View Full Version : Agronomi u EU!?
Lijep pozdrav svima!
Htio bih postaviti ovaj topic i započeti temu o tome kakva su Vaša iskustva i da li netko zna kakva je situacija sa visoko školovanim ljudima, točnije sa diplomiranim inženjerima agronomije u zemljama koje su u EU ili su nedavno ušle u nju?
To me zanima jer iako na sreću u ovim vremenima kao takav imam posao, ali kao i većina iz naše stuke radim ono što se ponudilo i nekako se nadam da bi sređivanjem toga svega ulaskom u EU možda postojale veće šanse za odabrati nešto novo.
Između ostalog da li je točna jedna od stvari da svi poljoprivrednici sa više od cca 100 ha moraju imati zaposlenog agronoma i tako to...?
Hvala!
Big momma
03.03.2010., 23:25
Čestitam na optimizmu! :D
Ha ha!
To je zato što dolazi proljeće!
A kako vidim po broju komentara nije bas tako sunčano na zapadu!:)
Big momma
04.03.2010., 20:23
I sama sam bila tako optimistična nakon faksa.
Sada se strukom bavim samo u slobodno vrijeme.
I mogu reći da to nije loša opcija. :)
Ipak nije tak crno, bar dok imamo ambiciju.
I sama sam bila tako optimistična nakon faksa.
Sada se strukom bavim samo u slobodno vrijeme.
I mogu reći da to nije loša opcija. :)
Ipak nije tak crno, bar dok imamo ambiciju.
Kolege drage,
Baš nam se ne piše nešto dobro, eventualno, ako nemaš neku svoju zemlju, pa radiš za sebe i svoju obitelj, inače nas baš i ne cijene bar u RH. Npr. u poljoapotekama nas zapošljvaju samo zato što ih zakon prisiljava na to, a onda radiš ko trgovac, običan radnik (istovaraš gnojiva, zaštitna sredstva i.....)
diabolica
23.03.2010., 15:20
Ja da sam agronom, specializirao bih se za nešto ( recimo vinogradarstvo ,BigMomma) i onda bih samo to forsirao do kraja. Zakaj oni svi frajeri kaj idu po kletima i probavaju vino, imaju svoje Ime i Prezime, i poznati su stručnjaci u nečemu. Vjerujem da isto tako ima i majstora koji se bave recimo samo jarom pšenicom ( ima li toga ?) i majstor sve zna o tome.
Da nisam pao na glupim amandmanima na prijemnom davnih godina kad je Azra bila popularna i ja bih bio agronom sad.
A ovako sve moram pitati i čitati po raznim literaturama.
Göttspöđä
23.03.2010., 15:26
Ja da sam agronom, specializirao bih se za nešto ( recimo vinogradarstvo ,BigMomma) i onda bih samo to forsirao do kraja. Zakaj oni svi frajeri kaj idu po kletima i probavaju vino, imaju svoje Ime i Prezime, i poznati su stručnjaci u nečemu. Vjerujem da isto tako ima i majstora koji se bave recimo samo jarom pšenicom ( ima li toga ?) i majstor sve zna o tome.
Da nisam pao na glupim amandmanima na prijemnom davnih godina kad je Azra bila popularna i ja bih bio agronom sad.
A ovako sve moram pitati i čitati po raznim literaturama.
Ima, ali se kod nas ne uzgaja. Drže ju samo gdje je zima toliko jaka da ju ozima ne može pretrpjeti :)
I ja sam agronom, ratar i ako jedno znam, to je da od specijalizacije dok si mlad nema ništa. Možeš imati interese, hobije i volju, ali, moraš biti spreman raditi sve u struci (ako imaš sreće da radiš u struci ili da uopće radiš) da bi mooooožda jedan dan radio ono što baš voliš u agronomiji.
Big momma
23.03.2010., 18:58
Ja da sam agronom, specializirao bih se za nešto ( recimo vinogradarstvo ,BigMomma) i onda bih samo to forsirao do kraja. Zakaj oni svi frajeri kaj idu po kletima i probavaju vino, imaju svoje Ime i Prezime, i poznati su stručnjaci u nečemu.
Pretpostavka da se čovjek za nešto specijalizira jest da se najprije zaposli u struci, gdje će imati priliku razviti svoja znanja/sposobnosti/vještine ili ima ideju čime se baviti (izvan radnog vremena, za varijantu kada ne radi u struci).
Osobno u struci ne radim, ali se "specijaliziram" na uzgoju kokoši hrvatica, izvan radnog vremena. Moglo bi se reći da već imam Ime i Prezime.
Ali, nemaju svi sreću zaposliti se u struci ili imati dobru (poduzetničku) ideju.
Sve u svemu, slažem se s izjavom.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.