PDA

View Full Version : Chat za prevarene vol. 3

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27

xedos
25.04.2010., 10:47
neki su dobre volje pa nisu ni spavali:mig:

Ajde pričaj, nemoj da vadim ..... :lol:

Rosaly45
25.04.2010., 11:02
Ajde pričaj, nemoj da vadim ..... :lol:

Mudro :no:

Ajdeeeeeee Katebunka.....gukni :)

enna-zg
25.04.2010., 11:06
bok ljudi...
samo na brzaka da se javim..imala sam jučer scenu koja je završila prijavom i hitnom.. uglavnom netko ne može kontrolirati svoj bijes.:(
smirila sam se ali sam bila na rubu živaca. Mislim da bi sad konačno trebao biti mir.

danijel1711
25.04.2010., 11:08
Dobar dan svima :kava::kava:
Pridružujem se jutarnjoj špici:)

Perussola
25.04.2010., 11:14
Dobro jutro.

Napokon sunce...

jesenija
25.04.2010., 11:17
Jbg cure, kaj vam baš nije jasno :ne zna:

Misliš, to da je tupelo protjerala krmka radi lorda?
To je svima jasno :(
Samo nije jasno odakle tupelo crpi toliku netrpeljivost prema krmku i obožavanje lorda?
Nije mi jasno, zar nemože obožavati lorda bez protjerivanja krmka?
Možda misli/zna da se lord nemože nositi s našim dragim krmkom?
Nepotizam na forumu :(

(sad će i mene:confused:)

jesenija
25.04.2010., 11:19
.
.. uglavnom netko ne može kontrolirati svoj bijes.:(

Prema tebi? :(

Rosaly45
25.04.2010., 11:22
[QU
Kaj ja to čujem :eek:...zbog čega je morala dolaziti hitna ? :(

Nadam se samo da ti mali nije svemu tome prisusutvovao :(

jesenija
25.04.2010., 11:25
Katebunka?
Danijel?
Izvještaj!! :rofl:

enna-zg
25.04.2010., 11:30
[QU
Kaj ja to čujem :eek:...zbog čega je morala dolaziti hitna ? :(

Nadam se samo da ti mali nije svemu tome prisusutvovao :(

morate me shvatiti, ne mogu detalje iznositi..da,mali je bio prisutan..:(
pokazao je svoje pravo lice.Mi smo ok sad. Sve zacijeli fizički ali ostaje "ožiljak" i trauma.

xedos
25.04.2010., 11:41
Misliš, to da je tupelo protjerala krmka radi lorda?
To je svima jasno :(
Samo nije jasno odakle tupelo crpi toliku netrpeljivost prema krmku i obožavanje lorda?
Nije mi jasno, zar nemože obožavati lorda bez protjerivanja krmka?
Možda misli/zna da se lord nemože nositi s našim dragim krmkom?
Nepotizam na forumu :(

(sad će i mene:confused:)

Hmmmm, ne bi rekao da je to, al kad ti kažeš :ne zna:

Nije se Krmak povuko radi moda, moje mišljenje.

jesenija
25.04.2010., 11:43
morate me shvatit

Da, shvaćamo te :grli:
Ali neshvaćam njega? :(
Nova ga ljubav neispunjava?
Na tebi liječi frustracije? :(

jesenija
25.04.2010., 11:44

A koje je tvoje mišljenje?

xedos
25.04.2010., 11:49
A koje je tvoje mišljenje?

Bolje da ga ne iznosim, nije ljepo za čuti, može na pp ako baš želiš :kava:

xedos
25.04.2010., 12:03
pokazao je svoje pravo lice.Mi smo ok sad. Sve zacijeli fizički ali ostaje "ožiljak" i trauma.

Jbt, pa nije valjda dotle došlo :eek:

Lord Byron
25.04.2010., 12:14
...pokazao je svoje pravo lice...

On ti svoje "pravo lice" pokazuje već neko vrijeme. Kako mu bude dolazilo iz guzice u glavu da je stvar fakat konačna, pokazivat će ga sve više.

Ne iznosi nikakve detalje, ali djeluj. Imaš na vrhu PDF-a hrpu linkova koga i što pitati. Dobro se raspitaj za svoja prava, dok se stvari ne riješe spriječi svaki susret utroje (bez svjedoka i eventualne zaštite), po mogućnosti i njegovo viđanje djeteta: koliko god djetetu "uskraćuješ oca" (mo'š mislit'), puno mu više uskraćuješ traumatične prizore.

A najviše od svega, nemoj bit' bedasta pa nasjest' na mogući pokajnički nastup i uvjeravanja da se neće ponoviti. Naravno da će se ponoviti, ako to dopustiš.

bossnasha
25.04.2010., 13:10

Otis'o je, sarmu prob'o nije...:(

Da je bar adresu ostavio...

robotina
25.04.2010., 13:39
Jutrić :)

Nemoj tako, nismo mi protjerivači :rofl:

Tko nam je protjerao krmka? :(

ma ne tjeram ja, al ovdje ima i hm, da.....nećem u detalje:D
Ne kaki :D

Da ti se ne bi mužu štucalo :lol::lol::lol:

a tak mi svejedno oće mu se štucat:lol::lol:

robotina
25.04.2010., 13:41
dobar dan svima..:top:
dobar dan:)
Dobar dan svima :kava::kava:
Pridružujem se jutarnjoj špici:)
dobar dan

dečki, što ima?

robotina
25.04.2010., 13:44

ajme, draga!!!
žao mi te, djeteta, cijele situacije.
drž se, crpi snagu iz djetetovog osmjeha, obitelji...

enna-zg
25.04.2010., 15:54
On ti svoje "pravo lice" pokazuje već neko vrijeme. Kako mu bude dolazilo iz guzice u glavu da je stvar fakat konačna, pokazivat će ga sve više.

Ne iznosi nikakve detalje, ali djeluj. Imaš na vrhu PDF-a hrpu linkova koga i što pitati. Dobro se raspitaj za svoja prava, dok se stvari ne riješe spriječi svaki susret utroje (bez svjedoka i eventualne zaštite), po mogućnosti i njegovo viđanje djeteta: koliko god djetetu "uskraćuješ oca" (mo'š mislit'), puno mu više uskraćuješ traumatične prizore.

A najviše od svega, nemoj bit' bedasta pa nasjest' na mogući pokajnički nastup i uvjeravanja da se neće ponoviti. Naravno da će se ponoviti, ako to dopustiš.

Najžalosnije od svega je to što se ne radi o tome da njemu dijete toliko jako nedostaje (jer prođu tjedni da ga ne uzme, on smatra posjetu od pola sata kvalitetno provednim vremenom koje njega samog zadovoljava i bris) nego on još uvijek ne može zamisliti da će TAMO NETKO DRUGI (čitaj: ZAKON) njemu odrediti kad će on nakon rastave moći vidjeti dijete.
E zbog toga se jučer to sve i dogodilo. On se smatra iznad zakona dok provodi svoje zastrašivanje, vrijeđanje i ostale gadosti.
Policija diže tužbu i to bi trebalo uskoro biti pokrenuto.Dalje ćemo vidjeti.:rolleyes:
Dijete mu neću uskratiti (danas ga je ujutro uzeo) jer je dijete željno i bake i djeda i to je njegov tata, šta god on napravio,a i da ne bi ja još imala problema.
Ali to sve mora ići dogovorom a ne udaranjem.

Negdje tome mora doći kraj, jer on si je uzeo za pravo ono što nitko ne smije.
I ono malo što sam imala lijepih uspomena s jučerašnjim danom su izbrisane.

danijel1711
25.04.2010., 17:11
Najžalosnije od svega je to što se ne radi o tome da njemu dijete toliko jako nedostaje (jer prođu tjedni da ga ne uzme, on smatra posjetu od pola sata kvalitetno provednim vremenom koje njega samog zadovoljava i bris) nego on još uvijek ne može zamisliti da će TAMO NETKO DRUGI (čitaj: ZAKON) njemu odrediti kad će on nakon rastave moći vidjeti dijete.
E zbog toga se jučer to sve i dogodilo. On se smatra iznad zakona dok provodi svoje zastrašivanje, vrijeđanje i ostale gadosti.
Policija diže tužbu i to bi trebalo uskoro biti pokrenuto.Dalje ćemo vidjeti.:rolleyes:
Dijete mu neću uskratiti (danas ga je ujutro uzeo) jer je dijete željno i bake i djeda i to je njegov tata, šta god on napravio,a i da ne bi ja još imala problema.
Ali to sve mora ići dogovorom a ne udaranjem.

Negdje tome mora doći kraj, jer on si je uzeo za pravo ono što nitko ne smije.
I ono malo što sam imala lijepih uspomena s jučerašnjim danom su izbrisane.

Pozdrav Enna ovo što govoriš nije dobro ,a najmanje za dijete.
Lord je dobro rekao moraš dijelovati,ne čekati da se te stvari iz dana u dan
događaju i da imaš strah svoje sijene.Nemoj se previše pouzdati u policiju
jer u nekim situacijama mogu gledati neke stvari a nemaju ovlasti da reagiraju.
ako je takva situacija ni u jednom trenutku nesmiješ dogovoriti sastanak nasamo s njim.Jer po tvojem pisanju njemu je najmanji problem to ponovno
napraviti i ponoviti to deset puta.
A i to da mu moraš dati dijete ,nemoraš.Jer nasilnim roditeljima nitko ne daje dijecu.
Pozdrav i drži se:top::)

enna-zg
25.04.2010., 18:09
On će se sad smiriti jer vidi da se ja više ne libim koristiti sva sredstva koja mogu. On je samo hrabar unutar 4 zida s osobom fizički slabijom, a inače je manji od makovog zrna, fin i uglađen. :D
Dijete sam mu dala jer ga ne smatram prijetnjom po njega (on je nasilan prema meni, ne prema djetetu) a i nisu se danima vidli i mali zna da će onda ići baki i djedu koje nije vidio 2 tjedna a prije je bio kod njih jako često.Tamo ima i prijatelje i ostalu rodbinu.
Mislim da mu nemam pravo to uskratiti a i na policiji su mi rekli da ako on želi da mu dam dijete ali u normalnim uvjetima i u neko normalno vrijeme a ne kad se on odjednom sjeti.

Ne znam jer me shvaćate ali ja moram u svojoj glavi odvojiti činjenicu da je on njegov otac (nemaran, ali ne mogu reći da bi ga ugrozio na bilo koji način) bez obzira na sve ovo.
Njemu će zakon odrediti kaznu a možda i povuče neku pouku iz svega.
Ja se ne mogu i neću skrivati jer time bi mu dala do znanja da se bojim.

katebunka
25.04.2010., 20:22
Katebunka?
Izvještaj!! :rofl:

a sta da ti kazem...evo malo kasnim..bio bez neta pola dana...
spavao sam nesto kratko..noc je bila duga..i pijana...
okupilo se par frendova sto kod mene..i krenulo je..po pivama..bambusima..pa do jutra..i kako sam sam doma,ujutro si stavio juhicu kuhat..fino se najeo i ajmo dalje..

zene i djeteta nema sad doma par dana..pa kao iskoristi da se opustis..al nije to to..

neznam jesenija jesi na to mislila..takav izvjestaj ili si nesto drugo mislila?

jesenija
25.04.2010., 21:37
..takav izvjestaj ili si nesto drugo mislila?

Daj šta daš :cerek:
Pitala sam zašto nisi spavao, muči li te nešto, je li sve u redu?
Sjedi, vrlo dobar :top:

Neki dan si peglao, danas kuhaš juhu....nisi ti za bacit :D

jesenija
25.04.2010., 21:41
Ja se ne mogu i neću skrivati jer time bi mu dala do znanja da se bojim.

Ti najbolje znaš s kim imaš posla, pa ako misliš da je tako bolje....
Samo, imaš se pravo i bojati, to te ne ćini lošijom i manje vrijednom :)

enna-zg
25.04.2010., 22:19
Ti najbolje znaš s kim imaš posla, pa ako misliš da je tako bolje....
Samo, imaš se pravo i bojati, to te ne ćini lošijom i manje vrijednom :)

vratio je dijete, nema razgovora, nema ničeg. Pretpostavljam da su mu objasnili da se mora suzdržati od bilo kakvih ispada i meni to odgovara.
Dijete može nazvati kad god želi i komunicirati s njim.
Nama samo treba mir.

Idem spavati, ovaj vikend mi je bio odvratan.
Noć. :)

katebunka
26.04.2010., 00:33
Daj šta daš :cerek:
Pitala sam zašto nisi spavao, muči li te nešto, je li sve u redu?
Sjedi, vrlo dobar :top:

Neki dan si peglao, danas kuhaš juhu....nisi ti za bacit :D

ih..sta si mislila...da sam za bacit?:mig:

uglavnom je sve ok...ide zivot dalje...a sta sad..peglam i za sebe i za dijete..i zenu..zasto nebi i kuhao (npr.)

xedos
26.04.2010., 07:52
http://www.youtube.com/watch?v=3UeWiunKIDs

xedos
26.04.2010., 07:59
http://www.youtube.com/watch?v=TI0Ib5w5zNY&feature=related

xedos
26.04.2010., 08:02
Samo za Jeseniju :)

http://www.youtube.com/watch?v=kdPX8MIS-hQ&feature=related

enna-zg
26.04.2010., 09:35
Jutro! :mig:

Ponedjeljak ujutro a ja imam filing ko da je petak popodne.
Umorna sam od svega. Sad sam čula da me bm opisuje kao histeričnu posesivnu ljubomornu ženu koja mu ne da dijete. :rolleyes:
Na sudu se moramo suočiti, moja riječ protiv njegove. O Bože dragi da mi je netko rekao prije godinu dana što me čeka rekla bi mu da nije normalan.

Perussola
26.04.2010., 09:39

Umorna sam od svega. Sad sam čula da me bm opisuje kao histeričnu posesivnu ljubomornu ženu koja mu ne da dijete. :rolleyes:
Na sudu se moramo suočiti, moja riječ protiv njegove. O Bože dragi da mi je netko rekao prije godinu dana što me čeka rekla bi mu da nije normalan.

Ne znam sta bih ti rekla,
zao mi je zbog svega sto prolazis
Budi jaka, sta drugo

Lord Byron
26.04.2010., 09:47
Na sudu se moramo suočiti, moja riječ protiv njegove.

Koliko se može pročitati po netu, ljudi često upadaju u zamku "podrazumijevanja" svojih prava, ili npr. u postupku dodjeljivanja starateljstva "podrazumijevaju" da će dijete biti dodijeljeno njima na temelju same činjenice da je druga strana počinila preljub (to nije postupak za utvrđivanje krivca za razvod, nego utvrđivanje nečije kompetentnosti za roditeljstvo).

Na tvome mjestu ne bih ništa podrazumijevao, niti bih se oslanjao na neformalne dobronamjerne savjete, nego se jako dobro raspitao na pravim izvorima informacija o pravima i preporukama za postupanje.

enna-zg
26.04.2010., 09:59
Koliko se može pročitati po netu, ljudi često upadaju u zamku "podrazumijevanja" svojih prava, ili npr. u postupku dodjeljivanja starateljstva "podrazumijevaju" da će dijete biti dodijeljeno njima na temelju same činjenice da je druga strana počinila preljub (to nije postupak za utvrđivanje krivca za razvod, nego utvrđivanje nečije kompetentnosti za roditeljstvo).

Na tvome mjestu ne bih ništa podrazumijevao, niti bih se oslanjao na neformalne dobronamjerne savjete, nego se jako dobro raspitao na pravim izvorima informacija o pravima i preporukama za postupanje.

Nema to veze s preljubom nego činjenicom da je otišao iz kuće, ostavio ženu (u to vrijeme bez posla) i dijete, ničime nije doprinosio ni na koji način, tek kasnije je počeo plaćati režije da ih ne isključe. Nezaposlen je (radi na crno), ne vodi brigu o djetetu (jer dijete ide logopedu itd.).
Nikad dijete nije odveo doktoru, tete u vrtiću ga praktički ni ne poznaju. da dalje ne nabrajam i svjestan je činjenice da bi dijete patilo da ga odvoje od mene jer ga u 6 godina njegovog života tate više nije nego je bilo doma. Jer sad jasnije?

medenany
26.04.2010., 10:05

uhhhh ena :grli:
jako mi je teško pročitati nešto ovako :(

pusti ti njega nek on priča što god želi ...
znam da boli to histerična baba ,ali to je isto sada vlastito opravdanje njegovog ponašanja ....
njemu će jednom morati postati jasno da je rastavom izgubio status koji je u braku imao kod tebe i da time gubi kontrolu nad tobom ...
udarac je pokazatelj da polako toga postaje svjestan i da se nezna nositi time ...

ono što je tebi bitno je da ti na sudu budeš smirena ...
reci svoju stranu priče,smireno i racionalno ...
ni taj preljub tu nije bitan,koliko god da tebe boli,na sudu ćete iznositi stvari koje su važne za maloga ...
dakle,ta viđanja maloga i alimentacija ....
i pretpostavljam da možeš biti spremna na svašta ...
tvoje je pravo tražiti da viđanja budu točno određena i mislim da je to u situacijama kad se teško međusobno dogovoriti , zapravo najbolje ...
i za tebe i za maloga pogotovo ...
i malome je potreban mir koji će lakše postići nekom rutinom nego povuci -potegni viđanjima ...

to što je on sada izveo ne pomaže nikome,a najmanje njemu samo što on očito toga nije svjestan ...

Lord Byron
26.04.2010., 10:07
Jer sad jasnije?

Meni je bilo jasno otpočetka. :)

Ali, trebaš se pripremiti da to isto dokažeš ljudima koji te ne čitaju na forumu, i to kao "kontra-priču" njegovoj priči koja bi te lako mogla iznenaditi svojom maštovitošću i količini falsifikata.

Za početak, imaj na umu da ljudi nerijetko krenu tražiti starateljstvo ne zato što bi ga iskreno i htjeli, nego zato da napakoste onome drugom - utoliko se nije dobro oslanjati na činjenicu da ga dijete do sada nije zanimalo.

Ne znam jesam li jasan: ja ni najmanje ne dovodim u pitanje istinitost onog što ovdje pišeš ni stvarno stanje stvari - samo ti pokušavam reći da budeš jako, jako oprezna i pripremljena.

medenany
26.04.2010., 10:07
Nikad dijete nije odveo doktoru, tete u vrtiću ga praktički ni ne poznaju. da dalje ne nabrajam i svjestan je činjenice da bi dijete patilo da ga odvoje od mene jer ga u 6 godina njegovog života tate više nije nego je bilo doma. Jer sad jasnije?

jel se ti bojiš da bi on mogao tražiti skrbništvo ?

enna-zg
26.04.2010., 10:26
Meni je bilo jasno otpočetka. :)
Za početak, imaj na umu da ljudi nerijetko krenu tražiti starateljstvo ne zato što bi ga iskreno i htjeli, nego zato da napakoste onome drugom - utoliko se nije dobro oslanjati na činjenicu da ga dijete do sada nije zanimalo.

Upravo to. Ne znam šta smjera ali baš iz razloga da mi napakosti i radi sada sve, samo što mu je poletila ruka. E sad to će biti moja riječ protiv njegove ali s tim da ja imam dokaz od doktora.
5 dana nije dijete niti NAZVAO da bi odjednom došao u vrijeme kad dijete ide spavati i htio ga odvesti nakratko.
Moj problem je što me to sve već toliko opterećuje da se moram smiriti i smireno sve objasniti ali kad krenu njegove laži meni bude to diglo živac i tu moram biti oprezna.
U biti on mene ucjenjuje i odugovlači sa svime jer onda ima pristup djetetu kad ON hoće a ne kad mu sud odredi ili kad bi dijete realno moglo s njim nekuda otići. Gubi kontrolu i to ga ljuti.

Mede, sumnjam, to bi njemu bila prevelika obaveza. Ali mora bar malo odglumiti da baš ne ispadne loš.

medenany
26.04.2010., 10:28
Gubi kontrolu i to ga ljuti.

.

zapravo je sve u ovoj rečenici :rolleyes:

bossnasha
26.04.2010., 10:39

Draga Enna,

jako mali broj brakova dozivi svoj kraj i zakonsku proceduru odradi na civilizovan nacin. Tako da te ne mora cuditi ni iznenadjivati trenutni pakao kroz koji prolazis. Tim putem su mnogi prije tebe prosli.

Inace, razvod je u kategoriji veoma stresnih dozivljaja za osobu koja ga prolazi, cak i smrt bliske osobe je sasvim blizu po jacini stresa za organizam.

Stoga, udahni duboko, smiri se i polako uradi to sto uraditi moras.

Moj ti je savjet da, ukoliko mozes, ne iznosis prljav ves na sudu...Mnogo jaci utisak ces ostaviti ako u procesu rastave nadjes i koju lijepu rijec za svog bivseg, bez obzira na to kakav ce on stav zauzeti. Jer, promisli, njegovo ponasanje i jeste usmjereno na to da te isprovocira, da te izbaci iz ravnoteze i ucini slabijom no sto ti to jesi.

Zasto to cini? Eee, dugo bi trajalo kad bismo poceli razglabati o njegovim razlozima. A i nepotrebno je...to je njegov par opanaka koje tek treba da navuce na svoje nesigurne nogice. To se tebe uostalom vise i ne tice.
Ono sto tebi treba je da mu pomognes poplocati siguran i ravan put i mirno nebo od tebe do njega. Put na kojem se necete spoticati niti jedno drugom podmetati stupice.
Zasto moras pomoci ti njemu? Pa jednostavno zao sto on to ne umije sam.

Kao sto si to lijepo navela u svom potpisu, sve se desava sa nekim razlogom....

Ono sto je najvaznije za tebe je vec definisano u tvojoj glavi. Najbitnije je da si rascistila sa prosloscu i vasim zajednickim zivotom bez pokusaja vracanja na staro. Tvoj zivot poprima nove smjernice i moras smoci snage da se na tom novom putu kvalitetno organizujes.

Ja bih ti jos savjetovala da sjednes, uzmes papir i olovku, i u jednom mirnom i miroljubivom tonu napises pismo svom bivsem.
Pisana rijec ima svoju dubinu i nerijetko je bolje sredstvo u postizanju cilja od rijeci nesmotreno i u afektu izrecene...Verbalnom duelu poslije izvjesnog vremena narastu krila pa cesto na plodnom tlu u usijanoj glavi, kao zlo sjeme, izraste i ono sto nije kazano.
Rijeci su po svojoj razigranoj prirodi nestasne, pa cesto izlete iz okvira u kojima smo ih kanili drzati, otmu se kontroli, i ako ih ne drzis na kratkoj uzici, znaju napraviti mnogo stete. Zato je pismo bolje.

Uzmi si dovoljno vremena i pisi mu pismo.
Pismo u kojem ces sa tugom definisati kako sudbina nije htjela da vi opstanete zajedno, ali da i dalje mozete i trebate biti vazni jedno drugome. Vazni na jedan drugi nacin...mozda i vredniji i kvalitetniji no sto je slucaj sa vaznosti u bracnoj zajednici.

Da istaknes sve njegove dobre osobine i ljudske vrijednosti koje je nekad imao. Jer, imao ih je, njima te je na kraju i osvojio...Da ga zamolis, u interesu djeteta koje oboje volite, da u tom segmentu ostane isti...jer dijete vidi uzor u svome roditelju, i, cineci napor da stvoris pozitivan odnos prema njemu kao covjeku koji te je povrijedio, istovremeno stvaras i kamen temeljac ispravnom razvoju svog djeteta.

Ono sto te iritira i zbog cega si puna negativnog naboja, ono sto od njega u buducnosti ocekujes, izrazi na najljepsi moguci nacin.
Otvori se prema njemu sa neskrivenim nadanjem da cete moci, u doglednoj buducnosti, s vremena na vrijeme popiti kafu u nekom kaficu i pricati o najvecem bogatstvu koje imate, i koje nikako ne biste smjeli dijeliti na nacin da ga istrgate, pocijepate, obazvrijedite....Vec naprotiv, da ga unaprijedite i obogatite i date svoj puni doprinos jer je to i dalje samo vase bogatstvo koje nikad ne smije postati kamen spoticanja izmedju vas.

Nemoj to dozvoliti. Cak i ako ponekad progutas neko svoje nezadovoljstvo...preformulisi ga, dotjeraj i lijepo upakovanog vrati njemu kroz birane rijeci i postupke...

Ti imas svoju zvijezdu vodilju i samo je ona sada vazna. Nemoj to nikada zaboraviti.

robotina
26.04.2010., 10:47
Upravo to. Ne znam šta smjera ali baš iz razloga da mi napakosti i radi sada sve, samo što mu je poletila ruka. E sad to će biti moja riječ protiv njegove ali s tim da ja imam dokaz od doktora.
5 dana nije dijete niti NAZVAO da bi odjednom došao u vrijeme kad dijete ide spavati i htio ga odvesti nakratko.
Moj problem je što me to sve već toliko opterećuje da se moram smiriti i smireno sve objasniti ali kad krenu njegove laži meni bude to diglo živac i tu moram biti oprezna.
U biti on mene ucjenjuje i odugovlači sa svime jer onda ima pristup djetetu kad ON hoće a ne kad mu sud odredi ili kad bi dijete realno moglo s njim nekuda otići. Gubi kontrolu i to ga ljuti.

Mede, sumnjam, to bi njemu bila prevelika obaveza. Ali mora bar malo odglumiti da baš ne ispadne loš.

Enna, na sudu moraš zadržati kontrtolu nad sobom. Na pitanja odgovarati jasno, razgovjetno, bez ulaženja u detalje. Iznositi činjenice, ne obazirati se na prevaru.Za sud je bitno da vi kao obitelj ne možete više funkcionirati.
Njegovi pokušaji da tebe prikaže u najcrnjem svijetlu će ostati samo pokušaji ako ne dopustiš da te isprovocira.
Na sudu ponudi stvarne, jake argumente zašto će djetetu biti bolje s tobom: Sigurna primanja koja ti imaš, miran dom pun ljubavi, a najvažnije je to što dijete nikad neće biti samo, dakle, uvijek će netko biti s njim, pogotovo kad krene u školu.
Ni slučajno nemoj spominjati njegovu vezu sa drugom ženom kad budete dogovarali pitanje skrbništva. Jer ona tu nema apsolutno nikakve važnosti.

medenany
26.04.2010., 10:57
Mene je sutkinja sama pitala zašto je došlo do narušavanja odnosa ...
i onda sam rekla da postoji treća osoba ...
i bar u mom slučaju se to uzelo kao otežavajuća okolnost njemu ...

i u centru su potegli to pitanje,mada ga je on pokušao izbjeći ...
mislim da to ipak pomaže i njima u sagledavanju cijele situacije ...

enna-zg
26.04.2010., 11:15
Bossa, lijepo si ti to napisala, ono što ja mislim i osjećam je u meni a djetetu nisam i ne mislim nikad pričati PROTIV oca jer prvo to mu uopće kvari sliku o samom sebi jer je on njegov roditelj iako je dijete sve vidlo i čulo.
Mi više ne razgovaramo i trenutno je to najbolje a i sigurno je upozoren od strane policije.

Daleko smo mi još od starateljstva i rastave, prvo trebamo ovo riješiti. Prekršajni sud, verbalno i fizičko nasilje u obitelji u prisustvu maloljetnog djeteta.

On mora sve imati pod kontrolom i SVE kao i prije mora biti po NJEGOVOM. ako nije, ne valja.. onda kreće vrijeđanje, psovanje, omalovažavanje pa čak i govori djetetu ono u stilu mater se ne brine o tebi i sl. da ne idem u detalje.

Niti ga nemam namjeru blatiti, ponovila budem ono što sam dala za izjavu i gotovo, briga mene za drugu ženu i sl. to sad nema veze (iako realno ima jer on nema vremena za dijete jer svo slobodno vrijeme provodi s njom i ona mu kreira dan, vikend i sl.)..
U biti ako me i krene blatiti to će više govoriti o njemu nego o meni, jer činjenica da je otišao iz kuće i od djeteta govori dovoljno.

Lord Byron
26.04.2010., 11:23
...činjenica da je otišao iz kuće i od djeteta govori dovoljno.

Po treći put: ta činjenica govori dovoljno tebi. Nekome tko treba objektivno prosuditi ta činjenica sama po sebi ne govori ništa. nemoj se uzdati u to "govori dovoljno".

Pokušaj i sama sagledati objektivno: Osoba A pokrene razvod braka s djetetom, od osobe B - tko je od njih svoje a priori "loš" (bez dodatnih detalja o naravi njihovog odnosa i o njima samima)? Ljudi odlaze iz brakova na razne načine, u raznim okolnostima i iz raznih razloga - sudu odlazak sam po sebi ne znači ništa.

enna-zg
26.04.2010., 11:33
Pa kako onda bez detalja? :rolleyes:
Pa nije on na službenom putu pola godine s kojeg je nemoguće se javiti djetetu a kamoli ga uzeti i ne daj Bože dati kakvu kunu?
Pretjerao je i on to zna, zato sad mogu očekivati stvarno svašta.
Jer ako niste znali (citiram dotičnog) uzdržavanje djeteta se plaća NAKON rastave, i ako to sve skupa potraje i godinu dana nema veze. :rolleyes:

robotina
26.04.2010., 11:40
Pa nije on na službenom putu pola godine s kojeg je nemoguće se javiti djetetu a kamoli ga uzeti i ne daj Bože dati kakvu kunu?
Jer ako niste znali (citiram dotičnog) uzdržavanje djeteta se plaća NAKON rastave, i ako to sve skupa potraje i godinu dana nema veze. :rolleyes:

Lord ti hoće reći da je to tvoje subjektivno mišljenje, a sud je objektivan. Saslušat će i tebe i njega. I na osnovu vaših izjava, nedorečenosti i ne znam već čega sve ne, donijeti odluku.
a o uzdržavanju ti mogu reć samo to da moj ex, ni nakon 9mj, donešene mjere privremenog uzdržavanja( ima tome mjesec i pol), još nije dao ni kune. kaže da nema novaca. i ja se mogu nastaviti na trepavice zbog toga.

Lord Byron
26.04.2010., 11:49

Bez detalja:

Nakon rođenja djeteta radio je oko djeteta poslove xxx, a nije radio yyyyyyy. S njim je provodio oko xxx sati dnevno i radio xxx. Od roditeljskih obveza ja sam obavljala xxxx a on xxxx Nakon odlaska, s djetetom se viđa prosječno xxxx puta tjedno po xxx sati.

Od dana odlaska, na dijete je odvojio 0000 kn.

itd.

S detaljima:

Znate, kad se mali rodio, njega nikad nije bilo doma, sjećam se da sam satima znala plakati i onda su me prijateljice tješile i rekle da je to tako sa svima u početku, ali kod njega nije prolazilo, sjećam se kad smo išli na prvo ljetovanje u Malinsku, pa nam se auto pokvario, pa smo stajali na vrućini a on nije ni mislio da je dijete žedno i da mu je vruće nego je samo psovao, i onda je mali dobio alergiju na sunce i on nije htio ići u ljekarnu nego je vikao da sam ja kriva i kartao sa svojim dečkima, a drugi dan je otišao cijeli dan na ribe i nije ga bilo briga...

Potrošila si jednako vremena. U prvom si slučaju kratko i jasno objasnila u čemu je problem (što više hladnih brojki, to si uvjerljivija). U drugom slučaju nisi rekla ništa.

Cordelia
26.04.2010., 12:17

Na žalost srest ćeš se s birokracijom kojoj ćeš biti samo još jedan slučaj. Nešto što će tebi biti savršeno logično njima neće. Dodaj tu i činjenicu da vas ti ljudi ne poznaju. Kad im on ispriča laži oni za razliku od tebe ne znaju da on laže (još ako je imalo šarmantan...). Zato je zaista bitno zadržati hladnu glavu i što više se držati golih činjenica ma koliko to teško bilo.

enna-zg
26.04.2010., 12:20
Bez detalja:
S detaljima:

Znate, kad se mali rodio, njega nikad nije bilo doma, sjećam se da sam satima znala plakati i onda su me prijateljice tješile i rekle da je to tako sa svima u početku, ali kod njega nije prolazilo, sjećam se kad smo išli na prvo ljetovanje u Malinsku, pa nam se auto pokvario, pa smo stajali na vrućini a on nije ni mislio da je dijete žedno i da mu je vruće nego je samo psovao, i onda je mali dobio alergiju na sunce i on nije htio ići u ljekarnu nego je vikao da sam ja kriva i kartao sa svojim dečkima, a drugi dan je otišao cijeli dan na ribe i nije ga bilo briga...

:lol::lol::lol::lol: Uljepšao si mi dan s ovim.. :cerek:
Ma niti mi ne pada napamet ulaziti u takve detalje....tipa toga, ok znam da si karikirao...
Ja sam tebe (kao i uvijek :mig:) doslovno shvatila. Jer ne mogu reći da je došao i otišao. Nešto se ipak u međuvremenu dogodilo a postoji i razlog za to sve.
E sad, moja riječ protiv njegove.
Ma gledajte, briga mene jer će on dobiti kaznu i šta će s njim biti, hoću da shvati da VRIJEĐANJE, DERANJE, OMALOVAŽAVANJE, PRIJETNJE nisu dio svakodnevnog ponašanja i odnosa dvoje odraslih ljudi, POGOTOVO pred djetetom.
Ako to sad ne shvati neće nikad.

bossnasha
26.04.2010., 13:11
Bez detalja:

Nakon rođenja djeteta radio je oko djeteta poslove xxx, a nije radio yyyyyyy. S njim je provodio oko xxx sati dnevno i radio xxx. Od roditeljskih obveza ja sam obavljala xxxx a on xxxx Nakon odlaska, s djetetom se viđa prosječno xxxx puta tjedno po xxx sati.

Od dana odlaska, na dijete je odvojio 0000 kn.

itd.

S detaljima:

Potrošila si jednako vremena. U prvom si slučaju kratko i jasno objasnila u čemu je problem (što više hladnih brojki, to si uvjerljivija). U drugom slučaju nisi rekla ništa.

:lol::lol::lol:

Ponekad (ponekad) te je bas uzitak pratiti...

...bez da koristimo svo umijece uma rastavljajuci tvoje teske i slozene recenice na sastavne dijelove, koristeci uz to sva pomocna sredstva koje nam stoje na raspolaganju...da bi slijed tvojih misli bar djelimice mogli prilagoditi nasim skromnim mogucnostima...

Kao najbolja kumica u kvartu...mudra i rjecita..

Volim i ja tebe...:kiss:

Lord Byron
26.04.2010., 13:19
Ma gledajte, briga mene jer će on dobiti kaznu i šta će s njim biti, hoću da shvati da VRIJEĐANJE, DERANJE, OMALOVAŽAVANJE, PRIJETNJE nisu dio svakodnevnog ponašanja i odnosa dvoje odraslih ljudi, POGOTOVO pred djetetom.
Ako to sad ne shvati neće nikad.

Pogrešno.

Ti bi htjela da on to shvati??? Kad bi on to bio u stanju shvatiti, shvatio bi to i prije fizičkog napada.

Bilo kakav pokušaj njegovog preodgajanja ti je uzaludan: on bi trebao znati da će takvo ponašanje biti sankcionirano.

Tebi je važno da on to ne radi, iz bilo kojeg razloga (strah od sankcija je sasvim pristojan razlog), a ne da se promijeni u bolju osobu. Konačno, čemu trud oko njegovog popravljanja kad više nije s tobom? :)

medenany
26.04.2010., 13:49

pa gospodin će se iznenaditi kad mu sud odredi plaćanje zaostataka :rolleyes:

ena,sve što si nekada poznala kod njega sada pada u vodu ...
budi spremna na sve,apsolutno sve ...

jeste vi pokrenuli rastavu ?

medenany
26.04.2010., 14:02
Na žalost srest ćeš se s birokracijom kojoj ćeš biti samo još jedan slučaj. Nešto što će tebi biti savršeno logično njima neće. Dodaj tu i činjenicu da vas ti ljudi ne poznaju. Kad im on ispriča laži oni za razliku od tebe ne znaju da on laže (još ako je imalo šarmantan...). Zato je zaista bitno zadržati hladnu glavu i što više se držati golih činjenica ma koliko to teško bilo.

šarm ne prolazi ...
pogotovo jer je gospodin izveo što je izveo ...
sam je sebi dao pljusku ...

ako dogovor oko viđanja postoji kod njih,a on ga je kršio sve ovo vrijeme badava mu šarm ...
on svoj život mora urediti po djetetu ...tj potrebama maloga ...
nije ni alimentaciju plaćao svo ovo vrijeme,to mu je još jedan :flop:

sve što ena mora napraviti je ostati mirna i sabrana ...
on nek galami i izmišlja koliko hoće ...
na njoj je samo da se drži onoga što je rekla ...

enna-zg
26.04.2010., 14:21
Lord, hoću da to PRESTANE! Njemu je normalna komunikacija sa mnom deranje i vrijeđanje, to kao ide pod normalno. Nije uvijek ali češće nego rjeđe. :rofl:

Cordelia, dotični je već prekršajno kažnjavan iz nekih drugih razloga, malo mjesto,dosta toga se zna ali to me ne tješi jer po nekoj logici (ako toga ima u našoj državi) sud mora biti objektivan.

Mede, nisu meni novci tolika stavka sad nego on ne osjeća ni potrebu da nešto kupi djetetu (osim fensi igračaka s čim ga u biti "kupuje"). Ja šutim jer plaća režije koji bi ionako plaćao da nismo u kući jer ja to financijski ne bi mogla progurati kroz mjesec sama.

Nismo još pokrenuli rastavu jer idemo kao na sporazumnu kad on ispuni uvjete (tj. kad nas isplati da ga ne tužakam za bračnu stečevinu) koje odugovlači iz nekih njemu znanih razloga, jer znam da on te novce ima obzirom da je to razumna svota.

Ja sam mu davno još predložila da uzima dijete svaki drugi vikend od petka popodne do nedjelje navečer. I on dolazi vidjeti dijete kad god hoće jer je to njegova kuća i ja mu nemam ni pravo braniti to a i dijete je zadovoljnije.
S tim da on sve rjeđe dolazi i zove a kad ide "njegov" vikend onda već od ponedjeljka kreće priča da vjerojatno zbog posla neće moći uzeti dijete pa dođe opet slijedeći tjedan pa opet mu je nešto iskrsnulo.
Na žalost njemu dijete nije na prvom mjestu i opet ponavljam, njemu je pola sata,sat dosta boravka s djetetom. Naravno to je uvijek kad ON hoće i može neovisno o djetetu, dobu dana ili noći.

Lord Byron
26.04.2010., 14:27
Lord, hoću da to PRESTANE!

Upravo tako. Zato i jest pogrešno "želim da shvati da to nije u redu".

Nismo još pokrenuli rastavu jer idemo kao na sporazumnu kad on ispuni uvjete (tj. kad nas isplati da ga ne tužakam za bračnu stečevinu) koje odugovlači iz nekih njemu znanih razloga, jer znam da on te novce ima obzirom da je to razumna svota.

Brojke. Odredi datum do kojeg ćeš ga čekati i nakon kojega pokrećeš razvod.

I on dolazi vidjeti dijete kad god hoće jer je to njegova kuća i ja mu nemam ni pravo braniti to a i dijete je zadovoljnije.

Ako je dijete doista zadovoljnije, onda malo razmotri svoj "svaki drugi vikend" prijedlog - ali, opet: brojke. Kada, kako, koliko.

BTW, odseli čim prije iz te kuće koja je, eto, njegova pa može doći kad mu se sprdne.

Naravno to je uvijek kad ON hoće i može neovisno o djetetu, dobu dana ili noći.

Kao što sam rekao: brojke.

medenany
26.04.2010., 14:27
alimentacija su novci za dijete,ne za tebe ...
vidim da je kompliciranije nego što svi mislimo,ali iskreno ,daj ti meni reci kako ćeš se uopće s njim sporazumno rastati ...?
ovdje se sporazumijeva on sam sa sobom,a ti šutiš da nebi bilo ispada i da dijete što manje osjeti sva ta sranja ...

neću ti pametovati jer definitivno i nemam pravo,ali nedaj na sebe ....

enna-zg
26.04.2010., 14:34
alimentacija su novci za dijete,ne za tebe ...
vidim da je kompliciranije nego što svi mislimo,ali iskreno ,daj ti meni reci kako ćeš se uopće s njim sporazumno rastati ...?
ovdje se sporazumijeva on sam sa sobom,a ti šutiš da nebi bilo ispada i da dijete što manje osjeti sva ta sranja ...

neću ti pametovati jer definitivno i nemam pravo,ali nedaj na sebe ....

Pa o toj njegovoj manipulaciji (u braku i sada) se i radi. Zato je ljut.
Citiram: ne dam ti rastavu jer nema te sile i zakona koji će meni određivati kad ću ja vidjeti vlastito dijete.
A s druge strane ne dolazi često niti poštuje taj naš interni dogovor kad zna proći mjesec dana da ga ne uzme k sebi da prespava kod njega.A tu trpe i baka i djed koji ga se doslovno boje i uopće se ni na koji način ne miješaju. A sa mnom su bili u korektnim odnosima cijelo vrijeme.
Šutila sam i trpila ali dok sam rekla NE MOŽE onda sam "dobila". Ali i prijavila.

Lord, nema kod njega ništa konkretno, njegovo slobodno vrijeme je kreirano po želji treće osobe. :mig:
A nije da nema vremena, nego on ga NEĆE imati nego tako usput bi on malo dijete nakratko tek toliko. O tome se radi.
Nema reda ni rasporeda. On mrzi sve što se nameće.

Sorrow69
26.04.2010., 20:02
:kava:pozz svima
evo i mene...vidim da nam je Jesenija bannana?jel ima smisla pitati why?:confused:

vidim da ste slabo tipkali ovaj weekend - cast izuzecima:D
valjda je svima bilo lijepo:)

ajmo sad..skupljanje..:Pivo::kokice:

Sorrow69
26.04.2010., 20:12
Enna - ja ti stvarno nema sta rec'...nisam nikad bila u takvoj situaciji...
jedino sta mogu je dati ti svu podrsku...
Koliko sam ja shvatila iz svih posteva na ovom forumu...kad brak pukne,zbog bilo kojeg razloga...jaaako je rijetko da do kraja to ide civilizirano...nekako se valjda i dalje uplecu emocije,ego tripovi i kaznjavanje onog drugog...
drs'se draga :grli:

Meni je weekend bio oscilirajuci,u emotivnom smislu...pa da vas pitam..
da li se i vama dogadja da vam ex fali.kad maknem ovaj ruzan period...meni on fali.fale mi razgovori,zezancije s njim,znao me nasmijavat do suza..fale mi zagrljaji...
jel to normalno?ili ja ludim?
Znam da je gotovo,rastali smo se i kad ukljucim mozak i osvjestim sta je napravio...nema povratka,ali...ja jesam bila jako sretna s njim,do lani.E to mi fali.
Ne znam jel off topic...pa da odem na psihologiju..ili je to "normalna"reakcija s obzirom na 15 god zajednickog zivota...:ne zna:

Sorrela
26.04.2010., 20:26
Meni je weekend bio oscilirajuci,u emotivnom smislu...pa da vas pitam..
da li se i vama dogadja da vam ex fali.kad maknem ovaj ruzan period...meni on fali.fale mi razgovori,zezancije s njim,znao me nasmijavat do suza..fale mi zagrljaji...
Znam da je gotovo,rastali smo se i kad ukljucim mozak i osvjestim sta je napravio...nema povratka,ali...ja jesam bila jako sretna s njim,do lani.E to mi fali.
Ne znam jel off topic...pa da odem na psihologiju..ili je to "normalna"reakcija s obzirom na 15 god zajednickog zivota...:ne zna:

Je li ili nije normalno, ne znam, znam da mi je isto.
A nisam imala ni blizu vremenski sto ti, a niti zajednicki zivot u pravom smislu.
Iako je bilo ruznih stvari, zaboorave se, ostaju lijepe, i onda to nedostaje.

Ne znam Sorrow, da li je mozda samoca tu presudna pa se tako osjecas ili je bas on u pitanju?

Sorrow69
26.04.2010., 20:36
Je li ili nije normalno, ne znam, znam da mi je isto.
A nisam imala ni blizu vremenski sto ti, a niti zajednicki zivot u pravom smislu.
Iako je bilo ruznih stvari, zaboorave se, ostaju lijepe, i onda to nedostaje.

Ne znam Sorrow, da li je mozda samoca tu presudna pa se tako osjecas ili je bas on u pitanju?

To sam se i ja pitala..dali me ta samoca hebe..ali mislim da ne,on je..ipak je on.
npr. citam nesto i nagonski (bez da mislim)krenem gledat di je da mu kazem...i onda shvatim da ga nema...
mislim,ispao je takakv kakav je...ali ja jesam bila sretna s njim.Kako nismo imala djece,sve nam se vrtilo oko nas...a po prirodi je pozotivac(za razliku od mene) i uvijek je imao prejak smisao za humor,zezancije,sale..razgovori..zajednicko kuhanje..ma sve
i sad nista.nula.
ajd sta sam izgubila muza,ali ja sam izgubila i najboljeg prijatelja...

Lord Byron
26.04.2010., 20:38
da li se i vama dogadja da vam ex fali.

Mislim da sam to već napisao: ne fali ti on, fali ti onaj/onakav život koji/kakav si imala s njim.

I ugoda i izvjesnost.

Sorrow69
26.04.2010., 20:41
Mislim da sam to već napisao: ne fali ti on, fali ti onaj/onakav život koji/kakav si imala s njim.

I ugoda i izvjesnost.

mozda,samo mozda si u pravu
jer ja sam taj zivot imala s njim.i bila sretna
a meni fali on,kao covjek,kao prijatelj s kojim sam godinama dijelila sve,od zezancije,zivota,bolesti itd...

Sorrela
26.04.2010., 20:44

I ugoda i izvjesnost.

Da, fali joj ono vrijeme, al i on u svemu tome.
Zasto, zato je nekim osobama srce uvijek i nanovo ispred razuma.
A bilo bi dobro da je obrnuto al u reali obicno nije.

Nije nemoguce da joj fali bas on kao on, iako je ispalo kako je ispalo, mjesavina njega i lijepih godina provedenih zajedno.
Ako ga sad nema, ne mora biti da je iz srca iscezao totalno.

Sorrow69
26.04.2010., 20:46

Nije nemoguce da joj fali bas on kao on, iako je ispalo kako je ispalo, mjesavina njega i lijepih godina provedenih zajedno.

upravo tako,jer kad izbacis ljubav iz sveg ovog sranja...mi smo prije svega bili prijatelji
ta dimenzija meni fali
za sve ovo drugo,znam...svjesna sam...

Sorrow69
26.04.2010., 20:50
znate sta je tuzno,meni...
osim vama tu..kad nekom od mojih pokusam samo napomenut da mi fali..svi popozditis dobe.odmah.
Pa on smrad,asshole,ovakav,onakav...kao da jo to ne znam??!!
NIje on bio takav sve te godine,prolupao je zadnju...zar sad sve treba popljuvati?zaboraviti?

Lord Byron
26.04.2010., 20:50

Sad možemo nagađati do zore - pravu istinu znali bismo samo kad bi mogla (ili ne mogla) jednako dobro vrijeme ostvariti s nekim drugim. Nekako mislim i da to jest moguće, i da joj onda baš i ne bi tako falio.

Nisam shvatio o čijem srcu i čijem razumu govoriš. Bilo kako bilo, svugdje smo zasuti onom tako opasnom "slušaj svoje srce". :)

Zapravo se radi o "parcijalnome njemu" - onome dijelu njega koji je bio "dobar". Konačno, radi se i o vremenu kad je bila petnaestak godina mlađa, vjerojatno i boljeg zdravlja.

Nostalgija. Zeznuta stvar. :)

Lord Byron
26.04.2010., 20:51
NIje on bio takav sve te godine,prolupao je zadnju...zar sad sve treba popljuvati?zaboraviti?

Ne.

Ali treba arhivirati, znati da postoji i ništa više od toga. Kreneš li živjeti u prošlosti i od prošlosti, živu ćeš se zazidati.

Prerano je za to.

Sorrow69
26.04.2010., 20:54
Ne.

Ali, treba arhivirati, znati da postoji i ništa više od toga. Kreneš li živjeti u prošlosti i od prošlosti, živu ćeš se zazidati.

Prerano je za to.

uh uh
imas pravo. izgleda da sam to pocela raditi.
thanxs na hvatanju!

robotina
26.04.2010., 20:54

I ugoda i izvjesnost.

Upravo ovo sam joj htjela i ja reć!

U početku fali određena osoba, a kasnije osjećaj ostaje isti al više nije određen, povezan uz nekog određenog.

Sorrela
26.04.2010., 20:55
osim vama tu..kad nekom od mojih pokusam samo napomenut da mi fali..svi popozditis dobe.odmah.

Kad bi se covjek izdigao iznad takvih osjecanja, ali..
Sjeti se da si imala faza i kad si sigurno pljuvala, htjela zaboraviti, razum govorio da je ovakav, onakav...
Ipak vrijeme ucini nekom ovako nekom onako.
Nekom ostaju samo lijepe uspomene i ide dalje a neko i dalje cezne za osobom bas kao osobom zbog lijepih vremena.
Znam da time ne cinis nista dobro sebi, jer opet ta patnja za njim ne vodi nicemu al je jebeno tu.
I to se zove vrtimo se u krug.
I jebeno koci da ides naprijed, pogotovo ako se unaprijed nicemu i ne nadas.
Malo zvuci pateticno, al te nekako razumijem odpocetka od kad pises i tvoj nacin pisanja i neki kompletan tvoj splet okolnosti.

robotina
26.04.2010., 20:57

haj, sore!
gdje se ti skićeš?
uživaš u novoj kužini:mig:

Sorrow69
26.04.2010., 20:59
Kad bi se covjek izdigao iznad takvih osjecanja, ali..
Sjeti se da si imala faza i kad si sigurno pljuvala, htjela zaboraviti, razum govorio da je ovakav, onakav...
Ipak vrijeme ucini nekom ovako nekom onako.
Nekom ostaju samo lijepe uspomene i ide dalje a neko i dalje cezne za osobom bas kao osobom zbog lijepih vremena.
Znam da time ne cinis nista dobro sebi, jer opet ta patnja za njim ne vodi nicemu al je jebeno tu.
I to se zove vrtimo se u krug.
I jebeno koci da ides naprijed, pogotovo ako se unaprijed nicemu i ne nadas.
Malo zvuci pateticno, al te nekako razumijem odpocetka od kad pises i tvoj nacin pisanja i neki kompletan tvoj splet okolnosti.

Ja nisam imala,bae ne jos,fazu pljuvanja njega...ja nisam ljuta niti bjesna.
razocarana sam i tuzna.that's it.
Znam da se vrtim u krug,vidim to.
samo nisak skuzila sta radim..do Lorda i "zazidavanja"...
iako,nije nista manje bolno,jebaj ga
takav dan,opet...
vise na zivce idem sama sebi i vise sam ljuta sama na sebe,nego sta mogu biti ljuta na njega...

Sorrela
26.04.2010., 21:00
Sad možemo nagađati do zore - pravu istinu znali bismo samo kad bi mogla (ili ne mogla) jednako dobro vrijeme ostvariti s nekim drugim. Nekako mislim i da to jest moguće, i da joj onda baš i ne bi tako falio.

Gdje bismo bili ako ne bismo mislili da je moguce, u nekoj stvari.
Da li bi joj falio, ovisi na sta bi naletila.

Nisam shvatio o čijem srcu i čijem razumu govoriš. Bilo kako bilo, svugdje smo zasuti onom tako opasnom "slušaj svoje srce". :)

Ok, priznajem , pisem malo i iz svog ugla.
Konkretno sad o njenom i svom:p

Zapravo se radi o "parcijalnome njemu" - onome dijelu njega koji je bio "dobar". Konačno, radi se i o vremenu kad je bila petnaestak godina mlađa, vjerojatno i boljeg zdravlja.

Nostalgija. Zeznuta stvar. :)

Parcijalnom njemu da, jer je ruzno potisnula, a naravno nostalgija i samoca je odradila ostalo.
Zajebano , kako ne.

Sorrow69
26.04.2010., 21:13
Gle,nisam ja ruzno potisnula.mislim da nisam.
I nije da samo imam film od prije 15 godina...sjetim ga se u onim malim glupim svakodnevnim stvarima
Prije 15 god nisam bila zdravija...isti je kuki...malo ovako,malo onako
kako ne razumijete...zar nitko nije izgubio prijatelja s kojim je mogao o svemu pricati,smijati se,plakati,zezati se...
meni to fali.

Lord Byron
26.04.2010., 21:21
kako ne razumijete...zar nitko nije izgubio prijatelja s kojim je mogao o svemu pricati,smijati se,plakati,zezati se...
meni to fali.

Zašto misliš da ne razumijem(o)? :)

Naravno da fali.

robotina
26.04.2010., 21:25
I nije da samo imam film od prije 15 godina...sjetim ga se u onim malim glupim svakodnevnim stvarima
meni to fali.

Razumijemo mi, Sorrow. I to pokušavamo objasniti.
To je normalno, da ti fali.
al bi moglo postati "nenormalno" počneš li idealizirati njega kao nekog nezamjenjivog.

Sorrow69
26.04.2010., 21:26
Zašto misliš da ne razumijem(o)? :)

Naravno da fali.

ma nemam pojma,tako sam shvatila...jer je naglasak stalno na ljubav,brak i blabla..a nije to,mislim nije samo to...veci dio onog sta meni fali...mah,opisala sam vec

ocito me krenulo danas...

Sorrow69
26.04.2010., 21:27
Razumijemo mi, Sorrow. I to pokušavamo objasniti.
To je normalno, da ti fali.
al bi moglo postati "nenormalno" počneš li idealizirati njega kao nekog nezamjenjivog.

da,u pravu si
Znam ja da on nije nezamjenjiv i daleko je sam otisao od idealnog...

Levitra
26.04.2010., 21:31
drage moje....

krenem danas poslati mail sa svog gmaila svojoj referentici u banci....
kliknem u polje subjekt i pojave mi se prijedlozi....a među njima:
- lijepe noge
- kad se vidimo
- jesi za kino
- fališ mi.....

to je bilo oko 17 h, danas popodne.
isfrustrirana sam i ne znam što da radim i što da mislim, jer moj se dragi dečko očito služio mojim laptopom.....

u vezi sam skoro 5 godina, ali već jako dugo osjetim da među nama nešto ne štima...
živmo skupa, on odlazi na posao u jutro prije 8 a dolazi oko 9 ili poslije (danas ga još nema).....

što da radim..?

plan mi je provaliti njegov email i pronjuškati, već sam probala neke kombinacije, ali neuspješno.....molim vas za savjete....

Sorrela
26.04.2010., 21:34
Pozz,

Ponovi radnju pred njim sa pisanjem maila i trazi objasnjenje,ako se dobro znate, sve ce ti se samo kazati.

Sorrow69
26.04.2010., 21:38
pozz i dobrodosla:)

potpisujem sta ti je Sorrela predlozila!
Jesi li i prije ovog danas pocela sumnjati ili?

medenany
26.04.2010., 21:38
meni to fali.

jesam ja,onu vješticu od prijateljice ...
i ne fali mi nimalo :cerek:
a imale smo i lijepih trenutaka ... :rolleyes:

zezam se (zapravo i ne ) :cerek:

fali ti navika i fali ti on kao čovjek ...
i mislim da će uvijek ta sjećanja biti tu negdje jer sve proveli 15 godina skupa i jer je bilo puno toga lijepoga ...
kako si sada sama mislim da je više izražana baš ta nostagija uzrokovana osjećajem samoće ...
kaže se da je podjednako važno neke stvari zaboraviti kao i zapamtiti ...

neki dan si pisala da si stekla neke samo svoje navike ,neki samo tvoj tok dana ...
s vremenom ćeš ga ustaliti i onda će ostati ta sjećanja na njega kao na osobu,partnera i prijatelja ...

meni je ,kad je lesi otišao falila rutina,tipa jutarnja kava,zajednički ručak,izleti vikendom ...
sad kad se vratio fali mi moja,samo moja rutina koju sam stekla dok sam bila sama ...a 7 mjeseci nije puno ...
ma kako god pogledaš uvijek nešto fali :)

Levitra
26.04.2010., 21:40
često me ispituje kako bih ja postupila da saznam da on ima ljubavnicu?
i pazi ovo - da li bi ti meni dozvolila da ima ljubavnicu????

medenany
26.04.2010., 21:42
često me ispituje kako bih ja postupila da saznam da on ima ljubavnicu?
i pazi ovo - da li bi ti meni dozvolila da ima ljubavnicu????

uh,uh,uh ...
ovo nije dobro :(

Sorrow69
26.04.2010., 21:44
jesam ja,onu vješticu od prijateljice ...
i ne fali mi nimalo :cerek:
a imale smo i lijepih trenutaka ... :rolleyes:

zezam se (zapravo i ne ) :cerek:

fali ti navika i fali ti on kao čovjek ...
i mislim da će uvijek ta sjećanja biti tu negdje jer sve proveli 15 godina skupa i jer je bilo puno toga lijepoga ...
kako si sada sama mislim da je više izražana baš ta nostagija uzrokovana osjećajem samoće ...
kaže se da je podjednako važno neke stvari zaboraviti kao i zapamtiti ...

neki dan si pisala da si stekla neke samo svoje navike ,neki samo tvoj tok dana ...
s vremenom ćeš ga ustaliti i onda će ostati ta sjećanja na njega kao na osobu,partnera i prijatelja ...

meni je ,kad je lesi otišao falila rutina,tipa jutarnja kava,zajednički ručak,izleti vikendom ...
sad kad se vratio fali mi moja,samo moja rutina koju sam stekla dok sam bila sama ...a 7 mjeseci nije puno ...
ma kako god pogledaš uvijek nešto fali :)

volim ja tebe:cerek:
ti to tako lijepo opises,da je milina samo citati..
da,fali rutina..od jutarnje kave do crkavanja od smijeha u krevetu ili pred tv,razgovori..bas te male,svakodnevne stvari
i da,najvjerojatnije je samoca triger sveg ovog..a i nedelja je bila jucer(joj sta nevolim taj dan)...pa se skupilo,opet....

Levitra
26.04.2010., 21:48
uh,uh,uh ...
ovo nije dobro :(

da li da ga pitam danas ili da pričekam par dana....?
da ga malo promatram i pokušam pronjuškati?

što ako je to istina??? ne znam da li od bijesa da zadavim njega ili tu njegovu, ili da jednostavno nestanem bez objašnjenja...

nikada nisam razmišljala o tome, jer među nama je uvijek štimalo, i nije bilo nikakvih naznaka prevare....tako da sam sada totalno izgubljena ko tele u magli

medenany
26.04.2010., 21:53
volim ja tebe:cerek:
ti to tako lijepo opises,da je milina samo citati..
da,fali rutina..od jutarnje kave do crkavanja od smijeha u krevetu ili pred tv,razgovori..bas te male,svakodnevne stvari
i da,najvjerojatnije je samoca triger sveg ovog..a i nedelja je bila jucer(joj sta nevolim taj dan)...pa se skupilo,opet....

samo ti izbaci sve što te muči :)
nije badava nastala ona pjesma ..nedjelja ,prokleta nedjelja ....
jel mi vjeruješ da ja sad zapravo uživam kad on radi nedjeljom :(
i znam da to nije dobro za nas ...al jbg :ne zna:
ali drugačije je kad znaš da će se ipak pojaviti doma ...

kod tebe i drugih cura je ipak drugačije ...
zapravo fali netko s kim ćeš dijeliti trenutke ...
i lijepe i ne tako lijepe ...
fali zajedništvo koje si 15 godina imala ...
netko za razgovor,dodir ...
fali netko ...

doći će :)

medenany
26.04.2010., 21:59

što ako je to istina??? ne znam da li od bijesa da zadavim njega ili tu njegovu, ili da jednostavno nestanem bez objašnjenja...

nikada nisam razmišljala o tome, jer među nama je uvijek štimalo, i nije bilo nikakvih naznaka prevare....tako da sam sada totalno izgubljena ko tele u magli

žao mi je što to proživljavaš :(
iskreno nemam pojma što ti reći ...
ako mu kažeš danas može biti da nađe neko bedasto objašnjenje i da ne prizna ništa ...rijetki su ti koji priznaju :rolleyes:
može te čak pokušati uvjeriti i da si blesava i okriviti te kako sumnjaš u njega ...
time on može dobiti vremena da se malo primiri ...

ako pričekaš i malo prokopaš pa nađeš neki dokaz stavit ćeš ga pred gotov čin ...
što opet ne znači da će biti iskren ...

uglavnom,nažalost ne čeka te lak posao ...
:grli:

medenany
26.04.2010., 22:01
hej sorre :grli:
ša ima ? :cerek:

ombia
26.04.2010., 22:27
Sorrow pun ti je PM-box.:mig:

Sorrow69
26.04.2010., 22:38
Sorrow pun ti je PM-box.:mig:
evoooo:D ispraznjen:)

Sorrow69
26.04.2010., 22:41
samo ti izbaci sve što te muči :)
nije badava nastala ona pjesma ..nedjelja ,prokleta nedjelja ....
jel mi vjeruješ da ja sad zapravo uživam kad on radi nedjeljom :(
i znam da to nije dobro za nas ...al jbg :ne zna:
ali drugačije je kad znaš da će se ipak pojaviti doma ...

kod tebe i drugih cura je ipak drugačije ...
zapravo fali netko s kim ćeš dijeliti trenutke ...
i lijepe i ne tako lijepe ...
fali zajedništvo koje si 15 godina imala ...
netko za razgovor,dodir ...
fali netko ...

doći će :)

eeee bas ta pjesma....ima li tezek dana kad si sam...mislim,svaki je heben,ali ta nedelja...
kamo god da odem,ako negdje i odem..svi vani,family,djeca,zaljubljeni....uffffffffff ili ja samo to vidim....
i da,fali netko s kim djeliti trenutke,sitnice,misli,i sve drugo

da li ce netko,itko doc ili ne ne znam,iako ne vjerujem...
nekako sumnjam da ce itko imat zivce i volje zahebavat se samnom i mojim zdravljem...a i ja ne znam koliko imam snage,volje,zelje nekome sve ispocetka objasnjavat...
ne znam

medenany
26.04.2010., 22:47
da li ce netko,itko doc ili ne ne znam,iako ne vjerujem...
nekako sumnjam da ce itko imat zivce i volje zahebavat se samnom i mojim zdravljem...a i ja ne znam koliko imam snage,volje,zelje nekome sve ispocetka objasnjavat...
ne znam

joj sorrow draga ...:)
nije ništa neobično ovaj tren ovako razmišljati ...
još boluješ i nisi ni spremna za tog nekog ...

ali se nemoj unaprijed predodrediti za doživotnu samoću ...
život nas iznenadi kad se najmanje nadamo ...
:)

Sorrow69
26.04.2010., 22:50
joj sorrow draga ...:)
nije ništa neobično ovaj tren ovako razmišljati ...
još boluješ i nisi ni spremna za tog nekog ...

ali se nemoj unaprijed predodrediti za doživotnu samoću ...
život nas iznenadi kad se najmanje nadamo ...

da,zivot nas iznenadi,kad se najmanje nadas.
vidi kako je mene bas iznenadio,sebi jos nemogu doc od iznenadjenja:(

znam da jos bolujem
i nadam se,duboko u sebi se nadam da necu ostat sama,ali ako i da...nije kraj svijeta...
smislit cu nesto,bigaje...
that's life...

medenany
26.04.2010., 22:54
da,zivot nas iznenadi,kad se najmanje nadas.
vidi kako je mene bas iznenadio,sebi jos nemogu doc od iznenadjenja:(

a nekad iznenađenja budu i lijepa ...
to ti je onaj yin-yang ,inače bi se poremetila ravnoteža svemira :)

Sorrow69
26.04.2010., 22:57
a nekad iznenađenja budu i lijepa ...
to ti je onaj yin-yang ,inače bi se poremetila ravnoteža svemira :)

hmm
necu offtopicarit:D
meni je malo dosta tih iznenadjenja
ja bi mir,ako ikako moze.hvala:D

znam sreco,znam
samo mi takav bljak dan...

medenany
26.04.2010., 23:03
meni je malo dosta tih iznenadjenja
ja bi mir,ako ikako moze.hvala:D

znam sreco,znam
samo mi takav bljak dan...

mir s vama :Pop:

Sorrow69
26.04.2010., 23:06
mir s vama :Pop:

e nemere:rofl::rofl:

kadit,koliko ja pamtim moze samo Jeja:mig:

a i jedan je premalo:lol:

medenany
26.04.2010., 23:06
i da
:kiss: za jesen ...

drugo ne smijem reći jerbo ga spamam ... :cerek:

Sorrow69
26.04.2010., 23:07
i da
:kiss: za jesen ...

drugo ne smijem reći jerbo ga spamam ... :cerek:

da da:cerek::cerek:Jesen:grli:

Sorrela
26.04.2010., 23:13
hej sorre :grli:
ša ima ? :cerek:

Ma nista, sve standard, bez veze.

A kod bete?

medenany
26.04.2010., 23:16
e nemere:rofl::rofl:

kadit,koliko ja pamtim moze samo Jeja:mig:

a i jedan je premalo:lol:

bude jeja nadoknadila :cerek:
do onda ...kamen do kamena palača ... :)

medenany
26.04.2010., 23:17

A kod bete?

:cerek:
a kod bete ništa novo :cerek:

Sorrow69
26.04.2010., 23:18

A kod bete?

ajd ja u kukiju...sta je kod tebe,pa bezveze?
jel to nesto u zraku,pa smo sve malo potonule?

bude jeja nadoknadila :cerek:
do onda ...kamen do kamena palača ... :)

da,cekamo Jeju da nam pokadi,onak,posteno:D

medenany
26.04.2010., 23:32
jel to nesto u zraku,pa smo sve malo potonule?
D

to su nuspojave oblaka :cerek:
neš mora biti krivo ,jel :cerek:

Sorrow69
26.04.2010., 23:37
evo pjesmice za sve nas
sve smo prekrasne;)

http://www.youtube.com/watch?v=R_mkyQbdFng

Sorrow69
26.04.2010., 23:38
to su nuspojave oblaka :cerek:
neš mora biti krivo ,jel :cerek:

:rofl::rofl: hahahah
naravno da nesto JE uvijek krivo:)
ili netko:D

Sorrow69
27.04.2010., 00:15
laku noc svima :grli::hrk::zzz:

katebunka
27.04.2010., 01:33

ja sam pricekao 2 dana..pa se ziv izjeo...mozda sam trebao odmah...a lako je sad pricat...
ako i je istina..nemas sta tu njegovu zadavit...nije nista kriva po mome...jedini krivac je on..
svatko od nas ce dat drugacije misljenje i prijedlog-savjet sta da napravis..

enna-zg
27.04.2010., 12:40
Bokić...

nešto su čeprkali po forumu... :kava:
Čitam cure razgovore od jučer, sorrow to je sve normalno.. i baš iz razloga što ste bili sretni, imala si lijep život do tog nekog razdoblja...
mislim da ti fali NETKO.. a ne toliko ON, jer ipak te POVRIJEDIO...
Kad se zaljubiš s tom osobom isto imaš sve ono što si navela da ti fali... nije to sve isključivo vezano za njega.

Ja sam totalno "prazna", ne osjećam ništa... prema svemu.. ravnodušna sam..sve mi je ravno...
U biti i ona neka nećkanja koja sam imala i svoje flash backove u prošlost i to se izgubilo zbog onih scena od vikenda... Radi mi medvjeđu uslugu s tim.
I to je s neke bolesne strane "dobro".
Sad je mir...tišina.. i to mi odgovara...

orah99
27.04.2010., 20:34
meni to fali.

Nekada davno, neki su temeljili filizofiju zivota na postavkama kako se dogadjaji ponavljaju?
Mozda, ali ipak ocekivanja bi mogla biti malo drugacija.

U nekom momentu jedan nacin zivota prestaje. Ostaju sjecanja na lijepe i one druge trenutke. Moramo stvoriti temelje za "novi zivot", za novi pocetak.
To nije krah,nije ni kataklizma - naprosto to je zivot. Zivotna filozofija je takva, dogadjaji se bas ne ponavljaju. Stvarno stanje je takvo, htjeli mi to ili ne. To nesto novo je ispred tebe (nas). Nacin na koji ces ga uzeti ovisi o tebi - prvenstveno o tebi. Sve je jednostavno kad nam neko nesto pokaze.
A jos je ljepse kad to sami vidimo.:kava:

robotina
27.04.2010., 20:51
Nekada davno, neki su temeljili filizofiju zivota na postavkama kako se dogadjaji ponavljaju?

U nekom momentu jedan nacin zivota prestaje. Ostaju sjecanja na lijepe i one druge trenutke. Moramo stvoriti temelje za "novi zivot", za novi pocetak.
To nije krah,nije ni kataklizma - naprosto to je zivot. Zivotna filozofija je takva, dogadjaji se bas ne ponavljaju. Stvarno stanje je takvo, htjeli mi to ili ne. To nesto novo je ispred tebe (nas). Nacin na koji ces ga uzeti ovisi o tebi - prvenstveno o tebi. Sve je jednostavno kad nam neko nesto pokaze.

orah, ostala sam paf.

reci mi, što te je natjeralo na ovu i ovakvu opširnost?
kao da nisi TI!

ps. radoznalost, što ćeš:)

enna-zg
27.04.2010., 20:56
evo opet preokret. Imali smo interni dogovor koji je valjda zbog one scene od neki dan pao u vodu. Sad se odjednom gospon sjetio da ima pravo pola vremena provesti s djetetom i sutra ga uzima na cijeli dan.
I kao uzimati će ga kad će NJEMU odgovarati.
Pitam ga šta je s vikendom, rekao je da ne zna ali najvjerojatnije ne.

Rekla sam mu da ću ja pokrenuti tužbu za rastavu jer on očito odugovlači a isto tako tužbu za imovinu.
Ne znam samo otkud ću to sve isfinancirati ali moram se pokrenuti.
I retrogradno ću tražiti alimentaciju.

Sorrow69
27.04.2010., 20:58

hvala:cerek:
kao i uvijek,prekrasno slozene rijeci:)

da,jednostavnije je kad ti netko pokaze..
zato i pisem tu,puno toga sam naucila,shvatila od svih vas:)

orah99
27.04.2010., 21:10
orah, ostala sam paf.

reci mi, što te je natjeralo na ovu i ovakvu opširnost?
kao da nisi TI!

ps. radoznalost, što ćeš:)

Iz razno raznih razloga. U trenutku sam se sjetio da jesenija nije tu. Pa mi je u drugom trenutku nesto bezvremensko doslo da kazem. A vrijeme nije bas za pjesmice. A linearno vrijeme ne postoji. Pa mi kroz zivot prolazimo u raznim ciklusima. Ovdje su nekako erupcije osjecaja - nostalgija i proslosti. Nekako mislim da ti trenuci nisu poslozeni kako bi mi "zeljeli". Nisu jedan do drugoga kao zbroj logicnih zelja. Meni je zelja bila da kazem, kako pomak od tog nezeljenog trenutka je nesto novo. Pripremljenost za to ne postoji. Postoji samo otvoreni pogled na novi "stil", - novog trenutka...paf..:ne zna:

PS. Za radoznalost kad vec pitas,, moze jedan Jack..?

Sorrela
27.04.2010., 21:16

Obzirom na tvoj odabir, ja castim i ovu i sljedecu rundu, dvije ili tri kockice ?

orah99
27.04.2010., 21:21
Obzirom na tvoj odabir, ja castim i ovu i sljedecu rundu, dvije ili tri kockice ?

Moze dvije kockice i colu..:mig:

robotina
27.04.2010., 21:30
Iz razno raznih razloga. U trenutku sam se sjetio da jesenija nije tu. Pa mi je u drugom trenutku nesto bezvremensko doslo da kazem. A vrijeme nije bas za pjesmice. A linearno vrijeme ne postoji. Pa mi kroz zivot prolazimo u raznim ciklusima. Ovdje su nekako erupcije osjecaja - nostalgija i proslosti. Nekako mislim da ti trenuci nisu poslozeni kako bi mi "zeljeli". Nisu jedan do drugoga kao zbroj logicnih zelja. Meni je zelja bila da kazem, kako pomak od tog nezeljenog trenutka je nesto novo. Pripremljenost za to ne postoji. Postoji samo otvoreni pogled na novi "stil", - novog trenutka...paf..:ne zna:

može, dragi, dragi orah!

Sorrow69
27.04.2010., 22:07
eto...
Orah nam se raspisao...
nas je sve izgleda ostavio bez teksta...
usutile smo:)

robotina
27.04.2010., 22:16
eto...
Orah nam se raspisao...
nas je sve izgleda ostavio bez teksta...
usutile smo:)

I svaka na svoju stranu...kutak nam se rasipava...

Sorrow69
27.04.2010., 22:24
I svaka na svoju stranu...kutak nam se rasipava...

da..nazalost,vidim da nas je sve manje i da se sve rijedje javljamo
valjda je to dobar znak:ne zna:

robotina
27.04.2010., 22:26

rekla bih da je....bar što se mene tiče

pokrenula sa se...dogovram sastanke, odlazim na kave....

Sorrow69
27.04.2010., 22:28

:s
super:)bas mi je drago za tebe:grli:

Sorrela
27.04.2010., 22:28

:top::top::top::top:
Sta drugo reci :-)

Sorrela
27.04.2010., 22:29
Moze dvije kockice i colu..:mig:

Zivio :mig:

Napisi jos koju pametnu, kad vec svijetlis.

MA sto se ja nikako ne sjecam tvoje price, hmmm:confused:

robotina
27.04.2010., 22:33
:top::top::top::top:
Sta drugo reci :-)

Shvatila sam da Lord ima pravo...

Lorde, imaš pivo, il što već trošiš, od mene....:)

danas bila na jednoj kavi...bilo zanimljivo....opuštajuće

za promjenu, s nekim novim

katebunka
28.04.2010., 00:48

Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna,Krhko je znanje!)
Možda je pao trak istine u me,A možda su sanje.
Još bi nam mogla desiti se ljubav..Desiti-velim,
Ali ja ne znam da li da je želim,Ili ne želim.

xedos
28.04.2010., 06:40
Jutro :mig:

:kava:

Posebne, za Jeseniju i Krmka :)

enna-zg
28.04.2010., 08:06
Jutro..
može li mi netko objasniti da li bi ja privremenom mjerom o skrbništvu dobila kakav takav red s tim posjetima?
znači da se TOČNO odredi kad on može uzeti dijete?
a ne da ga ovak navlačimo ko tijesto..jer odjednom se gospodin sjetio da bi dijete uzimao kad se sjeti.. :rolleyes:

zgNera
28.04.2010., 08:45
Pa o toj njegovoj manipulaciji (u braku i sada) se i radi. Zato je ljut.
Citiram: ne dam ti rastavu jer nema te sile i zakona koji će meni određivati kad ću ja vidjeti vlastito dijete.
A s druge strane ne dolazi često niti poštuje taj naš interni dogovor kad zna proći mjesec dana da ga ne uzme k sebi da prespava kod njega.A tu trpe i baka i djed koji ga se doslovno boje i uopće se ni na koji način ne miješaju. A sa mnom su bili u korektnim odnosima cijelo vrijeme.
Šutila sam i trpila ali dok sam rekla NE MOŽE onda sam "dobila". Ali i prijavila.

Lord, nema kod njega ništa konkretno, njegovo slobodno vrijeme je kreirano po želji treće osobe. :mig:
A nije da nema vremena, nego on ga NEĆE imati nego tako usput bi on malo dijete nakratko tek toliko. O tome se radi.
Nema reda ni rasporeda. On mrzi sve što se nameće.

Enna to je običan nasilnik i definitivno nije svoj u glavi.Mislim, ma koliko ga ti voljela biti ćeš na kraju sretna što je izašao iz tvog života.
Što se tiče skrbništva nemoj se toliko bojati,budi prirodna,prije svega mirna na sve njegove provokacije.Tako ćeš dokazati da si zrela i kompetentna osoba.
Moraš vladati situacijom i nedati mu da te izbaci iz takta.Može se izdržati vjeruj mi:)

zgNera
28.04.2010., 08:54
Još nešto za one koji ne znaju.Odvjetnička komora, ako za to postoje uvjeti dodjeljuje odvjetnika koji Vas besplatno zastupa.Odite na njihovu stranicu i pročitajte što tamo piše.Uglavnom pošalje im se zamolba i potrebni papiri pa oni odluče kome će pomoći.
Vrijedi pokušati.

enna-zg
28.04.2010., 09:06
Ma Nera i ona lijepa sjećanja su izbrisana s onim zadnjim incidentom a kamoli osjećaji.. Toga više nema.. the end..
Zovem czss oni kažu tražite privremenu mjeru, zovem odvjetnicu ona kaže nema potrebe tužite ga za rastavu jer isto košta jedno i drugo a očito da vam neće dati sporazumnu i njemu odgovara da ste formalno još u braku da svojata dijete.

Ali mi je i rekla da zbog one prijave on sad GLUMI, da ga samo pustim, dam dijete bez riječi, čak da glumim da sam i zadovoljna s tim jer to će brzo njemu dojaditi.
I šta sad napraviti? :rolleyes:
Smirila se jesam, čak sam danas pred njim malom rekla: Vidiš sad će tata dolaziti po tebe svaki drugi dan, voditi te i u vrtić i uzimati će te svaki drugi vikend. To je baš lijepo.. :lol:
(ovaj me je samo gledal, jer je jučer rekao da za vikend NE MOŽE) :D

zgNera
28.04.2010., 09:24
Ma Nera i ona lijepa sjećanja su izbrisana s onim zadnjim incidentom a kamoli osjećaji.. Toga više nema.. the end..
Zovem czss oni kažu tražite privremenu mjeru, zovem odvjetnicu ona kaže nema potrebe tužite ga za rastavu jer isto košta jedno i drugo a očito da vam neće dati sporazumnu i njemu odgovara da ste formalno još u braku da svojata dijete.

Ali mi je i rekla da zbog one prijave on sad GLUMI, da ga samo pustim, dam dijete bez riječi, čak da glumim da sam i zadovoljna s tim jer to će brzo njemu dojaditi.
I šta sad napraviti? :rolleyes:
Smirila se jesam, čak sam danas pred njim malom rekla: Vidiš sad će tata dolaziti po tebe svaki drugi dan, voditi te i u vrtić i uzimati će te svaki drugi vikend. To je baš lijepo.. :lol:
(ovaj me je samo gledal, jer je jučer rekao da za vikend NE MOŽE) :D

Moraš ići drito u centar ako želiš saznati svoja prava i zatražiti zaštitu, nema koristi od telefona.Odvjetnica mi je čudna,pa ne može ni on kad mu padne napamet dolaziti,svađati se nema ta prava nije ih imao ni onda kada ste bili obitelj.Svojim odlaskom izgubio je pravo da se poziva na bračni status.Dijete nije lutka i ne posjeduje ga,ni on niti ti ali mu je itekao dužnost da radi u djetetovom interesu.Raspitaj se,dobro informiraj,zapiši ako je potrebno gdje,tko? šta? Zapisuj kada ga je uzeo k sebi koliko puta.Ženo moraš biti spremna

zgNera
28.04.2010., 09:29
Nedaj se sprovocirati on je nemoćan,zna to zato i reagira agresijom.Itekako je svjestan da je izgubio sva prava glede tebe pa te maltetira na ovaj način.

enna-zg
28.04.2010., 09:32
Rečeno mi je da on ima ISTA prava kao i ja dok god smo formalno u braku.
Znači sve dok rastava traje (do njene punomoćnosti) on može s djetetom što god i kad god hoće dok to ne ugrožava njegovu sigurnost.
Toliko od czss.

Levitra
28.04.2010., 18:00
žao mi je što to proživljavaš :(
iskreno nemam pojma što ti reći ...
ako mu kažeš danas može biti da nađe neko bedasto objašnjenje i da ne prizna ništa ...rijetki su ti koji priznaju :rolleyes:
može te čak pokušati uvjeriti i da si blesava i okriviti te kako sumnjaš u njega ...
time on može dobiti vremena da se malo primiri ...

ako pričekaš i malo prokopaš pa nađeš neki dokaz stavit ćeš ga pred gotov čin ...
što opet ne znači da će biti iskren ...

uglavnom,nažalost ne čeka te lak posao ...

Bok drage moje,

evo da javim što je i kako bilo....

uspjela sam provaliti u njegov e mail i otkrila sam da se moj dragi dečko već oko godinu dana dopisuje sa nekom ženskom koju zna još od prije mene, cca nekih 7 god....te se jadan njoj žali kad on i ja imamo neke probleme. uglavnom zadnji mail joj je poslao u subotu u jutro (24.04.) i to dok je ležao u krevetu pokraj mene. Citiram:
Ljubav po starom sa tendencijom ohlađivanja.

- naime ovo je samo ključna rečenica, ostatak zanemarujem.

što se tiče poziva u kino....moj dragi jadni dečko je pozvao jednu drugu u kino, i to također cura sa interneta i to sa Smokve!!! Plus k tomu saznala sam da moj dragi dečko ima profil na Smokvi već oko godinu dana za koji ja nisam znala da postoji. Naime prije 5 godina otvorili smo zajednički profil kao par na toj adresi, ali to već jako dugo kao i da ne postoji. No to očito samo ja tako mislim.

Kad sam ga pitala da li bi išao u kino sa mnom pogledati film "xy" sa smješkom je pristao i rekao : oh već odavno želim otići pogledati taj film.

(jebem ti mater!!!!!!!!!)

bila sam cool cijelo vrijeme, nisam htjela da išta posumnja, no on nije bio voljan za ikakvu komunikaciju pa sam morala preći na konkretnu stvar, te sam mu pokazala što mi se pokaže za prijedlog u subjektu kad pišem mail (što sam već navela ranije) a on se počeo smijati i rekao je "ja nemam pojma što je to". - Nemaš pojma je li????
lijepo piše:
- jesi za kino u 14:30.....gleda se "xy" (sad je nevažno kaj točno)

i nije vrag htio priznati....

onda kad sam mu rekla: jel ti konjino jedna misliš da sam ja glupa???????????' i kad sam mu sve moje dokaze stavila pred nos još se uvrijedio da što ja kopam po njegovim privatnim stvarima (mailovima) i kako sam saznala pass???

bila sam bijesna kao divlji pas, ali sam samu sebe smirivala i ostala sam cool cijelo vrijeme jer nisam mu htjela priuštiti zadovoljstvo da vidi da patim.

na kraju je sve priznao, i smokvu, i tu žensku koja mu je rame za plakanje, rekao je da taj vikend dok sam bila van grada je pozvao oko 20 ženski van u kino ali da niti jedna nije pristala......ali da se on samo sa njima dopisuje, da ih nije nikada upoznao i da me nije nikad prevario! hahahahaaa moš mislit, pa nisam ja veslo sisala.

uglavnom, pronašla sam puno toga i pročitala puno toga, što mi je sada žao jer možda bi bilo bolje da nisam.....s njim komuniciram samo službeno, a on se sad kao počeo malo truditi ne bi li se kao iskupio, i to na taj način da me nazove jednom dok sam na poslu kao da me čuje jer prije me nikad nije zvao, a sms bi mi poslao samo kad mu trebam napraviti usput neku uslugu.

kad sam ga pitala što on želi od naše veze i misli li da naša veza ima ikakve šanse....gledao me ko da govorim kieski i jedva jedvice totalno neuvjerljivo rekao "mislim da ima".........on misli!!!!!!

mi smo skupa 4,5 god i oboje imamo mana, ali ja njemu ne krijem ništa iza leđa i ne pozivam nikoga u kino i na kave. ne želim biti sa takvim čovjekom. rekla sam mu da ću se odseliti iz stana, što znači da on i ja više nemamo ništa jedno s drugim, jer sumnjam da me taj čovjek voli (bar mi to ne govori) niti mu je stalo do mene, jer da je ne bi radio to što radi i ne bi uništavao ovo što već 4,5 god stvaramo i za što se borimo, jer za ljubav se treba borit....ljubav se ne trži niti ne kupuje (kaže jedna pjesma).

eto, toliko za sada. čekam komentare.

pozz

Rosaly45
28.04.2010., 20:59
Draga Levitra
Prvo dobro došla među prevarene. Sad bar znaš na ćemu si s njim. Taj tebe dečko ne voli, jer inaće ne bi zakazivao tajne satanke s drugim curama. S tobom je izgleda samo da ne bude sam, da ima nekoga s kim može izlaziti, tko mu po mogučnosti, pere, kuha, peglja i za sex. Njemu je očito vaša veza postala dosadna i čekao je samo priliku da te zamjeni s nekom drugom. Ako bi po njegovom naišla bolja( nemoj se uvrijedit kaj sam to tak napisala), pustio bi te vjerojatno ko vručeg krumpira. Ako ne, ostao bi s tobom, i možda ponekad imao neku curu, onak, malo usput. Ne čudim se da on nije htio bilo kaj priznati odmah, rijetko tko hoće. Ili kaj je to sve predstavio, da to kaj je radio, nije ništa strašno. Po njegovom poimanju prevare, on tebe nije varao, ako se malo dopisivao s frendicom, ili zakazivao izlaske s drugim curama iza tvojih leđa (bar on tako misli). Ali mentalna prevara je također prevara. Tko zna da li je i u tom pogledu bio savim iskren. Možda te i fizički varao, ali to ti ne bude nikad priznao. Rekla si, da se on frendici žalio kako vaš odnos zahlađiva. Da li si i ti imala dojam, da se vaša veza hladi? Ako te voli, zakaj nije s tobom razgovarao o tome, nego se žali njoj, ko da ona ima nekaj s tim. Žao mi je zbog tebe, jer je tako ispalo, ali vjeruj mi, bolje da si saznala za to prije nego poslije. Draga moja, za ljubav se ne treba boriti. Ona je tu ili nije. Pitaj se da li ga ti dovoljno voliš, da bi mu mogla to sve oprostiti, dati šansu da stekne opet tvoje povjerenje. Ako ne onda je stvarno najbolje da prekineš tu vezu. Kako god odlučila bit će ti teško. Želim ti sve najbolje.:)

Rosaly45
28.04.2010., 21:10
Jesenija i krmak :kiss::kiss::kiss:

Rasipalo se društvo

Bem vam miša ima novih, koji trebaju vaše savjete, iskustva...

Robi, Bosso, Medena..... dečki...di ste??????

:tuzni:

maja1000
28.04.2010., 21:54
Robi, Bosso, Medena..... dečki...di ste??????

:tuzni:

Mogu ja? :D
Stvarno ljudi gdje ste? :confused:

maja1000
28.04.2010., 22:00
Citiram:
Ljubav po starom sa tendencijom ohlađivanja.

- naime ovo je samo ključna rečenica

Ne znam kako si ti ovo shvatila, ali meni zvuči kao stvaranje rezerve ili čak kao utiranje novog puta.

i kad sam mu sve moje dokaze stavila pred nos još se uvrijedio da što ja kopam po njegovim privatnim stvarima (mailovima) i kako sam saznala pass???

Oh, kakav moralist!

kad sam ga pitala što on želi od naše veze i misli li da naša veza ima ikakve šanse....gledao me ko da govorim kieski i jedva jedvice totalno neuvjerljivo rekao "mislim da ima".........on misli!!!!!!

Pitanje je što ti želiš (sada) od vaše veze i misliš li ti da vaša veza ima (sada) ikakve šanse?
Jasno mi je da (sada) nemaš pravi odgovor, da si šokirana, zbunjena, povrijeđena :(

Ako šta pomaže :grli:

robotina
28.04.2010., 22:01

heloooouuuu draga, pa gdje si ti!!!!

što ima?

Rosy, kaj se dereš, izvuklo sunce sve napolje pa bauljamo do kreveta spavati
a ima puno lijepoga, novoga u gradu kad se malo laganije prošećeš....

maja1000
28.04.2010., 22:04
Robi, evo prilike da ti se :s :s
Nemam baš nešto pametno za reći :(

maja1000
28.04.2010., 22:15
...meni on fali.

...ja jesam bila jako sretna s njim

To sam se i ja pitala..dali me ta samoca hebe..ali mislim da ne,on je..ipak je on.

..ali ja jesam bila sretna s njim

kako ne razumijete...

Razumijem, još kako :)
Nasuprot generalnom savjetu da ga izbaciš iz glave i srca, ne vidim ništa loše ni neobično da ga sačuvaš.
Vidim da si potpuno svjesna svega, nisi zaluđena, ne umišljaš stvari, jasno dijeliš dobro od lošeg.
Dakle, ne vidim razlog zašto ga nebi sačuvala tamo gdje misliš da trebaš/možeš.
Po meni, smiješ si dopustiti da ti fali on.
Smiješ se s nostalgijom sjećati vaše sreće.

"Bolje je i zdravije da nas boli ako je došao kraj, jer će ta bol proći, nego da unatrag uništavamo lijepe uspomene, tvrdeći samima sebi kako je sve bio privid. Mogli smo se jednom najiskrenije voljeti pa da jednog dana ipak sve pođe po krivomu. A deset, dvadeset ili dvadeset pet lijepo proživljenih godina mnogo su za svaki život pa ih stoga treba takvima i sačuvati. Kad prođe akutna bol ili razočaranje, kad se oporavi povrijeđeni ponos ili nestane inat, ostat ćemo ruku punih lijepih trenutaka i dana, mjeseci i godina, koje nam nitko i ništa ne može oduzeti i uništiti- osim nas samih."
(tkanje života)

Ipak

To nije krah,nije ni kataklizma - naprosto to je zivot.

Lijepo.

Sorrow, nema ništa loše u lijepom sjećanju, samo, treba paziti da ne zaglaviš u njemu :)

Janana
28.04.2010., 22:21
Majo, oooo Majo Tisučice, gdje si nam ti?
Pozdrav novima i starima.
Nešto stranice utihnule.
A mogu nešto tiho pitat : kad se jesen vraća iz rešta?

maja1000
28.04.2010., 22:29
Nešto stranice utihnule.

Da, utihnule :(

xedos
28.04.2010., 22:41
Moraš ići drito u centar ako želiš saznati svoja prava i zatražiti zaštitu, nema koristi od telefona.Odvjetnica mi je čudna,pa ne može ni on kad mu padne napamet dolaziti,svađati se nema ta prava nije ih imao ni onda kada ste bili obitelj.Svojim odlaskom izgubio je pravo da se poziva na bračni status.Dijete nije lutka i ne posjeduje ga,ni on niti ti ali mu je itekao dužnost da radi u djetetovom interesu.Raspitaj se,dobro informiraj,zapiši ako je potrebno gdje,tko? šta? Zapisuj kada ga je uzeo k sebi koliko puta.Ženo moraš biti spremna

Krivo misliš, kad je moja mala pobjegla meni, mama nije mogla ništa, čak je i policija intervenirala da joj da njene stvari (nije htjela). Bez sudskog riješenja su oni ravnopravni, i on može viđati djete kad hoće.

Sorrow69
28.04.2010., 22:44
Razumijem, još kako :)
Nasuprot generalnom savjetu da ga izbaciš iz glave i srca, ne vidim ništa loše ni neobično da ga sačuvaš.
Vidim da si potpuno svjesna svega, nisi zaluđena, ne umišljaš stvari, jasno dijeliš dobro od lošeg.
Dakle, ne vidim razlog zašto ga nebi sačuvala tamo gdje misliš da trebaš/možeš.
Po meni, smiješ si dopustiti da ti fali on.
Smiješ se s nostalgijom sjećati vaše sreće.

"Bolje je i zdravije da nas boli ako je došao kraj, jer će ta bol proći, nego da unatrag uništavamo lijepe uspomene, tvrdeći samima sebi kako je sve bio privid. Mogli smo se jednom najiskrenije voljeti pa da jednog dana ipak sve pođe po krivomu. A deset, dvadeset ili dvadeset pet lijepo proživljenih godina mnogo su za svaki život pa ih stoga treba takvima i sačuvati. Kad prođe akutna bol ili razočaranje, kad se oporavi povrijeđeni ponos ili nestane inat, ostat ćemo ruku punih lijepih trenutaka i dana, mjeseci i godina, koje nam nitko i ništa ne može oduzeti i uništiti- osim nas samih."
(tkanje života)

Ipak

Lijepo.

Sorrow, nema ništa loše u lijepom sjećanju, samo, treba paziti da ne zaglaviš u njemu :)

hvala ti,jako si to lijepo napisala
bas je sve tocno:)

Sorrow69
28.04.2010., 22:45

hej Majo:)
kako si ti? Sta ima kod tebe?

Janana
28.04.2010., 22:46
Levitra- vrijeme je za odluke. Prvo sagledati jer vrijedi sačuvati to vaše ili ne. I ono najednostavnije , voliš li ga .

Sorrow69
28.04.2010., 22:47
Majo, oooo Majo Tisučice, gdje si nam ti?
Pozdrav novima i starima.
Nešto stranice utihnule.
A mogu nešto tiho pitat : kad se jesen vraća iz rešta?

pozz i tebi:)
da,utihnule su vec para dana...valjda sunce i proljece izvuklo sve van...nadam se u novi,ljepsi zivot:)
kako si ti?

robotina
28.04.2010., 22:59
Robi, evo prilike da ti se :s :s
Nemam baš nešto pametno za reći :(

ej ženo, razbit ćeš čelo,
ko u onoj reklami na tv:lol:

demončići sve manji i sve ih manje ima....
napokon

Sorrow69
28.04.2010., 23:05
ej ženo, razbit ćeš čelo,
ko u onoj reklami na tv:lol:

napokon

:rofl::rofl:

nemas pojma koliko mi je drago za tebe:):cerek:

robotina
28.04.2010., 23:15
:rofl::rofl:

nemas pojma koliko mi je drago za tebe:):cerek:

je, danas sam se baš lijepo porazgovarala sa exom, bez onoggrča u želucu.
rekla mu što sam imala...
i lijepo otišla s djecom u grad, u park, i poslije s kumom na kavu

pa si mislim, eto
sad bih jurila doma da na vrijeme skuham ručak
a ja u pola 1 još u gradu

Sorrow69
28.04.2010., 23:17
je, danas sam se baš lijepo porazgovarala sa exom, bez onoggrča u želucu.
rekla mu što sam imala...
i lijepo otišla s djecom u grad, u park, i poslije s kumom na kavu

pa si mislim, eto
sad bih jurila doma da na vrijeme skuham ručak
a ja u pola 1 još u gradu

ajme:s super
neznam sta drugo dodati:)

Janana
28.04.2010., 23:20
Jesu demončići sve manji sve dok ne naletiš na nešto.
Neki dan išla svom bivšem prevarantu (pljuc , kuc) pomoći oko njegovih papira oko udruge gdje je aktivan, Sortiram ja to i nađem papire za neko društveno događanje od prije 2 godine, kojem je prisustvovala i dotična dama, Na jednom mjestu sudionici su se potpisivali i, sada pazite ovo,....... dama se potpisala sa svojim imenom i inicijalom prezimena. Pogodite kojim. Naravno ne svojim već mojim ,odnosno mm. Žena se stvarno htjela udati, e jebi ga.

robotina
28.04.2010., 23:21
Jesu demončići sve manji sve dok ne naletiš na nešto.
Neki dan išla svom bivšem prevarantu (pljuc , kuc) pomoći oko njegovih papira oko udruge gdje je aktivan, Sortiram ja to i nađem papire za neko društveno događanje od prije 2 godine, kojem je prisustvovala i dotična dama, Na jednom mjestu sudionici su se potpisivali i, sada pazite ovo,....... dama se potpisala sa svojim imenom i inicijalom prezimena. Pogodite kojim. Naravno ne svojim već mojim ,odnosno mm. Žena se stvarno htjela udati, e jebi ga.

:lol::lol::lol:
a baš joj se posrećilo

medenany
29.04.2010., 07:47
Rečeno mi je da on ima ISTA prava kao i ja dok god smo formalno u braku.
Znači sve dok rastava traje (do njene punomoćnosti) on može s djetetom što god i kad god hoće dok to ne ugrožava njegovu sigurnost.
Toliko od czss.

istina ...

i do konačnog riješenja tu ne možeš ništa ...
isto kao što on ima pravo dolaziti u svoju kuću kad poželi bez obzira što je on taj koji ju je napustio ...

moraš mu dopuštati da viđa maloga,probaj mu objasniti,tj svakako mu reci da misliš da to za dijete i nije baš dobro jer nema nikakvog reda ,ali se ne krvi s njim oko toga ...
reci mu ...
i budi strpljiva ... :(

medenany
29.04.2010., 08:12

jer za ljubav se treba borit....ljubav se ne trži niti ne kupuje (kaže jedna pjesma).

eto, toliko za sada. čekam komentare.

pozz

iako će moj komentar biti ružan/tužan moram ga reći ...:ne zna:
mlada si,nisi u braku,nemate djece ...
ovaj tren imaš odgovornost samo prema sebi ...

on priča o hlađenju,on ima preko nekoliko prijateljica s kojima bi "izlazio",on jedva misli da da vi imate šanse ...
što god da je dovelo do tog hlađenja,bar s njegove strane ,bolje da je dovelo i sada nego kad vaša odgovornost bude usmjerena i prema djeci i prema bankama ...:ne zna:
koliko god to zvučalo kao klišej ...

i znaš što ,ja više ne vjerujem u tu "za ljubav se treba boriti "
ljubav se osjeća ,živi ...
boriš se da sačuvaš neku formu braka/veze,da sačuvaš stečeno,i da si koliko toliko popraviš sadržaj te forme ...
i borba te uništi na kraju ...izmori,izmuči ...

svi pričaju o radu na vezi,a meni je taj rad zapravo svaki zajednički trenutak,razgovor,dogovori,zajednički obroci,putovanja,izleti,svaki zagrljaj,buđenje,svaka pusa,svako volim te ...
gdje se i kako se to putem izgubi :ne zna:
ali po meni ,potreba jednog od partnera da ima "prijateljice" preko smokve,da izlazi sa drugima i da im priča kako je u vezi došlo do hlađenja znači ...ili da ta veza zaista više nema budućnosti,bar ne onakvu kakvu ti želiš ili da je tvoj dečko jedan od onih muškaraca koji će uvijek imati takve potrebe da se sviđa ženama,da im se jada kako mu je u vezi ...skračeno patetičar ....
ti ga bolje poznaješ pa ćeš bolje i znati što je u pitanju ...

kako god,odluka je na tebi,razmisli što gubiš/dobivaš prekidom ,a što ostankom ...
često ostajemo zbog osjećaja neuspijeha koji se u nama javlja nakon ovakvih situacija jer nam se teško pomiriti da nismo znali/mogli bolje,pa se trudimo dokazati sebi (prije svega sebi )da možemo ...
netko može,netko ne ... :ne zna:
a ponekad bi na to bolje trebali gledati iz drugoga kuta ...

ja ti neću reći da on tebe ne voli,jer samo on zna što osjeća ...(valjda zna )
ja ću ti reći da mi se čini da ovakva ljubav kakvu ti on daje nije dovoljna ...

medenany
29.04.2010., 08:14

naravno da možeš :cerek:

medenany
29.04.2010., 08:17
Sortiram ja to i nađem papire za neko društveno događanje od prije 2 godine, kojem je prisustvovala i dotična dama, Na jednom mjestu sudionici su se potpisivali i, sada pazite ovo,....... dama se potpisala sa svojim imenom i inicijalom prezimena. Pogodite kojim. Naravno ne svojim već mojim ,odnosno mm. Žena se stvarno htjela udati, e jebi ga.

bok janana :)

na ovo mogu samo :rolleyes:
p.s. nek muž ubuduće sortira papire ...

xedos
29.04.2010., 08:52
Jutro :D

Jesenija, Krmak :w

Jeja, fali nam Jole :ne zna:

:(

xleona
29.04.2010., 08:59
Bok društvance!

:kava:

Medo, fino si to sve napisala.

medenany
29.04.2010., 09:11
Jutro :D

aha :)

i krmak,daj se bar oglasi ...
mislim,moglo ti se nešto i desiti (nedao bog,puj,puj,puj ) a mi nebi imali pojma ...

ajde :)

enna-zg
29.04.2010., 10:25
istina ...

i do konačnog riješenja tu ne možeš ništa ...
isto kao što on ima pravo dolaziti u svoju kuću kad poželi bez obzira što je on taj koji ju je napustio ...

moraš mu dopuštati da viđa maloga,probaj mu objasniti,tj svakako mu reci da misliš da to za dijete i nije baš dobro jer nema nikakvog reda ,ali se ne krvi s njim oko toga ...
reci mu ...
i budi strpljiva ... :(

Ovako, da odmah naglasim da on dijete voli, to je neosporno, ali nema strpljenja ni volje da se bavi s njim. Jako je okupiran drugom ženom i svo svoje vrijeme daje njoj. I tu se malecki ne uklapa.
Priznam, ja sam postala u tom svom ludilu jako posesivna i teško mi je bilo kad je mali išao k njemu iako rijetko.
E sad, od onog incidenta on mijenja ploču i on bi dijete svako malo, i onda sam skužila šta radi.
Zna da sam jako vezana za maloga i zato je on sad odlučio njega (NAKON 6. MJESECI) uzimati i češće od svaka 3 ili 4 tjedna.(nisam ja njemu nikad to branila nego ga on nije htio).
I mislim si ja ako se budem nervirala požderala se budem.
Rekla sam mu: IMAŠ PRAVO I DRAGO MI JE DA ĆEŠ GA UZIMATI ČEŠĆE I VODITI BRIGU O NJEMU. KAD GA OPET UZIMAŠ? :lol:
e da ste vidli izraz lica? otprilike ovak :eek:
jer je očekivao da to meni ne bude odgovaralo.. glumila sam naravno jer znam da ga uzima zato da se okolo poslika s njim a ima i pritisak od svojih doma.
eto.
nek uživaju i malom to dobro dođe. :mig:

Samo zapamtite: ne bude to dugo trajalo. Dijete je uz užitak i obaveza.
Dajem mu najviše mjesec dana takvih posjeta. ako i toliko.

enna-zg
29.04.2010., 10:31
I nema kod njega ništa konkretno, isplanirala sam vikend da s malim odem u prirodu ali sad ON ne zna da li će ga uzeti ili ne.
Neću mu više dati do znanja da me išta od toga smeta jer on se s tim "hrani".

Mali je jučer proveo većinu dana s bakom i djedom jer tate NIJE BILO a šećer na kraju je bio kad je mali rekao da ga je tata vodio TAMO GDJE TA TETA TOČI LJUDIMA PIVU. :rolleyes: Vratio ga je u 9 navečer (kad dijete već mora leći) okupala sam ga i išao je spavati tek u 10 a diže se u pola 7.
Šutim, nek bude sad tako.

Ja sam si iskoristila popodne za 2 kave na suncu s frendicama koje nisam vidla dugo, malo sam bauljala po dućanima, bila kod mame... mogu vam reći da mi je bilo super. :mig:

Sorrow69
29.04.2010., 10:46
I nema kod njega ništa konkretno, isplanirala sam vikend da s malim odem u prirodu ali sad ON ne zna da li će ga uzeti ili ne.

Mali je jučer proveo većinu dana s bakom i djedom jer tate NIJE BILO a šećer na kraju je bio kad je mali rekao da ga je tata vodio TAMO GDJE TA TETA TOČI LJUDIMA PIVU. :rolleyes: Vratio ga je u 9 navečer (kad dijete već mora leći) okupala sam ga i išao je spavati tek u 10 a diže se u pola 7.

Ja sam si iskoristila popodne za 2 kave na suncu s frendicama koje nisam vidla dugo, malo sam bauljala po dućanima, bila kod mame... mogu vam reći da mi je bilo super. :mig:

uh draga,
ja ti nemam sta pametnoga reci...
konjske zivce moras imati i zbog sebe i zbog malog...

Perussola
29.04.2010., 12:16
uh draga,
ja ti nemam sta pametnoga reci...
konjske zivce moras imati i zbog sebe i zbog malog...

Nemoj da dodjes u Pulu a da se ne javis

medenany
29.04.2010., 12:46

:

slušaj,nema ni on pravo baratati s tvojim i vremenom tvog djeteta kako se sprde ...
nema tu neznam dal ću ga uzeti,ili tebi remetiti već isplanirane dane ...
i uzimati ga ili vraćati kako se sjeti ...
pa čak i sad dok rastava nije konačna ...

reci mu sve za što misliš da nije u redu,ali nemoj popizditi nego mu lijepo mirno reci "ja mislim da to nije u redu "
nemoj samo šutjeti,reci ,ali pazi na način na koji govoriš ...
ne služi se uvredama i psovkama,pogotovo preko sms-a ...
polako,smireno ...

i djetetu probaj objasniti da je sve to sada privremeno tako,da ćete se ti i tata dogovoriti

i još nešto,traži od njega da ti unaprijed kaže dan kad će ga uzeti i vrijeme kad ga misli vratiti ...ako se u međuvremenu nešto izjalovi neka ti javi ...
to su stvari koje se na sudu gledaju,a važne su i da klinac zna koliko će s njime biti ...

što se tiče čuvanja bake i dede,ja mislim da je to ok,i oni dijete vole ,na kraju krajeva i tvoja će obitelj pomagati tebi ...

enna-zg
29.04.2010., 12:54
i još nešto,traži od njega da ti unaprijed kaže dan kad će ga uzeti i vrijeme kad ga misli vratiti ...ako se u međuvremenu nešto izjalovi neka ti javi ...
to su stvari koje se na sudu gledaju,a važne su i da klinac zna koliko će s njime biti ...

što se tiče čuvanja bake i dede,ja mislim da je to ok,i oni dijete vole ,na kraju krajeva i tvoja će obitelj pomagati tebi...

Mede, kak ne kužiš da je on onaj tip da je ON iznad svega, šta on ima MENI govoriti kad i dokad. Ko sam ja? kužiš... bahat je.
Pa evo pr. jučer je rekao da u petak uzima dijete i ja sam ga pitala da li ga uzima na spavanje ili preko dana, odgovor je ne znam, budem vidio, možda da a možda i ne.A možda ga uzmem i do subote a možda i do nedjelje, ne znam.

A možda su i u šumi.. :rofl: Namjerno to radi.
Ne dam se isprovocirati, rekla sam ok, javi. Ali ne mogu ništa planirati, ne mogu naručiti karte u kinu, jer sam mislila i do kina u nedjelju a u subotu u prirodu..
Moram mu pokazati da mi je svejedno, jer on iskorištava sve situacije gdje vidi da mene smetaju..

medenany
29.04.2010., 13:05
kužim ja to,draga ...
strpi se do suda ...
ja ti samo kažem da mu otvoreno kažeš da misliš da mu način nije u redu ...

misliš da je meni bilo išta bolje ...
ma ista stvar,izvađao je bijesne gliste ...
ali je i prestao ...
samo što je prije toga posrao sam sebe ...
sutkinja ga je oprala ko malu bebu,nije znao guknuti ...
probao je i galamiti,pa mu je rekla da će mu naplatiti 500 kn ...
svaki izgovor koji je imao,sav njegov šarm ...ma ništa mu nije pomoglo ...
dijete je dijete,a ne torba da se raznosi kak ko stigne ...

i naravno da me sutkinja pitala jel sam mu ja govorila da sve što radi nije ok ...jel sam mu kao to sve dopuštala ...
govorila mu jesam,zvala sam i centar,a oni su govorili da ima prava,ali kad ja procjenim da sve to ide predaleko i da šteti djeci da mu kažem da ,pa čak i da odbijem da uzme djecu ...

xedos
29.04.2010., 15:13
kužim ja to,draga ...
strpi se do suda ...
ja ti samo kažem da mu otvoreno kažeš da misliš da mu način nije u redu ...

misliš da je meni bilo išta bolje ...
ma ista stvar,izvađao je bijesne gliste ...
ali je i prestao ...
samo što je prije toga posrao sam sebe ...
sutkinja ga je oprala ko malu bebu,nije znao guknuti ...
probao je i galamiti,pa mu je rekla da će mu naplatiti 500 kn ...
svaki izgovor koji je imao,sav njegov šarm ...ma ništa mu nije pomoglo ...
dijete je dijete,a ne torba da se raznosi kak ko stigne ...

i naravno da me sutkinja pitala jel sam mu ja govorila da sve što radi nije ok ...jel sam mu kao to sve dopuštala ...
govorila mu jesam,zvala sam i centar,a oni su govorili da ima prava,ali kad ja procjenim da sve to ide predaleko i da šteti djeci da mu kažem da ,pa čak i da odbijem da uzme djecu ...

:lol::lol::lol: Kako sam ja galamio kad je rekla 10000kn :rofl::rofl::rofl:

medenany
29.04.2010., 17:02
:lol::lol::lol: Kako sam ja galamio kad je rekla 10000kn :rofl::rofl::rofl:

koliko se sjećam tebi su dijete htjeli smjestiti negdje ...
ja nebi samo galamila ...
ja bi :mad: ... nebi bila fina uglavnom ...

ali jbg,koliko god ja njega tad i jesam kužila,da mu nije lako i sve ostalo,on je samo htio meni pokazati svoju moć ...
i radio je to preko djece jer je još jedino tako i mogao ...
čak je rekao i da će tražiti skrbništvo ...
ma traži,imaš pravo kao i ja ... :ne zna:

medenany
29.04.2010., 17:12
napokon

go girl :cerek:

nego,jel može malo detaljčića s one kofi ako nije tu mač :cerek:
mislim,ne zanima me kava nego ... :mig:

xedos
29.04.2010., 17:46
koliko se sjećam tebi su dijete htjeli smjestiti negdje ...
ja nebi samo galamila ...
ja bi :mad: ... nebi bila fina uglavnom ...

ali jbg,koliko god ja njega tad i jesam kužila,da mu nije lako i sve ostalo,on je samo htio meni pokazati svoju moć ...
i radio je to preko djece jer je još jedino tako i mogao ...
čak je rekao i da će tražiti skrbništvo ...
ma traži,imaš pravo kao i ja ... :ne zna:

Lako je reagirati kad možeš, kad ti o tome ne ovisi sudbina djeteta.
Grizao sam ja jezik i pokušavao svašta ali svejedno pucaš.
Izvana izgledaš mirno, staloženo a u sebi , nema riječi.
Čak su mi provjeravali zračnu pušku, a da su znali kako se osjećam spremili bi me u ludnicu.
A uz sve to gledaš djete koje upire oči u tebe i očekuje zaštitu.
Kako je glup ovaj svijet.

medenany
29.04.2010., 17:53
Lako je reagirati kad možeš, kad ti o tome ne ovisi sudbina djeteta.
Grizao sam ja jezik i pokušavao svašta ali svejedno pucaš.
Izvana izgledaš mirno, staloženo a u sebi , nema riječi.
Čak su mi provjeravali zračnu pušku, a da su znali kako se osjećam spremili bi me u ludnicu.
A uz sve to gledaš djete koje upire oči u tebe i očekuje zaštitu.
Kako je glup ovaj svijet.

da ,jasno mi je to ...
moraš pokazati da si stabilna,odgovorna osoba ...
zato oni tako na tim sudovima i odfikare muškarce,jer se uglavnom ne mogu kontrolirati ...

ima tu kod nas slučaj gdje su majci alkoholičarki dodijelili 4 djece ...
nakon nekog vremena ona se odvukla s nekim likom i ostavila djecu ...
tata se namučio da dokaže da je spreman brinuti o klincima ...
na kraju je dobio skrbništvo ...
znam da ljudi baš i nemaju lijepa iskustva s czzs,ali ja moram reći da su naše socijane radnice ok ...

xedos
29.04.2010., 18:00
da ,jasno mi je to ...
moraš pokazati da si stabilna,odgovorna osoba ...
zato oni tako na tim sudovima i odfikare muškarce,jer se uglavnom ne mogu kontrolirati ...

ima tu kod nas slučaj gdje su majci alkoholičarki dodijelili 4 djece ...
nakon nekog vremena ona se odvukla s nekim likom i ostavila djecu ...
tata se namučio da dokaže da je spreman brinuti o klincima ...
na kraju je dobio skrbništvo ...
znam da ljudi baš i nemaju lijepa iskustva s czzs,ali ja moram reći da su naše socijane radnice ok ...

Ne mislim ja da one rade nešto namjerno, već ne znaju što rade.
Da su u tom tvom slučaju te radnice dobile otkaz jer su se igrale sa 4 sudbine, onda bi malo i razmišljale.
Međutim, nikome ništa, osim djeci

robotina
29.04.2010., 18:03
go girl :cerek:

nego,jel može malo detaljčića s one kofi ako nije tu mač :cerek:
mislim,ne zanima me kava nego ... :mig:

pa, ugodno provedenih sat vremena:)

Sorrow69
29.04.2010., 18:04
Citam ove vase price o soc.radnicima,sudovima,ex...i jezim se.
Kao da nije dovoljno tesko sta se porodica raspada,da djeca sve to moraju prezivjeti..da roditelji koji se rastaju moraju sve to pregrmiti...tko god bio kriv..
jos se i drz.sluzbe nadju dodavati sol na ranu i podebljavati taj pakao.Ja to ne razumijem.Uzas je blaga rijec.
Ja se jedino mogu diviti svima vama na hrabrosti i upornosti da sve to poslozite kako tako...

medenany
29.04.2010., 18:10
Ne mislim ja da one rade nešto namjerno, već ne znaju što rade.
Da su u tom tvom slučaju te radnice dobile otkaz jer su se igrale sa 4 sudbine, onda bi malo i razmišljale.
Međutim, nikome ništa, osim djeci

a gle,koliko ja znam za vrijeme te rastave je i sam otac pristao da mama dobije skrbništvo,on je bio fizički radnik,nikad doma ...
kad je ona otišla ,on je uzeo djecu ...nisi nikad bili u domu ...
čak jedno dijete i nije njegovo ,već iz prvog braka te žene ...
mislim da ni njima nije baš lako,treba vidjeti koliko je neko spreman brinuti o djeci ...
ali kod nas i općina puno subfinancira takve obitelji ...
i crkva pomaže ...
nije lako kad si sirotinja ...
gledalo se da se djeca ne odvajaju ,ali se gledalo i dugoročno ,hoće li i otac nakon nekog vremena jednostavno dići ruke od tolike obaveze ...

zapravo nije lako odlučiti ...
na kraju je sve kod njih ispalo dobro,nemaju puno,ali su zajedno ...
mama i ne pita za njih :(

medenany
29.04.2010., 18:10
pa, ugodno provedenih sat vremena:)

a jesi detaljna :cerek:

xedos
29.04.2010., 18:18
a gle,koliko ja znam za vrijeme te rastave je i sam otac pristao da mama dobije skrbništvo,on je bio fizički radnik,nikad doma ...
kad je ona otišla ,on je uzeo djecu ...nisi nikad bili u domu ...
čak jedno dijete i nije njegovo ,već iz prvog braka te žene ...
mislim da ni njima nije baš lako,treba vidjeti koliko je neko spreman brinuti o djeci ...
ali kod nas i općina puno subfinancira takve obitelji ...
i crkva pomaže ...
nije lako kad si sirotinja ...
gledalo se da se djeca ne odvajaju ,ali se gledalo i dugoročno ,hoće li i otac nakon nekog vremena jednostavno dići ruke od tolike obaveze ...

zapravo nije lako odlučiti ...
na kraju je sve kod njih ispalo dobro,nemaju puno,ali su zajedno ...
mama i ne pita za njih :(

Nije u takvim situacijama nikome lako.

Zašto nije lako, zašto su školovane, plaćene, trebale bi znati svoj posao.
Ni zidara nitko neće platiti ako ne zna svoj posao.
Ispada da su one na socijali a ne ta djeca.

medenany
29.04.2010., 18:20
Nije u takvim situacijama nikome lako.

Zašto nije lako, zašto su školovane, plaćene, trebale bi znati svoj posao.
Ni zidara nitko neće platiti ako ne zna svoj posao.
Ispada da su one na socijali a ne ta djeca.

a gle x,niti se mogu niti se ne mogu složiti s tobom ...
u svakom žitu ima kukolja ...:(
ali ima i zlatnih zrna :)

xedos
29.04.2010., 18:27
a gle x,niti se mogu niti se ne mogu složiti s tobom ...
u svakom žitu ima kukolja ...:(
ali ima i zlatnih zrna :)

Ma naravno, nedaj bože da je sve kao u našim pisanjima :horor:

Ima i puno ljepih stvari u životu :D

orah99
29.04.2010., 18:53
Sve ljepsi dani dolaze...
Bez jesenije i krmka..
Nekako to nije..
Bar rijec, dvije..
I...dodjite vec jednom..

xedos
29.04.2010., 20:06
Sve ljepsi dani dolaze...
Bez jesenije i krmka..
Nekako to nije..
Bar rijec, dvije..
I...dodjite vec jednom..

Još par dana ima Jesenija, ali tu je sa duhom :top:

A Krmak :ne zna:

enna-zg
29.04.2010., 20:48
Bok ljudi.. :mig:
guštamo valjda svi u ovim divnim danima..konačno..
Ja vam više ne znam šta bi vam napisala.
Gospon manipulator se pomalo već gubi. On više ni sam ne zna šta radi.
Danas je dijete sa mnom, i nakon vrtića smo otišli malo u prirodu.
On je zvao,pričao s djetetom i rekao meni da ga uzima sutra iz vrtića, rekla sam ok.
I to je to.
Nakon pola sata je onda krenulo, pa šta te ne zanima dokad bude kod mene, gdje ste vi uopće, šta radite..... e na to sam fino rekla da mu ne moram polagati račune /s tim da mu je dijete već reklo gdje smo i šta radimo) i ako ga zanima nešto vezano za dijete ok ako ne bok.
Da skratim imala sam 22 propuštena poziva u roku sat vremena, onda sam isključila mob.
Znači opet ne valjam. ja tog čovjeka ne razumijem...i ne poznam više..:ne zna:

medenany
29.04.2010., 21:39
Da skratim imala sam 22 propuštena poziva u roku sat vremena, onda sam isključila mob.
Znači opet ne valjam. ja tog čovjeka ne razumijem...i ne poznam više..:ne zna:

sad bi ja neš zucnula,ali ću :no:

muškarci :rolleyes:

xedos
29.04.2010., 22:43

Eh, žene, žene :D

enna-zg
29.04.2010., 22:53

sve mi je jasno..i u potpunosti se slažem s tobom.. :lol:

uglavnom, što manje pričam to bolje.. komunikaciju sam svela na minimum minimuma i opet ne valja.. :rofl:
ne znam kog vrapca se opće razgovara sa mnom a čeka nas sud za Boga miloga.. :rolleyes:
a kaj bude tek poslije toga..
pa ja bi svoj život mogla komotno pretvoriti u sapunicu.. :cerek:

mama jeja
29.04.2010., 23:03

Meni ne fali :cerek:

Samo da vas pozdravim i prenesem pozdrave od jesenčice :) (http://www.youtube.com/watch?v=Amo2iWMXLnc)

robotina
29.04.2010., 23:11

Samo da vas pozdravim i prenesem pozdrave od jesenčice :) (http://www.youtube.com/watch?v=Amo2iWMXLnc)

hej draga, kako jole?:cerek:

robotina
29.04.2010., 23:12

žene s Venere muškarci pali s Marsa
i to je cijela istina....

xedos
29.04.2010., 23:12

Obzirom na cerek, sve je u redu :)

A evo i za Jesenčicu :D

http://www.youtube.com/watch?v=37YgIgLX6Pg

Perussola
29.04.2010., 23:15
Krmku, Jesencici...

i ostalima....

http://www.youtube.com/watch?v=iSvYaqpSzkU&feature=related

xedos
29.04.2010., 23:24

http://www.youtube.com/watch?v=wOr43EJltmE&feature=related

robotina
29.04.2010., 23:34

http://www.youtube.com/watch?v=wOr43EJltmE&feature=related

kaj te muči, xiću?

ajd mi šapni na uvce:mig:

ko te rastužio???:ne zna:

xedos
29.04.2010., 23:40
kaj te muči, xiću?

ajd mi šapni na uvce:mig:

ko te rastužio???:ne zna:

Jeja, ne da nam Joleta :cerek:

A to meni onako dođe :ne zna:

robotina
29.04.2010., 23:41
:cerek::cerek::cerek:
http://www.youtube.com/watch?v=SiDbPMC3QPE

Perussola
29.04.2010., 23:54
Jeja, ne da nam Joleta :cerek:

A to meni onako dođe :ne zna:

Imamo svi mi nekog svog Joleta...:cerek:

Nabavi i ti sebi ako nemas :rolleyes:

xedos
30.04.2010., 00:02

:D

Sorrow69
30.04.2010., 08:46
evo je topla,mirisljava :kava:
suncano,toplo vrijeme
svima :cerek: i ugodan dan:)

enna-zg
30.04.2010., 08:55
Jutro!!! :mig:

Kako se lijepo probuditi a sunce već granulo. Sve je odmah lakše i ljepše.
Moje dijete ide danas k tati nakon vrtića (naravno ne zna se do kada, to je valjda tajna) ja sam već isplanirala neke kave i mogući izlazak. A inače sam ziheraš i volim sve crno na bijelo, tako da sam sve dogovorila na pola. :D
Ali ne zovem i ne pitam. Nema šanse.

bossnasha
30.04.2010., 10:14

Ha, jeste mustre!

Svi bi Joleta, a nitko se ne otima za Rodju...

Evo, ja primam Rodju na sebe, ja sam svakako navikla na kojekakve rodje koji su idealni, prosto bogom dani, za kvalitetno gubljenje vremena...A i kad nista drugo nemam, vremena imam na pretek.....

robotina
30.04.2010., 10:17
Ha, jeste mustre!

Svi bi Joleta, a nitko se ne otima za Rodju...

Evo, ja primam Rodju na sebe, ja sam svakako navikla na kojekakve rodje koji su idealni, prosto bogom dani, za kvalitetno gubljenje vremena...A i kad nista drugo nemam, vremena imam na pretek.....

viš. viš, pametne si ti:cerek:
jednim udarcem dvije muve!
riješila bi jeju rodje
a usput bi se zabavila:D

enna-zg
30.04.2010., 10:23
Ja bi htjela onaj osjećaj zaljubljenosti, one leptiriće..sve ono..
ja bi tooooooo... :mama::mama::mama:

Lord Byron
30.04.2010., 11:05
Ja bi htjela onaj osjećaj zaljubljenosti, one leptiriće..sve ono..
ja bi tooooooo... :mama::mama::mama:

Što konkretnog poduzimaš da bi se možda jednom negdje nekako dogodili leptirići?

robotina
30.04.2010., 11:15
Što konkretnog poduzimaš da bi se možda jednom negdje nekako dogodili leptirići?

Lorde, ak je pametna poslušat će te i poduzeti nešto.
Kao ja:)

xleona
30.04.2010., 11:21

:top:

Lord Byron
30.04.2010., 11:23

Čekaj, čekaj, gdje je nestala ona razočarana i umorna s puno djece koju, kao, nitko neće i koja, kao, ne zna kako kuda i sve tako nešto ružno? Izgleda da joj je ukrala nick i password jedna adrenalinski ful nabrijana. :D :top:

Neću pivo, zahvaljujem; neću ni priznati "što već trošim" :cerek: - ali, ima nešto što bih želio, i to dvije stvari: prvo, da ne potoneš i ne kloneš ako prve kave ne donesu leptiriće i svaštanešto. Drugo, da onda kad (uočiti znakoviti "kad", a ne "ako" :D) neka kava donese leptiriće i svaštanešto, uredno ovdje prijaviš ta i takva zbivanja. :zubo:

enna-zg
30.04.2010., 11:26

Baš ništa, ne da neću nego naše društvo je podijeljeno,niti se ne želim njima nametati,prijateljice poudane.

Evo ovaj cijeli vikend sam solo. Dijete ide do nedjelje kod tate a ja ne znam kud bi sa sobom jer sam imala planove s malim.:(
A o malom samopouzdanju u maloj sredini gdje svatko svakoga zna da ne pričam.

Lord, sad ja mijenjam Robotinu. :lol:
Stvarno, neko spominjanje kave sam vidla ali ovo je preokret.. hvala dragom Bogu.

Lord Byron
30.04.2010., 12:05
Evo ovaj cijeli vikend sam solo. Dijete ide do nedjelje kod tate a ja ne znam kud bi sa sobom jer sam imala planove s malim.:(

Pokušaj ne upasti u zamku da ti dijete, koje definitivno jest glavni dio tvog života, ne postane i jedini sadržaj tog života.

Ne zna se za koga je to lošije, za tebe ili za dijete.

enna-zg
30.04.2010., 12:16
Pokušaj ne upasti u zamku da ti dijete, koje definitivno jest glavni dio tvog života, ne postane i jedini sadržaj tog života.

Znam to.. ok, bila je zima bili smo uglavnom u kući, tata ga nije uzimao i tu smo se mi "navukli" tj. ja sam se navukla..
a doći će sve na svoje, možda ima tamo negdje netko za mene..

robotina
30.04.2010., 15:00
Čekaj, čekaj, gdje je nestala ona razočarana i umorna s puno djece koju, kao, nitko neće i koja, kao, ne zna kako kuda i sve tako nešto ružno? Izgleda da joj je ukrala nick i password jedna adrenalinski ful nabrijana. :D :top:

Neću pivo, zahvaljujem; neću ni priznati "što već trošim" :cerek: - ali, ima nešto što bih želio, i to dvije stvari: prvo, da ne potoneš i ne kloneš ako prve kave ne donesu leptiriće i svaštanešto. Drugo, da onda kad (uočiti znakoviti "kad", a ne "ako" :D) neka kava donese leptiriće i svaštanešto, uredno ovdje prijaviš ta i takva zbivanja. :zubo:

pa, Lorde, bila sam u prilici spoznati nešto što je vratilo optimizam u mene.
uvijek kad bih bila primorana ići do exa u poslovni prostor, i kad bih vidjela nju, glavom bi mi prostrujala pomisao: ja bih trebala bit na njenom mjestu.
i tako je bivalo do nedavno, kad sam je vidjela kako čisti i pere izloge.....

tad mi je glavom prostrujalo: hvala Bogu da nisam na njenom mjestu.
i tu se dogodio preokret.

a što se tiče izvještaja, bit ćete u toku!:D

enna-zg
30.04.2010., 15:19
Robi, od tolikog posta nisi ništa NOVO rekla.. neka, neka..
iznenadila nas budeš...:mig:
evo ja te mijenjam, sad sam ja u toj tranziciji nekoj.. :D

Imam neki strah bojim se to priznati i sebi, ali ne znam s koliko godina pred sudom npr. se dijete može izjasniti s kim bi živjelo. Bojim se da ga suprug ne "preokrene", jer igra neku igru i to podlu.

bossnasha
30.04.2010., 16:32

Ovo je veoma vazno, to bi sve majke trebale apsolvirati...:top:

Sebicno je i nezahvalno okupirati dijete frustrirajucom ljubavlju...koja se u pravilu ne vraca na nacin na koji je data....:(

robotina
30.04.2010., 23:18
pa ovdje vlada neko mrtvilo.

kaj je svima tako lijepo
a sebični su podijeliti tu
ljepotu s nama
pa se ne javljaju:)

Rosaly45
30.04.2010., 23:29
pa ovdje vlada neko mrtvilo.

kaj je svima tako lijepo
ljepotu s nama
pa se ne javljaju:)

Upravo malo prije sjela :)

A ostale cure vjerojatno pripremaju meso za sutra za roštij :)

Dečki pijuckaju negdje pivicu :)

enna-zg
30.04.2010., 23:36
evo i mene.. bila sam kao vani..bzv.. :lol:
moram promijeniti sredinu.. :D
u biti nisam ni gledala ljude, zabrbljala sam se s frendicama i to je to...

ajd bar sam umorna pa ću zaspati brzo..:mig:

robotina
30.04.2010., 23:46
ja odspavala poslije ručka sa bebačem
popodne proveli u šetnji s kumom i njenim klincem
a sad mi se još više zijeva.

i da, sutra izlazim van, navečer:cerek:

enna-zg
30.04.2010., 23:58
joj robi super..blago tebi... ma super, super,super.. :top:

cure idem u krpe...:mig:

maja1000
01.05.2010., 00:05
kaj je svima tako lijepo

Ajd da ne budem sebična :D
Prvo me zaustavio policajac jer sam preko pune linije skrenula lijevo-500kn.
Onda neka limuzina ispred mene na zadnjem staklu, na displeju blinkala "follow me"-1000kn.
Sama doma-neprocjenjivo :cerek:

robotina
01.05.2010., 00:11
joj robi super..blago tebi... ma super, super,super.. :top:

cure idem u krpe...:mig:

sa kumom, al bar ću malo vidjet grada noću:D

robotina
01.05.2010., 00:11
Ajd da ne budem sebična :D
Prvo me zaustavio policajac jer sam preko pune linije skrenula lijevo-500kn.
Onda neka limuzina ispred mene na zadnjem staklu, na displeju blinkala "follow me"-1000kn.
Sama doma-neprocjenjivo :cerek:

ajooooj!!!
et ti sreće:eek:

maja1000
01.05.2010., 00:15
ajooooj!!!
et ti sreće:eek:

Aha :rofl:
Oćeš još? :D

robotina
01.05.2010., 00:16
Aha :rofl:
Oćeš još? :D

daaaaj:D

maja1000
01.05.2010., 00:19
daaaaj:D

Zlobnice :rofl:
Pa, ovako-ni jednu kaznu nisam morala platiti :lol:
Ujutro mi stiže muž :p

robotina
01.05.2010., 00:24
Zlobnice :rofl:
Pa, ovako-ni jednu kaznu nisam morala platiti :lol:
Ujutro mi stiže muž :p
:D:D
heh, da mene tako zaustave
ja bih prespavala u policiji
nebi im platila za ništa na svijetu

al ja sam savjestan vozač
poštujem znakove, ograničenja....

maja1000
01.05.2010., 00:26
:
heh, da mene tako zaustave
ja bih prespavala u policiji

Svako zlo za neko dobro? :D

robotina
01.05.2010., 00:34
Svako zlo za neko dobro? :D
:D:D:D
oooo, imala sam i ja svojih svjetlih trenutaka...
kad sam pri brzini od 20 na sat imala sudar
kad sam prošla kroz crveno
kad mi je auto crko na semaforu a gužva bila....

maja1000
01.05.2010., 00:39
:D:D:D
oooo, imala sam i ja svojih svjetlih trenutaka...

:lol:
imam i ja

Kad sam tek položila vozački, iza nekog ugla, dočeka me policija
-prošli ste kroz crveno
-a gdje je semafor?
-na raskrižju gdje ste skrenuli desno
-molim? pa tamo uopće nema semafora

i onda se u trenu sjetim da ima semafor :bonk: :facepalm:

robotina
01.05.2010., 00:41
bilo bi vrijeme poć u krpice:)
odmorit se, pa sutra uživat malo u prirodi
laku noć

maja1000
01.05.2010., 00:44
laku noć

laku noć :)
svima :zzz:

medenany
01.05.2010., 08:09
jutro ... :kava:
ima koga ?

Asia_
01.05.2010., 08:25
Jutro:kava:
Evo mene:)
Slavim praznik rada na poslu:cerek:

medenany
01.05.2010., 08:31
a bitno da slaviš :cerek:

Asia_
01.05.2010., 08:58
a bitno da slaviš :cerek:

A da,da,slavim punom parom:cerek:
Ma izdržati ću nekako pa uživanje popodne.

Ja sretna jer je stigao maj,to je moj mjesec i baš ga volim:cerek:
Ja sam dijete proljeća:rofl:

medenany
01.05.2010., 09:04
i ja isto :cerek:

što ima kod tebe ?

medenany
01.05.2010., 09:08
samo za mene :cerek:

http://www.youtube.com/watch?v=sELOjP-yLyM&feature=PlayList&p=F2A4463FA6480E4C&playnext_from=PL&playnext=1&index=8

Asia_
01.05.2010., 09:58
i ja isto :cerek:

što ima kod tebe ?

A i ti si:cerek:
Pa mislim da nas ima onda na topicu dosta:)

Hm,nije valjda opet neka statistika topica u pitanju:misli:
Među prevarenima prevladavaju djeca proljeća:rofl:

Ajde javite se sa konkretnim podacima da to potvrdimo ili odbacimo:cerek:

Asia_
01.05.2010., 10:06
Kod mene inače sve nekako:ne zna:
Neka srednja žalost valjda:rofl:

danijel1711
01.05.2010., 10:48
Pozdrav svima:kava::)
Nisam se stigao javiti jer sam bio na putu.
Amsterdam preseliti ću se tamo kao Štulić i voziti taxi.:mig:

bossnasha
01.05.2010., 10:53
Svim radnim ljudima zelim sretan 1. Maj

(A neradnicima da se prihvate posla, cisto da bismo i njima mogli jednom cestitati :cerek:)

enna-zg
01.05.2010., 12:55
Bok... :)
htjela bi mišljenje i savjet nekoga tko je tražio privremenu mjeru za skrbništvo?
Da li taj zahtjev mora biti pokrenut isključivo od odvjetnika?
Naime, ja više ni ne znam gdje moje dijete boravi, otac ga je uzeo k svojim roditeljima da bi dijete prespavalo kod tatine prijateljice koja je radila do pola noći. Gdje je dijete u međuvremenu bilo, jer moj suprug nije dobrodošao u toj kući (vlasnici su njeni roditelji) jer ona je još uvijek u braku. isuse, koje peripetije.
Da li ja mogu na czss tražiti da znam GDJE će moje dijete boraviti za vrijeme posjeta ocu i da li će ići na vrijeme spavati i da li može visiit satima u birtiji dok teta ne završi s poslom????
A šta je najgore to sve rade da mene izbace iz takta. to je najžalosnije.

Lord Byron
01.05.2010., 13:52
htjela bi mišljenje i savjet nekoga tko je tražio privremenu mjeru za skrbništvo?

Uz dužno poštovanje forumu i forumašima, sve ovo je preozbiljno a da bi se ravnala po tuđim iskustvima.

Imaš na top-temi o nasilju puno linkova. Tamo će ti ili pomoći, ili te znati uputiti gdje i kako.

enna-zg
01.05.2010., 14:21
Uz dužno poštovanje forumu i forumašima, sve ovo je preozbiljno a da bi se ravnala po tuđim iskustvima.

Imaš na top-temi o nasilju puno linkova. Tamo će ti ili pomoći, ili te znati uputiti gdje i kako.

Kakvo nasilje? Pitanje je o privremenoj mjeri za skrbništvo do rastave? :rolleyes:
Da li treba odvjetnik ili ne...
Robi je imala privremenu mjeru ako se ne varam.
Ovo je chat tema, pa valjda mogu pitati za Boga miloga.

Lord Byron
01.05.2010., 16:16
Kakvo nasilje? Pitanje je o privremenoj mjeri za skrbništvo do rastave? :rolleyes:

Tema se zove "nasilje u vezi/braku", postavljeni su linkovi koji ti mogu dati mjerodavan odgovor i na tvoja pitanja. Iako, nažalost, i tvoj slučaj temeljito potpada pod nasilje u obitelji.[/QUOTE]

Ovo je chat tema, pa valjda mogu pitati za Boga miloga.

Nema razloga za uzrujavanje, pokušaj prihvatiti dobronamjerno ono što ti pišem. :)

Naravno da možeš pitati - ali, mislim da bi bilo jako pogrešno svoje postupke ravnati po onome što dobiješ iz neslužbenih i neformalnih izvora. Koliko god su ljudi dobronamjerni u davanju savjeta na temelju svojih iskustava, veliko je pitanje u kojoj se mjeri situacije doista poklapaju, a koliko je razlika.

Bilo bi šteta ako propustiš poduzeti nešto na što imaš pravo samo zbog neinformiranosti ili nedovoljne informiranosti. Zbog toga vjerujem da su odgovarajuće udruge adresa na koju bi se trebala obratiti.

enna-zg
01.05.2010., 17:10
ok lord... :mig:
Vikend je, jadna sam jer se suprug inati preko djeteta i možda sam djelovala ljuto ali samo se osjećam bespomoćno.
Pitala sam čisto informativno (muči me to jako i vikend je, koga da zovem za blagdan i u nedjelju pa sam pitala usput) a ne da ću nečiji odgovor uzeti zdravo za gotovo.
Uglavnom pokrenuti se moram (iako ću zbog odvjetnika upasti u minus) jer njemu ovakva status quo situacija odgovara.
A što se onog nasilja tiče, to ćemo reći svatko svoje na sudu i na njima je da to riješe.

medenany
01.05.2010., 17:26
hej ena ...
ja ti o tom privremenom rješenju nemam pojma ...
prošvrljaj malo po rastavama ili odi na legalis forum,tamo čak i pravnici odgovaraju na pitanja ...
uguglaj privremena mjera,vidi što sve ima na netu ....

odi na stranice tih raznih udruga (tipa b.a.b.e. ) neznam dal imaju neka dežursta u udrugama ,ali sigurno imaju neke kontakt telefone ili adrese ...
i naravno ,odi u centar,nemoj zvati,nego odi tamo i pitaj,pitaj,pitaj ...