View Full Version : E sad stvarno...
robybaggio
11.06.2004., 11:37
Ono što već dosta drugo trubim, potvrđeno je iz usta našeg reprezentativca Nike Kovača danas u sportskima. Dakle, na pitanje "Kako se kao čovjek porijeklom iz Livna, a rođen u Berlinu, osjeća kada obuče hrvatski dres", on je odgovorio da "ljudi iz inozemstva imaju jači domoljubni osjećaj nego dečki iz Hrvatske". Eto...sad i službeno znam da je Hercegovac iz Njemačke veći Hrvat od mene.
cipiripi
11.06.2004., 12:42
robybaggio kaže:
Ono što već dosta drugo trubim, potvrđeno je iz usta našeg reprezentativca Nike Kovača danas u sportskima. Dakle, na pitanje "Kako se kao čovjek porijeklom iz Livna, a rođen u Berlinu, osjeća kada obuče hrvatski dres", on je odgovorio da "ljudi iz inozemstva imaju jači domoljubni osjećaj nego dečki iz Hrvatske". Eto...sad i službeno znam da je Hercegovac iz Njemačke veći Hrvat od mene.
Livno nije u Hercegovini, pa tako on nije Hercegovac iz Njemacke.
robybaggio kaže:
sad cu ja tebe da pitam:Zasto je taj novinar uopce postavio to pitanje?Kako bi se taj Niko Kovac po misljenju tog novinara trebao osjecat?Ako Niko voli da igra za Hrvatsku nek' igra.To pitanje se moze shvatit kao diskriminacija.Zasto taj novinar nije pitao Simica kakav je osjecaj kad on ima kockasti dres na sebi.Ja sam siguran da Niko ne misli da je on 'veci Hrvat' od Hrvata iz HR.Sigurno je samo popizdio zbog tog glupog pitanja. :D
PS
gramaticke greske su uzrokovane visegodisnjim boravkom u EU
mozete me slobodno ispravljat;)
cipiripi kaže:
Livno nije u Hercegovini, pa tako on nije Hercegovac iz Njemacke.
Da??? A gdje je Livno onda ako nije u Hercegovini???
Da i slazem se sa misljenjem da je pitanje prilicno glupo i da je covjek normalno odgovorio.
robybaggio
11.06.2004., 14:05
Da, ali odgovor mu je trebao biti "Osjećam se Hrvatom i ponosan sam na svoje korijene" (koji jesu krivudavi, ali ajde...). Njegov odgovor je praktički bio "osjećam se većim Hrvatom nego dečki iz Hrvatske". Svi gastabajteri su "velike Hrvatine", a mi bi se trebali osjećati manjim domoljubima od njega. I prije sam bio revoltoran time što sve više gastarbajtera igra za repku, ali nakon ovoga mi se Niko Kovač gadi. :flop:
Vanjushka
11.06.2004., 14:14
_wes_ kaže:
Da??? A gdje je Livno onda ako nije u Hercegovini???
Pa u Bosni, gdje drugo.
robybaggio kaže:
Njegov odgovor je praktički bio "osjećam se većim Hrvatom nego dečki iz Hrvatske". Svi gastabajteri su "velike Hrvatine", a mi bi se trebali osjećati manjim domoljubima od njega.
Kao prvo ponovo ponavljam da je pitanje prilicno glupo. E sad interpretacija onoga sto je on rekao...:
"ljudi iz inozemstva imaju jači domoljubni osjećaj nego dečki iz Hrvatske"
...mogla bi biti ova sto si ti naveo a ja te citirao ali i nemora.
Mozda je covjek mislio da neki Hrvat koji zivi vani nikad ne bi nista ni pomisklio protiv svoje domovine a kamoli rekao jer ju voli i postuje i fali mu jer se vani osjeca ko stranac (sto u biti i je), dok bi neki domaci decko malo srao i pljuvo po Hrvatskoj (ono tipa kak smo jadna drzava i kak je sve u qurcu) a onda kad je tekma zdusno navijao za istu...
Sta je, je ali moramo priznat da ljudi koji su vani ne gledaju na Hrvatsku isto kao i mi koji smo tu... sto opet ne zanci niti da je vole vise i da su veci Hrvati samo se prema njoj drugacije odnose ....
Vanjushka kaže:
Pa u Bosni, gdje drugo.
Cek malo ak je Livno u Bosni onda su mene u skoli krivo ucili jel'te a i postavljam pitanje dokle se Bosna prostire i gdje je ta granica Izmedju Bosne i Hercegovine?
Vanjushka
11.06.2004., 14:32
_wes_ kaže:
Cek malo ak je Livno u Bosni onda su mene u skoli krivo ucili jel'te a i postavljam pitanje dokle se Bosna prostire i gdje je ta granica Izmedju Bosne i Hercegovine?
Livno spada pod zapadnu Bosnu ;)
Ocito su vas krivo ucili.
Pinockio
11.06.2004., 14:57
Livno je cista Bosna.
Ako reknes nekome iz Livna da je Hercegovac, nebi ti ja bio u istom autu......
Pinockio
11.06.2004., 14:59
Kiwi kaže:
.Sigurno je samo popizdio zbog tog glupog pitanja. :D
Samo cu ti reci da svi popizdimo kad se to pita. Zato i dobijete uvijek takve odgovore.
Tako da trenutno vodim rat sa VILKOM u forumu DIJASPORA..
Pinockio
11.06.2004., 16:57
young.but.dead kaže:
ja sam revoltiran tvojim načinom razmišljanja, da silva ti je ok u reprezentaciji (nemam ništa protiv njega) iako nema nikakve veze sa hrvatima a smeta ti niko kovač kojemu su roditelji hrvati :confused:
ako ce mo iz repke izbacit sve koji imaju korijene iz bih (hrvata iz bih) onda ajmo izbacit i šimića, živkovića, leku, niku kovača, roberta kovača, šimunića, babića, tomasa, tokića......
npr i šuker, boban, stanić su isto porijeklom iz bih, jesi bio revoltiran i njihovim igranjem za repku?
:s :s :s :s
robybaggio
11.06.2004., 17:10
young.but.dead kaže:
ja sam revoltiran tvojim načinom razmišljanja, da silva ti je ok u reprezentaciji (nemam ništa protiv njega) iako nema nikakve veze sa hrvatima a smeta ti niko kovač kojemu su roditelji hrvati :confused:
ako ce mo iz repke izbacit sve koji imaju korijene iz bih (hrvata iz bih) onda ajmo izbacit i šimića, živkovića, leku, niku kovača, roberta kovača, šimunića, babića, tomasa, tokića......
npr i šuker, boban, stanić su isto porijeklom iz bih, jesi bio revoltiran i njihovim igranjem za repku?
Da Silva nikada nije rekao da je Hrvat (što je i logično jer je Brazilac), ali rekao je da mu je čast igrati za hrvatsku repku. Dakle nikada ga nećeš čuti da se busa nečim što nije. Čovjek je iskoristio dugotrajni boravak u našoj zemlji da bude član selekcije te iste zemlje. Niko Kovač nije nikada živio u Hrvatskoj, bio je u njoj možda 10-ak puta i smeta mi kad se busa Hrvatstvom kao da je tu oduvijek živio. Može se on ponositi time što je porijeklom Hrvat - zapravo, MORA se ponositi time što je Hrvat, ali davati izjave da više voli Hrvatsku od drugih je nepristojno. Znam dosta gastarbajtera baš iz Njemačke i ima dosta njih koji i dalje gledaju na nas s visoka. Kao, zaostali smo na Balkanu, a oni su njemačka gospoda. Baš sam prije tjedan-dva pričao s jednim takvim "genijalcem". A i moćan utjecaj imaju ti naši ljudi u inozemstvu. Tako promiču našu zemlju da stranci i dalje misle kako nam u repki igraju Štimac, Bokšić i Prosinečki. Neka počnu od ljubavi prema Hrvatskoj tamo gdje mogu nešto promijeniti.
Među onima koje si nabrojio ima onih koje ne bi pozivao. To je osim Nike Kovača i Šimunić. Ne bi ih zvao zato jer mislim da ima boljih od njih među igračima koji su igrali u HNL-u. U našoj repki je izgleda u modi pozivati gastarbajtere čak i kada nisu zaslužili pozive. Najbolji slučaj je Didulica. A i progledavanje kroz prste Kovaču koji ne igra već pola godine za jadnu Herthu.
young.but.dead:
može npr. samo jednog za primjer?
Evo ja bih odmah šutno šimunića. :afro:
robybaggio kaže:
. Najbolji slučaj je Didulica. A i progledavanje kroz prste Kovaču koji ne igra već pola godine za jadnu Herthu.
Dobro, Kovač ima svoje mjesto u barićevoj koncepciji (iako je Agić konstantan) i može dobro odigrati no što se Didulice u potpunosti se slažem.Vasilj recimo odlično brani u zadnje vrijeme a ima još jedan (ali nemrem se sjetiti imena) nije stvarno bilo potrebe nekog iz austrijske lige(iskreno nisam ga nikad vidio kako brani pa ni ne mogu reći koliko je dobar- samo principijelno).
A kako je krenulo još bi mogao stati i na gol.
škašiškafnjak
11.06.2004., 18:40
a i svi vrlo dobro znamo da su varteksova i škola hrv. dragovoljca puno bolje od tamo one ajax-ove.... :rolleyes:
pa njih su i dinamo i hajduk pobjeđivali...
cipiripi
11.06.2004., 19:27
Pinockio kaže:
Livno je cista Bosna.
Ako reknes nekome iz Livna da je Hercegovac, nebi ti ja bio u istom autu......
Mozemo samo nadodat...
Livno, Duvno, gov... :D
Naravno, sala mala
Pinockio
11.06.2004., 20:11
Torcida_ZG kaže:
LIVNO JE U HERCEGOVINI! Jebote, Livno je Istočna Hercegovina, nemoj ljudima bacat krafne u oči.
Prava istocna Hercegovina :lol:
robybaggio
11.06.2004., 20:16
škašiškafnjak kaže:
a i svi vrlo dobro znamo da su varteksova i škola hrv. dragovoljca puno bolje od tamo one ajax-ove.... :rolleyes:
pa njih su i dinamo i hajduk pobjeđivali...
Netko tko iz Ajaxa ode u Austriju ne može se pohvaliti uzlaznim smjerom karijere...:rolleyes:
Vanjushka
11.06.2004., 20:47
Torcida_ZG kaže:
LIVNO JE U HERCEGOVINI! Jebote, Livno je Istočna Hercegovina, nemoj ljudima bacat krafne u oči.
Ajd majke ti prvo nauci strane svijeta :D :D
Torcida_ZG kaže:
:lol: Jak si majstore.
Livno - Bosna, to je više nego jasno.
E ovo me oduševilo, svaka čast Kovaču, ali on nikako ne može biti najveći domoljub jerbo:
Iskon
"Nema toga koji se može natjecati s nama i sa mnom osobno u ljubavi prema Hrvatskoj", ustvrdio je Sanader i poručio da neće dopustiti da itko bude veći od njega u ljubavi prema Hrvatskoj.
Tko prvi domovini, njegova !! :p
By the way, Livno jeste u Bosni a ne u Hercegovini, svatko tko pozna barem nekoga iz Livna lako će uočiti razlike.
Pinockio
12.06.2004., 03:09
Rain kaže:
By the way, Livno jeste u Bosni a ne u Hercegovini, svatko tko pozna barem nekoga iz Livna lako će uočiti razlike. :top:
Pinockio
12.06.2004., 03:10
Pinockio kaže:
:top:
Ali ova tema je za Politiku, tako da fajront sa ovim na Euro2004
Inkvizitor
12.06.2004., 15:25
robybaggio kaže:
Nisi shvatio. Nije on zelio reci da je veci Hrvat od tebe ili bilo koga iz Hrvatske. Jednostavno vise zudis za domovinom kad nisi u njoj. To je normalno. To je kao kad vise volis curu kad je nisi vidio par dana ( cast izuzecima:D ). I to se ne odnosi samo na BIH Hrvate kako ti imputiras. I onaj Hrvat rodjen u Zagrebu a koji zivi trenutno iz raznih okolnosti vani osjeca taj nedostatak domovine. Sad jedino bi mu se moglo reci..kad toliko volis Hrvatsku sto ne dodjes zivjeti u nju. To je pravo pitanje. Tako da se bezveze pjenis zato sto si krivo interpretirao. Potpuno krivo ono bas stereotipno a po hercegovcima je danas najlakse udarati.
Livno je zemljopisno definitivno u Bosni. nema nikakve veze s hercegovinom. Ali livnjaci ce se isto naljutiti ako im kazes da su bosanci. Sam bog zna sta su oni. Al da su zajebani jesu. Hercegovci su male mace za njih.
young.but.dead kaže:
i ja bi sutnuo šimunića al iz razloga što je loš igrač, i tokića isto tako, i niku kovača bi izbacio iz prvih 11 jer igra u fuckin 4.bundesligi al nebi ih šutnuo iz razloga zbog kojih bi ih robbybaggio šutnuo
Pa zato bih ga i ja. :mig:
Tokić je znao odigrati dobre partije i može proć ko zamjena,niko kovač je čini mi se barićev omiljen igrač.
Ali sad je zanimljivo što će biti- Butina je po meni dobar golman ali nije branio uopće- Didulica je , po logici (iako preferiram butinu) kog bi trebao staviti na gol?
Vasilja :D
Ferrari
14.06.2004., 00:34
Inkvizitor2002 kaže:
Livno je zemljopisno definitivno u Bosni. nema nikakve veze s hercegovinom. Ali livnjaci ce se isto naljutiti ako im kazes da su bosanci. Sam bog zna sta su oni. Al da su zajebani jesu. Hercegovci su male mace za njih.
Evo osjećam se pozvanim, kao Livnjak da odgovorim na pitanje, inače mi je Davor Šuker (Lištani) po babi neki daljnji rođak, a braća Kovač su po porijeklu iz sela Lusnić , tako da se zna.. ;)
Livnjaci su prema praporijeklu uglavnom dalmatinci, a po zemljopisu bosanci. Konkretno ja sam mješavina Imotske krajine, Drniša, Kaštela, Makarske i što dublje idem u povijest to se taj dalmatinski dio povećava. Valjda je i tada u Dalmaciji vladala glad(sredina-kraj 19 st.) pa su se ljudi spašavali kako je tko znao i umio. Osobno ne znam ni jednog Livnjaka(barem zapadni dio) koji nema "legendu o doseljavanju" iz Dalmacije. Inaće od dalmatinskog mentaliteta je ostalo jako malo, gotovo ništa. Meni djed kaže da se osjećala nekakva povezanost sa Dalmacijom od 20-30ih godina 20st. Tada je i Livno bilo pod splitskom nadbiskupijom. Sada je Livno pod banjalučkom nadbiskupijom. Nakon 2 svj. rata sve se promjenilo(da ne bih duljio)
Službeno i povijesno gledajući Livno je Bosna, s tim da livnjaci najčešće izostavljaju pridjev bosanac uvijek kažu iz Livna ili od Livna...
Ko što jedan ministar reče::
"Prepametni za Bosance, prepošteni za Hercegovce"
LjutiBronxBomber
14.06.2004., 05:26
Torcida_ZG kaže:
Livno je, u Bosni, tukane. Bas kao i Tomislavgrad (Duvno).
Oduvik je to Bosna. Ali posto su ljudi tih krajeva jaaako slicni nasim dalmatincima iz Zagore, a naravno, nasim iz Zapadne Hercegovine (Posusje, Grude, Siroki, Ljubuski), onda se nedavno to pocelo racunat kao "Hercegovina."
I Duvno i Livno jesu Bosna.
Ali drugacija je ta BOSNA.
Ona koja nema veze s Tuzlom, Saraj'vom i Zenicom.
LjutiBronxBomber
14.06.2004., 05:33
robybaggio kaže:
"Kako se kao čovjek porijeklom iz Livna, a rođen u Berlinu, osjeća kada obuče hrvatski dres", on je odgovorio da "ljudi iz inozemstva imaju jači domoljubni osjećaj nego dečki iz Hrvatske". E
Potpuno je u pravu. Svaka mu cast! :top:
I sam je, kak znate, i dio toga.
Milijardu puta se dokazalo, da Hrvat, dok ne ode vanka, niti zna cijeniti, a bogami, niti zna voliti svoje...
Takvi smo, jebiga.
ZUJAN_BJ
14.06.2004., 08:08
LjutiBronxBomber kaže:
Milijardu puta se dokazalo, da Hrvat, dok ne ode vanka, niti zna cijeniti, a bogami, niti zna voliti svoje...
Takvi smo, jebiga.
Politiku marš van iz sporta!
Jeeeeeeeeeee,bude vam to LjutiBronxBomber pokazao,kak se voli domovina!:bljak: I navija za istu iz debele fotelje tam iz pizde materine,a ovi dečki što su dali zadnju lipu da bi išli u Portugal........ma što oni znaju kak se voli domovina i repka??
:bljak:
LjutiBronxBomber dođi i donesi cviječe u Maksimir koji put,znaš tam, ispod Zapadne tribine!
Inkvizitor
14.06.2004., 17:32
LjutiBronxBomber kaže:
Livno je, u Bosni, tukane. Bas kao i Tomislavgrad (Duvno).
Oduvik je to Bosna. Ali posto su ljudi tih krajeva jaaako slicni nasim dalmatincima iz Zagore, a naravno, nasim iz Zapadne Hercegovine (Posusje, Grude, Siroki, Ljubuski), onda se nedavno to pocelo racunat kao "Hercegovina."
I Duvno i Livno jesu Bosna.
Ali drugacija je ta BOSNA.
Ona koja nema veze s Tuzlom, Saraj'vom i Zenicom.
Pogresno Ljuti...skroz pogresno.
Duvno ni po kojoj teoriji ne pripada Bosni. Po kojem hoces..
Crkveno- Mostarsko-duvanjska nadbiskupija
Administrativno- Za sve katastre i sudovanja nadlezan je sud u Mostaru
da ne pricam o mentalitetu koji nema veze s bosanskim.
Duvno nije duboka hercegovina al je hercegovina. Livno je Bosna ali opet nije cista Bosna..oni vuku Dalmaciji najvise.
Jedino se na ono da su preposteni za hercegovce mogu nasmijat....hercegovci su za njih izmislili postenje.
robybaggio
14.06.2004., 20:14
LjutiBronxBomber kaže:
Takvi smo, jebiga.
Nek ide igrat za Njemačku i neka odnese to svoje FAFORIT sa sobom. Ne zna ni hrvatski, a još bi se i ku***o. A ne zna ni igrati.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.