PDA

View Full Version : Odjava/prijava sa HZZOa - nema obrazaca do daljnjega?!

morsko prase
08.01.2010., 10:36
Dakle iz Narodnih Novina su povucene tiskanice za odjavu/prijavu sa zdravstvenog, koje se koriste prilikom mijenjanja poslodavca.
Formulari se cekaju do daljnjeg, dok NN ne donesu odluku o tiskanju novih, jer na njima mora pisati OIB - to su mi malo prije rekli na kiosku NNa, a na telefonima HZZOa se poslovicno nitko ne javlja ili nisu u funkciji, npr. njihov info broj 0800)
I kako da se ja sada odjavim sa starog i prijavim kod novog poslodavca za sto je rok 10 dana od pocetka rada (jos malo)?!

Ako netko moze pomoci ili ima vise informacija bit cu zahvalna ....:top:

lili p.
08.01.2010., 10:46
Nema ti druge nego odšeteti u mirovinsko i pitati njih jer je cijela zbrka sa OIB-om i raznim obrascima. Ja sam na neke nadopisala OIB i takve predala pa kad izađu novi ću ići zamjeniti obrazac, ali to sam se dogovorila sa tetom na šalteru...
Rok ti je 15 dana, pa možda i dođu obrasci :lol:

keana
08.01.2010., 23:16
Meni su rekli preko telefona u mirovinskom da će stari obrasci vrijediti do 15.01. jer nisu na vrijeme pušteni u prodaju, ali da donesem OIB sa sobom.
Danas bia tamo, primili mi stari obrazac normalno i rekli da njima izbaci OIB sam.
Novu tiskanicu 2 (za HZZO) sam kupila još prije nove godine u narodnim novinama :ne zna: Ne znam na koju foru :D
Jedina promjena je da na mjestu gdje se prije upisivao JMBG sad stoji JMBG/OIB i ostavili su mjesta za 13 znamenaka :D Ja upisala OIB pa su me na šalteru tražili JMBG ipak :rofl:
Rok za prijavu ti je 15 dana, ali toleriraju oni i par dana više bez prigovora, a više od par dana uz prigovore, ali ipak prijave :D

moses
09.01.2010., 09:43
Koja država, koja organizacija.........:facepalm:.....

panama
09.01.2010., 10:55
Ja sam jučer obavila prijave na mirovinsko i zdravstveno.
HZZO sam riješila sa jmbg-om jer im navodno oib još ništa ne vrijedi iako sam imala nove obrasce (razlika je u tome što ne piše jmbg nego oib/mb).
Na HZMO su uzeli stare obrasce i jmbg im je bio dovoljan. Navodno novi obrasci još nisu tiskani.

morsko prase
09.01.2010., 13:18
Svima puno hvala...javim rezultat :)