PDA

View Full Version : Biti u braku i istinski voljeti

mother
22.05.2010., 15:00
Sa svojom ženom sam 5g i još 4g. prije toga, znači sve skupa 9 godina.

E sad, ja je zbilja volim, fali mi kad je ne vidim cijeli dan, čak u zadnjih 6 mjeseci od kako nam se pojačao životni tempo osjećam se kao zaljubljen.
Izletilo mi je to frendu(od rođenja smo frendovi,kao brat) a on je pukao od smijeha...
Imam skoro 30 godina a osjećam se već dugo nekako ludo, mislio sam da je faza ali ovo ne prolazi...kako vi ostali, iskreno, da li vam žene/muževi fale, da li imate još u sebi ono što se ne može opisati, ono što vam je u očima, ono što znaju čitati samo vaše druge polovice...

Violently happy
22.05.2010., 15:05
S LJES-a.

Otrovno pero
22.05.2010., 15:11
Hmmmm...da!? Što je tu čudno? :ne zna:
Istina da će dolaziti i prolaziti i ako ćeš imati sreće opet dolaziti i tako dok neće prestati dolaziti i odlaziti, zapravo....ne zamaraj se time! Rugaj se frendu. Zapravo nemoj mu se rugati, ali možeš malo triumfirat nad njegovim neznanjem, ili nazovi to kako želiš.

nemam pojma
22.05.2010., 15:15
Svašta :confused:

Prije par dana sam mu rekla da ga najviše volim zato što se još uvijek, najviše na svijetu, volim probuditi kraj njega :cerek:

Naravno da ima dana kada bi ga najradije bacila s balkona, bilo je i kriza, ali, Bože moj, sve je to normalno. Nije normalno kad nema osjećaja :ne zna:

mother
22.05.2010., 15:23
pa u biti meni i nije ništa tu čudno, ali "gledajući" probleme drugih, zapitam se pa da li je itko sretan.
Danas svi sve rade samo da nisu doma, svi su nervozni zbog supružnika, svi se žale "a ona/j moj/a doma...".zašto im nestane "ono" zbog čega su odlučili dočekati starost skupa.
Ja ne želim izigravati priču iz bajke, svađam se i ja sa svojom ženom...i to kako...ali poslije mi/nam je krivo, osjećaš golemu križnju savjesti-upravo zbog ljubavi, teško je zaspati okrenuti guzicama jedno drugom a da ne riješiš stvari.

Nica
22.05.2010., 15:27
Bila sam u jednoj vezi šest godina i ona početna zaljubljenost me uopće nije prolazila. Voljela sam ga sve više, a i dalje sam bila zacopana kao na početku. :cerek:

Veza je pukla iz nekih drugih razloga, nije brak u pitanju kao u temi, ali je još jedan slučaj lude zaljubljenosti i godinama nakon. :)

Nica
22.05.2010., 15:29
pa u biti meni i nije ništa tu čudno, ali "gledajući" probleme drugih, zapitam se pa da li je itko sretan.
Danas svi sve rade samo da nisu doma, svi su nervozni zbog supružnika, svi se žale "a ona/j moj/a doma...".zašto im nestane "ono" zbog čega su odlučili dočekati starost skupa.
Ja ne želim izigravati priču iz bajke, svađam se i ja sa svojom ženom...i to kako...ali poslije mi/nam je krivo, osjećaš golemu križnju savjesti-upravo zbog ljubavi, teško je zaspati okrenuti guzicama jedno drugom a da ne riješiš stvari.

Meni je isto malo čudno kada ljudi tako govore o svojim supružnicima. :ne zna:

Budite sretni zbog toga što imate i čuvajte svoju ljubav. :)

Omaha
22.05.2010., 21:15
Svašta :confused:

Prije par dana sam mu rekla da ga najviše volim zato što se još uvijek, najviše na svijetu, volim probuditi kraj njega :cerek:

Naravno da ima dana kada bi ga najradije bacila s balkona, bilo je i kriza, ali, Bože moj, sve je to normalno. Nije normalno kad nema osjećaja :ne zna:

Tako nekako.
Moj suprug je prvi put u zajedničkom životu odsutan, a dugo samo zajedno i ja ne znam šta bih sa sobom.
Tako se kaže, naravno da znam, ali....strašno mi nedostaje. Prije nego što će doći, osjećam se kao nekada, kad smo se trebali naći.

naomi.petric
23.05.2010., 02:36
Zašto bi se zamarao tuđim "problemima"?Uživaj u vašoj sreći!

Nikka
23.05.2010., 07:59

E sad, ja je zbilja volim, fali mi kad je ne vidim cijeli dan, čak u zadnjih 6 mjeseci od kako nam se pojačao životni tempo osjećam se kao zaljubljen.
Izletilo mi je to frendu(od rođenja smo frendovi,kao brat) a on je pukao od smijeha...
Imam skoro 30 godina a osjećam se već dugo nekako ludo, mislio sam da je faza ali ovo ne prolazi...kako vi ostali, iskreno, da li vam žene/muževi fale, da li imate još u sebi ono što se ne može opisati, ono što vam je u očima, ono što znaju čitati samo vaše druge polovice...

Da. :)

Osmijeh... ustreptalo srce... nestrpljenje... mir u njegovom zagrljaju... :)

...vec dugo godina...

Reina
23.05.2010., 08:24
ja te u potpunosti razumijem.
ja sam sa svojim mužem bila u vezi 7 i pol godina, a u braku smo još malo pa dvije godine.
ponekad se osjećam gore od onih malih zaljubljenih curica.
dragi mi stalno fali, jedva čekam kada će doći doma, budem sva uzbuđena, gledam kroz prozor, redovito mu mašem ako ga vidim. :sramise:

stalno sam mu u krilu, kao cucak.

pokušavam to objasniti svojim frendicama koje se čude tome.
nije im jasno kako se mi još uvijek volimo i da smo svakim danom sve gori.
takvi nismo bili niti na početku veze.:cerek:

a jbg.:kava:

Tintinila79
23.05.2010., 09:05
mother tako si to lijepo rekao, blago se zeni:) Mislim da je to ipak rijetkost,kad se ozene ili su duze u vezi redovito se ljudi pocnu uzimati zdravo za gotovo i to jednostavno ubija vezu.Svi znaju da treba truda i rada na odnosu ali ne prakticiraju. Eto ja par dana razdvojena od decka (budućeg uskoro nadam se) i stvarno mi fali i jadan on kad se nadjemo kako cu ga izgnjaviti. Ali ima i kod nas faza kada smo na frontu na zalost i to zabrinjava uvijek.Ali cuvaj svoju zenicu tj neka te ona cijeni takvoga,to je takva rijetkost!

alanis
23.05.2010., 10:46
:top::top: svaka čast na tome što opisujete...mislim da bi se više trebali brinuti svi oni koji su u vezama u kojima nisu sretni i koje su izgubile to nešto što ti imaš a ne obrnuto, da se ti brineš jer je neobično imaš prekrasnu vezu i nakon puno godina. I samo se nadam da ću i ja za toliko godina tako, još sam u friškoj vezi sad :D

mother
23.05.2010., 10:57
raspisali ste se...

i primjećujem da imate slične "simptome", što mi je drago...
isto tako primjećujem da ste sve žene, sad ću dobiti kompleks manjka muškosti:cerek:...

pat
23.05.2010., 14:58
daj ne zezaj vec uzivaj. malo je ljudi koji znaju uzivat u dobrom koje imaju. a ti kaj ti se smiju bi se mijenjali s tobom.

rexa
24.05.2010., 02:40
ja sam svaki dan od prog dana isto zaljubljena u svog muža. ali me neke treće stvari (koje su došle u paketu s brakom) toliko izbacuju iz takta da imam osjećaj da bi svaki čas mogla 'spakirat kofere'.

Morticia Addams
24.05.2010., 11:19
Svatko tko se u stanju smijati osobi koja na glas kaže da voli svoju ženu/muža je duboko nesretan.

ZgSash
24.05.2010., 14:26
malo smo se naviknuli da je jedino losa vijest - vijest
tako ce ljudi sutjeti ako je sve u redu i ako su sretni ,a galamiti samo ako im se svijet raspada i kad su nesretni
a evo , lijepo je za vidjeti i svijetlu stranu i cuti koju dobru vijest
:)

mislim..
24.05.2010., 15:19
ja sam svaki dan od prog dana isto zaljubljena u svog muža. ali me neke treće stvari (koje su došle u paketu s brakom) toliko izbacuju iz takta da imam osjećaj da bi svaki čas mogla 'spakirat kofere'.

Potpuno te razumijem.
I ja svog muža volim i mislimda bez njega ne bi mogla ni dana.
Fali mi dok je na poslu, ja se borim da otkažem poslovni put - a sve zato jer ga volim
i jer ne mogu biti bez njega.
s druge strane, od kada smo ušli u brak sve se teže nosim s njegovim bivšim curama.
A nažalost uvijek je barem neka od njih tu negdje u našoj blizini :(

mother
24.05.2010., 20:50
Potpuno te razumijem.
I ja svog muža volim i mislimda bez njega ne bi mogla ni dana.
Fali mi dok je na poslu, ja se borim da otkažem poslovni put - a sve zato jer ga volim
i jer ne mogu biti bez njega.
s druge strane, od kada smo ušli u brak sve se teže nosim s njegovim bivšim curama.
A nažalost uvijek je barem neka od njih tu negdje u našoj blizini :(

pa što te briga za njegove bivše cure, nek se diraju na muža ti, uživaj u tome...bitno je da te mož voli i da ti ne daje osnove za zamišljenost

SSDM
03.06.2010., 22:54
mother svaka cast!! Malo je muskaraca koji bi priznali nesto ovakvo. :cerek::cerek:

Dadushka
04.06.2010., 19:05
mother svaka čast na temi :s
ja nisam u braku, vjerojatno još nisam ni blizu toga :D ali je to što si ti opisao upravo ono što želim jednog dana sa svojim mužem :cerek:

marylin
05.06.2010., 22:29
Ja bih takvog muža jedan dan...da, rijetkost si...

Annari
05.06.2010., 23:39
Kak je lijepo čuti da ima takvih muškaraca:s

Sa svojim dečkom sam godinu i pol i trenutno je slična situacija kod nas kao i kod tebe, a stvarno se nadam se da ću i za kojih 10 godina i dalje imati to kao što imate vas dvoje:love:

baš me muči to da se ne promijeni sve kao kod većine parova...

imenka
06.06.2010., 13:11

ma reci 'Hvala, Bogu' na tome ;) mislim što ste sretni, očito ispunjavate sve potrebe jedno drugog :D i počni pisat bračni savjetnik, mnogima treba :mig:

neki ljudi jednostavno ne rade na svojem braku/vezi. možda žive zajedno i 'vole se' ali ne rade na tome da to tako ostane. svatko nekad ima teške trenutke, ali ako se na vezi radi i komunicira i bavi i onim drugim, ne samo sobom, onda to može funkcionirati desetljećima.
vidim po svojim starcima :D

EDIT: a inače ovdje na forumu se ionako većina dolazi žalit, tako da nije baš realno mjerilo. hehe. nadajmo se da je postotak sretnih brakova veći. doduše mislim da je to idealiziranje. al tko se trudi njemu uspije ;D

gradjevinarka:)
06.06.2010., 17:26
da..svaka ti čast... sa dečkom sam godinu i pol..:)) i nadam se da ćemo biti ko i vi za 10ak godina..:)
jer ga stvarno volim.. i mislim da sam se baš s njim našla..i da je to "onaj".. znamo se 3 godine.. i saznali smo mnogo toga o sebi..
i jedva čekam..:D

Mikalica
07.06.2010., 12:29
Veoma kratko i jednostavno - DA :cerek: Zajedno smo 7, u braku 4...:love:

gnu
09.06.2010., 00:44

da...a tvoj se frend smije jel to nema....a vjerujem da bi htio imati...imati takvu ljubav je privilegija i sreća.....nije to ništ čudno, ima nas još.....u svojoj okolini imam (frendovi) prilično zdrave brakove (više ili nešto manje ispunjene ljubavlju)....ne možeš ocjenjivati po ovom forumu gdje su uglavnom ubananirani slučajevi.....zato i je forum da se javljaju ovi koje je partner prevario, iznevjerio, ne voli ih, ne poštuje, kuma bi joj karala muža, svekrva ju mrzi itd....

nanna1
16.06.2010., 00:00
Mother, žao mi je da moj muž nije na forumu jer bi ti on sigurno opisao dane kad se on vrati sa jednog od svojih čestih putovanja i meni kaže da bi me mogao pojesti:cerek::cerek:, i tada ima "onaj" osmjeh na licu i " onaj" pogled od prije 10.5 godina kad smo se upoznali.

A šta te briga ko te zeza...pa možda te zezaju jer bi i oni bili sretni da imaju nekoga tko bi u njima probudio te osjećaje :mig:
Nedaj se, ljubavi se nikad ne treba sramit....i hvala Bogu da još postoje takvi muškarci

Lepricorn
16.06.2010., 14:14
Dragi&ja, 7 godina u vezi..i ja se ponekad zamislim kao i ti.kako je moguće da nakon svake godine ljubav sve jača, seks sve bolji, i totalna utučenost kad smo razdvojeni:cerek: :cerek:

Dadushka
16.06.2010., 14:24
žao mi je da moj muž nije na forumu jer bi ti on sigurno opisao dane kad se on vrati sa jednog od svojih čestih putovanja i meni kaže da bi me mogao pojesti:cerek::cerek:, i tada ima "onaj" osmjeh na licu i " onaj" pogled od prije 10.5 godina kad smo se upoznali.

:s :cerek: meni je to predivno, kad su osjećaji s vremenom sve jači i jači.

tonio111
16.06.2010., 15:25
ovo je super tema. Toliko pozitvnih iskustava. Svaka vam čast

štemajzl
16.06.2010., 16:13
Dragi&ja, 7 godina u vezi..i ja se ponekad zamislim kao i ti.kako je moguće da nakon svake godine ljubav sve jača, seks sve bolji, i totalna utučenost kad smo razdvojeni:cerek: :cerek:
Moram priznati da ne razumijem ovu totalnu utučenost kod razdvojenosti. Samo mi fali da me netko od kuće maltretira pozivima/porukama kako je utučena jer me nema i nja nja nja... :ne zna:

Zajedno nam je sjajno, još uvijek. Ali bome mi je i dobro kad sam solo na nekom izbivanju iz bilo kojeg razloga, jer obično se dobro zabavljam. Nije mi toliko loše ni kad ona nekamo otputuje jer znam da ni njoj nije loše. Zašto bi mi bilo? Znam da će se vratiti i jedva čekamo izvještaje, slike i nadoknađivanje zajedničkog druženja.

Sentinel & Onyx
16.06.2010., 20:47
raspisali ste se...

i primjećujem da imate slične "simptome", što mi je drago...
isto tako primjećujem da ste sve žene, sad ću dobiti kompleks manjka muškosti:cerek:...

Sa svojom zenom sam 12 godina (4 kao decko i cura, 8 kao muz i zena) i svih tih 12 godina sam zaljubljen jednako kao i prvi dan, a i vise od toga jer se s godinama ljubav povecava srazmjerno iskustvima i zajednickim lijepim i teskim trenucima. To je najnormalnija stvar na svijetu. Jos uvijek je gledam istim ocima prve prave ljubavi i jos uvijek mi je najzanimljivija i najsjajnija osoba koju poznajem. Kad nakrivi glavu i nasmjesi se, opet sam onaj isti klinac koji je ostao bez daha i kojem se carolijom promjenio cijeli svemir zbog tog prvog smjeska.
Ne sekiraj se. Mi muskarci malo manje volimo takve teme jer se vecini cini da gube svoju muskost otkrivajuci na taj nacin emocije. Zene su mnogo otvorenije po tom pitanju.
Nemam nikakav kompleks manjka muskosti jer sam svakom, u svako doba dana ili noci spreman reci i pokazati da je moja Onyx meni najvazniji dio zivota, najvazniji i najdrazi dio mene.
Eto, da imas i jedno musko misljenje. :frajer:

majamcic
17.06.2010., 08:56
ja sam sa svojim mužem bila u vezi 7 i pol godina, a u braku smo još malo pa dvije godine.ponekad se osjećam gore od onih malih zaljubljenih curica.
dragi mi stalno fali, jedva čekam kada će doći doma, budem sva uzbuđena, gledam kroz prozor, redovito mu mašem ako ga vidim. :sramise:
stalno sam mu u krilu, kao cucak.pokušavam to objasniti svojim frendicama koje se čude tome.nije im jasno kako se mi još uvijek volimo i da smo svakim danom sve gori.takvi nismo bili niti na početku veze.:cerek:

Evo i kod mene slično, ali mozda jos vise i kod mog muza, skoro 4 godine skupa, a od toga 1 godina u braku, jedva ga cekam vidit s posla, znamo se nekad i na pauzi od posla naci na kavi u gradu...:cerek: s tim da nam je sad mozda i ljepse jer nema one pretjerane bure hormona, serotonina...muz mi zna rec da prvu godinu nije uopce bio na zemlji od zaljubljenosti...sad imamo sigurnost, ljubav i zaljubljenost..i svaki dan se trudimo napravit nesto za nas... :mig:

imenka
17.06.2010., 09:54
Sa svojom zenom sam 12 godina ,,,:frajer:

u made me cry.

valjda sam u PMSu :D

super je ovo čitati. šteta da smo tek na 1. stranici.
prepucavanja ovdje bolje rejtiraju :D

love, love, love :cerek:

Emericzy
17.06.2010., 10:31
Ja sam sa ženom već 33 godine, pa se još uvijek volimo kao djeca. Sigurno više nego kad smo tek počeli živjeti u braku.

Ne znam kako da objasnim zašto toliki ljudi jamraju nad svojim brakovima. Nekad imam dojam da je to folklor; da ljudi govore ono što se od njih očekuje -- a naročito muškarci -- a ne da je to stvarno nezadovoljstvo. Ili se ne znaju konstruktivno nositi s problemima zajedničkog života, pa im ljubav stvarno zamre i na kraju nestane.

Lepricorn
17.06.2010., 14:06
Moram priznati da ne razumijem ovu totalnu utučenost kod razdvojenosti. Samo mi fali da me netko od kuće maltretira pozivima/porukama kako je utučena jer me nema i nja nja nja... :ne zna:

Zajedno nam je sjajno, još uvijek. Ali bome mi je i dobro kad sam solo na nekom izbivanju iz bilo kojeg razloga, jer obično se dobro zabavljam. Nije mi toliko loše ni kad ona nekamo otputuje jer znam da ni njoj nije loše. Zašto bi mi bilo? Znam da će se vratiti i jedva čekamo izvještaje, slike i nadoknađivanje zajedničkog druženja.

Ovdje sam prvenstveno mislila na službene puteve i takva vrsta odsutnosti, ne možemo si pomoći, utučeni smo jer vrijeme koje bi provodila s njim trošim na posao:ne zna: možda je blesavo, ali ne možemo izbjeći takav osjećaj :ne zna: Naravno kad su izlasci u pitanju, bilo njegovi, ili moji, to je sasvim druga stvar, i tu nema nikakve utučenosti:D

mother
18.06.2010., 16:45
nije me bilo,ima san posla...

nemam što reći,sve bi zvučalo frazirano...drago mi je što možete to osjetiti....
...da me netko pita koji je ključ toga,ja ne bi znao odgovoriti.
Znam da za brak treba puno više od onoga na filmu,"volim te do sunca,i ja tebe,živjet' ćemo skupa 100 godina"....
Recimo taj prokleti novac,kad ga stvarno fali,kad ti zbilja dođe voda do ušiju,treba neke stvari izgurati,treba se znati nesvađati u takvim momentima života...
Ako nekog stvarno voliš,ako ti taj netko ne ide na živce sa nekim svojim malim ritualima koje ima,ako ti taj netko uljepša trenutak samo što ti je rekao lipu rič,ako te lipo pogleda-mislim da onda taj par može sve izdržati.
Trenutci su ti što život čine,male stvari...meni žena kupi starke.i sretan sam naravno....ali kad me ona poljubi punih usta i kečap joj viri iz usta....to je to....

simpleman
21.06.2010., 09:12
Ja sam ugodno iznenađen činjenicom da ovdje ima i normalnih žena a pogotovo normalnih cura.
Na šta li sam ja do sad gubio dragocjeno vrijeme?

Hvala curkama na svakom komentaru ovdje napisanom jer mi to puno znači!

http://www.getsmile.com/emoticons/love-smileys-25925/inlove2.gif

Veky
21.06.2010., 11:25
Blago tebi (pokretaču teme). Puno je lijepše nego da se podnosite samo reda radi, ili da je ti voliš, a ona te nije u stanju ni poljubiti.

extreme
22.06.2010., 16:45

isto je i kod nas- s tim da smo mi prije braka bili 5 godina u vezi, i sad smo 5 godina u braku.
super nam je. stalno se zovemo "ljubavi", držimo se za ruke, sve odluke donosimo zajedno, nikud ne idemo odvojeno (iznimke su moja sitna povremena druženja samo s curama), ne znam da li smo u braku proveli ukupno 7 noći odvojeno. Redovito- kad jedno od nas izlazi iz stana, ovaj drugi stoji na ulaznim vratima dokle god vidi ovog drugog, a onda si poslije još i mašemo s balkona. kad izlazimo autom iz naselja- uvijek jednom potrubimo :cerek: :facepalm: .
kad radimo, zivkamo se svako malo, šaljemo romantične sms-ove, i nekako oboje jedva čekamo da se na kraju radnog dana vratimo jedno drugom. navečer se obavezno stisnemo jedno uz drugo- bar na kratko (svatko ima svoj stil spavanja), ako ja zaspem prije njega (u 99% slučajeva)- onda me on još poslije malo mazi i ljubi dok spavam. kad se namjestimo svatko u svoju pozu za spavanje- uvijek se moramo dodirivati rukom ili nogom :rofl: i tako, ima takvih milijun detalja.
jednostavno- ne možemo jedno bez drugoga, super se slažemo, oboje se trudimo da nam brak i dalje ovako funkcionira!

masa ljudi koluta očima na nas, neki su opako ljubomorni, a neki se jednostavno tupasto čude- kak je to moguće u braku??
jbg, meni je čudno da toga nema, i uopće ne znam kako bih preživila u nekom "hladnom" braku??

vlatka1111
23.06.2010., 16:45
pozdrav ljudi...da se i ja dotaknem ove teme!!!zaista imam prekrasan brak koji traje dvije godine i mnogi se začude kada kažem da nam je bolje sada nego neposredno nakon vjenčanja!!! sa suprugom imam odličan odnos, puno razgovaramo, smijemo se i dajemo do znanja jedno drugom svaki dan koliko si značimo!! ljudi, uživajte u životu jer život je prelijep!!!!

akvinta
23.06.2010., 22:15

blago njoj, a tebi naklon veliki :s

Sretno dijete
26.06.2010., 21:04

ovo je nešto najromantičnije što sam u zadnje vrijeme čula. :)
lijepo je kad i nakon toliko godina zajedničkog života, još ima i ljubavi, a ne samo one dobre stare navike.
svaka čast..

marsonia
27.06.2010., 00:20
5 godina veze i 2 godine braka...i beba na putu.

Iza nas je bilo uspona i padova.
na početku veze priznao mi je da ima jednu recimo tešku bolest.....ali toliko sam ga zavoljela da si ne bi mogla oprostiti da je to bio razlog našeg rastanka.
Kao osoba ima nepresušnu energiju, snagu, vedrinu...i to prenosi na mene i ostale oko sebe.
Uživam brinuti se za njega....dočekivati ga s jelom na stolu kad dođe s posla....čistiti mu cipele ujutro i praviti mu doručak.....
Zahvalna sam Bogu na našoj ljubavi.
Naš brak je kompromis....a radi situacije u kojoj se nalazimo više se ne zamaramo sa sitnicama....ne svađamo se.....
neki dan mi kaže "dođe mi da se rasplaćem kad se sjetim da budemo stari jednoga dana i tebe možda više ne bude bilo"....ja se nasmijem....jer on koji je bolestan muči ga to kaj mene ne bude bilo:)))

coldasice
01.07.2010., 23:14
Kako već negdje napisah, ima dana kad pušemo i režimo jedno na drugo, spavamo odvojeno, pijemo kavu nadrkani....

A kad smo odvojeni
"Pada noć puna strepnje nema Te tu kraj mene,
a trebam Te kao pjesnik- svoju bol.
Na srcu mi studen, zima, na usnama Tvoje ime
i samo čekam dan da dođeš mi!

A kad mi dođeš Ti i osmjeh vratiš mi
sva patnja i bol života mog ce proć.
U noćima bez sna ja Tebe dozivam
da dođeš mi Ti i kao svi počnemo mi mirno živjeti."

vragolanka
08.07.2010., 23:07

ooooooooo da,i to sam yebeno sinoć osjetila,kad smo vodili ljubav kao nikad do sada :cerek:,nikad nije bilo toliko maženja,poljubaca i grljenja,za razliku od tebe nismo dugo u braku,ali dosta smo skupa,imali smo nekih trzavica zbog njegovih,gdje smo se malo udaljili svađama,pa sam bila u velikoj depresiji,i sad kad se to stabiliziralo,osječam da sam zaljubljenija u njega više no ikad.
danas sam cijeli dan imala leptiriće u stomaku,jer mi je stalno u glavi sinoćnje vođenje ljubavi.:cerek: za raziku od prethodnih dana,da,moram reći da sam zaljubljena u njega,fali mi kad ide u nočnu,obožavam njegovo kukanje što zahtjevam da me stalno masira (uvijek broji,ali me izmasira),joj,zaljubljena sam u mog "papka" ( a možda se neki pitaju zašto papak) pa eto jer je moj "papak":cerek:

Aruena
09.07.2010., 00:07
Muz i ja smo skupa vec 14 godina,volimo se snaznije i zrelije nego na pocetku.

P.S. Mother,imas blesavog i jako povrsnog prijatelja.:(

sanny-o
10.07.2010., 00:03

Svaka čast, takvih je jako malo...

Klonirana
10.07.2010., 12:18
isto je i kod nas- s tim da smo mi prije braka bili 5 godina u vezi, i sad smo 5 godina u braku.
super nam je. stalno se zovemo "ljubavi", držimo se za ruke, sve odluke donosimo zajedno, nikud ne idemo odvojeno (iznimke su moja sitna povremena druženja samo s curama), ne znam da li smo u braku proveli ukupno 7 noći odvojeno. Redovito- kad jedno od nas izlazi iz stana, ovaj drugi stoji na ulaznim vratima dokle god vidi ovog drugog, a onda si poslije još i mašemo s balkona. kad izlazimo autom iz naselja- uvijek jednom potrubimo :cerek: :facepalm: .
kad radimo, zivkamo se svako malo, šaljemo romantične sms-ove, i nekako oboje jedva čekamo da se na kraju radnog dana vratimo jedno drugom. navečer se obavezno stisnemo jedno uz drugo- bar na kratko (svatko ima svoj stil spavanja), ako ja zaspem prije njega (u 99% slučajeva)- onda me on još poslije malo mazi i ljubi dok spavam. kad se namjestimo svatko u svoju pozu za spavanje- uvijek se moramo dodirivati rukom ili nogom :rofl: i tako, ima takvih milijun detalja.
jednostavno- ne možemo jedno bez drugoga, super se slažemo, oboje se trudimo da nam brak i dalje ovako funkcionira!

masa ljudi koluta očima na nas, neki su opako ljubomorni, a neki se jednostavno tupasto čude- kak je to moguće u braku??
jbg, meni je čudno da toga nema, i uopće ne znam kako bih preživila u nekom "hladnom" braku??
ovo je prekrasno
nazalost veoma iznimno
mozda najvise 10%brakova ima to nakon 5-10-20godina
drago mi je da ste se ovdje skupili mnogi :cerek:

Nellla
10.07.2010., 13:12
ja sam sa svojim mužem bila u vezi 7 i pol godina, a u braku smo još malo pa dvije godine.
ponekad se osjećam gore od onih malih zaljubljenih curica.

stalno sam mu u krilu, kao cucak.

pokušavam to objasniti svojim frendicama koje se čude tome.
nije im jasno kako se mi još uvijek volimo i da smo svakim danom sve gori.
takvi nismo bili niti na početku veze.:cerek:

To je ljubav. Sve bi dala za samo jedan dan takvog zivota. :) moj slucaj je jako jako ruzan, 4 godine smo skupa, bilo je svega i svacega, braku se vise ne nadam. Svaki dan mi se cini kao poslijednji dan nase veze. Volimo se, ali mislim da smo pri kraju.

Sretno! Uzivajte i dalje!!

miss blondie
10.07.2010., 14:09
ah kako je divno procitati ovakve divne divne primjere ljubavi nakon "toliko" godina :s:cerek:

moses
10.07.2010., 16:35
Mi smo devet godina skupa, od toga pet u braku. Imali smo gadne krize, i uspone i padove - zapravo kad sve skupa prebrojim, više problema nego lijepih trenutaka - ali danas ga volim više nego ikad.
Ustvari, teške situacije koje smo skupa prošli su samo učvrstile moje osjećaje prema njemu. To kakav se pokazao u tim trenucima me ispunja beskrajnom ljubavlju, poštovanjem i zaljubljenošću jer sam tek sad, više nego ikad, svjesna kakvo blago od osobe imam uz sebe.

benny
10.07.2010., 23:59
...da li...
Kako bi covjek mogao jace, dulje i kvalitetnije osjecati zaljubljenost vazno je, da mu uspijeva i neemocijski dio zivota: posao, kolege, obitelj itd.

Kada je "samo" ljubav a ostalo ili dosta toga nije kako treba (pogotovo financijski) onda i u ljubavi zna poceti sepati.

benny
11.07.2010., 00:03
Ja sam sa ženom već 33 godine, pa se još uvijek volimo kao djeca.
Pitam- ne provociram ali molim, da ne odgovaras kao iz topa nego, da prvo razmislis:

Jesi li siguran, da je to ljubav a ne navika povezana sa medusobnim postovanjem?

Emericzy
11.07.2010., 00:22
Pitam- ne provociram ali molim, da ne odgovaras kao iz topa nego, da prvo razmislis:

Jesi li siguran, da je to ljubav a ne navika povezana sa medusobnim postovanjem?

Da. (Jasno mi je da te stvari nije uvijek lako razdvajati, ali možeš, ako se potrudiš. I kad se potrudim, odgovor je 'da'.)

Ako misliš da tu ima nekih nedoumica, pitaj. Probat ću ti odgovoriti.

benny
11.07.2010., 01:39
Da. (Jasno mi je da te stvari nije uvijek lako razdvajati, ali možeš, ako se potrudiš. I kad se potrudim, odgovor je 'da'.)

Ako misliš da tu ima nekih nedoumica, pitaj. Probat ću ti odgovoriti.
Kao prvo iskrene cestitke ako je tako kako kazes :top:

Nedoumica? Hmm...
Dosta starijih ljudi (ni je nisam balavac :mig:) a i psihologa tvrdi, da ne postoji vjecna ljubav te da se kod starijih partnera koji su se dopasali karakterima ljubav pretvara u postovanje a kod onih koji se nisu dopasali karakterima ljubav se pretvara u mrznju.

Sta mozes reci o tome na osnovu svog iskustva?

Emericzy
11.07.2010., 09:10
Kao prvo iskrene cestitke ako je tako kako kazes :top:

Nedoumica? Hmm...
Dosta starijih ljudi (ni je nisam balavac :mig:) a i psihologa tvrdi, da ne postoji vjecna ljubav te da se kod starijih partnera koji su se dopasali karakterima ljubav pretvara u postovanje a kod onih koji se nisu dopasali karakterima ljubav se pretvara u mrznju.

Sta mozes reci o tome na osnovu svog iskustva?

Glupo je za bilo što reći da ne postoji. Sve postoji, samo je pitanje koliko se često viđa.

Ja bih rekao da onaj kod koga se "ljubav pretvara u poštovanje" nikad nije imao prave ljubavi. Jer, poštovanje je jedan od važnih preduvjeta ove vrste ljubavi o kojoj govorimo. Bez njega, bojim se, ništa od ljubavi. A kad ti se ljubav rodi na temelju poštovanja (između ostalog), onda su takve 'pretvorbe' o kojima vajni stručnjaci pričaju bespredmetne.

mother
14.07.2010., 20:42
Ne znam zašto filozofirati...
Onaj tko je osjetio ljubav, zna što je i ne može to objasniti.Kod ljubavi nema filozofije, nije ljubav teorija relativnosti, metafizika, ezoterija, antropologija, astrologija...nitko za ljubav nije dobio nobelovu nagradu, ljubav je - ljubav.
Ko je osjetio znat će...ko nije neće, gotova priča.
Ići slijepome objašnjavati kakva je zelena boja-suludo, ili znaš ili ne znaš, nema te analogije sa kojom ćeš to moći objasniti.

Naravno, ako ćemo o braku, treba uz ljubav i drugih stvari, ali ljudi moji...zar to ne dolazi u paketu sa ljubavi...kad voliš, onda i "voliš" mane, nedostatke i sitnice koje ne razumiješ, ali voliš!
Ima svađa, teških svađa...nekad i scena, nekad fali novca, nekad sna....nekad i sexa, nekad i izlazaka i samoće...ljudi smo...ali voliš!
Ne treba od braka stvarati ship za ići na veneru, ako je to ljubav, bit' će ljubav, pa bar je ljubav jednostavna, bar je ona ostala jedina naivna, neiskvarena, neiskompleksirana....čista jednostavna ljubav....

naomi.petric
15.07.2010., 09:17
Lijepo rečeno,ali izgleda nažalost i dosta rijetko,barem ovdje na forumu.Ljubav se rađa i treba je njegovati,hraniti i paziti obostrano kao dijete,kao biljku,jer ako se zapusti,može uvenuti.:)

Romantica
15.07.2010., 11:53
Ja bih takvog muža jedan dan...da, rijetkost si...

I ja.
Moj nakon nekoliko godina ne bi više prevalio preko usana da me voli ni da mu netko drži nož pod vratom. Prije govorio svaki dan ... sad više jednostavno ne može to izreči :confused:

A što se tiče prijatelja autora ove teme, e pa pravi ti je frend nema što :rolleyes: on ili je duboko nesretan ili ljubomoran.

SamanthaJones
15.07.2010., 14:49
predivno !
mother svaka ti čast za temu :s

+1
ja sam odusevljena temom. u mojih 29 godina nisam nikad to cula od ljudi u braku. zapravo da mi roditelji nisu u tom fazonu mislila bih da je nemoguce.
hvala sto si me/nas podsjetio da to postoji jer sve cesce ljudi kad se vjencaju govore nama koji nismo u braku: nikad se nemoj udavati/zeniti. Opcenito, a vec je to neko spomenio, ljudi naglas nemaju naviku govoriti o necemu sto je lijepo.

mamasuza
20.08.2010., 09:49
eovako, prvo pozdrav svima! ja i moj sada več muž smo se vjenčali nakon godinu i pol dana veze. naime ostala sam trudna. ali to nije bio razlog udaje več smo planirali svatove ali za godinu kasnije, ali došlo je malo prije. u vezi nam je bilo super nikada se nismo svađali, gledali smo tv svaku večer udovoljavali jedno drugome, ma bilo je divno. kada smo se vjenčali samo nakon par dana počele su svađe i to zbog njegove mame. još dok smo hodali vrijeđala me i štošta drugo bez razloga. sad sam se ja navikla na nju i kad tak počne samo se nasmijem. stalno se trudimo promijeniti odnose u braku. ali trenutno smo oboje živčani jer nijedno ne radi. i onda tu dolazi do problema, jednostavno nemožemo nači posao, jer nemamo nikakve diplome. ja se iskreno nadam da če sve krenit nabolje. jer ja svog muža i svoju kčerkicu volim više od ičega na ovome svijetu. ali ima dana kad mi dragi dođe i polubi me pa osjetim leptiriče u trbuhu. to mi je prekrasan osječaj!

Emericzy
20.08.2010., 10:17
eovako, prvo pozdrav svima! ja i moj sada več muž smo se vjenčali nakon godinu i pol dana veze. naime ostala sam trudna. ali to nije bio razlog udaje več smo planirali svatove ali za godinu kasnije, ali došlo je malo prije. u vezi nam je bilo super nikada se nismo svađali, gledali smo tv svaku večer udovoljavali jedno drugome, ma bilo je divno. kada smo se vjenčali samo nakon par dana počele su svađe i to zbog njegove mame. još dok smo hodali vrijeđala me i štošta drugo bez razloga. sad sam se ja navikla na nju i kad tak počne samo se nasmijem. stalno se trudimo promijeniti odnose u braku. ali trenutno smo oboje živčani jer nijedno ne radi. i onda tu dolazi do problema, jednostavno nemožemo nači posao, jer nemamo nikakve diplome. ja se iskreno nadam da če sve krenit nabolje. jer ja svog muža i svoju kčerkicu volim više od ičega na ovome svijetu. ali ima dana kad mi dragi dođe i polubi me pa osjetim leptiriče u trbuhu. to mi je prekrasan osječaj!

Drž'te se! Nije lako ni kad čovjek nema vaše probleme, a kamo li s njima. Nadam se da ćete ih prebroditi i ući u bolje dane. :top:

mamasuza
20.08.2010., 12:58
Drž'te se! Nije lako ni kad čovjek nema vaše probleme, a kamo li s njima. Nadam se da ćete ih prebroditi i ući u bolje dane. :top:

hvala ti puno. lijepo je čut od nekoga riječi podrške.:)

paullaa
20.08.2010., 13:02

Ja sam malo većeg bračnog staža od tebe. Ako je ljubav i mržnja onda svog ludo volim. Nisam luda za njim kao onih prvih godina , a da mogu bez njega...ne mogu:ne zna: Moj ...bolje da me ne čita..bolje i za njega i za mene..

irus
24.08.2010., 02:28
najdraže mi je osjetit leptiriće kad me poljubi...nakon 9 god!nemoš virovat!