PDA

View Full Version : Građevinski fakultet - Zagreb

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11

LONCAR
14.08.2010., 00:18
Je li se ove godine moglo upasti na GF sa nižom razinom iz matke

bdfezgfzewgfgeg
18.08.2010., 13:21
Iskreno, ako nemaš volje raditi ko konj, nemoj upisivati! Ne znam ni sam koliko sam programa uradio, koliko puta do 5 sati ujutro sjedio za knjigom!

Za literaturu, ima ovdje sve. Oko 200 knjiga:
http://knjiznica.50webs.com/podstranice/gradevinski.html

Sretno!!!

homer222222
22.08.2010., 20:04
Mene zanima da li se to plivanje doista testira odmah na pocetku semestra ili ipak malo kasnije zato sto planiram upisati tecaj plivanja u zagrebu kad se uselim u dom.Htio bi uciti plivati na tecaju a ne u skoli plivanja na fakultetu jer bi tamo htio u teretanu il na kosarku. Pa pitam da li se moze mozda zamoliti profesora da se to testiranje napravi kasnije? Razgovarao sam sa ljudima koji idu na medicinu i ostale fakultete i oni kazu da se uopce nisu testirali:ne zna:

_jenny_
22.08.2010., 22:30
Mislim da to testiranje treba obaviti do kraja 10. mjeseca (ili tako nešto).
Inače slobodno odi do profesora i pitaj ga što trebaš (ukoliko bude potrebe). :mig:

mikitomic
23.08.2010., 19:52
bok!
zanima me kakav je građevinski fax općenito,jel zanimljiv,jel težak,je li teško upast,sad po bolonji?
ima li razlike u programu faxa u st i zg ?

perkokc
24.08.2010., 23:20
Mene zanima da li se to plivanje doista testira odmah na pocetku semestra ili ipak malo kasnije zato sto planiram upisati tecaj plivanja u zagrebu kad se uselim u dom.Htio bi uciti plivati na tecaju a ne u skoli plivanja na fakultetu jer bi tamo htio u teretanu il na kosarku. Pa pitam da li se moze mozda zamoliti profesora da se to testiranje napravi kasnije? Razgovarao sam sa ljudima koji idu na medicinu i ostale fakultete i oni kazu da se uopce nisu testirali:ne zna:

Ma to testiranje plivanja ti je jedna jako velika glupost koju je izmislio naš profesor tjelesnog... Koliko sam upoznat, tom testiranju moramo pristupiti samo mi, niti jedan drugi faks to nema. Bilo kako bilo, moraš to obaviti u 10. mjesecu, ne možeš kasnije. To ti ovako i onako nije ništa strašno, skočiš u vodu, otplivaš tih 50m, možeš kojim god tempom i stilom hoćeš, glavno da otplivaš.
I jedan savjet za sve ostale brucoše, odite odmah 1. tjedan na termine za onaj sport na kojem želite obavljati TZK jer će vam se sve popunit i nećete imati kamo i morat ćete na Sljeme.
I da, možeš ti ići i na košarku i na fitness, i uz to na plivanje, samo si moraš uskladiti termine i predavanja.

perkokc
24.08.2010., 23:25
bok!
zanima me kakav je građevinski fax općenito,jel zanimljiv,jel težak,je li teško upast,sad po bolonji?
ima li razlike u programu faxa u st i zg ?

Mislim da ti je najbolje da pročitaš postove na forumu, odeš na stranicu faksa (www.grad.hr). Sve ti je tu na forumu ovako i onako napisano, neda se ljudima ponavljati ono što su već napisali.

Razlike ima, neznam kolika je, poznato je da je zagrebački faks kvalitetniji. A program bi trebao biti sličan, vjerojatno je u Splitu nešto lakši.

jura.s.
25.08.2010., 12:09
Da li postoji teretana u sklopu fakulteta?

perkokc
26.08.2010., 18:50
Da li postoji teretana u sklopu fakulteta?

Ne postoji u sklopu fakulteta, ali možeš obavljati tjelesni u teretani. Imaš fitness program u Fabkovićevoj 1, pa si pogledaj na kartu zg-a gdje je to.

LONCAR
27.08.2010., 12:18
Mene zanima je li se ove godine moglo upasti na Građevinski fakultet sa nižom razinom iz matematike??

flak!
28.08.2010., 16:22
Mene zanima je li se ove godine moglo upasti na Građevinski fakultet sa nižom razinom iz matematike??

dosta teško, zadnji na listi imao je 690 bodova. recimo da imas 80% niže razine matematike,
to je 225 / 450 bodova, pa dodaj još svoj prosjek sva 4 razreda koji nosi
400 bodova i onda vidi da li bi mogao preći 700 bodova jos s fizikom i hrvatskim.

axel
03.09.2010., 14:48
Na stranicama faksa je objavljeno da nakon uvodnog predavanja nastava kreće po rasporedu. Kad će taj raspored biti objavljen? Hvala

perkokc
03.09.2010., 14:53
Na stranicama faksa je objavljeno da nakon uvodnog predavanja nastava kreće po rasporedu. Kad će taj raspored biti objavljen? Hvala

Nekoliko dana prije početka semestra. Tako je bilo prošle godine, ako se dobro sjećam. :)

axel
03.09.2010., 15:06
A iksicu i indeks će nam dati na uvodno predavanju?

Bad Dream
03.09.2010., 17:07
A iksicu i indeks će nam dati na uvodno predavanju?

Da bar to tako ide:(

Čekati ćeš kojih misec dana ako ne i više, a do tad iksicu posuđuj od starijih.

_jenny_
04.09.2010., 20:08

Odi na stranicu faksa, desno kliknes "satnica", odabereš tjedan, svoj turnus (studenti_1A ili studenti_1B) i tamo ćeš naći raspored. Promijenit će ga vjerojatno par dana prije početka faksa (unijet će to uvodno predavanje za prvi tjedan).

axel
06.09.2010., 22:08
Jenny, a gdje mogu vidjeti jesam li 1a ili 1b? :-) hvala

perkokc
06.09.2010., 22:59
Jenny, a gdje mogu vidjeti jesam li 1a ili 1b? :-) hvala

Zavisi koja si grupa, ako si a,b,c,d - onda si a turnus (1.), ako si e,f,g,h - onda si b turnus (2.) :mig:

axel
07.09.2010., 16:30
Fizika se predaje na FER-u?

_jenny_
07.09.2010., 16:43
Fizika se predaje na FER-u?

Da, predavanja i vježbe iz fizike su na fer-u.

axel
07.09.2010., 16:47
Dobro, hvala vam na pomoći. Grupe još nisu objavili, vjerojatno budu uskoro.

_jenny_
07.09.2010., 18:47
Objavit će ih na vrijeme, ne brini. :mig:

mikitomic
07.09.2010., 20:31
još neka pitanja
1.državna matura,polaže li se niža ili viša razina matematike i boduje li se onda drukčije
2.mogu li upisati građevinarstvo nakon već jednog završenog preddiplomskog faxa
3.kakvi su predmeti fizika,mehanika.....je li ih teško proć
4.općenito na svim predmetima koliko ima usmenih ispita?

axel
07.09.2010., 23:56
Mogu ti odgvoriti samo na 1. pitanje.
Za upis na GF ti je potrebna više razina, iako faks traži nižu, ali sa 100% na nižoj ćeš biti među zadnjima na rang listi. Broj bodova na nižoj se dijeli s 1,6 da se dobije broj bodova na višoj. Jednostavnije, ako pišeš na nižoj, možeš ostvariti maksimalno 62,5% bodova iz matematike.
Viša razina je potrebna.

Mene zanima hoće li se morati kupovati knjige ili će se moći učiti sa skripata?

flak!
08.09.2010., 00:29
Mogu ti odgvoriti samo na 1. pitanje.
Za upis na GF ti je potrebna više razina, iako faks traži nižu, ali sa 100% na nižoj ćeš biti među zadnjima na rang listi. Broj bodova na nižoj se dijeli s 1,6 da se dobije broj bodova na višoj. Jednostavnije, ako pišeš na nižoj, možeš ostvariti maksimalno 62,5% bodova iz matematike.
Viša razina je potrebna.

Mene zanima hoće li se morati kupovati knjige ili će se moći učiti sa skripata?

ja imam doma hrpetinu starih knjiga koje vjerojatno necemo morati koristit iako su
na popisu. meni su rekli da 1. semestar jedino sto se koristi je zbirka
zadataka iz nacrtne, ostalo iz skripti. matematika se uci i zapisuje na
predavanjima, nikakav Kurepa, to je katastrofa za citat :D Apsen jos nekako.
ima na stranici za skinut skripta mat1, po tome se djelomicno radi.

emanuelson1000
08.09.2010., 15:00
evo imam i ja nekih pitanja:mig: Objavili su grupe i satnicu:cerek:...sad me ispravite ako grijesim...U satnici su velikim slovima napisana predavanja,a malim vjezbe...u zagradi pise predavaona ili ucionica...npr matematika 1 A,B (p3,p4) znaci ako sam ja B grupa idem u predavaonu p4...nije mi jasan raspored za osnove inz.informatike...pise vjezbe 2 puta po 5 sati:eek: a imamo ukupno 30 sati vjezbi,dakle 2 sata po tjednu...jer mi sad odabereno 2 termina u ta 2 dana il ce oni objavit jos koja grupa u koje vrijeme ima vjezbe iz inf....ista situacija i s fizikom na FERu... tjelesni se bira kasnije i usklađujemo ga s predavanjima ako sam dobro shvatio:D :mig:
i vidim slobodan petak:cerek:
Hvala unaprijed

GFZ
09.09.2010., 14:03
Za velika i mala slova si dobro shvatio. :)
A za vježbe iz informatike ne znam kaj da ti kažem, ja sam se isto tek sad upisao.

_jenny_
09.09.2010., 14:48
evo imam i ja nekih pitanja:mig: Objavili su grupe i satnicu:cerek:...sad me ispravite ako grijesim...U satnici su velikim slovima napisana predavanja,a malim vjezbe...u zagradi pise predavaona ili ucionica...npr matematika 1 A,B (p3,p4) znaci ako sam ja B grupa idem u predavaonu p4...nije mi jasan raspored za osnove inz.informatike...pise vjezbe 2 puta po 5 sati:eek: a imamo ukupno 30 sati vjezbi,dakle 2 sata po tjednu...jer mi sad odabereno 2 termina u ta 2 dana il ce oni objavit jos koja grupa u koje vrijeme ima vjezbe iz inf....ista situacija i s fizikom na FERu... tjelesni se bira kasnije i usklađujemo ga s predavanjima ako sam dobro shvatio:D :mig:
Hvala unaprijed

Tako je, velika i mala slova su ok, a i ovaj primjer s matematikom..:D
Nema nikakvog odabiranja termina, na šta bi to ličilo. :zubo: Još će objaviti grupe za informatiku (nama su bile na vratima KU ako se dobro sjećam). Isto tako i za fiziku, reći će vam na predavanju sve vezano za grupe (svaki drugi tjedan ćeš imati te laboratorijske).
Tjelesni biraš sam, ali bilo bi dobro da odeš što prije na ono što želiš tako da ti se ne popune oni termini koji ti odgovaraju (da ne moraš na Sljeme pet puta :mig:).

mikitomic
09.09.2010., 19:22
zanima me inf postoji li na faxu specijalistički diplomski studij ili se nakon završenog stručnog studija ide na diplomski ali se mora polagati neka razlika predmeta u odnosu na preddiplomski?
molim odgovor ko zna
tu inf ne mogu nać na webu od faxa

_jenny_
09.09.2010., 21:45
zanima me inf postoji li na faxu specijalistički diplomski studij ili se nakon završenog stručnog studija ide na diplomski ali se mora polagati neka razlika predmeta u odnosu na preddiplomski?
molim odgovor ko zna

Najbolje da nazoveš referadu i pitaš...:ne zna:

mikitomic
10.09.2010., 19:14
Najbolje da nazoveš referadu i pitaš...:ne zna:

samo me zanimala ta informacija
ako je netko s građ faxa pa zna neka mi kaže

perkokc
10.09.2010., 21:54
Hvala unaprijed

Ovo za predavanja i vježbe si dobro shvatio :mig: A što se tiće informatike, nju ćete imati jedan sat tjedno predavanja i dva sata tjedno vježbi, a zapast će vas jedan od ovih termina koji su označeni za vježbe iz inf.
Jedan savjet: ako ste ikako u mogućnosti, probajte naučiti osnove AutoCad-a (najjednostavnije crtanje, osnovne operacije) i probati se osloboditi cijelog kolegija već na predkolokviju koji se održava prvi ili drugi tjedan nastave. Stvarno je jednostavno, prošle godine je došlo crtanje nekog jednostavnog krovišta. :top:

_jenny_
10.09.2010., 21:56
samo me zanimala ta informacija
ako je netko s građ faxa pa zna neka mi kaže

To mi je jasno, zato sam ti i predložila da nazoveš referadu, oni će ti dati točan i pouzdan odgovor. :mig:

perkokc
10.09.2010., 22:10
molim odgovor ko zna

Koliko ja znam, nakon završenog stručnog, moraš polagati nekih 11 predmeta razlike, odnosno opet upisuješ 3. godinu faksa.

Eto tu neke teme s našeg foruma pa prouči :mig:

http://www.grad.hr/forum/index.php?topic=455.0
http://www.grad.hr/forum/index.php?topic=366.0

mikitomic
11.09.2010., 09:32
Koliko ja znam, nakon završenog stručnog, moraš polagati nekih 11 predmeta razlike, odnosno opet upisuješ 3. godinu faksa.

Eto tu neke teme s našeg foruma pa prouči :mig:

http://www.grad.hr/forum/index.php?topic=455.0
http://www.grad.hr/forum/index.php?topic=366.0

hvala.to me i zanimalo.znači mora se nakon stručnog polagati razlika da se upiše diplomski

GFZ
11.09.2010., 12:11
Hvala na savjetu Perko.
Slobodno napiši još pokoji savjet za nas brusoše, čemu da se više posvetimo, što je još dobro znati i sl. :) nećemo se žaliti ;)

moonan
11.09.2010., 13:41
a može li netko od starijih kolega reći koji autoCAD se koristi na faksu, koliko sam čuo na arhitekturi je 2008....
a sad koji je kod nas pa da odma krenemo vježbat u tome?

flak!
11.09.2010., 15:11
a može li netko od starijih kolega reći koji autoCAD se koristi na faksu, koliko sam čuo na arhitekturi je 2008....

ja sam polako počeo čitat i crtat u 2010., tutorial ima 850 strana :o
to ti je tak sve slično, primi se bilo kojeg ako imaš volje.

moonan
11.09.2010., 15:18
ja sam polako počeo čitat i crtat u 2010., tutorial ima 850 strana :o
to ti je tak sve slično, primi se bilo kojeg ako imaš volje.

a probat ću se nekako natjerati u ova dva tjedna što nam je ostalo do faksa :D

građevinko
12.09.2010., 02:04
mi u ponedjeljak dolazimo na ono uvodno predavanje pa tek onda idemo na predavanja po rasporedu???Ne dolazimo na deskriptivnu.

eN!gmA
12.09.2010., 14:20
Auto Cad, hocemo li ga dobiti na faksu ili cemo ga morat kupit negdje online? Kako to funkcionira? Ako moze neko stavit link na neki dobar tut za pocetnike. Hvala.

mikitomic
12.09.2010., 16:11
ima li smisla studirati građevinu i slične fakultete kad kažu da je sad u recesiji građevina najviše pogođena,a što se tiče posla malo je državnih firmi,većinom privatno a i to ako nađeš sa titulom magistra radiš fizički posao?

eN!gmA
12.09.2010., 19:14
ima li smisla studirati građevinu i slične fakultete kad kažu da je sad u recesiji građevina najviše pogođena,a što se tiče posla malo je državnih firmi,većinom privatno a i to ako nađeš sa titulom magistra radiš fizički posao?

Studiranje gradevine ne traje 20 dana, nego 5 godina, a ako dotad ne izidemo iz krize onda ni necemo nikad.

Azaleja
12.09.2010., 19:45

Da upisujem ponovno faks ne bi nikada upisala nešto društveno nego nešto tehničke, prirodne znanosti i takvih stvari.

wozniak
12.09.2010., 22:00
čujem da je nacrtna na prvoj godini ubitačna...može mi neki stariji student dati par savjeta ? :D hvala :)))

tehnic_18
12.09.2010., 22:41
ajde dat cu vam malo detalja i savjeta o 1. semestru...da krenemo: nacrtna geometrija , ma predmet nije strasan koliko govore, stvarno... ovako, na početku ce se svima cinit jako tezak, zahtjevan, na prvim predavanjima necete nista skuzit (ako niste isli u gradjevinsku il tehnicku), al onda krenete polako... najvažnije vam je da uzmete u knjizci cd nacrtna geometrija pa poalko prelazite te prezentacije... još jedna stvar, koja je meni najvise pomogla u svladavanju ovog predmeta, je knjiga nacrtne geometrije za srednje skole... nabavite tu knjigu (autori scirovica i slijepčević) i polako to prelazite, jer je tu sve lijepo objasnjeno... imate 4. programa koja morate uradit u semestru i obranit ih.. nije toliko problem, bolje vam je da to sami uradite, a ne da vam ferici, jer cete onda znat bolje rjesavat takve zadatke ako budete morali na pismeni... također vam je pametno da nabavljate materijal od ferića, dosta ljudi ce ići na instrukcije, pa to lijepo uzmete fotokopirate i rjesavate... sve u svemu, nije toliko strasan predmet... još jedna stvar, ako se oslobodite pismenom, nastojte ne past na usmenom, jer onda morate pisat i pismeni.. pazite na to...
matematika 1 - predmet na razini matematike iz srednje, stvarno nije nista posebno tesko, 3 kolokvija (3. pisete ako u prva dva skupite 28 bodova, od 48)... još nemorate imat ni usmeni, stvarno nije tesko...
uvod u graditeljstvo/povijest graditeljstva - uvod je amo rec malo tezi... ima isto dosat gradiva, kolokviji i nisu tako lagani, jer bas to triba lipo naucit, a asistenti uzimaju bodove na glupostima.. iz uvoda se jos pise neki esej, al ne utjece na ocjenu, eventualno ti je može povecat ako ti je ocjena iz kolokvija bila izmedu, a napisa si dobar rad, pa ce ti dat tu vecu ocjenu... eto povijest je malo laksa, tako kažu. imaju malo manje za ucit.
fizika - e sad fizika.. sve zavisi, sta ce pavičić ove godine ponovo izmislit i iskemijat... al kakav je prije bija strasan, sad je ovo super.. jer sad mu skoro svi prolaze, ove godine je oborio jedno 5-6 učenika... na predavanja i nemorate bas ić, ja nisan toliko puno... dajte drugima da vas zapiše, al pavičić vas kao broji... al uglavnom morate dolazit na laboratorijske vjezbe (nisu ne zanimljive) i rijesit taj kolokvij iz njih.. također morate rijesit kolokvij iz ahyco, koji je zajebancija sama... i onda nas je izveja sve na neki usmeni, al i to je zajebancija, samo da ans kao prestrasi, al eto oborio je nekoliko studenata (al neki od njih nisu položili neki od kolokviji, tako da...)
informatika - nije za ocjenu, samo za potpis... samo tribate dolazit na vjezbe i to je to.. svi dobiju potpis iz tog.. eto vec znate da se možete oslobodit ako znate autocad pa izadjete na predkolokvij... to vam možda dobro i dođe, jer te vježbe su u nezgodnim terminima (čak i u 8 navečer), tako da se toga rijesite ako znate.. ali nije bed ako se ni rijesite, ja eto nisam bio...
izborni - kao najbolji izbor je sociologija rada, jer je lagan predmet i svi imaju dobre ocjene... kod ekonomije morate i učit, imate ja mislim 3 kolokvija... jezici ako vam idu, jako su lagani i jako su dobre ocjene iz toga... pravo je možda i najgori izbor, MORATE dolazit na predavanja, koja su jako, jako dosadna... i ispit je u obliku nekog eseja kojeg prof. i ne cita, al zato su ocjene katastrofa... niko ove godine nije ima 5, a 4 su bile rijetke... eto imate ocjene kako bude raspoložen...
tjelesni - idite sto prije i uzmite sport koji hoćete, jer se to jako brzo popuni pa ćete morat ić na sljeme.. donesite potvrde ako trenirate u nekom klubu za oslobođenja... također ako upisete teretanu u zagrebu i ona vam daje oslobođenje (ne cijelo naravno)... ja vam preporucam atletiku, trckarate nekih 20 min i za to dobijete 2 boda, akod drugih sportova dobijete 1.3 boda za cijeli sat...

eto, sve u svemu, prvi semestar je samo priprema za ono sto poslije slijedi... tada još uživajte, jer semestar stvarno nije težak... malo se više posvetite nacrtnoj, jer je od svih tih predmeta ipak najteža i najzahtjevnija.. e ako sta ne znate slobodno odite do demonstratora da vam oni objasne, il do prof. jer ce vam i oni uvijek pomoć... sretno!!!

chocolate frog
13.09.2010., 00:42
ajde dat cu vam malo detalja i savjeta o 1. semestru..
ajme tehnic_18 hvala ti puno!!!

mikitomic
13.09.2010., 10:26
Studiranje gradevine ne traje 20 dana, nego 5 godina, a ako dotad ne izidemo iz krize onda ni necemo nikad.

to je dobro rečeno.al pitam zato što mislim upisati građevinu pa razmišljam unaprijed o zaposlenju,negdje kažu da je među deficitarnim zanimanjima negdje da ih ima previše a malo posla

Da upisujem ponovno faks ne bi nikada upisala nešto društveno nego nešto tehničke, prirodne znanosti i takvih stvari.

i ja sam uvijek htjela nešto tehničko uglavnom prirodne znanosti gdje nešto izučavaš i gdje imaš titulu inženjera a ne neki tamo diplomirani pravnik,politolog,profesor s filozofije
jesi ti građ fax,koja godina?

mikitomic
13.09.2010., 10:30
ajde dat cu vam malo detalja i savjeta o 1. semestru...da krenemo:

/CUT QUOTE/

eto, sve u svemu, prvi semestar je samo priprema za ono sto poslije slijedi... tada još uživajte, jer semestar stvarno nije težak... malo se više posvetite nacrtnoj, jer je od svih tih predmeta ipak najteža i najzahtjevnija.. e ako sta ne znate slobodno odite do demonstratora da vam oni objasne, il do prof. jer ce vam i oni uvijek pomoć... sretno!!!

može li ovakvo objašnjenje za neke predmete iz drugog semestra

perkokc
13.09.2010., 12:05

Mi smo radili na 2007. Ako imaš koji drugi, recimo 2008 ili 2010, nije ti neki hendikep jer su sličnosti stvarno velike, tako da, ako naučiš neku noviju verziju, samo možeš znati više, ne manje :mig:
Ali, ako si u mogućnosti nabaviti 2007, onda nabavi taj. Ako ništa drugo, da se privikneš na opcije, sučelje etc.

mi u ponedjeljak dolazimo na ono uvodno predavanje pa tek onda idemo na predavanja po rasporedu???Ne dolazimo na deskriptivnu.

Ne dolazite na nacrtnu. Imat ćete nadoknadu sljedeći tjedan. A poslije uvodnog predavanja imate predavanja po rasporedu.

Auto Cad, hocemo li ga dobiti na faksu ili cemo ga morat kupit negdje online? Kako to funkcionira? Ako moze neko stavit link na neki dobar tut za pocetnike. Hvala.

Dobit ćete ga na faksu, na prvim vježbama će vam ga demos kopirati na stick. Oni koji nemaju stick, nabavite. Na faksu uvijek dobro dođe :mig:
Link za jako dobar tutorial : www.ic.ims.hr

Istina, građevina je sad najviše pogođena. Ali i u ovakvim uvjetima, građevinske stručnjake se traži svugdje u Hrvatskoj. Zaviri malo na hzz, sigurno ćeš naći bar jedan oglas gdje traže ili dipl. ing. građevine ili građevinske poslovođe. A nakon što ti upišeš, završiš faks, ova kriza bi trebala biti daleko iza nas, taman će se otvarat nova radna mjesta i mi možemo upast. Uostalom, živiš i radiš do najmanje 60-te, misliš li da će kriza do onda trajati?
Građevinski sektor je jedan od najdeficitiranijih uopće, i jako je perspektivan za buduće naraštaje. Robot može zamjeniti mnogo toga, ali ne može projektirati zgradu. Zato mislim da je građevina i više nego dobar izbor.
Što se tiće usporedbe s društvenim fakultetima, mislim da su takve usporedbe sasvim suvišne, svi znamo koji su cjenjeniji i teži fakulteti.

čujem da je nacrtna na prvoj godini ubitačna...može mi neki stariji student dati par savjeta ? :D hvala :)))

Kolega tehnic_18 je dao stvarno opširno objašnjenje. Svaka mu čast :mig: Al ću i ja malo prokomentirat. :D

Dakle, nacrtna JE daleko najteži predmet za sve one koji se nisu susreli s njom (većinom gimnazijalci). Za ostale će to vjerojatno biti matematika gdje se uči sve ono (ili bar većinom) što smo mi u matematičkoj radili u 3. i 4. razredu.
Kod nacrtne je bitno da idete na predavanja, da dolazite na sve vježbe i da sve doma SAMI radite. Nemojte ići na istrukcije koliko god vam se to činilo jednostavnije, bolje. Potrošit ćete velike svote novaca, Ferići su jako skupi, ono što će vam oni reći možete naučiti, istina - s puno više muke i vremena, ali ne košta ništa, te možete biti ponosni da ste to sami savladali.
Na predavanjima ćete vjerojatno svi izbezumljeno gledati i misliti da to nikad nećete savladati, ali ako se potrudite, imati 5 uopće nije problem. Dobivat ćete programe koje ćete morati crtati na vježbama, prethodno kod sebe doma, da naučite kako šta ide, jer proučavat na vježbama jednostavno ne stignete. Za te programe također nemojte ići na instrukcije jer ćete sami puno puno bolje naučiti i što je najvažnije, razumjeti ono što ste nacrtali i nećete imati problema kod obrane svakog programa. Ovako vam Ferići sve nacrtaju, vi to naštrebate napamet, profesorica vas nešto pita, vi to ne razumijete i ne želi vam primiti rad, a platili ste ga 200 kn. Uz to, smatrajte to kao učenje za ispit i kolokvij. Što više gradiva usvojite na tim vježbama i programima to ćete morati sami kasnije.
Preporučam da učite nakon svakog predavanja, to stvarno nebi trebao biti problem jer nemate ništa drugo za učit (osim matematike). I to sa CD-a gdje imate sve ono što vidite na predavanju, uz to vam je u PowerPointu, tako da je sve lijepo, čitko i jednostavno objašnjeno i nacrtano. I još nešto... Surađujte s drugim studentima, odite na konzultacije kod starijih studenata (profesorica će vam na početku reći kad su i gdje). Ako vam nešto nije jasno pitajte bilo koga, nije sramota ne znati, sramota je ne htjeti to naučiti :mig:

tehnic_18
13.09.2010., 12:48
sto se mene tiče, ja bih isto ponovo upisao neki tehnički fakultet, ma sigurno građevinu.. ja san prezadovoljan faksom... istina ima svakakvih profesora, vec cete to vidit u 1. semestru, al naviknete se na njih... jer sigurno i na drugim faksevima ima čudnih profesora...
mikitomic-ne žuri se još sa 2. semestrom, kad dođe vrijeme sve ce vam bit objasnjeno, ja cu se sam potrudit... al mogu rec da je teži od prvog semetra.. zato sad još ne mislite o tom nista, nego uživajte u 1. semetru
kolega perkokc vam je lijepo objasnio nacrtnu- da sumiramo... trebate radit dosta, nemojte ić na instrukcije, sve to možete doma naučit bez trošenja novaca... programe nastojte sami radit, potrudite se, ako vam zapne pitajte starije kolege, demonstratore, asistente, profesore... ako stvarno ne bude islo, a nista odite kod ferića da vam to nacrtajtu, al onda probajte to sami uradit i skužit... sto se tice samog sustava ocjenjivanja.... evo ovako: imate dva kolokvija- da bi se oslobodili pismenog i usmenog morate imate 18 od 20 bodova na kolokviju (vjerujem da važi i u sumi, bilo je ove godine, dakle morate morate imat 36 od 40 bodova, za potpuno oslobođenje) samim time imate ocjenu 5... ako imate u sumi 30 od 40 bodova oslobađate se pismenog i idete ''samo'' na usmeni.. sad pazite, ako ste se oslobodili pismenog i idete samo na sumeni, to vam oslobađanje vrijedi samo jedanput, dakle ako padnete na usmenom morate pisat pismeni.. zato nastojte ne past na usmenom...

perkokc
13.09.2010., 12:51
može li ovakvo objašnjenje za neke predmete iz drugog semestra

Pošto je kolega tehnic_18 napisao za prvi semestar, ja ću za drugi. Idem od najtežih prema najlakšim predmetima (meni osobno).

Mehanika je predmet čije ste gradivo svi učili na satovima fizike, samo što ste obradili u nekih 3-4 školska sata. Ovo što ćete na faksu učiti je nešto sasvim drugo, puno opširnije, kompliciranije. Nadam se da ćete dobiti profesoricu Višnju koja ima stvarno dobra predavanja, učini ih najzanimljivijim što može (koliko to gradivo dopušta). Na svakom predavanju ćete dobiti separate (sažetak predavanja) i sve što vam nije jasno će vam dodatno pojasniti. Ali, ako se dobro sjećam, imat ćete ili Fresla ili Meštrovića. Za Meštrovića neznam kakav je, čuo sam da je dosta strog, Fresl je oke što se tiće ispita, ali ima užasna predavanja, dosadna, sve objašnjava na ploči, dosta je nepovezan i tako to. Uz njega ćete, po mom mišljenju, morati raditi puno više samostalno, doma. Ključ uspjeha (polaganje mehanike) je u tome da ste na svakim vježbama i da koncentrirano pratite sve što asistenti objašnjavaju. Ako skužite to što vam govore, tjedno vam je dovoljno 2-3 h i sve ćete znat, vjerujte mi. Na kolokvijima imate samo zadatke, bez teorije tako da je važno pratit vježbe. Na kraju imate usmeni za one koji na svakom kolokviju imaju najmanje 60%, te usmeni i pismeni za one koji imaju najmanje 25%. Za one koji ne uspiju imat 25%, ostaju bez potpisa.

Matematika 2 je predmet PUNO zahtjevniji od matematike 1. Može biti da matematiku 1 nećete imati potrebu skoro ništa učiti, pošto ćete sve znati iz srednje, ali nemojte tu naviku prenijeti na matematiku 2. Gradivo je kudikamo složenije, nešto što prije nikad niste vidjeli, nešto što recimo FER radi u mat2 i mat3. Nije nemoguće, samo je teško. Sistem sa kolokvijima, pravilima, ispitima vam je identični kao i u mat1 tako da vam neću ništa posebno objašnjavat.

Visokogradnje - predmet koji nosi 7 ectsa, lakše ga je položit nego recimo vjerojatnost koja nosi 4. Ali ipak, teži je od vjerojatnosti, ne po tome što je ispit (kolokviji) lakši, nego po tome koliko vremena treba da se usvoji gradivo i koliko truda treba za crtanje. Tu ćete učiti sve o građevinama, hidroizolacijama, temeljima, zidove, krovišta, stepenice, nosive elemente itd. Imat ćete skriptu u kojem ima pregršt (prekrasnih :rofl:) crteža koje ćete sve morati crtati na kolokviju upravo onako kako su nacrtani u skripti, inaće će vam kolegica Ivana sve iskrižat :rofl::rofl: Skripte imaju zajedno kojih 250 str :D Na vježbama ćete crtati rapidografima, na crtaćoj daski, trebat će vam puno (skupog) pribora.
(oglas: prodajem pribor za crtanje, jako jeftino. pa dok ćete imati visokogradnje sjetite se da prodajem i javite na pm)
Imat ćete 4 programa, crtat ćete tlocrte kuća, situaciju u ulici, presjeke kuća... Sve u svemu, puno ćete vremena provesti crtajući programe. I što je novost od ove akademske godine, sve to ćete morati raditi na satu. Uz to, i tuširati. Tako da se probajte pobuniti odmah na početku jer tuširati na satu (dok vas je 80 u učionici koja ima 50 mjesta) je jako stresno. Jedan krivi potez i možete baciti rad za koji ste utrošili sate i sate crtanja.

Vjerojatnost i statistika je predmet s kojim su se gimnazijalci susretali, iako vrlo površno. Predmet je podjeljen na 3 kolokvija, prvi će znat oni koji su imali vjerojatnost u srednjoj, ostala 2 neće niko znat :D Najteži je drugi, najlakši treći u kojem se radi statistika, znači morat ćete naštrebat nekih 20-tak formula i znati ih u pravom trenutku upotrijebit. Na predavanja vjerojatno nećete dolazit jer nisu obavezna, osim što daju 5 bodova koji se kasnije zbrajaju (kolokviji 30+30+30+5 predavanja+5 vježbe). Na vježbe nastojte dolazit jer ćete skužit sve ono što ste morali na predavanjima... Za 2 treba 40 bodova, tako da je to predmet koji bi većina trebala položit.

Poznavanje materijala - nekome zanimljiv, nekome nezanimljiv predmet. Ima ponešto kemije, ponešto fizike. Nije pretežak, ali treba se učit i pratit na vježbama. Teorije ima podosta, ima podosta "štreberskih" djelova, ima i razumljivih. Zadaci koji dolaze na kolokviju su poprilično šablonski, tu treba pokupit najviše bodova što možete. Ispit je dosta teži nego kolokviji, tako da nastojte kolokvirat :mig:

Osnove inženjerske informatike 2 - teža je od jedinice, mora se nešto sitno radit, ništa strašno, pola sata tjedno. Nemojte ju shvatiti zdravo za gotovo jer se može past, neki su to iskusili na svojoj koži. Prvi dio gradiva se radi program Mathematica kojeg imate samo na faksu (pravi program košta cca 10k kn), eventualno ako uspijete nabaviti neki piratski... Tog prvog djela se ne može osloboditi, drugog djela (programiranje) se može i prepuračam vam da to uradite. Zadačići koje ćete dobiti su stvarno lagani, radili ste ih sve u srednjoj. Nakon što se oslobodite, smatra se da ste položili ispit, ne morate dolaziti na predavanja niti na vježbe. Imate više vremena za nešto drugo.

TZK - ništa posebno, sve kao i u prvom semestru. Ono što sam već rekao, čim prije odite na programe koje volite, želite. I kao što je tehnic_18 rekao, nabavite potvrde od klubova u kojim igrate/trenirate da vam smanje zahtjeve. Možete se čak i u potpunosti osloboditi. Trebate je donijeti prvi nastave.
(ja sam za treninranje nogometa u županijskim ligama dobio 50% oslobođenja)

Sretno vam bilo :top:

tehnic_18
13.09.2010., 13:24
ajde da se i ja malo nadovežen na kolegu perkokc sto se tice 2. semestra...

mehanika 1 - vrijedi sve sto je kolega reka... ono najvažnije kod ovog predmeta je da idete na vježbe, jer ako sve to lijepo pratite stvarno cete to gradivo brzo svladat i necete morat doma puno učit... naravno treba ići na predavanja, al na vježbe obavezno treba ići... da bi kolokvirali morate imat na svakom kolokviju (2 su kolokvija) 60 od 100 bodova, a ako nemate u jednom 60, onda morate u sumi imat 130 bodova... sad ovako.. ako uspijete kolokvirat to vam je jako jako dobro, jer usmeni nije težak kod proferora Višnje i Fresl i svima daju dobre ocjene... ispit je DOSTA teži od kolokvija, i stvarno ga nije lako položit, malo tko ce to uspit iz prvog, pa čak i drugog pokušaja... jer na ispitu dolaze dosta složeniji tzadaci, čak tipovi zadataka kojih nije bilo na kolokvijima... e sad neki govore da vam je to dobro ić na ispit, jer cete onda brže i lakše svladat statiku u 4. semestru...

matematika 2 - je složenija i teži premet od mat 1, al nije to tako strašno kako ce vam prof. i asistenti govorit... al ako idete na vježbe i rjesavate zadatke, ne bi trebalo bit veliki problem

visokogranje - samo da ispravim kolegu perkokc imate 3 programa, a ne 4 programa... i ti programi utječu na ocjenu, zato nastojte to sto bolje, ljepše i točnije nacrtat... to gradivo nije bas lako naučit, same skice, puno crteža... ako ne bude islo napravite šalabahtere pa vidite kakve ste sreće

vjerojatnost i statika - meni je bio najteži prvi kolokvij, al eto sve ovisi od studenta do studenta...i idite na vježbe, i zbog bodova i zbog toga sto lakše to skužite

poznavanje materijala - triba učit za kolokvij, ima teorije i zadataka na kolokvijima... na prvom kolokviju su zadaci bili stvarno prelagani, šablonski... al onda su na 2. kolokviju dosta puno teži zadaci kakve nije niko očekivao, pa je puno ljudi palo kolokvij... usmenog nemate.. e da, idite na vježbe, jer ce vas zapisivat, a morate imat 100% pohađanja vježbi

oii 2 - sve stoji kako je kolega perkokc napisa

tzk - ista stvar ko tjelesni u 1. semestru

sretno!!!

_jenny_
13.09.2010., 14:54
Ja bih se kratko nadovezala na vas dvojicu vezano uz mehaniku 1.
Ukratko, to je najvažniji predmet na prvoj godini i potrudite se oko njega. Ne mislim sad na to da kolokvirate (iako je poželjno jer je puno lakše), nego se potrudite shvatiti gradivo, olakšat će vam statiku 1. Nemojte da se dogodi da ste na drugoj godini i ne znate nacrtati momentni dijagram na prostoj gredi. To bi vam moglo prouzročiti probleme na otpornosti (o statici da ni ne pričam)... :)

GFZ
13.09.2010., 15:23
Hvala vam puno na savjetima, koristit će.
Nego, pitanje vezano za teretanu i tjelesni: jel moramo ići u teretanu od faksa da dobijemo (50,60,70% oslobobođenje) ili možemo ići u bilo koju teretanu u Zg i tamo tražiti dežurnoga da nam izda potrvdu o dolaženju u teretanu?

mikitomic
13.09.2010., 16:09
Pošto je kolega tehnic_18 napisao za prvi semestar, ja ću za drugi. Idem od najtežih prema najlakšim predmetima (meni osobno).

/CUT QUOTE/

Sretno vam bilo :top:

hvala,samo što ja ne znam hoću li upisati fax u zg ili st,znam da je zg bolji al u st sam doma.a vidim da se program-predmeti razlikuju

tehnic_18
13.09.2010., 16:42
sve stoji sta je kolegica jenny rekla... stvarno se potrudite oko mehanike 1, jer ce vam to gradivo trebat za puno drugih predmeta...
gfz, upises gdje hoćeš teretanu u zagrebu, morat ces prof. donit potvrdu da si upisa teretanu i trebat ces čuvati odreske uplatnica za svaki misec, i to ces mu na kraju donit i on ce ti racunat to oslobođenje... a radi se o 40 il 50% oslobođenja, ne znan točno, uvik to minjaju...
mikitomic- sigurno je faks u zagrebu kvalitetniji od onog u splitu (ipak ti drži jure radić gori :D ), a sad ti vidi gdje misliš da ce ti bolje.. doli si u splitu doma... tako da, sam moras izabrat!!

Mlaen
13.09.2010., 19:32
Znate li kolika je cijena sata instrukcija kod Ferića, a koliko je crtanje programa?
Hvala!

cartman682
13.09.2010., 20:26
Znate li kolika je cijena sata instrukcija kod Ferića, a koliko je crtanje programa?
Hvala!

Programi su 100kn, a instrukcije se stvarno nesjećam (70-80kn dva školska), ovisi koliko vas je.

flak!
13.09.2010., 21:52
može jedno pitanje, u vezi predkolokvija iz autoCADa, koliko znanje to zahtjeva?

perkokc
13.09.2010., 22:38
ajde da se i ja malo nadovežen na kolegu perkokc sto se tice 2. semestra...

visokogranje - samo da ispravim kolegu perkokc imate 3 programa, a ne 4 programa... i ti programi utječu na ocjenu, zato nastojte to sto bolje, ljepše i točnije nacrtat... to gradivo nije bas lako naučit, same skice, puno crteža... ako ne bude islo napravite šalabahtere pa vidite kakve ste sreće

Hehe, istinu zboriš :D malo sam se izgubio u svim tim brojkama :rolleyes:

može jedno pitanje, u vezi predkolokvija iz autoCADa, koliko znanje to zahtjeva?

Ništa posebno, da znaš nacrtat neke, ajmo reć, malo složenije crteže :)
Uzmi doma tlocrt kuće i vježbaj. Dok ga uspiješ nacrtati, spreman si. :D

chocolate frog
13.09.2010., 23:29
Samo jedno malo pitanjce :D
Zanima me u kolikoj su prednosti studenti koji su došli iz gimnazija pred ostalim koji su završili građevinsku ili neku sličnu tehničku školu (ili obrnuto)? Ne samo na početku studija, nego i kasnije.

emanuelson1000
13.09.2010., 23:32
Sad me fakultet jos vise zanima :cerek:

perkokc
14.09.2010., 00:11
Samo jedno malo pitanjce :D
Zanima me u kolikoj su prednosti studenti koji su došli iz gimnazija pred ostalim koji su završili građevinsku ili neku sličnu tehničku školu (ili obrnuto)? Ne samo na početku studija, nego i kasnije.

Ja mislim da su u laganoj prednosti. Istina da oni koji su došli iz građevinske znaju nešto nacrtne, imaju određeno znanje za visokogradnje, mehanike... Ali u svim ostalim predmetima smo mi (bivši gimnazijalci) u prednosti jer smo imali mnogo jaču matematiku (ono što se radi u 1. semestru smo mi sve obrađivali, dok oni nisu ništa ili gotovo ništa). Tu su i navike učenja koje ne treba zanemariti, tako da se nama nije (ili se bar nebi trebalo biti :D) teško prisiliti na učenje. Sve u svemu, nije neki hendikep to što smo išli u različite škole, glavno da se zagrije stolica. Sve se to poravna nakon prve godine. :top:

_jenny_
14.09.2010., 10:23

Proći će te kad počneš crtati program iz visokogradnji. :rofl: Ako ne tada, onda kad vidiš kakva je druga godina.:zubo:
Šalim se, naravno. Lijepo je što pozitivno razmišljaš o faksu, trebat će ti to.:mig:

wozniak
14.09.2010., 19:26

emanuelson, koja si grupa ? :p

asda
14.09.2010., 20:47
zanima me kada i gdje se treba prijaviti za tjelesni,koje su nam sve opcije?

emanuelson1000
14.09.2010., 20:49
emanuelson, koja si grupa ? :p
B grupa.Ti?:mig:

flak!
14.09.2010., 22:40

hoho i ja sam B :D

btw i mene zanima tjelesni, jel mi bas moramo izabrat 2 aktivnosti ili mozemo ici samo na jednu?

emanuelson1000
14.09.2010., 22:56

btw i mene zanima tjelesni, jel mi bas moramo izabrat 2 aktivnosti ili mozemo ici samo na jednu?

u B je elita:rofl: i ima puno cura:D

_jenny_
14.09.2010., 23:02

Ne moraš, možeš samo jednu i ići na Sljeme. :)

emanuelson1000
14.09.2010., 23:09
Ne moraš, možeš samo jednu i ići na Sljeme. :)

Super...jos ako upisemo teretanu oslobodi nas 40-50 posto sati :cerek: odem dvaput na slijeme na pocetku i miran sam cijeli semestar

perkokc
15.09.2010., 11:52
zanima me kada i gdje se treba prijaviti za tjelesni,koje su nam sve opcije?

Odeš na zadane termine i veliš profesoru da bi tu odrađivao tjelesni i to je to :D nikakva mudrost :)

Raspored (http://info.grad.hr/gf/index.asp?pid=1707)

Super...jos ako upisemo teretanu oslobodi nas 40-50 posto sati :cerek: odem dvaput na slijeme na pocetku i miran sam cijeli semestar

Sljeme ti donosi 6 boda, tako da ćeš s dva sljemena imati 12, a do kraja semestra ti treba sveukupno 30. Tako da ćeš morati ići na još neki program tolko da pokupiš tih par boda ili na još jedno sljeme ;)

_jenny_
15.09.2010., 12:21

Obično to oslobođenje (zbog teretane) bude 30 ili 40%.
Još jedna stvar... Jedan bod (npr. kad odeš na košarku ili stolni tenis) nije zapravo 1, nego 1.3. :)

moonan
15.09.2010., 12:26
ohoho i ja sam B grupa :D

wozniak
15.09.2010., 23:43

ja sam F, ima kog iz F ljudi ? :))

chocolate frog
15.09.2010., 23:57
grupa H

nb1708
16.09.2010., 15:21
ja san prva grupa :))

građevinko
16.09.2010., 17:19
ahaaha ima nas ovdje iz grupe B dosta...:D

cartman682
16.09.2010., 19:14
Vama su lijepo prije početka faksa napisali grupe, a nama su rekli da to moramo pogledati na studomatu tek na prvom predavanju. (rulja od 150 ljudi se gura oko kompova da vidi grupu), ahh good times... I koristite više ovaj forum http://www.grad.hr/forum/ ima puno više starije ekipe nego tu.

emmily
16.09.2010., 20:01
ja sam F, ima kog iz F ljudi ? :))

ja sam F grupa :)

eN!gmA
17.09.2010., 04:27
Sto preporucujete za tjelesni? Gdje se necu morat bas strasno peglat?

wozniak
17.09.2010., 10:43
ja sam F grupa :)

i kak ti se čini satnica i to sve jel ? :)

emmily
17.09.2010., 12:31
i kak ti se čini satnica i to sve jel ? :)

ok mi je :top:, u svakom slucaju puno mi je bolja nasa satnica (B turnus) nek A, mada oni imaju slobodan petak, al im je zato cijeli tj natrpani..
kak se tebi cini? koje izborne slusas?

El Strider
17.09.2010., 17:18
Grupa G reporting in :D

GFZ
17.09.2010., 19:50
Grupa D netko?

Vezano za tjelesni:
koliko se puta može ići po semestru na Sljeme i kaj se gore radi? (dođeš s busom gore, sjediš i ideš doma:ne zna: ) Mislim ići u teretanu, a preostale bodove koji mi nedostaju mislim nadoknaditi odlascima na Sljeme.

nema
17.09.2010., 19:57
Grupa D netko?

Vezano za tjelesni:
koliko se puta može ići po semestru na Sljeme i kaj se gore radi? (dođeš s busom gore, sjediš i ideš doma:ne zna: ) Mislim ići u teretanu, a preostale bodove koji mi nedostaju mislim nadoknaditi odlascima na Sljeme.

hodaš do gore, ne vozaš se...

cartman682
17.09.2010., 21:14
Sto preporucujete za tjelesni? Gdje se necu morat bas strasno peglat? Atletika, profesor je zakon, radi se 30-40 min i dobiš 2 boda, a ne 1.3 kao na drugim aktivnostima.

Vezano za tjelesni:
koliko se puta može ići po semestru na Sljeme i kaj se gore radi? (dođeš s busom gore, sjediš i ideš doma:ne zna: ) Busom ideš od britanca do Šestinskog lagvića i onda hodaš do gore oko sat vremena, busom natrag. Sljeme bude oko 5 puta po semestru.

eN!gmA
18.09.2010., 16:19
I koliko bodova se dobije za Sljeme, te koliko to sve skupa traje otprilike?

wozniak
18.09.2010., 16:35
ok mi je :top:, u svakom slucaju puno mi je bolja nasa satnica (B turnus) nek A, mada oni imaju slobodan petak, al im je zato cijeli tj natrpani..

da, istina :))
povijest graditeljstva i sociologiju rada i etiku....ti ? :)

shotica
18.09.2010., 16:35

daj, di ste našli raspored, može link :D

chocolate frog
18.09.2010., 16:52
daj, di ste našli raspored, može link :D

http://satnica.grad.hr/week.php?user=_NUC_STUDENTI_1_A&date=20101002
http://satnica.grad.hr/week.php?user=_NUC_STUDENTI_1_B&date=20101002

emmily
18.09.2010., 18:25
da, istina :))
povijest graditeljstva i sociologiju rada i etiku....ti ? :)

isto :D

wozniak
18.09.2010., 18:32
isto :D

TOJ TO ! :top:

e da kad uopće trebamo doć 27. ?

cartman682
18.09.2010., 21:32
I koliko bodova se dobije za Sljeme, te koliko to sve skupa traje otprilike?

6 bodova, oko pol 10 trebaš biti na britancu, do 1 si natrag na trgu.

emmily
18.09.2010., 22:40
TOJ TO ! :top:

e da kad uopće trebamo doć 27. ?

u 8.30

eN!gmA
19.09.2010., 02:23
6 bodova, oko pol 10 trebaš biti na britancu, do 1 si natrag na trgu.

bome nije ni ekstra lose to Sljeme. Fino upisat se odma na sport koji volim, ic kad mi se bude islo, i onda na Sljeme jos koji put. Jel to moguce tako izvest?

_jenny_
19.09.2010., 12:17
bome nije ni ekstra lose to Sljeme. Fino upisat se odma na sport koji volim, ic kad mi se bude islo, i onda na Sljeme jos koji put. Jel to moguce tako izvest?

Naravno. Možeš i samo na Sljeme pet puta ako ništa drugo ne želiš. Jedino je bitno da skupiš 30 bodova, a ti sam(a) odabereš na koji način ćeš to napraviti.

Franjo_Arapovic
19.09.2010., 15:10
group G anyone? :mig:

marcozd
21.09.2010., 20:47
Pozdrav.

Dakle u ponedjeljak je uvodno predavanje u 9.30, a u satnici piše da nam je Deskriptivna geometrija u 8.00. Zbunjen sam. :S

perkokc
22.09.2010., 00:06
Pozdrav.

Dakle u ponedjeljak je uvodno predavanje u 9.30, a u satnici piše da nam je Deskriptivna geometrija u 8.00. Zbunjen sam. :S

Imat ćete nadoknadu. Poslije uvodnog predavanja imate predavanja/vježbe po rasporedu.

marcozd
22.09.2010., 11:08
Aha. Tnx na ovoj informaciji... Dakle u 9.30 uvodno tamo triba biti u 8.30? Kako sam pročita...

_jenny_
22.09.2010., 12:07
Aha. Tnx na ovoj informaciji... Dakle u 9.30 uvodno tamo triba biti u 8.30? Kako sam pročita...

"Uvodno predavanje održati će se u ponedjeljak 27. rujna 2010. godine s početkom u 8 i 30 sati u velikoj predavaonici.

Nakon uvodnog predavanja nastava će se održavati prema rasporedu."

Ne vidm da se negdje spominje 9:30.:ne zna: I nemoj doći baš u pola 9, nego ipak malo ranije.

Znači-završi vam uvodno predavanje. Imaš kod sebe raspored, pogledaš ga i vidiš što je sljedeće, odeš na to predavanje.
Ako se dobro sjećam, mi smo pretprošle godine imali nadoknadu deskriptivne nakon onog izbornog, dakle u 15 sati. Neka netko kaže kako je bilo prošle, vjerojatno će i vama tako.

edit: Provjeri si još raspored za prvi tjedan npr. u nedjelju navečer, možda vam uvedu te promjene za ponedjeljak (uvodno i deskriptivna), mislim da nama jesu.

armiranibeton
22.09.2010., 13:50
bok može pomoć hitnoo je :s :s .... ima li ko ovde ko upisuje sad treću godinu preddiplomskog???? jel znate otprilike kolko ce vas bit??? molim vas važno mi je i hitni :s

emanuelson1000
22.09.2010., 19:16
obavijest brucosima vec mozete podignuti indekse i x-ice ako bas ne zelite cekati dugo u redu u ponedjeljak:p
Naravno x-ice vrijede od 1.10.:kava:

El Strider
22.09.2010., 22:34
obavijest brucosima vec mozete podignuti indekse i x-ice ako bas ne zelite cekati dugo u redu u ponedjeljak:p
Naravno x-ice vrijede od 1.10.:kava:

Ja sam podignuo svoju prošli tjedan, ali nisam pitao dal ima koja kuna gore. Priupitao sam kasnije u SCu, i teta na kasi mi ljubazno rekla da vrijedi tek od 1.10. :( Jesu škrti...

GFZ
23.09.2010., 12:17
Indeks i iksica se podižu na referadi? Moramo samo osobnu pokazati, ne? I do kolko sati je moguće to podignuti?

El Strider
23.09.2010., 14:12
Indeks i iksica se podižu na referadi? Moramo samo osobnu pokazati, ne? I do kolko sati je moguće to podignuti?

Da, ja sam imao nešto za potvrdit u referadi pa sam uzeo iksicu i indeks usput.
Radno vrijeme ti je od 11-14h, provjeri na stranici faksa da nebi uzalud išo ;)

fakap
23.09.2010., 15:30
možda vam bude zanimljivo da ćete si morati sami organizirati brucošijadu :mig:
barem je takav slučaj bio kod nas prošle godine, valjda zbog neorganiziranosti studentskog zbora -.-

eto, bilo bi lijepo da je nama to netko rekao, ne bi nam brucošijada bila tek tamo u 12. mjesecu

homer222222
23.09.2010., 18:39
možda vam bude zanimljivo da ćete si morati sami organizirati brucošijadu :mig:
barem je takav slučaj bio kod nas prošle godine, valjda zbog neorganiziranosti studentskog zbora -.-

eto, bilo bi lijepo da je nama to netko rekao, ne bi nam brucošijada bila tek tamo u 12. mjesecu

Nadam se da cemo je organizirat u Diamondu ili Ludnici:cerek: da to bude brucosijada za pamcenje:mig:

El Strider
23.09.2010., 20:59
Ma postavimo šator ispred faksa na ulicu, šankove na stepenice, neki roštilj pod drvo i napravimo dernek do jutra :rofl:

A i drugi dan možemo drito na predavanja :top:

moonan
23.09.2010., 21:48
ma ja se slažem s tim planom za brucošijadu, sam mislim da bi bilo dobro da okrenemo koju pečenku i još pokojeg janjca :D
to bi onda bio pravi dernek

El Strider
23.09.2010., 22:33
ma ja se slažem s tim planom za brucošijadu, sam mislim da bi bilo dobro da okrenemo koju pečenku i još pokojeg janjca :D
to bi onda bio pravi dernek

Pa da, par volova, janjaca i pokoje prase. A za pit ćemo naći nekog iz Zagorja da nabavi neki kiseliš :D

A Thompson, Škoro i Bulić mogu zasvirati da fešta bude kak spada.

emanuelson1000
23.09.2010., 22:50
Pa da, par volova, janjaca i pokoje prase. A za pit ćemo naći nekog iz Zagorja da nabavi neki kiseliš :D

A Thompson, Škoro i Bulić mogu zasvirati da fešta bude kak spada.

slazem se...to bi bila brucosijada:cerek: samo bi ja pozvao halida i bulica:gitara:

all_right
24.09.2010., 22:03
ja san grupa G

El Strider
24.09.2010., 22:15
ja san grupa G

I ja san grupa G :frajer:

bruno_klc
28.09.2010., 20:03
pozz! evo ljudi odmah da kažem ja sam c grupa :)
mene zanima kaj s fizikom? onaj frajer je luuuuuuuud! ne znam kak ispiti i kolokviji an shit... ima kakva "dobra" literatura?
gdje se nađu obavijesti da se "ide na sljeme"?
kolko puta tjedno moram u teretanu da bih riješio tzk?
LP, Bruno.

GFZ
28.09.2010., 21:51
mene zanima kaj s fizikom? onaj frajer je luuuuuuuud! ne znam kak ispiti i kolokviji an shit... ima kakva "dobra" literatura?
LP, Bruno.

Za tjelesni moraš skupiti ukupno 30 bodova, kolko ja znam. 5 puta u semestru se ide na Sljeme, a odlazak gore ti nosi 6 bodova. Teretana ti nosi 1 bod po dolasku pa si računaj (ne budeš uvijek mogao na Sljeme zbog učenja/nadoknada pa moraš upisati neki sport).
Danas sam bio kod profesora na konzultacijama, preporučio mi je 2 sporta + Sljeme.
A za obavijesti, vjerojatno na web-stranici. :)
Fizika :rofl:
(grupa D sam ja)

cartman682
28.09.2010., 21:56
LP, Bruno.

Nemoj se brinuti oko fizike, par tjedana prje kolokvija vidjet ćeš kako se to polaže itd. , samo nemojte ljutit profesora i sve bu ok.

Obavijesti za Sljeme su ti tamo gdje je oglasna za tjelesni...kad ideš od referade prema knjižnici, lijevo kod stepenica, profesor to objavi par dana ranije. I bude još obavijest na netu (zavodi>tjelesni).

Teretana ti nosi 1.3 boda, kao i većina sportova. Atletika ti nosi 2 boda, a profesor je legenda, svakako proporučam.

Zvirlo
28.09.2010., 23:40
jel imanetko kakvih knjiga, materijala, skripti za prvi semestar za prodat...knjigu iz deskriptivne? i sta ja znam, sta jos treba imat?

El Strider
29.09.2010., 08:07
Jep, ova fizika stvarno izgleda ubitacno, a nema nikakve literature pa i da hoces nemozes to sve proucit. Ostalo meni izgleda ok

Za deskriptivnu mozes zbirku uzet u knjiznici pa kopirat, a cd nazicas nekog da ti sprzi, dosta ljudi ga ima vec.

bruno_klc
29.09.2010., 12:44
e! a čuo sam da ako doneseš potvrdu da već ideš na neki sport da ti se oslobađa u postocima... bih li ja mogao donijeti iz teretane u klc potvrdu da tamo idem i dobiti oslobođenje od kajjaznam 30%?
LP, Bruno.
ps ako tko ima za prodat kakvih materijala za 1./ 2. semestar neka mi ponudi na pm :)

zaboravih još nešto pitati... što je sa onim vježbama iz osnova inž informatike? piše da imamo pon od 17-21, a sri 18-21, doduše tek od drugog tjedna, ali c'mon! po 3 ili 4 sata?! :eek:
Lp, B.

tomo91
29.09.2010., 17:05
jel mi može bilo tko dati ikakav savjet u vezi pripreme za vježbe iz fizike, kako se to radi, što treba ponijeti...?...bilo kakva informacija ili iskustvo puno znači.

tehnic_18
29.09.2010., 20:32
znači tjelesni... teretana ako je u okviru faksa onda vam jedan dolazak nosi 1,3 boda... al ako misliš ić u neku drugu teretanu, moras donijeti potvrdu da si upisa teretanu i moras donijeti na kraju sve uplatice (1 mjesec-1 uplatnica) i tek ces tada dobit oslobođenje, ja mislim od 40%.. najvise vam se isplati atletika, tu je kod cvjetnog doma, stojite max. pola sata i dobijete 2 boda.... malo atletika i malo sljeme i skupit cete 26-27 bodova i to vam je dosta za potpis...
fizika... nista se ne bojte... dolazite na predavanja ako hoćete, on kao vodi evidenciju.. al nemojte nista pisat, samo trosite kemijsku jer sigurno to nećete učit... imate 3 kolokvija... 2 kolokvija se pišu na kompu na faksu u jednom programu acyho.. dobit cete oko 100 pitanja, ako se sićam i to samo naučite vizualno za pola sata, jer su to samo odgovori pod a,b,c ili d... znaci iz acyho 2 kolokvija pišete i jedan iz tih laboratorijskih vježbi, koji su vecinom jednostavni zadaci, nekad bude teorija, koje ima u žutom praktikumu... prije dolaska na te lab. vježbe morate doma napravit pripremu, znaci pročiatjte tu vježbu koju imate 2 puta i najvažnije zapišite na onaj list na kraju praktikuma.. to je to!!! sritno!!!

bruno_klc
29.09.2010., 23:17
znači tjelesni... teretana ako je u okviru faksa onda vam jedan dolazak nosi 1,3 boda... al ako misliš ić u neku drugu teretanu, moras donijeti potvrdu da si upisa teretanu i moras donijeti na kraju sve uplatice (1 mjesec-1 uplatnica) i tek ces tada dobit oslobođenje, ja mislim od 40%.. najvise vam se isplati atletika, tu je kod cvjetnog doma, stojite max. pola sata i dobijete 2 boda.... malo atletika i malo sljeme i skupit cete 26-27 bodova i to vam je dosta za potpis...
fizika... nista se ne bojte... dolazite na predavanja ako hoćete, on kao vodi evidenciju.. al nemojte nista pisat, samo trosite kemijsku jer sigurno to nećete učit... imate 3 kolokvija... 2 kolokvija se pišu na kompu na faksu u jednom programu acyho.. dobit cete oko 100 pitanja, ako se sićam i to samo naučite vizualno za pola sata, jer su to samo odgovori pod a,b,c ili d... znaci iz acyho 2 kolokvija pišete i jedan iz tih laboratorijskih vježbi, koji su vecinom jednostavni zadaci, nekad bude teorija, koje ima u žutom praktikumu... prije dolaska na te lab. vježbe morate doma napravit pripremu, znaci pročiatjte tu vježbu koju imate 2 puta i najvažnije zapišite na onaj list na kraju praktikuma.. to je to!!! sritno!!!
tnx :)

emanuelson1000
01.10.2010., 18:38
faks mi se cini ok...samo nam rasporedi nisu bas dobri al ostalo je super...osim fizike:rofl:...nije to tezak predmet,nego nevjerojatno glup,a nacin na koji profesor predaje jednostavno me umara:cerek: izađem pospaniji nego sam u 7 ujutro...i jos jedna obavijest od ove godine nema onog testa plivanja

Matematko
01.10.2010., 19:23
Štovane kolege,
koliko sam uspio naći, materijali iz Matematike 1 se nalaze ovdje
http://www.grad.hr/nastava/mat1/
a iz Matematike 2 ovdje
http://www.grad.hr/nastava/mat2/
no, najnoviji su iz 2008. godine.

Mogu li se negdje naći primjerci novijih kolokvija i pismenih ispita iz matematike?

Unaprijed hvala na odgovoru.

GFZ
03.10.2010., 16:43
i jos jedna obavijest od ove godine nema onog testa plivanja

Ma to! To je takva debilana bila... :mig:

Koliko inače traju vježbe iz OII? Na rasporedu piše 4h.

cartman682
06.10.2010., 16:46
Mislim da su vježbe iz OII po 2 sata. Matematiku uči sa vježbi i predavanja, ili ako dolje u skriptarnici imaju neke skripte pisane rukom "Anušić"

Night elf
06.10.2010., 17:52

Zar će nam on dati tih 100 pitanja s ponuđenim odgovorima?

jura.s.
07.10.2010., 23:06
Da li netko zna kakva bi otprilike trebala biti tema referata za poslovnu.

Hvala

perkokc
08.10.2010., 00:23
Zar će nam on dati tih 100 pitanja s ponuđenim odgovorima?

Ne, dat će vam stranicu na koju se morate logirati i na kojoj vam dolaze pitanja. Vježbat ćete tako dugo dok vam se ne izlistaju sva moguća pitanja i dok nemate 40/40 :D
A što se tiće količine pitanja, samo 100 ih sigurno nema, meni je ostala brojka od 275 u glavi, mislim da je toliki broj nama bio.

Danaida
09.10.2010., 15:49
Jeli A turnus pisao nesto iz deskriptivne u cet?Kako je to ispalo?

GFZ
09.10.2010., 17:11
Jeli A turnus pisao nesto iz deskriptivne u cet?Kako je to ispalo?
Je. Dobro. :)

emanuelson1000
10.10.2010., 13:39
i mene zanima ovo za poslovnu ekonomiju.tema referata i koji je rok za predat?:ne zna:

GFZ
10.10.2010., 18:27
i mene zanima ovo za poslovnu ekonomiju.tema referata i koji je rok za predat?:ne zna:

Prijavite se na onaj merlin, tamo sve piše.

Poslovna ekonomija
Krajnji datum: Ponedjeljak, 25 Listopad 2010, 00:00

emanuelson1000
10.10.2010., 21:36
Prijavite se na onaj merlin, tamo sve piše.

Poslovna ekonomija
Krajnji datum: Ponedjeljak, 25 Listopad 2010, 00:00

gdje si ti nasao poslovnu ekonomiju na merlinu???:confused: trazim al nema:ne zna:

Danaida
10.10.2010., 23:17
Hahahahaha GFZ,ozbiljno sta je bilo?

srednjoškolac
13.10.2010., 19:38
yo ljudi..sada sam maturant i kao tream odlučit na koji fakultet otić i te spike..pa sad zapela mi za oko neš građevina ak ima neko možd tko je polagao državnu maturu pa da kaže doživljaje..još me zanima kakav je fakultet (onak ko što svi pitaju..jel težak 0.o ?) i kak građevinari zarađuju

wozniak
14.10.2010., 13:22
yo ljudi..sada sam maturant i kao tream odlučit na koji fakultet otić i te spike..pa sad zapela mi za oko neš građevina ak ima neko možd tko je polagao državnu maturu pa da kaže doživljaje..još me zanima kakav je fakultet (onak ko što svi pitaju..jel težak 0.o ?) i kak građevinari zarađuju

matura ti nije teška tolko, al dost ljudi dobro napise tak da sam najbolji upadaju...a i ocjene su ti dost važne...ak te zanima mat, fiz, i ti tehnicki predmeti, bit ces zadovoljan gradjevinom...a fakultet je tezak tako da razmisli dobro : ) zarada u 95 % građevinari super zarađuju....

otkaz
16.10.2010., 17:10
jel zna onda netko kako da dođem do te stranice za poslovnu ekonomiju??
ne mogu je nikako naći...

emanuelson1000
17.10.2010., 12:31
kakva treba biti ta tema iz ekonomije? jel mozete skinuti pripremu za trece predavanje iz ekonomije? ja ne mogu:ne zna:

otkaz
17.10.2010., 17:43
kakva treba biti ta tema iz ekonomije? jel mozete skinuti pripremu za trece predavanje iz ekonomije? ja ne mogu:ne zna:

a jel možeš otvorit tu njihovu stranicu?
ja ne mogu ni to, svaki put kaže da str nije pronađena :rolleyes:

emanuelson1000
17.10.2010., 21:54
a jel možeš otvorit tu njihovu stranicu?
ja ne mogu ni to, svaki put kaže da str nije pronađena :rolleyes:

meni otvori stranicu...moras otici tamo gdje se prijavljuje pomocu aai-a:top:
i onda odaberes građevinski fakultet-pe

wozniak
20.10.2010., 00:57
party građevine, arhitekture i geodezije, 5.11. piranha ;)

flak!
20.10.2010., 12:35

jel to dogovoreno sa zborom? :rolleyes:

annnaaa
20.10.2010., 20:50
Zanima me dali mi netko može reći kakav je prof. Davor Malus? dali je zahtjevan... dali izlazi u susret studentima....

wozniak
21.10.2010., 09:45
jel to dogovoreno sa zborom? :rolleyes:

dada imaš grupu i na facebooku ;DP

annnaaa
21.10.2010., 13:27
Zanima me dali mi netko može reći kakav je prof. Davor Malus? dali je zahtjevan... dali izlazi u susret studentima.... HITNO MI JE!!!!

flak!
21.10.2010., 15:43
dada imaš grupu i na facebooku ;DP

kakvo jebeno sranje, bit ce nenormalna gužva tamo. jesu bar pozvali
nekog il ce "residenti" bit? :rofl: stomatologija je imala Arna Costa, bar nešto...
daj link za grupu, nemrem nac :o

_jenny_
21.10.2010., 15:47
Zanima me dali mi netko može reći kakav je prof. Davor Malus? dali je zahtjevan... dali izlazi u susret studentima.... HITNO MI JE!!!!

Nemam iskustva s njim, ali znam da prošle akademske godime ljudima koji su slušali zaštitu voda nije bilo baš divno.:ne zna:

cura iz zagreba
21.10.2010., 17:33
da li netko zna koliko bodova je imala zadnja osoba ove godine koja je upala na gradjevinu, (tj sadasnji brucos)?

El Strider
22.10.2010., 17:22
Jel istina da je Sljeme sutra? Neš se priča, pa da ne ustajem uzalud :D

Sexysaint92
22.10.2010., 19:32
http://info.grad.hr/gf/index.asp?pid=1709
Sve ti tu piše. :D

annnaaa
23.10.2010., 12:15
te kolika je prolaznost...radi se o kolegijima uređaji za čišćenje voda i upravljanje kakvoćom voda...ako netko ima iskustva s tim kolegijima il profesorom da mi kaže kakav je!
UNAPRIJED HVALA

jura.s.
23.10.2010., 18:59
Zanima me kakav je 1. kolokvij iz poslovne, koliko ima pitanja, da li je teško, te jesu bolja predavanja ili knjiga za učit.
Hvala!

perkokc
24.10.2010., 23:27
Zanima me kakav je 1. kolokvij iz poslovne, koliko ima pitanja, da li je teško, te jesu bolja predavanja ili knjiga za učit.
Hvala!

Uči samo ona pitanja na kraju poglavlja. Sve što dolazi na kolokviju je iz tih pitanja. Znači, samo knjiga, bez njezinih predavanja :mig:

kraljev
25.10.2010., 19:34
da li netko zna možda kako izgleda kolokvij iz povijesti graditeljstva??? kolko pitanja, dal treba primjere znat, pojmove il šta??? hvala =D

wozniak
26.10.2010., 08:15
da li netko zna možda kako izgleda kolokvij iz povijesti graditeljstva??? kolko pitanja, dal treba primjere znat, pojmove il šta??? hvala =D

KAD JE KOLOKVIJ IZ POV.GRADITELJSTVA ? :eek:

annnaaa
26.10.2010., 11:02
te kolika je prolaznost...radi se o kolegijima uređaji za čišćenje voda i upravljanje kakvoćom voda...ako netko ima iskustva s tim kolegijima il profesorom da mi kaže kakav je!
UNAPRIJED HVALA:)

El Strider
26.10.2010., 12:08
Kolege s prve godine kako stojite s zadaćom iz Uvoda u graditeljstvo? Jeste svi prijavili eme il ima neko ko je zaboravljiv ko ja? :bonk:

emanuelson1000
26.10.2010., 14:58
Ja sam prijavio,al nisam siguran do kad je rok:ne zna:

baustelac99
26.10.2010., 16:52

Kakav je to party građevine ako nije Jole, Stavros ili Mišo?
ajde, može i Ban

_jenny_
26.10.2010., 17:35
UNAPRIJED HVALA:)

Ajd još koji put pitaj, samo 4 puta si. Valjda bi ti netko odgovorio da zna.:confused:
Zašto ne pitaš na službenom forumu faksa, tamo će ti netko znati reći...

kraljev
26.10.2010., 19:23
KAD JE KOLOKVIJ IZ POV.GRADITELJSTVA ? :eek:

čini mi se 10.11 al se može pomaknut za tjedan dana

kety_golubica!
30.10.2010., 11:28
kaj se tice povijesti graditeljstva. iz cega se treba uciti, iz one interne skripte ili su dosta prezentacije?, kad navodno je kolokvij jako lagani, pa ...

der Fürst
31.10.2010., 22:29
Zanima me kakav je teorijski dio kolokvija kod Došlića.
Moramo li pisati sve točno od riječi do riječi, ili velikodušno daje bodove kao kolega mu Filipin?
Hvala

perkokc
02.11.2010., 14:05
Zanima me kakav je teorijski dio kolokvija kod Došlića.
Moramo li pisati sve točno od riječi do riječi, ili velikodušno daje bodove kao kolega mu Filipin?
Hvala

Kod Došlića ne moraš pisati definicije onako kako on to radi na predavanju, možeš ti to i svojim riječima, ali moraju biti smislene i sadržavati sve ono što sadrže njegove definicije. Ako nisi u stanju tako naučiti, onda nauči njegove, nemoj "štrebati", nauči - tako da ih razumiješ. I eto, imaš sve bodove :mig:

I da, ne dijeli bodove ko Filipin :D

wozniak
03.11.2010., 19:25
kakvi su kolokviji kod Filipina, kak boduje, jel zahtjeva da sve iz teorije naučimo od riječi do riječi, a zadaci -jel to sam ovo što smo na vježbama radili il se još od kud treba učit ? hvala :)

_jenny_
04.11.2010., 15:38
kakvi su kolokviji kod Filipina, kak boduje, jel zahtjeva da sve iz teorije naučimo od riječi do riječi, a zadaci -jel to sam ovo što smo na vježbama radili il se još od kud treba učit ? hvala :)

Pokušaj malo razumjeti teoriju pa će ti biti lakše naučiti, poveži to što učiš sa zadacima.
Ako vam je profesor pisao one definicije i ako si prepisivao sve, onda je to ono što trebaš naučiti - dakle teoriju iz bilježnice.
Što se zadataka tiče, postoje na netu (ili bi bar trebali) primjeri kolokvija od prošlih godina. Ako to znaš riješiti, ne bi smio imati problema jer stvarno nisu teški i nema nekih iznenađenja.

emanuelson1000
06.11.2010., 11:54
Jel ima u ponedjeljak nastave? i u koji terminima pisemo kolokvij iz matke? nek ikazu za vrijeme predavanja a neki od 3 do 5:ne zna:

El Strider
06.11.2010., 12:03
Jel ima u ponedjeljak nastave? i u koji terminima pisemo kolokvij iz matke? nek ikazu za vrijeme predavanja a neki od 3 do 5:ne zna:

Za kolokvij ovisi koja si grupa, neki pišu ujutro u vrijeme predavanja, a grupe D i G od3 do 5 popodne (samo za te dvije znam sigurno).

der Fürst
06.11.2010., 12:52

http://www.grad.hr/nastava/mat1/
Imaš dolje pod obavijestima raspored.

Danaida
06.11.2010., 13:38
Imamo li iz Uvoda u graditeljstvo za prvi kolokvij onih 6 prezentacija? Moze li neko reci kako izgledaju ti kolokviji, je li tesko za naucit? Je li se trebaju ucit on profesori fakulteta i imena svih onih gradevina,i dimenzije?

jura.s.
06.11.2010., 14:55
Asistent iz uvoda je na zadnjem satu pročitao 15 pitanja, zanima me da li dolaze ta pitanja ili ne?

Krsman
08.11.2010., 23:04
pozdrav ljudi! mogu dobit koje misljenje o tom koliko je sigurno ostavljat bickl ili čak motor ispred faksa? neka saznanja o tom jel bilo kakvih krađi, oštećenja?

baustelac99
15.11.2010., 22:22
pozdrav ljudi! mogu dobit koje misljenje o tom koliko je sigurno ostavljat bickl ili čak motor ispred faksa? neka saznanja o tom jel bilo kakvih krađi, oštećenja?

moj je i prenoćio ispred faksa (zbog kiše) pa nije nestao, al frend je ostao bez sjedala.
dal je nekome nestao bajk pred faksom, neznam.

El Strider
16.11.2010., 22:52
Pozdrav kolege, jel za oslobođenje iz usmenog iz deskriptivne treba imat oba kolokvija skupa 75% bodova, ili baš na svakom moramo imat više od 75% (znači bar 15/20 na prvom i 15/20 na drugom)?:ne zna:

tehnic_18
17.11.2010., 00:41
prošle godine je bilo u sumi.. a tako je vjerojatno i ove.. :)

kety_golubica!
17.11.2010., 10:57
Pozdrav kolege, jel za oslobođenje iz usmenog iz deskriptivne treba imat oba kolokvija skupa 75% bodova, ili baš na svakom moramo imat više od 75% (znači bar 15/20 na prvom i 15/20 na drugom)?:ne zna:

hehe, nije bas tak ...
ako imas u oba kolokvija 75% (znaci i prvi 75% i drugi 75%) oslobođen si samo ispita, ali ides na usmeni :)
a ako imas u oba kolokvija 90% (znaci i prvi 90% i drugi 90%) oslobođen si i ispita i usmenog :D sretno !

El Strider
17.11.2010., 11:14
Krivo sam napisao, oslobodiš se pismeng (ne usmenog).

Hvala na odgovoru :mig:

emanuelson1000
20.11.2010., 14:42
kako se prijaviti na onu stranicu fizike????????????????????:confused:

chocolate frog
20.11.2010., 15:15
Prije se moglo sa onom sifrom ststudent , a sad ne :S
Rekao je cetvrtak da ce vidjet o cemu se radi, ali koliko vidim na stranici fizike nije nista napisao osim termina kolokvija..

El Strider
20.11.2010., 16:51
Odlično, sad ćemo u četvrtak dobit šifre da lijepo to naučimo do petka.:rolleyes:
Ili još bolje pisat ćemo klasičan kolokvij na papiru, sve što smo radili na predavanjima (odgovori koj ine uključuju derivacije i integrale se ne priznaju :D).

chocolate frog
20.11.2010., 16:58
(odgovori koj ine uključuju derivacije i integrale se ne priznaju :D).

hahaaahhaahahhahahahah

kety_golubica!
21.11.2010., 11:46
a vjerovatno bude odgodil kolokvij ako ne proradi do petka, al ono bilo bi glupo da u cetvrtak tek proradi i da svejedno pisemo u petak (makar me to ne bi cudilo :D)

nego, gdi ste nasli na toj njegovoj stranici da je objavi termin kolokvija ? znam da je nekaj prical kao da se kolokvij bude pisal u petak valjda oko 4 tam kod nas na faksu ...

El Strider
21.11.2010., 12:59
znam da je nekaj prical kao da se kolokvij bude pisal u petak valjda oko 4 tam kod nas na faksu ...

Nije deskriptivna popravni u petak oko 4? :confused:

kety_golubica!
21.11.2010., 16:05
Nije deskriptivna popravni u petak oko 4? :confused:

hm ... da mislim da je tak negde, mislim da je neko rekel jednoj od profesorica to, al ne znam sad kaj su rekel. valjda budu stavile u neki drugi termin ak se bude bas fizika pisala u 4. a server sad jos ne radi ko zna kaj bude do petka ...

tu sam sad nasla da je popravni kolokvij u subotu ...

http://www.grad.hr/nastava/deskriptiva/plan/IZVEDBENIPLAN-deskriptiva-10-11.pdf

al to jos pitaj nekog ko zna ...

wozniak
21.11.2010., 16:17
e kakvi su kolokviji iz povijesti graditeljstva ?? kolko pitanja, jel teško,....moram cijelu onu skriptu naucit il sta , sam slike ? hvala :P

grad.hr
22.11.2010., 18:12
Znaci ako je netko na prvom kolokviju imao 13 bodova, ukoliko na drugom ima 17 bit ce oslobodjen pismenog dijela testa??

El Strider
22.11.2010., 21:27
http://grad.hr/nastava/fizika/f.html

Jel i prije pisalo crvenim slovima na vrhu test pitanja za ispit, ili je to naš dragi profesor spremio za nas za petak?

tinagrad
22.11.2010., 22:06
aaahmmm, na ahyco još uvijek ne možemo a 3 dana su do kolokvija iz fizike? onako, alarm?? e i iz povijesti graditeljstva, niko ne piše odakle da učim, prezentacije ili iz skripte :/

kety_golubica!
22.11.2010., 23:08
http://grad.hr/nastava/fizika/f.html

Jel i prije pisalo crvenim slovima na vrhu test pitanja za ispit, ili je to naš dragi profesor spremio za nas za petak?

nisu to pitanja za kolokvij, to su neka njegova pitanja za usmeni ...
za kolokvij je prek onog programa, ahyco. samo kaj je pal server pa se nemre jos uciti :D hehe

matura
23.11.2010., 18:50
Pozdrav svima! :)
Mene zanima zna li itko koliko je bodova potrebno otprilike za upad na građevinski faks ako je maksimalni broj bodova 1000?
:D unaprijed se zahvaljujem :D

Sexysaint92
23.11.2010., 23:46
Korisničko ime i lozinka su tvoj JMBAG, a lozinka provjere je 1kz_teorija1
Radi ti samo u Internet Exploreru!

wozniak
25.11.2010., 00:22
Pozdrav svima! :)
Mene zanima zna li itko koliko je bodova potrebno otprilike za upad na građevinski faks ako je maksimalni broj bodova 1000?
:D unaprijed se zahvaljujem :D

700 i vise neš malo...

matura
26.11.2010., 17:24
700 i vise neš malo...
hvala! :))

avabaz
26.11.2010., 20:01
Vi koji studirate..kakav vam je fax?Koliko su predmeti zanimljivi? :)

d._m.
27.11.2010., 12:48
faks je šugavi i predmeti su dosadni
nemoj upisivati

Danaida
27.11.2010., 22:12
Ej, zna li netko kako izgleda kolokvij iz laboratorijskih vjezbi iz fizike???Kakvi zadatci budu, ili pitanja?

_jenny_
28.11.2010., 19:17
Ej, zna li netko kako izgleda kolokvij iz laboratorijskih vjezbi iz fizike???Kakvi zadatci budu, ili pitanja?

Sve je vezano za ono što se radilo na laboratorijskim, ništa izvan toga.

http://www.grad.hr/forum/index.php?topic=200.0

emanuelson1000
28.11.2010., 22:11
faks je šugavi i predmeti su dosadni
nemoj upisivati

A sto si ga onda i upisivao???:flop:
Faks je dobar,jedan od najboljih fakulteta sigurno u hrvatskoj...samo su mozda predmeti u prvom semestru malo dosadniji, al brzo ce doci i strucni predmeti tako da ce bit super:top:

d._m.
28.11.2010., 22:12
nisam ja na vašem faksu :rofl:
niti imam kakvo mišljenje o njemu :D

odgovaram liku iznad. kakvo pitanje, takav odgovor :ne zna:

Sam Fisher
05.12.2010., 18:52
Znali li tko s koliko se najmanje bodova upalo na GF ove godine, te s koliko se najmanje bodova upalo bez plaćanja. Hvala unaprijed!

tinagrad
06.12.2010., 07:31
neki kolokviji su prošli, pa ako ima neko iz viših godina da može ukazat na izgled usmenih, na kaj se treba pazit, kakvi su profesori na usmenima i tk

epasadsetimisli
06.12.2010., 14:24
Moze mi netko od građevinaca reci koliki je prosjek studiranja i koliko ih prode u prosjeku godisnje,i opcenito kad se pocinju predavati predmeti vezani za struku.Hvala lijepo

epasadsetimisli
08.12.2010., 12:17
Moze mi netko od građevinaca reci koliki je prosjek studiranja i koliko ih prode u prosjeku godisnje,i opcenito kad se pocinju predavati predmeti vezani za struku.Hvala lijepo

Mozete mi jos opcenito malo o faksu,znam da je prvi semestar najlaksi,koji su teski i na sto trebam obratiti pozornost :ne zna::kava:

epasadsetimisli
11.12.2010., 21:02
Dobro onda mi samo odgovorite ono prvo pitanje,bas je guzva

_jenny_
12.12.2010., 18:48
Za prosjek sudiranja ne znam. Koliko sam čula, prije je bio 8 godina (prije bolonje valjda), ali sad stvarno nemam pojma.
Koliko prođe godišnje - to isto ovisi od godine do godine i ne znam što uopće misliš pod tome (tko prođe do kraja devetog mjeseca ili tko ne upisuje predmete ponovno, nego da ono što mu je ostalo u drugom mjesecu). Mislim da prvu godinu prođe popriličan broj, više od pola.
No mislim da je besmisleno zamarati se time koliki je prosjek studiranja i koliko ljudi što prolazi - koliko ćeš ti studirati ovisi o tebi, a ne o prosjeku.

Evo onda malo o predmetima...
Deskriptivna - pismeni nije pretežak, uvjetni zadatak je tijelo u općem položaju (jel se to tako zove, više se ne sjećam). Na usmenom te obično pitaju ono što nisi znao na pismenom i još nešto sa strane, nije strašno. Mislim da je pitanje za veću ocjenu nešto vezano za prodorne krivulje...
Matematika 1 - ne bi ti trebala predstavljati problem ako si učio za kolokvije jer bi to značilo da ne ideš na pismeni, a onda zapravo nemaš ni usmeni (to je samo formalnost, eventualno ako si na granici pa odgovaraš za veću ocjenu ili si na trećem kolokviju imao malo bodova). Ako ideš na pismeni, usmeni imaš. Savjet: ako ti ne predaje prof. Filipin, uzmi bilježnicu nekog kome predaje i uči po tome, skripta je opširna.
Fizika - mislim da je ta priča već poznata. Kako profesor smisli, tako će biti. Inače nije problem jer su kolokviji na ahycu i usmenog obično ne bude. Prošle godine su valjda svi pali na prvom roku, a onda im je dao neka pitanja. To su valjda morali naučiti, a to ne bi smio biti problem.
OII 1 - možda najlakši predmet u prvom semestru, autocad je jedino novo s čime se susrećeš. To možeš sam malo vježbati i nećeš imati problema.
Izborni - ne znam što slušaš :mig:

epasadsetimisli
13.12.2010., 11:39
Za prosjek sudiranja ne znam. Koliko sam čula, prije je bio 8 godina (prije bolonje valjda), ali sad stvarno nemam pojma.
Koliko prođe godišnje - to isto ovisi od godine do godine i ne znam što uopće misliš pod tome (tko prođe do kraja devetog mjeseca ili tko ne upisuje predmete ponovno, nego da ono što mu je ostalo u drugom mjesecu). Mislim da prvu godinu prođe popriličan broj, više od pola.
No mislim da je besmisleno zamarati se time koliki je prosjek studiranja i koliko ljudi što prolazi - koliko ćeš ti studirati ovisi o tebi, a ne o prosjeku.

Deskriptivna - pismeni nije pretežak, uvjetni zadatak je tijelo u općem položaju (jel se to tako zove, više se ne sjećam). Na usmenom te obično pitaju ono što nisi znao na pismenom i još nešto sa strane, nije strašno. Mislim da je pitanje za veću ocjenu nešto vezano za prodorne krivulje...
Matematika 1 - ne bi ti trebala predstavljati problem ako si učio za kolokvije jer bi to značilo da ne ideš na pismeni, a onda zapravo nemaš ni usmeni (to je samo formalnost, eventualno ako si na granici pa odgovaraš za veću ocjenu ili si na trećem kolokviju imao malo bodova). Ako ideš na pismeni, usmeni imaš. Savjet: ako ti ne predaje prof. Filipin, uzmi bilježnicu nekog kome predaje i uči po tome, skripta je opširna.
Fizika - mislim da je ta priča već poznata. Kako profesor smisli, tako će biti. Inače nije problem jer su kolokviji na ahycu i usmenog obično ne bude. Prošle godine su valjda svi pali na prvom roku, a onda im je dao neka pitanja. To su valjda morali naučiti, a to ne bi smio biti problem.
OII 1 - možda najlakši predmet u prvom semestru, autocad je jedino novo s čime se susrećeš. To možeš sam malo vježbati i nećeš imati problema.

Hvala Jenny,ljubim te u celo :s:s:s:top:

El Strider
13.12.2010., 21:29

Sve ono kaj sam ja imao prilike pisati i polagati do sad je ovak kak je napisano. Čini se da se prvi semestar može proći bez problema :mig:

bruno_klc
16.12.2010., 16:52
ej ljudi! ima li tko kakva pitanja sa povijesti za drugi kolokvij?
Lp, B.

lajawa
05.01.2011., 19:37
pitanje za starije studente.. ispit iz geodezije, u trećem semestru... na šta to sliči? priča se okolo da ni ne postoji?? dakle, ako ne kolokviraš, ponovno slušaš predmet? (ne znam zašto bi to bilo tako...? )

El Strider
06.01.2011., 00:41
Pozdrav ljudi, zanima me dal je netko bio na ispitu iz engleskog u prvom semestru, i kakva su iskustva s tim?
Jel je ispit smotan ko i kolokviji? Kakvi su rezultati ispita, jel se isplati ić dizat ocjenu?

Nadam se da ima neka dobra duša da mi odgovori, hvala :top:

FALLING
07.01.2011., 21:28
Moze li mi netko reci koje su razine obveznih predmeta potrebne za gradevinu te koji izborni predmeti? Sto se jos mora poloziti osim mature?

El Strider
07.01.2011., 22:04
Moze li mi netko reci koje su razine obveznih predmeta potrebne za gradevinu te koji izborni predmeti? Sto se jos mora poloziti osim mature?

Prošle godine ti je bila matematika viša razina, hrvatski i strani niža razina te izborni fizika.

cartman682
08.01.2011., 00:24
pitanje za starije studente.. ispit iz geodezije, u trećem semestru... na šta to sliči? priča se okolo da ni ne postoji?? dakle, ako ne kolokviraš, ponovno slušaš predmet? (ne znam zašto bi to bilo tako...? )

Ima ispita, koliko sam čuo teži je od kolokvija, ima neka teorija itd.

Mislim da je ove godine za upis bila niža razina matematike, još se Meštar sprdao s tim na početku semestra.

FALLING
08.01.2011., 00:31
Prošle godine ti je bila matematika viša razina, hrvatski i strani niža razina te izborni fizika.

thanks :) a jel se polaze jos kakav ispit,kao na npr arhitekturi?

chikica
08.01.2011., 13:33
thanks :) a jel se polaze jos kakav ispit,kao na npr arhitekturi?

sve piše na postani-student :P
dakle, obavezni predmeti se traže na B razini-matematika 45%, hrvatski 5%, engleski 0%
izborni, dakle fizika, nije obavezan, a nosi 10%, a ocjene iz srednje su 40%
dakle, zbrajanjem zakljucis da nema dodatnih ispita, jer je ovo sve zajedno 100% bodova :D
:p

El Strider
08.01.2011., 14:43
dakle, obavezni predmeti se traže na B razini-matematika 45%, hrvatski 5%, engleski 0%
dakle, zbrajanjem zakljucis da nema dodatnih ispita, jer je ovo sve zajedno 100% bodova :D

Matematiku su stavili B razinu??? Jasno mi je da će valjda puno ljudi pisat višu razinu da dobiju više bodova, al niža razina je bila smijurija u moje doba :D
Al dobro, valjda oni znaju bolje.

FALLING
08.01.2011., 15:29

emanuelson1000
08.01.2011., 18:41
Idem na popravni iz matke :( pa me zanima da li su laksa pitanja iz teorije nego na obicnom kolokviju...zadaci su kako kaze asistentica laksi na popravnom

_jenny_
10.01.2011., 22:31
Pozdrav ljudi, zanima me dal je netko bio na ispitu iz engleskog u prvom semestru, i kakva su iskustva s tim?
Jel je ispit smotan ko i kolokviji? Kakvi su rezultati ispita, jel se isplati ić dizat ocjenu?

Nadam se da ima neka dobra duša da mi odgovori, hvala :top:

Ako se dobro sjećam, pismeni dio je opet neki čudan, ne znaš što ćeš dobiti, ali zapravo uopće nisam sigurna jel se to pisalo baš kao pismeni ili tijekom semestra (na kraju) kao nekakav kolokvij...:ne zna:
Osim toga moraš na usmeni, tamo te pita nešto vezano uz ono gradivo koje se učilo i ponudi ti ocjenu ako je to bilo ok. Naravno, možeš ju odbiti ili reći da bi htio više pa čuješ koji su uvjeti za to.:mig:

El Strider
11.01.2011., 20:58
Ako se dobro sjećam, pismeni dio je opet neki čudan, ne znaš što ćeš dobiti, ali zapravo uopće nisam sigurna jel se to pisalo baš kao pismeni ili tijekom semestra (na kraju) kao nekakav kolokvij...:ne zna:
Osim toga moraš na usmeni, tamo te pita nešto vezano uz ono gradivo koje se učilo i ponudi ti ocjenu ako je to bilo ok. Naravno, možeš ju odbiti ili reći da bi htio više pa čuješ koji su uvjeti za to.:mig:

Hm, nama je već dala te prijedloge ocjena, tj. kolko smo u tom trenutku imali. Nakon toga smo pisali kolokvij drugi, tak da još te rezultate i koji bodić iz aktivnosti bi mogo još pokupit.

A zanima me baš onaj ispit na kraju na koji ideš ako nisi zadovoljan ocjenom (jer možda neću biti zadovoljan). Ti dakle misliš da je usmeni ok, a pismeni slični ko kolokviji? :confused:

Jel zna netko koliki je prosjek prve godine faksa (onaj za dom s kojim se dijeli tvoj prosjek) za neku od prošlih bolonjskih generacija?

Lucky Strike
12.01.2011., 13:17
Pozdrav.

Ovako: Prijatelj mi ima 24 godine,završio je srednju građevinsku školu. Pošto je imao posao poslije srednje nije imao potrebu za faks. Može li on upisati ovaj faks bez pisanja mature?

Hvala.

_jenny_
14.01.2011., 17:20
Hm, nama je već dala te prijedloge ocjena, tj. kolko smo u tom trenutku imali. Nakon toga smo pisali kolokvij drugi, tak da još te rezultate i koji bodić iz aktivnosti bi mogo još pokupit.

A zanima me baš onaj ispit na kraju na koji ideš ako nisi zadovoljan ocjenom (jer možda neću biti zadovoljan). Ti dakle misliš da je usmeni ok, a pismeni slični ko kolokviji? :confused:

Jel zna netko koliki je prosjek prve godine faksa (onaj za dom s kojim se dijeli tvoj prosjek) za neku od prošlih bolonjskih generacija?

Stvarno ne znam, ja sam bila zadovoljna ocjenom i ne znam nikoga tko nije, tako da ne znam ni kako izgleda ispit za one koji nisu zadovoljni.:)

perkokc
15.01.2011., 11:42

Ove godine je bio 3.63.

jura.s.
16.01.2011., 22:32
Zanimaju me iskustva s fizikom, kako izgleda usmeni ...?

iv.mango
16.01.2011., 23:34
mozda malo offtopic,ali ovako:
jel bi bio tko zainteresiran pomoći mi (naravno uz honorar :)) u programu iz organizacije i tehnologije građenja? treba mi proracunati samo ucinke i duljine trajanja radova (ono što mi treba za gantogram) + gantogram.

Javite se na PM,a sto se tice cijene,dogovorit cemo se! :)

tomo91
22.01.2011., 00:34
ljudi može li mi netko dati savjet u vezi ispita iz nacrtne, da li je pametno izlaziti na prvi rok ako mislim da bi za drugi mogao jos bolje spremit, cuo sam navodno da je na prvom roku za nijansu lakse proci nego dalje

tinagrad
26.01.2011., 13:55
ej ljudi, idem kod Filipina na usmeni za 4, fali mi 2 boda iz kolokvija, i kaže da se pripremim kaj želim i da to stavrno dobro naučim, jel ima netko od starije ekipe da mi kaže iskustvo u takvoj situaciji

fakap
27.01.2011., 14:08
nemam osobnog iskustva, al mislim da je filipin dosta blag na usmenom
digne te na ploču, da ti neki zadatak i rješavaš dok sam ne odustaneš, malo i pomogne i sve

tinagrad
27.01.2011., 20:22
nemam osobnog iskustva, al mislim da je filipin dosta blag na usmenom
digne te na ploču, da ti neki zadatak i rješavaš dok sam ne odustaneš, malo i pomogne i sve

hvala

LONCAR
06.02.2011., 17:15
Zna li itko koji postotak više razine iz mm da bi se upalo bez problema(s tima da sam odličan u gimnaziji)

Krsman
06.02.2011., 19:01
Zna li itko koji postotak više razine iz mm da bi se upalo bez problema(s tima da sam odličan u gimnaziji)

Ne brini se za postotak, ako si odličan učenik znat ćeš rješit maturu, a upast ćeš sigurno jer prošle godine nije bilo potrebno imat toliko dobru maturu napisanu za upad.

El Strider
07.02.2011., 11:58
Ne brini se za postotak, ako si odličan učenik znat ćeš rješit maturu, a upast ćeš sigurno jer prošle godine nije bilo potrebno imat toliko dobru maturu napisanu za upad.

Mda, moglo se upast sa prosječno (a i malo manje) napisano maturom. Jedino su svi nabacali građevinu kao izbor za fakultet pa je bila ogromna lista, al prošle godine si upao ako si bio i 500-600ti na listi na početku (osobno iskustvo :mig:).

Jacky Lee
12.02.2011., 12:40
a jel se može znat koliko bodova mislite pod prosječnu maturu ? znači koliko bodova je otprilike imao onaj zadnji koji je upao ?

emanuelson1000
12.02.2011., 13:50
a jel se može znat koliko bodova mislite pod prosječnu maturu ? znači koliko bodova je otprilike imao onaj zadnji koji je upao ?

70 posto matematike ti je sigurno dovoljno(na visoj razini) i ako si dobar ucenik i imas dobar prosjek ne moras se bojat za upis :top:

Za starije studente jer raspored za tjelesni ostaje isti tijekom cijele godine il se mijenja po semestrima?

perkokc
13.02.2011., 13:58
Za starije studente jer raspored za tjelesni ostaje isti tijekom cijele godine il se mijenja po semestrima?

Ostaje isti. Ne samo po semestrima, nego i po godinama. :mig:

Krsman
14.02.2011., 00:33

Mislim da je prošle godine bilo i manje potrebno od 70% matematike na visoj razini. Ako bi pisao i osnovnu razinu i s obzirom da sam cuo od drugih kolega kako je bila veoma laka, zasigurno bi i s 80% upao na građevinu.
Hoće li ove godine sta bit drugačije sama težina zadataka na pojedinoj razini se nezna, ali građevinu je u svakom slučaju nešto lakše upisat nego završit :mig:

LONCAR
28.02.2011., 10:27
Mislim da je prošle godine bilo i manje potrebno od 70% matematike na visoj razini. Ako bi pisao i osnovnu razinu i s obzirom da sam cuo od drugih kolega kako je bila veoma laka, zasigurno bi i s 80% upao na građevinu.
Hoće li ove godine sta bit drugačije sama težina zadataka na pojedinoj razini se nezna, ali građevinu je u svakom slučaju nešto lakše upisat nego završit :mig:

koliko Građevinski fakultet u ZG-u prima godišnje novih studenata??

Krsman
01.03.2011., 17:59
koliko Građevinski fakultet u ZG-u prima godišnje novih studenata??

200... Ako se ne varam, od tih 200 valjda 15 mjesta je za strane državljane. Ako se ne popune svih 15 mjesta onda ih popune naši državljani.

El Strider
01.03.2011., 21:59
Ako se ne popune svih 15 mjesta onda ih popune naši državljani.

Koji moraju izdvojiti lijepu svoticu da bi mogli studirat.

Jacky Lee
04.03.2011., 15:15
jel može tko napisati da ne kopam sada po forumu vjerovatno je bilo već napisano negdje al nemogu naći.....koliko posto nosi koji predmet na maturi za upis na građevinu...znam da ocjene nose 40% ukupno a kako stoji raspodjela ostalih predmeta ?

epasadsetimisli
04.03.2011., 15:53
jel može tko napisati da ne kopam sada po forumu vjerovatno je bilo već napisano negdje al nemogu naći.....koliko posto nosi koji predmet na maturi za upis na građevinu...znam da ocjene nose 40% ukupno a kako stoji raspodjela ostalih predmeta ?

Sta ti je tesko izdvojiti 20 sekundi za pronalazak

https://www.postani-student.hr/Ucilista/Nositelji.aspx#

jura.s.
13.03.2011., 11:01
Pitanje u vezi visokogradnje za starije studente. Što ako ne stignemo napraviti program, da li se može ostati poslje u nekoj grupi ili se crta dok ne završiš, kao na nacrtnoj?

Arcturus
13.03.2011., 11:57
Pitanje u vezi visokogradnje za starije studente. Što ako ne stignemo napraviti program, da li se može ostati poslje u nekoj grupi ili se crta dok ne završiš, kao na nacrtnoj?

u čemu je razlika?

ok sad...bilo je to prije par godina, ali koliko znam možeš ostati u drugoj grupi, ali mislim da ti ga onda neće kontrolirati na vježbama, tj. studenti iz te grupe imaju prednost.
ali program ionako možeš raditi kod kuće, ukoliko se nešto nije promijenilo.

_jenny_
15.03.2011., 17:24
Mislim da više ne možete crtati kod kuće, nego sve morate napraviti za vrijeme vježbi. Najbolje bi bilo da ti netko tko je prošle godine to slušao kaže kako je točno funkcioniralo.

LONCAR
20.03.2011., 12:50
Mda, moglo se upast sa prosječno (a i malo manje) napisano maturom. Jedino su svi nabacali građevinu kao izbor za fakultet pa je bila ogromna lista, al prošle godine si upao ako si bio i 500-600ti na listi na početku (osobno iskustvo :mig:).

koji si ti bio na rang listi na početku i koji na kraju??? kakav ti je bio prosjek u srednjoj?

El Strider
22.03.2011., 13:03
koji si ti bio na rang listi na početku i koji na kraju??? kakav ti je bio prosjek u srednjoj?

Prosjek mi je u srednjoj bio 4,5. Maturu sam dosta dobro napisao, al sam na početku bio oko 580. mjesta ako se dobro sjećam, a na upisu sam bio već oko 60. mjesta.

Građevinu su prošle godine svi nabacali jer nije bilo nikakvih dodatnih provjera. Kolko ima "ozbiljnih" kandidata ćeš najbolje vidjet kad izađu rang liste, i tamo provjeriš koji je izbor građevina onima ispred tebe.