PDA

View Full Version : Program za usporedbu tekstova


rabbit007
08.05.2010., 12:46
Bok ljudiTrebam neki program koji bi mi uspoređivao txt, rtf i doc datoteke. Naime, želim prevesti članke o marketingu putem preporuka i sistematizirati ih u neku kratku knjigu, pa skidam puno tekstova sa kojekakvih e-zine portala.

Pitam se, mogu li umjesto da ja otvaram stotine rtf/txt/word dokumenata jednostavno downloadati neki program za pronalaženje ključnih pojmova u gomiletinama downloadanih datoteka koji bi mi napravio slijedeće stvari:

Marketing putem preporuka znači da ako si recimo knjigovođa i imaš neki poslić, a ne možeš ulagati u skupe reklame da širiš svoj posao da imaš više klijenata, onda kako motivirati postojeće klijente (ili klijente koji su propali zbog recesije pa ih više nemaš) da te preporuče drugima poduzećima. Mnogi recimo i mogu reći svojim prijateljima o tebi, pa da opet nemaš nove klijente, a skupo ti je zbog krize ulagati u reklamiranje svoga posla. E sad, marketing putem prepourka (referral marketing) bavi se isključivo time kako poboljšati te preporuke tako da kad te klijenti preporuče drugima da to zaista bude djelotvorno u što većem broju slučajeva. Tu sad postoji dosta ključnih pojmova, a neki od njih su:

referral marketing
referral marketing team building
referral marketing refferal fee program.

I tako dalje i tako dalje.

Program bi trebao raditi ove stvari:

1. Otvarati i zatvarati te dokumente tako da ja ne moram otvarati i zatvarati i gledati svaku pojedinu datoteku.
2. Reči mi koliko svaka pojedina datoteka ima riječi
3. Koje datoteke imaju, a koje nemaju neku od ključnih riječi koje sam naveo gore.
4. Koje datoteke od onih koje imaju spomenute pojmove imaju najveću učestalost nekog od tih pojmova s obzirom na ukupan broj riječi. I onda da mi datoteke s najvećom učestalošću spomenutih pojmova u odnosu na broj riječi razvrsta u neki direktorij u kojem bi strpao isključivo u njih.
5. Da mogu napraviti svojevrsne sesije, kako prilikom idućeg analiziranja hrpetine tekstova ne moram u njegovo polje za pretragu ponovo upisivati te pojmove.
6. Po mogućnosti da je na hrvatskom jeziku ili da je barem help na hrvatskom. No, to nije uvjet.

Ako bi program valjao i bio relativno jeftin, i ako ne moram nekome plaćati u inozemstvo za taj program, nego je transakcija jednostavna - možda bih ga i kupio.

Skinuo sam beyond compare - to je shareware program, ali nisam njime zadovoljan, djeluje mi prekomplicirano. Mislim da mi ne treba bogzna kako složeni program, ali niti neki najjednostavniji i najprimitivniji.

rabbit007
08.05.2010., 12:55
Eh, samo da još nešto pitam. ako je tko od vas instalirao tako neki program, da li on može opteretiti registry datoteke. Imam "samo" 512Mb RAM-a na kompu, i pretrpan sistem, pa ono...