View Full Version : Gitarista traži pomoć
Monstrum
13.02.2003., 00:13
hmm.
kako da započnem???
Evo ovako.
Gitara je meni najomiljenija stvar na ovome svijetu.
Sviram od 1997 god.Na ljeto sam počeo tako da sviram 5 godina.
Nisam baš najbolji u njoj ali nisam niti najlošiji.Negdje oko sredine što se može naučiti u 5 godina.U zadnje vrijeme sam počeo shvaćati gitaru.Poboljšao mi se je sluh što se tiče gitare i sve više i više počinjem skidati stvari bez tablatura.Tablature baš i nisu točne pa tako da moraš otkrivati što je krivo napisano a što je točno.Shvatio sam kako se svira Heavy, otprilike kako Black,a i Death.Sve je to tu negdje, a i nije.Inače ja nikada nisam išao u glazbenu ili u privatnu školu,sada žalim zbog toga.Više sam volio sam učiti,mislim naučio sam ja toga dosta.Inače ja nemam baš previše živaca svirati od 4 do 5 sati u komadu, više volim svirati kada mi pukne i prestati kada se sjetim nečega drugog.Točnije kada bi pogledao kroz cijelu godinu koliko sviram ispalo bi da sviram oko 2.5 do 3 sata na dan.
To bi bilo to.
Ako ima netko tko zna šta da napravim, kako da krenem dalje da naučim dobro svirati gitaru,neka napiše.
Unaprijed hvala....
:D :w :D
Otprilike kao da je moj najbolji frend ovo napisao(samo on svira daleko manje,3 godine )
I on zali sto nije poceo ranije(sada ima 18 god),i sto nije ucio u glazbenoj skoli.Mislim da mu dosta dobro ide,jer je prije nekih pola godine se malo vise posvetio klasici(Albeniz:Asturias npr),jazzu,bluesu,bossa nova, i slicno.
Puno je vise poceo svirati po sluhu,manje po tabovima,jer se tako ustvari KVARI sluh.
Osobno sviram nesto vise od godinu i pol,i zasad ucim klasiku,a za svoj gust sviram od heavy metala,do blacka,thrasha,deatha(extreme,progressive i slicno)...
Inace ako zelis pravi izazov za DEATH metal...(vjerojatno si cuo taj bend),probaj svirat MENI najjaci bend svih vremena(osim Dream Theatera) ....DEATH(CHUCK SCHULDINER R.I.P.)
Riffovi su stvarno slozeni,melodije fantasticne...
Inace,moj savjet ti je,vjezbaj feeling i sluh,i kreni kod nekog jazzera na "instrukcije",pojasnit ce ti mnoge stvari,kao sto meni sada pojasnjava,pa mozda za neko vrijeme pocnes skidat VAIa,SATCHA,JOHNSONA,PETRUCCIA,DI MEOLU,DE LUCIU,STEFANOVSKOG,METHENYa,STANICA,i slicno...
anyways,javi se,i pozdrav iz Rijeke.
Gianluca Vialli
13.02.2003., 11:20
Gitara je meni najomiljenija stvar na ovome svijetu.
I meni :)
Tablature baš i nisu točne pa tako da moraš otkrivati što je krivo napisano a što je točno
Po meni je to u neku ruku i dobro...pa, gdje bismo došli kad bismo otišli na net, skinuli note i odsvirali sve točno, od note do note......ovako je bolje.....ili skineš sam neku stvar ili uzmeš tab pa stvar prilagođavaš sebi, onako kako bi ti to izveo.....u svakom slučaju, razvijaš kreativnost...,
Inače ja nikada nisam išao u glazbenu ili u privatnu školu,sada žalim zbog toga.
Mda....zanimljivo kako dosta ljudi žali za tim....ja sam završio osnovnu muzičku (gitara, naravno) i mogu reći da mi stvarno koristi u današnjem sviranju......uvijek sam bio odličan (nije da se hvalim, činjenica je) u čitanju nota prima vista...i to mi sada puno znači.....zatim, sama tehnika i lijeve i desne ruke mi je na dosta visokoj razini, baš zbog te škole....jer, krenuo sam sa sedam godina (sam sam nagovarao starce, nisu me oni naćerali)....a to je isto kao i s jezicima....ako kao mlađi kreneš, brže i lakše ćeš savladati neke stvari.....tako je i ovo....i sada gotovo ne postoji kompozicija (za klasičnu gitaru) koju ne bih mogao savladati....dakle, hvala mom profesoru....:) :W
Inače ja nemam baš previše živaca svirati od 4 do 5 sati u komadu, više volim svirati kada mi pukne i prestati kada se sjetim nečega drugog.Točnije kada bi pogledao kroz cijelu godinu koliko sviram ispalo bi da sviram oko 2.5 do 3 sata na dan.
Pa, zašto bi se prisiljavao...sviraš kad osjetiš potrebu....u tome i je bit svega....da te to ispunjava, a ne da ti bude opterećenje....dakle, činiš pravu stvar (jebem ti Gibonnija :rolleyes: )
Ako ima netko tko zna šta da napravim, kako da krenem dalje da naučim dobro svirati gitaru,neka napiše.
Budi samokritičan....i vidi što ti najlošije ide..i, u biti, u kojem smjeru bi se htio razvijati kao gitarist......evo, ja sam, npr. nezadovoljan radom desne ruke (bez perverznih misli, molim) s trzalicom.....i sada sam odlučio to unaprijediti....tako i ti....vidi čime nisi zadovoljan i na tome radi......zatim, sviraj što različitiji repertoar....uči i vježbaj (ako do sada nisi) što više ljestvica......i stvarno ih vježbaj, da ti uđu pod kožu....jer, pomoći će ti u eventualnom budućem skladanju.....što više možeš odi po koncertima i slušaj i gledaj što više gitarista iz što više žanrova.......svašta se može novoga naučiti ako pažljivo slušaš i gledaš.....
manje po tabovima,jer se tako ustvari KVARI sluh.
ajde, sad baš da se kvari sluh....nije da se kvari, nego ga se striktnim pridržavanjem nota i tablature ne razvija dovoljno.....dakle, treba nešto znati i pročitati, ali i čuti....
Pozdraf...
Bolje je skodat po sluhu jer nekako ispada da ljudi koji su tako ucili postanu puno kreativniji. Znaju napravit kvalitetnu stvar i solazu a ne samo prtljat po skalama. Ali skola je sigurno vazna jer ti daje odrednjenu "strukturu". Pmaze da znanje ne bude nabacano ljevo desno nego da se to sve fino poslozi. Moj prijedlog za pocetnika Gerry Moore ima i feeling i tehniku.... Ako odma zabrijes na Malmsteena postanes dobar tehnicar al ogranicen.
A sto se tice toga kako postat bolji... pa zavisi od zelje i entuzijazma. Znam samo dvojcu gitarista kod nas koji su zaista vrhunski, mogu skidat sve najbolje gitariste a imaju i dorbrih i originalnih ideja. Nisu tako rano ni poceli, negdje u srednjoj. (vise nigdje javno ne sviraju iako se bave pomalo glazbom al vise produkcija instrumentalici itd) Puno bolji od recimo stefanovskog koji je sad in. I za razvijanje tehnike nije im trebalo previse - nekolko godina. Samo sto su bili ludi... Vjezbali cijele dane. Doslovno. Bjezali iz skole, praskakali obroke i na wc isli s gitarom. A ni spavali previse. Prema tome zavisi o tome kolko te to uvati. Nema drugog recepta i carobnog stapica. Bar sto se tice tehnike. Sigurnost se dobija s godinama i kolicina vjezbanja tolko ne utice. Bitno je redovito svakodnevno vjezbanje, nastupi, skupljanje iskustva itd. To se ne moze na brzinu. Al sama tehnika se brzo stice ako ima volje.
Meni osobno je tehnički najviše koristilo kad me frend prisilio da skinem najodvratnije dijelove "Metropolisa pt.1" (otprilike od 7:20 do završnih vokala) od Dream Theatera. Mučio sam se mjesec dana, ali kad sam to napokon svladao tehnika mi je drastično skočila. To mi je puno pomoglo za puno drugih stvari (za ostatak opusa Johna Petruccija i nije puno, ..).
Općenito, savjet broj jedan: vježbaj uz metronom. Jedino tako možeš pratiti svoj (brzinski) napredak u tehničkim vježbama.
Tehničke vježbe su odvratno dosadne, ali ako toliko voliš gitaru, lako ćeš ih progutati (samo nemoj popustiti prvom jakom nagonu da gitaru zvekneš u zid i nikad ju više ne takneš).
Arwen Evenstar
13.02.2003., 22:24
Koliko se meni čini baš i nemaš nekakvih problema. Nemoj žaliti što nisi išao u glazbenu školu, nego samo vježbaj i sviraj pokušaj i nešto sam skladati.
Mislim da je Gjuro to rekao.... tehničke vježbe su stvarno doosadne, ali moraju se raditi...
Osobno ni ja ne volim ko stroj sjest i svirati pet sati u komadu, više volim svirati kad želim, ali onda se zanesem i shvatim da sam nabijala po klaviru šest sati...
Gitaru sam počela ove godine uvježbavati i čini mi se da ću je skužiti i upoznati.
Gjuro kaže:
Meni osobno je tehnički najviše koristilo kad me frend prisilio da skinem najodvratnije dijelove "Metropolisa pt.1" (otprilike od 7:20 do završnih vokala) od Dream Theatera. Mučio sam se mjesec dana, ali kad sam to napokon svladao tehnika mi je drastično skočila. To mi je puno pomoglo za puno drugih stvari (za ostatak opusa Johna Petruccija i nije puno, ..).
Općenito, savjet broj jedan: vježbaj uz metronom. Jedino tako možeš pratiti svoj (brzinski) napredak u tehničkim vježbama.
Tehničke vježbe su odvratno dosadne, ali ako toliko voliš gitaru, lako ćeš ih progutati (samo nemoj popustiti prvom jakom nagonu da gitaru zvekneš u zid i nikad ju više ne takneš).
Zato je Bog smislio TV ;)
I video, dvd, divx.... Stavis neki glupav film il nesto slicno sto ne okupira pa deres skalice, arpeggijice, etidice, kromatikice i ostale dosadnjave.......
Gjuro kaže:
pod ovo "odvratne dijelove Metropolisa "mislis odvratno TESKE,ili tebi odvratne?
Iako METROPOLIS PT 1 ima nevjerojatno teske dijelove,a cijeloga ga je odsvirat GOTOVO nemoguce,na bilo kojem instrumentu...
TeenSpirit
13.02.2003., 23:02
ma iskreno...jebes skole. meni je i veci uzitak sam sjesti i zagristi posteno, nauciti nesto, skinuti neku stvar, nego sad kao neki "streber" uciti ljestvice iz biljeznica, i slicne stvari...
sto je je, u glazbenim skoalma se razvija tehnika, ali oni koji su naucili svirati sami, vrlo cesto su nadmasili one koji su naucili u glazbenim skolama...to mi je kao nekakvo prisiljavanje: 2ajd sine u glazbeno, ja cu't bolan kupit' pi jano, pa da vid's kako ces svir't"....mozda sam malo glupo rekao, ali shvacate me? to je kao da te sile da nesto naucis, a tako ne ide....
Mislim da je idealno sam zapocet, stvorit neke osnove u stilu i ukusu, uc u "djir" i zagrijat se. Tek onda u skole da ti popune rupe u znanju. Iako one mogu dosta i ogranicit. Masa danas najboljih je napustila Berklijice i ine bilo sto su mislili da ih ogranicavaju (Satriani) ili sto su se okupirali svojom glazbom (Dream).
Btw jel ko skidao Erotomaniu od Dreama?
Monstrum
13.02.2003., 23:11
Ej ekipo!!!
Hvala.
Mislim moja lijeva ruka je poprilično razvijena, A desna je malo sporija od lijeve.DEATH je super grupa!!!
Sada upravo skidam stvari od Symbolica(DEATH), i od Dimmu Borgira sa Spiritual black dimenson stvar The insight and the catharsis.Strava stvar!!!
Ako je niste poslušali obavezna je poslušajte.Ustvari cijeli album je odličan!!!To vam je nešto između blacka i deatha.Strava!!!
Mislim skidam ja stvari.Ali ne cijele samo dijelovi koji mi se sviđaju.
Mogu skinuti onako brzu solažu (niti sporu niti jako brzu.Onako mrvicu više od sredine).
I našao sam dobrog profesora.Ima svoj bend, svira po italiji i sloveniji.Čuo sam ga pa mogu reći da je odličan.
Čujemo se ekipo!!!!
:D :D :top:
Do smrđenja
ravana kaže:
Btw jel ko skidao Erotomaniu od Dreama?
Erotomania je jebeno teska,bas sam je prije par dana proucavao...
za par mjeseci cu to krenut skidat,kad malo nabijem tehniku i izvjezbam jos neke stvari:);)
Je je al si ih cuo live??? Skripi bolan, skripi.... Srecom ja sam samo obican smrtnik od basiste (:D) a Myung se nema obicaj pres...vat tehnikom (tu i tamo nesto izvali al uglavnom...) pa se da skinut. Bas sam ovih dana to trtljao pa zato pitam.... Samo s kim ces svirat??? Gitarista znam koji to mogu odsvirat bolje od originala (onaj dvojac sto sam pricao). Al di ces nac bubnjara!!!!!!
To je uvijek bio problem. Sve se da skrpat al bubnjara nikak nac...
Drito Konj
15.02.2003., 02:20
bubnjara za to ni neces nac...
Ravana...u mnogocemu se ne slazemo.
Moj stav je(ipak sam gledao DT LIVE,i to NE JEDNOM), da je
MIKE PORTNOY odlican glazbenik,ali nije nikakav "svemirac".Sve je to moguce odsvirat,dapace,imam ja PORTNOYEVE VIDEO SKOLE(LIQUID DRUM THEATER),gdje je MIKE dosta svojih naoko neshvatljivih "caka" otkrio,i uopce nisu problem.
JOHN PETRUCCI....je odlican,meni omiljeni gitarist.Ne mozes reci " ja znam par ljudi koji to mogu bolje odsvirat"....ja ti garantiram NE ZNAS.(Osim ako su jazzeri,onda im je prog rock sala)
Ali skidat Petruccia nije bas tako laka stvar,kao ni VAIA,ni SATCHA,ni JOHNSONA...
JOHN MYUNG....tihi genijalac.Covjek nadaren za bass,i uz STEVE DI GIORGIA,meni osobno najbolji bassist...ali TIH.
NA STAGEU TIH,iza STAGEA TIH,NA SNIMCI TIH:..ali njegove dionice su odlicne,neke su i izuzetno teske.
JORDAN RUDESS- Bolesnik.Covjek izvjezban od malih nogu,i autor najsenzacionalnijih keyboard sola koje sam ikad cuo(uz DEREK SHERINIANA i MOOREA)
JAMES LABRIE-dosta je cinjenica koliko on vremena provede radeci i smisljajuci melodiju i ritmiku vokala,koja je RAZLICITA od pjesme(RITMIKA),dosta analizira svaki dio svake stvari.
Rekao bih izvedba odlicna,Live nastup impresionirajuc.ONCE IN A LIVE TIME je totalno fusario(bio je bolestan according to his interview @ www.dreamtheater.com)
a ti ne mozes rec da "DT LIVE SKRIPI",jer valjda cu ja znat bolje reci nakon sto sam ih gledao LIVE par puta.
FUSARE 3 puta manje nego VECINA bendova
Bubnjar uopce nije toliki problem,iako su svi iz DT genijalci.
L.NimoyInvadesMetal~ kaže:
Ravana...u mnogocemu se ne slazemo.
Moj stav je(ipak sam gledao DT LIVE,i to NE JEDNOM), da je
MIKE PORTNOY odlican glazbenik,ali nije nikakav "svemirac".Sve je to moguce odsvirat,dapace,imam ja PORTNOYEVE VIDEO SKOLE(LIQUID DRUM THEATER),gdje je MIKE dosta svojih naoko neshvatljivih "caka" otkrio,i uopce nisu problem.
JOHN PETRUCCI....je odlican,meni omiljeni gitarist.Ne mozes reci " ja znam par ljudi koji to mogu bolje odsvirat"....ja ti garantiram NE ZNAS.(Osim ako su jazzeri,onda im je prog rock sala)
Ali skidat Petruccia nije bas tako laka stvar,kao ni VAIA,ni SATCHA,ni JOHNSONA...
JOHN MYUNG....tihi genijalac.Covjek nadaren za bass,i uz STEVE DI GIORGIA,meni osobno najbolji bassist...ali TIH.
NA STAGEU TIH,iza STAGEA TIH,NA SNIMCI TIH:..ali njegove dionice su odlicne,neke su i izuzetno teske.
JORDAN RUDESS- Bolesnik.Covjek izvjezban od malih nogu,i autor najsenzacionalnijih keyboard sola koje sam ikad cuo(uz DEREK SHERINIANA i MOOREA)
JAMES LABRIE-dosta je cinjenica koliko on vremena provede radeci i smisljajuci melodiju i ritmiku vokala,koja je RAZLICITA od pjesme(RITMIKA),dosta analizira svaki dio svake stvari.
Rekao bih izvedba odlicna,Live nastup impresionirajuc.ONCE IN A LIVE TIME je totalno fusario(bio je bolestan according to his interview @ www.dreamtheater.com)
a ti ne mozes rec da "DT LIVE SKRIPI",jer valjda cu ja znat bolje reci nakon sto sam ih gledao LIVE par puta.
FUSARE 3 puta manje nego VECINA bendova
Bubnjar uopce nije toliki problem,iako su svi iz DT genijalci.
Ma i dalje mi je to tehnicki najbilji bend... Makar su Kompanija tehnicki bolji ali to i nije pravi bend nego neki projekt.
I nisam ih gledao live prema tome...
Samo am slusao live snimke... I Petrcci jest malo skripio pa ti pevaj
Labrie je par dionica otpjevao drugacije nego u studijskom originalu jer se vidlo da ne moze izvuc. S druge strane nije svaki dan nedjelja a i pitanje kolko je koncert trajao
Portnoy - genije, nemam rijeci ali nit ne mogu to tolko ocjenit, bubnjevi su mi najmanje poznat instrument a tesko skuzit sto ne sviras.
A sto se tice toga dal bi odsvirali bolje... pa cuo sam recimo Satrijanija na studijskoj snimci i njih uzivo i bolji su bili. Jedino sumnjam da bi mogli Vaia preveslat taj nije normalan sto se tehnike, cistoce i sounda tice. A ni Malmsteena samo sto je malmsteen dosta ukalupljen u odredjeni stil za razliku od ostalih o kojima govorimo koji su raznovrsniji. Al u tomee sto radi je najbolji, tesko da bi neko tako brzo odsvirao njegove, kako bi to nazvao..., laznoorijentalne skale:) Ne mislim da su jazzeri tolko dobri. Najbolji svjetski gitaristi su izasli iz metala. Sto se tehnike tice oni jesu najbolji, jazzeri imaju prednosti u improvizaciji, teorijskoj potkovanosti. Bez daljnjega da su dobri tehnicari ali mislim da ce tesko vecina njih svirat Petruccia.
Myungu kapa dole i meni je najdrazi basist. Samo kazem da ne pretjeruje s tehnikom - iako bi mogao - i da ga se da skinut. Vidi se da se trudi bit podloga i konstanta u pjesmi umjesto da folira tehnicko znanje prvom prilikom. I ko coek mi je najdrazi medju njima i opcenito glazbenicima.
Rudess - a sto rec o tome?? Ono sto bi reko za Vaia u gitari (bar sto se tehnike tice) to bi i za njega. Mozda se moze nac koji bolji u svom fahu od ostalih u DT (ali ne uklopljeni u jedan bend di su svi na tom nivou) al za njega mislim da se moze stvarno rec da je najbolji. Ja bar nisam cuo klaviaturistu koji tako dere.
otkad je leonard nimoy dosao na forum, svi samo o dt razglabaju :D
mene osobno kod dt-a najvise nervira predistorzirana gitara i dupla bas pedala, sto je razumljivo jer ne volim metal :D
ali van te metal spike, na zivce mi ide VOKAL. nekako je previse vodenastobljutavastonjeznikast :flop:
np robert wyatt: little red riding hood hit the road
Indigo Girl
15.02.2003., 14:28
Nemoj žaliti za glazbenom! Kao prvo, uvijek se možeš upisati, nikad nisi prestar za to! Ja sam završila isto samo osnovnu glazbenu, i sad razmišljlam da krenem u srednju iako samo to trebala pred 3 godine napraviti! Zato ako misliš da bi ti to pomoglo, odi. Ali iskreno, no good od toga. Jer ti već znaš čitati i pisati note, znaš osnove glazbe, uostalom znašš svirati. Tamo bi samo eventualno usavršio svoje znanje u sviranju, ali dam se kladit da to možeš i sam. Samo ti je vježba potrebna! Al sam napisala hrpu gluposti lol :) Ali eto..SAmo ti vježbaj i jednog dana možda i u Iron Maidenu budeš svirao!! ;)
funky kaže:
mene osobno kod dt-a najvise nervira predistorzirana gitara i dupla bas pedala, sto je razumljivo jer ne volim metal :D
ali van te metal spike, na zivce mi ide VOKAL. nekako je previse vodenastobljutavastonjeznikast :flop:
np robert wyatt: little red riding hood hit the road
a jebiga...ne slusamo svi kvalitetnu glazbu kao ti:D
Monstrum kaže:
U zadnje vrijeme sam počeo shvaćati gitaru.Poboljšao mi se je sluh što se tiče gitare i sve više i više počinjem skidati stvari bez tablatura.
Hoćeš reći da sviraš 5 godina i da si tek nedavno počeo da skidaš stvari bez tablatura :confused:
TeenSpirit
15.02.2003., 16:40
pa covjece, sto se ti javljas...ti nisi naucio gitaru svirati niti nakon deset godina, josh uvijek dobivash smijesne zvukove iz nje... :D
Otkud ti znaš kako ja sviram gitaru?
TeenSpirit
15.02.2003., 16:46
otkud ti znas da li decko svira aktivno gitaru pet godina?
nagadjash. tako i ja u tvom slucaju. sudeci po tome da ne mozes povezati dvije rijeci u cjelinu, vjerujem da niti ne znas kako uloviti obican g-dur.
čekin aut.
TeenSpirit kaže:
otkud ti znas da li decko svira aktivno gitaru pet godina?
Sam je napisao:
Sviram od 1997 god.Na ljeto sam počeo tako da sviram 5 godina.
Muči te aleksija?
ej zec....
naglasak je bio na AKTIVNO... ;)
a ako sam u krivu, ispravite me i ja ti se ispricam!! :s
p.s. sto je aleksija?
A postoji i pasivno sviranje gitare? Je l' to nešto kao pasivno pušenje?
pa recimo moj gitarist svira gitaru godinu dana i svira ju ko zmaj!!
skine stvar odmah i genijalac je jer je talentiran a i vjezba par sati dnevno....
a imam i jednog tipa u razredu koji gitaru svira 8 godina a nema pojma o nicemu jer ju svira jednom mjesecno po 10 minuta....
i tako svih 8 godina!!!
P.S. onda cu pitati mamu i tatu!! :B
P.P.S. zasto si editirao ono gdje je pisalo: "necu da ti kazem"???
TeenSpirit kaže:
(...)sudeci po tome da ne mozes povezati dvije rijeci u cjelinu(...)
Kako te nije sramota?
wuk kaže:
P.P.S. zasto si editirao ono gdje je pisalo: "necu da ti kazem"???
Neću da ti kažem.
MachineBrain
15.02.2003., 17:21
Šta ste vi svi poludili!!!!!!!!!!!!!!!!!
:cool:
MachineBrain
15.02.2003., 17:26
Svira,svira on 5 godina.....
sto posto sam siguran....!!!
Njjjjjemmmmmmmmoooooojjjjerttttttteeeeee gggggggaaaaaaa
zzzzzzzzaaaaaaaaaajjjjjeeeeebbbbbaaaaaavvvvvaaaaat ttttttiiiiiii!!!!!!!!!
:D :D :D :E :2up: :D :D :D
TeenSpirit
15.02.2003., 17:43
TeenSpirit kaže:
...sudeci po tome da ne mozes povezati dvije rijeci u cjelinu...
kako sam i rekao... :rolleyes: napisao sam ti gore da ne svira aktivno pet godina. a ti opet zapitkujesh...tako da citiram sebe, i ponovimsvoju istinitu tvrdnju. sram? zasto si onda ti uopce tu?
TeenSpirit kaže:
kako sam i rekao... :rolleyes: napisao sam ti gore da ne svira aktivno pet godina. a ti opet zapitkujesh...tako da citiram sebe, i ponovimsvoju istinitu tvrdnju. sram? zasto si onda ti uopce tu?
What the fuck are you talking about? :D
Žlzc kaže:
What the fuck are you talking about? :D ej zec....
naglasak je bio na AKTIVNO...
jel sada widish o cemu talkam about?!
Znaci priznajes da si to ti, TeenSpirite? :D
Žlzc kaže:
Znaci priznajes da si to ti, TeenSpirite? :D
uuuups!! :kiss:
JAZZERI DA NISU DOBRI???
Stani malo! Pa jedan od najvećih uzora Johna Petruccija je Al Di Meola. Di Meola je Ferrari, a svi ovi koje ste dosad spomenuli mogu se nazvati recimo mercedesima. Tehnički se stvarno nitko ne može mjeriti s njim. A tek brzinski? Bilo na električnoj ili akustičnoj gitari...
By the way, poslušajte Di Meoline "Race With The Devil On The Spanish Highway" i "Suite Golden Dawn" i vidite koliko je stvari Petrucci pobrao iz njih (to je izvor "Metropolisa", "Erotomanie" i koječega). Toplo preporučam i : "The Wizard", "Dark Eye Tango", "Mediterranean Sundance",..
Druga stvar, što se brzine i težine tiče, jel tko čuo stvar "The Bash" grupe Dixie Dregs?
E, TO JE BOLESNO! Gitarist je Steve Morse (također jedan od Petruccijevih uzora) i s violinistom izmjenjuje hiperbrze solo dionice (, a vrlo melodiozne, što je najbolje od svega). Totalno ludilo!!
TeenSpirit
16.02.2003., 01:13
zec jebemu sve, otkrio sam me....ja sam monstrum, razorblade, panon youth, jango feet, q-master, wuk, slijepci kod ociju, princeza, bing0, gospon pes i machine brain :D
ajde hvaladragonmboguisusukristu da si i ti nesto otkrio :rolleyes: :D
ravana kaže:
... Makar su Kompanija tehnicki bolji ali to i nije pravi bend nego neki projekt.
Kompanija???? Jel to tipfeler ili mi je neki :mad: :rolleyes: :B :rigo: :no: :2up: :E editiro post da mu ja..XXXXXXX YYYYYY.
Q-master
16.02.2003., 12:43
TeenSpirit kaže:
zec jebemu sve, otkrio sam me....ja sam monstrum, razorblade, panon youth, jango feet, q-master, wuk, slijepci kod ociju, princeza, bing0, gospon pes i machine brain :D
Teenspirit ne seri, ja nisam ti!!!:mad:
Ali sam wuk,monstrum,FIA, Damson, Sepa, Gospon Pes i Lolita, Šef sale i (najdraži i uvijek u srcu) tata!:D
Monstrum
17.02.2003., 23:45
Ej ja još uvijek mislim da sam ja sam svoj.
Što se tiče sviranja, Teen Spirit kaže pasivno.Pa skoro da je pogodio.Nisam ja neki ludi koji stalno visi za gitarom pa tako da sam ja napol pasivan gitarista....
:D :D :D
Monstrum
17.02.2003., 23:49
I dosta je bilo glupiranja.Dajte ljudi pa niste na placi!!!!!
Nije ovo tema za prepiranje većza sasvim nešto drugo!!!!!!
;) :D
:o ste!!!
Bez uvrijede!!:D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.