View Full Version : Visoka škola Agora
anita444
12.10.2008., 21:20
Uglavnom nisam znala di temu otvoriti ( nisam to jos radila, a i nova sam :) )
Pa radi se o tome da sam nacula nesto o Privatnom Dizajnu ( fakultetu )
Ne znam dal to postoji i nigdje na netu ne mogu naci ikakve informacije.
Pa rekoh ako na forumu nitko ne zna, onda ne postoji jer ovdje su ipak odgovori na sva pitanja hehe.
Hvala unaprijed, pozdrav!
gradski
12.10.2008., 21:24
ja znam, ja znam :lux:
hungry_heart
12.10.2008., 21:26
jer ovdje su ipak odgovori na sva pitanja hehe.
Ooo da :lol:
Gradski, sto ne kazes onda ? :D
anita444
12.10.2008., 21:32
ja znam, ja znam :lux:
pa pomozi onda, vazno je :s:s
hungry_heart
12.10.2008., 21:33
anita, mislim da ce ti moderatorica ovo premjesiti na pdf Kutak za studente i skolarce :top:
a mogla si i tamo pitat :mig:
anita444
12.10.2008., 22:38
a nisam znala, tenx :)
valjda ce mi tamo i pomoci :(
draga, ovisi o smjeru dizajna... mene iskreno zanima dizajn interijera i s obzirom da na fax ne mogu upast (primaju ih samo 30 :D) gledala sam druge opcije...
postoji jedna druga škola, privatna (zaboravila sam joj ime) na kojoj godina košta 16.000,00 kuna (mal nisam pala u nesvjest kad sam pročitala :D)
a postoje još i opcije onog stručnog usavršavanja...
anita444
13.10.2008., 08:15
draga, ovisi o smjeru dizajna... mene iskreno zanima dizajn interijera i s obzirom da na fax ne mogu upast (primaju ih samo 30 :D) gledala sam druge opcije...
postoji jedna druga škola, privatna (zaboravila sam joj ime) na kojoj godina košta 16.000,00 kuna (mal nisam pala u nesvjest kad sam pročitala :D)
a postoje još i opcije onog stručnog usavršavanja...
pa jel imaš još kakve informacije?
ime,adresa,web školi?
jer ja stvarno ne mogu nista naci.
anita444
13.10.2008., 17:02
anyone??
mozda to stvarno onda ne postoji.... :)
http://otk.vsa.hr/ - oblikovanje tržišnih komunikacjia
http://www.callegari.hr/ - dizajn interijera
:ne zna:
anita444
13.10.2008., 21:53
http://otk.vsa.hr/ - oblikovanje tržišnih komunikacjia
http://www.callegari.hr/ - dizajn interijera
:ne zna:
WOW.hvala puno!
walterw
07.01.2010., 14:54
Za sve one koji se pitaju gdje još mogu dobiti diplomu iz grafičkog dizajna, te kako se školovati za smjerove koji su vezani uz tržišnu komunikaciju, Visoka škola Agora nudi sve to. I još k tome svaki student dobije za rad Apple laptop.
Tu ima više http://www.vsa.hr
Hej baš sam u procesu raspitivanja oko Agorinog studija dizajna, pa me zanima koko mogu doci do detaljnijih informacija ili da li se može direktno doci tamo i raspitati o detaljima?
Thnx! :)
vauvau!
24.09.2010., 21:33
Pozdrav!
Evo ovo mi je jako važno,zanima me dali netko od vas ide na OTK?(privatni fakultet dizajna)
ako ne upadnem na dizajn na arhitekturi,razmišljam o ovome,pa da čujem dojmove,puno hvala! :)
ne upisivati agoru nikako. studiram tamo i to mi je zivotni promasaj. to je privatna prcija bogdanovica na koju kad se upises imas sve u svemu vrlo malo prava. osim da na vriejme uplatis skolarinu. puno toga se obecava, malo toga se realizira. nije vrijedno tih 35 000kn koliko kostoji godina. o dodatnim troskovima bolje da ne govorim. uvjet za upis na faks je kupovina macbooka, sama kupujes knjige, sama printas, sama ides na festivale i dogadjanja, fakultet ne sredjuje popuste kao na studiju dizajna, ne potice, svi dodatni troskovi su na tebi. ali na stranu novac, ono sto najvise boli su igre moci vodstva fakulteta i nezainteresiranost vecine profesora. sve je maska, sve je samopromocija i velike rijeci, a djela su siromasna. takodje, bogdanovici se guraju u tvoj privatni zivot i dekan utjece na ocjene koje ti profesori daju. ne kod svih, ali kod vecine. takodje, problem koji se postavlj akao bitan ako ti je vazno da imas 5 godina fakulteta je taj sto nakon prve tri godne agore postvalja se pitanje kamo dalje? opcije su takve da zadnje dvije godine mozes ici dalje na agoru, smjer: kreativni direktor, ali to je smijesna titula, a sam program kosta 50 000 kn/god i nema puno umjetnickih kolegija. na sveuciliste se u principu ne mozes upisati nigdje na tu 4. i 5. godinu. jedina opcija su ti fakulteti vani i to fakulteti iz effce grupacije fakulteta u koji i sama agora spada. ima jos more toga sto mogu ispricati, ali samo cu zavrsiti rijecima kako upis na tu visoku skolu nije vrijedan novca, vremena i truda. i ne dobijes becku diplomu. eto.
one.armed.scissor.
24.06.2011., 16:25
jel istina da nije potrebna položena državna matura za dizajn na Agori? i koja je fora s Macbookom, već ga trebaš imat - Upisi na I godinu studija OTK obavljaju se nakon plaćene školarine temeljem pribavljenoga dokaza o nabavci MACBOOK računala (http://www.vsa.hr/dizajner/studij-dizajna/dupisi/) ili ti ga oni nekim čudom daju besplatno?
rijeka-1981
25.06.2011., 14:01
Agora ne daje Macbook. njega morate sami kupiti. u iStyle imate popust od nekih 5-7% (ne znam točno). sve informacije možete dobiti tamo. vrijeme dolaska nije bitno. pozzz
No logo
22.02.2012., 20:44
Poštujem tuđe doživljaje studija, no moje iskustvo na Agori je obojeno ipak pozitivnim emocijama.
Prije Agore, završio sam i državni fakultet pa si dajem za pravo vagati kvalitetu studija. Isto tako, radio sam tokom studija pa mi je bilo izrazito stalo kamo ide moj novac. Nisam si dopustio da faks prođe mimo mene, čisto papira radi. Svaki fakultet možete tako završiti.
Meni su mali broj polaznika, koncepcija nastave usmjerena na projekte-slučajeve te predavači praktičari iz vhunskih firmi bili poprilično osvježenje spram impotentnog i autističnog državnog fakulteta (čast iznimkama) koji nudi enciklopedijsko ne/znanje.
Sad kada sam dio tržišta rada koje je izrazito kompetitivno i pomalo brutalno, mogu reći da sam tamo ipak nešto naučio. Niti jedan fakultet vas neće sam po sebi realizirati kao profesionalca ako vi to sami ne odlučite i ne ustrajete u tome. Publicis, Proximity, McCann Erikson, Opel Hrvatska, Promocija Plus, Grey Wordwide...danas su tvrtke koje zapošljavaju neke od mojih kolega sa godine.
Da se razumijemo, nije njih Agora gurnula u orbitu sama po sebi, ali im je ipak dala neki zdravi okvir stjecanja znanja te prije svega vještina. Naravno da postoje stvari koje treba ispravljati, nadograditi...mane..
Ok..i ja sam očekivao knjige, olakšavanje pristupa strukovnim festivalima, ali po mom mišljenju, ti nedostaci su ipak jedna periferija u cijeloj priči "dal upisati ili ne". Ako vas zanima isključivo glamur, sjaj...lijepi nazivi titula koji sami po sebi ništa ne determiniraju...onda nemojte upisivati Agoru...
Meni je faks bio super jer je omogućio, kako ja to volim tepati, brak lijeve i desne hemisfere mozga :) kreativnosti i analitike...
...tko voli..
cozmos76
03.03.2012., 00:58
Stekla sam naziv stručna prvostupnica (baccalaurea) dizajna tržišnih komunikacija - bacc. art.
Nakon te tri godine upisala sam diplomski specijalistički studiji - kreativno upravljanje tržišnim komunikacijama, na istom fakultetu.
Kolegiji su dosta kreativni i predavači su stručni stoga se može izvući dosta znanja i iz prakse, što na državnim fakultetima ne funkcionira baš tako, više-manje se sve vrti oko teorije.
Ne, nema stvaranja u smislu grafičkog dizajna i vizuala kao što je bilo na prve tri god. ali sve ostalo je povezano s dizajnom, marketinškom komunikacijom, brandingom, oglašavanjem, kreativnom ekonomijom...prošireno znanje i izrada projekta + stručna praksa.
Slažem se u potpunosti s 'Niti jedan fakultet vas neće sam po sebi realizirati kao profesionalca ako vi to sami ne odlučite i ne ustrajete u tome', kao što je kolega napisao.
Treba izvući ono najbolje, postoje neke stvari koje treba nadograditi i koje bi se mogle poboljštati ali nigdje ne funkcionira savršeno, a i sami iz dana u dan učimo i mijenjamo se.
Npr. neki su nas prof. na dizajnu poticali da posjećujemo izložbe, čitamo knjige, gledamo filmove, da smo u skladu s svijetskim trendovima u dizajnu, da ne gledamo bukvalno dizajne nego u širinu i da istražujemo...
Naravno da ako to nije u nama samima, neće nas ni neki prof. natjerati, pa makar to bili i dodatni bodovi.
Informacije o fakultetu i popis kolegija možete pronaći na njihovoj web stranici, a i mislim da možete doći direktno i detaljnije saznati informacije koje vas zanimaju.
Eto, moje iskustvo!
lp
Aaron McLoughlin
14.03.2012., 23:38
Ova dva zadnja posta imaju kredibilitet i pol, pogledajte samo koliko su ti forumaši vični u pisanju, a koliko su tek forumaši. :D
Ja sam isto završio 3 godine na Agori, i što da vam kažem, rastao sam se sa njima u nikakvim odnosima. Na drugoj godini sam još govorio ljudima da se isplati upisat taj faks, nakon treće godine, ni za živu glavu.
Svi najbolji profesori (lazanja, jurić, dević, baranović) su ili dobili ili dali otkaz, jer je vodstvo faksa skrenulo. nakon 2011, program je postao duplo lakši, profesori su usporeni, sve kako bi se studenti poticali da upišu dodatne dvije godine koje su loše koncipirane. Kolega koji je pao, sada piše završni rad a uopće ne može birati temu.
U principu, puno toga što na početku obećaju, brzo padne u vodu. Izleti, strani predavači, fleksibilnost prema studentu. Bullshit.
Agora je faks gdje dekanova žena zaključava ulazna vrata 5 minuta nakon početka sata, i ne pušta vas unutra pa makar imali dogovor sa profesorom ili neznam kako realno i dobro opravdanje. Akademska četvrt? Nemojte se zavaravat, to je obiteljska firma. Nedaj bože imat bocu vode usred najtoplijih dana na predavanju, to je protiv pravila. Nedaj bože jest burek u prostorijama faksa dok je vani mećava, i to je protiv pravila. Hoćete na wc, napišite molbu i ovjerite kod javnog bilježnika.
Na kraju krajeva, koga ne smeta sve gore navedeno, može i upisat, meni osobno nije toliko žao, iskoristio sam dovoljno znanja od gore navedenih profesora i puno su me naučili. Danas opet nebi upisao, jer su stvari puno lošije nego za vrijeme mog bivanja tamo.
Je li ovaj faks bolji od dizajna na arhitekturi?
Ne. Isti su, oni imaju bolju tipografiju x10, mi imamo neke druge stvari, al oni ne koštaju 34.000kn godišnje.
Na oba fakulteta je glavni doroghy, tako da ono, ista pašta drugo pakovanje.
Što se tiče diplomskog studija, samo se zapitajte kakav je to program gdje je predmet sa najviše sati i ETCS bodova "apple kreativni alati".
Ja neznam , valjda te x sati godišnje uče kako napravit playlistu u Itunesu, ili kako napravit žurku sa garage bandom :lol: :ne zna:
Zapravo, najveći problem tog faksa je dekanova žena.
Ako imate dovoljno jak želudac za tu ženu i dovoljno love za platit sve to, sretno vam bilo :kava:
Osgood Fielding
20.03.2012., 20:59
Naletih na svoj bivši faks, a tražio sam nekaj drugo. Moram nešto napisati.
Ne mogu pričati o dizajnerima, s tim nemam iskustva.
Diplomirao sam prije 3 god. managment. Nisam odmah našao posao, makar su mi na praksi govorili "samo ti diplomiraj" (zeli su komada s dugim nogama), ali kad sam se javil na natječaj u jedan agenciju (gdje sam i sad), gazda je mi je na razgovoru za pripravnika rekao "Agora ti je preporuka!".
Imao je na praksi prije mene kolegicu iz agore (otišla nakon diplome u tatinu firmu) i kolegu sa ekonomije, njegov je zaključak da oni s ekonomije znaju samo teoriju, ali neznaju kaj bi s njom, a ni kavu pošteno neznaju skuhati.
Nekidan mi je rekao da ako dobijemo posao za koji se natječemo, da će opet uzeti nekog s Agore, imam li koga? (imam!!!):)
Uglavnom se snalazim s onim kaj sam naučio na faksu, ako kaj i neznam bar znam gdje da to tražim. Ma sjetite se i u školici su neki profaći bili bolji, a neki lošiji. Da nije jeftino - nije, ali ja sam imao (imam još uvije - otplatu) kredit, pa je lakše.
A ni u školi nisi burek jeo gdje si htio:lol:
julijado1
13.09.2012., 16:56
Upisati Agoru ili ne?
Uži član familije pred odlukom je da li da upiše diplomski na Agori ili ne (4 i 5 godinu). Dolazi s druge poslovne škole. Postovi na forumu su 2 iskusna protiv, trojica s po jednim postom do sada uopće (dakle jedan jedini post ikada na forumu) jako hvale. Što sad? Web stranica super, prospekt super, ravnateljica super ljubezna, škola izgleda ok, lista predavača ok, a opet su nas forumske primjedbe dovele u dilemu. Skupo je nema sumnje i ne bi baš bilo zgodno nakon uplate i prvih predavanja shvatiti da "to nije to", da predavanja nisu praktična već ex katedra i sl. Može li tko pomoći tko zna stanje? Hvala
rijeka-1981
17.09.2012., 11:01
julijado1 odluka je samo na tebi, odnosno članu obitelji.
na Agori sam druga godina pa bih volio iznijeti svoje mišljenje o 'faxu'. istina je dosta toga šta se piše po forumu. poput zaključavanja vrata od strane dekanove žene i zabrane unošenja pića/hrane u učionice. istina je da su svi bili upozoreni od strane 'škole' na to i pristali na to kod potpisivanja ugovora. vrata će se zaključati ukoliko student usred predavanja odluči napustiti predavanje za npr. otić zapalit ispred cigaretu faxa. koliko je to ispravno ili nije ostavljam tebi da odlučiš.
svi profesori potiču studente na aktivno sudjelovanje u predavanju. pogotovo strani. postoji jedan predavač koji je 'tvrđi' po svojim stavovima na predavanjima, no i on traži aktivno sudjelovanje u predavanju. po meni osobno to nije presudan predmet za neku karijeru danas-sutra.
studirao sam na jednom državnom fakultetu pa mogu vidjeti dosta razlika. po meni odlična je stvar to što su profesori 'up to date'. dakle predavanja su o stvarnim situacijama/stvarima u struci danas. ne pred 10 ili više godina. tu prvenstveno mislim na činjenicu da 99% predavača je u stvarnom životu jako blizu tih stvari o kojima predaje. nisu zadnjih 15 god bili 'zatvoreni' u faxu i 'pile' stalno jedno te isto.
komunikacija s njima, van faxa , je preko e-maila i samo 2 se 'ne pridržavaju' tog. no eventualni problemi se riješe na predavanju s njima.
želio bih napomenuti da su ovo moja iskustva s Agorom. naravno da netko drugi ima drugačija iskustva koja i ne moraju biti ovakva.
ukoliko bih si to mogao priuštiti upisao bih 4-5 godinu. mislim da bi mi pomoglo u životu.
pozz
Ne dirati dekanovu ženu! Gospođa se brine o faxu i revna je jer želi da je fax na nivou; možda je pre revna nekad no nikad zla i uvijek posluša argumente ako se ne slažeš s njom te je meni izišla više puta u susret... Tak da molim lijepo.
Druga stvar je, ja bih rekla da me fax stvarno dobro pripremio za marketing i apsolutno poznajem tržište i to uz predavanja koja su bila zabavna... nisu nam dali da markiramo pa zato nije bilo potrebe da bubamo već je sve lijepo postupno ulazilo u glavu.
Tek kad sam počela upotrebljavati to znanje u raznim projektima vidjela sam koliko sam informirana i realno znam pravila tržišta i kako djelovati unutar njega, što mi je super :cerek:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.