PDA

View Full Version : Foto događaji

stranice : [1] 2 3 4

dile
04.02.2010., 00:19
Vrijeme je da se otvori zasebna tema za najave i komentiranje foto događaja. Nastavlja se na stari thread Druženja, Meetinzi I Dogadjaji (http://www.forum.hr/showthread.php?t=180966) gdje su događaji vremenom potisnuti u drugi plan.

Dakle, o izložbama, sajmovima i ostalim foto događajima... najave, kometari

Ivan Bajlo
04.02.2010., 15:13
dakle službena najava glede fotosajama

Šesti fotosajam (http://www.svijetfotografije.com/hrv/fotosajam/6/) održati će se u subotu 13. 3. 2010. u vremenu od 10:00 do 16:00 u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, Ulica grada Vukovara 68 u Zagrebu. Cijena ulaznice je 10 kuna.

Predavanja i prezentacije održati će se u maloj dvorani POU koja ima 200 sjedećih mjesta.

10:30 - 12:00 - Predavanje o osnovama fotografije "Zašto su mi fotke mutne/koma", predavači profesionalni fotografi Jadranko Begić i Timor Šatara pokazat će najčešće greške fotografa početnika, a polaznici predavanja će moći postavljati pitanja te u praktičnom dijelu dobiti komentare svojih fotografija.

12:30 - 13:30 - Predavanje o objektivima profesora Vladimira Šimunića, koji će korisnim savjetima objasniti podjele i vrste objektiva, žarišne duljine, blende, ali i praktičnu primjenu različitih objektiva na različitim snimanjima.

14:00 - 15:30 - Radionica "Akt fotografija'', pod vodstvom profesionalnog fotografa Marka Vrdoljaka. Uz upotrebu profesionalne rasvjete polaznici predavanja imat će priliku upoznati proces fotografiranja nagog ženskog tijela, te naučenu teoriju primjeniti u djelo sami fotografirajući nagi model.
Ulaz i izlaz na predavanja su slobodni, pa ni prethodna najava nije potrebna. Ako i zakasnite na početak, slobodno uđite, nećete biti kažnjeni.

Zahvaljujemo Jadranku Begiću i Timoru Šatari, ekipi iz CahayaBox za pomoć pri organizaciji predavanja.

CrniDjuro
05.02.2010., 09:41
komentar: tužan sam kaj nebu bilo štefice ovaj put :( ja bi nju za neslužbeno službenu maskotu sajma :zubo:

Ivan Bajlo
08.02.2010., 14:08
ako je nekom usput neka ovu subotu oko 10 bude ispred POU, već sam imao jedan poziv pa ne bi začudilo da skupi više ljudi tamo... :rolleyes:

prošle godine je tako netko iz Austrije (!) došao u srijedu ili četvrtak mjesec dana ranije! :eek:

zato bolje da ponovim FOTOSAJAM je 13. 3. ili 13. ožujka odnosno IDUĆI MJESEC!

mljac1
08.02.2010., 15:11
prošle godine je tako netko iz Austrije (!) došao u srijedu ili četvrtak mjesec dana ranije! :eek:

Optiiiiiiiiiiiiiiii!!! Da čujemo istinu... :zubo:

Pharmacist's Daughter
08.02.2010., 15:35
Optiiiiiiiiiiiiiiii!!! Da čujemo istinu... :zubo:

ahahhahahahahhaha :s

OPTi Mystic
08.02.2010., 15:51
nisam ja :zubo:

rinnci
03.04.2010., 20:49
U cilju promoviranja fotografske kulture, Organ Vida organizira drugi po redu festival fotografije u Zagrebu. Kako je ovo proljetni festival, i njegova tema je prikladna, a to je POKRET. Budite kreativni, duhoviti, nepredvidljivi i dopustite si maksimalnu slobodu u pristupu tematike. Najbolje fotografije bit će izložene na samom festivalu, a kasnije će izložba krenuti na turneju po hrvatskim gradovima.

Uvjeti natječaja:

Natječaj je otvoren za sve amaterske i profesionalne fotografe. Primaju se fotografije načinjene digitalnom ili analognom tehnikom, kolor i crno-bijele. Pokrenite se zajedno s proljećem i pošaljete fotografije na natječaj putem web stranice http://www.organvida.com odnosno submission forme (http://www.organvida.com/index.php?option=com_rsform&Itemid=7&lang=hr) gdje trebate popuniti aplikacijsku formu sa svojim podacima i životopisom te poslati do tri fotografije na zadanu temu. Fotografije pošaljite kao .jpg datoteku, s 900 px po dužoj stranici. Autori odabranih fotografija bit će o svemu pravovremeno obaviješteni zajedno s uputama kako pripremiti fotografiju za ispis.

Natječaj traje do 24.04.2010. dok će se jednodnevni proljetni festival održati 15. svibnja 2010. u prostorijama kluba SC u Zagrebu - u suradnji sa Kulturom promjene SC-a i pod generalnim sponzorstvom EPSON Hrvatska.

Više o natječaju na http://www.organvida.com (http://www.organvida.com/)

LP

rinnci
23.04.2010., 12:14
Poštovani,

obavještavamo Vas da je do završetka natječaja ˝POKRET˝ preostalo još samo 2 dana. Natječaj traje još cijelu subotu, 24.04.2010. do ponoci.
Ovim putem Vas pozivamo da se uključite i sudjelujete prijavom svojih radova.
Sve detalje o propozicijama natječaja možete pronaći na službenoj web stranici www.organvida.com.
Podatke o sebi i do tri fotografije moguće je poslati putem submission forme za slanje.

Za 2. festival fotografije Organ Vida koji će se održati 15.05.2010. u suradnji s Kulturom promjene SC, pripremili smo za vas bogati program.
Uz veliku izložbu najboljih fotografija koja je od ove godine dobila i internacionalni karakter, na festivalu ćete moći poslušati zanimljiva predavanja
naših gostiju iz redakcije časopisa za kulturu fotografije ReFoto, a za 10 najsretnijih kandidata organiziramo besplatne fotografske radionice: snimanje
studijskom rasvjetom by Cahayabox, obradu fotografije by Tomislav Dolenec i ispis fotografija by EPSON.
Prema glasovima posjetitelja nagraditi ćemo i tri najbolje fotografije s postava, a nagrade ustupaju Lomography Croatia, PLAN B i ReFoto.

T-portal će medijski popratiti festival fotografije cjelodnevnim snimanjem događaja i njegovog emitiranja uživo odnosno live-streaminga na svojim
web stranicama http://www.tportal.hr kao i stranicama http://www.organvida.com
Dobru zabavu omogućiti će i zvuci DJ-a Mayo i hRWO E.

Svojim sponzorstvom i sposobnostima ovom festivalu pomažu i udruga Treće mjesto, Svijet fotografije, Ptičica, Praxis i A3 Format.

Sretno i puno uspjeha!

S poštovanjem,

Organ Vida tim
info@organvida.com
www.organvida.com

babaSkolacima
13.06.2010., 13:58
Evo konačno nešto zanimljivo i u Rijeci:

Rijeka Foto Festival 2010 - program:

17. 6. - 5. 7. 2010., Mali salon, izložba - Fotografije iz kolekcije Marino Cettina

30. 6. – 31. 8. 2010., Muzej grada Rijeke, izložba - Riječki fotografi 1950.- 1980.
Iz fotografske zbirke Muzeja grada Rijeke

01. 7. – 14. 8. 2010., MMSU, izložba - Legendary Lee Miller

2. i 3. 7. 2010., Gradska Vijećnica, STRUČNA PREDAVANJA - FOTOGRAFIJA, Michael Diemar iz londonske galerije Diemar/Noble Photography održat će dvodnevna predavanja o svim aspektima fotografije od njenog početka 1839 do danas. U sklopu seminara Antony Penrose održat će predavanje o Lee Miller. Kotizacija: 50 kn. Broj sudionika je ograničen.

8. 7. - 10. 8. 2010., izložba Marcus Doyle, Noćna fotografija, Mali salon, otvorenje u 20 sati

9. i 10. 7. Marcus Doyle, radionica s naglaskom na noćnoj fotografiji (15 sudionika). Kotizacija: 300 kn.

Prijave za seminar i radionicu: mmsu@mmsu.hr,, 051 49 26 18

http://www.mmsu.hr/Default.aspx?art=245&sec=2

Usput, čujem da je ovu subotu bio održan nekakav "Photo buvljak" u Filodramatici, je bio tko?

StetoCina
15.06.2010., 00:46
FOTOMARATON je opet u gradu! :)

Više na www.fotomaraton.hr ili na facebook-u!!!

No zabilježite si 11.9.2010. za sudjelovanje ;)

idač
15.06.2010., 18:09
izložba fotografija - Oko Amatera

1.7. 2010. u CroArt photo studiu. 19:30 sati!

link (http://oko-amatera.com/) na stranicu

zippo-zgb
30.06.2010., 19:52
http://www.hufo.hr/vijesti/42-vijesti/76-picture-this-summer-bbq-party.html

Svi se sjećate prvog "PICTURE THIS" party-a koji smo za Vas organizirali početkom 2010. godine u zagrebačkom klubu Saloon, na kojem se skupilo preko 400 fotografa i zaljubljenika u fotografiju.

Sada, prije ljeta i odlazaka na more, Hrvatska udruga fotografa 04.07.2010. u 13h za Vas organizira "PICTURE THIS SUMMER BBQ" party !!!

Tom prigodom HUF Vas časti BESPLATNIM roštiljem i pivom u restoranu TAPAS, Radnička 57 u Zagrebu. (vidi kartu niže)

Kako bi prisustvovali ovom događaju potrebno je samo sa sobom ponijeti FOTOAPARAT!!!

Dandelion_seed
18.07.2010., 00:02
Scott Kelby’s Third Annual Worldwide Photo Walk

U Hrvatskoj, na Krku, u gradu Krku :D u subotu, 24. srpnja 2010.

Svi detalji, info i registracija na

http://worldwidephotowalk.com/walk/krk-primorsko-goranska-hrvatska/

Surgeon
18.07.2010., 17:52
Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u fotografskoj radionici koju organiziraju portal Ptičica (http://pticica.gorila.hr/) i Cahayabox (http://www.cahayabox.net/).

Radionica je besplatna i održat će se u srijedu, 28.07.2010., u sklopu Motovun Film Festivala 12 uz stručno vodstvo Cahayabox tima. Tema radionice je ˝Filmski portret˝. Najsretnijih 10 kandidata koje nasumce izvučemo imat će priliku poslušati predavanje i sudjelovati u ovoj radionici te uz profesionalnu studijsku rasvjetu naučiti kako snimiti klasičan portret filmske dive.

Uz modele moći će se snimati i neke od naših poznatih glumaca i uz pomoć njih oživjeti i rekonstruirati neku od poznatih filmskih scena. Radionica će se odvijati na ulicama Motovuna s početkom u 17 sati.

Prijavite se i uživajte na Motovun film festivalu u srcu Istre. :top:

Prijave na LINK (http://www.cahayabox.net/2010/07/16/natjecaj-za-foto-radionicu-u-motovunu/).

DiscoDave
19.08.2010., 09:57
Bok, iako većina već zna, u Zagrebu se 11.9.2010. održava Fotomaraton.
Prijavite se na http://www.fotomaraton.hr/ i dobrodošli.

dnohla vopi
19.08.2010., 10:03
sve to super, ak nadem jos 2-3 jednako bolesna frajera da cijeli dan trckaraju samnom po gradu cu se i prijavit, ali zasto pobogu jednu fotku doniram dm-u?

sve fotografije ostaju u vlasništvu natjecatelja, ali prijavom natjecatelj dopušta da se fotografije koriste u promotivne svrhe Fotomaratona, a udruga Fotomaraton se obvezuje da fotografije natjecatelja neće koristiti u komercijalne svrhe.
fotografije nastale prema jednoj temi, koja će biti označena, će moći biti korištene bez naknade autoru fotografije/natjecatelju od strane dm – drogerie markt d.o.o. koji će moći koristiti fotografije u svoje promotivne svrhe.

CrniDjuro
19.08.2010., 10:08
..uvjeti sponzorstva...:ne zna:

DiscoDave
19.08.2010., 10:08
Meni bi bilo drago :top: i nebi mi smetalo da moja fotka bude na reklami trgovačkog lanca... :ne zna:

dnohla vopi
19.08.2010., 10:11
..uvjeti sponzorstva...:ne zna:

sto bi bilo ok da nema kotizacije

Meni bi bilo drago :top: i nebi mi smetalo da moja fotka bude na reklami trgovačkog lanca... :ne zna:

i meni bi bilo drago da moja fotka bude na reklami trgovackog lanca. al sigurno ju ne bi dao dzabe, tj. jos i platio za mogucnost da mi fotka bude na reklami trgovackog lanca.

sve mi se cini da ce to bit jedan vrlo preeksponiran frejm...

opcenito za ideju i trud u realizaciji :top:

tupogled
19.08.2010., 10:12
Murphyjev zakon - prije fotonatječaja na kojem si mislio sudjelovati, pokvarit će ti se fotoaparat. :facepalm:

DiscoDave
19.08.2010., 10:14
A da posudiš nešto?

rh4ps0dy
19.08.2010., 10:14
Prijavljena, još moram uplatiti, idem se šetati i možda kaj ulovim, bitno je sudjelovati. :D

tupogled
19.08.2010., 10:16
A da posudiš nešto?Tko zna što se nenadanog može dogodit na fotoamaratonu. Ne bih riskirao s tuđom opremom....

CrniDjuro
19.08.2010., 10:18

..iskreno rečeno, ak nakon svega financije budu na nuli, puna šaka brade :)
(a za uvjete DM sponzorstva kinjiš mamurnog :D koji je kriv jer nije upotrijebio svoje muške osobine kad je trebalo :rofl: )

DiscoDave
19.08.2010., 10:20

i meni bi bilo drago da moja fotka bude na reklami trgovackog lanca. al sigurno ju ne bi dao dzabe, tj. jos i platio za mogucnost da mi fotka bude na reklami trgovackog lanca.

sve mi se cini da ce to bit jedan vrlo preeksponiran frejm...

opcenito za ideju i trud u realizaciji :top:

Kotizacija je, vjeruj mi, minimalna.

S druge strane između tebe i trgovačkog lanca stoji reklamna agencija koja bulk nađe fotke i pobere gro love. Na žalost u tom slučaju si samo autor jedne od milijun fotki koje ta agencija kupuje za dolar dva. Tak da ti ovo dođe ko besplatna reklama. Možda se nekom svidi pa te angažira za nešto konkretno :mig:

dr. Killpatient
19.08.2010., 10:21
Ljudi, ne prijavljujte se, ja hoću dobiti K-7 :azdaja:

rh4ps0dy
19.08.2010., 10:23
Ljudi, ne prijavljujte se, ja hoću dobiti K-7 :azdaja:

No, no, prodam ti ga ja za siću dok tamo rasturim sa svojim 4:3 umjetničkim djelima. :rofl:

DiscoDave
19.08.2010., 10:24
Tko zna što se nenadanog može dogodit na fotoamaratonu. Ne bih riskirao s tuđom opremom....

fora je u maštovitosti. ne nužno u skupoj opremi

hrvoje_fila
19.08.2010., 10:27
..iskreno rečeno, ak nakon svega financije budu na nuli, puna šaka brade :)
(a za uvjete DM sponzorstva kinjiš mamurnog :D koji je kriv jer nije upotrijebio svoje muške osobine kad je trebalo :rofl: )

Ak se ne varam sve fotke će biti printane i dane nakon izložbe autorima t.d. sa ovom jednom fotkom (kakva god bila) zapravo otplaćujete printanje vaših fotki - kotizacija će otići na druge troškove. Alternativa: samo manji dio fotki printat (pa bi svatko možda dobil jednu) pa ne bi bilo sponzorske teme (kao prošli fotomaraton) :mig:

DiscoDave
19.08.2010., 10:39
Ak se ne varam sve fotke će biti printane i dane nakon izložbe autorima t.d. sa ovom jednom fotkom (kakva god bila) zapravo otplaćujete printanje vaših fotki - kotizacija će otići na druge troškove. Alternativa: samo manji dio fotki printat (pa bi svatko možda dobil jednu) pa ne bi bilo sponzorske teme (kao prošli fotomaraton) :mig:

na kojem je otišla α900?

hrvoje_fila
19.08.2010., 10:58
na kojem je otišla α900?
Neki sony je bio nagrada, ali neznam točno koji model - ne sećam se niti se razmem u njihove modele :zubo:

elkarrde
19.08.2010., 11:08
na kojem je otišla α900?
nope, alpha 900 je bila samo prezentirana, ne i poklonjena, bar kolko se ja sjećam...

(ispravite me ak sam pogrešno zapamtio)

Pomalo_zbunjen
19.08.2010., 11:18
nope, alpha 900 je bila samo prezentirana, ne i poklonjena, bar kolko se ja sjećam...

na prvom fotomaratonu je bila nagrada alpha kolko se ja sjećam....

al nažalost je bilo dosta zamjerki na tranparentnost ocjenjivanja i kriterije ocjenjivanja:-(

sjećam se da je najviše pohvala po mišlejnju sudionika dobio Krešica ... (fotkao sa fisheyom)... a nagradu je dobio neki prijatelj od jednog od organizatora (rečeno na dodjeli)....

i nisu se nikad na kraju mogle vidjet sve prispjele fotke.

na drugom sam odustao na pola :rolleyes::rolleyes: bilo pakleeeno sparno

općenito... organizacija je i na prvom i drugom bila jako dobra i kapa dole ljudima koji su radili...
sponzorstva su uvijek teško nabavljiva... al kolko vidim ove godine ima ih podosta i to daje dodatnu čar.... od nagrada , popratnih stvari, izložbe i sl.
na 2. fotomaratonu je malo zakazao marketing po mojem...

samo da ove godine i ocjenjivanje najboljih fotki bude transparetno.. i sve 5:top:

Ipanema
19.08.2010., 11:20
Fotomaraton je ove godina faca najveća :cerek:

Izložba u MSU :s

croreiki
19.08.2010., 11:23
meh , FOTOmaratoni , FOTOpive , FOTOšetnje , stvarno geekovski sve to skupa.

DiscoDave
19.08.2010., 11:28

poklonjena...

CrniDjuro
19.08.2010., 11:28

ma neeeeee :eek: :eek: :rofl:

DiscoDave
19.08.2010., 11:36
Fotomaraton je ove godina faca najveća :cerek:

Izložba u MSU :s

:top: je.. svaka mu čast

rh4ps0dy
19.08.2010., 11:45

Ma jelda, ko da smo neki amaterski FOTOgrafi. :zubo:

dnohla vopi
19.08.2010., 11:55
Kotizacija je, vjeruj mi, minimalna.

S druge strane između tebe i trgovačkog lanca stoji reklamna agencija koja bulk nađe fotke i pobere gro love. Na žalost u tom slučaju si samo autor jedne od milijun fotki koje ta agencija kupuje za dolar dva. Tak da ti ovo dođe ko besplatna reklama. Možda se nekom svidi pa te angažira za nešto konkretno :mig:

gle, reci ok - mi smo morali to ukljucit inace nas ne bi sponzorirali, kome se ne svida nek spali fotku i pomoz-bog. al nemoj mi prodavat ovakve price za malu djecu...

elkarrde
19.08.2010., 12:16
sjećam se da je najviše pohvala po mišlejnju sudionika dobio Krešica ... (fotkao sa fisheyom)i to cirkularnim fišem. :top:

elkarrde
19.08.2010., 12:17
poklonjena...
oh. kvragu, zaš nisam to znao prije. :zubo:

DiscoDave
19.08.2010., 12:30
gle, reci ok - mi smo morali to ukljucit inace nas ne bi sponzorirali, kome se ne svida nek spali fotku i pomoz-bog. al nemoj mi prodavat ovakve price za malu djecu...

Ma kužim ja tebe što se tiče bombardiranosti reklamama i stavu da i to možda ide u reklamne svrhe i da čak i ako ispadne super super fotka i odaberu baš nju od stotina fotki na žalost neće biti direktnog financijskog benefita za tebe.

No ne kužim stav - radije ću spržiti fotku i smanjiti šansu da pobijedim nego pokušati napraviti što bolju, jer je netko drugi ima pravo koristiti a da mi posebno ne plati...

(vanitiy IMHO - bez "prodavanja priče" jer u letu čak i 20tak drugih tema upravo ta fotka će biti studijske kvalitete te neprocjenjive umjetničke vrijednosti što ima značajan financijski impact (uz to bolja i od stotina fotki ostalih natjecatelja). a ti shvati kakogod, al javi se nakon što vidiš fotke drugih sudionika te teme - a da, i ja sam alergičan kad mi u banci uvaljuju da potpišem papir kojim dozvoljavam korištenje podataka u reklamne svrhe banci... halo?)

Ipak ovo je prije svega zabava i super što smo dobili MSU i super što imamo nagrade i super što je to tu u Zagrebu. Cilj je da se svi dobro provedu, a naravno jedna je glavna nagrada.

Kaj da ja velim kao suorganizator nemam se pravo natjecati - šteta.

Francesca
19.08.2010., 12:35
a kaj ste vi u stanju baš sve zakomplicirati
:rolleyes:

tko hoće ići pod ovim uvjetima neka ide, tko neće ne mora i bok

DNx
19.08.2010., 12:37
to je dnohla još nabrijan od copyright teme... :zubo:

DiscoDave
19.08.2010., 12:39
a kaj ste vi u stanju baš sve zakomplicirati
:rolleyes:

tko hoće ići pod ovim uvjetima neka ide, tko neće ne mora i bok

:top:

dnohla vopi
19.08.2010., 12:40
a dobro, uvijek postoje dva nacina da se neke stvari nauce...

Francesca
19.08.2010., 12:43
to he dnohla još nabrijan od copyright teme... :zubo:

izgleda :zubo:

a dobro, uvijek postoje dva nacina da se neke stvari nauce...

ma gle, ja sam sigurna da ti neke stvari promatraš drugačijim očima od nas jer si profi i to je ok, ali ti zaboravljaš da smo mi amateri ;)

rh4ps0dy
19.08.2010., 12:46
Fran, jel se vidimo? :)

macka
19.08.2010., 12:50
pocinje u 10h, a do kad traje? :)

tupogled
19.08.2010., 12:52
fora je u maštovitosti. ne nužno u skupoj opremiMa super, dođem onda s kamerom obskurom.... Uostalom, gdje sam ja to spominjao skupu opremu? :misli:

dnohla vopi
19.08.2010., 12:53
izgleda :zubo:

ma gle, ja sam sigurna da ti neke stvari promatraš drugačijim očima od nas jer si profi i to je ok, ali ti zaboravljaš da smo mi amateri ;)

amateri ili ne, dm ne trazi ta prava zato sto mu ne trebaju i jer fotke ne misle koristit. a za sto ih koriste? za promociju svojih proizvoda. na kojima zaraduju. a tvoj udio u toj zaradi koju ce oni ostvarit na tvojoj fotki, e njega si se odrekla...

a pogotovo me smeta kad takav natjecaj ne organizira dm, pa znas na cemu si, nego neka fotografska udruga koja bi se prva trebala zalagat za prava fotografa i radit na dizanju svjesnosti o vaznosti autorskih prava.

i onda jos netko iz te iste udruge dode tu i pocne prodavat pricu o slikanju za potpis, microstock fotkama i neznam cemu, dakle pocne prodavat istu pricu koju ti prodaje svaki urednik ili covjek iz marketinga koji te zeli preveslat. meni je to osobno odvratno...

kao sto rekoh, fotomaraton kao ideja mi je super, nije mi nikakav problem platiti kotizaciju i vjerojatno cu sudjelovat, ali daj bar onda nemoj radit budalu od mene s tim nekim pricicama...

rh4ps0dy
19.08.2010., 12:54
Mislim da do 18:30, tak bar na fejsu piše. :D

Francesca
19.08.2010., 12:56
Fran, jel se vidimo? :)

ak bum mogla doći ;) onda ću pomagati kao volonter, sudjelovala ne bum

macka
19.08.2010., 13:48
Mislim da do 18:30, tak bar na fejsu piše. :D

thanks... rado bih sudjelovala, ali imam neke obveze na taj dan pa gledam mogu li sve zgurati :D

mamurni
19.08.2010., 20:59
.(a za uvjete DM sponzorstva kinjiš mamurnog :D koji je kriv jer nije upotrijebio svoje muške osobine kad je trebalo :rofl: )
khm........ krenuli smo sa: Pa mi bi da vi idete u 3 trgovine i slikate teme....
........ nakon upotrebe muških osobna je bilo: Ajmo onda tu jednu trgovinu i možemo Vam dofurati eko sokove i neke energetske štangice/pločice/whatever....

CrniDjuro
19.08.2010., 21:02
...teta iz DMa i "energetska štangica", ha? :D

mamurni
19.08.2010., 21:08
amateri ili ne, dm ne trazi ta prava zato sto mu ne trebaju i jer fotke ne misle koristit. a za sto ih koriste? za promociju svojih proizvoda. na kojima zaraduju. a tvoj udio u toj zaradi koju ce oni ostvarit na tvojoj fotki, e njega si se odrekla...

a pogotovo me smeta kad takav natjecaj ne organizira dm, pa znas na cemu si, nego neka fotografska udruga koja bi se prva trebala zalagat za prava fotografa i radit na dizanju svjesnosti o vaznosti autorskih prava.

i onda jos netko iz te iste udruge dode tu i pocne prodavat pricu o slikanju za potpis, microstock fotkama i neznam cemu, dakle pocne prodavat istu pricu koju ti prodaje svaki urednik ili covjek iz marketinga koji te zeli preveslat. meni je to osobno odvratno...

kao sto rekoh, fotomaraton kao ideja mi je super, nije mi nikakav problem platiti kotizaciju i vjerojatno cu sudjelovat, ali daj bar onda nemoj radit budalu od mene s tim nekim pricicama...

Možda mogu pomoći..mislim bio sam na sastanku......

Dakle, priča je takva da je DM korporacija koja jednostavno kaže "What's in it for me?"

Što se tiče te jedne fotke, ljudi iz DM-a su jako prijatni i rekli su da bi oni to MOŽDA koristili u reklamne svrhe ako mogu.
Svakako smo to stavili u Disclaimer i u pravila kako bismo imali tu mogućnost.

Eto to je to, nije priča nego je tak. Fotomaraton je u biti ipak natjecanje i ima neka pravila.
Nadam se da će te nam doći u što većem broju pa da se fino družimo svi :top: :D

mamurni
19.08.2010., 21:10
...teta iz DMa i "energetska štangica", ha? :D

još da Elipso uleti kao sponzor i pokloni vešmašinu? puna šaka... :rofl::rofl::rofl:

CrniDjuro
19.08.2010., 21:18
još da Elipso uleti kao sponzor i pokloni vešmašinu? puna šaka... :rofl::rofl::rofl:

eeeee :D :D

StetoCina
19.08.2010., 22:09
na prvom fotomaratonu je bila nagrada alpha kolko se ja sjećam....

al nažalost je bilo dosta zamjerki na tranparentnost ocjenjivanja i kriterije ocjenjivanja:-(

sjećam se da je najviše pohvala po mišlejnju sudionika dobio Krešica ... (fotkao sa fisheyom)... a nagradu je dobio neki prijatelj od jednog od organizatora (rečeno na dodjeli)....

i nisu se nikad na kraju mogle vidjet sve prispjele fotke.

na drugom sam odustao na pola :rolleyes::rolleyes: bilo pakleeeno sparno

općenito... organizacija je i na prvom i drugom bila jako dobra i kapa dole ljudima koji su radili...
sponzorstva su uvijek teško nabavljiva... al kolko vidim ove godine ima ih podosta i to daje dodatnu čar.... od nagrada , popratnih stvari, izložbe i sl.
na 2. fotomaratonu je malo zakazao marketing po mojem...

samo da ove godine i ocjenjivanje najboljih fotki bude transparetno.. i sve 5:top:

ehej :)

dakle bice sve puno transparentnije nego prije, uci se na greskama...ne vezano za to da nisam htio da sve bude transparentno vec nesto sasvim drugo.

nego, onaj pobjednik nije bio moj prijatelj :D nego sam ja rekao da mi je posebno drago sto je pobjednik fotkao sa filmom, dakle nije imao digitalac...i to se protumacilo kao da mi je on frend...ko da se netko igrao pokvarenog telefona.

i da, ove godine cemo objaviti ocjene i sve...a to kaj nisu sve fotke bile prikazane na prvom...cijelu noc smo postavljali fotke i nismo stigli sve postaviti :(

inale krešica je imao simpa fotke meni osobno, ali fisheye se nije nimalo svidio žiriju, jer su rekli, ako makneš fisheye onda ti ostaje fotka koja je obična, a poanta fotomaratona je da ne pobjedi netko tko ima neki posebni objektiv ili skupu opremu vec netko tko je iber maštovit :)

eto toliko od mene za sada :)

gitarastra
19.08.2010., 23:01
sretno svima;)

mislavf
20.08.2010., 07:37

Vidis kako batina ima dva kraja.

vallay
20.08.2010., 11:15
:(

ne vjerujem da cu moc ic... deveti mjesec = ispit i dva usmena; sto nebi bilo tak scary da ne moram naucit sve to predobro :(

Pharmacist's Daughter
20.08.2010., 12:11
ja bi dosla al nemam di prenocit (osim kolodvora :rofl: )
rijecani?

mamurni
20.08.2010., 12:40
rijecani?

A kod File? :D

Francesca
20.08.2010., 13:25
rijecani?

možeš kod mene spavati, imam mjesta za dvoje
al dobivate madrac na napuhavanje u dnevnom boravku ;)
možete i petak i subotu a i dulje ak hoćete
:)

Pharmacist's Daughter
20.08.2010., 16:22
A kod File? :D
on jedva da ima mjesta za sebe :rofl:
:)
tnx, svasta se desava tog dana tako da nisam 100% sigurna. i jos cu vidit dal bi tko isao

Francesca
20.08.2010., 17:06
tnx, svasta se desava tog dana tako da nisam 100% sigurna. i jos cu vidit dal bi tko isao

nema frke, izvidi pa javi, ponuda stoji ;)

*_spike
20.08.2010., 19:02
idem i ja. :lux:

Pharmacist's Daughter
20.08.2010., 19:18
idem i ja. :lux:

onda ja ne dodjem :D

*_spike
20.08.2010., 19:21
što manje konkurencije, to bolje. :D

WENZE
22.08.2010., 20:32
rijecani?Mogli bi nešto iskombinirat. :cerek:

:)Primaš i mene? :raspa:

Francesca
22.08.2010., 21:28
na raspolaganju vam je jedan madrac na napuhavanje za dvije osobe pa ak ćete spat u istom krevetu - fine with me :)

ivanah
22.08.2010., 21:36
PD, Wenze, ima i kod mene mjesta, ja imam i krevet :)

Pharmacist's Daughter
22.08.2010., 21:37
na raspolaganju vam je jedan madrac na napuhavanje za dvije osobe pa ak ćete spat u istom krevetu - fine with me :)

ako nam se posreci beba ide tebi :cerek: :rofl:

tnx ivanah :)

WENZE
22.08.2010., 21:47
na raspolaganju vam je jedan madrac na napuhavanje za dvije osobe pa ak ćete spat u istom krevetu - fine with me :)Dogovorili smo seks već prije pa nije bed. :zubo:

PD, Wenze, ima i kod mene mjesta, ja imam i krevet :)Aaaa. Kul. Fala. :)

Ja kombiniram ić kod frenda, al će on bit gore kad počne faks i ne zna kad je to točno. Tako da mi odgovaraju druge opcije.

Francesca
22.08.2010., 21:48
ako nam se posreci beba ide tebi :cerek: :rofl:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Francesca
22.08.2010., 21:49
Dogovorili smo seks već prije pa nije bed. :zubo:

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Pharmacist's Daughter
22.08.2010., 21:50
fran ti ces umrijet od smijeha :D

WENZE
22.08.2010., 21:53
Sigurno misli da je zajebancija. kopiraj moj PM od neki dan. :zubo:

Na ćet, jer će doć Kiki.

I dile naravno :zubo:

Francesca
22.08.2010., 22:13
fran ti ces umrijet od smijeha :D

upiškit ću se :rofl:

hrvoje_fila
22.08.2010., 22:22
Jel stane i treći na taj krevet - podnosi li dost opterećenja da ne pukne usred akcije? - to bi nam omelo penetraciju...ovaj....koncentraciju
:D

Francesca
22.08.2010., 22:29
Jel stane i treći na taj krevet - podnosi li dost opterećenja da ne pukne usred akcije? - to bi nam omelo penetraciju...ovaj....koncentraciju

a kam se ti pak stalno rivaš????

:rofl:

moram pročitati specifikaciju proizvođača :raspa:

mamurni
22.08.2010., 23:35
a kam se ti pak stalno rivaš????

:rofl:

Znaš kaj vele za pesa koji non stop laje, jelda? :rofl::rofl::rofl:

Francesca
22.08.2010., 23:37
Znaš kaj vele za pesa koji non stop laje, jelda? :rofl::rofl::rofl:

yeah

daljnja raspava je na chatu ;)

_MK_
29.08.2010., 12:46
Razmišljam da se prijavim... Kada je zadnji dan prijave?

hrvoje_fila
29.08.2010., 13:25
Razmišljam da se prijavim... Kada je zadnji dan prijave?

http://www.fotomaraton.hr/?page_id=145
:top:

_MK_
29.08.2010., 13:27
A jesam glup :facepalm:

OK, to je taman da se vidi vremenska prognoza :zubo:

PrittPen
02.09.2010., 15:52
i ja razmišljam :D to mi je taman dan nakon šta predam mapu za diplomski pa da "proslavim" :D

xjointx
02.09.2010., 16:00
Želim ići, a ne moguuuu :tuzni: Da je barem ovaj vikend...

dr. Killpatient
03.09.2010., 15:25
Prijavljen pod rednim brojem 146 :mirko:

mamurni
04.09.2010., 16:47
A jesi platil? :D

dr. Killpatient
05.09.2010., 00:16
Nisam, polako :D

_MK_
05.09.2010., 23:29
Ja čekam zadnji dan, po običaju...

mamurni
06.09.2010., 20:24
Nisam, polako :D

Sam ti daj polako, znaš da se prijave zatvaraju na broju 250.....uplaćenih.... :D

Bit će nam drago ako ništa drugo da nas posjetiš :D

rh4ps0dy
06.09.2010., 20:29
Meni potvrda o plaćanju već čuči u torbi. :zubo: Usput, prognoza zasad pokazuje oblake, ko zna kak bu, al valjda nekih grozomornih pljuskova ne bude.

StetoCina
07.09.2010., 01:28
ja na svom prvom fotomaratonu bio po kisi i nije mi smetalo previse, ok imao sam nekog da mi drzi kisobran :zubo:

ali di gledas vrijeme, meni na meteo.hr veli da bu ok :s

_MK_
07.09.2010., 11:21
Prekjučer je bila nacrtana kiša, jučer sunce, a danas su predviđeni oblaci :D

Francesca
07.09.2010., 12:07
nešto od toga će biti :D

Piécette
07.09.2010., 12:53
Znate li možda kada će se održati idući fotomaraton?

mamurni
07.09.2010., 14:02
Ako bog da ( a dat će :D ), na proljeće i to analogni :D

_MK_
07.09.2010., 16:18
S čak pet sudionika? :P

rh4ps0dy
07.09.2010., 17:48
Joj, pa analogije barem ima i po 20tak kuna. :zubo:

Ak stvarno bude, I'm in. :D Svaka izlika za slušanje shuttera na analogiji je dobra. :cerek:

_MK_
07.09.2010., 18:01
Dođem ja sa svojim Zorkijem, ako nije zahrđao :D

elkarrde
08.09.2010., 11:25
S čak pet sudionika? :P
tolko bi ih došlo samo samnom - iako bi za tolku količinu ljudi morao dolaziti s dva auta. :flop:

mljac1
09.09.2010., 20:28
Ajd da najavimo i Fotosajam (http://www.svijetfotografije.com/hrv/fotosajam/7/press/), subota 16.10.2010, 10-16h :)

Francesca
09.09.2010., 22:25
za ovaj moram izmisliti nove nosive kolačiće :zubo:

sva sreća pa mi stiže ovo http://www.amazon.com/Golden-Book-Chocolate-Great-Recipes/dp/0764161571
pa neće biti problema, osim što izabrati :zubo:

mljac1
09.09.2010., 23:04
za ovaj moram izmisliti nove nosive kolačiće :zubo:

sva sreća pa mi stiže ovo http://www.amazon.com/Golden-Book-Chocolate-Great-Recipes/dp/0764161571
pa neće biti problema, osim što izabrati :zubo:...

... i osigurati barem dva nosača... :zubo:

:klopa:

Francesca
09.09.2010., 23:22
hihihihi

Edit: ubit će me Dile zbog chata a Kiki će mi spičit karton iako nemre :zubo:

idač
10.09.2010., 00:05
možda i ja dođem na fotosajam :zubo:
jel to neka tradicija nosit kolače? čini mi se da je prošli put vallay došla s čupavcima, pa da se znam pripremit :p

_MK_
10.09.2010., 00:10
Maraton preskačem zbog najavljene kišurdače, ali na sajam dođem ako bude kolača :zubo:

Inače, ima tamo kakvih popusta?

Francesca
10.09.2010., 00:14
jel to neka tradicija nosit kolače? čini mi se da je prošli put vallay došla s čupavcima, pa da se znam pripremit :p

je je, tradicija je ;)

mljac1
10.09.2010., 00:15

:lux:

jel to neka tradicija nosit kolače?

Ovisi... Meni je tradicija jest kolače... :zubo:

mljac1
10.09.2010., 00:17
Inače, ima tamo kakvih popusta?

Ima, dobiš kolače besplatno... :zubo:

rh4ps0dy
10.09.2010., 00:24
Maraton preskačem zbog najavljene kišurdače, ali na sajam dođem ako bude kolača :zubo:

A jesi neki... :D

Ja kolače ne nosim, a vjerojatno ih ne bum ni jela jer budu otišli u dim prije nego ih stignem pogledati.

hrvoje_fila
10.09.2010., 08:22

:lux:
Tradicija je da za prvi svoj dolazak na fotosajam isfuraš kolače (ne kupljene nego ručni rad) kako bi te prihvatili u društvu. Valica je isfurala čupavce, a Fran mufine kad im je bilo prvi put (zauzvrat te častimo pićem) :D:top:

mamurni
10.09.2010., 09:55
Evo da vidite kako su tekle pripreme (http://www.youtube.com/watch?v=NUu_f2x4dGA&feature=player_embedded)za fotomaraton...još malo.....

Francesca
10.09.2010., 12:06
hahahaha... cool :)

mljac1
10.09.2010., 12:48
A ja se pripremam gledajući prognozu... :)

http://i288.photobucket.com/albums/ll178/mljac1/Razno/68113f9b.jpg

rh4ps0dy
10.09.2010., 13:13
Gledaj onu malo optimističniju. :D

http://meteo-info.hr/grafovi/zagreb.png

mljac1
10.09.2010., 13:24
Pa ne vidim baš neku razliku... :ne zna:

Al definitivno prognoza nije tak loša kak su jučer najavljivali...:)

rh4ps0dy
10.09.2010., 15:23
Vjerujem da ne bu tak strašno, a i ne najavljuju prehladno vrijeme, to je isto bitno. :)

Ipanema
10.09.2010., 16:06
dajte najte, pa niste od šećera :mig:
obucite se ko da idete na Metallicu na Hipodrom i sve bu za pet :zubo:

rh4ps0dy
10.09.2010., 17:33
Mene ne smeta voda, al moju mašinu bi mogla. :D Iako, izdržala je ona već škropljenje. :zubo:

mamurni
11.09.2010., 00:26
Evo mali insight..... kako bi izbjegli curenje tema u javnost....sada se tek printaju.....
Vidimo se ujutro :D

xjointx
11.09.2010., 08:42
Sretno fotomaratonci!!! :top::top::top:

rh4ps0dy
11.09.2010., 22:46
Bilo je odlično, barem meni. :cerek: Jako iscrpljujuće i psihički i fizički, ali i zabavno, bilo je puno druženja, dobrih fotki, novih iskustava... I nadam se da bu netko meni poznat pokupil koju nagradu. :D

Francesca
11.09.2010., 22:52
ja sam zaspala i nisam otišla na finish :zubo:

idač
11.09.2010., 23:29
sad dajte svi fotke da uspoređujemo ideje :zubo:

CrniDjuro
12.09.2010., 00:30
wenze bu pobjedil, ko i obično :kava: :rofl:

mario_tm
12.09.2010., 10:08
jedna od tema je bila avenue mall izgleda.. :)

Ipanema
12.09.2010., 10:11
ja sam pod tolikim dojmom da se nisam mogla ni naspavati kako spada - adrenalin me i dalje pere, a krepana sam ko pas naravno :zubo:

bilo je fantasticno i svi ste fantasticni i jedva cekam da se vidimo opet na izlozbi :top:

bilo je ekipe koja me jucer gledala u cudu kad sam objasnila izlozbu, pa cu i tu reci: na izlozbi u MSU ce biti izlozene SVE fotke SVIH sudionika po imenu i prezimenu i temama!

:cerek:

Ipanema
12.09.2010., 10:13
jedna od tema je bila avenue mall izgleda.. :)

Teme su se zvale prema djelima iz opusa MSU-a ;)

rh4ps0dy
12.09.2010., 10:14
sad dajte svi fotke da uspoređujemo ideje :zubo:

Baš sam mislila napraviti kolaž. :D

Noge boleeeeee... :D

mamurni
12.09.2010., 12:34
Nije da se hvalimo.......

Ma je....hvalimo se :D

Filmich (http://tv.24sata.hr/vise-od-250-ljubitelja-fotografije-doslo-na-zagrebacki-fotomaraton-11577)
:mig::mig::mig:

_MK_
12.09.2010., 12:36
Svaka čast :)

Dođem i ja nagodinu, samo da bude lijepo vrijeme i da nemam upalu pluća :flop:

Edit: A sudeći po temama na onom papiru iz filmića, možda i ne dođem :zubo:

mamurni
12.09.2010., 12:42
Edit: A sudeći po temama na onom papiru iz filmića, možda i ne dođem :zubo:

..Neće te valjda tako neki mali izazov obeshrabriti :mig:

rh4ps0dy
12.09.2010., 12:47
Nisu teme tak grozne kak izgledaju, jednom kad se ufuraš i skužiš da svakaj možeš nazvati tim nekim nazivom i zabriješ na modernu umjetnost... Ide. :)

_MK_
12.09.2010., 12:54
Beskonačan štap? Oči pročišćenja? Kao da sam opet u prvom (!) razredu srednje škole, na satu hrvatskog, i pišem zadaćnicu :flop:

Onako, malo mi je to pretjerano.

Lažem, puno je pretjerano.

Smatram da bi svrha takvoga događaja trebale biti same fotografije, a ne da čovjek pola sata razbija glavu oko toga što bi "beskonačan štap" (?????!!!!!!???!?!?!?) trebao predstavljati. "Slow motion" na statičnoj slici?! Dajte, molim vas, pa to je oksimoron, potpuna besmislica.

Također, u prednosti su i ljudi iz samoga Zagreba, jer kako da netko iz drugoga grada pronađe "zapisano u kamenu" sam od sebe, bez da prati druge fotografe i krade im ideje?

Pa eto, odmah ovom prilikom najavljujem da se na idućem foto maratonu *neću* pojaviti. Ne sviđa mi se to; očekivao sam normalne teme. I'm too old for that shit. I drago mi je da nisam jučer bio, jer bih se samo okrenuo i otišao doma i zaključio da sam bezveze bacio pare.

Neću vam više kvariti temu, idem ča i ignoriram.

Ipanema
12.09.2010., 13:16
Nije da se hvalimo.......

Ma je....hvalimo se :D

Filmich (http://tv.24sata.hr/vise-od-250-ljubitelja-fotografije-doslo-na-zagrebacki-fotomaraton-11577)
:mig::mig::mig:

joj, filmski fotomaraton reče ona... skroz me zbunila :D

mljac1
12.09.2010., 14:01
Beskonačan štap? Oči pročišćenja? Kao da sam opet u prvom (!) razredu srednje škole, na satu hrvatskog, i pišem zadaćnicu :flop:

Smatram da bi svrha takvoga događaja trebale biti same fotografije, a ne da čovjek pola sata razbija glavu oko toga što bi "beskonačan štap" (?????!!!!!!???!?!?!?) trebao predstavljati. "Slow motion" na statičnoj slici?! Dajte, molim vas, pa to je oksimoron, potpuna besmislica.

Također, u prednosti su i ljudi iz samoga Zagreba, jer kako da netko iz drugoga grada pronađe "zapisano u kamenu" sam od sebe, bez da prati druge fotografe i krade im ideje?

Pa eto, odmah ovom prilikom najavljujem da se na idućem foto maratonu *neću* pojaviti. Ne sviđa mi se to; očekivao sam normalne teme. I'm too old for that shit. I drago mi je da nisam jučer bio, jer bih se samo okrenuo i otišao doma i zaključio da sam bezveze bacio pare.

Da te do kraja ubijem u pojam, evo svih 24 tema: :zubo:

1. Prolaznik kojeg sam slučajno sreo u 10.20
2. Hrana za preživljavanje
3. Oči pročišćenja
4. Slow motion
5. Beskonačni štap
6. Kao da lebde
7. Tu me cijene, tu fotkam (i tu su nas izbacili iz prodavaonice, op.a.)
8. Zapisano u kamenu
9. Sendvič ljudi
10. Muška kupelj
11. Odimljena slika
12. Narančasta ekstenzija
13. Sve je povezano
14. Vizualni šok
15. Zimnica za intelektualce
16. Elastični prostor
17. Unutarnje oči
18. Povijest bolesti
19. U masti
20. Ostavljam trag
21. Laž
22. Transformacija ličnosti
23. Prizori bez značaja
24. Eksploatacija mrtvih

_MK_
12.09.2010., 14:05
Isuse bože :facepalm:

Sramota.

Ipanema
12.09.2010., 14:06
Ja kad sam vidjela teme, požalila sam što nisam bila natjecatelj, jer su mi mrak :top:

idač
12.09.2010., 14:08
teme su za kreativce, rekla bih, a to mi je :top:

nego, jel ovaj lik kaj govori stetocina?
ima predobar glas :cerek:

_MK_
12.09.2010., 14:11
Teme su debilne, a ne za kreativce.

Idem fakat s ove teme, doslovce mi se povraća od naziva.

idač
12.09.2010., 14:14
ne znam kaj još čekaš.
meni osobno je jako zao kaj nisam isla nakon kaj sam vidjela teme pošto mi se stvarno jako sviđaju jer je za njih potrebno uloziti trud i razmišljati, a ne samo bezveze škljocati.
ne znam kakve bi one po tebi morale biti.. cvijet? zgrada? drvo? kamen? :ne zna:

ivanah
12.09.2010., 14:18

hvala Bogu, 'đenja! :w

hvala svim natjecateljima što su nas podržali, bili ste super!
i posebna zahvala Fran kaj nam je donijela suuuuuuuuuper kolače :cerek:

rh4ps0dy
12.09.2010., 14:21
teme su za kreativce, rekla bih, a to mi je :top:

nego, jel ovaj lik kaj govori stetocina?
ima predobar glas :cerek:

Veliki, crni? :D Je. :D

Meni su teme u prvi mah bile wtf, ali mislim da stvano potiču da promisliš i snađeš se, a ne da samo, kak idač veli, škljocaš. Osim toga, s ovakvim se nebuloznim temama izbjegava da svi imaju više-manje iste fotke. Zamislite da su teme bile "Bakica", "Jesen" ili "Komunikacija". Veće mi se čine šanse da za takve bude 80% fotki bakica s Dolca, lišća u travi i mobitela, nego da ista količina homogenosti vlada za "Vizualni šok" ili "U masti". :nezna:

mljac1
12.09.2010., 14:23
Budući da Djuro i ja nismo bili zainteresirani za nagrade, dobro smo se zabavili (a i oni koji su gledali naše fotke :D).
Inače, tamo je bilo i djece, a i imaš samo pola sata po temi (bez pauze za ručak) tako da smatram da su teme bile preteške. Za neke ideje jednostavno nema dovoljno vremena za realizaciju...

Tak da je prijedlog za slijedeći fotomaraton:
1. Smanjivanje broja tema na 18, ako će se zadržati na ovako kompleksnim temama
2. Uvođenje posebne kategorije (do 15 god. npr) koji bi imali jednostavne teme primjenjene uzrastu

mljac1
12.09.2010., 14:25
hvala svim natjecateljima što su nas podržali, bili ste super!
i posebna zahvala Fran kaj nam je donijela suuuuuuuuuper kolače :cerek:

I hvala svim organizatorima kaj ste pojeli sve kolače i niste niš ostavili za nas... :mad:

:zubo: :rofl:

CrniDjuro
12.09.2010., 14:27

chicken! :rofl:
a zaozbiljno, mislim da si mrvu prenegativan.
dammit, pa svako sa zrncem humora je mogao od ovih tema napravit štagod je htio + upravo njihova apstraktnost je prednost za ekipu koja nije iz ZG, jer nemoraju uopće poznavati grad da bi pofotkali teme. Gro ljudi je 8 tema iz pojedinog djela pofotkalo unutar 50 metara od mjesta gdje su teme i dobili - dakle, tvoju primjedbu je stvarni svijet pobio.

A inače, naslovi tema su naslovi eksponata iz MSU. :kava:

CrniDjuro
12.09.2010., 14:32
u svakom slučaju, ja sam se definitivno zabavio + naučio trikovima forama i fazonima :D vidio sam gro odličnih fotki od ljudi sa predivnim top gear fotićima kao što su 1000d i k10 i e420 što mi je posebno drago jer eto šakom u oko dokazuje moje prijašnje tvrdnje da je ključna stvar kod fotografije sam fotograf a ne oprema, i riječi pohvale organizatorima koji su se ubili od posla da bi nama natjecateljima sve išlo tolko glatko da nismo ni primjetili da je netko nekaj organizirao :rofl: :zubo:

Ipanema
12.09.2010., 14:33
... i riječi pohvale organizatorima koji su se ubili od posla da bi nama natjecateljima sve išlo tolko glatko da nismo ni primjetili da je netko nekaj organizirao :rofl: :zubo:

iš :zubo:

rh4ps0dy
12.09.2010., 14:49
u svakom slučaju, ja sam se definitivno zabavio + naučio trikovima forama i fazonima :D vidio sam gro odličnih fotki od ljudi sa predivnim top gear fotićima kao što su 1000d i k10 i e420 što mi je posebno drago jer eto šakom u oko dokazuje moje prijašnje tvrdnje da je ključna stvar kod fotografije sam fotograf a ne oprema, i riječi pohvale organizatorima koji su se ubili od posla da bi nama natjecateljima sve išlo tolko glatko da nismo ni primjetili da je netko nekaj organizirao :rofl: :zubo:

Evo, ja bum prva rekla, makar se osramotila - da nije bilo Maratona, nikad ne bih skužila da imam i Superfine postavku jpega, i teško da bih se pomučila sa postavkama saturacije i oštrine in-camera. :) I nije me briga za nagrade, bilo je fantastično. :)

A ogranizatore ne diraj. :azdaja: Stvarno su se našljakali, svaka im pohvala, i držim im fige jer najgore tek dolazi.

mljac1
12.09.2010., 14:49
...i riječi pohvale organizatorima koji su se ubili od posla da bi nama natjecateljima sve išlo tolko glatko da nismo ni primjetili da je netko nekaj organizirao :rofl: :zubo:

Au koje upucavanje... :zubo:
Hebat ga, sad će se uljenit za drugi put... Treba ih kuditi, a ne hvaliti... :D

CrniDjuro
12.09.2010., 14:54
A ogranizatore ne diraj. :azdaja: Stvarno su se našljakali, svaka im pohvala, i držim im fige jer najgore tek dolazi.

kaj sam ja bio tak nejasan? :misli:
pa ja sam organizatore pohvalio sa najvećom mogućom pohvalom :rofl:

StetoCina
12.09.2010., 16:02

Mene bi zanimalo koje bi teme ti zadao, a koje bi po tvom mišljenju bile za kreativce? :)

rh4ps0dy
12.09.2010., 16:07
7. Tu me cijene, tu fotkam (i tu su nas izbacili iz prodavaonice, op.a.)

Nama su ga samo zatvorili pred nosom. :rofl:

BTW, jel Mišo na kraju uspio pofotkati sve teme? :D

mljac1
12.09.2010., 16:18
Nama su ga samo zatvorili pred nosom. :rofl:

BTW, jel Mišo na kraju uspio pofotkati sve teme? :D

Je, uspio je...:)

CrniDjuro
12.09.2010., 16:37
Mene bi zanimalo koje bi teme ti zadao, a koje bi po tvom mišljenju bile za kreativce? :)

ma teme su bile zakon, ako im se pristupi na pravi način. Mljac i ja smo to skužili doduše mrvu prekasno, nakon kaj smo propješačili cijeli grad uzduž i popreko par puta :zubo:

StetoCina
12.09.2010., 16:47
Pa to je moja poanta što se tema tiče :) Dakle teme poput, "zagrebačka pročelja", "zagrebački običaji", "pejzaž", "portret u kavani" IMHO nisu niti dobre, niti zabavne teme koje bi potaknule kreativnost. Naravno da se može i sa takvim temama biti kreativan, ali... svi koji su čitali teme su rekli, pa što je vama, ali im isto tako ni smajl nije silazio sa lica, a to je zapravo primarna ideja fotoamaratona, da bude jebeno zabavan! Tek komentari od ljudi koji me bolje znaju ili su se dovoljno oslobodili i skuzili da nisam neko zlopamtilo i uštogljenac je kada mi je netko rekao "uguram ti beskonačni štap u dupe" :lol:

Ako fotografija vrijedi 1000 riječi, onda može i te dvije tri riječi koje predstavljaju temu ;)

@idač: hvala :blush:

p.s. nagovaram ostale organizatore da se mi slozimo nekak i da nam ljudi zadaju teme koje cemo mi morati pofotkati u određenom periodu :zubo:

rh4ps0dy
12.09.2010., 16:47
E točno tak. :D Viš da su se sve mogle posložiti u par kvadrata betona. :D

Ali da, definitivno bi ih trebalo malo manje, a pogotovo za analogni maraton.

_MK_
12.09.2010., 16:59
Ne čitam ništa i ne odgovaram, samo sam uletio ubaciti još ovu poruku - čisto da se vidi što su NORMALNE teme, a ne pseudo-intelektualno-umjetničke bljuvotine koje su nastale kao posljedica uživanja psihotropnih supstanci.

S danskog fotomaratona, koji je trajao *24* sata:

1. broj
2. tajna
3. prevara
4. strah
5. divljina
6. razred
7. zatočeništvo
8. sloboda
9. prijatelj
10. neprijatelj
11. gradski život
12. ponavljanje
13. udaljenost
14. blizina
15. tajna
16. na sve četiri
17. uspon
18. pad
19. zrcalna slika
20. na rubu
21. novi svijet
22. prpošno
23. pozitivna strana
24. najveća želja

Iskreno me strah hodati istim gradom kao i osoba koja je npr. odabrala "slow motion" kao jednu od tema, jer se - sasvim je to jasno - radi o individui vrlo poremećenog uma. Vjerojatno joj se sviđaju Ionesco, "Inception" i Tokyo Hotel.

CrniDjuro
12.09.2010., 16:59
ma i ja sam mislio da bi ih nekaj manje trebalo, ali u biti kada bolje razmislim, to je zato kaj nisam skužio poantu, neg sam pretpostavio da "maraton" znači hodanje po gradu u potrazi za motivom koji paše uz temu :facepalm: tek nakon nekih 10 sati istog mi je sinulo da za *foto* maraton uopće nije potrebno hodat :D

CrniDjuro
12.09.2010., 17:00
Ne čitam ništa i ne odgovaram, samo sam uletio ubaciti još ovu poruku - čisto da se vidi što su NORMALNE teme, a ne pseudo-intelektualno-umjetničke bljuvotine koje su nastale kao posljedica uživanja psihotropnih supstanci.

S danskog fotomaratona, koji je trajao *24* sata:

1. broj
2. tajna
3. prevara
4. strah
5. divljina
6. razred
7. zatočeništvo
8. sloboda
9. prijatelj
10. neprijatelj
11. gradski život
12. ponavljanje
13. udaljenost
14. blizina
15. tajna
16. na sve četiri
17. uspon
18. pad
19. zrcalna slika
20. na rubu
21. novi svijet
22. prpošno
23. pozitivna strana
24. najveća želja

Iskreno me strah hodati istim gradom kao i osoba koja je npr. odabrala "slow motion" kao jednu od tema, jer se - sasvim je to jasno - radi o individui vrlo poremećenog uma. Vjerojatno joj se sviđaju Ionesco, "Inception" i Tokyo Hotel.

yawn...boooooring....(glasom homera simpsona)

rh4ps0dy
12.09.2010., 17:03
MK, mislila sam da si normalan. Očito sam se prevarila. Kužim da nekome ne leže teme, al ovakvo otvoreno vrijeđanje je već lagano pretjerano i ne znam zašto modovi ne reagiraju. :nezna:

dile
12.09.2010., 17:54
ja ne mogu vjerovati da je itko od forumaša odradio maraton znajući da im je teško u tjedan dana napraviti jednu fotku, ili u mjesec dana pet, pogotovo ako je tema teža od autoportreta :zubo:

anyway, mogu li se vidjeti neke fotke ovdje?

btw. _MK_, ne moraš tako agresivno izražavati svoje nezadovoljstvo, pogotovo što nisi ni sudjelovao u događaju.

rh4ps0dy
12.09.2010., 18:25
Ajd, kad neće niko drugi, ja ću. :D Jest da su sitne, al bum ih i na Flickr uploada kak se spada. :D

http://farm5.static.flickr.com/4089/4982268192_7bc3b5750b_z.jpg

sh!za
12.09.2010., 18:29
Nisam bila na fotomaratonu, bila sam na vjenčanju. :D Ali nadam se da ću sljedeće godine sudjelovati.

Ti to kažeš kao je to nešto loše :D
Uostalom, mislim da je već dvadeset puta naglašeno da su teme naslovi izložaka u MSU-i. :rolleyes:

mamurni
12.09.2010., 18:33
ja ne mogu vjerovati da je itko od forumaša odradio maraton znajući da im je teško u tjedan dana napraviti jednu fotku, ili u mjesec dana pet, pogotovo ako je tema teža od autoportreta :zubo:

anyway, mogu li se vidjeti neke fotke ovdje?

btw. _MK_, ne moraš tako agresivno izražavati svoje nezadovoljstvo, pogotovo što nisi ni sudjelovao u događaju.

Dile, malo si mlačan, al ajde. A to što su mnogi forumaši odradili fotomaraton, a problem je postat ovdje, to govori i o PDF-u nešto kao takvom :mig:

Svakako mislim da je događaj jako dobro uspio, barem su takve reakcije.
Što nam znači na 200-tinjak ljudi koji su reagirali pozitivno, 1 koji reagira negativno? Baš ništa :D

Svakako njegovi postovi dosta govore i o njemu :top:

dile
12.09.2010., 18:38
A to što su mnogi forumaši odradili fotomaraton, a problem je postat ovdje, to govori i o PDF-u nešto kao takvom :mig:

daj, please, imenuj taj problem. znam da se ovdje ne dobivaju nagrade i ne organiziraju izložbe, ali što?

dr. Killpatient
12.09.2010., 18:44
jedna od motivacija je bila K-7 :cerek:
pa druženje, glupiranje po gradu, zbunjeni pogledi prolaznika dok se valjaš po stepenicama ili bos hodaš oko paromlina...

ja sam tek sad došel doma i makar mi je bilo naporno i psihički i fizički (ne, mi se nismo navažali po Zg autom), na kraju mi je bilo super :)

mamurni
12.09.2010., 18:49
daj, please, imenuj taj problem. znam da se ovdje ne dobivaju nagrade i ne organiziraju izložbe, ali što?

Valjda institucija kao što je Forum.hr ima svoju službu za podizanje kvalitete i promidđbu... :mig:

rh4ps0dy
12.09.2010., 18:55
zbunjeni pogledi prolaznika dok se valjaš po stepenicama ili bos hodaš oko paromlina...

Nemoj zaboraviti ni trpanje na tobogan, žicanje prolaznika, kolektivno ulijetanje u knjižaru i ostale bedastoće koje smo tražili jedni od drugih. :cerek::D

dile
12.09.2010., 19:16
Valjda institucija kao što je Forum.hr ima svoju službu za podizanje kvalitete i promidđbu... :mig:

da, ali što bi forum.hr trebao promaknuti da bi registriranog i aktivnog forumaša potaknulo da sudjeluje u Scavenger hunt-u?

bilo kako, što se tiče fotomaratona koji je otvoren za sve uzraste, bilo bi sad zanimljivo čuti djevojčicu iz filmića kako su joj legle teme a la oči pročišćenja,
muška kupelj, zimnica za intelektualce ili eksploatacija mrtvih :ne zna:

CrniDjuro
12.09.2010., 19:29
a gle, nekak mislim da target audience za fotomaraton *nisu* 9 godišnje djevojčice, i da teme definitivno *ne treba* prilagoditi tom uzrastu. :kava:

dile
12.09.2010., 19:36
ali s obzirom da "Dobna granica za sudjelovanje ne postoji, ali svi mlađi od 16 moraju o sudjelovanju obavijestiti i dobiti dozvolu od svojih roditelja ili staratelja.", trebalo bi biti prilagođeno svim uzrastima, ili unaprijed dati na znanje što se može očekivati, pa da djeca ne budu zabezeknuta nakon što su uplatila 100kn.

jutarnji amater
12.09.2010., 19:37
dečko i ja bili. prilažem slikovlje (loš screenshot al valjda se vidi).

http://i273.photobucket.com/albums/jj204/grinchika/foto%20natjecaj/ScreenShot008.jpg

+netko je napisao da su oni iz zagreba u prednosti. možda i jesu. ali su isto tako u prednosti oni s slrovima (tj pošto vas je 90% takvih, rekla bi da smo mi ostali u tom smislu mrvicu hendikepirani) kao i oni s autima i stanovima u blizini. ugl. oću reć bilo nas je svakakvih i na kraju se i tak sve svodi na ideje (a ideju ti ne bu dao ni auto, ni poznavanje grada ni dobar fotić).
+mi se naravno tek naknadno sjetili da smo se mogli igrat sa kontrastom i bojama (cb npr).. i sad kad uspoređujem boje kod rhapsody i ove naše :(
ps rhaps.. zadnje 3 iste :D
ajmo još slika. zanimljivo je vidjet tuđe ideje.

CrniDjuro
12.09.2010., 20:04
ali s obzirom da "Dobna granica za sudjelovanje ne postoji, ali svi mlađi od 16 moraju o sudjelovanju obavijestiti i dobiti dozvolu od svojih roditelja ili staratelja.", trebalo bi biti prilagođeno svim uzrastima, ili unaprijed dati na znanje što se može očekivati, pa da djeca ne budu zabezeknuta nakon što su uplatila 100kn.

čuj, djeca ne uplaćuju 100kn neg njihovi roditelji. Ne smatram da rečenica koja kaže da ne postoji dobna granica za sudjelovanje automatski mora značiti i da je izbor tema prilagođen recimo 3godišnjacima. :rofl:

Francesca
12.09.2010., 20:13
svi ste bili super jučer - i fotomaratonci i organizatori :cerek:
organizatori su se fakat naradili i svaka vam čast ljudi na svemu - prva liga ste!!!!

jedva čekam da vidim sve fotke od mojih dragih forumaša :)

dr. Killpatient
12.09.2010., 20:22
kak se najlakše složi kolaž? nisam vičan ovim fotoscape fejs bedastoćama :D

dile
12.09.2010., 20:26
čuj, djeca ne uplaćuju 100kn neg njihovi roditelji. Ne smatram da rečenica koja kaže da ne postoji dobna granica za sudjelovanje automatski mora značiti i da je izbor tema prilagođen recimo 3godišnjacima. :rofl:

da, ali ono, mislim, meni to ne smeta, ali dobro bi bilo napomenuti da su teme primjerene za neki uzrast. u prilogu su stavili tu curicu, pa se pitam što je pomislila dok je gledala u zadane teme.
bilo je sigurno još njurganja, ali je sve to manje bitno ako je dobra ekipa pa se sve pretvori u ludiranje :)

dile
12.09.2010., 20:28
jedva čekam da vidim sve fotke od mojih dragih forumaša :)

valjda i od ostalih učesnika. nije valjda jedino ekipa s druženja vrijedna pažnje :p

Francesca
12.09.2010., 20:33
naravno da me zanimaju i ostali ali što mogu kad me od forumaša zanimaju više :cerek:
bar ja nisam licemjerna, ne ;)

sh!za
12.09.2010., 20:42
da, ali ono, mislim, meni to ne smeta, ali dobro bi bilo napomenuti da su teme primjerene za neki uzrast. u prilogu su stavili tu curicu, pa se pitam što je pomislila dok je gledala u zadane teme.
bilo je sigurno još njurganja, ali je sve to manje bitno ako je dobra ekipa pa se sve pretvori u ludiranje :)

Teško mi je osjećati simpatije za curicu koja o objektivima priča kao da ih ima u najmanju ruku 20, kad ja jadna fotkam sa kompaktnim fotoaparatom :D
Koliko sam primjetila u videu, mislim da je imala neku odraslu mušku osobu sa sobom, tako da je za sve nedoumice ipak imala pomoć odrasle osobe, jer ionako ne bi šetala sama po Zagrebu 12 sati u komadu.
Uostalom, ne znam za vas, al ja sam bila puno kreativnija kad sam imala jednoznamenkasti broj godina. :D

Ipanema
12.09.2010., 20:45
valjda i od ostalih učesnika. nije valjda jedino ekipa s druženja vrijedna pažnje :p

ajd dile, fakat si analan :rolleyes:

Ipanema
12.09.2010., 20:47
Curica dolazi svake godine na Fotomaraton s tatom, a ovaj put su poveli i mladju sestricu ;)

dr. Killpatient
12.09.2010., 21:10
gad dem kolaž :azdaja:

http://img215.imageshack.us/img215/701/kolagggg.jpg

CrniDjuro
12.09.2010., 21:19
ja stavljam samo link, jerbo su kolaži gej/zacurice :P

http://www.flickr.com/photos/crnigjuro/sets/72157624816262723/

(a i napala me logorea, da ljudi saznaju mrvu i procesa iza tih fotki)

mamurni
12.09.2010., 21:20
Doktore? Jesi ti to pomioješao fotke? mislim redoslijed?

mljac1
12.09.2010., 21:22
Evo i mojih... :rofl:

http://i288.photobucket.com/albums/ll178/mljac1/Razno/9e6f1be5.jpg

dr. Killpatient
12.09.2010., 21:36
Doktore? Jesi ti to pomioješao fotke? mislim redoslijed?

nope, kaj tak jako sam fulal teme, ili se ne kuže? :rofl:

Francesca
12.09.2010., 21:38
Đuro odlične ;)

hrvoje_fila
12.09.2010., 21:40
Kaj se tema tiče priznajem da kad sam prvi put čul je bilo ujebate (onaj osjećaj kad dobiješ ispit pred sebe, ali koji prođe kad ih redom počneš rješavat), ali kad mašti daš na volju, dođeš na to da za skoro svaku imaš par ideja i radiš procjene dal su i kojem vremenu ostvarive. Kad sam pogledal od nekih 10tak ludi fotkice, fasciniral sam se (kao i savaki fotomaraton) kolko su ljudi domišljati: bilo je tu skidanja na javnim prostorima, zamatanja alufolija po drveću, ulaženja u gepek u autu/seks šopove, skakanja s kišobranima po stubama/ogradama, valjanja po podu, stavljanja svega i svačega po/na glavu...ma ono genijalno. Nije bitno ni s čim fotkaš, niti kak poznaš grad (makar olakšava), bitno je imat ideju i dobro se zabaviti, a vidim da je ljudima bilo super. :top:
PS :kiss: za Fran i kolače

Francesca
12.09.2010., 21:40
I mljacove su odlične, i Doktorove, i Rhaps sam već pohvalila...
Svaka vam čast ljudi, ja bi vjerovatno odustala :zubo:

rh4ps0dy
12.09.2010., 21:58
Djuro u zraku je super, a ove tragove ukradoste meni i Miki. :D

mljac1
12.09.2010., 22:32
Evo i veće verzije na flickru (http://www.flickr.com/photos/voritex/sets/72157624941707318/)...

StuckMojo
12.09.2010., 23:19
Uživam gledajući fotke kao što sam uživala u apstraktnim temama. Ujedno sam i podjednako obeshrabrena. :D Odlični ste!

WENZE
12.09.2010., 23:43
wenze bu pobjedil, ko i obično :kava: :rofl:Ne pizdi :raspa:

Nisi ni vidio fotke. :rofl:

Bilo odlično. Prošao cijeli grad, upoznao hrpu ljudi. :cerek:

rh4ps0dy
12.09.2010., 23:46
Pusti djuru, kaka ko i obično. :D

Wenze, bila mi je čast. :)

WENZE
12.09.2010., 23:50
Pusti djuru, kaka ko i obično. :D

Wenze, bila mi je čast. :)Također. Zaposlio bi te kao vodiča odmah :D

idač
13.09.2010., 00:02
wenze, fotke na sunce :klopa:

WENZE
13.09.2010., 00:23
Ove skurene su mi jedne od dražih. Ostale su više manje normalne :rofl:

http://img39.imageshack.us/img39/9224/img0285e.jpg

http://img375.imageshack.us/img375/158/img0337az.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/2567/img0357dm.jpg

http://img408.imageshack.us/img408/9623/img0428k.jpg

WENZE
13.09.2010., 00:27
Neda mi se kolaž radit :rofl: :o

CrniDjuro
13.09.2010., 06:41
Ne pizdi :raspa:

ne pizdim nego proričem :Pop:

Ove skurene su mi jedne od dražih. Ostale su više manje normalne :rofl:

http://img39.imageshack.us/img39/9224/img0285e.jpg

http://img375.imageshack.us/img375/158/img0337az.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/2567/img0357dm.jpg

http://img408.imageshack.us/img408/9623/img0428k.jpg

jel sad kužite? :D :D

mamurni
13.09.2010., 07:09
wenze bu pobjedil, ko i obično :kava: :rofl:

Moš mislit...... ima toliko krivo exponiranih...mutnih fotki.... neke su mu skroz izobličene...i ni na jednoj nema boje :kava:
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Pharmacist's Daughter
13.09.2010., 08:44
samo da vam mahnem, bilo je preodlicno :D cakle mi se okice dok drugima pricam :rofl:

ivanah
13.09.2010., 10:52
već su počeli optuživati organizatore da je sve namješteno i da se zna da će Wenze pobijedit, samo zato što non stop pričamo o tim fotkama :D
sva sreća što imamo i pravi žiri :D
wenze drago mi je da smo se upoznali, da mogu spojit fotke sa licem :), rhaps također, ostali uvijek je super vidjeti vas

rh4ps0dy
13.09.2010., 10:56
O optužbama ne želim jer sam već čula slične nebuloze. Ne obazirite se, ja vjerujem u objektivnost žirija, a ostalo su prazna naklapanja. :)

ivoz
13.09.2010., 11:07
Bilo je baš zabavno. Definitivno iskustvo koje se mora ponoviti, čak je i bolja polovica zaključila da se to njoj jako sviđa i da sljedeće godine i ona ide. :zubo:

mljac1
13.09.2010., 11:09
već su počeli optuživati organizatore da je sve namješteno i da se zna da će Wenze pobijedit, samo zato što non stop pričamo o tim fotkama :D

Šta se može kad je sve namješteno i kad će Wenze pobjedit... :kava:

sva sreća što imamo i pravi žiri :D

I oni znaju da će Wenze pobjedit...:kava:

:zubo: :rofl: :rofl: :lol:

P.S. onima koji se budu ljutili na odluku žirija da je Wenze pobjednik ćemo zatvorit usta energetskim pločicama DM-a...:zubo: :rofl:

vallay
13.09.2010., 11:14
ok, wenze, sad daj fotke... :)

bezveze, pricate o necemu za kaj uopce ni nemamo dokaze, al da imamo fotke, bilo bi drugacije... na temelju dvije fotke nemrem zakljucit to..

a i ovisi kak ce se sucima svidjet, znate i sami kolko se ljudi razlikuju...

ugl. wenze, daj fotke!!

Pharmacist's Daughter
13.09.2010., 11:20
dao je. one najgore :rofl:

valica falila si nam :grli: hrvoje je stalno nes pizdi za tobom :mad: al svjedno me zaruci i palestinka mi mirise na njega :Sex:

Vesper
13.09.2010., 12:39
Samo da napravim prijavak da sam ziva :)
Teme su bile teske i psovala sam cijeli dan, ali kako je bio dobar osjecaj kad sam zavrsila sa zadnjom temom :top: A tek tramuma zbog skoro pa mrtve baterije, a jos tri teme do kraja :eek:

I moram priznati da sam iznenađena kako su ljudi bili kooperativni - dali su nam mrtvo janje, vadi li mu oko, u dm-u smo radili preuređenje, jedna gospođa je silom htjela donirati straznjicu za dobrobit maratona, pekli smo cevape, zavrsila sam u sendvicu (mislite sto zelite :p) ispred hnk, prale su se noge u Mandusevcu :D

Danas mi izgleda zabavno ;)

vallay
13.09.2010., 13:27
dao je. one najgore :rofl:

valica falila si nam :grli: hrvoje je stalno nes pizdi za tobom :mad: al svjedno me zaruci i palestinka mi mirise na njega :Sex:

ja jos uvijek ne vjerujem jer nemam dokaze...

falila? dat cu ja tebi na pm falila :mad: :(

ah, neznam kaj taj fila brije :ne zna:

a kad su reze maratona? neda mi se istrazivat (google is my enemy :) )

WENZE
13.09.2010., 16:11
http://img408.imageshack.us/img408/194/fotomaraton.jpg

Poprilično je mala vjerojatnost da nitko od 200 ljudi nema bolje fotke, a da se to i desi sve je totalno hajpano... Mislim da me nitko ne želi stavit na neko mjesto i navuć se svraba :rofl:

Trenutno me više brine činjenica da ujutro nisam imao čime oprat zube jer sam neseser ostavio u zg-u. :zubo:

WENZE
13.09.2010., 16:13
Veće fotke su tu (http://www.facebook.com/pages/Mario-Pucic-photography/105696159457968?v=photos&ref=ts#!/album.php?aid=35002&id=105696159457968). :)

ivanah
13.09.2010., 16:20
Wenze I'm in love :cerek:

vallay
13.09.2010., 16:35
hihi vidis da nije bilo TAK tesko stavit fotke :cerek:

ima kul radova... stvarno kul; teme su zanimljive i super je vidjet kak ljudi drugacije/isto razmisljaju... :)

tak mi je zal kaj nisam mogla ic... arghhh :mad::mad:

nadam se da ce lidač sfurat brownije na fotosajam, tam cu doc :cerek:

WENZE
13.09.2010., 16:42
Wenze I'm in love :cerek::o

hihi vidis da nije bilo TAK tesko stavit fotke :cerek:stavio bi i jučer al sam bio umoran za picajzlit po fotošopu :o :D

Vesper
13.09.2010., 16:50
Wenze, predobro :cerek:
Nisam ocekivala nista manje :mig:

WENZE
13.09.2010., 17:00
Fala, al džabe to kad tebi ide prva nagrada po difoltu :D

Francesca
13.09.2010., 17:05
Wenze nisam nimalo razočarana, dapače :cerek:
Baš bih htjela zaviriti malo u tvoju glavu :zubo:

CrniDjuro
13.09.2010., 17:29
Samo da napravim prijavak da sam ziva :)
Teme su bile teske i psovala sam cijeli dan, ali kako je bio dobar osjecaj kad sam zavrsila sa zadnjom temom :top: A tek tramuma zbog skoro pa mrtve baterije, a jos tri teme do kraja :eek:

I moram priznati da sam iznenađena kako su ljudi bili kooperativni - dali su nam mrtvo janje, vadi li mu oko, u dm-u smo radili preuređenje, jedna gospođa je silom htjela donirati straznjicu za dobrobit maratona, pekli smo cevape, zavrsila sam u sendvicu (mislite sto zelite :p) ispred hnk, prale su se noge u Mandusevcu

hahaha, kad su mljaca i mene izbacili iz DMa, onda smo onak jadni jamrali da se to garant nebi desilo da je vespica bila sa nama :mig:
btw ja imam gro ekstra baterija za tvoj fotić :rofl:

http://img408.imageshack.us/img408/194/fotomaraton.jpg

Poprilično je mala vjerojatnost da nitko od 200 ljudi nema bolje fotke, a da se to i desi sve je totalno hajpano... Mislim da me nitko ne želi stavit na neko mjesto i navuć se svraba

poprilično je dobra vjerojatnost da nitko od 200 ljudi nema bolje fotke :D
welkam tu d pentaks klab! :rofl:

dnohla vopi
13.09.2010., 17:35
jedna od stvari kod fotomaratona koja mi se uzasno svida je sto dodes na kraju i iskrcas karticu, nema pixel-pushanja, pa se vidi tko zna, ko nezna, a ko si je dobar sa stricekom ps-om...

zato me recimo stvarno impresionirala ova wenze-ova serija jer sam ga uvijek dozivljavao primarno ko nekog tko je jako dobar u fotošopu (sto u principu nikako ne mora biti lose), ali ovo je stvarno kvalitetno direktno iz aparata...

iako se mora priznat da su mu teme sjele ko budali samar :D

WENZE
13.09.2010., 17:41
welkam tu d pentaks klab! :rofl:tvoja 'u masti' vrijedi kao mojih 5 :rofl:

stunt46
13.09.2010., 17:42
Znači WENZE prelazi na Pentax :zubo:

WENZE
13.09.2010., 17:47
zato me recimo stvarno impresionirala ova wenze-ova serija jer sam ga uvijek dozivljavao primarno ko nekog tko je jako dobar u fotošopu (sto u principu nikako ne mora biti lose), ali ovo je stvarno kvalitetno direktno iz aparata...

iako se mora priznat da su mu teme sjele ko budali samar :DHvala dnohla :)

Sličan sam komentar dobio na fotomaratonu i obradovao me toliko da se samo zbog toga isplatilo do gore i nazad :cerek:

Francesca
13.09.2010., 17:52
iako se mora priznat da su mu teme sjele ko budali samar :D

:lol: :lol: :lol:

za njega se jedinog nisam bojala kad sam vidla teme :hekla:

elkarrde
13.09.2010., 21:45
welkam tu d pentaks klab! :rofl:
dobrodošal! :)

super su ti fotke, sviđa mi se odabir crno-bijele fotografije. :top:

tvoje mi imaji dojam neke dinamike, ko da su izvađene iz videa - suprotno mojima, koje imaju sličan ton, ali su puno statičnije. interesantiše, veri mač. :)

Mirko_M
13.09.2010., 21:57
Vrhunac mog maratona je bio kad mi je prišao murjak u civilu i pitao me:

"Tko vas šalje?" :s:s:s

mamurni
13.09.2010., 21:59

Carski...to nam moraš na izložbi ispričati! Što si odgovorio?:top:

dr. Killpatient
13.09.2010., 22:02
:rofl: piši

rh4ps0dy
13.09.2010., 22:14
Haha, PD i meni je uletio neki tip u Macu i pitao "Jel vi radite za javno.hr"? :D

ivanah
13.09.2010., 22:14
dajte svi anegdote...jedna od ideja je da sve anegdote idu na sajt :)

p.s. dottore, mislim da imaš nešto moje :jumping:

dr. Killpatient
13.09.2010., 22:19
ko, ja? ne, nemam :ne zna::confused::kava:

idač
13.09.2010., 22:20
hihi vidis da nije bilo TAK tesko stavit fotke :cerek:

ima kul radova... stvarno kul; teme su zanimljive i super je vidjet kak ljudi drugacije/isto razmisljaju... :)

tak mi je zal kaj nisam mogla ic... arghhh :mad::mad:

nadam se da ce lidač sfurat brownije na fotosajam, tam cu doc :cerek:

necu ti peci brownije s maricom. neću i gotovo!
roze dobis ili nista :p

Francesca
13.09.2010., 22:24
ok netko ima nešto moje i bolje mu je da pazi na to inače :azdaja: + nema kolača za njega više nikad :zubo:

rh4ps0dy
13.09.2010., 22:25
Nemam baš puno anegdota. :D Wenzea smo morali paziti da ne naleti tram na njega dok je fotkao prugu, PD je skoro pregažen aparat pred Muzejom dok je fotkala samu sebe (odnekud se stvorio auto :rofl:), pamtim i prijetnju beskonačnim štapom jednome od organizatora, par koji se intenzivno žnjarao koji metar od nas dok smo radili ljude-sendviče na igralištu, a čudnih je pogleda bilo cijelo vrijeme. :D

WENZE
13.09.2010., 22:33
Nemam baš puno anegdota.Ja sam lovio praznu papirnatu vrećicu koju mi otpuhao vjetar, jer kao neću bit seljačina šta baca smeće naokolo... Uglavnom, kada sam ju dizao mi je ispao cijeli pica kat iz ruke. I to se odvijalo pred krcatim busem i još nekih 100 ljudi. :cerek:

dr. Killpatient
13.09.2010., 22:37
da, 2 autobusa su stala na stanici, puna terasa ljudi, a njemu pica kat pljosne na pod :rofl: :lol: :vidiga: :zubo:

mljac1
13.09.2010., 22:38
Wenze, skidam kapu... :s

ivanah
13.09.2010., 22:40
ko, ja? ne, nemam :ne zna::confused::kava:

aaaaaaaaaaa kako ne?? sad sam zabrinuta, a vidiš da i fran prijeti da više nikad neće donijet kolače.s tim se ne igraj :D
priznaj, sebi ih hoćeš ostavit :rofl:

WENZE
13.09.2010., 22:41
Wenze, skidam kapu... :s

To jer uveseljavam ljude na autobusnim stanicama? :rofl:

mljac1
13.09.2010., 22:41

Postali su oprezni nakon što smo Djuro i ja zaskočili trojicu u uniformama i tražili da nam daju lisičine... :D

dr. Killpatient
13.09.2010., 22:44
aaaaaaaaaaa kako ne?? sad sam zabrinuta, a vidiš da i fran prijeti da više nikad neće donijet kolače.s tim se ne igraj :D
priznaj, sebi ih hoćeš ostavit :rofl:

niti ne, dobil sam kao neke papire koje moram dati Vesper, ali to su priklještila vrata tramvaja, na kolodvoru mi palo na pod, pa ih je neki cigo zalil pivom... to nekaj važno bilo? :misli: :raspa: :zubo:

Francesca
13.09.2010., 22:46
niti ne, dobil sam kao neke papire koje moram dati Vesper, ali to su priklještila vrata tramvaja, na kolodvoru mi palo na pod, pa ih je neki cigo zalil pivom... to nekaj važno bilo? :misli: :raspa: :zubo:

:ban:

:bara:

CrniDjuro
13.09.2010., 22:46
Postali su oprezni nakon što smo Djuro i ja zaskočili trojicu u uniformama i tražili da nam daju lisičine... :D

..al su ispali pederi i poslali nas u seks šop :rofl: