PDA

View Full Version : nista novoga..

Eladio
11.02.2003., 00:56
da li se to meni cini,
ali nista bitnijeg se ne dogadja na trzistu hardwarea ..

ono malo sto se i dogodi je "nabrijano staro"

da nije bilo ATIjevih proizvoda rekao bi nista se ne dogadja,a ovako

procesori ..nista
veliko iscekivanje AMD64 ili vam ga K8
intel isto nista:rolleyes:

nvidia-fijasko:rolleyes:

ati :)

via.. kt400 slabasno:rolleyes:

nvidia2 chipset :)

HDD ..serial ata na pragu ali jos nije tu :( kad ce :confused:

Lopuza
11.02.2003., 01:08
nvidia chipset ..velika buka rodio se mis. zamislite chipset kome se southbridge pregrijava i izoblicuje sum. te ljudi kupuju hladnjak za njega. dok je moj nforce2 SPP northbridge tako vreo da se ne usudjujem da mislim kako ce raditi na 166MHz. i sada mi je cudno kako se kompjuter ne koci zbog njega.

a slavni nvidia driver team..jos nisu napravili drajvere za IDE kotroler.

Eladio
11.02.2003., 01:11
Originally posted by Lopuza
nvidia chipset ..velika buka rodio se mis. zamislite chipset kome se southbridge pregrijava i izoblicuje sum. te ljudi kupuju hladnjak za njega. dok je moj nforce2 SPP northbridge tako vreo da se ne usudjujem da mislim kako ce raditi na 166MHz. i sada mi je cudno kako se kompjuter ne koci zbog njega.

:rolleyes: i to sto kazes

Jango Fett
11.02.2003., 01:45
Pa dobro zašto svi kao da zaobilaze spomenuti nešto što stalno ide ispred svog vremena: matrox

Možda se tako ne čini, ali tako je. Svi pljuju po Matroxu, a zašto - zato što se ne možemo igraaaaaaaatiiiii na preko 280 fps-a buaaaa :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Matrox Parhelia čip je koji ima suvremeniju arhitekturu od svih postojećih, na tim karticama se već stavljaju 128 i 256 MB DDR-a, ima najbolju oštrinu prikaza ikada postignutu, čak usudio bih se reći revolucionarnu, i sve to na kartici koja ne treba neko specijalno hlađanja, dok se u nVidiji sada pate kako će ohladiti svoj prenabrijani FX čip...

eto, to je bila mala natuknica...

Eladio
11.02.2003., 01:49
jedino koga sam pohvalio je ATI..

matrox ima odredjene prednosti , ali nije za mase zbog nepristupacne cijene

i rijetko ko od nas da ima i dva monitora (ako i ima), a kamoli 3 monitora

drivere i ostale probleme ne zelim spominjati :rolleyes:

KRT
11.02.2003., 02:48
Da ATI je stvarno za pohvaliti jer ne samo da se uspio dici iz mrtvih nego i ozbiljno konkurira nvidiji...

Lopuza
11.02.2003., 06:56
nvidia nema sanse da napravi znacajno bolju karticu od radeona 9700 pro. radeon 9700 ce vladati ovu cijelu godinu.

Jango Fett
11.02.2003., 08:55
Eladio, a kao ATI ima super drivere?:rolleyes:

Eladio
11.02.2003., 09:18
Originally posted by Jango Fett
Eladio, a kao ATI ima super drivere?:rolleyes:

evo od catalysta 2.3 nisam imao nikakvih problema ;)

a u medju vremenu su izasli 2.4 , 2.5 i 3.0 :cool:

posto su vec duze na vrhu imali su vremena se posvetit malo i driverima :cool:

AxMi-24
11.02.2003., 10:04
Tja nemam ATI dugo ali sam imo matroxa preko 4 godine (siromah pa....) I jedanput sam imo problema sa drajverima (totalno sjebali sistem).

Tako da nije ni maxtor bas katastrofa. A sto se tice kvalitete sigurno su odlicni samo sto je SKUPO vrag da ga nosi. :(

slafko
11.02.2003., 11:05
matrox... nema teorije da sljedeći kompjuter prođe bez matroxice unutra. imal sam jednu davno, kupil 1997. radila mi je do 2001 bez beda. sad radi kod sestrične u njenoj kanti. nikakvih problema. a slika... mmmm. super super.

AxMi-24
11.02.2003., 11:30
Originally posted by slafko
matrox... nema teorije da sljedeći kompjuter prođe bez matroxice unutra. imal sam jednu davno, kupil 1997. radila mi je do 2001 bez beda. sad radi kod sestrične u njenoj kanti. nikakvih problema. a slika... mmmm. super super.

Pa cuj moj radeon 9000 isto ima skroz pristojnu sliku tako da da se i bez ogromne rupe u novcaniku koju matrox napravi

slafko
11.02.2003., 11:39
ako biram između ludih kanađana, uvijek izaberem one najluđe...

AxMi-24
11.02.2003., 12:01
Originally posted by slafko
ako biram između ludih kanađana, uvijek izaberem one najluđe...

Onda mora da imas para

Jango Fett
13.02.2003., 23:44
Moj prvi komp (1996, Pentium 166 MMX g4 MB, 3.1 GB) imao je Matrox Mystique, s kojom sam bio najzadovoljniji. Kad sam prešao svojevremeno na TNT, odmah problemi, i još uvijek mi nedostaje ona Matroxova superiornost. Prijatelj mi ima staru G200, savršenu! Danas, priželjkujem Parheliu. Kada počneš koristiti Matrox, sve ti postaje jesno...

TeenSpirit
14.02.2003., 00:58
S3 mujo, S3 sprema veliki bum!

Guzo
14.02.2003., 01:27
da matrox je super.
samo kaj je za igranje za Q.

nikak nisam mogao nis pokrenuti pod XP-om
a kasnije se sam od sebe rusio.

zato sredina između nvidie i matroxa. ati

Jango Fett
14.02.2003., 09:15
Naravno, treba se odlučiti - oćeš se igrati ili češ obrađivati nekakve slike i crtati... bilo bi lijepo da imaš nešto što ti pruža najbolje iz oba svijeta, ali life sucks što se tiče tih stvari... uvijek moraš pristajati na kompromise...

slafko
14.02.2003., 09:42
ja sam se odlučil.. photoshop i corel. od igrica samo strategije.. nekad uleti i rpg.. i puno rama. :)

aurellie
14.02.2003., 16:27
Originally posted by Lopuza

ja vozio na 192 pa onda dirnuo kuler...jao još peče :/

Ali sami zvuk na nforsici vrijedi para koje traže za ploču. Ma nek se nb grije,no mene boli jer imam punih 0 crasheva odkad sam nabavio ovu ploču.Sve je samo miš nije.