PDA

View Full Version : Komp, spor


mskrin10
03.01.2010., 22:14
Ovako... u zadnjih 2 tjedna sam 3 puta stavljal windowse...
i svaki put nakon nekoliko dana isti problem se javlja....

uglavnom komp radi super.. ali kad sam na netu.. preko mozille.. zna se nekad zamrznuti...
a to se pogotovo javlja kad počinjem koristiti chat na facebooku....onda mi je sve sporo i sve šteka..

imam antivirus Aviru... sve sam skeniral.. virusa nema,....
formatiral sam... al je 2 dana bilo dobro.. i onda ponovo došlo...

dal je problem u flash playeru, codecima...???

astra_turbo
03.01.2010., 23:12
meni takodjer steka, kada mi je neki antivirusni program na kompu, zato vec duze vrijeme nisam stavio nijedan antivirus i nista nesteka, tak i tak svaki mjesec ili 2 nanovo stavim winse i rijesim se virusa ako sam ih pokupio

mskrin10
04.01.2010., 08:58
meni takodjer steka, kada mi je neki antivirusni program na kompu, zato vec duze vrijeme nisam stavio nijedan antivirus i nista nesteka, tak i tak svaki mjesec ili 2 nanovo stavim winse i rijesim se virusa ako sam ih pokupio

al nije problem u antivirusu...
pa taj antivirus imam već godinu dana... i stalno bilo dobro...
a sad kad počnem chat na facebooku.... sve se uspori... jedva da nešto mogu napisati...

Jokun
04.01.2010., 11:43
Facebook je sranje najvece, i taj chat i glupe igrice totalno "ubiju" i sam browser i sve ostalo sta se tice brzine itd.
@astra turbo odlicno ti je to rjesenje svako 2 mjeseca format, to pokazuje vase sposobnosti koliko se mozete brinuti i odrzavati jedan komp (OS) kucni... A da ne govorin kako bi svi bili ´ackeri i radili kojekakve stvari!:kava:

mskrin10
04.01.2010., 13:16
problem se javlja i kad otvorim više tab-ova u mozili...

>Ne kužim kako je jednu godinu sve bilo dobro.. a sad šteka... a sve sam formatiral prije 5 dana...

Jokun
04.01.2010., 13:29
Jos jedna stvar, Mozilla Firefox je radila ok (i nije toliko zderala RAM) do verzije 2.0.0.11 (ili 14), a sve nakon toga abnormalno zderu RAM!

Cilim
04.01.2010., 13:36
Napisi koju konfiguraciju imas.

M&D
04.01.2010., 13:41
ja samo nemam pojma zasto se svi kacite na taj facebook to je smrt i s*anje sa prostenjem,nidje veze,a ako ti mozila steka zasto neprobas sa operom ona je pravo brza,ja nekoristim mozilu smao iz tih razloga sto steka a toliko reinstaliranje windowsa nije uredu,i kakav ti je graficka i rami to pregledaj

mskrin10
04.01.2010., 21:15
ja samo nemam pojma zasto se svi kacite na taj facebook to je smrt i s*anje sa prostenjem,nidje veze,a ako ti mozila steka zasto neprobas sa operom ona je pravo brza,ja nekoristim mozilu smao iz tih razloga sto steka a toliko reinstaliranje windowsa nije uredu,i kakav ti je graficka i rami to pregledaj

a mašina je dosta stara..

1.6 Ghz
512 MB ram
64 MB, geforce

a valjda je onda problem u novoj mozilli... i u konfiguraciji...

xPsycho
05.01.2010., 08:17
Facebook je sranje najvece, i taj chat i glupe igrice totalno "ubiju" i sam browser i sve ostalo sta se tice brzine itd.
@astra turbo odlicno ti je to rjesenje svako 2 mjeseca format, to pokazuje vase sposobnosti koliko se mozete brinuti i odrzavati jedan komp (OS) kucni... A da ne govorin kako bi svi bili ´ackeri i radili kojekakve stvari!:kava:

potpis!!!
---
provaj ocistim komp. s ccleanerom i glary utilitiesom

mskrin10
05.01.2010., 12:05
Ovak, sad sam skinuo operu.. Opera_1010_en_Setup.exe

i čini se OK

al mi stranica od t portala čudno izgleda i nema chata na jednoj drugoj stranici... znači nema jave...

skinuo sam neku javu za operu,, al opet niš...

može link.. gdje da nađem javu za ovu verziju opere....

cmicmi
05.01.2010., 12:22
Ovak, sad sam skinuo operu.. Opera_1010_en_Setup.exe

i čini se OK

al mi stranica od t portala čudno izgleda i nema chata na jednoj drugoj stranici... znači nema jave...

skinuo sam neku javu za operu,, al opet niš...

može link.. gdje da nađem javu za ovu verziju opere....

ako ti je uključen turbo,isključi ga

mskrin10
05.01.2010., 12:51
ako ti je uključen turbo,isključi ga

Turbo je isključen!

a sad kad uključim turbo.. onda mi otvori normalno t-portalovu stranicu... a ovu drugu gdje je chat ne...

Al sad kad je uključen turbo sve ostale stranice su čudne.. bez slika...ali t-portalova stranica je dobra....
tak da bolje da je isključen...

cmicmi
05.01.2010., 12:56
jel ti ovako podešeno sve?
http://i47.tinypic.com/2ivmmoz.jpg

mskrin10
05.01.2010., 13:02
je.. sve je isto...

cmicmi
05.01.2010., 13:04
e jbga onda , ja sad iša pogledat na t-portal i sve mi u redu

mskrin10
05.01.2010., 13:07
e jbga onda , ja sad iša pogledat na t-portal i sve mi u redu

A stvarno neznam šta je... index.hr, dnevnik. hr.. to mi sve super...samo taj t-portal... sve mi je na lijevoj strani...
a na ovoj jednoj drugoj stranici ne vidim chat....

Cilim
05.01.2010., 14:06
Restartaj komp, pa bus onda videl. :)

mskrin10
05.01.2010., 15:47
Restartaj komp, pa bus onda videl. :)

Opet je isto....

buz17
05.01.2010., 15:58
Kupi novi, nema druge.

Jokun
05.01.2010., 16:27
Kupi novi, nema druge.

Baci se sa zgrade.. Nema druge!:amen:

Cilim
05.01.2010., 16:32
Kupi novi, nema druge.

Ako ne zelis pomoci, onda ni nemoj odmoci, bolje ne komentiraj. :)

buz17
05.01.2010., 17:19
Nemam dojam da sam odmogo čovjeku. Neće li se ovi problemi riješiti ako kupi novo računalo? Jesam li nešto krivo rekao?

cmicmi
05.01.2010., 17:21
buz17
garant si razmaženi sinek , bogatih roditelja , studoš kojeg boli ona stvar , dobiješ od tateka sve kaj hočeš.....
sused , ak nemaš kaj pametnoga napisati , onda nit nemoj

Cilim
05.01.2010., 17:22
Nemam dojam da sam odmogo čovjeku. Neće li se ovi problemi riješiti ako kupi novo računalo? Jesam li nešto krivo rekao?

Nisi, ali nisi ni pravo, trazi pomoc s onim sto ima. :)

buz17
05.01.2010., 17:35
Dobro, onda ovak, Mozzilini add-oni ju znaju usporiti. Recimo YouTube dowloader tool uspori učitavanje videa s Youtubea preko Firefoxa. Možda je do toga. Sad mi je tek sinulo.

@cmicmi Daleko si od istine. Tražio sam tatu Audi RS4 i dobijem samo BMW M3. Koja prokleta prevara. Vidiš da mi nije lako u životu.

mskrin10
07.01.2010., 15:20
i onda.. u čemu je problem s mojom operom??

imam flash player najnoviji... skinut preko mozile..a mozila normalno radi... osim što šteka...

treba možda neki poseban flash player za operu... ili java....

mado2
07.01.2010., 23:58
Problem je u onih 512 MB RAM-a... koliko je procesa aktivno na samom startup-u

WinXP uzme 150 u najbolju ruku + 50 antivirus + neke gluposti i browseru ne ostane ni 100 MB da dise kako triba

Meni firefox nije nikad ispod 300 MB (10-ak tabova otvorenih) ;)

Savjet: Kupi RAM-a , spasit ces se!