PDA

View Full Version : online fakulteti

imnewhere
02.05.2010., 20:07
da li je netko zavrsio ili imao iskustva s online fakultetima? koliko su takvi priznati u hrvatskoj?

Zgodan clanak http://edupoint.carnet.hr/casopis/broj-04/clanak-03/diploma.pdf

TheRusvaj
02.05.2010., 20:30
Naš trenutno najuspješniji projektant/dizajner u maloj brodogradnji Srđan Đaković je pored studija brodogradnje na FSB-u završio i dopisni studij yacht & boat design-a na Westlawn http://www.westlawn.edu/course_info/overview.asp Čovjek se toga ne srami, dapače, sa ponosom ističe, ali da nije završio prvenstveno klasični studij brodogradnje, sumnjam da bi mu Westlawn puno kod nas vrijedio, bez obzira što je velik dio relevantnog znanja stekao upravo na njemu.

Markoleo
03.05.2010., 09:02
mislim da je nastava online puno kvalitetnija i uči se ono što ti stvarno treba za kasnije.
a kod nas na fakultetima, znanje iz pola predmeta možeš baciti u vodu jer ti neće trebati, ali važno d astudenti čuju o čemu je riječ.

imnewhere
07.05.2010., 04:16
Evo prijavio sam se na prijemni za University of Phoenix :)

slammerinho
07.05.2010., 07:35
i koliko si to platio? ništa nije besplatno pa ni online školovanje. vjeruj mi znam iz iskustva. probao sam ovu online glupost negdje potkraj prošle godine i duboko se razočarao

Markoleo
07.05.2010., 09:38
i koliko si to platio? ništa nije besplatno pa ni online školovanje. vjeruj mi znam iz iskustva. probao sam ovu online glupost negdje potkraj prošle godine i duboko se razočarao

cijena je negdje $ 100 ili $ 200 po 1 unitu, a imaš 60 unita na godinu.

imnewhere
07.05.2010., 19:59

Naravno da nije besplatno i cijena nije razlog zasto upisujem online college. Razlog je sto imam firmu s 12 zaposlenih i nemam vremena ni motivacije za odlaske na predavanja s 18-godisnjacima.

Obrazlozi zasto mislis da je glupost?

Markoleo
07.05.2010., 20:20
Naravno da nije besplatno i cijena nije razlog zasto upisujem online college. Razlog je sto imam firmu s 12 zaposlenih i nemam vremena ni motivacije za odlaske na predavanja s 18-godisnjacima.

nije glupost, nego je to prednost.

atlantis
08.05.2010., 00:28

mene jebe engleski :(

da ima u hrvatskoj uzela bih, ima neki u srbiji ali ne znam koliko su 'vrijedne' njihove diplome kod nas

znade li netko?

Markoleo
08.05.2010., 17:45

da ima u hrvatskoj uzela bih, ima neki u srbiji ali ne znam koliko su 'vrijedne' njihove diplome kod nas

znade li netko?

bez engleskog ne možeš u IT-u.
engleski je obavezan barem pasivno.

atlantis
08.05.2010., 20:00
ne zanima me it :) zanima me bilo što samo da dobijem papir*

a engleski hendlam dovoljno da s amerom pričam tri sata o filmu, dizajnu, psima, putovanjima, čitam i kinga, mogu pogledati film bez titla, ali sam sigurna da na engleskom ne bih odslušala, naučila, položila niti jedan ispit :ne zna:

*unutar struke znam jako puno, strukovni faks je ispod mog nivoa znanja i izuzetno je kompliciran te s njim ne dobijam natrag onoliko koliko sebe moram dat uz dva posla koja konstantno radim. treba mi papir iz vođenja firme, organizcije, tako nečega - a u tome bi mi dobro i došlo usavršavanje jer se time bavim u privatnom poslu

zato me zanima nešto online i na hrvatskom, a toga nema

Vojky
09.05.2010., 02:14
Naš trenutno najuspješniji projektant/dizajner u maloj brodogradnji Srđan Đaković je pored studija brodogradnje na FSB-u završio i dopisni studij yacht & boat design-a na Westlawn http://www.westlawn.edu/course_info/overview.asp Čovjek se toga ne srami, dapače, sa ponosom ističe, ali da nije završio prvenstveno klasični studij brodogradnje, sumnjam da bi mu Westlawn puno kod nas vrijedio, bez obzira što je velik dio relevantnog znanja stekao upravo na njemu.

To je dobar put! Ja sam našao jedan specijalizirani online master program u Škotskoj, koji bih vrlo radio upisao, jedina prepreka mi je kvaliteta mog pisanog engleskog, jer pravni engleski nije nimalo lagan, a polaže se putem eseja.

Iznimno mi se sviđa ideja dobiti specijalizirana znanja iz područja koje se kod nas, a niti u bližim zemljama ne predaje. Hrvatsku diplomu, više njih, ionako imam.

radenic
19.09.2010., 12:55
ja idem na fakultet na kojem se uci preko interneta, mogu reci da je super, nema mnogo za uciti, a uci se naj naj osnovnije..

hcerinski
20.09.2010., 14:43
ja idem na fakultet na kojem se uci preko interneta, mogu reci da je super, nema mnogo za uciti, a uci se naj naj osnovnije..

Daj reci malo više info oko toga faksa? Koji smjer i gdje se prijaviti i pogledati malo kak to ide?

sime
20.09.2010., 15:07
Danas su faksevi postali poput nekog tečaja. Svi završe neke tečajeve i onda se busaju kako oni imaju faks. Kad se sjetim programa prije 10 god. i današnjeg razlika nebo i zemlja. Oni su prije moralo dosta krvi i znoja proliti da bi završili faks, a danas se može online.

UglyKidJoe
20.09.2010., 16:38
Danas su faksevi postali poput nekog tečaja. Svi završe neke tečajeve i onda se busaju kako oni imaju faks. Kad se sjetim programa prije 10 god. i današnjeg razlika nebo i zemlja. Oni su prije moralo dosta krvi i znoja proliti da bi završili faks, a danas se može online.

Ništa apstraktno - to se zove syndrom Bologne. :rolleyes:
U principu nije loše ako daje barem malo kompetencije a ne isključivo papir te stoga mislim da nije problem organizacije tih programa već što i kako polaznik učini sa svojom diplomom: predstavlja li ona samo papir kako se to kod nas voli raditi. :rolleyes:

sime
20.09.2010., 19:04
Danas skoro svako selo ima fakultet.

radenic
21.09.2010., 22:23
Daj reci malo više info oko toga faksa? Koji smjer i gdje se prijaviti i pogledati malo kak to ide?

Jedini problem ti moze bit sto je u bosni...Faks se zove Komunikoloski koledz imaš par smjerova: komunikologija:komunikologija, novinarstvo, odnosi s javnoscu odnosno portparol i reklama, dizajn: graficki i multimedijalni dizajn, engleski jezik: trogodišnji i cetvorogodisnji studij.... Uglavnom faks omogucava ljudima, posebno onima koji rade da uce online odnosno da ne duljim imas svoj portal na kojima su tvoji predmeti gdje ti svaki tjedan profesori salju zadatke koje ti treba da uradis i posaljes u određenom roku koji je inace oko 7 dana, iz svake zadace dobijas bodove koji se na kraju zbrajaju zajedno sa ocjenama iz ispita, literaturu ne moras nabavljat jer ju dobijas takodjer preko neta (ma sve ti daju na gotovo, samo da sastavljas).....Stvarno sam upoznala jako puno ljudi iz drugih drzava koji idu na faks....Najbolje je to sto se u biti trebas pojaviti samo na ispitima a sve ostalo mozes rijesiti preko interneta od uplata do prijava i sve.....

radenic
21.09.2010., 22:30

znade li netko?

imas i u bosni ak hoces engleski trogodisnji cetvorogodisnji samo neznam koliko su priznati u hr

imnewhere
27.11.2010., 02:05
evo polozio prijamni :)

ranGo01
28.11.2010., 18:39
Online fakultet:

http://www.ipm.netau.net/

Clarice
30.11.2010., 15:25
Zaintrigirali ste me s ovom temom..
Dajte stavite još linkova za provjerene...

thanx!

krokodilkro
30.11.2010., 23:18
Online fakultet:

http://www.ipm.netau.net/
Takva "diploma" ti vrijedi jednako kao i diploma izmišljenog fakulteta koju si sam otisneš.

Ovo na linku je ono što se na engleskom zove "degree mill".

peachwoman
22.04.2013., 22:48
šteta što je ovdje ovako pusto...... ima li ovdje netko da je upisao neki provjeren online studiji?Hvala

udzbenik
25.04.2013., 09:41
šteta što je ovdje ovako pusto...... ima li ovdje netko da je upisao neki provjeren online studiji?Hvala

Samo upiši "distance learning <tema> uk" u Google. U Velikoj Britaniji ima dosta toga, razvijen je biznis obrazovanja. Imaš i stranicu thestudentroom.uk na kojoj možeš pogledati i raspitati se kad nađeš nešto interesantno.