinac i diesel ne trosi ispod 8 litri. Imam benzinca 1.6 koji 11-12 trosi u tim kracim relacijama.

TheBlack Knight
01.10.2010., 20:19
Stvar je u tome da sam ja bio iskren jer zaista ne vidim razloga zašto bi muljao za potrošnju. Znam što sam kupio, i da kupujem sada opet Dustera, uzeo bih identičan koji sam uzeo, tj. da ima jači benzinac uzeo bih njega.

Napisao sam i prije, meni je Accent 1.3 u gradu sa tim istim načinom vožnje po zimi trošio 11,5, tako da je meni ova potrošnja sasvim ok.

jjauk
01.10.2010., 21:27
Stvar je u tome da sam ja bio iskren jer zaista ne vidim razloga zašto bi muljao za potrošnju. Znam što sam kupio, i da kupujem sada opet Dustera, uzeo bih identičan koji sam uzeo, tj. da ima jači benzinac uzeo bih njega.

Napisao sam i prije, meni je Accent 1.3 u gradu sa tim istim načinom vožnje po zimi trošio 11,5, tako da je meni ova potrošnja sasvim ok.

volio bi da se svi MI iskreno razgovaramo jer samo tako mozemo nesto i naucit, to sto si kupio takav auto to je Tvoja odluka i to postivam, ne zelim da me krivo razumijes kad sam govorio o potrosnji,naime kritike se odnose na motor a ne na vlasnika ,:mig:

TheBlack Knight
02.10.2010., 12:47
volio bi da se svi MI iskreno razgovaramo jer samo tako mozemo nesto i naucit, to sto si kupio takav auto to je Tvoja odluka i to postivam, ne zelim da me krivo razumijes kad sam govorio o potrosnji,naime kritike se odnose na motor a ne na vlasnika ,:mig:

Tako sam to i shvatio, da se kritika odnosi na motor, nemaš beda.

Mahun
02.10.2010., 15:30

malo je puno tih 11,5 za accenta jer imam identičan auto i uglavnom je 8,5l....nije baš da stalno kružim po gradu al to je neki moj prosjek od tankanja do tankanja.

vatren
02.10.2010., 18:53
Evo da se i ja uključim, ja imam Dustera več 4 tjedna 15 dci 4x4, auto je mrak !:top:

F10EXX
02.10.2010., 19:27
malo je puno tih 11,5 za accenta jer imam identičan auto i uglavnom je 8,5l....nije baš da stalno kružim po gradu al to je neki moj prosjek od tankanja do tankanja.

Pa dobro i? On kaze za grad. Iz mojeg iskustva, nesto stariji auti od 800 - 1000 kila i 60-75 konja trose 12-13 litara u rezimu onog sto ja smatram gradskom voznjom. Ama bas svaki koji sam vozio.

Tako da ocekivati od tezeg auta, s 4x4 pogonom da ne trosi barem litru dvije vise je suludo.

F10EXX
03.10.2010., 10:00
Danas sam jos vidio jednog srebrnog, nakrcan svom mogucom opremom, odlicno izgleda. Dizel, 4x4, ima ESP naravno. Lijepo pase srebrna boja i look paket. Dosad najljepsi sto sam vidio. Samo to je vec blizu 150,000 kn.

TheBlack Knight
03.10.2010., 12:44
Evo da se i ja uključim, ja imam Dustera več 4 tjedna 15 dci 4x4, auto je mrak !:top:

Ja tebi ništ' nevjerujem.:D Slike, stavi slike.:D:D

Odličan izbor auta. Koji paket opreme imaš? Da li si uzimao neke doplate?

TheBlack Knight
03.10.2010., 12:46

To je zima, kada dođem do posla auto se skoro i ne zagrije, prva-druga-treća brzina i ponekad četvrta. Više nećemo o Accentu jer je i ovo offtopic.

TheBlack Knight
03.10.2010., 12:46
Danas sam jos vidio jednog srebrnog, nakrcan svom mogucom opremom, odlicno izgleda. Dizel, 4x4, ima ESP naravno. Lijepo pase srebrna boja i look paket. Dosad najljepsi sto sam vidio. Samo to je vec blizu 150,000 kn.

Poslje moga.:D:D:D:D

Mikahr
03.10.2010., 13:01
Prašinari!...."temeljiti test" Dustera na Automotivu :)
KLIK (http://videoteka.novatv.hr/multimedia/automotiv-77.html)

jjauk
03.10.2010., 13:24
Prašinari!...."temeljiti test" Dustera na Automotivu :)
KLIK (http://videoteka.novatv.hr/multimedia/automotiv-77.html)

bravo za Automotiv !!, ako je to temeljit test Dustera, sto je onda normalni test :lol:

molio bi ponosne vlasnike da nas informiraju da li ima neke razlike u potrosnji kad temperature padnu ispod nule (O) da ne kazem oko-IO

pinkskin
03.10.2010., 14:09
Pa u tom automotivu je bitno da voditeljica pokaže dekolte i noge u minjaku nego sami auti, bar tako emisija izgleda, i naravno nezaobilazno čitanje prospekata.

home edition
03.10.2010., 14:34
uvijek kupe autoklub i onda iz njega vade slike i tekstove i rade "recenzije"...

zpelko
03.10.2010., 17:10
Prema emisiji u kabini Dustera je vrlo skučeno. Da li je to istina?

vatren
03.10.2010., 18:56
Ja tebi ništ' nevjerujem.:D Slike, stavi slike.:D:D

Odličan izbor auta. Koji paket opreme imaš? Da li si uzimao neke doplate?

Stavit slike neznam,, nisam neki maher.
Oprema je ambience + paket, znači klima,prednji podizači, volan po visini i maglenke.

vatren
03.10.2010., 19:02

To nije istina! Ja imam oko 120kg i mjesta na vozačevom mjestu ima dovoljno i više od toga, na stražnjoj klupi sjednu tri malo jača muža bez gužve, a prtljažnik,, eeeee prtljažnik strašan!!!

TheBlack Knight
04.10.2010., 07:01
Stavit slike neznam,, nisam neki maher.
Oprema je ambience + paket, znači klima,prednji podizači, volan po visini i maglenke.

Ma u redu je.:D Jedino je važno da si kupio Dustera.:D

Dobro došao u klub.:top:

TheBlack Knight
04.10.2010., 07:08

Kolega vatren je sve rekao.

Auto je 430cm i ima mjesta kao da je barem broj veći. Imam 183cm i kada sjedim na mjestu vozača ne mogu dotaknuti suvozačeva vrata, to sam mogao u Accentu. Kada si namjestim vozačevo sjedalo kako mi odgovara u zadnjem redu mogu sjediti normalno i ima sasvim dosta mjesta za noge. Primjer, u autu sam vozio: Ja 183cm i 97kg, 1. prijatelj 180cm i 120kg,, 2. prijatelj 188cm i 105kg, 3. prijatelj 180cm i 90kg i 4. prijatelj 185cm i 100kg i svi smo sjedili normalno bez stiskanja i svi su imali dosta mjesta za noge i za sve ostalo.

Odi do auto kuće i sjedni u jedan Duster da vidiš da zaista ima mjesta i to dosta više nego što bi možda očekivao od auta sa 430cm.

F10EXX
04.10.2010., 07:13
Poslje moga.:D:D:D:D

Naravno :p

Inace, naso sam konacno slike moje socijalne verzije na netu. Mislim da bi trebao biti isti ovakav. Samo mi nije jasno kako sad opet michelin gume. Mozda je continental samo na alu felgama.

http://www.autecobs.cz/nove/detail/1897/?z=8&m=&k=7&r=

TheBlack Knight
04.10.2010., 07:23

Inace, naso sam konacno slike moje socijalne verzije na netu. Mislim da bi trebao biti isti ovakav. Samo mi nije jasno kako sad opet michelin gume. Mozda je continental samo na alu felgama.

Sviđa mi se boja auta, odlično izgleda.

vatren
04.10.2010., 09:02
Imam jedno pitanje za one koji imaju dustera, na lošem asvaltu mi mešto lupka u volanu kad skrečem, u servisu su rekli da je sve u redu ! Pa me zanima ako se to i kod vas pojavljuje?

vatren
04.10.2010., 09:06

Super boja, moj je neki šampanj :rolleyes:

HerrOtto
04.10.2010., 10:27

WOW :) BOJA JE SUPER!!!

Hoću i ja Prašinaraaaaaaaaa :cerek:

TheBlack Knight
04.10.2010., 11:14
Imam jedno pitanje za one koji imaju dustera, na lošem asvaltu mi mešto lupka u volanu kad skrečem, u servisu su rekli da je sve u redu ! Pa me zanima ako se to i kod vas pojavljuje?

Kod mene ništa ne lupka.

vatren
04.10.2010., 12:56
Kod mene ništa ne lupka.

Valjda tak mora biti.

Bilo bi dobro organizirati neko druženje vlasnika Dustera negdje na proljeće !

TheBlack Knight
04.10.2010., 13:32
Valjda tak mora biti.

Bilo bi dobro organizirati neko druženje vlasnika Dustera negdje na proljeće !

Poslao sam ti privatnu poruku pa pogledaj. U vezi je ovoga što si napisao.

STINGer
04.10.2010., 16:46
Zadnja molba...

Topik je namijenjen vlasnicima Dustera i onima koje navedeni automobil interesira. Svi ostali koji imaju problema sa markom, time kako auto izgleda, što bi oni kupili za te novce odn. da li ovaj vrijedi te novce ili ne neka prošetaju. Ovo je definitivno zadnji put da obrišem takve priče, a da ne dijelim kartone. Potrošili ste sve kredite, više nema.

vatren
04.10.2010., 19:25
Poslao sam ti privatnu poruku pa pogledaj. U vezi je ovoga što si napisao.

Zahvaljujem na savjetu.

TheBlack Knight
04.10.2010., 19:57
Zahvaljujem na savjetu.

Koje ti je boje Duster?

marunsam
05.10.2010., 00:51
Bok;

Novi sam na forumu ali vas redovito pratim i čitam post-ove i odlučih se uključit s obzirom da sam prije nekih 20 dana naručio svoga Dustera jer sam jednostavno oduševljen njegovom izvedbom i to je auto koje mi baš treba!

Pozzz svima

Mahun
05.10.2010., 00:56
Bok;

Novi sam na forumu ali vas redovito pratim i čitam post-ove i odlučih se uključit s obzirom da sam prije nekih 20 dana naručio svoga Dustera jer sam jednostavno oduševljen njegovom izvedbom i to je auto koje mi baš treba!

Pozzz svima

a koji si ti model uzeo?...,2wd ....4wd?

Mahun
05.10.2010., 01:04
a sad ajmo malo za ozbiljno o zadnjem ovjesu....zanima me koji je udobniji,jer 4wd ima neovisan ovjes na stražnjoj osovini dok 2wd ima torzionu osovinu...odozada,a to je samo jedna čelična greda koja povezuje dva kotača i na njoj normalno amortizeri i šušte....e sad takav ovjes je bio i u golfu dvici i nije se pokazao kao udoban....pa me baš zanima kako to radi na jeftinijim dačijama....tj 2wd

jel neko vozio 2wd i 4wd da to može usporediti ?.....kakav je taj 2wd u vožnji po normalnim cwstama,rupe,policajci....naravno ležeći :),da ne poskakuje previše zadnji kraj?