View Full Version : Zašto pisati....?
Nemruth Dagi
25.05.2004., 19:56
?
Nemruth Dagi
25.05.2004., 20:23
Da.
Ali zašto, zbog koga i.......?????
Zbog sebe. Ja po noći pišem u glavi i svaki dan si obećam da ću to pretočiti na papir, ali, eto nikako da počnem.
Želim sačuvati svoje misli, za sebe, za buduće vrijeme kad ću imati neke druge misli i biti neka druga.
Nemruth Dagi
25.05.2004., 20:56
medeja kaže:
Zbog sebe. Ja po noći pišem u glavi i svaki dan si obećam da ću to pretočiti na papir, ali, eto nikako da počnem.
Želim sačuvati svoje misli, za sebe, za buduće vrijeme kad ću imati neke druge misli i biti neka druga.
....onda počni, izrazi se, odrazi se hrabro u jedan drugi svijet....:top:
Da nekog nasmiješ ili rasplačeš.
prvenstveno zbog sebe, da si rascistis i poslozis misli i osjecaje po glavi i srcu...
Natch kaže:
prvenstveno zbog sebe, da si rascistis i poslozis misli i osjecaje po glavi i srcu...
Jel vi to o pisanju dnevnika?
Da Kang
25.05.2004., 22:16
Zašto pisati ?
Da se vježbaš tipkati...
walter, pa ne, govorim opcenito :) dnevnik bih voljela pisati, al se nikako ne mogu natjerati na nesto tako dosadno. ali sam primjetila da mi pisanje koristi otprilike koliko i razgovor s drugom osobom, bez obzira o cemu se radi i o kakvoj formi. pisuci si poslozim misli, iskristaliziram ideju, odmorim osjecaje, sta ja znam:) ipak, ugodnije je to raditi udvoje;)
Tata se nagnuo i pitao me povjerljivo;
~ Kad odrasteš, što bi želio biti? ~
Dočekao ga je cijeli rafal spremnih odgovora.
~ Pilot, mornar, astronaut…~
Nekoliko godina kasnije ponovo me je upitao;
~ Što ćeš upisati?~
To je već bilo teže pitanje. Pilot i astronaut su odletjeli a mornar otplovio, tako da sam ostao prepušten na milost i nemilost svojoj neodlučnosti.
~ Pa ne znam baš…Jel bi ja mogao dobiti posao tamo gdje ti radiš?~
Kako je odgovor bio potvrdan, upisao sam školu za zvanje najbliže njegovoj firmi.
Završio sam školovanje i zaposlio se u firmi gdje je i tata radio. Ni sretan ni zadovoljan, no raditi se mora.
Ustajanje u pet, posao kojeg ne voliš, povratak kući, dangubljenje…Neki to zovu kolotečinom. Sve dok jednog dana na stupu nisam ugledao osmrtnicu s likom mog dragog prijatelja, na žalost, prerano preminulog od raka.. Čitajući je, prošli su me trnci.
~ Bože, zar je to- to?~
Čitajući tu osmrtnicu, možda sam po prvi puta osjetio što bih želio biti i što moram raditi. Pisati.
Izvukao sam tipkovnicu, na kojoj sam do sada većinom igrao igrice, i započeo svoju prvu priču. Ni pišljivog boba vrijednu ali za mene monumentalnu.
Iznenadila me lakoća kojom je izašla. Više problema je bilo sa položajem slova B i H na tipkovnici i sa svim propuštenim satovima gramatike i pravopisa. Nije važno što će tko reći. Hoće li me kritičari popljuvati ? Ja ću pisati. Ne zato što mislim da sam jako dobar u tome, već zato što to volim .
Možda ću se sad malo zanijeti, i uzeti previše slobode i pozvati vas neafirmirane pisce ; pišite, pišite i pišite. Ne dajte da izblijedjela osmrtnica na stupu, bude jedino slovo što će ostati za Vama.
Elysium
07.06.2004., 00:58
medeja kaže:
Samo me zanima nešto.... : Koliko to "dugo" već pokušavaš a nikako da počneš?
young kaže:
Tata se nagnuo i pitao me povjerljivo;
~ Kad odrasteš, što bi želio biti? ~
Dočekao ga je cijeli rafal spremnih odgovora.
~ Pilot, mornar, astronaut…~
Nekoliko godina kasnije ponovo me je upitao;
~ Što ćeš upisati?~
To je već bilo teže pitanje. Pilot i astronaut su odletjeli a mornar otplovio, tako da sam ostao prepušten na milost i nemilost svojoj neodlučnosti.
~ Pa ne znam baš…Jel bi ja mogao dobiti posao tamo gdje ti radiš?~
Kako je odgovor bio potvrdan, upisao sam školu za zvanje najbliže njegovoj firmi.
Završio sam školovanje i zaposlio se u firmi gdje je i tata radio. Ni sretan ni zadovoljan, no raditi se mora.
Ustajanje u pet, posao kojeg ne voliš, povratak kući, dangubljenje…Neki to zovu kolotečinom. Sve dok jednog dana na stupu nisam ugledao osmrtnicu s likom mog dragog prijatelja, na žalost, prerano preminulog od raka.. Čitajući je, prošli su me trnci.
~ Bože, zar je to- to?~
Čitajući tu osmrtnicu, možda sam po prvi puta osjetio što bih želio biti i što moram raditi. Pisati.
Izvukao sam tipkovnicu, na kojoj sam do sada većinom igrao igrice, i započeo svoju prvu priču. Ni pišljivog boba vrijednu ali za mene monumentalnu.
Iznenadila me lakoća kojom je izašla. Više problema je bilo sa položajem slova B i H na tipkovnici i sa svim propuštenim satovima gramatike i pravopisa. Nije važno što će tko reći. Hoće li me kritičari popljuvati ? Ja ću pisati. Ne zato što mislim da sam jako dobar u tome, već zato što to volim .
Možda ću se sad malo zanijeti, i uzeti previše slobode i pozvati vas neafirmirane pisce ; pišite, pišite i pišite. Ne dajte da izblijedjela osmrtnica na stupu, bude jedino slovo što će ostati za Vama.
svakodnevna naša jadikovka, ista je pjesma.......ali potrebna
tako sam i ja prije par godina neugodno bio zatečen smrću Smoje, Ćuke a i manje poznata škrabala (iako je Škrabalo još živ, onako debeo i šećeraš još!) neće još dugo.
možda se treba naučiti na pomisao, da su ljudi, opsjednuti pisanjem, ionako usmjereni samo na sebe, izbacuju svoje frustracije i malo vremena imaju za čitanje tuđih... zato nema puno reakcija.
a oni drugi? ti drugi jedva da znaju čitati- nažalost.
ne daj se, young/Younger.
mi ćemo i dalje pljačkati vlakove!
potpis: Jesse James.:W
starosjedilac
07.06.2004., 13:02
Pisati bi trebalo, kao što davno reče Kafka, da se permanentno šokira javnost u svrhu da se ne uspava savjest ljudi.
Pisanje koje nosi poruku iz moguće stvarnosti koja nam nečim prijeti smatram plodonosnim pisanjem.
pisanje..DA!... pomodarska patetika NE!:nono:
tramtincica
29.07.2004., 20:47
da vidiš šta će od toga ispasti. dovoljan razlog za početak.
Black Hawk Down
29.07.2004., 21:00
Ja pišem u razdobljima kad nemam sugovornika koji može razumjeti ono što govorim
i kad moram zaposliti mozak jer mu nedostaje materijala za obradu.
Dakle u razdobljima emocionalne i intelektualne osamljenosti.
Onda, da bi zabavio mozak, smišljam pjesme, a češće priče.
Kad je smislim, onda je napišem ako ima netko kome bih je mogao pokazati.
Ako nema onda je ne zapišem, nego prijeđem na smišljanje druge.
U posljednje vrijeme to ne radim. Mislim da je ovaj Forum kriv za to.
:) BHD
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 15:45
Nisam ja izabrala pisanje, ono je izabralo mene.
Neki ljudi skupljaju markice, neki kupuju skupocjene cipele, neki varaju muža/ženu.
Neki dižu adrenalin osvajanjem planina ili plivanjem po rijekama, a neki jednostavno, odustanu od života.
Ja pišem.Jer me izabralo, ne mojom voljom.
nataniel kaže:
Nisam ja izabrala pisanje, ono je izabralo mene.
Neki ljudi skupljaju markice, neki kupuju skupocjene cipele, neki varaju muža/ženu.
Neki dižu adrenalin osvajanjem planina ili plivanjem po rijekama, a neki jednostavno, odustanu od života.
Ja pišem.Jer me izabralo, ne mojom voljom.
Izabralo te da laprdaš, sudivši po ovom odgovoru. :D :D :D
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:02
Dosadan si.:) I brabonjaš.Ali to znaš i bez da ti ja kažem.
nataniel kaže:
Dosadan si.:) I brabonjaš.Ali to znaš i bez da ti ja kažem.
Žao mi je ako si se naljutila, ali tako stereotipan, površan i nikakav odgovor (odabralo me da pišem) je čisto laprdanje.
Ništa osobno.
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:13
walter kaže:
Oprosti serem i inače puno, ali danas posebno, odnosno, kad malo bolje razmislim - uvijek serem bezveze.
ma sve okej, mali.:)
nataniel kaže:
ma sve okej, mali.:)
Nato, da riješiš stilske probleme, bila bi izvrstan pisac. To je moje duboko uvjerenje. Ali ti ne da ih se ne želiš riješiti, nego ih još i potenciraš. Ali imaš barem jednu osobinu velikog pisca - ne trpiš kritiku.
A sad, svađaj se to the hand! :w :W :w :W :W
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:21
walter kaže:
Nato, ja mislim da sam Dostojevski glavom i bradom, zato ...to the hand! :w :W :w :W :W
nisi, ali imaš osobinu velikog pisca - osjećaj da si najbolji.
sve okej.
:W :w
BHD ima previše srca, ali da sam ti ja dečko, presavinuo bi te preko koljena i dobro namlatio po tvojem lijepom razmaženom dupetu sunce ti jebem napravio bi ja pisca od tebe za dva mjeseca.
Videla si ti sveta da si moja devojka... Putovali bi... Jutarnja kafa u Parizu, naveče čobanac na Trafalgar Skveru, jebote.
Takve lijepe misli imaš, a zajebavaš se! Mogla bi pisati bolje od samog Fjodora Waltera Lebowskog, da se riješiš tih dječjih bolesti. ŽENO!!!! :azdaja: :azdaja:
Uskraćuješ nas za ljepotu svog uma, zapamti to dobro!!!
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:25
walter kaže:
BHD ima previše srca, ali da sam ti ja dečko, presavinuo bi te preko koljena i dobro namlatio po tvojem lijepom razmaženom dupetu sunce ti jebem napravio bi ja pisca od tebe za dva mjeseca.
Videla si ti sveta da si moja devojka... Putovali bi... Jutarnja kafa u Parizu, naveče čobanac na Trafalgar Skveru, jebote.
Takve lijepe misli imaš, a zajebavaš se! Mogla bi pisati bolje od samog Fjodora Waltera Lebowskog, da se riješiš tih dječjih bolesti. ŽENO!!!! :azdaja: :azdaja:
Uskraćuješ nas za ljepotu svog uma, zapamti to dobro!!!
plačem, plačem, sada znaš zašto...mogu osjetit' kako si se raspalio, osjetit preko ekrana, budalo jedna!
:jumping:
kad ćeš ti više shvatit' da se i ja zabavljam zajebancijom tebe, kao i ti mene i da ništa loše ne mislim?
osjetim kako si živčan!
bleso:)
nataniel kaže:
plačem, plačem, sada znaš zašto...mogu osjetit' kako si se raspalio, osjetit preko ekrana, budalo jedna!
:jumping:
kad ćeš ti više shvatit' da se i ja zabavljam zajebancijom tebe, kao i ti mene i da ništa loše ne mislim?
osjetim kako si živčan!
bleso:)
he he, jesi intuitivna, ali ne precjenjuj se! :p
Vidiš šta ti je odlika dobrog pisca, natjerao sam te da misliš da sam živčan. Iluzija! Magija! Kad bi mogla pisati onako kako govoriš, bila bi izvrstan pisac. ;) :cerek:
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:29
aha,yeah, nisi živčan...kava?
:kava:
Ja najčešće pišem zato da zadržim misao ili osjećaj. Da ne gubim stepenice. Zbog discipline.
Drugi bitan razlog je da dam neku konstrukciju, kostur, svemu što mi se mota po glavi.
Treći je da se mogu cerekat kad čitam :D :D :D
nataniel kaže:
aha,yeah, nisi živčan...kava?
:kava:
:D :D
Zajebala te intuicija nato!!! :eek: :eek: :eek:
Štaš sad? :D :D :D
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:36
Silajn kaže:
Treći je da se mogu cerekat kad čitam :D :D :D
Ovaj je i meni drag :D :o
Vera Pavladoljska
30.07.2004., 16:37
walter kaže:
:D :D
Zajebala te intuicija nato!!! :eek: :eek: :eek:
Štaš sad? :D :D :D
nije, sad se kao kuliraš...:cerek:
ja bi kavicu :)
Black Hawk Down
30.07.2004., 22:22
Putovali bi... Jutarnja kafa u Parizu, naveče čobanac na Trafalgar Skveru, jebote. A oš i mene povest? Pliz .... pliz ...
Rodrigo
30.07.2004., 23:17
Vjerojatno ima više razloga zašto nešto napišem. Ali prvi koji mi sada pada na pamet je taj da kroz pisanje želim prenijeti drugima ono što sam u životu naučio ili primjetio a što smatram da je na neki način meni, a nadam se i drugima, važno ili zanimljivo.
Želim kroz pisanje doći do nekih zaključaka, misli ili stavova. Želim da me drugi ili ospore (kako bih kroz kritiku popravio svoje pisanje i misli - ovo drugo će ići teže :) ) ili želim da drugi pronađu dio mojih doživljaja i misli među svojima. Pisanje je za mene jedan od načina na koji mogu ponuditi sebe drugima i drugi sebe meni.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.