PDA

View Full Version : Mjenjanje ip-a za skidanje na rapidshareu

ddinno
06.01.2010., 11:08
Bok...evo samo mali kratki tut(više je savjet nego tut)...
ovo je vrlo jednostavan trik, ali vidim da puno ljudi nezna za njega...
ako je ovo nedozvoljeno, neka moderatori obrišu temu(iako mislim da nije)...
ovako...
ako ste sa rapidsharea skinuli previše GB ili 100 datoteka, nećete više moći ništa skidati...ali ovako možete zavarati rapidshare:
PROMIJENITE IP!!
to se radi ovako(ovo je samo jedan od načina):
1. idite na Start->Run->upišite "cmd"(bez navodnika)->u redu(ili enter)

http://i50.tinypic.com/2coobjn.jpg

2. pojavit ce se crni prozor...u njega upisite "ipconfig/release"..

http://i49.tinypic.com/o8e52g.jpg

3. ispod ce se ispisati tekst....kada se ispise..upisite "ipconfig/renew"...
4. opet ce se ispisati tekst..kada se ispiše, možete izaći iz cmd-a(kliknite na x ili Alt+F4)

http://i48.tinypic.com/o0ru3m.jpg

Napomena: Poslije 2. koraka ce vam se prekinuti sve veze(LAN, WLAN itd.), i veza s internetom ce se prekinuti..no nemojte se uplašiti, jer nakon 3. koraka ce se sve vratiti u normalu...sa promjenjenom ip adresom naravno...

Fosna
07.01.2010., 17:38
Nije nedozvoljeno, samo je netočno...ovo što si napisao će promijeniti IP adresu network adaptera u tvom LAN-u (tj. DHCP na routeru će dodijeliti novu IP adresu tvom kompu), a nećeš promijeniti WAN IP adresu routera, koju ti je dodijelio ISP i koju registrira rapidshare, tako da mijenjanjem lokalnog IP-ja nećeš ništa postići.

Neće se prekinuti veza sa internetom, nego veza tvog kompa s routerom.

horny but sensitive
07.01.2010., 20:46
a i mislim čemu drkati i utipkavati kad se danas takve stvari konektiranja i diskonektiranja rade na dva klika miša...

ddinno
07.01.2010., 22:01
Nije nedozvoljeno, samo je netočno...ovo što si napisao će promijeniti IP adresu network adaptera u tvom LAN-u (tj. DHCP na routeru će dodijeliti novu IP adresu tvom kompu), a nećeš promijeniti WAN IP adresu routera, koju ti je dodijelio ISP i koju registrira rapidshare, tako da mijenjanjem lokalnog IP-ja nećeš ništa postići.

Neće se prekinuti veza sa internetom, nego veza tvog kompa s routerom.

ja se nekuzim bas u ovo, i ne kontam sta si ti sad napiso, jer neznam sta znace ti svi pojmovi..no dobro...ja sam ovaj "tut" napravio jer meni radi, i napiso sam da se mjenja ip jer sam provjerio na ovoj (http://www.whatismyip.com/) stranici, prije postupka i nakon njega..ip je bio drukciji, a mogao sam ponovno skidati datoteke s rapidsharea...
..ako se prekine veza s routerom, ja mislim da to znaci i da racunalo nece imati pristup internetu..pa sam zato napisao da ce se prekinuti veza s internetom...napisao sam ovo za ultra-noobove kao sto sam ja...i to bi svaki ultra-noob skuzio..to sto se ja mozda nisam dobro izrazio((sad sigurno ispada kao da se izvlacim)), ce skuzit samo ljudi koji ovo znaju i kuze se u to...ugl. ovim postupkom se omogucava ponovno skidanje s rapidsharea...ne bih se zelio svadat bezveze zbog nekih strucnih stvari....sry ak sam nekog uvrijedio:D..
bok...
dino...

horny but sensitive
08.01.2010., 10:58
mislim da fosna to nije testirao kao ni ja na homeboxu od vipa :)
možda stvar tebi i radi... ali to treba napomenuti kod kojeg si ISPa i koji modem koristiš, te u kojem modu radi taj modem... ne klapa stvar na svima...

ddinno
08.01.2010., 13:34
mislim da fosna to nije testirao kao ni ja na homeboxu od vipa :)
možda stvar tebi i radi... ali to treba napomenuti kod kojeg si ISPa i koji modem koristiš, te u kojem modu radi taj modem... ne klapa stvar na svima...

ok...evo ta stvar radi na vipovom homeboxu, u router modu(ja sam testiro u njemu)...sry, ja sam ovo naso na internetu, i kad sam isprobao radilo mi je, pa sam mislio da tako svima radi..tamo isto nije pisalo koji je modem koristen, od kojeg ISP-a...to je, izgleda, isto pisalo neko dijete poput mene koje se nekuzi bas u to:D...jos jednom sry:)...

Zekoo
08.01.2010., 14:16
sve ovisi od internet providera, ako imate static IP onda niti reconnect ne bude pomogao

Fosna
08.01.2010., 14:18
Ma nema problema...nisam skužio da o homeboxu govoriš, mislio sam da se o DSL-u radi...