PDA

View Full Version : Ne mogu s psom u Sloveniju?!

T@nja
17.06.2004., 10:58
Psi iz Hrvatske od 3. srpnja ne mogu u EU (http://www.vecernji-list.hr/newsroom/news/croatia/23061/index.do)

:eek:

Noemi
17.06.2004., 11:01
ne mogu vjerovati:eek: :flop:

Indi
17.06.2004., 11:07
stvarno kretenizam. kaj nebi bila dovolja fora da se pokaze dokaz cjepiva il tak nekaj :confused:

mislim tu kod nas u CH (koja nije EU) mozes pese i ostalo sve prevazat i nis ne gledaju.

mi smo na francuskoj granici i stalno putujemo sa konjima iz CH u Fr i obrnuto i ovi cak niti konje i papire ne pregeldavaju...

anabelll
17.06.2004., 13:37
Pa očigledno da je Hrvatska nekome stala na žulj ili ti hrvati.Još malo pa ni mi nečemo moći preko grane samo tako.

Noemi
17.06.2004., 13:40
Hocemo,hocemo.Cim im damo dio Istre,izlaz na more i kada u Jadranu ne bude vise niti jedne ribe.Onda cemo im bit taman.

Pitam se da li i nasim ribama treba cip da dodju na ribarnicu u Ljubljanu.:E

anabelll
17.06.2004., 13:52
Naše ribe bez problema putuju za Italiju:p :D

Potala
18.06.2004., 00:31
Pa, te putovnice je i prije trebalo imati. Barem formalno, vjerojatno se nisu pregledavale.
Ja sam isto malo se nanervirala kad sam vidjela naslov, ali nakon što sam pročitala članak, ne čini mi se kao tako loša ideja. Naime, pozitivna posljedica će biti da će ljudi početi ugrađivati te mikročipove. A koliko znam, preko njih se i mogu pronaći odlutali psi, jel? Odnosno vlasnici pasa.
A i dodatno će natjerati vlasnike na cijepljenje (one koji to ne rade).
Loša strana je da je to debelo prekratak rok, pogotovo za našu birokraciju jer kao što se vidi iz članka, tih mikročipova kod nas još uopće nema.

Indi kaže:
mislim tu kod nas u CH (koja nije EU) mozes pese i ostalo sve prevazat i nis ne gledaju.

mi smo na francuskoj granici i stalno putujemo sa konjima iz CH u Fr i obrnuto i ovi cak niti konje i papire ne pregeldavaju...
Pa, ako naprave takav zakon, on bi trebao vrijediti za sve zemlje izvan EU. U protivnom je riječ o diskriminaciji tj pesoksenofobiji;)

traxdata
18.06.2004., 00:43
Potala kaže:
Pa, te putovnice je i prije trebalo imati. Barem formalno, vjerojatno se nisu pregledavale.
Ja sam isto malo se nanervirala kad sam vidjela naslov, ali nakon što sam pročitala članak, ne čini mi se kao tako loša ideja. Naime, pozitivna posljedica će biti da će ljudi početi ugrađivati te mikročipove. A koliko znam, preko njih se i mogu pronaći odlutali psi, jel? Odnosno vlasnici pasa.
A i dodatno će natjerati vlasnike na cijepljenje (one koji to ne rade).

da, tak nekak i ja na to gledam, nadam se da bu se uskoro poceli upotrebljavati ti mikrocipovi. mislim da je bilo pokusaja, ali to nije nis..

Roko
18.06.2004., 18:09
pa sami smo krivi kad nismo uvel cipove. a putovnice su u upotrebi odavno. tetoviran pes isti broj u putovnici i nije tesko identificirat pesa.

Noemi
18.06.2004., 18:18
Da,ali di da sada ljudi puste pse dok ne nabavimo cipove?
Trebao je biti barem neki prelazni period:rolleyes:

Frtajler
30.06.2004., 13:14
Mi smo čak u većoj opasnosti, puštamo necjepljene slovenke u Hrvatsku:eek: :D

Naya
02.07.2004., 01:09
ovako, kak ja svako malo putujem u Sloveniju s pesekom naravno :cerek: ja sam se malo detaljnije raspitala o tom

Od 3.7 kao vrijedi taj propis al za sada je odgođen do negdje kraja godine jer sve životinje u EU moraju dobiti taj čip pod kožu
Što se tiče naše situacije, naši veterinarski tim prvo mora dogovorit tko će od veterinara uopće moć raditi i ugrađivati te čipove i kak se to radi jer to se kod nas ne prakticira a to znači da će to potrajat pitaj boga koliko dugo

za svaki slučaj kod svog veterinara dajte da vam potvrdi onu rubriku na kraju knjižice cijepiva pa ak vas baš gnjave preko granice to im pokažite

:W

SuzA
03.07.2004., 13:08
Ma to je sasvim uredu. Nes ti velike stvari psu uspricati cip velicine zrna rize pod kozu. U Hrvatskoj je to samo nemar prema zivotinji(cast iznimkama). Bas me zanima na koliko toga ce se jos zaliti. Zanima me i kad cip jednog dana bude u praksi i kazne se naplacivale za lutanje pasa po ulici , kome to onda nece odgovarati.
Bunite se kad vas pas nemoze iz Hrvatske bez cipa, a nepita se nitko da ni turisti nebi sa psima mogli u Hrv. da nemaju cip???

Potala
08.07.2004., 22:55
Iz Večernjaka:

"Psi i ostali kućni ljubimci "za društvo" iz Hrvatske će u zemlje EU i nakon 3. srpnja moći bez ikakvih problema. Dogovoreni deadline među članicama Eu, nakon kojega bi kućni ljubimci iz EU iz trećih zemalja, njihovim državama mogli putovati samo s posebnim putovnicama i ugrađenim mikročipovima, uz obaveznu zaštitu protiv bjesnoće, pomaknut je za 1. listopada. Zemlje članice nisu na vrijeme uskladile svoje legislative s novim propisima EU ... Stoga će za vrijeme ljetne sezone, kako bi se izbjegli nepotrebni rizici i nervoza, u zemljama EU vrijediti dosadašnja pravila na koja su se oni koji se izlažu ili prodaju u inozemstvu, ili pak samo provode godišnje odmore - već navikli."

:)