PDA

View Full Version : Fešte - pričesti, krizme


Ani4
11.03.2010., 16:10
Ovako, krajem 4. mjeseca imamo Prvu pricest. Namjeravamo je proslaviti doma, sa oko 25 gostiju. Imamo u stanu mjesta za sve goste, ali nemam ideje kako da organiziram hranu. Posto cemo biti u crkvi, ne bi zeljela opterecivati mamu sa kuhanjem. Tako da bi barem vecinu trebala napraviti prije. Ali sta pripremiti? :ne zna:
Kada je mala slavila krstitke radila sam dvije vrste tortilja. Sve sam napravila prije i samo sam ih zapekla u pecnici kada smo se vratili iz crkve. Ne bi se htjela ponavljati, ali ako nista ne smislim morat cu.
Ima tko kakvu ideju? Ne zelim catering...

BUBAMARA22
11.03.2010., 16:33
možeš probati s nečim vrlo jednostavnim i tradiocionalnim (barem u mom kraju)

-juha s rezancima
-pečenjka- da li odojak ili janjetina
-prilog-mladi luk,paradajz, krumpir salata ili sl.

-juhu možeš staviti raditi i dan prije,procjediš je i kada dođeš iz crkve samo ju zakuhaš i to je to
-dan prije također možeš napraviti krumpir salatu, a sve ostale salate si pripremiš ujutro i kada dođeš iz crkve samo ih dovršiš
-odojka ili janjca daš peći u obližnju pečenjaru i tražiš da ti ga sasjeku i podjele po tacnama, donese se netom prije ručka

po meni vrlo jednostavno,bez puno truda, a svi to vole

koka7
11.03.2010., 19:19
mi imamo pricest pocetkom svibnja i ja sam dosta u rci zbog hrane.najvjerojtnije cu ujutro pripremit par pladnjeva raznih narezaka i sira.poslje toga sarmu,peceni odojak ,neke svjeze salate i francusku.bit ce jos kolaca i mozda koja manja izmjena.otprilike 25-30 gostiju planiramo.tako da i ja cekam koji savjet!

koka7
11.03.2010., 19:20
uglavnom,bit ce gostiju sa strane pa si planiram meni koji mogu manje-vise pripremit ranije i po dolasku iz crkve samo dovrsiti!

gđa.smith
11.03.2010., 20:40
hm... i mi imamo pričest u četvrtom mjesecu a pitanje je kako bih mogla sama sve organizirati. mislim, mogla bih ali sa dobrom logističkom pripremom i čajkićima za smirenje ali ne znam koliko je dobro da si to radim...

mama ako mi i dođe do će biti na knap i ne želim da se umara jer dolazi iz daleka.

najvjerovatnije ću rezervirati obližnji restoran.

koka7
12.03.2010., 08:35
pa kod mene je vec plan organizacije u debeloj razraddi,jer i ja se nemam bas na koga osloniti za pomoc.eventualno susjeda za koji kolac a ostalo je na meni tako da vec sad pripremam cajeke i tabletice za smirenje!

Ani4
12.03.2010., 09:49
Ma, i ja uglavnom moram sve sama...
Tortu cu narucuit, a mama ce ispeci kolace. Ostalo je na meni.
Mislila sam si na peceni odojak, ali imamo u familiji pojedince koji ne jedu odojak. A neki pak ne jedu janjetinu, tako da opet ne mogu samo njega. A malo mi je previse da pecem i odojka i janjca...
Ja cu isto naruciti platu, uglavnom uzimam u Intersparu i zadovoljna sam!
Razmisljali smo i o restoranu, ali nekako mi se vise svida ideja o domacoj festi. Moji vole zaglaviti, pa mislim da bi klincima bilo previse 5-6 sati biti u restoranu.

Aida*
12.03.2010., 09:55
Jesi li razmišljala o cateringu? Ja sam to tako organizirala. Juhu sam skuhala dan prije (ujutro sam samo zakuhala rezance), više vrsta salata sam također oprala rano ujutro, i posložila, tako da sam ih trebala samo začiniti, a catering mi je donio glavno jelo s prilozima.
Tako sam učinila već 2 puta, i kada ću opet imati neku važniju proslavu, opet ću to učiniti.

Ani4
12.03.2010., 10:00
kako se krecu cijene cateringa? Onako okvirno? Da me ne dode skuplje nego u restoranu...

Aida*
12.03.2010., 10:32
Prošle godine u mjesecu svibnju sam platila 140 kuna po osobi.
Za jelo sam uzela pašticadu s njokama, pohano zagrebačko, lungići u umaku od šampinjona, povrće na žaru i pečene štrukle i šopsku salatu.
Ja sam doma pripremila juhu, i još neke salate. Sve je bilo izvrsno, stiglo je vruće u 13 sati kako sam i dogovorila.
najbolje ti je uzeti više cateringa, pa im poslati svoje želje, onda ti oni pošalju ponude i ti odlučiš.

mandy
13.03.2010., 15:19
Na zahtjev pokretačice teme premješteno ovdje

štemajzl
13.03.2010., 18:15
kako se krecu cijene cateringa? Onako okvirno? Da me ne dode skuplje nego u restoranu...
Nas je catering za 25 osoba izašao oko 3500 kn. Bila su četiri jela u banjama, više složenih miješanih salata, kruh i peciva + njihov stol, tanjuri, pribor za jelo, čaše i usluga konobara u trajanju 2 sata.

Možda sam još nešto zaboravio, ugl. super je što s tim uopće nema posla. Ovaj sve dofura, posloži i servicira, sve je toplo i ukusno, sve uredno pokupi i pospremi. Preporučam.

Catering je bio Favory, al mislim da to i nije bitno jer svi imaju sličnu ponudu.

Aida*
16.03.2010., 09:50
Catering je bio Favory, al mislim da to i nije bitno jer svi imaju sličnu ponudu.

I naš je isto bio Favory. Sada imaš duplu preporuku! i što je najbolje, sve, ali vaš sve sam dogovorila putem e-maila. Čovjek je došao samo jednom do mene da vidi prostor i da mu dam kaparu.