View Full Version : brzo vjencanje
pravnici, moze li se kako skratiti zakonski rok od 30 dana za vjencanje?
ono bi u utorak, ovaj koji dolazi! ili najbrze moguce.
Magnolija
08.06.2004., 10:54
Evo, ponovit ću i ovdje što sam odgovorila na ŽUD:
Prijaviti građansko vjenčanje možeš najkasnije 30 a najranije 45 dana prije željenog termina; i moram reći da su nama točno računali koliko je dana do datuma kojeg smo htjeli obaviti vjenčanje.
Naravno, ne mora biti subota, ali npr. u Osijeku se tako možeš vjenčati utorkom, četvrtkom i subotom. Prijava stoji 300 kn + 5 kn obrazac.
To je moje iskustvo od prije tri mjeseca...
Billi kaže:
pravnici, moze li se kako skratiti zakonski rok od 30 dana za vjencanje?
ono bi u utorak, ovaj koji dolazi! ili najbrze moguce.
Sumnjam da može u tako kratkom roku, ali zakon ostavlja mogućnost da se brak sklopi i prije 30-og dana od dana prijave namjere sklapanja braka ako za to u konkretnom slučaju postoje iznimno opravdani razlozi. Dakle, mogućnost postoji, stvar je dogovora s matičarem
da to sam cula. moze se srediti samo treba napisati molbu. i ne treba navesti neki big deal razlog!
happygoose
08.06.2004., 11:10
Recimo ides na po "zivot opasnu operaciju"ne daj boze.:)
A možda: beba je na putu?;)
Simona kaže:
A možda: beba je na putu?;)
ma onda bi mi rekla da ima vremena koliko hocu do poroda:D
Billi kaže:
ma onda bi mi rekla da ima vremena koliko hocu do poroda:D
Reci da je ženik priprijetio: odmah ili nikad!:D ;)
pantomima
14.06.2004., 20:41
Opravdan razlog je subjektivna stvar jedino sto moras je da djelujes uvjerljivo na maticara.
Npr. on je pomorac, odlazi na brod 9 mjeseci, a ti si trudna i zelis da se brak sto prije sklopi da ne bi imala problema kod upisa djeteta u maticu rodjenih buduci da je u slucaju izvanbracnog rodjenja potreban za upis i pristanak djetetova oca, koji u tom trenutku nece, na zalost, biti prisutan.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.