PDA

View Full Version : susjedi mi "kradu" internet

Djevojče
01.01.2010., 15:06
bok
imam problema, naime, adsl modem mi je upaljen 0-24 i skužila sam da mi susjedi kradu internet , i ja bez problema nađem 3-4 nezaštićene mreže u susjedstvu i spojim im se, pa me zanima kako zaštititi/zaključati svoju mrežu tj.modem da ga mogu koristiti samo ja sa svog kompjutera?
ne znam jel shvaćeno moje pitanje,nadam se da ste shvatili

usput,želim vam sve najbolje u novoj godini:mig:

vidra
01.01.2010., 15:18
prebaci se na FLAT i dijeli sa susjedima mrezu

maky3685
01.01.2010., 15:24
bok
imam problema, naime, adsl modem mi je upaljen 0-24 i skužila sam da mi susjedi kradu internet , i ja bez problema nađem 3-4 nezaštićene mreže u susjedstvu i spojim im se, pa me zanima kako zaštititi/zaključati svoju mrežu tj.modem da ga mogu koristiti samo ja sa svog kompjutera?

pa u internet browser ukucaj 192.168.1.1 bez www i http . tako ces uci u postavke rutera. potrazi onda u opcijama zastitu i ukljuci je. nije komplicirano, slicno reganju na forum... ;) ili jednostavno ako ti ne treba wlan iskljuci ga isto u opcijama rutera.

realovka
01.01.2010., 15:28
bok

Pa jel ti koristiš internet 0-24 ili ga zaboraviš ugasiti? Lijepo kad ti ne treba ugasi ga, pa ti se nitko neće spajat. A usput obavezno i zaštiti mrežu, za to imaš upute koje dobiješ uz modem od svog davatelja usluga (T-Com i sl.):)

Djevojče
01.01.2010., 15:35
Pa jel ti koristiš internet 0-24 ili ga zaboraviš ugasiti? Lijepo kad ti ne treba ugasi ga, pa ti se nitko neće spajat. A usput obavezno i zaštiti mrežu, za to imaš upute koje dobiješ uz modem od svog davatelja usluga (T-Com i sl.):)

nema tog u uputama,prošli smo sve i nema.... :rolleyes:
a ne koristim ga 0-24 nego je modem upaljen, nije mi baš palo na pamet da bi mi netko krao internet.... modem mi je u hodniku, kompjuter u sobi , pa ono, zaboravim

pa u internet browser ukucaj 192.168.1.1 bez www i http . tako ces uci u postavke rutera. potrazi onda u opcijama zastitu i ukljuci je. nije komplicirano, slicno reganju na forum... ;) ili jednostavno ako ti ne treba wlan iskljuci ga isto u opcijama rutera.

wlan koristim,
ma iživciralo me kaj sam jučer ugasila modem, otišla, i pogledala ispis spajanja, sestra je upalila modem i bila na mom kompjuteru od ponoći do 2 ujutro
i ostavila upaljen modem,
i u međuvremenu je još bilo spajanja a kompjuter mirno spavao doma, znači susjedi su.
isto tak me živcira kad dođu frendice doma,i onda se svaka s ajfonom spoji na moj modem, i normalno troše mi promet a nemam flat pa mi nije svejedno.

maky3685
01.01.2010., 15:37
napravi ovo sto sam rekao i onda se ne mogu spajat bez tvog dopustenja odnosno sifre. ne vjerujem da im se da probijat šifru.

dimosphobos
01.01.2010., 15:40
nema tog u uputama,prošli smo sve i nema.... :rolleyes:

Niste naletjeli na WEP, WPA ili tome slicno? Cudno. :ne zna:

Djevojče
01.01.2010., 15:41
napravi ovo sto sam rekao i onda se ne mogu spajat bez tvog dopustenja odnosno sifre. ne vjerujem da im se da probijat šifru.

ona šifra je očito kriva :)
ništa se ne pojavi

maky3685
01.01.2010., 15:45
ona šifra je očito kriva :)
ništa se ne pojavi

kako? koji ruter imas? ja evo sad isprobao na tomsonu.

Djevojče
01.01.2010., 15:56
kako? koji ruter imas? ja evo sad isprobao na tomsonu.

imam neki siemensov
i neće ovak ..ne znam fakat u čem je problem....

maky3685
01.01.2010., 16:01
imam neki siemensov
i neće ovak ..ne znam fakat u čem je problem....

http://www.t-com.hr/pdf/main/internet/upute/siemens_763SX_konekcija.pdf

evo za neki simensov... imas opisano na strani 18.

cmicmi
01.01.2010., 17:24
djevojčice , trenutno se ti spajaš na net WLAn-om ,koliko sam vidio...
Da bi ušla u postavke routera moraš biti povezana žicom....

spoji se kablom , utipkaj i IE 192.168.1.1
password za ulazak je user

nakon toga idi na Advanced Settings---Wireless Network---Encryption & Authentication i tu postavi password za tvoj WLAN.
Nazovi mrežu kak ti hoćeš , i utipkaj password u Key 1 i Confirm Key 1.
Spremi promjene i mreža ti je sigurna

crvek2
01.01.2010., 17:57
a i za svaki slucaj, daj si prebaci paket na flat, dode te 40 ili 80 kuna vise (ovisno na kojem si sada), i onda si mirne duse, i kad ti surfas, i kad seka surfa, i kad frendice surfaju, i kad susjedi surfaju...svi sretni i zadovoljni... :D

Djevojče
01.01.2010., 18:18
djevojčice , trenutno se ti spajaš na net WLAn-om ,koliko sam vidio...
Da bi ušla u postavke routera moraš biti povezana žicom....

spoji se kablom , utipkaj i IE 192.168.1.1
password za ulazak je user

nakon toga idi na Advanced Settings---Wireless Network---Encryption & Authentication i tu postavi password za tvoj WLAN.
Nazovi mrežu kak ti hoćeš , i utipkaj password u Key 1 i Confirm Key 1.
Spremi promjene i mreža ti je sigurna

nemam kabel,potrgan je
budem kupila sutra , to je par kuna :D

a i za svaki slucaj, daj si prebaci paket na flat, dode te 40 ili 80 kuna vise (ovisno na kojem si sada), i onda si mirne duse, i kad ti surfas, i kad seka surfa, i kad frendice surfaju, i kad susjedi surfaju...svi sretni i zadovoljni... :D
Ne mogu na flat
čak mama razmišlja smanjiti opet na 1gigu(sad je 10 giga) zbog financijske situacije :s

nego,hvala ljudi,sutra cu onda to.znači problem je u kablu

klinsider
01.01.2010., 22:23
Najbolja solucija je flat, tako da ni u kojem slucaju nemas problema, a i za tebe je koristno,kad ne razmisljas o prometu.

Ako pak nemozes, onda je najbolje spajati se preko kabela i iskljuciti wireless.

ako ipak zelis koristiti wireless, mozes staviti sifru za spajanje tj WEP, ali ni to nije 100% zastita.

horny but sensitive
01.01.2010., 22:27
Najbolja solucija je flat, tako da ni u kojem slucaju nemas problema, a i za tebe je koristno,kad ne razmisljas o prometu.

Ako pak nemozes, onda je najbolje spajati se preko kabela i iskljuciti wireless.

ako ipak zelis koristiti wireless, mozes staviti sifru za spajanje tj WEP, ali ni to nije 100% zastita.

zato se stavi WPA-PSK...
a i kaj bi s tim glavu razbijal, sad je lik kod nje koji to slaže :mig:

Djevojče
01.01.2010., 22:35
192.168.2.1 jw trebalo upisati umjesto 1.1
snašla sam se sama
nitko nije pomogao:)
ah :)
riješeno sve.... .)
stavila sam ovaj wpa-psk il koji k... i sve one šifre i riješila..
hvala

horny but sensitive
01.01.2010., 22:40
siemens se 555...
jako je bitno o kojem je modemu riječ, jer ne pristupa se svima s istom ip adresom itd..