PDA

View Full Version : Masaža lica


Clarice
14.05.2008., 19:14
Oukej :)
Ne znam koliko ova tema pripada tu, al nekako mi se najviše uklapa. Uglavnom, malo sam prolistala knjigice koje se bave ovom temom, i koliko vidim, da se puno napraviti u kratkom roku (tipa mjesec dana), redovitim ciljanim vježbanjem mišića lica.
Da li se koja od vas bavi istim, kakva su iskustva, komentari, preporuka za neku određenu knjigu?

Tiare Flower
18.05.2008., 12:08
Oukej :)
Ne znam koliko ova tema pripada tu, al nekako mi se najviše uklapa. Uglavnom, malo sam prolistala knjigice koje se bave ovom temom, i koliko vidim, da se puno napraviti u kratkom roku (tipa mjesec dana), redovitim ciljanim vježbanjem mišića lica.
Da li se koja od vas bavi istim, kakva su iskustva, komentari, preporuka za neku određenu knjigu?

Meni se time ne da baviti :( :D, ali - koliko znam - kod nas je knjigu o tome napisala mr. ph. Seka Zebić, koja je do prije nekoliko god. imala kozmetički salon Biokozmetika u Ilici (a sad ima negdje u Prečkom, ako se ne varam). Mislim da sam tu knjigu viđala po nekim knjižarama, raspitaj se.

(Sudeći po njenom izgledu, ta gimnastika lica djeluje ;)).

simple mind
18.05.2008., 20:47
na jednom topicu je netko napisao da se od te "gimnastike lica" dobiju bore... :ne zna:
pa sad, imaš izbor: lice koje je čvrsto, ali naborano :eek:
lice koje nema bore, ali je obješeno :eek:

e ne'š ti izbora..... :confused:

Clarice
19.05.2008., 21:35
hm, nekako mi je nelogično da bi netko pisao knjigu na tu temu (ima ih i u stranim izdanjima), a da izazaviju bore.. Nije li poanta da bude suprotno? :confused:

simple mind
19.05.2008., 23:14
hm, nekako mi je nelogično da bi netko pisao knjigu na tu temu (ima ih i u stranim izdanjima), a da izazaviju bore.. Nije li poanta da bude suprotno? :confused:

pa i ja sam tako mislila (kao ti), ali eto! :(

maja_Pa
20.05.2008., 19:45
ne bih rekla da izazivaju bore. nema mi logike. gimnastikom se jacaju misici lica i koza postaje elasticnija. dobiva tonus.
ali to sam samo ja...
:ne zna:

Shtefitza
21.05.2008., 06:47
Mislim da je istina i jedno i drugo. Osoba koja se puno smije i/ili puno mrsti, dakle upotrebljava iste misice na istin nacin - dobit ce linije tamo gdje se koza lica neprestano presavija.

Vjezbe za lice upotrebljavaju misice na drugaciji nacin od svakodnevnog mrstenja (ili smijanja), pa se dobiva benefit "napetijeg" lica. Da, svako presavijanje koze moze dovesti do pucanja kolagena u dubljim slojevima i izrazenijih bora. Medjutim, ne toliko koliko to cinimo svakodnevnim grimasama (mrstenje, smijanje) a pogotovo ne toliko koliko nas nabora izlaganje UVA zrakama od sunca.

Da li je razumno preporuciti ljudima da se prestanu smijati i mrstiti? Ne!! :) :D
Da li je stvarno potrebno preporuciti zenama da ne rade gimnastiku lica da ne bi pogorsale svoje (vec ionako u razvoju) bore? Mislim da nije. Ali opet, svaka od nas bira zivotne odluke za samu sebe... :D

SSDM
21.05.2008., 12:39
A gdje se mogu vidjeti te vjezbe: Imate li neki linkic

Clarice
21.05.2008., 19:36
ja sam skinula jednu s neta, mogu ti poslati na mail ako hoćeš.. A ova u domaćem izdanju je pretpostavljam preko stotinjak kuna..

Meni nekada onako nagonski paše malo se "kreveljiti", kao da mi se nakon toga lice bolje osjeća.. Genetski mi je predodređeno da mi se lice s godinama spušta prema dolje, recimo u kutovima usana, obrazi se spuštaju.. Kod mene se to još ne vidi, ali bih rado to recimo na neki način preduhitrila.. Mislim da se to gimnastikom može..
Koliko sam shvatila kroz knjigu, vježba se možda 5 minuta dnevno..

kaj vama ponekad ne paše "kreveljenje", istezanje lica gore dolje, otvarajući i zatvarajući usta? :D

maja_Pa
21.05.2008., 20:54
jako pase. trenutno to i radim. :D
gdje se moze ta knjiga nabaviti?

Clarice
23.05.2008., 23:35
jako pase. trenutno to i radim. :D
gdje se moze ta knjiga nabaviti?

našu verziju Seka Zebić, ako se ne varam, možeš kupiti u knjižarama, a da se skinuti neke verzije s neta ako potrazis..
Ja sam skinula Facercise od Carol Maggio na thepiratbay.com... al još ne vježbam, samo gledam .. čekam vaše komentare, možda je netko već probao? :mig:

Katrin
27.05.2008., 09:53
davno sam negdje procitala da je za lice super vjezba izgovaranje samoglasnika s maksimalnim kreveljenjem. izgovaras "a" i otvoris usta do poda :D to mi je fora :D

Oko Ćoravo
03.06.2008., 16:42
Prije par mjeseci sam završila tečaj gimnastike lica u jednom kozmetičkom salonu i moram priznati da sam jako zadovoljna :). Bore mi nisu još u potpunosti nestale, ali su se ublažile, koža mi je postala ljepša, a o tonusu lica da ne pričam :cerek:!

leanne
03.06.2008., 23:35
drago naše oko ćoravo :cerek: aj opiši nam nekoliko najefikasnijih vježbi koje imaš u svojoj rutini!

Oko Ćoravo
04.06.2008., 19:48
Bojim se da nema nikave koristi od samo par vježbi, tako bar kaže gospođa od koje sam učila, a i ima mi smisla :). To bi bilo kao da vježbaš samo vježbe trbušnjake, a dupe i noge mlohave. Ili sve ili ništa. Osim toga, bojim se da od samoga opisivanja nema previše koristi, trebao bi ti ih netko pokazati i pratiti te neko vrijeme kako radiš :). Možda će ti više koristiti ono što ćeš vidjeti na Yubito-u, nego ono što bih ti opisala. Veli ona da je jedno vrijeme čak pokazivala vježbe u emisiji Dobro jutro Hrvatska, ali je shvatila da to ne ide.

Osim toga, nisam tu neki ekspert i dogogodišnji vježbač pa mi je blesavo pravit se važna davanjem instrukcija i to preko foruma. :)

blalla
28.07.2008., 20:34
A gdje se mogu vidjeti te vjezbe: Imate li neki linkic


Evo jednog linka, vrijedi pokušati za nas koji nemamo novac za estetsku kirurgiju!

http://www.facialgymnastics.com (http://www.facialgymnastics.com/?hop=strripy)

Dijaa
03.09.2008., 15:59
ne vidim nigdje ovu temu.. dakle, raspišite se o tome, pomaže li to išta i tako :D

An@1
05.09.2008., 15:41
A gdje se mogu vidjeti te vjezbe: Imate li neki linkic

Čitala sam kako je dobro par puta dnevno široko otvarajući usta izgovarat samoglasnike A,E,I,O,U, da se i na taj način vježbaju mišići lica, ali ne znam baš je li to dovoljno da se postigne čvršći oblik.

patientia
07.09.2008., 12:47
Bila sam sigurna da sam vec na ovom topicu upozorila da ne izvodite vjezbe za lice, ali prevarila sam se. Dakle, vjezbe za lice ne pomazu protiv opustanja koze, a samo produbljuju bore:

"Facial Expressions. If you perform facial exercises to maintain a youthful-looking appearance, it is time to stop. Repetitive facial movements actually lead to fine lines and wrinkles. Each time we use a facial muscle, a groove forms beneath the surface of the skin, which is why we see lines form with each facial expression. As skin ages and loses its elasticity, the skin stops springing back to its line-free state, and these grooves become permanently etched on the face as fine lines and wrinkles."

http://www.skincarephysicians.com/agingskinnet/basicfacts.html

"For the most part, facial exercises are more a problem for skin than a help. Facial exercises provide little or no benefit because loss of muscle tone is not a major cause of wrinkles or sagging skin. In fact, muscle tone is barely involved in these at all. The skin's sagging and drooping are caused by four major factors:
Deteriorated collagen and elastin (due primarily to sun damage);
Depletion of the skin's fat layer (a factor of genetic aging and gravity);
Repetitive facial movement (particularly true for the forehead frown lines and for smile lines from the nose to the mouth);
Muscle sagging due to the loosening of facial ligaments that hold the muscles in place.
Facial exercise is not helpful for worn-out collagen, elastin, or the skin's fat layer, because none of that is about the muscles. It is especially not helpful for the lines caused by facial movement! Instead, facial exercises only make those areas appear more lined. The reason Botox injections into the muscles of the forehead and facial lines work to create a smoother face is because Botox prevents the muscles from moving!

Facial exercises won't reattach facial ligaments; that is only possible via surgery. One procedure in a surgical face-lift is to re-drape the muscle of the cheek and the jaw, drawing it back and then literally stitching it back in place where it used to be. Exercise doesn't reattach the ligaments, it just tones the sagging. "

http://www.cosmeticscop.com/learn/art.asp?ID=260

Jojo Ungh
07.09.2008., 13:18
Hvala pat :s Tako sam nešto i pretpostavljala. Bore ionako nastaju zbog mimičkih pokreta lica, a gimnastikom se to samo pojačava :ne zna: Meni je to nekako logično :misli:

yatta
24.12.2008., 10:01
Ja radim gimnastiku lica i zadovoljna sam.Nove bore nisam dobila,a lice izgleda bolje.Možda i dobijem bore,tko zna,ali svakako izgledaju bolje od lica koje je obješeno.A čula sam i za teen lift kod Dr Gošović Sanje.Ne znam da li je to netko probao.Ja nisam.Šta se linka tiče,cure evo,pa probajte
http://klik.vecernji.hr/g/776/?gpic=4

njetočkanezvanova
29.12.2008., 14:12
Ja imam mali podbradak pa me zanima kako se toga riješiti.

faye
06.01.2009., 03:02
Ja imam mali podbradak pa me zanima kako se toga riješiti.

i mene ovo zanima :o nije bas nesto primjetno, ali eto :zubo:

inace, koliko godina vi imate pa radite ove vjezbe za lice? ja iskreno, prvi put cujem za ovo i zvuci mi zanimljivo onako :o inace sam ljenstina, ne mogu se natjerati da vjezbam, ali ovo mozda i probam :D

stidljiva ljubičica
10.02.2009., 21:11
joga lica.
je li to isto šta i gimnastika?
u listu Tena, siječanjskom imaju neke vježbe lice pa sam ih probala, je li i ta joga isto stvara bore?
piše u teni da je ta joga protiv bora...

deep in the sun
19.02.2009., 00:56
Da, svako presavijanje koze moze dovesti do pucanja kolagena u dubljim slojevima i izrazenijih bora.

može malo više infoa o ovome?

btw, meni su bore oko očiju slatke, one koje kreću od nosnica prema dole (uz obraz) baš i nisu ali se mogu podnijeti, ali one od kuta usana prema dole, koje licu daju nadureno-napaćeno-rezignirani izraz, a koje često imaju starije osobe, su mi grozne. :( :eek:

ove na ovoj ženi (a ima i još puno gorih i dubljih):

http://www.torontoacneclinic.com/images/hasf-wrinkles-B-05.jpg

ima li načina da se njihovo stvaranje spriječi, tj barem odgodi, bilo kojim neinvazivnim sredstvom/načinom?:(

lika daroš
28.02.2009., 13:51
ja sam bila kod kozmetičarke na čišćenju lica i nekako smo došle na tu temu. već sam od prije čula da ta gimnastika koristi, a ona mi je rekla da koristi knjigu od seke zebić, gimnastika lica i da je dobra. ja je planiram posuditi u knjižnici i malo prolistati. oni koji kažu da gimnastika lica ne koristi su u debeloj manjini pa tako da zašto ne pokušati :ne zna:

yatta
31.03.2009., 16:01
Evo par riječi na tu temu.Ja sam si naručila od Zebićke knjigu.Vježbam već mjesec dana kad stignem i vide se rezultati.Oni koji tvrde suprotno ,vjerujem da i nisu probali sa vježbom,ili im je bilo preljeno vježbati,jer ženama iznat 40.-te treba svakodnevna vježba.Ne vježbam svaki dan,nego 3x tjedno.Lice izgleda bolje,a nove bore za koje su neki tvrdili da ću dobit od vježbanja nisam dobila

Silva27
24.08.2009., 14:28
Jel netko ima knjigu- Kako zaustaviti starenje- gimnastika lica.
Dal imate iskustva sa njom i dal vježbate po njoj. Meni se vježbice čine dobre, samo baravno dosadnoooo

Aksiominka
24.08.2009., 16:04
ja sam to vidjela na tv-u. sto je je, zena izgleda fantasticno za svoje godine. je li to zahvaljujuci gimnasticiranju misica lica ili necem drugom ne mozemo znati. mozemo se samo nadati da je od gimnastike, a ne od noza i da nije jos jedna prodavacica magle. bilo bi super da se onako zapanjujuci rezultati mogu postici vjezbanjem misica lica. ako se na varam u prilogu kojeg sam gledala rekla je da treba poceti od 25-e godine

patientia
24.08.2009., 16:06
Od gimnastike lica vise stete nego koristi, da se ne ponavljam, sve je na istoimenoj temi.

patientia
24.08.2009., 16:21
Ok, citiram sebe samu:

Bila sam sigurna da sam vec na ovom topicu upozorila da ne izvodite vjezbe za lice, ali prevarila sam se. Dakle, vjezbe za lice ne pomazu protiv opustanja koze, a samo produbljuju bore:

"Facial Expressions. If you perform facial exercises to maintain a youthful-looking appearance, it is time to stop. Repetitive facial movements actually lead to fine lines and wrinkles. Each time we use a facial muscle, a groove forms beneath the surface of the skin, which is why we see lines form with each facial expression. As skin ages and loses its elasticity, the skin stops springing back to its line-free state, and these grooves become permanently etched on the face as fine lines and wrinkles."

http://www.skincarephysicians.com/agingskinnet/basicfacts.html

"For the most part, facial exercises are more a problem for skin than a help. Facial exercises provide little or no benefit because loss of muscle tone is not a major cause of wrinkles or sagging skin. In fact, muscle tone is barely involved in these at all. The skin's sagging and drooping are caused by four major factors:
Deteriorated collagen and elastin (due primarily to sun damage);
Depletion of the skin's fat layer (a factor of genetic aging and gravity);
Repetitive facial movement (particularly true for the forehead frown lines and for smile lines from the nose to the mouth);
Muscle sagging due to the loosening of facial ligaments that hold the muscles in place.
Facial exercise is not helpful for worn-out collagen, elastin, or the skin's fat layer, because none of that is about the muscles. It is especially not helpful for the lines caused by facial movement! Instead, facial exercises only make those areas appear more lined. The reason Botox injections into the muscles of the forehead and facial lines work to create a smoother face is because Botox prevents the muscles from moving!

Facial exercises won't reattach facial ligaments; that is only possible via surgery. One procedure in a surgical face-lift is to re-drape the muscle of the cheek and the jaw, drawing it back and then literally stitching it back in place where it used to be. Exercise doesn't reattach the ligaments, it just tones the sagging. "

http://www.cosmeticscop.com/learn/art.asp?ID=260

dixx
25.08.2009., 12:43
Od gimnastike lica vise stete nego koristi, da se ne ponavljam, sve je na istoimenoj temi.

Tak se možda nekad govorilo i za tjelovježbu :)

patientia
25.08.2009., 12:53
Mozda. Nek svatko sam odluci kome ce vjerovati, pa cemo za 10 godina lijepo po borama moci razlikovati one koji vjeruju sarlatanima od onih koji vjeruju znanstvenicima :mig:

dixx
25.08.2009., 15:18
Mozda. Nek svatko sam odluci kome ce vjerovati, pa cemo za 10 godina lijepo po borama moci razlikovati one koji vjeruju sarlatanima od onih koji vjeruju znanstvenicima :mig:

Pa ionako će imati bore. Joj kao da je ova sva kozmetika za pomlađivanje koju reklamiraju učinkovita i bezazlena. Zašto ne probati s ovim, bar je besplatno. A sad, te studije su možda napisali oni koji zarađuju upravo na plastičnim operacijama.

patientia
25.08.2009., 15:22
Zato jer ne radi lifting, a pospjesuje nastanak bora. Vjezbanje nece ucvrstiti ligamente. Nema tu nikakve teorije zavjere.

Kozmetika ne pomladjuje (osim vizualno), no protiv starenja je najvaznije umanjiti izlaganje UV zracenju, a tu kozmetika s UV zastitom pomaze.

extreme
08.09.2009., 19:24
Zato jer ne radi lifting, a pospjesuje nastanak bora. Vjezbanje nece ucvrstiti ligamente. Nema tu nikakve teorije zavjere.

.

nije mi ovo baš jasno...:confused:
pa i lice ima mišiće, zar ne? ako se vježbanjem mogu učvrstiti mišići ruku, nogu, guzice- ne shvaćam zašto se vježbanjem mišića na licu i oni ne bi učvrstili?
u svakom slučaju, mora da bolje izgleda lice čiji su ti mišići napetiji nego mlohavi i obješeni...

za bore se ne brinem- dobit ću ih tako i tako- al onda bolje da su to bore smijalice ili bore od vježbanja lica nego bore od obješenosti..

extreme
08.09.2009., 19:27
evo jedna gadna slika... :lol:

http://i30.tinypic.com/fdvk8g.gif

al sad ozbiljno... lice je prepuno mišića... nije mi jasno zašto se oni ne bi mogli "istrenirati" i učvrstiti...
i zašto bi od vježbanja istih bilo više štete nego koristi.. :ne zna:

patientia
08.09.2009., 19:29
Evo, po treci put:

Bila sam sigurna da sam vec na ovom topicu upozorila da ne izvodite vjezbe za lice, ali prevarila sam se. Dakle, vjezbe za lice ne pomazu protiv opustanja koze, a samo produbljuju bore:

"Facial Expressions. If you perform facial exercises to maintain a youthful-looking appearance, it is time to stop. Repetitive facial movements actually lead to fine lines and wrinkles. Each time we use a facial muscle, a groove forms beneath the surface of the skin, which is why we see lines form with each facial expression. As skin ages and loses its elasticity, the skin stops springing back to its line-free state, and these grooves become permanently etched on the face as fine lines and wrinkles."

http://www.skincarephysicians.com/agingskinnet/basicfacts.html

"For the most part, facial exercises are more a problem for skin than a help. Facial exercises provide little or no benefit because loss of muscle tone is not a major cause of wrinkles or sagging skin. In fact, muscle tone is barely involved in these at all. The skin's sagging and drooping are caused by four major factors:
Deteriorated collagen and elastin (due primarily to sun damage);
Depletion of the skin's fat layer (a factor of genetic aging and gravity);
Repetitive facial movement (particularly true for the forehead frown lines and for smile lines from the nose to the mouth);
Muscle sagging due to the loosening of facial ligaments that hold the muscles in place.
Facial exercise is not helpful for worn-out collagen, elastin, or the skin's fat layer, because none of that is about the muscles. It is especially not helpful for the lines caused by facial movement! Instead, facial exercises only make those areas appear more lined. The reason Botox injections into the muscles of the forehead and facial lines work to create a smoother face is because Botox prevents the muscles from moving!

Facial exercises won't reattach facial ligaments; that is only possible via surgery. One procedure in a surgical face-lift is to re-drape the muscle of the cheek and the jaw, drawing it back and then literally stitching it back in place where it used to be. Exercise doesn't reattach the ligaments, it just tones the sagging. "

http://www.cosmeticscop.com/learn/art.asp?ID=260

extreme
08.09.2009., 19:37
na brzinu sam nešto pročitala- al ako sam dobro skužila, u tom članku se kao kontra vježbanju navodi da će to..
A) izazvati bore
B) da se lice objesi zbog nedostatka kolagena i elastina ( a ne zbog mišića)

nadam se da sam to dobro shvatila..:misli:

ali, kolagena i elastina nam svima i tako počinje faliti u određenim godinama- pa to nadomještamo kremama i drugim preparatima.
a što se tiče bora- ne mogu vjerovati da će bore od vježbanja biti gore od bora na jednostavno obješenom licu.. :ne zna:

ali opet, još nemam problema s borama, pa si ni ne mogu zamisliti nečije lice (svoje npr) sa borama od vježbanj vs. borama od obješenosti i starosti..

jel imaš neku pretpostavku kakve bi bore izazvalo to vježbanje- i možda ih usporediti sa borama koje bi nastale jednostavno jer se lice objesi..

bemti, al imam pitanja.. :rofl:

nadam se da me kužiš što hoću pitati... :D

patientia
08.09.2009., 19:52
Kolagen i elastin se ne moze nadomjestiti kremama. Mozes ih ubrizgati u bore, ali krema nece popuniti bore. Najveci unistavac kolagena i elastina na kojeg mozemo utjecati je izlaganje UV zracenju.

Naravno da ce bore od vjezbanja biti gore. Pa izrazi lica i uzrokuju bore. Ako botoksom umiris misic, i bore ce se privremeno umanjiti, na tih par mjeseci koliko botox djeluje.

Vjezbanje nece ucvrstiti oslabljene ligamente. Problem nisu oslabljeni misici nego ligamenti.

Ne znam na kakve bore mislis od objesenosti lica. To su dva razlicita problema koja dolaze s godinama.

Nego, za sve vas koji mislite da misice lica treba vjezbati: probajte elektrostimulaciju misica lica, tako cete ih natjerati da nesto rade, bez da izvodite pokrete koji uzrokuju bore.

deya
18.02.2010., 18:32
Evo, po malo čitam po svim temicama... :)

Za gimnastiku lica ne mogu reći jel koristi ili ne, ali vidim da je nekoliko
curki koje su probale pohvalilo učinak.
I na temi o zreloj koži također.

Osobno sam se uvjerila da masaža lica ima dobar efekt - tj. kao i kod elektrostimulacije, manipulira se mišićem, bez
da se on grči (kontrahira), nego opušta (relaksira), i opskrbljuje svježim sastojcima iz krvnog optoka,
a poboljšano je otplavljivanje edemičnih nakupina, putem limfnog optoka. :cerek:

xena
18.02.2010., 19:25
Gimnastika lica :o

Jedna od mana joj je što ju je toliko dosadno raditi... ko da gledaš kak se snijeg topi :rofl:

Druga mana joj je što je ne treba raditi bez stručnog vodstva, jer se može dogoditi da poslije par mjeseci izgledate ko da se oporavljate od sfušane plastične operacije.

Kad se tijelo modelira gimnastikom, ne može se puno faliti jer ruka i noga imaju svoju formu, ali lice se može izobličiti i te kako :o , zato bi ja tu bila full oprezna.

masaža je zakon :mig:

deya
18.02.2010., 22:51
Hvala Xena :cerek:, tako i ja to vidim, osjećam, slutim...

snnopy
08.03.2010., 13:17
Na temi o kremama za njegu područja oko očiju dosta smo pisali o masaži i drenaži lica zahvaljujući forumašici xeni koja nam je otkrila i taj učinkovit način njege. Evo par linkova:
http://www.youtube.com/watch?v=LrceQS7qdaI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=syxMAETLjFk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SrMBOBlQXNs&feature=related
Također, nedavno sam dobila na poklon knjigu "Joga umjesto faceliftinga" koju je napisala Marie-Veronique Nadeau.
Ja do nedavno nisam znala da se za lice može učiniti išta više osim mazati kremom.
Mislim da ovo zaslužuje posebnu temu gdje možemo pisati svoja iskustva i saznanja...:)

xena
08.03.2010., 17:37
iz drugog topica:

Imam i ja tu knjigu, ali priznajem da je nisam još ni otvorila kako spada - pregledala sam je letimično.
Joga kao joga - sve 5. Nisam stručnjak na tom području, pa ne bih o tome.
Onaj dio koji se odnosi na vježbe lica, to sam pregledala i to je sve uglavnom već viđeno i u drugim sistemima gimnastike za lice.
Gimnastika za lice je opasnija od retinola :D Mislim da bi prije nego se čovjek toga uhvati trebalo dobro proučiti materiju, pogledati svoje lice i eventualno nešto odabrati.
Za gimnastiku lica bi po mom mišljenju trebalo imati osobnog trenera - osobu koja je educirana za tu vrstu vježbi i koja bi nadzirala oblikovanje lica, napravila sustav vježbi koji bi trebao biti za svako lice različit (prema obliku, vrsti kože i željenom rezultatu). Inače...može se dogoditi da se čovjek izobliči. Mišići lica se lako bildaju i ako se to radi bez da se zna šta se radi - more biti belaja :o
Imala sam prilike na netu vidjeti slike "before and after" koje su ženske ponosno stavljale i meni se to nije svidjelo - po mom mišljenju izgedale su bolje na slikama "before". Al to je stvar ukusa :ne zna:

snnopy
09.03.2010., 09:19
ajoj, nisam skužila da postoji već ova tema :brukica:

a gdje su forumašice koje se masiraju? nema komentara, kako napreduju? :)

top-secret-koka
09.03.2010., 09:24
masiram se svakodnevno.
za sada mogu reci da mi lice izgleda odmornije :) bez obzira sto i dalje spavam malo.
masaza je super, volem je jako :cerek:


inace bi svakom preporucila da si bar jednom priusti dobru masazu lica kod kozmeticara i po mogucnosti da je salon blizu kuce jer poslije sto prije treba oprati kosu :rofl:

Merlina
09.03.2010., 10:16
Imam i rado bi ih prepuslila nekom drugom knjige od Seke Zebić gimnastika lica i ovu jogu lica. Obje su gotovo nove, nemam vremena za raditi vježbe (čitaj lijena sam :D).
Javite mi se na pm :)

Estee Lauder
09.03.2010., 10:31
Ja se isto redovito masiram i uživam u tanaka masaži lica, sad sam se ispraksirala i mogu komotno parirati onoj mladoj Japanki na youtube-u. Primijetila sam da su mi se malo podigle jabučice od obraza i poprimile su fini sjaj na rubovima, pa kad stavim malo highlightera baš sam sama sebi onako profinjena dobrodržeća koka.
Gimnastiku lica nisam ispitala i o njoj ne znam ništa. Nekako me ne privlači, jer moje lice ne pravi u komunikaciji puno mimike, što je meni išlo na ruku glede bora, pa se nekako mislim da ga je bolje i ne razvlačiti u tom pogledu.

xena
09.03.2010., 10:52
Ja se isto redovito masiram i uživam u tanaka masaži lica, sad sam se ispraksirala i mogu komotno parirati onoj mladoj Japanki na youtube-u. Primijetila sam da su mi se malo podigle jabučice od obraza i poprimile su fini sjaj na rubovima, pa kad stavim malo highlightera baš sam sama sebi onako profinjena dobrodržeća koka.

To se traži :cerek:

Gimnastiku lica nisam ispitala i o njoj ne znam ništa. Nekako me ne privlači, jer moje lice ne pravi u komunikaciji puno mimike, što je meni išlo na ruku glede bora, pa se nekako mislim da ga je bolje i ne razvlačiti u tom pogledu.

Ima i tu istine, ima vježbica koje su super za tonus, ali ima zafrkanih koje stvarno mogu napraviti bore - al što kaže Merlina - lijena sam za to - pa se ne mislim :p

Mayalenna
09.03.2010., 11:25
To se traži :cerek:Ima i tu istine, ima vježbica koje su super za tonus, ali ima zafrkanih koje stvarno mogu napraviti bore - al što kaže Merlina - lijena sam za to - pa se ne mislim :pTanaka masaža lica nevjerojatno me opušta,samo zbog toga ju radim..:p:D

xena
09.03.2010., 12:24
Opušta i daje dobar feeling koji govori- radim ono što treba mojem licu :cerek:
Vrlo senzualno i neagresivno, a rezultati divni :)

I tak jeftino :rofl:

LotusBlossom
09.03.2010., 20:52
cure, može mala pomoć i nekoliko savjeta :confused:
23 su mi godine, a primjetila sam da mi se lice prilično 'opustilo' kad gledam slike prije i sad, vidi se razlika u obrazima, na koži. nema nimalo sjaja, izgleda beživotno i mlohavo. inače imam okruglije lice, ali uvijek su mi se jagodice isticale. sad imam osjećaj da sam se jako poružnila :flop:
kako da popravim to? možda joga vježbe za lice, neka krema, bilo šta...
nemoguće da u ovim godinama izgledam tako staro i sivo :(

vjerojatno je bitno, pušač sam koji se odvikava ;)

Mg.Aloisis
09.03.2010., 21:00
probaj piti neke dražeje za kosu i kožu, npr od merza ili solgara, i očito ti krema za lice ne odgovara, pokušaj naći neki vitaminski ili hidratantni serum da si koji put tjedno staviš i hranjivu kremicu za svakodnevnu njegu i za par mjeseci ćeš sigurno vidjeti razliku.

kikibela
09.03.2010., 21:00
ne vjerujem da ti se sa 23 godine mogao opustiti tonus lica. da nisi u zadnje vrijeme naglo smršavila i izgubila naglo dosta kila??? Općenito je to propast za lice, naglo gubljenje težine.Ako nije to spavaš li dosta???Njeguješ li se pravilno??? Promijeni preparate za njegu, odi kod kozmetilčaarke na jedan dobar tretman čišćenja i masaže, nabavi jedan dobar lagani serum sa lifting efektom i investiraj u dobru kremu. Ja mislim da bi to za tvoje godine bilo dosta za početak.

LotusBlossom
09.03.2010., 21:04
težina je ista mjesecima, možda koja kila gore za ispite. ali to je razlika od 2-3 kg. :ne zna:
jedino imam problema sa spavanjem (ali to već godinama traje), trudim se jesti zdravo. mogla bih do kozmetičarke na neku masažu ili slično. nije sad neka velika razlika u tonusu, ali ja primjetim razliku u izgledu. na gore. :flop:

SSDM
10.03.2010., 11:38
Pa s godinama se to svima desava.
recimo ja sam medju svojim curama zaduzena za kolektivno cupanje obrava. :D i imaju dvije sestre medju kojima je razlika tri godine. Imaju identicnu kvalitetu koze lice, ali ovoj starijoj je koza mnogo opustenija nego ovoj mladjoj, a samo su u pitanju tri godine razlike. Mladjoj je koza bukvalno zapeta i lako joj je pocupati obrve, dok sa starijom uvijek imam problema jer joj sa dlakom obavezno povucem i kozu.
Ako si pusac, to uveliko pogorsava ten, zato pod hitno prestani pusiti.

ja sam uzela od galasa kremu sa karotenom (made in bosnia). S obzirom da imam problema sa aknama, od nje mi ne izlaze akne, ali mi tako dobro nahrani kozu i vrati joj tonus.
Probaj i sa jojoba uljem, nanesi ga na mokro lice ako imas masniju kozu, a ako ti je suha onda na suho lice. To ulje vraca prirodni zastitni sloj kozi.

bubuljica_na_nosu
10.03.2010., 16:41
Ja pijem cink u kapsulama u kombinaciji s kapsulama pivskog kvasca. To mi je defintivno poboljsalo tonus koze. Nuspojave jos nisam primjetila iako mislim da ih ni nema. Mora se paziti da se ne pije vise od 30 mg cinka dnevno jer kolicine vece od toga otezavaju apsorbciju bakra (a zasto je to vazno, nazalost, ne znam :) ).
Mozda bi vise voca i manje kave (ako si kavopija) dovelo do neke razlike. A pusenje... za to sama znas da steti.
Opcenito, svjez zrak igra veliku ulogu. Kada se vucem po gradu, koza mi uvijek izgleda jadno, ali nakon samo jednog dana na Sljemenu ili u prirodi, poboljsa svoj izgled. No opet, tko si moze priustiti izlete u prirodu ako radi, studira ili sto vec :)
I na kraju, odaberi neku dobru kozmetiku ako vec ne koristis nesto. Savjete o tome imas na drugim temama.
Tu su i kozmeticki tretmani, sigurna sam da bi tete kozmeticarke nasle nesto korisno da ti rade, ali opet, ovisi o tvojim mogucnostima.
Sve to ce ti donijeti neke male pomake koji su vidljiviji ako se primjenjuju redovito i duzi period, stoga ne ocajavaj ako rezultati nisu vidljivi odmah. Treba stvarno biti uporan!

Black Molly
11.03.2010., 11:50
Imala sam isti problem, izgledala sam si sa 22-23 godine kao da sam naglo ostarila, ali ja sam imala punu glavu problema i to se počelo isticati i na licu, nisam spavala mjesecima, pušila sam, nisam pravilno jela, pila sam dosta alkohola, prestala sam se baviti sportom ... dok nisam jednog dana, zbog vlastitog zdravlja i općenito boljeg osjećaja počela više brinuti o prehrani, počela sam s plesom, a završila na yogi, nakon godinu dana sam počela ići u teretanu, počela sam više paziti na vitamine i minerale, što jedem, gdje jedem, sad i planinarim i trčim i čak sam prošle godine krenula na penjanje. Uz to sam počela piti više vode, prestala pušiti sama od sebe (neplanirano), puno bolje spavam, ne zamaram se više baš ničime ... Što se tiče kože, nilkakva krema ni tabletice mi nisu dale ovakav efekt kao zdrav život. Naravno da koristim kremice i pijem tablete za kožu i kosu, ali to nije imalo baš nekog efekta dok nisam počela aktivnije i zdravije živjeti. Nema ništa boljeg za kožu kao obogatiti krv kisikom u 7 ujutro na vrhu neke planine :mig:

Lilivanili
11.03.2010., 14:27
Ja sam malo stala sa Tanaka masažom, izbacilo mi je par divljačkih prišteva - mislim zbog nje. Nastavit ću se masirati čim se situacija malo smiri.
A masaža je divna, ugodna, stvarno topla preporuka.
Nemam problema sa opuštenim licem (još), ali def pomaže kod podbuhlosti ujutro.

patientia
11.03.2010., 15:10
Kako pristevi od masaze? Jel perete ruke uvijek prije? Koristite neko komedogeno ulje?

snnopy
11.03.2010., 15:27
Kako pristevi od masaze? Jel perete ruke uvijek prije? Koristite neko komedogeno ulje?

to je masaža koja radi i limfnu drenažu tako da je moguće da dođe do navale prištića.
meni je bilo sve u redu, najbolje mi je masirati se s kremom za čišćenje od marie galland 210 jer je dosta gusta i za osjetljivu kožu. međutim naglo mi se lice osulo ne mogu tvrditi točno od čega jer sam i mijenjala kreme i bila u gadnom pms-u i radila ovu masažu ali definitivno ću uskoro nastaviti s masažom kad se stanje smiri, a već jest dosta.

edit: Da li vi radite samo onaj dio gdje mlada japanka radi samomasažu ili sve?

Lilivanili
11.03.2010., 17:50
Kako pristevi od masaze? Jel perete ruke uvijek prije? Koristite neko komedogeno ulje?

Perem ruke i lice prije masaže naravno.
Ulje ili krema koju koristim su prirodna kozmetika koju je Merlina složila za moj tip kože, mislim da nije problem u tome.
Kod mene se nisu pojavili sitni prištići, već dva dosadna prišta koja sam u početku ignorirala i nastavila s masažom. S obzirom da su od njih nastali aktivni vulkani i nisu izgledali kao da će posustati, prestala sam se masirati. Zanimljivo situacija se nakon toga počela smirivati. Vjerojatno je tu upleten i pms, ali vidjet ću što će biti jer nastavljam s Tanakom uskoro.
Inače ovaj tip masaže nekima ne odgovara i mogu se pojaviti akne. Kod takvih primjera se preporučuje da se prestane s masažom, nadam se da to sa mnom neće biti slučaj.
Još jedna dobra stvar koju sam primjetila je da mi se nakon masaže instant "izbrišu" tj, zaglade bore smijačice (nasolabial fold) oko usta. :top:

deya
11.03.2010., 20:20
Masaža lica kod kozmetičarke da. Zamoli da ti pokaže osnovne kretnje, a takvim se nanosi i krema na lice.
Bitno je da pritom ne "natežeš" kožu prejako.

Vitamine svakako počni uzimati - ima od L'oreal/Nestle-a u apotekama Inneov kapsule baš za kožu.

Unosi dovoljno vode, prirodnih sokova i zeleni čaj, šetnjice po svježem zraku...

Zn je dobar i za kožu, kosu, nokte, imunitet, a važno je unositi ga u ravnoteži s Cu, jer kod manjka bakra može se "zeznuti" jetra.

Vjerojatno se radi "samo" o tome da ti se lice promijenilo iz "dječjih" u "djevojkasto" :cerek: pa se zato malo udubili obraščići.

Estee Lauder
11.03.2010., 20:41
Ja sam malo stala sa Tanaka masažom, izbacilo mi je par divljačkih prišteva - mislim zbog nje. Nastavit ću se masirati čim se situacija malo smiri.
A masaža je divna, ugodna, stvarno topla preporuka.
Nemam problema sa opuštenim licem (još), ali def pomaže kod podbuhlosti ujutro.

I meni ti je tako bilo na početku, ali je prestalo, s time da nisam prekidala masažu. Ja se posprejam termalnom i na lice utrljam nivea baby ulje, baš je blago i nježno i onda mi se tog ulja malo upije u kožu, a opet bude dovoljno masno da mi ruke mogu fino kliziti.:top:

top-secret-koka
12.03.2010., 07:54
Ja sam malo stala sa Tanaka masažom, izbacilo mi je par divljačkih prišteva - mislim zbog nje. Nastavit ću se masirati čim se situacija malo smiri.

isto sam reagirala sa nekoliko akni, to me bas iznenadilo jer rijetko dobijem pms pristic a kamoli nesto vise.
jos uvijek imam crvene tockice gdje su bile akne, bas su izgledale kao mali vulkani koji izbacuju necistocu iz koze van.
ako su ti velike nemoj masirat neko vrijeme, ja ih nisam povezivala sa masazom pa sam nastavila i stanje je bilo sve gore dok nisam zakljucila da nema biti od iceg drugog nego od tanake. prestala sam masirat nekoliko dana i od tada je sve super, super :cerek:
odlicno mi je sto ruke same lete u tanaka pokrete i kad skidam sminku, stavljam kremu, puder...

zanimljivo da su mi svi pristevi iskocili na lijevoj strani lica na kojoj jedino spavam, valjda je bilo puno zaostale limfe pa dok se nije iscistilo, lijeva strana pristava, desna nikad u boljem stanju :cerek:

podvojena licnost :D

top-secret-koka
12.03.2010., 08:10
edit: Da li vi radite samo onaj dio gdje mlada japanka radi samomasažu ili sve?pa iste su masaze :ne zna: zar ne?
samo je drugacije kad se sam masiras i kad to radi netko drugi. mislim da ova mlada radi 1 masazu vise (masira dlanom po vilici do ispod uha)


a dama u crnom sesiru :) cim je vidim dobim poriv da joj maknem gestapo sesir, nabila ga do ociju :D
htjedoh jos napisati da je moja frendica radila vjezbe za lice i spusteni kapak do trepavica (nekad se objesio i preko trepki) stvarno zliftati.
razmisljala je o blefaro, al je dala sanse nekoj glupoj vjezbici 5-10 min dnevno i rijesila problem, ako ne vjezba neko vrijeme kapak opet padne.

xena
12.03.2010., 08:51
htjedoh jos napisati da je moja frendica radila vjezbe za lice i spusteni kapak do trepavica (nekad se objesio i preko trepki) stvarno zliftati.
razmisljala je o blefaro, al je dala sanse nekoj glupoj vjezbici 5-10 min dnevno i rijesila problem, ako ne vjezba neko vrijeme kapak opet padne.

spušteni kapci se najbrže podižu vježbom - to se vidi za par dana - ali se stvarno treba sjetiti i napraviti ih svaki dan. Tu stvarno bude efekt prva liga, samo se treba paziti jer svaka vježba koja diže kapke, uključuje podizanje obrva u vježbanju pa tko ima bore na čelu bi trebao paziti na to - tako da podiže obrve i čelo do ruba kose a ne samo obrve.

top-secret-koka
12.03.2010., 09:43
spušteni kapci se najbrže podižu vježbom - to se vidi za par dana - ali se stvarno treba sjetiti i napraviti ih svaki dan. Tu stvarno bude efekt prva liga, samo se treba paziti jer svaka vježba koja diže kapke, uključuje podizanje obrva u vježbanju pa tko ima bore na čelu bi trebao paziti na to - tako da podiže obrve i čelo do ruba kose a ne samo obrve.


vidim da sam pismena u postu koji si quotala :rolleyes: uglavnom zliftala je kapak za par dana.
a vjezba koju ni je pokazala je jako jednostavna, ulovis ritam pa se ne guzva celo. nije to takav problem, ujutro kad stavljas sminku i kad je skidas napravis 5-6 puta vjezbicu i to je to :mig:

snnopy
12.03.2010., 09:49
pa iste su masaze :ne zna: zar ne?
samo je drugacije kad se sam masiras i kad to radi netko drugi. mislim da ova mlada radi 1 masazu vise (masira dlanom po vilici do ispod uha)


ja sam radila masažu s filmića od početka do kraja, i ono što tanaka radi i ono što ona mlada sama radi. :brukica:

ajetam
12.03.2010., 09:53
jao tako se i meni čini da mi lice nekak se postarilo,tj umorno ili šta već ,a imam 22 na ljeto 23god.. naravno da sam si jednim djelom i samam kriva jer si konstantno neš prčkam po licu,fkt moram prestat pa sam ga već izmučila valjda,a i ovo sjedenje za kompom satima,i učenje i živciranje zbog faxa.. sad koristim avene hidraoptimal kremu i ono ok je ,al mislim da oped to nije moja idealna krema... mislim da bi mi osim masažic, dobro došlo i neka vitaminska krema ili maska i isto tako neka krema ili maska na bazi kisika on je kao odličan.. naravno pa onda si nemožeš to sve priuštit..

top-secret-koka
12.03.2010., 10:00
ja sam radila masažu s filmića od početka do kraja, i ono što tanaka radi i ono što ona mlada sama radi. :brukica:


dupla masaza :)
ajd' sad priznaj da si i duplo ljepsa :D

Lilivanili
12.03.2010., 10:06
@ snnopy
Ne znam kako si radila cijelu masažu, mislim na dio koji gospođa Tanaka radi curi :D kako si to izvela?:rofl:

@ top-secret-koka
izgleda da smo imale identičan problem, meni su sad prištevi prošli ali još uvijek su crvene fleke. Danas sam opet počela sa masažom pa ću vidjet...
Zanimljivo i meni su izbacili samo na jednoj strani lica.:misli:

snnopy
12.03.2010., 10:10
dupla masaza :)
ajd' sad priznaj da si i duplo ljepsa :D

@ snnopy
Ne znam kako si radila cijelu masažu, mislim na dio koji gospođa Tanaka radi curi :D kako si to izvela?:rofl:

@ top-secret-koka
izgleda da smo imale identičan problem, meni su sad prištevi prošli ali još uvijek su crvene fleke. Danas sam opet počela sa masažom pa ću vidjet...
Zanimljivo i meni su izbacili samo na jednoj strani lica.:misli:

o sve se može kad se hoće:rofl:
trenutno sam duplo ružnija zbog akna ali projepšavam se:rofl:
za koji dan ponovno počinjem s masažom.:o

top-secret-koka
12.03.2010., 10:21
@ top-secret-koka
izgleda da smo imale identičan problem, meni su sad prištevi prošli ali još uvijek su crvene fleke. Danas sam opet počela sa masažom pa ću vidjet...
Zanimljivo i meni su izbacili samo na jednoj strani lica.:misli:


meni pase kad masazu radim malo jacim pritiskom, ali kad sam je pocela ponovo raditi nakon pristeva radila sam je izrazito lagano.

nisu se vise vratili, dapace sad je efekt super, bas mi odmori lice :s

top-secret-koka
12.03.2010., 10:22
o sve se može kad se hoće:rofl:


snnopy :rofl:
imas gumene ruke :cerek:

snnopy
12.03.2010., 10:30
mislim da i treba dosta dijelova te masaže raditi jakim pritiskom.
u buduće ću raditi samo dio samomasaže.:D

sjećam se da je xena rekla da nije potrebno više od jednom dnevno raditi tu masažu, u protivnom se dobije kontraefekt umorno lice. zato bolje samo dio o samomasaži. :o

Mg.Aloisis
12.03.2010., 18:01
ni meni avene ne daje dovoljan osjećaj vlažnosti, bolja je hydraene od lrp ili nivea visage moisturising day care, navodno je hidratatni serum od vichy izvrstan,hvale ga i oni koje inače ne vole vichy(a ima ih)
kao jeftinija opcija vitaminskih maska ima u ljekarnama za naći od natural wealth double c serum,za oko 100kn koji može zbilja dugo trajati jer se malo nanosi i vitamin E ulje

top-secret-koka
13.03.2010., 15:47
ima u ljekarnama za naći od natural wealth double c serum,za oko 100kn koji može zbilja dugo trajati jer se malo nanosi
meni je taj serum bio koma, ljepljiv, neupotrebljiv, oksidirao u roku 2-3 dana :flop:

cure za tonus lica vam je najbolja masaza :s
imate link sa tanaka masazom na topicu o gimnastici i masazi lica

Sponza ri
13.03.2010., 16:50
Vitamine svakako počni uzimati - ima od L'oreal/Nestle-a u apotekama Inneov kapsule baš za kožu.


ja sam vidjela neke anti aging. mislis na te ili?

Sopor
20.03.2010., 15:12
Evo, vidjela sam ovu tanaka masažu, pa sam odlučila naučiti kako se radi. I evo, jučer sam prvi tretman pred ogledalom napravila (ne ono pred compom. dok sam učila pokrete, to ne brojim... :D ) i jako mi se sviđa osjećaj nakon masaže.
S tim da sam ja radila sa bademovim uljem, pa mi se čini da je ipak malo previše skliska koža, ne mogu jako stisnuti, jer mi proklizava - kad radim one pokrete gdje se obrazi stiskaju prema očima... morat ću nešto drugo staviti na lice...

Uglavnom, vidim da su većini cura izbili prištevi od masaže... tog se malo pribojavam. Nakon koliko su vam izbili? I jel' još radite, i kako vam se čine rezultati, vi koje duže radite?? :)

Estee Lauder
20.03.2010., 17:03
Meni je izbilo odmah nakon dan, dva, par, ali baš potkožnih prišteva i skoro im je trebalo tjedan dana da se povuku i nakon toga više ni jedan.
Ako ti je to ulje sklisko, utrljaj ga na mokro lice, pa će ti lice dio ulja upiti. Tako ja radim sa baby uljem.

Meni je lice u odličnoj fazi. To mi se uvijek dešava na proljeće,blista i sjaji, to je onih 40 dana nakon zadnjeg voćnog pilinga, kada dođe do potpune regeneracije. Flekice su mi se maksimalno povukle. E sad što je sve konkretno pridonijelo tome, teško mi je reći. A možda i sve zajedno.

Sopor
20.03.2010., 18:19
Evo, ja sam danas izmasirala, joj tako je super... :cerek: blagotvorno. Nema prišteva... još. Znači, tako brzo izbijaju. Možda je dobro nakon masaže, popiti čašu-dvije vode. To dosta pomaže detoxikaciji. :top:

Da, kad se više stvari odjednom radi, onda je pitanje što to najbolje djeluje... :D

Ali, na onim filmićima, ona japanka je stvarno drugačija, nakon dana i dana te masaže... I stvarno lijepo izgleda, jedino mi se čini da su joj oči malo stisnutije, uže, nisu onako raširena, kao na slici before... :ne zna: Nakon masaže ima još kosije oči, nego na početku.
Jedino ako to nije neki photoshop. :flop: :ne zna:

xena
20.03.2010., 18:38
E
S tim da sam ja radila sa bademovim uljem, pa mi se čini da je ipak malo previše skliska koža, ne mogu jako stisnuti, jer mi proklizava - kad radim one pokrete gdje se obrazi stiskaju prema očima... morat ću nešto drugo staviti na lice...Jednostavno stavi manje ulja, biće ti manje sklisko. Onoliko koliko je dovoljno da prsti klize i da se ne iritira koža od trenja.

double
20.03.2010., 19:16
[htjedoh jos napisati da je moja frendica radila vjezbe za lice i spusteni kapak do trepavica (nekad se objesio i preko trepki) stvarno zliftati.
razmisljala je o blefaro, al je dala sanse nekoj glupoj vjezbici 5-10 min dnevno i rijesila problem, ako ne vjezba neko vrijeme kapak opet padne.[/QUOTE]


Možeš napisati koja je to vježbica za kapak ili kakav link? Bilo tko, tko zna?

Lilivanili
20.03.2010., 19:22
Ja sam dobila par potkožnih nakon dva tjedna otprilike. Napravila pauzu, sad se opet masiram i sve je uredu.
Koža mi puno bolje izgleda, da li je zbog Xeninog seruma, masaže, prirodne kozm. na koju sam prešla ili svega skupa nemam pojma.
Nije siva, nekako je posvjetljena, inače u proljeće uvijek imam problema jer bude dehidrirana od zime i grijanja... ništa agresivnije od ovog seruma ne koristim jer mi koža lako reagira.
Serum i masaža rules.:top:

@ Sopor: pošpricaj lice termalnom vodom ili hidrolatom (glasam za hidrolat) i dovoljna ti je kap,dvije ulja.

snnopy
20.03.2010., 19:24
Ali, na onim filmićima, ona japanka je stvarno drugačija, nakon dana i dana te masaže... I stvarno lijepo izgleda, jedino mi se čini da su joj oči malo stisnutije, uže, nisu onako raširena, kao na slici before... :ne zna: Nakon masaže ima još kosije oči, nego na početku.
Jedino ako to nije neki photoshop. :flop: :ne zna:

nema kosije oči već nakon masaže nema podočnjaka, više joj nisu natečene oči...

Bluegirl
20.03.2010., 20:11
Meni su natekli limfni čvorovi ispred uha i bolilo me nakon prvog dana, jel još netko imao takve probleme?

(druga šansa je bila da sam se prehladila UZ masažu :D)

xena
21.03.2010., 09:50
Meni su natekli limfni čvorovi ispred uha i bolilo me nakon prvog dana, jel još netko imao takve probleme?

(druga šansa je bila da sam se prehladila UZ masažu :D)

limfna drenaža se ne smije raditi ako si bolesna (gripa, jača prehlada i sl), isto tako nije preporučljivo je raditi u vrijeme menstruacije (može se produžiti krvarenje).

Bluegirl
21.03.2010., 09:52
Nisam bila bolesna kad sam se masirala, ali sljedeci dan su se mi povečali limfni čvorovi ipred uha (tam di se i masaža na licu završava pa se krene na dolje), pa sad neznam jel to bilo od masaže ili sam se prehladila.

Sopor
21.03.2010., 10:14
Thnx. - probat ću sa hidrolatom i manje ulja. Jučer sam radila sa običnom kremicom, pa je bilo bolje...

I ja sam isto na xeninom serumu. Stvarno je fin. :top:

A za japankicu, vidjela sam da nema podočnjake i podbuhle oči, ali ipak, ipak - čini mi se da joj oči nisu tako otvorene i široke kao prije. :ne zna: I moj sin (9god.) je to samnom gledao, pa je konstatirao da mu izgleda mlađe na slici - prije... :rofl: :ne zna:

I znači, ne radi se masaša za vrijeme menge, bolesti ili prehlade. OK. :top:

gyioia
15.04.2010., 12:37
Moze li mi netko dati link za tu tanaka masazu?
Znate li salon gdje se rade te elektrostimulacije? Je li to ono sto je bilo da rade nase zvijezde :D mislim da se radilo o zdenki kovacicek?

snnopy
15.04.2010., 12:49
Moze li mi netko dati link za tu tanaka masazu?
Znate li salon gdje se rade te elektrostimulacije? Je li to ono sto je bilo da rade nase zvijezde :D mislim da se radilo o zdenki kovacicek?
ovo ti je link na tanaka masažu s prevodom na engleski, razdjeljen je u tri dijela:
Na temi o kremama za njegu područja oko očiju dosta smo pisali o masaži i drenaži lica zahvaljujući forumašici xeni koja nam je otkrila i taj učinkovit način njege. Evo par linkova:
http://www.youtube.com/watch?v=LrceQS7qdaI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=syxMAETLjFk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=SrMBOBlQXNs&feature=related

gyioia
15.04.2010., 14:13
hvala :)
moze li se masirati s necim osim uljima?

snnopy
15.04.2010., 15:07
hvala :)
moze li se masirati s necim osim uljima?

ja radim s mlijekom ili kremom za čišćenje.:)
bitno da ti klize prsti da ne iritiraš kožu ali ne previše da ne bude "presklisko".

evo što ona kaže:
Many people seem to think so. Some of them choose other massage creams
such as those by “Chifure”, “Ponds” and others. Other people do the massage
just using gel skin lotion. Still others do the massage when they cleanse their
makeup using the cleansing cream. I do not recommend doing the massage
with no smoothing materials because it may hurt your skin. Please put
something such as cream, gel, or soap at least.

gyioia
15.04.2010., 15:56
hvala :)
jos mi samo reci koliko dugo se treba masirati, ne mogu procijenit duzinu posto uz masazu u filmicu ide i objasnjenje

Sopor
15.04.2010., 16:59
gyioia, nije neka filozofija, samo prati svoj tempo i odradi sve vježbe min. 3x. Ima 13 vježbi, to bude par minutica masaže.

Inače, meni se od prišteva javio jedan mali na vratu, ne na putanji limfe, srećom, pa sam mogla i s njim masirati. I to je sve. Osim što si izgledam odmornije i oči mi nisu tako pufaste ujutro (navečer masiram), a to me jako veseli. :cerek:
Evo, to su rezultati nakon 3 tjedna masiranja. Nije loše... :top:

snnopy
15.04.2010., 17:39
hvala :)
jos mi samo reci koliko dugo se treba masirati, ne mogu procijenit duzinu posto uz masazu u filmicu ide i objasnjenje

radiš samo onaj dio gdje mlada japanka izvodi samomasažu jednom dnevno.
pogledaj i poslušaj par puta filmić, probaj i nakon malo vježbe za par dana će ti sve biti puno bistrije.:)

gyioia
15.04.2010., 20:06
Hvala vam! Vec sam danas izmasirala jednom, nadam se da cu uvest u svakodnevnu njegu i masaze. Uz masazu protiv celulita morat cu sat vremena ranije u krevet :D

top-secret-koka
25.08.2010., 07:50
cure jel se samomasirate?

masaza mi je postala svakodnevna rutina, ponekad je napravim 2x dnevno, ali uglavnom je ne preskacem i mogu reci da mi se tonus koze popravio nevjerojatno :cerek:

cak ni pristice od masaze nisam imala mjesecima, al ovo bi bilo bolje da nisam napisala jer ce sigurno sutra iskocit :rolleyes:

ajetam
25.08.2010., 08:58
kako vrat masirat da se ne stvara podbradak?

top-secret-koka
26.08.2010., 10:59
hmmm kad radim tanaka masazu ne radi mi se podbradak, doduse tu i nema velikog masiranja vrata :D

ajetam
26.08.2010., 23:58
da vidla sam ,neznam dal meni ima smisla radit tanaku tu i tamo ,posto je to kao anti age ?sad cu 23g,nemam jos ni podbradak al nekad mi se cini ko da imam pa ono da se raspitam malo

Lilit
17.10.2010., 13:58
refresham temu....

mozda je malo offtopic ali misljenje o vjezbama za podbradak?
link na vjezbe (http://www.lepoizdravo.com/a644-re%C4%B9%CB%87i-se-dvostruke-brade)

pati?

patientia
17.10.2010., 17:08
Ma kakvi, samo bore mos dobit od tog zvakanja, a vjezbanje tocno odredjenog dijela tijela ne uklanja salo bas s tog dijela tijela.

Ja sam prije desetak godina nasjela i izvodila te vjezbe, tako da ti i iz iskustva mogu reci da su beskorisne.

Lilit
17.10.2010., 18:19
znam da salo nece vjezbe maknut ali ja mislim da cesto nije salo na vratu nego samo koza :ne zna:

patientia
17.10.2010., 20:53
Podbradak ukljucuje visak sala, makar to ne bilo odmah vidljivo. No, svejedno, vjezbanje nece maknuti ni visak koze.

Lilit
17.10.2010., 22:46
sad cu malo teoretizirat... nadlaktice koje ne vjezbaju su objesene a one koje vjezbaju nisu, paralela s podbratkom?

patientia
17.10.2010., 23:01
To objeseno na nadlakticama nije samo koza nego i spek. Osim kod starih ljudi, kod kojih je koza izgubila kolagen i elastin. Ako je netko bio debeo, pa naglo smrsavio, nikakve vjezbe mu nece rijesiti problem viska koze.

Mozes ipak probat vjezbe za podbradak, u najgorem slucaju ces potaknuti nastanak bora, u najboljem mozda i primijetis neki pomak :ne zna:

Qucijic
18.10.2010., 09:21
sad cu malo teoretizirat... nadlaktice koje ne vjezbaju su objesene a one koje vjezbaju nisu, paralela s podbratkom?

ja dok treniram yogu, fitness i sl (ne mislim na ove vježbe za lice, njih ne znam) zategne mi se cijeli vrat tj podbradak. pogledajte slike npr bruce lee-a.

pinkday
06.11.2010., 17:04
evo mog iskustva nakon 10-tak dana tanaka masaže lica
radim je samo ujutro i čini mi se da je okoloočno područje poboljšano (malo manji podočnjaci i sitne borice su nestale sad su ostale samo 2-3 one dublje
ostatak lica čini mi se da je dobio malo življu bojicu, više nema onog sivila
e sad, izbila su mi dva prava (bijela) prištića, jedan na bradi i jedan uz rub lica, a što je i navedeno kao moguća posljedica djelovanja masaže

jedino što me brine je to što su me počele boli uši, i to na dodir, onako unutar ušne školjke, a to nisam nigdje pročitala da je moguća posljedica
ima li neko slična iskustva?

eyedetox
06.11.2010., 18:15
Jel mi može netko ponoviti link za onu Xeninu masažu za podočnjake? :moli:
Ne mogu nigdje naćć:ne zna:

snnopy
07.11.2010., 10:56
Jel mi može netko ponoviti link za onu Xeninu masažu za podočnjake? :moli:
Ne mogu nigdje naćć:ne zna:

http://www.youtube.com/watch?v=syxMAETLjFk&NR=1

od 3:05 :)

eyedetox
07.11.2010., 13:20
http://www.youtube.com/watch?v=syxMAETLjFk&NR=1

od 3:05 :)

Hvala ti! :s

zgmalena
13.11.2010., 17:00
Curke sve koje imate problema sa tonusom kože, izgleda vam onak da se lice nekak objesilo jedino rješenje je elektrostimulacija mišića lica jer masiranje niš ne pomaže osim kaj je koža lijepo nježna nakon masaže.
Ja probala elektrostimulaciju i super mi je malo je neugodna kad se radi ali izdržljivo. Tonus mi se nazad vratio prema gore jedino kaj to sad treba održavati. :-)

top-secret-koka
17.11.2010., 21:32
Curke sve koje imate problema sa tonusom kože, izgleda vam onak da se lice nekak objesilo jedino rješenje je elektrostimulacija mišića lica jer masiranje niš ne pomaže osim kaj je koža lijepo nježna nakon masaže.ovo jednostavno nije istina, masazom itekako poboljsavas tonus koze i misica. pod masazu ne podrazumijevam gladjenje i lagano nanosenje kreme, nego cvrstu masazu :top:


a sto se tice elektrostimulacije, slazem se da je dobra, ali ne zive svi u zagrebu gdje je to moguce izvesti, nemaju svi vremena ici min 2 x mjesecno, a vjerojatno ni novaca.

tratinčica**
14.04.2011., 20:27
cure, sinoc sam radila tanaka masazu i odmah sam si napipala limfne cvorove kraj uha (inace nisu bili izrazeni) i danas ih jos ima, ali manje
da li da nastavim s masazom kroz tjedan dana ako se stanje smiri ili da prestanem uopce??
cini mi se da imam temp, ali svi su oko mene bolesni, tjesim se da je to...

ovchica
15.04.2011., 07:01
cure, sinoc sam radila tanaka masazu i odmah sam si napipala limfne cvorove kraj uha (inace nisu bili izrazeni) i danas ih jos ima, ali manje
da li da nastavim s masazom kroz tjedan dana ako se stanje smiri ili da prestanem uopce??
cini mi se da imam temp, ali svi su oko mene bolesni, tjesim se da je to...

Tijelo ti se valjda bori s infekcijom. Masiraj dalje, samo budi nježna. meni pomogne i kad te limfne čvorove onak lagano tapkam s prstom.

Sopor
15.04.2011., 07:24
Meni se čini da je pisano da se tanaka ne radi dok je osoba bolesna ili za vrijeme menstruacije (ovo drugo me ne smeta, pa i tada radim, ali kad sam bolesna, ne radim je).
Pročitaj si negdje pri početku, navodno limfa tada pojačano radi, pa kao - zato nije dobro tada masirati...

xena
15.04.2011., 13:11
Meni se čini da je pisano da se tanaka ne radi dok je osoba bolesna ili za vrijeme menstruacije (ovo drugo me ne smeta, pa i tada radim, ali kad sam bolesna, ne radim je).
Pročitaj si negdje pri početku, navodno limfa tada pojačano radi, pa kao - zato nije dobro tada masirati...

Svako upalno stanje u organizmu je kontraindikacija za limfnu drenažu. U stvari, ukoliko su u sustavu virusi, bakterije, toksini ili alergeni - ne preporuča se jer stimulacijom limfnog sustava ti se entiti šire organizmom. Tako da vam je sve jasno. Isto tako, osobe s dijagnozom tromboze ne bi trebale prakticirati limfnu drenažu. Za vrijeme menstruacije ja radim masažu kao i obično i nisam imala problema, a kažu da ona čak i smanjuje grčeve - no nisam sigurna da se to odnosi na limfnu drenažu lica.

tratinčica**
15.04.2011., 13:40
prekjucer mi je bio zadnji dan m, tak da može bit...
pricekat cu par dana, ako se stanje smiri, probat cu jos jednom
zaboravih napisati, ja stalno imam temp oko 37 i nezna se uzrok, kao "zdrava" sam :rolleyes:
drugi dan sam odmah primjetila sa su mi manje puffy eyes tak da bi htjela nastaviti s tim :D

PinkMuffin
01.08.2011., 21:45
Uskoro se spremam na operaciju obje vilice te nakon operacije lice veoma jako natekne. Pročitala sam negdje da se posebnom MLD masažom uvelike utječe na smanjenje otekline, pa me zanima ako netko zna salon koji ima u svojoj ponudi takve masaže? Po mogućnosti ZG i okolica. Hvala. :)

catherine zeta
01.01.2012., 18:20
takodje je masaza lica vazna kako bi se jagodice isticale

Samantha
02.01.2012., 12:49
Moze li link za tu tanaka masazu?Rado bi pocela masirati lice...procitala sam topic,al link nisam nasla

top-secret-koka
02.01.2012., 17:47
1. dio http://youtu.be/LrceQS7qdaI

2. dio http://youtu.be/syxMAETLjFk

3. dio http://youtu.be/SrMBOBlQXNs

Samantha
02.01.2012., 19:43
Hvala Koka:)Kad se primjetila prve znakove poboljsanja?
Mogu li ocekivati rezultat tipa da mi koza u kuovima usana,koju primjecujem da se opusta ...bude ''podignutija''..il trazim nemoguce?

Samantha
03.01.2012., 00:36
Pogledala sam pomno snimke..i od sutra krecem s masazama:)
samo me strah mojoj nestrucnosti da losim,nepravilnim pokretima ne ''rasklimam'' :D kozu lica i napravim vece sranje:D

top-secret-koka
03.01.2012., 18:42
tanakom ces popravit tonus koze, podignut ce se kutovi usana, bez brige:mig:

pitanje "rasklimane" koze je pitanje koliko jako treba stisnuti da se dobije zeljeni efekt? tu nema nekog univerzalnog odgovora, to ces morati po svom osjecaju jer sve ovisi o stanju koze i misica.
meni neki dijelovi masaze pase da su jaki, bas dobro stisnem, a neke radim vrlo blago, tek toliko da prsti klize po kozi.

bitno je i sa cime masiras. meni ulja nikako ne odgovaraju jer mi je koza preskliska i nemam taj efekt, a opet neke kreme se rule i nisu mi bas dozivljaj.
u biti ne smiju prsti ni proklizavati, ali ni zapinjati :D
kad je jednom zapamtis, radis je instiktivno, cak i kad stavljas puder na lice, skidas sminku....

svakako se isplati potruditi oko tanake, jer traje 3-4 minute dnevno a efekt masaze je mrak :s :s

snnopy
03.01.2012., 19:53
joj ja sam tako lijena i nikako se ne ufam odvojiti te 3-4 minute dnevno. počnem i drži me par dana i onda ništa. :bonk:

Samantha
03.01.2012., 21:14
Ja veceras radim prvu masazu..probat cu s Cera di Cuprom,ona mi je masna da klize prsti,a i prija mi navecer na licu:)
Posto ne znam napamet vjezbe,nosim laptop u wc:D

top-secret-koka
03.01.2012., 21:24
:rofl:

mozes sjesti pred komp i vjezbati, ne treba ti ogledalo :mig:

iznenadit ces se kako brzo pokreti udju pod ruku :D

Samantha
04.01.2012., 00:01
Upravo zavrsila moju prvu masazu:)Drustvo mi je pravila mja osmogodisnja cerka sva ushicena sto sam joj dopustila da i ona radi vjezbe i bude dio maminog odraslog svijeta.
Koristila sam baby ulje od kamilice i bilo mi je presklisko,definitvno nije za masazu..sutra cu s kremom probati.
Pokreti nisu teski,lako se uhvate...nisam skuzila samo cemu ono masiranje nosnica,ja slutim da cu si napravit cuspajz od mitisera na nosu:D
I ona vjezba za nazlolabijalne di od vilicne kosti guramo lice prema ocima...uh samo da mi je pogorsa stanje:D
Uglavno jedva cekam sutra:D

top-secret-koka
04.01.2012., 14:30
neces si napraviti cuspajz, bitno je da koristis kremu ili ulje za koje vec znas da dobro reagiras, tanakom se zapravo prociscava koza time sto si radis limfnu drenazu, ajmo to tako reci.

meni je taj obrnuti smijer od kuta vilice do ociju zapravo najbolji, bas mi razdrma lice i pokrene sve potkozne tekucine :D. naravno to je samo subjektivan dojam, al osjecam da mi pase, ako ti imas drugaciji dojam, taj dio masaze radi blago, bar u pocetku.

bubley
09.01.2012., 22:17
cure, koju kremu/ulje/serum koristite za masažu lica?

top-secret-koka
10.01.2012., 18:59
1. predobra babylove krema iz dm-a

http://ecx.images-amazon.com/images/I/413N%2BZvm5WL._SL500_AA300_.jpg


2. payot hidratantna maska

http://www.beaute-test.com/prod/img24264.jpg

3. yves rocher - kamilica
http://www.yves-rocher.com.hr/images/47669a.jpg

4. yves rocher - riche creme
http://www.yves-rocher.com.hr/images/27271a.jpg

5. ljeti balea aqua serum
https://encrypted-tbn3.google.com/images?q=tbn:ANd9GcReVIRlJ0zExZXAea4qOXTfveXK-ElTDz_KRF8GII6NIKWFQlLD2A

6. elizabeth arden - visible difference

http://img.feelunique.com/img/products/Elizabeth_Arden_Visible_Difference_Moisture_Cream_ 1258558999.jpg

7. oshadhi - rosehip oil
8. jason - e-vitamin oil
9. cerave - moisturizing lotion


jel dovoljno?
:mig:

bubley
10.01.2012., 19:42
hehe, hvala na odg :)
taman imam doma babylove pa bi mogla večeras probat s njom, prvo sam masirala s kantarionovim uljem ali mi je bilo presklisko...

Velika_kokos
11.01.2012., 12:43
A kakvo je to e-ulje (ispricavam se ako sam malo offtopic)? Guglam i vidim da na ebayu ima to ulje.
Jel to kao za regeneraciju koze? Ne izaziva pristice?
Ontopic: i ja masiram - i to onim masnim bepantenom iz dm-a - sad sam prestala na dva dana jer sam bila na nekom tretmanu, ali super mi je što nakon masaze imam osjecaj da mi je koza zategnuta! Jedino me strah da nest krivo ne radim pa ne dobijem bore :-(

top-secret-koka
12.01.2012., 00:10
jasonovo e-ulje nije komedogeno. cesto sam ga preporucila i na forumu i u rl i nitko se nije zalio da je od njega imao probleme :mig:


imas ih nekoliko jacina, sto je veca oznaka, to je veca kolicina e-vitamina u njemu. najcesce sam kupovala od 45.000ij, to je dosta gusto ulje, ali se dobro upija i doslovno lijeci preko noci, ako imas kakvu ogrebotinu ili si napravila jaci piling :)


za masazu ga koristim tako da na kremu nakapam nekoliko kapi i sve dobro promijesam pa napravim tanaku.

Velika_kokos
12.01.2012., 09:28
Hvala ti puno, to je onda to što trebam. I hvala za objasnjenje ovih brojkica, znaci cim je veci broj, gusce je, to me mucilo. Imas mozda i sellera za preporucit ili samo da uzmem od bilo kojeg top sellera?

top-secret-koka
12.01.2012., 12:29
nije pravilo da je veci broj gusce ulje :mig:
za ljeto sam kupila od 32,000ij i to ulje je dosta gusce od 45,000ij.

kupujem sa feela
http://www.feelunique.com/p/JASON-Vitamin-E-Oil-45000-IU-Pure-Beauty-Oil-59ml

Velika_kokos
15.01.2012., 12:54
Tnx. Narucila sam s ebaya to od 45000. Valjda ce bit u redu. Javit cu ti svakako. Hvala na pomoci.
Mogu li tom masazom nesto drasticno zeznuti, tj. izazvati neke bore? Uzasno me strah da krivo masiram:-/

top-secret-koka
15.01.2012., 15:42
ne mozes nista zeznuti ako radis kako se radi. jacinu prilagodi po osjecaju i nema problema.

kada sam prvi put pocela koristiti tanaku, dobila sam 2 cudne akne, samo na jednoj strani lica, koje su se praznile preko mjesec dana. nije ostao ni oziljak, ni flekica, kako su nastale tako su i nestale - preko noci :eek: (nikad nisam imala problema sa pristicima). pisale smo negdje o tome, vise nas je imalo taj efekt "ciscenja" i to je jedan od dosta cestih pocetnih tegoba tanake.

Velika_kokos
25.01.2012., 18:04
Draga top-secret-koka, imam dojam da je ovaj topic prerastao u nas chat, ili ja pitam, ti jako strpljivo odgovaras. Eto, stiglo moje ulje danas :) Mogla si me upozoriti sa je bocica tako mala :D
A sad vezano uz temu: probala sam malo staviti na suhu kožu (napravila sam masakr od jednog pristica pa cemo vidjeti kako ce djelovati), ali je uzasno gusto, jel mozda bolje da se prije naspricam termalnom, pa onda ulje na vlaznu kozu? Da lakse masiram, to mislim.
Hvala ti puno :)

top-secret-koka
25.01.2012., 20:40
pa pise 60 ml :D

ne moras biti razocarana kolicinom, ulje se sporo trosi.
najcesce sam ga koristila zimi sa nekim rjedjim uljem 50/50. nemoj staviti previse, jer onda ruke proklizavaju.
najcesce sam odvadila u dlan neku hidratantnu kremu i nakapala par kapi e-ulja, sve dobro promijesala i nanijela na lice, pa radila tanaku :)

aria
03.12.2012., 22:51
kakvi su vam rezultati :)?

eyedetox
03.12.2012., 23:09
Ja masiram nekoliko mjeseci, bar nešto u čemu sam ustrajna :rofl:

moji pomaci su vjerovale ili ne, manje glavobolje :eek:

a lice ko lice, malo dobro ,malo koma :ne zna:

aria
04.12.2012., 15:55
samo ustrajno, ja sam isto krenula s masazama, dok ne smislim kojim filerima cu nafilat nazolabijalne

Jess22
13.05.2013., 11:24
Malo dižem temu :zubo: , ja počela raditi tanako masažu lica i kak je to zakon :D zanima me imali još kakvih vježbi za spuštene kapke?

Sofia Victoria
22.04.2014., 17:48
Malo dižem temu :zubo: , ja počela raditi tanako masažu lica i kak je to zakon :D zanima me imali još kakvih vježbi za spuštene kapke?

Evo i ja dižem temu. Prvi put sam napravila ove vježbice, i super su. Također me zanima jel ima nešto za podizanje kapaka? I općenito za taj dio oko očiju?