PDA

View Full Version : Suci na Euru 2004

THE LIZARD KING
13.06.2004., 21:00
PO meni je najdebilniji Urs Meier(neznam kak se to piše).Svaka čast Collini on je najbolji.

-Shevchenko-
13.06.2004., 21:05
Ma da, naravno, najgori je onaj koji je nama sudio.. A odigrane su tek 3 utakmice. Kakva objektivnost.

THE LIZARD KING
13.06.2004., 21:32
ON nam nije sudio na Euru.Barem još ne.Ipak ovaj koji nam je sudio sa Švicarcima je isto idiot.Ono u početku je bio čisti penal,a ne simuliranje Prše.

robybaggio
13.06.2004., 21:44
THE LIZARD KING kaže:
ON nam nije sudio na Euru.Barem još ne.Ipak ovaj koji nam je sudio sa Švicarcima je isto idiot.Ono u početku je bio čisti penal,a ne simuliranje Prše.
U paralelnoj dimenziji gdje je sve obrnuto - da. U ovoj dimenziji -ne. Trebao je dobiti crveni jer je dvaput simulirao. Budala.

-Shevchenko-
13.06.2004., 22:08
Ma simulirao je....

Bozidar
13.06.2004., 23:42
Naravno da je simulirao.

doondo
13.06.2004., 23:59
Meier - seljačina,glup ko quratz i previše prepotentan Collina - najpoznatiji sudac,ali ne i najbolji (ima reklamu) te mi isto ide na quratz
Merk - nije loš,ali se kreće ko pederčić
Nielsen - ima autoritet,dobro sudi,ali se slabo kreće
Batista (ovaj Portugalac kaj nam je sudio sa Švicom) - brzopotezan na kartonima,inače dobro odsudio
Frisk - smiješan na terenu,ali po meni najbolji sudac

Ace Rimmer
14.06.2004., 00:01
Naravno, uvijek su nam i suci krivi :rolleyes: Ja sam misljenja da je sudac danas dosta dobro sudio i sto je najvaznije imao ujednacen kriterij. Kakav cisti penal? Na usporenoj snimci se jasno vidi da je Prso simulirao i zasluzeno dobio zuti karton. Mislim da su nam suci zadnja stvar na koju se mozemo izvlaciti i o kojoj trebamo raspravljati nakon ovoga.

Serse
14.06.2004., 00:42
inace, talijani su na movijoli ta "simuliranja" nazvali "cistim penalima".
mozda su i bili... neko je ovdje lud, u svakom slucaju

Ace Rimmer
14.06.2004., 00:56
Talijanima je i svako padanje Inzaghija ili Tottija u sesnaestercu "cisti penal"... U najmanju ruku situacije su bile dvojbene. Nije bilo govora o cistim penalima.

LjutiBronxBomber
14.06.2004., 05:23
Jebem mu majku, da mu jebem majku, onome sto je sudio HR.vs.SW...

Materi mu se u usta popisam...

Je, izbacio je Svicarca...

Ali je nase zaustavio kartonima u naletu... da mu prcim mater!

ZUJAN_BJ
14.06.2004., 08:00
LjutiBronxBomber kaže:

Glupost!
A koji ti ***** tražiš na ovom podforumu kada si nogometno totalno nepismen?
Sudac je čist dobro obavio svoj posao.Koje si ti to nalete vidio,a koju si ti to utakmicu gledao?Je imali su naši nalete,al samo padavice!Kak samo padaju u 16,ko balerine..........užas!
Ma igrao bi meni još i dedek Žuti,makar zadnjih 20 minuta pa kud puklo da puklo!

panced
14.06.2004., 10:00
Jedan je JENS LARSSEN ! (Hrv-Ita 2-1) :cool:

manwe
14.06.2004., 10:27
sudac koji je nama sudio je bio ok. jedino mornaru nije trebao dati karton jer tamo očito nije bilo simuliranja, a kontakt čak nije ni bio u 16 m.

bluntman
14.06.2004., 11:19
LjutiBronxBomber kaže:

Pretpostavljam da si ti porijeklom iz zapadne Hercegovine?

dax
14.06.2004., 12:14
doondo kaže:
Batista (ovaj Portugalac kaj nam je sudio sa Švicom) - brzopotezan na kartonima,inače dobro odsudio

Ne bih se baš složio da je dobro odsudio. Naime, Pršo i Mornar su pali, ali nisu simulirali. Vidjelo se oba puta da su ih Švicarci udarili po nogama. To su 2 greške i vjerojatno bi svaki bolji sudac primjetio udarac po nozi. Dakle, nije trebao davati žute kartone.

Onda ona kada je Pršo išao prema golu i Švicarac ga je coknuo s leđa na 16 metara - čisti crveni karton za Švicarca i slobodan udarac za naše. To je greška koja se karakterizira kao utjecanje na rezultat, i donosi sucu neprolaznu ocjenu. Ako je bilo simuliranje - Pršo je trebao dobiti drugi žuti i crveni, a ako nije, onda je Švicarac trebao dobiti crveni jer je bila gol-šansa. Greška 3, i to vrlo teška.

Zatim crveni karton Švicarcu (drugi žuti) - niti jedan kvalitetan sudac ne bi isključio igrača zato što je šutnuo loptu nekoliko desetinki sekunde nakon što je ispružio ruku.

Potom je tu posvemašnji nedostatak nekakvog kriterija - nešto sudi, a isto to malo kasnije ne... A kao manjak iskustva može se uzeti i više od 10 žutih kartona koje je podijelio na utakmici koja bi se mogla okarakterizirati kao malo grublji trening.

Ne znam zašto Melo Perreira nije dobio šansu umjesto ovog žutokljunca, jer Perreira bar ima europsko iskustvo. Ovaj nije ni za suđenje u našoj županijskoj ligi, a kamoli za Euro.

:flop:

Rev
14.06.2004., 14:14
manwe kaže:
sudac koji je nama sudio je bio ok. jedino mornaru nije trebao dati karton jer tamo očito nije bilo simuliranja, a kontakt čak nije ni bio u 16 m.

ni meni nije jasno zašto je odmah vukao žutog van...

mogao je barem pitati pomoćnog dal je on vidio....

a udario je Mornara po nozi....vidjelo se je....

trebao je biti bar slobodnjak.... :mad:

robybaggio
14.06.2004., 14:48
Sve tri situacije su bile čisto simuliranje i sudac je dobro postupio s kartonima. Ne znam što je jučer bilo Prši da u čistoj situaciji ide padati, a ne pucati po golu. Takav Pršo nam ničemu ne služi.

Kiwi
14.06.2004., 16:09
Svicarci su trebali dobiti koji karton vise zbog ispucavanja lopte.
Ovaj Portugalac je obicni pocetnik i bolje nemoze da sudi.Bilo pa proslo.

LjutiBronxBomber
14.06.2004., 16:09
ZUJAN_BJ kaže:
Glupost!
A koji ti ***** tražiš na ovom podforumu kada si nogometno totalno nepismen?
Sudac je čist dobro obavio svoj posao.Koje si ti to nalete vidio,a koju si ti to utakmicu gledao?Je imali su naši nalete,al samo padavice!Kak samo padaju u 16,ko balerine..........užas!
Ma igrao bi meni još i dedek Žuti,makar zadnjih 20 minuta pa kud puklo da puklo!

Majmune, procitaj Daxov upis...

100% je u pravu.

LjutiBronxBomber
14.06.2004., 16:10
bluntman kaže:
Pretpostavljam da si ti porijeklom iz zapadne Hercegovine?

Nisam. Zasto te zanima? :zubo:

dax
14.06.2004., 17:00
robybaggio kaže:
Sve tri situacije su bile čisto simuliranje i sudac je dobro postupio s kartonima. Ne znam što je jučer bilo Prši da u čistoj situaciji ide padati, a ne pucati po golu. Takav Pršo nam ničemu ne služi.

Ne znam da li smo gledali istu utakmicu, ali:
1. kod prvog žutog kartona Prše, snimka Prše sa leđa pokazuje da je Pršo trčao prema lopti i prije nego što ju je dotaknuo, Švicarac ga je s nogom sapleo. Ne kažem da je bio 11-erac, ali simuliranje sigurno nije bilo.
2. kod Mornara, bilo je očito iz svih kuteva da ga je Švicarac udario po nozi. Ako to nisi vidio...
3. kod Prše (drugi put, kao je išao sam prema golu) isto se dobro vidjelo da ga je Švicarac udario po nozi, i to s leđa. Osim toga, zašto bi simulirao (ili još gore, zašto bi se onoliko bunio!) kad je znao da već ima žuti karton zbog simuliranja. Da je sudac bio siguran u svoju odluku, dao bi mu drugi žuti bez problema...

Stoga, prije nego što ovako nešto izbaciš da "Pršo ide padati u čistoj situaciji", pogledaj utakmicu malo bolje.

robybaggio
14.06.2004., 17:06
Padali su bez veze, i to sami znaju. Zato i ne pričaju ništa o tome za medije jer znaju da su pogriješili. Ako će Pršo igrati alibi igru kao Rosso onda ga Barić može staviti na klupu.

Zemljanin
14.06.2004., 17:46
U kolumni SN-a koju ima Goran Oko Sokolovo Maric II, navodi da je sudac korektno odradio svoj posao ali mu kod zutih kartona Prsi i Mornaru zamjera sto je previdio kontakt nasih igraca sa Svicarcima... slaze se da obje situacije nisu bas obrasci penala, ali da ni u kom slucaju nije trebao povlaciti zutake jer je kontakt postojao...
Pored toga, pronasao mu je previde Mornarovog udaranja njihovog branica (ono kada je Stiel ispalio na zivce, te i on zaradio karton), kao i jedan lakat R. Kovaca koji je ostao nesankcioniran...

Jeremijajooj
14.06.2004., 21:12
A na ZDF Nijemci komentiraju kako je sudac na utakmici HRV-SVI,bio nedosljedan,jer nije jos par svicarskih napucavanja lopte poslije zvizduka sankcionirao.

The Last In Line
14.06.2004., 21:20
moje misljenje je da je dosad sudenje ocajno cast merku i colini svi ostali suci su cisti krac no jos gora su sad i ova nova pravila da se svaki krac kaznjava sa zutin kartonon pa jeba mu pas mater ako igrac padne a nije svran faul automatski zuti karton pa jeben van majku sta radite od nogometa ne moze se tako igrat jeba mu pas mater neradite to jeba mu pas mater

doondo
14.06.2004., 21:42
Što se tiće utakmice HRV-ŠVI Batista je dobro postupio kad je dao kartone za simuliranje,zato nemojte puno kakati.Samo zato što su to bili Pršo i Mornar,inače igrači HRVATSKE REPRENZETACIJE za koju svi navijamo ne daje vam za pravo da osporavate odluku suca.
Inaće,što se tiće toga odakle su suci primjetio sam zanimljivu situaciju : sudaca ima 12 i svi su (osim Terje Haugea koji je iz Norveške) iz država čije repke igraju na Euru.
Naravno,nema sudaca iz Latvije,Grčke,Bugarske i HRVATSKE.
Mislim da to dovoljno govori o reputaciji HNS-a pri UEFA-i.
Liga nam je za quratz i suci su nam za quratz :flop:

The Last In Line
14.06.2004., 22:19
mozda dosad najbolji sudac na prvenstvu
stvarno dobro sudi

znatizeljan
16.06.2004., 22:34
...mislim da bi mogli malo izkomentirati suce...rekao bih da su se malo opustili...medjutim kada pogledam kako suci sude u zadnjih nekoliko susreta ovog EP-a...cini mi se da grijese samo na stetu slabijih...
...po meni najvece pogreske:

1. neiskljucivanje Tottia za ostar start na kraju utakmice
2. iskljucenje Ovcinjikova

...manje pogreska kao prekrsaj na Prsi i sl - moze se reci nije sudia vidio...
...pljuvanje Tottija isto nije vidjeno...

nastavicu

101st Airborne
18.06.2004., 15:18
Pred početak EP suci koje gledamo kako sude ove utakmice su niz priprema i seminara usavršavanja i pripremanja za ovo natjecanje.
Vele da su izabrali najbolje suce u Europi.

A, eto, i ti najbolji (a upravo u tome i je problem) napraviše već podosti grešaka...a neki i kardinalne, tendenciozne.

Nisam osobno gledao svaku utakmicu, možda pola od svih do danas odigranih, no one što sam gledao ponudile su zaista čudne reakcije, poteze i presude tih najboljih sudaca.

Krenuo bih sa grupom A i utakmicom Portugal - Rusija:
Norvežanin Terje Hauge ruskom vrataru daje ekspresni crveni karton za start izvan šesnaesterca, odnosno za igranje rukom. Sudac je bio poprilično udaljen od samo događaja, a i prije ponovljene snimke moglo se vidjeti da ju Rus nije dirao..možda ju je samo dotakao...možda.
No crveni je izletio kao iz puške. Kardinalna greška je u tome što je direktno utjecao na poraz Rusa...

Grupa B:
Naši protiv Švice:
Sudi Lucilio Batista - Portugalac
Taj se razmahao kartonim.
Očiti prekršaj nad Mornarom (bližij je bio nego kod onog sa Pršom), on presuđuje u korist Švicaraca i daje Mornaru žuti.
Slično je i sa Pršom.
Naivno igranje Rapaića kažnjava ekspresnim žutim kartonom.
Kad smo već kod naših, evo primjera i sa Francuzima:
Iz aviona vidljivo zasustavljanje (može i napucane lopte!) lopte rukom Trezegeuta spori i ćoravi Danac Kim Milton Nielsen nije vidio!!! Ogroman previd suca (koji eto spada među najbolje u Europi??).

Engleska - Francuska:
Nije li start Silvestrea kao zadnjeg igrača, i k tomu još skoro pa s leđa, trebao biti sankcioniran sa crvenim kartonom a ne sa žutim? Jer zadnji je igrač, a napadač u prilici za postizanje gola! Markus Merk, kao zaista veliki sudac je tu pogrješio...i to jako.

Evo, nabrojao sam samo neke od grešaka sudaca, a bilo ih je zasita puno.
No, ono čemega se zapravo najviše bojim jest različiti kriteriji nekih sudaca iako je UEFA grmila da toga neće biti. Npr. nekima su davali žute kartone za igranje rukom (uglavnom namjerno) a nekima ipak nisu (npr. mladi Lahm na utakmici između Njemačke i Nizozemske), ili manijački nasrtaj Tottija na Danskog igrača nasred igračišta kada je dobio samo žuti (a uletio mu je s obje noge gađajući mu koljena!!!)

Čini mi se da, ma koliko to glupo zvučalo, i ovo prvenstvo boluje od različitih kriterija kod pojedinih sudaca. Sigurno, i Bogu hvala,da je ono daleko bolje od onog katastrofalnog i sramotnog (ako ne i korumpiranog) suđenja na SP2002.
Ipak, uz najave koje su dolazile iz UEFA-e i sudačke organizacije ja sam pomalo razočaran.
Šteta, žalosno je i meni zaista čudno, zašto se ne pokuša uvesti sistem video konzultacije sudaca - jer i onako izgube dosta vremena na naguravanju kada pogriješe pri svojoj odluci.
A suvremena tehnika danas to omogućava na najbrži mogući način.

Pinockio
18.06.2004., 15:20
101st Airborne kaže:
Naivno igranje Rapaića kažnjava ekspresnim žutim kartonom.
.

Dobro je proso, papak, tek uso i odma se napravio mangup.

Ante Balboa
18.06.2004., 15:25
Nemamo se mi šta buniti za suce izuzec onoga gola i ruke....
Svi žuti kartoni su pravilno dosuđeni...shvatite da je najgori prekršaj simuliranje i glumatanje po terenu...lako je za ona uklizavanja i ostale fajterske prekršaje...

Da sam ja trener, a igrač mi simulira ili prigovara sucu pozvao bih ga da dođe do aut linije i razvalio mu šamarčinu svom snagom...

Pinockio
18.06.2004., 15:30
Ovaj sudac je bio odlican. Najmanje 10 puta je rekao i nama i francuzima da se dizemo sa zemlje da nepravimo budale od sebe, suprotnom bilo bi 10 zutih kartona.