PDA

View Full Version : Fancy restorani u Zagrebu


miss blondie
28.01.2010., 11:23
molim moderatore da ostave temu dok mi dobri ljudi ne pomognu :cerek:

S obzirom da ja ne hodam po elitnijim restoranima - molim vas za pomoc!!!

Treba mi prijedlog za neki fensi šmensi restoran u centru Zagreba, grupica stranaca, poslovno druzenje, trebaju im lizat guzice kak se veli a i da je klopa super. Cijena nije bitna.


PLEASE za dobre preporuke

gordan72
28.01.2010., 12:53
Stefano u Bogovićevoj ...
Povoljne cijene, dobra hrana.
http://www.restaurantstefano.com/

Riblji restoran Korčula na uglu Tesline i Preradovićeve,

.. samo za oba provjeri za rezervacije.
U načelu na trebaš rezervirati, ali zna se dogoditi da nema mjesta, pa za svaki slucaj rezerviraj.

... a malo dalje u Teslinoj imaš i Cantinettu, ali tamo nisam bio.

Neona
28.01.2010., 13:09
Pauza u Preradovićevoj, uspješan spoj mediteranske i azijske kuhinje, izvrsna vina, posluga, svakako rezervirat za ručak :) ja tam svoje vodim
http://www.restaurant-pauza.com/

eh da, i ManO kod Kaptol centra

Dlapek
28.01.2010., 13:20
jedino Marcelino za odvaljivanje od finoće i dobre hrane.
Može proć Mano - kad imaju dobar dan
Špiček uz najavu par dana ranije,da pripremi neku ludnicu da se strendžeri oduzmu.

gordan72
28.01.2010., 13:22
Pauza u Preradovićevoj, uspješan spoj mediteranske i azijske kuhinje, izvrsna vina, posluga, svakako rezervirat za ručak :) ja tam svoje vodim
http://www.restaurant-pauza.com/

eh da, i ManO kod Kaptol centra

Meni se u pauzi ne svidja interijer .. ali svakako i to je ok izbor.
A skuzio sam da ljudi vode poslovne partnere i u Nocturno .. ovisi dakako o tome kakvi su ...

Dlapek
28.01.2010., 13:30
Meni se u pauzi ne svidja interijer .. ali svakako i to je ok izbor.
A skuzio sam da ljudi vode poslovne partnere i u Nocturno .. ovisi dakako o tome kakvi su ...

Pauza je zgodna zalogajnica ,ali za "visoku" poslovnjačku zvjerad - nije.

gordan72
28.01.2010., 13:37
Pauza je zgodna zalogajnica ,ali za "visoku" poslovnjačku zvjerad - nije.
Mozda .. iako ja vise volim malo manje fancy mjesta na ojima se dobro jede i na kojima je opustena atmosfera .. ne volim sminkerska mjesta na kojima carije snobizam ...
btw. a Prasac na gornjem gradu? Kakva su iskustva s njime? Dosta ga hvale po časopisima.
tamo sam jednom pokusao ići, ali nije bilo mjesta ...

U nacelu ne volim mjesta na kojima je nuzna rezervacija ... volim da kad odlucim sada i ovdje ici negdje fino jesti.
A rezervirati tjedan-dva unaprijed, tko zna, mozda ce mi se tada jesti bas nekakva druga hrana ... ali to je sad neka druga tema ...

Dlapek
28.01.2010., 13:50
Mozda .. iako ja vise volim malo manje fancy mjesta na ojima se dobro jede i na kojima je opustena atmosfera .. ne volim sminkerska mjesta na kojima carije snobizam ...
btw. a Prasac na gornjem gradu? Kakva su iskustva s njime? Dosta ga hvale po časopisima.
tamo sam jednom pokusao ići, ali nije bilo mjesta ...

U nacelu ne volim mjesta na kojima je nuzna rezervacija ... volim da kad odlucim sada i ovdje ici negdje fino jesti.
A rezervirati tjedan-dva unaprijed, tko zna, mozda ce mi se tada jesti bas nekakva druga hrana ... ali to je sad neka druga tema ...

Gordane,srećo moja ne vodi žena tebe u restać nego strendžere koje treba oborit s nogu.

BANANAFISH
28.01.2010., 14:02
Apetit u Jurjevskoj je dobar.
Naši su svi gosti ( uključujući i one kome treba l... g...) bili zadovoljni s Baltazarom, oš ribu oš roštilj.

Dlapek
28.01.2010., 14:08
Apetit u Jurjevskoj je dobar.
Naši su svi gosti ( uključujući i one kome treba l... g...) bili zadovoljni s Baltazarom, oš ribu oš roštilj.

Istina je.
Ali Baltazar izbjegavam jer tamo zna biti prekočudnih ekipa.Jednom je i ganga pala dok sam bila s frendovima na večeri.
Onak : raskaputili se,skinuli kravate,crvene face,konobari padaju s nogu od dofuravanja buteljki,a kad brajo rikno gangicu birc se spraznil dok si reko "čakija".

gordan72
28.01.2010., 14:15
Gordane,srećo moja ne vodi žena tebe u restać nego strendžere koje treba oborit s nogu.
Ah .. a ja se već poveselio :lol:
Ma znam ... samo da sam ja taj stranac, cijenio bih pokusaj da me se izvede na turbo fancy mjesto, ali bih radije na neko opustenije mjesto (sto ne znaci i da je hrana losa ..stovise).
A to sto mi cesto zabrijemo i mislimo da moramo raditi nesto sto ne moramo, to je druga stvar .. te pretpostavke i predodzbe su cesto ubojice normalnih odnosa ...

Dlapek
28.01.2010., 14:20
Ah .. a ja se već poveselio :lol:
Ma znam ... samo da sam ja taj stranac, cijenio bih pokusaj da me se izvede na turbo fancy mjesto, ali bih radije na neko opustenije mjesto (sto ne znaci i da je hrana losa ..stovise).
A to sto mi cesto zabrijemo i mislimo da moramo raditi nesto sto ne moramo, to je druga stvar .. te pretpostavke i predodzbe su cesto ubojice normalnih odnosa ...

ma nemoš bit normalan sa strendžerom kojem moraš lizat dupe.
Đe to normalno?
nema normalno.

gordan72
28.01.2010., 14:22
ma nemoš bit normalan sa strendžerom kojem moraš lizat dupe.
Đe to normalno?
nema normalno.
U tome i je "keč" .. tko kaže da mu mora lizati dupe ... mozda je bolje da pokaze karakter, možda će ga se to više dojmiti ... mene bi to više dojmilo ... zasto svi misle da "face" vole da im se ljubi dupe ...
Ja bih radije poslovao s nekim tko je "tough" nego s dupeliscem ...
A i da negdje dodjem kao stranac, volio bih da me se izvede u neki restoran s lokalnim jelima .. moze cak i osrednji, vise bi me zanimalo da vidim sto jedu "prosjecni" ljudi ... a i na taj nacin dobijes bolji kontakt s kulturom. Sigurno bi mi bilo bezveze da odemo u neki restoran s europskom kuhnjom ako odem u Bangladesh.
... neka ga izvede u Rubelj ;)

Dlapek
28.01.2010., 14:29
U tome i je "keč" .. tko kaže da mu mora lizati dupe ... mozda je bolje da pokaze karakter, možda će ga se to više dojmiti ... mene bi to više dojmilo ... zasto svi misle da "face" vole da im se ljubi dupe ...
Ja bih radije poslovao s nekim tko je "tough" nego s dupeliscem ...
... neka ga izvede u Rubelj ;)

Meni se čini da nikad nisi pokušao sklopit posel na nekoj klopi.
Znaš to ti je prilično veliki kumst.
Moraš znati kaj ljude može ugodno iznenaditi.
Da ti se ne desi da neka Belgijka okine u nesvijest kad kroz restić pronesu glavni specijalitet - "mladi kozlić na ražnju".

gordan72
28.01.2010., 14:34
Meni se čini da nikad nisi pokušao sklopit posel na nekoj klopi.
Znaš to ti je prilično veliki kumst.
Moraš znati kaj ljude može ugodno iznenaditi.
Da ti se ne desi da neka Belgijka okine u nesvijest kad kroz restić pronesu glavni specijalitet - "mladi kozlić na ražnju".

Pa nisam sklapao posao, ali sam izvodio klijente na ruckove i vecere ... vecina je bila "normalna", pa im je i normalan restoran bio Ok :)
npr. Grk je htio roštilj, a Slovenci su se zaželjeli ćevapčića :)
...

maher18
28.01.2010., 14:43
vinodol u teslinoj, domaći štimung, klopa prvoklasna, domača, odličan izbor vina.
za lagani šminkeraj opijum u branimir-centru, preporučam njihovu juhu, a ostalo pusti da ti prevode konobari, ha, ha. uglavnom, oriđiđi tajlandska hrana, sa sitnom dozom kineskih kerefeka. najedeš se. vina dobro sljubljena, možda preuski izbor. uostalom, kaj fali starom fijakeru, u zg najbolji buncek!:cerek:
skenderica u mlinovima, okrugljak sa standardnom ponudom.

receptisvijeta
28.01.2010., 14:45
Iz Splita sam...ali jednom prilikom kad sam bila u ZG sam na preporuku prijatelja otišla u restoran MU u Vukovarskoj, i sve je bilo super- usluga, hrana- definitivno super odabir :)

Dlapek
28.01.2010., 14:46
Pa nisam sklapao posao, ali sam izvodio klijente na ruckove i vecere ... vecina je bila "normalna", pa im je i normalan restoran bio Ok :)
npr. Grk je htio roštilj, a Slovenci su se zaželjeli ćevapčića :)
...
Ja sam svojevremeno svako malo organizirala neke takve izletancije.
Austrijanci najčešće vole malo uštogljenac.
Talijani stalno žicaju ribu i te kerefeke,ali opet nema pravila.Treba znati kaj želiš postići.
Jedna dama iz Milana je obožavala štrukle i stalno smo ju furali k Puntijaru.

gordan72
28.01.2010., 14:53
Ja sam svojevremeno svako malo organizirala neke takve izletancije.
Austrijanci najčešće vole malo uštogljenac.
Talijani stalno žicaju ribu i te kerefeke,ali opet nema pravila.Treba znati kaj želiš postići.
Jedna dama iz Milana je obožavala štrukle i stalno smo ju furali k Puntijaru.
Ma naravno treba se prilagoditi poslovnom partneru ... ali ne treba pretjerivati ... ali mislim da ako vec sami ne izraze neku zelju, da ih je ok odvesti u neki restoran s lokalnim specijalitetima .. ne previse fancy ali ne i sad u zadnju rupu ... osim ako im to nije ok ...
Mi smo vodili CEO-a iz Engleske u sasvim normalni restoran ... pojeli na brzinu jer smo dosli jesti a ne uzivati u hrani, lik je bio "business oriented" :)

bluebox
28.01.2010., 15:15
Istina je.
Jednom je i ganga pala dok sam bila s frendovima na večeri.
Onak : raskaputili se,skinuli kravate,crvene face,konobari padaju s nogu od dofuravanja buteljki,a kad brajo rikno gangicu birc se spraznil dok si reko "čakija".
Ovo je super :rofl::lol:

Samo mi nije jasno kako si jedan restoran može dopustiti rastjerivanje gostiju od strane jedne pijane ekipe :misli: Nije da je lokalna ćevapćićarnica :ne zna:

gordan72
28.01.2010., 15:26
Ovo je super :rofl::lol:

Samo mi nije jasno kako si jedan restoran može dopustiti rastjerivanje gostiju od strane jedne pijane ekipe :misli: Nije da je lokalna ćevapćićarnica :ne zna:

A čuj, ako će ta ekipa platiti ceh u vrijednosti prosječnog tjednog prometa, tolerancija raste ;)

Coldplay25
28.01.2010., 15:32
molim moderatore da ostave temu dok mi dobri ljudi ne pomognu :cerek:

S obzirom da ja ne hodam po elitnijim restoranima - molim vas za pomoc!!!

Treba mi prijedlog za neki fensi šmensi restoran u centru Zagreba, grupica stranaca, poslovno druzenje, trebaju im lizat guzice kak se veli a i da je klopa super. Cijena nije bitna.


PLEASE za dobre preporuke

ovisi koga vodiš, neki baš vole našu hrvatsku kuhinju u tom slučaju Okrugljak ili neki riblji tipa Murter na kaptolu..

nećeš pogriješiti niti sa Mano, Galo, Dubravkin put (mislim da je sada zatvoren), Klub književnika...

ili Takenoko baš fancy:D

Coldplay25
28.01.2010., 15:36
Meni se u pauzi ne svidja interijer .. ali svakako i to je ok izbor.
A skuzio sam da ljudi vode poslovne partnere i u Nocturno .. ovisi dakako o tome kakvi su ...

nocturno:horor:

nikako tamo ne voditi nikoga, ni tetku sa sela....

tough_cookie
28.01.2010., 15:39
...
Ja bih radije poslovao s nekim tko je "tough" nego s dupeliscem ...
...


eto me :mig:

ontopic:

sorriso (http://www.sorriso.hr/)?

jilly's (http://www.jillys.hr/)?

"nova atlanta" (http://www.bocca-marai.hr/index.html)?

nije losa ideja mozda ni rossini u vlaskoj.

moze glas i za mano (http://www.mano.hr/).

po mom osobnom iskustvu "mu" malo previse varira u kvalieti i izvedbi. :flop:

moj osobni forever-favorit takenoko (http://www.takenoko.hr) :cerek:

miss blondie
28.01.2010., 15:41
govorim o zaista fensi "svjetskim" restacima odn da se mozemo s njima usporedit, ekipa je iz austrije pa su ustogljenci lagani :D

u nekom uzem izboru su mi Takenoko i Zinfandel. Sta mislite?

gordan72
28.01.2010., 15:42
nocturno:horor:

nikako tamo ne voditi nikoga, ni tetku sa sela....
Ha ha .. pa nije bas tako los ... za nesto na brzinu, a da nije slajs pizze iz Pan-peka, ok je.
I da, ima stranaca ..
I kad smo već kod toga, jest skuzili novi "fancy" restoran koji se otvorio uz Nocturno ... zapravo do je fancy izdanak Nocturna, ali koliko sam skuzio dijele kuhinju, pa ne znam kako to funkcionira ... jednu vrstu jela u jednom, drugu (kao ekskluzivnije) u drugom restoranu a ista kuhinja ... :confused:

Coldplay25
28.01.2010., 15:43
govorim o zaista fensi "svjetskim" restacima odn da se mozemo s njima usporedit, ekipa je iz austrije pa su ustogljenci lagani :D

u nekom uzem izboru su mi Takenoko i Zinfandel. Sta mislite?

onda takenoko ili galo

Coldplay25
28.01.2010., 15:45
Ha ha .. pa nije bas tako los ... za nesto na brzinu, a da nije slajs pizze iz Pan-peka, ok je.
I da, ima stranaca ..
I kad smo već kod toga, jest skuzili novi "fancy" restoran koji se otvorio uz Nocturno ... zapravo do je fancy izdanak Nocturna, ali koliko sam skuzio dijele kuhinju, pa ne znam kako to funkcionira ... jednu vrstu jela u jednom, drugu (kao ekskluzivnije) u drugom restoranu a ista kuhinja ... :confused:

ma joooj , bila sam ja tamo, radije onda u mcdonalds... sve podgrijano i nije mi fino:( svaki put razočarana:( ne vrijedi ni to što je povoljno

i nije im baš ni čistoća na nivou:ne zna:

gordan72
28.01.2010., 15:46
eto me :mig:

:top:

moj osobni forever-favorit takenoko (http://www.takenoko.hr) :cerek:

Jesi siguran/na za japansku hranu ... nije to za svakoga ..
(da sam ja oni, ne bi mi se svidjelo ...)
Koliko zapravo traziteljica savjeta poznaje tu ekipu .. osim da su iz Austrije, pa su valjda ustogljeni ... (mozda, a mozda i ne ...).
Mozda bi radije na Wiener kobasice ... :D

Coldplay25
28.01.2010., 15:47
:top:


Jesi siguran/na za japansku hranu ... nije to za svakoga ..
(da sam ja oni, ne bi mi se svidjelo ...)
Koliko zapravo traziteljica savjeta poznaje tu ekipu .. osim da su iz Austrije, pa su valjda ustogljeni ... (mozda, a mozda i ne ...).
Mozda bi radije na Wiener kobasice ... :D

ma imaš tamo i druge stvari osim sushia

gordan72
28.01.2010., 15:49
ma joooj , bila sam ja tamo, radije onda u mcdonalds... sve podgrijano i nije mi fino:( svaki put razočarana:( ne vrijedi ni to što je povoljno

i nije im baš ni čistoća na nivou:ne zna:
Meni je bilo odmah u startu bezveze sto dijele kuhinju, znaci isti kuhari, isti izvori namirnica, samo mozda malo slozenija jela ... ali jbg. pa ne dize cijenu samo slozenost jela, nego i umijece kuhara i kvaliteta namirnica ...
radije bih pojeo vrhunske ćevapčiće nego osrednji ili loš šta ja znam, Coq au Vin.

gordan72
28.01.2010., 15:50
ma imaš tamo i druge stvari osim sushia
Znam :) ali svejedno ... druga je to filozofija i drugi pristup prema hrani ...

Coldplay25
28.01.2010., 15:56
Meni je bilo odmah u startu bezveze sto dijele kuhinju, znaci isti kuhari, isti izvori namirnica, samo mozda malo slozenija jela ... ali jbg. pa ne dize cijenu samo slozenost jela, nego i umijece kuhara i kvaliteta namirnica ...
radije bih pojeo vrhunske ćevapčiće nego osrednji ili loš šta ja znam, Coq au Vin.

ma ja sam i dalje mislila na :horor: nocturno:rofl:

gordan72
28.01.2010., 15:58
ma ja sam i dalje mislila na :horor: nocturno:rofl:
A ... sorry, ma nije meni nocturno loš .. za gablec :)

Coldplay25
28.01.2010., 15:59
A ... sorry, ma nije meni nocturno loš .. za gablec :)

ali nije mu mjesto u fancy restoranima zagreba da ne bi netko krivo skužio:rofl:

gordan72
28.01.2010., 16:08
ali nije mu mjesto u fancy restoranima zagreba da ne bi netko krivo skužio:rofl:
da, sorry imas pravo .. Nocturno je definitivno ovdje off-topic :)

Alexis
28.01.2010., 16:12
A ovaj novi, Bocca Marai, u Miramarskoj, u zgradi Croatije? Izgleda dobro, no kakva je hrana ne vem.

gordan72
28.01.2010., 16:16
A ovaj novi, Bocca Marai, u Miramarskoj, u zgradi Croatije? Izgleda dobro, no kakva je hrana ne vem.
Mislim da je bila "recenzija" u Globusu ili Jutarnjem .. . nije bila negativna.

Alexis
28.01.2010., 16:18
U Globusu sam to vidjela, no obzirom se recenzije kupuju, tko zna kako je u stvarnosti? Po slikama, dobro izgleda, ono nije te sram dopeljati tamo nekog izvana.

gordan72
28.01.2010., 16:22
U Globusu sam to vidjela, no obzirom se recenzije kupuju, tko zna kako je u stvarnosti? Po slikama, dobro izgleda, ono nije te sram dopeljati tamo nekog izvana.

Mislim da je u tim prigodama ljude bolje voditi na mjesta u koja inace zalazis ili imas dobru preporuku ...

Neona
28.01.2010., 18:13
Pauza je zgodna zalogajnica ,ali za "visoku" poslovnjačku zvjerad - nije.

Pauza definitivno nije zalogajnica, to kaj imaju dnevne menue nije razlog da ih se tak nazove. To je jedno od rijetkih mjesta u ZG gdje ne moram razmišljati da li kuhar ima dobar ili loš dan, da li je hrana svježa ili nekaj uvaljuju itd

OT:
Mislim da je Takenoko dobar izbor, ak si ziher da ti gosti vole japansku kuhinju. Da ti ne bi posao slučajno propao jer miceki ne jedu japanese. Možda je neki internacionalni ili bolje rečeno standardni restoran tj s takvom ponudom bolji izbor :ne zna:

German
28.01.2010., 21:30
Ako nije bitna lova (tj. firma plaća) onda Marcellino, ne možeš fulati.. :kava:

Deedy
28.01.2010., 23:55
Kakav Nocturno, kakav Mlinarica (koja ima fine gablece), žema pita za fancy mjesta.


Mano, Marcellino, Sorriso i amen.

štemajzl
29.01.2010., 07:56
Sorriso više ne.

Nisi vidio novu reklamu vani? - "PIZZA, PASTA, ĆEVAPI"

Gotov je Sorriso.

dipl.student
29.01.2010., 09:29
odfuraj ih u Esplanadu i amen!

TigerLilly
29.01.2010., 11:06
Istina je.
Ali Baltazar izbjegavam jer tamo zna biti prekočudnih ekipa.Jednom je i ganga pala dok sam bila s frendovima na večeri.
Onak : raskaputili se,skinuli kravate,crvene face,konobari padaju s nogu od dofuravanja buteljki,a kad brajo rikno gangicu birc se spraznil dok si reko "čakija".

Taj Baltazar je pravi restoran za "guzonje"- nesto blaza verzija Okrugljaka..

Ono mjesto gdje se susrecu ljigavi konobari koji su se jos komunjarskim funkcionerima uvlacili u guzicu i ostali su u vremenskoj kapsuli negdje u 80-tim..

MAlo me stvari moze iziritirati kao patronizirajuci konobari..

Hrana je osrednja..a racun me sokirao- me u Londonu u dobrim restoranima su cijene manje od onog..

Zaobici u sirokom krugu!:rolleyes:

BANANAFISH
29.01.2010., 12:35
Taj Baltazar je pravi restoran za "guzonje"- nesto blaza verzija Okrugljaka..

Ono mjesto gdje se susrecu ljigavi konobari koji su se jos komunjarskim funkcionerima uvlacili u guzicu i ostali su u vremenskoj kapsuli negdje u 80-tim..

MAlo me stvari moze iziritirati kao patronizirajuci konobari..

Hrana je osrednja..a racun me sokirao- me u Londonu u dobrim restoranima su cijene manje od onog..

Zaobici u sirokom krugu!:rolleyes:

Predloži mi neki takav restoran u Londonu, gdje je hrana bolja od Baltazara a cijene niže.
Idem uskoro a svaki put kad izaberemo neki po preporuci ili nekom guide-u osjećam mučninu kad vidim cijene, ali nisam tamo doma pa vjerojatno biram krivo.

One & only
30.01.2010., 17:01
Marcellino, ako želiš pravi finjak. Da se razumijemo, i klopa je na visini. Ako želiš nešto neformalnije a dobro, predlažem Prasac.

sparina123
01.02.2010., 20:28
a kaj fali puntijaru u gračanskoj,domaće i fino,na koncu može i hotel antunović na zg aveniji,ak je mogo mesić imat tam oproštajku kaj bi falilo austrijancima,zg na dlanu,hrana nije loša,još bi se za strance malo skulirali,pitat rezervirat najavit goste......:ne zna:jednostavno,a interijer i nije loš

la-di-da
02.02.2010., 10:54
ako žena hoće fensijanu, izbor je prilično jednostavan.

Apetit
Mano
Marcellino
Takenoko ako se zna da vole azijsko
može i Mu

ostalo su više ili manje uspješni restorančići koji teško da se mogu nazvati fensijom u svjetskom smislu.
ako hoce autohtonu hrvatsku hranu ili ugođaj, žena bi to i napisala.

gordan72
02.02.2010., 12:21
Predloži mi neki takav restoran u Londonu, gdje je hrana bolja od Baltazara a cijene niže.
Idem uskoro a svaki put kad izaberemo neki po preporuci ili nekom guide-u osjećam mučninu kad vidim cijene, ali nisam tamo doma pa vjerojatno biram krivo.
U Londonu sam prošle godine naletio na restoran Strada ...To je zapravo lanac Talijanskih restorana. Ne bih rekao da je nešto turbo fancy, ali hrana je bila ukusna (svježe povrće), a osoblje jako ljubazno.
Ovaj je bio kod Regent streeta u New Burlington Street.
link: http://www.strada.co.uk/locations#47
... ja sam narucio teletinu, a cura nesto vegetarijansko + Chianti vino.
Ukupan račun je bio nešto manje od 50 funta.

miss blondie
03.02.2010., 11:23
hvala svima na prijedlozima, no kod austrijanaca se dogodio preokret mišljenja i sad bi oni fancy restoran u centru ali sa ribljom / dalmatinskom kuhinjom! :rolleyes:

dajte jos jednom upregnite mozgove i recite da li postoji takva opcija (osim onog na uglu tesline) :s

znam da je tesko naci neko fensi smensi mjesto ali bar je onda bitno da je riba / klopa vrhunska

miss blondie
03.02.2010., 11:29
u užem izboru resotrana u centru su mi

Korčula, Karaka i Ribarski brevijar

molim na osvrt :moli:

Coldplay25
03.02.2010., 11:43
u užem izboru resotrana u centru su mi

Korčula, Karaka i Ribarski brevijar

molim na osvrt :moli:

Karaka je mislim zatvorena, a interijer i nije fancy:ne zna:

u ova dva nisam bila

ne znam šta je sa Murterom, tamo je bilo super ali ne znam jel radi još, Dubravkin put, Primošten

štemajzl
03.02.2010., 11:56
Restoran hotela As u Kraljevcu

la-di-da
03.02.2010., 12:10
riblji restorani u centru su Bota Šare na novoj vesi i preko puta njega riblji dio Baltazara koji se zove, Gašpar ili Melkior jbga nikad ne znam. FENSI.

Dubravkin put ne radi, Ribarski brevijar mi ne djeluje nesto fensi, al bi klopa trebala biti dobra. Korčula nikako nije fensi. Karaka znam da je skupa, ne znam kak izgleda unutra

dipl.student
04.02.2010., 08:48
Restoran hotela As u Kraljevcu

ili bolje receno, restoran As iznad kojeg je hotel, jer... to je prije svega jedan od najpoznatijih i najboljih ribljih restorana u ZG!

tina88
04.02.2010., 09:21
Restoran hotela As u Kraljevcu

Točnije, na Zelengaju :mig:

Dlapek
04.02.2010., 09:29
hvala svima na prijedlozima, no kod austrijanaca se dogodio preokret mišljenja i sad bi oni fancy restoran u centru ali sa ribljom / dalmatinskom kuhinjom! :rolleyes:

dajte jos jednom upregnite mozgove i recite da li postoji takva opcija (osim onog na uglu tesline) :s

znam da je tesko naci neko fensi smensi mjesto ali bar je onda bitno da je riba / klopa vrhunska

Tu igra opet Marcelino - samo se najavite.

polly
04.02.2010., 09:33
Tu igra opet Marcelino - samo se najavite.

a kaj s onim Rrrrr :misli: ma onaj prek puta importannea u veži, nemrem se sad sjetit točno kako se zove
nisam nikad bila, ali po nekim komentarima to bi dolazilo u obzir

Deedy
04.02.2010., 11:09
a kaj s onim Rrrrr :misli: ma onaj prek puta importannea u veži, nemrem se sad sjetit točno kako se zove
nisam nikad bila, ali po nekim komentarima to bi dolazilo u obzir

Rossini?

Tamo sam pjevao s klapom prije mjesecak dana, na jednoj omanjoj svadbenoj večeri.

Jako lijepo uređeno, 2 prostorije, u svakoj po 5, 6 stolova- ugodno, intimno, fensi.

Evo linka (http://www.gastronaut.hr/restoran.asp?id=1574), pa pročitajte ako vas zanima. ;)

Inače, mi kao radna snaga tamo (pjevanje), smo dobili predjelo, fine nareske i bruschette i to je bio kraj našeg gastronomljenja tu večer. :)
Konobari su odlični, nenametljivi i tihi, a konkretni. :top:



(u zadnjem pasusu linka ima riječi i o svježoj ribi- mislim da je gazda (sad već) ex od Nine Badrić)



Preporuka blondie: Angažiraj klapu u restoranu makar na kratko i rasturi strance... :D

Nego, Korčula je mjesto vrlo ukusnih jela (posebice hobotnica pod pekom uz krumpir, a kao prilog preporučam rikulu, te crni rižoto od sipe ili pak odrezak od tune na žaru)- to su im naj jela tamo.... no Korčula nije fensi mjesto. Fensi mjesto mora biti uređeno iznimno, Korčula to nije.

Kao ni ostala navedena 2 restorana. Ali su svi redom pristojni riblji restorani s dobrom klopom.
Ali nisu fensi.
(ako nisam bio dovoljno jasan, hehe)

Dlapek
04.02.2010., 11:33
a kaj s onim Rrrrr :misli: ma onaj prek puta importannea u veži, nemrem se sad sjetit točno kako se zove
nisam nikad bila, ali po nekim komentarima to bi dolazilo u obzir

Često odem u Rossini ,ali to je osrednji restač.
Niš posebno.
Imaju dobar plavac,izbor ribe ograničen,mekušci iz zamrzavanja...

polly
04.02.2010., 11:41
Često odem u Rossini ,ali to je osrednji restač.
Niš posebno.
Imaju dobar plavac,izbor ribe ograničen,mekušci iz zamrzavanja...

očito imaju dvostruka mjerila
kod stričeka koji tam ide redovno ne bi prošao oskudan izbor ni frizer

la-di-da
04.02.2010., 13:53
dobro, jesmo porodili više taj fensi riblji restoran? :)
Izbor je relativno oskudan, ne znam kaj još očekuješ, sve što je imalo biti rečeno, navedeno je u prethodnim postovima... pusti sad Rossinije i leve ulice, zna se kaj je fensi i tocka. :)

Coldplay25
04.02.2010., 14:26
dobro, jesmo porodili više taj fensi riblji restoran? :)
Izbor je relativno oskudan, ne znam kaj još očekuješ, sve što je imalo biti rečeno, navedeno je u prethodnim postovima... pusti sad Rossinije i leve ulice, zna se kaj je fensi i tocka. :)

:rofl::rofl:

točno to, neš ti austrijanaca, kao da oni nešto znaju:rofl:

iako ja smatram galo baš fancy :ne zna: iako nije isključivo riblji

mauna
04.02.2010., 14:39
očito imaju dvostruka mjerila
kod stričeka koji tam ide redovno ne bi prošao oskudan izbor ni frizer

Bila u Rossiniju prije 2 godine na svadbi sestre od zaposlenika. Restoran bio zatvoren za javnost, domaća atmosfera, ugodno, mada meni malo premračno.
A klopa tak-tak. Svi objašnjavali kako su se za tu prigodu posebno potrudili i da je klopa bila san-snova, a eto, meni se nije činilo.

Što se ribljeg restorana tiče, može i konoba Čiho, ali ta nikako nije fensi. Ni približno. Osim možda cijenom....

miss blondie
08.02.2010., 20:00
eto, stranci se sami odlučili za Brevijar :D
znaju da nije uređenjem fensi ali navodno je klopa izvrsna + imaju jake reference... tako da me živo zanima kakvi će dojmovi biti u petak

a opet, ništa neznas s njima - mogu se i sutra opet predomislit :ne zna:

Lola
08.02.2010., 21:04
Pauza definitivno nije zalogajnica, to kaj imaju dnevne menue nije razlog da ih se tak nazove. To je jedno od rijetkih mjesta u ZG gdje ne moram razmišljati da li kuhar ima dobar ili loš dan, da li je hrana svježa ili nekaj uvaljuju itd

OT:
Mislim da je Takenoko dobar izbor, ak si ziher da ti gosti vole japansku kuhinju. Da ti ne bi posao slučajno propao jer miceki ne jedu japanese. Možda je neki internacionalni ili bolje rečeno standardni restoran tj s takvom ponudom bolji izbor :ne zna:
meni je ta pauza bila bezveze. narucila sam neki vok s kozicama, unutra je trebalo biti i cherry poma, pitala sam jesu li i one przene, jer ne volim sirove, rekli da jesu. nisu bile, nista nije bilo przeno, kozice su bile tak. deckovi njoki su bili oni najlosiji iz frizidera u ducanu. never more, rece gavran.
a takenoko nije iskljucivo japanski, nego fusion:mig: