View Full Version : Access Denied
..::Tifoz::..::U::..
11.02.2003., 21:59
Na primary disku mi je instaliran Win 2k, a ukopčao sam jedan na kojem je bio XP, i kad pokušavam pristupiti na slave disku na folder Documents and Settings->User1 javlja se poruka "Acces Denied. Make sure blabla..."
11.02.2003., 22:00
Na win2k sam logiran kao Admin.
..::Tifoz::..::U::.. kaže:
Na win2k sam logiran kao Admin.
Ali nisi logiran na XP-u.
Probaj napraviti ovo: i na XP-u i na 2k napravi administratorski racun Mreza (moras staviti i istu lozinku).
Ili, iskljuci Simple File Sharing i rucno podesi tko cemu moze pristupati.
12.02.2003., 21:29
Na ovom disku sa XP-om su sjebani windowsi tako da uopće ne mogu mijenjati ništa, a kad želim postaviti sharing za ovaj folder isto mi je odbijen pristup.
E, da... Napravi si Network Setup Disk iz Windowsa XP - udjes u Network Connections, File > Network Setup Wizard - dodji do kraja - na disketu ce ti snimiti netsetup.exe - tu datoteku pokreni na Win2k - XP zna biti zajeban s pristupom - ako sve drugo probas i ne uspijes, taj netsetup.exe ti je jedino rjesenje.
Thurgood
12.02.2003., 22:07
problem je: u sharing meniju je bilo označeno "Make this folder private" i zbog toga ga nitko ne može vidjeti i prčkati po njemu osim administratora na XP. sad ti je taj disk slave, logiran si kao admin na 2000 i ne da ti jer nisi taj koji ima dozvolu. yebiga
a šta ti znači da si XP-ji sjebani?
16.02.2003., 21:00
http://www.teme.org/showthread.php?s=&threadid=3779 (SJEBANI WINDOWSI)
Sad sam na disk snimio još jednu instalaciju u folder "WINDOWS2" i onaj welcome screen mi nigdje ne pokazuje user name "user1" već samo ovog novog usera koji je napravljen za novu instalaciju XP-a i on je admin ali svejedno ne može ući u folder "User1". Opet se javlja ono access denied.
19.02.2003., 20:50
Ako napravim novu instalaciju izbrisat ce mi user accounte, sto znaci da brise i folder docs and settings>user1, a u tom folderu su mi mp3-ce...
19.02.2003., 21:35
Ma svasta, od tih 6-7 GB na CD-obima imam možda 1-1,5 GB. A bed je jer su neke pjesme stvarno rijetke....
cybernaut
19.02.2003., 21:50
Meni se desila slicna stvar kada sam instalirao XP sa SP1 preko prve verzije XP-a koju sam imao. U pola instalacije sam morao negdje otici pa sam ostavio frendu da zavrsi. Kada sam se vratio moj stari account je bio sjeban i vise nisam mogao pristupiti MyDocuments folderu u kojem sam imao masu slika sa raznih putovanja. Mislio sam da cu poluditi ali sam ih spasio. Na netu sam nasao programcic koji ti u DOS-u omogucava pristup NTFS particiji (pretpostavljam da se radi o NTFS particiji). Onda bootas komp sa DOS disketom i trebao bi imati pristup svim folderima i zeljene fajlove kopirati kud hoces. Jedino lose je u tome sto ce ti se sjebati imena fileova (ona duza od 8 znakova) ali bitno je da sve mozes vratiti.
cybernaut
19.02.2003., 21:55
Probaj s ovim: http://www.ntfs.com/products.htm
Thurgood
19.02.2003., 22:12
EasyRecovery imam za obrisane stvari,ako hoćeš mogu ti mailat.
radi skoro sigurno,al ipak ne garantiram
20.02.2003., 16:01
Program Active@ File Recovery mi radi, ali demo podržava samo fileove do 32 kb, a cracka nidje... Thurgood, ako taj program imaš - dosta bi mi koristio!:D
20.02.2003., 16:04
tifoz_du@hotmail.com
Thurgood
20.02.2003., 16:48
mejlam ti sutra ujutro. na poslu mi je, yebiga :)
program se boota sa diskete i sigurno radi,ali koliko će ti naći ovisi o puno toga...
20.02.2003., 16:54
Onda ne govorimo o istom programu.
Thurgood
20.02.2003., 19:22
ja govorim o EasyRecovery ;)
hoćeš ga ili ne?
20.02.2003., 19:39
Ma naravno da hoću...:D
cybernaut
20.02.2003., 23:27
Koliko sam ja skuzio EasyRecovery je program koji vraca izbrisane fajlove, sto u ovoj situaciji nije slucaj. Radi se samo o nemogucnosti pristupa. A jesi probao preko DOS-a kako sam ti rekao? Meni je pomoglo.
manager
20.02.2003., 23:57
Nema rjesenja za to osim ako ponovo ne postavis da ti je disk na kojem imas XP primary i da kad dignes XP postavis MyDouments folder na shared.
Ne vrijedi ti se zajebavati sa tim inace.
Ja ti mogu pristupiti sa recovery consolom na disk ali ne bez problema i opet neide nista sa diska na kopiranje.
To su jako glupo napravili ako mene pitas.
manager
20.02.2003., 23:58
cybernaut kaže:
Koliko sam ja skuzio EasyRecovery je program koji vraca izbrisane fajlove, sto u ovoj situaciji nije slucaj. Radi se samo o nemogucnosti pristupa. A jesi probao preko DOS-a kako sam ti rekao? Meni je pomoglo.
To ti na XP ne radi. Nema DOS-a, samo recovery consola.
cybernaut
21.02.2003., 00:05
manager kaže:
To ti na XP ne radi. Nema DOS-a, samo recovery consola.
Nisi procitao sta sam gore napisao. Postoji program koji ti u DOS-u daje mogucnost da citas NTFS particiju. Dakle butas sistem sa obicnom WIN98 DOS dosketom, pokrenes programcic i kopiras sa NTFS particije sta ti treba. Za to je dobro imati dobri stari Norton Commander koji ti izlista i skrivene fajlove. I 100% nema Acces Denied :top:
manager
21.02.2003., 00:11
cybernaut kaže:
Nisi procitao sta sam gore napisao. Postoji program koji ti u DOS-u daje mogucnost da citas NTFS particiju. Dakle butas sistem sa obicnom WIN98 DOS dosketom, pokrenes programcic i kopiras sa NTFS particije sta ti treba. Za to je dobro imati dobri stari Norton Commander koji ti izlista i skrivene fajlove. I 100% nema Acces Denied :top:
Ma ne kontas ti to bas.
NTFS particija ti sama po sebi definira u koji folder mozes uci. Nevrijedi ti nista ako nemas password.
Mozes samo procitati particiju ali nemozes i nesto skinuti sa nje.
Jedan probo pa se usro.
Kazem ti da jedino vrijedi ponovo dici XP sa diska koji je kao ostecen, ili je xp ostecen svejedno, i onda bilo kako definirati da je folder mydocuments SHARED.
Sve ostalo je gubljenje vremena.
Kontas?
Da imam vremena, kao sto nemam, poigrao bih se sa tim ali TIME IS MONEY, a ionako sam na Microsoftove POLUPROIZVODE potrosio pola svoga zivota pa mi se jednostavno neda vise.
cybernaut
21.02.2003., 00:16
manager kaže:
Ma ne kontas ti to bas.
NTFS particija ti sama po sebi definira u koji folder mozes uci. Nevrijedi ti nista ako nemas password.
Mozes samo procitati particiju ali nemozes i nesto skinuti sa nje.
Jedan probo pa se usro.
Kazem ti da jedino vrijedi ponovo dici XP sa diska koji je kao ostecen, ili je xp ostecen svejedno, i onda bilo kako definirati da je folder mydocuments SHARED.
Sve ostalo je gubljenje vremena.
Kontas?
Da imam vremena, kao sto nemam, poigrao bih se sa tim ali TIME IS MONEY, a ionako sam na Microsoftove POLUPROIZVODE potrosio pola svoga zivota pa mi se jednostavno neda vise.
Ovo govorim iz vlastitog iskustva. Ista stvar se i meni desila. Nisam mogao do DocumentsAndSettings>User1...bla...bla... i stvar rijesio pomocu prastarog DOS-a, a postoje i svjedoci. Ako mozes citati onda mozes i kopirati na drugu particiju koja mora biti FAT, naravno...
manager
21.02.2003., 00:22
Pazi mozda si imao neku razvojnu verziju stupidnog XP-a ali moras shvatiti da je jedna od karakteristika NTFS particije da ona sama zna koji folderi su shared. Kad pristupis na golu particiju na kojoj je nesto definirano da nije SHARED mozes samo plakati. Nema veze cime citas particiju. Cak mi se cini da mozes samo kopirati stvari na NTFS, a nikako sa nje.
Mozda si to radio na nekoj particiji gdje je sve bilo shared.
cybernaut
21.02.2003., 00:26
Imao sam onu FCKGW.... verziju koju svi uglavnom imaju i SHARED je bio samo jedan folder a onaj moj je bio PRIVATE pa sam svejedno usao u njega. Sta DOS zna sta je shared a sta nije :D
manager
21.02.2003., 00:31
Pa nezna DOS ali NTFS zna. A odakle DOS cita sta je na disku? Sa diskete mozda?
Neda mi se trosit vrijeme na POLUPROIZVODE tipa Windows XP i zato necu vise odgovarati.
I dalje sam siguran da je najjednostavnije da covjek digne XP i napravi reinstall ako je XP ostecen i nakon toga skine sto mu treba.
Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
Pozdrav!
cybernaut
21.02.2003., 11:03
manager kaže:
Pa nezna DOS ali NTFS zna. A odakle DOS cita sta je na disku? Sa diskete mozda?
Neda mi se trosit vrijeme na POLUPROIZVODE tipa Windows XP i zato necu vise odgovarati.
I dalje sam siguran da je najjednostavnije da covjek digne XP i napravi reinstall ako je XP ostecen i nakon toga skine sto mu treba.
Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
Pozdrav!
Nije XP toliki poluproizvod koliki si ti "polucitac". Nijedna instalacija, reinstalacija mu nece omoguciti pristup zasticenom folderu pod XP-om. Lijepo sam gore napisao da pod DOS-om pokrene programcic (naveo sam i link) koji ce mu omoguciti da iz DOS-a vidi NTFS particiju. A gdje je stovani gosp. Tifoz zbog kojega se ova rasprava i vodi? Da li si konacno vratio fajlove do kojih nemas pristup ili je i tebi ovo sa DOS-om prekomplicirano? Dofuraj mi taj disk i rijesicemo problem za 5 minuta, kako bi nevjernim Tomama pokazali kako se sve moze kad se hoce.
21.02.2003., 15:23
Tu je gosp. Tifoz! :)
Ovaj NTFS reader mi radi, sutra ću to kopirati čim dobijem ovaj disk malo većeg kapaciteta, ali program je užasno spor :flop:
Ali dobro, što se može, to je jedini način koji nije prekompliciran.
manager
21.02.2003., 20:45
cybernaut kaže:
Nije XP toliki poluproizvod koliki si ti "polucitac". Nijedna instalacija, reinstalacija mu nece omoguciti pristup zasticenom folderu pod XP-om. Lijepo sam gore napisao da pod DOS-om pokrene programcic (naveo sam i link) koji ce mu omoguciti da iz DOS-a vidi NTFS particiju. A gdje je stovani gosp. Tifoz zbog kojega se ova rasprava i vodi? Da li si konacno vratio fajlove do kojih nemas pristup ili je i tebi ovo sa DOS-om prekomplicirano? Dofuraj mi taj disk i rijesicemo problem za 5 minuta, kako bi nevjernim Tomama pokazali kako se sve moze kad se hoce.
Meni je pomoglo.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.