PDA

View Full Version : On, one i ja - tri godine poslije

Antalia
06.05.2010., 11:32
Prije nego što smo stupili u vezu, partner i ja smo se neko vrijeme neobavezno "zabavljali". Nedavno sam saznala od treće strane da se on u to vrijeme kratko "zabavljao" s još dvije žene, što sam ja već i slutila, iako je on to jednom prilikom porekao.
Ne smatram to prijevarom, ali, nekako mi nije svejedno...Jeste li ikad bile u takvoj situaciji?

Morticia Addams
06.05.2010., 11:45
Saznala si to nakon što ste vas dvoje već 3 godine u "ozbiljnoj" vezi?
Da li je u to vrijeme bilo sve ok između vas?
Ukoliko jest mislim da te to ne bi trebalo pretjerano brinuti ni zamarati, osim ako ti je baš izričito lagao ukoliko si ga ranije pitala o tome.
Da sam ja u toj situaciji popizdila bih što mi je tri godine lagao.
Eto, priznajem, rospijetina sam. :zubo:

Lord Byron
06.05.2010., 11:46
Prije nego što smo stupili u vezu, partner i ja smo se neko vrijeme neobavezno "zabavljali". Nedavno sam saznala od treće strane da se on u to vrijeme kratko "zabavljao" s još dvije žene, što sam ja već i slutila, iako je on to jednom prilikom porekao.
Ne smatram to prijevarom, ali, nekako mi nije svejedno...Jeste li ikad bile u takvoj situaciji?

Nije ti svejedno zbog čega? To što je radio prije veze, to je njegova stvar - tu ti nema što (ne) biti svejedno. To što je porekao je vaša stvar - to ti mora ne biti svejedno.

A ti si baš sigurna sigurna da "treća strana" zna što govori?

Antalia
06.05.2010., 11:51
Saznala si to nakon što ste vas dvoje već 3 godine u "ozbiljnoj" vezi?
Da li je u to vrijeme bilo sve ok između vas?

Jednom sam mu napomenula kako mi se ne sviđa što je bio sa njih dvije paralelno, na što je on rekao da nisam u pravu, da nije bilo tako kako ja mislim. I na tome je stalo, nisam više pitala.
Ovo me više onako "ženski" kopka..što, izabrao je između nas brojalicom?

Morticia Addams
06.05.2010., 11:52
Jednom sam mu napomenula kako mi se ne sviđa što je bio sa njih dvije paralelno, na što je on rekao da nisam u pravu, da nije bilo tako kako ja mislim. I na tome je stalo, nisam više pitala.
Ovo me više onako "ženski" kopka..što, izabrao je između nas brojalicom?

Hm, po meni bi te puno više trebalo brinuti što ti je lagao nego kako je i zašto odabrao baš tebe. :ne zna:

Antalia
06.05.2010., 11:53
...nisam sigurna je li treća strana govori istinu...

Antalia
06.05.2010., 11:56
Ma, zapravo se dvoumim trebali uopće čačkati ili ignorirati taj mali trenutak ljubomore i pustiti prošlost na miru.

gnu
06.05.2010., 11:56

"neobavezni tipovi" se obično neobavezno zabavljaju s više ljudi....ne kužim kaj ti je tu čudno...sami tip neobavezne veze ne obvezuje partnera da bude vjeran niti mu brani da ševi cijelo jato...

Morticia Addams
06.05.2010., 11:57
Ma, zapravo se dvoumim trebali uopće čačkati ili ignorirati taj mali trenutak ljubomore i pustiti prošlost na miru.

Hehe, hoćeš li biti u stanju pustiti i ne čačkati?

Evo, sad ću ja biti zloguka, al' obično kad netko tako svjesno gura glavu u pijesak čini to zato što je duboko u sebi svjestan istine i boji je se.

Lord Byron
06.05.2010., 12:02
na što je on rekao da nisam u pravu, da nije bilo tako kako ja mislim. I na tome je stalo, nisam više pitala.

Kao prvo, nije porekao. Kao drugo, odgovorio ti je na sva pitanja.

Što ti zapravo hoćeš? Toliko si nesigurna u sebe i u vas da se ubijaš nečim starim preko 3 godine? Pa sve da si saznala kako te smotao za okladu, ako vam je 3 godine dobro, ne razumijem te.

Antalia
06.05.2010., 12:07
Hehe...

Hehe, ako se zavjetujem na šutnju, uspjet ću..:D

Puno je takvih sitnica (bilo) koje su obavijene pitanjem "trebam li zanemariti". Malo jedna stvar, malo druga stvar i nakon nekog vremena se pitaš je li moglo i bez takvih sitnih problema...
Ja nisam pobornik skakanja na prvu loptu, ali ipak je bitno riješiti sitnice i nedoumice istog trena kada se pojave...
Najgore je kad staneš i shvatiš da neprestano ti prelaziš preko nekih zanemarivih sitnica. "Znaš da ja tebe volim" nije univerzalni odgovor na koji žene padaju kao u transu i nakon nekog vremena zapravo postane način izbjegavanja razgovora...

Morticia Addams
06.05.2010., 12:09
Hehe, ako se zavjetujem na šutnju, uspjet ću..:D

Puno je takvih sitnica (bilo) koje su obavijene pitanjem "trebam li zanemariti". Malo jedna stvar, malo druga stvar i nakon nekog vremena se pitaš je li moglo i bez takvih sitnih problema...
Ja nisam pobornik skakanja na prvu loptu, ali ipak je bitno riješiti sitnice i nedoumice istog trena kada se pojave...
Najgore je kad staneš i shvatiš da neprestano ti prelaziš preko nekih zanemarivih sitnica. "Znaš da ja tebe volim" nije univerzalni odgovor na koji žene padaju kao u transu i nakon nekog vremena zapravo postane način izbjegavanja razgovora...

Pa o tome i govorim.
Nisam pobornik "ne čačkanja".
Ukoliko me nešto zanima ili muči- otvoreno pitam i zahtijevam iskren odgovor.
Crkla bih od muke da stalno zanemarujem "sitnice" koje me negdje duboko žderu.
U stanju sam čačkati i čačkati.
Ja sam jedna prava čačkalica. :rofl:
Al' nisam uvijek bila. U jednoj vezi sam namjerno gurala glavu u pijesak, jer sam se bojala istine koje sam ipak bila svjesna.
Od tad, nema tabu tema i sitnica o "kojima se ne razgovara".
Da, čak i o prošlosti se razgovara i ČAČKA. :p

gnu
06.05.2010., 12:09
da niste "neobavezni tipovi" i da ste imali "obaveznu vezu" manja bi šansa bila da bi on neobavezno prcao okolo....

Antalia
06.05.2010., 12:10
Toliko si nesigurna u sebe i u vas da se ubijaš nečim starim preko 3 godine?

Ma nije nesigurnost, već preispitujem i sebe i sve oko sebe. Ne znam, neka faza (ponovnog) traženja smisla u svom životu.
Znaš da nikad nije stvar u poruci, niti u kolegici s posla, neopranom suđu, itd. Uvijek nešto kopka u zaleđu...

mala hijena
06.05.2010., 12:11

Ok, ali onda to znači da u tih vaših tri godine ima i drugih sitnica, ili... ?

Što tebe zapravo smeta kod te informacije? Što je bio s više cura, što ti nije ispričao detalje, što bi to mogao ponoviti... imaš li neku konkretnu zamjerku?

Lord Byron
06.05.2010., 12:14
Ma nije nesigurnost, već preispitujem i sebe i sve oko sebe. Ne znam, neka faza (ponovnog) traženja smisla u svom životu.
Znaš da nikad nije stvar u poruci, niti u kolegici s posla, neopranom suđu, itd. Uvijek nešto kopka u zaleđu...

Pokušavaš ovim polurečenicama biti neodoljivo tajanstvena, tajanstveno neodoljiva ili što?

Ako želiš razgovarati, razgovaraj.

Antalia
06.05.2010., 12:18
imaš li neku konkretnu zamjerku?

Pokušavam shvatiti zašto to mene kopka odjednom, nakon toliko vremena...pokušavam shvatiti samu sebe.

Antalia
06.05.2010., 12:20
Čemu takav ton?:ne zna:

Da znam što želim ne bih bila ovdje..:ne zna:

mala hijena
Pokušavam shvatiti zašto to mene kopka odjednom, nakon toliko vremena...pokušavam shvatiti samu sebe.

Ok, ali možeš li definirati što te točno kopka, koji detalj iz te priče?
Neobaveznost, neiskenost... što?

Morticia Addams

Zato što to nije jedino što te kopka?
Zato što ti neki unutarnji glasić govori da neke stvari nisu kakve bi trebale biti?
Poslušaj ga.

Tupelo
06.05.2010., 12:24
da niste "neobavezni tipovi" i da ste imali "obaveznu vezu" manja bi šansa bila da bi on neobavezno prcao okolo....

Da, tako im i treba.

Poznato je da preljuba i laži gotovo pa nema u "obaveznim vezama", a u brakovima su potpuno iskorijenjeni.

OT - ne vidim smisla jahati po nečemu što se možda dogodilo prije tri godine.
Doduše, zapitala bih se zašto biram vjerovati trećoj osobi, za koju sama tvrdiš da je napouzdana, radije nego partneru.

Antalia
06.05.2010., 12:24
Ok, ali možeš li definirati što te točno kopka, koji detalj iz te priče?
Neobaveznost, neiskenost... što?

Činjenica da je jedna bila njegova bivša s kojom je bio odavna prekinuo, a druga njegova poznanica s kojom je znao ponekad otić na cugu i kad smo već bili u vezi.I neodređen odgovor "nije kako misliš". Ili je ili nije.
I bilo je tu i poruka i dolaženja bivše na vrata...zapravo, hrpa prtljage koju mu ja pomažem nositi cijelo vrijeme.

Antalia
06.05.2010., 12:25
Zato što to nije jedino što te kopka?
Zato što ti neki unutarnji glasić govori da neke stvari nisu kakve bi trebale biti?
Poslušaj ga.

Tako si nekako i ja mislim...

Morticia Addams
06.05.2010., 12:27
Tako si nekako i ja mislim...

Ali znaj jednu stvar...
Za slušanje tog glasića u glavi i vjerovanje istom treba puno hrabrosti i snage.
Pogotovo nakon što "isčačkaš" sve što te ždere.
Nemoj si napraviti pakao od života, budi u startu svjesna posljedica i kako ćeš se postaviti.

mala hijena
06.05.2010., 12:30
Činjenica da je jedna bila njegova bivša s kojom je bio odavna prekinuo, a druga njegova poznanica s kojom je znao ponekad otić na cugu i kad smo već bili u vezi.I neodređen odgovor "nije kako misliš". Ili je ili nije.
I bilo je tu i poruka i dolaženja bivše na vrata...zapravo, hrpa prtljage koju mu ja pomažem nositi cijelo vrijeme.

Ok, a imaš li osjećaj da ta prtljaga raste? Ili da je te pizdarje "spakirao" i pustio na miru?

Antalia
06.05.2010., 12:37
Ok, a imaš li osjećaj da ta prtljaga raste? Ili da je te pizdarje "spakirao" i pustio na miru?

Periodično izroni neka sitnica, i na kraju se ja s tim moram nositi jer on nikad ne da potpuno objašnjenje ili objašnjenje uopće i na kraju ja razgovaram sama sa sobom i sama sa sobom rješavam stvari.

Tony Clifton
06.05.2010., 12:45
Periodično izroni neka sitnica, i na kraju se ja s tim moram nositi jer on nikad ne da potpuno objašnjenje ili objašnjenje uopće i na kraju ja razgovaram sama sa sobom i sama sa sobom rješavam stvari.

onda imate kronicni problem komunikacije i iskrenosti. razumljivo da te kopka.

Nica
06.05.2010., 12:49

Zvuči mi kao siguran znak dubljih problema...
Uopće nije stvar u tome da ti on ponudi nepotpun odgovor s kojim ti nisi zadovoljna, ali ga prihvatiš, već vam komunikacija ozbiljno šteka.

Ako želiš spasiti tu vezu, a s obzirom da si ovdje vjerujem da želiš, trebaš početi djelovati odmah.

mala hijena
06.05.2010., 12:50

A jebiga onda. Komunikacija negdje zapinje.

Pitanje je samo - piliš li oko sitnica ili ti on zbilja prešućuje i mulja bitne stvari?

Lord Byron
06.05.2010., 12:55
Čemu takav ton?:ne zna:

Da znam što želim ne bih bila ovdje..:ne zna:

"Takav ton" zato što si došla s jednom pričom (porekao nešto otprije tri godine), nastavila s drugom (nije baš porekao, a ima toga još), da bi u pripremi bila i treća (pa nije da su to čega ima još baš sitnice).

Ne pitam te "što želiš", nego "što želiš ovdje". Probaj se malo zbrojiti, počešljati misli, vidjeti što te zapravo muči i o čemu zapravo želiš razgovarati.

Pink Sheep
06.05.2010., 13:04

Moj (sad već bivši) i ja smo se isto prvih par mjeseci neobavezno viđali. Ja sam se u biti viđala samo s njim, ali za njega mislim da se barem u početku viđao s još nekim. Nisam ga o tome nikada ispitivala, najviše zato što mu nisam htjela nabijati ikakav nepotreban osjećaj krivice. I to me nije nikada mučilo. Mislima da ne bi trebalo ni tebe mučiti nešto od prije 3 godine, kad kako kažeš, još niste ni bili u vezi. Ali iz tvoje priče očito je da nije to jedino što ne štima..

K@rlo
06.05.2010., 13:30

Na osnovu ovako preciznog i vrlo jasno definiranog "stanja" vaše veze u to vrijeme, ti si našla nakon tri godine, na temelju "saznanja" od treće osobe i naravno, unutarnjih slutnji, povući pitanje njegove vjernosti, privrženosti i što već ne? :confused:

"Neobavezno zabavljanje" :bonk: što god to značilo...

Bit će da tebe izjeda ljubomora koja potiče još iz vremena "neobaveznog zabavljanja" a sada kulminira iz razloga koje još nisi spomenula a pronalaziš u njegovoj "prtljagi" koju si, po meni, neovlašteno preuzela i po kojoj rovariš.

gnu
06.05.2010., 14:31
Da, tako im i treba.

Poznato je da preljuba i laži gotovo pa nema u "obaveznim vezama", a u brakovima su potpuno iskorijenjeni.

OT - ne vidim smisla jahati po nečemu što se možda dogodilo prije tri godine.
Doduše, zapitala bih se zašto biram vjerovati trećoj osobi, za koju sama tvrdiš da je napouzdana, radije nego partneru.

napisao sam da je veća mogućnost da se to dogodi u "neobaveznoj vezi"....samo to i ništa više...nitko nije pisao da se u brakovima to ne događa...

samo čekaš da napadneš kao kobac....

Graham
06.05.2010., 20:22
Mislim da tebe kopka dali je on u stanju ako uleti ponovo neka četvrta (dosad vas je bilo troje), dali će vas onda staviti na brojalicu, ili ono en ten tini.
Hebiga sve bi bilo bolje da si ti otpočetka bila jedina...ono nikad mu nije bilo tako sa ni jednom.

Angel2
06.05.2010., 22:39

imate problem,da a on se zove :nekomunikacija...i to je po meni najveći problem svih parova..još ako ste i karakterno različiti..pogotovo.Ne kontam zašto tebe ždere nešto što je bilo prije 3 godine?:confused:?to je prošlost..ostavi je ondje.Bitnije je kako vam je sada,voli li te,cijeni,poštuje...

higijeničarka
09.05.2010., 12:16

Draga, ne zamjeri, ali sjetila sam se tvog avatara pa sam malo pročačkala po tvojim bivšim temama.

Bome, ako mene pitaš, u vašoj vezi bilo je dost tih "sitnica", a ovo, među svime, stvarno jest sitnica.

Razmišljaš li možda da je problem negdje drugdje? Možda upravo u ovom zanemarivanju ostalih "sitnica" pa sad skačeš nesigurno na svaku stvar?

:ne zna:

Morticia Addams
10.05.2010., 11:06
Draga, ne zamjeri, ali sjetila sam se tvog avatara pa sam malo pročačkala po tvojim bivšim temama.

Bome, ako mene pitaš, u vašoj vezi bilo je dost tih "sitnica", a ovo, među svime, stvarno jest sitnica.

Razmišljaš li možda da je problem negdje drugdje? Možda upravo u ovom zanemarivanju ostalih "sitnica" pa sad skačeš nesigurno na svaku stvar?

:ne zna:

Potpisujem.
Sad sam malo pročitala njezine stare teme i o Bože...
Nije dobro.
Nikako nije dobro.

Antalia
17.05.2010., 21:23
Potpisujem.
Sad sam malo pročitala njezine stare teme i o Bože...
Nije dobro.
Nikako nije dobro.

Hm, obje ste zapravo u pravu...nekako, kada se pogleda cijela slika i nije baš idealno...