View Full Version : Industrija nafte - INA
stranice :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Dakle, zna li netko kakva je plaća za pripravnika informatičara u INI, kakve poslove obavlja i kako uopće izgleda testiranje za posao u INI?
darijadel
27.11.2007., 17:39
Dakle, zna li netko kakva je plaća za pripravnika informatičara u INI, kakve poslove obavlja i kako uopće izgleda testiranje za posao u INI?
mislim da ti u INI place nisu visoke (bar ne za pripravnike). a na koji mail si im slao prijavu? uopce na www.ina.hr nema adrese ljudskih potencijala?
prviapril
05.12.2007., 14:10
Prije 3 god su bile cca. 3200-3500
zna li netko kako je raditi na njihovim benzinskim postajama u dalmaciji? kako ide sa smjenama, rade li žene noćnu smjenu, kolike su plaće, koliko se dana tjedno radi?
također me interesira kolike su plaće "u kancelariji" za SSS.
sve informacije dobrodošle
blue_angel_83
30.01.2009., 17:49
jel zna netko kakva je sad situacija u INA-i?
jel zna netko kakva je sad situacija u INA-i?
zavisi kako gdje.. šta ima kakav natječaj?
blue_angel_83
31.01.2009., 11:26
zavisi kako gdje.. šta ima kakav natječaj?
ma nema natjecaja
samo pitam, onako informativno...
blue_angel_83
17.02.2009., 11:16
zna li netko kako je na testiranju u INA-i?
i ona potvrda o nekaznjavanju, kada se to uopce predaje?
blue_angel_83
21.02.2009., 15:04
da li mi moze netko, molim vas, reci kakva je situacija sto se posla tice u INA-i?
kolika je placa, mogucnost za upis postdiplomskog, radna atmosfera, godisnji?
pliz
zanima me kakvi su uvjeti rada za dipl.ing. kemije u INI i placa, čujem da se radno vrijeme poštuje, al ne mogu naci druge informacije na netu
INA u rujnu planira zaposliti mlade stručnjake u sklopu svog programa Growww. (Kako je rep.hr IT portal ističe se da traže stručnjake iz elektrotehnike i računarstva, ali se traže i u drugim područjima)
http://rep.hr/vijesti/zaposljavanje/ina-trazi-mlade-strucnjake/1555/
Puno hvala na informaciji.
Da, IT-sektor se općenito počeo buditi. Pomalo, ali počeo je.
Astor14
20.04.2010., 20:10
Ima tko iskustva sa IT poslovima u INI? Kakva je situacija?
Da, IT-sektor se općenito počeo buditi. Pomalo, ali počeo je.Upitno je koliko se počeo buditi.
Nedavno je bila pressica u Algebri na kojoj se vidjelo da će ove godine biti manje zapošljavanja nego u 2009., a i neki od prisutnih bili su prilično pesimistični (npr. Ante Mandić, direktor tvrtke IN2).
Ček, ček, tko tu koga? Neki dan smo se sprdali s tim Algebrinim konferencijama gdje su svi najavili da će zapošljavati :lol:
Upitno je koliko se počeo buditi.
Nedavno je bila pressica u Algebri na kojoj se vidjelo da će ove godine biti manje zapošljavanja nego u 2009., a i neki od prisutnih bili su prilično pesimistični (npr. Ante Mandić, direktor tvrtke IN2).
Dakle, eto prilike da ukinete taj neki vaš sajt! :)
edit: ispričavam se. vidim da imate i ekonomske poslove. :o:D:D
Znači radi se samo o IT tehnologiji. Hoće li biti što od elektrotehnike, automatike? I mene je pomalo začudilo da INA u ovakvim vremenima zapošljava nove ljude.
thoughtless
21.04.2010., 12:38
Znači radi se samo o IT tehnologiji. Hoće li biti što od elektrotehnike, automatike? I mene je pomalo začudilo da INA u ovakvim vremenima zapošljava nove ljude.
Evo što INA kaže (http://www.ina.hr/default.aspx?id=2318):
"...Tako za ovu godinu INA planira provesti Growww program selektirajući diplomante iz slijedećih područja:
* geologije i naftnog rudarstva;
* strojarstva;
* elektrotehnike i računarstva;
* kemijskog inženjerstva i tehnologije;
* ekonomije;
* građevine."
@thoughtless
Pa i pisalo je u prvoj poruci kako Kako "se traže i u drugim područjima".a ne samo u IT-u.
@Hrc: Na što se odnosi primjedba? Pa napisao sam da broj zapošljavanja ne raste.
@Brogan: Startali smo s dvije kategorije, ali smo se zapravo u međuvremenu i člancima i poslovima orijentirali na IT a ne na ekonomiju. Inače volimo kad se ljudi poistovjete sa siteom kao u ovom slučaju :p
thoughtless
27.04.2010., 21:42
Bok svima, dali je neko bio na psihološkom testiranju u INA-i? (pogledao sam zadnje postove ali nisam našao ništa).
Ima ko iskustva, savjete, kako se pripremiti i slično...
Prijavio sam se na Growww program i danas su me pozvali na testiranje...
Hvala!
Bok svima, dali je neko bio na psihološkom testiranju u INA-i? (pogledao sam zadnje postove ali nisam našao ništa).
Ima ko iskustva, savjete, kako se pripremiti i slično...
Prijavio sam se na Growww program i danas su me pozvali na testiranje...
Hvala!
i mene zanima za INU?
zna li itko išta?
meni je testiranje u pon
thoughtless - šta si ti po struci?
kikich44
29.04.2010., 10:30
I mene zanima INA!! Ja sam u srijedu na testiranju. Rekla je zena da se radi o testu kognitivnih sposobnosti i o testu osobnosti.. pa ako netko ima konkretnije informacije, bili bi zahvalni :)
scotty22
29.04.2010., 11:00
Mene isto na INU zvali da dogovorimo test psihičkog stanja:rolleyes:
VŠS računarstvo sam.
zna li iko išta više o tom growww programu?
zašto uopće se to zove "growww program"? :ne zna:
thoughtless
29.04.2010., 13:02
i mene zanima za INU?
zna li itko išta?
meni je testiranje u pon
thoughtless - šta si ti po struci?
ja sam bacc. informatike (prvostupnik informatike):) a ti?
i ja imam testiranje za ponedjeljak, izgleda da će nas biti dosta tamo:)
ima ko neki dobar online test, htio bi se malo pripremiti
Evo ja danas dobio poziv da dođem u ZG na testiranje ako sam zainteresiran. Malo sam tražio po netu o tom programu i našao da taj program kreće svake godine i odabire se jedna grupa koja će stjecati praksu godinu dana u MOL-u. Nakon te godine tko se pokaže dobar dobiva posao. Ima li tko više iskustva o ovom? Na kakvim poslovima se radi, gdje se radi i kolika je vjerojatnost za dobiti posao u ovim kriznim vremenima kad ni INA ne stoji baš najbolje.
ja sam bacc. informatike (prvostupnik informatike):) a ti?
i ja imam testiranje za ponedjeljak, izgleda da će nas biti dosta tamo:)
ima ko neki dobar online test, htio bi se malo pripremiti
ja sam VSS ekonomija - financije
ja sam u pon u 3h
u kojem javnom glasilu je bio objavljen natječaj za inu?
http://www.ina.hr/default.aspx?id=2318
evo tu ima prijava....nije bilo u javnom glasilu (koliko ja znam)
http://www.ina.hr/default.aspx?id=2318
evo tu ima prijava....nije bilo u javnom glasilu (koliko ja znam)
to sam vidio. hvala.
scotty22
29.04.2010., 19:56
Ma nije gotovo ako se na INU odnosi...ja čak sad nisam u Zagrebu pa su mi rekli da im se javim kad se vratim da su kroz 5. i 6. mjesec testiranja...
Do 15 svibnja su prijave...pa sada koga zovnu!
Mene su isto zvali za Growww u pon u 15h mi je testiranje. Dipl.ing. elektrotehnike sam. Zna li netko više o tom programu, koja radna mjesta namjeravaju popuniti tim programom. Je li to samo za INU ili sa sve članice MOL-a. Nisam iz ZG, pa se moram raspitati isplatili se uopće dolaziti na testiranja.
Limuncin
30.04.2010., 11:07
Je li to samo za INU ili sa sve članice MOL-a. Nisam iz ZG, pa se moram raspitati isplatili se uopće dolaziti na testiranja.
e ovo mene isto zanima jer nisam iz zg-a, inače na testiranje sam pozvana isto u pon.
poslala sam im mail al mi još nisu odgovorili...
Limuncin
01.05.2010., 16:38
Ide li tko iz Rijeke u ponedjeljak na testiranje u INU (growww program)?
kikich44
04.05.2010., 13:17
Kako je bilo na testiranju jucer u INI? Ako ste voljni podijeliti svoja iskustva :) Meni je testiranje sutra u 10h. Hvala! Pozz
Je li bio netko u INI na testiranju za growww program?
Vidim da je bilo ljudi na testiranju u Ini za Growww program, pa me samo zanima da li su na razgovoru stručna pitanja ili ona klasična (zašto si se prijavio i sl.)? Ne očekujem da kažete šta su vas pitali nego samo koja vrsta pitanja :)
Limuncin
10.05.2010., 11:19
Vidim da je bilo ljudi na testiranju u Ini za Growww program, pa me samo zanima da li su na razgovoru stručna pitanja ili ona klasična (zašto si se prijavio i sl.)? Ne očekujem da kažete šta su vas pitali nego samo koja vrsta pitanja :)
pa šta su tebe već zvali na razgovor??
scotty22
10.05.2010., 13:49
I mene zanima kako je i jeli tko već pozvan na razgovor u INI, što traže itd???
thoughtless
10.05.2010., 14:26
I mene zanima kako je i jeli tko već pozvan na razgovor u INI, što traže itd???
Koliko ja znam za sada su samo psihološka testiranja, rekli su da se trebamo strpiti i da će daljnji razgovoru (za one koji prođu dalje) biti u 6 mjesecu, jer su cijeli 5 mjesec psihološka testiranja. Još je rekla da planiranju dosta ljudi zapošljavati.
Što se tiče testiranja, nikakva mudrost - neću ići u detalje jer stvarno nema smisla jer je obični psihološki test, ništa teško.
Zna li netko koliko traje psihološko testiranje za Inu? I održava li se nakon toga nekakav razgovor s psihologom?
ako je netko bio na testiranju za inin growww molim da napise otprilike kaj je bilo!! TNX
Bio sam ja jucer. Bilo nas je oko 15-ak (samo vise). Psihologinja (ona zena koja je zvala) nas je uvela u jednu veliku dvoranu, gdje su bili poslagani testovi.
Testovi su za psiholosko testiranje, nesto kao testovi inteligencije. Sastoji se od tri dijela:
1) verbalno rasuđivanje - imas recenicu u kojoj nedostaju dvije rijeci, pa od ponuđenih odgovora treba naci koje dvije rijeci odgovaraju (moze biti suprotnost tipa hladno-toplo, ili neka druga vrsta, ovisno o recenici)
40 pitanja, 20 min za rjesavanje
2) numericko - razne matematicke operacije, naci rjesenje
40 pitanja, 30 min za rjesavanje
3) apstrakno rasuđivanje - imas npr razne trokute, pa vidjeti koji lik je slijedeci u nizu. Pitanja na tu shemu.
Nakon tog glavnog testa, dobijes kao neki test osobnosti. Imas oko 92 pitanja (pitanja tipa npr: "Volim uciti nove stvari") na koja zaokruzis da li je to istina za tebe ili nije.
Sveukupno testiranje traje 2 sata. Nista strasno, meni je bilo zabavno :)
Bio sam ja jucer. Bilo nas je oko 15-ak (samo vise). Psihologinja (ona zena koja je zvala) nas je uvela u jednu veliku dvoranu, gdje su bili poslagani testovi.
Testovi su za psiholosko testiranje, nesto kao testovi inteligencije. Sastoji se od tri dijela:
1) verbalno rasuđivanje - imas recenicu u kojoj nedostaju dvije rijeci, pa od ponuđenih odgovora treba naci koje dvije rijeci odgovaraju (moze biti suprotnost tipa hladno-toplo, ili neka druga vrsta, ovisno o recenici)
3) apstrakno rasuđivanje - imas npr razne trokute, pa vidjeti koji lik je slijedeci u nizu. Pitanja na tu shemu.
Nakon tog glavnog testa, dobijes kao neki test osobnosti. Imas oko 92 pitanja (pitanja tipa npr: "Volim uciti nove stvari") na koja zaokruzis da li je to istina za tebe ili nije.
e puno hvala!! reci ta matematika :D nije nekaj komplicirano?
Je li bilo govora za kakve poslove su testiranja? Što možemo očekivati ako se prođu svi krugovi.
e puno hvala!! reci ta matematika :D nije nekaj komplicirano?
Po meni, neka pitanja su bila jednostavna, dok su druga bila nesto teza, treba malo razmisliti i posluziti se papirom za rjesiti. U biti trebas poznavati srednjoskolsku matematiku (koliko je korijen od nekog broja, kvadratne jednadzbe i slicno).
Imas npr par pitanja gdje treba podijeliti ili oduzeti dva broja, npr.
25P2
-1P36
____
1532
I onda ti ponude cetiri odgovora s brojevima, pa trebas vidjeti koji broj dolazi umjesto slova "P" (ovo u primjeru sam bezveze pisao brojeve, nemoj to rjesavati).
Bez brige, nema integrala, derivacija i ostalih tezih stvari.
Je li bilo govora za kakve poslove su testiranja? Što možemo očekivati ako se prođu svi krugovi.
Nije nista rekla oko tog. Vec je rekla samo da se s poslom pocinje na jesen, a kako imaju puno prijava, sve ce obrađivati preko ljeta. Tako da ce tek za jedan, dva ili vise mjeseca poceti zvati ljudi za dalje koji su zadovoljili.
Bez brige, nema integrala, derivacija i ostalih tezih stvari.
Šteta, a ja se već nabrusio na trostruke integrale :)
ferluci69
17.05.2010., 20:55
Da, ja idem na testiranje sad u petak.. Mislim da ta matematika i ne bi trebao biti takav problem, samo je stvar u tome da se treba svega prisjetiti :D
Frendica mi je počela nedavno raditi u Ini, testiranje i razni krugovi su joj trajali oko 4 mjeseca.. To je stvaaaarno dug period, ali kad bi se znalo da ću dobiti job, isplatilo bi se imati i siromašno ljeto ali sa pretpostavkom da ću počet delat 1.9. kako je i predviđeno u INI sa ovim Growww programom..
Btw. Sva komunikacija je na engleskom unutar firme, a i na razgovorima.. ;)
Da, ja idem na testiranje sad u petak.. Mislim da ta matematika i ne bi trebao biti takav problem, samo je stvar u tome da se treba svega prisjetiti :D
Frendica mi je počela nedavno raditi u Ini, testiranje i razni krugovi su joj trajali oko 4 mjeseca.. To je stvaaaarno dug period, ali kad bi se znalo da ću dobiti job, isplatilo bi se imati i siromašno ljeto ali sa pretpostavkom da ću počet delat 1.9. kako je i predviđeno u INI sa ovim Growww programom..
kak mislis sve je na engleskom??
ferluci69
18.05.2010., 13:02
kak mislis sve je na engleskom??
Pa razgovori za posao.. A i kasnije ako dobiješ job, direktori svi engleski govore jer su mađari i sl. ;)
Pa razgovori za posao.. A i kasnije ako dobiješ job, direktori svi engleski govore jer su mađari i sl. ;)
e tnx na info uopce mi nije palo na pamet da bi moglo tak bit:ne zna: moram se sad pripremit......
prilika
19.05.2010., 17:19
Ja sam bila na testiranju u Ini još 2005. godine u 5. mjesecu. To mi je bilo prvo testiranje za posao nakon završetka Visoke škole. Tada smo imali sve na hrvatskom, i testiranje i poslije razgovor. Poslije testiranja nakon par dana smo išli na razgovor kod psihologice u Nemetovu, to je tamo ona velika zgrada pored koje je i starački dom blizu Mihaljevca. Ali onda Inu još uvijek nije kupio Mol, pa je valjda zato sve bilo na hrvatskom. Oni to sada traže napredno poznavanje engleskog? Nas nisu niti pitali znamo li engleski, a testiranje je bilo samo psihološko i test inteligencije. Vi sada imate i testiranje na engleskom? Što sve uključuje?
ferluci69
19.05.2010., 19:23
Ja sam bila na testiranju u Ini još 2005. godine u 5. mjesecu. To mi je bilo prvo testiranje za posao nakon završetka Visoke škole. Tada smo imali sve na hrvatskom, i testiranje i poslije razgovor. Poslije testiranja nakon par dana smo išli na razgovor kod psihologice u Nemetovu, to je tamo ona velika zgrada pored koje je i starački dom blizu Mihaljevca. Ali onda Inu još uvijek nije kupio Mol, pa je valjda zato sve bilo na hrvatskom. Oni to sada traže napredno poznavanje engleskog? Nas nisu niti pitali znamo li engleski, a testiranje je bilo samo psihološko i test inteligencije. Vi sada imate i testiranje na engleskom? Što sve uključuje?
Hm, izgleda. Svi razgovori su na engleskom, a testovi na hrvatskom. Idem u petak na testiranje, pa ću javiti svoje dojmove. :)
Da je bar i sad tako. Pozvan sam u petak na testiranje, znam engleski ali ne toliko dobro da bi cijeli razgovor bio na engleskom. Sad ću još razmisliti hoću li ići.
Na kojim poslovima radi frendica i je li zadovoljna u INI?
Sto se tice INE i growww programa, ovo prvo testiranje je sve na HR, kako ce biti dalje, ne znam.
ferluci69
20.05.2010., 15:50
Na kojim poslovima radi frendica i je li zadovoljna u INI?
U odjelu za maloprodaju, kaže da je dobro, samo kaj je starija ekipa, tako da ju veseli što će INA sad s ovim programom dovesti mlađi obrazovani kadar. I da, testiranje jest na hrvatskom, ali kasniji razgovori sa izvršnim direktorima, zamjenicima direktora i slično su na engleskom. Ali nije to ništa strašno, da bi te moglo demotivirati, barem je to moje mišljenje ;)
da sretno sutra za inu!! a od kud matematiku spremate??
ferluci69
20.05.2010., 19:05
da sretno sutra za inu!! a od kud matematiku spremate??
Iz ničeg, pa nije valjda neka kvantna fizika :D
Ma nije ... treba vam samo poznavanje srednjoskolske matematike i zdrav razum, jer neka pitanja se mogu rjesiti u letu, brzom eliminacijom :)
Markoleo
20.05.2010., 20:53
koliko će ljudi zaposliti ina tj. koliko planiraju kroz ovaj program?
blue_angel_83
20.05.2010., 21:10
sto se ina-e tice ne prica se engleski u cijeloj firmi ;)
neznam kaj planiraju s vama koji dolazite u 9 mjesecu... sve u svemu sretno!
mozda se jednom i vidimo :D
ferluci69
20.05.2010., 21:30
Ma da, krivo sam se izrazila. Nije u cijeloj firmi, nego sam mislila na razgovore s dišama koji su stranci, što je i normalno. Ja sam čula neku čudnu brojku ljudi koje se planira ovim programom zaposliti, pa ju ne bih iznosila da ne ispadne patka :D
blue_angel_83
20.05.2010., 21:50
ozbiljno?
koje sve struke uopce dolaze?
ferluci69
20.05.2010., 22:27
Hm, ne znam, bilo je navedeno 6, 7 područja.. Čini mi se nafta, rudarstvo, ekonomija, geodezija, strojarstvo, elektotehnika i računarstvo.. Dosta fakulteta dolazi u obzir.
blue_angel_83
20.05.2010., 22:50
super! vidjet cemo sve u 9 mjesecu
joj bas me zanima :)
sretno!!
i ovi koji su bili u ini!!! kak je bilo?
kikich44
22.05.2010., 01:39
i ovi koji su bili u ini!!! kak je bilo?
Malo blesavo, i ja sam bila u INI na testiranju i da je poanta u tome da molovci ne misle uopce zaposljavati nego zele vidjeti kako hrvati disu..tj. koliki je kadar i koji zainteresiran.. onak, od oka... uzas.. nadam se da nije tako. Al na kraju uvijek ispadne, sto ljudi sto cudi...Pozitivni ishod!!
ferluci69
22.05.2010., 14:32
Bilo je ok, onako je izgledao test kako je naveo ONeill na prethodnoj stranici ove teme.. Po mom mišljenju, vremena za riješavanje matematičkih zadataka nema dovoljno, tako da sam se ja morala požuriti sa logičkim (zadnjim djelom) testa, kako bih se vratila na posljednjih 5, 6 zadataka koje sam uspješno riješila, ali u zadnju sekundu.
Što se tiče drugih informacija koje nam je psihologinja rekla, testiranje će trajati do prvog tjedna u lipnju, i onda se sredinom ili krajem lipnja mogu očekivati prvi pozivi na razgovor. Svi će se razgovori odvijati tokom ljeta, jer je start posla 1. rujna. Radi se o pripravničkim pozicijama, and it's 4 real :)
Markoleo
22.05.2010., 18:10
Po mom mišljenju, vremena za riješavanje matematičkih zadataka nema dovoljno, tako da sam se ja morala požuriti sa logičkim (zadnjim djelom) testa, kako bih se vratila na posljednjih 5, 6 zadataka koje sam uspješno riješila, ali u zadnju sekundu.
ovo nije točno.vremena je bilo i previše.
zadaci su: zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje sa logikom.
4. i 5. razred osnovne.
ovisi kakav si tip.
ferluci69
23.05.2010., 15:24
ovo nije točno.vremena je bilo i previše.
zadaci su: zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje sa logikom.
4. i 5. razred osnovne.
ovisi kakav si tip.
That's why I said "Po mome mišljenju" ;)
U biti trebas poznavati srednjoskolsku matematiku (koliko je korijen od nekog broja, kvadratne jednadzbe i slicno).
Koji će im qrac kvadratne jednadžbe na razgovoru za posao za INA-u? Koja preseravanja. :bonk:
Stvarno čisti debilizam. Ne znam je li to utjecaj MOL-a, ili je i prije tako bilo?
piskaruša
23.05.2010., 17:03
Postoje takvi isti matematički testovi i na testiranjima u nekim drugim firmama za pripravnički posao. To je sad u modi.
Markoleo
23.05.2010., 18:56
još jedanput.
na testiranju u ini, u testu iz matematike, zadaci su isključivo bili: zbrajanje, oduzimanje, množenje i dijeljenje, razlomci.
to sve je gradivo 4., 5. i 6. razreda osnovne.najosnovnije stvari.
nikakve kvadratne jednadžbe.
recimo bilo je: 2*(y^2) + 4*y - 5*(y^2) - 7*y
kolika je vrijednost kad se sve zbroji?
zbrajanje i oduzimanje uz iste nepoznanice.
onda omjeri: ništa drugo, nego množenje i dijeljenje.
taj test služi da se vidi koliko i kako se razmišlja.
itd..
zna li netko da li se radna mjesta u Ini odnose isključivo na Zagreb?
Interseptor
26.05.2010., 23:22
Sime, ja idem ovaj petak na testiranje, kako je bilo? Imaš koji savjet?
Nisam ni bio. Posao je isključivo u ZG, a ja nisam iz ZG pa mi nije to odgovaralo.
daphne149
27.05.2010., 10:15
Mene su bas sada zvali da zasto nisam dosla na testiranje, odustala sam jer kako sam skuzila ima 3 testiranja, sto znaci 3xodlazak u ZG, sto mi je u ovom momentu malo too much sto se tice i slobodnih dana na poslu a i ispadne poprilican trosak pogotovo sto sam cula da je upitno hoce li na kraju i pod kojim uvjetima zaposljavati obzirom na trenutnu situaciju....
I meni je isto to problem. Moraš par puta ići u ZG i pitanje i hoće li te zaposliti i po kojim uvijetima.
o-killed
27.05.2010., 17:48
nevjerojatno...
Markoleo
27.05.2010., 21:11
Mene su bas sada zvali da zasto nisam dosla na testiranje, odustala sam jer kako sam skuzila ima 3 testiranja, sto znaci 3xodlazak u ZG, sto mi je u ovom momentu malo too much sto se tice i slobodnih dana na poslu a i ispadne poprilican trosak pogotovo sto sam cula da je upitno hoce li na kraju i pod kojim uvjetima zaposljavati obzirom na trenutnu situaciju....
1 testiranje i 2 kruga razgovora
Nisam ni bio. Posao je isključivo u ZG, a ja nisam iz ZG pa mi nije to odgovaralo.
a teško se preseliti u zg?
daphne149
28.05.2010., 10:24
1 testiranje i 2 kruga razgovora
Ok, 3 odlaska u Zg, ispričavam se...
Limuncin
28.05.2010., 13:01
ja sam na testiranju rekla da sam iz Rijeke i da li je potrebno za sva 3 kruga dolazit u Zg a ona je rekla da ne, da ako sam zainteresirana za posao isključivo u Rijeci da se sljedeci razgovor održati u Ri...
e sad živi bili pa vidjeli...
Vjetrić
02.06.2010., 12:39
I meni je isto to problem. Moraš par puta ići u ZG i pitanje i hoće li te zaposliti i po kojim uvijetima.
S takvim stavom ćeš teško naći dobar posao.:kava:
Vjetrić
02.06.2010., 12:44
Ima tko iskustva sa IT poslovima u INI? Kakva je situacija?
Imam ja iskustva, što te konkretno zanima?
Markoleo
02.06.2010., 13:26
Imam ja iskustva, što te konkretno zanima?
što se očekuje od pripravnika, ili osobe koja ima do dvije godine iskustva, pošto je to bio uvjet u natječaju.
Vjetrić
02.06.2010., 16:13
što se očekuje od pripravnika, ili osobe koja ima do dvije godine iskustva, pošto je to bio uvjet u natječaju.
Od pripravnika se očekuje da kulturno odradi pripravnički staž koji je za VSS godinu dana tokom kojeg je zaposlen na određeno. Dodijeljen mu je jedan radnik kome se može obratiti za sva pitanja za vrijeme pripravničkog staža. Tijekom pripravnočkog staža se upoznaje se uči samostalnom obavljanju radnih zadataka, strukturom kompanije, timskom radu. Nakon godinu dana polaže ispit koji u principu prolazi i dobiva posao na neodređeno.
Od osobe koja ima do dvije godine iskustva se očekuje samostalno obavljanje zadataka, timski rad, prednost ima poznavanje korporativnog okruženja ali ne veliku.
U oba slučaja preporuka nekog od radnika INE ili INA grupe, bilo bivšeg bilo sadašnjeg je svakako dobrodošla i zna biti značajan faktor.
Moguća pitanja na intervjuu:
Zašto bi htjeli raditi baš u INI?
Što očekujete od zaposlenja u INI?
scotty22
03.06.2010., 09:29
Jeli onda razgovor u INE na engleskom kako govore tu ili?
Mislim...kužim ja da engleski bitan ali ipak ono potpunije predstavljanje sebe ipak na hrvatski svima ide bolje.
a teško se preseliti u zg?
Naravno da ne, nema ništa lakše nego preseliti se u drugi grad, ostaviti obitelj (ili i njih "natjerati" na promjenu posla i škole), plaćati podstanarstvo u ZG (ma sitnica), mislim, kako bi to mogao biti problem? :rolleyes:
Markoleo
03.06.2010., 12:10
Naravno da ne, nema ništa lakše nego preseliti se u drugi grad, ostaviti obitelj (ili i njih "natjerati" na promjenu posla i škole), plaćati podstanarstvo u ZG (ma sitnica), mislim, kako bi to mogao biti problem? :rolleyes:
u natječaju je bilo, max. dvije godine iskustva.
kamenjar1
04.06.2010., 01:58
Glede informatičara AFAIK INA ima ogroman ICT sektor, a sve poslove vezane za ono što bi se nazvalo high-end informatika obavljaju vanjske kompanije. Na prste , ajde bit ću optimist, dvije ruke mogu se nabrojati ljudi koji bi se tamo mogli nazvati pravim informatičarima. Međutim to nikako nisu oni koji se okolo naslikavaju po raznim konferencijama. Malo me začudilo da primaju informatičare u takvoj situaciji ali možda žele pročisititi redove i složiti nešto kvalitetno. Plaće inžinjera su oko 7000kn, osim ako nisi manager ili voditelj projekta kada se ta cifra podupla. Što se tiče školovanja INA je do dolaska mađara bila uzorna kompanija glede školovanja. Tko god je imao volje mogao je napredovati na stručnom planu. Sada navodno na obrazovanje troše minimalne iznose. Čini mi se da i tehnološki počinju zaostajati što nije ni čudo s obzirom na goleme dugove. Uglavnom prema pričanju bliskog prijatelja to više nije ni izbliza tako poželjna kompanija. Prosječna plaća, loše mogućnosti usavšavanja, prevelik broj ljudi pa su u budućnosti otkazi neminovni, a tu obično odlete oni koji su zadnji došli. Kad se sve zbroji ako imate neku drugu priliku treba je svakako razmotriti. Moglo bi se dogoditi da nakon reorganizacije oni koji ostanu lagano naj... Teško da će plaće ići gore jer su u INI plaće veće nego u MOL-u, a kad ovi postanu gazde neće dozvoliti tako šta.
Vjetrić
04.06.2010., 17:07
Glede informatičara AFAIK INA ima ogroman ICT sektor, a sve poslove vezane za ono što bi se nazvalo high-end informatika obavljaju vanjske kompanije.
To su malo zastarjele informacije.
Na prste , ajde bit ću optimist, dvije ruke mogu se nabrojati ljudi koji bi se tamo mogli nazvati pravim informatičarima. Međutim to nikako nisu oni koji se okolo naslikavaju po raznim konferencijama. Malo me začudilo da primaju informatičare u takvoj situaciji ali možda žele pročisititi redove i složiti nešto kvalitetno. Plaće inžinjera su oko 7000kn, osim ako nisi manager ili voditelj projekta kada se ta cifra podupla. Što se tiče školovanja INA je do dolaska mađara bila uzorna kompanija glede školovanja. Tko god je imao volje mogao je napredovati na stručnom planu. Sada navodno na obrazovanje troše minimalne iznose. Čini mi se da i tehnološki počinju zaostajati što nije ni čudo s obzirom na goleme dugove. Uglavnom prema pričanju bliskog prijatelja to više nije ni izbliza tako poželjna kompanija.
Stisnut je remen jer je INA iskazala veliki gubitak.
Prosječna plaća, loše mogućnosti usavšavanja, prevelik broj ljudi pa su u budućnosti otkazi neminovni, a tu obično odlete oni koji su zadnji došli. Kad se sve zbroji ako imate neku drugu priliku treba je svakako razmotriti. Moglo bi se dogoditi da nakon reorganizacije oni koji ostanu lagano naj... Teško da će plaće ići gore jer su u INI plaće veće nego u MOL-u, a kad ovi postanu gazde neće dozvoliti tako šta.
Prevelik broj ljudi je na nivou kompanije, a na nivou IT sektora fali ljudi. Ne znam odakle ti informacija o plaćama u MOL-u, ali na nivou IT-a su tamo veće plaće nego u INI.
kamenjar1
04.06.2010., 23:01
A neznam Vjetrić. Onda će biti da ovi što se hvale da vam implementiraju i održavaju mrežu, IBM servere i storage, Unisys i još poneke stvari što nikako ne bi trebalo outsorcati lažu. Izgledali su mi ozbiljni ljudi.
Što se tiče školovanja jasno je da je to zbog novca samo po čemu ste vi onda dobra prilika i poželjan poslodavac? Kod svih je lova problem. Usput kako to sve sami održavate ako se ne školujete?
Što se tiče viška ljudi možeš ti reći što hoćeš ali veličina vaše informatike(kao uostalom i drugih državnih poduzeća kojim vi više eto ne pripadate ali repovi su tu) je legendarna. I dobro je poznato da problem nije u manjku ljudi u informatici već u manjku ljudi koji znaju svoj posao. Ako nije poslovna tajna koliko ljudi vam radi informatiku? Pa vi ste trebali postati glavni sistem integrator u regiji s obzirom na tehnologiju koju ste koristili i broj ljudi koji ste imali. A vi uzimate firme sa strane. Vrijeme da neko najuri nesposobni management
Vjetrić
04.06.2010., 23:17
A neznam Vjetrić. Onda će biti da ovi što se hvale da vam implementiraju i održavaju mrežu, IBM servere i storage, Unisys i još poneke stvari što nikako ne bi trebalo outsorcati lažu. Izgledali su mi ozbiljni ljudi.
Što se tiče školovanja jasno je da je to zbog novca samo po čemu ste vi onda dobra prilika i poželjan poslodavac? Kod svih je lova problem. Usput kako to sve sami održavate ako se ne školujete?
Siguran posao i redovna plaća koja nemre pasti je danas nekima luksuz. Na to u INI uvijek možeš računati. A kako "to sve" održavamo sami pitaj ove ozbiljne ljude koji ne lažu. Znaju i oni jako dobro tu informaciju. Ne znam samo odakle ti informacija o IBM serverima i Unisysu.
Što se tiče viška ljudi možeš ti reći što hoćeš ali veličina vaše informatike(kao uostalom i drugih državnih poduzeća kojim vi više eto ne pripadate ali repovi su tu) je legendarna. I dobro je poznato da problem nije u manjku ljudi u informatici već u manjku ljudi koji znaju svoj posao. Ako nije poslovna tajna koliko ljudi vam radi informatiku? Pa vi ste trebali postati glavni sistem integrator u regiji s obzirom na tehnologiju koju ste koristili i broj ljudi koji ste imali. A vi uzimate firme sa strane. Vrijeme da neko najuri nesposobni management
Za početak nemoj brkati državnu upravu, bolnice i ostala "poduzeća" sa INOM. Tvrdim još jednom kako imaš zastarjele informacije iz pred-SAPovskog vremena.
Što se tiče broja ljudi u informatici, to isto slobodno pitaj vanjske "ozbiljne ljude koji ne lažu" a rade održavanje INI. I to znaju jako dobro.
Također nije jasno o kojoj tehnologiji govoriš kad kažeš kako je INA trebala postati glavni sistem integrator u regiji.
Što se tiče nesposobnog managementa, najuren je prošle godine.
kamenjar1
04.06.2010., 23:54
To da plaća neće ići dolje nakon donošenja novog ZOR-a i poslovične mađarske škrtosti pričaj nekom drugom. Usput vi ste gubitaši pa mi davanje izjava o sigurnoj plaći baš ne izgleda smisleno.
Ne znam što ti podrazumjevaš pod održavanjem. Instaliranje windoza i ofisa to svakako nije. Ajde mi sad lijepo reci koliko imate MCSE, CCNE, IBM certified specialista i eksperata, linux certificiranih inžinjera itd.?
Vaš broj informatičara mjerio se stotinama(ti kažeš da više tako nije i ja ti vjerujem), imali ste uvijek najjaču i najnoviju opremu, mogućnosti školovanja, lovu. Obično takve informatike počnu zarađivati lovu svojoj firmi iznajmljujući višak kapaciteta ili davanjem usluga. Ali ne. Kod vas su se izredale sve moguće i nemoguće kompanije davajući vam suport. Usput i ono malo ljudi što je valjalo i koje ste sami školovali našlo je posao u novoj kompaniji i da stvar bude bolja davali vam podršku. Nikada znanje nije bilo cijenjeno u INI već podobnost i to ljudi trebaju znati.
Vjetrić
05.06.2010., 10:08
To da plaća neće ići dolje nakon donošenja novog ZOR-a i poslovične mađarske škrtosti pričaj nekom drugom.
Loviš u mutnom. Novi ZOR je još daleko i od Sabora, a ti već pričaš o njegovom donošenju. "Poslovična mađarska škrtost" je također termin iz prista isisan.
Usput vi ste gubitaši pa mi davanje izjava o sigurnoj plaći baš ne izgleda smisleno.
Možda zato što nisi navikao na kvalitetan tretman od strane poslodavca.
Ne znam što ti podrazumjevaš pod održavanjem. Instaliranje windoza i ofisa to svakako nije. Ajde mi sad lijepo reci koliko imate MCSE, CCNE, IBM certified specialista i eksperata, linux certificiranih inžinjera itd.?
Isto tako ne znam ni ja što ti smatraš pod održavanjem. Mogu se samo složiti kako instaliranje softwarea ne spada u održavanje. I otkad je certifikat postao mjerilo sposobnosti? Što se tiče eksperata, svaki manager pred penziju dobije status eksperta kako bi mirnije dočekao mirovinu ;>
Vaš broj informatičara mjerio se stotinama(ti kažeš da više tako nije i ja ti vjerujem), imali ste uvijek najjaču i najnoviju opremu, mogućnosti školovanja, lovu.
Ovo su bajke iz nekih drugih vremena kad je INA živjela na američkim kreditima zajedno s Jugoslavijom.
Obično takve informatike počnu zarađivati lovu svojoj firmi iznajmljujući višak kapaciteta ili davanjem usluga. Ali ne.
A ovo su zaključci doneseni na krivim postavkama.
Kod vas su se izredale sve moguće i nemoguće kompanije davajući vam suport.
Za to postoje razlozi. O njihoj opravdanosti ne bih.
Usput i ono malo ljudi što je valjalo i koje ste sami školovali našlo je posao u novoj kompaniji i da stvar bude bolja davali vam podršku. Nikada znanje nije bilo cijenjeno u INI već podobnost i to ljudi trebaju znati.
Ova diskusija o novim radnim mjestima u INI se pretvorila u tvoje jednostavno pljuvanje po kompaniji, a sve bazirano na zastarjelim informacijama. Ne vidim samo odakle razlozi za toliku gorčinu u tebi. Što se tiče znanja, na cijeni je kao i drugdje. Ali je više na cijeni sposobnost obavljanja posla. Podobnost smo ostavili u Jugoslaviji.
funkster
05.06.2010., 11:18
. Usput vi ste gubitaši pa mi davanje izjava o sigurnoj plaći baš ne izgleda smisleno.
ti fakat isfrustrirano kenjas ovdje..
http://www.seebiz.net/poslovanje/evropa-i-svijet/mol-ina-najzasluznija-za-gotovo-85-milijuna-dolara-neto-dobiti-u-prvom-kvartalu
kamenjar1
05.06.2010., 11:37
ti fakat isfrustrirano kenjas ovdje..
http://www.seebiz.net/poslovanje/evropa-i-svijet/mol-ina-najzasluznija-za-gotovo-85-milijuna-dolara-neto-dobiti-u-prvom-kvartalu
Evo ti isti izvor http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/ina-se-oporavlja-gubitak-prvog-kvartala-smanjen-za-441-milijun-kuna,76409.html Obrati pažnju na prošlu godinu čiji se dugovi prema državi vuku i dalje. Iz istih razloga zatvoren je Pevec. Pametnom dovoljno.
@Vjetrić
Lijepo je voljeti svoju kompaniju ali još je ljepše kad je voliš i misliš svojom glavom. Nije ovo kritika INE već svih kompanija koje su zadržale, kako ti kažeš, Jugoslavenski način rada. Da malo mi to liči na pljuvanje sa moje strane. Međutim namjera mi nije pljuvati već dati ljudima jasnu sliku kakvo je stanje. Jedino ako si podlegao propagandi nije ti jasno da su podobnosti svih oblika još uvijek više cjenjene od sposobnosti. A u podobnosti svakako spada i nekritički odnos prema svojoj radnoj okolini. Toliko od mene.
PS
podebljao bih ono "svaki manager pred penziju dobije status eksperta" Iz tog se da dosta zaključiti. M
scotty22
05.06.2010., 11:59
Slažem se s kamenjar1... i ja bio u firmi još od bivše JUge da ne imenujem sa hrpom informatičara a moraju od vani masno plaćati druge da ima rade poslove jer rijetko ko zna od informatičara išta raditi... slab sistem i definitivno treba mijenjati taktiku jer firma baca pare i to skupe na van umjesto na dobro osposobljavanje radnika a oni su ostavljeni po sistemu snađi se.
Evo otvaram account samo da bih mogao ovo komentirati. Dakle apsolutno stoje komentari koje je izrekao kamenjar1 samo što ih treba pomaknuti malo u prošlost. S druge strane vjetrićevi zaključci spadaju pod vijesti iz budućnosti. INA se trenutno nalazi u fazi restrukturiranje. Napuštaju se neke stare loše navike(bojim se neke i dobre), a prihvaćaju pravila koja vladaju na tržištu ma koliko se to nekima ne sviđalo. Ako se tome još pribroji situacija nastala velikim gubicima i dugovima te odluke novog vlasnika teško je reći u kome će to smjeru ići. Da napomenem da dugovi INE nisu poput dugova Pevca. Zna se da je INA čuvajući socijalni mir došla u ovu situaciju, a ne zbog svog lošeg poslovanja. Međutim daleko od toga da se nije moglo i bolje. Na žalost rezove koje je trebalo davno napraviti sada radi MOL pa otud i neke predrasude prema njima. Ina je uvijek bila firma sa solidnim plaćama. Radna atmosfera je dobra, puno kvalitetnih ljudi od kojih se da štošta naučiti. Nema tu presija i mobbinga osim ako neko tako ne shvata radne zadatke.Ako si pokazao interes u svezi posla za školovanje nije bilo problem(ovo se sada promjenilo ali svi se nadamo samo privremeno). Istina je međutim da je veliki broj ljudi višak i da se često napredovalo po podobnosti. Posebno bih naglasio nemogućnost napredovanja ljudi sa srednjom stručnom spremom od kojih su neki vrsni stručnjaci. Međutim i oni su imali priliku školovati se pa ako nisu sretni potražiti posao negdje drugdje. Dakle teško je reći kako će biti dalje. Rezova će biti i bit će bolni. Uvođenjem SAP stvari se polako počinju slagati na svoje mjesto i uviđati organizacijske nedostatke. Međutim apsolutno se ne slažem da će mladi ljudi biti prvi na listi za otkaze jer upravo dio starog kadar sa socijalističkim načinom razmišljanja i žalomza prošlim vremenima koči i pruža otpor uvođenju promjena. Otud se zna širiti zadah pesimizma i pretjerane kritičnosti. Kad se sve zbroji INA je uvijek bila firma za preporučiti, a nadam se da će i ostati tako.
ivek999
06.06.2010., 18:44
Vidim da je se ovdje vodi prava rasprava o ini. Al htio bi znat od kud vam ti podaci,jeste zaposleni u ini ili ste to negdje načuli pa napisali. E i što je sa Growww programom,da li je to samo onako radi reda da se ubace ljud sa špagom?? I kakva je situacija u ostalim djelatnostima u ini, jesu li potrebni ljudi sa završenim naftnim rudarstvom??
blue_angel_83
06.06.2010., 21:27
naftasi su potrebni definitivno
ali ovo mi nije jasno... ako ce ina otpustat mlade ljude, onda cemu ovo zaposljavanje mladih?
nema mi logike...
nece li stari dobit otpremnine i otici?
Markoleo
06.06.2010., 22:51
ali ovo mi nije jasno... ako ce ina otpustat mlade ljude, onda cemu ovo zaposljavanje mladih?
nema mi logike...
Vidim da je se ovdje vodi prava rasprava o ini. Al htio bi znat od kud vam ti podaci,jeste zaposleni u ini ili ste to negdje načuli pa napisali. E i što je sa Growww programom,da li je to samo onako radi reda da se ubace ljud sa špagom?? I kakva je situacija u ostalim djelatnostima u ini, jesu li potrebni ljudi sa završenim naftnim rudarstvom??
odgovor na oba posta.
možda se žele riješiti podobnih i nesposobnih i zaposlit mlade i sposobne, a natječaj se provodi u svim zemljama gdje je prisutan mol.
jer da žele zaposliti preko veze, onda ne bi imali natječaj.
a sumnjam da bi mađari to dozvolili, jer oni nisu kao naši.
njima trebaju sposobni ljudi, a ne podobni.
blue_angel_83
06.06.2010., 23:03
ili ce biti tresla se gora, rodio se mis
thoughtless
06.06.2010., 23:56
Nisam previše informiran, samo znam da INA koristi SAP rješenja.
Prijavio sam se na Growww program, pa me zanima dali postoji u INI nekakav odjel za implementaciju i održavanje SAP rješenja, ili to rade druge firme za INU?
Pitam zato što sam po struci informatičar, a i nešto malo sam radio u SAPu ali kao korisnik, pa si mislim da nebi bilo loše radi kao pripravnik poslove vezane za SAP. (nisam nadobudan, znam da je to teško područje ali ipak je to pripravnički posao pa sam zainteresiran:) ).
Kaj vi iskusni mislite? :D
ivek999
07.06.2010., 00:02
nema mi logike...
A odkud ti znaš da su im potrebni naftaši??
Da li netko treba ili ne treba odlučit će vlasnik, a često zdrava logika i financijsko-tržišna nemaju previše veze nama običnim promatračima. Kako sada stvari stoje upravo naftaši tj. ono što bi nazvali osnovna djelatnost, a to je pronalaženje nafte i plina donose dobit INI i drži gubitak podnošljivim. To je vidljivo iz svih izvješća. I tako je dugi niz godina. U tom segmentu INA ima stručnjake cijenjene svud u svijetu. Po toj logici naftaša itekako treba. Međutim ,kao što rekoh, čudni su putevi tržišni. Koliko ja znam INA ima svoj odjel za SAP ali budući da je to veoma kompleksna stvar sigurno se koristi i vanjska podrška. Prema novom Zakonu o radu bitno će se olakšati zapošljavanje i otpuštanje djelatnika. Osobno ne vjerujem da to neće proći. U takvom svjetlu mladi zaposlenik bit će u potpuno istoj situaciji kao i ovaj pred mirovinu. Sve ovisi o tome da li ga poslodavac trenutno treba ili ne. Dakle nema prepreke da otkaz dobiješ vrlo brzo nakon zaposlenja. Ali isto tako tamo možeš dočekati penziju.
scotty22
08.06.2010., 11:55
jel neko onda u INI bio nakon tog testa na razgovore i to i kako je prošlo????
umjetnost
08.06.2010., 18:55
Tek na jesen su razgovori u Ini.
kikich44
09.06.2010., 13:07
Tek na jesen su razgovori u Ini.
Kako na jesen ako bi zaposleni trebali poceti raditi od 1.9.?
Meni su rekli da ce poceti tijekom 6. mjeseca raditi intervjue, a o pojedinom radnom mjestu i kolicini kandidata za to radno mjesto ovisi dal ce biti samo jedan krug ili vise njih..
razgovori u Ini kreću oko sredine 6. mjeseca
Interseptor
16.06.2010., 21:59
Bio tko na drugom krugu u INI :confused:
Interseptor
16.06.2010., 22:48
Da li je počeo drugi krug testiranja u INI ?Da li je netko bio ?? :ne zna:
U oba slučaja preporuka nekog od radnika INE ili INA grupe, bilo bivšeg bilo sadašnjeg je svakako dobrodošla i zna biti značajan faktor.
Da, naravno. Bez toga ne ide :kava:
Moguća pitanja na intervjuu:
Zašto bi htjeli raditi baš u INI?
Što očekujete od zaposlenja u INI?
Vrlo inteligentna pitanja iz kojih se vidi strucnost kandidata. Kad se odgovori na ta pitanja spoje s preporukom, evo idealnog zaposlenika. :kava:
kikich44
16.06.2010., 23:22
Bio tko na drugom krugu u INI :confused:
Koliko ja znam, jos nisu zvali...
Nego, imam pitanje jedno, ne znam dal se netko mozda susreo s takvom situacijom.. Naime, na testiranje trebam donijeti prijepis ocjena, a do prijepisa ne mogu doci do ponedjeljka.. Mislite da bi to mogao biti problem? :confused:
Mislila sam ponijeti index i kopije stranica za prvu silu, pa naknadno poslati pravi prijepis.. Nadam se da nece biti nikakvih problema..
1. Zašto bi htjeli raditi baš u INI?
2. Što očekujete od zaposlenja u INI?
1. Zato što svi vaši zaposlenici imaju dobru paru a kurca ne rade, pogotovo ovi na plinskim pumpama.
2. Da dobijem čim više para i čim prije odem kući trošit te pare. Još vas nešta zanima? :lol:
Koja jebeno inteligentna pitanja.
Ivananjuskalo
17.06.2010., 11:18
evo meni poslali mail da nisam usla u drugi krug
Ivananjuskalo
17.06.2010., 11:18
vezano za INA growww meni su poslali mail da nisam usla u drugi krug
Limuncin
17.06.2010., 11:33
evo meni poslali mail da nisam usla u drugi krug
a ne zezaaj, znači počeli su... idem čekirat mail :D
thoughtless
17.06.2010., 14:04
I meni su poslali odgovor da nisam ušao u uži krug.
Uzalud sam se nadao mjesec i pol :flop:
ivek999
17.06.2010., 14:07
Evo i mene odbili. Koja ste struka? Ja naftaš....
thoughtless
17.06.2010., 14:13
Evo i mene odbili. Koja ste struka? Ja naftaš....
informatika
Limuncin
17.06.2010., 14:14
kod mene još nikakav mail, nek i ostane tako :moli:
ja sam ekonomist... možda idu po strukama? hm
A zasto ste se toliko nadali kad vam je Vjetric jasno napisao koji je kriterij za dobivanje posla u INI? U tih 2 mjeseca ste trebali zavesti sina ili kcerku nekog visokopozicioniranog Ininog "Mravka", a takvih je barem koliko hoces.
dipl.ing
17.06.2010., 15:29
e jbg ja nisam dobio mail ima da rasturim u drugom krugu hehe nadam se da nece opet bili bolestine tipa ako pas laje macka mijauce i podijeli 134238495 sa 23183 mislim to je bedasto.
Također i meni, jutros.
A nista, idemo dalje s slanjem molbi/CV-a.
ivek999
17.06.2010., 16:27
e jbg ja nisam dobio mail ima da rasturim u drugom krugu hehe nadam se da nece opet bili bolestine tipa ako pas laje macka mijauce i podijeli 134238495 sa 23183 mislim to je bedasto.
A jesi siguran da neces dobit mail sutra, il neki drugi dan??
Gustavo
17.06.2010., 16:57
1. Zašto bi htjeli raditi baš u INI?
2. Što očekujete od zaposlenja u INI?
1. Zato što svi vaši zaposlenici imaju dobru paru a kurca ne rade, pogotovo ovi na plinskim pumpama.
2. Da dobijem čim više para i čim prije odem kući trošit te pare. Još vas nešta zanima? :lol:
Koja jebeno inteligentna pitanja.
Neće to dugo.
Šta neće dugo? Plaće ili ovakvi retardirani intervjui gdje pozoveš 800 000 ljudi za jedno radno mjesto. Da svakom daš da nešta napravi, bilo bi isplativije stalno imati natječaje gdje bi ljudi koji traže posao radili free taj dan i uopće nebi trebalo imati radnika :lol:
kamenjar1
17.06.2010., 19:16
INA je dobila novu šeficu human resoursa(to se nekak tak piše) koja ima 2 dana staža i ostatak života se školovala na najprestižnijim managerskim školama. Pretpostavljam da je to jedna od onih koja sliku svog direktora drži u dnevnoj sobi i iz petnih žila se trudi da se pokaže u najboljem svjetlu. Kad stignu pohvale cijena joj raste, ide na drugo radno mjesto, a na zid slika novog poslodavca. Mislim da je ta u stanju zbog svog probitka intervjuirati čitavu naciju kako bi pronašli nekolicinu ljudi koji možda trenutno ne trebaju ali niko ne zna kada će zatrebati. Sretao sam takve i to su obične bešćutne spodobe kojima gaženje preko napaćenih ljudi ne da nije strano, nego je i poželjno kako bi kvalitetno obavile posao. Sve za poslodavca i karijeru! Ako mislite da se šalim onda vam ovo mogu potvrditi još neki ljudi na forumu koji očito Inu poznaju iz prve ruke. Ovo je 99.9 % točna informacija ali na žalost iz druge ruke
Osjetih se prozvan od kamenjara1. Već postaje običaj da tvoje informacije nisu daleko od istine ali sa dozom nepotrebnog žutila i senzacionalizma. U INI su se dogodile mnoge kadrovske promjene i došlo je puno mladi ljudi na rukovodeće pozicije. Uostalom nismo li čitavo vrijeme govorili da treba staviti mlade ljude,a ne stare partijske sekretare? U INI su se oformile mnoge službe koje koriste suvremene metode pa je jedna od takvih i moderna kadrovska služba. Na žalost većini starijih zaposlenika takve službe djeluju sasvim bespotrebne, a njihove metode rada znaju izazivati bure smijeha. Metode poput anketa sa čudnim pitanjima i pisanja sastavka "Da sam ja direktor INE" zaista djeluju smješno. Međutim to je svakako bolje od nikakve komunikacije na relaciji zaposlenik-poslodavac kakva je vladala i još uvijek vlada u mnogim firmama. S druge strane ono što se prosječni hrvatski čovjek mora naviknuti je da interview za posao služi prvenstveno poslodavcu za dobivanje informacija. Vani se te metode često koriste. Na žalost kod nas bude lažnu nadu, a i znaju biti financijski neugodne ako čovjek recimo dođe iz Dubrovnika pa ga otkantaju. Ljudi ovo je kapitalizam i na to se naviknite ili dižite novu Oktobarsku revoluciju. Poslodavac je bog i zaposlenici su tu zbog njega,a ne obrnuto. Izbacite iz glave ovo čim vam glavu pune sindikati jer ta vremena su bespovratno prošla.
Metode poput anketa sa čudnim pitanjima i pisanja sastavka "Da sam ja direktor INE" zaista djeluju smješno. Međutim to je svakako bolje od nikakve komunikacije na relaciji zaposlenik-poslodavac kakva je vladala i još uvijek vlada u mnogim firmama.
Ne, nije. Bolja je nikakva komunikacija nego komunikacija puna usiljenog prekenjavanja, podmuklih lazi i kratkorocnog demagoskog motiviranja radnika na njegovu stetu.
S druge strane ono što se prosječni hrvatski čovjek mora naviknuti je da interview za posao služi prvenstveno poslodavcu za dobivanje informacija. .
Za dobivanje kakvih informacija?
Poslodavac je bog i zaposlenici su tu zbog njega,a ne obrnuto. Izbacite iz glave ovo čim vam glavu pune sindikati jer ta vremena su bespovratno prošla.
Ovo stoji u Hrvatskoj u kojoj je sve drugacije nego u osattku zemaljske kugle. Dovoljno je skociti preko granice u Austriju i vidjeti da to nije tako.
kamenjar1
17.06.2010., 20:55
Ne, nije. Bolja je nikakva komunikacija nego komunikacija puna usiljenog prekenjavanja, podmuklih lazi i kratkorocnog demagoskog motiviranja radnika na njegovu stetu.
Iznenadio bi se koliko to mladim ljudima znači. Stare kuke ne moš dobiti ni na tu, a bojim se ni na bilo kakvu drugu spiku. Ne raditi i zaraditi je njihov moto.
Za dobivanje kakvih informacija?
Pa recimo za koliko malo love su spremni raditi i da bi vidjeli koga će od postojećih zaposlenika najlakše otpustiti ako zatalasa i pobuni se na nove uvjete rada i kolektivni ugovor.
Ovo stoji u Hrvatskoj u kojoj je sve drugacije nego u osattku zemaljske kugle. Dovoljno je skociti preko granice u Austriju i vidjeti da to nije tako.
Istina. Ovdje se zabavljaju ljudima poput mačke mišem. Uglavnom im takvi intervjui služe za pripremu stručnog rada za godišnji skup "niškoristi zanimanja" koji se održava recimo u Dubrovniku na teret zaposlenika dotičnih firmi.
Kod human resources bitan je activity. Ko te pita za rezultate? Što više anketa, obrađenih kandidata to bolje.
Kad sam išao na razgovor u Englesku nikakvi psiho i IQ testova nije bilo. Razgovaraš sa njihovim injžinjerom o svojim dosadašnjim iskustvima, pita te poznaš li tehnologije koje oni koriste, eventualno ti zada neki zadatak iz struke o kojem zajedno prodiskutirate i to je to.
Kod human resources bitan je activity. Ko te pita za rezultate? Što više anketa, obrađenih kandidata to bolje.
zašto onda vlasnici poduzeća dopuštaju plaćanje/postojanje takvog odjela u firmama?? a čujem da te curice koje tamo rade imaju debele plaće. :ne zna:
perverzno...
zapravo; koji je rezultat HR odjela što se tiče zapošljavanja ljudi?? :confused:
Metode poput anketa sa čudnim pitanjima i pisanja sastavka "Da sam ja direktor INE" zaista djeluju smješno. Međutim to je svakako bolje od nikakve komunikacije na relaciji zaposlenik-poslodavac kakva je vladala i još uvijek vlada u mnogim firmama.
:confused:
kakve se ovo patologije??! ko dopušta takve stvari? zašto ne postoji državna regulativa protiv takvog nasilja? :ne zna::ne zna:
odnosno, da nije kriza i da jebeno ekšuli postoji potreba za radnom snagom, te da sam primljen u 2 ili više firmi, onoj koja bi imala HR odjel, ili koja bi imala odvratnije HR igrice bih sa zadovoljstvom dao odjeb, i možda bi im dao do znanja koji je razlog što sam ih odjebao, te im objasnio da si HR zabiju u rektum.
s obzirom da je kriza firme se igraju s ljudima i baš ako žele mogu ponuditi ljudima da izvedu felacio cijeloj firmi (sa posebno dugim cunilingusom i felacijom (ne)opranom HR odjelu), pa ko će biti najbolji "radnik" primit će ga da postane radnik, tj. dobit će ugovor. :kava: i oblizavat će ga, i to duboko, jebeno svi jer alternative nema. firme ne traže gutače kurca, a one koje traže su rijetke.
živio treš!
S druge strane ono što se prosječni hrvatski čovjek mora naviknuti je da interview za posao služi prvenstveno poslodavcu za dobivanje informacija. Vani se te metode često koriste. Na žalost kod nas bude lažnu nadu, a i znaju biti financijski neugodne ako čovjek recimo dođe iz Dubrovnika pa ga otkantaju.
golub pismonoša, dimni signali, telegraf, telefon, fax, internet, mail, video poziv, videokonferencija, cisco telepresence ( :D )....nastavi niz i ubaci propuštene opcije! :mig::rolleyes:
Ljudi ovo je kapitalizam i na to se naviknite ili dižite novu Oktobarsku revoluciju.
fantastična argumentacija. :kava:
Poslodavac je bog i zaposlenici su tu zbog njega,a ne obrnuto. Izbacite iz glave ovo čim vam glavu pune sindikati jer ta vremena su bespovratno prošla.
da, alternativa retardiranom poslovanju srednjovjekovne vibre i zlostavljanju ljudi, su isključivo drug Staljin, revolucija, i sindikati! :rofl::rolleyes:
dobrodošli u 19. stoljeće.
kamenjar1
17.06.2010., 21:12
zašto onda vlasnici poduzeća dopuštaju plaćanje/postojanje takvog odjela u firmama?? a čujem da te curice koje tamo rade imaju debele plaće. :ne zna:
perverzno...
Kao prvo zbog curica koje tamo rade. Kao drugo to je specifikum firmi poput INE, HEP, nekad Plive, HŽ i slično i služi za uhljebljivanje raznih frikova iz "uglednih i utjecajnih obitelji". Baš me zanima zašto privatnici nemaju takve "važne i velike odjele"? Posao HR obavi sekretarica uz pomoć vlasnika koji zna posao ili nekog od njegovih zaposlenika.
Iznenadio bi se koliko to mladim ljudima znači. .
Znaci im do momenta dok ne skuze da ih se obmanjuje i radi na njihovu stetu.
Gotovo svatko mlad i neiskusan prode tu skolu, ali zalosno je da je gotovo svi moraju prolaziti.
Pa recimo za koliko malo love su spremni raditi i da bi vidjeli koga će od postojećih zaposlenika najlakše otpustiti ako zatalasa i pobuni se na nove uvjete rada i kolektivni ugovor.
Divota. Znaci bitnije su im takve informacije pa ih skupljaju, umjesto onih u kojima se vidi tko je koliko strucan i kvalitetan. Fascinantno je da nijednu od velikih firmi to ne zanima nego kreiraju citave odjele kojima je glavni zadatak potpuno besmisleno spijuniranje radnika i kreiranje njihovih tajnih dosjea.
Kad sam išao na razgovor u Englesku nikakvi psiho i IQ testova nije bilo. Razgovaraš sa njihovim injžinjerom o svojim dosadašnjim iskustvima, pita te poznaš li tehnologije koje oni koriste, eventualno ti zada neki zadatak iz struke o kojem zajedno prodiskutirate i to je to.
Pa normalno. Zanima ih tvoja strucnost kao i u svim normalnim drustvima. Ovdje je sve naopako. Zato sve i propada.
E gospodo nije kapitalizam kojeg smo zazivali prije 20 godina samo gradnja shoping centara i dobivanje velikih plaća bez puno truda. Jest da smo mi u nešto goroj situaciji jer zakoni ne funkcioniraju ali molim vas pročitajte malo o Jack Welchu kome čitav managerski svijet gromoglasno plješće zbog iznimnih rezultata. Događa se to i drugdje.
Kao prvo zbog curica koje tamo rade. Kao drugo to je specifikum firmi poput INE, HEP, nekad Plive, HŽ i slično i služi za uhljebljivanje raznih frikova iz "uglednih i utjecajnih obitelji". Baš me zanima zašto privatnici nemaju takve "važne i velike odjele"? Posao HR obavi sekretarica uz pomoć vlasnika koji zna posao ili nekog od njegovih zaposlenika.
točno. ali samo ako vlasnik zna išta o poslu kojim se bavi.
ja imam iskustva da vlasnik nema pojma čime se bavi.
upravo je zapravo suprotno.
male firme bi mogle koristiti vanjske usluge procijenjivača stručnosti kandidata.
velike firme ionako imaju dosta stručnjaka interno, tako da njihovi ljudi mogu vrlo brzo procijeniti novog čovjeka.
neka svi bolje procijene prema CV i sličnom. ko im jebe mater birokratsku, kad se ljudi lože na beskrajno "testiranje" ko da je 1943-a :kava:
i onda se žale da nema stručnjaka, a izvan firme im često leže bolji resursi nego u firmi.
uhljebljivanje raznih frikova iz "uglednih i utjecajnih obitelji".
a šta ako sam i ja frik iz "ugledne obitelji"..? :kava:
samo znaš kaj me jebe...??
nisam se glupirao na filozofskom na treš studiju psihologije par godina.
niti sam lijepa curica perfektne guze i solidnih sisa, tako da mi je i to faktor zakinutosti za uhljebljivanje u firme.... :kava:
molim vas pročitajte malo o Jack Welchu kome čitav managerski svijet gromoglasno plješće zbog iznimnih rezultata. Događa se to i drugdje.
uspoređivati svijet Jacka Welcha i hrvatsku stvarnost?? :rofl:
to ko da u Albaniji netko želi biti Jack Welch... :rofl::rofl:
a siguran sam iljadu posto, da i u Albaniji ljudi drkaju na Jack Welch pristup.
jer, ipak, došao je i "k njima kapitalizam".. :lol::lol::rofl:
plus kaj je opet ovo oveći offtopic :D
kamenjar1
17.06.2010., 21:43
a šta ako sam i ja frik iz "ugledne obitelji"..? :kava:
samo znaš kaj me jebe...??
nisam se glupirao na filozofskom na treš studiju psihologije par godina.
niti sam lijepa curica perfektne guze i solidnih sisa, tako da mi je i to faktor zakinutosti za uhljebljivanje u firme.... :kava:
Pa ne prijavljuješ se ti za human resources valjda :) Gle u firmi poput INE neko i šljaka jer da nije tako ne bi bilo sveg ovog što ona danas ima. Tu je tvoja šansa. Neko mora i raditi da bi se ti silni "niškoristi" imali čim hraniti.
A štose tiče stručnosti najveći problem velikih hrvatskih kompanija(INA prednjači) što ne može prepoznati dobru radnu snagu koju već ima. Ili još bolje prepozna je ali skuži da takva stručnost jednog čovjeka može hraniti još 3-4 priljepka koje mu se dodjele u odjel, a nerijetko mu postanu šefovi(priča o vrijednom mravu). Dok ovaj radi oni stignu završiti MBA, Cotrugli i sl. Naravno svi rezultati su rezultati koje je grupa postigla.
Inače ne mora vlasnik firme ništa znati o struci. Međutim jako je bitno da prepozna ko je unutar firme taj koji se kuži u posao. Ja u Londonu nisam ni vidio vlasnika već je to bio glavni inženjer.
PS
Tema možda je offtopic ali jasno pokazuje kako neke firme funkcioniraju. Ta gospoda koja smišljaju silne ankete i traže odgovarajuću radnu snagu mogla se već obratiti sa smislenom izjavom u dnevnoj štampi tako da ljudi znaju na čemu su. I ne bi im dlaka pala s glave da koji put navrate i do foruma. Upravo se tu često vidi ono što oni na intervjuu pokušavaju doznati.
kamenjar1
17.06.2010., 22:10
Dakle ovdje na forumu su se javila 2-3 čovjeka, još bolje diplomanta(takve su tražili) koji su pali na psiho testu i testu inteligencije. Mogu samo reći WHAT THE FUCK.
Gustavo
17.06.2010., 22:34
Kakvi testovi, jeste naivni pa u RH se malo bolji posao i dalje dobija isključivo preko veze.
Markoleo
17.06.2010., 22:52
Kakvi testovi, jeste naivni pa u RH se malo bolji posao i dalje dobija isključivo preko veze.
ili kuverte.
Pa ne prijavljuješ se ti za human resources valjda :) Gle u firmi poput INE neko i šljaka jer da nije tako ne bi bilo sveg ovog što ona danas ima. Tu je tvoja šansa. Neko mora i raditi da bi se ti silni "niškoristi" imali čim hraniti.
zanimljivo je da je teže dobit posao kao radnik, nego kao niškorist.
to govori koliko treba radnika u Hrvatskoj, koliko se radi, koliko ima posla...itd..td...
funkcija "rada" je dobivanje plaće, vrlo često nije pravi rad, nego 2,3 klika u excelu, sap-u.....
ondje gdje stvarno treba raditi, tu trpe ljenčine, ili pak štede na svim razinama, pa struke koje ekčuli trebaju raditi zbog "štednje" ne žele pripustiti barem iole korisnim radnim zadacima. :flop: nego se ili postojeći ljudi razvaljuju od posla ili se sav kurac outsourca, što je opet pizdarija za sebe....
Inače ne mora vlasnik firme ništa znati o struci. Međutim jako je bitno da prepozna ko je unutar firme taj koji se kuži u posao. Ja u Londonu nisam ni vidio vlasnika već je to bio glavni inženjer.
u manjim firmama ili si jedini (prvi) inženjer, ili zamjenjuješ čovjeka ili ljude koji upravo bježe iz firme, tako da ekipi uglavnom puca k.... :D
kod nas, jelte..
sad će se javiti njih 5 koji će reći da nisu dobili preko veze, ali se neće javiti njih recimo 50 000 koji jesu dobili preko veze! :top:
zašto se neće javiti? jer im naprosto puca kurac za gro toga. :D
ili kuverte.
Zašto ne i preko kreveta? Ja bi preko kreveta s nekom zgođušnom sisatom curkom iz HR-a da ju malo nabodem nakurac :lol:
proximuszg
21.06.2010., 13:17
sad će se javiti njih 5 koji će reći da nisu dobili preko veze, ali se neće javiti njih recimo 50 000 koji jesu dobili preko veze! :top:
zašto se neće javiti? jer im naprosto puca kurac za gro toga. :D
"SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA!"
Evo ja se javljam i ja ulazim u ovih 5! Ja sam prošao testiranja i pozvan sam u drugi krug!
Što si ti ponudio da bi uopće mogli razmatrati tebe kao kandidata?
Dali znaš s čim se uopće INA bavi ili si se javio na oglas reda radi jer nikaj drugog nije bilo i zato kaj je banana u državi?
Dali znaš koliko uopće primaju ljudi ove godine? Ne znaš...!? E pa provjeri pa onda pričaj o nekim vezama a do tada se ti i ostali slični tebi zapitajte kako ste rješili one smješne ispite i da nije možda problem u vama samima!
Pa ja bi te testove rješavao kao prijatelj koji nije htio ići u vojsku pa ga poslali kod psihijatra a on ga poslo u pizdu materinu jer se pravio mutav i došo ga zajebavat :lol: Jebote, jel njima treba netko tko voli svoju mamu ili netko tko im treba izbušit jebenu rupu? Zašto bi ja morao voliti mater ili brata? A ako napišeš da ih ne voliš odmah si kreten i neuravnotežen, asocijalan, i nepodoban za izbušit jebenu rupu?? ?? ??
Čime se INA bavi? Čitaš njihova financijska izvješća? Znaš njenu cijenu dionice unazad nekoliko godina? Paaaa, ja čitam, znam cijene dionica unazad nekoliko godina, kupio nekoliko paketa dionica u IPO-u, znam tko im je u NO, znam tko je bio u NO la la la... da li sam ja podoban za izbušiti rupu ili održavati mrežu? Da li zbog toga bolje znam izbušiti jebenu rupu?
Evo ja se javljam i ja ulazim u ovih 5! Ja sam prošao testiranja i pozvan sam u drugi krug!
Dali znaš s čim se uopće INA bavi ili si se javio na oglas reda radi jer nikaj drugog nije bilo i zato kaj je banana u državi?
Dali znaš koliko uopće primaju ljudi ove godine? Ne znaš...!? E pa provjeri pa onda pričaj o nekim vezama a do tada se ti i ostali slični tebi zapitajte kako ste rješili one smješne ispite i da nije možda problem u vama samima!
daj se opismeni, i provjeri na threadu jesam li uopće do sada šta spominjao kurčevu INU i testiranje tamo. :kava:
na krivoga si se adresirao i ne mislim nekom polutrolu objašnjavati o meni šta i kako...
dakle, još jednom. ovdje sam samo komentirao HR službe. to mi je omiljena meta za ispuštanje fekalija. :top:
btw...čestitam ti na prolasku u drugi krug! :lol:
svašta, svašta :bicedobro:
proximuszg
21.06.2010., 14:59
daj se opismeni, i provjeri na threadu jesam li uopće do sada šta spominjao kurčevu INU i testiranje tamo. :kava:
na krivoga si se adresirao i ne mislim nekom polutrolu objašnjavati o meni šta i kako...
dakle, još jednom. ovdje sam samo komentirao HR službe. to mi je omiljena meta za ispuštanje fekalija. :top:
btw...čestitam ti na prolasku u drugi krug! :lol:
svašta, svašta :bicedobro:
Koliko vidim komentirao si u rubrici koja je vezana za zapošljavanje u INI! Dakle moja poruka je adresirana na pravu adresu!
Šta vam je dosadilo prosvjedovanje po Varšavskoj i inim mjestima pa ste se prebacili ovdje kenjat i srat o socio-moralnim temama?!
I zadnje...razumijem tvoje frustracije te ogorčenost i mogu si samo zamisliti kak psiho-fizički izgleda osoba koja ima:vidiga: 2200 postova! :vidiga:
Svaka čast na drugom krugu ali ti se piše DA LI, čisto da se ne obrukaš tamo. :)
Šta vam je dosadilo prosvjedovanje po Varšavskoj i inim mjestima pa ste se prebacili ovdje kenjat i srat o socio-moralnim temama?!
Tako je, svaki dan sam u Varšavskoj :rofl:
btw...došao si na forum flejmati, trolati, oftopičarit. postoji ti ovdje jedna teta ili striček moderator. :) pripremi se da budeš baniran. prijavljujem ti post.
svako dobro. :) doviđenja!
kamenjar1
21.06.2010., 16:19
Bojim se da nije trolčina. Upravo takve primaju-razmažene, bahate, bolesno amiciozne, spremne pljuvati po svima. Takvi će šefovati onima koji imaju pojma i znaju bušiti rupe. Kad zeznu samo promjene rukovodeću funkciju. Priča iz Hrvatske. INA upravo vapi za takvim kadrom.
Svaka čast na drugom krugu ali ti se piše DA LI, čisto da se ne obrukaš tamo. :)
kad smo kod toga, u duhu jezika je "Znaš li", a ne "Da li znaš", ali lik je trol, koji je prebizaran da skuži da je nepismen....flejmer.
biće baniran, pa da se ostavimo pravopisa i vratimo ontopic :)
kamenjar1
21.06.2010., 17:01
kad smo kod toga, u duhu jezika je "Znaš li", a ne "Da li znaš", ali lik je trol, koji je prebizaran da skuži da je nepismen....flejmer.
biće baniran, pa da se ostavimo pravopisa i vratimo ontopic :)
Čekaj malo. Ti si skužio da je lik flejmer ili nije prošao na testu na osnovu toga što ne zna pravopis? Pa do sad si mi se činio kao čovjek koji dobro poznaje hrvatsku stvarnost :)
Bojim se da nije trolčina. Upravo takve primaju-razmažene, bahate, bolesno amiciozne, spremne pljuvati po svima. Takvi će šefovati onima koji imaju pojma i znaju bušiti rupe. Kad zeznu samo promjene rukovodeću funkciju. Priča iz Hrvatske. INA upravo vapi za takvim kadrom.
dakle, kamenjaru ( :D ) ja se ovdje slažem s tobom. ali je tema kompleksnija.
a i momak je vrlo mlad, pa ne zna o čemu je riječ i grize napamet. ponijelo ga. :cerek:
sve skupa treš i oftopik :o
mihael80
23.06.2010., 12:44
Pozdrav! Zanima me kolika je plaća trgovca na ininim crpkama? Hvala!
Pozdrav! Zanima me kolika je plaća trgovca na ininim crpkama? Hvala!
4500-5000kn, a ako radiš nedjelje i noćne dođe do 6000kn. Samo nisam siguran da će INA zapošljavati ljud na benzinskim. Obično se kadar regrutira iz drugih dijelova INE, a u zadnje vrijeme govori se i o iznajmljivanju crpki što je potpuno druga priča i ovi iznosi bi mogli biti daleko manji
nikajzato
27.06.2010., 16:23
Su se javili kome iz INE , bude opče kakvih razgovora :ne zna:
blue~angelina
28.06.2010., 17:52
ej, ekipa! kako su vam se javili jeste prošli dalje ili niste? mailom ili telefonski ili možda na kućnu adresu?
Interseptor
29.06.2010., 23:41
Meni isto javili da nisam ušao u drugi krug za testiranja, da li je itko pozvan u drugi krug, čudno mi je što su nas u tolikom broju pozvali, bilo je ljudi koji još nisu gotovi s faksom!
Da nije to samo anketa neka bila, a od posla niti p.....:confused:
nikajzato
01.07.2010., 18:21
da li je netko pozvan za daljnje tesitranje / intervju?
Limuncin
01.07.2010., 22:56
noups, još ništa...
al na posao.hr forumu se javila jedna cura i rekla da su ju danas zvali da dođe na intervju 20.7.
blue~angelina
06.07.2010., 20:16
hvala vam na odgovoru :) i dalje čekam
Evo malo novih informacija vezano uz natječaj:
http://rep.hr/vijesti/zaposljavanje/ina-ce-it-ovce-zaposliti-u-zagrebu-rijeci-i-sisku/1820/
(Kako je rep.hr IT portal, onda je naglasak na IT-u)
Jel bio tko dosad na razgovoru? Ako je, molio bih samo informaciju da li su klasična pitanja tipa zašto ste se prijavili i sl. ili stručna pitanja, nešto vezano uz samu INA-u...?
Jel bio tko dosad na razgovoru? Ako je, molio bih samo informaciju da li su klasična pitanja tipa zašto ste se prijavili i sl. ili stručna pitanja, nešto vezano uz samu INA-u...?
Bio mi je frend u petak u Sisku i pitali su ga sve tipove pitanja koje si naveo,a danas mi ide prija u Rijeku i u srijedu frend ima razgovor u Zgb. Prijavim za ovo dvoje kad čujem šta kako....
nikajzato
12.07.2010., 10:00
Bio mi je frend u petak u Sisku i pitali su ga sve tipove pitanja koje si naveo,a danas mi ide prija u Rijeku i u srijedu frend ima razgovor u Zgb. Prijavim za ovo dvoje kad čujem šta kako....
daj napiši ako nije problem na kojem jeziku je bil razgovor (engleski ili hrvatski)
daj napiši ako nije problem na kojem jeziku je bil razgovor (engleski ili hrvatski)
Koliko znam,na hrvatskom. Nije spominjao engleski,a pretpostavljam da bi da ga je bilo..
Ipak je bilo nekoliko pitanja na engleskom. Psiholog iz tima postavlja pitanja,a ti odgovaraš.
Navodno je bilo jako opušteno i nije bilo pitanja na koja nije znala odgovor...jedino je zastala kod famoznog pitanja o plaći...razgovor je trajao nešto više od sat vremena...
Limuncin
13.07.2010., 09:28
ajme pa ti razgovori se vec naveliko odvijaju :eek: boooo
ima li netko koga jos nisu zvali? bila sam na testiranju jos 3.5. i ni A ni B od njih jos uvijek... strah me da se nisam izgubila negdje u sustavu :misli:
Meni nisu ništa javili, a bila sam na testiranju 13.05. Nisam iz Zagreba pa možda zato...
Limuncin
13.07.2010., 14:11
nisam ni ja iz Zg-a al vidim da se gore spominju i razgovori u Sisku i Rijeci... znaci ne idu po gradovima :ne zna:
Da li možda znaš konkretnije što ga je pitalo?
Da li možda znaš konkretnije što ga je pitalo?
Pa općenita pitanja o njemu,studiranju,što ga najviše zanima,kako gleda na posao u industriji,što zna o samoj firmi,.....
Navodno ništa komplicirano..razgovor je prilično opušten i bez stresa.
scotty22
15.07.2010., 15:12
Ovo od INE teška pušiona... bio sam na testu još sam ga i dobro napisao...pogotovo matematičke zavrzlame a vremena malo.. i jave ništa kao od svega!!!
Niti na razgovor me pozvati da vide što mislim, želim...itd???
Ma dobro je tu već preko veze njih od ranije upalo a reda radi mora se kao natječaj i ti testovi održati...eventualno nekolicinu novih uzeti i to je to.
Klasika.
Jedino su dobre mace u štiklama koje daju te testove.
scotty22
15.07.2010., 15:16
Ovo od INE teška pušiona... bio sam na testu još sam ga i dobro napisao...pogotovo matematičke zavrzlame a vremena malo.. i jave ništa kao od svega!!!
Ma dobro je tu već preko veze njih od ranije upalo a reda radi mora se kao natječaj i ti testovi održati...eventualno nekolicinu novih uzeti i to je to.
Klasika.
Klasika.
Ne bi se složila...nitko od mojih prijatelja koji su pozvani nema apsolutno nikakvu vezu...neki su pozvani na intervju,neki su odbijeni (ovisno o rezultatima testa).
Možda da prihvatiš činjenicu da je ipak netko bio bolji od tebe i ˝izgurao˝ te.
Glavu gore i traži dalje.Nešto će već uletit. :top:
maniczg
16.07.2010., 11:19
Ne bi se složila...nitko od mojih prijatelja koji su pozvani nema apsolutno nikakvu vezu...neki su pozvani na intervju,neki su odbijeni (ovisno o rezultatima testa).
Možda da prihvatiš činjenicu da je ipak netko bio bolji od tebe i ˝izgurao˝ te.
Glavu gore i traži dalje.Nešto će već uletit. :top:
Ja sam danas bio na razgovoru, nemam vezu.
*hellokitty*
16.07.2010., 14:31
Ja sam danas bio na razgovoru, nemam vezu.
Za rad u kojem odjelu? I kako je bilo na razgovoru, standard pitanja ili?
ja sam bila jučer. razgovor mi je bio ok. to mi je bio prvi razgovor za posao tako da sam očekivala nešto strašnije, ali mi je zbilja bez ikakvog stresa prošao.
ja sam na intervjuu bila u zagrebu, av. većeslava holjevca. koliko sam skužila zvali su me iz sektora trgovine (inače sam završila marketing). pitanja su bila ok - da im kažem nešto o sebi za početak, nakon toga su me pitali što sam radila na mjestima koje sam navela u cv-ju, zanimalo ih je u biti skoro sve kaj sam napisala u cv-ju - pogotovo svi projekti koje sam radila i sl. zadnjih 20 minuta su mi dali neki Case Study i ostavili me samu da pročitam to u 15 minuta, te nakon što su se vratili još 5 minuta smo prodiskutirali taj Case. Case nije težak, u biti na takve stvari nema točnog ili netočnog odgovora, valjda ih zanima način tvog razmišljanja.
Sretno svima! :)
ja sam bila jučer. razgovor mi je bio ok. to mi je bio prvi razgovor za posao tako da sam očekivala nešto strašnije, ali mi je zbilja bez ikakvog stresa prošao.
ja sam na intervjuu bila u zagrebu, av. većeslava holjevca. koliko sam skužila zvali su me iz sektora trgovine (inače sam završila marketing). pitanja su bila ok - da im kažem nešto o sebi za početak, nakon toga su me pitali što sam radila na mjestima koje sam navela u cv-ju, zanimalo ih je u biti skoro sve kaj sam napisala u cv-ju - pogotovo svi projekti koje sam radila i sl. zadnjih 20 minuta su mi dali neki Case Study i ostavili me samu da pročitam to u 15 minuta, te nakon što su se vratili još 5 minuta smo prodiskutirali taj Case. Case nije težak, u biti na takve stvari nema točnog ili netočnog odgovora, valjda ih zanima način tvog razmišljanja.
Sretno svima! :)
jeste o tome diskutirali na engleskom ili...?
zlatna nit 777
17.07.2010., 13:18
Ej!
A koliko ljudi te ispitivalo,jel i mađar među njima ili?Jel većina razgovora bila na eng ili hrv?Kad su rekli da će ti se javiti,hoće biti još razgovora ili je to zadnji?Nisam nikad rješavala taj case study,o čemu se to radi?!
Sorry na znatiželji i unaprijed hvala na inf.!Imam tremu,pa me sve zanima:)
većina intervjua je bila na hrvatskom jeziku, i case smo diskutirali na hrvatskom.
samo su mi dva pitanja postavili na engleskom - i to dva najteža u cijelom intervjuu - gdje se vidim za 5 godina, i koje su moje slabosti. na ta pitanja nisam imala spreman odgovor niti na hrv, pa su me malo zatekli i dosta sam loše odgovorila na njih (inače sam puno bolji engleski govornik, al nema veze). :(
ispitivalo me 4 Hrvata, nije bilo Mađara :) dvoje iz HR-a, dvoje iz sektora marketing/trgovina.
sad ne mora značiti da će i na intervjuima za ostale sektore davati case study, sve zavisi koji ste faks. ja sam na faksu stalno rješavala Case Study-je na seminarima i domaćim zadaćama, tako da mi to niej problem. zapravo mi je to odličan način ispitivanja kandidata (bolje nego da sad sama sebe hvalim kak sam super i kak me trabaju zaposliti).
i pitala sam ih na kraju kad mogu očekivati odgovor od njih - rekli su u osmom mjesecu. kao tada će javiti da mi zahvale na interesu ili da dođem u drugi krug razgovora s direktorima veće razine. jedna gospođa iz HR-a je rekla ako imaju jako puno kandidata, te da bi se početak zapošljavanja mogao odužiti na 10. mjesec.
zlatna nit 777
17.07.2010., 16:38
Hvala!
maniczg
19.07.2010., 15:51
Ja isto bio u INI, sve kao fleka samo drugi odjel.
maniczg
19.07.2010., 15:51
Za rad u kojem odjelu? I kako je bilo na razgovoru, standard pitanja ili?
Imaš tu: http://www.forum.hr/showthread.php?t=542130&page=3 .
Jel netko bio na drugom krugu razgovora ili je pozvan?
*hellokitty*
28.07.2010., 15:43
Ja sam bila samo na prvom razgovoru i čekam kao ovaj tjedan poziv (rekli su do kraja mjeseca), ali tjedan prebrzo prolazi... :(
Ne znam da je netko bio dalje, mislim da će se najviše javljat u 8. mjesecu...
Limuncin
28.07.2010., 21:22
Ima li netko da još nije dobio poziv za 2. krug?
Znači nakon psihologijskog testiranja nije dobio odbijenicu ali niti poziv za drugi krug?
Veroneze
29.07.2010., 10:34
Ima li netko da još nije dobio poziv za 2. krug?
Znači nakon psihologijskog testiranja nije dobio odbijenicu ali niti poziv za drugi krug?
Evo ja i par mojih prijatelja, svi u IT-u.
Također čekam, po struci sam diplomirani ekonomist.
Ja sam bila na prvom razgovoru prošli tjedan i jučer su mi javili da sam prošla dalje na finalni razgovor koji će bit za otprilike 2 tjedna.
zlatna nit 777
29.07.2010., 16:40
A šta si po struci i za koji sektor?jesi išla u holjevca ili šubićevu?thanks unaprijed
A šta si po struci i za koji sektor?jesi išla u holjevca ili šubićevu?thanks unaprijed
Diplomirani ekonomist (računovodstvo), bila sam u Šubićevoj. pozz
zlatna nit 777
03.08.2010., 18:24
Jel dobio tko poziv za drugi krug razgovora?
kikich44
04.08.2010., 00:43
Jel dobio tko poziv za drugi krug razgovora?
Ja sam bila prosli petak na drugom razgovoru, Subiceva ulica, IT sektor. Rekli da je to i zadnji razgovor.. javit ce krajnji rezultat tijekom 8. mjeseca. Znam da nas je 14 pozvano u taj zadnji krug. E da, na oba razgovora je bio clan komisije iz Madjarske, cijeli razgovor na engleskom..
Ne znam za koji dio Ine se ti natjeces.. u svakom slucaju zelim puno srece :)
P.S. Anegdota od tog petka... putem na razgovor kupujem jutarnji, a kad na naslovnoj stranici "INA planira otpustiti 1300 radnika" :D
P.S. Anegdota od tog petka... putem na razgovor kupujem jutarnji, a kad na naslovnoj stranici "INA planira otpustiti 1300 radnika" :D
Kao i sve bivše državne kompanije INA ima debeli višak radnika. Problem je u tome što je tamo gdje se radi uvijek manjak ljudi i to je razlog zapošljavanja novih ljudi. Također je cilj smanjiti visoke troškove vanjskih davaoca usluga i osloniti se na vlastite snage. A ovo o 1300 viška je prilično slobodna novinarsko-političko-predizborna interpretacija. Prvo krene priča o prodaji zgrada u kojima ima toliko ljudi pa se odmah zaključi da će ljudi zaposleni u njima dobiti otkaz. Ima INA gdje skućiti i veći broj ljudi.
zlatna nit 777
04.08.2010., 21:34
Hvala!Ja sam drugi sektor,ali i dalje čekam......:(
st.germain
06.08.2010., 10:10
Jel ima ing gradevine koji a da su ga zvali? Ja isto cekam.
Jel ima tko da još nije dobio poziv za drugi krug razgovora iz IT sektora? :) Ili je bar bio u IT sektoru, pa je premješten u drugi sektor...Pošto je rečeno da će zvati krajem 8.mjeseca, a vidim da su već zvali neke IT-ovce...
Ljudi jel netko dobio posao? Jel netko bio kod financijskog direktora na razgovoru danas ili ide sutra?
Evo da podnesem prijavu: 8 inženjera dobilo posao u Rijeci, nekoliko u Sisku. Jednu frendicu zvali da bira jel hoće Sk,Ri ili Zg (ne znam zašto jer nema neke uber reference)-ODBILA SVE,a frenda zvali prekjučer da dođe na razgovor i potpisivanje ugovora sutra u Zg. Napominjem da do sada nije bio na niti jednom razgovoru. (očito im je zafalilo inženjera)----svi su dipl.kem.ing.
Frenda IT-evca nitko nije zvao,a on kaže da ni neće jer je čuo da su navodno našli i primili tih 14 ljudi koliko im je trebalo. :ne zna:
Su primili kog od inženjera kem.ing.u Zg?
Zvali su jednu curu koja je odbila i tog frenda za kojeg ne znam da li se odazvao. Ostali su u Ri i Sk.
annnaaa
10.11.2010., 10:34
Dali je netko bio u INI na intervju-u za posao? Zanima me kako izgleda dio na engleskom? otprilike koja su pitanja?
orestes24
11.11.2010., 10:12
Dali je netko bio u INI na intervju-u za posao? Zanima me kako izgleda dio na engleskom? otprilike koja su pitanja?
za koje radno mjesto?
annnaaa
11.11.2010., 11:42
za koje radno mjesto?
ej!
pa nije rečeno za koje radno mjesto, ali natječaj je objavljen za radna mjesta u Sisku i Rijeci.Nakon testiranja ide se na intervju...pa sam čula da pitaju nešto i na engleskom. Završila sam FKIT! :)
annnaaa
12.11.2010., 08:08
Gdje je to objavljeno,
može link od natječaja?
orestes24
12.11.2010., 10:44
Gdje je to objavljeno,
može link od natječaja?
jedan od najtečaja koji je završio 31.10 je:
http://www.moj-posao.net/posao/Osoba-za-rad-u-Sluzbi-razvoja-i-obrazovanja-Sektoru-upravljanja-ljudskim-resursima-mz-Sisak/5e37074acad16628659089ca60f1ce6c.htm
mislim da je bio još jedan za rijeku, ali drugo područje
zumzumzum
15.05.2011., 22:18
Jel bio netko na testiranju za inu ove godine (growww), čitala sam kako je izgledalo testiranje prošle godine pa me zanima jel se što promijenilo
gloria22
17.05.2011., 09:22
jučer su završile prijave za Groww program u Ini.. Jel 'ko zna kad bi mogla biti testiranja? I oni koji su bili ako bi mogli reci šta se moze ocekivati? Kako se pripremiti?
gloria22
18.05.2011., 12:12
mene još nisu zvali za INU na testiranje, a mislim da zadovoljavam uvjetima:rolleyes:
Sale_BJ
18.05.2011., 13:30
mene još nisu zvali za INU na testiranje, a mislim da zadovoljavam uvjetima:rolleyes:
Mene su zvali danas, na testiranje u petak u 10.
koje si struke?
Sale_BJ
18.05.2011., 13:57
koje si struke?
mag.ing.strojarstva
mag.ing.strojarstva
hvala na infu...
gloria22
18.05.2011., 14:23
jel znas sta te čeka i kako ce izgledati testiranje? je su ti rekli šta?
Sale_BJ
18.05.2011., 18:07
jel znas sta te čeka i kako ce izgledati testiranje? je su ti rekli šta?
Pitao sam ženu što me zvala, rekla je klasični IQ i psiho testovi.
luckygringo
19.05.2011., 19:55
Jel ima ko da je pozvan od magistara inženjera elektrotehnike...prijavio sam se skoro u zadnji čas...ispunjavam sve uvjete...do kad su pozivali prošle godine, vidim da je dosta ekipe već pozvano...unaprijed hvala na odgovorima:)
averroes
19.05.2011., 23:35
Jel ima ko da je pozvan od magistara inženjera elektrotehnike...prijavio sam se skoro u zadnji čas...ispunjavam sve uvjete...do kad su pozivali prošle godine, vidim da je dosta ekipe već pozvano...unaprijed hvala na odgovorima:)
Ja sam se prijavio prije mjesec i pol dana, i nisu me zvali ni na testiranje, tak da vise ništa ne kužim...Frend mi još studira( ekonomija) i to na visoj i njega su zvali prije mjesec dana na pismeno testiranje a ja diplomirao na visokoj i.....nula bodova. I sad ja ne bi trebao biti ogorčen.... Jebote da ni na testiranje nemrem doc...:(
luckygringo
20.05.2011., 08:14
Ja sam se prijavio prije mjesec i pol dana, i nisu me zvali ni na testiranje, tak da vise ništa ne kužim...Frend mi još studira( ekonomija) i to na visoj i njega su zvali prije mjesec dana na pismeno testiranje a ja diplomirao na visokoj i.....nula bodova. I sad ja ne bi trebao biti ogorčen.... Jebote da ni na testiranje nemrem doc...:(
kolko vidim po drugim forumima dost ih je već pozvano, tako da i ja lagano počinjem gubit nadu za to...
stankoglavica
20.05.2011., 10:27
mislim da studenti imaju drugaciji tretman i da nisu u sklopu growww programa neg onog freshhh ... pa valjda je zato pozvan prije... kak bi mogli zvati ljude prije mjesec dana ako natjecaj traje do 16.5. ..... ne kuzim.... malo strpljenja ljudi ... ipak ovo traje 3mj, ima vremena, svi ce biti pozvani na testiranje..
averroes
20.05.2011., 11:19
A dobro... zivi bili pa vidjeli..
queen000
20.05.2011., 11:44
mislim da studenti imaju drugaciji tretman i da nisu u sklopu growww programa neg onog freshhh ... pa valjda je zato pozvan prije... kak bi mogli zvati ljude prije mjesec dana ako natjecaj traje do 16.5. ..... ne kuzim.... malo strpljenja ljudi ... ipak ovo traje 3mj, ima vremena, svi ce biti pozvani na testiranje..
moguce je da zovu i dok traje natjecaj, zbog velikog broja prijava.. ne bi bili prvi koji tako rade..
stankoglavica
20.05.2011., 13:06
moguce je da zovu i dok traje natjecaj, zbog velikog broja prijava.. ne bi bili prvi koji tako rade..
naravno... al eto covjek veli da mu je frend student pa zato mislim da su ga zvali prije....
AaLLy_01
23.05.2011., 10:24
Pozdrav!
Znate li možda da li na psiho testiranje Ina Growww 2011 idu svi prijavljeni (kako je bilo prošle godine) ili ide selekcija?
Jesi li zvali ikoga tko se prijavio zadnji dan (prošle god su zvali redom prijavljivanja)?
Hvala puuno! :)
jel tko kopirao sve poslove koji su bili na natječaju? da mi pliz pošalje? ja sam kopirala al ga je netko izbrisao sa kompa, a treba mi....
pliz ak netko ima nek mi javi pa da mi pošalje na mail?
:s
Sale_BJ
23.05.2011., 13:52
Ja sam bio u petak bio na testiranju - 20.05., koliko sam shvatio, prvi krug ide u petom mjesecu, a od 6. počinju zvati na drugi krug. Pod priv krug mislim na psiho testove, dok je drugi krug intervju.
Jel' ima netko d a je mag.oec. a da ga još uvijek nisu zvali na testiranje?
Ja sam se prijavila 07.03.na natječaj, zadovoljavam sve uvjete, no nitko me još nije kontaktirao.
Znam neke ekonomiste koji su bili na testiranju, ali oni su svi dipl.oec., odnosno po starom programu završili. Moje kolege s faksa također još nitko nije zvao, pa me zanima je li moguće da su nas po tome odvojili za testiranja, ili...?
Jel' ima netko d a je mag.oec. a da ga još uvijek nisu zvali na testiranje?
Ja sam se prijavila 07.03.na natječaj, zadovoljavam sve uvjete, no nitko me još nije kontaktirao.
Znam neke ekonomiste koji su bili na testiranju, ali oni su svi dipl.oec., odnosno po starom programu završili. Moje kolege s faksa također još nitko nije zvao, pa me zanima je li moguće da su nas po tome odvojili za testiranja, ili...?
Ja sam mag.oec. i isto me nisu zvali :flop:
luckygringo
23.05.2011., 15:22
Ovo je link na članak od 20.5:
http://www.ina.hr/default.aspx?id=3825
A ono najvažnije prijavljeno je 3000 ljudi za 119 mjesta,
i ono još važnije za nas koji nismo dobili poziv na psiho test:
''Selekcijski postupak započeo je ovih dana, psihologijskim testiranjem. Na osnovu njegovih rezultata provesti će se selekcija za uži krug kandidata koji će pristupiti intervjuu. Konačni odabir kandidata biti će izvršen tijekom kolovoza, a pripravnici bi s radom trebali započeti u prvoj polovici rujna.''
Ukratko ako nas ne pozovu za par dana...to je to, gotova priča.
E pa sada mi stvarno ništa nije jasno. Koliko znam, prošle godine su na testiranje pozivani svi koji su zadovoljavali formalne uvjete natječaja, odnosno, koji si završili traženi studij i imali su do dvije godine radnosg iskustva.
Ne razumijem što se promijenilo ove godine, ali znam da od mojih kolega nitko dosad nije kontaktiran od strane Ine. Zašto je tome tako, ne znam.
Jedino se tješim da je nas mag.oec. najviše, pa da su nas možda ostavili za kraj. Jer nema mi logike da nas ne zovu na testiranje.
Vjetrić
23.05.2011., 19:12
jel tko kopirao sve poslove koji su bili na natječaju? da mi pliz pošalje? ja sam kopirala al ga je netko izbrisao sa kompa, a treba mi....
pliz ak netko ima nek mi javi pa da mi pošalje na mail?
:s
Probaj dobiti popis poslova u elektronskom obliku od INE, vjerujem kako bi ti to poslali.
legallly blond
23.05.2011., 19:13
Pozdrav!
Znate li možda da li na psiho testiranje Ina Growww 2011 idu svi prijavljeni (kako je bilo prošle godine) ili ide selekcija?
Jesi li zvali ikoga tko se prijavio zadnji dan (prošle god su zvali redom prijavljivanja)?
Hvala puuno! :)
Ja sam se prijavila zadnji dan i mene još nisu zvali, a valjda budu. Znam još par ljudi koji su se ranije prijavili i njih još nisu zvali.
Vjetrić
23.05.2011., 19:30
Ja sam bio u petak bio na testiranju - 20.05., koliko sam shvatio, prvi krug ide u petom mjesecu, a od 6. počinju zvati na drugi krug. Pod priv krug mislim na psiho testove, dok je drugi krug intervju.
Mogli su ti govoriti samo o planiranim rokovima.
E pa sada mi stvarno ništa nije jasno. Koliko znam, prošle godine su na testiranje pozivani svi koji su zadovoljavali formalne uvjete natječaja, odnosno, koji si završili traženi studij i imali su do dvije godine radnosg iskustva.
Ne razumijem što se promijenilo ove godine, ali znam da od mojih kolega nitko dosad nije kontaktiran od strane Ine. Zašto je tome tako, ne znam.
Jedino se tješim da je nas mag.oec. najviše, pa da su nas možda ostavili za kraj. Jer nema mi logike da nas ne zovu na testiranje.
Ovo je link na članak od 20.5:
http://www.ina.hr/default.aspx?id=3825
A ono najvažnije prijavljeno je 3000 ljudi za 119 mjesta,
i ono još važnije za nas koji nismo dobili poziv na psiho test:
''Selekcijski postupak započeo je ovih dana, psihologijskim testiranjem. Na osnovu njegovih rezultata provesti će se selekcija za uži krug kandidata koji će pristupiti intervjuu. Konačni odabir kandidata biti će izvršen tijekom kolovoza, a pripravnici bi s radom trebali započeti u prvoj polovici rujna.''
Ovdje je sve zapravo rečeno, ali korporacijskim riječnikom koji izostavlja manje bitne informacije. Ono što nije rečeno, a što sve vas najviše zanima - koji su mogući razlozi zašto još nisu pozvali kandidate, može se pročitati iz ove izjave između redaka.
Naime gore spomenuti rokovi vrijede za predviđeni broj prijava. Kako se prijavilo daleko više kandidata od predviđenog, rokovi se pomiču. Koliko se rokovi pomiču, to i u INI znaju samo ono koji rukovode postupak zapošljavanja. A to ne moraju biti ljudi (najčešće i nisu) koji borave na testiranjima i intervjuima.
Ukratko ako nas ne pozovu za par dana...to je to, gotova priča.
Ne mora značiti. Još uvijek su tu lipanj i srpanj za testiranje i intervjue.
Moguće, ali nebi bilo prvi put da me ne zovu iako ispunjavam sve uvjete. Ništa me više ne može iznenadit.
averroes
23.05.2011., 20:55
Moguće, ali nebi bilo prvi put da me ne zovu iako ispunjavam sve uvjete. Ništa me više ne može iznenadit.
Majke mi, mene ni u ovoj drzavi vise ništa ne iznenadjuje, a kamoli ovo..
stankoglavica
23.05.2011., 21:53
vjetric fala kaj si se ukljucio... vidim da puno znas.... citao sam neke postove od prije i vidim da su neki prosle godine bili zvani polovicom 6mj.....
i ja sam tog misljenja da nema razloga zasto ne bih bio pozvan barem na testiranje.... i ne panicarim....
Ja sam mag.oec. i isto me nisu zvali :flop:
Ja sam dipl. oec. tj. stari program pa me svejedno nisu zvali tako da nije to. Vjerovatno su samo u gužvi zbog puno kandidata, bit' će. :mig:
I da, prijavio sam se davno, otprilike 2 mjeseca prije isteka natječaja.
Ja sam se prijavila zadnji dan ove godine :rofl:
Ne gubim nadu da me budu zvali jer mi je svejedno :D
Prestrašan je omjer ljudi ove godine na ta mjesta. Svaka čast ovima koji prođu.
Ja prošle godine nisam.
Inače na testiranju sam bila oko 20.5., a zvali su me na razgovor 16.8.
Tak da, gotovo 3 mjeseca je prošlo. Ja sam uopće zaboravila da sam na testiranju bila. Zakaj im je trebalo tolko da pozovu ljude, ko zna.
Zato nemojte gubiti nadu jer zapošljavanje bude u 9. mjesecu. Stignu vas sve obraditi :)
AaLLy_01
24.05.2011., 09:59
Evo još jedne mag.oec. koju nisu zvali! :D
Isto imam informaciju od prošle god da su na testiranje zvali sve prijavljene, ali ih je bilo "skromnih" 800, za razliku od 3000 prijavljenih ove godine. :/ Znam i da su u 9. mj. još obavljali razgovore, tj. da su neki počeli s radom poslije 1.9.
Također mislim da su ekonomiste ostavili za kraj jer brijem da nas je 2000/3000! :D
Konkurencija je stvarno ogromna! Svaka čast onima koji uspiju! :)
p.s.Ako netko ima tekst natječaja, neka se javi i meni! :))
gloria22
24.05.2011., 12:22
a jel mogu oni koji su bili reći kako izgledaju ovirno ta psiho testiranja? čula sam da ima nekakvih matematičkih zadataka, ono osnove, jel to istina?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.