View Full Version : UpomoČ !!!
Molim da mi se dostavi iz , ako imate boot na MBR , kariku koja mi nedostaje...
trebao bih fajl kojim se boota xp , onaj usranac mandrake ga je izbacio ...krvi mu se napijem !!!!
kako izgleda jel isti kao onaj skriveni bootloader u winu ili je drugačiji ?
Kako se može zaobiči , zabrana mjenjenja u bootu , tamo sam mislio ugurati onaj iz xp.-a ali kurba ne da... denid,denid,denid,denid , pa to je gore od xp-a !?:confused:
ako ga shebem s "partviš menađerom" ..možda mi onda pomogne !?
kakva je to linux zajednica ...ni glasa o pomoći ?
:(
pa ovaj drek zvan linux je sada blokao i partviš menađera...ne može opče očitati disc !!!!????
krvi mu se napijem....:2up:
ima li netko ideju zašto smeče obriše fajlove za bootanje wina !?
ako je to namjerno ...ne znam kako će to primiti zagovornici "slobodnog softwarea" kada im njihov program radi kao ...diktator
sve me to podsječa na MS koji je isto tako započeo ..jadno :flop:
Shadowman
10.06.2004., 08:29
Sve sam ti objasnio šta se dešava u privatnoj poruci.
ovo nije normalno...na drugom kompu poslje low level formatiranja , sretan donesem disk , kao prayan mislim, a ono ....krvi mu se napijem...
pri startanju uspio je , ;ak i podi'i LILO i ;ak je i brojao !!!!!!!
koji je to qrac....najbolje je to prepoznaje particije !!!!!
ups tastatura nije dobro definirana...
lol.
Inace butnes se s Winxp cd-a, uzmes mu repar konzolu il kako se zove, upises fixmbr i to je to. Boga pitaj kako si ti to skonfo, ali lilo moze butat i win i linux bez problema, samo treba malo procitat i postavit. Ako ti se neda citat, drz se wina.
Shadowman
10.06.2004., 16:03
Bogzna šta je točno bilo, a moguće je da je bilo ovo s ovog threada.
http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=50659
Zato je najbolje kreirati unaprijed sve particije (i Windows i Linux) nekim trećim software-om, kao što ja radim, i koristiti u slučaju dual-boota kakav bootloader kao Acronis, sve dok novi kernel ne počne koristiti stariju (i lošiju) metodu ili Microsoft ispravi svoj workaround. To se neće vjerovatno dugo desiti i stoga ćemo se morati prilagođavati MS-u, jer se MS neće prilagoditi nama. U principu, zašto bi se i Linux morao prilagođavati Windowsu, kad se ni Windows prilagođava Linuxu? Dual-boot nije baš nešto što OS-i podržavaju (izuzev Linuxa).
ono s lol nemogu komentirati , ali lik koji je stvarno ok ima MS certifikat i yna kaj dela, je vrtio glavom , ti pri;a[ o bootanju na CD , a ja ti govorim da neide , nema tog cda koji se boota , samo linux i opet isto sranje ,,ne mogu nikako da popravim MBR u tome je fora , ne ide i ne ide, mogu ga brisati stavljati drugi linux i opet raditi njegove instalacije ali se ne mjenja MBR jel sada jasno LOL ako si op;e shvatio !
novom instalacijom linuxa ne mjenja se MBR tu je hebeni problem koji me jebe u glavu...one komande i sve kaj bi trebalo da radi u ovdje ne igraju , na pqmagic i ostale igra;ke sam yaboravio , windovsi tu nemaju kaj ya raditi kao ni dos komande , ti kao promjeni[ , ali sve ostaje isto ...cjeli disk !!!!
krvi mu se napijem
Upravnik
10.06.2004., 17:41
probaj podić stroj sa nekom sistemskom disketom primjerice od 98-ice i u konzoli upiši fdisk /mbr i to bi ti trebalo maknut lilo.
TIGMAN kaže:
ono s lol nemogu komentirati , ali lik koji je stvarno ok ima MS certifikat i yna kaj dela, je vrtio glavom , ti pri;a[ o bootanju na CD , a ja ti govorim da neide , nema tog cda koji se boota , samo linux i opet isto sranje ,,ne mogu nikako da popravim MBR u tome je fora , ne ide i ne ide, mogu ga brisati stavljati drugi linux i opet raditi njegove instalacije ali se ne mjenja MBR jel sada jasno LOL ako si op;e shvatio !
novom instalacijom linuxa ne mjenja se MBR tu je hebeni problem koji me jebe u glavu...one komande i sve kaj bi trebalo da radi u ovdje ne igraju , na pqmagic i ostale igra;ke sam yaboravio , windovsi tu nemaju kaj ya raditi kao ni dos komande , ti kao promjeni[ , ali sve ostaje isto ...cjeli disk !!!!
krvi mu se napijem
Pa daj objasni proceduru kako ti mjenjas nesto u LILO ako ti nije tesko!
Inace Mandrake uvijek nadje Win i stavi liniju u LILO za boot,nema neke filozofije.
Ako si ulazio u LILO jesi ista mijenjao i kako??
I malo objasni to bootanje sa CD-a,skroz su ti poruke nejasne.
Sad vidim dole da si napisao da ti ima opcija za win u lilo (jer je mozes izabrati!) samo nece da boot-a,zacrni se ekran,kazes.
To znaci da si sam nesto dirao u lilo sto nije ispalo dobro.
Mozda si izbrisao neko slovo extra ako si editirao sa nekim editorom.
LILO ne moze sada naci particiju i NTLDR od XP-a.
Stvarno se moras malo smiriti i objasniti polako ako hoces da neko pomogne.
Inace probaj sto su ti vec drugi rekli,prepisi MBR sa nekom win disketom ,bootaj sa Mandrake CD-om i napravi novi LILO,ako vec nisi.
A kako ti to tocno se butas s cda? Ajde malo detalja, od pogadjanja ovog nema nista...
Meni jednom prilikom nije htio butat se s cda (iako je u biosu bio zadan kao prvi) nego je odmah palio but manager. E sad ako ima asus plocu dok ti s komp probudi, odmah stisni ESC par puta i pitat ce te s cega se zelis butnit. Onda mu uzmi CD od winxpa i dalje s fixmbr. Ali pazi da imas pravi cd, ima dosta pirata koji su lose iskopirani, pa ne podrzavaju da se s njih buta!
nakon 100 pokusaja FDISK/MBR , pa formatiranja i pqmagica , dosal je lik i samodopadno izvuce cd/e na s super jakim alatim
T.exe , a unutra fdisk/mbr ...joj
i dabude najgore uspije obrisati i dignuti windovse ...iako me glava pocela boljeti jer sam se osjecao kao VOL kada je meni pred nosom dignuo XP...
da bude jo[ gore ja mu yadovoljno platim iako znam kako je mene jebalo , ali onako sretan niti ne razmisljam da ga bootnem...
i onda ....
on ode i katastrofa ...
Error .... skoro me infarkt pogodio
ali sada barem rade PQmagic i fdisk komande ...no na\alost ne naprave [to treba ...
jel me itko razume...ono sve kao napravis , ali ....ne napravi nista ,,jel jasnije
PQMagic je cak javio gresku ...ljestve 56 i pise specifited sector not valid read or write range
eto tako je to , ti mores ljepo raditi particije i igrati se s time , ali , ali, ali ,ali ovo je za Maldera slucaj...
zvuci ludo ali imam osjecaj da se on samo obnavlja...particije se mogu brisati i rasteyati , ali ono bitno mbr kao da se uvjek obnovi i nekako zasteka ..daljnji rad..
morete pricati sta ocete ali ovo je jednostavno tako kako sam rekao ...ako ima tko iy Rijeke neka ga uzme na testiranje, napominjem da disk nikada , nije presao 25 stupnjeva i nema ni godinu dana maxtor 120GB
to bi bilo sve....
radio je besprjekorno do linuxa mandrake 10.0
evo javio se i sused koji je instalirao isto na maxtora 120 gb , ustvari on je i prije mene otkrio da se nesto cudno dogada ,
da ne objasnjavam
mandrake 9.1 je radio u booloaderu u MBR bey i najmanjeg problema , mi smo na postojeci instalirali 10.0 i odmah je on shvatio da se ne da u lilo panelu koji se otvara bootati XP. yacrni ekran i napise minus u uglu ...to sam vec procitao, ali ya rayliku od njega moj se disk nije vise dao ni formatirati s nicim , nije opce primao komande fdisk ili format , kao da hdd ne postoje , uvjek greska
kaj se tice boota mislim da je malo suvisno da mi objasnjavate kako se treba u BIOSU podesiti redosljed bootanja...to je proslo prije 10 godina...
a ASR u mene ne radi ...tamo me pita za floppy ali ja to nemadem..imam ya 98 ,95, ME, linux boot , i sl ali za boga nemam za XP
kao da bi mi ti sto pomoglo..
ako se iy DOS/a ne moze napraviti fdisk/mbr i format , ali da to i uspije da se i vidi na disku tu nesto nije uredu na malko niyoj razini , a ne postavke u BIOSu ,
mislim si da li je stvarno mogaootici CHS i LBA support kako sam u nekom topicu procitai i iybaciti HDD iy nayovimo ..geometrije da se vise ne da iybrisati potpuno, mislim na MBR
stvarno mi nije jasno ..nisam na toj razini ja sam elektronicar ali ovo je ipak i meni neshvatljivo..da li se je sjebala pamet HDDa , to je pitanje na koje ne znam odgovor , mozete mi tako nesto potvrditi da je moguce
:rolleyes: :D
Da ne citam ove gore litanije, meni je jednom "lilo --uninstall" pomoglo.
Neki tamo moj blog (http://funny.mojblog.com)
meni se čini da su u nas ljudi puni znanja...
riješio sam problem...kupovinom drugog diska , a dotični je završil na stolu još jednog koji sve zna..naravno da je zivkao svakih pet minuta (prodao sam mu ga za 450 kn..sam je rekao da njemu to nije problem:D , i poslje svega što je vidio i čuo:rolleyes: )
Uz tvornički LOW LEVEL disketu i bezbroj formatiranja LL i munadi oko .mbr ......zaključio sam da je disk ljepo otišao v rit...
očito je da on povrčinski nekako i zbriše medij , ali ispod su ostaci od starih particija , a oko .mbr ..to mislim nitko ne bi znao što se događa
usput ...više se ni linux ne može instalirati..tako da molim "stručnjake" prije nego se poseru neka i razmisle...LILO :B
Nego, da to nije Compaqov stojcic mozda? Pogledaj si clanak Slipping Between Two Electrons (http://linuxgazette.net/103/foolish.html)
Onu zadnju recenicu si slobodno nekud nabijes skupa sa XPom :asshole:
ah...napokon rješeno..
opet , razdragana lica idem po netu i čitam ljepooblikovana slova na visokim rezolucijami na tri monitora , ne razmišljajuči da li će se "dignuti"...
lik kome sam prodal disk je počel prjetiti , i sada bi lovu nazad i naravno odštetu za nanesene duševne (čitaj ispal je umišljeni idiot) boli , a kaj da mu velim...odi kod "seve" da to rješi :D
Reci tom tipu da proba ovo:
Q: I installed Fedora Core 2, and now I can't boot into Windows!
A: [...]
This actually isn't specific to Fedora, it happens on many Linux distributions using the new 2.6 kernel.
If you have this happen to you, here's how to fix it:
1. Open a Terminal.
2. Become root:
su -
3. Type this:
sfdisk -d /dev/hda | sfdisk --no-reread -H255 /dev/hda
NOTE: Your Windows hard drive may not be "hda" -- if you're not sure, you can do cat /proc/partitions to see how big each part of each drive is. That might give you an idea of which one is Windows. If your Windows drive is not hda, replace "hda" in the above command with your Windows hard drive.
If the above doesn't work, or it gives you an error, try "-H240" instead of "-H255".
If you want more information, or if the above doesn't work for you, see bug 115980 in Red Hat's Bugzilla.
nažalost morao sam uzeti disk nazad , počel je toliko tuliti da me zabolela glava od zivkanja , a i ja hoču mirno spavati...
no problem je rješio SATA RAID promisov kontroler iako sam ostl bez 50-tak GB od toga diska...
nešto slično je rekao jedan poznati , ali čekam da mi donese neke bootup i još nekak diskete da se proba to rješiti preko nekakvih malo žeščiš stvari jer Low Level formatiranje ne pomaže...linux i dalje vidi particije 5-6-7 !!!:confused: kako nemam pojma i ne da mi se više s time hebati
a ta komanda kaj radi ...jel to opet DOS brisanje MBR-a ?
ako je išta s DOS komandama one ne mogu obrisati disk kako treba , u tome je poanta cjele priče , uvjek ostanu particije koje linux vidi , a DOS i ostali su sljepi
ma jok, zbutas se npr s knoppixom s CD-a i upises to u knoppix (valjda ima taj proggy po defaultu.) U tome je i bit, linux vidi te partiicije i stim ih i popravi. Valjda.
ma sada dok ne dobijem te diskete za repariranje ili što več jesu , a ovako radi , neču se igrati da ne za.erem još i ovo, bitno da radi
probao sam knnopixa staviti u Virtual drive , ali samo otvori browser i onu poruku s izborom jezika..
Šteta jer je strašan ..da bar ima kakvu mogučnost spremanja na HDD barem mail,i kontakte i adrese...
ili ima !? nisam ni gledao da li zapisuje na HDD
Equilibrium
14.06.2004., 00:23
ima. u meniju negdje nađi "make persistent home dir" ili tak nekaj, pa mu samo reci kamo da to metne.
imaš i za save konfiguracije
kad se boota samo okineš
knoppix (ili knoppix26) home=/dev/hdb2 myconf=/dev/hdb2 (ili već disk kam si sejvo)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.